Portfolio cv jennifer tas

Page 1Hallo Ik ben jennifer en nu komt het toevallig zo uit dat jullie een plaatsje vrij hebben in jullie creatieve team en ik op zoek ben naar een team om te versterken. Ik ben afgestudeerd aan het Grafisch lyceum in Utrecht en heb daarna een jaartje grafische kennis vergaard op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. En ik wil na nu een paar maanden als Freelance Vormgever te functioneren graag een nieuwe uitdaging aangrijpen in een studio of bureau. Om bij te leren en te groeien als vormgever. In dit korte blaadje zal ik mij voorstellen en mijn werk laten zien. En als u daarna toch nog even mijn gezicht wilt zien of toelichting wilt op mijn kunnen? Dan hoor ik het graag. (Op de achterzijde vindt u mijn contactinformatie) Met vriendelijke groet,

Jennifer Tas


Mijn proces Ik ben een enorm visueel ingesteld persoon en ik denk dan ook het best na voor een vel schetspapier en met een strepenmaker in mijn hand. Ik begin daarom ook al mijn opdrachtje/projecten met schetsen en steekwoorden opschijven. Ik ben van mening dat geen enkel idee fout is en ga ook verschillende opties na op papier, destilleer dit naar bruikbare concepten en vertaal deze naar vormgeefvoorstellen. Door handmatig te beginnen ben ik altijd in staat vrij van de gebaande computerpaden te denken en niet makkelijk te vervallen in bestaande patronen en voorgekauwde basisinstellingen. Door mijn ervaring met de programma’s kan ik deze ideeen snel omzetten in digitale bestanden en drukklare, gecertificeerde PDF’s.
mijn werk Verschillende producten hebben mijn passie gevangen. Logo’s, brochures en uitstralingen. Het doorvoeren van een uistraling in verschillende producten maakt het helemaal compleet. En van een verzorgd setje huisstijl poducten kan ik erg blij worden. Hiernaast en -onder staat een project dat erg dicht bij me staat. Dit is namelijk mijn eigen logo en huisstijl. Dit simpele 3 kleurige logo is een geabstraheerde afbeelding van mijn eigen aangezicht. Het is een treffend logo dat ik ook nogsteeds met plezier (uit)d raag.


Mijn voorliefde voor typografie is na het grafisch lyceum onstaan. Op de Willen de Kooning academie heb ik onderzoek gedaan naar de verschillende facetten van het vormgeven van taal. Dit oneindige onderwerp zal mij altijd blijven boeien. Helaas gaat deze passie gepaard met het enorm ergeren over typografische dingen die net niet helemaal goed zijn gegaan. Ik let in mijn werk dan ook enorm op het juist tot zijn recht laten komen van een tekst in zijn gekozen jasje. Ook heb ik een gooi gedaan naar het maken van een eigen lettertype. En dit beeldende lettertype is modern met een koddig karakter.
Humor vind ik ook enorm belangrijk. In alle facetten van het leven. Dus toen er een e-mail binnenkwam met deze titel was is meteen geprikkelt. Dit beeldmerk werd aangevraagd door een organisator van Zeilvakanties voor jongeren. En wij hebben doormiddel van een hechte samenwerking dit top plaatje de wereld laten zien op de shirts van de deelnemers. Zulke opdrachten zijn prachtig. Door de totale vrijheid van de opdrachtgever krijg je een beeld en tekst die je niet dagelijks langs ziet komen. En ook nog prefect aansluit bij de doelgroep: De jeugd van tegenwoordig.


Voor de locale scoutingclub in Zeist maak ik hun 3 maandelijkse clubblad. Dat bestaat uit tekstjes geschreven door kinderen en door hun leiding. Mijn verantwoordelijkheid is om dit gezellige zooitje om te toveren in een prettig leesbaar en overzichtelijk geheel dat de kids aan hun ouders kunnen laten lezen. Ook gebruikt de scoutinggroep dit blaadje als een visite kaartje. De ongedwongen sfeer maakt dat het perfect aansluit bij de sfeer van deze gezellige groep. Elke groep heeft zijn eigen pagina, en leveren hier hun tekst voor aan. En met een vleugje stress komt alles optijd bij de drukker en ligt dit simpele doch effectieve blaadje op de mat van het clubgebouw.

meisjes welpen

Bevers

Hoi meisjes-welpen, Het jaar 2012 gaat een heel leuk jaar worden. Ik kijk nu al uit naar de weekend kampen die we gaan houden. We hebben de foto’s van het kamp gekeken en gelukkig zijn de vrienden van Rikkie nu weer veilig. Maar goed dat er zoveel stoere meisjes welpen zijn. Natuurlijk hebben we ook veel lol gehad. Nu ik de foto’s heb gezien heb ik nu nog meer zin in het zomerkamp van het volgend jaar. Ik ben benieuwd welke avonturen nu op ons liggen te wachten. Het zomerkamp van volgend jaar, daar kijk ik nu al naar uit. Dat is in de eerste week van de zomerkamp. We houden u daarover op de hoogte.

meisjes scouts

Hallo allemaal, Het team van 2012 bestaat uit Rikkie, Chil, Oe en Raksha.

