Page 1


Scaleable


Scaleable Danske Baptisters Spejderkorps AdventureRace har nu været afholdt to år i træk med stor succes. Deltagerne har begge år været delt i grupper og dystet intenst mod hinanden for at vinde ræset. Vi har rappellet fra vindmøller, svømmet med bagage, gået over 50 km med oppakning og samarbejdet i vanskelige, uvante og pressede situationer. Nu er det blevet tid til at prøve nye udfordringer! Allerede til foråret skal næste AdventureRace holdes, og vi har bunker af idéer til, hvordan vi kan udvikle deltagerne og lave de fedeste oplevelser for dem. Men det koster penge. Vi har brugt oceaner af tid på at finde vilde aktiviteter, der har været billige, så det var muligt at gennemføre aktiviteterne. Det har ofte været privatpersoner, der har lånt os faciliteter. Mange af de idéer vi har, kræver denne gang økonomiske midler. Det er derfor, at du læser denne folder.

Indholdsfortegnelse Hvad er AdventureRace? 4 Samfundsrelevant! 5 Artikel fra AdventureRace 2012 8 Idéer til næste race 12 Regnskab 14 Regnskab 2012 15

Teamet bag AdventureRace består af Henrik Knudsen, Emil Kildeby, Mads Bach og Line Kierbyholm. Vi har brede erfaringer inden for ledelse og organisation og vilde aktiviteter som klatring og sejlads. Til dagligt er vi alle spejderledere og har stået for et utal af aktiviteter og træninger for børn og unge i alderen 7-20 år.


Hvad er AdventureRace? AdventureRace er et hæsblæsende løb igennem alt slags terræn, på alle tider af døgnet og ved hjælp af alverdens transportmidler. Det er en kamp for overlevelse blandt de deltagende hold, der alle kæmper om førstepladsen. Under løbet får deltagerne kun det mad de selv tjener ved holddysterne og sover kun når de ikke laver opgaver. Deltagerne er således hele tiden under både fysisk og psykisk pres, og må sammen agere 24 timer i døgnet, i atypiske situationer. Deltagerne må, for at vinde, overskride en masse af dagligdagens grænser, som at svømme over floder med baggage, rappelle ned fra en vindmølle, spise kryb og løse opgaver oven i en muserede. Det er alle udfordringer, som de går styrket fra træningen med, og deltagerne lærer således at kende deres egne grænser, lede en gruppe igennem uvante situationer, tage ansvar og få en gruppe til at fungere under pressede forhold.

Træningen er sponsoreret af eventyrsport, der hvert år giver præmier og udstyr til aktiviteterne.


Samfundsrelevant! Træningen har i høj grad samfundsrelevans, da deltagerne lærer lederrollens praksis i specifikke situationer. Nogle er af natur ledertyper, som let tager teten, hvor andre er medløbere. I AdventureRace lærer den naturlige leder, at det ikke altid er let at lede under pressede forhold og at man må lytte, konfliktløse og gå på kompromis for at løse opgaven. Medløberen kommer selv til at skulle tage mere ansvar, når gruppen skal løse opgaver, hvor alle er nøglepersoner, der må yde lige meget for at løse opgaven. Staben har en pragmatisk tilgang til, hvordan man udvikler lederpotentiale og samarbejde. Vi mener, at man må handle i verden, for at opnå den oprigtige forståelse og således er det træningens mål, at udvikle det enkelte individ ved at udsætte grupperne for virkelige situationer. Vi kan se at der, under træningen, udvikles ’vi-forståelse’ i gruppen, der fokuserer på at løse opgaverne bedst sammen. Der skabes ikke fjendtlig konkurrence mellem holdene, men blot en forståelse af, at det bedste hold må vinde. En vigtig kompetence at kunne, for at overleve på arbejdsmarkedet, i forbindelse med klynge-dannelser blandt konkurrenter.

Træningen udbydes af Danske Baptisters spejderkorps, der hvert år giver midler til træningen og brander den til samtlige korps.


