__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Uitgave 2 - jaargang 13 - oktober 2016

Kunst Miriam Slaats

Rijk uitgerust Mercedes-Benz

Open en gastvrij Koffiebekers met een verhaal kapellerput.nl


Update

Het blijft feest Het is nog steeds feest. Nog tot het einde van het jaar vieren we op verschillende manieren dat ons landgoed zestig jaar bestaat. Tijdens het Schaap & Scheer festijn lieten we iedereen mee genieten van al het moois dat onze locatie te bieden heeft. Miriam Slaats maakte speciaal voor ons jubileum zestig borden: een ‘WELL moment’. Na zestig jaar nemen we daarnaast afscheid van het traditionele kop-en-schoteltje. Daar komt een uniek bekertje voor in de plaats. Mooi, eigentijds, sociaal en passend bij spontane ontmoetingen met een kop koffie in de hand. Dat ook onze gasten een feest weten te maken van ieder event dat ze bij ons organiseren, doet ons meer dan goed. Mercedes-Benz liet dat zien tijdens dealertrainingen, de IACC tijdens het IACC-Europe Knowledge Festival met de Copper Skillet kookwedstijd. We delen het allemaal graag met je in deze Update.

Jeu Bressers en Rik Hüsken

Rik Hüsken en Jeu Bressers

60 jaar

Schaap & Scheer: een terugblik Op 5 juni waren mensen uit de hele omtrek al vroeg uit de veren om, samen met de herders van Stichting Kempisch Heideschaap, een grote schaapskudde van de Strabrechtse Heide naar Kapellerput te begeleiden. Gedurende de dag namen vervolgens twee schaapsscheerders zo’n vijfhonderd schapen onder handen. En er was nog veel meer te beleven: demonstraties schapendrijven en bijen verzorgen, rondleidingen, wandelingen met het IVN, verhalen en muziek van boswachter Mari de Bijl, een barbershop, workshops met wol en lammetjes knuffelen. Er was een Kunst- & Streekmarkt en natuurlijk heerlijke hapjes en drankjes. Mét livemuziek van een grote Pipers band en troubadour Rop.

2


Rijk uitgerust Voor dealertrainingen zoekt Mercedes-Benz niet alleen locaties met de nodige ruimte en faciliteiten, maar vooral ook locaties die iets toevoegen aan de eigen aanpak van het bedrijf en die de deelnemers inspireert. Dit jaar kwam Marieke van Amelsfort, PR Manager Mercedes-Benz Vans, uit bij Kapellerput. “Hier zag ik duidelijk de toegevoegde waarde”, vertelt ze. “Het enthousiasme en de eagerness van de medewerkers om te helpen, is ongeëvenaard. Dat willen wij ook overbrengen.” Gedurende vijf dagen in juni kwamen een paar honderd sales- en aftersalesmedewerkers van Mercedes-Benz Bestelwagens uit Nederland en België naar Kapellerput. Steeds een groep voor een 24-uurs programma. “De locatie ligt geografisch gunstig om mensen vanuit zowel Groningen als gebieden aan de Belgisch-Franse grens te ontvangen”, vindt Marieke. “Daarnaast sprak de filosofie van Kapellerput, om je verder te helpen in je eigen evenement, ons aan. Het stapje extra, in het voortraject én on-site. Het proactieve, snelle schakelen en opschalen als dat nodig is. En natuurlijk de faciliteiten en het eten dat van goede kwaliteit is.”

Het enthousiasme van de mensen om te helpen, is ongeëvenaard Optimaal gebruik van faciliteiten Voor het bijspijkeren, het up-to-date houden van de kennis van dealermedewerkers en natuurlijk het onder de aandacht brengen van de nieuwe producten en ontwikkelingen maakte Mercedes-Benz optimaal gebruik van de ruimte. “De deelnemers kwamen rond 18.00 uur aan. ’s Avonds was er een barbecue en een avondprogramma rondom het EK-voetbal. We hadden een zogenoemde ‘Vancave’, en er was een Club Vito die was omgebouwd tot discotheek op wielen.” De volgende dag begon het echte werk, met workshops, presentaties en break-outsessies. “In twee grote tenten waren er workshops rondom de Vito, de Sprinter en hun naaste concurrenten. Voor andere onderdelen van het programma maakten we gebruik van de binnen faciliteiten van Kapellerput Die sloten heel goed aan bij ons programma.”

MeetingGeluk(t) Het verblijf is volgens Marieke geslaagd te noemen. “Zelfs met de slechtere weersomstandigheden was er een prima atmosfeer. We hebben alle barbecues buiten kunnen houden, op eentje na. Een van de collega’s vroeg of we hier niet onze vaste locatie van konden maken.”

3


Update

Open en gastvrij Wie Kapellerput sinds eind augustus alweer een keer bezocht heeft, werd ongetwijfeld positief verrast door een nieuwe ontvangst. Warmer, hartelijker, gastvrijer, persoonlijker dan voorheen. Niet dat de gastvrouwen nu zo veranderd zijn; die waren altijd al gastvrij. Nee, het is de compleet nieuwe inrichting die het ‘m doet. Die is open, en vooral: zonder grote balie als obstakel.

