Komárom Kalauz Online

Page 1

KOmárom Kalauz

VISItkOMArom.hu

ÉLMÉNY

HATÁROK NÉLKÜL


KOMÁROM TÖRTÉNETE „Élmény határok nélkül!” Komárom hazánk legrégebben lakott területei közé tartozik, ahol már a kőkorszak embere is megfordult. Éltek itt kelták, majd rómaiak, akik a folyó vonalát erődökkel, katonai táborokkal erősítették meg. A Duna jobb partján épített Brigetio, az egykori Limes légió tábora, a polgári település pedig Pannónia virágzó városa volt.


Árpád népe elözönlötte a Kárpátoktól védett Duna-medencét, majd Ketel fia Alaptolma, várat épített itt. 1265-ben IV. Béla Komáromot városi rangra emelte és polgárainak a budai polgárokéval azonos jogokat adott. A XVI. században a komáromi várat a török kétszer is ostromolta, de bevennie nem sikerült. A város nagyarányú fejlődése a XVIII. század elején indult meg. Komárom az ország egyik legnépesebb városa lett. Fontos szerepet játszott a napóleoni háborúkban és az 1848/49-es szabadságharc emblematikus helyszínévé vált. Az I. világháborút követő trianoni békeszerződéssel a várost kettéosztották. Déli része Komárom, ma Magyarországhoz tartozik, északi (Komárno) pedig Szlovákiához. A városkák főbb turisztikai vonzerői a hangulatos közterületek, római kori kiállítások, a komáromi erődrendszer, Klapka György Múzeum, a Brigetio Gyógyfürdő, Wf Szabadidőpark, a Magyar Lovas Színház Komárom, az észak-komáromi Európa-udvar és a Duna Menti Múzeum, valamint a Jókai Színház. Látogasson el hozzánk, szívesen látjuk!MONOSTORI ERŐD Különleges élmény megcsodálni és végigjárni a gondosan faragott kövekből illesztett védőfalakat, bástyákat, valamint a 3 km hosszú kazamatarendszert, amelyet a sejtelmesen beszűrődő fény világít meg. Tavasszal megkapó látványt nyújtanak a harcmező virágaival, a pipacsokkal borított földsáncok, télen a hófedte udvar. A Dunai bástya lábánál hol napfényben csillog, hol zúgva morajlik a Duna. ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁSOK: • Várak, erődök, vitézek – hadtörténeti kiállítás • Sütőipari Emléktár / Kenyérmúzeum • Szabadtéri Haditechnikai Park • „Vörös árnyalatok” – szovjet kiállítás • XIX. századi ágyúkiállítás • Duna, hajók, mesterségek • Láthatatlan erőd - interaktív kiállítás • Kalandfolyosó • Élményfolyosó Monostori Erőd 2900 Komárom Duna-part 1. +36 34 540-582 www.erod.hu


Központi Erőd

A XIX. században az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb és legerősebb védműve volt. Az Újvár nyugati bástyájának csúcsán, a „Kőszűz“ szobra alatt felirat olvasható: „NEC ARTE NEC MARTE” (Sem csellel, sem erővel). E szavak tökéletesen jellemzik a maga korában egyedülálló, bevehetetlen erődítményt. Központi Erőd

CSILLAGERŐD

Pállfy Miklós főkapitánysága alatt, 1586ra épült fel a Vág-Duna bal partján a Szent Miklós palánk, és a Duna jobb partján a Szent Péter palánk. Ezek a hídfőerődök 100-100 lovas befogadására voltak alkalmasak. Feladatuk a központi erőd és a hidak védelme, és szükség esetén a hajóforgalom blokkolása, de a lovasportyák támaszpontjául is szolgáltak. A 19. század második felében mindkettőt modernizálták és a Duna parti létesítmény a Csillagerőd nevet kapta. A teljesen felújított és látogató központtal kibővített Csillagerőd újranyitása is a város különleges eseménye lesz a 2019-es évben. A 3000 négyzetméteres kiállítócsarnokban a Szépművészeti Múzeum egyedülálló szobormásolati parkja talál méltó otthonra.

