Julegada

Page 1

ANNONSEBILAG

PROGRAM

PÅ MIDTSIDENE! -RIV UT-

JULEGADA I VENNESLA, 9.-16. DESEMBER JULEGADA.NO


2

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

ANNONSORINNHOLD

3

ÅRETS UTSTILLERE: 2SRA Julebod Bakkan dekk&utleie Bell Brukskunst Berit Brodin Hulthin Bronebakk Øksekast AS Bytteboder Cubus Vennesla Drømmekjolen Brudesalong AS Elon Vennesla Hunsfos Bryggeri og Hunsfos Opplevelse byr opp til Juledans med onsdagsbandet. Møt opp. Her blir det liv!

Eurosko Vennesla Fabriken as Geir Tveit Juletre Gode Brente Mandler

Hege Margrethe Ekeberg , Mariann Olsen, Jorunn Sagen Olsen, Ingunn Abrahamsen og Jim Sivertsen ønsker deg velkommen til Julegada! Daniel Svendsen var ikke til stede.

Grethe Løver Heum Hjerterom Kaffe og Te AS Husvarme Jeannette Rafoss

VELKOMMEN TIL JULEGADA I VENNESLA! VI ONSKER AT DU SKAL FÅ DEN GODE FOLELSEN OG DEN GODE OPPLEVELSEN NÅR DU KOMMER TIL BYGDA VÅR.

vi skal rekke før jul. I Julegada, Vennesla håper vi du kan senke skuldrene og ha det greit sammen med noen du er glad i. Hvis ikke du rekker alt i dag, kan du forsøke i morra. Julegada varer ei heil uke til ende.

Julegada er her for å sette Vennesla på kartet og øke handelen i bygda, men først og fremst for å skape gode møteplasser og gode opplevelser for du som bor her og du som kommer på besøk.

Julegada er lydene og luktene fra matboder og salgsboder og den lune summingen av mange mennesker.

Livet handler mye om å rekke alt

Julegada er lukten av brente mandler som blander seg med duften av granbar og bålrøyk.

Julegada er alle julelysene og litt kalde hender som varmer seg på kopper med kaffe eller kakao.

Julegada er gratis kulturarrangementer der hundrevis av dyktige barn og unge får oppleve mestringsfølelse i møte med et imponert publikum. I år gleder vi oss ekstra til 13. desember. Da blir det igjen Luciatog, korpsmusikk og sang av jentegruppa Pigekyss. Alt ute i gågada.

Vennesla Næringsforening, frivilligsentral og kommune har dannet en trio som sammen driver Julegada som forening. «Vi er» partnere og vil skape noe sammen som ikke vi får til hver for oss.

JuleTidsGaver Jønsrud Design KakeFristelser Laura

JULEDANS

Vi håper dere kommer fra hele Sørlandet. Velkommen til gode opplevelser – for alle! Vi jobber etter verdiene mangfold, inkludering, bærekraft, identitet, stolthet og mestring. Det skal være godt for alle å besøke Vennesla og Julegada.

Annonsebilag / Utgiver: Julegada i Vennesla • Design & layout: Eplehagen, Vennesla • Trykk: Polaris Trykk Arendal • Opplag: 21.000 Med forbehold om trykkfeil og nødvendige endringer.

Marit Sjølyst Marthes hobbyhjørne Meny Vennesla Moseid bakeri Naboen Vennesla Oasen Skole Odd Arild Nordli Ole Thomassen Pompel og Pilt Godterier AS Ressursen Sirens hobby Slettene Hage og Vestøl Gård

– Velkommen til Juledans med Onsdagsbandet på Hunsfos.

Smia Sopitha Thai Sport 1 Vennnesla

Julegada er Vennesla på sitt beste. Hilsen Julegada-styret

Mandelvogna

2 juledag inviterer Hunsfos Bryggeri og Hunsfos Opplevelse til årets store høydepunkt; Juledansen. Det blir konsert med Onsdagsbandet som er kjent for sine svingende låter. Her ramler det ut den ene slageren etter den andre. Onsdagsbandet er et av de beste liveband innen sin sjanger og når de står på scenen blir det ekte konsertstemning og allsang.

“Ta med deg juleselskapet på Juledans. Her blir det liv!” Artistene tar deg med på en reise gjennom 70-, 80- og 90-tallet frem til dagens listepop. Her får du et show med god musikk og god stemning som du ikke vil gå glipp av.

Ta med deg juleselskapet, venner, familie, klassekompiser, naboen, tanter og onkler på en stemningsfull romjulskveld på Hunsfos.

Sweet Little Bakery

Vi åpner dørene klokken 19.00. 20 års aldersgrense.

Ull Produkter

Billetter kjøpes på hunsfosopplevelse.no

Tid og Syn AS Tromslefsa Tupperware Sørlandet Vennesla historielag/Bommens venner Vennesla Skolemusikkorps

SE JULEGADA.NO FOR OPPDATERT UTSTILLERLISTE.


4

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA EVELYN RETTERHOLT » – Vennesla er jo blitt helt magisk før jul med alle lysene og alle trærne. Det er helt fantastisk. Kjempelekkert! Selvsagt gleder jeg meg til Julegada. Jeg synes folk er så flinke! Julegada er noe helt spesielt og veldig moro. Den setter Vennesla på kartet og gjør oss stolte. Men først og fremst skaper den trivsel og aktivitet.

FOLK OM

JULEGADA

Banksjef Steinar Larsen gleder seg til Julegada. Sparebanken Sør er generalsponsor for folkefesten.

GENERALSPONSOREN Sparebanken Sør er generalsponsor for Julegada, og banksjef Steinar Larsen gleder seg enormt til folkefest og ei uke med ekstra julestemning. Uten banken hadde det ikke vært hverken scener eller opptredener i gata. Bidraget fra Sparebanken Sør er på mange måter, sammen med kommunens tilskudd, garantien for at folkefesten blir så stor og flott som vi liker den.

Larsen vil ikke ut med beløp, men han er glad for avtalen som generalsponsor og sier banken går inn med betydelige beløp. Sparebanken Sør har vært generalsponsor flere år, men inngår avtalene for ett år av gangen.

– Julegada betyr noe for barn, ungdom og voksne i Vennesla. Den betyr noe for folk utenfor Vennesla. Og den er viktig for næringslivet, sier Larsen.

Da synes han bare det er naturlig at banken går inn med midler og er med på å bakke opp.

– Julegada har løftet Vennesla. Vi greier å skape en intim og koselig fest hvor folk trives. Vennesla er

kjent for sin folkelighet. Det er denne stemningen vi må bygge videre på, sier banksjefen. Selv er han og familien i Julegada nesten hver kveld. Han er glad for at pandemien er over og at vi i år kan samles slik som de to første årene. Steinar Larsen er glad for å være med på å bidra til Julegada. – Som lokal sparebank skal vi gi tilbake til lokalsamfunnet. Samtidig skal vi være med på å bygge samfunnet. Julegada er en lokal folkefest som benytter lokale krefter og skaper lokal vekst. Vi ønsker å være med på å bygge dette opp til en ordentlig juletradisjon i Vennesla, sier han.

Lattergalla med Jonna Støme I 2010 ble Jonna nominert til Komiprisen for forestillingen «Fargerikt faenskap». Året etter var han en del av publikumssuksessen «HumorGalla», med blant annet Thomas Giertsen og Espen Eckbo på Latters hovedscene. Siden da har han vært med på flere versjoner av både Julelatter og Sommerlatter og underholdt på små og

store scener og arrangementer over hele Norge. Nå er Jonna Støme klar med sitt andre soloshow, og skal omsider følge opp kultshowet «Fargerikt faenskap» fra 2009. Med over tyve års fartstid som standupkomiker ser mange på Jonna som en overlever fra en svunnen tid.

Hva som er lov å mene og ytre og vitse med har i hvert fall endret seg noe i løpet av alle disse årene. I «Ikaros» får du bli med Jonna på en reise nærme sola, med fantastiske historier og vitser om alle slags fristelser det er lett å falle for.

beste vestkant kan Jonna si hva han vil og slippe unna med deg, siden han har blitt kysset av solen. Tiden vil vise om dette stemmer. Vi er uansett stolte og glade over å presentere enda en helaften med Norges mest undervurderte komiske geni - gled deg til «Ikaros» med Jonna Støme.

Ifølge sine (hvite) venner fra Oslos

LATTERGALLA MED JONNA I PM5 HUNSFOS

IKKE VÆR ET ETTALL PÅ JORDA. BRY DEG OM FLOKKEN DIN. - PER FUGELLI -

» 15.DESEMBER KLOKKEN 19.00


6

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

-Jeg ble vel egentlig matinteressert da jeg lærte av gome (bestemor) som lita jente. Jeg har alltid vært interessert og engasjert i matlaging og setesdalsmat. I Setesdal hadde de ikke dessert på julaften. Nepespa skal spises uten dessert. Men jeg må ha litt godt likevel, sier hun og forteller om en flott oppskrift på karamellpudding. -Jolekake, sier Margit plutselig. -Jolekake må vi ha til jul i Setesdal. Den er lett å lage og kan brukes til alt. Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke lager sju slag lenger, men julekake må vi ha, forteller Margit. Hun går tilbake til urmaten. Her i sommer snakket hun med eldre folk om en ost de laget før i dalen. De kaller den «nå-ost», de gamle i Vennesla vil snakke om «knøost», mens de yngste kan tenke

ANNONSORINNHOLD

7

på en ost som minner om camembert. -Den skal lagres varmt i ei seng i mange måneder. Jeg tok gjestesenga. Etter hvert kom lukten i hele rommet. Det luktet stramt, og jeg våget ikke smake. Jeg brukte pappa som testperson. Han tok osten, rørte den ut i fløte og sa: «Akkurat som den eg smakte då eg var liten». Da våget jeg også å prøve. Osten er fantastisk den. Det er moro å få de gamle rettene fram i lyset igjen, forteller hun. Margit Dale feirer jul hjemme på Dale i Valle. Sjølvsagt med spa, pinnekjøtt som hun hat røyka selv og mye annet godt. Kortreist mat. Lokal mat. Tradisjonell mat. Mat som er helt fantastisk. Under, og på neste side, kommer alle oppskriftene fra Margit.

Margit Dale starter juleforberedelsene tidlig. Her er det tidlig på høsten og hun sitter med nyrøykt sauekjøtt foran røykstoga.

Bare prøv!

JOLEKAKE DU TRENGER: • 150 g smør • 1 liter helmelk • 50 g gjær • 350 g sukker • 2 ts kardemomme • 2 egg • 1 1/2 kg hvetemel • 300 g rosiner • 1 egg til pensling

Margit Dale deler sine beste juleoppskrifter med deg. Her er hun i gang med å pynte til jul på slektsgården på Dale i Valle.

JULEMAT MED HISTORISK SUS

SLIK GJØR DU: Smelt smøret og ha i melken. Rør gjæren i den lunkne blandingen. Ha i sammenvispede egg. Elt i mel blandet med sukker og kardemomme. Deigen skal være blank, smidig og slippe bollen. Ha

Har du ikke prøvd julemat fra Setesdal? Da er det på tide. Margit Dales oppskrifter er bare fantastiske.

Har du ennå ikke prøvd julemat fra Setesdal? Da er det på tide. Margit Dales oppskrifter er bare fantastiske. -Så «gama» at Julegada ringer og vil snakke om julemat. Jeg begynte jo allerede tidlig i høst med slakting av sau og røyking av sauekjøtt. Lefsene hjalp mamma meg med tidlig i oktober. Margit Seland er høgt og lågt. Politiker lokalt og på fylket. TV2-kjendis sammen med Rune Andersen og Trond Moi. Men først og framst er hun kulturbærer. Ei kvinne som tar vare på tradisjon og bringer den videre. Stolt av identiteten sin, som bare setesdøler og venndøler kan det

her sør. -Nå jolder jeg på med matbok nummer fem. Den handler om den urgamle maten fra Setesdal. Du vet, spa er norrønst for tynn suppe. Nepespa er julemat i dalen – og tradisjonen går faktisk tilbake til kanskje førkristen tid, forteller hun. Hva er det med nepespa. Denne retten vi lenger sør bare har hørt om. Noen få av oss har smakt den. I dalen spises nepespa til jul – og kanskje nyttår. Hver gård har sin variant. Det handler om lefser, sauekjøtt, fjellaure, kålrabi (nepe). Alt sammen duppes i suppa (spa) som er laget på kraften av kjøtt eller fisk og kålrabi.

(Se oppskrift neste sider) -Jeg vil gjerne eksportere denne retten. Den tar litt tid, men er lett å lage og fantastisk god, forteller Margit.

er India. I India har de eldgamle retter med svele og surmelk som minner veldig om gamle retter i Setesdal.

Hun ber alle som besøker Julegada om å kjøpe lokal mat i bodene. Lokal, kortreist mat. Det er egentlig det mye det handler om – også på gourmetkjøkken.

Margit skulle ønske hun kunne spre det setesdølske kjøkken utover omtrent som italienerne har greid med sitt. Det sitter noe langt inne, men å konkurrere med trønderne, bør hun greie.

-Vi tenker på det italienske og franske kjøkken som noe helt spesielt. Men de har bare brukt og foreldet det naturen har gitt dem lokalt. Oliven, pasta, oster, skinker. I forbindelse med boka om urgammel mat snakket jeg med Sarita som driver Moth-

I Trøndelag er det sodd til alt fra barnedåp, til bryllup og gravferd. I dalen har de Setesdal-suppe. Den kan serveres til alle store og små anledninger. Den burde masseproduseres akkurat som trøndersodden. I alle fall bør du prøve den.

KARAMELLPUDDING DU TRENGER: • 125 g sukker til karamell • 6 dl helmelk • 3 dl fløte • 6 egg • 5 ss sukker • 1 vaniljestang SLIK GJØR DU: Ha sukkeret i en brødform på ca 1.5 liter. Sett brødformen rett på kokeplaten og brun sukkeret til karamellsaus. Rør litt i sukkeret imens det smelter og pass på så det ikke blir brent. Når sukkeret har smeltet dreier

du formen slik at det kommer karamellsaus oppover kantene. Sett formen til side og lag puddingen. Pisk sammen melk, fløte, sukker og egg. Skrap ut frøene av vaniljestangen og rør frøene godt inn i blandingen. Sil blandingen over i brødformen.

vannet i et dypt stekebrett slik at det står litt over halvveis opp på kanten. Sett brettet i ovnen og ha formen med karamellpudding i vannbadet.

Karamellpuddingen skal stekes i vannbad på 100 grader i 2 timer på nest nederste rille i ovnen.

Etter to timers steketid tas formen med puddingen ut og avkjøles. Når den er avkjølt settes puddingen i kjøleskapet. La den stå til dagen etter og hvelv den ut på et fat sammen med karamellsausen som er i bunnen av formen.

Gjør klart vannbad ved å koke opp en stor gryte med vann. Hell

Server gjerne med pisket fløte og friske bær.

godt med mel på bordet når du skal kna slik att den ikke kleber. Hev deigen under plast til dobbel størrelse. Legg deigen på bordet og del den i fire. Fordel rosinene på de fire emnene og elt dem til store runde boller. Dersom du skjærer en ring rundt kanten på julekaka, så sprekker den ikke så lett. Hev på brett i ca. 40 minutter til. Pisk sammen egget og pensle kakene rett før du setter de i ovnen. Stek på 180 grader i 40 minutter.


8

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

SETESDALSSUPPE

DU TRENGER: • 400 g røykt lammekjøtt av lår, bog eller rygg • 2 l vann • 70 g tørkede gule erter • 30 g byggryn • 150 g kålrot • 150 g kål • 150 g gulrøtter SLIK GJØR DU: Legg tørkede gule erter og byggryn i vann over natten. Kok kjøttet i 2 l vann i 1 time. Tilsett ertene og byggrynet, og kok videre i 30 minutter til. Skjær grønnsakene i fine biter. Mot slutten av koketiden tar du opp kjøttet opp, skjærer det i terninger og har det i suppa sammen med grønnsakene. Kok i ytterligere 1 time, og suppa er klar til servering.

LEFSER

DU TRENGER:

• 2 kg poteter • 1 dl smelta smør • ca. 200 g kveitemjøl (tilpass mengda etter behov) Slik gjer du: Kok potetene. Skrell dei, avkjøl og mal dei i ei kjøkkenkvern. Kna inn smøret. Bland inn mjøl, litt etter litt. Del deigen i to. Deigen blir blaut når han ligg ei stund, og då må du kna inn meir mjøl – derfor er det greitt å dele deigen i to først.

Bak den første delen. Kna deigen godt. Del deigen i emne på 180 gram. Kna godt deigemnet, og ta ein neve mjøl under og over emnet. Kjevl emnet ut så det blir like stort som takka. lkkje snu lefsa, men løft henne ofte opp med fløygen og drei henne rundt. Ha litt mjøl under så deigen ikkje festar seg. Kjevl lefsa rett fram og drei henne ofte, så vert ho rund og fin. Bruk fløygen til å flytte lefsa. Steik lefsa på middels varme på takka. Dynk lefsa med vatn når ho er lagd på takka. Bruk ein einerkvast som du dyppar i vatn,

eller ei sprayflaske. Steik lefsa på begge sider. Snu ho når ho har fått brune flekkar på undersida. Før du skal bake den andre delen, må du kna inn litt meir mjøl. Legg lefsene lagvis oppå kvarandre etter steiking. Før vart lefsene tørka, men i dag er det mest praktisk å fryse dei. Brett lefsene saman, og pakk dei i frysefolie. Lefsene må bløytast opp før dei skal etast. Hald ei og ei lefse under rennande vatn på begge sider. La dei ligge lagvis med eit kjøkkenhandkle mellom kvar lefse i ca. 10 minutt.

Lover ekte “jolestemning”med Kim Rysstad

NEPESPA DU TRENGER: • 800 g saltet og røykt lammekjøtt (rygg- og sidestykker) • 800 g kålrot • 1.5 l vann • 3 dl helmelk • 1.5 ss hvetemel (etter hvor tykk du ønsker suppa) • 600 g fjellørret (lettsalta vann er ca 2 ss salt pr liter vann) • 4 lefser

og har dem i kjelen. Kok videre i 2 timer til.

vinner. Nepespaet skal være som en litt tynn fiskesuppe.

Når kålroten har kokt i 1 time, lager du en jevning av mel og melk som settes til svelling.

SLIK GJØR DU: Legg kjøttet i en kjele, og fyll på 1,5 l vann. Kok i 1,5 time.

Ta kjøttet og kålroten opp av kjelen, og hold det varmt. Lag nepespaet ved å ha meljevningen i kraften i kjelen, og la det koke i 2–3 minutter så melsmaken fors-

Legg kjøtt, fisk og kålrot på et fat – og pass på at kålrøttene ligger mellom kjøttet og fisken slik at de ikke gir hverandre smak. Servér hver gjest en middagstallerken med en smurt lefse på og en suppetallerken med nepespa ved siden av. Kålroten rulles inn i lefsa sammen med kjøttet eller fisken. Lefserullen dyppes i nepespaet, som også spises som suppe ved siden av.

Deretter deler du kålrota i 8 biter

Kok opp lettsaltet vann. Skjer fjellørreten opp o skiver på ca 4 cm tykke og la fjellørreten trekke i ca 5 minutter.

Som tidligere år er konserter en viktig del av Julegada-programmet. Den prisbelønte folkesangeren Kim Rysstad fra Valle i Setesdal gleder seg til å returnere til Vennesla for å spille på årets program.

– Det er alltid en vanvittig fin opplevelse å spille i Vennesla, og Julegada er alltid et høydepunkt for meg før jul. Jeg gleder meg utrolig mye, både til å spille konserten og ikke minst opp-

leve Julegada selv og alle utstillerne, sier Rysstad. “Stjernekamp”-favoritten vil by på egne tolkninger fra albumet “Snøen Laver Ned”, samt tradisjonelle, men

KIM RYSSTAD «JOL»

» 14.DESEMBER KLOKKEN 20.00

kanskje også helt ukjente julesanger. Konserten i Vennesla er en del av hans juleturne “JOL”, som garantert vil få deg i i julestemning. – Ja det kan jeg love, sier Rysstad og ler.


« I Vennesla te mi verdens nyvinninge heim og jårr di te lokalsamfunn»

Tenke sammen - skape sammen - jobbe sammen!

Starte bedrift? Ring Torgeir T: 909 84 838 (næringsrådgiver)

Har du en idé? Ring Jorunn T: 908 77 133 (samskaping)

Flytte hit? Ring Kristina hos Sørmegleren T: 99 56 53 22

Flytte hit? Ring Ole Magne hos Stray og Co T: 48 03 43 09

Raskeste vei til SOLGT. Da trenger du både bank og megler. Sørmegleren og Sparebanken Sør er samlokaliserte og dine støttespillere i boligmarkedet. Hos oss får du kjapp respons og trygge, lønnsomme råd om alt du lurer på knyttet til kjøp og finansiering av bolig – på ett og samme sted. Ta kontakt for en hyggelig og uforpliktende boligprat!

VENNESLA Tlf. 38 02 22 22 • post@sormegleren.no


Regn med oss! Vi er sponsorer for Julegada. God jul!