Samarbejde, udholdenhed og gruppearbejde er nogle af nøgleordenede vi arbejder med. Ekstreme aktiviteter kan være med til at sætte den menneskelige forventningshorisont på prøve og gøre det vanskeligt at samarbejde. Vi har alle forskellige tilgange til det vi forventer, men i en gruppe er man nødt til at blive enige for at komme videre.


VINDERE AF A-RACE 2012: VI VANDT MERE END BARE SEJREN Stadig med armene hængende over hovedet, havde de to veninder Sofie og Karoline svært ved at skjule deres lettelse over et nu veloverstået Adventure Race. De blev nemlig vinderne af årets race efter 44 timers hårde bestræbelser efter sejren.

“Oppe i luften det ene KAROLINE 30. DECEMøjeblik, under vandet det FØDT: BER, 1992, TØLLØSE næste” GYMNASIEELEV 3.G, Var der noget på weekenden der overraskede jer? Karoline: JA! Jeg havde en masse forventninger til weekenden, men allerede den første aften, kunne jeg godt se, at jeg ikke havde noget at bekymre mig om. Der var spækket med oplevelser. Da vi første aften kom ud til ”den forladte skole” blev jeg konstant overrasket over de sindssyge ting der gemte sig bag næsten hver dør. Jeg havde for eksempel aldrig troet, at jeg skulle samle et puslespil på gulvet omringet af 30 mus. Sofie: Helt enig. De aktiviteter de havde planlagt var ikke bare grænseoverskridende og hårde, men også vildt kreative og nytænkende.

Hvilken aktivitet var mest udfordrende? Sofie: Det var da vi var ude på forhindringsbanen. Der var en øvelse hvor vi skulle over 4 jernstænger uden at røre jorden. Umiddelbart lyder det ikke særlig hårdt, men det var sindssygt svært, og kunne ikke gennemføres alene. Vi var tvunget til at samarbejde og få hele holdet over den første jern-

RENGØRINGSASSISTENT PÅ KOHBERG

SPEJDER I 9 ÅR TIDLIGERE SPEJDER I TØLLØSE

SOFIE

FØDT: 1. MAJ 1992, TØLLØSE SABBATÅR, VIKAR, BUTIKSASSISTENT I SPEJDERSPORT SPEJDER I 12 ÅR GRUPPEFØRER I TØLLØSE

stang før vi begyndte med den anden. Det var både fysisk og psykisk hårdt, da der var ret langt ned. Karoline: Og man skal jo også huske på, at vi hele tiden var pressede, fordi det var en konkurrence. Det jeg synes var mest udfordrende, var at holde modet oppe, da man skulle gå rigtig langt. Jeg er glad for, at jeg havde to gode veninder, som kunne bakke mig op, når jeg var allermest presset.

Thomas, ansvarlig for forhindringsbanen, som alle hold skulle igennem - hvad krævede det af et hold for at komme igennem forhindringsbanen? Thomas: Til at begynde med, kræver det en rimelig god allround fysik, da forhindringerne er bygget op således at alle musklerne i kroppen bliver berørt. Derudover skal der bruges en del selvtillid,


AdventureRace 2012, her skal Frederik fra et hus til et andet vha. kommandocrawl.


da enkelte forhindringer er grænseoverskridende f.eks. #4 bommen, hvor man med høj fart skal løbe hen over fire bomme som er placeret med en indbyrdes afstand på ca. 1m, derudover stiger den i højde for hver bom med ca. 40cm, for derefter at afslutte i et frit fald på omkring 2m.

Sofie: Der var jeg også ret færdig. Det tror jeg faktisk vi alle var. Vi havde ikke fået meget søvn og vi havde gået langt, så da adrenalinen fra de store aktiviteter var ved at falde til ro, kunne man godt mærke hvor kvæstede vores kroppe var, og hvor tunge vores hoveder var blevet, efter at lægge taktik og gennemskue hvordan vi kom igennem hver udfordring.