Hee ik ben Keet Kleur, Ik hou van creatief bezig zijn lekker schilderen. Samen met mijn moeder woon ik in apart huisje we vaak aan Ookeen dit heel seizoen hebben wewaar weer een hoop leuke het knutselen zijn.gedaan. Ik ben 18 bijnamogelijk 19, enbuiten dingen met de bevers zoveel naast scouting studeer ik ook nog het maar omdat niet altijd kan natuurlijk ookaan een paar leuke knutsel lyceum opdrachten hebbenbezig een grafisch waarbinnen. ik ookWe creatief knutselopdracht met draag snoep gedaan erg leuk ben. Het liefst ik roze wat sokken met was om gele te zien voor de leiding omdat iedere bever totaal hagedissen. iets anders maakte. We hebben een hoop nieuwe spelletjes gedaan en deze bevers zijn echt super goed in zoeken, heel hard rennen, tikkertje en eigenlijk in alle spelletjes die we spelen. Hopelijk hebben we volgend seizoen weer zoveel plezier en leren we nog meer. Groetjes de beverleiding

Hallo Bevers, ik ben Sterre en woon samen met mijn broer Steven op een boot waarmee we de hele wereld rondreizen. Dit jaar mogen jullie natuurlijk ook mee op de boot, zodat we samen nieuwe dingen kunnen ontdekken. Het liefst ben ik altijd op vakantie, maar wanneer we niet op vakantie zijn studeer ik in Rotterdam Marketing Management. In Rotterdam ben ik geen Sterre maar

Onze nieuwe leiding bas bos Sinds kort woon ik in hotsjitonia. Naast mijn werk in het bos en de zorg voor alle dieren werk ik graag met en voor mensen. Met mijn opleiding richting jeugdzorg ga ik nog een hoop dingen leren over werken met kinderen. Wie ik ben? Een leuke gezellige jongen die al jaren rondloopt bij de pbg. Vanaf nu zal ik iedere week meespelen in hotsjitonia dus kom gerust langs om kennis te maken. groetjes bas bos (Jeftha de Kruif)

Hoi Allemaal! Ik ben Rozemarijn, ik houd van koken, tuinieren en voorlezen. Ik woon samen met professor Plof en als er bij hem een proef fout gaat ben ik druk bezig om voor mijn man te zorgen. Ik ben 20 jaar en teamleider bij de bevers! Naast de scouting heb ik nog een ander leven en dat is het studentenleven, dat vindt plaats in Amersfoort waar ik studeer en met veel plezier woon.

Net als voorgaande jaren zijn we dit seizoen weer heel nat begonnen bij het waterweektikkie tavi iswaren onze de stokstaartje. Hij houd van lekker buiten zijn en end! In het weekend van 1 Rikkie en 2 september meisjes scouts te vinden in Vinkeveen. hethadden kampvuur Hij iseen net mooi begonnen Nijmegen Samen met de jongens scouts wemaken. daar weer plekjemet aaneen hetstudie water.inHet maar dan hij komt weekend terug voor ons. werd er ook veel weer zat goed mee en er werd ook elk volop gezwommen. Daarnaast gezeild en met het opblaasbootje gevaren. (Dat bootje was s nachts ook het bed van JenOe het schilpad, is erg dol op kebab. Dat is iets wat iedereen ook mag nifer!) s’Avonds werd er gefeest in de disco, waar vooral Emma en Lidewij druk waren met weten hem.een Hijheel houdgezellig ook vankamp andere eten.zeer Op geslaagde kamp hebben we zijn het versieren van jongens. Het wasvan weer en een schild gezien maar helaas was te zwaar om mee te nemen. opening voor het nieuwe jaar! Chil is mooie rode arend. Chil wordt dit jaar ook ons teamleidster en uw zult vaak mail van haar krijgen. Raksha is een wolf. Ze houdt van natuur en lekker buiten zijn en hoopt op een leuk nieuw spannend seizoen. Mor, onze pauw, zal heel soms nog even langs komen. Hij heeft het druk met zijn nieuwe uitdaging in het vaderschap maar kan de scouting toch niet helemaal missen. Nieuwe leiding We wensen onze oudste meiden veel succes bij de padvinders en gaan ze er missen. NatuDit seizoen zullen jullie nieuwebevers ge- welkom in ons midden. Samen zullen we nog veel leuke urlijk heten we twee de oudste zichten zien rondlopen dingen doen. in het leidingteam van de meisjes scouts. Naast Jennifer, Heleen en Annelies, zullen ook Fenna (vanuit de explorers) en Peter-Paul ( (voorheen bij de welpenleiding) af en toe aanwezig zijn bij een opkomst. Ze zijn nog niet meteen vast leiding, maar zullen de komende tijd kijken of 4ze leidinggeven bij de meisjes 7 t/m 11 jaar - Meisjes scouts echt leuk vinden. Peter-Paul is door de meiden in elk geval al goedgekeurd, Dit seizoen waren er weer veel avonturen te beleven! aangezien hij tijdens waterweekend Zoals:lietJantje Beton, Bootje varen, hike lopen, videoclips zien hoe goed hij kan zeilen. opnemen, 4&5 mei, koninginnedag, PKD en RSW. En wij jullie ook volgend jaar weer veel onvergetelijke We heten PP en Fenna dan ook hopen van harte kampen en activiteiten voor te schotelen. welkom bij deze speltak! En om dat dit seizoen af te sluiten gaan we natuurlijk eerst Groetjes van de meisjes scouts leiding