Csillagerőd


Komáromi Erődrendszer A XIX. század végére az Osztrák-Magyar Monarchia legnagyobb, 200 000 katona befogadására alkalmas erődrendszere épült ki a város körül, mely több védműből állt: Központi erőd, Vág-hídfő, Csillagerőd, Nádor-vonal, Vág-vonal, Monostori erőd és az Igmándi erőd.

Igmándi Erőd Az Igmándi erődöt, a komáromi erődrendszer legfiatalabb és legdélibb tagját 1871-ben kezdték építeni. A tervezők az erőd alaprajzát úgy alakították ki, hogy széles arcvonallal rendelkezzen, így biztosítva azt, hogy a lehető legtöbb löveg nézzen az ellenség irányába. A zárt erődudvar északi oldalát egy laktanya zárta le. Az udvarból alagutakon keresztül lehetett a koffereket és a vállkoffereket megközelíteni. Az erőd védelmét a szabályzat szerint egy-négy század és 16-20 löveg látta el.

Igmándi Erőd +36 30 508 5097 Nyitva: K-V 9-17.00


2900 Komรกrom, Tรกncsics Mihรกly utca 34. Telefon: +36 34 342-551 E-mail: komthermal@komthermal.hu www.komthermal.hu


BRIGETIO GYÓGYFÜRDŐ

Fűrdőnk gyógyvize gazdag ásványianyag tartalmának köszönhetően fürdőkúrára alkalmas, amelyet gyógyászati kezeléseinkkel tehet teljessé. Jól képzett reumatológus szakorvosaink egyénre szabva állítják össze a kezeléseket, továbbá ellenőrzik betegeink állapotát. A kezeléseket szakképzett fizio- terápiásasszisztensek, gyógymasszőrök végzik. A szauna szerelmeseit két finn szauna, rönkszauna és egy infra szauna várja a felfrissülni vágyókat.


2900 Komรกrom,Puskaporosi u. +36 34 540-448 E-mail: info@wfpark.hu www.wfpark.hu


WF SZABADIDŐPARK

A nyári hónapokban remek szórakozást nyújtanak modern, feszített víztükrű medencéink. Sportmedencénk kiváló különféle versenyek lebonyolítására. A négy sávos, 36 méteres óriáscsúszdánk a nevéből adódóan is „óriás” élményt nyújt. A késő őszig üzemelő 36 fokos termálvizes élménymedencénkben teljes lehet a testi -lelki felüdülés!

Szabadidőparkunk Komárom városától pár perces autóútra található a Puskaporosi majorban. Óriási zöldövezetben, a természet szívében, színes szolgáltatásokkal várunk mindenkit, aki pihenni, feltöltődni, szórakozni vágyik. Számos sportolási lehetőség és megannyi élmény várja az idelátogató párokat, családokat, baráti társaságokat. Hagyományteremtő kulturális sport és szabadidős rendezvényekkel várjuk a hozzánk érkezőket.


Teremgokart pálya & Kávézó Hangulatos kávézó, koktélbár és mediterrán terasz áll a kikapcsolódásra vágyók rendelkezésére. Hétvégenként elő zenei estekkel, KARAOKE-val és Retro-partyval fokozzák a hangulatot. GoKart pályánk különböző nehézségű kanyarok és egyenesek technikás kombinációjából áll. A ringet ütközésvédő gumifal határolja, ami biztonságossá teszi a versenyeket. A csúszásmentes bevonatnak köszönhetően a profik és a kezdők is könnyen megtalálják az ideális íveket a pályán.

2900 Komárom,Puskaporosi u. 10. Telefon:+36 30 989 0067 E-mail: teremgokart@freemail.hu www.teremgokart.hu


Bocska tó Komárom A város szőnyi városrészében található. 2008-as szezontól már két különálló tavon lehet horgászni. 1-es Tó: U alakú 1,8 Ha-os tó, melynek átlagos vízmélysége kb.: 2 méter. 2-es Tó: L alakú 2 Ha-os tó átlagmélysége 4 méter. A tavakban szinte minden édesvízi halfaj megtalálható: ponty, amúr, kárász, keszeg több fajtája (dévér, vörösszárnyú, bodorka), busa, a ragadozók közül: balin, csuka, süllő, leső harcsa. Az U alakú tóban téli időszakban pisztráng, nyáron afrikai harcsa is fogható. A tó területén étterem is üzemel(kerthelyiséggel), ahol egytálételek,sültek, hot-dog, hamburger, üdítők és szeszesitalok is kaphatók. Itt helyben horgászcikkek, etetőanyagok és horgászcsalik is vásárolhatók. Hétvégenként horgászversenyeket és különféle rendezvényeket szervezünk, de lehetőséget biztosítunk egyénileg szervezett összejövetelek lebonyolítására is. 2921 Komárom (Szőny) Halastó Köz Telefon: 06 34 343-883 +36 30 993 2870 Email: bocskato@t-online.hu


