Swimmingpool magasin no. 3 - 2024

Page 1

Få mere ud af din pool

Poolen er en skulptur i haven – og et samlingspunkt for hele familien

Vi elsker upgrades

5 gode grunde til at få en swimmingpool i haven

iPool / sæson 2024 / no 3
www.ipool.dk
Fremtiden indenfor swimmingpools
HABOUR INN. HUNDESTED
Den stigende fascination for swimmingpools 6 Fremtiden indenfor swimmingpools 9 Plunge pools 12 Få mere ud af din pool 19 En iøjnefaldende pool med mange muligheder 21 Drømmer du om at have en pool i din have? 29 Fremtiden er lige om hjørnet 30 Poolen er en skulptur i haven 33 Indre København er netop blevet en smuk mosaikpool rigere 40 Skandinavisk Havekunst 46 Vi elsker upgrades 54 Grillaften ved poolen 57 5 gode grunde til at få en swimmingpool i haven 64 Egedal Enterprise 69 Din sikre partner inden for grøn energi 70
5
indhold

Velkommen

DEN STIGENDE FASCINATION FOR SWIMMINGPOOLS

Kære læsere, Velkommen til vores tredje udgave af swimmingpoolmagasinet. Det er en glæde at være tilbage med endnu en spændende udgivelse, hvor vi fortsætter med at udforske og dele det seneste og mest innovative inden for swimmingpoolbranchen.

Sommeren nærmer sig hastigt, og med den kommer en følelse af forventning og glæde. I år ser vi med særlig spænding på de kommende somre, da klimaet fortsat

udvikler sig og lover varmere temperaturer. Vi tror på, at denne ændring i klimaet vil have en betydelig indflydelse på vores måde at tilbringe sommerferien på. Med varmere somre i sigte forudser vi, at flere og flere vil vælge at tilbringe deres ferie i Danmark, i stedet for at rejse til udlandet. Udlandsrejser vil sandsynligvis blive prioriteret i forår, efterår og vinter, mens sommeren i Danmark vil blive en attraktiv periode for dem, der ønsker at nyde solen og det kølige vand i deres egen baghave.

6 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

Intellipool styresystem – perfekt automatisk regulering af poolen

Intellipool er et styresystem i særklasse til dig, der ønsker perfekt regulering af badeoplevelsen.

Systemet har fuld opkobling til nettet, og alle komponenter i installationen kan tilgås og justeres let og hurtigt. Det giver helt rent vand med minimalt forbrug af kemi – og absolut kontrol over styresystemet.

UV-lys nedbringer klorforbruget

UV-lys er en populær metode til at holde vandet fri for alger og bakterier.

UV-strålerne slår nemlig alger og bakterier ihjel, som passerer gennem UV-lyset.

Derfor kan du nedbringe forbruget af klor til et absolut minimum.

Samtidig med den stigende interesse for pools og udendørsaktiviteter åbner vi snart dørene til vores nye lagerbygning i sommeren 2024. Dette markerer et betydningsfuldt skridt i vores stræben efter at blive totalleverandør af poolløsninger både til private og erhvervskunder. Vi ser frem til at kunne betjene jer endnu bedre og imødekomme jeres behov og ønsker med vores udvidede faciliteter.

I takt med udviklingen af moderne teknologi og intelligente løsninger er vi også begejstrede for vores Intellipoolsystem, som allerede for mange poolejere er en fast del af poolen. Dette innovative system giver vores kunder mulighed for at styre deres pool intelligent og driftsikkert gennem hele poolsæsonen. Fremtiden for pools er smarte og intelligente løsninger, og vi er glade for at være på forkant med denne udvikling.

Som altid er vi taknemmelige for jeres fortsatte støtte og interesse for swimmingpoolmagasinet. Vi håber, at I vil finde denne udgave både inspirerende og informativ, og at den vil bidrage til at forbedre jeres oplevelse, af at eje og vedligeholde en swimmingpool.

Rigtig god sommer til jer alle.

De bedste pool-hilsner

Pentair Prowler P - Series

Maskinen er udstyret med et intelligent navigationssystem, der starter støvsugeren med at: Scanne poolen Optimere sin rengøring Tilpasse sin hastighed til poolen udformning

Den udfører sit job effektivt i løbet af rengøringscyklussen med et minimalt energiforbrug.

7

INTELLITEMP

VERTIKAL VARMEPUMPE MED VARIABEL FLOWTEKNOLOGI

Pentair IntelliTemp vertikale varmepumpe sikrer, at pool ejere altid opnår den bedste ydelse, uanset de eksterne forhold. Takket være sin variabel flowteknologi er flowet i varmeveksleren konstant og har altid den bedste effektivitet (op til 20% optimering af COP’en).

Udstyret med fuld inverterteknologi tilbyder den nye IntelliTemp varmepumpe en høj med lydsvag ydelse.

En smartphone samt touchskærmen tillader brugeren at vælge enhver driftstilstand, som automatisk justerer hastigheden på varmepumpen.

8 iPool - swimmingpool magasin - no. 3.
NYHED

Fremtiden indenfor swimmingpools

Hvordan ser fremtidens swimmingpool ud? Hvordan er trenden indenfor pools nu og i fremtiden? Det er de relevante spørgsmål, ikke kun for poolejere men for næsten alle husejere med en have.

Swimmingpools er ikke længere blot en kilde til kølig forfriskning eller et luksuskrydderi til overklassen. Swimmingpools er ved at blive en nøgleingrediens i vores udendørs livsstil.

Bæredygtige energivenlige pool løsninger er nutiden og fremtiden – Næsten nul energi løsninger er måske ikke så langt væk

Forestil dig en pool, der ikke kun giver os mulighed for at nyde det kølige vand, men også mindsker vores miljømæssige fodaftryk. Fremtidens pools bevæger sig mod bæredygtighed, hvor minimalt energiforbrug er nøgleordet. Solenergi, genbrug af regnvand og avancerede filtreringssystemer skaber en næsten nul-energi løsning, der bringer os tættere på naturen. Udviklingen indenfor smarte poolløsninger med høj-effektive frekvensstyret løsninger med et minmalt energi forbrug er nutiden. Men selvom løsningerne allerede er meget energivenlige, så bliver fremtiden med sikkerhed endnu mere energivenlig.

Den store amerikanske producent Pentair har netop sendt deres første intelligente varmepumpe IntelliTemp på markedet. Det er en varmepumpe som aktivt vurderer hvornår og hvordan vi bruger mindst mulig energi på at varme poolen op. En fremtid med en udnyttelsesgrad (COP) på over 20 er ikke fjern. Lige nu bruger en gennemsnitlig poolejer ca. 500-800 kr. om måneden på at varme sin pool op om sommeren til 28 grader. Det er i forvejen flot – men tænk lige at kunne varme sin pool op til 28 grader gennem hele sommeren til kun 100 – 200 kr. om måneden.

AI er fremtiden. Smarte poolstyringer er bekvemmeligt og effektivt

Livet handler om at skabe minder og bruge tiden med dem, vi elsker. Det er her, smarte poolstyringssystemer kommer ind. Disse teknologiske vidundere tager sig af poolens vedligeholdelse, så vi kan bruge mindre tid på rengøring og mere tid på at skabe uforglemmelige øjeblikke med familie og venner. Mere fritid og mindre arbejde lyder godt i de flestes ører. Intellipoolsystemet er en avanceret poolløsning, der effektivt styrer poolen ved

bl.a. at måle og regulere pH-værdier, klorindhold og vandog lufttemperaturer. Det tilpasser automatisk pumpernes hastighed baseret på forskellige faktorer som dosering af kemikalier og opvarmning, hvilket sikrer optimal ydeevne og energieffektivitet. En særlig fordel ved systemet er også muligheden for servicering ved hjælp af online tilgang til poolanlægget. Fremtiden er her allerede. Det hele bliver lettere og hurtigere.

Personlig tilpasning og unikke design

Vi drømmer ikke længere kun om et hjem. Vi drømmer om vores eget lille luksushotel, hvor ude og inde smelter sammen. Haverne bliver vores private oaser, hvor vi samles med dem, vi holder af. Med udendørs køkkener, lounges og underholdningsområder bliver haven et naturligt samlingspunkt, der inviterer til uforglemmelige øjeblikke og skaber varige minder sammen med familien og vennerne.

I fremtiden vil swimmingpools ikke kun være symbolske for luksus, men derimod et symbol for samvær og fritid. Swimmingpools bliver allemands-eje og et vigtigt møbel i haven. Med fokus på minimalt energiforbrug, intelligente styringssystemer, unikke designs og integrationen af udendørs rum i vores livsstil, bliver swimmingpoolen et essentielt element i vores hjem og fritidsliv. Med disse trends vil fremtidens pools ikke blot opfylde vores behov, men også inspirere os til at leve mere bevidst og i harmoni med vores omgivelser.

Pools kommer i dag i mange løsninger, størrelser og former. En pool er ikke længere bare blå, 17 grader varm (kold) og svær at vedligeholde. I dag og i fremtiden vil poolen afspejle vores personlighed og stil. Vores pools vil være mere end blot standardformer. De vil være en forlængelse af os selv og skræddersyet til vores unikke ønsker. Fra kreative former til luksuriøse funktioner bliver swimmingpools en del af vores personlige udtryk.

