IN Vinter 2023

Page 1

N°1 2023 inmagasinet.no Vinterlandet NORGE Landets beste skidestinasjoner Skibyen Oslo Vinteraktiviteter KORT VEI TIL SKIBAKKENE VINTER PÅ Bærums Verk KJÆRLIGHET FOR NATUREN

Rikke Harsheim

Rikke Harsheim er håndlaget kvalitet i særegen design. Besøk oss på Paleet eller CC-Vest for å se vårt unike utvalg av norsk smykkedesign.

Paleet – Karl Johans gate 37 | Tlf: 22 55 25 25 | paleet@heyerdahl.no

CCVest – Lilleakerveien 16 | Tlf: 22 55 25 25 | cc-vest@heyerdahl.no

Shop gjerne online på www.heyerdahl.no

NYHETER! Nå kan du forhåndsbestille vårens lekre nyheter fra Halvor Bakke, Finn Schjøll, Storm, Marna Haugen og Knut & Kjartan. Kom innom for å se nyhetene utstilt i butikken. Magnor Brandstore | Glasmagasinet, Stortorvet 9, Oslo | Tlf: 90 50 54 77 | E-post: brandstore@magnor.no GALAXIE av Storm Elegante lykter og vaser fra 499,DRINK av Halvor Bakke Glamorøse barglass fra 499,PURE MOLE av Halvor Bakke 24-delers bestikksett med glamfaktor 3999,FJORD av Knut & Kjartan Organisk og tradisjonsrikt servise fra 209,FAMILY av Finn Schjøll Moderne vaser i tre størrelser fra 599,VOYAGE av Storm Nye servisedeler fra 229,-
VÅRENS
WWW.TRENTS.NO / INSTAGRAM : @TRENTOGTRENT_PALEET / #TRENTOGTRENT PALEET
WWW.TRENTS.NO / INSTAGRAM : @TRENTOGTRENT_FORNEBU / #TRENTOGTRENT FORNEBU S
Klar for bestilling! Nye 5461 km Inntil rekkevidde Prøvekjør den nye SUV-coupeén 5301 km Inntil rekkevidde er din favoritt? Hvilken modell Strømforbruk blandet kjøring fra 15,5 kWt/100km. CO2-utslipp: 0 g/km. Verdiene vil endres etter valgt utstyr. Avbildet modeller kan avvike. 1. Faktisk rekkevidde avhenger av kjørestil, hastighet, bruk av komfort- og tilleggsforbrukere, utetemperatur, antall passasjerer, bagasje, felgstørrelse, tilhengervekt og topografi. Den laveste verdien omfatter også kjøring med moderat hastighet på motorvei og kjøring ved lave utetemperaturer om vinteren. Nye ID.3: Endelige verdier vil foreligge så snart de er tilgjengelig. Med forbehold om endringer og avvik.

Prøvekjør den sporty elektriske SUV-en

4MOTION

Hvilken ID. modell er din favoritt?

ID. familien utvides stadig og vi har nå en stor bredde av modeller tilgjengelig uansett hvilket bilbehov du har. Velg mellom den nye kompakte ID.3 som er klar for bestilling, til de romslige SUV-modellene ID.4, ID.5, ID.4 GTX 4MOTION og ID.5 GTX 4MOTION, samt nye ID. Buzz. Felles for alle ID. modellene er at de er bygget på den modulære plattformen for elbiler fra Volkswagen (MEB) - spesielt utviklet for elbiler, der el-teknologiens muligheter utnyttes optimalt. For deg betyr dette mer plass, flere tilpasningsmuligheter, økt rekkevidde, mer komfort og bedre kjøreytelser. Og du - vi har noen ID. modeller klare for rask levering. Ta kontakt og sikre deg din bil hos Møller Bil Ryen.

Enebakkveien 154, 0680 Oslo. Tlf. 24 03 23 00. oslo-ryen.volkswagen.no

Mandag - Fredag: 08:00 - 17:00 | Torsdag: 08:00 - 19:00 | Lørdag: 10:00 - 15:00

4961 km Inntil rekkevidde

Alt ligger i detaljene

Moderne hytter – tilpasset ditt liv.

Siden 2019 har vi levert stilrene, moderne og fleksible hytter i hele Norge. Vi tilbyr i dag tre ulike hytteserier, hvor rette linjer og et delikat uttrykk kombineres med det lune og varme for å skape den gode hyttefølelsen.

