Diplomat Dörrar sortimentskatalog 2024

Page 1

1

© Diplomat 2024. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Rätten till ändringar förbehålles. Dörrarna på bilderna i katalogen har storlekarna 9–10×20–21. Vid ändring av storlek kan proportionerna/utseendet förändras. OBS! Bilderna i broschyren återger inte exakta färgnyanser och kan inte användas som färg- eller materialprov. För färgprov se NCS S- eller RAL-skalorna.

Idé & produktion, Business & Emotions.

Känslan vi alla går igenom.

För oss är dörren mer än bara en tröskel vi kliver över. Det är hantverk och material. Innovation och design. Kvalitet och charm. Men också mer än så. Det är där vi kramas och kommer hem. Där våra små packar sina första ryggsäckar och äventyret kan börja. En egen plats för livets alla sidor – där känslorna får styra.

Upptäck vår checklista! Kika in bakom dörren på sista sidan.

Se hit!
4 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Länge leve dörrkänslan ______________________________________ Hållbara dörrar i diplo bemärkelse __________________________ Mycket börjar med en dörr __________________________________ Kundreportage ______________________________________________ Enkeldörrar _________________________________________________ Klassisk _____________________________________________________ Modern Sido– och överljus ___________________________________________ Halvpardörrar Pardörrar Klassisk Modern Designsamarbeten Altandörrar Garageportar Dörrfamiljer Basic Övriga dörrar Tillval Kulörmålning _________________________________________________ Övriga ytbehandlingar Tillval och egenskaper i världsklass Dörrhandtag och lås Glas Ännu fler tillval Där dörren kommer till liv Dörrar med ökad stabilitet och livslängd Kontakt 6 8 10 14 19 20 28 36 38 41 42 48 52 57 60 64 66 67 69 70 71 72 74 76 77 78 80 82

s.52

DÖRRFAMILJER

s.41

TILLVAL

5
s.14
s.19
s.69 s.64 s.10
PARDÖRRAR DESIGNSAMARBETEN KUNDREPORTAGE
STIL
ENKELDÖRRAR KÄNSLA FÖR

Länge leve dörrkänslan.

Att allting började i lilla Bankeryd har aldrig hindrat oss från att tänka stort. Att vi numer är en av Sveriges ledande dörrtillverkare kommer inte hindra oss från att fortsätta tänka framåt. Vissa kallar det småländsk envishet, vi kallar det dörrkänsla.

Vi tillverkar 25 000 dörrar varje år och för att fortsätta möta framtidens höga förväntningar måste vi hela tiden finslipa vår produkt. Men även allt runt omkring, från det ansvarsfulla skogsbruket till prickfria leveranser. Det är viljan till förbättring som skapar en organisation att vara stolt över. Där både erfarenhet och framåtanda kännetecknar allt vi gör – och där minsta detalj tas på största allvar. Det är så vi lever upp till löftet om dörrar som lever länge. Välkommen in!

Diplomat Dörrar AB finns representerat hos återförsäljare över hela Sverige och har sedan 2006 varit en del av Inwido – Europas största fönsterkoncern.

7

Hållbara dörrar i diplo bemärkelse.

Diplo betyder dubbel på gammalgrekiska. Kanske heter vi just Diplomat för att det finns två sidor av våra dörrar? Å ena sidan gjorda för att klara av Nordens skiftande klimat, å andra sidan tillverkade av naturliga material från vår direkta omgivning. Alla som väljer våra dörrar ska känna att de gjort rätt val. Vi förstår om det låter som ett väldigt Diplomatiskt svar – och det är vi stolta över.

KÄNSLA FÖR MILJÖ

Mycket börjar med en dörr.

Allt du ville ha var en fin dörr. Plötsligt står du där med pensel och hängselbyxor, peppad på att sprida färgglädje och kreativitet vidare genom huset. Vi kan förstås inte spå din framtid, men en sak är vi säkra på: dörren är början på något nytt.

KÄNSLA FÖR STIL

En välkomnande färgklick!

Färg är ett av de mest kraftfulla verktygen vi har när det kommer till att skapa stämning och känsla i ett rum. Beroende på vilka färger vi väljer kan det öka vår kreativitet och minska vår stress – till och med påverka vår aptit. Vilken känsla ska gästerna mötas av i hallen och vilken färg passar bäst för ett sprudlande kök? Hur vill du att de olika utrymmena ska samspela? När du ger rummen mer färg får du mer tillbaka av rummen. Och

i vilken skala du än väljer att ta ut svängarna så kan du göra stor skillnad med enkla medel. Tänk vad lite färg kan göra. Och ytterdörren är inget undantag. Den står för det första och viktiga intrycket utifrån, men är också en bestående och vacker inredningsdetalj som förhöjer hallen och inspirerar till mer. Som välkomnar besökare och påminner oss själva om hemmets personlighet.

11

Genom att leka med färger, former och känslor kan du skapa ditt eget utrymme, där varje dörr du öppnar är en ny möjlighet.

12

Kontraster ger karaktär.

Känslan och inredningen i hemmet handlar inte bara om färger; det handlar också om former och strukturer. Runda former står för trygghet och gemenskap, de raka linjerna representerar det moderna och strukturerade.

Och det är när du blandar de båda världarna som det intressanta vaknar till liv. Plötsligt har du en miljö där ögat inte behöver vandra länge för att upptäcka något

nytt. En mjuk kudde i en skarp fåtölj eller en rund spegel på en vägg av raka linjer – det är kontrasterna som ger karaktär till rummet. Så nästa gång du står där med pensel och hängselbyxor, kom ihåg att det inte bara är väggen framför dig som får liv. Genom att leka med färger, former och känslor kan du skapa ditt eget utrymme, där varje dörr du öppnar är en ny möjlighet.

13
Emma Markus Elsa William Arvid

Britta

Tillsammans med tre barn och två katter är Emma och Markus i full fart med att förverkliga sitt drömhem. Hela huset kännetecknas av ett lantligt uttryck med moderna inslag – en uppiggande kontrast som visar hur olika stilar kan blandas men ändå kännas menade för varandra. Något som också ställer höga krav på den avgränsande ytterdörren. Valet föll på en Britta dubbeldörr med spröjsat överljus och ockragul kulör.

– Den är både vacker och pampig, helt perfekt till den lantliga stilen vi strävade efter! Dessutom är det smidigt att kunna öppna stort när vi behöver bära in eller ut möbler, säger Emma.

KUNDREPORTAGE

Dörren som samtalsämne.

Det är i Sträckås Ulricehamn som Emma och Markus lever ut sin passion för heminredning och byggprojekt. Ytterdörren, som är en stor del i det hela, har inte bara gett familjen en praktisk och säker lösning, den har även gett huset en tydligare personlighet. Britta skapar ett iögonfallande lugn – både färgglad och inspirerande, men också harmonisk och naturlig i sitt utförande. Något som verkligen fångar gästernas uppmärksamhet.

– Vi har fått många positiva reaktioner och frågor om modell och färg. Det gör oss såklart stolta och extra nöjda över vårt beslut!

Det var även viktigt med en dörr som kändes lika rätt på båda sidor. Emma och Markus bestämde sig för en mjukare utsida med klassisk dekor, ihop med en stramare insida där färgen får tala sitt tydliga språk.

Och eftersom Diplomat är en av Sveriges ledande dörrtillverkare kunde de lita på att dörren tillverkades med omsorg och precision.

– Att välja ytterdörr är ett långsiktigt beslut som ger mycket personlighet till ditt hus. Ett av våra viktigaste tips är att se över alla tillval noga efter att du gjort de exteriöra valen – och stressa inte. Känn efter vad ditt hem verkligen behöver.

Vi tackar familjen Johansson (och katterna Siri och Lakrits) för både gästfrihet och inspiration. Tillsammans med matchande sidodörrar och ockragul fönsterspröjs har de verkligen lyckats fullborda känslan i hela huset. Vill du se ännu mer? Följ @strackas101 och hela familjens resa på Instagram!

16

En av anledningarna till att vi valde pardörrar var för att kunna få in en jättestor julgran!

NCS 4144-Y27R
Britta Pardörr:

Dörrar för alla. Som gjorda för dig.

Säg hej och välkommen på ditt sätt! Alla våra dörrar är designade med eftertanke och utformade för att hålla länge. På nästkommande sidor hittar du samtliga enkeldörrar – och oändliga möjligheter.

19
ENKELDÖRRAR

Vad sägs om något nytt, men med en nypa nostalgi? Våra klassiska dörrar skapar en välkomnande känsla med former från förr. Här blir varje dekor till en vacker detalj. Tidlös charm året runt!

KLASSISK

En klassisk dörr med spårfräst dekor och insynsskyddande cotswoldglas med dekorativ spröjs. Vill du att känslan följer med in? I så fall kan du enkelt välja till spårfräst insida. Daisy är 68 mm tjock och har en profilerad glasningskassett utan synliga skarvar. Både snygg och funktionell!

20
Daisy
ENKELDÖRRAR X KLASSISKA FAVORITER

Britta

KLASSISK

Det är inte särskilt svårt att förstå varför Britta är så populär. Dörren har god isoleringsförmåga och går att få med eller utan glas. Dessutom passar den lika bra till det gamla torpet som det nya huset! Den kraftigt profilerade dekoren ger ett vackert uttryck med robust känsla.

Dekorpålimmad

Finns

Dekorspårad

Finns

Finns

Dekorspårad

Finns

22
DIPLOMAT ANITA GLAS Cotswoldsglas Löstagbara spröjs utsida Std.strl. 9–10×20–21 i träfanér DIPLOMAT ANNA TÄT utsida · Std.strl. 9–10×20–21 i träfanér DIPLOMAT ANITA TÄT Dekorpålimmad utsida · Std.strl. 9–10×20–21 i träfanér DIPLOMAT ANNA GLAS Cotswoldsglas Löstagbara spröjs utsida · Std.strl. 9–10×20–21 i träfanér DIPLOMAT BRITTA GLAS Klarglas Dekorpålimmad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT BRITTA TÄT
Alla våra enkeldörrar går att få i valfri NCS S–kulör ENKELDÖRRAR X KLASSISK
Dekorpålimmad utsida Std.strl. 9–10×20–21
23
DIPLOMAT CHRISTINE GLAS Cotswoldsglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT ELVIRA TÄT Dekorpålimmad utsida Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT DAISY GLAS Cotswoldsglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT ESTELLE GLAS Klarglas · Löstagbara spröjs Svarta allmogegångjärn · Dekorpålimmad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT ELVIRA GLAS Cotswoldsglas Löstagbara spröjs Dekorpålimmad utsida Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT HANNAH GLAS Cotswoldglas · Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21
24
DIPLOMAT INGRID GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT JULIA GLAS Cotswoldglas · Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT JANE GLAS Cotswoldglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT JANE TÄT Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT KAJSA GLAS Klarglas Löstagbara spröjs Dekorpålimmad utsida · Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT KARIN GLAS
Alla våra enkeldörrar går att få i valfri NCS S–kulör ENKELDÖRRAR X KLASSISK
Cotswoldglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 · Finns i träfanér
25
DIPLOMAT KARIN TÄT Dekorspårad utsida · Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT KARINA GLAS Cotswoldglas · Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 Scanna QR–koden för att testa dörrväljaren!

Färgat glas

26
DIPLOMAT KARINA TÄT Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT SIGNE GLAS Klarglas Dekorpålimmad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT LINNEA GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT MARGARETA GLAS Klarglas med blyinfattade glasromber i åtta valfria kulörer Dekorpålimmad utsida Svarta allmogegångjärn · Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT SIGNE TÄT Dekorpålimmad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT SVEA GLAS
Alla våra enkeldörrar går att få i valfri NCS S–kulör ENKELDÖRRAR X KLASSISK
Cotswoldglas Löstagbara spröjs Dekorpålimmad utsida · Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–211 · Finns i träfanér

Dekorpålimmad utsida · Dekorspårad utsida

Std.strl. 9–10×20–21 · Finns i träfanér

27
DIPLOMAT SVEA TÄT DIPLOMAT VICTORIA GLAS Rökfärgat glas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 Scanna QR–koden för att testa dörrväljaren!

Drar du åt det avskalade och

eleganta hållet? Våra moderna dörrar kännetecknas av tydlighet. Här får rena linjer och självsäkra former sätta fingret på rätt känsla. Vi kallar det stilren innovation.

MODERN

Molly är en av våra tuffaste dörrar, både slitstark och stilren. Extra vädertålig och exklusiv design på en och samma gång. Dörren har en diskret sparkplåt i rostfritt stål och steppat klarglas med rund ram i svart eller silver – utan synliga lister. Varför kompromissa?

28
Molly
ENKELDÖRRAR X MODERNA FAVORITER

Laila

MODERN

Vill du ha en modern ytterdörr som funkar bra ihop med det mesta? Laila är inte bara en stilren dörr, den är del av en större dörrfamilj som gör att du kan matcha känslan i hela huset. Utöver alla färger går den också att få i ek eller konstteak – med glas eller utan! Minst sagt en allsidig dörr.

30
DIPLOMAT AFRODITE GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT ANGELICA GLAS Klarglas · Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT ALEXANDRA GLAS Klarglas · Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT ALMA GLAS Klarglas · Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT ATHENA GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT BELLA GLAS
Alla våra enkeldörrar går att få i valfri NCS S–kulör ENKELDÖRRAR X MODERN
Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21

Glasram i svart eller silver

31
DIPLOMAT BELLA TÄT Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT DANIELLA GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Sparkplåt rostfri 190 mm · Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT CLARA GLAS Klarglas · Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT EBBA GLAS Klarglas · Std.strl. 9–10×20–21 Finns i målat utförande DIPLOMAT CLARA TÄT Dekorspårad utsida · Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT FANNY GLAS EXTREME Extra tålig (Extreme) · Steppat klarglas, glasram i svart eller silver · Sparkplåt rostfri 100 mm · Std.strl. 9–10×20–21
32
DIPLOMAT FELICIA GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT INGELA GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT GULLAN GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT LAILA GLAS Klarglas · Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 · Finns i träfanér DIPLOMAT INGELA TÄT Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT LAILA TÄT
Alla våra enkeldörrar går att få i valfri NCS S–kulör ENKELDÖRRAR X MODERN
Dekorspårad utsida · Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér

Dekorplatta i valfri kulör

DIPLOMAT LOUISE GLAS

Klarglas · Dolda gångjärn

Utvändig dekorplatta i valfri kulör

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT MIKAELA GLAS

Klarglas · Sparkplåt rostfri 100 mm

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT MAJ GLAS

Klarglas · Dekorspårad utsida

Std.strl. 9–10×20–21

Glasram i svart eller silver

DIPLOMAT MARINA GLAS EXTREME

Extra tålig (Extreme) · Klarglas

Rostfria gångjärn · Sparkplåt rostfri 100 mm

Std.strl. 9–10×20–21

Glasram i svart eller silver

DIPLOMAT MINNAH GLAS EXTREME

Extra tålig (Extreme) · Steppat klarglas, glasram i svart eller silver · Sparkplåt rostfri 100 mm

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT MOLLY GLAS EXTREME

Extra tålig (Extreme) · Steppat klarglas, glasram i svart eller silver · Sparkplåt rostfri 100 mm

Std.strl. 9–10×20–21

33

Glasram i svart eller silver

34
DIPLOMAT NATHALIE GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT NIKE GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT NIKE TÄT Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT RONJA GLAS EXTREME Extra tålig (Extreme) Steppat klarglas, glasram i svart eller silver · Sparkplåt rostfri 100 mm Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT ROSA GLAS Klarglas Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér
Alla våra enkeldörrar går att få i valfri NCS S–kulör ENKELDÖRRAR X MODERN
DIPLOMAT ROSA TÄT Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér

På vår webb finns ännu mer för dig att upptäcka. Scanna koden och hitta din inspiration!

3535
DIPLOMAT SANDRA GLAS Klarglas · Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT VANJA GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT TANJA GLAS Klarglas Sparkplåt rostfri 190 mm Std.strl. 9–10×20–21 DIPLOMAT VEGA TÄT Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT VILDA GLAS Klarglas Dekorspårad utsida Std.strl. 9–10×20–21
Inspo!

SIDO– OCH ÖVERLJUS

Dörrens prick över i.

Är du ute efter en lite större känsla? Något som matchar din dörr och fyller din hall med extra ljus. Då är våra sido– och överljus det perfekta komplementet. Välj bland flera olika varianter!

Sidoljus

SL–LAILA

Klarglas Finns i träfaner Std. storlek 3–5×20–21

Överljus

ÖVERLJUS

Klarglas · Finns i träfaner

Std storlek 9–10/14–15×2–4 · Spröjs finns som tillval

Spröjsexempel

SL–STEPPAT

Klarglas Glasram i svart eller silver

Std. storlek 4–5×20–21

Passar till de steppade dörr modellerna Fanny, Minnah, Molly och Ronja.

Sidoljus + ytterdörr

Här visar vi exempel på hur sidoljus kan kombineras med en ytterdörr.

37
SL–2 MED COTSWOLDGLAS + DIPLOMAT ANITA TÄT SL–0, –2, –3, –4 Klarglas eller cotswold Finns i träfaner Std. storlek 3–5×20–21 SL–0 SL–LAILA SL–2 SL–4 SL–3 SL–STEPPAT SL–STEPPAT + DIPLOMAT MINNAH GLAS EXTREME SL–0 + DIPLOMAT SIGNE TÄT SL–LAILA + DIPLOMAT LAILA GLAS

HALVPARDÖRRAR

Tänk vad lite extra svängrum kan göra.

Har du funderat på en bredare dörröppning? En halvpardörr ger dig inte bara en smidigare vardag, den får hela entrén att växa. Här får både gäster och barnvagnar lite extra svängrum!

Halvpardel

HP–ALMA Klarglas

std. storlek 5×20–21

· Passar till dörrmodellen Alma

HP ANNA

Dekorspårad utsida

Std. storlek 4–5×20–21

· Passar till dörr modellerna Anna Glas och

Anna Tät.

Halvpardel + ytterdörr

HP–EBBA Klarglas

Finns i träfaner Std. storlek 5×20–21

· Passar till dörrmodellen Ebba.

HP–GLAS Klarglas Std. storlek 3–5×20–21

· Har samma glas som Ale×andra, Athena, Felicia, Maj och Nathalie.

HP–TÄT Std. storlek 3–5×20–21

· Passar alla dörr modeller.

Här visar vi exempel på hur halvpardelar kan kombineras med en enkeldörr.

HP–STEPPAT, EXTREME Klarglas

Sparkplåt rostfri 100mm

Glasram i svart eller silver

Std. storlek 4–5×20–21

· Samma glashöjd

som Minnah och

Ronja.

HP–ELVIRA GLAS

Cotswoldsglas

Dekorpålimmad utsida

Std. storlek M4–5×20–21

HP–ELVIRA TÄT

Dekorpålimmad utsida

Std. storlek M4–5×20–21

39
ALMA + DIPLOMAT ALMA GLAS
HP
+ DIPLOMAT
HP ANNA + DIPLOMAT ANNA TÄT
HP TÄT
SANDRA GLAS
DIPLOMAT ELVIRA GLAS Ny! DIPLOMAT ELVIRA TÄT Ny! Ny! Ny! HP GLAS + DIPLOMAT ROSA GLAS

Varför nöja sig med mindre?

Slå upp portarna! Våra pardörrar ger ett storslaget intryck som lyfter hela husets känsla. Här får du en inbjudande entré, lika praktisk som vacker. Ska vi kalla det dubbelt så bra?

41
PARDÖRRAR
42 PARDÖRRAR X KLASSISK FAVORIT

Julia KLASSISK

En spårfräst ytterdörr i klassisk stil, med halvcirkelformade cotswoldsglas och dekorspröjs. Eller varför inte bara en ljusblå dubbeldörr med citronfönster? Julia är en av våra stora glädjespridare – och det behöver faktiskt inte vara mer komplicerat än så. Med rätt tillval blir hon allt du behöver. Även som enkeldörr!

43

Cotswoldglas · Löstagbara spröjs

Dekorpålimmad utsida · Std. strl. 14–15×20–21

Finns i träfanér

Dekorpålimmad

Finns i träfanér

Klarglas

Std. strl. 14–15×20–21

44
DIPLOMAT ANITA GLAS PARDÖRR DIPLOMAT BRITTA TÄT PARDÖRR Dekorpålimmad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT ANITA TÄT PARDÖRR utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT ELVIRA GLAS PARDÖRR Cotswoldglas · Löstagbara spröjs · Dekorpålimmad utsida Std. strl. 14–15×20–21 · Finns i träfanér DIPLOMAT BRITTA GLAS PARDÖRR · Dekorpålimmad utsida
PARDÖRRAR X KLASSISK Alla våra pardörrar går att få i valfri NCS S–kulör
45
DIPLOMAT ELVIRA TÄT PARDÖRR Dekorpålimmad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 Finns i träfanér DIPLOMAT ESTELLE GLAS PARDÖRR Klarglas · Svarta allmogegångjärn Dekorpålimmad utsida · Löstagbara spröjs Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT JANE GLAS PARDÖRR Cotswoldsglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT JANE TÄT PARDÖRR Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT JULIA GLAS PARDÖRR Cotswoldsglas · Dekorspårad utsida · 14–15×20–21