9

Hos iPool går vi meget op i poolpleje. Vores kurser i forårsklargøring og vinterklargøring af poolen, er for os, centrale redskaber når vi hvert år guider poolejere i pasning af deres pool. Med lidt ekstra fokus, timing og kontinuitet så er det faktisk let at passe sin pool. Vores kurser er designet til at ruste dig med alle nødvendige færdigheder og viden til at gøre din pooloplevelse let og fornøjelig som mulig. Selvom vi holder kurser, så tilbyder vi selvfølgelig også at man som poolejer kan bestille os til enten at forårsklargøre poolen eller nedlukke poolen til vinteren. Kort fortalt så hjælper vi gerne med at holde jeres pool i tip-top form.

FORÅRSKLARGØRING

Forårsklargøringen ligger oftest i begyndelsen af april, eller når middeltemperaturen hen over døgnet er over 5 grader. På det tidspunkt kan der opstå alge- og bakterievækst i poolvandet, så derfor er det klogt at se lidt mere til poolen. En forårsklargøring omfatter en rensning og en støvsug-ning af selve poolen, så blade og andet nedfald er væk. Filterinstallationen startes samtidig op, og poolpumpen og filteret gennemgås.

VINTERKLARGØRING

Poolen bør først lukkes ned når temperaturen i vandet er under 10 grader. Poolen må senest lukkes ned når der begynder at være vedvarende frost (altså flere dage i træk med frost).

Vigtigt at huske: Hvis poolen lukkes ned for hurtigt vil der kunne komme alge- og bakteriervækst i poolvandet, og det kan gøre opstarten af poolen til foråret besværlig. De fleste får lukket poolen ned i sidste uge af oktober eller første uge i november. Men hold øje med temperaturerne.

KURSUS I POOLPLEJE

Uanset om du er nybegynder eller erfaren, er vores kurser skræddersyet til at hjælpe dig på bedst mulig vis med poolen. Kurserne er lagt så de passer perfekt til det tidspunkt hvor poolen enten skal startes op eller lukkes ned. Det er altid gratis at deltage i kurserne og vi er sikre på at den times tid som kurset tager er givet godt ud uanset om man har haft pool i 20 år eller man netop lige har fået en pool.

KURSUSDATOER: FORÅR & EFTERÅR

På vores hjemmeside ipool.eu kan man se datoer for afholdelse af kurser. Her kan man også tilmeld sig vores næste kursus. Kurserne afholdes normalt i starten af april og slutningen af oktober.

Husk, en velplejet pool er en glad pool! mail@ipool.dk Kontakt os allerede i dag Svalehøjvej 9 3650 Ølstykke +45 44 20 91 18 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.
11

I disse dage, hvor vores haver bliver mere og mere en forlængelse af vores hjem, er det blevet stadig vigtigere at optimere pladsen uden at gå på kompromis med de ting, vi elsker. Et af de seneste trends inden for haveudstyr, der for alvor har fanget folks opmærksomhed, er plunge pools. Disse små swimmingpools har vundet popularitet, og med god grund. De tilføjer ikke kun en fornemmelse af luksus til selv den mindste have, men de giver også en oase af afslapning og fornøjelse, der tidligere var forbeholdt større ejendomme.

En af de største fordele ved plunge pools er deres kompakte størrelse. Med dimensioner på typisk 2x2 meter eller 2,5x3,5 meter og en dybde på 1,2-1,5 meter, kan de passe ind i selv de snævreste af haver. Dette betyder, at du stadig kan have masser af plads til græsplæne, terrasse og andre haveelementer, samtidig med at du nyder fordelene ved en swimmingpool.

Plunge pools tilbyder en række fordele ud over deres pladsbesparende design. For det første er de langt mere overkommelige end traditionelle swimmingpools, både når det kommer til anskaffelsesomkostninger og vedligeholdelse. Deres mindre størrelse betyder også, at de varmes hurtigere op, så du kan nyde dem i længere perioder af året uden at

ER FREMTIDEN I SMÅ HAVE

skulle bekymre dig om høje varmeregninger.

Men det, der virkelig sætter plunge pools i en klasse for sig selv, er den intime og hyggelige atmosfære, de skaber. Disse små pools bliver hurtigt det centrale samlingspunkt for familien og vennerne. De tilbyder muligheden for at slappe af og forfriske sig på en varm sommerdag, mens de samtidig skaber et rum for leg og hygge.

Det er vigtigt at bemærke, at selvom plunge pools er små, betyder det ikke, at de er begrænsede i deres designmuligheder. Tværtimod kan de tilpasses til at passe til enhver æstetisk smag og haveindretning. Fra moderne og minimalistiske designs til mere naturlige og integrerede udseende, er der utallige muligheder for at skabe den perfekte plunge pool, der passer til din haves unikke karakter.

Så næste gang du overvejer at forvandle din have, bør du bestemt tage plunge pools i betragtning. Disse små, men mægtige vandhuller tilbyder ikke kun en forfriskende flugt fra hverdagens travlhed, men de giver også en mulighed for at skabe minder og øjeblikke af ren glæde og afslapning lige uden for dit dørtrin.

12
iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

INTELLIFLO3

VARIABLE SPEED AND FLOW POOLPUMPE

En pumpe så intelligent, at du vil glemme alt om den.

Den eneste pumpe i branchen med patenteret, sensorløs flowteknologi, der automatisk tilpasser vandflowet til din pools forhold.

Og du vil elske det.

14 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

INTELLIFLO3 VSF POOL PUMPE

Lad den eneste poolpumpe med sensorløs flowkontrol tage styringen af din pool

Vi præsenterer en smartere poolpumpe. Med sensorløs flowteknologi behøver du blot at indstille den og glemme alt om den, så din pool altid forbliver krystalklar og indbydende, uanset hvilke behov din pool måtte have.

TILPASSES POOLFORHOLDENE

Når forholdene ændrer sig med dit poolvand, justeres flowhastigheden automatisk.

STILHED

Ved lav hastighed lyder den kun som en svag hvisken.

STORE ENERGIBESPARINGER

Kombinationen af variabel hastighed og sensorløs flow sparer dig op til 90%.*

ENKEL SMARTPHONE-KONTROL

Med problemfri WiFi eller Bluetooth® trådløs teknologi kontrol via Pentair Home appen kan du overvåge pumpen eller ændre flowhastigheden fra hvor som helst. En indbygget automatisering til at aktivere op til to enheder, som f.eks. en pH-doseringspumpe og en saltklorin generator.

15
*Baseret på besparelser ved brug af en variabel hastighedspumpe sammenlignet med en enkelt hastighedspumpe, der kører 12 timer om dagen til en gennemsnitlig pris på $0,16 per kWh i en pool på 75.000 liter. Faktiske besparelser kan variere afhængigt af lokale energipriser, poolstørrelse, pumpe driftstid, pumpeeffekt, pumperpm, rørdimensioner og -længde, pumpemodel, servicefaktor og andre hydrauliske faktorer.

SMART DESIGN

Vores keramiske kantfliser skiller sig ud med deres innovative design, der omfavner skarpe linjer og et elegant udtryk, hvilket tilføjer et moderne touch til enhver pools kantområde.

ANTI-SLIP OVERFLADE

Med en anti-slip overflade garanterer vores keramiske fliser sikker bevægelse selv under våde forhold, hvilket giver ro i sindet og sikrer en behagelig oplevelse for alle poolbrugere.

Præsentation af vores nyeste kollektion af keramiske kantfliser til pools, der introducerer et nyt niveau af æstetik og funktionalitet. Disse fliser er skabt med en unik tilgang til design, der omfavner enkelhed, skarpe linjer og tidløs elegance for at forbedre dit poolområdes udseende.

BEVARER SIT UDSEENDE

Uanset om det er regn, blæst eller sol, forbliver disse fliser intakte og bevarer deres skønhed år efter år, hvilket sikrer en langvarig visuel appel.

VELEGNET TIL INDENDØRS OG UDENDØRS BRUG

Med deres alsidighed kan vores keramiske fliser bruges både indendørs og udendørs, hvilket giver mulighed for et sammenhængende design i hele dit hjem.

Gennem vores keramiske kantfliser tilbyder vi en unik mulighed for at forvandle dit poolområde med en perfekt balance mellem æstetik og funktionalitet. Gør dig klar til at opleve en ny standard for poolfliser med vores innovative kollektion i dag!

Motion i hverdagen

Modstrømsanlægget er et ideelt valg til dem, der ønsker at motionere i poolen.

18 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

Kom i form mens du bader og forebyg smerter i muskler og led.

At have en pool i baghaven åbner op for en verden af muligheder, ikke kun for afslapning, men også for motion og fitness. Mens mange forbinder swimmingpools med sjov og leg, er det vigtigt at huske, at de også kan være en fantastisk træningsressource. Fra styrketræning til konditionstræning og forbedring af bevægelse og motorik - en pool kan være din ultimative træningspartner. Lad os udforske, hvordan du kan få mest muligt ud af din pool med forskellige former for motion i vandet.