Eindhovense designer, in het ontwerp verwerkt. De natuur komt terug in het tapijt. De kast kan steeds opnieuw gedecoreerd worden. Het wand­­meubel en het eiland zijn het meest recente ontwerp van Patricia Urquiola, een Spaanse ontwerpster, en voor het eerst te zien in Nederland bij Kapellerput. Ook de kunst is volledig aangepast aan de vernieuwde omgeving, wat de bijzondere sfeer extra benadrukt.”

Koffietje erbij? De foyer is volgens Sylvia het hart van het bedrijf. “Iedereen komt daar. Daar wil je je thuis voelen, goed ontvangen worden, persoonlijk en met een koffietje.” Dat kan nu, mede doordat een lang gekoesterde wens van Kapellerput vervuld is: in de foyer staat ‘de Mirage’, een koffiemachine van Kees van der Westen uit Waalre. Een topNederlands merk dat de hele wereld over gaat staat nu ook in Kapellerput. De gastvrouwen hebben een baristatraining gevolgd en zelf ervaren wat een machine met koffie kan doen. Ervaar het ook: kom onze nieuwe foyer eens bekijken. Sylvia Vrooyink en Nancy Smals van De Kliuw – Interieuradviezen zijn verantwoordelijk voor het mooie ontwerp van de nieuwe foyer. Een paar uitgangspunten voor het ontwerp: inspiratie putten uit de natuur, het mocht een beetje knallen en vooral ook verrassen, aldus Sylvia. “Zodat iemand binnenkomt en denkt: wauw, wat is hier gebeurd?” Het resultaat is een prachtig nieuwe ontvangst voor de gasten en een aangename werkomgeving.

“De nieuwe foyer is fijn voor de gasten die even binnenlopen voor informatie. We kunnen nu even bij hen gaan staan voor uitleg, in plaats van achter de balie” Carin Kuijpers, gastvrouw

Eigentijds tijdloos De foyer en de bar lopen nu in elkaar over. Qua beleving, qua sfeer, maar ook qua gebruik. Hij kan betrokken worden bij activiteiten: een ontvangst met koffie, een break met een Smaak Intermezzo, de start van een party met een champagnetoost. “De looplijnen hebben we eenvoudig gehouden, daarbinnen hebben we spanning aangebracht. Met eigentijds, nieuw design, gecombineerd met de authentieke elementen van het gebouw. We hebben bijvoorbeeld met bijzondere lampen gewerkt en ‘de kruiwagen’ van Kees Heurkens, een

4

Carin Kuijpers, gastvrouw


Rechts ontwerper Sander Luske

Koffiebekers met een verhaal Tijdens de Dutch Design Week kijken we altijd graag naar mooi design. In 2015 stuitten we daarbij op de koffiebekers en espressokopjes van Design X Ambacht. Daar werden wij heel enthousiast van! Niet alleen omdat ze zo mooi zijn, ook vanwege het verhaal erachter. Een afspraak met Marco de Leeuw van Design X Ambacht was snel gemaakt. “De bekers zijn ontworpen door Sander Luske en gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”, vertelt Marco. “Op die manier komen al onze producten tot stand. We proberen sociaal betrokken ontwerpers aan ons te binden. Zij kijken echt naar de talenten, vaardigheden en mogelijkheden van de makers. Dat vormt de basis voor de ontwerpen die ze uiteindelijk maken.” De makers inspireren dus de ontwerpers en andersom. Zo ontstaan mooie producten, waar alle betrokkenen trots op zijn.

Spontaan Bij Kapellerput viel het Marco op dat de locatie al vanaf de oprijlaan spontaniteit uitstraalt. “Ik kan me voorstellen dat het traditionele kop-en-schoteltje daar niet meer bij past. Mensen vergaderen vaak staand en buiten, dat mag wat losser. Onze bekers passen daarbij.” Speciaal voor Kapellerput paste Sander Luske het ontwerp aan, zodat de bekers en kopjes aansluiten bij de huisstijl én geschikt zijn voor gebruik in een horecagelegenheid. Op dit moment zijn de makers druk bezig om de grote bestelling van Kapellerput te kunnen leveren. Binnenkort kun je dus genieten van koffie uit een heel mooi, uniek en sociaal bekertje!

Jubileumaanbieding Er is ook een gelimiteerde serie jubileumbekers. Boek je in november een 8-uurs dagarrangement, dan krijg je zo’n beker cadeau. Ze zijn er in vier kleuren.