Country og julemusikk med Erlend Gunstveit Erlend er en Grimstad-etablert artist med sine røtter i country og musikal. Han ble oppdaget gjennom sin deltakelse i TV-suksessen “The Voice” på TV2, hvor han sammen med sin menter Matoma vant 2021-sesongen

som slo alle seer- og stemmerekorder. Erlend er kjent for sin dype røst, omfangsrike stemmeregister og sin formidlingsevne.

Etter at Erlend vant The Voice i 2021, la han i fjor ut på sin første juleturné. Etter flere turer til Nashville, turneer og albumproduksjoner er Erlend tilbake og satser større enn noen gang - nå med et 5-mannsband bestående

av et knippe av Norges beste countrymusikere. Få med deg juleklassikere som «Stille Natt», «Labor of Love» og selvsagt «O Helga Natt».

ERLEND GUNSTVEIT I PM5 HUNSFOS

» 11.DESEMBER KLOKKEN 20.00

Fleksible kontorlokaler 24/7 Velkommen til Hunsfos Fabrikk Hub. Vi tilbyr fleksible abonnement og drop in, har gode løsninger for studenter og egne pakker for deg som er gründer i oppstartsfasen. Lokalene våre er i Vennesla. Tett på naturen og på menneskene vi er så glad i, og likevel bare en liten svipptur fra flyplassen, ferjekaia, togstasjonen og resten av verden. Hjemme på Hunsfos, hvor historien og stoltheten sitter i veggene. Sjarmen ligger i de gamle fabrikklokalene. Vi har bare gitt dem en kjærlig hånd, fylt opp med moderne fasiliteter og komfort. Alt det du trenger for å kunne gjøre en best mulig jobb. Du stiller med laptop – og det du måtte ha av arbeidsoppgaver. Resten fikser vi. Ta gjerne kontakt, så finner vi sammen ut hva som passer best for deg. Les mer på hubb.no


JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

ANNONSORINNHOLD

15

Marthe Schikora-Rustad hjemme i huset med noe av alt hun har laget før Julegada braker løs. Her går det i alt fra brente mandler til toalettvesker og kransekaker.

MARTHE KLAR FOR JULEGADA 32 år gamle Marthe Schikora-Rustad har CP. Det hindrer henne ikke å trylle fram de flotteste ting som hun reiser land og strand rundt for å selge.

bodd siden hun var 21 år. Boligen tegnet hun selv som 19-åring. Det en spesialdesignet for å passe hennes behov og livsstil. Marthe er ikke den som tar nei for nei og hindring for hindring. Hennes liv handler mye om å overvinne terskler og å gjennomføre det hun har lyst til. Det er et mål å nå mål. -Selv om jeg er født med CP og funksjonsnedsettelse, ønsker jeg å leve et normalt liv, være kreativ, gjøre karriere og få ting til, sier hun.

Oppe i huset i Smååsane produseres det seint og tidlig. Det går mest i kransekaker, men også toalettmapper, bager, brente mandler, cookies og hjerter i mose.

VENNESLA NÆRINGSFORENING sammen blir vi bedre

Marthe var i Oslo i sommar. I Langesund gikk også salget storveis. Første helga i Julegada er hun i Stavanger, men resten av Julegada-uka er hun hjemme i Vennesla. -I år som i fjor skal jeg ha egen bod. Det blir kjempegøy, sier Marthe. Vi besøker henne i den flotte eneboligen i Smååsane. Her han hun

Nå er målet hennes egen bedrift. Enkeltmannsforetaket Marthes Hobbyhjørne er allerede etablert

med egen logo. -Jeg jobbet jo flere år som sosionom i NAV, før jeg sluttet og begynte selvstendig konsulent-virksomhet. Jeg har de siste årene arbeidet mye med å hjelpe andre med BPA – altså ordningen med brukerstyrt personlig assistent, forteller Marthe. Først utdannet hun seg til helsefagarbeider. Litt fordi hun ønsket å ta et yrkesfag etter ungdomsskolen og litt fordi hun ville vise omverdenen at man kan bli helsefagarbeider fordi om sitter i rullestol. -Jeg kan gå hvis noen holder meg, eller jeg har noe å holde meg i. Jeg var på Preikestolen i 2018. Det tok tid, men vi gikk inn, jeg og 14 medhjelpere, forteller hun. Nå har hun åtte assistenter fordelt på 3,5 årsverk som hjelper henne med å få hverdagene til å gå opp. Dermed kan hun leve et temmelig normalt liv og klare seg helt selv. Julegada-ideen om å selge ting kom opp i fjor. Hun var i gang med å lage ting, og ble utfordret til å selge litt i Julegada. -En fantastisk opplevelse. Vi solgte for over 40.000 kroner med

pent overskudd, og det var etter det vi bestemte oss for å satse litt skikkelig. Jeg ønsker å gjøre Marthes Hobbyhjørne til en bedrift jeg kan leve av, forteller Marthe. -Det er bra for meg å holde på med ting. Når jeg strikker grytekluter, eller syr bager, får jeg trent hendene, for eksempel. Men assistentene mine er også mine hender og føtter. De bidrar med mye, de også – ikke minst når deig skal kjevles, sier hun. Kransekakene hennes er blitt kjempepopulære – hele året. -Hva jeg synes om Julegada? Helt topp! Det er så bra at vi har fått til dette i Vennesla, og jeg håper vi kan holde på i mange år. Jeg kommer nok til å jobbe som sosionom igjen, men jeg kan love at jeg skal være i Julegada lenge framover, uansett, ler Marthe Schikora-Rustad.


Vi ønsker alle en riktig God Jul!

Vi støtter Julegada i Vennesla og ønsker alle God Jul!

Ring oss: 979 58 000 Vår avdeling på Hunsfos ønsker alle Venndøler en riktig GOD JUL og et GODT NYTTÅR!!

Vigeland Brugs veg 16 - VENNESLA Tlf. 38 15 44 30 - vef.no

Besøk vår flotte

UTSTILLING i butikken på Vigeland.

I butikken vår på Vigeland har vi mange nye og flotte utstillinger. Vi har også rørleggere som kan hjelpe deg med montering. Kom innom, vi hjelper deg gjerne! Åpent 9-17 hverdager, lørdag 10-14

Åpningstider: mandagͲtorsdag kl 07Ͳ15 Fredag kl 07Ͳ16

Vigeland Brugs Veg 1, 4708 Vennesla - Tlf. 38 13 91 00 - www.olto.no


18

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA www.pizzabakeren.no

l e u s j t r i d + a z z i P klere juletid! gir en en

p i å z p z a t r o k e v Gaperfekt gave til de som “har alt”!? en

Vi heier på alle som «står på» i Vennesla og ønsker alle en riktig God Jul!

Vennesla 38 15 98 00

Telefon: 909 24 280 • www.goddriv.no

Er du klar for vinteren? Problemer med å starte bilen? 33% av alle startproblemer om vinteren skyldes batterisvikt.

EN KVELD HVOR ALT KAN SKJE gelig forviklinger.

