CATÀLEG ESCOLAR - iProjecta

Page 1

Escolars Activitats

La teva feina també és imprescindible per fer que els més petits coneguin el medi i aprenguin a cuidar-lo. Per això, hem dissenyat una sèrie d’activitats que et poden ajudar en aquesta tasca.

Tria el grup d’activitats que més s’adeqüi al què cerques pel teu grup

Grup 1

Grup 2

L o r e m
Hola educador@ ;)
Si voleu sortir al medi natural tot coneixent indrets del nostre territori i aprendre de forma lúdica, aneu al
Si voleu que vinguem a l’escola per a preparar-vos una activitat distreta i jugant destapem secrets de la natura, aneu al

TARDOR

Els «al·lucinants» bolets

Sortida per a conèixer els «fungis», amb els experts que ens expliquen la seva biologia i activitats per a recordar els noms dels principals bolets comestibles o els que cal anar alerta, tot sabent les bones pràctiques per a no malmetre el bosc.

CAMP

Vall de Castellfollit, Bosc de Poblet Paüls

PN dels Ports

HIVERN

Montmajor

Baix Berguedà

La riquesa és a les basses: els amfibis

Aquests animals sempre han acompanyat als humans i aparegut en molts contes, comencen a estar en perill, l’aigua és imprescindible per a ells i els canvis els estan afectant.

Joc interactiu on podrem identificar els seus cants i moltes altres característiques.

ACTIVITATS PER ESTACIONS Grup 1
TERRES DE L’EBRE
PREPIRINEU
Pira Fontcalda Aldover, l’Ebre Gironella, El Llobregat Fonts de Cercs i Pantà
CAMP DE TARRAGONA
ZONA DEL
Vilaplana
L’EBRE
DE TARRAGONA TERRES DE
ZONA DEL PREPIRINEU

PRIMAVERA

El temps al riu passa volant. Les libèl·lules

Sortides a entorns aquàtics per a descobrir la vida de les libèl·lules i el Xanquer Europeu, espècie en perill d’extinció.

L’entorn aquàtic ens permet utilitzar el seu material per a realitzar molts d’estris, però primer els haurem d’identificar.

CAMP DE TARRAGONA TERRES DE L’EBRE

La Riba

Les Guixeres de Pira

Arnes: Toll Blau Prat de Comte

ZONA DEL PREPIRINEU

Cal Rosal, Via Verda Viladomiu nou

L’alegria dels prats. Les papallones

Els prats es transformen i afecten a les nostres estimades papallones. Caminarem entre prats, gaudirem d’aquests mosaics per a descobrir-hi l’increïble món d’aquests insectes relacionats amb les seves plantes i descobrirem més secrets dels seus cicles. Jocs per a l’observació i la creativitat.

CAMP DE TARRAGONA TERRES DE L’EBRE

La Riba

Bosc de Poblet

Les Guixeres de Pira

Mont Caro (PN dels Ports)

Mas de Barberans

ZONA DEL PREPIRINEU

Avià-Casserres

Capolat

Estany de St. Maurici

Grup
ACTIVITATS PER ESTACIONS
1

Activitats disponibles durant tot l’any

Volant de nit. Ratpenats

Als vespres, després d’un dia ple d’activitat, val la pena calmar-se i sortir a la foscor per a descobrir el meravellós món d’aquests mamífers voladors, els seguirem amb aparells específics i aprendrem coses d’ells. A prop del casal o de l’allotjament, segur que n’hi ha, farem l’activitat de descoberta.

Activitats per a Colònies o Casals.

Rastrejant el bosc

Una sortida on buscarem les pistes que deixen els animals, complementat amb material i amb alguna anàlisi del què trobem.

Vols veure vida? Busca a l’aigua i els rius!

Sortida per rius o zones aquàtiques, on farem una activitat per a conèixer els petits animals que trobem a dins i veure la seva salut.

Qui ens alegra al bosc? Els Moixons

Segons l’ambient que visitem, tenim la possibilitat de distingir diferents aus; els educadors us ajudaran a endinsar-vos en cadascun i provarem d’experimentar les seves vides amb l’adaptació per gastar el mínim d’energia.

ACTIVITATS PER ESTACIONS Grup 1
ESTIU

Pengim-penjam. Els ratpenats

A l’aula, expliquem les característiques d’aquesta espècie tan abundant i tan variada, i amb la tecnologia farem un joc per veure què hem après.

Els rius ens tenen submergits molts secrets

Després d’una presentació, traurem els daus i farem un joc de taula i alguna altra activitat per a descobrir quant coneixem de l’ecosistema del riu.

L’entorn feréstec i domesticat: Paüls

Una visita virtual per un poble de muntanya. De vegades, no hi podem arribar, però amb la tecnologia ho portem a l’aula i, fins i tot, fem un joc de pistes per descobrir qui s’hi amaga.

ACTIVITATS A L’AULA Grup 2

La gimcana més animal!

Descobrirem els animals que ens envolten a través d’una gimcana a l’exterior, seguint les pistes que ens han anat deixant.

Mitjançant QR haurem de resoldre qui s’amaga darrera de cada pista i, finalment, posarem en pràctica el nostre aprenentatge amb un altre joc.

El científic tronat:

Joc de Rol: Ajudem a un divertit científic a trobar la solució per revertir la contaminació al món. Farem d’ajudants per a trobar les respostes a les seves qüestions.

El Bosc Màgic

Un estrany fet gravitatori ens ha dut a un bosc diferent. Hem de trobar un camí per tornar al nostre univers abans que els habitants del bosc ens atrapin. Consulteu les temàtiques disponibles i escolliu la que més s’adequa a vosaltres.

ACTIVITATS A L’AULA Grup 2
activitats@iprojecta.com www.iprojecta.com + 34 606 71 30 47 + 34 683 46 40 38
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.