Issuu on Google+

Jae


2000 S L Davis Ave Austin, TX 78702 ahn.jaehyung@gmail.com 956-249-0859

Resume

Jaehyung Ahn Education

August 2006 - July 2011

Skills Experience

The University of Texas at Austin

Bachelor of Architecture Bachelor of Science, Architectural Engineering GPA: 3.2/4.0 AutoCAD, Sketch Up, Adobe Photoshop, Indesign, Illustrator, Revit Architecture, MS Word, Excel, Outlook, Access

March 2012 - June 2012z

How Do You Roll?, Intern

October 2011 - February 2012

Floors, Inc., NHMS Department (estimating)

April 2011 - March 2012

Thai Spice, Sushi Chef

June 2008 - February 2011 August 2010 - December 2010

Relevant Courses

Performed test-fit of various lease spaces Produced a document set to implement decor change directive Ordered equipment and confirmed delivery dates with vendors Contacted builder representatives to request for information Gathered flooring material data from construction documents Performed quantity takeoff of bath and kitchen wall tiles Team-worked to complete orders accurately and promptly

Crave Restaurant, Server/Sushi Chef

Maintained communication between diners, cooks, and owners

Daily Texan, Stand-in Comic

Submitted a comic each week for the university newspaper

Habitat for Humanity, Volunteer Building Information Modeling, Cost Estimating, Project Management, Structural Analysis, HVAC Design


Table of

CONTENTS 1 . . . . . . 8 9 . . . . . . . . . . 20 21 . . . . 26

fall creek Winery

re-use screen riverwalk Parket

thatch Roof hill country Chapel

construction Detail


tow, texas

WINERY Inspired by the rows of grapevine on project site, the spaces of Fall Creek Winery are organized by rows of copper paneled wall. The copper panels were perforated to recreate the dappling of light through grapevine leaves, and staggered spaces along the north-south axis leaves room for future expansion of major spaces such as fermentation room and barrel aging room.

1


Site Plan/ Aerial

Emphasizing the lengthy, linear nature of the winery’s design, the winery was sited right along the edge of the vineyard, serving as a threshold between outside world and the grapes.

2


Plan / Longitudinal Elevation / Section

c

7

6

c

3


1. Restaurant/Bar 2. Shop/Front Desk 3. Receiving 4. Fermentation Room

5. Barrel Storage 6. Bottling 7. Loading Dock

a

b 5

1

4

b

2

3

a

4


Transverse Elevation / Sections elevation

a

5


b

c

6


Wall Section

Roof/Ceiling

water proof membrane tapered insulation corrugated metal roof deck wide fl ange beam 6” steel carrier track 1” x 8” wood slat

Opaque wall

4’ x 8’ weathering steel panel 1.5” carrier track 1” continuous rigid insulation moisutre barrier 1/4” drywall board 5” batt insulation 5” light gauge metal stud 5” HSS column

4

Trasparent wall

4’ x 8’ weathering steel panel 1.5” carrier track 5” light gauge metal stud double glazing 5” HSS column

Floor

2.5’ x 3’ concrete paver concrete slab on grade

7


re - u s e

SCREEN

The challenge was to build a screen in full scale, utilizing any items found at the Habitat for Humanity Re-store. Common laundry pins were decontructed and reassembled as a screen.

8


san antonio, texas

PARKET Driven by vision of a continuous market that begins at the river level and transitions into a parking garage at higher levels, the Riverwalk Parket is a complex combination of spiraling driveways, undulating market, and a nestled post office.

9


Site Plan/ Aerial Located right on the heart of San Antonio, TX, the Riverwalk, the design of the project was mindful of the different conditions of the site at river and street levels.

10 PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT


Plan: Ground level / Level 1 1. Boat Dock 2. Post Office, service 3. Market-Dock 4. Circulation Core

5. Loading Zone 6. Market-Street 7. Market-Mezzanine

2 a 5 1 PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

3

b

7

4

PR

11

6


Plan: Level 2 / Level 3

1. Computer Lab 2. Market-Top 3. Smartcar Parking A

a

4. Post Office, employee lounge 5. Garage-Level 1 6. Smartcar Parking B

4

1

5 2 b

3

6 12


Plan: Level 4 / Level 5

1. Garage-Level 2

a

2

1

b

13

2. Post Office, office 3. Garage-Level 3

3


Plan: Level 6

1. Meeting room 2. Garage-Level 4

a 1

2

b

14


Sections/ Elevation a

a

15


b

b

16


Renderings


c

18


Renderings

circulation core

19

light well at market 4


A simple design excercise to creat a roof supported at four points was a learning experience in understanding how systems of structure come together. Design of the roof jaxtaposes modern and traditional. The multilayered substructure of thatch construction on deep, gabel steel frame creates visual contrast.

th a tch

ROOF

20


texas hill country

CHAPEL Rammed earth was part of the design requirements for Chapel on Texas Hill Country. Another intersting requirement was that the Chapel cannot be a closed environment. Driving force behind this design was my formal interest in creating a series of vaults. Lightness of the barrel vaults contrast against massiveness of the rammed earth walls, while creating opportuny for daylight to wash down the walls.

21


b

Site Plan / Plan Located on a non-specific site in the Texas hill country, the building orientation faces a nearby creek for quiet contemplation.

a

c d

3

2

1. Prayer Room 2. Courtyard 3. Catacombs

1

22


Sections a

b

c


d

24


Renderings

overall view

courtyard

25

approach


construction A project in construction class required us to recreate a set of building details for a published residential work: Studio House by Olsen Kundig Architects.

D ETA I L

26


jaehyung_portfolio2012