Konstvandringen 2018

Page 1

KONSTVANDRINGEN SÖDRA BOHUSLÄN 2018

30 mars–2 april 2018, fre 11–18, lör 11–16, sön 11–18, mån 11–15*

KONSTVANDRING I BOHUSLÄN 2018 Ett samarbete mellan Södra Bohuslän Turism, Konstvandringen Södra Bohuslän och Kvirr

konstvandringen.se

|

sodrabohuslan.com

|

kvirr.se


Välkommen till påskens konstvandring i södra Bohuslän

F

För tjugonde året i rad öppnar vi våra ateljéer och verkstäder. I år gör vi det tillsammans med Kvirr i norra Bohuslän. Vi har sedan starten funnits parallellt med varandra och nu har vi samordnat våra tider och syns tillsammans i annonser och här i årets programblad. Alla konstnärer presenteras på egna sidor i nummerordning. Varje konstnärs sida går att ladda ner från vår nya hemsida. I år är vi 49 deltagande konstnärer från vår förening och 42 från Kvirr. 2018 blir det ännu fler olika uttryckssätt, tekniker och arbetsplatser i varierade bohuslänska miljöer. Som besökare kommer du att få möjlighet att komma in i ateljéerna och få ta del av processen tillsammans med konstnären. Vi kommer tillsammans att uppleva fantastiska möten, spännande samtal och titta på högklassig konst. Årets konstvandring börjar redan lördagen den 24 mars med 20-årsfirande och vernissage på vår samlingsutställning på Galleri Koch, i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. I år har Konstvandringen Södra Bohuslän ny logotype, en k-formad kvadrat med en öppen dörr. Mycket varmt välkommen önskar Lars Sestervik ordförande i Konstvandringen Södra Bohuslän.

Besök oss gärna på: www.konstvandringen.se *Konstnären har öppet även på annandagen. Ring gärna för ett besök övriga tider. Ansvarig utgivare:

Grafisk Form:

Produktion:

Bild framsida:

Upplaga:

Lars Sestervik

Justus Hultgren

Intryck, OTV

Birgitta Hilling, detalj armband. Foto: Lars Sestervik

40 000 ex

2

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

Tryck: ColorPrint


Samlingsutställning på Galleri Koch i Stenungsund 24 mars – 2 april.

Foto: Karl Pettersson

Vernissage den 24 mars kl 11–15

Vandringssalut Scenkonstnären Lisa Larsdotter Petersson gästar ”Konstvandringen Bohuslän” under invigningen på Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Artisten bjuder kl 11.15 på ett kortare röstsolo som salut för start av vandring i konstens tecken. www.lisalarsdotterpetersson.se

SPONSORER

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

3


SOFIA BERGMAN*

2

M

åleriet: Jag bär in kvistar och blommor och fyller mina vaser som står på de färgfläckiga borden. Eller så låter jag min blick vila mot horisontlinjen på Restenäsön, ut över ett krusigt hav, en strandäng… Jag tar med mig bilderna och färgerna i minnet och sprider ut dem på mitt arbets­bord i ateljén, på paletten och i oljefärgsblandningarna. Glaset: Vid sidan om måleriet arbetar jag som formgivare i Glasriket. Jag samarbetar i huvudsak med Micke Johansson i Örsjö eller på Skrufs Glasbruk. Jag älskar bruksglaset och vill kunna använda det jag gör. Stora generösa vaser, vinglas, eller karamellskålar… Vägbeskrivning och kontakt: Från E6:an i Ljungskile svänger du av mot Ulvesund och följer vägen ca 2 km. Växthuset, caféet och Galleri Ulvesund ligger på vänster sida, vid avtagsvägen mot Ulvön. 0706-71 67 16 www.sofiabergman.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

4

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


GÖRAN DALGREN*

4

B

or och verkar på Bokenäset i Bohuslän. Jag har västkustens spännande miljöer runt knutarna med dess kust, berg, dalgångar och ett hav där blicken kan nå ända ut till synranden. Målar i akvarell och olja. Mitt måleri vill jag skall vara fritt och obundet till motivet. Strävar efter förenkling och reducering av motivet. Mina bilder balanserar ofta mellan det föreställande och abstrakta. Tekniker: Akvarell och olja. Vägbeskrivning och kontakt: Väg 161 mot Bokenäs skola. Sväng av mot Eriksberg. Efter 200 m visar uppsatta skyltar. Bön 255 Bokenäs, 45196 Uddevalla 0730-56 87 50 goran.h.dalgren@gmail.com Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

5


LARS RYLANDER*

5

N

ågra pannåer ligger på golvet i ateljén. Utspridda utan någon särskild ordning men så att jag kan gå runt dem. Alla omålade och alldeles vita. Jag går runt och målar med långa penslar i händerna. Målar på alla, lite där och något annat här. Blandar till nya färger och fortsätter medan bilderna växer fram. Lyfter upp en målning och hänger den på väggen eller lägger den på bordet. Koncentrerar mig på den målningen. Den närmar sig det jag vill uttrycka och så småningom är det fler av de sex som finns på väggen. Färdiga! Sällan åker de tillbaka till golvet. Och i morgon gör jag det på ett helt annat sätt. Tekniker: Måleri och monotypi. Vägbeskrivning och kontakt: Vid Lyckorna golfklubb, i Ljungskile. Kör upp på Hummervägen, tag andra till höger. Ateljén ligger efter det åttkantiga huset. Krabbvägen 3, 459 33 Ljungskile 0702-66 73 45 larsrylander17@gmail.com www.larsrylander.com Ring gärna för ett besök övriga tider.

6

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


LINDA MÖRNER FRÖJD*

7

D

et är i naturen och bland djuren jag trivs bäst och där jag finner livslust och inspiration. I skogen finns lugnet som också avspeglar sig i mina bilder. Djuren har genom åren alltid funnits med i min konst på ett eller annat sätt. Jag arbetar främst med temperamåleri, kolteckningar och med nätskulpturer men även andra material förekommer. Välkommen till min ateljé! Vägbeskrivning och kontakt: Från Uddevalla mot Oslo. Före Torprondellerna, sväng v. mot Herrestads Kyrka. Sväng h. mot Mosshed. Följ flaggor 3,2 km till ett rött hus med vita knutar. Herrestads Berg 220, 451 94 Uddevalla 0762-75 67 98 linda@morner-frojd.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

7


OLLE JOHANSSON*

8

I

mitt måleri och konstnärskap vill jag betona slumpen, humorn, fantasin och poesin i färg och form. Mina bilder av människor, djur och landskap men även skulpturer är ofta lekfulla och personliga säger många. Jag vill experimentera fritt och beröra åskådaren med mina uttryckssätt. Att ta del av konstvandringen innebär trevliga möten och samtal. I år ställer Ulrika Risberg och jag ut våra konstverk. Vi hälsar alla välkomna till vår ateljé och bostad där målningar och skulpturer visas. Vi kommer även att delta på Galleri Växthuset Ulvesund, på Café Knape i Uddevalla och på Konststigen Åleslån utanför Uddevalla. Välkomna. Vägbeskrivning och kontakt: Ateljén och bostaden ligger på Trädgårdsgatan 8A i Uddevalla. I Uddevalla svänger ni av vid rondellen utanför Willys. Åk Lagerbergsgatan upp och sväng höger vid de gamla trävillorna mot Trädgårdsgatan. 0703-31 07 14 ollevalla@gmail.com www.ollevalla.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

8

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


GUNILLA E FREDRIKSSON*

9

E

n förnimmelse om något annat än det som syns vid första anblicken väcker ofta min nyfikenhet. En känsla, en färg eller en rörelse som fångar mitt intresse och ger mig lust att uttrycka den. I ateljén tar sedan bilden form. Grunden kan vara mina egenhändigt gjorda bomullspapper med olika strukturer, eller en målarduk. Blandningen av olika material stimulerar och grundidén kan under arbetets gång ta en ny riktning, vilket är spännande.. Vägbeskrivning och kontakt: Centrum, nära Margeretegärdeparken och polishuset. Grönt trähus på Skolgatan intill järnvägsövergången. Ateljé i trädgården. Skolgatan 6, 451 31 Uddevalla 0706-50 53 42 gunillaef@gmail.com www.gunillaefredriksson.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

9


MAGNUS MOGENFELT*

11

A

tt lägga till lite till. Laveringar överskärningar reliefbildande streck. Rinn och dropp. Plast och vatten. Vattnet lämnar ytan, sugs in i underlaget eller dunstar och lämnar en yta som inte ser plastig ut. Annat var det förr. Akrylfärgen är så mycket bättre nu. Nya ateljén mitt i Ljungskile har varit fridfull och stimulerande. Vägbeskrivning och kontakt: Söderifrån: Kör in mot centrum. Parkera direkt åt höger. Ateljé Tornhuskällaren syns väl efter Pizzerian och Lilla Kaféet. Norrifrån: Kör affärsgatan fram. I slutet sticker tornhuset upp på höger sida. Vällebergsvägen 7 0705-39 98 22 magnusmogenfelt@hotmail.se www.magnusmogenfelt.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

10

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


RORY BOTHA*

12

J

ag är en sydafrikansk konstnär boende och verksam i Bohuslän sedan flera år tillbaka. Mina verk ställs ut överallt i Sverige och Skandinavien men också mycket i mitt hemland Sydafrika. Mitt bildspråk är lekfullt, färgstarkt och intensivt med utsvävningar åt en mängd olika håll, både innehållsmässigt men också materialmässigt. Jag målar och skulpterar i en rad olika material och älskar att blanda ihop allting i en salig röra… allt är möjligt. Kom gärna och titta på min mycket intressanta och sprängfyllda ateljé i Uddevalla centrum! Vägbeskrivning och kontakt: Min ateljé ligger i Uddevalla centrum på hörnet av Kilbäcksgatan och Östergatan mitt emot tidningen Bohusläningen. Ateljé: Östergatan 15, Uddevalla 0702-46 09 24 rory.botha@uddevalla.se rorybotha.com Facebooksidan Rory Botha Art. Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

11


KALLE ANDERSSON*

13

H

ämtar inspiration i naturen, landskapet och äldre måleri till mina bilder, som oftast är mer eller mindre realistiska. De senaste åren har jag jobbat mycker med människor från 1400-talsmåleri som jag väver in i mina landskap som t.ex. livsträd och kvinnor i symbios. Experimenterar även med kubistiskt uppbyggda bilder föreställande byggnader, byar, fiskelägen i olika typer av landskap. Älskar att uttrycka mig i färg vilket är ett signum i mitt måleri. Tekniker: Måleri, skulptur. Vägbeskrivning och kontakt: Från Torp, Följ väg 161 mot Lysekil till Bokenäs skola. Sväng vänster mot Eriksberg 4 km. I Eriksberg, första huset till höger. Från Lysekil, Skårfärjan väg 161 till Bokenäs skola. Sväng höger mot Eriksberg 4 km. I Eriksberg, första huset till höger. Bjällansås 140, 451 96 Uddevalla 0734-09 08 40, 0522-652 333 kallebild@live.se www.kalleandersson.com Ring gärna för ett besök övriga tider.

12

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


ULRIKA RISBERG ANDERSEN*

15

I

mitt skapande undersöker jag relationer, de rum som uppstår mellan människor och emotionerna som vi alla har gemensamt. Jag inspireras, förutom av mellanmänskliga möten, av konstens mångfall och olika uttryckssätt. Färgvalet är ofta intuitivt och kulörstarkt. Det är med glädje jag nu för första gången visar mina målningar på Konstvandringen i Södra Bohuslän. Du hittar både mig och Olle Johansson på samma adress och vi önskar alla intresserade välkomna! Vi deltar också i Galleri Växthuset Ulvesund, i Åleslån och på Café Knape. Vägbeskrivning och kontakt: Ateljén ligger på Trädgårdsgatan 8A mitt i Uddevalla, en minuts promenad från Kungstorget. Kör du: Sväng av vid rondellen utanför Willys, kör upp Lagerbergsgatan och sväng till höger vid de gamla trävillorna. 0760-06 26 30 ulrika.risberg6@gmail.com Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

13


KRISTIAN TALVIK*

21

N

aturen är min främsta inspirationskälla, ljuset, årstiderna, mötet mellan berg och hav… Västkustens klippor har så levande och tydliga former och är så rika på färger att motiven blir outtömliga. Jag har alltid tyckt Sverige är vackrast i kanterna – och där är Orust. Under senare år har också människoformade miljöer alltmer börjat intressera mig, hus, odlingslandskap, kulturbygd. Jag ser mig som en sentida impressionist. Tekniker: Måleri, i huvudsak akvarell. Vägbeskrivning och kontakt: Från Färjevägen, mitt för skolan, skylt ”Galleri Akvarell” visar in på Tornvägen. Galleri Akvarell är öppet efter överenskommelse året runt. Tornvägen 6, 472 31 Svanesund, Orust 0304-453 35 eller 0705-45 33 89 kristian@kristiantalvik.se www.kristiantalvik.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

14

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


LIZBET LAGERSTRÖM*

23

L

evande stenar. Människor i miljö är mitt motiv och stenen är mitt medium. Eftersom jag använder stenens naturliga form och färg, blir det ofta en dragkamp mellan stenen och mig om hur det slutliga resultatet ska bli. Det är en spännande utmaning som är både tålamodsprövande och tidskrävande. Vägbeskrivning och kontakt: Från Varekil kör mot Ellös. Efter ”Återvinnings­ station” lång nedförsbacke – sväng vänster mot Hälleviksstrand. Efter 800 m ”Ateljé Huseby.” Huseby 355, 474 93 Ellös 0304-506 36 lizbet@ateljehuseby.com www.ateljehuseby.com Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

15


25

LARS SESTERVIK*

R

örelser och linjer som berättar. Färger och nyanser som ger själ. Glas som har fyra dimensioner, måleri i flera lager som ögat kan se in i. Nästan alltid skapar jag inre bilder, för att sedan hitta sätt att göra det verkligt. Ibland skapar jag fritt i trä för att sedan göra sandformar som sedan fylls med glas. Ibland arbetar jag tillsammans med skickliga hantverkare på glasbruk. Tekniker: Måleri, skulptur, glas. Vägbeskrivning och kontakt: Svanesund – Sesterviksvägen ca 1 km. Höger vid rosa hus, genom grindar, brant backe, ytterligare grindar. Ateljén i magasinet vid vattnet. Sesterviken 4, 472 31 Svanesund 0708-47 24 26 sestervik@tele2.se www.sestervik.se Facebook: Sesterviken Svanesund Öppet året runt, ring och boka tid Ring gärna för ett besök övriga tider.

16

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


SUSANNE PETERSSON

26

I

skapandet kommunicerar och ifrågasätter jag. Med bild och form umgås jag och roar mig. I mitt skapande med färg och form betraktar jag och undersöker min omgivning och mitt förflutna. Jag ställer frågor till mig själv och ibland får jag svar. Med eller utan svar så får bilderna och skulpturerna tala för sig själva till betraktaren. Vägbeskrivning och kontakt: Kör vägen mot Lyr. Kör förbi avtagsväg till Gärdsbo. Efter 400 m ligger min ateljé bakom ett rött plank på höger sida. Det är ca 2 km till färjan mot Lyr. Lalleröd 422, 474 96 Nösund 0706-12 31 12 Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

17


HANNA JÄRLEHED HYVING*

27

1

998 tog jag min examen från HDK i Göteborg och arbetar sedan dess som keramiker i min egen verkstad. Jag lägger stor vikt vid arbetet med mina glasyrer och ser dem som betydelsebärande. Till viss del låter jag lerans form underordna sig glasyren. Jag formar leran genom att trycka och skära i tjocka plattor av porslinslera. Arbetet lämnar spår, avtryck och fördjupningar som senare fylls med lergodsglasyr och traditionella reduktionsglasyrer. För att få en levande yta bränner jag i en kombinerad el/gasugn. Tekniker: Reduktionsbränd porslin och stengodslera­. Vägbeskrivning och kontakt: Kör från Hälleviksstrand mot Ellös. Ta första vägen till vänster efter Hälleviksstrands röda kyrka. Stort vitt hus och ladugård vid vägens slut. Parkera vid kyrkan. Hällevik 217, 474 94 Hälleviksstrand 0736-52 58 70 www.jarlehed.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

18

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


JIRINA JANZBACH*

29

F

ärg och komposition är det viktigaste i mitt till största del abstrakta måleri. Tekniken jag använder mig av är urgammal och kallas encaustic där ingående komponenter är bivax, värme och färgpigment. Tekniker: Måleri. Vägbeskrivning och kontakt: Från väg 160 på Orust tag av vid stora korsningen i Vräland och kör 5 km mot Svanesund. Grönt hus vid vänstra sidan av vägen. Från Svanesund 4 km i riktning mot Vräland. Västra Bö 222, 472 93 Svanesund 0705-59 95 42 jirina.janzbach@telia.com www.jirina.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

19


30

LISA DAVIS

F

ascinationen över att flytta runt delar av mina tryck, pappersbitar av akryl, akvarell m.m. och se olika möten uppstå är en stark orsak till att jag de senaste åren valt collage som teknik. Den är fragmentarisk och har en öppenhet som jag tycker mycket om. I betraktarens öga kan bilden bli hel. Mina motiv är bitar av verkligheten, människor och händelser, både abstrakta och föreställande. Jag är verksam i Göteborg och i Höggeröd på Orust där jag också har min ateljé. Tekniker: Collage, grafik, blandteknik. Vägbeskrivning och kontakt: Från Slussen följ väg mot Höggeröd. Efter 1,6 km ligger rött hus på vänster sida. Höggeröd 671 0709-78 46 12 lisadavis90@gmail.com www.lisadavis.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

20

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


ANDERS HULTMAN*

31

J

ag har alltid fascinerats av småskaligheten, som rådde vid det förra sekelskiftet och jag har inspirerats mycket av målare, som t.ex. Olle Olsson Hagalund samt av Göteborgs-koloristerna Inge Schiöler och Ragnar Sandberg. Jag målar naivistiskt, i första hand, för att det är Roligt och man gläder sig som bekant sällan för Ofta. De flesta påstår att de blir glada av att se mina bilder. Vägbeskrivning och kontakt: Mellan Svanesund och Slussen ligger en ICA-affär med skylt, som visar Stillingsön 1. Kör i riktning österut (mot vattnet). Vid andra avtagsvägen kör vänster, därefter första avtag vänster. Första hus på vänster sida är målet. Välkommen. Villa Ekhult, Stillingsön 0709-95 02 08 hulte45@gmail.com www.louvren.nu Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

21


32

GUN ULRIKSSON*

S

kapar i akvarell, olja och grafik. Ibland blir det collage och skulpturer också och jag blandar gärna flera av dessa tekniker. Experimenterandet är en förutsättning för att komma vidare, den ena bilden leder till nästa. Färgerna är det viktigaste för mig. Motiven finns i naturen men är starkt abstraherade, till synes slumpmässiga. Det blå och gröna som dominerar i bilderna förstärks av sina varma komplementfärger. Vägbeskrivning och kontakt: Kör in Sesterviksvägen vid Svanesunds badstrand, följ vägen och de röda vimplarna upp för bergen drygt 1 km, kör in en liten bit på Selmas Väg, röd stuga där vägen slutar. Selmas Väg 11, 472 31 Svanesund 0704-44 34 98 gun.ulriksson@gmail.com www.gunulriksson.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

22

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


JAN JÄRLEHED*

33

S

kåp av trä, glas och metall. På en utställning i Helsingborg kom en man fram och sa: “Jag har lärt mig något nytt. Skåp behöver inte vara en fyrkantig liten låda.” På den vägen är det. Lust och lekfullhet är drivande. Vägbeskrivning och kontakt: Hälleviksstrand mot Ellös, tag första vägen till vänster efter Hälleviksstrands röda kyrka, stort vitt hus och ladugård vid vägens slut. Parkera vid kyrkan. Hällevik 217, 474 94 Hälleviksstrand 0701-72 28 08 jan@janjarlehed.se www.jarlehed.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

23


34

MATTIAS NILSSON

F

ödd 1969 och uppväxt i Hyltebruk. Bosatt på Orust sedan 2010. Medlem i Konstnärscentrum väst och i BUS. Konstnärlig utbildning: Wimbledon School of Art, London 1999–2000, Ölands Konstskola 1998–2001, Folkuniversitetet i Lund, Konstlinje 1997–1998. Några separatutställningar: Galleri Koch, Stenungsund 2018, Teatergalleriet, Kalmar 2016, 2007, Mimers Konsthall, Kungälv 2015, Nemeshallen, Mölnlycke Kulturhus 2014, Galleri Svalan, Borgholm, Öland 2014, 2011, Galleri Sigma, Växjö 2013, 2004, Galleri KC, Göteborg 2012, Konst­hallen Kajutan, Henån 2011, Himmelsberga Museum 2009, 2004, Kalmar Konstmuseum 2004. Teknik: Måleri, collage, monotypi och blandteknik. Vägbeskrivning och kontakt: Ateljén finns i en stor fabriksbyggnad i Vräland, 6 km norr om Varekil på en parallellväg till väg 160. ”Gamla mejeriet i Vräland”. Brattorp 430, 472 95 Svanesund 070-376 34 86 lamatronics@hotmail.com www.mattiasnilsson.n.nu Ring gärna för ett besök övriga tider.

24

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


INGALILL BJÖRNSDOTTER

35

J

ag blandar min teknik och mitt uttryck efter vad jag blir inspirerad av. Det kan vara en resa eller en sten som gjort mig nyfiken. Jag hittar en historia som jag vill visa. Materialet varierar, det kan vara i gips, lera eller som papperscollage. ”Ingalill Björndotter har tidigare profilerat sig som en konstnär med ett alldeles eget tilltal. När jag nu ser en hel separat utställning av henne får jag mina aningar bekräftade, att vi här har att göra med ett konstnärsämne att räkna med. Inte för att hon arbetar vidare med redan inslagna vägar utan för hennes förmåga att återigen förmå överraska.” – Britt Nordberg Vägbeskrivning och kontakt: Kör ca 2 km söder om Henån. Ta av från väg 160 vid busshållplats Museröd. Följ vimplar, ta av höger uppför backe. P-plats på gården vid ladan. Ateljé bakom bostadshus. Museröd 330, 473 96 Henån 0703-62 87 56 ibjornsdotter@gmail.com www.ibjornsdotter.se Ring gärna för ett besök övriga tider. Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

25


38

ANNA EGGERT

A

tt fånga livets och naturens bräcklighet och skönhet har alltid varit centralt i mitt skapande. Naturens formvärld är en viktig inspirationskälla för mig sedan länge. Havets livsformer, fossil, frökapslar, insekters och fåglars byggen, gjorda för att skaffa föda eller ge skydd, kan t.ex. vara utgångspunkten. Jag arbetar sedan snart 20 år företrädesvis med glas. Mina skulpturer och objekt i glas är oftast ugnsgjutna i gipsform men ibland också gjutna i sand med varmglas. I mina objekt kombinerar jag ofta glaset med andra material som metall eller betong. Jag svetsar och gjuter dessa delar själv då de är en lika viktig det av helheten som glaset och jag vill ha full kontroll också över dessa delar. I mina glasklänningar överför jag textila strukturer direkt till glaset. Då får de gamla fragmenten som kan vara virkade dukar eller gamla grytlappar ett nytt liv som berättar om sitt ursprung men också blir något nytt. Tekniker: Skulptur och objekt i glas, betong och metall. Vägbeskrivning och kontakt: Parkera bil på torget i Ellös. Ingen parkering vid huset. Promenera Skeppsviksvägen förbi badet och vidare uppför backen till gult hus på höger sida. Saxeliden 10, 474 31 Ellös 0732-10 46 00 anna.k.eggert@gmail.com www.annaeggert.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

26

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


BIRGITTA HILLING

41

J

ag tillverkar främst unika smycken samt corpus­ arbeten, men designar också kollektioner för serietillverkning. Trender är inte intressant; jag söker det tidlösa och unika! Med silvret som grundmaterial kompletterar jag ofta med emalj, guld eller stenar. Naturen, kustlandskapet och havet, är en ledande inspirationskälla, men inte ett måste, i mina silverarbeten. Tekniker: Silversmide. Vägbeskrivning och kontakt: Från Spekerödsmotet, ta avfart 90, följ väg nr 160 riktning Ucklum ca 2 km. Vid skylt Grindstorp sväng höger och kör 1,2 km. Stort vitt hus på vänster sida, skylt: Smedja Argentum. Grindstorp 123, 444 93 Spekeröd (Stenungsund) 0303-77 81 77, 0768-35 94 30 birgitta.hilling@telia.com www.smedjaargentum.se

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

27


42

ANNA SVENSSON*

A

nna Svensson arbetar främst med måleri och collage och ibland även med text som i verken Poesigeneratorn och Familjegeneratorn. I sitt underglasmåleri målar hon med tunna skikt på baksidan av glaset vilket ger en emaljliknande lyster i måleriet, ibland med flera lager glas och ibland i form av tittskåp med även tredimensionella inslag. Människans existentiella tillvaro är oftast i centrum för hennes konstnärliga produktion: barndomen, relationer och livets skörhet. Även samhälleliga frågor dyker upp på olika sätt. Poesigeneratorn är ett snurrbart diktverk som innehåller mer än 4 miljarder olika diktverser. Tekniker: Underglasmåleri, text och blandtekniker. Vägbeskrivning och kontakt: Sväng norrut från leden mellan Stenungsund och Tjörnbron (håll utkik efter en cykel med skyltar), sväng därefter vänster i rondellen och därefter första till höger, uppför backen och sedan till höger. Stenungsöns Kök & Bar, fd Stenungsögården, John Forsells väg 1, Stenungsund 0708-77 57 29 atelje3t@yahoo.se www.ArtAnnaS.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

28

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


EVA WANDENOR

43

I

år är mina bilder färgade av vemod och mörker. Inte för att jag har det dåligt – tvärt om! Ny­bliven pensionär med all tid i världen att fördjupa mig och utveckla mitt måleri. Jag blir nästan lite över­ väldigad av alla möjligheter. De bilder du ser här är inspirerande av mitt besök i Vitlyckemuséet i Tanum. Där finns en autentisk offerdamm i skogen och den mörka dammen fångade mitt intresse. Halvgömda i snåren finns några träbeläten och det är lätt att föreställa sig hur forntidens människor måste ha upplevt platsen. Stämningen finns kvar och det är lätt att tänka sig röster och andra ljud. Men jag har andra motiv också. Min trädgård är en ständig källa till intryck och landskap blir det ofta i mitt måleri. Vanliga vägar är också fascinerande. Välkommen att botanisera bland mina bilder. Vägbeskrivning och kontakt: Norr om Stenungsund ligger Ödsmål. Håll mot Ljungskile i Ödsmålsrondellen och sen första vänster, Vikevägen. Kör rakt tills vägen går över i Krukmakare­vägen. Vi bor på nr. 27. 0303-77 32 22 Ring gärna för ett besök övriga tider. Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

29


44

CAROLIN POULOT*

M

ålar naturens närvaro, dess hud. Ljusspel som leder blicken över lena klipphällar, vilar i tidlösheten. Iakttar och förundras över floran som rikligt blommar där den får fäste. Lyssnar till trädens sång, markens melodi. Naturen är en out­ sinlig inspirations- och kraftkälla, och det skänker förtröstan att känna årstidernas växlingar i en evig rörelse, formad av livet självt. I Bohuslän är jag uppväxt och detta mitt landskap har präglat mig. Att se hur ljuset lyfter fram de vackra skärgårdshusen som berättar sin historia om de människor som levt och strävat där. Havet som tagit och gett liv. Snäckan i min hand, musslan som skimrar i tången. Det stora i det lilla. Tekniker: Akvarell, måleri, teckning. Vägbeskrivning och kontakt: Ställer ut på Orust Blommor, mellan Ellös och Morlanda kyrka, skyltat vid vägen. Doterödsvägen 20, 444 40 Stenungsund 0723-10 26 07 carolinpoulot@hotmail.com

30

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


JÜRGEN ASP*

45

J

ag är bildkonstnär och tecknare. För mig finns inga begränsningar mellan form, bild eller skulptur. Ur samma längtan som vi alla bär inom oss, finner vi något nytt och oväntat. Detta är den grund som vi alla vilar i och som innebär att vara människa. Den skapande människan. Jag är en mångsidig konstnär som vill uppleva livet, ett liv som skär åt båda hållen. Stora bilder av människor och berg, till små nonfigurativa akvareller som vittnar om några av mina erfarenheter och hur jag behandlar dem i mina verk. Naturen och den inre resan är mina viktigaste frågor vid val av motiv. Och ljuset, inom och utom oss.

Vägbeskrivning och kontakt: Från Stenungsund centrum, kör norrut på Uddevallavägen mot Ödsmål ca 3,5 km. Innan Ödsmålsrondellen ser man Jordhammar Herrgård på vänster sida. Följ skyltning från stora vägen och parkeringen. Här finns också restaurang och fika om man vill ta en paus i vandringen. Jordhammars Herrgård Pl 101, 444 95 Jordhammar Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

31


48

SOILE W. ALGERÖD

Konsten har alltid varit starkt personlig och akvarellerna kan innehålla både figurativa och abstrakta delar, ibland mycket detaljrika. De mänskliga relationerna är viktigast och färgerna framförallt en bärare av känsla.” Citat ur Gun Hellerviks artikel i konsttidskriften Zenit. Den kan läsas i sin helhet på soiles.se Soiles viktigaste utställningar: ”Min barndoms resa” visad både i Sverige och Finland. Alltid lika aktuellt… Bilder och text kan ses på soiles.se. ”Carpe diem, tusen dagar tusen bilder”. En mosaik över en människas liv, de tusen sista dagarna på förra årtusendet. Finns att se på soiles.se. Tekniker: Akvarell, textila objekt. Vägbeskrivning och kontakt: Vid trafikljusen i centrala Stenungsund, ta Strandvägen, följ den tills den svänger. P Badhustorget. Gå mot vattnet. Ateljén, ett vitt lågt hus på vänster sida om ångbåtsbryggan. 0730-40 46 16 soile.algerod@gmail.com instagram: soilealgerodart Ring gärna för ett besök övriga tider.

32

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


JOHAN BLOOM*

62

M

ed en fot i Norden och en i södra Afrika vill jag fånga livet, mänskligheten och vårt varande i universum – går det? Jag börjar försiktigt på golvet med flödig akrylfärg som rinner, droppar, flyter runt och blandar sig och torkar in i duken till en grund, en startpunkt för bildresan. Väl på väggen kommer människofigurer gående från olika tider och platser av mänskligheten. De vävs samman med symboler, mönster, djur, natur, abstraktioner, en känsla av plankton svävande med liv. Kan färg, form och kultur från södra Afrika samspela med nordisk sans och balans – eller inte? Tekniker: Måleri och skulptur. Vägbeskrivning och kontakt: Kör mot Skärhamn, håll höger i sista rondellen, norra infarten. Just som ni kommer in bland bebyggelsen ser ni skyltar och en busshållplats, Utäng västra. Där svänger ni höger in på och uppför Industrivägen. Ateljén ligger i en industrilokal på baksidan efter en liten nedförsbacke. Industrivägen 11, 471 31 Skärhamn (bredvid Träningskliniken, fd. Radona industri) 0704-93 65 04, johan@bloomart.se www.bloomart.se Ring gärna för ett besök övriga tider. Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

33


63

ULF ERIXON

F

igurativ konst i varierande tekniker såsom akvarell, torr- och oljepastell, akryl och collage. Ulf har uppdrag som illustratör och bildpedagog. Fritt konstnärligt skapande och utställningar finns också utrymme för och sedan sin första separatutställning 1978 har han hunnit med många separatutställningar och deltagit i ett antal samlingsutställningar. Hans verk finns representerade på många stora företag i både Stockholm och Göteborg.

Vägbeskrivning och kontakt: Från Kållekärr mot Skärhamn 3 km sväng höger in på Säbyvägen. Från Skärhamn mot Kållekärr 5 km, sväng vänster in på Säbyvägen. Säbylund / Säbyvägen 23 0304-66 93 74, 0705-66 93 75 ulf.erixon@hotmail.com www.facebook.com/sabylund

34

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


ANDERS BODEBECK

64

B

okstavsformer har en central roll i allt mitt skapande. Bokstävernas möjlighet att fogas samman med varandra och bilda slagfärdiga budskap, gärna med humor, ligger ofta till grund för mina bilder. Är musiker på deltid och i mina akrylmålningar är motivvalet ofta knutet till musik. Jag arbetar också med kalligrafiskt utformade citat. I min ateljé visar jag exempel på detta. Är utbildad grafisk formgivare och har varit huvudlärare i grafisk form på HDK. Jag har också haft kurser i kalligrafi. Vägbeskrivning och kontakt: Från Kållekärr välj väg 169 mot Skärhamn. Tag till höger vid skylt Centrum. Därefter första vänster och vänster igen. Vallvägen 17 är huset längst in. Svart ateljéhus till höger om bostaden. Vallvägen 17, 471 33 Skärhamn 0708-81 05 85 anders@bodebeck.se www.bodebeck.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

35


65

YVONNE KARLSSON

J

ag arbetar ute på Hakenäset Tjörn, med närhet till hav och natur som inspiration. Bildmotiven gränsar mellan föreställande och abstrakta med inslag av saga och myt. Tekniker jag använder är akryl och tuschmåleri, samt grafik som har en lång process från tryckplåt till färdigt grafiskt blad. Tekniker: Akryl, tuschmåleri, grafik. Vägbeskrivning och kontakt: Från Tjörnbron väg 169. I rondell Häggvall vänster mot Höviksnäs Berga, i nästa rondell tag höger. Kör 4 km fram till Berga, skylt och ladugård på vänster sida, därefter andra huset vänster sida. Berga 47, 471 71 Hakenäset 0703-38 37 19 yvonnekarlssonyrk@hotmail.com

36

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


GRETA SANDAHL

66

A

tt sätta ord på mitt måleri, tycker jag är svårt. Har min ateljé vid Klädesholmens hamn. Inspireras ofta av sol och skugga, ljus och mörker, förhållandet mellan det ljusa och det mörka. Jag kämpar i ateljén med oljefärgen. Lägger på, skrapar bort, lägger på ny färg. Kollar. Skrapar. Försöker igen. Tar en annan färg. Skrapar bort. Kollar. Vet inte vad jag gör, eller varför. Söker något, ett förhållande, en helhet, balans, en verklighet. Mina bilder är spår på vägen.

Vägbeskrivning och kontakt: Sydvästra Tjörn, Klädesholmen. Gå över hela ön, mot västra hamnen ca 1 km. I nedförsbacken Fiskhamnsvägen, gränd th, Kustroddarvägen. Gå in där, trappor ner till brygga. Kustroddarvägen 5, 471 51 Klädesholmen 0703-67 25 23 gretasandahl@hotmail.com www.gretasandahl.se

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

37


EMELIE WIJK LUNDBERG

67

N

är Emelie Wijk Lundberg var liten hade hennes farfar en smedja och Emelie älskade att få vara med där. – Det var där intresset föddes. När jag var 14 år gammal fick jag min första kurs i silversmide. Konst har varit en central del i livet – släkten har arbetat med konst och form i generationer. – Något vi alla har gemensamt i vårt konstnärskap är inspirationen från naturen. Jag själv blandar gärna material som silver, koppar, guld men också med andra typer av material som plexi, trä, glas och självklart stenar. – Att byta material är utvecklande, att gå från det lilla till det stora eller den hårda metallen till keramikens skörhet. Design är design och jag ställs ständigt inför samma problematik. Form, linjer och yta. Vägbeskrivning och kontakt: Smedjan ligger vid Valla k:a. P-plats vid kyrkan. Obs! tre platser vid Smedjan 150 m längre ner från församlingshemmet. Kråkedalsvägen 42, 471 72 Hjälteby 0304-67 41 16, 0706-62 44 20 emelie@silverwijk.com Ring gärna för ett besök övriga tider.

38

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


HEIKE AHRENDS

72

J

ag absolverade min Master i Art and Design på Burg Giebichenstein University of Art and Design Halle 1996. Sedan dess arbetar jag som professionell konstnär. Mina målningar visas i Tyskland, Sverige, Tjeckien, Frankrike, USA och UK. I min ateljé på Mjörn ser du aktuella verk och jag beskriver arbetsprocessen för dig. Du är varmt välkommen att besöka en inspirerande konstnärsmiljö och uppleva min färgglada arbetsplats på Mjörn, en ö utan bro. Tekniker: Måleri, oljemåleri på duk. Vägbeskrivning och kontakt: Från väg 160 sväng in till Mjörn, efter 1 km sväng vänster vid skylt Apelgården, följ flaggor. Mjörn Apelgården 10, 471 73 Hjälteby 0304-66 60 33 heike@oelmalerei.com www.instagram.com/oelmalerei www.oelmalerei.com

Foto: Anna Berglund

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

39


CHRISTINA BOLLING*

73

M

itt konstnärskap inspireras av konsthistorien och samtiden. Jag söker enkla tidlösa element i livets processer kärleken, döden och passager i tiden. Ett sökande utan karta som överraskar mig med nya möjligheter och inbjuder till ett intuitivt skapande. Valet av material blir en ingång till ett nytt verk. Jag arbetar gärna med returmaterial, papper och pigment. Målningarna och collagen rör sig i gränslandet mellan verklighet och fiktiva världar. Objekten och installationerna är en utforskning och spegling av samtiden. Välkommen till min ateljé i Vik på nordvästra Tjörn där jag visar nya verk. Vägbeskrivning och kontakt: Kör mot Wallhamn på Tjörn. I den nya stora rondellen vid Wallhamn (ca 6 km in på Tjörn), tag av höger mot Kyrkesund förbi Kållekärr. Vid en T-korsning står det Halsbäck till höger. Fortsätt till en liten gul skylt med röd ram som visar Vik till höger. Efter 200 meter på grusväg ser man en liten vit skylt Vik 6 pekande åt höger. Där är det. Vik 6, 471 91 Klövedal 0731-51 98 88 christina@bolling.se www.christina.bolling.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

40

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


MARIE KRISTIANSSON*

75

M

itt främsta uttrycksmedel är akvarellteknik. Jag experimenterar för att nå mitt sökta uttryck och är intresserad av hur ljuset och färgen kan gestalta olika stämningar. Just nu arbetar jag med porträtt. Vägbeskrivning och kontakt: Från Stenungsundshållet: Sväng vänster i Kållekärr mot Fagerfjäll. Efter ca 600 m ligger rött hus på höger sida. Ateljén ligger intill huset till vänster. Röseliden 22, 471 93 Kållekärr Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

41


STAFFAN AF EKENSTAM

76

J

ag har sedan mitten av 70-talet jobbat som grafisk formgivare och illustratör. På senare tid alltmer som fri skapande konstnär. I huvudsak i akvarell, teckning, collage och blandteknik. Mina motiv och inspiration hämtar jag oftast lokalt från naturen, från resor, modellstudier och triviala föremål i min närhet. En önskan och ambition är att slutresultaten skall ligga närmre ett mera abstrakt bildberättande och förhållningssätt. Vägbeskrivning och kontakt: Se först konstnär nr 65. Fortsätt därefter ca 50 m. Tag höger. Tag av vid skylt Berga Skog. Kör 300 m. Vid lokalskylt (Bergaskog/Skogslia) tag vänster. Svart hus på vänster sida strax innan brant backe. Berga Skog 42, 471 71 Hakenäset 0706-38 21 33 staffan.ekenstam@gmail.com / facebook.com

42

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


RAINER HOFFMANN*

81

”Quarrel” 120/80 cm oljemålning.

F

rysa ihjäl eller dö i värmeslag. I varje teckning, målning, skulptur eller artefakt jag gör, utgår jag från en impuls. Under förberedningen testar jag deras hållbarhet. Här börjar en process som är en mix av planering och slump. Jag vet att idén måste bära under hela arbetet. Uppdragsarbete inom subjektivt avbildande kräver noggrann förberedning. Inom porträtt och figur tränger jag in i personens innersta väsen. Det förtydligas genom komposition, formspråk och färgskala. Idag förbereder jag ett motiv med tempera undermålning. I en mortel stöter jag egen ritkol av sälg. Jordpigmenten river jag på glas med löpare. Vägbeskrivning och kontakt: Marstrandsvägen 168. Ta av till höger vid Vävrakorsväg, riktning Stenungsund. Nästa korsning till höger mot Kareby. Ateljén ligger efter 2 km på höger sida av vägen. Ytter-Restad 650, 442 95 Hålta 0762-50 39 92, 0303-22 78 45 info@rainerhoffmann.se

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

43


82

ANITA HAGMAN*

V

arje arbetsdag bär på något nytt. Jag vet var jag står och jag fortsätter där jag är mitt i min egen utveckling i en strävan efter att uppnå en fulländad teknik. Jag vilar mig i det klassiska men funderar alltid över former, och hur de kan ändras. Det alltför enkla, söta och gulliga väljer jag bort. Det leder ingenstans. – Gun Hellervik i Zenit. Tekniker: Keramik. Vägbeskrivning och kontakt: Från Kungälv norrut mot Kareby ca 5 km. I Kareby vid Tempo och KIA Kareby bil mot Diseröd, efter ca 1 km vänster mot Arnebo 4. Efter ca 2 km skylt mot höger. Torp 330, 442 93 Kareby 0707-92 58 66 anita.e.hagman@gmail.com Ring gärna för ett besök övriga tider.

44

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


ELSE LANGKILDE*

M

83

ålat i idyllen Myren, Marstrand.

Tekniker: Måleri. Vägbeskrivning och kontakt: Efter infarten till Marstrand, första vägen till höger vid Danske sten. Efter kyrkogården vänster på Hareslättsvägen upp mot Myren. Parkera till höger, läs kartan på röda boden till vänster i början av området Myren. Myren 71, 442 66 Marstrand 0703-96 06 95 Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

45


85

INGER BERNHOLDSSON*

I

dag har jag havet runt mig hela tiden men ursprungligen kommer jag från Avesta, så skogen betyder mycket för mig. Med tiden har jag vid sidan av måleri arbetat mer och mer med flera grafiska tekniker. Idag är jag ansvarig för den grafiska verkstaden på Konstnärernas Kollektivverkstad i Göteborg, där jag också har kurser i flera tekniker för yrkesverksamma konstnärer. Litografi är den senaste teknik som jag provat och screentryck på textil var den teknik som jag startade med på 70talet. I årets Konstvandring kommer jag att visa verk i olika tekniker. Tekniker: Grafiska tekniker och måleri. Vägbeskrivning och kontakt: Ta färjan från Koön, gå norrut till höger på kajen in på gården vid Hamngatan 7. Ateljé i gårdshus. Hamngatan 7, 442 67 Marstrand 0702-11 18 84 i.bernholdsson@telia.com www.ingerbernholdsson.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

46

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


ERIKA JÖLLE*

88

B

osatt i Kungälvs Ytterby på västkusten sedan 40 år och kommer ursprungligen från Tyskland. På 60-talet studerade jag keramik på Konstfack i Stockholm. Senare läste jag ett antal olika kurser i bl.a. glasyr och keramisk skulptur. När jag startade min verkstad bestod min produktion mest av drejade föremål, bruksgods i blått och vitt. Övergick sen till att skulptera och bygga i en grov, ljus stengodslera. Gemensamt uttryck för mina alster är enkelheten i färg och form. Jag inspireras mycket av naturen och låter havet stå modell för mina alster, t.ex. snäckor, tång, vågor och annat som man finner utmed stränderna. Vägbeskrivning och kontakt: Från Kungälv: Kör mot Marstrand, cirka 3 km på väg 168. I rondell välj 3:e avfart mot Ytterby. Kör genom Ytterby. Sväng vänster vid skylt Kyrkebäck, in på Kyrke­bäckgatan. Håll vänster vid skylt ”Keramik”, kör under viadukt. Efter 100 meter, vid skylt ”Keramik”, sväng vänster in på grusväg. Kör 250 meter och sväng vänster vid skylt ”Keramik”. Ytterligare 100 meter. Åberget 110, 442 90 Ytterby 0303-924 69 info@keramikererikajolle.se www.keramikererikajolle.se Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

47


89

YVONNE EKLÖF*

M

ina målningar blir berättelser. Jag bygger upp bilden i lager, målar över och ändrar tills jag hittar det uttryck jag söker. Det är ett arbetssätt som tar tid och bilden förändras allt eftersom den växer fram. Naturen finns alltid nära och blandas med upplevelser, minnen, verklighet och fantasi. Jag har min ateljé i Kungälvs gamla rådhus. Varmt välkommen att besöka mig under Konst­ vandringen. Tekniker: Akryl och krita, ibland olja. Vägbeskrivning och kontakt: Ateljé Rådhuset Gamla Torget Kungälv. Vitt trähus mittemot Fars Hatt. Ingång till ateljén är grön dörr på baksidan. Rådhuset Gamla Torget 1, 442 31 Kungälv 0739-85 24 25 yvonne.eklof@gmail.com www.yvonneeklof.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

48

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


CAMILLA LENGSTRAND*

90

L

jusskiftningar och färgspel vid havet, årstids­ växlingar i trädgården och upplevelser från resor. Allt detta ger inspiration och idéer till mina motiv. Jag uttrycker mig i ugnsbränt glas, grafik, måleri och skulptur. Vägbeskrivning och kontakt: Vitt hus mitt emot Fars Hatt. Gröna dörren på baksidan. Öppet hela året efter överenskommelse. Gamla Torget 1, 442 31 Kungälv 0703-32 09 42 camillalengstrand@gmail.com www.camillalengstrand.com Ring gärna för ett besök övriga tider.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

49


CAMILLA JOHANSSON OHLSON*

91

A

lla är olika – liksom snöflingor är vi alla olika. Det var en installation med virkade dukar i Guldhedskyrkan under Allhelgona-tid. Med den ville jag förmedla respekt för mina med­ människor och allas rätt att få vara sig själv. Installation är att jobba med rummet; personligt eller offentligt, litet eller stort och alltid med en känsla och tanke som jag önskar att betraktaren ska bära med sig. Konst ska inte alltid vara vacker och lätt, den ska beröra och röra om. Det är min drivkraft. Vägbeskrivning och kontakt: Ateljé Rådhuset, Gamla Torget Kungälv. Vitt trähus mittemot Fars Hatt. Ingång till ateljén är en grön dörr på baksidan. Jag delar ateljé med Yvonne Eklöf och Camilla Lengstrand. 0703-02 56 57 camilla.johlson@gmail.com www.camillajohlson.se Ring gärna för ett besök övriga tider.

