Page 1

Informatiebrief 7

januari 2013

In deze uitgave o.a.:  Asieldier van de maand - Spinner  Geslaagde workshop ‘Katten’  Games for Cats  Kattenoppas Bennekom in cijfers - Oppasdieren

Stelende katten Zo af en toe komt er een nieuwsbericht voorbij over stelende katten. De katten stelen met name kleding en speelgoed, maar ook sponsjes zijn in trek bij de ‘Klepto Kitty’s’. De kat Milo kon niet veel doen aan zijn criminele activiteiten, door het magneetje aan zijn halsbandje (om zijn luikje te kunnen openen) trekt hij metalen voorwerpen aan. Zijn eigenaresse werd zo regelmatig verrast met een bosje sleutels. In de meeste gevallen konden de eigenaren van de ‘buit’ worden opgespoord.

Milo the Klepto Kitty

Hieronder een paar links naar filmpjes en artikelen over stelende katten:

 Frankie  Dusty

 Dennis  Milo

Dierdeskundige in the spotlight Hondengedragcoach Mirjam Leppers Gediplomeerd hondengedragcoach Mirjam Leppers, instructeur en gedragsdeskundige voor honden, werkt uitsluitend volgens een positieve manier van werken met in acht neming van de nieuwste inzichten. U kunt bij haar o.a. terecht voor gedragsbegeleiding en aanschafadvies. Kijk voor meer informatie op haar website.

1


Geslaagde workshop ‘Katten’ - Welkom in de wereld van de kat! Op 29 november en 13 december ging de eerste workshop over katten, georganiseerd door Kattenoppas Bennekom, van start. Aan de hand van oefeningen, een quiz en beeldmateriaal kregen de deelnemers meer inzicht in hoe katten (willen) leven, werden fabeltjes de wereld uitgeholpen en kregen zij tips en adviezen om het leven van (hun) katten nog leuker te maken. Dat de workshop een succes was, blijkt uit de reacties van de deelnemers:

 “Ik heb veel opgestoken, maar realiseer me ook dat ik nog heel veel te leren heb.”

 “Ik ben helemaal enthousiast. De doe-opdrachten/quizjes waren leerzaam en maakte het geheel interactief.”

 “Ik vond ik het erg leerzaam en een fantastische locatie.”  “Mensen worden zich bewuster door jou verhaal, en dat is super.”  “Ik kan nu wat beter plaatsen waar soms een bepaald gedrag vandaan komt en hoe ik hier mee om kan gaan. Dit jaar zal er ook een verkorte versie van de workshop gehouden worden, waarin de top 25 fabels en feiten worden besproken. Houd de website en informatiebrieven goed in de gaten voor de data!

Games for Cats In het bezit van een iPad of Android tablet? En geen zin om met dit weer naar buiten te gaan? Ga een spelletje spelen met de kat! Friskies heeft een aantal spelletjes ontwikkeld voor Ipad en Android tablets die de kat alleen of met de eigenaar kan spelen. Zo is er het spelletje ‘You vs. Cat’, waarbij je tegen je kat strijdt. Een keer raden wie de ranglijst aanvoert… Klik hier om naar de spelletjespagina van Friskies te gaan. Of wat dacht je van een interactieve speelkamer voor de katten? Ook daar heeft Friskies wel ideeën voor! Klik op het plaatje om een filmpje te bekijken van Friskies’ Playhouse. Natuurlijk blijft het wel belangrijk om ook zelf met de kat te spelen.

2


Welke dieren verzorgt Kattenoppas Bennekom? Kattenoppas Bennekom is met name een oppas voor katten, maar natuurlijk is het ook mogelijk dat ik uw andere dieren verzorg. Van de verschillende diensten die Kattenoppas Bennekom aanbiedt, is er de meeste vraag naar oppaswerkzaamheden voor de kat, maar ook de konijnen en knaagdieren zijn aardig vertegenwoordigd. Het meest bijzondere dier dat ik het afgelopen jaar heb mogen verzorgen is een kameleon. Het voeren van levende sprinkhanen is echter nog steeds niet mijn hobby... Verzorgde dieren in 2012 (percentages zijn afgerond)

   

Katten (aantal: 66)

75,9%

Honden:

4,6%

Konijnen, cavia’s en hamsters:

8,0%

Overig (kippen, vissen, vogels en kameleon):

11,5%

Kat in de spotlight Naam

Spinner

Ras:

Europese korthaar

Geslacht:

Kater

Leeftijd:

1,5 jaar

Dit is geweldige Spinner. Spinner liep al een tijdje zwervend rond en heeft in de tussentijd ook nog eens een ongeluk gehad. Door dat ongeluk is zijn staart verlamd geraakt en deze kon hij dus niet behouden. Zonder staart gaat Spinner vrolijk door het leven. Hij is erg opgewekt en vindt het erg leuk om contact te hebben met mensen. Onze dierenarts heeft zijn leeftijd op ongeveer 1,5 jaar geschat. We zoeken voor Spinner een leuk huisje met een tuin. Hij vindt het namelijk wel lekker om af en toe even een frisse neus te halen. Hier op het asiel is hij erg rustig en vindt het heerlijk om lekker geaaid te worden. Hoe Spinner op kinderen reageert weten we niet, maar we verwachten als deze hem in zijn waarde laten dat, dat wel goed komt. Meer informatie: info@dierenasiel-bommelerwaard.nl

© 2013 – Carla Nienhuis & Kattenoppas Bennekom. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen, of enig andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de schrijfster. 3

Informatiebrief januari 2013  

Informatiebrief januari 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you