Page 1

jaargang 2 - nummer 37 - 11 september 2009

www.dekrantvanwaddinxveen.nl

DE

Krant VAN Waddinxveen V E R S C H I J N T G R AT I S W E K E L I J K S O P V R I J D A G H U I S A A N H U I S I N W A D D I N X V E E N E N O M S T R E K E N E N O P I N T E R N E T

03

05

Opbrengst kennisquiz naar kinderafdeling

21 Doping De Rietgors

31 Kaas en meer...

Monumenten in Waddinxveen open

Extra service: advertenties worden gratis doorgelinkt naar de eigen website!

zie pagina 8

Specials Deze week vindt u in de krant de GHZ-wijzer van het Groene hart Ziekenhuis. Deze wijzer is door de Gouda Media Groep vervaardigd en wordt deze week in een oplage van circa 300.000 exemplaren in grote delen van ZuidHolland verspreid. Dit jaar heeft de Gouda Media Groep voor het eerst ook een eigen krant voor ’t Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer gemaakt. Ook deze krant wordt deze week verspreid in een oplage van 100.000 exemplaren.

no limits in cool design no style is out of reach. no style is the same. no limits in BoConcept.

De Brugkerk is tussen 10.00 en 16.00 uur open voor belangstellenden.

De landelijke Open Monumentendag van 2009 vindt in het weekend van 12 en 13 september plaats. Op deze dagen is een groot aantal rijksmonumenten en andere beeldbepalende kerken, molens en kastelen vrij toegankelijk voor het publiek. In Waddinxveen zijn de Brugkerk, de Remonstrantse kerk, de Sint Victorkerk en de Dobbelmann fabriek op zaterdag 12 september open.

www.boconcept.nl Wing

Veneto

Nieuwe collectie!

BoConcept Waddinxveen Kanaaldijk 32, 2741 PA Waddinxveen, Tel. 0182-649744

De Brugkerk is tussen 10.00 en 16.00 uur geopend. Hier wordt het 200 jaar oude Schmidtorgel bespeeld. Ook brengt een koor aan het einde van de ochtend een aantal liederen ten gehore. De Remonstrantse kerk is tussen 10.00 en 16.00 uur open. Er wordt extra aandacht gegeven aan het orgel dat aan een grondige

restauratie toe is. Twee maal, om 12.00 en om 15.00 uur, zal er een orgelconcert gegeven worden, waarbij uitgelegd wordt hoe het orgel werkt en waarom restauratie dringend nodig is. Verder zijn in de Remonstrantse kerk landkaarten te bewonderen van onder meer de veranderingen in de omgeving van Waddinxveen en er is een verzameling speelkaarten te zien in het kader van het thema van dit jaar: ‘Kaarten’. Onder leiding van het Historisch Genootschap vindt er een lezing plaats over de Dobbelmann fabriek aan de Noordkade. Deze lezing start om 10.00 uur in de bibliotheek, waarna een korte wandeling naar de fabriek plaatsvindt. De Sint Victorkerk is tussen 10.00 en 16.00 uur open. Hier zijn tussen 10.00 en 16.00 uur rondleidingen.

Met familie naar De Boemel De kinderen van kinderdagverblijf De Boemel, aan het Beukenhof 5, mochten zaterdagmorgen hun ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s meenemen. Deze familiedag is een jaarlijks terugkerend evenement op dit dagverblijf. Er werden die morgen allerlei activiteiten gedaan met de kinderen van De Boemel. Ondertussen konden de ouders kennismaken met de leidsters, andere ouders en de vriendjes en vriendinnetjes van hun kind. Voor kinderen was er zaterdagmorgen veel te beleven.

Kerkweg Oost 285 - Waddinxveen - T 0182 63 12 46 Hèt adres voor gordijnen en vitrage. Wij maken professioneel gordijnen, vouwgordijnen en vitrage voor particulieren en bedrijven!

/

gordijnen vitrages

Giro d’Italia komt niet door Waddinxveen De Giro d’Italia die in 2010 drie etappes in Nederland verrijdt, zal niet door Waddinxveen gaan. De gemeente Waddinxveen heeft een verzoek om tijdens de Giro d’Italia als doorkomstgemeente te fungeren afgewezen.

Bespaarhuis

Cento

Trouwbeurs presenteert veel mogelijkheden

Dat is nu ècht ‘n klusje voor Perfect

www.perfectwaddinxveen.nl

vouwgordijnen

Naast de proloog worden vanuit Amsterdam nog twee etappes verreden, waarvan de ene eindigt in Utrecht en de andere in Middelburg. Middelburg heeft kunnen bedingen dat het aan haar is om voorstellen te doen voor het gehele traject Amsterdam-Middelburg. De voorkeur van de gemeente Middelburg is om Waddinxveen in het traject op te nemen. Waddinxveen zou dan het traject kunnen bepalen, de benodigde infrastructurele en veiligheidsvoorzieningen moeten treffen en moeten afstemmen met de buurgemeenten die de Giro aandoet. Naast de kosten die hiermee gemoeid zijn, wordt bij een prominente rol van de doorkomstgemeente een eigen bijdrage gevraagd. Gezien de financiële situatie van de gemeente wil het college afzien van opname van de gemeente Waddinxveen in het traject.

Bleiswijk Tel. 010 -521 5055

Maandag-zaterdag open / vrijdag koopavond

www.jangroentegels.nl


DE

Krant VAN Waddinxveen

2

Nummer 37 11 september 2009

ADVERTENTIE

De beste en goedkoopste slagerij van Waddinxveen en omstreken Kijk op: www.vandorpslagerijen.nl

Kwaliteitsslagerij van Dorp Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Runder Sucadelappen

Runder Riblappen

Speklapjes zonder zwoerd

€ 5,98

kilo

kilo

€ 5,98

kilo

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Speklappen

Hals Karbonade

Verse worst

Hamlappen

Fricandeau

Spareribs

€ 5,98

kilo

€ 5,98

kilo

€ 5,98

kilo

€ 5,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Filet stuk of Rollade

Shoarma of Gyros vlees

kilo

€ 7,98

kilo

kilo

€ 5,98

kilo

€ 5,98

Uit de kaashoek Old Waddinxveen kilo € 5,98

met de zwarte korst

Extra belegen kaas Jonge kaas

kilo € 5,98 kilo € 3,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Kippen poten

Kip Borrelhap

Kip Filet

€ 3,98

Kilo

€ 3,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Hamburger of Duitse Bief

Bacon Burger of Tartaar

kilo 6 st.

€ 6,98

kilo 6 st.

Kwaliteit tegen messcherpe prijzen

€ 6,98

Kilo

500 gram

€ 6,98

Gegrilde Kippen poten

€ 6,98 € 6,98

Gegrilde Balgehakt € 1,25 p/stuk Gegrilde Borrelbal

Loempia Bami Nasi Mihoen Spaghetti Macaroni

€ 8,98

3 stuks € 5,€ 5,98 € 5,98 € 6,98 € 6,98 € 5,98

Nieuw - Nieuw - Nieuw - Nieuw

- Steak wellington - Beef Stroganof

€ 5,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Heerlijke maaltijden uit eigen keuken

per kilo € 8,98

Gegrilde Kip Drumsticks € 6,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

€ 7,98

Gegrilde Spareribs

Gegrilde Vleugels

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Kilo

Uit eigen keuken

€ 5,98

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

kilo

Vers, Vriendelijk, Voordelig, Topkwaliteit

Hachee schotel Goulash schotel Kipkarne schotel Hete kip schotel Lende met Honingsaus

Kwaliteitsslagerij van Dorp - Brederolaan 11 - Waddinxveen - Tel. 0182 - 63 61 79

Gevraagd: gemotiveerde verkoop/ster parttime en voor op de zaterdag!! Actie van 9 t/m 16 september 2009

Tandartsenpraktijk Gouwe Park. Nieuw in uw regio!

Een praktijk met de beste zorg op alle fronten en is ingericht met de modernste apparatuur die aan de hoogste eisen voldoen. Bij het team van de praktijk staat de zorg voor 'U' de patiënt voorop. Heeft u kinderen met angst voor de tandarts? Of heeft u zelf angst voor de tandarts? Niet nodig! Ons team stelt u op uw gemak en zal stap voor stap de behandeling met u bespreken. Een praktijk met een Nederlands gediplomeerde tandarts. En voldoende gratis parkeergelegenheid. (U vindt ons tegenover 'het weegje' naast de Coenecoopbrug) Tandartsenpraktijk Gouwe Park Zuidbaan 534, 2841 MD Moordrecht - Gouda T 0182 516527 - F 0182 516492 E info@tgptand.nl - I www.tgptand.nl

In het weekend een sportblessure opgelopen? Iedere maandagmiddag hebben wij een speciale sportpoli voor een snelle diagnose en professionele behandeling.

Ron Onstenk, orthopedisch chirurg

Wilt u een afspraak maken? 0182-505001. Meer informatie: www.ghz.nl/orthopedie


3

GEMEENTE / ACTUEEL

Opbrengst kennisquiz naar kinderafdeling

Nummer 37 11 september 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Stelling van de Week

Colofon

Laten we met elkaar zoveel mogelijk onze eigen taal blijven gebruiken.

Toelichting Steeds meer Nederlanders blijken zich te storen aan onnodige Engelstalige termen. Zo is het in winkels geen ‘uitverkoop’ maar ‘sale’, wordt niet meer gesproken over ‘kinderen’ maar over ‘kids’ en is een ‘bedrijfsleider’ tegenwoordig een ‘manager’. Wat vindt u?

Geef uw mening op: www.dekrantvanwaddinxveen.nl De stelling van vorige week luidde:

Politici mogen maximaal twee periodes op hun post blijven en moeten dan vertrekken. Eens 64,7% Oneens 35,3% Geen mening 0%

De parate kennis van de deelnemers wordt uitgebreid getest.

Lions Waddinxveen–Boskoop organiseert op 14 november weer een kennisquiz in het Plantarium in Hazerswoude.

Tijdens deze avond zal een groot aantal teams met elkaar de strijd aangaan. In drie blokken van vijf series met tien vragen worden de aanwezigen uitgebreid getest op hun parate kennis. Een deskundige jury zal alle antwoorden controleren en uiteindelijk tot een winnaar komen. Deze winnaar krijgt een wisselbeker. Geen reis, auto of geldprijs, want dit past niet in de doelstelling van de Lions. De opbrengst van deze avond zal overhandigd worden aan de Stichting Vrienden van Het Groene Hart. Deze stichting maakt zich hard voor de aankleding van de nieuwe kinderafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis. Binnen twee jaar zal deze afdeling verhuizen naar een nieuw gebouw op de Bleulandlocatie. Deze afdeling wordt opgeleverd zonder aankleding. Stichting Vrienden van het Groene Hart wil met behulp van sponsorgelden een kindvriendelijke omgeving creëren, door kleurgebruik, vrolijke afbeeldingen, leeren spelmateriaal en audiovisuele apparatuur. Daarnaast wil de stichting graag meer restauratieve faciliteiten voor ouders of familie die bij deze kinderen verblijven. In principe kan iedereen meedoen aan de Lions Kennis Quiz, denk daarbij aan een vriendclub, een straat of een groep collega’s . Een team bestaat uit minimaal vier en maximaal zes personen. De kosten

voor deelname bedragen 250 euro per team. Kijk voor meer informatie en inschrijving op: www.lions.nl/waddinxveen.boskoop

Hoogstein GOUDPRIJS 20 jaar! Verkoop het nu

Ik wil uw goud! Record goudprijs €23,- per gram 24 karaats goud

U ontvangt direct de hoogste contantprijs voor sieraden, heel of kapot, munten, goudbaren, tandengoud, zilver, guldens, rijksdaalders, bestek, broodmanden, diamant, briljant en horloges: Cartier, Rolex, Breitling,Omega enz.

Potma Edelmetaal Papestraat 28 - Den Haag Tel.: 070-3636666 Di. t/m za. 11.00 - 17.00 uur Makkelijk te bereiken met openbaar vervoer, uitstappen halte Binnenhof (centrum)

Jeugd geniet van skatefestijn

Youth Alpha start nieuwe cursus Jongeren (van veertien tot 25 jaar) die meer willen weten over het christelijk geloof kunnen deelnemen aan de cursus Youth Alpha.

Deze cursus start zondag 13 september om 20.00 uur in de Bethelschool, Heggewinde 22a in Waddinxveen. Voor vragen kan men terecht bij Rob Kooiman: (0182) 640 210, of: Rob_kooiman@hotmail.com.

Eenakterfestival De Waddinxveense toneelverenigingen Toi Toi, Maskerade en Kameleon verzorgen op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober, in samenwerking met stichting Vonk, het achtste eenakterfestival. Het festival vindt plaats in gebouw Kreater aan de Kerkstraat 13.

Uitgever: Gouda Media Groep B.V., Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 F (0182) 322 466 (Eind)redactie: Marja den Otter Bonnie van Doorn Opmaak en fotografie: Gouda Media Groep B.V. Druk: Wegener NieuwsDruk Gelderland Verspreiding: Interlanden Den Haag Redactie-adres: Crabethstraat 38 D, 2801 AN Gouda T (0182) 322 456 E redactie@dekrantvanwaddinxveen.nl Advertentieverkoop: Gouda Media Groep B.V. T (0182) 322 456 E info@goudamediagroep.nl Redactie/tips: Tips voor de redactie, een redactionele tekst of een persbericht kunt u mailen naar redactie@dekrantvanwaddinxveen.nl De redactie houdt zich het recht voor om artikelen niet te plaatsen of in te korten. Verspreiding/oplage: De Krant van Waddinxveen verschijnt wekelijks op vrijdag in Waddinxveen in een oplage van 15.000 exemplaren. Webkrant: Zie: www.dekrantvanwaddinxveen.nl Bezorging: Bezorgklachten: info@goudamediagroep.nl of bel (0182) 322 456 (op werkdagen).

Behalve voor toneel wordt er dit jaar ruimte gemaakt voor andere theaterkunstvormen. Zo is er een expositie te zien van theater posters. Verder vormen muziek en dans belangrijke factoren. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij Adrie Nieuwerf, telefoon (0182) 614 020 of (06) 431 26 053.

Bert Cremers bij Iftarmaaltijd Burgemeester Bert Cremers was zaterdag een van de genodigden bij de Iftarmaaltijd die werd georganiseerd door de Islamitische Stichting Nederland Anadolu. De maaltijd werd gebruikt in pand De Vlieger aan de Staringlaan.

De iftar is de maaltijd waarmee moslims ‘s avonds hun vasten verbreken tijdens de ramadan. Deze heilige maand kenmerkt zich onder meer door saamhorigheid, zelfbeheersing, en het respecteren van de medemens. Deze ontmoetingsavond werd georganiseerd om de contacten te verstevigen.

De inkt en tonerspecialist van Gouda

INKSTATION Denk aan het milieu en uw portemonnee, laat uw cartridge door ons vullen

Jongeren konden zich afgelopen zaterdag flink uitleven op de skateobstakels die Skateland Rotterdam had neergezet op het evenemententerrein aan de Dreef/Sniepweg. Het skate-event werd georganiseerd door het jongerenwerk BOXZ. Medewerkers van Skateland gaven tips waardoor jongeren het skaten nog beter onder de knie kunnen krijgen.

Inktstation Gouda Lange Tiendeweg 102 2801 KK Gouda Tel: 0182 - 686100 Gouda@inkstation.nl

Openingstijden Ma: 13.00 tot 17.30 uur Di t/m vr: 09.30 tot 17.30 uur Za: 09.30 uur tot 17.00 uur kijk ook op www.inkstation.nl


DE

Krant VAN Waddinxveen

'(

Nummer 37 11 september 2009

4

ADVERTENTIE

+8,=(1%(0,''(/$$5 Complete begeleiding bij de aankoop of verkoop van uw woning voor een vast laag tarief

695,-

inclusie

f btw

De complete ondersteuning van De Huizenbemiddelaar bestaat uit: VERKOOPBEGELEIDING Waardebepaling woning Presentatie op diverse landelijke woningsites Promotieborden en verzorging brochures Bespreken verkoopbevorderende tips Telefonische opvang van geïnteresseerden Onderhandelingen prijs en leveringsvoorwaarden Opstellen verkoopakte Begeleiding notarieel transport

AANKOOPBEGELEIDING Bespreken aankooptraject Bekijken huidig aanbod Bezichtiging woning Waardebepaling woning Kadastrale recherche Prijsonderhandeling Beoordeling koopcontract Begeleiding notarieel transport

Persoonlijke begeleiding en ondersteuning van de plaatselijke Huizenbemiddelaar! Wij vinden het van belang dat u betrokken blijft bij het gehele aan- of verkoopproces. Zo vragen wij, bij verkoop, om de rondleidingen zelf te geven. U beschikt over de beste en meest waardevolle informatie over uw huis. De potentiële koper wordt hierdoor volledig geïnformeerd. Financieel Het voordeel bij verkoop bi Het voordeel bij verkoop laat zich makkelijk raden. Of u betaalt na bijtelling van de btw ongeveer onele makelaar, makela of u betaalt slechts € 695,- bij 2% over de verkoopsom zoals bij de traditionele pbrengst van € 275.000,- bedraagt het verschil De Huizenbemiddelaar. Bij een verkoopopbrengst maar liefst € 4.805,-. Het voordeel bij aankoop el geld. Wij kennen de waarde van de woning en zorgen Met onze kennis van de markt besparen wij u veel ervoor dat u niet teveel betaalt. Wij onderhandelen len rationeel. U verdient de € 695,- makkelijk terug! e btw ongeveer 1% van de aankoopsom bij de Ook hier geldt of u betaalt na bijtelling van de traditionele makelaar, of u betaalt slechts € 695,- bij De Huizenbemiddelaar. ed persoonlijk contact. Onze bereikbaarheid is Onze dienstverlening is uniek, gericht op goed optimaal, ook buiten kantoortijden. de handen h De aan- of verkoop van uw woning is in goede bij De Huizenbemiddelaar Gouda. Voor alle informatie: www.dehuizenbemiddelaar.nl of www.inzicht-fd.nl

De Huizenbemiddelaar Gouda Oosthaven 54 2801 PE GOUDA 0182-516998


BOUWEN EN WONEN

BOUWEN

STRABAG bouwt Huis van de Stad

5

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

& WONEN ‘Vlist op de kaart’ Tijdens de Open Monumentendagen staat het thema ‘op de kaart centraal’. De gemeente Vlist publiceert daarom het programmaboekje ‘Vlist op de kaart’ met daarin de activiteiten op zaterdag 12 september in Haastrecht, Stolwijk en Vlist en op zondag 13 september in Haastrecht.

Zoals ieder jaar zijn in de gemeente Vlist ­karakteristieke monumenten te bewonde­ ren. Dit jaar pakt de organisatie het grootser

aan. Behalve de monumenten, zoals museum Bisdom van Vliet, Hooghstate Museum en de kerken, zetten ze de gemeente Vlist ook op de kaart met onder meer de proeverij in Haastrecht, monumentale boten aan de ­IJssel en met diverse shantykoren. Daarnaast is er een vaartocht langs Stolwijkse monumenten en zijn alle regionale molens opengesteld. Zie voor het programmaboekje en plattegrond: www.dekrantvangouda.nl.