Cotswoldglas · Dekorspårad utsida Std. strl. 14–15×20–21 · Finns i träfanér

Dekorspårad

Finns i träfanér

DIPLOMAT KARINA GLAS PARDÖRR

Cotswoldglas · Dekorspårad utsida Std. strl. 14–15×20–21

46
DIPLOMAT KARIN GLAS PARDÖRR DIPLOMAT KARINA TÄT PARDÖRR Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT KARIN TÄT PARDÖRR utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT LINNEA GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 19–20×20–21
Alla våra pardörrar går att få i valfri NCS S–kulör
PARDÖRRAR X KLASSISK
47
DIPLOMAT SVEA GLAS PARDÖRR Cotswoldglas · Löstagbara spröjs · Dekorpålimmad utsida Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT SVEA TÄT PARDÖRR Dekorpålimmad utsida · Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT SIGNE GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorpålimmad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT SIGNE TÄT PARDÖRR Dekorpålimmad utsida · Std. strl. 14–15×20–21
48
DIPLOMAT BELLA GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT FELICIA GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT BELLA TÄT PARDÖRR Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT GULLAN GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorpålimmad utsida · Std. strl. 15–16×20–21
PARDÖRRAR X MODERN Alla våra pardörrar går att få i valfri NCS S–kulör
DIPLOMAT CLARA GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida Std. strl. 14–15×20–21 · Finns i träfanér
49
DIPLOMAT LAILA GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 Finns i målat utförande DIPLOMAT MAJ GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT INGELA GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 18, 20×20–21 · Finns i träfanér DIPLOMAT INGELA TÄT PARDÖRR Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 · Finns i träfanér
50
DIPLOMAT NIKE GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT MIKAELA GLAS PARDÖRR Klarglas · Sparkplåt rostfri 100mm · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT NIKE TÄT PARDÖRR Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21
Alla våra pardörrar går att få i valfri NCS S–kulör PARDÖRRAR X MODERN
DIPLOMAT NATHALIE GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21
51
DIPLOMAT SANDRA GLAS PARDÖRR Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT TANJA GLAS PARDÖRR Klarglas · Sparkplåt rostfri 190 mm · Std. strl. 14–15×20–21 DIPLOMAT ROSA GLAS PARDÖRR Klarglas · Std. strl. 14–15×20–21 · Finns i träfanér DIPLOMAT ROSA TÄT PARDÖRR Std. strl. 14–15×20–21 · Finns i målat utförande

Lika barn leka bäst.

Tallvägen och Barrstigen är två dörrar som tagits fram tillsammans med Minimarket. Designtrion och systrarna Pernilla, Jennifer och Sofie Elvestedt har framför allt gjort sig kända genom sitt porslin för Rörstrand och Åhléns populära barnkollektion. Precis som vi på Diplomat drivs Minimarket av hög kvalitet och nyfikenhet, där glädje och nyskapande får ta plats och känneteckna all design. Vårt samarbete har inspirerats av naturen – ett modernt mönsterspår ihop med dolda gångjärn och stilrena handtag skapar en elegant dörr med Art Deco-känsla.

En formsäker dörr som passar i alla fasader och byggår. Dörren har ett mönster med urfrästa spår som även ramar in glaset elegant. För en bredare entré kan du välja halvpardörren, där det mötande dörrpartiet är anpassat för att spegla huvuddörren. Vi har flera varianter på mått och färger!

Klarglas · Dekorspårad utsida

Dolda gångjärn · Minimarkets utvalda kulörprogram · Enkeldörr: Std. strl. 9–10×20–21 Halvpardörr: Std. strl. 14-15×20-21

DIPLOMAT X MINIMARKET
Barrstigen enkeldörr Barrstigen halvpardörr
Ny! Ny!
DIPLOMAT X MINIMARKET
Barrstigen

DIPLOMAT X MINIMARKET

Tallvägen

En stilren dörr med mönster skapat av urfrästa spår. Tack vare den noga utvalda färgpaletten funkar dörrmodellen till alla typer av fasader – och kan med fördel kombineras med sidoljus i samma kulör. Se våra sidoljus på sida 36.

Dekorspårad utsida · Dolda gångjärn Minimarkets utvalda kulörprogram · Std. strl. 9–10×20–21

Minimarkets utvalda färger och föreslagna kombinationer med handtag:

53
Gul dörr x blank mässing Röd dörr x blank mässing Grön dörr x blank mässing
Vit dörr x krom Grå dörr x krom Svart dörr x svart Ny! Se Minimarkets kulörprogram på sida 71.

Känsla för mångsidig design.

Roger Persson är en prisvinnande industridesigner som genom åren jobbat med välkända varumärken som Swedese och Svedbergs – och med en mängd olika typer av produkter, främst inom möbler och inredning. På meritlistan finns en rad omtyckta verk och hans tolkning av diplomatdörren är inget undantag. Roger tror på det stora i små justeringar och landade i ett uttryck mittemellan det traditionella och moderna, designat för att skapa samma känsla på både insidan och utsidan. Det är vi väldigt glada för! Låt oss presentera Inez och Irma – två mångsidiga dörrar som ger en extra dimension till hela ditt hus.

54 DIPLOMAT X ROGER PERSSON

Irma Glas Extreme enkeldörr

DIPLOMAT X ROGER PERSSON

Irma Glas Extreme

En elegant dörr med stort glasparti och diskret listverk – och även extra slitstark. Det stora glaset kännetecknas av rundade hörn och är flyttat åt gångjärnssidan för att skapa större yta för lås, handtag eller draghandtag. Finns att välja som enkeldörr och pardörr i flera olika färger.

Klarglas · Enkeldörr: Std. strl. 9–10×20–21 · Pardörr: 15-16×20-21

Irma Glas Extreme pardörr

Inez Glas Extreme enkeldörr

DIPLOMAT X ROGER PERSSON

Inez Glas Extreme

En extra slitstark, traditionell dörr med två moderna glaspartier – ett smalt glasparti på ovansidan och ett mindre glas på den nedre delen av dörren. Klart upptill och frostat nedtill? Du bestämmer. Finns att välja som enkeldörr och pardörr i flera olika färger.

Klarglas · Enkeldörr: Std. strl. 9–10×20–21 · Pardörr: 18–19×20–21

Alla dörrar går att få i valfri NCS S–kulör

Inez Glas Extreme pardörr

En tryggare, snyggare känsla.

Två av dörrens största uppgifter är att stänga ute både kyla och tjyvar. Våra altandörrar tål att användas ofta och bidrar till hela familjens trygghet – och husets snygghet – på samma sätt som en ytterdörr.

57
ALTANDÖRRAR

DIPLOMAT ALTAN ALU 12

Klarglas

Std. strl. 9–10×20–21

Bröstningshöjd: 1000 mm*

DIPLOMAT ALTAN TRÄ 12

Klarglas (exempel med spröjs)

Dekorspårad utsida Std. strl. 9–10×20–21

Bröstningshöjd: 1000 mm*

DIPLOMAT ALTAN ALU 13

Klarglas Std. strl. 9–10×20–21

Bröstningshöjd: 900 mm*

DIPLOMAT ALTAN TRÄ 13

Klarglas

Dekorspårad utsida Std. strl. 9–10×20–21

Bröstningshöjd: 900 mm*

Alu eller Trä?

Det som skiljer vår unika Altan Alu från Altan Trä är den utvändiga beklädnaden av aluminium. Med Altan Trä får du en målad dörr med äkta träkänsla, medan Altan Alu ger dig en dörr som kräver mindre underhåll och står extra stadigt mot vädrets makter.

DIPLOMAT ALTAN ALU 16

Klarglas Std. strl. 9–10×20–21

Bröstningshöjd: 600 mm*

DIPLOMAT ALTAN TRÄ 16

Klarglas

Dekorspårad utsida Std. strl. 9–10×20–21

Bröstningshöjd: 600 mm*

*Angiven bröstningshöjd är baserad på modul 21.

DIPLOMAT ALTAN ALU HELGLAS

Klarglas

Std. strl. 9–10×20–21

Bröstningshöjd: 150 mm*

DIPLOMAT ALTAN TRÄ HELGLAS

Klarglas

Std. strl. 9–10×20–21

Bröstningshöjd: 300 mm*

58
ALTANDÖRRAR

DIPLOMAT ALTAN ALU 12 PARDÖRR

Klarglas · Std. strl. 14–15×20–21

Bröstningshöjd: 1000 mm*

DIPLOMAT ALTAN ALU HELGLAS PARDÖRR

Klarglas · Std. strl. 14–15×20–21

Bröstningshöjd: 150 mm*

DIPLOMAT ALTAN TRÄ 16 PARDÖRR

Klarglas · Dekorspårad utsida Std. strl. 14–15×20–21 · Bröstningshöjd: 600 mm*

DIPLOMAT ALTAN ALU 13 PARDÖRR

Klarglas · Std. strl. 14–15×20–21

Bröstningshöjd: 900 mm*

DIPLOMAT ALTAN TRÄ 12 PARDÖRR

Klarglas · Dekorspårad utsida Std. strl. 14–15×20–21 · Bröstningshöjd: 1000 mm*

DIPLOMAT ALTAN TRÄ HELGLAS PARDÖRR

Klarglas · Std. strl. 14–15×20–21

Bröstningshöjd: 300 mm*

DIPLOMAT ALTAN ALU 16 PARDÖRR

Klarglas · Std. strl. 14–15×20–21

Bröstningshöjd: 600 mm*

DIPLOMAT ALTAN TRÄ 13 PARDÖRR

Klarglas · Dekorspårad utsida Std. strl. 14–15×20–21 · Bröstningshöjd: 900 mm*

59

Mer än bara bilens gömma.

Trots sin storlek är garagedörren lätt att se förbi när man pratar om husets helhetsintryck. Matcha med övriga dörrar eller låt den leva sitt helt eget liv. Det är här du fulländar känslan!

GARAGEPORTAR

Cotswoldglas

Dekorspårad utsida

Sparkplåt aluminium 190mm med ventilationsgaller

Finns i träfanér

Std. strl.

61
DIPLOMAT ANNA GLAS GARAGE 24–25×20–21 DIPLOMAT ANNA TÄT GARAGE Dekorspårad utsida · Sparkplåt aluminium 190mm med ventilationsgaller Std. strl. 24–25×20–21 · Finns i träfanér DIPLOMAT KARIN GLAS GARAGE Cotswoldglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT JULIA GLAS GARAGE Cotswoldglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT KARIN TÄT GARAGE Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21
62
DIPLOMAT BELLA GLAS GARAGE Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT BELLA TÄT GARAGE Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT CLARA GLAS GARAGE Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT KARINA GLAS GARAGE Cotswoldglas Dekorspårad utsida Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT KARINA TÄT GARAGE Dekorspårad utsida Std. strl. 24–25×20–21
GARAGEPORTAR
63
DIPLOMAT TANJA GLAS GARAGE Klarglas · Sparkplåt rostfri 190mm · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT MAJ GLAS GARAGE Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT NATHALIE GLAS GARAGE Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT MIKAELA GLAS GARAGE Klarglas · Sparkplåt rostfri 100 mm Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT ROSA GLAS GARAGE Klarglas · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT ROSA TÄT GARAGE Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT INGELA TÄT GARAGE Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT LAILA GLAS GARAGE Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT LAILA TÄT GARAGE Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT FELICIA GLAS GARAGE Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT GULLAN GLAS GARAGE Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21 DIPLOMAT INGELA GLAS GARAGE Klarglas · Dekorspårad utsida · Std. strl. 24–25×20–21

Intryck som håller ihop.

Nästan alla våra garagedörrar, pardörrar och ytterdörrar går att få i exakt samma modell och nyans. Med glas eller utan? Våra dörrfamiljer är till för att skapa ett gemensamt intryck vid varje tröskel.

64
Dörrfamiljen Ingela Glas och Ingela tät i vår standardfärg Röd (N NCS S 5040–R). Dörrfamiljen Karina Glas och Karina tät i vår standardfärg Blå (NCS S 5030–R90B).
DÖRRFAMILJER
65
Dörrfamiljen Julia Glas i vår standardfärg Grön (NCS S 5020–G30Y). Dörrfamiljen Gullan Glas i vår standardfärg Grå (NCS S 6502–B). Dörrfamiljen Laila Glas och Laila Tät i vår standardfärg Grå (NCS S 6502–B).

BASIC YTTERDÖRRAR

Upptäck Basic!

Välj mellan flera prisvärda ytterdörrar i vitt – i både klassisk och modern känsla. Hela vår Basic–serie finns nästan alltid i lager och väntar på din beställning. Lite enklare och mycket snabbare!

DIPLOMAT ALLMOGE GLAS

Cotswoldglas

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT FUNKIS GLAS

Klarglas

NCS S 0502–Y0502–Y Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT TREND GLAS

Klarglas

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT KLASSISK GLAS

Cotswoldglas

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT RUSTIK TÄT

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT KLASSISK TÄT

Cotswoldglas

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT MODERN GLAS

Klarglas

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT KLASSISK TÄT PARDÖRR

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y Std.strl. 14–15×20–21

DIPLOMAT RUSTIK GLAS

Cotswoldglas

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y

Std.strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT KLASSISK

GLAS PARDÖRR

Cotswoldglas

Dekorspårad utsida

NCS S 0502–Y

Std.strl. 14–15×20–21

66

Stugan, boden eller förrådet?

Här har vi samlat ett par prisvärda dörrar som passar perfekt till utrymmen med mindre temperaturskillnader och rum som värms upp till max 18 grader.

Varmförrådsdörrar

En förrådsdörr är lite enklare och billigare än en riktig ytterdörr. Våra förrådsdörrar passar till förråd, friggebodar och sommarhus som har en innetemperatur på högst 18 grader.

DIPLOMAT FY SLÄT

VARMFÖRRÅDSDÖRR

Tät, standardvit

Assa 565

Std. strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT FY1

VARMFÖRRÅDSDÖRR

Tät, standardvit

Assa 565

Std. strl. 9–10×20–21

Klimatdörr

Våra klimatdörrar är trädörrar och går att använda som dörr mellan utrymmen med oliksidigt klimat, t.ex. mellan huset och garaget, till pannrummet eller in till ett garage eller förråd.

DIPLOMAT KLIMATDÖRR

BRANDKLASSAD EI230

Tät, standardvit

Assa 2002

Std. strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT KLIMATDÖRR OKLASSAD

Tät, standardvit

Assa 2002

Std. strl. 9–10×20–21

DIPLOMAT SRD SOPRUMSDÖRR

Tät, standardvit

Sparkplåt aluminium med ventilationsgaller

Assa 565

Std. strl. 10–13×21

67
Alla förrådsdörrar, klimatdörrar och soprumsdörrar levereras kompletta med karm och låskista, med minst klass 2 enligt SSF 3522. Brandklassad klimatdörr har lås i klass 3.
ÖVRIGA DÖRRAR
68

Dags att göra dörren till din.

Det är här alla detaljer kommer på plats! För att du ska få den perfekta dörrkänslan kan du välja och vraka bland våra många tillval. Vad sägs om en olivgrön kulör och pampigt katedralglas? Ett handtag i mässing och osynligt digitalt lås? Valet är helt och hållet ditt.

TILLVAL 69

Kulörmålning

Våra ytterdörrar finns i vitt som standardfärg och sex stycken utvalda baskulörer: Klarvit, ljusgrå, grå, grön, blå och röd – som tillval finns även valfri NCS S– eller RAL–kulör. Dörrarna är målade i dubbla skikt med väderbeständigt färgsystem som ger en mycket slitstark yta.

Standard

Bas (tillval mot pristillägg)

70
NCS S 0502–Y (vit) NCS S 6502–B (grå) NCS S 5020–G30Y (grön) NCS S 5030–R90B (blå) N NCS S 5040–R (röd) NCS S 3502–Y (ljusgrå)
Kulörprovers tryckfärger är endast vägledande och kan avvika mot produkterna.
NCS S 0500–N (klarvit)

Övriga ytbehandlingar

Du kan även få kulörer i sablé (yta med struktur) och mattlackad svart – och vissa modeller i träfanér. Vill du inte ha samma kulör i hallen som på utsidan? Välj tvåfärgsmålning!

Metallic (tillval mot pristillägg)

Silver RAL 9006 RAL 9007

Dörrar med egna kulörprogram

Minimarket

NCS S0580-Y10R

NCS S 2500-N

Standard Aluminium (Diplomat Altan Alu)

Diplomat Altan ALU har eget kulörprogram för aluminium–beklädnaden, vilket gör att du kan matcha dörren med dina aluminiumbeklädda fönster.

Trä (tillval mot pristillägg)

Konstteakfanér (karm i ädelträ)

Ekfanér (karm i ek)

2–färg (tillval mot pristillägg)

Furufanér (karm i furu)

Kulörprovers tryckfärger är endast vägledande och kan avvika mot produkterna.
NCS S 0502–Y (vit) på insidan (gul) (grå) NCS S 6030-B50G (grön) NCS S 0502-Y (vit) Valfri kulör på utsidan RAL 8017 glans 80 (brun) Brun SW802D glans 80 (brun, amber) RAL 6003 glans 80 (olivgrön) RAL 7004 glans 80 (signalgrå) RAL 9005 glans 30 (svart) RAL 9006 glans 80 (silver) RAL 7016 glans 80 (antracitgrå) RAL 7012 glans 80 (basaltgrå) RAL 3011 glans 80 (brunröd) NCS S 9000-N (svart) NCS S 0500–N glans 80 (klarvit) NCS S 0502–Y glans 80 (vit) RAL 9010 glans 30 (Ren vit) NCS S 2570-Y90R (röd)

Tillval och egenskaper

i världsklass.

Alla våra dörrar håller hög kvalitet precis som de är, men på grund av olika omständigheter kan det ibland behövas en uppgradering. Här kan du läsa mer om både standardegenskaper och tillval som gör det lilla extra för din dörr.

Säkerhet

Ett säkert hem blir ännu säkrare med rätt tillval till dörren. Våra säkerhetsdörrar finns med klassificeringen RC2 och innebär olika typer av förstärkningar som försvårar vid inbrottsförsök.

Personsäkerhet

För att undvika skärskador vid olycka har alla våra dörrar säkerhetsglas enligt regler och anvisningar från BBR och MTK. Din dörr har antingen härdat glas både in– och utvändigt, eller 6 mm–glas på mindre rutor – där det behövs.

ECO

Eco–tillvalet ger dig en dörr med extra isolering i både dörrblad och glaskassett. Det innebär att du uppnår ett lågt U–värde på 0,7 – för dörrar med eller utan glas. Dessutom minskar det dina värmekostnader!

Ljudklassad dörr

I bullriga omgivningar kan det vara skönt att dämpa ljudet utifrån – och dörren spelar stor roll. Alla våra täta dörrar går att beställa med ljudreduktion på Rw 41 dB! (Rw 39 dB för glasade brandklassade dörrar.)

Extreme – tåligare dörrar

Väder och vind kan påverka dörrens utseende och funktion. Extreme ger ett slitstarkt skydd året om. Finns som tillval för utvalda dörrar och kommer som standard på dörrar med Extreme i namnet.

Brandklassad dörr

Om du beställer din ytterdörr i brandklass EI230 får du ett skydd som står emot sticklågor och heta gaser i minst 30 minuter. Finns som tillval för alla täta dörrar och utvalda dörrar med glas.

Brandgastäthet

Kombinera din brandklassade dörr med brandgastäthet Sa/S200. Det går att kombinera med ljudisolering och finns som tillval för alla täta dörrar och utvalda dörrar med glas.

72
KÄNSLA
TRYGGHET
FÖR

Monterat och klart!

En dörr levereras normalt sätt utan handtag, låscylindrar och övriga tillval. Det innebär att du antingen får montera delarna helt själv, be en händig granne om hjälp eller hyra in någon att göra det för dig. För att du ska kunna använda din dörr så snart som möjligt kan du i stället låta vår proffsiga fabrikspersonal montera dina tillval innan din dörr skickas.

Vi monterar låscylindrar, sparkplåt, dörrbroms, ringklocka och mer än så. Har du valt en dörr med elektroniskt lås? Då löser det vi det också.

Fråga efter Monterat och klart hos din återförsäljare!

73

Dörrhandtag och lås

Ska ett handtag sticka ut eller smälta in? Här kan du välja mellan flera dörrhandtag av hög kvalitet i olika uttryck. Låt fingertoppkänslan tala!

ASSA EPOK 1927

Mattborstad mässing. Finns även i mattborstad krom.

ASSA EPOK 1956

Mattborstad krom. Finns även i mattborstad mässing eller brunoxid.

HABO SEATTLE

Svart. Finns även i borstad krom.

HOPPE STOCKHOLM

Svart.

LÅS

Låset är en viktig del av din dörr och det ska vara både säkert och funktionellt. I våra dörrar monterar vi låshuset ASSA 2002 som standard. Det kompletteras sedan med ett beslagspaket som består av låscylinder och handtag. Beslagspaketet är ett tillval där du väljer det som du tycker passar bäst till stilen på dörren och ditt hus. För extra säkerhet väljer du dubbel rundcylinder och gör tillvalet "hemma bekväm/borta säker" för att till fullo utnyttja låsets funktion. Du har också möjlighet att välja till 3–punktslås, e×tralås och lika låsning.

Låskista ASSA Connect 2002

ASSA 6638

Mattborstad brunoxid. Finns även i mattborstad mässing eller mattborstad krom.

HABO COPENHAGEN

Borstad krom.

HOPPE NEW YORK

ASSA EPOK 1937

Mattborstad mässing. Finns även i mattborstad krom.

HABO BONN

Matt mässing. Finns även i krom och borstad krom.

HOPPE PURE Aluminium

HOPPE TOKYO

Nyckelfritt lås

BG2000

HOPPE VITORIA

Yale Doorman

CLASSIC OCH L3S

Classic finns i silver och svart. L3S finns i rostfritt, krom och svart. Erbjuds endast fabriksmonterat

74
Finns även i aluminium silver och aluminium rostfri. Aluminium rostfri. Finns även i aluminium silver. Aluminium rostfri. Finns även i aluminium silver. Aluminium silver. Finns även i aluminium rostfri.
Ny!
silver. Finns i svart och rostfritt. Erbjuds endast fabriksmonterat.

Man måste inte se det för att tro sina ögon.

Lås upp dörren automatiskt när du är i närheten, släpp in kattvakten när du är på semester eller ge en tillfällig kod till snickaren. Vad sägs om ett fullt uppkopplingsbart lås som inte syns?

Först ut!

DiploSmart är ett tillvalspaket och resultatet av ett samarbete mellan Diplomat och Yale, som är en del av världsledande Assa Abloy. Tillvalet innebär att du kan utrusta din dörr med ett av marknadens första integrerade digitallås, Yale Durus! I stället för en stor modern knappsats får du en dörr som ser ut precis som vanligt.

Du kan också låsa upp dörren med en traditionell nyckel om du vill.

Låset styrs via en app, med Bluetooth eller med en diskret koddosa som du kan placera var du vill i närheten. DiploSmart går bara att beställa i samband med en ny diplomatdörr – då förstärker vi dessutom dörren med extra ramträ! Det gör vi för att låset ska uppnå bästa möjliga prestanda. Otroligt va?

Smarta fördelar

Unikt samarbete mellan Diplomat och Yale

Ser du det digitala låset?

Passar med valfritt handtag från ASSA

Ingår i Yales ekosystem

Försäkringsgodkänd

WiFi-bryggan Yale Connect ingår i köpet

Styr ditt lås på distans via Yale Home appen

Passar i alla våra dörrplattformar

Ny!

Glas

Våra ytterdörrar har 3–glas isolerglas som standard och varje dörrmodell har ett standardglas. Gör din dörr unik med ett annat glasval. Utöver våra insynsskyddande glas nedan finns även lamell–, härdat–, superenergi–, solskydd– och specialslipat glas som tillval. Kontakta din återförsäljare för mer information.

KLARGLAS

Maximalt

COTSWOLDGLAS

Sprider

FROSTAT

RÖKFÄRGAT

Färger på glasromberna i Margareta

11359 11371 11373 11379 11369 11385 11362 9010

Kulörprovernas tryckfärger är endast vägledande och kan avvika mot produkterna.

KATEDRALGLAS

ALTDEUTSCH GLAS

76
ljusinsläpp men också insyn. Sprider ljuset annorlunda, bra insynsskydd. Påminner om ett antikglas, vars skiftande ytor leker med ljuset. Mycket bra insynsskydd, inte lika mycket ljus. ljuset annorlunda, bra insynsskydd. lite mindre ljusinsläpp, lite mindre insyn. Märks mest utvändigt.

Ännu fler tillval

När du har bestämt stil på dörren kan du finslipa ditt val med hjälp av flera olika tillval. Vi erbjuder bland annat insidesdekor, sparkplåt eller nyckelfärdig dörr med handtag och låscylindrar.

DÖRRBROMS, MONTERAD ELLER LÖS

Dörrbroms förhindrar att dörren blåser upp eller igen, vilket minskar risken för klämskador. Finns i vit, grå eller svart.

UTVÄNDIG GLASLIST

Utvändig glaslist finns till utvalda modeller. Välj mellan ek och rostfritt utseende.

BYTE AV GLAS

Välj mellan våra olika glas–alternativ på sidan 76.

ENHANDSMANÖVRERAD

SPANJOLETT TILL PARDÖRR

Kantregel för lättillgänglig låsning/upplåsning av regeldörren i en pardörr med infällda stänger.

KOMPLETT BESLAGSPAKET

Fabriksmonterat beslagspaket med handtag och cylinder, alternativt förberett för elektroniskt lås.

2–FÄRGS MÅLNING

Vi målar dörren i dubbla färger. Välj en kulör på utsidan av dörren och en annan på insidan. Se sid 71.

SPARKPLÅT

Ger ett bra skydd mot sparkar och annat slitage i dörrens nederkant.

KARM MED SMYGSPÅR

Smygspår i karmen är ett smidigt sätt att få en snygg övergång mellan karm och smyg.

HÖG TRÖSKEL

35 mm i höjd. Praktiskt vid renovering om innegolvet byts och blir högre.

DOLD DÖRR STÄNGARE

Dold dörrstängare passar för alla typer av ytterdörrar där en säker och kontrollerbar stängning erfordras. Dörrbredd upp till 1100 mm.

SPECIALMÅTT

Valfritt höjd– och breddmått inom begränsningarna för respektive produkt.

GÅNGJÄRN

Gångjärn finns som blanka (std), svarta, vita, rostfria och svarta allmogegångjärn.

INÅTGÅENDE DÖRR

Dörren öppnas inåt.

DOLDA GÅNGJÄRN

Ger dörren ett exklusivt och sparsmakat utseende. Dessutom höjs säkerheten, eftersom tapparna är helt oåtkomliga från utsidan.

INSIDESDEKOR

Dekor på insidan av dörrbladet som följer utsidans form. Ett diskret sätt att göra dörren mer elegant i sitt utförande.

77

Där dörren kommer till liv.

KÄNSLA FÖR DESIGN

Har checklistan bockats av och beställningen lämnats in?

Då har det blivit dags för oss på fabriken att skrida till verket. Vi börjar med att lägga in alla dina val och önskemål i ett speciellt designprogram, därefter tar robotarna över. De ser till att din dörr blir exakt som du vill ha den.

Modellen får sin form – utfräsningar för mönster, glas och lås görs med millimeterprecision. Har du valt en modell med dekorpålimmad utsida görs det manuellt, precis som så många andra detaljer. Där maskinerna begränsas, tar människorna vid. Och det är just tack vare blandningen av innovation, hantverk och kunskap som gör processen så effektiv och exakt.

När formen är klar är det dags att måla dörren i din färg. Det gör vi i dubbla lager med ett väderbeständigt färgsystem, vilket ger en slitstark yta som håller över tid. Har du valt montering? Då ser vi till att låset sitter på plats innan dörren är redo att levereras.

79

Dörrar med ökad

stabilitet och livslängd.

Tänk vad en ytterdörr får tåla mycket. Alla gånger vi sliter, drar och stänger den för hårt. Alla stunder som solen bleker och regnet piskar. Det är inte lätt att leva upp till dörrens höga krav.

När du väljer Diplomat kan du räkna med en ordentlig dörr och en hel del garantier. Något du kan lita på länge.

Uppbyggnaden

01 CE–märkt.

02 105/130 mm karm.

03 10 st förmonterade karmhylsor inkl. skruv för trä eller betong.

04 Kvistfri karm i furu (ek eller ädelträ till fanérade dörrar).

05 Justerbart säkerhetsslutbleck.

06 Dörrblad av HDF–board, laminat eller krysslimmad fanér på båda sidor.

07 Låskista ASSA Connect 2002, i klass 3 enligt SSF 3522.

08 Aluminiumplåt som stabiliserande fuktspärr på båda sidor.

09 Åldersbeständig tätningslist.

10 Ram i massiv furu eller ek.

11 Isolering av 55/67 mm tjock cellplast.

12 Målning i dubbla skikt med ett väderbeständig färgsystem.

13 Tröskel av ädelträ med slitskena av aluminium. 25 mm hög med fasad profil.

14 Glas i 3–glaskassett.

15 Justerbara gångjärn med bakkantssäkring.

Sidoljus

• 10 års garanti på glas.

• 5 års målnings– och lackgaranti.

Ytterdörrar

• 20 års formgaranti.

• 10 års garanti på glas (kondens).

• 5 års garanti mot fabrikationsfel.

• 5 års målnings– och lackgaranti.

Förrådsdörrar & basic ytterdörrar

• 10 års formgaranti.

• 10 års garanti på glas.

• 2 års garanti mot fabrikationsfel.

• 2 års målnings– och lackgaranti.

80
KÄNSLA FÖR TRYGGHET 09 05 13 03 11 07 15 02 10 06 14 12 08 04
Generösa garantier!

Alla produkter är tillverkade i en certifierad P–märkt produktionsprocess. Det säkerställer att dörrarna håller hög kvalitet och prestanda för bland annat lufttäthet, regntäthet och isolervärden (U–värden). Nivåkraven kontrolleras kontinuerligt och ofta genom både interna och externa provningar, samt tredjepartskontroll.

Dörrkonstruktionens alla delar måste hålla hög kvalitet och samverka på bästa sätt för att dörren ska klara av vårt nordiska klimat. Vi vill att du ska ha det bekvämt året om – och oavsett vad som händer utanför ska ytterdörren stå emot påverkan på ditt inomhusklimat så mycket det går. Dessutom har vi en av marknadens mest generösa garantitider!

Modulmått

Modulmåttet är själva hålet i väggen. Modulmått 10×21 = 1 000 mm × 2 100 mm.

Karmens yttermått är 15 mm mindre på bredd och höjd. Detta för att kunna justera och dreva (isolera) karmen.

Vi kan tillverka ytterdörrar med specialmått mot pristillägg. Alla aktuella mått på diplomatdorrar.se!

Du kan hämta och läsa de fullständiga garantivillkoren på diplomatdorrar.se.

81
MODULMÅTT KARMYTTERMÅTT MODULMÅTT KARMYTTERMÅTT

Slutet på katalogen eller början på något nytt?

Kom ihåg att vi alltid finns nära till hands för att reda ut eventuella frågetecken. Har du frågor om din beställning kan du vända dig till den återförsäljare du köpt dörren av – de har stenkoll på just ditt ärende. Har du övriga frågor om sortimentet eller specifika produkter? Då kan du självklart kontakta oss direkt!

Mer på webben

Vår webbsida innehåller allt från Diplomat – och är hela tiden uppdaterad med det senaste. Här hittar du kontaktuppgifter, inspiration, nyheter och sortiment. Och mycket mer.

Återförsäljare

Hos våra återförsäljare får du hjälp och svar på dina frågor. Några har även show–rooms där du i lugn och ro kan se och känna kvaliteten på våra dörrar.

Dörrväljaren

Du har väl inte missat vår Dörrväljare? Ett smart verktyg som gör dörrvalet enklare. Här kan du testa dig fram med olika modeller, färger och tillval. Lycka till!

83

Checklista!

Bocka av och förverkliga din nya dörrkänsla.

Välj stil

Våra dörrar finns i två stilar: Modern och Klassisk. Båda stilarna innehåller en mängd olika möjligheter för dig att välja mellan. Vill du hellre ha en enklare dörr som nästan alltid finns i lager? Då kan du utforska vår Basic-serie på sidan 66!

Ta mått

Mät upp dörrhålet innan du beställer ny dörr. Säkrast mått får du genom att ta bort dörrfodret. Läs mer om modulmått på sidan 81. Kolla också om dörren är höger–eller vänsterhängd. Sitter gångjärnen på dörrens högra sida utifrån sett är dörren högerhängd och tvärtom.

BREDD ___________ HÖJD___________

HÖGERHÄNGD VÄNSTERHÄNGD

Välj en dörrfamilj

Kommer garageporten att se gammal och tråkig ut bredvid den nya entrédörren? Inga problem, i de flesta fall kan du få pardörrar och garageport i exakt samma modell och nyans som våra ytterdörrar. Två nya dörrar är dubbelt så snyggt! Pardörrar på sidan 41 och garageportar på sidan 60.

Besök återförsäljare

Nu har du antagligen några alternativ att fundera över. Det är dags att titta på riktiga dörrar och besöka en av våra experter i bygghandeln. Adressen till närmaste butik hittar du på vår hemsida. Där kan du se olika Diplomatmodeller och känna på dörrarnas ytfinish.

Välj yta eller färg

Som standard är våra dörrar målade. Men vi gör också vissa dörrar i träfanér. Se våra ytbehandlingar på sidan 71.

Välj rätt glas

Glasning i ytterdörren betyder mycket. Det släpper in ljus och visar vem som knackar på. Insyn slipper du genom att välja till exempel frostat glas. Många av våra ytterdörrar finns både med glas och i täta versioner. Mer glasyta får du med sidoljus och överljus, se sidan 36.

Välj säkerhet direkt

Vad är en dörr utan handtag eller lås? Vårt förslag är att du beställer ett komplett säkerhetspaket med snygga handtag och monterat lås. Då får du en nyckelfärdig dörr. Du kan även uppgradera säkerhetsnivån med fler låspunkter eller nyckelfria elektroniska lås.

Kolla tillvalen

Vill du ha ut mer av din dörr? Du kan välja tillval som gör din målade dörr unik i sitt utseende med en glaslist i exempelvis ek. Välj en dold dörrstängare så behöver du aldrig tänka på att dörren står öppen. Välj att handtag och lås monteras på fabrik för att spara mycket tid för dig eller din snickare. Du kan också välja paket med superisolerade, förstärkta eller ljud- och brandklassadedörrar.

Boka snickare

Om du tänkt boka snickare som ska montera dörren – hör med våra bygghandlare först. Många av dem erbjuder hjälp med installationen när du beställer en dörr.

Montera dörren

På Diplomats hemsida kan du hämta utförliga monteringsanvisningar. Där finns även all annan fakta du behöver om våra ytterdörrar. Här hittar du våra monteringsbeskrivningar.

Underhåll

För att din ytterdörr ska motstå väder och vind år efter år behöver den då och då få lite omtanke. Läs mer om skötsel och underhåll på vår hemsida.

84
diplomatdorrar.se Trycksak 3041 0189 SVANENMÄRKT
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.