jongens wel

Het seizoen is alweer bijna afgelopen. We hebben bij de jong

activiteiten gehad en gaan nog paarJungle leuke opkomsten teg Afscheidsfeest ineende

Het seizoen is nog maar net begonnen en nu al hebben we bij beleefd! In de eerste opkomst van het seizoen hebben we onze Totemjacht geholpen bij het schatten. Ook hebben w In maart was hetterugbrengen weer tijd voorvan de zijn jaarlijkse totemjacht. Tijden tijger, leren op roven een echte weten Tijdens we dankzij de welpen eenals reis rond de jakhals wereld en gegaan. dezeBaw gle. We hebben een aantal nieuwe welpen enopko niet Australië, Kazachstan en Kenia bezocht. Naverwelkomd 4 spannende wij ook nog het van vormen van een nieuwe Merijn, Lucasgeholpen van W., met Merlijn S., Mike, Thomas M. regering en Merli bus gekomen en als klap op de vuurpijl mochten zij ook als ee Bij het verschijnen van deze Trakel hebben we niet helaas afsch uitzoeken. van drie van onze trouwe leiding… Jacala gaat als een echte Eindhoven, Tabaqui gaat vanaf dit seizoen in het bestuur van d Jungledag Ook al kan één enkele superheld problemen tezegt lijf, zelfs the Aven leiding goed de gatenalnog tevele houden. Tot is. slotDit ookjaarlijkse Sahi de a w Voor wie de in Jungledag onbekend is een geval van12 dit jaar speltakteam nietgaat op kunnen tegenleiding maniergeven waarop de versc gedag. Hij dit seizoen dedit Scou uit de regio samenkomen voor een groot spel. Hetaan bleek ja samenstromen om eensgezind schoudermaar onder deze taak‘dreamteam’ te zetten. Va betekent dat vervuild we metde een enthousiast in de Jungle is enklein, dat de welpen onderdelen voor eeno van het land stromen zij samen om de verkenners iedere zaterdag weer verdienen. Met deze onderdelen konden de welpen een filter aan de horizon te zijn. weer gefilterd kon worden. Het is gelukkig alle welpen gelukt Al werkte het ene filter beter dan het andere filter. Gezien we weten dat diversiteit de specerij van het leven is, hebben we We gaan nog een paar leuke opkomsten tegemoet, waaronde situatie waarin we van vele leidingleden een beroep doen. Twee leidingl helemaal zelf door 4 van de jongenswelpen is bedacht. Wat w seizoen min of permanent aanwezig zijn, de zonnen van het verkennerhe houden we nog even geheim, maar dat het een natte boel wor andere planeten omheen zweven die niet altijd aan de horizon te spotte worden. Als het laatste dit seizoen gaan we met de jongenswe variërende samenstelling presenteren we ons, waardoor het opstellen ied wordt weer een week vol avonturen en veel plezier. een element van verassing heeft.

jongens scout

Baloe

Mang

In deze Epic Eight zitten(oudercontacten) enkele namen die geen verdere introductie nodig (Kamp coordinator) een paar heren die zich zonder enige voorkennis gelijk in de leeuwenpit vuurdoop te ondergaan. Een kort smoelenboek:

