KESLA harvesterikourat FIN

Page 1

KESLA HARVESTERI KOURAT

YOUR RESPONSIBLE PARTNER


YOUR RESPONSIBLE PARTNER Kesla on nykyaikaisten puunkorjuulaitteiden johtava osaaja. Vuosikymmenten kokemus maailman metsistä takaa meille todellisen ymmärryksen metsänhoidosta ja puunkorjuusta vastuullisuudesta tinkimättä. Siksi voimmekin aina tarjota parhaat työkalut vaatimustesi mukaan.

Tervetuloa ylpeään joukkoomme!


Huippuammattilaisen tarpeisiin istuvat työvälineet Meille Keslalla koneenkäyttäjä on kuningas. Tiedämme, että he työskentelevät vaativissa olosuhteissa ja ylläpitävät metsiemme elinvoimaisuutta. Haluamme tehdä heidän työstään tuottavaa ja sujuvaa. Niinpä olemme huomioineet tuotteissamme erityisesti tehokkuuden, käytettävyyden ja erinomaisen huollettavuuden. Kesla on perustanut toimintansa jo yrityksen alkuajoista, vuodesta 1960 lähtien, omaan tuotekehitykseen. Harvesterikourien parissa olemme toimineet jo vuodesta 1987 saakka, ja vuosien saatossa olemme vieneet tuhansia kouria yhteensä lähes 50 maahan. Se ei olisi onnistunut, jos emme ymmärtäisi asiakkaidemme tarpeita ja kuuntelisi heitä - joka ikinen päivä. Ymmärrämme, että kyseessä on iso investointi, joka vaatii harkintaa. Ei siis ole niin pientä kysymystä, ettei siitä kannattaisi olla yhteyttä meihin.


RULLASYÖTTÖISET HARVESTERIKOURAT Vahva, moduulirakenteinen runko Runkorakenne koostuu moduleista, jotka on koneistettu yhtenä kappaleena hitsauskokoonpanon jälkeen. Rakenteen mittatarkkuus on huippuluokkaa, mikä mahdollistaa laakerointien pitkän eliniän. Runko on valmistettu lujuuden ja hitsattavuuden kannalta parhaista mahdollisista suurlujuusteräksistä. Leveä kehtomainen runko muodostaa painoonsa nähden erittäin lujan rakenteen.

Erinomainen huollettavuus Aiempaa leveämpi runkorakenne tuo venttiilistölle ja letkutukselle runsaasti hyvin suojattua tilaa ja tekee huollon helpoksi. Teräöljysäiliö on helppo irrottaa öljypumpun huoltoa varten. Säiliön irrotus tuo reilusti lisää tilaa myös muille huoltotoimille.

Hyvin suojatut hydrauliletkut ja -sylinterit Sylinterien uudenlainen sijoitus ja letkujen uusi reititys mahdollistavat niiden erinomaisen suojauksen. Letkujen vaihto on kuitenkin helppoa suojakannen sisäpuolelta.

Katso animaatio 3. sukupolven harvesterikourista!

Tarkka paksuusmittaus Puun paksuus mitataan etukarsimaterillä, jolloin puun kovuuden muutokset eivät vaikuta mittaustarkkuuteen. Karsintaterien sylinterin rinnalle sijoitettu anturi on selvästi entistä järeämpi ja erittäin hyvin suojattu. Analoginen lineaarianturi on tarkka ja sen antama signaali on vakaa kaikissa olosuhteissa. Vaihtoehtoisesti koura voidaan varustaa molempiin karsintateriin asennettavilla pulssiantureilla.

Varmatoiminen syöttö Letkujen uudenlainen reititys ja suojaus parantavat luotettavuutta merkittävästi. Pituusmitta-antureilla varustetuissa moottoreissa myös anturit ovat erinomaisesti suojattuna. Syöttörullat ja rullanvarret on suunniteltu siten, että syöttömoottoreiden laakerointiin kohdistuva rasitus on minimoitu. Tämä mahdollistaa moottoreiden pitkän käyttöiän.


Vahva tiltti Sivuprofiililtaan suora tiltti ilman tarpeettomia kulmia on painoonsa nähden erittäin luja rakenne. Riiputuspiste on samalla linjalla tiltin nivelpisteen ja syöttömoottoreiden kanssa, jolloin rakenteisiin kohdistuvat rasitukset minimoituvat ja koura on tasapainoinen käsiteltävä niin kaato- kuin prosessointiasennossakin. Tilttikaaren takasivu on kulmistaan pyöristetty, joten kulmat eivät hankaa kouralle meneviä letkuja. Tiltin laaja kallistuskulma mahdollistaa tehokkaan työskentelyn myös rinneolosuhteissa. Tiltin ohjaukseen on useita vaihtoehtoja käyttäjän tarpeiden mukaisesti.