Marco de Leeuw en Rik Hüsken

8-uurs dagarrangement • Actieprijs: € 66,00 (november 2016) • Inclusief feestelijke patisserie bij aankomst, passende werkruimte, koffie, thee, water, frisdrank tijdens de meeting, lunch, beamer en afsluiting met bubbels • Een handgemaakte jubileumbeker naar keuze

5


Update

in beeld Team MeetingDesign

Festival Event Kapellerput

Landgoed Kapellerput

De kruiwagen van Kees Heurkens

Koffiezetter van Kees van der Westen

KABAN

6


prikbord European Copper Skillet Final in Kapellerput Van 24 t/m 26 september vond het IACC-Europe Knowledge Festival voor het eerst in Nederland plaats. Collega’s uit heel Europa, maar ook bijvoorbeeld Amerika en Australië, kwamen naar Kapellerput om tijdens deze internationale conferentie kennis te delen en de 'European Copper Skillet Final’ bij te wonen. Nico Boreas en Eric Andersen jureren de ‘champion chefs’ uit verschillende Europese landen. Nico is bekend van het tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze waarvan hij onlangs afscheid nam. Eric Andersen is opleider bij de NHTV in Breda en F&B Professional of the Year. De winnende chefs zijn Mary Palecek uit Groot Brittannië en Regina Andersen uit Denemarken. Zij vertegenwoordigen Europa in de strijd om de koperen steelpan tijdens de wereldfinale bij de IACC Americas Annual Conference in Los Angeles (USA) in april 2017.

Regina Andersen en Mary Palecek

Wellness Arrangement Geniet de hele dag in alle rust bij SpaSense in Geldrop, een van de mooiste wellnessresorts van Brabant en overnacht volledig ontspannen in Kapellerput. De volgende morgen geniet je van een uitgebreid ontbijt, waarna je met nieuwe energie de bossen en de heide in onze achtertuin kunt verkennen. Kijk op www.kapellerput.nl voor meer informatie en inspiratie.

Kapellerhoning! Maurice van de Hurk en Joost Jansen, de imkers die de bijenvolken in de kasten op ons landgoed verzorgen, hebben onlangs de eerste honing geslingerd. Kapellerput heeft de eerste bescheiden oogst van 13 kilo kunnen kopen. Binnenkort kun je in ons restaurant genieten van deze honing van topkwaliteit, verwerkt in speciale gerechten.

Feestelijk uiteinde... en een goed begin Vier het einde van 2016 of juist het begin van 2017 bij Kapellerput. Je eindejaars­bijeenkomst, kerstborrel of nieuwjaarsreceptie wordt dan zeker een succes! Organiseer bijvoorbeeld een feestelijke en huiselijke bijeenkomst in HET HUIS VAN of een unieke borrel tussen de bomen in de KABAN. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Wij denken graag met je mee.

WhatsApp Kapellerput + 31 6 23 14 92 95 7


Een WELL-moment Miriam Slaats Een ode aan de rijke merite van zestig jaar Kapellerput: dat had de ‘Brabantse kunstenares van de wereld’ Miriam Slaats voor ogen toen ze een gelimiteerde serie unica van zestig borden maakte en die betitelde als WELL’s. De komende tijd kun je ze als een eenheid bekijken in Kapellerput, daarna gebruiken we ze voor bijzondere hapjes bij speciale gelegenheden. “Beproef niet alleen datgeen op je bordje ligt, maar bespiegel ook eens het onderliggende en ervaar het levendige van de Kapeller Well’s!”, is daarbij de boodschap van Slaats. Miriam: “Ik heb me laten inspireren door Kapellerput. Toen ik er was, vond ik buiten een grote dennenappel. Die nam ik mee. Daarnaast hield de naam Kapellerput me bezig. Die kapel snapte ik wel, maar die put... Er moest eigenlijk ook een put zijn, een bron. Ik realiseerde me dat Kapellerput zelf de bron is: er gebeurt van alles, Kapellerput leeft, de inspiratie stroomt er. Omdat een put letterlijk de bron van water is, ging ik met dat gegeven aan de slag. Een bordje met water, met die dennenappel als ingrediënt, was mijn ‘verf’.

Van harte Ik liet het water lopen, het in water vallen, het in de grond kruipen, het uit de dennenappel stromen. Het is gaan groeien, gaan bloeien, een eigen weg gaan nemen. Alle eigenschappen van dat voedende water, dat frisse water, heb ik vastgelegd in snelle snapshots. En zo heb ik zestig verschillende watervarianten gemaakt. Vanuit de ‘WELL’, die niet alleen staat voor het woord bron, maar ook voor het goede, het welzijn, het ontspringen en het welvarende. In de hele performance komen ook zes rode harten voor. Van harte, voor iedere tien jaar van Kapellerput.” Kapellerput heeft buiten deze expositie nog meer werken van Miriam Slaats. Meer informatie? De Kliuw – Ondernemers in Kunst: www.dekliuw.nl/kunst

Kapellerput Somerenseweg 100 5591 TN Heeze (NL)

Redactie Rik Hüsken - Kapellerput Nicole Elbers - Kapellerput

Postbus 57 5590 AB Heeze

Ontwerp, tekst en productie Edhv Noot van de redactie Reclame. Met Toegevoegde Waarde

+31 40 224 19 22 info@kapellerput.nl kapellerput.nl WhatsApp + 31 6 23 14 92 95

Fotografie Peter Venema en Kapellerput

Word vriend van Kapellerput op Facebook: www.facebook.com/kapellerput

Profile for Kapellerput

Kapellerput Update, uitgave oktober 2016  

Kapellerput Update, uitgave oktober 2016

Kapellerput Update, uitgave oktober 2016  

Kapellerput Update, uitgave oktober 2016

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded