Page 1

EL LLAMP INFORMATIU

ESPORTS : Avui parlarà de jocs desconeguts

ENTREVISTA : va sobre Els extraterrestres.

LLORENÇ


EL LLAMP INFORMATIU

12,50

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU NOTICIA Núria Piña i Laia Font

ORGANITZACIÓ A L’ESCOLA Tots els cursos tenen un lloc del pati per fer esport . Has d'anar a cercar al material per fer l'esport i també deixar-ho. A part has de cuidar-ho. Quan toqui el timbre, un encarregat de cada classe que tengui el material que han deixat, que el tornin agafar-lo i deixar-lo al seu curs. Els esports que tenen els cursos:

Tots els alumnes tenen una alimentació equilibrada i cada dia hi ha un menjar diferent. I no es pot dur xocolata i llepolies.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU Al temps del pati hi ha alumnes que es peguen i també que es diverteixen jugant: s'inventen jocs. Els nins d'infantil primer berenen i després juguen. Ells i elles surten una hora més prest que els de primària.

Els nins i nines de tota l'escola fan uns jocs a l'aula d'ambients menys els nins de sisè. El que fan allà: ·És anar a comprar:aigua, danones, llet... ·Van al banc a demanar doblers als banquers. ·Van a l'hospital i fan de metges i de malalts. Es van turnant un dia,un fa de metge i l'altre de malalt.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU ENTREVISTA Pedro Pañella

Aquesta setmana l'entrevista serà a la directora de l' escola: na Rosa Maria Barrientos. Na Rosa , la directora de tota la escola, és bona i no renya gens . Fa molts d'anys que és directora i fa classes de castellà als nins de 3er i 4t curs Creus amb els extraterrestres? Justifica la teva resposta Si crec que nosaltres no estam sols. Som nosaltres en la galàxia. Creus que qualque dia el sol es ''menjarà'' la Terra? No ho crec. A quin planeta creus que hi ha vida? Sabem que no hi ha vida a Mart, però a altres ningú sap res. Quants de planetes creus que hi ha al planeta Terra? Crec que hi ha milers de planetes. Creus que els extraterrestres vendran a la Terra? Si perquè tendran curiositat per conèixer altres mons. Si venguessin els extraterrestres a la Terra que feries? M'amagaria fins que vegues que només venien en son de Pau. Si anassis a un planeta que t´enduries? Uns llibres per llegir, aigua per beure , paper i una càmera de fer fotos. Com creus que seria la gent d'un altra planeta? Com nosaltres . No crec que tenguin ni 3 ulls ni dos boques i tenen sentiments. Te casaries amb un extraterrestre? Pot ser que si .Si trob que m´agrada i té sentiments.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU REPORTATGE Antoni Juan Cruzado

A l'espai hi ha moltíssimes galàxies,dins la nostra galàxia hi ha el sistema solar i dins el sistema solar hi ha estrelles, cometes, estels, planetes i el Sol que és un estel.

El nostre planeta ,La Terra,té un satèl·lit natural que és la Lluna,després, hi ha els satèl·lits que ens permeten mirar la televisió,xerrar per telèfon mòbil ,jugar a l'ordinador,etc... Dins el sistema solar hi ha asteroides que normalment estan situats entre les òrbites de Mart Júpiter.

ASTEROIDE: Un asteroide és un objecte sòlid ,compost normalment per roca i metalls ,més petit que un planeta. ESTEL O ESTRELLA:Els estels emeten llum i calor .A més de les estrelles solitàries,hi ha sistemes multi estel·lars consistents en dues o més estrelles lligades. SOL:El Sol és un estel situat al centre del centre del Sistema Solar .La Terra i tots els altres planetes del sistema Solar orbiten al seu voltant. Els planetes menors,els cometes ,els asteroides i tot el medi interplanetari que hi ha enmig també orbiten al Sol. Es troba a 150 milions de km de a Terra.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU PLANETA:Un planeta és un cos sense llum pròpia que gira al voltant d'una estrella. Els planetes del Sistema Solar són :Mercuri, Venus,la Terra,Mart,Júpiter, Saturn,Urà,Neptú. ELS TIPUS DE LLUNES: Quan la lluna és redona es diu la lluna plena,quan la lluna està en forma de “C” minvant,quan quasi no es veu és nova i quan té forma de “D” és creixent. La lluna té un moviment de rotació sobre si mateixa i un moviment de translació al voltant de la Terra. El moviment de rotació i de translació duren el mateix: 27'3 dies.

ECLIPSIS

Eclipsi de Sol:Es produeix quan la Lluna queda alineada entre el Sol i la Terra i l'ombra que projecta enfosqueix una part de la Terra en ple dia. ECLIPSI DE LLUNA:Es produeix quan la Terra queda alineada entre el Sol i la Lluna. Aleshores l'ombra que projecta la Terra sobre la Lluna fa que la veiem més fosca. La Terra està dividida en tres parts: La geosfera és la gran esfera formada per materials sòlids,tot i que alguns es troben en estat líquid en el seu interior. La hidrosfera és el conjunt de tota l'aigua que hi ha a la Terra. L'Atmosfera és la capa més externa de la Terra,d'uns 1.000 quilòmetres de gruix i formada principalment per una mescla de gasos. Aquí vos mostr un vídeo del resum de tot. http://www.youtube.com/watch?v=rUvEIicWeTk

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU UN CONTE Cristina Pérez

UN DESASTRE DE NIN !! Fa quinze dies un nin y quatre nines es varen quedats tancats dins una casa molt gran. Aleshores na Laura va dir : -Venga,Toni,ja que tu ets l'únic nin aniràs tot sol a cercar sortida,i nosaltres quatre anirem juntes a cercar sortides,d'acord ? I na Medea va contestar : -Si,perquè segur que en Toni no necessita a ningú !! I en Toni suant dels nervis que tenia va dir : -Estau segures de que he d'anar tot sol? I totes quatre varen dir : -Siiiiiiiiiiii!!!!!!Venga a cercar sortides que se farà tard !!! Aleshores totes quatre varen anar cap a l'esquerra i ell va anar cap a la dreta. Dos segons després es va sentir BOOOM !!!!Era a la part d'en Toni,les quatre varen anar a veure si l'hi havia passat alguna cosa greu .Però no !!!Era que havia caigut amb una llauna de cireres .Les quatre nines es varen posar a riure sense aturar,i aleshores na Carme va dir : -Ets més desastre que na Medea, Jo que pensava que series capaç d’anar tu tot sol,però ara veig que no !Bé ara anem tots cinc a cercar !!! Aleshores quan varen arribar a dalt de tot en Toni va caure dins una llauna molt gran de peix. N'Aina tot seguit va dir rient-se: -Però com pots ser tan desastre sense anar tot sol?No saps anar per cap lloc sense caure o sense patinar ? Ja,ja,ja,ja!!! Aleshores varen seguir cercant fins que varen arribar al sòtil. Allà varen veure una finestra oberta. Primer va botar na Laura,després na Medea i na Carme .Després de na Carme,en Toni ,i aquest pic va caure de cul .N'Aina que no es podia aturar de riure va tardar una estoneta més,fins que es va tirar i va fer una voltereta pel cel. Quan na Laura va veure a en Toni,amb el cul vermell,el va ajudar a aixecar-se,rient-se i de tant que se'n reia tremolava i en Toni de tant que tremolava na Laura,va caure per ses escales (388) fent sa croqueta. Quan va arribar a l'antepenúltim escaló va fer un bot i va pujar damunt un cotxe i un altre i un altre...De tants de cotxes que va rebotar,va arribar a casa seva amb ferides per tot. En Toni va entrar dins la casa i se'n va anar a dormir .I conte contat acabat.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU NOTICIES D’ESPORTS Llorenç Ferrer

JOCS DESCONEGUTS!!!!!! Als alumnes de 6è educació física , els i han proposat jugar a jocs desconeguts un de ells és com el mato sa juga tots contra tots, primer tira un i si es que tira i li agafen la pilota antes de tocar enterra esta mort és que esta mort i es que tira pot dir peu quiets I san de quedar allà a on estan i domes poden moure el cos per esquivar.

