JnyttXtra Mars 2011

Page 39

JnyttXtra mars 2011 | 39

KLASSISKA SEMLOR fyllning till 10 semlor

?

Vad tycker du om semlor?

VIKTOR KELLGREN 22 ÅR STUDERAR I JÖNKÖPING Vad tycker du om semlor? – Det är för mycket grädde, annars är det en helt okej bakelse.

Ingredienser 1/2 dl mjölk 100 g mandelmassa 2 dl vispgrädde 1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker) florsocker

Gör så här Skär av ett lock från varje bulle och gröp ur bullarna. Lägg smulorna i en bunke och häll mjölken över. Riv mandelmassan grovt och blanda ner. Fyll bullarna med mandelmassblandningen. Vispa grädden med vaniljpulvret och spritsa på bullarna. Lägg på locket och pudra lite florsocker över.

CHOKLADSEMLOR fyllning till 10 semlor

Hur många semlor har du ätit i år? – Noll. Kommer du äta semlor på Fettisdagen? – Troligtvis inte. Sådant vill jag inte lägga pengarna på.

LINA ENERMO 23 ÅR STUDERAR I JÖNKÖPING Vad tycker du om semlor? – Gott, men det räcker någon gång på året. Då ska den vara fluffig med mycket grädde! Hur många semlor har du ätit i år? – Inte en enda.

Ingredienser 50 g smör 1/2 dl kaffe (bryggt) 3 1/4 dl florsocker 1/2 dl kakao 1 msk strösocker 2 dl vispgrädde 1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker) kakao

Gör så här Smält smöret och blanda i kaffet. Låt det det bli fingervarmt. Blanda florsocker och kakao. Häll i smörblandningen och rör tills du får en jämn smet. Blanda i sockret. Ställ krämen kallt så att den stelnar. Vispa grädden och smaksätt med vaniljpulvret. Dela på bullarna. Bred på ett lagom lager chokladkräm och klicka sedan på grädden. Lägg på locken och pudra över kakao.

HALLONSEMLOR fyllning till ca 10 semlor

Kommer du äta semlor på Fettisdagen? – Om mamma bakar äter jag mer än gärna. Annars blir det nog en semla eller två innan Fettisdagen.

ROBIN MAGNUSSON FALGÉN 24 ÅR STUDERAR I JÖNKÖPING Vad tycker du om semlor? – Jag tycker om semlor. Min mammas är allra bäst, men då hon slutat baka har jag inte ätit en bra semla på många år. Hur många semlor har du ätit i år? – En. Kommer du äta semlor på Fettisdagen? – Nej...eller jag äter om det bjuds och finns tillfälle.

JENNIFER SERRA 20 ÅR STUDERAR I JÖNKÖPING Vad tycker du om semlor? – De är goda, men botten är torr.

Ingredienser 150 g hallon 2 dl grädde 1/4 tsk vaniljpulver (eller 1 tsk vaniljsocker) 2 bananer florsocker

Gör så här Tina hallonen. Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret och rör ner hallonen. Skär av toppen på bullarna. Mosa bananerna och fördela på bullarna. Klicka på eller spritsa ut hallongrädden. Värm locken några sekunder i mikron så att de blir lite mjuka, och stansa ut ett hjärta med ett litet kakmått. Lägg på locket och pudra över florsocker.

Hur många semlor har du ätit i år? – Ingen. Kommer du äta semlor på Fettisdagen? – Ja, om jag kommer ihåg när det är.


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.