Järeät akselit Rullanvarsien ja karsintaterien akselit ovat järeät ja laakeroitu järeillä, tiivistein varustetuilla liukulaakereilla. Myös aksiaalisuunta on laakeroitu. Kaikki akselit ja tapit ovat karkaistuja. Akselit on kiinnitetty järeillä akselimuttereilla, joissa on lukitusruuvit.

Vahvat karsintaterät Moduulirunkoisissa RH-III -kourissa muutos 3-teräisestä 4-teräiseksi tai päinvastoin on mahdollista pelkän takamodulin vaihdolla, myös jälkiasennuksena. Vahvasta teräsvalusta valmistetut etukarsimaterät ovat erittäin mittatarkat ja kestävät kulutusta erinomaisesti. Optimaalisesti muotoillut ja terävänä kestävät terät mahdollistavat erinomaisen karsintajäljen ja hyvän mittaustarkkuuden.

Tukirulla varmistaa puun kevyen kulun Tukirulla on entistä suurempi ja laakerointi on järeämpi. Rungon uusitun muotoilun ansiosta syötettävä puu ohjautuu aina kouran keskilinjalle, mikä parantaa syöttötehoa ja mittaustarkkuutta. Rungon muotoilun ansiosta myös mutkaisten puiden syöttö on sujuvaa. Malleissa 28RH-III ja 30RH-III ylärulla voi olla myös vetävä.

Luotettava pituusmittaus

Tehokas KESLA HD30- saha

Uusi hydCON+ -pituusmittalaite on rakenteeltaan entistä järeämpi. Kaksitoimisen sylinterin ja jousen yhdistelmällä mittapyörän puuhun kohdistuva voima saadaan pidettyä erittäin vakaana ja rakenteeseen kohdistuvat iskut hyvin vaimennettua. Pituusmittarulla vedetään automaattisesti sisään puuhun tarttumisen ajaksi ja painetaan ulos kaatosahauksen jälkeen. Mittapyörän laakerointi on järeä. Anturi on kosketukseton, vesitiivis pulssianturi. Kouran rungon muotoilun ansiosta mittapyörä puhdistuu karsintasyötön aikana hyvin, eikä irtoava kuori häiritse pituusmittauksen tarkkuutta.

Uusi KESLA HD30 -saha on varustettu reilusti vääntävällä 30 cc moottorilla. Patentoitu automaattinen ketjunkiristin on rakenteeltaan yksinkertainen ja toimintavarma, ja erittäin helppo käyttää. Tarkkuuskoneistettuihin ja karkaistuihin, teräketjuöljyllä voideltuihin liukupintoihin perustuva kääntövarren laakerointi on huoltovapaa ja erittäin toimintavarma. Sähkösäätöinen KESLA proLUBE- voitelupumppu mahdollistaa teräketjun voiteluannostuksen tarkan annostuksen tarpeen mukaisesti.


Katso video 2WDtekniikasta!


PROGRESSIIVISEN RULLAGEOMETRIAN YLIVOIMAISET EDUT Keslan ainutlaatuinen progressiivinen rullageometria yhdistää sivulta puristavien 2WD-kourien (A) ja perinteisten kolmio-geometrialla toteutettujen 3WD/4WD- kourien (B) vahvuudet, ilman kompromisseja.

A

B

 

C

Isoilla läpimitoilla ja raskailla puilla rullat kantavat puuta, jolloin puun massa tehostaa rullien pitoa. Puun

massa kuormittaa vähemmän karsintateriä, ja kouran ja puun välinen kitka on minimaalinen. 

Läpimitan pienentyessä rullat kääntyvät vaiheittain puristamaan puuta sivulta päin, toisiaan vasten. Pientä

puuta ei puristeta kouran runkoa vasten vaan puuta kuljetetaan kevyesti syöttörullien välissä, jolloin kouran ja puun välinen kitka pysyy pienenä ja saavutetaan maksimaalinen pito myös oksaisella latvaosalla. 

Syöttörullien välisen vakaajatangon uiva kiinnitys sallii rullien myötäillä puun muotoja vapaammin,

säilyttäen silti tiukan otteensa. Myös mutkaisten puiden syöttö on kevyttä ja sujuvaa. 

3/4WD- järjestelmissä usean, ja usein vieläpä eri kokoisen syöttörullan, nopeuseroista aiheutuu aina

painepiikkejä ja tehohäviöitä. Keslan 2WD- järjestelmässä vetomoottoreiden välinen painekompensointi estää luiston, mutta sallii puun mutkista ja soikeudesta johtuvat nopeuserot rullien välillä ilman haitallisia painepiikkejä. 

Joukkokäsittelyssä sekä puiden kerääminen että usean rungon nippuna syöttäminen on tehokasta.

2-moottorinen hydraulijärjestelmä läpäisee öljynvirtauksen erinomaisesti. Järjestelmän painehäviöt ovat

jopa 20 % pienemmät, mikä tarkoittaa parempaa nettotehoa ja polttoainetaloutta. 

2WD-kourien yksinkertaisempi rakenne tekee myös huollosta helpompaa.