“FUTBOL” Dia 26, als alumnes de 5è els i va tocar jugar a futbol i es va posar a ploure però no varen deixar de jugar però no va passar res .

BÀSQUET!!! Dia 26, jugant a bàsquet a una companya de sa nostra classe jugant li varen tomar les ulleres i li va caure un vidre de les ulleres però li varen poder arreglar.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU FELICITACIONS Mº Antònia Mas

Aquestes setmanes els nins de sisè hem pensat fer una revista digital i aquesta secció és de felicitacions. Felicitarem a premiats,a algú que hagi nascut a qui faci els anys,etc.. Aquesta setmana felicitarem als nin que feien anys durant l'estiu que son.. -5èB JULIOL Dia 9 Francisco (11) Dia 31 Nuria Leal (12 ) AGOST Dia 3 Marga (30) Dia 15 Ezequiel (11) Dia 12 Julià (11) Dia 14 Miquel (11) SEPTEMBRE Dia 15 Juan Pedro (11) Dia 7 Alba (11) -3rB JULIOL Noa Paniagua (7) Víctor Ramírez(11) AGOST Tomeu Santandreu(6) Nair Torroija(12)

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU CUINA Car me Conesa

CREP ES INGREDIENTS: 5 ous. 500 cl de llet . 2 Cullerades soperes de sucre. 250g Farina. Canyella al gust. Una pastilla de mantequilla. ELABORACIÓ: 1r. Posar tots els ingredients al mesurador,menys la canyella 2n.Meclar tots els ingredients amb una batedora. 3r.Posar el foc de la vitroceràmica al màxim. 4rt.Afegir la mantequilla a la paella. 5è.Quan el crepè estigui ben doradet per les dues part ho poses dins un plat. 6è.ho decores al gust.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU PA AMB BOLI

INGREDIENTS:

Oli Sal Tomàtigues de ramallet Pernil salat o dolç o formatge. Dues llesques de pa. ELABORACIÒ: 1r.Escampar la tomàtigues a les dues llesques. 2n.Afegir l'oli i la sal. 3r.Afegir lo que tu vulguis.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL


EL LLAMP INFORMATIU RECOMENACIONS Rúben Tomàs Cañizares

RECOMENACIONS DE LLIBRE: AUTOR M.ANGEL BOGUNYA UN GOS GAIREBÉ FEROTGE Tracta d'un gos que han abandonat a un bocs i ell no sap que fer. El gos ,va conèixer un altre gos, que es diu El Capità. El capità li ensenya les tres normes per ser un gos ferotge, però ell no sap el que li passarà. Un llibre ple de tristesa , amistat i diversió. A mi em va emocionar, crec que es un bon llibre per llegir i aprendre a estimar les nostres mascotes.

RECOMENACIO DE PELICULA TADEO JONES Aquesta pel·lícula trata d'una persona que des de petit volia ser arqueòleg. Ell de gran és obrer. Ell amb el seu ajudant ,un gos no molt espavilat s'introdueixen en aventures amb una noia i un lloro, que no pot xerra. A la pel·lícula també hi ha malvats i tots van a la recerca d'un temple. És una pel·lícula d'aventures molt bona i a mi m'ha encantat.

OCTUBRE 2012 REVISTA DIGITAL

REVISTA DIGITAL  

els alumnes de 6è hem fet una revista

REVISTA DIGITAL  

els alumnes de 6è hem fet una revista

Advertisement