Doping De Rietgors

Het toekomstige Huis van de Stad.

STRABAG is uit de Europese aanbesteding voor de bouw van het nieuwe stadhuis als beste naar voren gekomen. Het betekent een volgende stap in de realisatie van het Huis van de Stad. Volgens de huidige planning gaat voorjaar 2010 de bouw van start.

STRABAG SE is een Europees bouwconcern dat hoofdzakelijk in de Benelux opereert, met een hoofdkantoor in Oostenrijk. In Neder­ land werkt STRABAG vanuit een vestiging in Vlaardingen. Zij zijn uit de aanbesteding geko­ men als partij die in opdracht van ontwikkelaar NS Poort de bouw van het Huis van de Stad gaat realiseren. De installateur wordt het lande­ lijk opererende bedrijf Unica met een vestiging

in Bodegraven, aangestuurd door STRABAG. De voorbereidende bouwwerkzaamheden, die de bouw van het Huis van de Stad mogelijk maken, zijn juni dit jaar al gestart. Zo is de Burgemeester Jamessingel tijdelijk verlegd en gaat er een bouwweg komen om zo de bouw­ activiteiten te kunnen uitvoeren. Rond de jaar­ wisseling worden de huidige fietsenstallingen aan de Bloemendaalzijde verplaatst in verband met opslagruimte van bouwmaterialen. Dit ­betekent dat treinreizigers en bezoekers tijde­ lijk met overlast te maken hebben tijdens de bouw. De ontwikkelaar van het Huis van de Stad is NS Poort. Dit bedrijf is onderdeel van de Nederlandse Spoorwegen en ontwikkelt, ­beheert en exploiteert stationsgebieden.

Panden weer gesplitst Aan de Lange Tiendeweg in Gouda waren tot ruim een jaar geleden vier panden samen­ gevoegd tot de meubelwinkel van Hulscher & Plak. Nadat de zaak in 2008 was gestopt is het complex verkocht aan een vastgoed­ ontwikkelaar uit Den Haag.

de oppervlakte te klein en voor een kleine tot middelgrote ­onderneming is de oppervlakte te groot. Daarom zijn de panden weer gesplitst en zijn de winkelpuien teruggebracht in de oude vorm.

Op de bovenverdieping zullen vier apparte­ menten worden gerealiseerd die toegang ­krijgen via een stuk ingeleverde oppervlakte op de begane grond. In de samengevoegde vorm zijn de van oorsprong vier winkelpanden ­lastig te ­verhuren. Voor een landelijke keten is

Op de foto is goed te zien wat een verbetering de splitsing met restauratie heeft opgebracht. De Lange Tiendeweg is ­opnieuw verrijkt met vier fraaie panden, die ongetwijfeld weer snel nieuwe ondernemers als huurder krijgen.

Verbetering

Traditioneel doopte burgemeester Elzinga van de gemeente Reeuwijk met de champagnefles op 4 september. De Rietgors. Deze nieuwe boot van het Landschaponderhoudproject (LOP) Rietgors van REAKT is noodzakelijk voor de landschapsverzorging van het Reeuwijkse Plassengebied.

Startschot feestprogramma gemeente Zuidplas Vanaf 1 januari 2010 is Moordrecht geen zelfstandige gemeente meer. Vanaf dat moment maakt Moordrecht, samen met ZevenhuizenMoerkapelle en Nieuwerkerk aan den IJssel, deel uit van de gemeente Zuidplas.

Daarom zullen tussen nu en 31 december heel veel verschillende activiteiten plaats­ vinden rondom de samenvoeging van deze drie ­gemeenten. Al die activiteiten vallen ­onder de noemer: ‘Apart en samen. ‘Op zaterdag 29 augustus vond het startfeest plaats in de tuin van het gemeentehuis in Moordrecht ­waarvan burgemeester Huub van der Meer de ­opening verzorgde. Vervolgens staat van dinsdag 13 tot en met zaterdag 17 oktober er een hele grote tent in het dorp waar elke avond en bijna elke middag activiteiten worden ­gehouden. Toe­

De super snel service

In de samengevoegde vorm zijn de van oorsprong vier winkelpanden ­lastig te ­verhuren.

www.autoschadehuis.nl

gangskaartjes van 18.50 euro zijn te koop bij Boekhandel Moordrecht. Zie voor het ­programma en meer informatie: www.apartensamen.nl.

BANGERT MAKELAAR & TAXATEUR

TAXATIE EN AANKOOPBEGELEIDING TEGEN EEN SCHERP VAST TARIEF

T. 0182 51 27 60 M. 06 52 33 34 70 WWW.BANGERTMAKELAAR.NL

Welkom in de showroom dinsdag t|m vrijdag 10-17 uur zaterdag 10-14 uur Edisonstraat 12 2811 em Reeuwijk t 0182 394527 www.hogendoorn.com info@hogendoorn.com


6

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

Aannemersbedrijf SG-Bouw Uw bouwspecialist voor

Kunststof kozijnen Grote Wade 42, 3439 NS Nieuwegein Tel.: 030-2672326 E-mail: info@sgbouw.nl

|

BOUWEN & WONEN

MAASHOUT

HoutenVloeren PROFITEER NU!

Willeskop 139a, 3421 GV Oudewater Tel.: 0348-565121 E-mail: info@sgbouw.nl

FRANS EIKEN

Openingstijden showroom Oudewater:

vanaf

Zat. 08.00 - 13.00 uur. Overige dagen op afspraak.

29.

• Verkoop en montage • Scherpe prijzen • Onderhoud/renovatie

Bezoek onze showroom of kijk op www.sgbouw.nl

95

p/m2

• massief houten vloeren • lamelparket • duoplanken

Meer info over houten vloeren? Wij vertellen u er graag alles over. Coenecoop 717 3741 PW Waddinxveen Bel 0182-640471 Tel: 0182 - 640471

w w w. m a a s h o u t . n l

VERKOOP VAN ACCU’S VOOR: • Personenwagens • Motorfietsen • Caravans

Einsteinstraat 19 • Reeuwijk • Tel. 0182 - 30 15 05

• Tuinmachines • Gereedschap • Werkkleding

• Vrachtwagens • Boten • Enz. Enz.

Neem voor meer informatie gerust contact op via telefoon of e-mail.

• Werkschoenen • Verf • Sleutelservice

De september maand is bij ons werkkleding actiemaand!! Deze week: werkbroeken Technische informatie: - Knievlak is voorzien van ruimte voor kniebeschermer - Lus voor hamer - Dubbele duimstokzak - 2 steekzakken - 2 versterkte achterzakken waarvan 1 voorzien van klittenband

Dealer van:

Gouderaksedijk 30 • 2808 NG Gouda Telefoon (0182) 58 03 77 • Fax (0182) 51 68 11 E-mail info@accucentrale.nl

verkrijgbaar in vele kleuren.

Nu twee werkbroeken voor maar € 55,Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur

Zaterdag t/m vrijdag 09.00 uur - 15.30

(Let op! maandag zijn we nog steeds gesloten)

www.verwoerdreeuwijk.nl

Nieuw in Gouda!!!

Binnenkort ook online bes

tellen op: www.hengelsportgoud a.nl

Hengelsport Gouda, DE hengelsportzaak in Gouda!!

Sinds 2 maanden open

!!!

Alles voor de roof- en karpervisser

ALLES VOOR SLIMMER BOUWEN

! ers t a a m lcontain w u o bij B ce en afva

i w Nieu Slijpserv

www.bouwmaat.nl

Bouwmaat Gouda Industrieterrein “Gouwestroom” Marconistraat 27 2809 PH Gouda T 0182 - 68 68 90 • F 0182 - 68 68 99 E gouda@bouwmaat.nl

Ook voor de witvisser: maden, pinkles, casters, mestpiertjes en voer

Meer dan 200 hengels op voorraad Werphengelsetjes compleet v.a. € 14,90 Bamboehengeltjes voor de kleintjes: € 2,95

Dealer van: Spro, Fox, Shimano, Rozemeijer, Ultimate, Albatros, Gamakatsu, Salmo, Rapala, Manns, Predox, Sebile, Berkeley, Dynamite Baits en vele andere

Kom eens langs bij Hengelsport Gouda: Walvisstraat 96, 2802 SE Gouda | 0182-529091


BOUWEN & WONEN

Gouda’s kleinste ‘monument’

7

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Groene Hart Telefoon van start

De Stichting Groene hart wordt steeds vaker benaderd door burgers of groepen met vragen of meldingen over de eigen leefomgeving. Dat kunnen informatieve vragen zijn over bijvoorbeeld een subsidie voor een natuurgebied, maar ook klachten over de plannen voor een snelweg.

Om deze burgers of groepen ondersteuning te bieden opende de Stichting 1 september de Groene Hart telefoon: (0348) 483 474. Iedereen kan hier vragen stellen over het Groene Hart. De Stichting probeert alle vragen zo goed mogelijk zelf te beantwoorden of door mensen door te verwijzen naar de geëigende instanties. Het nummer is bereikbaar op werkdagen. Verder komt er vanaf 11 september een Groene

Hart Spreekuur op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur in De Hartloper Reeuwijk. Tijdens dit spreekuur kunnen mensen overleggen met medewerkers van de Stichting. Hierbij wordt geadviseerd enige documentatie meenemen, zoals een situatieschets, kaartje of document. Indien mogelijk, en nodig of gewenst, wordt een afspraak op een plek gemaakt bij een groep, om de situatie met eigen ogen te zien. Het initiatief komt voort uit de ombudsfunctie die de Stichting afgelopen jaren heeft gekregen. Voor veel burgers of groepen vervult de Stichting een belangrijke functie als spreekbuis, meldpunt, servicedesk of ‘issue-owner’ als het om behoud van het fraaie landschap gaat. Zie voor openingstijden en meer informatie:­ www.dehartloper.nl.

Ondernemers in Korte Akkeren werken samen

Bewoners proosten op de officiële status van het sluiswachtershuisje.

Sinds de oplevering in 2008 van het (eerste) sluiswachterhuisje, op het Amsterdams Verlaat in Gouda, loopt menig toerist zich af te vragen wat dit voor een gebouwtje is. Een A4tje met de geschiedenis en enige verduidelijking, was voor de bewoners slechts een tijdelijke ­oplossing. Nu het ANWB-fonds besloten heeft een informatiebord te schenken, heeft het sluiswachterhuisje een officiële status. De initiatiefnemers die het verzoek indienden, stichting Poorters Amsterdams Verlaat, zijn dan ook bijzonder dankbaar en verheugd dat zij het bord aan Gouda’s kleinste monument konden hangen .

Aan menig pand in de Goudse binnenstad ­hangen bruine ANWB-bordjes met de ­geschiedenis van het bijbehorende pand of de plek. Zo hadden het Amsterdams Verlaat en de Dirck Crabethbrug al een ANWB-bord met ­informatie over de sluiskommen en de daarmee samenhangende kadehoogten in de binnenstad, maar informatie over het later gebouwde sluis-

So G

GOUDA

wachterhuisje stond er niet op vermeld. De aanvullende tekst van het informatiebord op het huisje luidt: ‘De brugwachter Dit sluiswachterhuisje is een kopie van het huisje dat eeuwenlang onderdak bood aan de brugwachter. Met zijn collega’s bij de andere Goudse sluizen zag hij erop toe dat de drukke doorvaart door de grachten vlot verliep. Als ‘gaarder van kaai- en liggelden’ bediende hij de bruggen en sluizen rond het Amsterdams Verlaat. De laatste brugwachter, Hubertus Engelhard, verdiende er een grijpstuiver bij met het lappen van schoenen. Hij overleed in 1954 waarna het huisje in verval raakte en uit het stadsbeeld verdween. In 2006 nam een aantal buurtbewoners het initiatief om het huisje te herbouwen. Daartoe riepen zij de Stichting Poorters van het Amsterdams Verlaat in het leven. Begin 2008 werd het huisje feestelijk in gebruik genomen.’

Meer informatie over de realisatie van het huisje en de Stichting is terug te vinden op: www.hogegouwe.web-log.nl.

Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gouda Secretariaat: Korte Tiendeweg 10 2801 JT Gouda T. 0182 - 322 456 E. info@ondernemersgouda.nl

Voor alle informatie over het kernwinkelgebied in de Goudse binnenstad, zie www.ondernemersgouda.nl

Op het kantoor van notaris Dirk Jan Blok werd donderdag 3 september de Ondernemersvereniging Korte Akkeren opgericht. Op initiatief van de gemeente Gouda en de Kamer van Koophandel Rotterdam hebben de ondernemers in de wijk Korte Akkeren hun samenwerking geformaliseerd door de oprichting van deze vereniging. Doelstelling van de vereniging is om een goede gesprekspartner te zijn voor de gemeente Gouda, activiteiten voor de ondernemers in de wijk te organiseren en de wijk Korte Akkeren actief te promoten. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van de middelen uit het ondernemersfonds. Binnenkort zal de vereniging de eerste bijeenkomst voor nieuwe leden organiseren.

Vermeulen B.V LoodgietersInstallatie- en Dakbedekkingsbedrijf

Gas, water en riolering Gas- en centrale verwarming (medisch) sanitair Lood- en zinkwerk Dakbedekking Onderhoud gasapparatuur Johan den Haenstraat 9 - Gouda Tel: 0182-522276 - Fax: 0182-583393


Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

8

ADVERTENTIE

€ 250,- aan caDeaubonnen bij het afsluiten van je hypotheek

De iDeale hypotheek verrijkt je leven Hypotheken met veel extra voordeel. Kijk op www.bespaarhuis.nl naar alle “cadeautjes” die je aangeboden krijgt. In 2008 is Het Bespaarhuis Gouda, landelijk bekroond met brancheprijzen. (ondernemersprijs en innovatieprijs) Onlangs voorgedragen als beste financiële adviesorganisatie van 2009. U hoeft dus niet ver te zoeken om een kwalitatief en slim advies te krijgen.

Hypot HeKen.

verzeKeren

uwen ve r bo . pensioenen en duurzaam

Het Bespaarhuis Hoge Gouwe 1 2801 LA Gouda t 0182 679747 f 0182 670357 info@bespaarhuis.nl www.bespaarhuis.nl

ZOMER aktie tot

30% KORTING * OP UW COMPLETE VLOER * Vraag onze verkopers naar de voorwaarden

Coenecoop 144a, 2741 PE Waddinxveen Tel: 0182 - 632766 www.tegelhuiswaddinxveen.nl, info@tegelhuiswaddinxveen.nl Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 9.30-17.00 maandag alleen op afspraak.


9

BEDRIJVEN

Schoonhovense viert tienjarig jubileum

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Financieel Alert Uw en mijn wereld

Ik verbaas me er wekelijks over, hoe ver de wereld van de consument verwijderd is van onze wereld. Wij discussiëren vaak over de nieuwe wetgeving. Wat die voor ú betekent en wat die voor óns betekent. Want links of rechtsom, het financiële advieswerk gaat veranderen. Anders

Zo heeft kort geleden een groot assurantiekantoor een soort basis abonnement ingevoerd. Iedere klant van dat kantoor betaalt een vast bedrag van 12,50 euro per maand extra, bovenop de premies. Dit bedrag is nodig om de kwaliteit van de advisering in stand te houden. Nogal rigoureus dus. Ik ben dit jaar al twee weken afwezig geweest voor opleidingen en daar heb ik bijna 3.000 euro voor betaald. Deze opleidingen zijn deels wettelijk verplicht en deels verplicht door onze deelname aan keurmerken. Wie krijgt de beschikbare tijd?

Marjon Kappers aan het werk in haar atelier (foto Stefan Niestadt).

Ze is pas 32 jaar en viert nu al het tienjarige ­jubileum van haar open atelier ­Marjon ­Kappers. Op 12 september staat de deur van haar winkel aan de Lopikerstraat 24 in Schoonhoven open voor haar feestje.

Marjon Kappers is een bekend gezicht in zilver­stad Schoonhoven en winnares van tal van publieksprijzen op de jaarlijkse Zilverdag. Van de recessie merkt zij weinig. Haar klanten blijven uit het hele land komen, op zoek naar een uniek sieraad. Ze vindt het heel bijzonder dat haar stijl, die ze als strak modern, met een vleugje klassiek omschrijft, de mensen zo aanspreekt. “Voor mij is het heerlijk om te zien dat iemand blij wordt als hij of zij een van mijn sieraden koopt.” Ook op andere dagen staat de deur van haar atelier altijd open. “Die gastvrijheid vind ik belangrijk”, legt Marjon uit. Haar winkel is ruim en licht; haar collectie wordt rondom uitgestald in glazen vitrines. Achterin de winkel bevindt zich haar atelier. Daar maakt ze de sieraden die ze allemaal zelf ontwerpt. En hoewel ze van meerdere winkels droomt, is het

voor haar belangrijk om altijd met het creatieve proces bezig te blijven. “Ik wil nooit achter de werkbank weg.” Het ontwerpen en maken van sieraden zat er bij Marjon al van jongs af aan in. Ze blikt ­terug: “Vroeger zei ik dat ik ­‘kunstenmaker’ wilde worden. Vanaf mijn twaalfde was ik ­altijd ­sieraden aan het maken, van rubber, ­aluminium, noem maar op. Op de vrijmarkt verkocht ik mijn creaties.” De stap naar de Vakschool Schoonhoven in haar woonplaats Schoon­hoven, was een logische. Daarna ging ik naar de Kunstacademie.” Haar klantenkring bestaat voor een groot deel uit stellen die gaan trouwen. “Samen met het bruidspaar ontwerp ik ringen die bij het stel passen, wel altijd geïnspireerd op mijn eigen collectie. Behalve trouwringen, ontwerpt en maakt Marjon ook bruidssieraden, die zij Bruidsbeauties noemt. Wie vanaf 12 september dit jaar nog een sieraad koopt bij Marjon Kappers, krijgt daar een feestelijke verrassing bij om haar tienjarig bestaan te vieren.

Geen zorgen om financiën en site Vrouw en Busyness Groene Hart organiseert op 8 oktober de Bedrijvenbeurs Vrouw in Bedrijf. Een beurs van veelzijdige ­ondernemers in de buurt. Karin van Rijn en Adrie den Hertog stellen zich nu alvast voor.

Van eenmanszaken tot grotere bedrijven, ze hebben allemaal een financiële boekhouding en belastingzaken die geregeld moeten ­worden. Van Rijn staat met haar bedrijf Administratieverzorging Karin van Rijn klanten bij met alle financiële zaken en vragen. “Onlangs ging mijn bedrijf samen met het administratiekantoor ­Fimanéba B.V. van Nel Bakker, die ook in Reeuwijk zit. De samenwerking gaat verder onder de naam Profit Cure. Met ­Profit Cure kunnen wij bedrijven nog beter van dienst zijn met alle financiële en management vraagstukken”, licht Van Rijn toe. Ze realiseert zich dat de financiën vaak een noodzakelijk kwaad zijn

voor klanten. “Daarom nemen wij die kant uit handen van de klant, zodat de klant ervoor kan zorgen dat het bedrijf draait.” ­Behalve dat ­bedrijven allemaal met financiën te maken ­hebben, kun je als onderneming tegenwoordig niet meer zonder een website. De ­Alphense Adrie den Hertog van Zin in Webdesign heeft al bijna honderd websites ontworpen en ­gebouwd. “Je moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen jouw bedrijf kennen. Daarom is het belangrijk je website up to date te ­houden want websites worden steeds interactiever en vergeet ook niet dat een weblog en/of je ­LinkedIn-profiel een belangrijk onderdeel van je online presentatie kunnen zijn.” Den Hertog levert maatwerk, want ze ontwerpt en bouwt voor elke klant een website die precies bij zijn of haar bedrijf past.” Voor meer informatie over de Bedrijvenbeurs: www.vrouwenbusyness.nl.

het verbeteren van de verslaglegging. Al met al houden wij steeds minder tijd over voor advisering. Er is daarom een enorme druk om de beschikbare tijd goed te besteden. Wij vragen ons daarom ook af aan wie wij deze tijd gaan besteden. Want uiteindelijk willen wij de noodzakelijke kosten verdelen over zoveel mogelijk relaties. Zo blijven de advieskosten binnen de perken. Daar heeft de consument profijt van. Want hoe meer echte adviesuren wij aan onze relaties besteden hoe voordeliger het wordt voor iedereen. Omwille van een acceptabele prijs kunnen we daarom niet zomaar iedereen helpen. Het is een spagaat waar wij nog lang niet aan gewend zijn.

De beschikbare tijd voor advisering neemt af. Om nog maar te zwijgen over gevolgen van

Tim van Dasselaar tim@vandasselaar.com

Bizzgolf met R.O.V Tijdens een nazomerse dag op de waterrijke baan IJsselweide in Gouda, beleefde de Reeuwijkse Ondernemers Vereniging haar voorronde van BizzGolf Gouwestreek golfcompetitie.

Boer en Richard Rietveld. De heren hebben zich daardoor gekwalificeerd voor de finale van de BizzGolf Gouwestrek competitie in oktober. Op 8 september, vond de voorronde van Ondernemend 3B plaats.

Tijdens de voorronde spelen de golfers op de golfbaan en kunnen de niet-golfers in een golfcllinic zelf de club ter hand nemen. Het enthousiasme tijdens de clinic was groot en uiteindelijk bleek winnares Ruth van Dijken het meest getalenteerd. Zij won de putwedstrijd en ontving uit handen van Maaike Menger van BizzGolf een gratis Driving Range lidmaatschap, beschikbaar gesteld door Michel de Meyer van Golfbaan IJsselweide. Bij de golfers kwam Dorien de Boer als winnaar uit de strijd. Rinus Vlasveld werd mede door zijn geheime wapen, de putter, tweede. De derde, vierde en vijfde plaats gingen naar Leen van de Berg, Bart de

Bent u geïnteresseerd in zakennieuws? Klik op bovenstaand logo en u wordt doorgelinkt naar www.busyness.nl

Ruth van Dijk bleek het meest getalenteerd.

van Dasselaar & partners biedt voor elke branche flexibele communicatie en management ondersteuning op maat! Voor meer informatie: T 06-55862873 E info@commasupport.nl Advertentie Scan - Jotul 1 verkleind.pdf I www.commasupport.nl

klik hier voor kennismaking met ons bedrijf 1

Keerkring 61 - 2801 DG Gouda 9-9-2009 13:07:03 www.vandasselaar.com - Tel: 0182-692888

Door: Barbara Warnar; fotografie: Esther van Berk

C

M

Y

CM

MY

CY

Weth.Venteweg 171a 2805 JN Gouda T 0182 - 51 11 17 www.tibas-openhaarden.nl

CMY

K

Adri den Hertog

Karin van Rijn

Openingstijden: Dinsdag tm vrijdag 10.00 - 17.00 Zaterdag 09.00 - 13.00 Donderdag koopavond 19.00 - 21.00

Scan - 063

Jotul-F3TD

Dealer van de topmerken: Altech Attika Barbas Bellfires Boley Gijsen Jotul Leenders Rüegg Stovax Scan Tulikivi Metaloterm


Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

10

ADVERTENTIE

OPEN DAG Nieuwe oefenruimte bij Fysio-Goverwelle Wij zijn trots op onze vernieuwde oefenruimte en willen die u graag laten zien! Kom daarom langs op zaterdag 12 september tijdens de Open Dag en laat meteen uw fitheid door een van onze medewerkers testen.

en GRATIS Fitheidscan

zaterdag 12 september 2009 van 10.00-14.00 uur.

OPEN DAG-AKTIE: schrijft u zich tijdens de Open Dag in, dan is de eerste maand helemaal GRATIS ! Fysiotherapie Bij Fysio-Goverwelle kunt u terecht voor de volgende disciplines: algemene fysiotherapie, manuele therapie, sportfysiotherapie, fysiotherapie bij bekkenproblematiek en revalidatie, hartrevalidatie, beweegprogramma’s voor COPD, obesitas en diabetes. De meeste van onze fysiotherapeuten hebben zich in een of meer disciplines gespecialiseerd. Zij zijn niet gebonden aan één locatie. U hoeft dus niet naar een andere vestiging voor uw specifieke behandeling. Fysiosport Naast reguliere fysiotherapie bieden wij ook fysiosport: een op het lijf geschreven bewegingsprogramma dat in groepsverband of individueel uitgevoerd kan worden. Cursussen U kunt bij ons ook deelnemen aan diverse cursussen, zoals Sportief afvallen, Artrose en bewegen, Fitness tijdens en na de zwangerschap. Iedereen voor wie de cursus relevant is kan zich aanmelden, er is geen verwijzing voor nodig.

HOE FIT BENT U ? Samenwerking Wij werken samen met huisartsen uit de regio en met de Vierstroom. Voor wie? Voor behandeling door een fysiotherapeut heeft u geen verwijzing nodig van de huisarts. U kunt direct zelf een afspraak met ons maken. Wij geven wel aan uw huisarts door dat u bij ons onder behandeling bent. Uiteraard bent u met een verwijzing ook van harte welkom!

FYSIO GOVERWELLE Bachstraat 3-5 • 2807 HZ Gouda • Telefoon (0182) 514 869 • www.fysio-goverwelle.nl

De nieuwe collectie is binnen van:

De nieuwe collectie is binnen van:

VINGINO – GEISHA - NOPPIES – PROTEST – TUMBLE ’N DRY – TOM TAILOR – RAGS EAGER BEAVER –SALTY DOG – HOOKIPA

VINGINO – GEISHA – TOM TAILOR – MAC – YAYA S’OLIVER – PROTEST – FRANSA – BELLISSIMA

In de maten 56 t/m 176

In de maten 34 t/m 56

Gratis parkeren voor de deur! Kidzzenzo Van Heuven Goedhartstraat 37 2811 BT Reeuwijk Tel. nr. 0182 - 391394 Open: di t/m vr 09.30 - 17.30 uur za 09.30 - 17.00 uur

Ladiezzenzo Van Heuven Goedhartstraat 31 2811 BT Reeuwijk Tel. nr. 0182 - 394648 Open: di t/m vr 09.30 - 17.30 uur za 09.30 - 17.00 uur


FAMILIE

Afasiesoos Gouda vijftien jaar

11

Wethouder Manon Suijker (links) overhandigde maandag de vrijwilligerspenning aan Hélène Timmers voor haar bewezen diensten bij de Afasiesoos. Rechts voorzitter Afasiesoos Dolly de Boer.

Het is deze maand vijftien jaar geleden dat in Gouda een afdeling van de Afasie Vereniging Nederland werd opgericht. Afgelopen maandag vierden deelnemers en vrijwilligers een bescheiden feestje vanwege het vijftienjarig bestaan van de Afasiesoos.

er creatieve activiteiten aangeboden en spelletjes gedaan. Regelmatig worden gasten uitgenodigd om iets te vertellen of om muziek te maken. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht bij Fiel Creemers (0182) 543 458 of Dolly de Boer (0182) 534 967.

Voor mensen uit Gouda en regio met afasie is er elke eerste en derde maandagmiddag van de maand van 14.30 tot 16.30 uur een soosmiddag in het personeelsrestaurant van verpleeghuis Bloemendaal aan de Livingstonelaan 54 in Gouda. Lotgenoten

Afasie is een taalstoornis en komt vaak voor na een herseninfarct. Afasie is bij iedereen anders. De ernst en omvang van de afasie zijn onder meer afhankelijk van de plaats en de ernst van het hersenletsel, het vroegere taalvermogen en iemands persoonlijkheid. Sommige mensen met afasie kunnen wel goed taal begrijpen, maar hebben moeite met het vinden van de juiste woorden of met de zinsopbouw. Anderen spreken juist wel veel, maar wat zij zeggen is voor de gesprekspartner niet of moeilijk te begrijpen. De nadruk van de afasiesoos ligt op het contact met lotgenoten. Aangezien elke afasie verschillend is, zijn ook de (on)mogelijkheden van elke bezoeker verschillend. Er wordt naar gestreefd om activiteiten aan te bieden die door mensen met een afasie goed uitgevoerd kunnen worden. Er hoeft niet gesproken te worden maar de mogelijkheid is er wel. Ook worden

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Vrijwilliger (gezocht)

Will Goudriaan is sinds 1 januari 2009 de spin in het web van de werkgroep Vriendschappelijk Huisbezoek voor Gouda en omgeving van Humanitas. Deze werkgroep is door haar opnieuw geactiveerd: “Na mijn werk in het volwassenenonderwijs ben ik vrijwilligerswerk gaan doen; onder andere bij de Seniorenraad, de WMO-Raad én Humanitas. Ik draag graag mijn steentje bij in de maatschappij. De vrijwilligers van onze werkgroep bezoeken mensen die geïsoleerd leven, eenzaam zijn, weinig kennissen hebben of (door ziekte) vrijwel niet mobiel zijn. Deze mensen hebben soms alleen maar contact met hulpverleners en willen ook wel eens gewone mensen zien. Als mensen bij ons zijn aangemeld, door zichzelf, familie of een hulpverlener, bezoek ik hen voor een intake gesprek. Dan hoor ik wat de wensen en interesses zijn, en zoek ik er, als dat kan, een passende vrijwilliger bij. Ik stel cliënten en vrijwilligers aan elkaar voor en zie dan binnen vijf minuten of het klikt. Het is een belo-

ning als ik meteen stralende ogen zie! Als het klikt, laat ik het los. Het is de bedoeling dat we de cliënten helpen met het opbouwen van een eigen vrienden- of kennissenkring, zodat ze onze hulp niet meer nodig hebben. Bij mensen die door leeftijd of ziekte aan huis zijn gebonden is dat bijna niet mogelijk. Die blijven we bezoeken Een huisbezoek duurt ongeveer anderhalf tot twee uur. Cliënten zijn meestal wat ouder en hebben veel te vertellen. Ze zijn blij dat er iemand komt die naar hen luistert. Het is heel dankbaar werk! Soms is het confronterend, omdat het jezelf ook zou kunnen overkomen dat je er helemaal alleen voor staat in het leven. We zoeken nog mensen voor cliënten die op de wachtlijst staan. Mensen met levenservaring, die stevig in het leven staan en die iets te geven hebben.” Voor informatie of aanmelding kijk op www.humanitas.nl, bel of mail Will Goudriaan (06-3637274 / humanitaswill@kpnmail.nl). Tekst en foto: Annelieke Pinckaers

Samen vijftig jaar collecteren

Damtoernooi Gouds Beleg In de wijk van het Albrechtsveld in Gouda zijn deze twee buurvrouwen een bekend gezicht. Bij elkaar opgeteld, lopen Sari Buitink en Annemieke Konermann nu vijftig jaar met de collectebus van de KWF Kankerbestrijding. “Maandag begonnen we aan ons jaarlijkse rondje langs de huizen in onze wijk. Bij de meeste bewoners ligt het zakje al klaar. We hebben vele gulle gevers en halen gemiddeld tussen zes- en zevenhonderd euro op”, vertelt Annemieke enthousiast.

Grillroom Oase

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar werd zaterdag het damtoernooi van Gouds Beleg gehouden. Erno Prosman, wereldrecordhouder blind simultaan schaken, gaf een demonstratie.

Groeneweg 5 - 2801 ZA Gouda - 0182 - 522535


Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

12

ADVERTENTIE

Denise

HaarStudio

Lange Groenendaal 114, 2801 LV Gouda, 0182-527787 www.haarstudiodenise.nl

Tegen inlevering van deze bon krijgt u 5 euro korting op uw behandeling Geldig tot en met 31 oktober 2009 niet geldig in combinatie met andere acties.

Openingstijden: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Gesloten 09.00 – 18.00 uur 09.00 – 18.00 uur 09.00 – 21.00 uur 09.00 – 21.00 uur 09.00 – 17.00 uur Gesloten

Bel nu voor een afspraak of loop even binnen. Het nieuwe programma 2009 - 2010 is weer uit!

U kunt nog steeds inschrijven!

Lezing Wilco van Rooijen: Overleven op de K2 Woensdag 23 september 20.00 – 22.00 uur Openbare Bibliotheek Spieringstraat 1 – Gouda

Kijk op www.volksuniversiteit.nl/gouda voor informatie Kantooradres: Lekkenburg 1, 2804 XA Gouda (1e etage Bibliotheek Bloemendaal) Openingstijden kantoor dinsdag t.m. donderdag 11.00-13.30 uur

Toegang: € 10,00 leden €8,50

In augustus 2008 beklom Wilco van Rooijen de 8611 meter hoge K2 – de Killer Mountain.

15

Tijdens de afdeling speelde zich echter een van de grootste klimdrama’s af en was hij 3 dagen lang vermist en door de buitenwereld zo goed als opgegeven. Overleven op de K2 is zijn bloedstollende overlevingsverhaal.

Nu ook Gouda Culinair bij Bangkok City! Maandmenu : Garnalensate & king size prawn's € 26,50 p.p. Graag online bestellen voor afhalen en bezorgen. Onze Bezorg-Thai bezorgt 6 dagen per week in Gouda en op vrijdag t/m zondag in Waddinxveen, Haastrecht, Moordrecht, Stolwijk en Gouderak vanaf 18.00 uur!

Aanmelden via: www.bibliotheekgouda.nl of www.karssen.nl

Lange Tiendeweg 57 Gouda tel. 0182-551333 info@bangkok-city.nl www.bangkok-city.nl

7KDL5HVWDXUDQW


13

UITGAAN

Grote Prijs van het Groene Hart In So What strijden zaterdag 19 september vijf finalisten om de grote Prijs van het Groene Hart. De bands Impression en Apokalypsis vertegenwoordigen Gouda.

Na vorig jaar Spieringpop te hebben georganiseerd, organiseert de Goudse Popschool dit jaar de ‘Grote Prijs van het Groene Hart’. Na een voorselectie van het ingezonden demo-materiaal werd door twintig bands op vier gerenommeerde poppodia, onder toeziend oog- en luisterend oor van een vakjury, gestreden om één van de vijf finaleplaatsen. Na voorrondes in Het Kasteel in Alphen aan de Rijn, de Gonz in Gouda de Bastille te Schoonhoven en Babylon in Woerden vindt de finale plaats in So What in Gouda. De vier bandleden Brendan, Teun, Ridz en Daan van Impression zullen het opnemen tegen Lost Control, Roove, New York Diesel en Apokalypsis. De organisatie ziet deze prijs als een prachtige kans voor bands om zich te manifesteren: “De geselecteerde bands speelden hun voorrondes zoveel mogelijk op een podium in hun eigen regio worden. Hiermee wilden we elke geselecteerde band de mogelijkheid geven zoveel mogelijk

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

De boekenplank van Ineke Verkaaik Wat een boek! Klasse! De recensies in de landelijke media zijn terecht lovend. De enige auteur die twee keer de Libris Literatuur Prijs gewonnen heeft, genomineerd is geweest voor de AKO Literatuur- en de NS publieksprijs. Dat kan alleen maar Thomas Rosenboom met zijn nieuwste boek ‘Zoete Mond’ zijn.

In dit werk laat hij een dierenarts verhuizen, die in zijn nieuwe woonplaats bij de kinderen een golf van dierenliefde teweegbrengt. De populariteit die hij onbedoeld oproept is de andere dorpsnotabele een doorn in het oog. De mooie Laura praat nu vaker over de dierenarts dan over hem, waardoor er voor hem een welhaast onbedwingbare obsessie ontstaat. De notabele zint op een zoete wraak..! De rivaliteit in een dorpje aan de Rijn geeft in deze roman verlangen en verlies

op een subtiele manier prachtig weer. Het Gouds Literair Café komt voor het vijfde jaar met een prachtig programma...En laat Thomas Rosenboom op 22 november in Gouda het winterseizoen nou openen!

THOMAS ROSENBOOM

ZOETE MOND

€ 22,95

E R I K

HaarStudio Denise opent deuren fans mee te nemen. Dit valt samen met de doelstelling van de Goudse Popschool om de Popcultuur in regio het Groene Hart te bevorderen en te stimuleren.” Alle finalisten zijn verzekerd van de opname van een single. Binnenkort verschijnt een cd met de beste liedjes uit het Groene Hart. De winnaar van de finale wint 100 uur studiotijd. Aanvang 20.00 uur. Zie voor meer informatie: www.goudsepopschool.nl.

Koppeltoernooi voor darters De dartclub van Wijkvereniging Achterwillens houdt zondag 20 september een koppeltoernooi. Het toernooi begint om 13.00 uur in het clubgebouw aan de Sluismeesterslag 4.

Belangstellenden kunnen zich tussen 11.00 en 12.30 uur hiervoor inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt tien euro per koppel. Er is een beker

voor de nummers een tot en met vier van de winnaarsronde en een beker voor de nummers een tot en met vier van de verliezersronde. Ook voor de beste dame en de hoogste finish zijn er prijzen beschikbaar. Iedereen die 180 gooit, kan rekenen op een medaille. Kijk voor meer informatie op www. achterwillensnet.nl of bel (0182) 516 044.

Yes Gouda Jazz succesvol Met haar warme stem, charmante optreden en Great American Songbook repertoire had jazzdiva Laura Fygi onmiddellijk de zaal aan haar voeten. Haar twee succesvolle concerten droegen bij aan de zeer enthousiast ontvangen avond. Het experiment om Yes Gouda Jazz in de Goudse Schouwburg te organiseren mag dan ook zeer zeker geslaagd worden genoemd.

Na drie maanden klussen en verbouwen, opende Denise van de Leur haar kapsalon aan de Lange Groenendaal 114 in Gouda.