Painon säästö on kokoluokasta riippuen 100-200 kg 3WD- tai 4WD-kouriin verrattuna. KESLA-kourien

erinomainen teho/paino-suhde lisää hakkuutyön tuottavuutta ja parantaa energiatehokkuutta. 

Keslan 2WD- järjestelmä mahdollistaa vetomoottoreiden koon optimoinnin erittäin laajasta valikoimasta.

Tämän vuoksi KESLA-harvesterikourat voidaan sovittaa hyvin erilaisiin alustakoneisiin ja erilaisiin käyttöolosuhteisiin.


SYKESYÖTTÖISET HARVESTERIKOURAT Kesla on sykeharvesteritekniikan pioneereja ja ehdoton teknologiajohtaja maailmassa. Raskaaseen ammattikäyttöön tehdyt KESLA SH-II -sykeharvesterit ovat teknologian, komponenttien, laadun ja ominaisuuksien osalta pitkälti vastaavia Keslan rullasyöttöisten kourien kanssa. Mahtavan karsintavoimansa ansiosta KESLA SH-II -sykeharvesterit ovat erinomainen valinta erityisesti silloin, kun on tarve käsitellä suuria ja kovaoksaisia puita tehoiltaan vaatimattomilla alustakoneilla.

Vahva tiltti KESLA SH-II -harvestereiden tiltti on voimakas ja sen liikerata on poikkeuksellisen laaja, mikä mahdollistaa tehokkaan prosessoinnin myös jyrkissä rinteissä. Leveä ja sivuprofiililtaan suora tiltti on painoonsa nähden erittäin luja rakenne. Tiltin ohjaukseen on valittavissa erilaisia ratkaisuja käyttäjän tarpeiden mukaisesti.

Kevyt mutta kestävä rakenne Sykeharvesterin kotelomainen runkorakenne on painoonsa nähden erittäin luja.

Erinomainen huollettavuus Sykeharvesterin yksinkertainen ja avara rakenne tekee siitä erittäin helposti huollettavan.

Tehokas ja varmatoiminen saha KESLA-sykeharvestereissa käytetään samaa yksinkertaista ja varmatoimista sahalaitetta kuin RH-II -kourissakin. Vaihtoehtona on myös JPS R5500 -sahalaite.


Karsintavoimaa Hydraulisylinterillä voidaan tuottaa huikea karsintavoima jo hyvin vaatimattomalla alustakoneen hydrauliteholla. Maksimaalinen syöttönopeus on rullasyöttöisiä kouria hitaampi, mutta suuri karsintavoima mahdollistaa vaikeidenkin oksien karsinnan kerta-ajolla ilman peruuttelua, mikä tekee juuri oksaisten puiden käsittelystä tehokasta pienelläkin alustakoneella.

Tarkka mittaus ja ohjaus KESLA SH-II -kourissa käytetään vastaavia, erittäin tarkkoja mitta-antureita ja ratkaisuja kuin rullasyöttöisissä RHkourissakin. KESLA proLOG -mittaus- ja ohjausjärjestelmä tarjoaa SH-II -sarjaan täysin samat, markkinoiden viimeisimpiäkin vaatimuksia vastaavat ominaisuudet ja toiminnot kuin rullasyöttöisiin kouriin.

Ainutlaatuinen proSTROKE-puolisyketoiminto Puolisyketoiminnolla kouran kokonaispituus syötössä voidaan minimoida, mikä helpottaa syöttöä jyrkissä mutkissa.


KESLA XTIMBER – KAIVINKONEIDEN HARVESTERIVARUSTELUT SUORAAN TEHTAALTA Kesla tarjoaa markkinoiden laajimman kaivinkoneisiin soveltuvan harvesterikouravalikoiman lisäksi kokonaisvaltaisen osaamisen tehokkaiden kaivinkoneharvestereiden helppoon varustamiseen. Varustelutuotteisiin kuuluu mm. erilaiset hydrauliikan asennuspaketit, mittaus- ja ohjausjärjestelmän asennuspaketit, KESLA Xtender -puomit ja turvavarustelut sekä osaava neuvonta asennus- ja huoltotilanteissa. Pitkälle tuotteistettujen ratkaisuiden etuna on vaivattoman asennuksen lisäksi myös dokumentaatio, joka tukee jälkimarkkinointia ja parantaa koneen jälleenmyyntiarvoa.

KESLA Xtender -puomit KESLA Xtender -puomin avulla voidaan laajentaa kaivinkoneen puomin työskentelysädettä ja parantaa puomiston geometriaa, sekä merkittävästi parantaa koneen kykyä liikkua maastossa. Käytännössä tämä merkitsee mukavampaa työskentelyä ja huomattavaa työn tuottavuuden nousua. Xtender-puomi helpottaa myös kaivinkoneen kuljetusasentoon laittamista ja mahdollistaa erittäin matalan kuljetuskorkeuden. Puomien neljä kokoluokkaa kattavat kaikki KESLA-harvesterikourien ja niille soveltuvien kaivinkoneiden kokoluokat, ja sovitusosien avulla ne voidaan sovittaa lähes mihin tahansa kaivinkoneeseen. Kokonaisuus sisältää myös optimaalisesti mitoitetut harvesterikouran ja puomiston väliset letkut.