Magyarock Dalszínház A komáromi Magyarock Dalszínház 2002 óta várja a színházat szerető közönséget. Feladatuknak tekintik a zenés történelemtanítás mellett új magyar musicalek és zenés darabok létrehozását. A repertoárban olyan - elsősorban magyar szerzők által jegyzett - musicalek, rockoperák találhatóak, amelyek témájukban gyakran kapcsolódnak a magyar történelem egyes szakaszaihoz. Emellett vidám, szórakoztató előadásokkal is várják a kikapcsolódni vágyókat.

Telefon: +36 20 255 8010 2900 Komárom, Mártírok útja 8/A.III/.1 E-mail: magyarock@vivamail.hu www.magyarockdalszinhaz.hu


Magyar Lovas Színház Komárom A Magyar Lovas Színház Komárom mára Magyarország, sőt talán a világ egyetlen olyan kőszínháza, mely saját épülettel, lóállománnyal és állandó társulattal rendelkezik és lovas színházként működik, új műfajt teremtve ezzel a színháztörténet írás számára. A színház Komárom egyik legnagyobb idegenforgalmi vonzereje és csak hazai alkotók munkáját és műveit tartja repertoárján. E történelmi falak közé látogató vendégeknek olyan élményben lehet része, mely Magyarországon egyedülálló. A színház egész társulata elhivatottságot érez arra, hogy tanító és hazafias érzelmű előadásaival ne csak egy különleges kulturális élményt közvetítsen a nézők részére, hanem munkásságával újra közelebb hozza egymáshoz az embereket és a lovakat. …mert lovas színház csak egy van! 2900 Komárom, Lovarda tér 4. Telefon:+36 30 267 1285 produkcio@lovasszinhaz-komarom.hu www.lovasszinhaz-komarom.hu


Komáromi Klapka György Múzeum Az 1990-es évek elejétől a Brigetio területén meginduló ásatások és leletmentések révén a régészeti gyűjtemény olyan ütemben gyarapodott, hogy indokolttá vált a múzeum bővítése és a város támogatásával 1996-ban megnyílt a Klapka György Múzeum főépülete, ahol a Komárom római kori történetét bemutató állandó kiállítás látható. Az épületben időszaki kiállító terem is működik, ahol helytörténeti, régészeti, néprajzi, valamint képzőművészeti kiállítások kerülnek megrendezésre. A múzeumhoz tartozik még három kiállítóhely: a DDR. Juba Ferenc magyar tengerészettörténeti gyűjtemény, az Aranycsapat legendás labdarúgójának emléket állító Czibor Zoltán Emlékszoba és az Igmándi erődben helyet kapott római kőtár. DDR. Juba Ferenc magyar tengerésztörténeti gyűjtemény. Telefon: +36 34 541-340 2900 Komárom, Szabadság tér 1 emese@jamk.hu www.kgym.hu Látogatási idő: 10-16 óráig (szünnap: hétfő)


Brigetio légiótábor Az 1. század végétől a Római Birodalom részeként fontos határvédelmi szerepet töltött be. Az 540 x 430 méter méretű castrum körül épült fel a katonaváros, ahol katonák családtagjai laktak. A tábortól nyugatra pedig a hadsereget kiszolgáló kereskedők, kézművesek részére kialakult a polgárváros. Mindkét településen padlófűtésessel rendelkező, falfestményekkel díszített lakóházak álltak. A sokszínű vallási élet gyakorlását a különböző istenek szentélyei, a szórakozást az amphitheatrumok, a tisztálkodást és a szabadidő tartalmas eltöltését pedig a közfürdők biztosították. Mindezek a római életforma meggyökerezését is bizonyítják.

Klapka György Múzeum Telefon:+36 34 344-697 2900 Komárom, Kelemen L.u.22. emese@jamk.hu www.kgym.hu Látogatási idő: 10-16 óráig (szünnap: hétfő)

Czibor Zoltán Emlékszoba Telefon:+36 70 436-0135 2900 Komárom, Sport utca 55 emese@jamk.hu www.kgym.hu


Városnéző séták

április 26. -október 31. között

1.Tourinform

Garantált Idegenvezetés minden szerda és szombat 13.00 órakor Részvételi díj: Duna-Gerecse kártyával INGYENES! Duna-Gerecse Tourist kártya: 1500 Ft, amely tartalmazza az idegenvezetés és a belépő jegyek árát is!

2.Jókai tér

A séta kiindulási pontja a Komáromi Tourinform iroda 2900 Komárom, Igmándi út 2 Tel: 34/540-590, 34/540-591 komarom@tourinform.hu iranykomarom.hu facebook.com/komaromtourinform komarom_tourinform

3.Szabadság tér


4.Rüdiger tó

5.Igmándi erőd

6.Klapka György Múzeum


A történelmi Komárom

Komárom bonyolult történetű város, hiszen mindjárt kettő van belőle, és a Duna, illetve a közepén futó országhatár választja el a két települést egymástól. Az ősi Komárom Szlovákiában fekszik. A magyarországi Komárom csak 1896-tól viseli ezt a nevet, amikor a Dunától délre fekvő ÚjSzőny község egyesült a történelmi Komárommal. Ez maradt a neve az első és a második világháborút követő elszakítások után is. A mai városszerkezet 1977-ben alakult ki, a két évezredes történelmi múlttal rendelkező Szőny község hozzácsatolásával. Így ha Komárom történelmét tekintjük át, mindhárom településről szólnunk kell.

Az Erzsébet hídon átérve lehetőségünk nyílik végigjárni Észak-Komárom sétálóutcáját. A Lehár tértől egészen az Új vár kapujáig is eljuthatunk, s közben ízelítőt kaphatunk a várost formáló történelmi eseményekről.


Városi címer

Európa-udvar

Komárom 2015-ben ünnepelte várossá válásának 750. évfordulóját. A város a legkorábbi időktől kezdve erődített település volt. Ezt bizonyítja a 15. századtól használt, háromtornyú várat és várkaput ábrázoló címere és pecsétje, amely Mária Terézia 1745. évi kiváltságlevelén is megtalálható.

A Zichy-palota tágas udvarán alakították ki a város legújabb nevezetességét, az Európa-udvart. A tervezők célja az volt, hogy a különböző európai országok jellegzetes építészeti stílusát adják vissza az udvar egyes épületei. A város életében fontos szerepet játszó uralkodók, valamint Európa védőszentjei szobrainak felállítása is itt valósult meg.


Hit a mindennapokban A történelmünk és a kultúránk a kereszténység nélkül nem érthető. A templomi szertartások kiemelnek a hétköznapokból, megteremtik lelki békénket. Egyházi ünnepeink - karácsony, húsvét, pünkösd - a pihenés mellett alkalmat adnak arra, hogy egy szélesebb közösség életébe bepillantást nyerjünk, vagy tagjaivá váljunk. Komárom városában, a Duna mindkét partján számos templom várja az érdeklődőket. Érdemes megismerni a történetüket, és részt venni a lélekemelő miséiken, hangversenyeiken, egyházi ünnepeken.

Református templom

Jézus Szíve-templom


Szent András-bazilika

Szent András-bazilika A Szent András-bazilika Észak - Komárom legfontosabb temploma, a város egyik domináns épülete. A Nádor utcában található, a Duna Menti Múzeum épületével szemben. Mai formájában 17681771 között épült barokk stílusban. Az 1783-as földrengés után a komáromiak kérésére minden nap délután három órakor meghúzták a templom nagyharangját az égiek kiengesztelésére. Ez a hagyomány napjainkig fennmaradt. A templom híres jó akusztikájáról, gyakran tartanak itt orgonahangversenyeket. Református-templom

Katona-templom

Szent Rozália-templom


Duna A Duna a világ „legnemzetközibb” folyója. Több jelentős település is emelkedik a partjain, köztük négy jelenlegi főváros: Bécs, Pozsony, Budapest és Belgrád. A térség kulturális öröksége és természeti adottságai sok turistát vonzanak. Komárom természeti kincsei között találjuk a Szent Pál szigetet és a Szőnyi – szigeteket is. A Szőnyi-szigetek mederszabályozás után keletkeztek, az 1880-as évektől kezdődően. Ezt követően a természet visszavette az irányítást, és létrehozott egy páratlan természeti értéket, különleges vegetációval és állatvilággal.


