Page 1

Zien w elkaar e ? Pa rkinform a 2009 tie


het hele jaar door...

Zeldzame ontmoetingen Een bezoek aan Dierenpark Emmen betekent een dag vol zeldzame ontmoetingen. Maak kennis met imposante olifanten, zingende gibbons, spelende otters, kleurrijke vlinders, grappige clownvisjes, lenige slingerapen, snelzwemmende zeeleeuwen, indrukwekkende citroenhaaien, briesende bizons … en nog veel meer! Dierenpark Emmen is heel bijzonder. ´s Zomers én ´s winters. Weer of geen weer.


Hoge ogen

De grote ogen van een giraf staan aan de zijkant van de kop. De blikvelden van beide ogen vullen elkaar aan. Daardoor kan deze hoogste bewoner van de Afrikasavanne een groot panorama overzien.


Zien w elkaare

bij de A frik savann ae?


Zo veel te zien. In Dierenpark Emmen kom je ogen en oren te kort. Er is van alles te beleven. Buiten, maar ook binnen. Door de groene, natuurgetrouwe verblijven bent u vaak heel dicht bij de dieren. Dat maakt het extra spannend. Heeft u wel eens oog in oog met een giraffe gestaan? In Emmen kan het!


Op hun gemak…

Prettige omgeving

Dieren die zich op hun gemak voelen, vertonen natuurlijk gedrag en zijn extra leuk om naar te kijken. Sommige dieren zijn het liefst alleen of met z´n tweeën, andere voelen zich vooral op hun gemak met veel soortgenoten om zich heen. Daarom heeft een dier dat in de vrije natuur in groepen leeft, ook bij ons veel soortgenoten om zich heen. Prachtige voorbeelden hiervan zijn onze Aziatische olifanten (de grootste kudde van Europa), de pinguïnkolonie, de mantelbavianen …. noem maar op!

Sommige dieren hebben veel ruimte nodig, andere hebben genoeg aan een droog, warm plekje voor henzelf. Hoe dan ook, in Dierenpark Emmen krijgen ze de omgeving die ze nodig hebben. Onze natuurgetrouwe dierenverblijven – zonder hekken of tralies – zijn prettig voor de dieren én de bezoekers. In AmeriCasa bijvoorbeeld, het overdekte tropische oerwoud, lopen de dieren vrij rond; u heeft echt het gevoel dat u midden in de jungle bent. Of neem de naakte molratten in het Afrikahuis. Hier leven ze, net als in de vrije natuur, in tunnels. Maar wel zó, dat u van hun fascinerende gedrag kunt genieten.


17.000 m2 overdekt

Ga maar mee, vraag maar!

Dierenpark Emmen biedt maar liefst 17.000 vierkante meter overdekte verblijven. Dus laat u niet weerhouden door slecht weer! Ook als het buiten koud en nat is, kunt u in Dierenpark Emmen terecht voor zeldzame ontmoetingen met fascinerende dieren. (Want weer of geen weer, er is altijd genoeg te beleven). Tussen de vlinders in de tropische vlindertuin of bij de gouden leeuwaapjes in AmeriCasa. De kinderen willen natuurlijk graag naar het parkdeel op de Es. Geen wonder, want hier kunnen ze zich echt uitleven in de overdekte Speelexpeditie Yucatรกn.

Hoe meer je van iets weet, hoe leuker het wordt. Dierenpark Emmen staat voor kijken, luisteren, vragen, ontdekken. En er is altijd iets te beleven! De dierenverzorgers vertellen iedere dag over hun dieren, zoals de mantelbavianen, olifanten of zeeleeuwen. Als u geluk heeft, mag u mee voor een kijkje achter de schermen. En met vragen kunt u ook terecht bij onze ambassadeurs. Overal in het park komt u ze tegen. Deze vrijwilligers vertellen u van alles over het park en de dieren. Vraagt u gerust! Onze ambassadeurs zijn te herkennen aan het Wegwijs in het Park-logo op hun kleding.


Twee locaties

Dierenpark Emmen bestaat uit twee delen. Het ene in hartje Emmen, het andere op de Noordbargeres (bij parkeerplaats Zuid). Via een loopbrug (de Traverse) en het voetgangersgebied loopt u binnen 10 minuten van het

ene naar het andere parkdeel. Uw toegangskaartje geldt natuurlijk voor beide locaties. Voor bezoekers die niet kunnen lopen of slecht ter been zijn, rijdt er een gratis pendelbusje tussen de parkeerplaats en de hoofdingang in het centrum.

Ingang Dierenpark Emmen Centrum Ingang Dierenpark Emmen Es

P

6

3

7

A


Zien w elkaare in het AziĂŤhuis ?


Goed afstand schatten

De tijger heeft ogen waarvan de blikvelden elkaar deels overlappen. Daardoor kan hij goed afstanden schatten. Handig als hij een prooi besluipt en bespringt.