“Jeg følte det handlede om overlevelse”

Karoline

I har begge været spejder i mange år. Kunne I mærke det var en fordel i forhold til de udfordringer i blev stillet overfor? Karoline: Jeg har ikke haft tid til at være spejder de sidste år, men alligevel havde jeg stadig den gamle spejdergnist tilbage. Så da jeg skulle til at afprøve mine grænser pumpede adrenalinen som den plejede. Jeg brænder jo stadig for friluft, fart og fællesskab. En gang spejder, altid spejder – Er der ikke det man siger? Sofie: Men jeg tror egentlig også, at alt det jeg har lært gennem tiden via spejder, kunne bruges til racet og det var nok også derfor vi kunne vinde. Jeg følte det handlede om overlevelse. Vi måtte kæmpe for at få mad og vi måtte selv disponere mængderne vi spiste, så vi havde nok til resten af weekenden.

Sofie

Ditte

Thomas: Det er helt klart en kæmpe for“Noget at prale af” del at have været spejder. I spejderbevægelsen er der et indgroet sammenhold, Hvad vil du fortælle dine venner og vender bliver dyrket på kryds og tværs, både inder om weekenden når du kommer regionalt men også internationalt. hjem?

Var der et tidspunkt på turen, hvor i følte Sofie: At de går glip af noget ved at sidde I ikke kunne klare mere? derhjemme med tømmermænd hele lørdagen. Karoline: Lørdag sidst på dagen havde Karoline: Ja, helt sikkert. Man glemmer jeg ikke flere kræfter.


hvor meget man egentlig kan få ud af én weekend. Vi har fx rappellet ned fra en silo, gået 50 km, dykket efter knæklys i det åbne hav, sejlet i kano mod solopgang, og nårh ja! Vi fik som opgave fredag at tage en mus med fra rummet med puslespillet og holde den i live indtil søndag. Sofie: Vi har faktisk navngivet den Musse. Karoline: Det er nemlig det man går hjem og fortæller sine venner. Det er både de store og små udfordringer som gør sådan en weekend helt speciel. Og det med at holde en mus i live, har jeg aldrig prøvet før. Sofie: Adventure Race har rod i spejderlivet, men bryder rammerne og tænker helt nyt. Karoline: Og jeg tror virkelig at den her weekend kommer til at give mine ven-

ners fordomme overfor spejder baghjul, da det ikke altid er, hvad man forbinder med spejder.

Ville du anbefale turen for andre? Karoline: helt sikkert! Jeg glæder mig til at se hvad de finder på næste weekend. Jeg skal ihvertfald med. Sofie: Og så gør det jo heller ikke noget at man kan vinde fede præmier. Karoline: Men vi vandt mere end bare sejren. Jeg har prøvet ting jeg er sikker på jeg aldrig ville have prøvet, hvis jeg ikke havde meldt mig på denne weekend.


Idéer til næste race Paragliding

Vi har allerede kontakt til en paragliderklub, der gerne vil komme ud og lave paragliding med os. Øvelsen vil i høj grad være grænseoverskridende, da man kommer til at springe ud i et tandem spring og selv skal styre ‘kiten’. Det er en individuel øvelse, der kan udfordre den enkeltes psykiske grænser. Pris: 4 - 6.000 kr. / 12 pers

Gummibåde m. motor

I vores evalueringer står der, at det er fedt at sejle i kano, men at det ville være meget federe med motoriserede både. Derfor ønsker vi at kunne transportere deltagere på vandet. Fx kan vi sætte dem af langt fra kysten, hvorfra de selv skal svømme ind til land. Pris: 10 - 15.000 kr. / båd (brugt)

Dykning Rappelling ned i vand fra bro

Vi er i gang med at forhandle med Farøbroen, om vi kan få lov at rappelle ned fra broen. Vi er 2 klatreinstruktører på teamet, men udstyr til 12 mennesker har vi ikke. Pris: 6.000 kr. / 12 pers

