Jabo-katalog 2023

Page 1

Laga
SIDA 14
SIDA 18 Odla
SIDA 42 2023 / 2024
mat under bar himmel
Skapa rum i trädgården
ett nytt intresse

Har du tänkt på att morgonkaffet smakar bättre ute på altanen?

Att barnkalaset blir roligare i det gröna eller att matlagningen känns härligare under bar himmel? Det mesta du gör inomhus kan du också göra utomhus – det blir till och med lite bättre.

På Jabo är vi experter på allt för nordiska utemiljöer. Hos oss hittar du inspirationen för att skapa den trädgård, uteplats eller balkong du drömmer om. Välkommen ut!

3
Innehåll INLEDNING 4 EN HÅLLBAR UTEPLATS 6 KREATIVA SAMARBETEN 8 SKAPA DIN TRÄDGÅRDSDRÖM 9 UTEPLATSEN 10 PERGOLA 12 PERGOLAGUNGA 13 ELDFAT / HAMMOCKGUNGA 14 UTEKÖK 15 BÄNKBORD 16 TRALL 17 VANGSTYCKEN 18 SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN 19 ÖCKERÖ 22 DESIGNSKÄRMAR 25 HORIZONT 28 LINNEA 29 SKÄRMAR 31 STAKET OCH GRINDAR 36 RÄCKEN 42 ODLA 43 PLANTERINGSBOX OCH RABATTKANT 44 PALLKRAGE 45 KANTSKYDD OCH KOMPOST 46 SNIGELKANT 47 TRÄDGÅRDSTILLBEHÖR 48 LEK 50 GUNGOR 51 LEKBORGAR OCH SANDLÅDOR 52 LEKSTUGOR 53 ENTRÉ 54 ENTRÉTAK 55 DÖRRAR 56 PRODUKTFAKTA Välkommen ut

En hållbar uteplats

I drygt 60 år har vi på Jabo arbetat med trä i alla möjliga former och är ledande i Sverige på det vi gör. Och med framgång följer ansvar. Därför verkar och tillverkar vi med miljön i fokus.

Jabo utvecklar sina produkter för att passa det nordiska klimatet. Nyckeln är smarta konstruktioner med gedigna dimensioner. Hållbarhet handlar dock inte bara om kvalitet utan även att tillverkningen sker med rätt material från rätt källor.

Vår vision är att alla Jabos träprodukter ska vara PEFC eller FSC®-certifierade. Bakom märkningarna står globala, oberoende, ideella organisationer som verkar för ett uthålligt och ansvarsfullt skogsbruk.

Tack vare våra hållbara produkter och smidiga lösningar får du mer tid att njuta av resultatet. Vi hoppas därför att du kan njuta lite extra av din oas, när du vet att den är bra både för dig och för planeten.

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete, läs mer på sida 83 eller på www.jabo.se.

4

Som så många andra, är vi på Jabo stolta över våra produkter och dess kvalité, design och praktiska funktioner. Och det är med glädje vi vill dela med oss av våra samarbeten med några av Sveriges ledande kreatörer och influencers.

Jabos produkter kan användas för att snygga till ett hörn på altanen, eller för att rama in altanen. Eller varför inte ge lite värme i form av en kvällsbrasa vid eldfatet?

Bli inspirerad till ditt hemmaprojekt! Mysigt och ombonat

En pergola är en bra investering till uteplatsen för att kunna dra sig undan i skuggan en solig dag och stanna ute så länge man vill på kvällen när daggen faller. Amanda (@101kvm på Instagram) valde denna pergola med tillhörande skyddsduk för taket som skyddar taket i ur och skur.

Läs mer om våra pergolas på s. 10.

Skapa din egen lounge

Tänk vad lite som egentligen krävs för att skapa sin egen lounge! Om man är lika kreativ som @101kvm räcker det fint med att rama in sittgruppen med våra fina designskärmar. En läcker inramning utan att tumma på den vackra sjöutsikten. Nouveau är en av fyra designskärmar i underhållsfri, vattentålig komposit som tål allt från -40 upp till 50 grader. Dessutom är de väldigt enkla att montera.

Läs mer om våra designskärmar på s. 22.

Perfekt hörn att varva ner i

Inspireras av Amandas mysiga och avkopplande hörn som är omslutet med vårt fina Öckerö-staket, ihop med vårt eldfat i corten.

”Jag har länge drömt om ett eldfat i trädgården, så mysigt att använda året runt. När jag såg denna goding föll jag direkt! Jag älskar designen och såklart att det matchar det andra vi har i trädgården som är i corten. Visst är den rostiga patinan helt fantastisk tillsammans med elden?”

Läs mer om vårt Öckerö-staket på s. 19 och eldfat på s. 13.

6

En total förvandling

Matilda (@moeofsweden) och hennes Johan flyttade från ett radhus i Stockholm till ett 30-talshus i vackra Visby på Gotland. Sedan dag ett har de jobbat på som myror både invändigt och utvändigt. I år fick trädgården ett rejält lyft med bl.a. vår lekstuga Lara och vårt tryckimpregnerade utekök – och på bara några månader har det skett en riktig förvandling.

Läs mer om våra utekök på s. 14 och våra lekstugor på s. 52.

I den gröna idyllen har @gronlyckan hängt upp vår vita mysiga hammockgunga där både hon och familjen kan slänga upp fötterna och slappna av i skuggan.

Hammockgungan sätts fast med rep och fungerar utmärkt att hängas upp i exempelvis taket i uterummet eller ett träd i trädgården. Varför inte göra som Grönlyckan och låta hammockgungan bli sommarens avslappningsplats där du kan få njuta lite extra under soliga dagar.

Läs mer om vår hammockgunga på s. 13.

Koppla av i skuggan En inbjudande entré

@interorbyanne förvandlade sin entré med grinden Trend som är en enkel och stilren vitmålad grind. Grinden Trend känns lika rätt till ett nybyggt hus som till ett gammalt stenhus och ramar in trädgården på ett smakfullt sätt. Varför inte kombinera Trend med en lummig häck som hemma hos Anne? För Anne var det viktigt att skaffa sig dubbelgrindar stora nog att deras bil ska kunna köra igenom och därför föll valet på den större modellen av Trend.

Läs mer om Trend på s. 33.

En ombonad vrå

Kreativiteten var på hög nivå när @underbaraclara skapade ett fint stilleben med hjälp av skärm Linnea, vår planteringsbox och våra runda pallkragar. Resultatet blev en ombonad och grönskande vrå – något som är vilsamt att vila ögonen på.

Med hjälp av träbocken Stig skapade Clara dessutom det perfekta planteringsbordet till alla sina pinaler.

Läs mer om vårt Odla-sortiment från s. 42.

Få mer inspiration på jabo.se

7

Skapa din trädgårdsdröm

Låt uteplatsen få vara din oas

De flesta av oss finner ro i naturen och med rätt produkter blir din trädgård, uteplats eller balkong en lugn oas dit du kan dra dig tillbaka för att ladda batterierna.

Din trädgård har massor av möjligheter till umgänge under bar himmel – och du behöver bara öppna dörren för att ta dig dit. Tänk på din utemiljö som en del av bostaden och inred för att kunna spendera så mycket tid som möjligt där – bekväma möbler, vackra dekorationer och mysig belysning gör att du både kan och vill förlänga säsongen. Varför inte investera i en pergola? Det flexibla taket går att anpassa efter både heta sommardagar och svala höstkvällar. Eller kanske är det dags att skaffa ett utekök? Det öppnar upp för ännu mer tid och god mat i det gröna.

INLEDNING 8

UTEPLATSEN

Uteplatsen är full av möjligheter. Skapa en härlig oas med pergola och komplettera med utekök och hammockgunga så har du rum för både morgonkaffet, yogapasset, släktmiddagen och fredagsmyset. Eller varför inte lägga trall på uteplatsen eller balkongen för en mer ombonad känsla. En sak är säker, när du väl skapat din drömuteplats kommer du aldrig vilja gå därifrån. Och det behöver du inte heller. Det mesta du gör inomhus går lika bra att göra utomhus – det blir till och med lite bättre.

9
www.jabo.se

Upptäck pergolan

Pergolan är den perfekta platsen för umgänge och avkoppling. Här kan du njuta av en lunch i skuggan under varma sommardagar eller en spännande deckare i skydd från höstens duggregn. Låt gröna växter klättra längs stolparna och inred med ljusslingor eller kulörta lyktor för en mer ombonad känsla.

Skydda taket!

Skyddsduk för pergolatak med vinyl-beläggning.

Skyddsduken är tillverkad i grå polyester med skyddande vinyl-beläggning som ger ditt pergolatak ett bra skydd i ur och skur. Passar till pergolas med tre olika storlekar.

3 x 3 m. Grå. Art nr 10094.

3 x 4 m / 4 x 4 m. Grå. Art nr 10095.

PERGOLA FRISTÅENDE

3 x 3 m. Grå. Art nr 3343.

4 x 4 m. Grå. Art nr 10041.

PERGOLA FRISTÅENDE

3 x 3 m. Vit. Art nr 10146.

4 x 4 m. Vit. Art nr 10039.

PERGOLA VÄGGFAST

3 x 4 m. Grå. Art nr 3388. Vit. Art nr 10147.

4 x 4 m. Grå. Art nr 10042. Vit. Art nr 10040.

UTEPLATSEN | PERGOLA 10
fristående:
väggfast
Höjd
2,2 m Höjd
: 2,2 - 2,5 m

Skydda dig från solen

Pergolan blir en bra tillflykt under varma sommardagar

UTEPLATSEN | PERGOLA 11

Upptäck en lekfull middag

Pergolagungan med bord och sittplatser för 6 personer blir garanterat en rolig överraskning för dina middagsgäster, stora som små. Stativet är tillverkat i grå pulverlackad stål medans bord och sittytorna på gungorna är tillverkad i grå komposit. Det innebär att denna sittgrupp kräver väldigt lite underhåll och ger dig mer tid att njuta i din oas.

12 UTEPLATSEN | PERGOLAGUNGA
Tips! Med hjälp av en eller två ljusslingor skapar du ännu mer mys och en ombonad känsla. Pergoalgunga med bord För 6 personer. 2200x1400x2100 cm. Grå. Art nr 10096.

Utnyttja din uteplats året runt

Eldfat Triangel skapar skön värme och den magiska stämning man drömmer om, samtidigt som den blir en läcker detalj i din trädgård. Grilla eller mys med nära och kära - lika mysigt sommar som vinter.

Eldfat Triangel är tillverkad i trendigt cortenstål som med tiden får en snygg patina som skapar läckra kontraster i naturen. Den är enkel att packa ihop och tar inte mycket plats att förvara, perfekt att ta med till strandhänget, båtturen eller utflykten till ditt smultronställe. Till eldfatet ingår ett fat att ställa den på som skyddar marken mot aska.

Kvalitétstid i hammockgungan

Hammockgungan är en klassisk och tidlös möbel till din uteplats. Den är tillverkad i Furu och finns i färgerna vit och svart. Du kan välja att montera hammockgungan med rep direkt i taket i ren New England stil. Eller varför inte hänga upp den i ett stort härligt träd och koppla av i skuggan under den vackra trädkronan. Ta med en skön kudde och en go bok och luta dig tillbaka.

Mer info på sida 59

13 UTEPLATSEN | ELDFAT / HAMMOCKGUNGA
Triangel 64x64x54 cm. Cortenstål. Art nr 10093.
177x80x80
Vit. Art
Eldfat
Hammockgunga
cm.
nr 10084. Svart. Art nr 10085.

Laga mat under bar himmel

Hos oss finner ni fyra olika modeller på utekök i tre olika färger, samtliga med Horizont-seriens karaktäristiska ribbor. Du kan enkelt hitta den modell som bäst uppfyller dina behov. Välj mellan Standard, Premium, Premium Kol och Premium Gas. Här kan du läsa mer om vad som skiljer modellerna från varandra. LEDbelysning ingår i alla köken. Uteköket finns i vitt (RAL9010), svart (RAL9005) samt tryckimpregnerad gran.

Smart lucka!

EN LUCKA SKAPAR KÖKSKÄNSLA

Förvara din köksutrustning i ett praktiskt skåp under bänken när du inte använder den. Vit. Art nr 10011. Svart. Art nr 40000. Tryckimpreg. Art nr 10011.

UTEPLATSEN | UTEKÖK 14
HORIZONT UTEKÖK STANDARD Rostfri bänk HORIZONT UTEKÖK PREMIUM Rostfri bänk Vask HORIZONT UTEKÖK PREMIUM KOL Rostfri bänk Kolgrill med lock HORIZONT UTEKÖK PREMIUM GAS Vask Gasolgrill med lock
På sidan 57-58 hittar du alla utekök och tillbehör
I bild visas Horizont Utekök Premium tillsammans med Horizont Multiskärm som kunden själv har byggt in grillen med.

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM Tryckimpregerad.

UTEKÖK MED BÄNK

Matlagningen blir roligare när det finns gott om avlastningsytor! Matchar perfekt med Horizont-serien.

LED-BELYSNING INGÅR

Smidig LED-list som fungerar lika bra utomhus som inomhus. Listen monteras med skruvar under skärmens överliggare. Ovala monteringshål för enklare justering och snabbkoppling för drivdon i båda ändar. Art nr 4252.

I varje utekök ingår 3 st artiklar. 1 st Drivdon (Art nr 4240), 2 st Ledbelysning (Art nr 4252) och 1 st Kabel, extra till drivdon (Art nr AL-WID-CONN-FM). Läs mer på s. 75.

Bänkbord – en plats att umgås på

Våra bänkbord är både praktiska och hållbara. Inte minst på grund av den effektiva skyddsimpregneringen som står emot både väder och vind. En skön samlingsplats för familj och vänner.

BÄNKBORD 180 Art nr 3134.

På sidan 51 hittar du bänkbord för barn

BÄNKBORD 240 Art nr 4401.

UTEPLATSEN | UTEKÖK / BÄNKBORD 15
UTEKÖK MED BÄNK OCH KOLGRILL Ett praktiskt utekök med integrerad kolgrill ger gott om plats för att bereda sommarens middagar.

Klicktrall av snygg och praktisk komposit

Upptäck fördelarna med vår underbara klicktrall i komposit. Plattorna mäter 30 x 30 cm och har försetts med en vacker, len trästruktur. Med UV-beständig plastram och rostfria skruvar är det ett riktigt kvalitetsgolv ur alla avseenden. Klicktrallen är lätt att montera och kan enkelt plockas isär för förvaring under de kallaste månaderna. Universal passform, vilket innebär att plattorna kan roteras så att mönstret går omlott. Komposittrallen tål klimat från -20 till +60 grader.

Snabbt, enkelt och praktiskt!

Vår underhållsfria trall håller hög kvalitet. Den går snabbt att lägga och är lätt att hålla ren.

TRALL KOMPOSIT GRÅ

Art nr 10198.

KANTLIST KOMPOSIT GRÅ

Rak. 4-pack. Art nr 32941.

Utvändigt hörn. 2-pack. Art nr 32942. Invändigt hörn. 2-pack. Art nr 32943.

TRALL KOMPOSIT BRUN

Art nr 10199.

KANTLIST KOMPOSIT BRUN

Rak. 4-pack. Art nr 32951.

Utvändigt hörn. 2-pack. Art nr 32952. Invändigt hörn. 2-pack. Art nr 32953.

TRALL KOMPOSIT ANTIK Art nr 10200.

Se sida 59 för kantlisternas mått!

KANTLIST KOMPOSIT ANTIK

Rak. 4-pack. Art nr 32961.

Utvändigt hörn. 2-pack. Art nr 32962. Invändigt hörn. 2-pack. Art nr 32963.

RAMTRALL 60 x 60 cm. Art nr 32141.

TRALL FURU 50 x 50 cm. Art nr 32071.

TRALL FURU 80 x 80 cm. Art nr 32011.

UTEPLATSEN | TRALL 16
Tryckimpregnerade för enklare förhållanden! Ramtrall och trall Furu

Vangstycken till din nya trappa

Ett vangstycke används på sidorna när du ska bygga en utomhustrappa. Vangstyckena fungerar som stöd för planstegen och förenklar trappbygget avsevärt. Vi på Jabo har sedan många år arbetat med tryckimpregnerade vangstycken i furu av hög kvalité. En förutsättning för ett lyckat byggprojekt och som fungerar i alla väder! Som grädden på moset erbjuder vi 20 års rötskyddsgaranti till våra konsumenter på alla tryckimpregnerande vangstycken i furu, som dessutom är godkända efter Nordiska Träskyddsrådets (NTR) regelverk och FSC®-certifierade.

Våra original vangstycken finns i 2-7 steg med stegdjup 25 cm och våra djupare vangstycken 3-5 steg med stegdjup 36 cm.

Tips!

Du hittar alla våra vangstycken på sidan 60

Hållbarhet handlar inte bara om kvalitet, utan också om att tillverkningen sker på rätt sätt. Eftersom trä är ett av våra viktigaste material är också hållbarhet ur dess miljömässiga perspektivet av högsta prioritet. I stort sett alla våra produkter till uteplatsen är FSC® -märkta. På samma sätt är de material vi använder vid ytbehandling och impregnering miljöklassade enligt konstens alla regler.

En NTR/A- märkt produkt garanterar att träskyddsmedlet som använts är godkänt både ur miljö- och rötskydssynpunkt. Denna märkning lovar också att produkten kan ha direkt kontakt med mark och vatten.

UTEPLATSEN | VANGSTYCKEN 17
NTR A
20 ÅRS
GARANTI
Väljer du ett vangstycke med extra djup blir trappan till en sittplats.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN

Skapa en ombonad atmosfär på din uteplats med hjälp av skärmar och staket. Rama in middagen på altanen, skapa en avskild plats för vila i trädgården eller låt skärmen agera stilrent vindskydd på balkongen. Med rätt produkter blir staketet eller skärmen inte bara en praktisk lösning, utan också en vacker inredningsdetalj.

18
www.jabo.se

Öckerö – smart, enkelt och snyggt

Öckerö är en av våra mest uppskattade produkter. Det är nämligen ett flexibelt stolpsystem, som gör att du kan välja att bygga en inramning av altanen eller som staket för tomtgränsen. Stolparna finns i olika höjder, vinklar och färger. Reglarna som används för att bygga ihop ditt Öckerö-staket hittar du på din närmsta bygghandel. Enkelt, snyggt och smart, eller hur?

Svensktillverkad Tips!

Våga leka med olika material.

När du blandar material som traditionellt trä och borstad metall med pulverlackade ytor får trädgården ett levande och intressant uttryck när de olika ytskikten både framhäver och förhöjer varandra.

Hyllor och belysning

Öckerö går att komplettera med hyllor och belysning. Hyllorna hänger du enkelt på reglarna. Perfekt för växter, kryddor och saftglaset.

Belysningen skapar härlig stämning när det börjar skymma. Tänk på att du måste ha överliggare för att kunna fästa belysningen på undersidan.

LED-BELYSNING

LED-belysning. Art nr 4252. Drivdon. Art nr 4240.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | ÖCKERÖ 19
HYLLA ÖCKERÖ Grå. Art.nr. 1803. Vit. Art.nr. 18031. Svart. Art.nr. 18032.
Öckerö-serien är tillverkad och testad i Sverige för att stå emot vårt nordiska klimat med vind, kyla och saltstänk! Välj om du vill fästa reglar i varje hål eller vartannat, som visas på bilden.

Anpassa Öckerö till din uteplats och

stil

Öckerö är ett system med stolpar som kan varieras på en mängd olika sätt. Reglarna som förbinder stolparna, och överliggare, kan du enkelt köpa hos bygghandeln. Dimensionen på reglarna ska vara 45 mm x 45 mm. Bygghandeln hjälper dig att kapa till dem i den längd du önskar.

Staketstolpe Hörn

Reglar köper du i bygghandeln

Stolplock eller överliggarfäste

För att maximera flexibiliteten kan du välja mellan tre olika konstruktioner på stolpen.

Används längst ut i varje ände på ditt Öckerö-staket, för att avslutet ska bli snyggt.

Används mellan två sektioner, alltså kan två reglar mötas här.

HÖRN

Används i hörn 90°, mellan två sektioner där två reglar möts.

Staketstolpe Avslut

Rita upp hur ditt Öckerö ska se ut, med höjder, längder och eventuella vinklar.

Köpguide steg-för-steg

Välj vilken färg ditt Öckerö ska ha. Vit, svart eller stål, vad passar bäst hos dig?

Komplettera med stolplock eller fästen för överliggare samt med stolpskor.

Beställ reglar, 45 x 45, från närmaste bygghandel, längden bestämmer du själv. Rekommenderad längd mellan stolparna är 1,5 m (maxlängd 1,8 m).

Välj mellan tre färger. Tillbehör

Öckerö finns i tre olika färger. Välj mellan pulverlackat vitt (RAL 9010), pulverlackat svart (RAL 9005) samt galvaniserat stål.

Välj höjd på stolparna, eller höjder, om ditt Öckerö ska ha varierande höjd.

Behöver du överliggare beställer du även dem hos bygghandeln.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | ÖCKERÖ 20
3 2 1 6 5 4
AVSLUT MELLAN Hyllor Stolpskor Fästen för överliggare Stolplock Vit Svart Galv Stolpsko Regel

Passar de flesta stilar

Öckerö anpassas lätt till just ditt hus. Stolpar och tillbehör finns i tre olika färger.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | ÖCKERÖ 21

Dekorera uteplatsen

FLEUR DESIGNSKÄRM

Upptäck möjligheterna med våra trendiga designskärmar

Med våra mångsidiga designskärmar skapar du enkelt en modern och unik känsla i din trädgård. Skärmarna passar perfekt när du vill rama in en särskild del av uteplatsen och fungerar lika bra som designdetalj inomhus. Montera ihop flera skärmar för att skapa ett vackert staket eller låt en fristående skärm agera spaljé på balkongen. Kombinera skärmen med en pallkrage full av slingrande, gröna växter – urban gardening med en touch av design! Skärmarna finns i vitt (RAL 9010) och svart (RAL 9005).

Skapa ett lugnt hörn

FLEUR DESIGNSKÄRM

Designskärmen

NOUVEAU DESIGNSKÄRM

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | DESIGNSKÄRMAR 22
Genom att tänka lite annorlunda kan du skapa en helt unik uteplats. Låt någon av våra designskärmar agera tavla på ett plank eller en fasad. En trädgård med olika sektioner ger en inbjudande känsla. Skapa nya rum med designskärmen Nouveau. Fleur har ett fantastiskt vackert ljusgenomsläpp.

LEVANTINE DESIGNSKÄRM

LEVANTINE DESIGNSKÄRM

GERBERA DESIGNSKÄRM

GERBERA DESIGNSKÄRM

LEVANTINE DESIGNSKÄRM

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | DESIGNSKÄRMAR 23
Luftiga växthus för både odling och umgänge är en trend som håller i sig. Inred din gröna oas med skärmen Levantine.
En eller flera skärmar utgör en vacker fond och gör att trädgården känns välplanerad och hemtrevlig.
Skapa ett unikt staket genom att montera skärmen horisontellt.
Låt skärmen agera insynsskydd när du anlägger en utedusch.
I kombination med någon av våra planteringsboxar eller pallkragar att ställa framför blir skärmen en vacker spaljé. Skärmen bör inte stå i planteringsboxen eller pallkragen.
Skruva ihop flera skärmar med gångjärn så får du en flexibel vikvägg. Montera horisontellt
Tips!

STOLPE

Använd våra underhållsfria stolpar. Med dessa bygger du stabilt och kan enkelt skapa vinkelräta hörn. Använd den medföljande stolpskon för att fästa i t.ex. en altantrall.

Skruva skärmen direkt i en trästolpe från JABO eller vägg med hjälp av vinkeljärn. Var noga med att förborra innan.

Skapa en vikvägg genom att fästa så kallade piano-gångjärn i skärmarna. Var noga med att förborra innan.

upp miljöer med våra designskärmar och stolpar Välj

Montera en eller flera skärmar horisontellt för att skapa ett unikt staket. Var noga med att förborra innan.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | DESIGNSKÄRMAR 24 3 4 2 1 FLEUR DESIGNSKÄRM 790 x 1590 x 18 mm. Vit. Art nr 10153. Svart. Art nr 10154. NOUVEAU DESIGNSKÄRM 790 x 1590 x 18 mm. Vit. Art nr 10151. Svart. Art nr 10152. LEVANTINE DESIGNSKÄRM 790 x 1590 x 18 mm. Vit. Art nr 10155. Svart. Art nr 10156. GERBERA DESIGNSKÄRM 790 x 1590 x 18 mm. Vit. Art nr 10184. Svart. Art nr 10185. STOLPAR Stolpfot och stolphatt ingår. Finns i två höjder. 90 cm. Vit. Art nr 10149. Svart. Art nr 10150. 170 cm. Vit. Art nr 10145. Svart. Art nr 10148.
Fyra sätt att bygga
en skärm som passar din stil
Matcha skärmen med en tillhörande stolpe för en både stabil och snygg konstruktion. Stolpfot och stolphatt ingår. Finns i vitt och svart i två olika höjder.

Horizont – ett helt system av möjligheter

Horizont är vår snabbt växande och mycket populära serie med skärmar, staket, grindar och tillbehör till trädgården. Här hittar du allt från trendiga skärmar i olika färger och material, till moderna utekök och multiskärmar. Våra Horizont-skärmar kombineras med belysningsarmatur.

Se alla Horizontskärmar på sida 63

Horizont finns i många olika mått och utföranden – här är några exempel

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | HORIZONT 25
SVARTLACKAT TRÄ VITLACKAT TRÄ TRYCKIMPREGNERAT TRÄ

Med Horizont får du hela din utemiljö att hänga ihop

Göm värmepumpen

Luftvärmepumpar är smarta men kanske inte så snygga. Du döljer dem enkelt med våra värmepumpskydd.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | HORIZONT 26
VÄRMEPUMPSSKYDD HORIZONT
Finns som tryckimpregnerad eller grundmålad vit. Tryckimpregnerad. Art nr 4251. Grundmålad. Art nr 4250. HORIZONT UTEKÖK PREMIUM • Rostfri bänk • Vask HORIZONT UTEKÖK PREMIUM KOL • Rostfri bänk • Kolgrill med lock

HORIZONT KOMPOST

Lock med rostfria gångjärn och lucka nedtill. Rymmer 340L. Finns i tre färger.

HORIZONT MULTISKÄRM

En snygg och mångsidig skärm när du t.ex. ska bygga en sopkärlsgömma eller kompost. Finns i tre färger. Bilden visar 4 st multiskärmar i måtten 70x120 (art nr 4246) med 5 st stolpar (art nr 3421) och 5 st stolpspjut (art nr 901).

Funkar även som staket

HORIZONT

2 SKÄRM/STAKET

159 x 89 cm. Art nr 37101.

Bilden ovan visar två sammansatta skärmar.

HORIZONT KOMPOST

Lock med rostfria gångjärn och lucka nedtill. 60x60x95 cm. Rymmer 340L. Finns i tre färger. Vit. Art nr 1210. Svart. Art nr 1220. Tryckimpregnerad. Art nr 1200.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | HORIZONT 27
HORIZONT SKÄRM Med våra Horizont-skärmar inreder du lätt uterummet med samma personliga stil som inomhus.

Linnea – elegant och tidlöst

Rama in din trädgård med ett staket som aldrig går ur tiden. Linnea har en stilren utformning där de tätt sittande spjälorna skapar en elegant finish. Linnea kan användas som både staket och skärm och finns att få i tre utföranden: tryckimpregnerat trä, svart (RAL 9005) och vitt (RAL 9010). De målade utförandena är träskyddsbehandlade, grundmålade samt toppstrukna två gånger.

Passar både som avskärmning och staket

Linnea finns i tre olika färger och allt trä är FSC® märkt.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | LINNEA 28
2
STAKET LINNEA
2
GRIND LINNEA GRIND LINNEA 3
Se alla varianter av Linnea på sida 65
STAKET/SKÄRM LINNEA 3

1. Skärmserie Salvia

En vitmålad skärm i klassisk stil som varvar liggande paneler med ribb- och kryssmönster upptill. Salvia skärmar av, samtidigt som springorna släpper igenom ljus. Ram 32 x 60 mm. Spjäla 21 x 21 mm. Panel 12 x 94 mm. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstruken två gånger. Färgkod: RAL 9010.

2. Skärmserie Rosmarin

En vitmålad skärm som ger uteplatsen en ljus känsla. Skärmen har en luftigare övre del och en nedre del med smala luftspringor, vilket silar luften. På så sätt minskar lufttrycket som annars kan skapas på baksidan av en helt tät skärm. Ram 45 x 70 mm. Spjäla 19 x 42 mm. Panel 12 x 95 mm. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstruken två gånger. Färgkod: RAL 9010.

3. Utdragbar skärm

En skärm som skapar valfrihet på uteplatsen! Välj själv att skärma av för vind och insyn när det passar. Dra enkelt ut skärmen ur kassetten och för tillbaka den på samma vis. Skärm i tålig 250 gr/m2 polyester. Väggfäste, stolpfäste (kan lyftas när vindskyddet inte används) och golvinfästning i aluminium medföljer.

Extra golvfäste så du kan placera stolpen på mer än ett avstånd.

5. 6.

SKÄRMSERIE SALVIA

1. Art nr 4203. 2. Art nr 4204. 3. Art nr 4205. 4. Art nr 4206. 5. Art nr 4207. 6. Art nr 4227.

SKÄRMSERIE ROSMARIN

1. Art nr 3574. 2. Art nr 3575. 3. Art nr 3576.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | SKÄRMAR 29
1. 2. 3. 4. 1. 2. 3. 2
3
1 För mer info se sidan 65-66

1. Skärmserie Exclusive

En exklusiv skärmserie med extra kraftig ram och spjäla samt runda, mjuka former. Ram 45 x 95 mm. Spjäla 26 x 26 mm. Panel 16 x 95 mm. Tryckimpregnerad gran.

2. Skärmserie Classic

En traditionell skärm som skapar avskildhet och samtidigt har en övre del som öppnar upp mot omgivningen. Ram 44 x 70 mm. Panel 16 x 120 mm. Spjäla 8 x 45 mm. Tryckimpregnerad gran.

3. Skärmserie Original

En skärmserie med många valmöjligheter. Ram 45 x 45 mm. Panel 95 x 8 mm. Spjäla 15 x 35 mm. Tryckimpregnerad gran.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | SKÄRMAR 30 1 2 3 5. 6. 2. 3. 1. 1. 2. 3. 4. 4. 5. 5. Välj stolpar, stolplock, fundament och beslag på sidorna 80-82. FÖR MÅTT M.M. SE SIDAN 66-67
SKÄRMSERIE ORIGINAL 1. Art nr 45701. 2. Art nr 45711. 3. Art nr 45721 4. Art nr 45731. 5. Art nr 45741. 6. Art nr 45751. SKÄRMSERIE CLASSIC 1. Art nr 4623. 2. Art nr 4624. 3. Art nr 4620. 4. Art nr 4621. 5. Art nr 4622. SKÄRMSERIE EXCLUSIVE 1. Art nr 3265. 2. Art nr 3263. 3. Art nr 3260. 4. Art nr 3266. 5. Art nr 3264 1. 2. 3. 4.

Bejaka det naturliga

Vill du framhäva träslagets utseende? Med tryckimpregnerat trä får du ett staket som behåller sin naturliga känsla, samtidigt som det är väl skyddat mot väder och vind. Staketen och grindarna passar till Classic respektive Original skärmserie.

Passande

Grindar monteras med beslagsats, läs mer på sida 81

Så monterar och bevarar du ditt staket

Skanna QR-koden nedan med kameran på din smartphone så kommer du till en instruktionsvideo som visar hur du monterar ditt staket.

Tips och skötselråd

Ta hand om ditt staket så håller det längre! Skanna QR-koden nedan med kameran på din smartphone så kommer du till en video med tips och skötselråd.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | STAKET OCH GRINDAR 31
115 ORIGINAL 100 x 59,5 cm. Art nr 46021. 100 x 78 cm. Art nr 46031. STAKET 115 ORIGINAL 200 x 59,5 cm. Art
200
114 ORIGINAL 200 x 77 cm.
GRIND
nr 46001.
x 78 cm. Art nr 46011. STAKET
Art nr 46101.
STAKET 2001 CLASSIC 179x80 cm. Art nr 3452.
2001 CLASSIC 100x80 cm. Art
3453.
GRIND
nr
stolpar till samtliga. Art nr 3430 eller Art nr 3431.

Styrsö, Skagen och Smögen

Inget staket är komplett utan en gedigen grind. Passar lika bra som komplement till den gröna häcken eller andra trädgårdsavgränsare. För tillbehör som stolpar, stolplock, fundament och beslag, se sida 80-82!

Passande stolpar till samtliga. Art nr 3417. Art nr 3673.

Färdigmålat och lättskött!

Alla våra målade staket och grindar är noga behandlade för att hålla färgen. Först träskyddsbehandlade, sedan grundmålade (RAL 9010) en gång och sist toppstrukna två gånger.

STAKET STYRSÖ

180x90 cm. Art nr 4530.

GRIND STYRSÖ 100x90 cm. Art nr 4531.

STAKET SMÖGEN

180x80 cm. Art nr 3416.

GRIND SMÖGEN 100x80 cm. Art nr 4519.

STAKET SKAGEN

180x77 cm. Art nr 3450.

GRIND SKAGEN 100x77 cm. Art nr 4518.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | STAKET OCH GRINDAR 32

Linnea, Trend och Antik

Då grinden är det första man möts av spelar den såklart en viktig roll i vilket intryck man vill göra. Därför är samtliga trägrindar i dessa serier tillverkade av grövre material som ger en klassiskt skandinavisk känsla. Alla våra målade staket och grindar har genomgått träskyddsbehandling och grundmålning (RAL 9010) samt toppstrukits två gånger för bästa skydd mot vårt nordiska klimat.