Bli med på en mysteriekveld og en totalopplevelse med kombinasjonen av underholdning og en deilig tre retters middag Her kan alt skje, men det betyr ikke at noe er tilfeldig. Festen er en nøye koreografert reise, fra gjesten som tar det første glasset med drikke, via maten og underholdningen. Og det skjer selvføl-

I Mordet på Hunsfos er målet for kvelden å løse mordmysteriet som foregår på Hunsfos fabrikker. En rollebesetning på fem skuespillere bringer opplevelsen til live, og det er opp til deg å løse oppgaven. Vær på vakt, spør en skuespiller etter klues og hint, kanskje ditt bord klarer å oppklare mordet? Ta kontakt for bestilling av en kveld du aldri har vært med på før. Mordet på Hunsfos er en fores-

Gratis batterisjekk hos oss. Vi gir 15% rabatt på nytt batteri.

tilling for grupper over 40 personer. Ta kontakt på 3800 444 55 eller send mail til : post@hunsfosopplevelse.no

Kjøp et gavekort på sikkerhetssjekk til bilen Kun kr. 395,-

RASMUS TALLAKSEN Innehaver

Vi sjekker sikkerhetspunkter på bilen din, slik at den kan gå vinteren trygt i møte.

VI UTFØRER PROFESJONELL SERVICE OG REPARASJON AV Personbiler • varebiler • minibuss tilhengere • campingvogner • bobiler

Behold nybilgarantien! Ta servicen hos oss! Hunsfos Auto tilbyr service, vedlikehold, reparasjon og nødvendig dokumentasjon i tråd med bilprodusent- og importørs kvalitetskrav. Det er de samme kvalitetskravene som må oppfylles av Hunsfos Auto og merkeverksteder. Vi tilbyr service og reparasjon av din El- og hybridbil. Våres mekanikere er sertifisert og kurset i hybrid- og elbils teknologien og vi har det helt riktige utstyr!

Alle tilbudene gjelder ut året (31.12.2023) Velkommen!

Hunsfos Autoverksted har investert i det nyeste utstyr for • Diagnose til nye biler med aller siste teknologi • Dekkomlegging (ekstra skånsomt mot felgene) • Analyseutstyr (miljø, sikkerhet, biløkonomi) • Diagnose/påfylling av aircondition (også el og hybridbiler) • 3D Firehjulskontroll • Bremsetester

VELKOMMEN TIL OSS! WWW.HUNSFOS-AUTO.NO

FINN OSS PÅ FACEBOOK!

VÅR LEVERANDØR:

HUNSFOS NÆRINGSPARK, VENNESLA - TLF. 48 44 21 10 - post@hunsfos-auto.no

sand Kristian 00 5, 4628 18 59 nsveien Tlf. 38

Mjåvan


PROGRAM - JULEGADA 2023 LØRDAG 9. DESEMBER

OFFISIELL ÅPNING 9. D E S E M B E R K L . 12 PAVILJONGEN SCENE MED ORDFØRER NILS OLAV LARSEN

DANS, KORPS, MYSTERIER OG HEDRING AV «ÅRETS BU» - MØT OPP! FREDAG 8. DESEMBER KL. 21.00

ANDERS ROPSTAD MED BAND TJUVSTARTER JULEGADA PÅ NABOEN

LØRDAG 9. DESEMBER KL. 12.00

ÅPNING AV JULEGADA MED ORDFØRER, MUSIKK, DANS, KORPS OG MYSTERIER!

KL. 12-13.00

SKOLEMUSIKKORPSET SPILLER I GÅGATA

KL. 14-15 .00

KULTURSKOLENS BAND HAR KONSERT I KULTURHUSET

KL. 17-18.00

AGDER BRASS SPILLER KONSERT I KULTURHUSET

KL. 19.00

MAKRELLREVYEN SPILLES I KULTURHUSET

SØNDAG 10. DESEMBER KL. 12.30 -14

KIRKEBAKKEN –EN FELLES KIRKEKAFFE I KULTURHUSET

KL. 14-15.00

SKOLEMUSIKKORPSET SPILLER I GÅGATA

KL. 15.30

MINIKONSERT MED SAKADA CHEAM CHUN I KULTURHUSET

KL. 16.30

MINIKONSERT MILLE-LOVISE SCHULTZ HESTÅS I KULTURHUSET

KL. 16-17.30

JULEKINO “ØNSKE” I KULTURHUSET

KL. 18-19.30

JULEKINO “WONKA” I KULTURHUSET

KL. 19-21.00

“TENN ET HÅP” EN JULEKONSERT I VENNESLA FRIKIRKE

Norsk hån dverk siden 19 2 9 Et kjøkken er mye mer enn et sted der dagens måltider tilberedes. Kjøkkenet er familiens hjerte. I snart 100 år har vi hatt fokus på kvalitet og håndverk. Vi designer kjøkken for alle livets faser, enten du foretrekker det klassiske og elegante eller det moderne og stilrene.

JULEKINO: ØNSKE

AGDER BRASS

ANDERS ROPSTAD MED BAND MED FORBEHOLD OM NØDVENDIGE ENDRINGER. SE JULEGADA.NO FOR OPPDATERT INFORMASJON.

Strai Kjøkken Kristiansand AS • Avenyen 32 • 4636 Kristiansand S • 47 45 20 00 • kristiansand@strai.no


22

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

PROGRAM - JULEGADA 2023

ANNONSORINNHOLD

PROGRAM - JULEGADA 2023

MANDAG 11. DESEMBER

TORSDAG 14. DESEMBER

KL. 16.00

KONSERT MED KULTURSKOLEN PÅ HJERTEROM

KL. 18.00

KULTURSKOLENS PIANOFEST MED GJESTER FRA KNUDEN I KULTURHUSET

KL. 17.30

DANSENS DAG I KULTURHUSET MED KULTURSKOLEN, SPINN DANSESTUDIO M.FL

KL. 16.00

JULEKINO “SKOMAKERGATA” I KULTURHUSET

KL. 17-17.45

KULTURSKOLENS BAND SPILLER PÅ NABOEN

KL 17.00

MINIKONSERT MED MATILDE WENNERBERG I KULTURHUSET

KL. 18.00

KONSERT MED KULTURSKOLEN PÅ VENNESLASTUA

L. 17.45-18.15

MINIKONSERT MED LENE SUND PÅ HJERTEROM

KL. 20-22

ERLEND GUNSTVEIT MED BAND I PM5

KL. 18.00

JULEKINO “SKOMAKERGATA” I KULTURHUSET

KL. 17-17.30

MINIKONSERT MED LENE SUND PÅ NABOEN

KL. 19-21.00

KIM RYSSTAD HAR KONSERT I PM5

KL. 20.00

KAFFIKJAS FOR MENN PÅ HJERTEROM

TIRSDAG 12. DESEMBER KL. 17-18

KULTURSKOLENS MUSIKAL & TEATER PÅ SCENEN I KULTURHUSET

KL. 17.30-22

JENTETUR I JULEGADA I SAMARBEID MED AMBASSADØRENE. VI STARTER PÅ NABOEN OG ENDER PÅ MOSEID MED MINIKONSERT KL 20 MED LENE SUND OG FELLES MIDDAG.