Szent Pál-sziget

A Duna ártere, a Szent Pál - szigeten különösen varázslatos, egyaránt mesél régi korok történelméről, növényekről és különleges állatokról, hajdanvolt árvizekről, legendás halászatokról. A kirándulók kedvelt úti célja a szigeten kialakított Monostori Ártéri tanösvény, de a vízitúrázók számára is népszerű kirándulóhely.

Szent Pál-sziget

Szent Pál-sziget

Rüdiger tó

Rüdiger tó A város kedvelt pihenő és horgász helye, melynek létrejötte elsősorban a 19. századi erődépítkezésekhez kapcsolódik. A közeli téglaégetőhöz ugyanis innen termelték ki a jó minőségű agyagot, illetve az Igmándi erőd sáncaihoz innen hordták a földet. A két tó látványát 3 kisebb sziget teszi változatossá.

Rüdiger tó


KOMÁROM AKTÍVAN

BFL BOATS Dunai

Látogasson el hozzánk és: • körbevezetjük a Monostori Erőd történelmi falai, kazamatái között • kisvonattal felfedezzük a komáromi erődöket • mesélünk Önnek Észak-Komárom kacskaringós utcáiról a Vág és a Duna találkozásánál a Csallóköz születéséről • vendégül látjuk egyik hangulatos éttermünkben • fedezzük fel együtt a Római Birodalom örökségét • vagy pattanjunk kerékpárra ahol az erőd kerékpárút mutatja majd az irányt • majd pihenjük ki a nap fáradalmait az 1700 éves fürdőkultúrát ápoló kishajós gyógyfürdőben.

élményhajózás idegenvezetéssel

Segway kirándulások

Tel.: +36 30 417 0919 10.00h-17.00h óránként bfl-programs.com office@bfl-boats.com

Dotto Kisvonat

Tel.: +36 30 398 5109 Indulás Klapka tér (Slovakia) 10.00h-17.00h óránként Menetidő: 40 perc jun.15.- szept.1. Megálló: Brigetio Gyógyfürdő


a

z

ó

KOMÁROM AKTÍVAN Látogasson el hozzánk és: • körbevezetjük a Monostori Erőd történelmi falai, kazamatái között • kisvonatozhat a komáromi erődök között • mesélünk Önnek Észak-Komárom kacskaringós utcáiról a Vág és a Duna találkozásánál a Csallóköz születéséről • vendégül látjuk egyik hangulatos éttermünkben • fedezzük fel együtt a Római Birodalom örökségét • vagy pattanjunk kerékpárra ahol az erőd kerékpárút mutatja majd az irányt • majd pihenjük ki a nap fáradalmait az 1700 éves fürdőkultúrát ápoló gyógyfürdőben. http://iranykomarom.hu


Kerékpár Túraútvonalak

A térség kerékpárútvonalai Komáromtól Tatáig, Komárnotól Gútáig számtalan izgalmas kalandot kínálnak. Különböző hosszúságú túrák között válogathatnak a családosok és a komolyabb kihívást kedvelők is.

A ,,Vitézség útjai” kerékpáros útvonal: Távolság: 69 km Indulás: Komárom Tourinform Észak-Komárom - Dunarakpart - Vág-Duna part - Nádorvonal - Duna utca- országhatár - Csillag erőd - Szőny Hősök tere - Mocsa Hősök - tere, Csém Milleneumi park - Nagyherkány Ács Zichy kastély - Ács Duna part (Concó torok) Monostori erőd- Igmándi erőd Tourinform iroda További útvonalak és a biciklis térkép megvásárolható a Tourinform irodában.