B

A

C

KESLA Xtip -puominpää KESLA Xtip -soviteosalla harvesterikoura on helppo asentaa kaivinkoneen puomiin. Kolme kokoluokkaa kattavat kaikki KESLA-harvesterikourat ja niille soveltuvat kaivinkoneiden kokoluokat, ja säädettävien kiinnitysosien ansiosta ne sopivat lähes mihin tahansa kaivinkoneeseen.

Yhteensopivat KESLA-harvesterit

Kaivinkoneen paino

16RH, 18RH-II

6-8 tn

xTender 10

18RH-II, 20RH-II, 19RH-III, 21RH-III 20SH-II

xTender 15

20RH-II, 25RH-II, 19/21RH-III, 24/26RH-III, 25SH-II

xTender 8

Paino

Max kuorma

A

C

B: Puomin takaylitys

C: Kokonaispituus

880 mm

1 180 mm

2 125 mm

A: Ulottuma

130 kg

1000 kg

8-10 tn

230 kg

1200 kg

1 385 mm

1 195 mm

2 660 mm

10-15 tn

300 kg

2000 kg

1 200 mm

1 380 mm

2 660 mm

xTender 15H

20RH-II, 25RH-II, 19/21RH-III, 24/26RH-III, 25SH-II

10-15 tn

450 kg

1500 kg

1 200 - 2 650 mm

1 430 mm

2 690 - 4 140 mm

xTender 20

27RH-III, 28RH-III, 29RH-III, 30RH-III

15-30 tn

530 kg

2500 kg

1 300 mm

1 740 mm

3 120 mm 3 120 mm

xTender 20-II

27RH-III, 28RH-III, 29RH-III, 30RH-III

15-30 tn

530 kg

2500 kg

1 300 mm

1 740 mm

xTip 10

18RH-II, 20RH-II, 19RH-III, 21RH-III 20SH-II

6-10 tn

90 kg

1200 kg

435 mm

-

1 030 mm

xTip 15

20RH-II, 25RH-II, 19/21RH-III, 24/26RH-III, 25SH-II

10-15 tn

115 kg

2000 kg

510 mm

-

1 235 mm

xTip 20

27RH-III, 28RH-III, 29RH-III, 30RH-III

15-25 tn

185 kg

2 500 kg

585 mm

-

1 410 mm


XTip sopii kaivinkoneasennuksiin, kun paino on kriittinen tekijä.

Katso video kaivinkoneharvesterista!


KESLA proLOG- ja xLogger järjestelmien lisäksi KESLA-harvesterikourat voidaan yleensä sovittaa yhteen Motomit-, Epec-ja Dasa- mittalaitteiden kanssa. Sovittaminen on tietyin ehdoin mahdollista myös Opti-, Timbermatic- ja Komatsu Maxi-mittalaitteiden kanssa.

OHJAUSJÄRJESTELMÄ HUIPPULUOKAN OHJAUS- JA MITTAUSTARKKUUDELLA KESLA proLOG- ja xLogger- ohjausjärjestelmävalikoimasta löytyy oikea ratkaisu kaikkiin puunkorjuun tarpeisiin. Järjestelmän kaikille versioille yhteistä on helppo käyttöliittymä, tarkka mittaus, selkeät raportit sekä huippuluokan ominaisuudet hakkuupään säätöön ja ohjaukseen. Järjestelmää voidaan mukauttaa käyttäjän tarpeisiin valitsemalla sopiva näytön koko, tarvittavat apteeraustoiminnot sekä erilaisia valinnaisvarusteita kattavavasta valikoimasta. Suuri laskentateho mahdollistaa kouran toimintojen tarkan ohjauksen: Nopeat ja viiveettömät toiminnot

KESLA proLOG 7” widescreen -näyttö

Nopea mitan haku ja katkonta

Hallinta kuudella ohjausnäppäimellä tai USB-näppäimistöllä/ hiirellä

Korkeampi tuottavuus

StandforD 2010-yhteensopiva (rajoituksin):

Tarkempi mittaus

Puutavaralaji- ja työmaatietojen tuonti standardinmukaisistatiedostoista

Selkeät tuotantoraportit, helposti tallennettavissa PDF- tai Excel- tiedostona sisäiseen muistiin tai USB-muistitikulle.

Tuotanto- ja kalibrointitiedostojen tallennus (PRD, PRI, HPR)

Helppokäyttöinen käyttöliittymä, täysin lokalisoitu useilla kielillä (mm. englanti, saksa, venäjä, espanja, japani).