FREDAG 15. DESEMBER

KL. 18-19.30

VENNESLA SKOLEMUSIKKORPS HAR KONSERT I VENNESLA KIRKE

KL. 18.00

SIRKUS ARNARDO I SALEN I KULTURHUSET

KL. 18.30-19

ISABELLA NATALI FOSSHEIM OG ADELINE SYNGER OG SPILLER I KULTURHUSET

KL. 18-19.00

SKOLEMUSIKKORPSET SPILLER I GÅGATA

CHRISTIANSSAND STORBAND OG VENNESLAS SKOLEKOR HAR KONSERT I PM5

KL. 19.00

LATTERGALLA MED JONNA STØME I PM5

KL. 19-21

LØRDAG 16. DESEMBER

ONSDAG 13. DESEMBER

KL. 13.00

MAREN VENGER HAR MINIKONSERT PÅ NABOEN

KL. 16.30

LUCIATOG FRA PAVILIONGEN TIL KULTURHUSET VIA ATRIUM, ALLE ER VELKOMNE TIL Å DELTA

KL. 15.00

MINIKONSERT JOHANNES HOVET I KULTURHUSET

KL. 17-18.00

DEMENSKORET HARMONIEN HAR KONSERT I SALEN I KULTURHUSET

KL. 14-15.00

SKOLEMUSIKKORPSET SPILLER I GÅGATA

KL. 17-18.00

JENTEGRUPPA PIKEKYSS SYNGER I GÅGATA

KL. 14.00

SIRKUS ARNARDO I KULTURHUSET

KL. 17.15

MINIKONSERT MED IVA INGERSOL I KULTURHUSET

KL. 17.00

SIRKUS ARNARDO I KULTURHUSET

KL. 17.30

POP-UP-JULEDANS MED KULTURSKOLEN MED SMÅ DANSERE I KULTURHUSET

KL. 19.00

SHOW MED BINGOKONGEN I PM5

KL. 18-19.00

SKOLEMUSIKKORPSET SPILLER I GÅGATA

KL. 20.00

INDRE LUDEFLADEN JAZZENSEMBLE AVSLUTTER JULEGADA FOR I ÅR PÅ NABOEN

KL. 18-19.00

UTSTILLINGSÅPNING & KONSERT MED KULTURSKOLEN I KULTURHUSET

KL. 19-21.00

BØKER, MAT & PRAT I PM5

ALLE DAGER RAMPENISSER FRA KULTURSKOLEN I GÅGATA KREATIVT JULEVERKSTED KAFE SMIA ÅPEN 16-20.00 - LØRDAG OG SØNDAG 12-18.00 INFOSKRANKE I KULTURHUSET KL. 16-20.00 - LØRDAG 12-18 .00 NISSEMOR LESER I LAVVOEN

ERLEND GUNSTVEIT

JONNA STØME

CIRCUS ARNARDO - I KULTURHUSET

CHRISTIANSSAND STORBAND MED BARNEKOR - KONSERT I PM5

WONKA

BINGOKONGEN

KIM RYSSTAD

BØKER, MAT & PRAT

23


PARKERING V/ TAXISENTRAL

DENNE VEGEN ER STENGT FOR BILTRAFIKK

RØDE KORS

WC

GÅGADA

JULEBODER

MADBODER & BÅLPANNE

BÅLPANNE

ÅPNINGSTIDER 10.-17. DESEMBER

WC BARNAS JULEVERKSTED

ATRIUM SENTER

FRIVILLIGHETSTUN & BÅLPANNE

KULTURHUSET - PAVILJONGEN:

CA. 2 MIN

PARKERING V/ TREND

PARKERING V/ JULEKULA

LØRDAG - SØNDAG PARKERING V/ HERREDSHUSET

SALG AV JULETRÆR

-

PARKERING V/ JULEHUSET (SPORT 1)

GRA

STRANDSTIEN

HUNSFOSPIPA

<MO

SE

IDM

MANDAG - FREDAG

16-20

BÅLPANNE

JULEKULA

Karosseriskader, vindusreparasjoner, service og EU-kontroll

SLIA

>

ÅLEFJÆR>

OEN

12-18 Hagen og Tveit er bygdas eldste karosseriverksted. Vi er fagfolk med ekte interesse for bil og bilfaget og har i flere ti-år hatt fornøyde kunder fra Vennesla, Kristiansand og distriktene rundt. Gratis taksering, hjelp med skademelding og forsikringsoppgjør. Avtaler med alle forsikringsselskap! Vi har leiebiler.

WC

NSF

OS

PARKERING PARKERING V/ HUNSFOS

KRISTIANSAND>

<HU

MANDAG - FREDAG

VELKOMMEN TIL JULEGADA I VENNESLA 9.-16. DESEMBER

KJOP BILLETTER I DAG!

KJØP BILLETTER PÅ JULEGADA.NO, PÅ VÅR JULEGADA-APP ELLER PÅ JULEGADAS INFOTORG, KULTURHUSET.

16-20 LØRDAG - SØNDAG

12-18 KR 30,- PR. PARKERING

BETAL MED VIPPS!

Tjønnvoll Industriområde Moseidmoen, Vennesla • Telefon: 381 55 904


Cardio24 Hunsfos ALLTID ÅPENT!

Vår storstue innen trening! Du finner oss på Hunsøya i Hunsfos Næringspark. Kort vei til trening uansett hvor du bor i bygda! VELKOMMEN!

Hunsfos, Vennesla - www.cardio24.no

IT-løsninger. Skytjenester. Trådløst nettverk. IT-support Enklere. Bedre! Er du lei av høye regninger og lang ventetid på support? Er du klar for en enklere og bedre arbeidshverdag? Kontakt oss! Vi er en totalleverandør av tjenester og utstyr innen IT. Kortreist, hyggelig og personlig support.

Savner du en bank med personlig tilstedeværelse?

Promotek er Miljøfyrtårn-sertifisert Det betyr at vår virksomhet har oppfylt strenge krav til: Avfallshåndtering Bærekraftige innkjøp | Miljøvennlig transport | Energiektivisering | HMS og arbeidsmiljø Vi tar bærekraft på alvor – og jobber kontinuerlig med å redusere våre klimagassutslipp.

Jalla-Jalla - alt til ditt arrangement! En kaffeprat hos oss kan være en god investering.

Vi har utleie av alt du trenger til ditt arrangement, event, bryllup, festival og konsert. I tillegg kan vi tilby tjenester som vakthold, opp- og nedrigg og vaktmestertjenester. På arabisk betyr Jalla-Jalla «Skynd deg» eller «Raska på». Med oss på laget får du den beste opplevelsen. Kontakt oss på 380 444 55 eller post@jalla-jalla.no

Noen spørsmål er for store for nettet! ”Vi er å treffe i Hunsfos Næringspark etter avtale”

Verkstedbygget - Hunsfos Næringspark - promotek.no

post@eh-sparebank.no | Tlf: 37 92 92 00 | www.eh-sparebank.no

E&H-JULEGATEAVISA-2023_V00.indd 1

29.10.2023 18:52:31


JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

ANNONSORINNHOLD

29

Hartmanns Brygge - perfekt for hyggelige sammenkomster fra morgen til kveld.

HUNSFOS OPPLEVELSE UTVIDER OG ÅPNER PÅ HARTMANNS BRYGGE –Hunsfos Opplevelse utvider og åpner på Hartmanns brygge Hunsfos opplevelse ser nye muligheter og kommer til byen, i januar blir det igjen aktivitet i restaurantlokalene på Hartmanns brygge.

Vi jobber med å forbedre tilbud til våre trofaste kunder, og vi er glade for å kunngjøre åpningen av Hartmanns brygge på nyåret.

brukes til lukkede selskaper for private eller næringslivet. Hartmanns brygge er det perfekte sted for sammenkomster, fra morgen til kveld. Hele året.

Hartmanns brygge blir Kristiansands møtelokaler midt på bryggekanten. Vi kommer til å tilby en allsidig storstue som kan

Når det stormer som verst ute og bølgene spruter på vinduene eller når sola steiker og havet ligger bleiga. Smeigedag eller storm

- her kjenner du naturen helt inn i lokalene. Ta kontakt med Hunsfos Opplevelse for bestillinger. www.hunsfosopplevelse.no

LOKALT ARBEID GIR LOKAL VEKST MANDAG - FREDAG

Visste du at ved å handle lokalt hos Sørlandskjøkken, går 70% av pengene du bruker tilbake til lokale arbeidsplasser? Ved å investere i produkter fra Sørlandskjøkken støtter du opp om nærmiljøet og lokale bedrifter. Alle vare kjøkken er kortreist og leveres direkte fra produksjonen vår i Søgne. Det gjør at vi kan tilby lave priser til alle våre kunder.

TIF. 47 60 40 00 / SØRLANDSPARKEN & STOA / POST@SORLANDSKJOKKEN.NO

VELKOMMEN TIL JULEGADA I VENNESLA 9.-16. DESEMBER

16-20 LØRDAG - SØNDAG

12-18


Vi støtter Julegada Vennesla

elektroxperten.no

Vi støtter Julegada Vennesla Velkommen innom vår flotte julebutikk, her får du garantert julestemning .

Show med Bingokongen! Har du vært på bingo med den legendariske Bingokongen? Han fyren som har bingo med ”RRRRRRRROOOOSA baller”? Bingokongen har opptil flere ganger underholdt i Ravnedalen med stor suksess.

Bingo er for mange et litt kjedelig spill, men denne versjonen er kjempe gøy. Det vanker premier, allsanger og knusktørre vitser. Bingokongen og hans crew gjør enhver festlig anledning til en enda festligere anledning.

Vi tar fra de gamle og gir til de unge, sier Ronny Haugeland aka. BINGOKONGEN i en pressemelding han har laga sjøl. Denne versjonen sprites opp. Bokstavlig talt, kremter Bingokongen i

BINGOKONGEN RONNY HAUGLAND - I PM5 HUNSFOS

» 16.DESEMBER KLOKKEN 20.00 Våre åpningstider er mand-fredag 9-19, lørdag 9-18, søndag 12-18.

pressemeldingen. Det vanker premier, allsanger og knusktørre vitser. Bingokongen og hans crew gjør enhver festlig anledning til en enda festligere anledning.


32

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

Vi støtter Julegada i Vennesla. God Jul!

Venneslas blide ordfører, Nils Olav Larsen, gleder seg enormt til Julegada og sier «Hjertelig velkommen til Vennesla»!

ORDFOREREN GLEDER SEG TIL Å TREFFE FOLK

Vi leverer trinnlydgulv, maling og gulvbelegg.

- Velkommen skal du være! Julegada er så gøy, sier ordføreren Nils Olav Larsen blir som en liten gutt når Julegada nærmer seg. Alle som bor i bygda vet jo nå at ordføreren elsker å treffe og snakke med mennesker. Han blir i ekstra god form når mange samles. -Jeg er i Julegada nesten hver kveld. Jeg sjekker noen gode kjøp, spiser godt, men aller viktigst er de gode samtalene. Det er nesten sånn at jeg går noen runder ekstra i gada bare for å finne flere å prate med, ler han. LYSPUNKT I MØRKETIDA Og da er han med kjernen av Julegada. Den er handlefest og gode opplevelser, men Julegada handler også om å være sammen, bygge vennskap og møtes. Er det noe vi trenger i travle liv, er det gode møteplasser der vi kan slappe av og prate med folk. Ordføreren mener Julegada har

gitt Vennesla og Agder litt bedre humør. Han sier at Vennesla har skapt noe som både bygdefolk og byfolk trenger. Et lyspunkt i mørketida. Et bål å varme seg på.

“Ikke dropp opplevelsen! Det går an å kose seg i Julegada uten å blakke seg” -Julegada er også kulturopplevelser og mange, mange barn som får lov å mestre og vise hva de kan. Kulturskolen i Vennesla og fra kommunene rundt, gir masse flotte opplevelser, både for de som deltar og vi som ser på, sier ordføreren, og fortsetter: -Julegada er Vennesla på sitt beste. Den er fellesskap. Den er barn og unge som mestrer og viser fram det de kan. Julegada er den gode praten, den gode handelen, den

gode opplevelsen og den lune, gode atmosfæren, sier han. Ordføreren trekker fram ordet samskaping. Han mener Julegada er et flott bevis på hva vi kan få til når alle trekker sammen og vil noe sammen. Han takker både frivilligheten, næringslivet og kommunen for det de får til sammen. IKKE DROPP OPPLEVELSEN! I år er ordføreren ekstra spent på Julegada. Den er litt mindre, men enda mer intim enn før. Samtidig er det mørke skyer i horisonten med krig og økonomiske usikre tider. Det er prisstigning og renteheving. -Jeg vil oppfordre folk om kose seg og ha gode stunder i Julegada. Jeg håper jo at flest mulig handler det de skal handle i Vennesla, men samtidig ser vi at flere enn før sliter. Det går an å kose seg i Julegada

uten å blakke seg. Selv om du har det tøft, ikke gå glipp av den gode opplevelsen det er å møte andre. Gode opplevelser må vi særlig ta vare på når det er tøffe tider, oppfordrer ordfører Larsen. Han avslutter med å trekke fram hvordan Julegada markedsfører Vennesla. Han mener den viser fram den nye optimismen som har kommet til Vennesla, og som har skapt mye bra de siste årene. Han mener Julegada godt viser fram hva Vennesla har å by på.

Les mer på mester-mal.no

En ekstra takk rettes til gårdeiere som bidrar med belysning og pynting til Julegada i Vennesla. -Med disse få ord er det vel bare å konkludere: God jul og Velkommen, avslutter ordfører Nils Olav Larsen.

