WSOY kevät 2024

Page 80

STAFFAN BRUUN

Suomen kallein asianajaja ZACHARIAS SUNDSTRÖMIN ELÄMÄ JA TEOT Kannen suunnittelu: MIKA TUOMINEN Kannen kuva: © AJ SAVOLAINEN

”Opin nopeasti, että parhaiten valmistautunut voittaa. Niinpä tapaan pitää huolen, että se olen minä.” Suomalaisen huippujuristin tarina tarjoaa poikkeuksellisen kurkistuksen rahan ja vallan kulisseihin. Zacharias Sundström tunnetaan Suomen his­to­rian kalleimpana lakimiehenä, ja hän on myös yksi menestyneimmistä. Sundström on edustanut oikeudessa muun muassa Peter Fryckmania, Pentti Kouria ja Ulf Sundqvistia, vakoilusta aiheetta epäiltyä Alpo Rusia sekä Matti Vanhasen kunnian loukkaamisesta syytettyä kirjankustantajaa. Lisäksi hän on voittanut satojen miljoonien eurojen arvoisen oikeusjutun Uudenkaupungin autotehtaan lakkauttanutta General Motorsia vastaan. Sundström on ehtinyt laatia Lesothon perustus­lain ja työskennellä professorina muun muassa Helsingin, Turun ja Uppsalan yliopistoissa. Hän pitänyt viinitilaa EteläAfrikassa, päätynyt Supon tarkkailuun ja tullut erotetuksi Asianajajaliitosta. Lisäksi hän on Zacharias Topeliuksen jälkeläinen suoraan alenevassa polvessa. Tämä on hänen tarinansa.

© AJ SAVOLAINEN

TAMMIKUU Finlands dyraste advokat Suom. Sirpa Hietanen 300 s. | 99.1 EAN: 9789510501160 EAN äänikirja: 9789510501184 EAN e-kirja: 9789510501177

STAFFAN BRUUN on palkittu toimittaja

ja Burt Kobbat -dekkareista tunnettu kirjailija. ZACHARIAS SUNDSTRÖM on juristi, joka on monipuolisella urallaan hoitanut Suomen tunnetuimpia oikeustapauksia, toiminut professorina useissa yliopistossa sekä kirjoittanut kaksi väitöskirjaa ja lukuisia muita julkaisuja eri oikeustieteen aloilta.

80


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.