Zo veel te beleven Een bezoek aan Dierenpark Emmen is een feest op zich. Er is z贸veel te zien, te ontdekken en te beleven! Bovendien biedt ons Zoo-veel-meerprogramma het hele jaar door boeiende, spannende of gewoon leuke activiteiten voor alle leeftijden. De avondronde met de dierenverzorger brengt u n贸g dichter bij de dieren. Of misschien vindt u het leuk om met uw hele gezin te ontbijten met de dieren? Houdt u van fotograferen, dan is de workshop dierenfotografie misschien iets voor u. Bekijk het complete overzicht van alle activiteiten op www.dierenpark-emmen.nl


Vandaag in het park!

Een dag in Dierenpark Emmen is een dag vol (vaak onverwachte!) spannende gebeurtenissen. Vorig jaar werd er bijvoorbeeld een olifantje geboren, pal onder de ogen van het publiek. We spelen hierop in met speciale activiteiten, zoals extra rondleidingen, kijkjes achter de schermen, voorstellingen in het Kindertheater … Op www.dierenpark-emmen.nl vindt u activiteiten die we wat langer van te voren kunnen plannen.

wrak, een ruige jungle van boomhutten en touwbruggen, een spannend Mayadoolhof met vogelspinnen en kakkerlakken en een grot vol vleermuizen. De hele kleintjes hebben hun eigen expeditiedeel. En voor rolstoelgasten heeft Yucatán een speciaal circuit. Ouders en begeleiders bekijken het allemaal op hun gemak vanuit het hooggelegen café-restaurant Patio de Yucatán. O ja, neem voor de zekerheid een setje extra kleren mee… Niet alle expeditie-leden houden het droog!

Op speelexpeditie in Yucatán

Eet- en drinkplaatsen

Yucatán is een overdekte speelexpeditie voor kinderen van alle leeftijden. Hier vind je een avontuurlijk scheeps-

In Dierenpark Emmen bent u makkelijk een hele dag zoet. U kijkt en wandelt heel wat af! Daarom zorgen wij


ervoor dat u even lekker kunt zitten met een vers kopje koffie, een fris drankje, een broodje of zelfs een complete warme maaltijd. Overal in het park vindt u restaurants en bijzondere, al dan niet overdekte terrassen. Met uitzicht op de dieren. Nieuw is het hooggelegen terras bij het Safari-restaurant. Hier heeft u een schitterend uitzicht over de uitgestrekte Afrikasavanne. Genieten en nagenieten

Na een dagje Dierenpark Emmen gaat u, vol van alle indrukken en misschien wel met mooie foto´s (en video´s!) op weg naar de uitgang. Vergeet niet een kijkje te nemen in onze ZOOshop. Hier vindt u originele

cadeaus voor alle gelegenheden. Van kinderpuzzels, boeken en knuffelbeesten tot posters, T-shirts en Afrikaans keramiek. Beslist de moeite waard om even rond te snuffelen! Heeft u een mooie dag gehad? Heeft u zo genoten dat u overweegt om nog eens terug te komen? Denk dan eens aan een abonnement. Al na twee keer bent u goedkoper uit dan met losse dagkaartjes. Een abonnement is een heel jaar geldig. Ons team van de informatiebalie vertelt u er graag alles over.


Strepen zien

Een jonge zebra herkent z’n moeder aan haar strepenpatroon. Dat is namelijk voor alle zebra’s verschillend. Een soort vingerafdruk, maar dan voor zebra’s.


Zien w elkaare

bij de A frik s­­­­­­avann a­­e?


Bijzondere gelegenheid? Bijzondere omgeving! Dierenpark Emmen vormt een schitterend decor voor alle mogelijke bijeenkomsten, van kinderfeestje en schoolreis tot training, productpresentatie en personeelsfeest. Dit kan het hele jaar door, overdag, ’s avonds en in het weekend. De dieren en hun omgeving kunnen onderdeel zijn van een op maat uitgewerkt programma. Perfecte catering en goed uitgeruste zalen spreken vanzelf. En wist u, dat Dierenpark Emmen een officiÍle trouwlocatie van de gemeente Emmen is? Nieuwsgierig? Surf naar www.dierenpark-emmen.nl


Onder water kijken

Vissen hebben geen oogleden en ook geen traanklieren. Die voorzieningen om de ogen vochtig te houden, hebben ze onder water helemaal niet nodig. Vissen hebben hun ogen dus altijd open.


we n e Zi kaar el j de

bi ria? a aqu


Adopteer een ... gifkikker Een origineel cadeau voor alle fans van de dieren van Dierenpark Emmen. En iedereen, die de natuur een warm hart toedraagt: een adoptiepakket van een dier in Dierenpark Emmen. Personen, bedrijven, organisaties kunnen een dier ‘adopteren’ en op die manier iets extra’s voor onze dieren doen. Meer weten? Kijk op www.dierenpark-emmen.nl of bel (0591) 850850.