Granlivegen 32, 4707 Vennesla Tlf. 90 58 29 94 – 38 15 90 01 Epost: kristen@mester-mal.no


JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

ANNONSORINNHOLD

SPENNENDE BØKER, MAT & PRAT I JULEGADA

Fra amatør til på en kveld

John Terje Ruenes ønsker nok en gang velkommen til Bøker, Mat & Prat

Et kurs på Gladkjøkkenet begynner med en matbit, litt mingling og noe i glasset. Deretter blir gjestene delt inn i grupper som skal produsere hver sin rett, alltid i følge med en av våre dyktige kokker eller servitører, sier en stolt Agnar Espegren, daglig leder og eier av Gladkjøkkenet. Her kommer det folk fra alle mulige bedrifter og selskap. Alt fra 70 årslag og bursdag, til en hyggelig årsfest eller teambuilding med kollegaer, venner eller nabolaget. Her er det stor plass og vi kan ta i mot opp til 100 personer på matlagingskurs. Et kurs på Gladkjøkkenet er noe helt annet enn et restaurantbesøk. Gjestene lager maten sin og serverer stolt rettene til de andre deltakerne. En gruppe produserer

forretten, en gruppe mellomrett, en gruppe hovedretten og ei gruppe desserten. Vi utnevner selvfølgelig en sommelier til presentasjoner av kveldens viner. Litt av poenget med vårt kurs er at våre gjester skal ta med seg tips og triks hjem, slik at de selv kan diske opp gode retter når de selv venter besøk. Enkelte mannfolk som kommer, ber oss om å ikke ta bilder av dem når de lager mat. De risikerer å måtte stå for selskapsmenyen når de kommer hjem, ler Agnar. Som sier han selvfølgelig må være diskré på sånne ting. De fleste synes det er moro å lære seg noen triks, og etter en kveld hos oss føler noen seg som stjernekokker. Det er utrolig moro, fortsetter Agnar.

Råvarene vi benytter oss av er av god kvalitet og ypperste klasse. Ta for eksempel kongekrabben, som egentlig er en uønsket inntrenger i norske farvann. Den kan bli opp mot 2 meter lang fra ytterste klo. Denne utrolige delikatessen får du servert hos oss. Med vår tilknytning til Malaysia (papirmaskinene som tidligere stod på Hunsfos ble solgt til Malaysia) har vi en asiatisk touch på sausen som gir den en utsøkt smak. Har du ikke prøvd dette har du virkelig noe å se frem til. Inviter med deg kollegaer, venner eller planlegg bursdagsfeiring i vårt kjøkken. Vi lover god stemning, nye triks på kjøkkenet og mat av høyere klasse. Velkommen til Gladkjøkkenet! Kommer til Bøker, Mat & Prat: BJØRN OLAV JAHR

Årets program har mye annet spennende å by på, inkludert den faste publikumsfavoritten “Bøker, Mat & Prat”, som inviterer til bokbad, mat og underholdning 13. desember.

Telefon 380 444 55

35

Kommer til Bøker, Mat & Prat: TORE RENBERG

Dette arrangementet har tidligere samlet opptil 400 tilskuere og har vært et høydepunkt i tidligere år. En av de dedikerte ildsjelene bak konseptet, John Terje Ruenes, ser frem til at forfatter Tore Renberg kommer for å diskutere boka «Lungefløyteprøven». Den prisbelønte forfatteren og gravejournalisten Bjørn Olav Jahr, som i år har kapret Fritt Ords Honnørpris og Den Store

Kommer til Bøker, Mat & Prat: JON EVEN KILE MED BAND

Journalistprisen, kommer også. Han vil snakke om arbeidet bak “Drapene i Baneheia”, samt motgangen og kritikken han har møtt underveis i arbeidet. – Vi gleder oss stort over at Jahr også tar turen til årets program. Det blir garantert en spennende prat, etterfulgt av musikalsk innslag med Jon Even Kile med band, sier Ruenes


Vi er stolt leverandør av julemagi og julelys til Julegada i Vennesla. God jul!

Lyskomponenter AS | Mjåvannsvegen 175, 4628 Kristiansand Kundesenter: 38 00 36 36 | Mobil: 92267042 | www.lyskomponenter.no


Nye Audi Q4 e-tron 45 Edition Plus - 507 km rekkevidde WLTP - Firehjulstrekk med 286 hk - Tilhengerfeste som kan trekke inntil 1200 kg

Christianssand Storband og Vennesla skoles kor swinger julen inn I flere år har Christianssand Storband spilt julen inn sammen med barnekor fra Vennesla. I tillegg til Vennesla skoles barnekor og kordirigent May Britt Askedal har storbandet fått med seg Aase Helene Røinaas Aabel for å

skape julestemning for store og små. Kvelden blir som vanlig ledet av storbandets eminente leder gjennom 25 år, trompetist og førstelektor på UiA, Tore Bråthen. Få med deg denne swingende jule-

konserten tirsdag 12. desember – vi byr på julemusikk, julemoro, julestorband og julefest, og vi garanterer julestemning til langt over nyttår.

CHRISTIANSSAND STORBAND OG VENNESLA SKOLES KOR

» 12.DESEMBER KLOKKEN 19-21.00

Leasingkampanje

Kun kr 3960,- pr mnd* * Startleie/etabl.geb kr 115 675,-. Totalpris 3 år: 260 552,Forutsetter 3 år/30 000 km, og finansiering i Audi Financial Services. Serviceavtale i leasingperioden gjelder inntil 3 år/45 000km. Leasing av elbil til totalpris eks. avgifter under kr 500 000 er per i dag fritatt for MVA, men MVA kan tilkomme i leieperioden. Gjelder tom 31.12.23.

Finn Køber

Andreas Kvammen

Dagfinn Berg

Ole Jakob Stranden

Salgskonsulent 47 46 92 46 finn.kober@gumpen.no

Salgskonsulent 92 03 60 99 andreas.kvammen@gumpen.no

Gumpens Auto Øst Stemmane 3, 4636 Kristiansand Tlf: 24034750 kristiansand.audi.no

Salgskonsulent 90 65 85 68 dagfinn.berg@gumpen.no

Salgs- og markedssjef 91 68 35 42 ole.jakob.stranden@gumpen.no


40

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

ANNONSORINNHOLD

41

Sport 1

Drømmekjolen

Ole Thomassen og MiniKids

ELON

Cubus

EuroSko

Tid og Syn

Fabriken


42

ANNONSORINNHOLD JULEGADA / 9.-16. DESEMBER / VENNESLA

HVOR VIL DU REISE DIREKTE FRA KJEVIK? GRUPPER KONFERANSER

EVENTS

Bestill tur for din bedrift eller vennegjeng på våre direktefly 2024 Toscana langweekend: 9. – 12. mai Sicilia langweekend: 10. - 13. oktober Valencia langweekend: 17. - 20. oktober Strasbourg med julemarked: 29. november - 1. desember BERG-HANSEN.NO Telefon: 38 12 21 60 Epost: grupper.agder@berg-hansen.no

Meny

Moseid Bakeri

Naboen

Smia

Vi støtter Julegada i Vennesla. God Jul!

Sopita


ERLEND GUNSTVEIT SPILLER

SCANN QR-KODEN FOR BILLETT

CHRISTIANSSAND STORBAND OG VENNESLA SKOLEKOR

SCANN QR-KODEN FOR BILLETT

» 11. DESEMBER KL. 20.00

» 12. DESEMBER KL. 19.00

BØKER, MAT & PRAT TORE RENBERG

BJØRN OLAV JAHR JON EVEN KILE M/BAND

SCANN QR-KODEN FOR BILLETT

» 13. DESEMBER KL. 19.00

JOL

SCANN QR-KODEN FOR BILLETT

KONSERT MED KIM RYSSTAD

» 14. DESEMBER KL. 20.00

LATTERGALLA

SCANN QR-KODEN FOR BILLETT

IKAROS AV OG MED: JONNA STØME

» 15. DESEMBER KL. 19.00

SHOW

BINGOKONGEN RONNY HAUGLAND

» 16. DESEMBER KL. 20.00

SCANN QR-KODEN FOR BILLETT


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.