Komplettera med stolpar till våra vitmålade staket och grindar. Höjd 80 resp. 110 cm. Art nr 3417/3673.

Grindar monteras med beslagsats, läs mer på sida 81

STAKET LINNEA 2

179x90.Vit. Art nr 3671. Svart. Art nr 3668.

Tryckimpregnerad. Art nr 4590.

GRIND LINNEA 2

100x90.Vit. Art nr 36711. Svart. Art nr 36681. Tryckimpregnerad. Art nr 45901.

LINNEA/ANTIK

Du vet väl att du kan kombinera våra olika serier för att få en personlig lösning? Här har vi matchat staketet Linnea med grinden Antik.

GRIND TREND

100x100 cm. Art nr 3448. 140x100 cm. Art nr 3447.

GRIND ANTIK

100x100 cm. Art nr 3771. 140x100 cm Art nr 3770.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | STAKET OCH GRINDAR 33

Metallstaket och grindar

Våra metallstaket och grindar är beständiga kreationer som finns i mängder av olika utföranden. Kvaliteten känns i varje detalj. Staketen och grindarna har 1,2 mm gods som doppgalvats och zinkfosfatgrundats in- och utvändigt. Sedan har ytan lackerats med UV-beständig pulverlack. Behandlingen skyddar materialet och håller alla delar rena mot fukt och kyla (RAL: 9005).

Se tillbehör på sid 69

DUBBELGRIND TORÖ

328,5x150 cm. Art nr 34006.

GRIND TORÖ

95x90 cm. Art nr 34000.

120x90 cm. Art nr 34001.

STAKET TORÖ

200x90 cm. Art nr 34010.

Så tar du hand om ditt staket

Rengör staketet och grinden med mjuk trasa, ljummet vatten och milt rengöringsmedel.

Måla över eventuella repor för att förhindra att fukt tränger igenom, färg lossnar och rost bildas. Se till att ytan är torr innan du börjar måla.

Om du kapar staketet måste det rostskyddas igen.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | STAKET OCH GRINDAR 34

GRIND LIDINGÖ

95x90 cm. Art nr 34004.

120x90 cm. Art nr 34005.

STAKET LIDINGÖ

200x90 cm. Art nr 34012.

GRIND BJÖRKÖ

120x107,5/90 cm. Art nr 34041.

STAKET BJÖRKÖ

200x90 cm. Art nr 34040.

GRIND VÄRMDÖ

95x90 cm. Art nr 34002. 120x90 cm. Art nr 34003.

STAKET VÄRMDÖ

200x90 cm. Art nr 34011.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | STAKET OCH GRINDAR 35
Välkomnas av en vacker grind

Räckesserie Arnö – skapa ditt eget unika räcke

Arnö är ett brett sortiment av träräcken där du kan kombinera olika utseenden för att få precis den karaktär som du önskar. Vad föredrar du? Skräddarsy designen och sätt stilen – från klassisk allmoge till modern funkis. Delarna säljs styckvis och med vår steg-för-steg-guide ser du hur du går till väga. Monteringsanvisningar hittar du på vår hemsida jabo.se.

Arnö är vid leverans endast grundmålat, se därför över produkten när du mottagit den. Viss spackling/slipning kan behövas på en del kvistar för att uppnå bäst slutresultat.Vid behov kan även kvistlack användas.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | RÄCKEN 36
70
du alla tillbehör till Arnö
På sidan
hittar
Tips!
Kombinera Arnö som du vill! Arnö räckesserie ger dig oändliga möjligheter. På nästa sida hittar du alla enheter som du kan kombinera som du själv vill.

Ge uteplatsen en personligare inramning med flexibla Arnö

Så skapar du ditt räcke i fyra enkla steg

VÄLJ STIL PÅ SPJÄLOR ELLER RÄCKESPELARE

Vad föredrar du? En spjäla i allmogestil eller en mer modern räckespelare? Beräkna 8–10 spjälor per meter.

VÄLJ ÖVER- OCH UNDERLIGGARE

Spjälor och räckespelare monterar du enkelt i över- och underliggaren. Två lister klämmer ihop spjälan och håller den på plats.

NÄR BEHÖVS MONTERINGSLIST?

1 2 3 4

VÄLJ STOLPAR ELLER PELARE

HÄR HAR VI SATT IHOP NÅGRA DESIGNEXEMPEL PÅ HUR DU KAN GÖRA:

Monteringsanvisningar hittar du på jabo.se

Räckespelare spårad Art nr. 26174.

Monteringslist räckespelare Art nr. 26162.

Överliggare/Underliggare Art nr. 26160.

Stolpe spårad Art nr. 26170.

Lock Art nr. 26176.

Pelare spårad Art nr. 26171.

Räckespelare fasad Art nr. 26175.

Monteringslist räckespelare Art nr. 26162.

Överliggare Art nr. 26185.

Underliggare Art nr. 26160.

Stolpe fasad Art nr. 26190.

Pyramidlock Art nr. 26035.

Räckespelare svarvad Art nr. 26052. Överliggare/Underliggare Art nr. 26017. Stolpe med knopp Art nr. 26086.

Nu är det dags att komplettera med matchande stolpar eller pelare. För att få ett snyggt avslut och skydd för stolparna kan du komma att behöva komplettera med ett stolplock.

Om du väljer räckespelare i stället för spjälor så behöver du välja till en monteringslist. 4 4

Spjäla Art nr. 26027.

Överliggare Art nr. 26185. Underliggare Art nr. 26186. Stolpe spegel Art nr. 26172. Lock med knopp Art nr. 26064.

Räckespelare svarvad Art nr. 26051.

Monteringslist räckespelare Art nr. 26162. Överliggare Art nr. 26185. Underliggare Art nr. 26160. Stolpe knopp Art nr. 26081.

Spjäla Art nr. 26187.

Överliggare Art nr. 26185. Stolpe fasad Art nr. 26190. Lock Art nr. 26038.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | RÄCKEN 37
2 1 1 2 2 2 3

Altanräcke

Vårt vitmålade altanräcke har en stilren design som passar de flesta hustyper. Regel: 43 x 43 mm. Spjäla: 30 x 30 mm. Överliggare 34 x 85 mm. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Färgkod: RAL 9010. Monteras med våra vita stolpfundament, 95 x 95 stolpar och beslag som är anpassade till våra räckessektioner.

ALTANRÄCKE

KRYSS

120 x 90 cm. Art nr 4504. Stolpe art nr 3174.

ALTANRÄCKE RIBB

Lätt att längdjustera vid behov. 120 x 90 cm. Art nr 4503 .

Stolpe art nr 3174.

841 mm 439 mm

655 mm 815mm

ALTANRÄCKE TRAPPSATS

Anpassat för trappa med steghöjd 17 cm och stegdjup 25 cm. En trappsats motsvarar tre trappsteg som standard. Kan även justeras till två trappsteg. 126 x 70 cm. Art nr 4505 . Stolpe art nr 3174.

Säkrare trappa!

Tänk på att trappor måste förses med räcke om de har fler än tre trappsteg.

Tips!

Förenkla trappbygget med våra smarta vangstycken (se sid 17).

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | RÄCKEN 38

Glasräcke Adam fungerar lika bra ute som inne

Stilrent glasräcke som förankras direkt i golvet med diskreta fästen i borstat stål. Glaset utgörs av dubbla klarglas som härdats två gånger och sedan laminerats (2 x 6 mm) för extra hållbarhet. Möjlighet finns att montera två räckessektioner i 90 graders vinkel med hjälp av ett praktiskt vinkelbeslag. Handledaren i borstat stål har en låg profil, vilket ger ett elegant helhetsintryck där glaset får stå i centrum. Klarglas går att måttbeställa. Totalhöjd (färdigmonterad): 112 cm.

GLASRÄCKESFOT RUND

Rostfritt borstat stål SS316.

Ø 105 x 182 mm.

Art nr 3781.

GLASRÄCKESFOT FYRKANTIG

Rostfritt borstat stål SS316. 107 x 107 x 182 mm.

Art nr 3780.

VINKELBESLAG 90°

Rostfritt borstat stål SS316, Ø 4 cm.

Art nr 3783.

KLAR GLASSKIVA

Klarglas, laminerat och härdat 2 gånger. 90 x 102,5 cm.

Art nr 3786.

SPECIALGLAS

Beställ i valfri bredd 40-90 cm. Beställningsvara. Art nr 4790.

MELLANBESLAG

Rostfritt borstat stål SS316, Ø 4 cm.

Art nr 3782.

Kom ihåg detaljerna

Glasräcket behöver några detaljer för att bli komplett. Bland annat fötter, handledare och diverse beslag.

ÄNDBESLAG

Rostfritt borstat stål SS316, Ø 4 cm.

Art nr 3784.

HANDLEDARE

Rostfritt borstat stål SS316, Ø 4 cm. 94 cm.

Art nr 3785.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | RÄCKEN 39

Räckesserie Ekerö – passar lika bra inne som ute

Ekerö är en serie moderna metallräcken som passar lika bra ute som inne. Du utgår från grundsatsen (du väljer om räcket ska vara golv- eller sidomonterat) och kompletterar med ledstång och tillbehör för önskat utseende. Ekerö är galvaniserat, zinkgrundat och färdigmålat med svart pulverlack (RAL 9005) vilket ger en hållbar yta. Rama in uteplatsen med ett räcke utan fyllning, eller med en transparent skiva i lätt och hållbar polykarbonat som ger skydd mot vinden, utan att tumma på den vackra utsikten. Totalhöjd (färdigmonterat) 110 cm. Ekerö kan även byggas med trästolpar. Tillbehör hittar du på sid 71 och monteringsanvisning på jabo.se.

1 st grundsats sidomontering. Art nr 25461.

1 st ledstång svartlackad metall. Art nr 25466.

1 st ändknopp (2-pack). Art nr 25467.

2 st extra rörsats. Art nr 25464.

Tips!

3 st stolpe. Art nr 3673.

1 st ledstång. Art nr 25466.

1 st ändknopp (2-pack). Art nr 25467.

3 st stolplock. Art nr 35210.

2 st ledstångsfästen (2-pack). Art nr 25474.

2 st rörsats. Art nr 25464.

3 st skruvsats (4-pack). Art nr 25473.

3 st stolpsko. Art nr 35144.

1 st grundsats golvmontering. Art nr 25460.

1 st ledstång svartlackad metall. Art nr 25466.

1 st ändknopp (2-pack). Art nr 25467.

1 st grundsats sidomontering. Art nr 25461.

1 st ledstång svartlackad metall. Art nr 25466.

2 st fyllning polykarbonat. Art nr 25499.

2 st fyllningsfästen i metall. Art nrr 25479.

1 st ändknopp (2-pack). Art nr 25467.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | RÄCKEN 40
DU
Med en transparent skiva i polykarbonat kan du njuta av utsikten i skydd från vinden.

VÄLJ FÄRG PÅ DIN MÅLADE STOLPE

Våra färdigmålade stolpar består av 4 med lim sammanfogade delar som gör stolpen formstabil. Välj mellan artikel nr: 3673, 3174, 3689, 3688.

Byt stil, välj annan färg stolparnapå

VÄLJ RÄCKESGLAS

Här har du tre olika utföranden att välja mellan: klarglas, frostat och rökfärgat glas. Välj mellan våra standardmått eller måttbeställ vårt specialglas.

Komplettera med glasfäste, artikel nr: 4105.

Glasräcke med målade stolpar

Stilrent glasräcke där valfriheten står i fokus. Du anpassar utseendet på alla delar, från glasets karaktär till färg på dina målade stolpar och stolpskor. Glaset utgörs av dubbla 4 mm glas som laminerats och limmats (2 x 4 mm) för extra hållbarhet. Totalhöjd (färdigmonterat): 90 cm.

Svensktillverkad

VÄLJ FUNDAMENT OCH STOLPLOCK

Sist av allt väljer du matchande stolpskor till de trästolpar du valt. Här kan du även välja till ett passande stolplock.

VÄLJ PASSANDE STOLPAR

Du plockar ihop ditt glasräcke precis som du vill ha det. Välj mellan 4 olika stolpar. Komplettera med väggfäste om du vill fästa ledstången i väggen.

VÄLJ RUNDSTAV

Välj den handledare som matchar fasaden och omgivningen bäst.

Glasräcke Bertil – lika snyggt inne som på trädäcket

Glasräcket Bertil kan du skräddarsy precis som du vill ha det. Kombinera stolpar, träslag och glas för att skapa ditt personliga uttryck. Passar lika bra inne som ute. Möjlighet finns att montera två räckessektioner i 90, alternativt 45 graders vinkel med hjälp av ett praktiskt vinkelbeslag. Allt glas är beställningsvara. Handledare kommer i standardmått. Totalhöjd (färdigmonterat): 110 cm.

VÄLJ RÄCKESGLAS

Välj mellan: klarglas, frostat och rökfärgat glas. Välj mellan våra standardmått eller måttbeställ vårt specialglas. Komplettera med glasfäste för att fästa glaset i väggen.

SKAPA RUM I TRÄDGÅRDEN | RÄCKEN 41 1 1 2 2 3 3 1.

ODLA

Att servera en sallad med egenodlade tomater är en speciell känsla. Men trädgårdsarbetet handlar ju om mer än bara skörden. Med våra pallkragar och kantskydd blir odlingen både lustfylld att utföra och vacker att titta på. Inred ute med säsongens blommor eller skapa din egen örtträdgård – doften av basilika förhöjer upplevelsen av din trädgård eller balkong.

42
www.jabo.se

Planteringsbox och rabattkant

Rama in rabatten med en planteringsbox i corten och upptäck hur det råa stålets naturliga rost harmonierar med grönskan. Den varma rosten med cortenstål ger en härlig industriell känsla och ytan får med tiden en vacker patina. Matcha gärna med rabattkanter i samma färger och material.

Vad är corten?

Cortenstål är en legering av koppar, nickel, krom och fosfor. Med tiden får ytan en vacker rostfärgad patina. Rosten som bildas fungerar som en skyddande beläggning.

ODLA | PLANTERINGSBOX OCH RABATTKANT 43 + +
ODLA AVDELARE/BOTTENPLATTA Svart. Art nr 44607. SITTPLATTA FÖR PLANTERINGSBOX Obehandlat trä. Art nr 44610. PLANTERINGSBOX Cortenstål. Art nr 44606. Svart. Art nr 10057. Vit. Art nr 10056. Välj var du placerar avdelaren. Två lägen ingår den vita och svarta planteringsboxen. Ett extra mittenläge finns i planteringsboxen i corten. Sittbänk, avlastningsyta eller planteringsbox? Du bestämmer! De nya modellerna öppnar upp för en rad olika användningsområden. Med två till tre olika lägen för bottenplattan justerar du enkelt planteringsdjupet så att det passar ditt val av växter. Önskar du istället en eller ett par extra sittplatser köper du till våra måttanpassade sittplattor i trä.
i förpackningar om fyra med en totallängd på sex meter.
1. 2.
RABATTKANT
Cortenstålet kommer
Art nr 44611.

Halvpallskrage. Finns i svart och obehandlat. Använd ett bleck för att stapla kragarna.

Odla ett nytt intresse med våra praktiska pallkragar

Den svenska trädgårdstrenden håller i sig och vi odlar och planterar nu fler växter än någonsin. Saknar du rabatter kan en pallkrage vara ett smidigt och lättplacerat alternativ för att få till dekorativa blomsterarrangemang. Annars erbjuder de populära och mångsidiga kantskydden oändliga möjligheter genom att rama in nästan vilken yta som helst för en upphöjd odlingsplats.

Smarta staplingsbleck!

Med våra praktiska staplingsbleck kan du på ett smidigt sätt stapla pallkragarna på varandra för att få en djupare plantering eller bekvämare arbetsställning.

STAPLINGSBLECK

ODLA | PALLKRAGE 44
PALLKRAGE
PALLKRAGE RUND Ø60 cm. Art nr 44608.
Kragen finns som hel- respektive halvpall.
Odla Staplingsbleck för pallkrage 60 x 60 x 5 x 1 mm. Finns i svart (RAL 9005) och obehandlat. 6st/påse Obehandlad. Art nr 10054. Svart. Art nr 10055
Ø60
PALLKRAGE Kragen finns som hel- respektive halvpall. PALLKRAGE RUND
cm. Art nr 44609.
Produktinformation på sid 74-75

Snygga kantskydd

Med våra kantskydd kan nästan vilken del av trädgården som helst bli en vacker plantering. Skydden sticks enkelt ner i jorden och hindrar ogräs från att slå rot och sprida sig bland dina odlingar. Lek med materialen och låt varm corten harmoniera med gröna växter eller stram svärta kontrastera mot färgglada blommor.

Kompostera

mera

Vår fina trädgårdskompost sväljer mängder av löv och gräs och förvandlar förmultna växter till mullrik och näringsrik jord som du enkelt tar framgenom den nedre luckan. Komposten har ett lock med rostfria gångjärn och en kedja som håller locket uppe medans du fyller komposten. Träskyddsbehandlad, grundmålad och toppstruken två gånger. FSC®-certifierad för ett ansvarsfullt skogsbruk.