50

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


ANKI MARTINSSON KNUTS*

93

D

römmen om det stora i det lilla, ”Öppna ditt vackra hjärta” och ”Mina drömska tankar” är namn på mina tre senaste utställningar. Vilket representerar mitt konstnärliga arbete. Akvarellens direkthet och skira poetiska uttryck vill jag också förmedla i mina textila bilder. Jag målar på sidentyg och använder sedan nålen, tråden och stygnen för att förstärka linjer och former. Jag arbetar också med mönster på bilderna. Jag arbetar också med collage, där jag använder mig av bl.a. papper, tyg och trådar. Vilket ibland kan ge ett tredimensionellt uttryck. Vägbeskrivning och kontakt: Kör in vid Kungälvs kexfabrik, rakt fram förbi stor P, Trädgårdsgatan, hö ca 25 m, vä och sen första vä vid stort gult hus. Andra huset på vä sida, vitt trähus med blått. Bagaregatan 12, 442 30 Kungälv 0723-19 37 97 ankimknuts@hotmail.com facebook.com/anki.knuts?fref=ts

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

51


95

PETER REUTERBERG*

V

em vill vara vuxen? I mina målningar drömmer jag mig tillbaka till barndomens äventyr. Med den bohuslänska naturen som lekplats försöker jag skapa små berättelser i akvarell. Med en skugga, en rörelse, en spegling i en vattenpöl skapas ett före, ett efter och en känsla av ögonblicket. Tekniker: Akvarell. Vägbeskrivning och kontakt: Följ väg 168 mot Marstrand. OBS ta inte färjan till Marstrandsön! Ett stenkast från färjeläget på Koön ligger Marstrands Havshotell. Min utställning är två trappor upp från lobbyn. Marstrands Havshotell Varvskajen 2, 442 66 Marstrand 0729-77 40 04 peter@akvarellkonst.se www.peterreuterberg.se

52

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018


SAMLINGSUTSTÄLLNINGAR

Galleri Koch, Stenungsund.

Kajutan, Orust.

A. KONSTVANDRINGENS KONSTNÄRER

Galleri Koch, kulturhuset Fregatten Stenungsund 24 mars–2 april, vernissage 24 april 11–15, måndag– onsdag 26–28 mars 10–19. Skärtorsdagen 11–15, långfredagen 11–18, påskafton 11–15, påskdagen 11–18, annandagen 11–15. Kulturhuset ligger söder om Stenungsunds köpcentrum vid parken, hpl Vårdcentralen.

B. TJÖRNKONSTNÄRER

Akvarellmuséet, Skärhamn, Tjörn 29 mars–8 april. Vernissage den 29 mars 14–16. Tisdag–söndag 11–16. Annandagen stängt.

C. ORUSTKONSTNÄRER

Konsthallen Kajutan, Henån, 17 mars–19 april. Vernissage 17 mars kl. 11–14. Påsk: torsdag 10–16, fredag 11–16, lördag 11–16, söndag 11–18. Övriga tider: tisdag–torsdag 10–19, fredag 10–17, lördag 10–14. Annandagen stängt.

D. UDDEVALLAKONSTNÄRER

Samlingsutställning Café Knape Uddevalla. Inför och under Konstvandringen i påsk har Uddevallakonstnärerna samlingsutställning på Café Knape, Norra Hamngatan 9, Uddevalla. Pågår 26 mars–7 april. Öppet: långfredag 11–18, påskafton 11–16, påskdagen 11–18. Övriga tider: måndag–fredag 10–19, lördag 10–15. Annandagen stängt.

Sofia Bergman, Åleslån.

E. KONSTSTIG VID ÅLESLÅN

Installationer av Uddevallakonstnärerna utmed Bohus­leden mellan Åleslån och Hällerstugan. En del av Konstvandringen i Södra Bohuslän. Dagligen 25 mars– 8 april. Servering 25 mars, kl 11–15. Kaffeservering vid Hällerstugan. Ni har då möjlighet att träffa konstnärerna. Långfredag, påskafton, påskdagen och annandagen kl. 11–15. Försäljning av kaffe och glödkakor vid Åleslån. Grillmöjligheter finns vid stugorna. Hällerstugan öppen som värmestuga. Ett samarbete mellan Uddevalla kommun, Friluftsfrämjandet Uddevalla och Uddevallakonstnärerna. Hitta hit: Från Centrala Uddevalla: Kör Västerlånggatan/ Fjällvägen norrut förbi sjukhuset. Från väg 44 (stads­ motorvägen): Sväng av mot Norra Uddevalla – Fjällvägsmotet, och norrut förbi sjukhuset. Fortsätt förbi Dalaberg/ Fridhem – ut ur staden. Efter ca 4 km, strax innan gården Giljan (gult hus, rakt fram på höger sida) finns en skyltad avtagsväg till vänster till Åleslån/Hällerstugan. Fortsätt ca 2 km till vägens slut, med stor parkering. Gården Åleslån ligger ca 100 m rakt fram i vägens förlängning. Kartlänk: kartor.eniro.se/m/0HcJH.

F. SAMLINGSUTSTÄLLNING FÖR UDDEVALLAKONSTNÄRER PÅ GALLERI ULVESUND

I år ställer konstnärer från Uddevalla ut sin konst på Galleri Ulvesund under Konstvandringen i Södra Bohuslän. Vernissage fredagen den 23 mars 17–19. Utställningen är öppen dagligen 24 mars–2 april. Lördagar 10–15 Vardagar 10–18. Hitta hit: Du kör E6:an till Ljungskile. Där svänger du av mot Ulvesund och följer vägen ca 2 km. Galleriet ligger granne med Växthuset Ulvesund samt Café Ulvesund på vänster sida, vid avtagsvägen mot Ulvön.

Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018

53


30

30

Telefon 0702-194733

emma larsson - keramik & bild ellen jacobsen holvik - smycken frank holvik - blandteknik yrjö häkkinen - keramik olof händén - foto

Bleketvägen 40B 47196 Bleket

30-31 mars & 1 april 2018 .. .KLADESHOLMENS GALLERI.

Ekologiskt mathantverk Tjörn - Bleket

skomakaregatan 29, i den röda boden, vid havet, på Klädesholmen. långfredag & påskdagen11 - 18 påskafton 11-16 välkomna! facebook/instagram - klädesholmens galleri

www.lottasbakoform.se 30

Ägg & Sill 1/4 – 26/4 VÄLKOMME N TILL OSS OCH FIR PÅSKEN BJÖRN WÅNGBLAD –A måleri

29/3 -25/4

0000055977-01 2018-02-08 08:51 1

000056034-01 1

Öppettider: se vår hemsida www.sodrahamnen31.se tel 0705-67 40 36 SÖDRA HAMNEN 31 GALLERI CAFÉ, SKÄRHAMN

Salt & Sill | 471 51 Klädesholmen | Tjörn

0304-67 34 80 | www.saltosill.se | info@saltosill.se

30

31

Påsköppet 11-18

ÖPPET HELA 0000056809-01 2018-02-08 08:48 1 PÅSKHELGEN

BAR RESTAURANG GÄSTHAMN

God mat & dryck i goda vänners lag Öppet helger fram till midsommar. Därefter öppet alla dagar hela sommaren.

0304-67 33 90 | Hästeviksvägen 7 | info.kylen@telia.com

29

24

000056857-01 1

2018-02-08 08:50 1 0000055967-01

2018-02-08 08:46

Öppet hela påskhelgen! Serveras mat & dryck i påskens tecken!

Påsk på Sundsby Säteri

Boende fr:795kr inkl frukost

Ring eller maila din bokning!

Café och restaurang öppet skärtorsdagen - annandag påsk 11.00-17.00

För mer information se vår hemsida!

Sundsby Säteri, Hjälteby, Tjörn

info@hotellnordevik.se, 0304-67 03 11

0304-66 63 00 I info@sundsbygardscafe.se I www.sundsbygardscafe.se

2018-02-08 08:56

scandinavian jewellery

VÄLKOMMEN TILL KLÄDESHOLMEN!

www.restaurangkylen.se

54

2018-02-08 08:51

BJÖRN WÅNGBLAD - måleri

Hotellpaket från 995 kr/person - Påsklunchbuffé 345 kr/person Se alla påskerbjudanden på www.saltosill.se

000055998-01 1

29

www.hotellnordevik.se


19

Ö P P E T H E L A PÅ S K E N

0000056033-01 1

15

19

2018-02-08 08:51

Artistic Territories 10/2-15/4 - 2018

0000057167-01 1

VILLA SJÖTORP

LARS RYLANDER

villasjotorp.se

larsrylander.com

villasjotorp.se larsrylander.com

17

Öppet 362 dagar om året • Fri entré Uddevalla • www.bohuslansmuseum.se 15

Öppen ateljé & Påskutställning

0000055946-01 2018-02-08 08:57 1

2018-02-08 08:50

Tjärhovsgatan 16 Walkeskroken Uddevalla

30 mars-1 april Öppettider som Konstvandringen

PÅSKEN PÅ ÅH

Välkommen!

Vi har öppet hela påsken kl. 12-16 Vi serverar Äggkaka (thekaka med mosat ägg, riven ost samt svartpeppar) till den heminlagd sill och kaffe 75:-/person varje dag. Påskafton dukar vi även upp påskbuffé 0000055988-01 175:-/person exkl. dryck. Vi säljer heminlagd sill som du kan ta med 60:-/burk.

18 1

2018-02-08 08:5

NI GLÖMMER VÄL INTE BORT MOR PÅ MORSDAG?! Välkomna på morsdagsmiddag söndag 27 maj kl 13-16. Ring och boka bord. Pris 325:- för 2-rätters middag inkl. kaffe/tårta exkl. dryck Barn 7-15 år 179:-, 2-6 år 15:-/år Varmt välkomna! Besök www.ahstiftsgard.se boka@ahstiftsgard.se eller ring +46 522-250 56

Butik • Café Butik Café Växter •Växter Utställningar Utställningar

55


Öppettider konstvandring 2018: Långfredag 9.30-15 | Påskafton 9.30-15 Påskdagen 11-15 | Annandag påsk 9.30-15 I bohuslän är jag uppväxt och detta mitt landskap har präglat mig. Att se hur ljuset lyfter fram de vackra skärgårdshusen som berättar sin historia om de människor som levt och strävat där. Havet som tagit och gett liv. Snäckan i min hand, musslan som skimrar i tången. Det stora i det lilla.

12

000056808-01 1

PÅSK

To 10-16 Fr 11-18 Fr 11-18 Fr 11-16 Lö 11-16 Lö 11-18 Lö 11-16 Sö 11-18 Sö 11-18 Sö 11-18 Övrig tid tid Övrig Ti 12-19 12-19 Ti Ti 12-19 10-19 On 10-19 On On 12-19 To 12-19 To To Fr 10-16 10-16 Fr Fr 10-14 Lö 10-14 Lö Lö 10-14

ORUSTKONSTNÄRER Kristian Talvik Talvik •• Ingalill Ingalill Björnsdotter Björnsdotter Kristian Jirina Jirina Janzbach Janzbach •• Gun Gun Ulriksson Ulriksson Lars Lars Sestervik Sestervik •• Lisa Lisa Davis Davis Hanna Hanna Hyving Hyving •• Anna Anna Eggert Eggert Mattias Mattias Nilsson Nilsson •• Anders Anders Hultman Hultman Susanne Petersson Petersson •• Jan Jan Järlehed Järlehed Susanne

Årsmöte Föreningen Orusts Släktforskare Lördag 17/3 kl 15-17

Total spelar Paul Simon och en quiz på köpet – oemotståndligt Lördag 7/4 14-15:30

Författarbesök: Ann Rosman Onsdag 21/3 kl 19-20

Odla hela året med ”Farbror Grön” Måndag 9/4 19

Ekobyboken 20 Frihetsdrömmar, skaparglädje och vägar till ett hållbart samhälle Onsdag 18/4 19-21 foto: Emelie Asplund

21

Konstnär Carolin Poulot

Ann Rosman

Bygga broar - inte murar! Bokcafé Om myter, demonisering, Onsdag 11/4 14-15 hot och alternativ Vad vill Fredsrörelsen Torsdag 22/3 19-21:30 Öppet bibliotek & konsthall på Orust? Kajutan: MålarCafé naturens närvaro, dess hud. Ljusspel som leder Tis-tor 10-19 Fre 10-17 Lör 10-14 Onsdag 11/4 19-21:30 Hunden bäste vän! blicken över vår lena klipphällar, vilar i tidlösheten. Iaktar ochLångfredag 30 mars 11-18 Tappa bort Onsdagöver 28/3floran 19-21 som rikligt förundras blommar där den får Påskafton 31 mars 11-16 Boulevardteatern Påskdagen 1 april 11-18 fäste.Norges LyssnarVintervalar till trädens sång, Lördag markens 14/4melodi. 14-14:35 Torsdag 5/4outsinlig 19-21 inspirations-och Naturen är en kraftkälla, och det Kajutan, Henån, från 2-5 år

skänker förtröstan att känna årstidernas växlingar i en evig Soliga Tanterna rörelse, formad av livet självt. Måndag 16/4 19-21

20

NÖSUND

2018-02-08 0000057523-01 08:53 1

23

2018-02-08 08:53

HAVSHOTELL

K A J U T A N

Hotell * Konferens * Spa Boka på, 0304-209 25 info@nosundhavshotell.se www.nosundhavshotell.se

17 17 mars mars -- 19 19 april april Konsthallen Kajutan, Konsthallen Kajutan, Henån Henån

22

Välkommen till Orust året om!

0000056811-01 1

000056030-01 1

20 2018-02-08 08:47

2018-02-13 14:47

www.orust.se

Sestervik

30/3 – 2/4, 14/7 – 5/8 Kl. 11 – 18 Sesterviken 4 Svanesund

0708 – 47 24 26 16

000055999-01 1

Fira påsken i Hallins Hus!

Konstlunch

2018-02-08 08:55 1 0000056858-01

12-15 fre, lör, sön Påskpaket & Meny fre, lör

0304-37525 slussenspensionat.se 56

21 2018-02-08 08:47


smedja argentum

28

Stenungsögården erbjuder en öppen plats för alla tillfällen!

silversmed Birgitta Hilling

26

Nr 41 på kartan

Konstkaféet

är öppet under konstvandringen

Här kan du avnjuta hemmagjorda bohusländska specialiteter. Tunnbröd, äggost, brynost och sillinläggningar mm.

Konstnärsbesök av Anna Svensson Se hennes utställning hos oss.

café • pub • festvåning • konferens rum • camping • vandrarhem avkoppling • nära havet

Grindstorp 123, Spekeröd Tel. 0303-77 81 77 smedjaargentum.se Övr, öppettider, ons-tors 12-18 eller efter överenskommelse

PROVA PÅ KURSER I ÅR! AKVARELL, TECKNING OCH AKRYLMÅLERI i ateljén hos Jürgen Asp

0000056001-01 1

www.stenungsogarden.se

27

25

2018-02-08 0000056002-01 08:51 1

Galleri Koch

mer information hittar du på www.jurgenasp.com eller ring: 0708-77 37 14

24 mars - 2 april Konstvandringen Södra Bohuslän Samlingsutställning 7 april - 5 maj Lilian Nabulime, Skulptur och måleri

Besök Jürgen Asp- n:o 46- på Jordhammar Herrgård under Konstvandringen! Välkommen!

Öppet vardagar 10-19 sep-maj lördagar 11-15

Konstutställning | Café & Restaurang | Övernattning 0000055973-01 1

PÅSK PÅ JORDHAMMAR

2018-02-08 08:56

Välkommen till

22

25

0000055969-01 2018-02-08 08:501

2018-02-08 08:48

Skärtorsdag After Work med The Flashmen

Afterworkbuffé 195:-

Långfredag 11-15 PÅSKMARKNAD

/ŶĨůLJƚƚŶŝŶŐƐĨĞƐƚ ŝ ^ǀĂŶĞƐƵŶĚ Inflyttningsfest i Svanesund

Nybakat tunnbröd, sill, goda ostar, påskblommor mm. Häst & Vagn för barnen samt påskäggsjakt. Restaurangen serverar lättare mat, fika samt Påskbuffé.

2 aprilϮ ĂƉƌŝů ϮϬϭϴ 2018 kl. 11-17

Påskafton 12-16

Påskbuffe 295:- inkl. dessertbuffé samt lättare mat och fika.

VälkomnaϭϭͲϭϳ (gärna till fots)

Konstutställning av Jürgen Asp

sćůŬŽŵŶĂ ;ŐćƌŶĂ ƚŝůů ĨŽƚƐͿ Inramningsverkstad –

För mer info se hemsidan 0303-773 555 • www.jordhammarsherrgard.se

27

0000056807-01 1

2018-02-08 08:50

galleri - konstaktiviteter /ŶƌĂŵŶŝŶŐƐǀĞƌŬƐƚĂĚ – ŐĂůůĞƌŝ Ͳ ŬŽŶƐƚĂŬƚŝǀŝƚĞƚĞƌ

Öppet hela påsken!

Hotell & Restaurang Solliden På Långfredagen till påskdagen kan ni avnjuta vår Påskbuffé kl 11-15. Pris: 195 kr. Vi har även en fin frukostbuffe, härlig lunchbuffe eller ta en mysig fika i vår genuina vackra miljö. Strandvägen 22-24, Stenungsund 0303-698 70 • info@hotellsolliden.se • www.hotellsolliden.se

ttt͘ ZdͲKE͘^ ^dZ E ^s ' E ϲ͕ ^s E ^hE ͘ ϬϳϬϮͲϵϱϮϬϬϭ

> E Ž :PZE Z D^s/<

WWW.ART-ON.SE STRANDÅSVÄGEN 6, SVANESUND. 0702-952001 LENA o BJÖRN DRAMSVIK 57


27

29

Akvarell festen!

33

fre kl 15–19 lör–sön kl 12–17

000055983-01 1

20.4–22.4

ANNANDAG PÅSK 2 APRIL kl 12–16

2018-02-08 08:52

AVSLUTA KONSTVANDRINGEN PÅ NORDISKA AKVARELLMUSEET MED AKVARELLFEST, FÄRGKALAS & KONSTWORKSHOPS! UTSTÄLLNINGEN JAG SKA BANNE MIG RITA SJÄLEN! AV GUNILLA BERGSTRÖM VISAS TILL 15.4 SE AKVARELLMUSEET.ORG

akvarellmuseet.org / Följ oss på Facebook & Instagram

34

32

Å ENA SIDAN Å ANDRA SIDAN

000057525-01 1

2018-02-08 08:46 1 0000055954-01

2018-02-12 20:26

EMMA LINDE och KARIN GUSTAVSSON textilkonst

24 mars–30 april, utställningshallen.

© Cooper & Gorfer (Bilden är något beskuren)

24 MARS - 6 JUNI COOPER & GORFER (FOTOGRAFI) BÅRD BREIVIK (SKULPTUR) vårutställning Serieateljéns medlemmar ställer ut sina verk i blandade genrer och stilar. + workshops i teckning. 24/3 - 29/4. Vernissage 24/3 kl 13-16. frolundakulturhus.se

Gå 2 för 1 under Konstvandringen (ord. pris 70 kr/pers). Öppet alla dagar i påsk kl 11-17 Missa inte våra guidade introduktioner kl 11.30 & 14.30

STRANDVERKET KONSTHALL PÅ MARSTRAND FÖR FOTOGRAFI, MÅLERI, SKULPTUR OCH DIGITAL KONST. HAMNGATAN 56, MARSTRAND. 0303-10 800. WWW. STRANDVERKET.SE

58

0000056973-01 1

2018-02-08 08:46 1 0000056810-01

2018-02-08 08:46


ANNONSÖRER 1. Konsthallen Lokstallet www.konsthallenlokstallet.se

21. Taubespelen www. taubespelen.com

2. Dalslands Konstvandring www.konstvandring.nu

21. Orust Blommor 0304 530 91 www.orustblommor.se

3. Sparbanken Tanum 0525-649 00 www.sparbankentanum.se

22. Sestervik 0708-47 24 26 www.sestervik.se

3. Tanum Kommun 0525-180 00 www.tanum.se 4. Tanum Strand 0525–0523-510 0219000 www.tanumstrand.se 5. Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän 0523- 518 95 www.kkv-b.se 6. Gerleborgsskolan Bohuslän 0523-517 10 www.gerleborgsskolan.se 7. Ica Nära Bovall 0523-510 02 8. Brogranit 0524-409 50 www.brogranit.se 8. Munkedals Kommun 0524-180 00 www.munkedal.se 9. Hunnebo Verkstad 070-8319246 www.hunneboverkstad.se 10. Ramsviks Övergård 0523-581 84 www.ramsviksovergard.se

25. Jordhammars Herrgård 0303- 773 555 www.jordhammarsherrgard.se 25. Jürgen Asp Produktion 0708-77 37 14 www.jurgenasp.com 26. Stenungsögården 0303-778177 www.stenungsogarden.se 27. Hotell & Restaurang Solliden 0303-69870 www.hotellsolliden.se 27. Galleri Koch 0303 818 80 www.stenungsund.se 27. Mats & Arne Arkitektkontor AB 0303-66 440 www.matsoarne.se

29. Nordiska Akvarellmuseet 0304-60 00 80 www.akvarellmuseet.org

13. Smögen Hafvsbad 0523-66 84 50 www.smogenshafvsbad.se

29. Hotell Nordevik 0304-67 03 11 www.hotellnordevik.se

14. Lysekils Kommun 0523-61 30 00 www.lysekil.se

29. Södra Hamnen 31 0705-674036 www.sodrahamnen31.se

17. Åh Stiftsgård 0522-250 56 www.ahstiftsgard.se 18. Växthuset Ulvesund 0522-207 24 www.ulvesund.se 19. Villa Sjötorp 0522-201 74 www.villasjotorp.se 19. Det Lilla Caféet i Ljungskile 0709- 960602 20. Orust Konstförening Kajutan, Henån 20. Orustkonstnärerna Kajutan, Henån

Ed

2

24. Sundsby Gårdscafé 0304-66 63 00 www.sundsbygardscafe.se

12. Röe Gård Butik & Kafé 0523 423 41 www.roegard.nu

16. Slussens Pensionat 0304-375 25 www.slussenspensionat.se

Skee

23. Nösunds Havshotell 0304-209 25 www.nosundshavshotell.se

28. Smedja Argentum 0303-778177 www.smedjaargentum.se

15.Målarföreningen Kasen 0522-855 25 www.ateljekasen.se

1

22. Galleri Art On 0702-95 20 01 www.art-on.se

11. Sollidens Handelsträdgård 0523-503 05 www.solliden.nu

15. Bohusläns Museum 0522-65 65 00 www.bohuslansmuseum.se

Strömstad

30. Restaurang Kylen 0304-67 33 90 www.restaurangkylen.se

3 Grebbestad

Tanumshede

4

Hedekas

Fjällbacka Hällevadsholm Hamburgsund

Färgelanda Dingle

6 5 7 Hunnebostrand 9 10 11 Bovallstrand

Smögen

8

Munkedal

12 Brastad

13

Kungshamn

Uddevalla

Malmön

Lysekil

15 14

16 17

Fiskebäckskil Henån

Grundsund Ellös

21

20

18 Ljungskile 19

Orust

22

Varekil Svanesund

23

Käringön

25

Mollösund

30. Klädesholmens Galleri 070-575 31 62 www.holvik.se 30. Lottas Bak & Form 0702-19 47 33 www.lottasbakoform.se 30. Salt & Sill 0304-67 34 80 www.saltosill.se 31. Tin Tin Scandinavian Jewellery 070-6501567 www.tin-tin.se

24

26 27 Stenungsund

Tjörn Skärhamn

28

Stora Höga

29

Klädesholmen 30 Rönnäng Åstol 31 Dyrön Marstrand

Svenshögen

Kode Kungälv

32 Kärna

32. Strandverket Konsthall 0303-108 00 www.strandverket.se 33. Konstrundan i Majorna www.kimgbg.se 34. Frölunda Kulturhus 031-366 27 20

Göteborg

33 34

20. Orust Kommun 0304-33 40 00 www.orust.se Konstvandringen Södra Bohuslän #20 ■ 2018 Konstvandringen Kvirr ■ 2018

59 51


101 102 103 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 117 118 119 120 121 122 123 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 2 4 5 7

Monica Larsen Ulf Trolle Arne Öhnell Eva Thibaud Sanna Wijk Lotta Fagrell Jenny o Joakim Arthur Peter Engberg Oscar Nordblom Christina Mörnholm Malene Hammeleff Per Joel Andersson Peder Istad Elisabeth Åström Ann Carlsson Korneev Stefan Ceder Bo Leander Carina Paulsson Inger Brantenberg Birgitta Eriksson-Fast Margareta Blomberg Ingvar Jakobsson Annett Florén Birgitta Bengtson Agneta Ekman Wingate Sverker Eklund Håkan Olson Samuel Samuelsson Uwe Kersten Gunilla Blomstrand Janolof Bengtsson Eva Lo Västvik Karl-Erik Karlsson Berth Johansson Eta Hedman Ewa Bäcklund Mohammad Resa Vijeh Katarina Ekelund Camilla Lod Mia Fkih Mabrouk Hans Erik Petersson Ingrid Sandberg Sofia Bergman Göran Dalgren Lars Rylander Linda Mörner Fröjd 101

Sydkoster

E6

120

112

107

119

115

110

109

Rabbalshede

118

136

125 121

113

114

137

165

123 132

131

133 134

122

135

138

140

Dingle

126 127 128 129 130

117

G 108

Hamburgsund

111

Fjällbacka

106

Grebbestad

105

103

Hunnebostrand

102

Strömstad

Munkedal

139

142

141

Samtliga utställare 2018

Hitta rätt på din Konstvandring i Bohuslän


8 9 11 12 13 15 21 23 25 26 27 29 30 31 32 33 34 35 38 41 42 43 44 46 48 62 63 64 65 66 67 72 73 75 76 81 82 83 85 88 89 90 91 93 95

Olle Johansson Gunilla E Fredriksson Magnus Mogenfelt Rory Botha Kalle Andersson Ulrika Risberg Andersen Kristian Talvik Lizbet Lagerström Lars Sestervik Susanne Petersson Hanna Järlehed Hyving Jirina Janzbach Lisa Davis Anders Hultman Gun Ulriksson Jan Järlehed Mattias Nilsson Ingalill Björnsdotter Anna Eggert Birgitta Hilling Anna Svensson Eva Wandenor Carolin Poulo Jürgen Asp Soile W. Algeröd Johan Bloom Ulf Erixon Anders Bodebeck Yvonne Karlsson Greta Sandahl Emelie Wijk Lundberg Heike Ahrends Christina Bollin Marie Kristiansson Staffan af Ekenstam Rainer Hoffmann Anita Hagman Else Langkilde Inger Bernholdsson Erika Jöll Yvonne Eklöf Camilla Lengstrand Camilla Johansson Ohlson Anki Martinsson Knuts Peter Reuterberg Samlingsutställningar

Konstnärer

38

27 33

44

63

66

62

85

B

35

C

30

34

Henån

7

E6

Marstrand

83

TJÖRN

72

75

67

65

29

76

42

48

2

F

46

43

5

81

88

D 12

9

93

Kungälv

82

41

11

90

89

91

Uddevalla

Ljungskile

Göteborg

E6

A

E

15

8

Stenungsund

25

32

21

31

ORUST Svanesund

4

95

64

Skärhamn

73

26

13

Nösund

Ellös

23

Lysekil

Brastad

Hälleviksstrand

145

143 144

44

E45


ANNONSÖRER 22. Sestervik 0708-47 24 26 www.sestervik.se

3. Sparbanken Tanum 0525-649 00 www.sparbankentanum.se

21. Orust Blommor 0304 530 91 www.orustblommor.se

2. Dalslands Konstvandring www.konstvandring.nu

21. Taubespelen www. taubespelen.com

1. Konsthallen Lokstallet www.konsthallenlokstallet.se

3. Tanum Kommun 0525-180 00 www.tanum.se 4. Tanum Strand 0525–0523-510 0219000 www.tanumstrand.se 5. Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän 0523- 518 95 www.kkv-b.se 6. Gerleborgsskolan Bohuslän 0523-517 10 www.gerleborgsskolan.se 7. Ica Nära Bovall 0523-510 02 8. Brogranit 0524-409 50 www.brogranit.se 8. Munkedals Kommun 0524-180 00 www.munkedal.se 9. Hunnebo Verkstad 070-8319246 www.hunneboverkstad.se 10. Ramsviks Övergård 0523-581 84 www.ramsviksovergard.se

Strömstad

1

Skee Ed

22. Galleri Art On 0702-95 20 01 www.art-on.se 23. Nösunds Havshotell 0304-209 25 www.nosundshavshotell.se

2

24. Sundsby Gårdscafé 0304-66 63 00 www.sundsbygardscafe.se 25. Jordhammars Herrgård 0303- 773 555 www.jordhammarsherrgard.se 25. Jürgen Asp Produktion 0708-77 37 14 www.jurgenasp.com 26. Stenungsögården 0303-778177 www.stenungsogarden.se 27. Hotell & Restaurang Solliden 0303-69870 www.hotellsolliden.se 27. Galleri Koch 0303 818 80 www.stenungsund.se 27. Mats & Arne Arkitektkontor AB 0303-66 440 www.matsoarne.se

29. Södra Hamnen 31 0705-674036 www.sodrahamnen31.se

14. Lysekils Kommun 0523-61 30 00 www.lysekil.se

29. Hotell Nordevik 0304-67 03 11 www.hotellnordevik.se

13. Smögen Hafvsbad 0523-66 84 50 www.smogenshafvsbad.se

29. Nordiska Akvarellmuseet 0304-60 00 80 www.akvarellmuseet.org

12. Röe Gård Butik & Kafé 0523 423 41 www.roegard.nu

28. Smedja Argentum 0303-778177 www.smedjaargentum.se

11. Sollidens Handelsträdgård 0523-503 05 www.solliden.nu

15. Bohusläns Museum 0522-65 65 00 www.bohuslansmuseum.se 15.Målarföreningen Kasen 0522-855 25 www.ateljekasen.se 16. Slussens Pensionat 0304-375 25 www.slussenspensionat.se 17. Åh Stiftsgård 0522-250 56 www.ahstiftsgard.se 18. Växthuset Ulvesund 0522-207 24 www.ulvesund.se 19. Villa Sjötorp 0522-201 74 www.villasjotorp.se 19. Det Lilla Caféet i Ljungskile 0709- 960602 20. Orust Konstförening Kajutan, Henån 20. Orustkonstnärerna Kajutan, Henån

3 Grebbestad

Tanumshede

4

Hedekas

Fjällbacka Hällevadsholm Hamburgsund

Färgelanda

6 5 Bovallstrand 7 9 10 11

Hunnebostrand

Smögen

Dingle

8

Munkedal

12 Brastad

13

Kungshamn

Uddevalla

Malmön

15

Lysekil

14

16 17

Fiskebäckskil Henån

Grundsund Ellös

21

20

18 Ljungskile 19

Orust

22

Varekil Svanesund

23

Käringön

26 27 Stenungsund

24

28

Stora Höga

29

Skärhamn

Marstrand

Svenshögen

25

Mollösund

30. Restaurang Kylen 0304-67 33 90 www.restaurangkylen.se

Tjörn

30. Klädesholmens Galleri 070-575 31 62 www.holvik.se 30. Lottas Bak & Form 0702-19 47 33 www.lottasbakoform.se

Klädesholmen 30 Rönnäng Åstol 31 Dyrön

30. Salt & Sill 0304-67 34 80 www.saltosill.se

Kode Kungälv

32 Kärna

31. Tin Tin Scandinavian Jewellery 070-6501567 www.tin-tin.se 32. Strandverket Konsthall 0303-108 00 www.strandverket.se 33. Konstrundan i Majorna www.kimgbg.se 34. Frölunda Kulturhus 031-366 27 20

Göteborg

33 34

20. Orust Kommun 0304-33 40 00 www.orust.se Konstvandringen Kvirr ■ 2018

51


Antal lotter: 1 960 st. Vinstvärde 24 000 kr. Eventuellt överskott går till KVIRR.

Vinster ej hämtade före 2018-08-16 tillfaller KVIRR. Lotteriansvarig: Jenny Arthur info@solhem.eu

KONSTLOTTERI 2018 Åk på konstvandring i Ranrike i påsk! 42 konstnärer och konsthantverkare håller sina ateljéeroch verkstäder öppna, från Strömstad i norr till Lysekil i söder. Börja gärna din vandring på samlingsutställningen. Den finns på Solhem, strax norr om Rabbalshede, avfart 104 på E6. Vernissage på skärtorsdagen kl. 17-19. Du kan köpa konstlotter hos konstnärerna du besöker eller på utställningen. Innan påsk finns vinsterna utställda på Solhem samt på www.kvirr.se. Vinnarna meddelas snarast efter dragningen. Dragning senast 2018-05-16.

Ewa Bäcklund Eta Hedman ”Skogsmöte” blandteknik, glas, keramik 33,5x33,5 cm ”Midnattshimmel” stengodsfat 42 cm diameter

Agneta Ekman Wingate ”Tall-Maja” fotografi 48,5x33.5 cm

Hasse Pettersson ”Skål” trä 13 cm hög, 33 cm diameter

Bo Leander ”Havsbandet” olja 77x58 cm

Uwe Kersten ”Valstjärt XXXII” diabas 22x24 cm

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

50


ICA Nära Bovallstrand

7

13

Öppet Mån-Lör 8-20, Sön 10-18

öppetider i påsk Skärtorsdag Långfredag Påskafton Påskdagen Annandag påsk

8-20 8-20 8-18 8-20 8-18

Välkommen till Smögens Hafvsbad och Smögen - Skaldjurens huvudstad

Välkomna in till oss! facebook.com/icabovallstrand

Tel. 0523 - 510 02

5

PERFORMANCE / OBJEKT 0000056929-01 1 13/4 - 17/4

Kurortshotellet anno 1900. Öppet hela året. Här finner du klassisk spaavdelning, behandlingar, pool, bubbelpool och stor konferensanläggning samt À la carte restaurang specialiserad på havets läckerheter. Vandra på klipporna eller besök den populära smögenbryggan. Välkommen!

2018-02-08 08:48

www.smogenshafvsbad.se Tel: 0523-668450

SOMMARUTSTÄLLNING 24/6 - 19/8

För mer info se: www.kkv-b.se info@kkv-b.se 0523 – 518 95 Skärholmen, 457 48 Hamburgsund

0000057798-01 1

14

2018-02-08 08:49 0000057166-01 1

2018-02-08 08:48

Livet i Lysekil Lysekil är platsen där kontrasterna förstärker varandra och ger livet smak av sött och salt. Havet är alltid närvarande och erbjuder både äventyr och avkoppling. Hos oss finns det alltid något att göra och vi har intressanta kulturevenemang året runt. Lysekils kulturvecka är en av höjdpunkterna och arrangeras i år den 5 oktober till den 11 oktober. Boka in

veckan redan nu och förbered dig på en härlig upplevelse när hösten är som vackrast. Men innan dess får du inte missa allt spännande som händer i vår och sommar. I maj blir det Båt-hav-fritidsmässan samt invigning av ny kulturstig i Brodalen. I juni firar vi nationaldagen med ett särskilt program för barn. Juli bjuder på författarfrukostar och Hällristningsveckan

i Backa och i augusti är det dags för Lysekil Women’s Match.

Besök även Skaftölandet som är mångas paradis med kulturhistoria, sjöfart och storslagen natur. Bohuslän är ett magiskt landskap och här lever vi livet lite mer. På www.livetilysekil.se ger vi dig en glimt av hur ett liv i Lysekil kan se ut.

0000057527-01 1

2018-02-08 08:50


HUNNEBO

VERKSTAD

9

Konstnärlig återvinning...

Safar, ny konstnär i Hunnebostrand skapar vackra och humoristiska konstverk i metall där också överblivet material återanvänds. Utställning i egna verkstan hela Påskhelgen!

PÅSKHELGEN öppet 10-18

10

Ramsviks Övergård Stugor och lägenheter vid Sotekanalen

Reparerar också cyklar, gräsklippare och tar emot beställningsarbeten, i samma hus och öppet som

Hunnebo Loppis & Kuriosa Björnbärsvägen 14 456 62 HUNNEBOSTRAND

Ordinarie öppettider: mån - ons 9-17 • tors-fre 9-18 • lörd 9-16 • sön 12-16

Ett hav av växter!

00056816-01 1

11

Välkommen till Helena och Martin Bohlin 0523-581 84 eller 070 494 38 26 info@ramsviksovergard.se www.ramsviksovergard.se

2018-02-08 08:491 0000056025-01

GRAVSTENAR I SVENSK GRANIT

8 2018-02-08 08:54

egen formgivning och lokal tillverkning

komplettering - renovering - montering

Samtliga dagar efter tidsbokning tel. 0524-409 50 Välkommen!

Besök gärna vår hemsida www.brogranit.se

Öppettider: Mån-fre 9–18 | lör 10–16 | sön 11–16 Tel: 0523-50305 | Hunnebostrand | www.solliden.nu

1 00056817-01 1

2018-02-08 08:46 0000056032-01 1

2018-02-08 08:49

0000057524-01 1

2018-02-08 08:51


Dals-Eds Kommun

• 17 konstverk • 16 konstnärer • 15 mil • 3 kommuner

8

12 Välkomna till oss året runt!

Land Art

Konst längs vägarna i Ed – Färgelanda – Munkedal i landskapet mellan E6 och väg 172

Landet Mitt Emellan

Tel. 0523-423 41 • 0706-59 97 06 • www.roegard.nu • Följ oss på facebook

Invigning 9 juni www.landetmittemellan.com

6 0000056859-01 1

2018-02-08 0000055996-01 08:52 1

Elevutställningar i Galleri Gerlesborg

Vill du ha en bank med hjärtat i norra Bohuslän?

3 2018-02-08 08:5

Kontakta oss! Webb: www.sparbankentanum.se Mejl: info@sparbankentanum.se Telefon: 0525-64900

Spelning påskafton 19:30 med Jazzsextetten FARTYG 6 160 kronor, Samlingssalen 2

HOTELL • RESTAURANG • SPA

0000056860-01 1

2018-02-08 0000056004-01 08:51 1

4

2018-02-08 08:5

Vid strandkanten, på gångavstånd till Grebbestad

Öppet dagligen året runt. Frukost, lunch och middag. SPA Horisont öppet Mån - lör kl 9 - 19 Sön kl 9 -15

45 deltagare, samlingsutställning på

DALSLANDS KONSTMUSEUM ateljéerna och museet öppna 11 - 18 www.konstvandring.nu

+46 525 19000 www.tanumstrand.se


3


INGRID SANDBERG

145

F

rån Karlstad, med rötterna i den värmländska myllan. Präglad av skogar, sjöar och älvar, men även av den värmländska mentaliteten, där ett befriande drag av ”stôllighet” har en självklar plats i hjärtat. Konsten har alltid haft stor betydelse i mitt liv. Tidigare jobbade jag som grafisk formgivare, art director, designer och fotograf innan jag tog steget in i den bildvärld jag nu befinner mig i. Inspiration hämtar jag i naturen, men motiven letar jag lika ofta på bangårdar och industritomter. Jag ser en utmaning i att finna det vackra i det ”fula”. Miljöer i förfall...för mig går det att hitta skönhet även där. Tekniker: Fotograf/Akvarellist Vägbeskrivning och kontakt: Från Drottningg. sväng höger vid Bovik innan Gamlestan. Följ vägen till Kungsgatan och Folkets Hus. Sväng vänster och sedan direkt vänster igen. 3:e huset på höger sida i backen. Stengatan 13, 453 33 Lysekil 070-959 35 58 ingrid_sandberg@telia.com www.insan.fotosidan.se Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

45


144

HANS ERIK PETERSSON

T

ankar om mina skålar. För mig är skålformen den mest optimala formen att arbeta med. Jag har valt att koncentrera mig och arbeta med form, färg, storlek och naturligtvis den utmaning det är att svarva så tunt som möjligt, med tanke på hållbarheten. Trä är ett levande material och varje trästycke har ett eget liv och innehåll. Då jag svarvar i vått material tillkommer rörelsen under torkningsprocessen vilket ger skålarna en vacker form. Var och en av skålarna är unika till form och infärgning. Skålarna är behandlade med pigment och oljevax för att få en vacker och hållbar yta. Tekniker: Trähantverk Vägbeskrivning och kontakt: Från väg 162 från Brodalen mot Slävik. Efter 5 km vänster sida röd atelje, vitt hus. Brevik 132, 454 94 Brastad 073-047 34 72 Ring gärna för ett sommarbesök

44

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


MIA FKIH MABROUK

143

M

ina dagliga promenader i naturen på Härnäset berikar och lägger grund till mitt konstnärliga arbete, spåren av stenhuggeriet, där mina förfäder arbetade ger näring åt fantasin, avtrycken från människors liv är svindlande. Människor och relationer är ett stort intresse. Mina skulpturer handlar om former som kanske beskriver en händelse, ställer en fråga, påstår något och aktiverar rummet. Jag arbetar ofta med offentliga uppdrag. Som konsthantvekare förhåller jag mig till stenen i kombination med metallen. Just nu koncentrerar jag mig på Smycken och har möjlighet att använda mig av ädlare stenar, samt delta i internationella sammanhang. Bildkonstnär, skulptör, konsthantverkare. Tekniker: Måleri, akryl. Arbetar i sten och metall, samt blandteknik. Vägbeskrivning och kontakt: Från väg 162 från Brodalen mot Slävik. Efter 5 km vänster sida röd atelje, vitt hus. Brevik 132, 454 94 Brastad. 0702-42 74 27 mia@miafmabrouk.se www.miafmabrouk.se Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

43


142

CAMILLA LOD

A

kvarellen är mitt främsta uttrycksmedel men jag arbetar även med andra tekniker. Mitt skapande bygger på att vara närvarande i processen. En linje, siluett eller en färg kan vara utgångspunkten för mitt skapande. Själva bildbyggandet är så spännande, att hitta ett gensvar i bilden, hitta balans mellan färgerna. Ofta handlar det om att fånga något som mynnar ut i halvabstrakta landskap och figurer, människor eller andra bilder. Gillar att ”experimentera” med färgen och hur den beter sig. Nära till hav och vacker natur har jag ofta inspirerats av. Mystiken och ljuset hämtar jag ofta från gamla slott, borgar och ödehus. Ett annat favoritmotiv är Skator. Tekniker: Akvarell Vägbeskrivning och kontakt: Från Kvistrum mot Hedekas Stalevägen, ovanför Munkedals Plantskola. Övre Krokklevsvägen 2A, 455 34 Munkedal. 0524-715 59, 0735-09 97 99 camilla.lod@ telia.com www.camillalod.se Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

42


KATARINA EKELUND*

141

J

ag älskar färg och att måla. Från början var bilderna föreställande. Landskap och mycket självporträtt. Nu är målningarna helt abstrakta men de är ändå ett slags självporträtt, mitt sätt att uttrycka mig, mitt inre. Jag målar stora målningar i akryl. Ofta börjar jag med målningen liggande på golvet och utgår från en färg som hälls på i stora svepande rörelser. Därefter arbetar jag vidare med spackel spadar. Först skapar jag ett kaos i målningen som jag sedan ordnar upp tills målningen får den komposition och harmoni som känns bra. Då har jag sedan länge ställt upp den och arbetar med mindre penslar. Helt plötsligt känns målningen rätt och säger mig något, då vet jag att den är klar. Vägbeskrivning och kontakt: Ateljé i Munkedals kapell Möevägen 56 Munkedal. Kör igenom Munkedal och följ skyltar mot Hedekas. Ateljén som är en kyrka ligger på en höjd ovanför Artic paper i utkanten av samhället, nordost om centrum. 0704-61 70 90 www.art.ekelund.com Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

41


140

MOHAMMAD REZA VIJEH*

J

ag började som praktikant hos en guldsmed i Iran1999 där jag lärde mig allt från grunden inom yrket. Efter några års arbete som guldsmed hade jag en egen guldsmedja, där jag tog emot beställningar och tillverkade smycken efter kundernas önskemål. Jag kom till Sverige 2011 och jag öppnade min guld och silversmedja i Munkedal 2014. I mitt företag Vijeh Jewellery, vilket betyder speciella smycken på persiska, tillverkar vi personliga handgjorda guld och silversmycken. Vi tillverkar smycken utifrån vår egen design, som kunderna kan köpa direkt i butiken, men också smycken efter kundens önskemål. Vägbeskrivning och kontakt: Hoga 17, ligger strax norr om Munkedals centrum. Från E6, ta avfart 99, följ skyltar mot Munkeland, kör in mot Munkeland, Bråland, Torp efter ca 800 m sväng höger, se skylt guld/silversmedja. Öppettider: Ring oss vijehjeweller@yahoo.com 0766-500 373 Följ oss på Facebook Ring gärna för ett sommarbesök

40

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


EWA BÄCKLUND*

139

J

ag jobbar med brukskeramik i alla former och använder bara stengodslera. Det är koppar, muggar, frukostskålar, kannor, tillbringare, små och stora skålar, tekannor, ljusstakar, stora bakskålar (passar bakning med autolys), urnor, vaser, en och annan soppterrin, och så stora fat i olika fasoner. Allt är drejat för hand här i min enkla lilla ateljé. Jag tycker om gammeldags, vackra former, gärna i ovanliga kristallglasyrer. De är svåra, rinner ofta, kristalliserar inte som de ska, MEN, när de funkar, blir de fantastiska! Men jag har också enkla, rena glasyrer utan krumbukter. I lusthuset serveras fika. Välkommen! Vägbeskrivning och kontakt: Jag bor i den lilla ”bullerbyn” Lerberg i Munkedal. E6 till Håbymotet, i rondellen, åk upp mot kyrkan, höger mot Torp 4. 2 km på Lerbergsvägen, efter 90 kurva, 5:e huset på höger sida. Från Munkeland: förbi Hemköp, över järnvägen och rakt fram i 4vägskorset, 1:a huset efter 50 skyltarna. Lerberg 13, 455 91 Munkedal 0524-231 25, 070 69 669 36 Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

39


138

ETA HEDMAN

A

tt skapa är som att tveksamt våga gå över tröskeln till inre okända rum. Och där, glädjefyllt andas Närvaron. Öppna fönstren och kasta sig ut i ett flöde av ljus och färger. Av guld. Ett skimmer av evigheten. Med känsliga händer och sinnen låta sig ledas och stilla ta emot. Inte att med tvång och girighet ta för sig. Att få skapa är att leva. Det är en gåva som ger en vidgad blick. Min förhoppning är att du också får uppleva detta genom mina bilder. Jag arbetar i blandtekniker och material som glas, foto, textil och olika grafiska metoder. Välkommen till min ateljé! Vägbeskrivning och kontakt: Från E6:an: Ta avfart 100, kör söderut på förbi Håby. Sväng höger vid infarten till Byggmax (”Dale/Öxna/ Veterinär”), kör 800 m tills ni ser Kvirrskylten vid de röda husen. Öxna 13, 45591, Munkedal 0700-39 11 83 eta.hedman@gmail.com www.etadesign.se Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

38


BERTH JOHANSSON

137

U

pplärd inom varvsindustrin i Uddevalla. Skolad i fartygshangarer i Norge. Finslipad av tusentals kilo smide i Ostindiefararen. Förädlad av fransktankarsmide. Stärkt av historiska projekt: orgelbygge & kanonsmide. Prövad av storstilade byggnadsprojekt & renoveringar av kända fyrtorn & broar. Finlirat med smidestrappor och konsthallsportar. Inspirerats av kreativa samarbeten med bl. a. Erik Höglund & Pål Svensson. Tacksam för arkitekturpriset som Smedja Volund fick i Sankt Olof 2011. Njöt av att skapa fantasifulla inredningar till hotellen Dorsia & Bellora i Göteborg. Hemlängtan gav form & färg till betongfabriken. Tekniker: Smideskonst Vägbeskrivning och kontakt: Välkommen att följa mig på min resa – Tag avfart Dinglemotet, följ väg 174, skyltning Bovallstrand. Efter 600 m ser du skyltar och fabriksbyggnader på höger sida. info@volun.se www.volund.se Ring gärna för ett sommarbesök Konstvandringen Kvirr ■ 2018

37


136

KARL-ERIK KARLSSON *

Tekniker: Trähantverk Vägbeskrivning och kontakt: Björnbärsvägen 6, 456 62 Hunnebostrand Från Dinglevägen mot Bratteby, c: a 200 m höger sedan visar Kvirrskyltar. 070-877 89 38 kejek@telia.com Ring gärna för ett sommarbesök

36

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


EVA LO VÄSTVIK

135

M

ålar på duk. Att måla är att sjunga ut. Rent falskt klart. Undra. Ha tålamod. Vara nyfiken. Vad kommer? Låta sig överraskas. Inte veta i förväg. Vänta in. Bli kvar. Aha! Nähä. Joho! Ändra sig. Vi pratar, umgås, färgerna duken och jag. Duken vill nåt. En färg längtar till en annan. Det händer. Det blir. Kommer till. Och jag är med. (målningarna på sidan är i akryl 62x60 cm) Utbildad på HDK Göteborg 69-73 Utfört offentliga verk i textil och emalj för kommuner flera landsting och stat. Sjukhus skolor bostadsområde äldreboenden m fl. Vägbeskrivning och kontakt: KKV-B, Skärholmen, 457 48 Hamburgsund Kör in på området, ta ingången till höger om kaféet. 0730-55 40 12

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

35


134

JANOLOF BENGTSSON *

E

tt stadigt och ständigt vandrande i den närliggande naturen ger mej kraft och energi och en tydlig koloristisk närvaro. Detta och en medvetenhet om i vilken tradition jag befinner mig i skapar min bildvärd. Bildkonstnär/Objekt Vägbeskrivning och kontakt: Från Bryggekrysset mot Lysekil, ta höger vid skylt Tossene 4, ta in skylt Nybygget 2. Från Tossene kyrka mot Bärfendal, ta in skylt Nybygget 2. Janolof Bengtsson Bjällane 4, 456 94 Hunnebostrand 070-519 22 29 janolof.bengtsson4@gmail.com Ring gärna för ett sommarbesök

34

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


GUNILLA B. BLOMSTRAND*

133

J

ag tecknar och broderar “ mina landskap.” Där sammanfattar jag mina upplevelser av tid och händelser. Det förgångna, nutid och framtid. Jag börjar med en konkret händelse och låter mig föras in i en värld av stygn eller streck. Det svartvita representerar för mig tidens gång, men mer och mer färg letar sig in i mina bilder. Teckning och textil Vägbeskrivning och kontakt: Från Bryggekrysset mot Lysekil, ta höger vid skylt Tossene 4, ta in vid skylt Nybygget 2. Från Tossene kyrka mot Bärfendal, ta in skylt Nybygget 2. Gunilla B. Blomstrand Bjällane 4, 456 94 Hunnebostrand 070-605 18 82 gunilla.b.blomstrand@gmail.com Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

33


132

UWE KERSTEN

Ö

vergivna och bortkastade ting i vår rena natur har engagerat mig att ta upp dessa som objekt i mitt bildspråk inom grafik, måleri och teckningar. Kontakten med konstnären Arne Isacsson och Gerlesborgs området med sina klippor och hav lockade mig att bosätta mig i norra Bohuslän. Stenen blev mitt nästa uttrycksmedel efter uppdraget att skapa Torstenen på Torslanda torg i Göteborg. KKV- b vid Bottnafjorden blev min arbetsplats för större stenskulpturer i granit, diabas och marmor. Sedan 2010 står min hitintills största skulptur ”Balance”, 8,15m hög i Shanghais skulpturpark. Välkommen till Lundal! Vägbeskrivning och kontakt: Från Bryggekrysset mot Lysekil, ta höger vid skylt Tossene 4, ca100 m. Från Tossene kyrka mot Bärfendal ca 4 km. Stängt Annandag påsk Lundal Skogen, 456 94 Hunnebostrand 0523-91130 uwe.kersten@telia.com www.sculptureart.se Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

32


SAMUEL SAMUELSSON

131

F

örst kommer texten och historierna. Sedan kommer målningen efter hand, säger Samuel Samuelsson som i sina bilder talar om skarpa berättelser direkt från verkligheten. Genom detta har han utvecklat en högst generös röst och ett intensivt färgspråk. Han förhåller sig till måleriet både fysiskt, mentalt och sensuellt. Med driven närvaro och blick visar han på ett personligt universum som berör betraktaren starkt. Vägbeskrivning och kontakt: Sväng av vid Skärholmens vandrarhem eller KKV, promenera grusväg från Botniks studios parkering. Korslid 1, 457 48 Hamburgsund. 073-817 77 16 samuels@telia.com

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

31


130

HÅKAN OLSON*

D

et är en härlig känsla att lägga färg på en duk, se något växa fram, ändra, måla över, skapa nya bilder. Ibland växer en stadsmiljö fram, ibland stormiga hav med båtar och fåglar eller så blir det människor som sitter vid ett bord och pratar om viktiga eller oviktiga saker. Inte sällan blir det musiker, människor som med sitt spel vill försköna livet. Mest målar jag med akryl som är lätt att ändra och måla över. På sistone har jag börjat blanda akvarell och bläckteckning, då kan jag ta med block och penna ut i min kajak. Ja det är faktiskt rätt kul att måla. Vägbeskrivning och kontakt: Liten grusväg bakom Gerlesborgsskolans konsthall, skyltat Skärkäll. Höger vid brevlådor, rött hus med torn. Skärkäll Östra 34, 457 48 Hamburgsund 0709–96 02 88 Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

30


SVERKER EKLUND*

129

B

landar expressivt måleri med perioder av skulpterande, oftast i trä. Sverker Eklund har sedan 90-talet arbetat med skulpturserien ”Min flicka”, i första hand inspirerad av sina två döttrar och i förlängningen av änglar, prinsessor, dockor och kyrkofigurer och deras arketypiska symbolik. I Eklunds händer blir dessa traditionella former och bilder till samtida personligheter fyllda av lek, lust och kanske en portion allvar. Tekniker: Skulptur, måleri. Vägbeskrivning och kontakt: Liten grusväg bakom Gerlesborgsskolans konsthall, skyltat Skärkäll. Höger vid brevlådor. Skärkäll Östra 24, 457 48 Hamburgsund 0737-57 87 80 sverkereklund@konstepidemin.se

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

29


128

AGNETA EKMAN WINGATE

F

rån mitt hus som klättrar på berget bor jag i jämnhöjd med fåglarna i trädkronorna. Ljuset lyser som guld ockra på Mount Everest. Berget strax intill ateljén. Jag kryssar mig fram mellan påbörjade arbeten och nedplockad utställning från Konsthallen på Bohusläns museum. Just nu går jag och grunnar på GODHET. Var finns godheten? Hur skall jag kunna fotografera godhet? Stefan Einhorns bok Konsten att vara snäll ligger i min blå fåtölj. Jag har tjuvläst. På sista sidan står en detaljerad beskrivning av innebörden av det sydafrikanska begreppet – ubunto. Oh! Inspirerande. Världen behöver ubunto. Vägbeskrivning och kontakt: Agneta Ekman Wingate, fotograf Liten grusväg bakom Gerlesborgsskolans konsthall. Skyltat Skärkäll. Höger vid brevlådor. Hus som klättrar på berget. Skärkäll östra 23, 457 48, Hamburgsund 0523-516 00, 0738-00 50 97 agneta.ekman.wingate@gmail.com www.agnetaekman.se Ring gärna för ett sommarbesök

28

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


BIRGITTA BENGTSON*

127

G

ör livet till ett äventyr och våga fatta modiga beslut. Ha en dröm och lev för den”, skriver Janesh Vaidya. Allt detta stämmer in på mitt måleri, som är ett äventyr och min nyfikenhet bara växer. Vägbeskrivning och kontakt: Liten grusväg bakom Gerlesborgsskolans konsthall, skyltat Skärkäll. Vänster vid brevlådor, ”ateljébengtsson”, svart atelje vid berget till vänster. Skärkäll Västra 8, Gerlesborg 0705-09 99 23 birgitta@ateljebengtsson Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

27


126

ANNETT FLORÉN

J

ag är utbildad på HDK-Keramikkonst i Göteborg, Masterexamen 1990. Använder mig av lerans unika plastiska egenskaper och låter spåren av mina händer och verktyg vara kvar när det är berättigat. Jag pressar, trycker, kastar och drar, ibland drejar jag… En viktig ingrediens i mitt arbete är Slumpen - att ta vara på och se möjligheter i det som uppstår, ofta av misstag, i själva görandet. Arbetar både med bruksting och skulptur/objekt. Bränner i vedeldade ugnar, inte bara pga elden, den levande lågan och att det är en process jag inte helt kan kontrollera… utan också för att det ger möjlighet till samarbete kollegor emellan. Vägbeskrivning och kontakt: Liten grusväg bakom Gerlesborgs Konsthall, skyltat Skärkäll. Rakt fram mot Dalarna, ca 700 m, röd lada på vänstersida - rött hus på höger sida. Gerlesborg Dalarna 5, 457 48 Hamburgsund 0707-47 49 17 info@annettfloren.com www.annettfloren.com Ring gärna för ett sommarbesök

26

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


INGVAR JAKOBSSON*

125

J

ag började måla akvarell för 16 år sedan hos textilkonstnärinnan Inger Wihl i Gerlesborg. Jag fastnade direkt för akvarellens konstnärliga uttryck och har genom åren gått på en hel del kurser bland annat på Gerlesborgsskolan. Mina motiv hittar jag främst i landskapet, men även gamla byggnader kan fascinera mig, där vilar mystik. Vägbeskrivning och kontakt: Kör mot Gerlesborg, följ Gerlesborgsvägen till Spånslättsvägen, ta höger Spånslätt Skepparvägen till nr 4, 457 48 Hamburgsund. Varmt välkomna till min ateljé på Villa Spånslätt. 070-60 68 417

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

25


123

MARGARETA BLOMBERG *

J

ag är oljemålare . Dagens ljus är viktigt för mig. Det varma gråmjuka novemberljuset, det isblå i september med gula solstick, ger liv åt torra kvistar rönnbär, musslor, svarta citroner och fröhus, på min ateljébänk. Vägbeskrivning och kontakt: Vid infarten till Gerlesborgsskolan, vitt hus med ateljéfönster Gerlesborgsvägen 9, 45748 Hamburgsund 0523-515 49, 0702-16 50 78 margareta@gerlesborg.se www.mblomberg.gerlesborg.se Ring gärna för ett sommarbesök

24

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


BIRGITTA ERIKSSON-FAST*

122

J

ag har hållit på med konst sedan sjuttiotalet och jag älskar färg, pigment, tryckfärger, oljekritor, pennor. Färgen gör jag själv av färgpigment och bindemedel, jag målar med kaseintempera och emulgerat vax och jag arbetar med grafik med samma pigment som i måleriet men blandat med Aqua Intaglio Transparent Base. Genom att göra färgen själv skapar jag min egen palett och är inte begränsad av fabrikanters färgskala. Inspiration kan finnas nästan var som helst: det lästa, det sedda, det upplevda. Vägbeskrivning och kontakt: Tag av till Gerlesborg, andra vägen till höger: Hogslättsvägen, kör 50 m rakt fram, lågt ljusgult hus till vänster. Övre Hogslättsvägen 8, 457 48 Hamburgsund 0704-71 4 71 erikssonfast.birgitta@yahoo.se

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

23


121

INGER BRANTENBERG

N

aturen och ljuset är en viktig inspirationskälla, men det mesta hämtar jag från mitt eget inre och bilderna skapas under målandets gång. Ibland till min egen förvåning.

Vägbeskrivning och kontakt: Inger Brantenberg, konstnär/målare Ta av 100m norr om infarten till Gerlesborg vid skylt ”Villa Akvarellen” . Följ kvirrskyltar till rött hus och röd ateljé. Rinnaren 2, 457 48, Hamburgsund 0523-571 51, 070-249 44 82

22

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


CARINA PAULSSON

120

M

ina målningar präglas främst av kärlek och lust till själva färgarbetet, och glädjen i att utforska hur färgen skapar ljus och rum. I valet av tempera som material finns också en stark koppling till hantverk och tradition. Jag inspireras av strövtåg i naturen och daglig meditation. Medlem i KRO och KC Väst. Vägbeskrivning och kontakt: Ta av 100m norr om infart till Gerlesborg vid skylt ”Villa Akvarellen”. Följ kvirrskyltar till vitt hus vid vägs ände. Rinnaren 6, 457 48 Hamburgsund 070-568 80 44 carinapaulsson@hotmail.com www.carinapaulsson.com

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

21


119

BO LEANDER*

B

o Leander följde sitt hjärta och lämnade datavärlden för oljemåleriet. Under en kortkurs på Gerlesborgsskolan fann han sitt drömboende, en gård intill Svenneby gamla kyrka. Han gick med i Grupp Apikal och Georg Suttner blev hans mentor. Sensuella och finkänsliga bilder växer fram i ateljén i ladan. Inspirationen kommer från landskapet, fantasin spelar spratt och bilderna blir ofta rena kompositioner, ibland figurer eller väsen. Bo har arbetat i fyra år i Kvirrs styrelse och med sina digitala kunskaper har han bidragit till Kvirrs utveckling. När han inte målar ägnar han sig åt balkandans, tennis och språkcaféer. Vägbeskrivning och kontakt: Ateljén ligger mitt emot Svenneby Gamla Kyrka. Parkera vid röda ladan. Svenneby Häradsväg 1, 457 48 Hamburgsund, 070-548 33 77 bo.r.leander@telia.com. www.bosseleander.se Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

20


STEFAN CEDER*

118

J

ag arbetar i huvudsak i olja och akryl, men stundtals även med grafik och skulptur. Min bildvärld är en blandning av drömmar, associationer och dagarna som gick. Allt som går in kommer ut. Ibland ljust ibland dunkelt, som livet självt. Har haft ett fyrtiotal separatutställningar, repr. Statens Konstråd , Kommuner och Landsting. ”Bilderna förmedlar mentala gölar av stillastående i det urbana landskapet. Platser bortom glömskan, en blind fläck i stadsplanerarnas annars allseende blick. Eller så har de hamnat där som någon sorts organisatorisk smolk i den brusande samtidens ögonvrå. Det bara är. Ibland svårt flagnade.” Ur recension av Stefan Nilsson. Tekniker: Måleri, grafik. Vägbeskrivning och kontakt: Kör norrut från Gerlesborgsskolan mot Hamburgsund. Tag av höger vid Svenneby Nya Kyrka. Kör c:a 1 km till Kvirrskylt. Tag av höger på grusväg till näst sista huset. Gunneröd Hagarna 2, 457 48 Hamburgsund 0735-75 25 45 stefanceder.art@telia.com www.stefanceder.se

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

19


117

ANN CARLSSON KORNEEV

J

ag är intresserad av att skildra tidlösa, mänskliga, universella teman, inspirerad av österländsk filosofi och av naturens kretslopp. Mina tekniker: skulptur (brons, marmor, granit, alabaster), relief, objekt, måleri och mixed media. Jag ställer ut på gallerier och i utomhusmiljöer. Jag har gjort ett 20-tal verk för offentlig miljö. Mina verk är gjorda för såväl inom- som utomhusmiljöer: parker, torg, kulturhus, skolor, bostadsområden, sjukhus. Verken fungerar ofta som mötesplatser för olika åldrar, platser för kontemplation eller lek. Jag håller workshops och föreläser. Utbildad på Konstfack och HDK. Vägbeskrivning och kontakt: Väg 163, skylt St.Wrem 2 km söder om Kville, tag höger (1 km norr om Sjöröd tag vänster). 200m efter St. Wrems gård tag till hö. Följ skylt 300 m till min skulpturträdgård och ateljé. Stora Wrem, Rosenberg, Fjällbacka. 0706-22 51 79 carlsson.korneev@telia.com www.ack.skulptorforbundet.se

18

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


ELISABETH ÅSTRÖM

115

F

rilansande scenograf/kostymtecknare och bildkonstnär, med över hundra föreställningar bakom sig. Exempel på Teaterföreställningar de senaste åren: ”Hamlet”, ”Ringaren i Notre Dame”, ”Chess”, ”Spelman på taket”, ”Kvinnor på gränsen till nervsammanbrott” och ”Katitzi”. Under 2017 ”Strålande, miss Foster” och ”De Fantastiska” på Smålands musik och teater. Som bildkonstnär bl.a. konstnärligt Gestaltningsuppdrag, Göteborg 2015. Late summer art show, Galleri Konstepidemin, KKV sommarutställning. Separatutställning på Galleri Konstepidemin, Pannrummet 2016. Vägbeskrivning och kontakt: Från Gerlesborg, kör mot Hamburgsund. Efter Svenneby Nya Kyrka tag avtagsväg till vänster mot Valön 2 km. Parkera vid Parkeringen till reservatet och gå uppför brant backe vid brevlådorna till andra huset på vänster sida före grinden, till murat stengarage. +4670-926 95 05 elisabeth@astrom.to

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

17


114

PEDER ISTAD*

M

iljø, natur og landskapsrom er inspirasjonskilder for meg. Jeg påvirkes av å gå inn i nye kontekster. Kunstens intensjonen for meg er å skape nye rom og opplevelser, ikke bare speile virkeligheten. Mine arbeider varierer i material og skala og flere prosesser er på gang samtidig. Det er steinskulpturer, snø- og is-installasjoner, lys og maleri. Prosjekter i det offentlig rom tar mer og mer plass i mitt kunstnerskap. Oppgavene og plassene varierer, alt fra toppen av høye fjell, til dypt inne i 6000 år gammel is til urbane byrom. Ideer og konsepter fødes her blant de røde bohusgranittklippene i Bohuslän. Vägbeskrivning och kontakt: Från Hamburgsund, ta av i kurva till vänster 700 m efter avfart till Heestrand. Från Gerlesborg, ta av till höger 400 m efter avfart till Valön. Sandbäck 22, 457 47 Hamburgsund Tel 070-96 19 06 www.pederistad.no Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

16


PER JOEL ANDERSSON

113

J

ag brukar arbeta med tempera eller olja men jag tycker också om att använda grafit/blyerts och träkol. Jag arbetar helst på pannå som tål mitt arbetssätt med att omväxlande lägga till eller reducera för att forma bilden. Vägbeskrivning och kontakt: Sväng in på liten grusväg vid skylt ”Stenstugan” i Heestrand. Parkera och promenera eller kör fram 300 meter tills vägen tar slut. Heestrand Dammen 2, 457 47 Hamburgsund 070-257 44 17 andersson.per.joel@gmail.com

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

15


112

MALENE HAMMELEFF*

M

ålare. Född 1946. Uppvuxen i utkanten av Köpenhamn i en konstnärskoloni. Här bodde 21 konstnärer, målare, skulptörer och keramiker m.fl. i ateljéhus, som låg runt en liten sjö med höga träd. Barnen sprang in och ut hos varandra och fick nära kontakt med olika uttryckssätt i konsten. På somrarna bodde vi på Hamburgö, och naturen här öppnade mitt sinne för naturens skönhet och poesi Utbildning1966-70. Målarskola i Köpenhamn 1970. Debut på Den Frie i Köpenhamn. 1980. Högstadielärare i Bild och Biologi. Separatutställningar, samlingsutställningar och jurybedömda utställningar. Vägbeskrivning och kontakt: Rödsvägen 35, 45746 Hamburgsund. Efter färjan kör rakt fram, Tag vägen mot Sjöviken, Tag vägen mot Södra Röd (vid Hamburgö Gamla Skola) 0525-338 68, 076-877 30 07

14

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


CHRISTINA MÖRNHOLM*

111

P

å Gerlesborgsskolan i Stockholm målade jag nakenstudier i olja. Jag längtade till landet och flyttade till Fjällbacka efter fyra år på Konstfack och tre som bildlärare i Arvika. Målade akvarell och landskap – en befrielse. Senare började jag klippa sönder bilderna för att återskapa dem till collage. Ofta stilleben. De oväntade kombinationer som akvarellbitarna gav, var spännande. De senaste två åren har det varit bilskrotsmålning tillsammans med mina elever – ett enda underbart collage. Men jag har nu, femtio år senare, även återupptagit modellmålandet och det med människor i landskap. Vägbeskrivning och kontakt: Nyhagen Stora Jored, 457 42 Fjällbacka. Nås både från vägen mellan Fjällbacka Hamburgsund samt Hamburgsund-Kville. Tel 0525-353 64, 070-306 79 76 christina.mornholm@hotmail.com www.mornholm.com Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

13


110

OSCAR NORDBLOM*

Samuel Samuelsson

A

kvarell och teckning är mina huvudsakliga uttrycksmedel. Landskapets grafiska uttryck och silhuetter är den motivvärld jag ständigt återkommer till. Drar hellre ifrån än lägger till. Tekniker: akvarell, tuschmåleri, kol och blyerts Vägbeskrivning och kontakt: Från Ingrid Bergmans torg kör Södra Hamngatan och fortsätt in på Sälviksvägen. Parkera i hamnen vid Sjöräddningen. Vitt hus på vänster sida. Ateljé mindre vitt hus på tomten. Sälviksvägen 4, 457 40 Fjällbacka 073-403 55 28 oscar.nordblom@telia.com Ring gärna för ett sommarbesök

12

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


PETER ENGBERG*

109

F

ödd 1962 i det bohuslänska kustsamhället Fjällbacka. Uppvuxen i Göteborg och Lerum men är numera återbördad till fädernesjorden och har sin ateljé i Fjällbacka. Det är där i samhället och i den örika skärgården som den stora inspirationskällan till Engbergs bildvärld står att finna. Med ett mått humor som grundingrediens utför han sina mer eller mindre karikerande bilder av öar, holmar och skär. Huvudtekniken är akvarell men han arbetar även med litografi och digital grafik. Förutom det rena måleriet har han bl.a. gjort bokillustrationer och skivomslag samt dekorerat restauranger och hotell med väggmålningar. Tekniker: Måleri, litografi, digital grafik Vägbeskrivning och kontakt: Kör till Fjällbacka centrum, ca 200m. söder om torget på vänster sida. Södra Hamngatan 18, 457 40 Fjällbacka 0739-801911 info@peterengberg.se www. peterengberg.se Ring gärna för ett sommarbesök Konstvandringen Kvirr ■ 2018

11


108

SOLHEM*

E

tt bohuslänskt hantverk av Jenny och Joakim Arthur. Form och funktion är viktiga beståndsdelar i vårt skapande. I vår öppna verkstad pågår arbetet vid våra drejskivor och kavaletter året runt. Stengodsleran blir både till bruks- och unika alster. Glasyr doppas för hand där blått, grönt, svart och vitt är tongivande i produktionen. Efter dekorerna lagts med pensel är det dags för ugnarna och presentation i vårt galleri. Välkomna! Vägbeskrivning och kontakt: Solhem Krukmakeri Joakim & Jenny Arthur Från E6, sväng vid avfart 104, Rabbalshedemotet, följ skyltar krukmakeri, galleri. Solhem norgård 10, 457 56 Rabbalshede Vi har öppet alla fyra påskdagarna. 0525-370 30 solhem.eu Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

10


LOTTA FAGRELL*

107

Levande ägg

N

u gör jag det jag alltid har velat göra. Släpper fram alla okända djur jag tycker mig skymta i de människor jag möter. Låter dem formas i leran, ger dem namn. Det är kul! Gillar att göra saker med en humoristisk knorr som får folk att dra på smilbanden, släppa garden ett tag. Min bas är bruksting. Här vilar jag trygg efter 35 år i yrket. Skönt att växla mellan drejning och modellering i stengods och porslinslera, skulptur och bruksgods, smycken m.m. – stort och smått. Mycket färg, glädje och kontraster. Hav, natur och resor inspirerar mig. Du hittar mig i hjärtat av Grebbestad där jag bor och har min verkstad FORMiLERA.

Tässlor i samspråk

Rakubaggar Tekniker: Stengods, porslin, raku. Vägbeskrivning och kontakt: I centrala Grebbestad i backen mitt emot Nautic Restaurang & Biograf. P vid torget eller COOP/ ICA. Postgatan 5, 457 72 Grebbestad 073-908 86 89 lotta@formilera.se www.formilera.se Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

9


106

SANNA WIJK

L

eran har så många möjligheter men lever ändå sitt egna liv och jag måste noga läsa av och hantera den med bestämd men varlig hand. Att sedan lägga till en färg ger en extra dimension som är väldigt spännande. Olika nyanser i glasyrerna blir extra viktiga för mig och där kan jag få ihop färgkombinationer som skapar harmoni. Skissar gör jag på drejskivan. Profiler på vaser, koppar och skålar är något som är centralt för mig. Funktion är en av huvudsakerna i mitt skapande och jag vill att mina alster ska komma till användning både till vardags och till fest. Välkomna till min verkstad i Grebbestad! Vägbeskrivning och kontakt: Parkering finns på Hamnplanen, följ Hamnpromenaden ca 100 m! Sanna Wijk Keramikverkstad Nedre Långgatan 23, 457 72 Grebbestad 0702-42 61 95 www.sannawijk.com Instagram: keramikersannawijk Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

8


EVA THIBAUD

105

G

laset mjuknar när jag försiktigt för in det i lågan. Jag formar en grundpärla, som jag sedan bygger på, skapar mönster, lägger på fler lager med smält glas. Glaspärlan blir aldrig fullständigt som jag tänkt mig, färgerna reagerar på oväntade sätt, glaset lever sitt eget liv. Lampwork, som glaspärletillverkningen kallas, har jag hållit på med i sådär tio år, med växande intensitet. I början parallellt med mitt journalistiska arbete, idag som min huvudsakliga sysselsättning. Hans, Grace (hunden) och jag bosatte oss utanför Grebbestad 2016. Jag tar emot besök i min ateljé även utanför Kvirrdagarna. Slå bara en signal. Tekniker: Glashantverk i lampworkteknik Vägbeskrivning och kontakt: Ta vägen från Grebbestad mot Havstensund. Strax efter Edsviks camping ligger ett gult hus. Ta vänster mot Linnebacka. Efter 700 meter ligger ateljén. Linnebacka 20, 457 95 Grebbestad 0708-84 41 03 ewa@thibaud.se www.thibaud.se Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

7


103

ARNE ÖHNELL *

S

ån fantasi du har, brukar folk utbrista när de besöker min ateljé på Koster och bläddrar i mina album som är fulla med grisbilder. –Nja,svarar jag, nån vidare fantasi har förstårs inte, men jag använder ögonen, ser mej omkring. Det inspirerar. Grisar har jag modellerat sedan slutet av 60-talet. Har ännu inte hunnit ägna något större intresse åt t.ex. kor, giraffer, fåglar, människor eller hundar. Emellanåt har intresset dock omfattat bilar, reliefer och spelvänliga lergökar. Grisen är central i min ”produktion”, med åren har den antagit allt mänskligare uttryck. När fingrarna spricker av lerhanteringen har jag alternativt jobbat med ståltråd. Då växer det gärna fram cyklister, utan grisnylle. Inte särskilt fantasifullt, men det vimlar av förebilder och dom följer sina egna banor. Det gäller bara att observera. Vägbeskrivning och kontakt: Kör via Oslovägen, sväng västerut på Fredrikshaldsvägen vid bensinmackarna. Gul villa. Alternativt via centrum som till Trolle-Lindgren men rakt fram vid ”Jägaren”. Öppet också annandagen. Fredrikshaldsvägen 23, Strömstad 070-350 86 39. Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

6


ULF TROLLE*

102

J

ag inspireras av naturen i olika former i mitt måleri och min skulptur. Jag vill också lämna öppet för åskådarens egna tankar. I silversmidet tycker jag om att ta fram det skulpturala och robusta som materialet inbjuder till. Vägbeskrivning och kontakt: Sväng upp bakom Konsum och Systembolaget, ta höger, sedan första vänster, därefter höger. Sista huset på gatan. Smedjegatan 29, 452 35 Strömstad 0526-142 89, 070-556 41 58 Ring gärna för ett sommarbesök

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

5


101

MONICA LARSEN

P

å Sydkoster har jag mitt hem och min verkstad. Vintern är en stilla tid, då man får arbetsro och då producerar jag det mesta som ska säljas under den hektiska sommaren. Jag finner en glädje i att dreja funktionella och vackra bruksföremål. Jag bygger också större skålar och krukor. Under senare år har jag fått lust att skulptera och det blir mest kvinnofigurer i olika situationer. Teknik: Keramik Vägbeskrivning och kontakt: Tag kosterbåten från norra hamnen i Strömstad. Stig av vid Kilesand. Vik in på första avtagsväg till vänster, se skylt. Knappt 10 minuters promenad från bryggan. Grå ateljé med röda fönster. Välkommen! Valmutvägen 33, 452 05 Sydkoster 0526-206 00 0706-11 13 79 kosterkeramik@hotmail.com Ring gärna för ett sommarbesök

4

Konstvandringen Kvirr ■ 2018


KONSTVANDRING I RANRIKE

påsken 2018 Besök 42 konstnärer i deras ateljéer i norra Bohuslän Ateljéerna har öppet:

Långfredag 11–18 Påskafton 11–15 Påskdagen 11–18 Annandag påsk 11–15* (*ateljéer öppna även på annandagen)

Samlingsutställning Solhem (vid E6) vernissage skärtorsdag 17–19 Långfredag 10–18 Påskafton 10–15 Påskdag 10–18 Annandag påsk 10–15

Se konstnärskartan, bokstaven G

Här kan du se verk av samtliga konstnärer – se de verk som lottas ut i konstlotteriet – köpa konst och konstlotter – få hjälp att lägga upp konstrunda och inte minst fika. Solhems Konsthall ligger vid E6, avfart 104 norr om Rabbalshede, följ kvirrskyltar i 2 km Tel: 076 80 48 680 www.kvirr.se

SPONSORER

Konstvandringen Kvirr ■ 2018 3


Välkommen till Kvirr - Konstvandring i Ranrike

I

påsk öppnas dörrarna till 42 konstnärsateljéer i norra Bohuslän från Strömstad i norr till Lysekil i söder.

Den stora nyheten för året är att vår folder nu är utbytt mot en ny katalog med gott om plats för presentationer av alla deltagande konstnärer i ord och bild. Vi hoppas att den ska inspirera er till botanisering bland alla spännande tekniker och konstnärliga uttryck som 90 konstnärer från Göteborg till norska gränsen visar upp. Katalogen är ett samarbete mellan Konstvandringen i södra Bohuslän och Kvirr, två olika ideella föreningar med samma verksamhet och tidsplan, så nu kan man tala om konstvandring i hela Bohuslän från Göteborg till Östfold. Vi inviger konstvandringen 2018 på skärtorsdagen med: VERNISSAGE: SKÄRTORSDAGEN KL 17-19 och utställningen invigs kl. 17.30 på Konsthallen, Solhem Hitta dit: Solhem ligger vid E6, avfart 104 norr om Rabbalshede, följ Kvirrskyltarna i 2 km

Birgitta Eriksson-Fast Tel: 076 80 48 680 Ordförande Kvirr

Konstnären har öppet även på annandagen * Ring gärna för sommarbesök

Besök oss gärna på: www.kvirr.se

Justus Hultgren

Birgitta Eriksson-Fast

Grafisk Form:

Ansvarig utgivare:

Produktion: Intryck, OTV

Bild framsida: Carina Paulsson se nr 120 i katalogen

Upplaga: 40 000 ex

Tryck: ColorPrint

Konstvandringen Kvirr ■ 2018

2


KONSTVANDRING I RANRIKE 2018

30 mars–2 april 2018, fredag 11–18, lördag 11–15, söndag 11–18, måndag 11–15*

KONSTVANDRING I BOHUSLÄN 2018 Ett samarbete mellan Södra Bohuslän Turism, Konstvandringen Södra Bohuslän och Kvirr

konstvandringen.se

|

sodrabohuslan.com

|

kvirr.se


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.