Page 1

Daglägret Sköna Dar Vill du segla, paddla, bada, klättra, grilla, fiska, spela volleyboll, eller bara hänga med kompisar på skolloven? Då ska du hänga med Sköna Dar ut i skärgården! Lägret är gratis, du behöver bara vara medlem. Mer info: skonadar.se, 08-68450752 eller skonadar@angsholmen.org.

Knatteläger Vi ger barn i åldrarna 5-8 år möjligheten att komma ut till Ängsholmen och testa på sin första lägerövernattning. Tillsammans med en vuxen anhörig får barnen prova på att paddla, pyssla och göra andra roliga saker i skärgården. Mer information kommer på hemsidan under våren.

Sommarläger 2020 KFUM KFUM är en del av världens största ungdomsrörelse YWCA och YMCA. KFUM står för Kristliga Föreningen av Unga Människor. Inom KFUM jobbar vi enligt ledorden BODY, MIND, SPIRIT, vilket betyder att vi fokuserar på hela människan. Det handlar om fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion. På Ängsholmen tar sig detta uttryck i den bredd av aktiviteter som vi erbjuder samt att vi välkomnar alla människor till våra läger, oavsett bakgrund eller tro.

www.angsholmen.org kansliet@angsholmen.org

59° 13’ 49.8’’ N 18° 33’ 37.2’’ E


Världens bästa sommarupplevelse KFUM Ängsholmen har bedrivit läger på ön Ängsholmen i Stockholms skär-

gård sedan 1963. Ängsholmen är en egen ö för barn och unga där många generationer fått uppleva stora äventyr, känt hur självförtroendet vuxit och knutit nya vänskapsband. Alla borde få lära sig att segla en båt, hålla ordning på sina saker, samarbeta med nya kompisar och våga klättra lite högre eller skriksjunga Moster Ingeborg runt en lägereld i skymningen. Många av våra lägerbarn återkommer år efter år och går sedan ledarutbildningar och växer till att bli ledare på lägret. De arbetar nu ideellt för att ge nya barn chansen till en oförglömlig sommarupplevelse.

Att vara på läger

På Ängsholmen bor nio deltagare tillsammans med en ledare i de knuttimrade stugorna – hyddorna. Det är också hyddan som är deltagarens kärngrupp under hela vistelsen. Genom alla aktiviteter, viskande i våningssängarna och sjungande vid lägerbålet svetsas gruppen samman och många hittar vänner för livet. Dagarna fylls med roliga och spännande aktivitetspass som segling, paddling, pyssel, kamratbana, höghöjdsaktiviteter och mycket mer. Det serveras tre mål hemlagad mat om dagen plus kvällsfika. För att hålla fint och rent hjälps alla på ön åt med diskning och städning.

Våra läger är cirka en eller två veckor långa, förutom det tre veckor långa konfirmationslägret där Ängsholmens vanliga aktiviteter varvas med konfirmationsundervisning.

Ledare På Ängsholmen arbetar drygt 30 ledare på varje lägerperiod. De arbetar ideellt och fördelar gemensamt arbetet på ön och har positioner som t.ex. hyddledare, aktivitetsledare eller kökspersonal. Det innebär att vi har minst en ledare på tre deltagare, vilket ger hög kvalitet på aktiviteterna och trygghet för deltagarna. Våra ledare har genomgått ett flertal utbildningar inom bl.a. ledarskap, första hjälpen och brandskydd.

Anmälan Anmälan till sommarens läger sker via vår hemsida, angsholmen.org. Anmälan öppnar den 1 feb kl. 09.00. Har du inte tillgång till en dator och internet ber vi dig kontakta kansliet för anmälan. Intresset för våra läger är stort och vi rekommenderar att ni läser på om anmälningsförfarandet i förväg på vår hemsida. Observera att konfirmationslägret 2020 är fullt, men det går att anmäla sig till 2021 års konfirmationsläger.

Lägerperioder 2020

Period P1 P2 P3 P4 Treehouse Konfa

Datum 13/6-18/6 23/6-4/7 7/7-12/7 15/7-26/7 20/7-31/7 28/7-17/8

Födda år 2008-2012 2005-2008 2008-2012 2005-2008 2004-1992 2004

Besöksdag Söndagen den 24 maj

välkomnas alla sommarens deltagare och deras föräldrar ut till ön för en besöksdag inför sommarens läger. Ytterligare information och anmälning finns på hemsidan.

Pris 3500 kr 7100 kr 3500 kr 7100 kr 6000 kr

Reducerad lägeravgift Vi vill att alla ska få åka på läger! Tack vare fondmedel har vi möjlighet att erbjuda reducerad avgift för ett antal deltagare varje år. Information om detta hittar du på vår hemsida.

www.angsholmen.org

Profile for KFUM Ängsholmen

Sommarlägerbroschyr  

Sommarlägerbroschyr  

Advertisement