We zien elkaar, ook in de toekomst Dierenpark Emmen is altijd vooruitstrevend geweest. Veel van onze ideeën vonden navolging in andere dierentuinen. Ook onze bezoekers weten ons park te waarderen. Niet voor niets riep de ANWB ons in 2007 uit tot ‘Beste grote dierentuin’ van Nederland. In 2008 scoorden we als beste dierentuin op de ranglijst van dagattracties. We durven gerust te zeggen dat we een voortrekkersrol vervullen. Dat willen we graag zo houden. Daarom hebben we ook ambitieuze plannen voor de toekomst. De komende jaren wordt het dierenpark op de Noordbargeres spectaculair uitgebreid. Daar hebben we alle ruimte om één compleet nieuw dierenpark (gecombineerd met een theater!) te realiseren. Het nieuwe Dierenpark Emmen wordt in alle opzichten spraakmakend. Meer weten? Kijk op www.dierenpark-emmen.nl voor de meest recente informatie.


Praktische informatie Openingstijden Dierenpark Emmen en Speel­expeditie Yucatán zijn het hele jaar door dagelijks vanaf 10.00 uur open.

Sluitingstijden maart t/m mei op zondag in april en mei juni t/m augustus

17.00 uur 18.00 uur 18.00 uur

september oktober november t/m februari

17.30 uur 17.00 uur 16.30 uur

Dagkaart 4 t/m 64 jaar 65+ met begeleider en/of rolstoel Een dagkaart is inclusief toegang tot Speelexpeditie Yucatán.

€ 18,50 € 16,50 € 16,50

Dagkaart Yucatán 4 t/m 18 jaar 19 jaar en ouder Speelexpeditie Yucatán bevindt zich in het Espaviljoen. Een dagkaart Yucatán geeft toegang tot alle onderdelen van locatie Es.

€ 8,10 € 4,10

Abonnement 4 t/m 18 jaar bij abonnement van (groot)ouders 19 t/m 64 jaar 65+

€ 21,50 € 42,50 € 36,50

Met een abonnement heeft u een heel jaar lang onbeperkt toegang tot het park tijdens de reguliere openingstijden (zie boven). Dat is niet alleen leuk maar ook heel voordelig. Voor een gezin met twee kinderen is een abonnement al vanaf twee bezoeken goedkoper dan losse kaartjes. Als abonnementhouder profiteert u van speciale aanbiedingen in onze restaurants en winkel. U krijgt korting op het parkeertarief (P-Zuid) en op de toegangsprijs van andere dierentuinen. Verder ontvangt u ons prachtige magazine ZOO, waarmee u op de hoogte blijft van alle nieuwtjes en bijzondere activiteiten.


Bereikbaarheid Eigen vervoer Er is volop parkeergelegenheid bij het dierenpark. Het ruime parkeerterrein wordt vanuit alle richtingen duidelijk aangegeven: Volg P-Zuid of de afbeelding van de olifant. P-Zuid grenst aan locatie Es / Speelexpeditie Yucatรกn. Locatie Centrum ligt op circa 10 minuten lopen van het parkeerterrein.

Openbaar vervoer Het dierenpark is prima bereikbaar met de bus of de trein. Het busstation is op 200 meter afstand van de hoofdingang en vanaf NS Station Emmen is het ongeveer een kwartier lopen. De route staat duidelijk aangegeven.


Toegankelijkheid Minder validen Voor bezoekers die niet kunnen lopen of slecht ter been zijn rijdt er een (gratis) pendelbusje vanaf de parkeerplaats naar de hoofdingang in het centrum en terug. Dierenpark Emmen is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Een rolstoel is eventueel beschikbaar.

Sorry, geen huisdieren Dierenpark Emmen is heel open opgezet. Om die reden kunnen huisdieren niet worden toegelaten. Voor officiĂŤle hulphonden maken we een uitzondering.

Overnachten In Emmen en omstreken zijn in elke prijsklasse uitstekende overnachtingsmogelijkheden. Deze hotels, vakantieparken en campings verkopen ook entreekaarten voor Dierenpark Emmen. Meer informatie is te vinden op onze website: www.dierenpark-emmen.nl

Bezoekadres Dierenpark Emmen Hoofdstraat 18 7811 EP Emmen tel. (0591) 850 855

Postadres Dierenpark Emmen Postbus 1010 7801 BA Emmen Kijk zeker ook op onze website www.dierenpark-emmen.nl voor meer gegevens (zoals speciale activiteiten en nieuwtjes).


ADRES

CONTACT

Hoofdstraat 18 Postbus 1010 7811 EP Emmen

tel. (0591) 850850 fax (0591) 850851 dierenpark-emmen.nl

Parkfolder Dierenpark Emmen  

Dit is de nieuwe parkfolder voor Dierenpark Emmen. Hierin staat algemene informatie over het park.

Parkfolder Dierenpark Emmen  

Dit is de nieuwe parkfolder voor Dierenpark Emmen. Hierin staat algemene informatie over het park.

Advertisement