KANTSKYDD

Ett kantskydd i metall för att till exempel skilja rabatten och gräsmattan åt. Finns i svart och obehandlat som rostar fint över tid. Välj mellan hög och låg modell.

En vinkel i metall för att till exempel bygga odlingsbänkar. Kan bockas till valfri grad. Finns till både högt och lågt kantskydd.

Finns i tre färger; svartlackat trä (RAL 9005), vitlackat trä (RAL 9010) och tryckimpregnerat trä.

En textilduk håller allt på plats

När du väljer en av våra komposter kan det vara bra att komplettera med en textilduk, artikel nr 1230. Den sluter lagom tätt på sidorna och ser till att inget lämnar komposten.

ODLA | KANTSKYDD OCH KOMPOST 45 Produktinformation på sid 74-75
VINKEL FÖR KANTSKYDD KOMPOST HORIZONT

En kant som skyddar

Njut av årets godaste skörd, utan några oinbjudna gäster. Använd snigelkanter som hindrar mördarsniglarna att ta sig upp till godsakerna du odlat i pallkragen. Med ett klick sätts snigelkanterna på plats. En liten och enkel insats som ger stor effekt för ditt odlande.

ODLA | SNIGELKANT
Njut av årets skörd, utan oinbjudna gäster
1200
15
för
800
600 x 15 mm.
SNIGELKANT
Odla Snigelkant
x 800 x
mm, finns även
halvpallskrage
x
Finns i obehandlad eller svart pulverlackad stål. Art nr 10060. Art nr 10064. 10061 Art nr 10065.

En träbock skapar möjligheter

Så enkla, men ändå så användbara. Ett par träbockar med en skiva på blir ett snyggt och praktiskt planteringsbord. Med några extra skivor blir det ett perfekt buffébord om du planerar ett kalas med många gäster. Och ska du måla lister är det en ovärderlig vän. När du inte använder det är det bara att fälla ihop, tar nästan ingen plats alls.

TORKSTÄLLNING VIT

Tvättlina ingår. Art nr 4260. Tips! Stolpspjut (Art. nr 10027) fungerar utmärkt att förankra torkställningen med.

Miljövänlig torkning!

Detaljer som harmonierar med helheten

TRÄBOCK STIG

Art nr 750.

HORIZONT UTEKÖK STANDARD

Vill du ha ett riktigt snyggt och praktiskt planteringsbord fungerar Horizont utekök perfekt. Art nr 4255.

SÅGBOCK ARVID

Art nr 3392.

När du planerar din trädgård är det lätt att måla med breda penseldrag och glömma bort detaljerna. Med stilrena skydd som harmonierar med helheten kan du enkelt dölja en värmepump, kompost eller robotgräsklippare. Våra tillbehör är både funktionella och snygga, för att din trädgård ska få ett vackert helhetsintryck.

ROBOTGRÄSKLIPPARSKYDD

Obehandlad gran. Art nr 4540

VÄRMEPUMPSSKYDD HORIZONT

Finns i tryckimpregnerat eller grundmålad vit. Art nr 4251.

TRÄDGÅRDSTILLBEHÖR 47

LEK

Vem sa att lekrummet måste ha fyra väggar och ett tak? Det mesta blir ju faktiskt roligare under bar himmel! Investera i gungställningar, sandlådor och lekstugor som gör att barnen vill spendera ännu mer tid utomhus. Med våra höga kvalitetskrav kan du vara säker på att alla produkter är både trygga och hållbara.

48
www.jabo.se

Att tänka på

Våra gungställningar och lekborgar behöver förankras i marken.

Pålitlig gungställning och rutschkana i ett

Gungställning och rutschkana blir lätt favoriterna i trädgården. Träet utgörs av skyddsimpregnerad furu som garanterat håller för alla väder. I paketet ingår allt du behöver för en komplett gungställning. Som tillval kan du även välja att montera på en rutschkana.

Tryggt och säkert

För oss är säkerhet alltid viktigt, inte minst när det gäller produkter som barn ska använda. Vi erbjuder ett brett sortiment av CE-märkta lekredskap för privat bruk. CE-märkningen garanterar att kraven uppfylls enligt EU:s leksaksdirektiv.

GUNGSTÄLLNING KNUT

Art nr 3380 .

GUNGSTÄLLNING OWE

Art nr 3306.

GUNGSTÄLLNING KAJ

Art nr 10136.

LEKSTÄLLNING BUSA Art nr 10132.

LEK | GUNGOR 49

GUNGA NYCKELPIGA

Art nr 10051.

GUNGA SKÖLDPADDA Art nr 10050.

Bygg din egen gungställning

Det är kreativiteten som tar leken till nästa nivå. Vi har mängder av svingvänliga tillbehör som gör det möjligt att bygga din egen gungställning. Med hjälp av gungbeslag, säkerhetsbyglar och olika varianter av repstegar, romerska ringar och gungor kan du skapa din egen hållbara konstruktion. Montera din egen gungställning, eller satsa på klassiskt och häng gungan från en kraftig trädgren. Samtliga gungtillbehör är CE-märkta.

Monteringsanvisningar hittar du på jabo.se

GUNGA CURVE Art nr 10052

LEK | GUNGOR 50 5. 10. 1. 6. 2. 7. 3. 8. 4. 9. 12. 13. 14. 11.
1. Trapetsset 3-i-1. Art nr 10143. 2. Bygel för gungställning. Art nr 10138. 3. Gunga Mjukis. Gul. Art nr 10141. Svart. Art nr 10049. 4. Babygunga Retro. Art nr 10144. 5. Rutschkana 2,5 m. Blå.
6.
Art nr 10139.
Romerska ringar. Art nr 3370. 7 Plastgunga. Art nr 3361. 8. Repstege. Art nr 3366. 9. Trägunga rund. Art nr 3365. 10. Trägunga. Art nr 3363. 11. Gungbeslag. Art nr 3371 12. Klätterrep Hänga. Art nr 10135. Art nr 10134. 13. Klätterrep Triangel. Art nr 10142. 14. Anslutningsdon. Art nr 10137.

Maxade lekborgar och sandlådor

Gunga, rutscha, klättra, skratta. Våra lekborgar är ett smultronställe för barn med skutt i benen. Alla delar är säkerhetstestade och godkända. Välj mellan tre olika storlekar. Kulighetsfaktorn är garanterat lika hög i samtliga.

Gräv, bygg, riv och bygg igen. För dig med egen tomt kan en sandlåda och ett bänkbord vara allt som behövs för att lyckan ska vara total.

LEKBORG

Art nr 4407.

Art nr 3304. Art nr 3302.

LEKBORG 1 LITEN

Art nr 4406 .

Alla våra lekborgar är CE-märkta! Produktinformation på sid 77

SANDLÅDA

Art nr 3303.

SANDLÅDA

Art nr 3336.

LEKBORG 3 STOR

Art nr 4408.

BARNBORD VITMÅLAT

Art nr 4403.

LEK | LEKBORGAR OCH SANDLÅDOR 51 184
117
cm
cm
2 MELLAN
SANDLÅDA MED BÄNK
Finns i två storlekar.
6-KANTIG MED LOCK
MED LOCK
FÖRANKRING- OCH MONTERINGSANVISNINGAR HITTAR DU PÅ JABO.SE

Lyxiga lekstugor

Våra lekstugor är små miniatyrhus där barnen kan få leka fritt. Allt som behövs följer med byggsatserna och monteringen går fort. Kanske får du hjälp av den nya husägaren?

Tips!

Alla obehandlade träprodukter bör behandlas för längre hållbarhet.

På jabo.se hittar du monteringsanvisningar, tips och råd.

LEKSTUGA BELLE 1,4 M2 Art nr 10129. LEKSTUGA

LEKSTUGA

LEK | LEKSTUGOR 52
MILLA 4 M2 INKL LOFT
Art nr 10130.
LARA 4,5 M2 Art nr 10133.

ENTRÉ

Skapa en inbjudande, trevlig och funktionell entré med hjälp av ett skyddande entrétak och en snygg dörr. Ett entrétak skyddar ytterdörren mot regn och förhindrar att vatten samlas intill dörren. Våra entrétak är lättmonterade, oavsett om du önskar ett klassiskt farstutak i trä eller ett justerbart entrétak med aluminiumstag. Vi har även ett stort utbud av förrådsdörrar och garageportar.

53
www.jabo.se

ENTRÉTAK

Finns i två storlekar:

Art nr 37353/ 37354.

LED-belysning!

ENTRÉTAK MED LED-BELYSNING

Finns i mörkgrått med rökfärgat glas eller i silver med klarglas. Silver/klarglas. Art nr 37351. 150x100 cm. Grå/rökglas. Art nr 37352. 150x100 cm.

Takbeklädnad ingår ej.

FARSTUTAK ENTRÉ

Finns i två storlekar. Levereras obehandlat. Art nr 35190. 156,5 x 60,5 x 116,5 cm. Art nr 35198. 174 x 80 x 145,5 cm.

Takbeklädnad ingår ej.

SKÄRMTAK FRONT

Levereras obehandlad. Art nr 35193. 147 x 77,6 x 73 cm.

Monteringsanvisningar hittar du på jabo.se

ENTRÉTAK

Art nr 3732. 120x100 cm. Art nr 3733. 150 x 100 cm.

JUSTERBART ENTRÉTAK

Entrétak med justerbart fäste så du kan anpassa stagen till reglarna ovanför din dörr. Art nr 3736. 150x91 cm.

ENTRÉ | ENTRÉTAK 54
upp din entré med våra entrétak med
Lys
LED-belysning.
100 x 15 cm samt 200 x 100 x 15
180 x
cm.

Isolerade dörrar

Våra 18°-dörrar är anpassade för uppvärmda förråd, garage och mindre stugor. Dörrkonstruktionen är försedd med fem stycken tvärgående reglar för bättre formstabilitet och hållbarhet. Gradbeteckningen betyder att dörren tål 18 graders temperaturskillnad mellan ute- och inneluft. Levereras obehandlade inklusive karm och låskista (trycke och cylinder ingår ej).

Våra 10°-dörrar är anpassade för ouppvärmda friggebodar och förråd. Gradbeteckningen betyder att dörren tål 10 graders temperaturskillnad mellan ute- och inneluft. Levereras obehandlade inklusive karm och låskista (trycke och cylinder ingår ej).

Läs mer på sidan 79

Där hittar du alla mått på våra isolerade förrådsdörrar.

ENTRÉ | DÖRRAR 55 18 0 10 0
Regelverk 34
Träfiberboard
mm Isolering
Regelverk
Isolering
Utsida furupanel 11 x 118 mm Träfiberboard 4 mm
x 34 mm
4
cellplast 34 mm Utsida rak furupanel 11 x 118 mm Sparkplåt Plywood 3 mm
40 x 40 mm Insida Plywood 3 mm
cellplast 40 mm
För bästa resultat rekommenderar vi att alla 6 sidor på dörren behandlas. Se våra tips här:

Pergola

Färgkod grå: RAL 7011

Färgkod vit: RAL 9010

VÅRA PRODUKTER

Textilfärg grå: FC010

Textilfärg vit: FC017

Höjd fristående: 2,2 m

Höjd väggfast: 2,2 - 2,5 m Stolpfot: 18 x 18 cm

PERGOLA Art nr

Gråmålad aluminium. Skyddsduk i 250 g/m2 polyester. Aluminiumben 90 x 90 mm. 3 x 3 m 3343

VÄGGFAST PERGOLA

Gråmålad aluminium. Skyddsduk i 250 g/m2 polyester. Aluminiumben 90 x 90 mm. 3 x 4 m 3388

PERGOLA

Vitmålad aluminium. Skyddsduk i 250 g/m2 polyester. Aluminiumben 90 x 90 mm. 3 x 3 m 10146

VÄGGFAST PERGOLA

Vitmålad aluminium. Skyddsduk i 250 g/m2 polyester. Aluminiumben 90 x 90 mm. 3 x 4 m 10147

EXTRATAK TILL PERGOLA

Vit polyester inkl. snöre. 251x257 cm. Passar pergola 3 x 3 m 33450

EXTRATAK TILL PERGOLA

Vit polyester inkl. snöre. 352x354 cm. Passar pergola 4 x 4 m 10043

EXTRATAK TILL PERGOLA

Grå polyester inkl. snöre. 352x354 cm. Passar pergola 4 x 4 m 10045

EXTRATAK TILL PERGOLA

Grå polyester inkl. snöre. 251x257 cm. Passar pergola 3 x 3 m 10047

PERGOLAGUNGA MED BORD

För 6 personer. RAL 7022. 2,2 x 1,4 x 2,1 m 10096

PERGOLA Art nr

Gråmålad aluminium. Skyddsduk i 250 g/m2 polyester. Aluminiumben 90 x 90 mm. 4 x 4 m 10041

VÄGGFAST PERGOLA

Gråmålad aluminium. Skyddsduk i 250 g/m2 polyester. Aluminiumben 90 x 90 mm. 4 x 4 m 10042

PERGOLA

Vitmålad aluminium. Skyddsduk i 250 g/m2 polyester. Aluminiumben 90 x 90 mm. 4 x 4 m 10039

VÄGGFAST PERGOLA

Vitmålad aluminium. Skyddsduk i 250 g/m2 polyester. Aluminiumben 90 x 90 mm. 4 x 4 m 10040

EXTRATAK TILL VÄGGPERGOLA

Vit polyester inkl. snöre. 363x290 cm. Passar pergola 3 x 4 m 36980

EXTRATAK TILL VÄGGPERGOLA

Vit polyester inkl. snöre. 363x385 cm. Passar pergola 4 x 4 m 10044

EXTRATAK TILL VÄGGPERGOLA

Grå polyester inkl. snöre. 363x385 cm. Passar pergola 4 x 4 m 10046

EXTRATAK TILL VÄGGPERGOLA

Grå polyester inkl. snöre. 363x290 cm. Passar pergola 3x 4 m 10048

SKYDDSDUK TILL PERGOLATAK

Grå polyester med vinyl-beläggning. Passar pergola 3 x 3 m 10094 Passar pergola 3 x 4 / 4 x 4 m 10095

56

Våra Horizont utekök premium gas är FSC-certifierade, för ett ansvarsfullt skogsbruk. Tillverkade av gran. Rostfria komponenter av SS304. För ett komplett utförande av utekök som visas på bild nedan, se respektive artiklar i tabellen intill.

Färgkod svart: RAL 9005

Färgkod vit: RAL 9010

Läsmeromvår Horizont-seriepå sid 63-64

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM GAS Art nr

220 x 162 x 67 cm

Utekök Horizont utan toppdel FSC 4000 2 x topp med hål Horizont för insats svart FSC 4010

Träskiva 60 x 36 x 6 FSC 4040 Grillsockel * 900901750 Sockelram till grill * 900901752

Gasolgrill * 201501701 Lock till grill * 201501920 Vask * 200901730 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM Regulatorkit gasolgrill 484148

Säljs endast med art. 1001,1100 och 4000.

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM GAS

220 x 162 x 67 cm

Utekök Horizont utan toppdel tryckimpreg gran 1001 2 x topp med hål Horizont för insats FSC 1002 Träskiva 60 x 36 x 6 FSC 1005

Grillsockel * 900901750 Sockelram till grill * 900901752 Gasolgrill * 201501701 Lock till grill * 201501920 Vask * 200901730 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM Regulatorkit gasolgrill 484148

Säljs endast med art. 1001,1100 och 4000.

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM GAS

220 x 162 x 67 cm

Utekök Horizont utan toppdel FSC 1100 2 x topp med hål Horizont för insats vit FSC 1120 Träskiva 60 x 36 x 6 FSC 1150 Grillsockel * 900901750 Sockelram till grill * 900901752 Gasolgrill * 201501701 Lock till grill * 201501920 Vask * 200901730 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Regulatorkit gasolgrill 484148

Säljs endast med art. 1001,1100 och 4000.

Horizont

utekök premium kol – bänk och kolgrill

Våra Horizont utekök premium kol är FSC-certifierade, för ett ansvarsfullt skogsbruk. Tillverkade av gran. Rostfria komponenter av SS304. För ett komplett utförande av utekök som visas på bild nedan, se respektive artiklar i tabellen intill.