Telepítsd a GUID az okostelefonod a “Helyek“ és “Es

QR Code Video


DE@HAND Duna-Gerecse alkalmazást dra és használd semények“ funkciót!


KOMÁROM MINDEN, AMIT KOMÁROMROL TUDNI SZERETNÉL! Szeretettel várjuk Vendégeinket az Igmándi út 2. szám alatt, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre! Információs irodánk az alábbi kedvelt szolgáltatásokat nyújtja:

• Tájékoztatás Komárom és környékének látnivalóiról, illetve hazánk vonzó tájairól, szálláshelyekről, éttermekről, programokról • Ingyenes turisztikai kiadványok Magyarország legszebb vidékeiről • Kézmüves ajándéktárgyak árusítása • Havonta programajánló küldése (feliratkozási lehetőség) • Könyvek, térképek, képeslapok árusítása • Idegenvezető közvetítés • Csoportoknak szívesen ajánljuk ki programcsomagjainkat, amik megvásárolhatóak a Komáromi Tourinform irodában. • Garantált idegenvezetések az év folyamán több alkalommal • Koncert-, színház- és rendezvényjegyek árusítása

Elérhetőségek: 2900 Komárom, Igmándi út 2 Tel: +36 34 540-590 email:komarom@tourinform.hu www.iranykomarom.hu facebook: Komárom Tourinform


A Komáromi kisleány lett 2018-ban Magyarország tortája. A nyertes torta mézes-diós tészta alapú, melyen citromos-gyömbéres körtekompót betétet, vilmoskörte likőrös étcsokoládét és fahéjas-diós roppanós réteget ölel körbe a vaníliás-fehércsokoládés mascarpone mousse. A dió, a méz, a fahéj és a gyömbér ízei a családi ünnepek asztalának édességeit idézik, melyek tökéletesen harmonizálnak a körte, a csokoládé és a vaníliás krém üdítő frissességével. A Komáromi Kisleánnyal az alkotó szűkebb hazájára, Komárom városára hívja fel a figyelmet, bízva abban, hogy a népdalbéli kislányról elnevezett torta a város egyik büszkeségévé válik, és által viszi a hírét a Dunán. Forrás: orszagkep.hu

Kóstolja meg az eredetit! Jánoska Cukrászda 2900 Komárom, Bajcsy-Zsilinszky u. 28 T.: +36 34 341-919 www.janoskacukraszda.hu


GASZTRONÓMIA

Jókai Mór városunk talán leghíresebb szülötte szintén sok, a gasztronómiával kapcsolatos emléket hagyott ránk. Kevés olyan ikonikus étel van a magyar konyhában, mint a Jókai - bableves, és kevés olyan, amit ennyi változatban lehet olvasni és kóstolni. A romantika korszakának legnagyobb írója, egyszer a saját ízlése szerint főtt bablevest rendelt. A csülkös, kolbászos, tejfölös fenséges egytálételnek is beillő eledel úgy megízlett neki, hogy ezután csak és kizárólag így készítette azt el. A különleges bableves pedig az idők folyamán átkeresztelődött a nevére. A nyári hónapokban remek szórakozást nyújtanak

Neves íróinktól, Herman Ottótól és Erdei Ferenctől tudjuk, hogy a XIX. században együtt emlegették a komáromi halászlét a bajai, a szegedi és balatoni halászlével. Herman Ottó még megjegyzi a halászlékről: „A komáromi találja el a legjobban a hagyma és a paprika arányát.” Jókai soha nem hívta volna ezt az ételt halászlének, hanem „Komáromi paprikás halászos leves”-ként írt róla minden alkalommal.


Vendéglátóhelyek 19 ARANYTÁL ÉTTEREM www.aranytal.hu

34 KING SHOARMA TÖRÖK ÉTTEREM www.king-shoarma.hu cím: 2900 Komárom, Arany J. u. 2. T./F.: +36/34/341-962

2900 Komárom, Szent L. u. 1. T.: +36/30/565-8599 e-mail: aranytal@aranytal.hu

38 ONE -BIT PIZZÉRIA 2900 Komárom, Táncsics M. u. 34. T.: +36/34/344-406 e-mail: onebitpizzeria@gmail.com

20 BÁR-KA KÁVÉZÓ ÉS PIZZÉRIA www.bar-ka.hu 2900 Komárom, Klapka Gy. u. 15. T.: +36/30/310-7000 e-mail: info@bar-ka.hu BOCSKA HORGÁSZTÓ ÉTTEREM www.bocskahorgaszto.atw.hu 2900 Komárom, Halastó köz T.:+36/34/343-883 e-mail: bocskahorgaszto@gmail.com

PARK ÉTTEREM www.wfpark.hu 2900 Komárom, Puskaporosi út 24. T.: +36/34/540-448, +36/34/540-537 e-mail: wf.park@t-online.hu

22 BOGÁNCS ÉTTEREM www.bogancsetterem.hu

39 PINGVIN ÉTTEREM ÉS HIDEGKONYHA www.pingvinetterem.hu cím: 2900 Komárom, Vág u. 14. T.: +36/34/340-503 e-mail: pingvine@t-online.hu

23 BOSS-CO TRATTORIA OLASZ ÉTTEREM www.bosscopizza.hu

40 TÓ CSÁRDA www.tocsarda.hu 2900 Komárom, Madách Imre u. 10. T.: +36/34/342-989 e-mail: info@tocsarda.hu

2900 Komárom, Bem J. u. 36. T.: +36/34/344-900 e-mail: bogancs@novonet.hu

2900 Komárom, Klapka Gy. út 9. T.: +36/20/337-8658 e-mail: info@bosscopizza.hu

26 HORDÓ PANZIÓ ÉTTERME www.hordopanzio.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 34-36. T.: +36/34/343-328, +36/20/355-652, +36/70/317-8250 e-mail: hordo@novonet.hu 33 HOTEL JUNO ÉTTERME 2900 Komárom, Bem J. út 5. T.: +36/30/395 4677 e-mail: junoetterem@freemail.hu 27 HOTEL AQUA ÉTTERME

www.hotelaqua-komarom.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 34. T.: +36/34/342-190, F.: +36/34/344-033 e-mail: aqua@nzs.t-online.hu

35 KOCSIS ÉTTEREM

www.kocsispanzio.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 79. T.: +36/34/342-400, F.: +36/34/342-400 e-mail: kocsisetterem@freemail.hu

21 VÁMHÁZ FOGADÓ www.vamhazfogado.hu 2900 Komárom, Ácsi út 2. T.: +36/34/343-717 e-mail: vamhaz.zoli@gmail.com 18 VASMACSKA ÉTTEREM www.vasmacskapanzio.hu cím: 2900 Komárom, Erzsébet tér 2. T.: +36/34/341-342, +36/34/342-304, F.: +36/34/341-342 e-mail: vasmacskapanzio@vivamail.hu 37 MONACO KÁVÉZÓ www.teremgokart.hu 2900 Komárom Igmándi út 6. T.:+36/30/989-0067 e-mail: teremgokart@freemail.hu TEREMGOKART PÁLYA ÉS KÁVÉZÓ www.teremgokart.hu PUSKAPOROSI ÚT 10. T.: +36/30/989-0067 e-mail: teremgokart@freemail.hu

43 FLAMINGÓ ÉTTEREM ÉS KÁVÉZÓ 2900 Komárom, Kelemen László u. 7 T.:+36/34/342-563 *A számok a következő oldali térképen mutatják a vendéglátóhelyeket.


Szálláshelyek

19 ARANYTÁL ÉTTEREM ÉS PANZIÓ www.aranytal.hu 2900 Komárom, Szent L. u. 1. T.: +36/30/565-8599 e-mail: aranytal@aranytal.hu

31 HOTEL TULIPÁN*** www.hoteltulipan.hu

CARRIER HOTEL** www.komarom.hu/carrier 2921 Komárom, Varga József u. 9. T/F.: +36/34/526-445 e-mail: carrierhotel@komthermal.hu

32 ILONA APARTMANHÁZ www.ilonaapartmanhaz.hu

24 CZANEK APARTMAN www.komaromiapartman. fw.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 47. T.: +36/34/343-339, +36/20/824-4872 e-mail: czanekne@freemail.hu