Innovatiivinen katkonnan optimointi (pituusluokkapriorisointi)

Kattavien säätömahdollisuuksien ansiosta huipputuotos kaikissa olosuhteissa. Kaikki säätöarvot ja asetukset ladattavissa ja tallennettavissa tiedostoon. Kuljettajakohtaisesti asetettavat käyttönäppäimistöt Standardi USB- liitäntä ulkoisen muistin, näppäimistön tai hiiren liittämistä varten Ulkoinen Windows-PC liitettävissä Ethernet-liitännän kautta

Työajanseuranta (MOM) Korkeampi tuottavuus Korkeampi tehdyn puutavaran arvo KESLA xLogger 12” kosketusnäyttö Valinnaiset versiot pituusluokkaprioriteetti-apteerauksella (kuten KESLA proLOG) tai täydellä arvo- ja jakauma-apteerauksella (täysin Stanford2010- yhteensopiva) Valinnaisvarusteita Tyylikäs ja viimeistelty asennussarja helppoon asennukseen Erilaisia joystick-vaihtehtoja (mm. SureGrip ja KESLAgrip) Sähköiset mittasakset kalibrointiin Tulostin


TURVALLISTA JA KUSTANNUSTEHOKASTA KULJETTAJAKOULUTUSTA SIMULAATTOREILLA Simulaattorit on havaittu nopeiksi, kustannustehokkaiksi ja turvallisiksi työkaluiksi erityisesti aloittelevien harvesterikuljettajien koulutukseen. KESLA proTRAINER -simulaattorissa on maksimoitu tarkoituksenmukaisuus ja keskitytty tiukasti siihen, mikä peruskoulutuksessa on oleellista: Tarkasti realistinen käyttöliittymä, simulaattori perustuu autenttiseen KESLA proLOG -ohjausjärjestelmään. Kaikki ohjausjärjestelmän valikot ja toiminnot sekä fyysiset moduulit ovat täsmälleen samat kuin todellisessa KESLA-harvesterissa. Huolellisesti suunnitellut oppimistehtävät, joiden tavoitteena on keskeisten perustyömenetelmien nopea oppiminen. Oikeiden perusmenetelmien käyttöönoton jälkeen kuljettaja on valmis ja kykenevä jatkamaan oppimista ja työtaitojen kehittämistä todellisessa työssä. KESLA proTRAINER -simulaattorin vahva pedagoginen lähestymistapa juontaa juurensa Keslan syvästä yhteistyöstä yhden maailman johtavien simulaattoreita hyödyntävien metsäkonekoulujen kanssa.

Mekaniikan, kinematiikan ja hydrauliikan edistynyt dynaaminen mallinnus muodostaa perustan realistisuudelle ja vahvalle oppimiskokemukselle. Simulaattori perustuu samaan tarkkaan ja yksityiskohtaiseen 3D-malliin, jota Kesla käyttää tuotekehitysprosesseissaan. Simulaattorin valmistajalla on vahva kokemus tuotekehityssimulaattoreista yhteistyössä useiden raskaan työkoneteollisuuden tunnettujen merkkien kanssa. Keskittymällä tiukasti oppimisen kannalta olennaisiin asioihin on pystytty kehittämään simulaattori, joka hankinta- ja käyttökustannustensa puolesta mahdollistaa kustannustehokkaan koulutuksen järjestämisen. Kevyt laitteisto on helppo siirtää ja ottaa käyttöön. Simulaattorin pohjana oleva tarkka mallinnus sekä autenttinen ohjausjärjestelmä mahdollistavat sen käytön myös tehokkaana huoltokoulutuksen työkaluna.


RULLASYÖTTÖISET HARVESTERIKOURAT KESLA 14RH

Ensiharvennuskoura traktoreihin ja kevyimpiin harvennushakkuukoneisiin. Optimi puun läpimitta: Karsintaterät: Paino alk. : Alustakone:

200 mm | 8” 1+3 350 kg | 770 lbs traktorit, kevyimmät harvennusharvesterit, kaivinkoneet 5-6 tn | 11 000 - 13 000 lbs

KESLA 19RH-III

Markkinoiden kevein eucalyptuksen kuorintaan soveltuva harvesterikoura. Optimi puun läpimitta: 300 mm | 11,8” cm Karsintaterät: 1+3 Paino alk. : 680 kg | 1 500 lbs Alustakone: Harvennusharvesterit, kaivinkoneet 7-13 tn 15 000-28 600 lbs

DATASHEET

KESLA 16RH

Harvennuskoura traktoreihin ja kevyisiin harvennushakkuukoneisiin. Optimi puun läpimitta: Karsintaterät: Paino alk. : Alustakone:

250 mm | 10” 1+4 445 kg | 980 lbs traktorit, kevyet harvennusharvesterit, kaivinkoneet 5-7 tn 11 000 - 15 500 lbs

DATASHEET

KESLA 21RH-III

Tehokas ja vankkarakenteinen harvesterikoura kaikenlaisiin harvennushakkuisiin. Optimi puun läpimitta: Karsintaterät Paino alk. : Alustakone:

330 mm | 13” 1+4 720 kg | 1 590 lbs Harvennusharvesterit, kaivinkoneet 10 – 12 tn 15 000 - 28 600 lbs

DATASHEET

DATASHEET

KESLA 18RH-II

KESLA 24RH-III

Optimi puun läpimitta: 300 mm | 11,8” Karsintaterät: 1+3 Paino alk. : 560 kg | 1 230 lbs Alustakone: kevyet harvennusharvesterit, kaivinkoneet 7-10 tn 15 000-22 000 lbs

Optimi puun läpimitta: Karsintaterät: Paino alk. : Alustakone:

Teho/paino-suhteeltaan markkinoiden ylivoimainen harvennushakkuukoura.

DATASHEET

Tehokas yleiskoura harvennuksista päätehakkuisiin, erinomainen valinta eucalyptuksen kuorintaan. 350 mm | 13,8” 1+3 960 kg | 2 100 lbs keskiraskaat harvesterit, kaivinkoneet 12 – 16 tn 26 000 - 35 000 lbs

DATASHEET


KESLA 25RH-II

KESLA 28RH-III

Tehokas yleiskoura harvennuksista päätehakkuisiin. Optimi puun läpimitta: Karsintaterät: Paino alk. : Alustakone:

Tehokas koura järeisiin päätehakkuisiin. Optimi puun läpimitta: Karsintaterät: Paino: Alustakone:

400 mm | 15,7“ 1+4 840 kg | 1 850 lbs keskiraskaat harvesterit, kaivinkoneet 12 – 16 tn 26 000 - 35 000 lbs

500 mm | 19,7” 1+4 1 480 kg | 3 260 lbs päätehakkuuharvesterit, kaivinkoneet 16 – 20 tn 35 000 - 44 000 lbs

2WD

DATASHEET

KESLA 26RH-III

Todellinen yleiskoura, erittäin laaja käyttöalue harvennuksista päätehakkuisiin. Optimi puun läpimitta: Karsintaterät: Paino alk. : Alustakone:

400 mm | 15,5” 1+4 1 010 kg | 2 220 lbs keskiraskaat harvesterit, kaivinkoneet 12 – 16 tn 26 000 - 33 000 lbs

3WD

KESLA 29RH-III

Erityisesti hardwood-hakkuisiin suunniteltu päätehakkuukoura. Optimi puun läpimitta: 500 mm | 16,7 “ Karsintaterät: 1+3 Paino alk. : 1 670 kg | 3 680 lbs Alustakone: telaharvesterit ja kaivinkoneet 18-30 tn 39 500 - 66 000 lbs

2WD

DATASHEET

KESLA 27RH-III

Teho/paino-suhteeltaan erinomainen koura päätehakkuisiin ja eucalyptuksen kuorintaan. Optimi puun läpimitta: 450 mm | 17,7” Karsintaterät: 1+3 Paino: 1 390 kg | 3 060 lbs Alustakone: päätehakkuuharvester-it, kaivinkoneet 15-18 tn 33 000 - 39 600 lbs

2WD TS

KESLA 30RH-III

2WD

Optimi puun läpimitta: 500 mm | 19,7” Karsintaterät: 1+4 Paino alk. : 1 730 kg | 3 800 lbs Alustakone: telaharvesterit ja kaivinkoneet 18-30 tn 39 500 - 66 000 lbs

2WD TS

Vankkarakenteinen koura järeisiin päätehakkuisiin.

3WD

DATASHEET

3WD TS


SYKESYÖTTÖISET HARVESTERIKOURAT KESLA 25SH-II

KESLA 20SH-II

Vaikeaoksaisten puiden käsittelyyn teholtaan vaatimattomilla alustakoneilla. Optimi puun läpimitta: Karsintaterät: Paino alk. : Alustakone:

300 mm | 12” 1+4 540 kg | 1 190 lbs kaivinkoneet 7 – 12 tn 15 000 - 26 500 lbs

DATASHEET

Mahtava karsintavoima erittäin oksaisten puiden käsittelyyn. Optimi puun läpimitta: Karsintaterät: Paino alk. : Alustakone:

450 mm | 18” 1+6 920 kg | 2 030 lbs kaivinkoneet 12- 16 tn | 22 000-35 000 lbs

DATASHEET

Sykekoura sopii erinomaisesti oksaisten ja mutkaisten puiden käsittelyyn. Se ei myöskään vaadi alustakoneelta korkeaa öljyntuottoa.


ASIAKKAILTA

VIDEO

”ERINOMAINEN VALINTA OKSAISELLE KOVAPUULLE” Herve Martinet SARLilla on kaksi samanlaista kaivinkoneharvesteria. Kourana on KESLA 25RH-II, mikä omistajan mukaan sopii erinomaisesti mutkaisten ja oksaisten kastanjapuiden käsittelyyn. Myös jälkimarkkinoinnin tuki on ollut loistavaa. Herve Martinet SARL, Ranska

VIDEO

”KEVYT MUTTA TEHOKAS KOURA” Holzschlägerung Reisinger osti juontokoneen vuonna 2015. Harvesterikouraksi koneeseen hankittiin KESLA 25RH-II, sillä se oli riittävän kevyt pienelle alustakoneelle, mutta siltä varsin tehokas. Se on osoittautunut hyväksi kouraksi niin kovan kuin pehmeän puun suhteen aina ensiharvennuksilta päätehakkuisiin. Koura on todettu huoltoystävälliseksi ja jälkimarkkinointi on toiminut loistavasti. Holzschlägerungen Reisinger, Itävalta

VIDEO

VIDEO

”HARVESTERIKOURA KAIVURISSA TAKAA TYÖLLISYYDEN VUODEN YMPÄRI”

”POLTTOAINETEHOKKUUS NÄKYY SUORAAN OMASSA KUKKAROSSA”

Ilpo Kosonen tekee sulanmaan aikaan kaivinkoneella maan muokkausta ja talvisin kauhan sijalle vaihtuu juuri päivitetty KESLA 25RH-II -harvesterikoura, jolla mies tekee harvennushakkuita. Kouran käytettävyyttä kaivinkoneessa parantaa Xtender-puomi. Jälkimarkkinointi on toiminut hyvin.

Norjalaisella Baljon Skogilla on kokemusta KESLA-kourista 56 tuhannen tunnin ajalta. Nykyinen koura on KESLA 24RH-III. Koura saa kehuja niin käyttövarmuuden, huollettavuuden kuin helppokäyttöisyyden osalta. Erityisen tärkeänä yrittäjä Lars Berg pitää polttoainetehokkuutta, joka mahdollistaa kannattavan yritystoiminnan.

Ilpo Kosonen, Suomi

Baljon Skog AS, Norja


VARUSTEET Värimerkintä Värimerkintälaite helpottaa puutavaralajien erottelua kuljetusvaiheessa. Kaksivärinen merkintälaite mahdollistaa kolme erilaista värikoodia. Takakarsimaterään sijoitetut korkeapainevärisuuttimet piirtävät hyvin erottuvat väriraidat.

Latvasaha Latvasaha on kouran etupäähän asennettu sahayksikkö, joka mahdollistaa haarapuiden ja latvasta vaurioituneiden puiden maksimaalisen hyödyntämisen. Joihinkin malleihin latvasaha on saatavana myös jälkiasenteisena.


Varaletkusarja

Varaosapaketit

Työkalusarjat

Mallikohtainen letkusarja, joka sisältää perusvarustellun kouran kaikki letkut, alkuperäistä kokoonpanossa käytettävää letkulaatua.

Tarkkaan harkittu kouramallikohtainen paketti sisältää osat tavallisimpien pienten toimintahäiriöiden korjaamiseen.

Näppärään työkalulaukkuun pakattu KESLA-erikoistyökalusarja sisältää kouramallikohtaisesti valitut erikoistyökalut, joilla kourasi huolto ja korjaaminen käyvät kätevästi.

Syöttörullat KESLA- harvesterikouriin on saatavana kattava valikoima erilaisia syöttörullia käyttökohteen tarpeita vastaavasti.

Kynsirullat

Teräksiset riparullat

Joukkokäsittelyrullat

EUCA-kuorintarullat


VARUSTEET HydCON ja HydCON+

Tyvianturi

HydCON-järjestelmässä perinteinen mittapyörän painatusjousi korvataan kaksitoimisella htdraulisylinterillä, joka mahdollistaa mittapyörän automaattisen sisäänvedon muiden työvaiheiden kuin karsintasyötön ajaksi. Sisään vedetty mittapyörä on puuhun tartuttaessa paremmin suojassa kolhuilta ja helpottaa kouran puulle asettamista. KESLA RH-III -kourissa vakiovarusteena olevassa HydCON+ -järjestelmässä on rinnakkain sekä jousi että kaksitoiminen hydraulisylinteri, joilla saavutetaan entistäkin parempi mittaustarkkuus kaikissa olosuhteissa. Mittapyörään on saatavana profiililtaan useita erilaisia vaihtoehtoja eri olosuhteisiin.

Optinen tyvianturi tunnistaa puun tyven, jolloin peruutettaessa voidaan helposti palata tukin tyveen ja nollata pituusmitta ilman sahausta.

ProAX

Letkujen kytkentälohko

KESLA proAX -katkaisulaite yhdistää ennennäkemättömällä tavalla saha- ja giljotiinikatkaisun mahdollisuudet samassa kourassa. Pieniläpimittaisen puun kaadossa se nopeuttaa katkaisua sekä minimoi teräketjujen ja -laippojen vauriot. Pienempien ketju- ja laippakulujen lisäksi säästöä syntyy myös polttoainekuluissa, sillä sylinterillä tapahtuva katkaisu vie huomattavasti vähemmän energiaa kuin sahan moottori.

siirtää puomilta tulevien hydrauliletkujen kytkentäpisteen kouran sisältä kääntäjän alapuolella olevaan kytkentälohkoon, jolloin kouralle tuleva letkunippu on lyhyempi ja kompaktimpi.


Joukkokäsittely Tilttikaareen kiinnitettävä keruupihti helpottaa nipun keräämistä ja käsittelyä joukkokäsittelyssä. Rotaattori on upotettu pihtivarustuksen sisään, joten pihti ei nosta tilttikaaren kokonaiskorkeutta


Markkinoiden suurimpana, omasta alustakonevalmistuksesta riippumattomana harvesterikourien valmistajana Kesla on vahva ja haluttu teollinen kumppani metsäkonevalmistajille. Keslan puunkorjuulaitteet- tuotteisto käsittää laajan harvesterikouravalikoiman lisäksi myös kattavan valikoiman nostureita sekä hakkuukoneisiin että kuormatraktoreihin. Kesla on yksi markkinoiden johtavista puutavaranostureiden valmistajista, ja taustalla on jo lähes 50 vuoden kokemus nostureista. Markkinoiden kattavin mallisto ulottuu 3 tonnimetrin traktoriasenteisista puutavarakuormaimista aina lähes 30 tonnimetrin auto- ja teollisuunostureihin.

OEM-KUMPPANEIDEN

YKKÖNEN

Pitkä kokemuksemme tuotteidemme integroinnista mitä erilaisimpiin alustakoneisiin on tuonut meille vahvan tietotaidon, jota voimme käyttää yhteistyössä oem-kumppaniemme kanssa läpi koko ketjun, tuotekehityksen alkumetreistä aina loppuasiakkaalle saakka. Tavoitteena on aina optimaalisesti toimiva kone, jossa KESLA-tuote on integroitu saumattomasti osaksi kokonaisuutta. Keslan tuotteet ovatkin olennainen osa useita markkinoilla hyvin tunnettuja metsäkoneita.


Ajokonenosturit KESLA-ajokonenosturit edustavat luotettavaa, raskaassa käytössä koeteltua ja hyväksi havaittua, ammattilaisten tarpeisiin hiottua tekniikkaa. Koko mallistossa nostureiden kestävyyden perustana on järeästi mitoitetut kääntölaitteet. Akselit ovat järeitä, ja laajojen laakeripintojen ansiosta nivelet kestävät välyksettöminä raskaimmassakin ajossa. Avara letkutus mahdollistaa nopeat liikkeet ja hyvän energiatalouden. Puomiston laajat liikeradat ja hyvä hallittavuus tuovat työskentelyyn tehokkuutta ja tarkkuutta. Tarkoin harkitulla lisävarustevalikoimalla nosturit voidaan mukauttaa vastaamaan asiakkaan omia tarpeita.

KESLA 600 / 600T

DATASHEET

Nostomomentti 53-60 kNm Ulottuma 7,7-10,3 m

KESLA 700 / 700T

KESLA 800T

DATASHEET

Nostomomentti 75 kNm Ulottuma 10,0 m

DATASHEET

Nostomomentti 64-70 kNm Ulottuma 7,7-10,3 m

Harvesterinosturit KESLA-harvesterinosturit tunnetaan erinomaisista liikeradoistaan ja reilusta nettonostotehosta läpi koko liikeradan. Nämä ominaisuudet tekevät hakkuutyöstä tuottavampaa kaikissa olosuhteissa. Taloudellisuutta työhön tuovat myös kestävyys ja luotettavuus, jotka mahdollistavat korkean käyttöasteen. KESLA-nostureiden kestävyys perustuu paitsi korkeaan valmistuksen ja komponenttien laatutasoon, myös moniin tarkoin harkittuihin teknisiin ratkaisuihin. Laajasta KESLA-harvesterikouravalikoimasta löytyy jokaiselle KESLA-harvesterinosturille täydellinen pari, jotka yhdessä muodostavat optimaalisen yhdistelmän kaikkeen hakkuutyöhön ensiharvennuksilta päätehakkuisiin.

KESLA 6H

DATASHEET

Nostomomentti 35-43 kNm Ulottuma 7,1 - 8,5 m

Nostomomentti 57 kNm Ulottuma 7,6 m

Nostomomentti 88-106 kNm Ulottuma 9,5-10,5 m

DATASHEET

KESLA 18H

DATASHEET

Nostomomentti 98-142 kNm Ulottuma 9,0-11 m

KESLA 8H

KESLA 13H

KESLA 16H

Nostomomentti 192-212 kNm Ulottuma 8,8-11 m

DATASHEET


YOUR RESPONSIBLE PARTNER

TUTUSTU MYÖS MUIHIN TUOTERYHMIIN: City-nosturit - Auto- ja teollisuusnosturit - Hakkurit - Traktorikuormaimet - Traktorin metsäperävaunut

Kesla Oyj

Päätoimisto

Kesälahden tehdas

Ilomantsin tehdas

Puh. +358 207 862 841

Kuurnankatu 24

Metsolantie 2

Teollisuustie 8

www.kesla.com

FI-80100 JOENSUU

FI-59800 KESÄLAHTI

FI-82900 ILOMANTSI

Tutustu!


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.