Page 1

Immersive Space Jim Meijer 497295 C1C

Werkboek


Inhoudsopgave


Opdracht 1:

Drie voorbeelden Immersive Space

1: Game of Thrones

Game of Thrones bevind zich in een immense wereld, die ook een grote rol speelt in de serie. Er wordt nadruk gelegd op mooie landschappen en steden, hierdoor waan je je ook echt in deze wereld als je de serie kijkt.


2: DayZ

DayZ is een spel, waarin je je bevind in een post-apocalyptische wereld, die verlaten is, en bevolkt door zombies. Het doel is om te overleven. Doordat het spel erg realistisch is, voel je je erg betrokken bij je in-game persoon.

3: Madurodam

Madurodam is natuurlijk een namaak van bekende plaatsen in Nederland, maar dan in het klein. Door de detaillering kun je je heel erg inleven in de ‘werelden’.


Opdracht 2: Objecten in ruimte


Ik heb een redelijk modern uitziende lege ruimte gekozen. De stijl van de kamer, met de strakke ramen/spiegels spreekt mij erg aan. De sfeer die ik heb geprobeerd te creĂŤren, is deels futuristisch, maar ik heb ook geprobeerd om de ruimte iets aangenamer te doen lijken, met wat kleurvolle objecten, die je ook terug kunt zien in bijvoorbeeld een (wel ietwat) aparte huiskamer.


Opdracht 3: Ideevorming - Kun je je nog een ruimte herinneren van een enge film? Beschrijf die. Erg donker natuurlijk, verlaten en vervallen, alleen maar oude spullen, vaak ook zwaarbeschadigd. Door de verlaten en duistere sfeer maakt het het angstaanjagende effect een stuk groter. - Kun je je nog een ruimte herinneren van een feel-goodmovie? Beschrijf die. Een gezellige zaal, met vrolijke muziek, versieringen, mensen die dansen en een hoop plezier hebben. Verder ook een kleurrijke omgeving. - Bedenk zelf 5 ruimtevragen en beantwoord die. -Voel je je prettig in een grote ruimte, of juist eerder in een kleinere ruimte? In een kleinere ruimte voel ik me denk ik toch wat fijner, omdat ik me dan minder aangestaard voel, en het geeft toch een wat warmere, knussere sfeer. -Wat heeft voor jou de meeste invloed op de sfeer in een ruimte? Ik denk de aankleding ervan. De soort vloer, behang, etc. Daarna denk ik de objecten in een ruimte. -Wat is de meest indrukwekkende ruimte waar je ooit bent geweest, en waarom? Ik denk een festivalterrein, vanwege de enorme hoeveelheid mensen, en de sfeer van live muziek. -Wat voor onopvallende elementen in een ruimte zijn voor jou toch belangrijk voor de sfeer? De temperatuur, als een ruimte warm is, kan voor mij de sfeer toch al erg anders zijn. Verder is het uitzicht vanuit bijvoorbeeld een raam ook van invloed. -Wat zou je als eerste doen als de sfeer van bijvoorbeeld je slaapkamer je niet aanstaat? Ik zou iets ophangen als een schilderij, of posters, of eventueel een tapijt neerleggen.


2. Maak een uitgebreide mindmap van alledrie de ideeën die je hebt voor mogelijke werelden / immersive spaces.

1: Immersive space Gitaar Deze ‘wereld’ heb ik bedacht nadat ik als voorwerp voor in de klas mijn gitaar had gekozen. Ik heb als idee een wereld vol gitaren, met een rock en roll stijl, en alles wat daarbij hoort. Dit spreekt me erg aan omdat ik allereerst de muziek mooi vind, maar ook de manier van leven van een rockster vind ik interessant om te onderzoeken.


2: Immersive space Festivalweide Omdat ik festivals erg gaaf vind, leek het me interessant om te kijken naar wat het maakt wat het is, en wat daarbij komt kijken. Het lijkt me mooi om een soort festivalgevoel op te kunnen wekken, zonder daar echt te zijn.


3: Immersive space Futuristische Stad Ik vind het altijd fascinerend om naar sci-fi films te kijken, of documentaires over de toekomst, omdat ik erg benieuwd ben naar wat er gaat veranderen, wat voor nieuwe technologieĂŤn er uitgevonden gaan worden, en wat voor ideeĂŤn anderen hierover hebben. Daarom lijkt het me interessant om mijn kijk hierop te kunnen visualiseren.


3. Bedenk voor elke letter van het alfabet iets wat met je (gekozen) wereld te maken heeft.

Wereld: Festivalweide. a: Artiesten b: Bands c: Camping d: Dansen e: Elektriciteit f: Festival g: Gezellig h: Hard geluid i: Interactie j: Jaarlijks k: Klappen l: Lachen m: Muziek n: Nummer o: Openlucht p: Publiek q: / r: Reizen s: Sensatie t: Toegift u: Uniek v: Vriendelijke mensen w: Weer x: Xylofoon y: / z: Zingen


Werkboek  

Werkboek Immersive Space van Jim Meijer.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you