__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


Salvator Mundi, comprat per 450.312.500$: adquirit per 45 lliures esterlines l’any 1958. Ningú creu que sigui un Vinci. I tots es pregunten què és aquella esfera transparent.


Si Andreu Costafreda Montoliu (Alfarràs, Segrià, 1909-1998) no hagués importat unes màquines d’EUA per fer donuts en sèrie, no tindríem l’holística publicitat de Luis Casadevall dels 90, fent popular un gest que apunta al cel i la salvació, bodes incloses.


salvaciรณ


Nelson-Atkins Museum of Art de Kansas City compta, per cert, amb un dit de Sant Joan Baptista.


The Salvation Army va ser l’encarregada de servir cafès i donuts als soldats americans durant les dos guerres mundials. 250 ‘Doughnut girls’ o ‘Donut Lassies’ van començar la missió el 1917 a França. Margaret Sheldon i Helen Purviance són les dones que van liderar l’acció. Des de 1938 el National Donut Day és el primer divendres de juny.


La vaga més llarga des de la Transició es donava a Santa Perpètua. Tot passa a Santa Perpètua. 244 dies iniciats a l’octubre de 2013 a la nau nodrissa del donut que va ocupar un llibre, amb imatges com la unió amb Coca Cola Fuenlabrada, per les mateixes retallades postcrisi.


Si res hagués passat a Santa Perpètua de la Mogoda el 1962, els donuts no haurien acompanyat a la pseudo (Telecinco només emetia a la meitat de l’Estat) sincronicitat de l’agent Cooper a Twin Peaks.


“The policeman’s dream...”


Si el FBI fa seus els donuts, sortirà Eleven de Stranger Things a defensar-se, reencarnada en “Doughnut Eleven”, la darrera creació de l’establiment The Doughnut Project al West Village.


Versions (amb o sense forat) d’Alice in wonderland i The wizard of Oz


Sense Lady Gaga, que va interpretar a Dorothy en una versió d’Applause, no tindríem el teclat Piano Arc (o el “Brockettship”), inventat pel bateria Brockett Parsons. 360 graus, 294 tecles.


Sofia Suescun, guanyadora d’un altre FBI, Gran Hermano diezyshhh... (16), que també canta, com Lady Gaga, es va passejar per una casa amb un sofà donut (la darrera de Milá).


Una casa que sempre queda buida, com passa al taller de Doc i Sprockett al capítol final de Fraggle Rock, un món subterrani més enllà d’una escletxa a la paret on viuen aquells éssers animats de Jim Henson. Doc treu un plat buit del forat: The fraggle took the donut too...


Què és aquell objecte a l’escenografia de fons de Clara Tahoces a Cuarto Milenio?


David Leo, premi Hiperión de poesia, guanyava un ‘rosco’ d’1.866.000 euros a Pasapalabra, amb els que no podria pagar Stargate, feta amb 55.000.000$., però el seu poemari de 2006 tenia un títol més rodó i religiós: Urbi et orbi (2006).


La mateixa benedicció que fa el Papa a l’Habemus Papam, el Diumenge de Pasqua i Nadal. A la ciutat i al món...


Sigui com sigui, David Leo ha desafiat al buit d’Ahora Caigo.


És al Vaticà o a l’ONU de Nova York on es poden veure aquestes esferes d’Arnaldo Pomodoro, relacionades amb el culte a Saturn o ‘el calvo’ de la Loteria (i els seus orbs).


És aquí on podríem preguntar-nos si són les boles sobrants conegudes com Donut Holes, beignets, bunyols de vent o zeppole, una abstracció del mateix tor geomètric, camp electromagnètic símil de l’univers i la proporció àurea.


ng

Ver

tigo

r

ve

y

or

e Th

e of

i yth


És un misteri. Com la història. Stephen Colbert, successor de David Letterman, CBS, rescatava al vídeo “Spain: Another Country Trying To Restore Democracy” la valenciana coca de mullador com un element gastronòmic català, quan volia dir coca de recapte: “...catalans invented bagel bites”.


Heather Delancey Hunwick a Doughnut. A global history repassa l’origen holandès (oliebollen, olykoek o smoutebollen a Bèlgica), afegint-hi les ‘fromajadas’ (sic): volia dir formatjades? “a type of cheese doughnut with Catalan roots”... de Menorca.


salvaciรณ


♥ Angela


Va ser el gest de les mans en forma de cercle ideat pel Déu dels rastafaris, Haile Selassie? És una representació de l’Arbre de la Vida cabalístic (cercle Tiferet)?


Tindran a veure Montserrat i el sant grial i Etiòpia i l’arca de l’aliança?


TindrĂ a veure amb el mĂłn intraterrestre i la teoria de la terra plana?


És el donut la taula rodona artúrica? Miniatura del Livre de Messire Lancelot du Lac de Gautier de Moap, 1450, Paris, Bibliothèque Nationale.


És per això ‘el llibre del donuts’ d’Anna Maria Guasch?

És per això, Paul McCarthy i Jason Rhoades?


És per això que els Simpsons també s’avancen al descobriment del bosó de Higgs? “The Wizard of Evergreen Terrace”, 1998.


Sabent que el Pink glazed with Sprinkles Ês el preferit d’Homer?


El chakram hindĂş?

El disc d’identitat a Tron Legacy?


Però què hi pinten en una paròdia de José Mota-Ada Colau i Bertín Osborne?


La reposteria Parcan de La Zarza respon amb una bandera feta de ‘rosquillas’.


Mentrestant, a Venècia... (Pietro Longhi, La ciocciolata del matino, 17751780)


a Guangzhou...

Auroville...


Cupertino...

o La Puente, Califòrnia...


Ariana Grande

què fas


Un MJ?


Al top 7 de Ranker


L’any 1989 Ed Brzezinski, artista i crític d’art, visita l’exposició de Robert Gobert a Paula Cooper Gallery (NY). Creu que Bag of Donuts és real, i en menja un.


veient Pleasantville (1998, Gary Ross)

Eric Joyner es converteix en el retratista oficial, en convivència amb els robots


SerĂ per The Wonderful Almost Human Automatic Donut Machine, aconseguida a la 12a vegada el 1920 pel sr. Levitt?


Només alguns científics cedeixen a la importància del buit. Michael Guillen hi relaciona les teories catastrofistes del matemàtic René Thom.


DalĂ­ a partir de la discontinuĂŻtat de Thom i una revista de metal que retoca portades pel Dia Nacional del Donut poden no estar lluny... ni Justin Bieber...


Si de catàstrofes parlem, Ninah Maria Donovan, estudiant, 19 anys, treballadora de Dunkin’Donuts (amb Krispy Kreme, la cadena més coneguda i longeva) embolicava a Ivanka a les fantasies del seu propi pare, en un discurs durant la Women’s March contra Trump.


A Donovan no li serveix el vers de Tori Amos a Doughnut Song

però sí el de Parquet Courts a Donuts Only “There’s a hole you shan’t fall into”/Sang the church choir’s young male leads


Un vertigen que va retirar durant 2 anys al saxofonista del free jazz Ornette Coleman després de gravar un dels solos més llargs a la peça titulada Doughnut.


Dos anys que no bastarien per arribar a un acord entre la Boston Cream i la crema catalana.


THE MAGIC CIRCLE SMNCNTR

Profile for Simon Contra

The magic circle  

The magic circle  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded