Stemwijzer Nijmegen Delen

Page 1

Beste Nijmeegse politicus, wil je ons vertellen wat jij zoal deelt?

En wat deel je absoluut niet?

Deelstemwijzer Nijmegen 2014


Dat hangt er vanaf wie het vraagt. Met vrienden deel ik veel, mijn auto, een boormachine, het maakt met niet uit. Maar met onbekenden deel ik eigenlijk niets.

Hayke Veldman - VVD

Niet? Ik zou niet zomaar mijn huis met vreemden delen.


Iemand stelt een vraag aan tafel en je roept het antwoord: dat is het delen van kennis. Ik deel wat ik kan, ik leen mijn spullen makkelijk uit. Ik heb een auto, veel van mijn vrienden niet. Dus nemen zij hem mee, why not?

Mark Buck - CDA

Niet? Mijn boeken, daar ben ik erg aan gehecht.


Ik ben niet iemand die veel wil hebben. Ik heb lang in een woongroep gewoond en daar deel je veel. Ik geef tegenwoordig zelfs mijn boeken weg.

Niet? De duurdere kunstboeken mogen mensen bij me komen lezen, maar niet meenemen, hoor.

Jac Splinter - Creatieve Partij Nijmegen 2.0


Ik heb geen auto, maar heb er soms wel eentje nodig. Dan leen ik de auto van iemand uit mijn kerk. Een volgende keer leen ik mijn boormachine uit. Daarnaast rijd ik elke dag met vier collega’s uit Nijmegen naar mijn werk in Venlo. Zo delen we samen een auto.

Niet?

Het delen van kleding spreekt mij niet zo aan. Kleding die ik zelf niet meer draag en die nog goed is, geef ik liever weg.

Marijn Gunnink - ChristenUnie


Ik deel eigenlijk alles, behalve mijn vriendin. Ik kom uit een arm gezin en ben niet anders opgevoed, we deelden alles.

Niet? Mijn vriendin dus

Turgay Tankir - PvdA


Ik ben eigenaar van een cafĂŠ. Allerlei groepen mogen gratis gebruikmaken van die plek. Ik deel soms spullen, maar vooral kennis. Ik verbind graag mensen met mooie ideeĂŤn aan elkaar.

Kristie Lamers - D66

Niet? Bij voorbaat is er niks dat ik niet wil delen


Ik leen liever iets dan dat ik het koop. Dat vind ik leuker om te doen. Bijvoorbeeld fietstassen voor een fietsvakantie. Voorwaarde om te delen is wel dat het makkelijk gaat.

Niet? Ik denk niet dat anderen er iets aan hebben: mijn fotoboeken.

Pepijn Boekhorst - GroenLinks


Ik ben niet te beroerd om dingen uit te lenen. Maar delen met vreemden, dat ligt voor mij nog niet voor de hand. Ik huur eerder een behangafstomer dan dat ik honderd mensen bel om te vragen of ze er misschien een hebben liggen.

Niet? Uh... mijn vrouw!

Hans van Hooft - SP


Bezit is eigenlijk ballast. Ik geef niks om kleren of om spullen. Het delen van mijn auto of boeken is heel normaal voor me.

Niet? Mijn Vierdaagsekruisje.

Ben van Hees - Nijmeegse Fractie


Wil je meer weten over hoe Nijmeegse partijen met delen om willen gaan?

En hoe zij jou gaan helpen te delen na de verkiezingen?

Lees en praat mee op deelwinkel.com


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.