Vi har i to år dykket med snorkel, og deltagerne har elsket det. For at gå videre med den idé vil vi gerne kunne tilbyde et ‘prøve-dyk’ til deltagerne. Dette vil udfordre dem på psykisk plan og give dem en oplevelse der er lidt ud over det sædvanlige. Pris: 10 - 15.000 kr. / 12 pers


Flere kryb

En ting vi prøvede på sidste AdventureRace, var kryb (mus og orme). Deltagerne var helt vilde med det og vi kunne se at det udfordrede dem moralsk og fysisk. Det er en god måde at sætte dem på mentalt præs med flere kryb, som de skal spise eller “arbejde sammen med”. Pris: 1 - 3.000 kr. / 12 pers

Helikopter

Vi skriver i vores deltager brev, at træningen foregår til vands, lands og i luften. Ind til videre har luften været i klatreselen. Vi vil gerne kunne tilbyde at deltagerne kommer op og flyve rigtigt og evt. smidt af på vand eller lignende, hvorfra de skal videre med motoriseret gummibåd eller lignende... Pris: 10 - 20.000 kr. / 12 pers

Bungeejumping

Der har været efterspurgt aktiviteter, der var så vilde, at kun nogle ville turde at deltage. Derfor vil vi gerne kunne tilbyde noget med høj fart og store højder. Bungeejump vil desuden kunne udfordre deltagerne i en sådan grad, at de får diskuteret hvad der gør, at nogle tør noget og andre ikke gør. Pris: 12.000 kr. / 12 pers

Med mange flere idéer

Detter er blot et udpluk. Vi har ikke økonomi til dette, da deltagerne blot betaler 350 kr. for eventet. Med jeres hjælp kan vi realisere disse og lave en bedre og mere udfordrende, spændende og samfundsrelevant træning. AdventureRace is scaleable

AdventureRace 2011, deltagerne er lige startet kanoræset, der strækker sig over ca. 1 km.


Regnskab Vores idéer og engagement til nye og vilde udfordringer for deltagerne på AdventureRace i fremtiden er store. Vi ønsker hele tiden at være på forkant med teknologien inden for spejder-sporten, og dermed give deltagerne den bedste konflikthåndteringstræning vi kan give dem. I 2012 afholdte vi træningen for kun 13.520,59 kr., hvilket vi ikke kunne have gjort uden støtte fra Danske Baptisters Spejderkorps (op til 10.000 kr.) og Eventyrsport (præmier til 3.000 kr.). Til 2013 er målet, som minimum at prøve to af de ovenstående aktiviteter!

I forhold til 2012, så er målet for 2013, som, læses af foregående side, således: AKTIVITET

INDTÆGTER / UDGIFTER

Deltagerbetaling, 12 stk Tilskud fra DBS Eventyrsport Mad Alm. aktiviteter Store aktiviteter Transport

3.850 kr 10.000 kr 3.000 kr -4.500 kr -3.000 kr -35.000 kr -3.000 kr

Over - / underskud

-28.650 kr


Regnskab 2012 AKTIVITET INDTÆGTER UDGIFTER Deltagerbetaling 3.850,00 kr Tilskud fra DBS (Korpset)

6.670,59 kr

Præmier (Eventyrsport)

3.000,00 kr

3.000,00 kr

Transportudgifter 2.729,50 kr Mad 2.471,11 kr Alternativ mad, feltrationer og loganbrød

909,55 kr

Byggematerialer til div. aktiviteter 1.842,40 kr Div. Aktiviteter 568,03 kr Rappelling fra silo 2.000,00 kr i alt

13.520,59 kr

13.520,59 kr


Kontaktoplysninger www.arace.dk Telefon: 2539 0695 E-mail: kontakt@arace.dk

Adventurerace folder  
Adventurerace folder  

Dette er Danske Baptisters Spejderkorps Adventure Race. Her går alt med 120 km/t - vi ses til september!!!

Advertisement