“Echt alles hebben we moeten opknappen aan dit pand, maar ik ben dan ook erg trots op het resultaat. Het heeft een moderne frisse uitstraling waar iedereen tussen de twintig en vijftig jaar zich thuis moet kunnen voelen.” Na drie jaar bij verschil-

lende kapsalons te hebben gewerkt, komt nu een droom uit voor de Waddinxveense. “Ik heb altijd voor mezelf willen beginnen en toen de mogelijkheid zich voordeed, greep ik deze kans.” HaarStudio Denise werkt met plantaardige producten van het merk Abba. Elke klant krijgt als welkom naast de vijf euro korting op een behandeling een gratis paraplu mee naar huis. Bellen voor een afspraak kan op telefoonnummer (0182) 527 787.

Kleursymfonieën Tilly Wils Dit jaar werd kunstenaar Tilly zestig jaar en zij stelde zich ten doel een serie van zestig verschillende kleurcomposities te maken. De zestig werken zijn gebaseerd op één thema en aan de hand van slechts enkele schetsen tot stand gekomen. Al deze werken worden dit weekend geëxposeerd in de Agnietenkapel in Gouda.

Lindy Hop Dancers Verrasend was de aanwezigheid van enkele fraai uitgedoste Lindy Hop dansparen die met veel show, ritme en passie de aanwezigen wisten op te zwepen.

Swing Twice met Caroline van Sluis en Steve Mariat Swing Twice zorgde met diverse gastartiesten, zoals Steve Mariat, Cas Berkhout, Deborah Carter en Margriet Sjoerdsma voor een spetterende after party.

De expositie bestaat uit verschillende schilderijen. Het werk van Tilly heeft zich in de loop van de jaren van figuratief ontwikkeld naar voornamelijk lyrisch abstract. Binnen de geschiedenis van de schilderkunst kennen we vele grootheden die op hun beurt vele anderen hebben geïnspireerd. Elke kunstenaar heeft zo zijn eigen inspirator. Voor Tilly is dit Picasso. Wat haar werk spannend maakt, is de wijze waarop de verf ‘a la prima’ met paletmessen wordt opgebracht. Ook ziet men zeer verfijnde partijen die aan de hand van een door haar zelf ontwikkelde techniek zijn opgebracht. Deze serie van zestig schilderijen van Tilly Wils worden geëxposeerd in de Agnieten-

kapel, Nieuwe Markt 100 in Gouda op 11, 12 en 13 september van 12.00 tot 17.00 uur. Ook wordt op de expositie het nieuwe boek gepresenteerd met alle zestig werken die Tilly voor dit project gemaakt heeft. Meer foto’s en informatie zijn te vinden op www.dekrantvangouda.nl en op www.tillywils.nl.


14

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

EVENEMENTEN

Evenementen t/m 27 september Woensdag 9 september Mont Martre op Markt in Gouda van 10.00 tot 17.00 uur

hardglas dubbelglas spiegels

GLASBREUK? AERTS GLAS BELLEN!

Tel: 0182 54 76 32

Vrijdag 11 september

Goudse Singelloop

Vrijdag 11 september

Gouda Culinair

Zaterdag 12 september

Open Monumentendag

Zaterdag 12 september

Gouda Culinair

Zondag 13 september

Gouda Culinair

Dinsdag 15 september

Toeristenmarkt op Markt in Gouda

Dinsdag 22 t/m 27 sept.

Goudse Kermis

Zaterdag 14 november

Intocht Sint

Dinsdag 15 december

Gouda bij Kaarslicht

Woensdag 16 december

Start Gouda bij Kunstlicht

Vrijdag 25 december

Eerste kerstdag

Zaterdag 26 december

Tweede kerstdag

aertsglas@planet.nl

40Relatie

In onze bakkerij:

Plus

Gespecialiseerd in beenmode voor het hele gezin, ruim gesorteerd in ondermode Markt 7 2801 JG Gouda Tel.: 0182-52 99 00 ook gevestigd in Den Haag C.S.

KOEKENBAKKERS

Voor discrete en betrouwbare relatiebemiddeling • persoonlijke bemiddeling en coaching • groot bestand singles tussen de 40 en 85 jaar • landelijk netwerk

www.40plusrelatie.nl

Relatiebemiddeling voor singles van 40 tot 85 jaar! Ger de Graaf Palmhout 33 2719 LB Zoetermeer T. 079 - 36 12 304 E. gdegraaf@40PlusRelatie.nl

KINDER

• aangesloten bij de BER • huisbezoek mogelijk

bel voor een afspraak: 079 - 3612304

Tot

% 5o0 rting! k

www.40plusrelatie.nl

FEESTJE Voor inlichtingen en reservering:

0182-529975

Lange Groenendaal 32, Gouda, tel. 0182-529975

Passage 31, Waddinxveen, tel. 0182-612044

LAATSTE RONDE!

Korte Groenendaal 11-13, Gouda tel. (0182) 51 49 19 www.deth.nl

Gevelreiniging Graffitiverwijdering Schoonmaakservice Detachering

onder het Stadhuis van Gouda bevindt zich de mooiste feestlocatie in de regio Markt 1, 2801 JG Gouda • Telefoon (0182) 58 43 00 • www.burgerhal.nl

www.alecs.nu westbaan 281 - 2841 MC Moordrecht - Tel. 0182 - 63 43 00 - E. info@alecs.nu


v

15

EVENEMENTEN

Lustrum Vromannacht In september 2005 werd de Vromannacht voor de eerste keer georganiseerd. En dat betekent dat op vrijdag 11 september het eerste lustrum gevierd kan worden

De Vromannacht is hét Gouds cultuurfestival, georganiseerd door en voor jongeren. Eens per jaar verandert het monumentale plein van de Centrale Bibliotheek aan de Spieringstraat in een jongerenpodium. Dan betreden jonge, talentvolle singersongwriters en artiesten uit Gouda en omgeving het podium en vertonen hun skills. Naast ongekend nieuw talent, maken ook ‘oude bekenden’ hun opwachting. Zij die er het eerste jaar al bij waren, zoals Eefje

Eefje de Visser

Desiree Coumans (Nona)

de Visser en Desiree Coumans (Nona), laten ook van zich horen. De programmering is een mengeling van jong Gouds talent en regionaal of landelijk bekende acts. Zo stond drie jaar geleden Candy Dulfer op het podium. Dit jaar is de slotact de Amsterdamse band ‘Valerius!’ Bekend van hun hitsingle ‘She doesn’t know’. De organisatie is in handen van de Openbare Bibliotheek Gouda. John de Heij zorgt voor de presentatie. De Vromannacht wordt gehouden op vrijdag 11 september van 18.45 tot 00.30 uur aan de Spieringstraat 1 in Gouda. De entree is gratis. Voor meer informatie: www.leovromanproject.nl of www.bibliotheekgouda.nl

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Expositie van ‘De Goudse Streek’ De Teken- en schilderclub ‘De Goudse Streek’ exposeert van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 september in de Agnietenkapel. In de fraaie Goudse kapel is veel aandacht besteed om de schilderijen, in aquarel, pastel, acryl of olieverf goed uit te laten komen.

De Goudse Streek bestaat al meer dan 35 jaar. Ze heeft een groot eigen atelier in de aula van de voormalige school ‘De Boei’. Op de vaste openingstijden dinsdag- en donderdagavond van 20.00-22.00 uur en op de woensdag

van 11.00-15.30 uur wordt er individueel, in groepsverband of onder leiding van docenten gewerkt met alle mogelijke teken- en schildermaterialen. Tijdens de openingsuren zijn belangstellenden van harte welkom. Aansluitend aan de expositie wordt, op zaterdag 26 september, in het atelier, een gratis workshop gegeven. Belangstellenden kunnen zich hiervoor tijdens de expositie opgeven of bij het secretariaat van ‘De Goudse Streek’ via e-mail Hilde_laan@hotmail.com.

Gouda Culinair voor fijnproevers

Aangepast parcours tijdens Goudse Singelloop Gouda Culinair belooft een fraai festijn te worden. In het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september is het Houtmansplantsoen het toneel van een culinair evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot een ware traditie.

Vanaf 18.00 uur zal het parcours voor al het verkeer worden afgesloten. De 21e editie van de Nationale Goudse Singelloop vindt vanavond, vrijdag 11 september, plaats. Anders dan voorgaande jaren is er dit jaar geen tien kilometer wedstrijdloop. De onderdelen ‘1K Runaway‘, recreatielopen in de afstanden drie en een half, zeven en tien kilometer staan wel op het programma.

Door een wegopbreking in het bestaande parcours heeft de organisatie het parcours moeten aanpassen. Het gedeelte Nieuwe Park is vervallen. Daarvoor in de plaats komt nu een extra stukje Kattensingel bij tot aan het Bolwerk. De afstand van een ronde is nu 3.333 meter. Drie rondes is dus in totaal tien kilometer. Om ook aan de 3,5 en zeven kilometer te komen is bij deze afstand een extra lus bij de Blauwstraat

gemaakt. Het parcours van de ‘1K Runaway ‘ blijft wel zoals het was. Andere jaren was het vastgestelde limiet van het aantal lopers 1500. Dit jaar is deze limiet verhoogd naar 1800 lopers. Dit was mogelijk door een andere combinatie van starts te maken. Ondanks deze verhoging van het aantal lopers met twintig procent zijn alle startbewijzen voortijdig uitgegeven. De ‘1K Runaway’ start om 18.15 uur, de prestatieloop van 3,5 en zeven kilometer om 18.40 uur en de prestatieloop van tien kilometer om 19.15 uur. Vanaf 18.00 uur zal het parcours voor al het verkeer worden afgesloten. De parkeerterreinen rond het centrum zijn gewoon bereikbaar. Zie voor meer informatie www. singelloop.nl

Voor kinderen is er op zaterdag en zondag een Kids Culinair dorp, waar de kleinste bezoekers door professionals worden vermaakt. De meeste deelnemers serveren ook een kindvriendelijk gerecht.

Het sfeervolle Houtmansplantsoen in de binnenstad van Gouda wordt speciaal voor deze gelegenheid omgetoverd in een sfeervol openlucht restaurant. Acht gerenommeerde Goudse restaurants presenteren zich elk in een eigen pagodetent. Ieder restaurant serveert een vlees-, een vis- en een vegetarischgerecht en er wordt een dessert bereid. Buiten de deelnemende restaurants doen ook exposanten als Chocolatier PUUR, Gebackerij Van den Berg, Totaal Gemak Gildenburg mee met producten die aan eten en drinken gerelateerd zijn. Herman den Blijker zal samen met burgemeester Wim Cornelis het festival op vrijdag openen.

Klasse Geschenken

Klasse On Tour

Klasse Culinair

Klasse Events

Zuidbaan 512 - Bedrijventerrein Gouwe Park - 2841 MD Moordrecht T. 0182-379510 - E. info@klasse.eu - www.klasse.eu


Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

AR A N KOM N HUIS C PE DE O VAN PAR E EN OEV H DAG L JSSE EN 20 I E D 8,19 ER 1 P O EMB T P E S

16

ADVERTENTIE

Het groene hart van Nederland... heeft kavels beschikbaar voor permanente bewoning

Parc De IJsselhoeve is gelegen in een verleidelijk natuurgebied welke omsloten is door fiets-, wandel- en ruiterpaden. Vele slootjes, moeraspartijen en meertjes kenmerken de omgeving. Op ruime eigendomspercelen in het park kunnen diverse type luxe chalets geplaatst worden. Parc De IJsselhoeve is een park waar familie centraal staat; het is er gezellig en de voorzieningen zijn afgestemd op jong en oud. Mede door de prachtige ligging in het natuurgebied Hitland en de moderne faciliteiten op het park, is het heerlijk recreëren in het groene hart van Nederland!

6

Prijzen vanaf € 65.000,- incl. grond en BTW!

5

1

1 2

Interesse? Kom een kijkje nemen bij Onze Open Huis Dagen op 18, 19 en 20 september In Nieuwerkerk a/d IJssel.

8

3

2

11 14

12

4 10 9

3

7

4 5 6

13

7 8

9 10 11 12 13 14

Klein Hitland 10 | 2911 BR Nieuwerkerk a/d IJssel | Tel. 06 53333049 of 0318 457 420 | www.parcdeijsselhoeve.nl

RECREATIEPARK DE WOUDHOEVE PARC DU SOLEIL RÉSIDENCE ELZENHOF LANDGOED DE SCHELEBERG PARK WESTERKOGGE RÉSIDENCE KONINGSHOF PARC DE IJSSELHOEVE RECREATIEPARK NOORDWIJKSE DUINEN BOSPARK EDE RECREATIEPARK ‘T GELLOO RECREATIEPARK DE WITTE HOEVE RÉSIDENCE WESTENBURG RECREATIEPARK HET ESMEER LANDGOED KERKENDEL


ADVERTENTIE

17

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

Open(t) je ogen... Vertrouwd adres voor het bestellen van al uw contactlenzen, hoge cylinders en multifocaal. Daglenzen nu zelfs met cylinder.

Bas Molenaar

René Melching

Informeer eens naar alle mogelijkheden!

Makkelijk bereikbaar en GRATIS parkeren voor de deur van Medisch Spectrum Gouda

www.oogcentrumgouda.nl

info@oogcentrumgouda.nl

Body Balance Afvallen! Maar hoe? Bent u ook de weg kwijt door alle diëten?

Wilt u NU uw figuur corrigeren? Wat heeft Body Balance Gouda te bieden:

ouda G e c n a l a B Body

- Sporten in warmtecabines waardoor u plaatselijk centimeters verliest De af te nemen centimeters worden zelfs gegarandeerd. De universiteit el man w o z r van Wageningen heeft recent onderzocht dat de Body Balance Methode o o v heeft de beste resultaten heeft bij het afslankproces. oplossing e d w u o r v als - Ozon baden voor het verstrakken en verjongen van de huid - Voedingsadviezen - Sana Slank proteïnedieet: Onder begeleiding van onze dieetadviseur/dieetadviseuse is het met het Sana Slank proteïnedieet mogelijk om op een makkelijke manier 5 - 10 kg lichaamsgewicht per maand kwijt te raken met volledig behoud van spiermassa. - Maxuvibe kantelvibratieplaat voor een strakker en gezonder lichaam - Zonnebank (professionele) Heeft u vragen? Of wilt u vrijblijvend een afspraak maken voor een gratis figuuranalyse? Bel dan: 0182 - 51 34 15

Body Balance Gouda Kazernestraat 7, 2801 GK Gouda info@bodybalancegouda.nl

www.bodybalancegouda.nl


18

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

ADVERTENTIE

Het Groene Hart Ziekenhuis en Sport- en Gezondheidscentrum De Koornmolen openen samen:

Büchnerweg 7 • 2803 GR Gouda • 0182 - 533159 •info@beweegpuntfysio.nl Ons nieuwe centrum voor fysiotherapie, revalidatie en sport houdt op zaterdag 19 september a.s. een feestelijke opendag! Onze fysiotherapeuten en sportinstructeurs staan voor u klaar om u kennis te laten maken met alle faciliteiten die BeweegPuntFysio u kan bieden zoals Fitness, sportadvies, revalidatie, beweegprogramma’s.

DE OPEN DAG ZAL PLAATSVINDEN OP 19 SEPTEMBER VAN 10:00 UUR TOT 15:00 UUR! Kom gerust een kijkje nemen tijdens onze opening en profiteer van aantrekkelijke kortingen op uw sportabonnement bij BeweegPuntFysio! BeweegPuntFysio, Hèt fysiotherapie, revalidatie en sportcentrum van het groene hart! Voor meer informatie kunt u kijken op www.beweegpuntfysio.nl

Na een dagje shoppen, ligt elk bed geweldig! Hoe weet u op welk bed u het beste slaapt?

Het aanbod in bedden, boxsprings, lattenbodems en spiralen is tegenwoordig enorm. Kiezen uit de vele honderden soorten matrassen is bijna onmogelijk. Praktisch elke week zijn er wel aanbiedingen, waaruit u kunt kiezen. En allemaal bieden ze weer wat anders aan: NASA schuim, matrassen met paardenhaar, latex matrassen, pocketvering enz. Martien Potharst van Back-Up Bedden houdt zich al vele jaren bezig met het adviseren van bedden en bedsystemen. Telkens weer vroeg hij zich af of er niet een methode was waarbij hij de consument zekerheid kon geven dat ze de juiste keus maakte wat bed betreft. Samen met fysiotherapeut Slabbers heeft Potharst toen een methode ontwikkeld om de spanning in de rugspieren te meten. Potharst licht toe: “Om het lichaam ‘s nachts zo goed mogelijk te laten herstellen van de inspanningen van overdag, zullen de lange rugspieren gedurende de nacht zo ontspannen mogelijk moeten zijn. De lange rugspieren lopen vanaf de schouderbladen, langs de wervelkolom, naar het bekken. Als deze spieren namelijk actief zijn, verbrandt het lichaam glucose en ontstaat er melkzuur, een afvalstof die zich in de spieren ophoopt. En dat voel je, want dat melkzuur veroorzaakt spierpijn, met name in de onderrug, nek en schouders”. De spierspanningmethode van Back-Up werkt zeer eenvoudig. Met een viertal sensoren op de onderrug is men verbonden met een computergestuurd meetapparaat. Door te liggen op een groot aantal bedcombinaties, bestaande uit boxspring, lattenbodem of schotelbodem, gecombineerd met natuur latex matrassen of pocketveringmatrassen, kan Back-Up precies zien waar men de minste spierspanning heeft, dus het meest ontspannen is tijdens het slapen. Deze meetmethode wordt door de Back-Up speciaalwinkels in Alkmaar en Gouda al jaren toegepast. En niet zonder succes. Cees Ciliacus van Back-Up Alkmaar werkt er al negen jaar mee. “Uit heel Nederland komen de mensen naar Back-Up om zich te laten meten. Meten, dat is precies wat we doen. Zo’n meting vraagt natuurlijk wel wat tijd van de klant. Dus vooraf een afspraak maken is wel gewenst”. Maak gratis kennis met de Back-Up meetmethode! Wij verzoeken u vooraf een afspraak voor een meting te maken en het vragenformulier volledig in te vullen. Zie www.backupbedden.nl. Indien u niet in het bezit bent van een computer, dan kunt u het ook telefonisch aanvragen en zullen wij u het toesturen Wenst u vooraf meer informatie over onze unieke meetmethode, loop dan gerust eens onze showroom binnen op dinsdag t/m zaterdag (10.00 – 17.00 uur).

Gouda Groen van Prinsterersingel 45 tel. (0182) 55 88 80

Alkmaar Bestevaerstraat 2 tel. (072) 75 01 256

E-mail: info@backupbedden.nl

Voor meer informatie kunt u ook naar de website gaan:

WWW.BACKUPBEDDEN.NL


GEZONDHEID

Haastrechtse mondhygiënist breidt uit

19

V.l.n.r. Annemarie Frederiks, collega Pauline Lips en assistente Angelique Plas.

Een mondhygiënist is een op hbo niveau opgeleide paramedicus en is werkzaam binnen de tandheelkunde. Hij of zij is gespecialiseerd in het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. Daarnaast verwijdert de mondhygiënist tandplak, tandsteen en aanslag. Annemarie Frederiks uit Haastrecht heeft er haar handen vol aan en daarom heeft zij een collega gevonden om haar bij te staan. ­Pauline Lips werkt sinds 1 september bij haar in Haastrecht.

