Page 1

BEAUTY

Volume en vooral:

variatie

Met je kapsel uiting geven aan wie je bent en hoe je je voelt. Dat is de trend

van dit moment. De coupes van dit seizoen sluiten daar bij aan. Met de juiste stylingproducten zijn ze naar behoefte in verschillende modellen te brengen. Ook kleur is natuurlijk belangrijk voor de juiste uitstraling. Blond blijft de zomerkleur bij uitstek, maar ook grijs mag weer.

10

Tekst: Sasja Nicola誰, beeld: NIVEA & Stock


Zelf doen past helemaal in het huidige economische klimaat. De kapper legt de basis met een goede coupe. Daarna kan elke vrouw met de juiste producten voor verzorgen, stylen en krullen de uitstraling bereiken die ze zich wenst. Het spreekt voor zich dat de stylingproducten komend seizoen dus extra in de belangstelling staan. Enkele veelbelovende introducties zijn Krulkracht van Guhl en 100% Shine van John Frieda. Guhl verbetert de look en feel van krullen met Krul-Kracht, een speciale lijn voor krullend haar. Shampoo, conditioner, activating spray en mousse bevatten alle vier ginkgo voor energie en veerkracht, jojoba voor hydratatie en verzorging. Daarnaast bevat het een speciaal Krul-activering-complex dat verzorgt en verstevigt tegelijk. Ook It’s a curl thing van Herbal essences springt in op de (tijdelijke) behoefte aan extra krullen. Pluizige krullen zijn goed af met Frizz-ease Dream Curls van John Frieda. De krullen Activator Spray van Andrélon geeft krullen langdurig veerkracht en gaat pluizen tegen. De spray accentueert en geeft een natuurlijke versteviging. Voor wie niet van zichzelf droomkrullen heeft, biedt de krultang, borstel of warmterollers zoals de onvolprezen Carmen-set uitkomst. Het is dan zaak het haar te beschermen

Zelfs touperen mag weer! tegen de hitte zoals met Studio Line Hot Curl Spray van l’Oréal Paris die ook meteen de werking van de krultang en de föhn versterkt. Warmterollers zijn ook een ideale basis voor een volumineus opgestoken kapsel. Adviseer dames die hiervoor kiezen, in elk geval een goede haarlak. Want die fungeert in dit geval als EHBO-product bij uitstek en mag in geen handtas ontbreken. Volume Trendy kapsels laten veel volume zien. Zelfs touperen mag weer! Dat vraagt om lekker veel lak, bijvoorbeeld van Elnett. Deze is er in maar liefst 17 varianten, waarvan enkele speciaal voor gekleurd haar. Proset is er in verschillende sterktes en zorgt niet alleen voor extra volume maar ook voor glans dankzij de verzorgende Provitamine B5. Maar beter is het nog als het volume al in de basis wordt gelegd. Zoals met Sheer Blond Volumizing shampoo en conditioner speciaal voor blondines van de Amerikaanse topkapper John Frieda. Juist blondines kunnen niet genoeg doen aan volume. Want zij hebben weliswaar veel maar ook vaak heel fijn haar. Schwarzkopf Taft Silky Shine Volume mousse is er voor alle kleuren. Net als de recent geïntroduceerde Herbal Essences Shampoo Uplifting Volume. >>

MR 06 2010

11


BEAUTY

Spelen met kleur Spelen met kleur blijft dit seizoen actueel. Dat gebeurt met de nodige subtiliteit: één basiskleur met daarin bij voorkeur meerdere nuances die heel dicht bij elkaar liggen. Dit zorgt voor diepte en beweging. In de kleurencollecties voeren warme natuurlijke kleuren de boventoon. Door meerdere kleuren ton-sur-ton te gebruiken, is het resultaat heel natuurlijk. Grote contrasten komen weinig voor.

Om gekleurd blond haar mooi te houden is er het blondverfrissend masker van Guhl Color shine blond dat een ongewenst geel-effect neutraliseert en beschermt tegen uv-stralen. Dove Color Care ontwikkelde een verzorgende haarlijn, die speciaal

Ook grijs haar heeft verzorging nodig

Ook voor mannen wordt het kleuren van het haar steeds gebruikelijker. Voor hen is het gebruik van ton-sur-ton helemaal van belang om een natuurlijk resultaat te bereiken waardoor niet te veel opvalt dat het haar gekleurd is. Belangrijk is altijd dat de kleur van het haar en de kleur van de huid elkaar versterken. Bij het ouder worden verandert niet alleen de haarkleur maar ook de huidtint. Dat betekent in de praktijk dat het beter is oudere dames bij voorkeur niet te donker te adviseren. Lichtere tinten zorgen voor een zachtere uitstraling.

is bedoeld voor Lichter Gekleurd of Gehighlight haar. Uitgangspunt is dat de producten het haar de voeding teruggeven die het highlightproces eruit heeft gehaald. Ook donker gekleurd haar is uiteraard beter af met speciale verzorging, zoals Wella pro hair care conditioner voor gekleurd haar, Elvive stylingspray met kleurbeschermer of Guhl colorshine kleur & glans. NIVEA Color CrystalGLoss Shampoo Beschermt de haarkleur tegen vervagen, verlengt de kleurintensiteit, voedt het haar intensief en maakt het zacht en soepel.

Verzorging van gekleurd haar Blond blijft de voorjaar- en zomerkleur bij uitstek. In Nederland is nog maar ongeveer een op de tien vrouwen blond van nature. Enkele blonde highlights kunnen een (donker)blond kapsel al opfrissen en zijn tegenwoordig zelf te realiseren met bijvoorbeeld Schwarzkopf Country Colors Highlights Set 1 Blond of Poly blond coupe soleil light, ook van Schwarzkopf.

GRIJS is onwijs! Grijs en wijs, was voorheen het spreekwoord. Maar grijs is nu vooral onwijs, want weer helemaal terug. Trendy fashionista’s die vroeger steevast voor blonde lokken gingen, kiezen nu gerust voor sprankelend grijs. Werd grijs een paar jaar geleden nog geassocieerd met oud en onverzorgd, nu lopen zelfs mo-

Tip: adviseer klanten de stylingproducten elke avond uit te borstelen om schade aan het haar te voorkomen.

12


Beschermd tegen de zon Door UV-straling verschiet het haar van kleur. Die natuurlijke coupe soleil of highlights kunnen prachtig zijn, maar bij haar dat gekleurd is, is het effect vaak minder. Adviseer klanten die twijfelen om te wachten met het kleuren van het haar tot na de vakantie. Behalve de huid moet ook het haar tegen de straling van de zon beschermd worden. Fructis Highlight Care shampoo en conditioner houden highlights stralend en beschermt ze met een UV-filter. Zonnebloemextract zorgt voor extra glans. Voeding en kleurbehoud zijn ook de dubbele werking van het verbeterde Color resist van Fructis. Druivenpitolie is verantwoordelijk voor het voedend effect van deze shampoo en conditioner voor elk haartype. Een speciale ColorFix technologie helpt de kleur te behouden in de haarvezels, tot wel 45 wasbeurten lang. Uitdroging voorkomen Het haar heeft een natuurlijke bescherming, geproduceerd door de talgklieren. Maar in de zomermaanden bestaat desondanks kans op uitdroging en beschadiging. Speciale aftersun shampoos of –conditioners verzorgen het haar na een zonovergoten dag. En dat is broodnodig om alle sporen van zand, zout, chloor te verwijderen en het haar te voeden. Dat kan met bijvoorbeeld met Schwarzkopf sun care daily shampoo, Gliss Daily Shampoo Sun Care of producten uit de serie van Guhl Sun Care, zoals de After Sun Moisture Shampoo.

dellen op de catwalks met fashion grijs in een mooie matte kleur. “Het is klassiek en past perfect bij de tijd van het jaar”, vindt de Londense topkapper Brownsell. Wanneer iemand grijs wordt, bepalen de genen. Daardoor is de een als twintiger al grijs terwijl een ander nog jaren zijn eigen kleur behoudt. Maar stress, verdriet, slechte voeding en drugs of medicijnen kunnen het vergrijzen versnellen. De pigmenten die het haar kleur gaven worden niet meer aangemaakt. De grijstint die ontstaat, hangt samen met de oorspronkelijke haarkleur en varieert van muisgrijs tot wit.

EHBO Gaat het toch mis en is het haar echt beschadigd? De nieuwe serie Elvive Total Repair 5 herstelt en herstructureert beschadigd haar vanaf de kern. De serie bestaat uit een shampoo en conditioner uit een product voor ontwarrende verzorging dat het haar niet verzwaart en een serum met Pro-Keratine en Ceramide. U kunt ook een kuur adviseren om het haar van binnenuit te voeden, met bijvoorbeeld Lucovitaal Huid, haar en nagels, Hair Kare van Orthica of Evelle van Pharma Nord.

Mooi grijs is niet lelijk en lijkt erg makkelijk. Dat is toch niet helemaal waar, want ook grijs haar heeft verzorging nodig. Het heeft namelijk de vervelende eigenschap snel te vergelen. Dit kan worden voorkomen door een goede zilvershampoo of zilverspoeling te adviseren. Grijze haren zijn bovendien vaak wat stugger en kunnen er snel dof uitzien. Adviseer dan een glansspray voor een stralend resultaat. Ook highlights kunnen een wat saaie grijstint meer laten sprankelen. Klanten die nog niet aan grijs toe zijn, maar die ook niet (meer) willen kleuren, kunt u adviseren te repigmenteren. Dit brengt geleidelijk de oorspronkelijke haarkleur terug. Durft uw klant na jarenlang kleuren de overstap naar grijs aan? Dan zal zij merken dat bepaalde make-upkleuren haar niet meer flatteren en andere juist des te meer. Een mooi moment om u als adviseur te onderscheiden met een deskundig advies! •

MR 06 2010

13

MRE04  

Thema MRE04

MRE04  

Thema MRE04

Advertisement