Neem je moeder mee naar de toekom

gen, zal hij aanwezig naast deskundig Jo Tom van Deelen Ook de komende weken staat er weeradvies genoeg program ook op vanhet broedDr De Hopman. Inmiddels zijn om Law & Order nenkort allendeze zwemmen en kunerlijke je ook snelraad weer een ins wijze kan me een getrainde leidermet z’n onder pubers te die iedere het week de uitistetoch dragen. voorzien. nu hoogtepunt wel het aankomende ouder- en zoonkam eindverantwoordelijkte de beurt is aan de moeders! heid draagt voor het Richard Lensink Martijn van de Linbo zooitje ongeregeld. man die vele de in Geen piraten,Een ridders of magiërs dit deloof: jaar… Bag, Nee,zoals dit jaar gaan namen draagt, maar meesten hem kennen, al in de geschiedenis een kijkje nemen inprobeert de toekomst! Op zaterd door iedereen herkop slinkse me Simon van Delft oktober zijn jijend en zal je moeder uitgenodigd. du worden. van Al hartewijze de 6-cultusBedenk uit ga Nieuw als leiding, toekomst gaat en neem in ieder gevalenjedie rekenmach te breiden, geen nieuwde gezicht eens kleden eerder was hij rekenen op je!leiding bij de verkenTo voor een ieder missie heeft nu bij de PBG’er. Ook hij zal er ners, en de daar verkenners. Wanneer De t/mweek 11 jaar - Jongens gewoonlijk7ieder opgedane ervarzijn andere levenvo aanwezig zijn. ing mist ook nu zijn sinteresses hem dat M uitwerking niet! toestaan, zal hij alles de Ruben Serto op het spel zetten To Joost van Deelen: om de jongens bij te di Gezien we over haar brengen dat 5+1 wel wa en auto’s het niet meer Eveneens oud-verkiets is wat je zowaar gaan hebben: op de ennerleiding, een mag uitspreken! momenten dat hij de geharde harde veterwacht kan overdraaan die onze Hopman


lpen

genswelpen al veel leuke gemoet.

de welpen flink wat e oude vriend Ali Baba we leren sluipen als ns de totemjacht zijneen aloe alles over de junwereldreis zijn Brazilië, t te vergeten hebben omsten is het nest van g! ijn E. als winnaar uit de erste nieuwe nestkleuren heid moeten nemen professor studeren in de PBG om daar de welpen na maarliefst activiteit waarbij welpen uts van Dat aar dat de de Dryade. Talaabpoel noverblijven… waterfilter konden maken, zodat het water om een filter te maken.

er een opkomst die we precies gaan doen rdt kan al wel verklapt elpen op zomerkamp. Dit

Akela

(teamleider, planning)

mst!

mma. Zo gaan we binsigne verdienen. Maar mp, waarin het dit jaar

n we voor het eerst dag 27 en zondag 28 us alvast hoe jij je in hine mee, want… wij

5mijn kwaliteiten Buiten dat het hele Adobe CS weinig geheimen voor mij heeft, is er natuurlijk altijd een programma dat je beter bevalt dan de anderen. Dit is voor mijn Illustrator, ik kan met deze digitale vriend lezen en schrijven en heb dan ook geen enkele moeite om een logo of beeldmerk perfect en gebruiksklaar te maken voo r het grote/kleine werk. Strakke vormen, soepele lijnen en precisie dat is wat illustrator mij meegeeft. Wat met deze combinatie van oneindige mogelijkheden en meetinstrumenten is dit het programma voor mij.


Om de boel kort samen te vatten; Ik ben een loyale grafisch vormgever met een praktische insteek en een drive om te leren en hard te werken. Ik kan zonder probleem initiatief nemen en kan mij aanpassen aan de wensen van een klant zonder mijn professionele mening uit het raam te gooien. Dit in combinatie met mijn gedegen kennis van de ontwerpprogramma’s van Adobe en positieve houding ben ik van mening dat elk (ontwerp)varkentje gewassen kan worden. Ik hoop dat u mij beter wil leren kennen. Want ik ben natuurlijk nog veel meer dan in dit blaadje vermeld staat. Ik hoor graag van u. Met vriendelijke groet, Jennifer Tas
Opleidingen Opleidingen en scholen: Basisschool, De Hoeksteen (1995 t/m 2003) Middelbare school, Havo, Openbaar Zeister Lyceum (2003 t/m 2009) Diploma behaald MBO, Grafische vormgeving, Grafisch Lyceum Utrecht (2009 t/m 2013) Diploma behaald HBO, Grafisch ontwerpen, Willem de Kooning Rotterdam (September 2013 t/m maart 2014)

Werkervaring Folders lopen (2005 t/m 2007) Medicijnen rondbrengen: Utrechtse Apotheek (2007 t/m 2008) Stage grafisch vormgever: Focks (februari 2012 t/m juni 2012) Stage grafisch vormgever: A Million Minds (september 2012 t/m februari 2013) Leiding Scoutinggroep 11t/m 14 jaar (september 2005 t/m heden) Grafisch vormgever ZZP (maart 2014 t/m heden)Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.