Färgkod svart: RAL 9005 Färgkod vit: RAL 9010

*Säljs

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM KOL Art nr

220 x 162 x 67 cm

Utekök Horizont utan toppdel svart FSC 4000 1 x topp med hål Horizont för insats svart FSC 4010 Bänk 60 x 92 x 6 cm rostfri svart 4030 Träskiva 60 x 36 x 6 cm svart FSC 4040 Grillsockel * 900901750 Sockelram till grill * 900901752 Kolgrill * 900901710 Lock till grill * 201501920 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM KOL

220 x 162 x 67 cm

Utekök Horizont utan toppdel tryckimpreg gran FSC 1001 1 x topp med hål Horizont för insats FSC 1002

Bänk 60 x 92 x6 cm rostfri 1004

Träskiva 60 x 36 x 6 cm FSC 1005 Grillsockel * 900901750 Sockelram till grill * 900901752

Kolgrill * 900901710

Lock till grill 201501920

2 x LED-belysning 80 cm. 4252

Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM KOL

220 x 162 x 67 cm

Utekök Horizont utan toppdel vit FSC 1100 1 x topp med hål Horizont för insats FSC 1120

Bänk 60 x 92 x 6 cm rostfri 1140

Träskiva 60 x 36 x 6 cm vit FSC 1150

Grillsockel * 900901750

Sockelram till grill * 900901752

Kolgrill * 900901710

Lock till grill * 201501920

2 x LED-belysning 80 cm. 4252

Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

57
Horizont
utekök premium gas – vask och gasolgrill
*Säljs endast tillsammans med uteköken med art nr 4000, 1001 och 1100
endast tillsammans med uteköken med art nr 4000, 1001 och 1100

Horizont utekök premium – vask och bänk

Våra Horizont utekök premium är FSC-certifierade, för ett ansvarsfullt skogsbruk. Tillverkade av gran. Rostfria komponenter av SS304. För ett komplett utförande av utekök som visas på bild nedan, se respektive artiklar i tabellen intill.

Färgkod svart: RAL 9005

Färgkod vit: RAL 9010

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM Art nr

220 x 162 x 67 cm.

Utekök Horizont utan toppdel FSC 4000 1 x topp med hål Horizont för insats svart 4010 Bänk 60 x 92 x 6 cm rostfri svart 4030 Träskiva 60 x 36 x 6 cm svart FSC 4040 Vask * 200901730 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM

220 x 162 x 67 cm.

Utekök Horizont utan toppdel tryckimpreg gran FSC 1001 1 x topp med hål Horizont för insats FSC 1002 Bänk 60 x 92 x 6 cm rostfri 1004 Träskiva 60 x 36 x 6 FSC 1005 Vask * 200901730 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

HORIZONT UTEKÖK PREMIUM

220 x 162 x 67 cm.

Utekök Horizont utan toppdel FSC 1100 1 x topp med hål Horizont för insats vit 1120 Bänk 60 x 92 x 6 cm rostfri vit 1140 Träskiva 60 x 36 x 6 FSC 1150 Vask * 200901730

2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

*Säljs endast tillsammans med uteköken med art nr 4000, 1001 och 1100

Horizont utekök standard – bänk

Våra Horizont utekök standard är FSC-certifierade, för ett ansvarsfullt skogsbruk. Tillverkade av gran. Rostfria komponenter av SS304. För ett komplett utförande av utekök som visas på bild nedan, se respektive artiklar i tabellen intill.

Färgkod svart: RAL 9005

Färgkod vit: RAL 9010

HORIZONT UTEKÖK STANDARD Art nr

220 x 162 x 67 cm.

Utekök Horizont svart FSC 4254 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

HORIZONT UTEKÖK STANDARD

220 x 162 x 67 cm.

Utekök Horizont tryckimpreg gran FSC 4255 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

HORIZONT UTEKÖK STANDARD

220 x 162 x 67 cm.

Utekök Horizont vit FSC 4253 2 x LED-belysning 80 cm. 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WID-CONN-FM

58

Dörrar till Horizont utekök monteras med beslagsats (Art nr 4506).

Läs mer på sida 81.

REGULATORKIT TILL GASOLGRILL Art nr

Utemöbler

HORIZONT DÖRR

Art nr

Tryckimpregnerad gran. Passar ej till Premium Gas. 80x57,5 cm 10011

Monteras med beslagsats (Art nr 4506).

HORIZONT DÖRR

Vit. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Passar ej till Premium Gas. 80x57,5 cm 11000

Monteras med beslagsats (Art nr 4506).

HORIZONT DÖRR

Svart. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Passar ej till Premium Gas. 80x57,5 cm 40000

Monteras med beslagsats (Art nr 4506).

BÄNKBORD 180

Art nr

Skyddsimpregnerad gran. Sitthöjd 49 cm. Virkesdimension 40 mm. L190 x B160 x H80 cm 3134

HAMMOCKGUNGA

177x80x80 cm. Rep ingår.

Säljs endast med art. 1001, 1100 och 4000. 484148 Trall

Vit. RAL: 9016 10084

Svart. RAL: 9004 10085

TRALL RUTA KOMPOSIT ANTIK Art nr

Klicktrall i underhållsfri komposit. UV-beständig baksida, rostfria skruvar, 4-pack, tjocklek 22mm. B30 x H30 cm 10200

TRALL RUTA KOMPOSIT GRÅ

Klicktrall i underhållsfri komposit. UV-beständig baksida, rostfria skruvar, 4-pack, tjocklek 22mm. B30 x H30 cm 10198

TRALL RUTA KOMPOSIT BRUN

Klicktrall i underhållsfri komposit. UV-beständig baksida, rostfria skruvar, 4-pack, tjocklek 22mm. B30 x H30 cm 10199

RAMTRALL

Tryckimpregnerad gran, tjocklek 32 mm. B60 x H60 cm 32141

TRALL FURU

Tryckimpregnerad B50 x H50 cm 32071

TRALL FURU

Tryckimpregnerad B80 x H80 cm 32011

BÄNKBORD 240

Art nr

Skyddsimpregnerad gran. Sitthöjd 47 cm. Virkesdimension 40 mm. L240 x B160 x H80 cm 4401

BARNBORD VITMÅLAT

Färdigmålat barnbord i furu. Grundmålat och toppstrykt två gånger. Sitthöjd 33 cm. L100 x B80 x H55,5 cm 4403

KANTLIST KOMPOSIT ANTIK Art nr

Underhållsfri komposit. Rak 4-pack. 32961 Utvändigt hörn.2-pack. 32962 Invändigt hörn. 2-pack. 32963

KANTLIST KOMPISIT GRÅ

Underhållsfri komposit. Kantlist trall, rak 30 x 2,5 cm 32941 Kantlist trall, utv.hörn 35,5 x 2,5 cm 32942 Kantlist trall, inv.hörn 30 x 2,5 cm 32943

KANTLIST KOMPOSIT BRUN

Underhållsfri komposit. Kantlist rak 30 x 2,5 cm 32951 Kantlist utv. hörn. 35,5 x 2,5cm 32952 Kantlist inv.hörn. 30 x 2,5 cm 32953

KOMPLETTERANDE INFO

Slityta 7 mm (gäller alla komposittrallar)

Bygghöjd 15 mm

Total bygghöjd 22 mm

Trallruta komposit 4-pack = 0,36 m²

59
Tillval till
utekök
Horizont

Vangstycken och byggtimmer

FSC-märkning

En NTR/A- märkt produkt garanterar att träskyddsmedlet som använts är godkänt både ur miljö- och rötskydssynpunkt. Denna märkning lovar också att produkten kan ha direkt kontakt med mark och vatten. Hållbarhet handlar inte bara om kvalitet, utan också om att tillverkningen sker på rätt sätt. Eftersom trä är ett av våra viktigaste material är också

Stegdjup 25 cm Steghöjd 17 cm Lutning 34 grader

hållbarhet ur dess miljömässiga perspektiv av högsta prioritet. I stort sett alla våra produkter till uteplatsen är FSC®-certifierade. På samma sätt är de material vi använder vid ytbehandling och impregnering miljöklassade enligt konstens alla regler.

Jabo erbjuder alla konsumenter 20 år rötskyddsgaranti.

Stegdjup 36 cm Steghöjd 17 cm Lutning 25 grader

VANGSTYCKE 2-STEG

Tryckimpregnerad furu (NTR A) Art nr H34 x B50 cm 4439

VANGSTYCKE 3-STEG

Tryckimpregnerad furu (NTR A) H 51 x B75 cm 4440

VANGSTYCKE 4-STEG

Tryckimpregnerad furu (NTR A) H68 x B100 cm 4441

VANGSTYCKE 5-STEG

Tryckimpregnerad furu (NTR A) H85 x B125 cm 4442

VANGSTYCKE 6-STEG Tryckimpregnerad furu (NTR A) H102 x B150 cm 4443

VANGSTYCKE 7-STEG Tryckimpregnerad furu (NTR A) H119 x B175 cm 4444

Stegdjup 250 mm

Steghöjd 170 mm

Bredd

VANGSTYCKE 3-STEG DJUP Art nr Tryckimpregnerad furu (NTR A) H51 x B75 cm 4560

VANGSTYCKE 4-STEG DJUP Tryckimpregnerad furu (NTR A) H68 x B100 cm 4561

VANGSTYCKE 5-STEG DJUP Tryckimpregnerad furu (NTR A) H85 x B125 cm 4562

Stegdjup 360 mm

Steghöjd 170 mm

Bredd

BYGGTIMMER

Art nr

Tryckimpregnerad helpall. FSC®-certifierad. 120 x 140 L=2,40 3410

60
NTR A
Unika vangstycken med både NTR/A och
Höjd
Höjd

Svensktillverkad

80 mm

Öckerö är ett

kan

Välj mellan olika höjder, vinklar och färger. Grunden är själva stolparna som du kan få i fyra olika varianter helt beroende på hur du vill bygga ditt Öckerö. Komplettera med stolplock (se sid. 80). Springan mellan stolparna är ca 4 cm. Godstjocklek är 1,5mm. Öckerö monteras med 45 x 45 mm reglar. Rekommenderad längd mellan stolparna är 1,5 m (maxlängd 1,8 m).

Färgkod svart: RAL 9005

Färgkod vit: RAL 9010

HYLLA ÖCKERÖ

Art nr

Pulverlackat vit (RAL 9010), stål. 500 x 150 mm 18031

FÄSTE FÖR ÖVERLIGGARE ÖCKERÖ

Pulverlackat vit (RAL 9010), magnelis. 70 x 70 mm 18011

STOLPSKO ÖCKERÖ

Pulverlackat vit (RAL 9010), aluminium. 70 x 70 mm 10279

HYLLA ÖCKERÖ

Pulverlackat svart (RAL 9005), stål 500 x 150 mm 18032

FÄSTE FÖR ÖVERLIGGARE ÖCKERÖ

Pulverlackat svart (RAL 9005), magnelis. 70 x 70 mm 18012

STOLPSKO ÖCKERÖ

Pulverlackat svart (RAL 9005), aluminium. 70 x 70 mm 10280

HYLLA ÖCKERÖ

Galvaniserat stål. 500 x 150 mm 1803

FÄSTE FÖR ÖVERLIGGARE ÖCKERÖ

Magnelis. Galvat 70 x 70 mm 1801

STOLPSKO ÖCKERÖ

Metallic lack, aluminium. 70 x 70 mm 10281

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ AVSLUT

Varmgalvaniserad stål. Höjd: 715 mm 10249 Höjd: 1100 mm 10258 Höjd: 1480 mm 10267 Höjd 1770 mm 10276

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ HÖRN

Varmgalvaniserad stål. Höjd: 715 mm 10250 Höjd: 1100 mm 10259 Höjd: 1480 mm 10268 Höjd 1770 mm 10277

Passar med platta stolplock, se sida 80. Galvaniserad stål. Art nr 36212, 36221, 36224. Vit. Art nr 36213, 36222, 36225. Svart. Art nr 36220, 36223, 36226.

AVSLUT

A nvänds längst ut i varje ände på ditt Öckerö-staket, för att avslutet ska bli snyggt.

MELLAN

Används mellan två sektioner, alltså kan två reglar mötas här.

HÖRN Används i hörn 90 ° mellan två sektioner där två reglar möts.

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ AVSLUT Art nr

Pulverlackat vit (RAL 9010), stål. Höjd: 715 mm 10243 Höjd: 1100 mm 10252 Höjd: 1480 mm 10261 Höjd 1770 mm 10270

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ HÖRN

Pulverlackat vit (RAL 9010), stål. Höjd: 715 mm 10244 Höjd: 1100 mm 10253 Höjd: 1480 mm 10262 Höjd 1770 mm 10271

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ MELLAN

Pulverlackat vit (RAL 9010), stål. Höjd: 715 mm 10245 Höjd: 1100 mm 10254 Höjd: 1480 mm 10263 Höjd 1770 mm 10272

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ AVSLUT

Pulverlackat svart (RAL 9005), stål. Höjd: 715 mm 10246 Höjd: 1100 mm 10255 Höjd: 1480 mm 10264 Höjd 1770 mm 10273

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ HÖRN

Pulverlackat svart (RAL 9005), stål. Höjd: 715 mm 10247 Höjd: 1100 mm 10256 Höjd: 1480 mm 10265 Höjd 1770 mm 10274

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ MELLAN

Pulverlackat svart (RAL 9005), stål. Höjd: 715 mm 10248 Höjd: 1100 mm 10257 Höjd: 1480 mm 10266 Höjd 1770 mm 10275

STAKETSTOLPE ÖCKERÖ MELLAN

Varmgalvaniserad stål. Höjd: 715 mm 10251 Höjd: 1100 mm 10260 Höjd: 1480 mm 10269 Höjd 1770 mm 10278

Höjd Mellan/avslutstolpe Hörnstolpe

715 mm 6 hål 6 hål 1100 mm 10 hål 10 hål 1480 mm 14 hål 14 hål 1770 mm 17 hål 17 hål

Vi rekommenderar att använda fransk träskruv med platt skalle, 6x50 eller 5x60 mm, när du ska skruva i virket.

145 mm från stolpskon till första hålet.

61
Öckerö-serien
flexibelt system med stolpar som varieras på en mängd olika sätt.

Designskärmar, stolpar och tillbehör

Med våra mångsidiga designskärmar skapar du enkelt en modern och unik känsla i din trädgård. Skärmarna passar perfekt när du vill rama in en särskild del av uteplatsen och fungerar lika bra som designdetalj inomhus. Montera ihop flera skärmar för att skapa ett vackert staket eller låt en fristående skärm agera spaljé på balkongen. Kombinera skärmen med en pallkrage full av slingrande, gröna växter – urban gardening med en touch av design! Skärmarna finns i vitt (RAL 9010) och svart (RAL 9005).

DESIGNSKÄRM FLEUR Art nr

Spraymålad svart (RAL 9005), komposit. 790x1590x18 mm 10154

DESIGNSKÄRM NOUVEAU

Spraymålad svart (RAL 9005), komposit. 790x1590x18 mm 10152

DESIGNSKÄRM GERBERA

Spraymålad svart (RAL 9005), komposit. 790x1590x mm 10185

DESIGNSKÄRM LEVANTINE

Spraymålad svart (RAL 9005), komposit. 790x1590x18 mm 10156

STOLPE TILL DESIGNSKÄRM

Stolpe med stolpsko och stolphatt, svart. Vertikal montering. 68x68x1700 mm 10148

STOLPE TILL DESIGNSKÄRM

Stolpe med stolpsko och stolphatt, svart. Horisontell montering. 68x68x900 mm 10150

Läs mer om våra designskärmar på s. 22.

DESIGNSKÄRM FLEUR Art nr

Spraymålad vit (RAL 9010), komposit. 790x1590x18mm 10153

DESIGNSKÄRM NOUVEAU

Spraymålad vit (RAL 9010), komposit. 790x1590x18 mm 10151

DESIGNSKÄRM GERBERA

Spraymålad vit (RAL 9010), komposit. 790x1590x18 mm 10184

DESIGNSKÄRM LEVANTINE

Spraymålad vit (RAL 9010), komposit. 790x1590x18mm 10155

STOLPE TILL DESIGNSKÄRM

Stolpe med stolpsko och stolphatt, vit. Vertikal montering. 68x68x1700 mm 10145

STOLPE TILL DESIGNSKÄRM

Stolpe med stolpsko och stolphatt, vit. Horisontell montering. 68x68x900 mm 10149

62

Horizont - Skärmar

Läs mer om stolparna på s. 81.

Våra svarta Horizontskärmar är träskyddsbehandlade, grundmålade en gång och toppstrykta två gånger. Vid behov finns bättringsfärg i svart (art nr 10241). Tillverkade av gran.

Färgkod: RAL 9005, Semiglans 30-40 Ram 34 x 45 mm, spjäla 19 x 45 mm, överliggare 22 x 55 mm.

SKÄRM HORIZONT 1 SVART Art nr 159 x 159 cm 37106 Stolpe 3689

SKÄRM / STAKET HORIZONT 2 SVART 159 x 89 cm 37107 Stolpe 3688

SKÄRM HORIZONT 3 SVART VÄNSTER 79x159/89 37108 Stolpe 3688, 3689

SKÄRM HORIZONT 4 SVART HÖGER

79 x 159 x 89 cm 37109 Stolpe 3688, 3689

SKÄRM HORIZONT 5 SVART 79 x 89 cm 37110 Stolpe 3688

SKÄRM HORIZONT 6 SVART 79 x 159 cm 37111 Stolpe 3689

MULTISKÄRM HORIZONT 70 x 120 cm 4247 Stolpe 3689

SKÄRM HORIZONT 1 159 x 159 cm 37100 Stolpe 4508

SKÄRM / STAKET HORIZONT 2 159 x 89 cm 37101 Stolpe 3430, 3431

SKÄRM HORIZONT 3 VÄNSTER

79x159/89 37102 Stolpe 3431, 4508

SKÄRM HORIZONT 4 HÖGER

79x159/89 37103 Stolpe 3431, 4508

Våra vita Horizontskärmar är träskyddsbehandlade, grundmålade en gång och toppstrykta två gånger. Vid behov finns bättringsfärg i vitt (art nr 10240). Tillverkade av gran.

Färgkod: RAL 9010, Semiglans 20-25. Ram 34 x 45 mm, spjäla 19 x 45 mm, överliggare 22 x 55 mm.

SKÄRM HORIZONT 1 VIT Art nr 159 x 159 cm 37112 Stolpe 3421

SKÄRM / STAKET HORIZONT 2 VIT 159 x 89 cm 37113 Stolpe 3673

SKÄRM HORIZONT 3 VIT VÄNSTER 79x159/89 37114 Stolpe 3673, 3421

SKÄRM HORIZONT 4 VIT HÖGER

79 x 159 x 89 cm 37115 Stolpe 3673, 3421

SKÄRM HORIZONT 5 VIT 79 x 89 cm 37116 Stolpe 3673

SKÄRM HORIZONT 6 VIT 79 x 159 cm 37117 Stolpe 3421

MULTISKÄRM HORIZONT

70 x 120 cm 4246 Stolpe 3421

SKÄRM HORIZONT 5 79 x 89 cm 37104 Stolpe 3430

SKÄRM HORIZONT 6 79 x 159 cm 37105 Stolpe 4508

MULTISKÄRM HORIZONT

Impregnerad. Tryckimpregnerad gran. 70 x 120 cm 4249 Stolpe 3432

Våra naturfärgade Horizontskärmar är gjorda av tryckimpregnerad gran. Ram 34 x 45 mm, spjäla 19 x 45 mm, överliggare 22 x 55 mm.

63

Horizont - Kompost

Våra Horizont kompostskydd är FSC®-certifierade, för ett ansvarsfullt skogsbruk.

Färgkod svart: RAL 9005 Färgkod vit: RAL 9010

KOMPOST HORIZONT Art nr

Vit. Lock med rostfria gångjärn och lucka nedtill. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Rymmer 340L 60 x 60 x 95 cm 1210

KOMPOST HORIZONT

Tryckimpregnerad gran. Lock med rostfria gångjärn och lucka nedtill. Rymmer 340L. 60 x 60 x 95 cm 1200

Horizont - Värmepumpskydd

Innermått värmepumpskydd: Höjd: 788 mm Djup: 480 mm Bredd: 910 mm

VÄRMEPUMPSSKYDD HORIZONT Art nr

Tryckimpregnerad gran. B99 x H85/66 x D52,5 cm 4251

KOMPOST HORIZONT Art nr

Svart. Lock med rostfria gångjärn och lucka nedtill. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Rymmer 340L 60 x 60 x 95 cm 1220

TEXTILDUK TILL KOMPOST

Svart. Håller allt på plats i komposten. Den sluter lagom tätt på sidorna och ser till så att inget lämnar komposten. 1230

VÄRMEPUMPSSKYDD HORIZONT Art nr

Grundmålad gran med plåttak. B99 x H85/66 x D52,5 cm 4250

64

Linnea

Linnea har en stilren utformning med sina tätt sittande spjälor som skapar en elegant finish. Tillverkad av gran.

Vit färgkod: RAL 9010

Svart färgkod: RAL 9005 Ram 32 x 70 mm. Spjäla 35 x 35 mm.

STAKET LINNEA 2

Art nr

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. 179 x 90 cm 3671 Stolpe 3417, 3673 3421

STAKET LINNEA 2

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. 179 x 90 cm 3668 Stolpe 3688, 3689

STAKET LINNEA 2

Tryckimpregnerad gran. 179 x 90 cm 4590 Stolpe 3430, 3431

STAKET LINNEA 3

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. 179 x 159 cm 3672 Stolpe 3417, 3673 3421

STAKET LINNEA 3

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. 179 x 159 cm 3669, Stolpe 3688, 3689

STAKET LINNEA 3 Tryckimpregnerad gran. 179 x 159 cm 4591 Stolpe 4508, 3433

Stolpar och andra tillbehör finner du på s. 80-82.

GRIND LINNEA 2 Art nr

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. 100 x 90 cm 36711

GRIND LINNEA 2

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. 100 x 90 cm 36681

GRIND Linnea 2 Tryckimpregnerad gran. 100 x 90 cm 45901

GRIND LINNEA 3

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. 100 x 159 cm 36721

GRIND LINNEA 3

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. 100 x 159 cm 36691

GRIND LINNEA 3

Tryckimpregnerad gran. 100 x 159 cm 45911

65
skärm UTDRAGBAR SKÄRM Art nr 300 x 120 cm (stolphöjd 70 cm) 4217 300 x 140 cm (stolphöjd 90 cm) 3684 300 x 160 cm (stolphöjd 100 cm) 3685 Extra golvfäste pulverlackerad aluminium 3700 Utdragbar skärm i tålig 250gr/m2 polyester. Väggfästen ingår. Aluminium stolpe, B:45 x D:65
T:1,5mm
Utdragbar
x

Skärmserie Salvia

Skärmserie Salvia är en vitmålad skärm i klassisk stil. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Glansgrad: 20-25.

Färgkod: RAL 9010 Ram 32 x 60 mm. Spjäla 21 x 31 mm. Panel 12 x 94 mm.

SKÄRM SALVIA 2 Art nr 90x150/90 4204 Stolpe 3673, 3421

SKÄRM SALVIA 4

Skärm/grind 90x90 4206 Stolpe 3673, 3421

SKÄRM SALVIA 6 180 x 120 cm 4227 Stolpe 3673, 3421

Skärmserie Rosmarin

Skärmserie Rosmarin är en vitmålad skärm. Träskyddsbehandlad gran, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger.

Färgkod: RAL 9010 Ram 45 x 70 mm. Spjäla 19 x 42 mm. Panel 12 x 95 mm.

SKÄRM ROSMARIN 2 Art nr 90 x 150/90 cm 3575 Stolpe 3174, 3175

En exklusiv skärmserie med extra kraftig ram och spjäla samt runda, mjuka former. Tryckimpregnerad gran.

Ram 44 x 95 mm. Spjäla 26 x 26 mm. Panel 16 x 95 mm.

SKÄRM ATHENA Art nr 179 x 189 / 179 cm 3263

SKÄRM ATALANTE 179 x 129 / 119 cm 3264

SKÄRM SALVIA 1 Art nr

180 x 150 cm 4203 Stolpe 3421

SKÄRM SALVIA 3 180 x 90 cm 4205 Stolpe 3673, 3421

SKÄRM SALVIA 5

90 x 150 cm 4207 Stolpe 3673, 3421

SKÄRM ROSMARIN 1 Art nr 180 x 150 cm 3574 Stolpe 3175

SKÄRM ROSMARIN 3 180 x 90 cm 3576 Stolpe 3174, 3175

SKÄRM AFRODITE Art nr 89 x 129 / 119 cm 3266

SKÄRM ARTEMIS 89 x 119 cm 3265

SKÄRM APOLLON 89 x 179 cm 3260

66
Skärmserie Exclusive

Skärmserie Classic

En traditionell skärm som skapar avskildhet, men samtidigt har en övre del som öppnar upp mot omgivningen. Tryckimpregnerad gran.

Ram 44 x 70 mm. Panel 16 x 120 mm. Spjäla 8 x 45 mm.

SKÄRM SYRÈN Art nr 179 x 179 cm 4620

SKÄRM KAPRIFOL 179 x 89 cm 4623

Skärmserie Original

Skärmserie Original är en skärmserie med många valmöjligheter. Tryckimpregnerad gran.

Ram 45 x 45 mm. Spjäla 15 x 35 mm. Panel 95 x 8 mm.

SKÄRM DORIS Art nr 179 x 179 cm 45701

SKÄRM VERA 179 x 179 cm 45711

SKÄRM ELLA 179 x 89 cm 45751

Staket och grindar - Original och Classic

STAKET 114 ORIGINAL Art nr

Tryckimpregnerad gran. Sågade spjälor. Ram 25 x 63 mm. Spjäla 16 x 100 mm. 200 x 77 cm 46101 Stolpe 3430, 3431

STAKET 115 ORIGINAL

Tryckimpregnerad gran. Hyvlade spjälor. Ram 28 x 54 mm. Spjäla 14 x 95 mm.

200 x 59,5 cm 46001

200 x 78 cm 46011 Stolpe 3430, 3431

GRIND 115 ORIGINAL

Tryckimpregnerad gran. Hyvlade spjälor.

Ram 28 x 54 mm. Spjäla 14 x 95 mm.

100 x 59,5 cm 46021

100 x 78 cm 46031 Stolpe 3430, 3431

SKÄRM PIHL Art nr 89 x 89 cm 4624

SKÄRM PION 89 x 179 / 89 cm 4622

SKÄRM LAVENDEL 89 x 179 cm 4621

SKÄRM JOHANNA Art nr 89 x 179/89 cm 45741

SKÄRM CAMILLA 59 x 179 cm 45731

SKÄRM SONJA 89 x 179 cm 45721

STAKET 2001 CLASSIC Art nr

Tryckimpregnerad gran. Ram 45 x 55 mm. Spjäla 19 x 120 / 8 x 35 mm. 179 x 80 cm 3452 Stolpe 3430, 3431

GRIND 2001 CLASSIC

Tryckimpregnerad gran. Ram 45 x 55 mm. Spjäla 19 x 120 / 8 x 35 mm. 100 x 80 cm 3453 Stolpe 3430, 3431

BESLAGSATS FÖR GRIND

Komplett beslagsats för din grind med gångjärn, grindlås och skruv. Electrogalvat stål. 408 mm 4506

67

Staket och grindar

Våra staket och grindar är FSC-cerifierade, för ett ansvarsfullt skogsbruk. Tillverkade av gran.

STAKET

STYRSÖ Art nr

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Regel 21 x 70 mm. Spjäla 21 x 55 mm. RAL 9010. 180 x 90 cm 4530 Stolpe 3417, 3673

STAKET SKAGEN

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Regel 25 x 60 mm. Spjäla 14 x 75 mm. RAL 9010. 180 x 77 cm 3450 Stolpe 3417, 3673

STAKET SMÖGEN

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Regel 20 x 90 mm. Spjäla 20 x 90 mm. RAL 9010. 180 x 80 cm 3416 Stolpe 3417, 3673

GRIND ANTIK

Vitmålad grind. Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång och toppstrykt två gånger. Regel 40 x 95 mm. Spjäla 25 x 25 mm. RAL 9010. 100 x 100 cm 3771 140 x 100 cm 3770 Stolpe 3174 Beslag 4506

Metallstaket och grindar

Staketen och grindarna har 1,2 mm gods som är doppgalvade, zinkfosfatgrundade och behandlade med UV-beständig pulverlack.

Färgkod: RAL 9005 Ram 25 x 25 mm. Ribbstorlek 16 x 16 mm.

STAKET TORÖ Art nr

B200 x H90 cm 34010

STAKET VÄRMDÖ

B200 x H90 cm 34011

STAKET LIDINGÖ

B200 x H90 cm 34012 STAKET BJÖRKÖ B200 x H90 cm 34040

GRIND STYRSÖ Art nr

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Regel 21 x 70 mm. Spjäla 21 x 55 mm. RAL 9010. 100 x 90 cm 4531 Stolpe 3417, 3673

GRIND SKAGEN

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Regel 21 x 60 mm. Spjäla 14 x 75 mm. RAL 9010. 100 x 77 cm 4518 Stolpe 3417, 3673

GRIND SMÖGEN

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Regel 20 x 90 mm. Spjäla 20 x 90 mm. RAL 9010. 100 x 80 cm 4519 Stolpe 3417 3673

GRIND TREND

Vitmålad grind. Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång och toppstrykt två gånger. Regel 40 x 95 mm. Spjäla 25 x 25 mm. RAL 9010. 100 x 100 cm 3448 140 x 100 cm 3447 Stolpe 3174 Beslag 4506

DUBBELGRIND TORÖ Art nr

Komplett dubbelgrind (H 90 cm), inklusive 2 grindar, 2 st stolpar (höjd 150 cm), 2 st grindspärr, 4 st gångjärn, 2 st stolplock samt barnstugelås. 63 cm av stolpen ska förankras i marken. B328,5 x H150 cm 34006

GRIND TORÖ

B95 x H90 cm 34000 B120 x H90 cm 34001

GRIND VÄRMDÖ

B95 x H90 cm 34002 B120 x H90 cm 34003

GRIND LIDINGÖ

B95 x H90 cm 34004 B120 x H90 cm 34005

GRIND BJÖRKÖ

B120 x H107,5 / 90 cm 34041

68

Tillbehör metallstaket och grindar

Tillbehören är galvaniserade, zinkgrundade och färdigmålade i svart pulverlack. Färgkod: Glansgrad 81-84, RAL 9005

80 mm

STOLPFUNDAMENT Art nr

Svartlackad metall. 34031

Utvändigt mått: 60 mm | Invändigt mått: 52 mm

FÄSTE SKARV

Svartlackad metall. Samma som 34023, men med fast funktion. 34025

FÄSTE VINKEL

Svartlackad metall. 34026

GRINDLÅSNING (ENKELGRIND)

Svartlackad metall. 34032

GRINDLÅSNING MED FÄSTPLATTA

Svartlackad metall. Montering av enkelgrind mot annan stolpe än systemets egen. 34035

GÅNGJÄRN

Svartlackad metall. Säljs styckvis. 34028

STOLPFUNDAMENT

Svartlackad metall. För gjutning. 34030

STOLPE Art nr

Svartlackad metall. 50 x 50 x 1050 mm 34020 50 x 50 x 1400 mm 34029

STOLPLOCK

Svartlackad metall. 1x skruv medföljer. 50 x 50 mm. 34021

FÄSTE AVSLUT

Svartlackad metall. Samma som 34024, men med fast funktion.

Justerbar 10-90 grader sidled. 34027 Mer flexibel funktion. Justerbar 10-90 grader sidled. 34024

FÄSTE JUSTERBAR SKARV

Svartlackad metall. Samma som 34025, men mer flexibel funktion. Justerbar 20-180 grader sidled. 34023

STAKETFÄSTE MED FÄSTPLATTA

Svartlackad metall. Montering av staket mot annan stolpe än systemets egna. 4-pack 34037

GRINDLÅSNING (DUBBELGRIND)

Svartlackad metall. För 25 mm profil. 34033

GÅNGJÄRN MED FÄSTPLATTA

Svartlackad metall. För montering av grind mot annan stolpe än systemets egna. Säljs styckvis. 34034

GRINDSPÄRR

Svartlackad metall. Till dubbelgrind. 34036

69

TAKPELARE Art nr

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran.

1 135 x 135 x 2500 mm 26189

2 135 x 135 x 2500 mm 26173

3 135 x 135 x 2500 mm 26171

TAKPELARE Art nr

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran.

4 105 x 105 x 2500 mm. 26078

5 135 x 135 x 2500 mm. 26080 6 155 x 155 x 2500 mm. 26085

7 8 8 7 9

TAKPELARE

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran.

7 105 x 105 x 2500 mm 26071

8 135 x 135 x 2500 mm 26079

9 175x 175 x 2500 mm 26050

1 4 5 6

3 2 1 4 5 6

SPJÄLA

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran

1 100 x 19 x 900 mm 26187

2 94 x 19 x 900 mm 26027

3 120 x 19 x 900 mm 26009

RÄCKESPELARE

STOLPE

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran

1 135 x 135 x 1250 mm 26190

2 135 x 135 x 1250 mm 26172

3 135 x 135 x 1250 mm 26170

STOLPE

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran

4 105 x 105 x 1290 mm 26077 5 135 x 135 x 1290 mm 26081 6 155 x 155 x 1290 mm 26086

ÖVERLIGGARE/UNDERLIGGARE

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran. Säljs styckvis.

2400 x 140 x 45 mm 26017

2400 x 95 x 45 mm 26160

UNDERLIGGARE

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran

4 2400 x 22 x 45 mm 26186

5 2400 x 22 x 45 mm 26167

2 7 Ø6,5

FÄSTPLATTA

För montering av pelare och stolpar. Monteras under stolpen och fästs därefter i altanen/verandan. Med fransk skruv (6,5 cm).

B100 x H100 mm 25029

STOLPE

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran

7 135 x 135 x 1200 mm 26048

8 175 x 175 x 1250 mm 26049

ÖVERLIGGARE

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran.

2400 x 95 x 45 mm 26185

MONTERINGSLIST RÄCKESPELARE

Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran.

2400 x 65 x 20 mm 26162 Tips! Beställ lika många monteringslister som överliggare.

FÄSTPLATTA

För montering av pelare och stolpar. Monteras under stolpen och fästs därefter i altanen/verandan. Med bult och mutter 5 cm).

B100 x H100 mm

70 Arnö-serien
25020
Grundmålad med vattenbaserad färg. Gran 4 66 x 66 x 900 mm 26051 5 52 x 52 x 900 mm 26163 6 66 x 66 x 900 mm 26174 7 66 x 66 x 900 mm 26175 8 105 x 105 x 700 mm 26052
3 8 1 2 3 4 5 6
mm Ø8 mm

Räckesserie Ekerö

Ekerö är galvaniserat, zinkgrundat och färdigmålat med svart pulverlack vilket ger en hållbar yta. Vid kapning behövs gängtapp och rostskyddsbehandling. Totalhöjd (färdigmonterad) 110 cm. Färgkod: Glansgrad 30-35, RAL 9005

LEDSTÅNG EKERÖ Art nr

Svartlackad metall.

L:2300 Ø 45 mm 25466

EXTRA RÖRSATS

Innehåller 3 st extra metallrör. Kan användas för att få tätare mellan befintliga metallrör.

L:994 mm. Ø 45 mm 25464

TILLÄGGSSATS FÖR SIDOMONTERING

Om du vill ha ett längre räcke än grundsatsen bygger du på med en tilläggssats. Inkl. stolpe 6 x 60 x 1 238 mm samt 2 st stålrör Ø 12 mm.

L=994 mm.

L:100 x H:1100 x D:6 mm 25463

FYLLNINGSFÄSTE EKERÖ

Metall. 4 st i en ask. Fästena ska inte dras hårdare än att polykarbonaten har möjlighet att röra sig vid omväxlande temperaturer. B:24 x D:54 x H:25 mm 25479

HÖRNFÄSTE EKERÖ

Svartlackad metall. Passar ledstång i metall/trä. B:100,5 x D:51,5 x H:49 mm 25380

LEDSTÅNGSFÄSTE EKERÖ

Svartlackad metall. 2-pack. (för montering i trästolpe). B:52 x D:15 x H:12,5 mm (höjd exkl. skruv) 25474 Monteras med lock: Platt stolplock vit 36213 Platt stolplock svart 36220

SKRUVSATS EKERÖ

Svartlackad metall. 4-pack. För montering i trästolpe. M:10 x 90 mm 25473

EKERÖ GRUNDSATS GOLVMONTERING

Art

nr

Komplett grundsats för golvmontering. 200 x 110 x 6 cm (3 stolpar 6 x 60 x 1100 mm, 4 st stålrör Ø 12 mm. L=994 mm). Mått mellan stolparna är 200 cm. 25460

EKERÖ GRUNDSATS SIDOMONTERING

Komplett grundsats för sidomontering. 200 x 110 x 6 cm (3 st stolpar 6 x 60 x 1238 mm, 4 st stålrör). L:994mm 25461

TILLÄGGSSATS FÖR GOLVMONTERING

Om du vill ha ett längre räcke än grundsatsen bygger du på med en tilläggssats. Inkl. stolpe 6 x 60 x 1100 mm samt 2 st stålrör Ø 12 mm, L=994 mm.

L:100 x H:1100 x D:6 mm 25462

SKARVDEL LEDSTÅNG

L:50 mm 25381

FYLLNING EKERÖ

Polykarbonat. B:894 x T:6 x H:905 mm 25499

VÄGGFÄSTE EKERÖ

Svartlackad metall. L:150 x H:60 mm 25469

HÖRNSET EKERÖ

Svartlackad metall. 100 x 100 Ø 12 mm 25468

ÄNDKNOPP EKERÖ

Svartlackad metall. 1 par. Ø 48 x 25 mm 25467

71

Altanräcken

Vårt vitmålade altanräcke har en stilren design och passar de flesta hustyper. Träskyddsbehandlad gran.

Grundmålad en gång, toppstrykt två gånger.

Vit färgkod: RAL 9010

ALTANRÄCKE KRYSS Art nr

120 x 90 cm 4504 Stolpe 3174

ALTANRÄCKE RIBB

Lätt att längdjustera vid behov. 120 x 90 cm 4503 Stolpe 3174

BESLAG ALTANRÄCKE

Vitmålat stål. 4st/förp. För ribb/kryss. L45 x B38,5 x H30 mm 3788

BESLAG TRAPPSATS

Vitmålat stål. 4st/förp. För ribb/kryss. L54 x B45 x H30 3789

Glasräcke Adam

GLASRÄCKESFOT RUND Art nr

Rostfritt borstat stål SS316. Ø 105 x 182 3781

VINKELBESLAG 90°

Rostfritt borstat stål SS316. Ø 4 cm 3783

ÄNDBESLAG

Rostfritt borstat stål SS316. Ø 4 cm 3784

KLAR GLASSKIVA

Klarglas, laminerat och härdat 2 gånger.

B90 x H102,5 cm T 12,76 mm 3786

ALTANRÄCKE TRAPPSATS

Anpassat för trappa med steghöjd 17 cm och stegdjup 25 cm. En trappsats motsvarar tre trappsteg som standard. Kan även justeras till två trappsteg. Art nr

1280x655/651 mm 4505 Stolpe 3174

841 mm 439 mm

655 mm 790mm 651 mm

34°

GLASRÄCKESFOT FYRKANTIG Art nr

Rostfritt borstat stål SS316. 107 x 107 x 182 3780

MELLANBESLAG

Rostfritt borstat stål SS316. Ø 4 cm 3782

HANDLEDARE

Rostfritt borstat stål SS316. 94 cm. Ø 4 cm 3785

SPECIALGLAS

Beställ i valfri bredd 25–90 cm. Beställningsvara. 4790

72

Glasräcke Bertil

ÄNDSTOLPE

Art nr

Rostfritt stål SS316 110 cm 3580

MITTSTOLPE

Rostfritt stål SS316 110 cm 3581

HANDLEDARE

Svart anodiserad aluminium Ø 4 cm, 110 cm 3598

HANDLEDARE

Ek Ø 4 cm, 110 cm 3582

Glas till Bertil

HÖRNSTOLPE 90° Art nr

Rostfritt stål SS316 110 cm 3579

HÖRNSTOLPE 45°

Rostfritt stål SS316 110 cm 3600

HANDLEDARE

Rostfritt stål Ø 4 cm, 110 cm 10195

VÄGGFÄSTE

För att fästa en stolpe till glasräcket i väggen för bättre stabilitet. Rostfritt stål SS304.

Ø 38,5 mm 3615 Ø 40,5 mm 36181

KLAR GLASSKIVA

Art nr 2 st 4 mm klarglas, lamell-limmat. Beställningsvara. B110 x H85 cm T8,76 mm 3596

FROSTAD GLASSKIVA

1 st 4 mm frostat- och 1 st 4 mm klarglas, lamell-limmat. Beställningsvara. B110 x H85 cm T8,76 mm 3616

RÖKFÄRGAD GLASSKIVA

1 st 4 mm rök- och 1 st 4 mm klarglas, lamell-limmat. Beställningsvara. B110 x H85 cm T8,76 mm 3577

GLASBESLAG (HÅLLARE)

Till glasräcke. Rostfritt stål SS316. 4105

SPECIALGLAS KLART Art nr

Beställ i valfri bredd 25–110 cm. Beställningsvara. 4597

SPECIALGLAS FROSTAT Beställ i valfri bredd 25–110 cm. Beställningsvara. 4617

SPECIALGLAS RÖKFÄRGAT

Specialglas rökfärgat. Beställ i valfri bredd 25–110 cm. Beställningsvara. 4593

73

Odla-serien

På alla svarta artiklar i Odla-serien gäller färgkod: RAL 9005.

KANTSKYDD Art nr

Obehandlad. B100 x H17 cm 10296 B200 x H17 cm 10291

KANTSKYDD Obehandlad. B100 x H29 cm 10293 B200 x H29 cm 10295

KANTSKYDD VINKEL Obehandlad. Passar till art nr 10291 och 10296. 17 cm 10298

9 cm

KANTSKYDD Art nr Svart.

B100 x H17 cm 10297 B200 x H17 cm 10290

KANTSKYDD Svart. B100 x H29 cm 10292 B200 x H29 cm 10294

KANTSKYDD VINKEL

Svart. Passar till art nr 10290 och 10297. 17 cm 10299

KANTSKYDD VINKEL Obehandlad. Passar till art nr 10293 och 10295. 29 cm 10289

KANTSKYDD VINKEL Svart. Passar till art nr 10292 och 10294. 29 cm 10288

ODLA PALLKRAGE RUND

Obehandlad. H20 cm Ø 60 cm T=1mm 44609

ODLA PALLKRAGE Obehandlad. L120 x B80 x H20 cm T=1 mm 44602

ODLA HALVPALLSKRAGE Obehandlad. L80 x B60 xH21 cm T=1mm 10058

SNIGELKANT Obehandlad.

L120 x B80 x H15 cm 10060 L80 x B60 x H15 cm 10064

2 cm 2 cm

ODLA PALLKRAGE RUND Svart. H20 cm Ø 60 cm T=1mm 44608

ODLA PALLKRAGE Svart. L120 x B80 x H20 cm T=1 mm 44601

ODLA HALVPALLSKRAGE Svart. L80 x B60 xH21 cm T=1mm 10059

SNIGELKANT Pulverlackad svart. L120 x B80 x H15 cm 10061 L80 x B60 x H15 cm 10065

74

ODLA PLANTERINGSBOX Art nr

Cortenstål. 3 lägen för avdelare (artikel 44607). L80 x B40 x H40 T=2,5 mm 44606

ODLA PLANTERINGSBOX

Vit. 2 lägen för avdelare (artikel 44607). L80xB40xH40 cm T1,5mm 10056

ODLA AVDELARE/BOTTENPLATTA

Svartlackad metall. L79,5 x B39,5 x H3 cm 44607

ODLA STAPEL FÖR PALLKRAGE

Obehandlad. 6st/påse 10054

Inredning och tillbehör

ROBOTGRÄSKLIPPARSKYDD Art nr

Obehandlad gran. Öppningsmått: 68 x 37,5 cm. B76 x H62 x D106 cm 4540

LED-BELYSNING OCH TILLBEHÖR

LED-belysning 80 cm 4252 Drivdon till LED-belysning 4240 Kabel, extra till drivdon AL-WIDCONN-FM

Upp till fem LED-skenor kan seriekopplas på ett drivdon.

ELDFAT

TRIANGEL INKL. FAT

Cortenstål. 64x64x54 cm T=2mm & 1mm 10093

SITTPLATTA TILL PLANTERINGSBOX Art nr

Obehandlat trä. B43 x H43 cm 44610

ODLA PLANTERINGSBOX

Svart. 2 lägen för avdelare (artikel 44607). L80xB40xH40 cm T=1,5mm 10057

ODLA RABATTKANT

Cortenstål. 4-pack. L150 x H10 cm exkl. pigg (inkl. pigg 18 cm) T=2,5 mm 44611

ODLA STAPEL FÖR PALLKRAGE

Svart. 6st/påse 10055

TORKSTÄLLNING VIT Art nr

Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång och toppstrykt två gånger. Färgkod: RAL 9010. Mellanrum mellan stolpar 3 m. Tvättlina ingår. Tillverkad av gran. Stolpfundament säljes separat. H1950 x D1200 mm. 70x70 mm 4260

TRÄBOCKEN STIG

Obehandlad gran. B75 x H75 cm 750

SÅGBOCK ARVID

Obehandlad gran. H86 x B66 x D62 cm 3392

75 Odla-serien

Lekställning BUSA Art nr

Maxvikt 50 kg/gunga. 240 x 120 x 220 cm 10132

Vi rekommenderar art 10134 när lekställningen ska förankras.

GUNGSTÄLLNING OWE

Tryckimpregnerad gran. Gungor ingår. Maxvikt 70kg/gunga. FSC certifierad. Anslutningsdon medföljer. L225 x B300 x H225 cm 3306

Gungor och lektillbehör

GUNGA MJUKIS SVART Art nr EVA plast (Etenvinylacetat). Rep:112-190 cm. Maxvikt 60 kg. 670 x 140 x 13 mm 10049

GUNGA MJUKIS GUL

EVA plast (Etenvinylacetat). Rep:112-190 cm. Maxvikt 60 kg. 670 x 140 x 13 mm 10141

GUNGA SKÖLDPADDA BLÅ/GRÖN Rep 180 cm. Maxvikt 60 kg. 335 x 295 x 18 mm 10050

GUNGA NYCKELPIGA RÖD/SVART

Rep 180 cm. Maxvikt 60 kg. 300 x 300 x 18 mm 10051

ROMERSKA RINGAR

Plywood. Maxvikt 60 kg. 200 x Ø 25 mm Inner diameter 120 mm 3370

TRÄGUNGA

Obehandlad bok. Maxvikt 60 kg. 400 x 160 x 12 mm 3363

BABYGUNGA RETRO

Obehandlad bok. Maxvikt 60 kg. 300 x 300 x 260 mm 10144

TRAPETSSET 3-I-1

Obehandlad bok. Maxvikt 60 kg. 450 x 100 x 15 mm 10143

UPPHÄNGNING TILL

GUNGSTÄLLNING

Galvaniserad stål. 240 x 47 x 46 mm 33670

BYGEL TILL GUNGSTÄLLNING

Galvaniserat stål. 250 x 110 x 40 mm Ø 100 mm 10138

H-ANKARE GALVANISERAD

Galvaniserat stål. Kan användas till att förankra lekställning Busa. B91 x H600 x D50 mm 10134

GUNGSTÄLLNING KAJ

Tryckimpregnerad gran. TÜV certifierad. Gungor ingår. Maxvikt 50 kg/gunga. Art nr L340xB200xH220 cm 10136

4 st anslutningsdon behöver köpas till (Art nr 10137).

GUNGSTÄLLNING KNUT

Tryckimpregnerad gran. Maxvikt 70kg/gunga. FSC certifierad. Anslutningsdon medföljer. L220 x B345 x H225 cm 3380

Vårt leksortiment är CE-märkt!

GUNGA CURVE Art nr Rep 200 cm. Maxvikt 60 kg. 510 x 135 x 12 mm 10052

REPSTEGE Maxvikt 60 kg. 1950 x 300 x 25 mm 3366

TRÄGUNGA RUND

Obehandlad björk. Maxvikt 60 kg. 300 x 300 x 12 mm 3365

PLASTGUNGA Polyeten. 420 x 165 mm 3361

RUTSCHKANA Högdensitetspolyeten. L2500 x B400 x H330 mm 10139

KLÄTTERREP TRIANGEL Obehandlad bok. Maxvikt 60 kg. 1450 x 300 x 25 mm 10142

KLÄTTERREP HÄNGA Polypropylene. Ø 26 x 1800 mm 10135

GUNGBESLAG

Pulverlackad röd. Avsedd för virke för benen 70 x 70 mm samt bärlina 95 x 95 mm. L160 x B255 x H200 mm 3371

BYGEL

Gulkromaterad. Innermått 98x98 mm. Maxvikt 1st: 90 kg. Maxvikt 2st: 180 kg. L200 x B104 x H34 mm 3368

ANSLUTNINGSDON FÖR KAJ

Galvaniserat stål. Kan användas till alla gungställningar. 500 x 100 x 100 mm 10137

BARNBORD VITMÅLAT

Färdigmålat barnbord i furu. Grundmålat och toppstrykt två gånger. Sitthöjd 33 cm. L100 x B80 x55,5 cm 4403

76
Gung- och lekställningar

Lekborgar och sandlådor

LEKBORG 1 LITEN Art nr

Lekborg i tryckimpregnerad furu. Rutschkana, klättervägg och stege. Högsta tillåtna användarvikt är 50 kg. Högst två personer får vistas på lekborgen samtidigt. L108 x B305 x H297 cm 4406

LEKBORG 2 MELLAN

Lekborg i tryckimpregnerad furu. Plastgunga, rutschkana, klättervägg och stege. Högsta tillåtna användarvikt är 50 kg. Högst tre personer får vistas på lekborgen samtidigt.

L278 x B305 x H297 cm 4407

LEKBORG 3 STOR

Lekborg i tryckimpregnerad furu. Plastgunga, rutschkana, klättervägg och klätterrep. Högsta tillåtna användarvikt är 50 kg. Högst fyra personer får vistas på lekborgen samtidigt. L305 x B456 x H297 cm 4408

Lekstugor

LEKSTUGA BELLE 1,4m2 Art nr

Tryckimpregnerad gran. L120 x B120 x H160 cm 10129

LEKSTUGA LARA 4,5m2

Tryckimpregnerad gran.

L202 x B 225 x H171 cm 10133

SANDLÅDA MED BÄNK Art nr

Sandlåda i obehandlad gran. Sand ingår ej. 390 kg sand vid full sandlåda. L120 x B120 x H20 cm 3304

750 kg sand vid full sandlåda. L140 x B140 x H30 cm 3302

SANDLÅDA 6-KANTIG MED LOCK

Sandlåda i obehandlad gran. Sand ingår ej. 520 kg sand vid full sandlåda. L150 x B130 x H20 cm 3336

SANDLÅDA MED LOCK

Sandlåda i obehandlad gran. Sand ingår ej. 390 kg sand vid full sandlåda. L120 x B120 x H20 cm 3303

LEKSTUGA MILLA 4m2 Art nr

Tryckimpregnerad gran. L248 x B161 x H251cm 10130

77
Lekstugorna kräver ej kranbil!

Entrétak

ENTRÈTAK MED LED-BELYSNING Art nr

UV-beständig aluminiumram i mörkt grått med polykarbonatskiva. Tonat glas. Tål snövikt 120kg/m2 IP65 och IP67 klassificerad. Uppsättningsskruv ingår. Färgkod: RAL 7016. Levereras utan relä. B150 x D100 x H15,5 cm 37352

ENTRÈTAK

Aluminiumstag och polykarbonatskiva. Uppsättningsskruv ingår. B120 x D100 x H18 cm. Tål snövikt 68 kg/m2 3732 B:150 x D:100 x H18cm. Tål snövikt 80 kg/m2 3733

ENTRÈTAK

Pulverlackad aluminiumram i silver med polykarbonatskiva. Klarglas. Tål snövikt 120 kg/m2 B180 x D100 x H18 cm. 37353 B200 x D100 x H18 cm. 37354

SKÄRMTAK FRONT

Obehandlad gran. B147 x D: 77,6 x H73 cm 35193

123 cm

Kan kläs med antingen plåt eller shingel.

ENTRÈTAK MED LED-BELYSNING Art nr

UV-beständig aluminiumram i silver med polykarbonatskiva. Klarglas. Tål snövikt 120 kg/m2 IP65 och IP67 klassificerad. Uppsättningsskruv ingår. Levereras utan relä.

B150 x D100 x H15,5 cm 37351

JUSTERBART ENTRÈTAK

Aluminiumram med 3 mm polykarbonatskiva. Kan anpassas till reglarna ovanför din dörr. Tål snövikt 75 kg/m2 Uppsättningsskruv ingår. B150 x D91 x H21,6 cm 3736

FARSTUTAK ENTRÈ

Obehandlad gran. B156,5 x D60,5 x H116,5 cm 35190 B174 x D80 x H145,5 cm 35198

120 resp. 140 cm Kan kläs med antingen plåt eller shingel.

78

DÖRR 10° GLAS, PANEL Art nr

Isolerad. Rak furupanel. 2-glas isolerruta. Karm 105 mm. Sparkplåt svart. U-värde 1,5. 9 x 20 Högerhängd 25506 9 x 20 Vänsterhängd 25507

DÖRR 10°

105 mm karm. U-värde ca 1,1. 8 x 19 Högerhängd 25500 8 x 19 Vänsterhängd 25501 9 x 20 Högerhängd 25502 9 x 20 Vänsterhängd 25503

DÖRR

10o GLAS, PANEL FISKBEN

Isolerad. 105 mm karm. Fiskbensmönstrad furupanel. 2-glas isolerruta. U-värde ca 1,5. 8 x 19 Högerhängd 25504 8 x 19 Vänsterhängd 25505

DUBBELDÖRR 10°, PANEL

Isolerad. Rak furupanel med baksida i plywood. Karm 105 mm. Sparkplåt svart. U-värde ca 1,1. 15 x 19 25512

DUBBELDÖRR 10°, PANEL

Isolerad. Isolerad. Rak furupanel med baksida i plywood. Karm 105 mm. Sparkplåt svart. U-värde ca 1,1. 13 x 19 25513* 15 x 19 25528**

GARAGEPORT 10° GLAS, PANEL

Isolerad. Rak furupanel med 4 mm plywood under panelen. 2-glas isolerruta. Karm 105 mm. levereras i två kolli. Sparkplåt svart. U-värde ca 1,5. 25 x 21.

25515

DÖRR 18° PANEL Art nr

Isolerad. 105 mm karm. Rak furupanel. Sparkplåt svart. U-värde ca 1,0. 8 x 19 Högerhängd 25517 8 x 19 Vänsterhängd 25518 9 x 20 Högerhängd 25519 9 x 20 Vänsterhängd 25520 10 x 21 Högerhängd 25521 10 x 21 Vänsterhängd 25522

DÖRR 18° GLAS, PANEL

Isolerad. 105 mm karm. Rak furupanel. Sparkplåt svart. 2-glas isolerruta. U-värde ca. 1,3. 8 x 19 Högerhängd 25525 8 x 19 Vänsterhängd 25526 9 x 20 Högerhängd 25523 9 x 20 Vänsterhängd 25524

DUBBELDÖRR 18 , PANEL

Isolerad. Rak furupanel. Sparkplåt svart. Karm 105 mm. U-värde ca 1,0. 15 x 19 25527

SPRÖJS

Spröjs till dörr rak panel. 2-glasfönster. 42 x 56 cm 25516

KARMYTTERMÅTT FÖR VÅRA DÖRRAR

GARAGEPORT 10o, PANEL

Isolerad. Rak furupanel med 4 mm plywood under panelen. Slagport. Karm 105 mm. Levereras i två kolli. Sparkplåt svart. U-värde ca 1,2. 25 x 21. 25514

79 Isolerade dörrar
180 595 mm 710 mm *495 mm **595 mm 820 mm 710 mm 720 mm 820 mm 1195 mm 1195 mm 1195 mm 1195 mm 100
Modulmått (Hålet i väggen) Faktiskt mått (Dörrens mått) 8 x 19 785 x 1 885 mm 9 x 20 885 x 1 985 mm 10 x 21 985 x 2 085 mm 13 x 19 1 285 x 1 885 mm 15 x 19 1 485 x 1 885 mm 25 x 21 2 482 x 2 085 mm Klarglas på alla fönstermodeller.

FÄRGKOD VIT: RAL 9010

PLATT STOLPLOCK Art nr

Galvaniserad stål, rostskyddsbehandlad. 71 x 71 mm 36212 96 x 96 mm 36221 136 x 136 mm 36224

PLATT STOLPLOCK

Pulverlackad svart, stål. 71 x 71 mm 36220 96 x 96 mm 36223 136 x 136 mm 36226

PLATT STOLPLOCK

Pulverlackad vit, stål. 71 x 71 mm 36213 96 x 96 mm 36222 136 x 136 mm 36225

STOLPLOCK

Varmgalvaniserad stål 71 x 71 mm 3632 96 x 96 mm 3633

STOLPLOCK

Rostfritt stål SS304 71 x 71 mm 3634 96 x 96 mm 3635

STOLPLOCK

Galvaniserad stål, rostskyddsbehandlad. B46 x L46 x H26,7 mm 10035 91 x 91 mm 10086

STOLPLOCK

Rostfritt stål, SS304. B46 x L46 x H26,7 mm 10036 91 x 91 mm 10089

STOLPLOCK

Pulverlackad vit, stål. B46 x L46 x H26,7 mm 10037 91 x 91 mm 10087

STOLPLOCK

Pulverlackad svart, stål. B46 x L46 mm x H26,7 mm 10038 91 x 91 mm 10088

STOLPLOCK

Grundmålad gran för utebruk. 180 x 180 x 35 mm 26176

PYRAMIDLOCK HOVDEN

Grundmålad gran för utebruk. 200 x 200 x 70 mm 26060

STOLPLOCK

Grundmålad gran för utebruk. 125 x 125 x 40 mm 26037 155 x 155 x 40 mm 26038 175 x 175 x 40 mm 26039

PYRAMIDLOCK

Grundmålad gran för utebruk. 125 x 125 x 65 mm 26034 155 x 155 x 75 mm 26035 175 x 175 x 80 mm 26036

STOLPLOCK Art nr

Pulverlackad svart, stål. 71 x 71 mm 35210 96 x 96 mm 35211 136 x 136 mm 35218

STOLPLOCK

Galvaniserad stål, rostskyddsbehandlad. 71 x 71 mm 35216 96 x 96 mm 35217 136 x 136 mm 35219

STOLPLOCK

Pulverlackad vit, stål. 71 x 71 mm 36227 96 x 96 mm 36228 136 x 136 mm 36229

STOLPLOCK

Tryckimpregnerad gran.

34 x 95 x 95 mm 10186

34 x 120 x 120 mm 10187

34 x 145 x 145 mm 10188

STOLPLOCK

Tryckimpregnerad gran.

45 x 95 x 95 mm 10189

45 x 120 x 120 mm 10190

45 x 145 x 145 mm 10191

STOLPLOCK HOVDEN

Tryckimpregnerad furu. 130 x 130 x 60 mm 13259 150 x 150 x 60 mm 13258 200 x 200 x 70 mm 13260

STOLPLOCK MED KNOPP

Rostfritt stål SS304. 71 x 71 mm 3638 96 x 96 mm 3639

STOLPLOCK MED KNOPP Varmgalvaniserad stål. 71 x 71 mm 3636 96 x 96 mm 3637

STOLPLOCK MED KNOPP

Pulverlackad vit, stål. 71 x 71 mm 10031 96 x 96 mm 10033

STOLPLOCK MED KNOPP

Pulverlackad svart, stål. 71 x 71 mm 10032 96 x 96 mm 10034

KNOPP

Grundmålad gran för utebruk. Ø 95 mm 26073

Ø 39 mm Ø 39 mm

KNOPP

Grundmålad gran för utebruk. Ø 130 mm 26074

STOLPLOCK MED KNOPP

Grundmålad gran för utebruk.

1 Ø 95 mm 125 x 125 x 40 mm 26063

2 Ø 130 mm 155 x 155 x 40 mm 26064

2 Ø 130 mm 175 x 175 x 40 mm 26065

80
FÄRGKOD SVART: RAL 9005
Stolplock 2 1

Stolpar och beslag

RUNDSTOLPE FURU Art nr

Tryckimpregnerad NTR A, furu. Ø 6 x 180 cm 3473 Ø 8 x 180 cm 3474

GRINDSTOLPE

120 x 120 mm. Tryckimpregnerad NTR A, furu. 180 cm 3449

STOLPE MED KNOPP

95 x 95 mm. Tryckimpregnerad NTR A, furu. 118 cm 3465 208 cm 3466

STOLPE

Vit. Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Färgkod: RAL 9010. Gran. 95 x 95 mm. 110 cm 3174 170 cm 3175

BESLAGSATS FÖR GRIND

Komplett beslagsats för din grind med gångjärn, grindlås och skruv. Electrogalvat stål. 400 mm 4506

BESLAG VINDSKYDD

Gulkromaterat stål. 4st/förp 922 Rostfritt stål, SS304. 4st/förp. 936

FUNKISSTOLPE Art nr

95 x 95 mm. Tryckimpregnerad NTR A, furu. 148 cm 3467 208 cm 3468

STOLPE MED KNOPP

70 x 70 mm. Tryckimpregnerad NTR A, furu 148 cm 3437 234 cm 3440

STOLPE

70 x 70 mm. Tryckimpregnerad NTR A, furu. 100 cm 3430 120 cm 3431 150 cm 3432 180 cm 4508 210 cm 3433

STOLPE

95 x 95 mm. Tryckimpregnerad NTR A, furu. 118 cm 4501 208 cm 4502

STOLPE

Vit. Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Färgkod: RAL 9010. Gran. 70 x 70 mm. 80 cm 3417 110 cm 3673 180 cm 3421

STOLPE

Svart. Träskyddsbehandlad, grundmålad en gång, toppstrykt två gånger. Färgkod: RAL 9005. Gran. 70 x 70 mm. 110 cm 3688 180 cm 3689

ÖVERLIGGARE

Vitmålad. Träskyddsbehandlat, grundmålat en gång, toppstrykt två gånger. Gran. Färgkod: RAL 9010. 2400 x 120 x 34 mm 4533

81

STOLPFUNDAMENT ANTANRÄCKE Art nr

Pulverlackat vit, stål. För ribb/kryss. 95 x 95 mm 3787

STOLPFUNDAMENT

Pulverlackat svart, stål. 71 x 71 mm 4515 96 x 96 mm 4514

STOLPFUNDAMENT

Pulverlackat vit, stål.

71 x 71 mm 4517 96 x 96 mm 4516

STOLPSKO VIT

Pulverlackat vit, stål.

71 x 71 x 70 mm 35151 96 x 96 x 70 mm 35152 71 x 71 x 150 mm 35153 96 x 96 x 150 mm 35154

STOLPSKO SVART

Pulverlackat svart, stål. 71 x 71 x 70 mm 35144 96 x 96 x 70 mm 35146 71 x 71 x 150 mm 35148 96 x 96 x 150 mm 35150

STOLPSKO GALVAT

Varmgalvaniserat stål 71 x 71 x 70 mm 35143 96 x 96 x 70 mm 35145 71 x 71 x 150 mm 35147 96 x 96 x 150 mm 35149

SLAGKLOSS I PLAST

Att använda när man vill slå ner stolpfundament/stolpspjut i marken. Passar till stolpspjut 71x71 71 x 71 mm 908

STOLPFUNDAMENT Art nr

Galvaniserat stål. 71 x 71 mm 907 96 x 96 mm 912

JUSTERBART STOLPFUNDAMENT

Galvaniserat stål. Justering 0-145. Höjd 360-550 mm. 65 x 110 x 360 mm 10022

STOLPFUNDAMENT SPJUT

Galvaniserat stål. 47 x 47 x 600 mm 913 71 x 71 x 750 mm 901 96 x 96 x 750 mm 903

STOLPFUNDAMENT SPJUT Vit. 47 x 47 x 600 mm 10025 71 x 71 x 750 mm 10027 96 x 96 x 750 mm 10029

STOLPFUNDAMENT SPJUT Svart. 47 x 47 x 600 mm 10026 71 x 71 x 750 mm 10028 96 x 96 x 750 mm 10030

EXTRA GOLVFÄSTE TILL UTDRAGBAR SKÄRM

Svart pulverlackat aluminium. 3700

SLAGKLOSS I PLAST

Att använda när man vill slå ner stolpfundament/stolpspjut i marken. Passar till stolpspjut 96x96. 96 x 96 mm 909

82
FÄRGKOD
FÄRGKOD SVART: RAL 9005
VIT: RAL 9010
Se tillhörande monteringsanvisningar vid montering av produkt. Besök www.jabo.se för ytterligare information, tips, inspiration och priser. 150 mm 150 mm
Stolpfundament

För ett hållbart samhälle

Vi vill bidra till ett hållbart samhälle på många olika sätt. Som ett bevis på vårt långsiktiga tänkande är vi anslutna till följande organisationer:

MILJÖMÄRKINGAR

Vår vision är att alla Jabos träprodukter ska vara PEFC eller FSC®-certifierade. Bakom märkningarna står globala, oberoende, ideella organisationer som verkar för ett uthålligt och ansvarsfullt skogsbruk.

PEFC

Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes är en global, fristående paraplyorganisation för utvärdering och ömsesidigt erkännande av nationella skogsstandarder som verkar för uthålligt skogsbruk genom oberoende tredjepartscertifi ering.

FSC ®

Forest Stewardship Council® är en global, oberoende, ideell organisation som verkar för uthålligt och ansvarsfullt skogsbruk. Med certifieringen eftersträvas en väl avvägd balans mellan ekonomi, miljö och sociala frågor.

CE-märkning

Man skiljer på lekredskap för offentlig/gemensam miljö och lekredskap som är avsedda för enskilt privat bruk. Lekredskap för enskilt privat bruk (gungor, rutschbanor och studsmattor etc) defi nieras som leksaker och ska vara CE-märkta enligt EU:s leksaksdirektiv (2009/48/EG)

CE-märkta lekredskap är inte avsedda för offentlig miljö som t ex gemensam lekplats för flerbostadshus eller radhus.

NTR/A

NTR A är en träskyddsklass avsedd för virke i permanent kontakt med mark, samt i konstruktioner ovan mark, där personsäkerheten kräver att de inte försvagas eller som kan vara svåra att inspektera och byta ut.

Läs mer om våra miljö- och kvalitetsmärkningar på jabo.se.

83
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar utan förhandsinformation.

All försäljning sker via våra återförsäljare som finns representerade över hela landet. Hitta din närmaste på jabo.se

Art nr JA2023SE

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook

Articles inside

ENTRÉTAK

1min
page 53

LEKSTUGOR

1min
page 50

LEKBORGAR OCH SANDLÅDOR

1min
page 49

LEK

1min
pages 46-47

TRÄDGÅRDSTILLBEHÖR

1min
page 45

SNIGELKANT

1min
page 44

KANTSKYDD OCH KOMPOST

1min
page 43

RÄCKEN

7min
pages 34-39

STAKET OCH GRINDAR

4min
pages 29-33

PALLKRAGE

1min
page 42

PLANTERINGSBOX OCH RABATTKANT

1min
page 41

LINNEA

1min
page 26

HORIZONT

2min
pages 23-25

DESIGNSKÄRMAR

3min
pages 20-22

ÖCKERÖ

2min
pages 17-19

BÄNKBORD

1min
page 13

EN HÅLLBAR UTEPLATS

1min
pages 4-5

UTEKÖK

1min
page 12

VANGSTYCKEN

1min
page 15

UTEPLATSEN

1min
page 7

NYHETER

1min
pages 8-9

TID FÖR TRÄDGÅRDSDRÖMMAR

1min
page 6

SKÄRMA AV OCH RAMA IN

1min
page 16
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.