33 JUNO HOTEL & CAMPING***

FENYVES TÁBOR 2903 Komárom- Koppánymonostor, Fenyves u. T.: +36/34 /540 582 e-mail: tonomar.istvan@fort-monostor.hu

25 HÉT VEZÉR APARTMANHOTEL*** www.hetvezerapartman.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 34. T.: +36/34/540-720, F.: +36/34/540-721 e-mail: info@hetvezerapartman.hu

2900 Komárom, Kelemen L. u. 1. T.: +36/34/342-604, F.: +36/34/540-484 e-mail: info@hoteltulipan.hu 2900 Komárom, Czuczor G. u. 47. T.: +36/20/424-6411 e-mail: ilona@ilonaapartmanhaz.hu 2900 Komárom, Bem J. u. 5.

35 KOCSIS PANZIÓ www.kocsispanzio.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 79. T./F.: +36/34/342-400 e-mail: kocsisetterem@freemail.hu

36 KOZENKOW KÚRIA www.kozenkowkuria.hu 2900 Komárom, Kulcsár István u. 18. Tel.: +36/34/340-470, +36/20/476-9143 e-mail: kozenkowne@gmail.com

42 THERMÁL HOTEL** ÉS CAMPING ***www.komtermal.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 38. T.: +36/34/342-447, +36/34/341-222, F.: +36/34/341-222 e-mail: thermalhotel@komthermal.hu

26 HORDÓ PANZIÓ ÉS ÉTTEREM www.hordopanzio.hu RAJKAI VENDÉGHÁZ www.szallasinfo.hu/rajkai 2900 Komárom, Táncsics M. u. 34-36. T.: +36/34/343-328, +36/20/355-652, +36/70/317-8250 cím: 2921 Komárom, Széchenyi u. 47. Tel.: +36/34/345-704; +36/30/937-4009 e-mail: hordo@novonet.hu e-mail: sunbody@citromail.hu 27 HOTEL AQUA*** www.hotelaqua-komarom.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 34. 41 SOLARIS KEMPING ÉS ÜDÜLŐHÁZAK www.komthermal.hu T.: +36/34/342-190, F.: +36/34/344-033 2900 Komárom, Táncsics M. u. 34-36. e-mail: aqua@nzs.t-online.hu T.: +36/34/342-551, +36/30/563-584 e-mail: recepcio@komthermal.hu 28 HOTEL CORNER www.hotelcorner.hu 2900 Komárom, Szent László u. 16/A. 18 VASMACSKA PANZIÓ ÉS ÉTTEREM www.vasmacskapanzio. T.: +36/34/526-918, F.: +36/34/526-918 hu e-mail: info@hotelcorner.hu 2900 Komárom, Erzsébet tér 2. T./F.: +36/34/341-342 e-mail: vasmacskapanzio@vivamail.hu 29 HOTEL FORRÁS*** www.hotelforras.hu 2900 Komárom, Táncsics M. u. 34. WF SZABADIDŐPARK KEMPINGJE ÉS FAHÁZAI www.wfpark.hu T.: +36/34/540-177, F.: +36/34/540-178 2900 Komárom, Puskaporosi út 24. e-mail: info@hotelforras.hu T.: +36/34/540-448, F.: +36/34/347-236 e-mail: info@wfpark.hu 30 HOTEL KARÁT*** www.karathotel.hu 2900 Komárom, Czuczor G. u. 54. T.: +36/34/342-222, F.: +36/34/344-500 e-mail: info@karathotel.hu

1.Monostori erőd 2.Csillag erőd 3.Igmándi erőd 4.Brigetio Gyógyfürdő 5.Czibor Zoltán emlékszoba 6.DDr Juba Ferenc magyar tengerészettörténeti gyűjteménye 7.Jézus Szíve-templom 8.Jókai liget 9.Jókai Mór Városi Könyvtár 10.Jókai Mozi 11.Jókai tér 12.Klapka György Múzeum 13.Magyar Lovas Színház Komárom 14.Református-templom 15.Rüdiger tó 16.Szabadság tér/Városháza

Menetrend

Vonat www.mavcsoport.hu Busz http://www.knykk.hu

Segélyhívó szám

112

Polgár Taxi +3620 333 8155 PT Taxi +421 948 221 221Kapcsolat CĂ­m:

Telefon:


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.