Zij heeft bijna twintig jaar ervaring. “Pauline is een echte aanwinst en ik heb er alle vertrouwen in dat zij iedereen met veel zorg en deskundigheid zal behandelen”, vertelt Frederiks. Iedereen kan zonder verwijzing naar de mondhygiënist. “Er kunnen verschillende redenen zijn om een mondhygiënist te bezoeken. Men wil bijvoorbeeld informatie over de beste verzorging van het gebit, of men wil weten hoe men van een slechte adem af kan komen of wanneer men als men gaat trouwen een stralend schoon gebit wil. Patiënten doen er zeker verstandig aan een mondhygiënist te bezoeken wanneer het tand-

vlees bloedt. Dit omdat het duidt op een ontsteking wat op den duur kan leiden tot het verlies van tanden en kiezen. Bloedend ontstoken tandvlees wordt ook in verband gebracht met een vergroot risico op hartziekten en complicaties bij zwangerschap en diabetes. Dus ook voor de algehele gezondheid is een gezonde mond van groot belang. Overigens kunnen ook kinderen vanaf zeer jonge leeftijd bij ons terecht en daarvoor heb ik een speciale opleiding tot kindertandverzorgende gevolgd.” De meeste ziektekostenverzekeringen vergoeden de kosten van de mondhygiënist. Belangstellenden kunnen ook gebruik maken van de inloopspreekuren die kosteloos zijn en tot niets verplichten. Men hoeft geen ingeschreven patiënt te zijn om gebruik te kunnen maken van het spreekuur en men hoeft zich ook niet van te voren aan te melden. Dat betekent wel dat er wachttijden kunnen ontstaan. De gratis spreekuren zijn elke eerste donderdag van de maand, van 19.00 uur tot 20.00 uur. Voor informatie of een afspraak kan men bellen naar: (0182) 502 096. Het praktijkadres is Boterbloem 6 in Haastrecht. Zie ook www.afrederiks.nl

Feestelijke opening BeweegPunt Fysio in het Groene Hart Ziekenhuis De afdeling fysiotherapie van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft samen met Sporten Gezondheidscentrum De Koorn­molen uit Zevenhuizen het nieuwe centrum ‘BeweegPuntFysio’ opgericht. Verschillende fasen van het zorgtraject komen in het ­nieuwe ­centrum samen. Een dergelijk concept is uniek in ­Nederland en wordt daarom op 19 september feestelijk geopend.

BeweegPuntFysio, centrum voor fysiotherapie, revalidatie en sport, is niet alleen voor patiënten van het Groene Hart Ziekenhuis. Ook als particulier kan men zonder verwijzing van een huisarts of specialist een afspraak maken bij

de fysiotherapeuten om eventuele klachten te ­behandelen. Of men nu op medisch advies komt trainen, wil afvallen, (top)sportondersteunend traint óf gewoon de conditie wil verbeteren, iedereen is van harte welkom. Op 19 september zal BeweegPuntFysio de deuren van het nieuwe centrum aan de Büchnerweg 7 (naast het GHZ) openstellen voor alle geïnteresseerde inwoners van Gouda en omgeving. Vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur kan iedereen zo kennismaken met het team van fysiotherapeuten en sportinstructeurs en de moderne sportzaal van maar liefst 150 m². deze is uitgerust met diverse cardioen fitnessapparatuur. Voor meer informatie: www.beweegpuntfysio.nl.

Boterbloem 6 • Haastrecht • Tel. 0182 - 50 20 96 • www.afrederiks.nl

Gratis spreekuren zijn elke 1e donderdag van de maand, van 19.00 uur tot 20.00 uur Op www.afrederiks.nl staat uitgebreide informatie over de werkzaamheden van de mondhygiënist en ook een digitale tandvleestest.

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Het leven is een loterij

Een krasse baas zoeft mij voorbij. Onder zijn kleurrijk wielertenue zijn stevige wielerkuiten zichtbaar. Even later haal ik hem weer in. We raken aan de praat. Eerst over zijn racefiets. ‘Ja, die kost een paar centen’, antwoordt hij. Dan mag ik raden hoe oud hij is. Mijn ‘zeventig’ is aan de veilige kant. ‘Zevenenzeventig jaar!’ Ik neem mijn denkbeeldige pet voor hem af. ‘Ja, ik ga niet meer zo snel, maar ik vind dat fietsen nog steeds leuk. Het wordt wel steeds meer een loterij’. Ik kijk hem vragend aan. ‘Hoe lang ik het nog kan doen, weet ik niet. Veel mensen in mijn omgeving zijn ziek of leven niet meer….’ De rest versta ik niet meer, omdat ik een andere kant op moet. Zijn woorden ‘het wordt steeds meer een loterij’ blijven bij mij hangen. Beseft hij dat wielrennen op zijn leeftijd een hoofdprijs is? Suurmond’s column in Trouw over ‘oud worden en ontvangen’ biedt mij inspiratie: het idee dat het leven een loterij is, past niet zo in deze tijd. Wij denken graag dat het leven maakbaar is. Een geslaagd leven heb je grotendeels in eigen hand: door hard te werken, door goed te

verdienen, door te trouwen, kinderen te krijgen, door te investeren in vriendschap en door te zorgen dat je af en toe van mooie dingen geniet. Toch, als je eerlijk bent, weet je ook wel dat veel zo maar bij toeval in je schoot wordt geworpen. Zoiets als een prijs in een loterij, maar je mag het ook ‘Genade’ noemen. Het begint al met het leven zelf, maar ook de liefde die je ontvangt, een helder goed idee, de geboorte van je kind, een onverwacht geluksgevoel. Beseffen dat vele goede dingen in het leven zomaar ‘gratis’ zijn, is een zegen op zich. Frans Kamps is geestelijk verzorger en geestelijk ­begeleider. Hij heeft zijn eigen praktijk ‘Aandacht voor de ziel’. Zie www.aandachtvoordeziel.nl. Telefoon: (06) 385 47 335.

Open dag bij Versus

Zaterdag 12 september kunnen vrouwen bij Versus terecht voor een kennismaking.

Bij Versus Women’s Sportsclub is er zaterdag 12 september tussen 9.00 en 16.00 uur een Open Dag. Bezoekers kunnen deze dag gratis ­ondervinden wat Versus voor hen kan betekenen. Bovendien kan iedereen die de open dag ­bezoekt en zich inschrijft een maand lang gratis onbeperkt sporten.

Versus is een kleine sportschool voor vrouwen in het hart van Gouda. “We onderscheiden ons door de sfeervolle omgeving, de stijlvolle ­inrichting en door de kwaliteit en diversiteit van de lessen die er gegeven worden zoals onze intensieve aerobiclessen, de fitness- en step­ lessen en de Pilateslessen”, laat de sportschool weten. “In 2005 introduceerde Versus als eerste Pilates in Gouda en in 2008 ­waren wij de eerste met Club Yoga. Beide zijn een groot succes ­gebleken, maar we blijven ons ­constant vernieuwen. Wij bieden nu ook ­Zumba, ­LatinMoves, lessen aan.” Voor nieuwe leden is de eerste maand onbeperkt sporten gratis en wie zich tijdens de op de open dag inschrijft ontvangt ook nog eens een korting van veertig procent

op het inschrijfgeld. ­Zaterdag 12 september kunnen bezoekers gratis meedoen met de ­lessen pilates (9.30 tot 10.30 uur), Zumba, LatinMoves (10.30 tot 11.30 uur), Versus ­Circuit (10.30 tot 11.15 uur) en Fit & Fun (11.30 tot 12.30 uur). Voor meer informatie ga naar www. versus-sportsclub.nl of bel met (0182) 581 228. Versus Women’s Sportsclub is gevestigd aan de Nieuwehaven 51a in Gouda. KOFFIE VAN DE MAAND: September

JUBILEUMKOFFIE Zachte, vriendelijke arabicakoffie met een rond bouquet.

van € 3,40 (250 gram)

koffie & thee sinds 1817

Korte Tiendeweg 22, 2801 JT Gouda www.simonlevelt.nl

Tandartsenpraktijk Gouwe Park. Nieuw in uw regio!

Een praktijk met de beste zorg op alle fronten en is ingericht met de modernste apparatuur die aan de hoogste eisen voldoen. Bij het team van de praktijk staat de zorg voor 'U' de patiënt voorop. Heeft u kinderen met angst voor de tandarts? Of heeft u zelf angst voor de tandarts? Niet nodig! Ons team stelt u op uw gemak en zal stap voor stap de behandeling met u bespreken. Een praktijk met een Nederlands gediplomeerde tandarts. En voldoende gratis parkeergelegenheid. (U vindt ons tegenover 'het weegje' naast de Coenecoopbrug) Tandartsenpraktijk Gouwe Park Zuidbaan 534, 2841 MD Moordrecht - Gouda T 0182 516527 - F 0182 516492 E info@tgptand.nl - I www.tgptand.nl


20

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

ADVERTENTIE

OPENDAG

ALLES OVER KUNSTGEBITTEN Wilt u weten wat de beste oplossing is ?

Bodegraven Mondzorg

Kliniek voor Gebitsprothese - Implantologie - Mondhygiëne (voorheen tandprothetische praktijk Heemskerk)

nodigt u graag uit

zaterdag 12 september 2009 van 10.00 - 17.00 uur op Vrije Nesse 24, Bodegraven op

Wist u dat De wens van wijlen mevrouw Heemskerk (voorheen eigenaresse) om de praktijk voort te laten bestaan is uitgekomen. De praktijk zal doorgaan onder de naam Bodegraven Mondzorg en worden geleid door de heer drs. T.X. de Jong, tandarts – implantoloog en mevrouw I. Sabic, tandprotheticus. Hun samenwerking is op een spontane manier tot stand gekomen en inmiddels werken zij al jaren samen in Amersfoort.

Loop gerust binnen om te kijken wat we voor u kunnen betekenen! De koffie staat klaar. Kunt u niet komen? Dan zien wij u graag tijdens een

BO ad 11-2004 vrijblijvende afspraak.

09-11-2004

Hiervoor kunt u bellen naar 0172 - 611 799.

13:22

• u om de vijf jaar vanuit de basisverzekering voor 75% een nieuw gebit vergoed krijgt? • uw maximale eigen bijdrage €250 is voor een uitneembaar implantaatgedragen kunstgebit? • u niet zonder gebit hoeft rond te lopen? • wij uw kunstgebit weer passend kunnen maken?

Pagina 1 Professioneel en met zorgkwaliteit, een persoonlijke benadering

20 jaar Spraakmakende Brilmode!

Groensvoorde 14, 2742 DJ - Waddinxveen - tel. (0182) 63 02 40 - www.bastiaanoptiek.nl

oogmeetweken bij Bastiaan Optiek Oogmeetweken bij Bastiaan Optiek Na deze prachtige zomer zit voor velen de vakantie er weer op. De scholen beginnen weer en op het werk draait ook alles weer op volle toeren en in het verkeer moeten we weer extra alert zijn. Het zien is een belangrijk onderdeel van ons leven geworden vandaar onze vraag :

“Ziet u nog wel voldoende?“

Daarom organiseren wij zoals elk jaar 'de oogmeetweken'. Vanaf maandag 1 september tot en met zaterdag 31 oktober bent u van harte welkom voor een uitgebreide gratis Oogmeting bij Bastiaan Optiek. Met onze ‘in house expertise' helpen wij u niet alleen met juiste bril- of contactlens advies, ook ons verkoopteam staat voor u klaar om u de nieuwste collectie te laten zien.

Belt u ons even voor een afspraak? Telefoon: 0182-630240

www.bastiaanoptiek.nl - info@bastiaanoptiek.nl

Z I

ETU

N O G

W E L

V O L D O E N D E ?


FAMILIE

Samenvoeging peuterspeelzalen Gouda

21

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Jongen te water Een achttienjarige Gouwenaar is maandag 7 september door nog onbekende oorzaak te water geraakt langs de Bloemendaalseweg.

Nadat de jongen uit het water was gehaald, werd direct gestart met de reanimatie. De Gou-

wenaar is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onduidelijk wat er is gebeurd of hoe lang de jongen in het water heeft gelegen. De politie doet nog verder onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen via 0900 – 8844.

Verlichte kanotocht Kanovereniging De Goudse Peddel vaart op zaterdag 10 oktober met een ‘avond kanotocht’ door de Goudse Kanoroute.

Deelnemende kano’s moeten voorzien zijn van verlichting in welke vorm dan ook. Lengte van deze tocht is 7,5 kilometer en de start is om 20.30 uur vanaf de locatie van de vereniging aan de Burgvlietkade bij nummer 103. Deze donkere kano tocht wordt begeleid door leden De kinderen van peuterspeelzaal De Speelbal verhuisden deze zomer op de step, de skelter en de fiets naar de overkant van de straat naar hun nieuwe speelzaal Pino.

De kinderen van peuterspeelzaal De Speelbal hebben weinig last van de samenvoeging met speelzaal Pino. Op de step, de skelter en de fiets verhuisden ze naar de overkant van de straat. In augustus 2009 sloot ook peuterspeelzaal ‘t Konijntje haar deuren. Cora van Winkoop, projectleider peuterwerk bij FactorG, maakt zich zorgen om de terugloop van het aantal kinderen in peuterspeelzalen.

“Het is niet de samenvoeging waar ik mijn zorg over uitspreek”, vertelt Cora van Winkoop. Ze is ervan overtuigd dat peuterspeelzalen in Gouda een hoge kwaliteit kunnen bieden. Het probleem met de peuterspeelzalen is de ontbrekende stimulans vanuit de overheid. In de Wet kinderopvang is geregeld dat werkende ouders voor kinderopvang een tegemoetkoming in de kosten kunnen krijgen. Dit geldt niet voor peuterspeelzalen. Cora:” Ouders zijn hierdoor sneller geneigd kinderen naar de kinderopvang te brengen dan naar de peuterspeelzaal.” Cora legt het verschil uit tussen de twee. “Grofweg kun je zeggen dat een kinderdagverblijf meer oudergericht is. Het gaat om de opvang van het kind. Een speelzaal is er meer op gericht om de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Het grootste doel van peuterspeelzalen is dat kinderen meer kansen krijgen binnen het onderwijs.” Drempel verlagen

oplegt, doet de gemeente een duit in het zakje. Enerzijds investeert de gemeente in de speelzalen, maar zij biedt daarnaast gratis kinderopvang voor Goudse inburgeraars. Cora: “Juist voor kinderen waarvan de ouders nog niet ingeburgerd zijn, is de peuterspeelzaal een uitkomst. Wij zouden daarom graag zien dat de gemeente dit stimuleert. Met het aanbod van de gemeente is de keuze voor ouders tussen dagopvang en de speelzaal erg moeilijk.” Inmiddels denkt de gemeente mee over een gunstiger systeem en tegelijkertijd proberen peuterspeelzalen in Gouda de drempel naar de speelzaal te verlagen. Cora: “We bieden ouders aan om samen met de kinderen langs te komen. Door te laten zien wat we met de kinderen doen, kunnen we het nut ervan tonen.” Kinderen vanaf twee jaar en drie maanden en tot vier jaar worden door de peuterspeelzalen gericht voorbereid op de basisschool. Ze leren er samen te spelen met andere kinderen, werkjes te maken en groepsgericht te werken. Met consultatiebureaus en basisscholen zijn afspraken gemaakt, zodat de ontwikkeling goed wordt gestimuleerd. Het voordeel van de speelzalen is volgens Cora de ‘wijk’. “De speelzalen liggen vaak in de wijk en zijn daardoor een ontmoetingsplaats voor kinderen en hun ouders. Ouders zijn daardoor heel betrokken bij de ontwikkeling van hun kind.” Zie voor meer informatie: www.factor-g.nl

Naast de financiële beperkingen die de wet

Door Marjan Scholtens

Humanitas afd. Midden-Holland Zoekt: vrijwillig

COÖRDINATOR TAALCOACHESPROJECT in Gouda Taken: intake inburgeraars en koppeling aan vrijwilligers Informatie en aanmelding; Consulent G. Broekmans Tel. 0628621740 - E-mail: g.broekmans@humanitas.nl

van de Goudse Peddel. Zo kunnen de deelnemers Gouda bekijken vanaf de donkere singels en grachten. De terugkomst is om circa 23.00 uur waarna het clubhuis van de Goudse Peddel nog een uurtje open is om nog wat na te praten. Iedereen die in Gouda een kano bezit, kan met deze tocht meevaren, uiteraard wel met verlichting. Kinderen tot vijftien jaar zijn verplicht een zwemvest te dragen. Vooraf aanmelden op wildwater@degoudsepeddel.nl.

Kaas en meer…

Lekker Gouds heeft ook een uitgebreide collectie wijn.

Lekker Gouds de kaaswinkel op de Hoogstraat nummer 1 in Gouda heeft meer te bieden dan kaas alleen. Tijdens de verbouwing van het pand moest de winkel eerst helemaal leeg gemaakt en kaalgesloopt worden.

“Over het resultaat zijn we heel tevreden”, aldus eigenaar Joost Zekveld. “De absolute blikvanger is het door ons zelf bedachte wijnvat Voor de wijnpresentatie is gekozen om een reuze wijnvat te bouwen waar je als het ware instapt. Van links naar rechts dienen zich ruim 120 mooie wijnen aan die niet alleen in de presentatie een lust voor het oog zijn maar ook

stuk voor stuk mooi te combineren zijn met de kaas en andere delicatessen uit de winkel.” Kaas en meer… vertaalt heel duidelijk wat Zekveld met de winkel voor ogen heeft. “Kaas is de hoofdmoot en meer is gelukkig een ruim begrip waar we nog lekker mee kunnen experimenteren. Met de aanbiedingen die we in de Krant van Gouda gezet hebben loopt het echt storm en daarom hebben we ervoor gekozen om in deze culinaire week voor al onze wijnen een 4=3 aanbieding te doen. Het leuke is dat je niet vier dezelfde wijnen hoeft te kopen maar ook kunt combineren.”

Jazz on Sunday weer van start De nieuwe reeks van ‘Jazz on Sunday’ gaat op zondag 13 september van start in de Burgerhal.

Inmiddels voor veel Gouwenaars een vertrouwd adres voor een heerlijke zondagmiddag met live muziek. De zeskoppige formatie ‘Swing Twice’ brengt swingende mainstream-

en latinjazz. Tijdens de jamsessie kunnen muzikanten die het leuk vinden meespelen. Het concert begint om 14.00 uur en eindigt rond 17.00 uur. De Burgerhal bevindt zich onder het oude stadhuis op de Markt en de toegang van Jazz on Sunday is gratis. Voor meer informatie kan men bellen met Leen Dijkstra (0182) 584 300 of www.burgerhal.nl

TATOEAGES VERWIJDEREN

Lekker Gouds Aanbieding 4 wijnen halen 3 betalen combineren mag (u krijgt dan 25% korting op het totaal) Geldig van 10 tot 17 september 2009

Met de yag-laser worden zeer goede resultaten bereikt bij het weg laseren van tatoeages & pigmentvlekken

Voor informatie, een afspraak maken, Lange groenendaal 41, Gouda tel: 0182 – 580 566

Tatoeages weglaseren gaat op afspraak, ook evt. ‘s avonds Bodypiercings:

Definitief ontharen:

Permanente Make-up:

Professioneel, hygiënisch. piercings & implantaatjes.

Ontharen van oksels, bikinilijn Onderbenen, borst, rug, enz

Natuurlijk aanbrengen van eye-liner en wenkbrauwen


s

22

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

ADVERTENTIE

Ontdek Het Motorhuis Gouda vandáág nog! Het Motorhuis in Gouda heeft álles wat je bij een werkgever zoekt: mooie merken (Opel, Chevrolet, Citroën, Fiat en Lancia), veel ambitie, een toonaangevende organisatie, een modern gebouw met prima werkomstandigheden, goede arbeidsvoorwaarden, enthousiaste collega’s en leiding, zekerheid, continuïteit en succes. Een veelbelovende toekomst binnen de automobielbranche ligt nu ook voor jou (m/v) binnen handbereik! Want we groeien nog steeds. En dus hebben we plaats voor nieuwe medewerkers.

Commercieel onderdelenspecialist

Franse les bij Alliance Française Conversatiecursussen van beginners tot gevorderden

Ontdek Het Motorhuis Gouda vandáág nog! Je sollicitatie kun je sturen naar: Het Motorhuis, t.a.v. de heer L.J.C.M. van Tol, Postbus 750, 2800 AA Gouda. Of mail naar ljcmvantol@motorhuis.nl. Eerst bellen voor meer informatie mag ook: 0182-683 939.

Wellant College, Ronsseweg 555, Gouda

Open dag Zaterdag 12 september van 10.00 tot 16.00 uur

Zakelijk Frans en bedrijfstrainingen op maat Frans voor kinderen Frans voor op vakantie Coornhert Gymnasium, Jan van Renesseplein 1, Gouda Tel. 06 - 21508776 - gouda@alliance-francaise.nl

Het Motorhuis is actief in Alphen a/d Rijn, Delft, Den Haag, Scheveningen, Gouda, IJmuiden, Santpoort, Haarlem, Hillegom, Hoofddorp, Katwijk, Leiden, Leidschendam, Rotterdam, Schiedam, Beverwijk en Zoetermeer. In onze showrooms vindt de klant onze merken in een wisselende samenstelling.

SHELL ZOEKT

Pitsstop Medewerker m/v

Voor ons station De Andel aan de A12 te Reeuwijk zoeken wij medewerkers die op

www.alliance-francaise.nl

Zoete broodjes bakken?!

Vanaf eind oktober starten wij met de verkoop van versbelegde broodjes. Dit zal vanuit een geheel bediende counter plaatsvinden. Wij hebben een aantal parttime vacatures voor 8 tot 24 uur per week op ons Shell verkooppunt: De Andel Rijksweg A12 te Reeuwijk. Ons Shell station is 24 uur per dag geopend, 365 dagen per jaar. De baan is ook zeer geschikt voor studenten die een bijbaan voor in het weekend zoeken. Wij zijn op zoek naar:

het voorterrein klanten helpen met tanken en nog veel meer. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en dus ons visitekaartje. Naast het helpen met tanken bied je ook andere diensten aan zoals het controleren van het oliepeil, bandenspanning, ruitenvloeistof, koelvloeistof enzovoort. Een echte pitsstop dus. Kortom een afwisselende, verantwoordelijke en dus nooit saaie baan. Even checken: - Je bent klantgericht ingesteld en hebt verstand van auto’s

- Je vindt het leuk om service te verlenen en om buiten te werken

- Je bent flexibel inzetbaar door de weeks en in het weekend

- Iedere klant tevreden de deur uit is je motto

- Je bent een echte teamspeler

Vijf keer √ betekent snel een sollicitatiebrief sturen aan Tank & Shop B.V. Maasboulevard 10, 3063NM Rotterdam. Mailen kan ook naar: info@tankenshop.com. Voor meer informatie kijk dan op www.tankenshop.com.

Inschrijven Woensdag 16 september van 19.30 tot 22.00 uur

Bakerymedewerker m/v Als bakerymedewerker help en adviseer je dagelijks onze klanten. Je produceert en belegd de diverse soorten broodjes. Je bent verantwoordelijk voor een schone werkplek, counter die voldoet aan de voedselveiligheids normen. Je bent commercieel ingesteld en vindt bijverkopen leuk. Kortom een afwisselende, verantwoordelijke en dus nooit saaie baan. Als bakerymedewerker zit je midden in deze dynamische omgeving met steeds andere klanten. Door de juiste service te verlenen, met een glimlach op je gezicht, zorgt jij ervoor dat klanten graag weer bij jou terugkomen. Wat wij van jou vragen: - Klantvriendelijke instelling - Ervaring met verkoop van bakkerij producten - Flexibele instelling o.a. ten aanzien van werktijden - sterk verantwoordelijkheidsgevoel - eigen vervoer

Wat wij jou bieden: - Opleiding en training - Een afwisselend, uitdagende baan - Collegialiteit, werken in teamverband - Prettige werksfeer - Goede secundaire arbeidsvoorwaarden

Is je interesse gewekt en wil je graag solliciteren? Heb je geen bezwaar tegen onregelmatige diensten? Schrijf dan een beknopte sollicitatiebrief met duidelijke motivatie en C.V. naar: Tank & Shop B.V. t.a.v. personeelszaken Maasboulevard 10 3063 NM ROTTERDAM. Mailen kan ook naar info@tankenshop.com. Voor meer informatie: www.tankenshop.com


WERK & SCHOLING

Chinese les voor kinderen Goudse regio

23

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Directeur Roeleveld ziet wens vervuld met massale dans

Liefst 1341 havo/vwo-leerlingen van De Goudse Waarden voerden dinsdagmiddag een dansje op voor sectordirecteur Dirk Roeleveld. Dit gebeurde ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bij de christelijke scholengemeenschap. In China was hij onder de indruk geraakt van een les ochtendgymnastiek met liefst duizend leerlingen onder leiding van één docent. Het leek hem heel leuk om zoiets ook eens op De Goudse Waarden te doen. Onder leiding van docenten lichamelijke opvoeding werd daarom in het geheim een dansje ingestudeerd, zodat deze langgekoesterde wens in vervulling kon gaan. Xuelian Chu start Chinese lessen in Gouda.

Voor kinderen in de Goudse regio wordt het nu mogelijk om zich te profileren voor de toekomst door het aanleren van de Chinese taal. XyNed begint op 16 september met het geven van een Chinese taalles voor ­kinderen uit Gouda en omgeving. De cursus wordt ­gegeven in de Goudse wijk Goverwelle.

In de afgelopen jaren is de interesse voor de Chinese taal en cultuur enorm toegenomen. De groei van de Chinese economie en de Olym­ pische Spelen van 2008 hebben China ­duidelijk op de kaart gezet. Meer en meer mensen ­komen op één of andere manier in aanraking met ­China. De één gaat naar China op vakantie, de ander heeft een Chinese handelspartner en weer een ander durft het aan om een tijdje in China te gaan werken en wonen. In alle gevallen helpt het volgens XyNed om iets van de Chinese taal en cultuur te begrijpen, zeker met het oog op de toekomst. Tot voor kort waren de mogelijk­ heden beperkt om Chinees te leren, maar dat is duidelijk aan het veranderen. Op slechts enkele middelbare scholen wordt Chinees als keuze­ vak aangeboden. Ook enkele Leonardoscholen (voor hoogbegaafde leerlingen) bieden Chinees aan als extra lesstof. Het aanbod is echter nog beperkt om verschillende redenen. Soms is het budget voor extra lesstof beperkt, of is het ­lastig om een gekwalificeerde Chinese docent

te vinden. Leerproces vereenvoudigen

Onlangs heeft Xuelian Chu in Gouda het ­bedrijf XyNed opgericht. Xuelian Chu is ­opgegroeid in China, en verhuisde in 2001 naar Nederland. Zij sprak toen geen Nederlands. Haar verhaal is een voorbeeld van succesvolle integratie. Ze is onlangs afgestudeerd aan de Universiteit Leiden als taalkundige met een master specialisatie in tweede taal verwerving. XyNed biedt verschillende cursussen aan om de Chinese taal aan te leren. De cursus Chi­ nese taal voor kinderen is bedoeld voor kinde­ ren van acht tot twaalf jaar en wordt gegeven op woensdag­middag. Het doel van de cursus is om kinderen op een speelse manier de be­ ginselen van de Chinese taal bij te brengen, en om hen bekend te ­maken met de Chinese cultuur. ­XyNed start later in het jaar ook met cursussen Chinees voor ­vol­wassenen. “Ik ben me bewust van de ­moeilijkheden die Nederlan­ ders hebben bij het leren van de Chinese taal. Als ­specialist op het gebied van ‘tweede taal verwerving’ weet ik waar de schoen wringt, en zo kan ik het leerproces helpen vereenvou­ digen”, aldus drs. Chu. Voor meer informatie kan men ­contact opnemen met XyNed via info@xyned.nl of www.XyNed.nl.

Bijscholing jongerenbegeleiders Dit najaar wordt opnieuw de cursus ‘Ontspanning en inzicht’ aangeboden voor leerkrachten, jeugdwerkers en ouders. Eigenlijk voor iedereen die met jongeren te maken heeft. Maar ook voor coaches die met volwassenen werken.

Er wordt in de cursus een geïntegreerd aantal westerse en oosterse ontspanningstechnieken aangeboden die direct toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Pia de Blok heeft deze ­cursus

• Tolk/Vertaaldiensten • Taal/cultuurcursussen • Consultancy

ontwikkeld vanuit haar werkervaring en ze geeft sinds 2005 lessen en workshops klas­ sikaal op scholen aan jongeren (momenteel onder andere op De Goudse Waarden) en voor andere instanties aan volwassenen. De lessen starten op zaterdag 3 oktober van 10.30 tot 13.00 uur. Ze worden gehouden in samenwer­ kingsverband met het Advaita centrum op de Fluwelensingel 53 in Gouda. Zie voor meer in­ formatie: www.a-dvaita.net.

Tel: 0182 - 785374 Mob: 06 - 52067953 info@xyned.nl www.xyned.nl

Feestelijk onthaal voor directeur Wilfred Simons, directeur van SBO “De Oostvogel” vierde donderdag 27 augustus zijn vijftigste verjaardag. Nadat hij door een auto met chauffeur thuis werd opgehaald ging hij uitgedost met een feestelijke muts en das naar school waar hij luidkeels werd toegezongen door leerlingen en leerkrachten. Uiteraard ontbrak Abraham niet bij deze festiviteiten. Na de inspectie van het versierde kantoor en een traktatie keerde de rust weer terug.

Cursus Lijf en stilte in Gouda Bram Boer, lichaamsgericht psychotherapeut in Gouda, organiseert vanaf 10 oktober een cursus van vier zaterdagochtenden om te leren omgaan met stress.

“Door lichaamswerk laat je de stress achter je en door meditatie daarna vind je rust in jezelf. Lijf en stilte is een cursus voor geoefende én ongeoefende deelnemers: groepsdagen om li­ chaamswerk te doen, stilte te ervaren en dat samen te delen.” Lichaamswerk gaat er van uit dat lichaam en geest elkaar beïnvloeden. Daardoor kan ook psychische spanning in het lijf beleefd worden. Oefeningen uit lichaams­ werk geven dan de kans om oude vastzittende gevoelens vrij te laten. Bram Boer: “Tijdens de cursusdagen Lijf en stilte beginnen we met oefeningen van het lijf. Daarna werken we langzaam maar zeker toe naar stilte en ver­ binding. Lijf en stilte is een uitnodiging om in groepsverband te zoeken naar je eigen weg: weg van de stress.” De cursus is op zaterdag­ ochtenden 10 en 24 oktober, 7 en 21 novem­ ber 2009 en wordt begeleid door Bram Boer. De cursus kost 175 euro. Aanmelden kan via info@bramboer.nl, of (0182) 585 171. Een ­uitgebreide folder wordt op aanvraag toe­ gezonden.

Ademmeditatie Sunrise of the Soul Zondag 27 september Cursus Stresshantering door lichaamswerk en meditatie

Vier zaterdagen vanaf 10 oktober

Bram Boer | 0182 585171 | www.bramboer.nl

Workshop trouwreportage en bruidsfotografie op donderdag 29 oktober, zaterdag 21 november en donderdag 10 december www.dekarmel.nl Lange Tiendeweg 54 - 2801 KJ Gouda - Tel: 0182 - 580160 - E-mail: info@dekarmel.nl


24

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

ADVERTENTIE

Heb ik het ook? ernstige leverontsteking

Hepatitis C is een ernstige, besmettelijke ziekte waarbij de lever ontstoken is. Mogelijk 60.000 mensen in Nederland zijn besmet zonder dat ze dat weten. De meeste mensen met hepatitis C hebben geen klachten. Dit zegt niets over de ernst van de ziekte. Bij een kwart van de mensen wordt de lever erg beschadigd. Zij kunnen bijvoorbeeld leverkanker krijgen. Inenten tegen hepatitis C is niet mogelijk. Gelukkig is het wel behandelbaar.

Wanneer loop ik risico?

U kunt hepatitis C krijgen als het bloed van iemand met deze ziekte in uw bloed komt. Dat kan bijvoorbeeld als u een wondje maakt met een scheermes dat is gebruikt door iemand met hepatitis C. Of als u een prik krijgt met een besmette naald. U wordt niet besmet door gewone contacten met mensen, zoals handen schudden, zoenen, knuffelen, het gebruik van hetzelfde servies of dezelfde wc-bril. De kans dat u besmet wordt door seks is zeer klein. Hieronder staan de belangrijkste oorzaken:

In landen waar hepatitis C veel voorkomt. U loopt risico als u in deze landen het volgende heeft laten doen:

Tatoeage of piercing Operatie of bloedtransfusie

Wat kan ik doen?

Behandeling door de tandarts Besnijdenis

Bloedtransfusie voor 1992 Pas vanaf 1992 is controle op hepatitis C mogelijk. U loopt risico als u voor die tijd bloed toegediend heeft gekregen in Nederland of in het buitenland.

Minimaal 1 hokje aangevinkt of twijfel? Kijk op hebikhepatitis.nl, bel 033 - 422 09 88 of ga naar uw huisarts.

Denkt u dat u risico heeft gelopen op een besmetting met hepatitis C? Maak dan een afspraak met uw huisarts. Behandeling van hepatitis C kan voorkomen dat u ernstig ziek wordt. En als u weet dat u besmet bent, kunt u er ook voor zorgen dat u anderen niet besmet.

Hepatitis C samengevat: • Ernstige leverziekte • Overdracht via bloed • Geen duidelijke klachten • Inenting niet mogelijk • Behandeling wél mogelijk

Harddrugs gebruiken U loopt risico als u ooit harddrugs heeft gebruikt met materialen van iemand anders. U moet dan denken aan naalden, spuiten, pijpjes en snuifrietjes.

Hoe weet ik of ik besmet ben?

Hepatitis C geeft meestal geen klachten. U kunt dus besmet zijn, zonder dat u het weet. Alleen bloedonderzoek maakt duidelijk of u besmet bent. Uw huisarts kan u hiervoor doorverwijzen.

Kijk op hebikhepatitis.nl voor alle risicolanden.

hebikhepatitis.nl

Nu bij Univé, VGZ en Trias!

Voor hetzelfde geld krijgt u nu 25% meer fysiotherapie! Heeft u een aanvullende verzekering bij Univé, VGZ of Trias? Dan heeft u recht op een vergoeding voor behandelingen fysiotherapie. Onze fysiotherapiepraktijk is voorkeursleverancier van Univé, VGZ en Trias. Daardoor rekenen wij per behandeling 25% minder. Zo kunt u uit uw jaarlijkse vergoeding 25% meer behandelingen halen.

Hoe werkt het precies?

Bel ons, u hoort direct wat uw verschil is!

Stel, u mag uit uw aanvullende verzekering jaarlijks maximaal € 200,- aan

Het aantal extra behandelingen hangt dus af van uw aan-

fysiotherapie besteden. Elders kost een behandeling € 28,-. De € 200,- zijn

vullende verzekering. Neem contact met ons op, wij kunnen

dan na 7 behandelingen op. Wij rekenen € 22,-. Bij ons zijn dus 9 behandelingen

u precies vertellen wat uw voordeel is.

mogelijk, plus de gratis eerste screening. Mag u jaarlijks meer besteden? Dan heeft u ook meer extra behandelingen! Praktijk Joosten

Fysiotherapie Oranjestaete

FysioVisiq

Limaweg 55 G, 2743 CC Waddinxveen T: 0182-618022 E: info@praktijkjoosten.info I: www.praktijkjoosten.info

Julianahof 210, 2802 GN Gouda T: 0182-751811 E: info@fysiotherapie-oranjestaete.nl I: www.fysiotherapie-oranjestaete.nl

Lekkenburg 8a, 2804 XC Gouda T: 0182-533833 E: info@fysiovisiq.nl I: www.fysiovisiq.nl


25

FAMILIE

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Klassieke homeopathie met dieren De Pionier met professionele zang en dans in Goudse Schouwburg Komende zaterdag 12 september geeft Gouda’s Harmonie De Pionier met een multitalent uit de Nederlandse theaterwereld en een ­Latijns-Amerikaans danspaar van ‘Dancing with the Stars’ een avondvullende voorstelling in de Goudse Schouwburg. De ­voorstelling ‘I have a dream’ begint om 19.45 uur. Kaarten à zestien euro zijn verkrijgbaar aan de kassa van de schouwburg.

Homeopathie is een prachtige geneeswijze voor dieren volgens Anja Kisman.

Anja Kisman startte onlangs haar praktijk voor dierhomeopathie. Zij heeft zich gespecialiseerd in klassieke homeopathie voor dieren en ze is geschoold en getraind in het opsporen van de oorzaak van een fysiek of mentaal probleem bij huisdieren.

Kisman’s ervaring is dat dieren een betere kwaliteit van leven hebben als hun afweersys­ teem optimaal is. “Met de juiste natuurlijke hulpmiddelen wordt een kwetsbare plek in het immuunsysteem van een dier ‘bewapend’. Het is aan mij als homeopaat om het gedrag, gecombineerd met de signalen (symptomen) van het lichaam, op een goede en begrijpelijke

manier te vertalen en daar een passend homeo­ pathisch medicijn bij te vinden. Het dier kan alleen niet worden ondervraagd. Daarom is de communicatie over en weer met de eigenaar van groot belang. Homeopathie is een prach­ tige geneeswijze voor dieren. Dieren reage­ ren heel erg goed op deze bij uitstek natuur­ lijke geneeskunde.” Zie voor meer informatie: www.dedierhomeopaat.nl of neem contact op tijdens het telefonisch spreekuur van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 09.30 uur. Telefoon (0182) 51 00 55 of 06 - 55 79 77 92. De dier­ homeopaat is gevestigd in de Spieringstraat 97 in Gouda.

Tijdens de voorstelling staat de muziek van De Pionier, verzorgd door het harmonieorkest, de drumfanfare en het leerlingenorkest, centraal. Het multitalent dat daarnaast zal optreden, heet Daniëlle Staps. Zij kan alles op de theater­ planken: zingen, spelen en presenteren. Het afgelopen seizoen was zij Kinder Muzikaal Leider bij de musical ‘Joseph & The Amazing Technicolor Dreamcoat’ van Joop van den Ende. Momenteel is ze leading lady van het hilarische theatergezelschap ‘Het Yuka-arrest’ en zingt ze in het duo ‘Sunchi jazz ’n poptunes’.Het La­ tijns-Amerikaans danspaar bestaat uit Gwyneth van Rijn en Niels Didden. Afgelopen seizoen won Gwyneth ‘Dancing with the Stars’ sa­ men met Jamai. Haar vaste danspartner Niels werd daarbij tweede met Nicolette van Dam. Gwyneth en Niels dansten vorig jaar ook al

op de klanken van De Pionier in de Goudse Schouwburg, toen de muziekvereniging hon­ derd jaar bestond. Daarnaast zullen drie jonge talenten van Ballet- en Dansstudio Gouda optreden met De Pionier. Behalve door het Goudse bedrijfsleven, wordt ‘I have a dream’ gesteund door de KLM. De nationale lucht­ vaartmaatschappij verleent op ludieke wijze haar medewerking aan de voorstelling. De ma­ nier waarop dit gebeurt, blijft een verrassing tot in de schouwburg. Regelmatig geeft De Pionier een voorstelling in de Goudse Schouwburg met professionals uit de wereld van theater en mu­ ziek. Er wordt dan altijd gecollecteerd voor een goed kinderdoel. Dit jaar gaat de opbrengst hiervan naar Stichting Kinderdroomwens, die de mooiste dromen van kinderen in vervulling laat gaan.

Cursus diabetes, overgewicht of rugklachten bij Fysio Visiq

Arie van Erk ‘Snelste burgemeester van Nederland’

Oranjestaete en FysioVisiq uit Gouda en praktijk Joosten uit Waddinxveen bieden speciale groepsprogramma’s aan.

Zorgverzekeraars hechten steeds meer belang aan kwalitatief juiste zorg voor hun verzekerden. Er is niet alleen aandacht voor klachten, maar ook oog voor een gezonde leefstijl.

Tijdens de Wielerwedstrijd Burgemeesters in Joure (Skarsterlân) op 4 september kwam burgemeester Arie van Erk (Bergambacht) als snelste uit de strijd. Hiermee kreeg hij de titel ‘snelste burgemeester van Nederland’. Op een banddikte werd van Erk gevolgd door Joost van Oostrum (Rhenen). Als derde eindigde Hubert Vos (Nuth).

Praktijk Klassieke Homeopathie voor dieren | Anja Kisman

Spieringstraat 97 • 2801 ZJ • T 0182 - 51 00 55 / 06 - 55 79 77 92 info@anjakisman.nl • www.dedierhomeopaat.nl

UVIT, de grootste zorgverzekeraar in de re­ gio, heeft een aantal fysiotherapie praktijken geselecteerd die voorkeursleverancier zijn ge­ worden. UVIT heeft een aantal kwaliteitsei­ sen opgesteld waaraan fysiotherapiepraktijken moeten voldoen. Oranjestaete en FysioVisiq uit Gouda en praktijk Joosten uit Waddinxveen voldoen aan deze eisen. Alledrie zijn aangeslo­ ten bij de landelijke keten ‘Het Gezonde Net’ en zijn ISO-HKZ gecertificeerd. Deze prak­ tijken bieden behalve fysiotherapie ook spe­

ciale groepsprogramma’s voor patiënten met diabetes, overgewicht, COPD of rugklachten. Een cursus bestaat uit trainingen waarbij aan­ dacht wordt besteed aan voorlichting over het ziektebeeld en hoe te bewegen met de klach­ ten. Fitness is een belangrijk onderdeel van de cursus. Zelfstandigheid en zelfmanagement worden gestimuleerd. Na afloop van de cursus hebben deelnemers de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut te blijven sporten. Bij wie voldoende aanvul­ lend verzekerd is, worden de kosten van deze cursus door de zorgverzekeraar vergoed. Zie voor adressen en uitgebreide informatie de ad­ vertentie in deze krant.


Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

26

ADVERTENTIE

VICTORIABAARSHAASJES NATUREL OF GEMARINEERD € 1,59 (100 GRAM)

UIT EIGEN KEUKEN SPIRELLI PASTA MET GAMBA’S EN GEROOKTE ZALM

€ 6,95 (500 GRAM)

ITALIAANS CALZONE BROODJE MET ZALM OF TONIJN EVEN IN DE OVEN EN U HEEFT EEN HEERLIJKE MAALTIJD € 3,95 PER STUK IEDER WEEKEND DIVERSE SCHAAL OF SCHELPDIEREN OESTERS FINES CLAIRES, ZEEUWSE WILDE VERSE ITALIAANSE VONGOLE VERSE COQUILLES LEVENDE KREEFT OP BESTELLING

Zeevishandel Kees Vrolijk dat staat voor service en kwaliteit !! Lange Tiendeweg 61 - 2801 KG Gouda - Tel: 0182 512363

KLEIN CARAVANS 1. 1 jaar Bovag garantie op alle occasions boven € 3500,-

2. huisselectie caravans met 2 jaar Bovag garantie 3. gratis kortingspas voor onze campingshop

te De allerlaats 08 en 2009 modellen 20 eprijsd g p r e h c s r e ze

Service Center

Bovag/Focwa erkend

Campingshop Openingstijden: maandag gesloten

obby Nu in de showroom H en t nd Fe , fs ef hl et D Modellen 2010

Uw Persoonlijke Dealer in de Randstad Officieel Bovag/Focwa Caravanbedrijf. Onderhoudsbeurt va. € 195,Veilig op weg naar uw bestemming = Veilig naar je stek met onze vakantiecheck €45,Controle op ruim 20 punten. Hoogeveenenweg 15, 2913 LV Nieuwerkerk aan den IJssel Tel. 0180-316195 - Fax. 0180-322392 www.kleincaravans.nl - e-mail: info@kleincaravans.nl

Winkel di t/m vr 08.30 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur za. 10.00 - 16.00 uur Showroom di t/m vr 08.30 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur za. 10.00 - 16.00 uur Routebeschrijving Komende vanaf de A20, vanuit richting Rotterdam of Utrecht, neemt u de afslag Nieuwerkerk aan den IJssel. Volg witte borden industrieterrein “Hooge Veenen”, U vindt ons op nummer 15. Direct aan de A20.


UITGAAN

Raciale spanningen in film ‘Disgrace’

27

Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000

Uitladder

Vrijdag 11 september

• Bodegraven, Najaarsmarkt, vanaf 13.00 uur. • Bodegraven, Optreden Stage Act in het Evertshuis, Spoorstraat 15, aanvang: 22.00 uur. • Gouda, Expositie originele antieke kaarten van Gouda en omgeving, Galerie De Hollandsche Maagd, Oosthaven 28 (meer info www.dehollandschemaagd.nl). • Gouda Culinair, Houtmantsplantsoen, van 16.45 tot 24.00 uur. • Goudse singelloop, centrum Gouda, vanaf 18.15 uur. • Gouda, Logics presents DJ Remy in SO What, Vest 30, deur open 22.00 uur. • Gouda, quiltexpositie tot en met 17 september in Sint-Janskerk Zaterdag 12 september

John Malkovich zet met zijn wat geniepige oogopslag het onaangename hoofdpersonage geloofwaardig neer.

Precies tien jaar geleden publiceerde de ZuidAfrikaanse schrijver en nobelprijswinnaar J.M. Coetzee zijn geruchtmakende bestseller ‘Disgrace’ (in Nederland vertaald als ‘In ongenade’). Nu is er de verfilming van de Australische regisseur Steve Jacobs, die heel dicht bij het boek bleef. Deze film is komende week te zien in het Goudse Filmhuis.

‘Disgrace’ speelt enkele jaren na de afschaffing van de apartheid in Zuid-Afrika. Een verwarrende en onrustige periode, waarin zowel blanken als zwarten geconfronteerd worden met de nieuwe maatschappelijke ­verhoudingen. Dat geldt al helemaal voor David Lurie (John

Malkovich), een blanke literatuurprof met racistische trekjes. De slimme maar ronduit vervelende man valt ook nog eens op zijn jonge studentes. Maar na een uit de hand gelopen affaire moet hij bakzeil halen en ontslag nemen van de universiteit. Lurie trekt in bij zijn lesbodochter Lucy (Jessica Haines), die op het platteland woont naast een zwarte buurman. Dit leidt tot raciale spanningen bij Lurie. De situatie escaleert wanneer hij met zijn dochter wordt overvallen door drie donkere jongens. Zij verkrachten Lucy, maar tot verbijstering en woede van Lurie doet zij daarvan geen aangifte. De nasleep van dit drama leidt bovendien tot nog grotere dilemma’s.

VPRO directeur opent ‘Nederland 2’

• Bodegraven, Najaarsmarkt, vanaf 9.00 uur. • Gouda, Expositie originele antieke kaarten van Gouda en omgeving, Galerie De Hollandsche Maagd, Oosthaven 28 (meer info www.dehollandschemaagd.nl). • Gouda, Boekenmarkt bibliotheek Gouda, Weeshuisplein, aanvang 10.00 uur. • Gouda, Voorstelling Gouda’s Harmonie De Pionier in Goudse Schouwburg, aanvang 19.45 uur. • Gouda Culinair, Houtmansplantsoen, 15.00 tot 24.00 uur. • Gouda, Nuclear Fall out, a black metal blitzkrieg in De Gonz, Turfsingel 36, aanvang 20.00 uur. • Gouda, open huis creatief centrum de PapaverHoeve, Bloemendaalseweg 75, van 14.00 tot 17.00 uur. • Haastrecht, Open dag molen Haastrecht, parkeren bij zwembad de Loete, Bredeweg 2, tussen 10.00 en 16.00 uur. • Haastrecht, Dahlia Show, in het vereniginggebouw De Grote Haven van 10.00 tot 16.00 uur. • Moordrecht, Jaarmarkt in het centrum van 10.00-17.00 uur. Zondag 13 september

Ladies Night: wo. 30-09-2009, 20.15 uur THE UGLY TRUTH met Katherine Heigl en Gerard Butler

dagelijks 20.30 3e week De nieuwste Tarantino!

INGLOURIOUS BASTERDS dagelijks 21.30, vr. ook 15.15 1e week Gewetenloze vrouwen versierder komt tot inkeer!

GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST do. t/m zo. 21.30 4e week THE TAKING OF PELHAM 1 2 3 dagelijks 18.30 9e week

HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE (OV) dagelijks 18.45, vr. ook 15.15 13e week THE PROPOSAL ma. t/m wo. 21.15 18e week ANGELS & DEMONS - HET BERNINI MYSTERIE

KINDERMATINEE

Alle films zijn Nederlands gesproken. vr. 15.30, za. zo. en wo. 14.15, vr. en za. ook 18.30 5e week Vier cavia’s, één missie!

G-FORCE (NL)

alleen zo. 14.00 6e week Wat doe je als je niet op je vader lijkt?

DE INDIAAN

za., zo. en wo. 14.00 11e week

ICE AGE 3 (NL) Dawn of the Dinosaurs! za. en wo. 14.00 9e week

HET GEHEIM VAN MEGA MINDY Op vrijdag voordeelmatinee 6,- euro Vrijdag 11 sept.:

Ghosts of Girlfriends Past, The Proposal, G-Force

Filmhuis Gouda

• G ouda Culinair, Houtmansplantsoen, 13.00 tot 22.00 uur. • Gouda, Game & Lounge in De Gonz, Turfsingel 36, van 14.00 tot 20.00 uur. • Gouda, Viering Oecumenisch Initiatief Gouda, grote zaal Zorgcentrum Goverwelle, Middenmolenplein 266, aanvang 16.30 uur.

Vrijdag 11 september

Dinsdag 15 september

Maandag 14 september

• G ouda, Toeristenmarkt op de Markt, van 10.00 tot 17.00 uur. Woensdag 16 september

• G ouda, Orgelconcert door Sietze de Vries op beide orgels in Sint-Janskerk, aanvang 20.00 uur. Vrijdag 18 september VPRO-directeur Lennart van der Meulen opende zaterdag de tentoonstelling Nederland 2 in museumgoudA. De tentoonstelling is samengesteld door Pim Trooster en bevat werk van 22 kunstenaars die reflecteren op het medium tv. De expositie is geïnspireerd door de Spaanse film ‘El Televisor’ van Narciso Ibáñez Serrador. Deze werd naar aanleiding van de tentoonstelling getoond in de nacht van 5 op 6 september. De tentoonstelling is te zien van tot en met 29 november 2009.

Donderdag 10 t/m woensdag 16 september 2009

• Gouda, Aux Raus + Krause in SO What, Vest 30, deur open 22.00 uur

19.00 uur: Chéri 21.45 uur: La fille du RER Zaterdag 12 september

19.00 uur: Chéri 21.45 uur: Disgrace Zondag 13 september

16.00 uur: La fille du RER 20.30 uur: Disgrace 20.30 uur: La fille du RER Dinsdag 15 september

14.00 uur: Chéri 20.30 uur: Disgrace

Woensdag 16 september

20.30 uur: La fille du RER Donderdag 17 september

20.30 uur: Unspoken Vrijdag 18 september

19.00 uur: 35 Rhums 21.45 uur: Unspoken

Herfst hangt in de lucht

VERKOOP EN SERVICE IN ÉÉN HAND w w w. g o u d s e s c h o u w b u rg. n l

Lenette van Dongen ´NIKÈ´ vrijdag 18 september

Aanvang: 20.00 uur Foto: Rene van der Hulst

PIANO’S EN VLEUGELS Meridiaan 25, Gouda 0182-524 528 www.coxpiano.nl

Open: do/vrij/zat. 9.00 - 17.30 uur Overige dagen en ‘s avonds op afspraak.

Zoek de verschillen tussen deze afbeeldingen en kijk voor de uitslag op­ www.dekrantvangouda.nl


Nummer 37, 11 september 2009 Oplage: 69.000 exemplaren

28

ADVERTENTIE

Langer comfort onder uw Mado® zonwering! Nu de avonden korter en koeler worden is een beetje extra warmte op uw terras of balkon natuurlijk welkom. Aan de andere kant wilt u overdag de hinderlijke lichtinval van de zon zoveel mogelijk beperken. Mado® zonwering heeft de oplossing voor beide! Als u vóór 17 oktober 2009 een Mado® terraszonwering aanschaft krijgt u er GRATIS een Boretti terrasheater (t.w.v. € 240,-) bij! Om zo snel mogelijk van uw zonwering te kunnen profiteren is er de ‘Mado® Spectra X-Press’. Een terraszonwering die

GRATIS*

Boretti

terrasheater t.w.v. € 240,bij uw Mado® terraszonwering!

uitblinkt in comfort en gebruiksgemak en die dit najaar extra snel leverbaar is. *zolang de voorraad strekt

Bezoek uw Mado® adviseur voor meer informatie en blijf er warmpjes bijzitten dit najaar. Ook voor advies over onderhoud en het ‘winterklaar’ maken van uw bestaande Mado® zonwering kunt u terecht bij:

Showroom: Hoge Gouwe 47 - 2801LB Gouda - Tel. 0182 - 51 80 36 Fax. 0182 - 52 68 99 - www.hameni.nl - www.gouda-online.nl


29

ADVERTENTIE

Nummer 37 11 september 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

rouwpagina ) T Op zaterdag 26 september van 10.30 -15.30 uur in Brasserie De Drie Meiden, Nesse 16 in Waddinxveen.

Voor meer informatie: www.trouwbeurs-groenehart.nl

♼ Met 2 bruidsmodeshows (om 11.30 en 13.30 uur), ♼ diverse demonstraties, ♼ proeverijen, ♼ voordeelacties en ♼ heel veel meer!

RUJDQLVDWLHZZZDSDUWQHW

? will you marry me

TOEGANG GRATIS

De mooiste dag van uw leven gefotografeerd? De Karmel verzorgt uw bruidsreportages!

www.dekarmel.nl Lange Tiendeweg 54 - 2801 KJ Gouda - Tel: 0182 - 580160 - E-mail: info@dekarmel.nl

Het bruidspaar van de maand

Een kledingmaatje minder ? Vetrolletjes voorgoed weg ! • • • • • •

zonder littekens zonder operatie zonder pijn zonder herstelperiode met UltraShape wetenschappelijk bewezen

blijvend resultaat

• buik • anken • dijbenen • billen • BH-bandjes • borstvorming (bij mannen)

Foto : Annelies Kloek van Lessismore-fotograďŹ e

Wij nodigen het winnende bruidspaar van harte uit om de waardecheque

Bodyline Clinic

ark & Renate Tetteroo zijn getrouwd op 14 augustus 2009. Zij ondernemend, bruisend

M

en lief. Hij avontuurlijk, zorgzaam en liefdevol. Dit prachtige paar is woonachtig in hun

Meer informatie:

droom huis te Waddinxveen. Zij zijn beide sportief en houden van de natuur, zelfs op de

0348-409199

trouwdag met laarzen aan onder de trouwjurk rennen door het gras met je geliefde, dat wil wat zeggen!

van â‚Ź75,- bij ons te besteden.

Het bruidspaar ontvangt een waardecheque van 50 euro die is te besteden bij juwelier Spruytenburg

of bezoek onze website:

in Waddinxveen. Wilt u ook het bruidspaar van de maand zijn? Stuur uw trouwkaart op naar De Krant van Waddinxveen, Crabethstraat 38-D, 2801 AN Gouda onder vermelding van “trouwpagina�.

Van Onselen Schoenmakerij

u w s p e c i a l i s t op h e t g e bi e d va n

schoenen, steunzolen e.a. binnenzolen schoenwinkel

onder het Stadhuis van Gouda bevindt zich de mooiste feestlocatie in de regio Markt 1, 2801 JG Gouda

Te l e f o o n ( 0 1 8 2 ) 5 8 4 3 0 0

www.burgerhal.nl

Tevens repareren wij ook op vakkundige wijze uw schoenen.

Tevens uitgebreide collectie dameslaarzen en dames en herenschoenen

Leverancier van:

Koningin Wilhelminaplein 55 2741 EC Waddinxveen 0182-630093

Samen Knippen! &OXJKWJFSFOEJUGFFTUNFU Noordkade 64 • Waddinxveen Telefoon 0182 - 640 157 Internet: www.kluwaprint.nl

HĂŠt adres voor uw trouwkaart!

   

#BMMPOOFOLPSUJOHFO 4DINJOLFOFOJOWMFDIUFOWPPSEFLJET 0QNBLFO ,PNUVHF[FMMJHMBOHT EFLPGĂ FTUBBULMBBS 6XEBNFTFOIFSFOLBQTBMPO

8JOLFMDFOUSVNiEF-VJGFMCBBOu8BEEJOYWFFOr5FMrXXXOFMMZTIBBSTBMPOBOLPOM


DE

Krant VAN Waddinxveen

Nummer 37 11 september 2009

30

ADVERTENTIEHet priklab breidt uit! Het aantal patiënten van het Klinisch chemisch Laboratorium van ‘t Lange Land Ziekenhuis groeit snel. Om deze klanten beter van dienst te kunnen zijn, werken we achter de schermen aan een geheel nieuw priklab in het Stadshart van Zoetermeer.

Om ons team van 25 collega’s te versterken zoeken wij per direct

doktersassistenten (m/v) voor 20-24 uren per week.

Wat ga je doen? De werkzaamheden bestaan uit het ontvangen van patiënten, het verrichten van bloedafname, het in ontvangst nemen van materiaal en het doen van administratieve werkzaamheden m.b.t. het verwerken van aanvragen en analyseresultaten. De bloedafname vindt plaats op het priklab in het ziekenhuis, maar ook op verschillende prikposten binnen en buiten Zoetermeer, bij de patiënten aan huis of in diverse instellingen en op het nieuw te openen priklab in het Stadshart. Hiervoor beschikt het laboratorium over vier dienstauto’s. Wie zoeken we? Ben jij een representatieve en servicegerichte collega, die met een nauwkeurige en flexibel ingestelde werkhouding ons team wil komen versterken? Dan zijn we op zoek naar jou! Wij vragen een afgeronde paramedische opleiding, minimaal op het niveau van doktersassistent(e), met bijvoorkeur beheersing van de diverse bloedafnametechnieken en ervaring met onder Windows werkende informatiesystemen. Het bezit van een rijbewijs is vereist. Wat bieden we? Van toepassing is de cao-ziekenhuizen, functieschaal FWG-35. Daarnaast bieden we een pakket aan met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Meer weten? Heb je interesse in deze functie en wil je werken in een enthousiast en collegiaal team? Neem contact op met mevrouw C.J.S. Terpstra-Gaudio, organisatorisch manager Laboratorium, telefoonnummer 079-346 25 75 of de teamleiders van het priklab mevrouw Y. Kum-Opdam en mevrouw C. Tonino-Otto, telefoonnummer 079-346 25 72. Je schriftelijke sollicitatie met motivatie en curriculum vitae kun je richten aan ‘t Lange Land Ziekenhuis, t.a.v. de afdeling P&O, Toneellaan 1, 2725 NA Zoetermeer of via de mail PenO@llz.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


31

FAMILIE/SPORT

Trouwbeurs presenteert veel mogelijkheden

Nummer 37 11 september 2009

DE

Krant VAN Waddinxveen

Activiteiten in Waddinxveen Fietstocht voor senioren

Seniorenwerk organiseert 15 september een fietstocht. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.15 uur in het Anne Frank Centrum. Om ongeveer 10.00 uur wordt er gestart. Deze fietstocht richting Oudewater gaat langs de Reeuwijkse Plassen en de Ruige Weide en de koffiestop vindt plaats bij café ‘Tante Pietje’. Kosten: 3,50 euro inclusief consumptie. De tocht gaat alleen door bij goed fietsweer. Locatie: Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 1. Informatie: (0182) 631 932 De volgende en laatste fietstocht is gepland op 13 oktober.

Centrum. De zaal gaat open om 14.30 uur, de middag begint om 14.45 uur. Vooraf opgeven is niet nodig. Voor meer informatie kan men bellen naar telefoonnummer (0182) 631 932. Bingo voor kinderen in ‘de Boog’

In buurtcentrum ‘De Boog’ wordt op woensdag 16 september een kinderbingo gehouden. De zaal gaat open om 13.30 uur, de bingo begint om 14.00 uur. Entree is gratis. Alle kinderen vanaf vier jaar zijn welkom in het centrum aan de C. Huygenslaan 2. Korte wandeltocht voor ouderen

Cursus Beeldbewerking bij stichting Vonk

Stellen die willen gaan trouwen, kunnen op de trouwbeurs inspiratie opdoen voor hun huwelijksdag.

In de Brasserie De Drie Meiden wordt op zaterdag 26 september Trouwbeurs ‘t Groene Hart gehouden. De trouwbeurs zal plaatsvinden van 10.30 tot 15.30 uur. Hier kunnen aanstaande bruidsparen gratis terecht voor praktisch alles wat met hun huwelijk te maken heeft.

Arie Pieter van Dijk van ap-art.net is mede organisator van de beurs. “Het aanbod van diensten en producten op de beurs is zo groot en divers, dat men hier bij wijze van spreken in één keer alles voor de trouwdag kan regelen. Van bruidsboeket tot bruidstaart, van dansles tot drukwerk, van feestlocatie tot fotoreportage en van trouwringen tot trouwvervoer; tal van bedrijven uit de regio tonen hun kunnen tijdens deze trouwbeurs.” Eén van de aantrekkelijke

onderdelen van het beursprogramma is de bruidsmodeshow. Deze wordt om 11.30 en om 13.30 uur gegeven door Atlanta Bruidsmode uit Rotterdam. Van Dijk: “Daarnaast is de beurs natuurlijk doorlopend geopend voor iedereen die informatie wenst over bijvoorbeeld het werk van een weddingplanner of graag advies van de notaris krijgt over huwelijkse voorwaarden. De eerste 150 stellen die de beurs bezoeken, krijgen een tijdschriftenpakket met onder meer het glossy magazine ‘Bruid & Bruidegom’ ter waarde van ruim tien euro gratis. En voor alle bezoekers ligt er een ‘trouwboekje’ klaar met daarin vele interessante kortingscoupons. Voor meer informatie kan men terecht op www.trouwbeurs-groenehart.nl.

Judith Ivens, fotografiedocente, start met een basiscursus beeldbewerking op de computer op 22 september. Er zijn nog een paar plekken vrij. In deze cursus leert men digitale foto’s bewerken met Adobe Photoshop. Ervaring in het werken met Windows is nodig om deze cursus te kunnen volgen. Locatie: De cursus vindt plaats op dinsdagavond van 20.00 tot 22.30 uur aan de Mauritslaan. Voor inschrijving en informatie: stichting Vonk, Kerkstraat 13 te Waddinxveen, (0182) 614 422 of info@stichtingvonk.nl

Bingo bij de soos

Seniorenwerk organiseert op dinsdag 15 september een bingomiddag in het Anne Frank

Seniorenwerk organiseert 14 september een wandeltocht van ruim zes kilometer. Inschrijven kan op de dag zelf vanaf 9.30 uur in het Anne Frank Centrum. Om 10.00 uur vertrekt de groep met auto’s naar Zoetermeer. Daar vandaan wordt er richting Stompwijk gelopen. De koffiestop vindt plaats bijkaasboerderij ’De Vierhuizen’. Kosten: drie euro inclusief consumptie. Deelnemers die meerijden, wordt een kleine bijdrage aan autokosten gevraagd van maximaal een euro. De volgende korte wandeltocht staat gepland op 12 oktober. Locatie: Anne Frank Centrum, Jan van Bijnenpad 1. Informatie: (0182) 631 932 De volgende wandeling is gepland op 29 september.

Jitae op nieuwe locatie

Anders Kijken naar Kunst Carina Mathot start op donderdagmorgen 24 september met de cursus Anders Kijken naar Kunst. Zij leert de deelnemers te kijken door de ogen van de kunstenaar. De cursus kunstbeschouwing wordt gegeven in de Filmzaal van stichting Vonk en duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Carina Mathot is als docente beeldende kunst en kunstbeschouwing al jaren werkzaam bij stichting Vonk. Anders kijken naar Kunst richt zich vooral op de beeldende kunst, geplaatst in

het brede perspectief van de tijdgeest, waarin de beeldende kunst is ontstaan in samenhang met filosofie, literatuur en muziek. Met het kernthema ‘Licht en Kleur’ maken de deelnemers een chronologische en thematische reis door de kunstgeschiedenis vanaf de Byzantijnse tempera schilderijen uit de twaalfde eeuw tot de uitdagende colourfield schilderijen in de twintigste eeuw. In het tweede deel van de cursus ligt het accent op de samenhang van ‘Licht en Kleur’ tussen de architectuur, beeldhouwkunst en schilderkunst.

De Jitae Taekwondo Club is veranderd van locatie in Waddinxveen. Voor de jeugd vanaf vijf jaar wordt nu elke woensdag taekwondoles verzorgd in sporthal de Duikelaar aan de Zuidplaslaan 550. Deze les is van 16.00 tot 17.00 uur. Voor de oudere jeugd en volwassenen bestaat er de mogelijkheid om woensdagavond in Waddinxveen kennis te maken met deze Olympische sport. De locatie is dan aan de Noordkade 74a. De les start om 19.30 en eindigt om 20.30 uur. Ook hier bestaat de mogelijkheid om zonder ervaring een gratis kennismakingsles te volgen. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Jitae, telefoon: (0182) 636 462 of per e-mail: Jitae@tiscali.nl.

Timmerlieden kunnen aan het werk Voorbereidingen voor de Langs de Gouweloop in volle gang

Dagelijks hebben de vrijwilligers van Gered Gereedschap de afgelopen twee maanden gewerkt aan het herstellen van oud gereedschap en het samenstellen van pakketten voor twee scholen in Afrika. Honderden boren, beitels en tangen werden geslepen en nauwkeurig geschilderd. In totaal werden negentien kisten ingepakt die samen een gewicht hadden van 1040 kilo. Het gereedschap is bestemd voor een school in Kenia-Asembo waar timmerlieden een opleiding volgen. Verder zijn er naaimachines klaargemaakt en ingepakt voor de kleermakerijopleiding in Sierra Leone.

SC Antilope organiseert op zondag 4 oktober de 41ste C1000 Langs de Gouweloop en de tweede Waddinxveense kampioenschappen. In samenwerking met de C1000, die sinds vorig jaar hoofdsponsor is van deze loop, en de hoofdsponsor van SC Antilope, Holland Shipping, is er een gevarieerd programma voor jong en oud gemaakt. De komende weken vinden de laatste voorbereidingen plaats.

leggen individueel de tien kilometer af en de drie snelste tijden per ploeg worden opgeteld tot de totaaltijd van het team. Deze totaaltijd bepaalt de plaats van het team in het eindklassement. Bedrijven kunnen hierop inschrijven met een team van minimaal drie en maximaal vijf lopers. Voor meer informatie en voorinschrijven (dit is mogelijk tot 1 oktober) is er een aparte website: www.langsdegouweloop.nl.

De Langs de Gouweloop begint om 11.00 uur met een wandeltocht van tien kilometer voor de sportief wandelaars en de nordic walkers. Om 13.00 uur beginnen de verschillende hardloopwedstrijden. Er is een kidsrun van een kilometer voor de jeugd (met gratis deelname bij voorinschrijving) en er zijn loopwedstrijden met afstanden van vijf, tien of vijftien kilometer. De tijden van de hardlopers worden geregistreerd met het Championchip Tijdregistratiesysteem. Nieuw dit jaar is de bedrijvenloop. Deze wordt gelopen op de tien kilometer. Alle ploegleden

Professionele ondersteuning nodig bij het

STOPPEN MET ROKEN? Lasertherapie, wetenschappelijk ontwikkeld!

Lasercentra N.O, vestiging Rotterdam Alexanderpolder (10 min. van Gouda) Kosten € 150, echter € 100 vergoeding door TRIAS. Ook andere zorgverzekeraars vergoeden, bv Zilveren Kruis 75 % Informeer bij ons. Bel: 0900 - 4378 678 / 0900 - gestopt zie ook www.laserpraktijk-lemelerveld.nl


DE

Krant VAN Waddinxveen

32

Nummer 37 11 september 2009

Vandaag voor 17.00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis!*

fotocamera’s | videocamera’s | printers | scanners | licht & studio | verrekijkers | statieven | fototassen | beamers | digitale fotolijsten

Nikon CoolPix L19 Silver

T!

HO Casio EX-H10, maak maar liefst 1000 foto’s met de nieuwe Super Long Life accu!

Camera + originele tas â‚Ź 85 Camera + batterijoplader + tas â‚Ź 99

SUPERP

â‚Ź78

t.FHBQJYFMTt Y[PPNt JODIEJTQMBZt*OUFMMJHFOU QPSUSFUTZTUFFNt)PPH*40 t;FTUJFOPOEFSXFSQT TUBOEFOt*ODMCBUUFSJKFO LBCFMFOTPGUXBSF

399

! Nieuw

Compatibel met een uitgebreide reeks DX NIKKORobjectieven

t .FHBQJYFMTt1VOUTBVUPGPDVTTZTUFFNNFU %USBDLJOHtJODI-$%NPOJUPSNFUIPHFSFTPMVUJF WBOQJYFMTt)VMQTUBOEoJOUVĂ•UJFWFIVMQJOEF DBNFSBt%VCCFMHFĂ•OUFHSFFSETUPGWFSXJKEFSJOHT TZTUFFNt)PHF*40MJDIUHFWPFMJHIFJEt$POUJOV PQOBNFOWBOCQTt1JDUVSF$POUSPMTWPPSDPOUSPMF PWFSVJUFSMJKLFOTGFFSWBOVXGPUPTt6JUHFCSFJESF UPVDIFFSNFOVWPPSCFXFSLFOFOWFSCFUFSFOWBO CFFMEFOJOEFDBNFSBt$PNQBUJCFMNFUFFOVJU HFCSFJEFSFFLT%9/*,,03PCKFDUJFWF t*ODMBDDV MBEFS LBCFMTFOTPGUXBSF$%SPN Nikon D3000 + 18-55mm II DX â‚Ź469

Vanaf

i Fotolijst ig D , E 1 -7 F P S Samsung

99

â‚Ź249

t.FHBQJYFMTYPQUJTDIF[PPNMFOTNFU NNHSPPUIPFLt JODI-$%TDIFSNFO IPPHXBBSEJHFFMFLUSPOJTDIF[PFLFS t)%57GPUPFOĂśMNPQOBNFOFO)%VJUHBOH t%VBM*NBHFTUBCJMJTBUJFt*40t$POUJOV PQOBNFOWBONBYJNBBM CFFMEFOQFS TFDPOEFt7PPSEFHFWPSEFSEFHFCSVJLFS IBOENBUJHFCFMJDIUJOHTJOTUFMMJOHFOQMVT VJUHFCSFJEFNFUJOHFOt.JDSP.JOJBUVVS UPUCFFMEFOJOJOEFYTUJKMBGESVLPQIFU -$%TDIFSNt7PPSHFQSPHSBNNFFSEF TDĂ’OFNPEFTt*ODMCBUUFSJKFO LBCFMT FO$%SPN FinePix S2000 HD + HDTV KITâ‚Ź187

* â‚Ź29

99 â‚Ź19.

â‚Ź199

t.FHBQJYFMTtY[PPNtJODIEJTQMBZt)ZCSJE*NBHF 4UBCJMJ[FS *4 t)PPH*40 t0OEFSXFSQTTUBOEFO t*ODMBDDV MBEFS LBCFMTFOTPGUXBSF

FULL HD Foto’s in 16:9 formaat HD Movies 1280 x 720 pixels 15x optische zoom met 28mm groothoek High-speed shooting 13,5 bps

â‚Ź179

â‚Ź UFSOHFIFVHFO JTQMBZt.#*O E FO SF 4D F UBEBQUFS JE 8 I OD tw* MOFUTOPFSFOOF OD t* SU PP F 1 4# 6 OEF[FCPOJOE t4%$BSETMPUt SCJKJOMFWFSJOHWB BB N 29 39 Sâ‚Ź â‚Ź BB JKT QS /PSNBMF 41'&WPPSN HUVEF4BNTVOH XJOLFM POUWBO

Vanaf

Opvolger SX110 Beste koop 2008

FujiFilm FinePix S2000 HD, Onvergelijkbaar in HD foto’s en films

EFXJOLFM "MMFFOHFMEJHJO FBE*+TTFM FMM BQ $ O 3JFUCBB MFCPO OF JHJ PS FONFUEF HFFOLPQJF

id W h Inc � 7

Canon PowerShot SX120 iS 10x Optische zoom met IS

â‚Ź388

! beeld p r e h rsc Supe ugen n gehe n ee r e r t n I c B 120M eS

HD-Movies in 16:9 breedbeeldformaat

â‚Ź279

Nikon D3000, Voor precies de foto die u wilt! Retoucheermenu in camera, zoals D-Lighting, filtereffecten etc.

Super Long Life Battery! Maak tot 1000 foto’s op ÊÊn acculading!

tNNHSPPUIPFLPCKFDUJFGNFUYPQUJTDIF [PPNt/BVXLFVSJHFNFDIBOJTDIFCFFMETUBCJMJ TBUJFt.FHBQJYFMTt,SBDIUJHF4VQFS-POH-JGF #BUUFSZUPUNBBSMJFGTUGPUPTt*ODI4VQFS $MFBS-$%EJTQMBZt%ZOBNJTDIFGPUPGVODUJF t-BOETDIBQWFSCFUFSNPEVTWPPS BVUPNBUJTDIWFSUSPFCFMJOHFO EBNQPGOFWFMJOEFBGCFFM EJOHFOWFSNJOEFSFOt*ODM BDDV MBEFS LBCFMT FOTPGUXBSF$% â‚Ź

RIJS!

â‚Ź141

24mm Groothoekobjectief met 10x optische zoom

Kamera-Express Album Printservice Perfecte kwaliteit Fotoalbums en -boeken in verschillende uitvoeringen! Download de GRATIS Album Editor software op www.kamera-express.nl/albumprintservice De fotoalbums worden met een kleurecht gekalibreerde Canon Imagepress in superieure beeldkwaliteit afgedrukt op hoogwaardig en stevig, 250 grams silky gloss papier. En met de GRATIS Album Editor software vol ongekende mogelijkheden maakt u in een handomdraai uw eigen fotoalbum!

Super beeldkwaliteit!

250gr Silky Gloss Papier Ringband of Hardcover GRATIS Software

Zo werkt het: 1: Download de GRATIS software - 2: Maak het product van uw keuze - 3: bestel, betaal en haal 24 uur later uw fotoalbum af in de winkel!

Binnen 24 uur afhalen in de winkel! Of per post thuisbezorgen (binnen 48 uur)

boeken & software | films, diafilms & toebehoren | monitoren | tekentabletten | colormanagement | papier & inkt | geheugen & opslag ;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFO WPPSCFIPVEFO"MMFQSJK[FOJO EF[FBEWFSUFOUJFT[JKOJODM#58

P

GRATIS PARKEREN

0QFOJOHTUJKEFONBUNWSVVS;BVVS Kamera Express3JFUCBBO-1$BQFMMFBBOEFO*+TTFM 5FMFGPPO,JKLPQPO[FXFCTJUFWPPSEFBDUVFMFQSJK[FO www.kamera-express.nlJOGP!LBNFSBFYQSFTTOM

Ga naar: www.kamera-express.nl - De GROOTSTE kamerawinkel van Nederland!

De Krant van Waddinxveen, 11 september 2009  

De Krant van Waddinxveen, jaargang 2 - nummer 37 - 11 september 2009