BEVÆGELSE OG MOTORIK I VANDET

At træne bevægelse og motorik i vandet er en utrolig gavnlig måde at forbedre din krops bevægelighed og koordination. Vandets naturlige modstand skaber en ideel træningsplatform, der styrker musklerne og øger fleksibiliteten. Øvelser såsom armstrækninger, benløft og twist-bevægelser kan alle udføres i vandet for at forbedre din krops mobilitet og styrke.

En simpel øvelse, såsom at stå i vandet og udføre cirkulære bevægelser med armene, kan hjælpe med at øge skuldermobiliteten og styrke musklerne omkring skulderleddet. På samme måde kan benløft udført i vandet bidrage til at styrke benmusklerne og forbedre balance og koordination.

Vandet giver også en form for modstand, der er mere skånsom for kroppen sammenlignet med træning på land. Dette gør det ideelt for dem, der rehabiliterer fra skader eller lider af ledsmerter, da det reducerer belastningen på leddene og tillader en sikker og effektiv træning.

KONDITIONSTRÆNING I VANDET

For dem der ønsker at forbedre deres kondition uden den hårde belastning på led og muskler, som kan komme med almindelig træning, er vandet det perfekte miljø. Aerobiske aktiviteter såsom vandgymnastik, vandløb og vandcykling giver en effektiv kardiovaskulær træning, samtidig med at de er skånsomme for kroppen.

Vandets naturlige modstand skaber en udfordring, der hjælper med at øge hjerte-kar-fitness og forbedre udholdenheden. Selv en simpel aktivitet som at jogge i vandet kan være en effektiv måde at forbrænde kalorier og styrke hjertet

GIGTFORENINGEN ANBEFALER ØVELSER I VAND

For personer der lider af gigt eller andre ledsygdomme, kan vandtræning være særligt gavnligt på grund af vandets lindrende egenskaber og dets evne til at reducere belastningen på leddene. Gigtforeningen anbefaler en række øvelser, der kan udføres i vandet for at lindre smerter, forbedre bevægelighed og styrke musklerne omkring de påvirkede led.

Disse øvelser inkluderer blid strækning, lavintensitetsaerobic, og styrketræning, der alle udføres i vandet for at drage fordel af vandets modstand og støtte. Eksempler på sådanne øvelser kan omfatte arm- og benstrækninger, vandgymnastik, og svømning med skånsomme bevægelser.

For mere information om specifikke øvelser og træningsprogrammer anbefales det at besøge Gigtforeningens hjemmeside, hvor du kan finde detaljerede vejledninger og ressourcer udviklet af eksperter på området.

Besøg Gigtforeningens hjemmeside på https://www.gigtforeningen.dk/ aquapunkt/ for mere information og vejledning om vandtræning og andre gigtrelaterede emner.

19
20

En iøjnefaldende pool med mange muligheder for børn og voksne

Denne pool ejes af en ægte poolentusiast, der elsker at bladre i kataloger og finde de helt rigtige løsninger. Derfor har poolen ikke kun et design, der skiller sig ud – den har også en masse spændende gadgets for hele familien.

I hjertet af en families hjem står en pool, skabt af en ægte poolentusiast, der ikke blot søger efter det sædvanlige, men stræber efter det ekstraordinære. Denne pool er ikke kun et udsagn om design, men en legeplads for hele familien. Med fire medlemmer, hvoraf to er børn, har poolen hurtigt etableret sig som familiens foretrukne oase. For børnene, efter en lang skoledag, er det at lege i poolen blevet en uvurderlig kilde til sjov og afslapning.

Poolens første indtryk er umiskendeligt med dens imponerende, minimalistiske vandfald, der straks fanger øjet. Det unikke valg af rustikke ZENBali Stone mosaikfliser, større end standardstørrelsen, bidrager til poolens karakter og tilfører en eksklusiv atmosfære.

For at fuldende det enkle og rustikke

udtryk omkring poolen er der valgt en solid træbelægning i termoask. En indbygget trappe med en rummelig flisebelagt repos tilbyder et ideelt sted til leg og afslapning mellem svømmeturene.

I vandet er mulighederne uendelige for både børn og voksne. Med tilføjelsen af vandrutsjebaner og et indbygget modstrømsanlæg bliver poolen til et underholdningsmekka og en træningszone.

Men poolen kan også forvandles til et boblende spa-bad takket være en integreret spa-del i bunden. Med sit enkle design og solide kvalitetsmaterialer tilbyder den en luksuriøs oplevelse, der kan nydes af hele familien.

Poolens vandkvalitet er en prioritet og reguleres af et Intellipool fuldautomatisk

doseringsanlæg, der kan tilgås online. Den automatiske regulering sikrer optimale værdier, mens ejeren sparer tid på vedligeholdelse og rengøring.

Derudover er poolen udstyret med et praktisk indbygget lamelcover, der reducerer varmetabet og beskytter vandet mod skidt og blade. Dette sikrer ikke kun den ideelle vandtemperatur, men resulterer også i besparelser på varmeregningen.

Poolområdet er blevet familiens foretrukne samlingssted. Med de mange aktivitetsmuligheder og robuste kvalitetsmaterialer er poolen ikke kun en investering i dag, men for flere generationer fremover.

21
22

NYTTIGE TIPS

Som poolejer er vedligeholdelse og pasning af din pool afgørende for at sikre, at den forbliver ren, sikker og behagelig at bruge året rundt. Men det behøver ikke være en kompliceret eller tidskrævende opgave. Med fokus på nogle få enkle, men nyttige tips, kan du nemt og effektivt opretholde din pools tilstand og sikre en problemfri badesæson.

I denne artikel har vi samlet nogle praktiske råd og retningslinjer, der vil hjælpe dig med at optimere din poolpleje rutine. Uanset om du er en ny poolejer eller en erfaren entusiast, er disse tips designet til at hjælpe dig med at forstå og mestre de grundlæggende principper for poolvedligeholdelse.

Rens overfladen og bunden dagligt: Brug nettet til at fjerne blade, insekter og andre ting, der flyder på overfladen af poolvandet og fjern de blade og andet nedfals som ligger på poolbunden.

Tjek skimmerkurven: Tøm skimmerkurven regelmæssigt for at fjerne opsamlet snavs og forhindre, at det tilstopper skimmerens effektivitet.

Børst poolens vægge og bund: Brug en poolbørste til at skrubbe vægge og bund af poolen for at fjerne alger, skidt og pletter, der kan samle sig over tid.

Test vandet regelmæssigt: Man bør teste pH værdien og klorindholdet jævnligt og minimum en gang om ugen.

Juster pH-niveauet først: Det ideelle pH-niveau for poolvand ligger mellem 7,2 og 7,4. Hvis pH værdien ikke er korrekt så virker den klor man tilsætter til vandet ikke lige så effektivt. Justér derfor altid pH værdien først.

Oprethold korrekt klorindhold: Klor er afgørende for at dræbe bakterier og alger og holde vandet rent. Sørg for at opretholde det anbefalede klorindhold i poolen. Det bør ligge på 1 – 1,5 mg/l.

Fjern blade, løv, sand mm: Rens regelmæssigt området omkring poolen for at fjerne løv, grene, affald og andre genstande, der kan blæse eller falde i poolen.

Brug bruseren: Brug en poolbørste: Husk at skylle jer inden I hopper i poolen. Det fjerner sved, olier, græs på fødderne og meget andet.

Tænk over omgivelserne: Overvej at plante buske eller træer, der ikke taber mange blade tæt på poolområdet for at reducere mængden af snavs, der ender i poolen. REGELMÆSSIG

Rens poolens vandlinje: En ophobning af snavs langs vandlinjen kan være et resultat af olier, cremer og andre forurenende stoffer. Brug en poolbørste eller en speciel rengøringsmiddel til at fjerne dette snavs regelmæssigt.

24
RENGØRING KEMISK
OMKRING POOLEN RENT 1 2 3
BALANCE HOLD OMRÅDET
I iPool har vi specialiseret os indenfor private swimmingpools og mindre offentlige badeanlæg

iPool består i dag af en lille flok dedikerede medarbejdere, der alle bidrager med noget hver især.

Hos iPool går vi meget op i alsidighed og fokus på detaljer. Vi hylder samtidig forskelligheden i medarbejdersammensætningen og lader alle få en mulighed for at komme med sine input.

Vi forsøger at hjælpe både dem, som ønsker en ny pool, og dem, som allerede har en pool eller et badeanlæg. Vi fører et bredt og velassorteret produktsortiment i høj kvalitet. Vi kan leverer løsninger til både selvbyggeren, medbyggeren og entreprenøren og til dem som ønsker en totalløsning.

SVALEHØJVEJ 9, 3650 ØLSTYKKE

E.: MAIL@IPOOL.DK

T.: +45 44 20 91 18

26 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.
27
28 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

HER ER HVAD DU SKAL GØRE FOR AT KOMME I GANG

At vælge en pool er en proces, og grundighed betaler sig. Undersøgelse, undersøgelse, undersøgelse! Det første skridt er at få et overblik over de forskellige pooltyper, der er tilgængelige. Der er hele syv forskellige pooltyper at vælge imellem, og hver enkelt kan tilpasses efter jeres behov:

Træpool

• Stålpool

Betonpool

Glasfiberpool

PP/PE-pool

• Luksus Glasfiberpool

Mosaikpool

Hver pooltype har sine egne fordele, der spænder fra form, funktionalitet, styrke til økonomi. Når I har valgt én eller to pooltyper, der har jeres interesse, bør I læse den eller de brochurer, der passer til jeres valg. På den måde bliver man endnu klogere på den pooltype man ønsker sig.

Tilvalg der giver ekstra glæde Man kan få ekstra udstyr og tilbehør til alle pools. Det er ofte ekstra udstyret og tilbehøret som gør, at man bliver ekstra glad for sin nye pool. Derfor bør man prioritere at se på de muligheder der findes.

Doseringsudstyr

Spar tid og penge på den daglige vedligeholdelse af poolvandet ved hjælp af halv- eller fuldautomatisk doseringsudstyr. Dette udstyr sikrer, at kemikalierne i din pool opretholder de korrekte niveauer, hvilket resulterer i renere og mere behageligt vand med minimal indsats fra din side.

Automatisk rengøring

Gør rengøringen af din pool til en leg med en automatisk støvsuger. Disse støvsugere er designet til at navigere gennem poolen og fjerne snavs og affald fra både gulvet og væggene.

Uanset størrelsen på din pool, vil en automatisk støvsuger kunne håndtere opgaven effektivt, hvilket sparer dig for tid og besvær.

Overdækning

Overdækning af pooloverfladen bidrager til at holde på varmen og reducere forbruget af kemikalier ved at forhindre fordampning og bevare vandkvaliteten. Derudover beskytter en overdækning også mod forurening fra blade, insekter og andre fremmedlegemer, hvilket gør vedligeholdelsen af din pool lettere og mere effektiv.

Opvarmning

Forlæng poolsæsonen og nyd varmt vand med poolopvarmning. Opvarmningssystemer som varmepumper eller solvarmeanlæg kan øge vandtemperaturen og gøre din pool mere behagelig at bruge, selv når vejret er køligt. Dette gør det muligt at udnytte din pool i flere måneder om året og øger dens værdi som en investering i dit hjem.

Undervandslys

Skab stemning og gør poolområdet til familiens samlingspunkt med undervandslys. Lysene monteres direkte i poolens vægge og giver et behageligt og indbydende lys, der fremhæver poolens arkitektoniske træk og skaber en hyggelig atmosfære om aftenen. Med forskellige farver og indstillinger kan du tilpasse belysningen efter stemningen og skabe et unikt udtryk for din pool.

Sports- og spaudstyr

Tilføj sjov og motion til pooloplevelsen med et bredt udvalg af sports- og spaudstyr. Modstømsanlæg, bobler og massagefunktioner kan give både børn og voksne mulighed for at træne, slappe af og have det sjovt i vandet. Disse funktioner kan integreres direkte

i poolens design og tilpasses dine specifikke behov og præferencer.

Belægning omkring poolen

Skab et elegant udseende med kantfliser og belægningsfliser, der passer til din pools form og størrelse. Disse fliser kan bruges til at definere poolens kant og skabe en sammenhængende og stilfuld ramme omkring poolområdet. Med forskellige materialer, farver og mønstre kan du skræddersy belægningen til din personlige smag og give din pool et unikt præg.

Når I har overblik over pooltyperne, er det tid til at planlægge, hvor poolen skal placeres i haven. Størrelsen på poolen er afgørende for funktionaliteten og prisen på projektet, så vær sikker på at have en idé om, hvilken størrelse pool I ønsker, inden I går videre.

Økonomien spiller naturligvis også en rolle. Poolpriser varierer afhængigt af type, størrelse og tilbehør. Gennemsnitsprisen ligger typisk mellem 250.000 og 800.000 kr. Lad os hjælpe jer med at nå jeres mål. Vi er her for at guide jer igennem processen og sikre, at I får den bedste oplevelse hele vejen igennem.

Kontakt os for yderligere information og lad os sammen gøre drømmen om en pool i haven til virkelighed.

iPool A/S

Svalehøjvej 9

3650 Ølstykke

Tlf.: +45 44 20 91 18

E-mail: mail@ipool.dk

29

TEKNOLOGIEN TIL POOLS UDVIKLER SIG HURTIGERE END NOGENSINDE

Med avancerede teknologier, der indtræder i alle aspekter af vores daglige liv, er det ingen overraskelse, at poolpleje og styresystemer til poolen også gennemgår en transformation.

I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan vi tror at styring og teknologi, herunder Pentair Intellipoolsystemet, sammen med avancerede AI-løsninger som ChatGPT, former fremtiden for poolpleje, og hvordan disse innovative løsninger vil påvirke poolejerne i fremtiden.

AUTOMATISERING OG INTELLIGENT STYRING

En af de mest markante tendenser indenfor poolpleje er integrationen af automatisering og intelligent styring, hvor Pentair Intellipoolsystemet spiller en central rolle. Ved hjælp af avancerede sensorer, internetforbindelse og software kan poolsystemer nu overvåges og styres eksternt. Dette giver poolejere mulighed for at regulere værdier, temperaturer og filtreringssystemer via deres smartphones eller computere. Denne automatisering reducerer ikke kun behovet for manuel indgriben, men det forbedrer også

effektiviteten og sikkerheden ved poolplejen. Hvor mennesket kan fejle, der sørger Intellipool styresystemet for kontinuitet og grundighed i regulering af værdierne til det ønskede niveau.

SENSORER OG DATAANALYSE

Sensorer, som dem integreret i Pentair Intellipoolsystemet, spiller en afgørende rolle i den næste bølge af poolplejeinnovation. Disse sensorer kan måle vandkvalitet, lufttemperatur, luftfugtighed og meget mere. Ved at analysere disse data kan pool, hjælper anlægget allerede nu med at komme med advarsler og samtidig regulere hastigheden på cirkulation hvis der f.eks. doseres eller der er behov for opvarmning. Reelt identificerer systemet potentielle problemer, før de opstår, og foretager justeringer for at sikre den optimale vandbalance.

AVANCERET KUNSTIG INTELLIGENS

Med udviklingen af avancerede AI-løsninger som ChatGPT er det også muligt at forestille sig en verden, hvor poolen i høj grad kan passe sig selv. Ved at integrere ChatGPT i

30
iPool - swimmingpool magasin - no. 3.

poolens styringssystem vil ejere og iPool kunne kommunikere med deres pool på en mere intuitiv måde. Poolen kunne informere om sin tilstand, foreslå nødvendige justeringer og endda bestille kemikalier og andet tilbehør, når der er behov for det. Dette niveau af automatisering og interaktion vil revolutionere måden, hvorpå vi opfatter og styrer vores pools.

BÆREDYGTIGHED OG ENERGIOPTIMERING

Investering i styresystemer som Intellipoolsystemet bringer med sikkerhed mere bæredygtighed og energieffektivitet med sig. Nye effektive poolsystemer vil i langt højere grad blive valgt i fremtiden. Integrering af solenergi, varmepumper og avancerede filtreringsmetoder for at reducere energiforbruget og minimere den miljømæssige påvirkning er bestemt et element de nye systemer bringer med sig. Denne tendens mod bæredygtig poolpleje vil ikke kun gavne miljøet, men det vil også spare poolejere for betydelige omkostninger på kort og lang sigt.

31

Liselotte og hendes mands stålpool virker som en magnet på familie og venner. Poolen bliver nemlig beundret og brugt hver dag - selv juleaften!

Liselotte savnede barndommens pool. Nu bader hun året rundt i sin egen have.

Parret bor i et gulstenshus i Værløse, og her har de fået installeret en pool, som er utrolig populær hos hele familien.

“Det var nok min idé, da jeg selv er vokset op med pool i haven. Jeg husker, at vi badede hele sommeren med familie og venner. Der blev altid holdt mange festlige arrangementer omkring poolen. Senere var det skønt at køre forbi mine forældre på en varm sommerdag og tage en svømmetur og blive til lidt grillhygge. Jeg ønskede mig at skabe dette samlingspunkt for vores familie og heldigvis var min mand med på idéen om at få en pool. Det bedste er, at han også nyder at passe poolen. Det er ham, der primært sørger for, at den altid står flot og funkler i haven. Om sommeren er det lidt som at være på ferie i syden hver dag,” smiler Liselotte.

Faktisk er hun så glad for poolen, at den kører hele året rundt:

“Jeg var vinterbader i forvejen, og nu kan jeg bade i vores egen pool hele året”, siger hun.

Poolen er i brug hele året – selv juleaften

Poolen er hurtigt blevet familiens naturlige samlingspunkt.

“Vi bruger den på rigtig mange måder. På de rigtig varme dage nyder vi begge at slappe af i solen og svømme i poolen. Andre dage bruger vi den bare til en hurtig dukkert efter en ridetur på hesten eller en runde på golfbanen. Vi elsker, når hele familien er samlet, og alle bader og hygger sig. Vores barnebarn på otte år vil også rigtig gerne holde sin børnefødselsdag ved poolen til sommer.

Mine to voksne sønner var endda lige en tur i poolen juleaften. Bare for sjov. For den var jo iskold, så det var hurtigt ned og op igen!” , griner Liselotte.

En pool, der matcher budgettet - og ønsket om skønhed

Familien valgte en stålpool, og de fik rådgivning om både design, materialer og størrelse:

“Egentlig drømte jeg om en firkantet betonpool med muret trappe, men efter vores møde med Emil fandt vi sammen med ham frem til den løsning, som både matchede vores budget og ønsker.

Poolen er 7.5 meter lang og 3.5 meter bred. Emil anbefalede os at gå en poolstørrelse op, i forhold til hvad vi egentlig havde tænkt os og det er vi rigtig glade for i dag.

33

Vi er gået all in på udstyr og har valgt alt tilbehør i rustfrit stål. Det fortryder vi bestemt ikke, tværtimod.For vi har fået en virkelig smuk pool, som vi bruger rigtig meget, og som samtidig er meget nem at holde.”

For Liselotte er det vigtigt, at hun og hendes mand kunne sætte deres eget præg på poolen.

“Vi havde fokus på, at poolområdet skulle passe til omgivelserne. Derfor valgte vi en gylden flise i Milano Mix. Den passer farvemæssigt til vores hus og til poolkanten, som er i travertin i farven kashmir cream. Poolkanten er i natursten, og det giver sådan et smukt varmt og sydlandsk udtryk til poolen. Vores brolæggere, der har lagt fliserne, har sørget for at lægge vores fliser i

samme niveau som travertinkanten. Poolkant og flisekant skulle være i samme højde. Det gik jeg ret højt op i. Og så snubler man heller ikke over kanten. når man skal ned i poolen.

Allerede da iPool skulle grave ud til poolen, talte vi med dem om, at området omkring poolen skulle ende med at være i tre niveauer. Da vores grund er skrånende, har vi valgt at placere poolen på det midterste niveau, vores morgenterrasse ligger på det nederste, og aftenterrassen med sofagruppen er placeret på øverste niveau. Det giver os mulighed for at nyde både solopgang, middagssol og solnedgang ved poolen.”

Familien har desuden valgt rustfrie indstøbte dele fra Behncke, og der er installeret LED-lys i poolen.

Cirkulationspumpen sikrer, at poolen kan være åben hele året

Da Liselotte gerne vil bade hele året, kører den frekvensstyrede pumpe VS2 hver dag:

“Ja, det er jo lidt atypisk, at jeg bader hele året. De fleste lukker deres pool ned om vinteren, så den står halvt tømt for vand eller overdækket indtil foråret. Men vi har en cirkulationspumpe, der kører og sørger for, at poolen ikke fryser til. Der var minusgrader i vinter, men det kunne pumpen sagtens klare,” siger hun.

34

Robotstøvsugeren klarer det meste af rengøringen

Liselotte og hendes mand er virkelig glade for deres robotstøvsuger Dolphin S100 Robo, som gør vedligeholdningen af poolen nemmere:

“Robotstøvsugeren er uundværlig i højsæsonen. Den renser poolens bund samt sider og rengør det meste. Den kører for det meste, når vi ikke er hjemme og så stopper den selv, når den er færdig. Det sparer os jo en del tid.

Vi tjekker vores pool dagligt. Men når vi sætter varmepumpen til om foråret, kan vi se via appen Smartlife, om alt er, som det skal være. Appen fortæller også, hvilke kemikalier poolen mangler og hvor mange grader poolvandet er. Det er virkelig smart.

Vi bruger vel samlet set en halv til en hel time om ugen på at passe poolen. Lidt mere om forår og efterår, men det

er jo ingen tid i forhold til den glæde, vi har af poolen.”

Ordentlig rådgivning og professionel proces

For Liselotte og hendes mand var byggeprocessen en god oplevelse:

“Håndværkerne fra iPool begyndte i oktober. Poolen var færdig før juleferien, så det tog kun et par måneder. I april måned, da frosten var væk, gik brolæggerne i gang med at støbe til Unidrain og lægge flisebelægning, og før vi gik på sommerferie, var hele anlægget færdigt.

For os var det at anskaffe en pool en stor investering, men vi syntes, vi har fået virkelig god rådgivning hele vejen, så vi kunne tage de rigtige beslutninger.”

Liselotte og hendes mand var også godt tilfredse med anlægsfirmaet, der

samarbejdede med iPool: “Det har været en god oplevelse hele vejen igennem, lige fra vi lagde de første pinde ud på græsplænen for at afmærke, hvor poolen skulle være, til det hele var færdigt.”

En investering i livsglæden

Parret havde ellers overvejet at få et sommerhus: “Men det blev en pool i stedet. Vi er bare ikke sommerhusmennesker, og poolen passer perfekt til vores aktive liv. Den er en investering i vores livsglæde.

Haven er blevet vores lille oase, som passer præcist til os og det liv, vi gerne vil leve.

Vi glæder os begge to over den hver dag. Vores pool er faktisk ligesom en skulptur i haven. Den ser smuk ud hele året. Også om vinteren, når den bare ligger der og lyser midt i sneen.”

36 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.
37

Pools er vendt tilbage – men nu skal de være en del af den udendørs oase.

40

Velkommen til en swimmingpool, beliggende i hjertet af byen. Poolen er i en størrelse af 4x8 meter, hvilket er større end gennemsnittet og giver masser af plads til at svømme og nyde vandet.

STØRRE, SMUKKERE OG FYLDT MED SJOV OG AKTIVITET!

Denne pragtfulde pool er belagt med flotte grønne mosaikker, der afspejler solen på den mest fortryllende vis. Mosaikkerne tilføjer et strejf af elegance og skønhed til poolens udseende.

For at opnå en harmonisk symmetri er der indbygget trapper i begge ender af poolen. Dette skaber ikke blot et æstetisk balanceret udseende, men sikrer også, at trapperne ikke optager pladsen i poolen. Således kan man nyde hele poolområdet til svømning og leg.

Der er også blevet installeret et modstrømsanlæg i poolen, der giver mulighed for træning og forbedring af svømmeteknikken i vandet. Dette tilføjer en ekstra dimension af sjov og aktivitet til pooloplevelsen.

I forbindelse med dette projekt er hele haven blevet ombygget, så den matcher perfekt med huset og poolen. Resultatet er en sammenhængende og imponerende udendørs oase, der vil glæde hele familien.

For at beskytte poolen og forlænge dens levetid har familien også valgt at installere en overdækning. Valget faldt på et undervandsindbygget lammel cover, der ikke blot beskytter poolen mod snavs og affald, men også bidrager til den æstetiske appel med sin diskrete og elegante udformning.

SAMMENHÆNGENDE OG IMPONERENDE UDENDØRS OASE

Familien er henrykt over deres valg af en stor swimmingpool belagt med smukke grønne mosaikker, der fanger solens skær på mest fortryllende vis. De er glade for den harmoniske symmetri med indbyggede trapper og begejstrede over muligheden for træning og leg med det integrerede modstrømsanlæg. Disse materialer og designvalg har virkelig beriget deres pooloplevelse og bragt stor glæde til familien.

41

Krystalklar pool, sæson efter sæson

Fremragende præstationer

Let at vedligeholde

Designet til at vare hele livet

HURTIG AT MONTERE

Let at vedligeholde

Triton Neo er ikke kun hurtig at montere, men også nem at vedligeholde. Rutinemæssig rengøring og bagvaskning er hurtige og sikre. En “sving-væk” diffuser gør det let at få adgang ved service, dyb rengøring eller vinteropbevaring.

ROBUST KONSTRUKTION

Designet til at holde hele livet

Med sin unikke sømløse støbte skal af glasfiberforstærket harpiks, er Triton Neo med rette kendt som den mest robuste poolfilter på markedet. Dets ydre skal er immun over for korrosion og bakkes op af en 10-års garanti.

STOL PÅ TRITON NEO

Forskellen er tydelig

Den fremragende vandklarhed sikres af en 360-graders diffuser, der jævnt fordeler vandet over en perfekt flad filtreringsbund. Under sandet filtrerer laterale rør yderligere partikler, der er større end 40 mikroner. Du kan stole på Triton Neo for at levere krystalklart vand.

SMARTPHONE KONTROL

Med problemfri WiFi- eller Bluetooth®-trådløs teknologikontrol via Pentair Home-appen kan du overvåge pumpens flowhastigheden fra ethvert sted.

44 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

Sandfilteret har en 6-vejs-ventil. 6-vejs-ventilen sidder monteret på toppen eller siden af sandfilteret. 6-vejsventilen har 6 funktioner: Filter, Waste, Closed, Backwash, Recirkulation og Rinse.

Ved normal filtrering skal håndtaget til 6-vejs-ventilen stå på Filter. Når håndtaget står på Filter, renses badevandet. Når der støvsuges står håndtaget til 6-vejs-ventilen normalt også på Filter (der er dog enkelte tilfælde, hvor håndtaget i stedet står på Waste). 6-vejs-ventilens håndtag bør som udgangspunkt altid stå på Filter.

Waste kaldes også for Afløb. Når 6-vejs-ventilens håndtag står på Waste/ Afløb, ledes badevandet direkte i afløbet/ kloakken. Waste/Afløb anvendes, når der skal tømmes vand af poolen, eller hvis der skal støvsuges alger, bakterier og andet nedfald direkte til kloakken (altså væk fra poolen).

Når håndtaget på 6-vejs-ventilen står på Closed, er 6-vejsventilen lukket for gennemgang. Funktionen anvendes, f.eks. når man renser forfilteret på poolpumpen, eller hvis der er opstået utætheder ved sandfilteret eller poolpumpen.

Backwash kaldes også returskyl. Backwash anvendes, når filtersandet skal renses/returskylles. Når der returskylles, ledes badevandet retur gennem sandfilteret. I stedet for at vandet ledes gennem toppen af sandfilteret, ledes vandet nu gennem bunden af filteret og løber ud gennem toppen af f ilteret. Når der returskylles ledes vandet direkte til Waste/Afløb. Sandfilteret bør i poolsæsonen i gennemsnit returskylles én gang om ugen samt efter manuel støvsugning. På sandfilteret sidder et manometer, der viser trykket henover sandfilteret. Et højt tryk på manometeret er et udtryk for modstand henover sandfilteret (beskidt filtersand). Et lavt tryk på manometeret er et udtryk for god gennemstrømning gennem sandfilteret (rent filtersand).

0,2-1,1 BAR: OK

1,1 – 1,4 BAR: Muligvis tid til returskyl. Årsagen til at manometeret viser dette tryk, kan også være, at poolpumpen er sat til at køre i højere omdrejninger. Trykket er i dette tilfælde OK.

1,4 BAR OG OVER: Returskyl sandfilteret. Hvis returskyl ikke virker, så anvend ´DET´ – filter rens. Hvis filtersandet er over 3-5 år er det tid til sandskift.

Varighed af Backwash/Returskyl: Man bør som minimum returskylle sandfilteret i 1 minut. På siden af 6-vejsventilen sidder et skueglas ved røret, der går til Waste/Afløb. Man kan se farven på vandet i skueglasset. Når farven på vandet er gennemsigtigt, kan Backwash/ returskyl afsluttes. Efter Backwash/returskyl skal sandfilteret efterskylles/renses (Rinse). Se punktet Rinse nedenfor.

Når håndtaget på 6-vejs-ventilen står på Recirkulation, ledes badevandet ikke gennem filterets sand. Dvs. at badevandet ikke renses, så længe håndtaget står på Recirkulation. Badevandet løber retur til poolen, når det står på Recirkulation. Man anvender ofte Recirkulation, når poolanlægget startes op. Når badevandet ikke ledes gennem filtersandet, er der mindre modstand. Det gør det lettere at få poolpumpen til at suge vand, fordi der ikke er det samme modtryk på returløbet til poolen, som hvis vandet bliver ledt gennem filtersandet. Recirkulation anvendes også, når man f.eks. tilsætter flokningsmiddel til poolen, eller hvis man ønsker at kontrollere, om filtersandet er årsag til ekstra stor modstand henover poolanlægget.

Rinse kaldes også efterskyl. Rinse/Efterskyl anvendes efter Backwash/ Returskyl. Når 6-vejs-ventilen står på ’Rinse’/ Efterskyl ledes vandet ind i toppen af sandfilteret. Herefter løber vandet ud gennem bunden af sandfilteret og videre til kloakken. Funktionen Rinse/Efterskyl anvendes ligesom Backwash til at rense filtersandet.

Varighed af Rinse/Efterskyl: Man bør som udgangspunkt køre Rinse/Efterskyl i en tredjedel af den tid, man backwasher/returskyller.

45
BACKWASH CLOSED RECIRKULATION RINSE
FILTER WASTE

SKANDINAVISK HAVEKUNST

KVALITET, HÅNDVÆRK OG GRUNDIGHED

46 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

KVALITET OG HÅNDVÆRK

I Skandinavien lægger vi stor vægt på at træffe de rigtige valg, og vi er kendt for vores grundighed i denne proces, ikke kun i vores daglige liv, men også når det kommer til udformningen af vores haver.

I vores haver er kvalitet og håndværk ikke blot fine ord, men fundamentale værdier, der afspejler vores ønske om at skabe tidløse og holdbare udendørs rum. Vi vælger nøje materialer af høj kvalitet og søger efter det mest dygtige håndværk til at realisere vores visioner. Fra smukt udført træarbejde til solidt anlagte stenbelægninger, er hver detalje omhyggeligt overvejet for at sikre, at vores haver ikke kun er smukke, men også funktionelle og langtidsholdbare.

MINIMALISTISK OG KLASSISK

Den skandinaviske have står ofte som et udtryk for en minimalistisk æstetik, der er præget af enkelhed, renhed og orden. Vi foretrækker rene linjer og enkle former, der skaber harmoni og ro i vores udendørs rum. Den klassiske tænkning inspirerer os til at skabe tidløse haver, der ikke blot følger trendene, men som vil bevare deres skønhed og relevans i mange år fremover.

PROCES FRA DRØMME TIL REALISERING

I Skandinavien holder vi af processen fra at drømme til at realisere vores drømmeprojekter. Vi nyder at lege med ideer og tanker om, hvordan vores have kan se ud og fungere. Den kreative proces med at udvikle og forfine vores idéer er en vigtig del af glæden ved at have en have. Vi investerer tid og energi i at planlægge og designe, så vi kan skabe udendørs rum, der ikke kun opfylder vores behov, men også afspejler vores personlighed og stil.

47

INSPIRATION FRA SYDEN

Selvom vores haver afspejler vores nordiske identitet, er vi ikke immune over for inspirationen fra Syden, især når vi drager på ferie til varmere himmelstrøg. Tanken om pool og familiehygge på terrassen er tiltalende, og vi lader os inspirere af det sydlige livsstils elementer. Dog integrerer vi disse elementer på vores egne betingelser, hvor funktionalitet og enkelthed stadig er i fokus.

I Skandinavien er vores haver ikke blot udendørs rum, men refleksioner af vores værdier og identitet. Gennem kvalitet, håndværk og en minimalistisk tilgang skaber vi tidløse og smukke haver, der står som sande testamentere til vores skandinaviske arv.

48
50 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

Safir er en bred linje af produkter til pools og badebassiner. I en tid hvor kvalitet er en mangelvare udmærker Safir sig ved at holde fokus på kvalitetsprodukter i et tidsløst design indenfor tilbehør til pools og badebassiner. Investér i tilbehør fra Safir linjen, det betaler sig.

51
MODERNE OG TIDSLØS LINJE INDENFOR TILBEHØR TIL POOLS

SOCIAL MEDIA

Er du klar til at opgradere din pooloplevelse og fordybe dig i spændende tips, råd og de seneste produktnyheder? Så er du landet det rette sted! Poolsnackfredag - din ugentlige kilde til inspiration og viden inden for alt, hvad der vedrører pools.

Poolsnack-fredag er vores initiativ til at dele værdifuld information og sjove idéer med vores dedikerede poolfællesskab. Hver fredag præsenterer vi en ny video på vores sociale medieplatforme, hvor vi udforsker forskellige aspekter af poolverdenen. Fra praktiske tips til effektiv poolvedligeholdelse til introduktionen af spændende nye produkter, vi tror på, at Poolsnack-fredag vil være din go-to-guide til alt, hvad der handler om din swimmingpool.

BLUE CONNECT

Blue Connect er en intelligent analysator af poolvandet. Den flyder oven på vandet i poolen og måler værdierne i vandet. Derefter overføres målingerne af forskellige parametre direkte til mobil-app.

Takket være Blue Connect kan du styre dit poolvand 24 timer i døgnet på afstand.

Blue Connect egner sig til enhver pool og spa, hvor der benyttes klor eller bromin til at desinficere. Derimod egner den sig ikke til pool og spa med saltgenerator/klorinator.

Det er ikke altid nødvendigt at lave omfattende renoveringer for at tilføje upgrades til poolen. Hos iPool sætter vi stor pris på enhver mulighed for at forbedre pooloplevelsen - især når det kan gøres hurtigt og nemt. I denne artikel fokuserer vi på en række hurtige og effektive opgraderinger, der kan tilføje ekstra fornøjelse og lethed til din pool, uden at du behøver at vente længe på at nyde resultaterne. Uanset om det er for at forbedre udseendet eller gøre det lettere at passe poolen, så vil disse opgraderinger give din pool et løft på kort tid og med minimal indsats.

VS2 POOLPUMPE

Nutidens poolpumpe – og fremtidens! VS2 poolpumpen er en frekvensstyret poolpumpe, der kan indstilles fra 0.25 hk til 1.5 hk. VS2 pumpen har indbygget timerfunktion og kan programmeres til tre selvvalgte hastigheder. Pumpen er lydsvag og har et særdeles lavt strømforbrug i forhold til en standard-poolpumpe. Pumpen kan bruges til pools på helt op til 85 m3 poolvand. Det er et rent win-win at udskifte til denne pumpe hvis man har en traditionel poolpumpe –og det tager kun én times tid for vores montører at udskifte til denne pumpe.

Poolejernes bedste ven i poolsæsonen. En støvsuger som automatisk støvsuger poolen for én. Det lyder næsten for godt til at være sandt. Ikke desto mindre så er det virkeligheden for de fleste poolejere allerede. Hvis du endnu selv støvsuger poolen, så er denne upgrade nok den bedste investering du kan lave til poolen. Maskinen er udstyret med et intelligent navigationssystem, der starter støvsugeren med at scanne poolen for at optimere sin rengøring. Herefter går støvsugeren i gang og efter ca. 1,5 time så er poolen ren for blade og andet nedfald. Maskinen er styret af to motorer, der styrer bevægelserne i poolen og sikrer at maskinen kan klatre på væggene og styre udenom udfordringer ved trapper mm.

Voldsom fed upgrade til poolen. Det som reelt tager længst tid ved installering af denne uprade er, at tage maskinen ud af sin indpakning.

54 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.
PROWLER P10 OG P20

TERMOTÆPPET

Vil du hæve temperaturen i poolvandet med 2-3 grader uden at gøre noget særligt, så er termotæppet et perfekt valg. Ved at lægge termotæppet på poolen så isolerer man overfladen på poolen og sørger dermed for at temperaturen i poolvandet forbliver høj. Termotæppet forhøjer samtidig poolvandets temperatur ved at absorbere solens varme når det ligger på poolens overflade og det reducerer samtidig fordampningen.Tæppet kan tilpasses ved at man klipper tæppet til poolens facon (f.eks. ved runde, ovale og 8-tals pools).

KANTFLISER

Ældre kantfliser er typisk fremstillet af beton, og med tiden kan de se slidte og gamle ud på grund af påvirkning fra vejr og vind. De nye kantfliser tilbyder en betydelig opgradering ved at være lavet af materialer som granit og keramik, der er både mere nutidige og langt mere modstandsdygtige over for vejrpåvirkninger. Dette betyder, at de nye fliser har en længere levetid og kræver betydeligt mindre vedligeholdelse sammenlignet med de ældre betonfliser. Derfor vil udskiftning af gamle betonkantfliser med moderne granit- eller keramikfliser ikke kun forbedre udseendet på din poolkant, men også give dig en langvarig og vedligeholdelsesvenlig løsning. En flot og effektiv opgradering som hurtigt kan laves ved at fjerne de gamle kantfliser og sætte de nye på bagefter.

55

Madbloguniverset

Gourministerietfrister med over 1000 lækre opskrifter. Vi har fået lov til at dele nogle af Diannas opskrifter med dig.

Tjek www.gourministeriet.dk, og find et utal af herlige opskrifter.

56 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.
DIANNA T. S. BRINCH

Grillaften ved poolen

4 personer - 15 minutter

INGREDIENSER

Grillet avocadosalat

2 avocadoer

2 små romainesalat eller 1 crisp salat

70 g rucola

25 g pinjekerner

Parmesan shaves

Lidt citron og olie til avocadoerne

Hvidløgsdressing

3 dl creme fraiche

1 dl mayonnaise

1-2 fed hvidløg, revet eller presset

2 spsk purløg, finthakket

1 spsk citronsaft

1 tsk dijonsennep

1/2 tsk hvidløgspulver

1/2 tsk løgpulver

Salt og friskkværnet peber

SÅDAN GØR DU

Hvidløgsdressing

Bland ingredienserne til hvidløgsdressingen, smag til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.

Grillet avocadosalat

Rist pinjekernerne på en tør pande og lad dem køle af. Halver avocadoerne og fjern stenene. Dryp dem med citronsaft og smør dem med en smule olie, og grill dem på en grillpande eller på grillen i 3-4 minutter, eller til de har fået fine grillstriber. Skrab avocadoerne ud af skallen med en stor spiseske, eller pil skallen af, hvis du synes det er nemmest. Bland salaterne, og læg de grillede avocadoer ved. Drys med pinjekerner og parmesan shaves og top med hvidløgsdressing. Server evt. med grillet brød eller nogle sprøde croutoner, og resten af hvidløgsdressingen ved siden af.

57

4 personer - 30 minutter

INGREDIENSER

Bagt rødspættefilet

4 store rødspættefileter - ca. 200 g pr. person 150 g smør

3 fed hvidløg, revet eller presset

1 håndfuld persille, finthakket

1 1/2 citron, fintrevet skal heraf og citronen skåret i tynde skiver Salt og friskkværnet peber

Rucolasalat med citronvinaigrette

2 ps rucola - ca. 150 g

3 spsk olivenolie

2 spsk friskpresset citronsaft

2 forårsløg, fintsnittet Salt og peber

Forslag til andet tilbehør

Kogte, stegte eller grillede kartofler Grillede eller dampede grønne asparges Gnocchi - kogt eller stegt

SÅDAN GØR DU

Varm grillen op til ca. 225 grader.

Fisken skal have direkte varme. På min grill, tænder jeg alle blus på medium varme, så rammer jeg 225 grader. Husk at grillen skal være lukke under tilberedning.

*Du kan naturligvis også tilberede fisken i ovnen. Her skal ovnene også stå på 225 grader.

Rens rødspættefileterne fri for eventuelle urenheder, og krydr dem med salt og peber på begge sider.

Læg tynde skiver af citron i bunden af et ovnfast fad, og læg rødspættefileterne ovenpå. Det er vigtigt, at fileterne ligger ovenpå citronen.

Smelt smørret i en gryde, sluk for blusset og tilsæt hvidløg, citronskal og persille. Krydr med en smule salt og peber.

Fordel smørret over fisken, og bag dem i grillen (eller ovnen) i ca. 10 minutter, - alt efter størrelse. Det er vigtigt at smørret bruse godt op, - det giver den bedste smag til retten.

Imens blandes ingredienserne til citronvinaigretten - olie, citronsaft, forårsløg, salt og peber, - og denne vendes med rucola salaten.

Server fisken med ekstra smør fra fadet, - og brug det også som smørsauce til f.eks. kartofler eller andet tilbehør.

58

Vicma Byg er din professionelle partner inden for byggeri og renovering. Med et dedikeret team på over 25 erfarne tømrersvende, VVS-installatører og arbejdsmænd, er vi stolte af at levere førsteklasses håndværk og service til vores kunder.

Vi specialiserer os i en bred vifte af tømrerarbejde, og vi er især stolte over vores ekspertise inden for renoveringer og ombygninger af ejendomme. Som totalleverandør på

entrepriser er vi med dig hele vejen fra start til slut, hvor vi håndterer alt fra udgravning til den sidste detalje med taget.

Vores mål er at skabe smukke, funktionelle og bæredygtige løsninger, der opfylder vores kunders behov og forventninger. Med fokus på kvalitet, pålidelighed og effektivitet sikrer vi, at vores projekter udføres efter planen.

60 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dit næste byggeprojekt

E: cn@vicmabyg T: +45 30 55 45 57

61

RUTCHEBANE

Lagerførs hos iPool.

KANTFLISER

Sort granit 40 mm.

SPECIEL TRAPPE MED REPOS

PÅ SIDEN AF POOLEN

Indbygget i poolen.

LED UNDERVANDSLYS

6 stk. multifarvet 100 mm RGB LED m/styring.

BOBLER

Lagerførs hos iPool.

MODSTRØMSANLÆG

Lagerførs hos iPool.

RUSTFRIT VANDFALD

B: 500mm

MOSAIK

ZEN

LAMELCOVER - INDBYGGET

Grando IBS-9 m. lameller i polycarbonat solar.

MASSAGESSYSTEM

Lagerførs hos iPool.

– Bali Stone mosaik i størrelsen 5 x 5 cm

TÆNK HVIS MAN KUNNE HOLDE FERIE HVER ENESTE DAG HELE SOMMEREN!

MED EN POOL FÅR MAN FORÆRET HYGGE, SAMVÆR OG AFSLAPNING PÅ EN GANG.

DRØMME KAN HURTIGT BLIVE TIL VIRKELIGHED. VIL DU OVERBEVISES OM AT EN POOL ER

EN GOD INVESTERING, SÅ LÆS HER.

SUNDHEDSMÆSSIGE FORDELE

En swimmingpool giver en praktisk og sjov måde at få motion på. Svømning er en lavpåvirkende træningsform, der arbejder med hele kroppen og øger kardiovaskulær styrke, muskeltonus og fleksibilitet.

FAMILIEHYGGE OG UNDERHOLDNING

En swimmingpool er et samlingspunkt for familie og venner. Det giver mulighed for afslapning, leg og sjov i hjemmets private omgivelser. Det er også en fantastisk mulighed for at afholde poolfester eller bare hygge sig på en varm sommerdag.

FORBEDRER EJENDOMSVÆRDIEN

En velholdt swimmingpool kan tilføje betydelig værdi til din ejendom. Det kan gøre din have mere attraktiv og tiltalende for potentielle købere, hvilket kan være en god investering, hvis du overvejer at sælge din bolig i fremtiden.

AFSLAPNING OG STRESSREDUKTION

Lyden af rislende vand og muligheden for at svømme eller bare flyde rundt i en pool kan have en beroligende og stressreducerende virkning. Det er et ideelt sted at slappe af og koble af efter en travl dag.

FERIE SELVOM MAN ER HJEMME

En swimmingpool i haven giver dig mulighed for at skabe dit eget private ferieparadis derhjemme. Du kan nyde følelsen af at være på ferie hver dag uden at skulle forlade din ejendom. Det er en bekvem og økonomisk måde at få en ferieoplevelse på, når som helst du har lyst.

64 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.
65

Henrik Hass er udlært tømrer. For tretten år siden etablerede han Egedal Entreprise, som tilbyder totalentreprise.

”Vi er tre i virksomheden - mester, svend og en lærlingog så har vi et stærkt netværk af samarbejdspartnere. Vi arbejder mest med totalrenovering og energioptimering, hvor vi sørger for, at huset lever op til det nye byggereglement. Jeg kan godt lide at have fat i det hele, så det er den samme, der ser på opgaven, skriver tilbuddet og laver arbejdet. Det er vigtigt for mig, at vi er gennemsigtige og fleksible. Det giver kunderne en enorm tryghed.”

Lige nu er Henrik og hans medarbejdere i gang med et ekstra stort projekt, nemlig byggeriet af iPools nye lagerhal i Værebro nord for København. Det nye lager skal rumme materialer og udstyr til swimmingpools.

”iPool har brugt et halfirma til at opføre skallen til hallen, og så laver vi det indvendige arbejde. Isolering, skillevægge og brandsektion.”

FAMILIENS POOL BLEV STARTEN PÅ ET ÅRELANGT

SAMARBEJDE

Men faktisk lærte Henrik Emil Rohde fra iPool at kende, da han selv skulle have bygget en pool derhjemme: ”Jeg fik en rigtig, rigtig god behandling. Om fredagen var jeg til møde med Emil. Han havde allerede tegning og forslag til materialeliste klar. Mandag havde han allerede sendt tilbuddet. Jeg underskrev, og så gik jeg selv og mine medarbejdere i gang med at støbe. Det tog os 14 dage. Derefter lavede iPool resten af arbejdet. Så vi havde en færdig pool på under en måned. Det var der, Emil opdagede, at vi er effektive i Egedal Entreprise.”

Netop derfor blev Henrik Hass og hans medarbejdere hyret til at deltage i opførelsen af flere swimmingpools til kunder. Senere deltog de i opførelsen af en tilbygning til iPool - og nu altså lagerhallen.

NYT LAGER GØR DET NEMMERE FOR KUNDER AT FÅ EN POOL

Det nye store lager vil gøre det nemmere for kunderne at få en pool, siger Henrik. ”iPool har jo oplevet stor vækst, og de går rigtig meget op i, at de også kan levere det, de lover. Det er mentaliteten i virksomheden, at de skal kunne levere varen med det samme.

Med det nye lager kan de have et stort udvalg af materialer og udstyr hjemme hele tiden. Det betyder også noget for de priser, kunderne betaler. For når man

68 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

har et stort lager, kan man også afgive større ordrer, så man får de bedste priser.”

Foruden lagerrum skal der være undervisningslokaler i byggeriet, hvor iPools kunder kan deltage i kurser og events om pool-livet.

Derfor er der travlhed i Egedal Entreprise lige nu:

“Vi arbejder på højtryk i øjeblikket, så byggeriet bliver klar så hurtigt som muligt. Jeg er rigtig glad for at samarbejde med iPool. Det er et spændende projekt, og der er flow i arbejdet. Jeg tror, at det bliver rigtig godt for poolkunderne, når det står klar.”

TØR IKKE LADE ANDRE END IPOOL STÅ FOR NY

SWIMMINGPOOL

Men selvom det nye lager snart er færdigt, slutter Henriks samarbejde med iPool ikke: ”Vi vil da selvfølgelig gerne lave flere projekter sammen med dem. Men jeg skal faktisk også snart selv have en ny swimmingpool derhjemme. Vi har store planer om en mosaikpool med glascover. Så kan ungerne også svømme, når det regner, og det glæder de sig jo meget til.” Derfor er det en selvfølge, at iPool skal stå for opgaven: ”For at være helt ærlig tør jeg faktisk ikke overlade vores nye pool til andre end dem. Jeg har hørt en del historier om, at det går galt, fordi planlægningen ikke er god nok. Men nu ved jeg jo, at iPool har erfaringen, og at de planlægger arbejdet ordentligt.”

Egedal Entreprise tilbyder totalrenovering og energioptimering. Henrik

+4542201464

69
og hans medarbejdere bygger iPools nye store lager
Ørebjergvej 21 4000 Roskilde
Egedal Entreprise ved Henrik Norbrink Hass

DIN SIKRE PARTNER INDEN FOR GRØN ENERGI

iPool - swimmingpool magasinet - no 3.

Iconn er et godkendt VE-installatørvirksomhed. Dette er din garanti for kvalitet og ekspertise, når det drejer sig om installation af solcelleanlæg og solvarmeanlæg.

TRYGHED OG PROFESSIONALISME

Vores VE-installatørgodkendelse betyder, at vi opfylder de højeste standarder inden for vedvarende energiinstallationer. Du kan stole på os til at levere pålidelige og bæredygtige løsninger til dine energibehov.

GRØN FREMTID MED ICONN

Energivenligt nybyg

iConn er et anerkendt elektrikerfirma med base i Glostrup, der har specialiseret sig i elektriske løsninger af høj kvalitet. Vi har opbygget et solidt ry for vores pålidelighed og ekspertise inden for elinstallationer og service.

Vores team af elektrikere er dedikeret til at levere omfattende løsninger, der opfylder vores kunders behov. Vi tilbyder et bredt spektrum af tjenester, herunder installation, vedligeholdelse og reparation af elektriske systemer til både private boliger og virksomheder.

Hos iConn sætter vi en ære i at sikre, at alle vores opgaver udføres med højeste standarder for kvalitet og sikkerhed. Vi prioriterer også en tæt kommunikation med vores kunder for at sikre, at vi fuldt ud forstår deres behov og forventninger.

Uanset om det drejer sig om små reparationer, større installationsprojekter eller løbende vedligeholdelse, kan vores team håndtere opgaven effektivt og professionelt. Vi stræber altid efter at opbygge langvarige relationer til vores kunder baseret på tillid og pålidelighed.

Kontakt os i dag for at komme i gang med din grønne energirejse

Vælg Iconn som din VE-installatørvirksomhed, og lad os sammen bidrage til en grønnere og mere energieffektiv fremtid. Vi er dedikerede til at gøre en positiv forskel for vores miljø. Fabriksparken

71
19
Glostrup
70 60 58 48
og solvarmeløsninger
2600
+45
Solcelle-

MAPEI produktlinjer

Mapei-produkter er en del af vores hverdag: I vores hjem, i bygningers strukturer og på facader og overflader af historiske bygninger. Takket være de innovationer, der er skabt af vores forsknings- og

udviklingslaboratorier, formuleres alle vores produkter og løsninger ved hjælp af materialer, der beskytter miljøet og er udviklet for at reducere energiforbruget. En konstant og fortløbende indsats for at forbedre livskvalitet, komfort, æstetik og sikkerhed i de miljøer, vi lever i.

Gennem årene har Mapei markeret sig som en nøglepartner for alle, der arbejder inden for byggebranchen.

Vi har skabt tusindvis af specifikke produkter med egenskaber og karakteristika, der opfylder alle fagfolks behov.

Fra tætning af private swimmingpools til lydisolering af teatre og renovering af historiske bygninger har Mapei noget for enhver sektor inden for byggebranchen med produkter og løsninger, der garanterer øget formbarhed samt besparelser i materialer og energi.

Produkter til keramiske fliser og natursten

Produkter til cement- og hærdeplastbaserede belægninger

Produkter til byggeri og anlæg

Produkter til renovering af murværk

• Produkter til vandtætning

Produkter til underjordisk konstruktion UTT

• Produkter til gulvafretning og belægninger

Produkter til akustisk isolering

• Produkter til udendørs stenbelægning

Produkter til facadeisolering

Elastiske fugemasser og klbemidler

Produkter til parket og trægulve

Produkter til betonindustri

Produkter til strukturel forstærkning

Produkter til overfladebehandling og maling

• Cementadditiver C-ADD

72
73

AQUASENSE

BLACK SLATE

Inspireret af naturlig spansk skifer, denne rige og diskrete tekstur skaber en atmosfære af sofistikation.

74 iPool - swimmingpool magasinet - no 3.
75
“Slip af med besværet - lad iPool-ruten tage sig af det for dig!”
76 iPool - swimmingpool magasinet - no 3. Thomas

iPool-ruten

FÅ GRATIS LEVERING AF PRO -

DUKTER TIL POOLEN HVER UGE I

SÆSONAN

HAR DU IKKE LYST TIL AT KØRE

LANGT EFTER KEMIKALIER OG

TILBEHØR TIL POOLEN?

Det behøver du heldigvis heller ikke!

Som kunde i iPool kan du nemlig få gratis levering af poolprodukter i hele poolsæsonen.

Du kan benytte dig af iPoolruten, hvis:

• Du tidligere har handlet hos iPool og er oprettet som kunde

• Du bor i københavnsområdet, Nordsjælland eller Midtsjælland.

Det er let at bestille levering med iPoolruten

Du kan faktisk bestille på tre forskellige måder:

1. Ring på tlf. 44209118 og oplys dit kundenummer (som ofte er dit telefonnummer). Herefter kan du bestille de produkter, du har brug for.

2. Send en mail til mail@ipool.dk, hvor der står “iPoolruten” i emnefeltet. I mailen skriver du dit kundenummer, fulde navn og adresse - og herefter hvilke produkter du ønsker leveret.

3. Bestil via webshoppen. Bemærk i kommentarfeltet, at du ønsker, at ordren leveres med iPoolruten, næste gang den kører.

77
www.ipool.dk
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.