De Venen INTO business Lente 2016

Page 15

OP DE TOP VAN EEN SEIZOEN HEBBEN WE 8000 PAAR SCHOENEN IN HUIS

ONDERSCHEIDEND

Het zijn gekke tijden, vindt Jacqueline Smit. “Niemand kan meer zeker zijn van een goed seizoen met een mooie omzet. Meer dan ooit tevoren is het belangrijk om onderscheidend te zijn. Bij Smit Schoenen doen we ons uiterste best al onze klanten en hun wensen goed te kennen. We geven iedereen een passend advies en maken ons sterk voor een uitstekende service. Problemen zijn er om op te lossen.” Smit Schoenen heeft een zeer uitgebreid assortiment voor heren, dames en kinderen. “Met name voor onze kinderschoenen komen steeds vaker ook nieuwe klanten uit de wijde omgeving naar Smit Schoenen toe, veel collega’s verkopen geen kinderschoenen meer. Maar ook voor speciale maten, steunzolen en onze bredere en smallere leesten weten dames en heren uit de hele regio ons te vinden. Er zijn zelfs klanten uit andere delen van ons land die speciaal naar Mijdrecht rijden om bij ons schoenen te kopen. Geweldig toch?”

19 juni 1936

1938 1966 1 maart 1968 1976 1993 1997 2010 2012 2016

Joop Smit begint in Breukelen, in een schuur aan huis, met de verkoop van klompen en laarzen. Met een fietskar gaat hij daarmee langs de boeren in de buurt. Joop Smit opent zijn winkel, de eerste officiële schoenenwinkel, in de Herenstraat in Breukelen. Sjaak en Wijnand Smit, zonen van Joop, nemen de winkel in Breukelen over. Sjaak verhuist naar Mijdrecht en opent met zijn vrouw Coby ‘Smit Schoenen’ in de Gijsbert van Stoutenborchstraat. ‘Smit Schoenen’ verhuist naar winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Jacqueline, dochter van Sjaak en Coby, komt in dienst. Jacqueline wordt mede-eigenaar van ‘Smit Schoenen’. Jacqueline neemt ‘Smit Schoenen’ over van haar ouders. ‘Smit Schoenen’ verhuist naar de Dorpsstraat in Mijdrecht. ‘Smit Schoenen’ bestaat 80 jaar.

KOPEN IN JE EIGEN DORP

Smit Schoenen is zes dagen per week open, op zondag is de winkel gesloten. “Ook op koopzondagen zijn wij dicht”, zegt Jacqueline Smit. “Op die dagen open zijn, heeft voor mij geen meerwaarde. Verdeeld over zeven dagen verkoop ik dan wat ik anders in zes dagen zou doen. Collega-winkeliers zijn dat niet met me eens, maar de reacties van onze klanten zijn voor mij doorslaggevend. Zij komen gewoon op een andere dag. Het doet me goed om te merken dat veel klanten regelmatig bij ons terugkomen. We hebben blijkbaar een hoge gunfactor. Echt super! Kopen in je eigen dorp is belangrijk om het hier leefbaar te houden.” GROTE STEUN

Jacqueline Smit is zelf zoveel mogelijk ‘op de vloer’ en dat geldt ook nog altijd voor vader Sjaak en moeder Coby. “Mijn ouders zijn niet meer elke dag in de winkel, maar wel heel vaak. Ik ben ongelooflijk blij met hun steun en inzet. Ik hoop dat ze dit nog lang kunnen blijven doen.” Hoe de toekomst eruitziet, vindt Jacqueline moeilijk te voorspellen. “De techniek gaat ook in de schoenenbranche nog

steeds vooruit. Ik zou me zomaar kunnen voorstellen dat iedereen over een jaar of tien met een 3D-printer exact op maat z’n eigen schoenen kan maken. Maar ik ga onze toekomst vol vertrouwen tegemoet. Met bij elk nieuw seizoen nog altijd de gezonde spanning of ik een half jaar eerder, bij de inkoop, de goede keuzes heb gemaakt. Dat houdt me alert en Smit Schoenen levendig. Op naar de 100!”

SMIT SCHOENEN

Dorpsstraat 39 | 3641 EA Mijdrecht | 0297-281875 Smitschoenen DE VENEN INTO BUSINESS

15


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.