Felles for alle våre hytter er god takhøyde, gjennomlys og deilige soner med plass til hele livet – pakket inn i eksklusive materialer og gjennomførte detaljer. Vi gir deg mulighet til å tilpasse din leveranse innenfor våre tekniske og arkitektoniske rammer, slik at du får din hytte slik du ønsker den

Vi gir deg rommene. Du fyller dem med liv. neohytter.no

VINTERAKTIVITETER

MOTE & DESIGN

MAT & DRIKKE

INTERIØR & DESIGN

REISER & OPPLEVELSER

En unik opplevelse hos Værtshuset Bærums Verk

Alt du trenger til vinterens måltider

HELSE & VELVÆRE

12 Nº1 2023
18
28
30
32
56
82
Kiting i Norge
Barna stortrives i Kolsåsbakken!
Kort vei til skibakkene
Vinter i skibyen Oslo
Et vinterparadis
Skandinavias alper
24
34
62
68
Vinterens vintips: Vin til den kalde herlige årstiden
Hele Bærums storstue
40
50
60
64
Dansk smykkedesign fra Ole Lynggaard Copenhagen
Bærekraftig gullsmed satser grønt
Kjærlighet for naturen
Funklende mote i Stortingsgaten
44
Langt liv i en god seng
72
Jensemann i Kragerø
78
Innhold IN magasinet Vinter 2023 18 32 44 56 34 82 24 28
Verdig og populær jubilant
T l f 2 2 5 4 54 3 0 · Fø l g o s s på Fa c e b oo k o g I n s tagram

Opplev de siste boligtrendene i Svane-butikken og på no.svane.com Følg oss på /

Se deg selv i et nytenkt kjøkken

Opplev vårt unike kjøkkenunivers når vi ønsker deg velkommen inn hos Svane Kjøkkenet.

Alle designene våre er skapt med tanke på ro, rene linjer og materialer som appellerer til sansene. Vakre farger og fine detaljer binder det elegante kjøkkenuttrykket sammen og danner rom for livet.

Svane Kjøkkenet ser i 2022 med stolthet tilbake på 30 år med å gjøre en innsats for å skape et unikt kjøkken med funksjonelle løsninger.

Svane
Kjøkkenet
Oslo / Karenslyst Allè 50 / 0279 Oslo / Tlf 2412 9910

Vinterlandet

Vi er kommet til 2023 og sammen med vinteren kommer den nye vinterutgaven av IN magasinet. Her finner du masse spennende lesestoff om vinteraktiviteter og skidestinasjoner. Her kan du lese mer om hva vi fokuserer på i denne utgaven av magasinet.

Norge byr på mange spennende muligheter for kiting, en aktivitet som gir en herlig frihetsfølelse! Du kommer tett på urørt natur når du suser over puddersnøen, og det er noe helt eget å kjenne kreftene av vinden i kiten.

Det er et ordtak som sier at du må ikke hoppe over bekken for å hente vann. Dersom du ikke har tid til å reise bort eller bare har lyst på en tur etter jobb er det mange skimuligheter i hovedstaden. Det finnes også en rekke skimuligheter like utenfor Oslo. I denne utgaven kan du lese mer om noen av mulighetene du finner i og rundt Oslo. Er barna klar for å innta skibakken? For dere som bor i Oslo-regionen er Kolsåsbakken et perfekt sted å starte. Hos Kolsås Skisenter er det bakker for hele familien.

I dagens knallharde virkelighet er Sandvika folkebad et restauranthus og utelivs-destinasjon mot strømmen. Der andre går konk eller legger ned frivillig, satser Folkebadet videre på tross av pandemier og strømregninger på størrelse med middels statsbudsjett. Vi besøkte stedet i slutten og januar og kan melde om at vintermenyen sitter som en kule. Nå er det på tide at Oslofolk også oppdager dette stedet.

Danmark er et av verdens ledende land når det kommer til design. Innenfor smykkedesign så er OLE LYNGGAARD COPENHAGEN et av flaggskipene. Natur, kunst, familie, kjærlighet og skjønnhet – dette er inspirasjonskildene til det danske smykkemerket OLE LYNGGAARD COPENHAGENS magiske smykker. En fasinerende blanding av kreativitet, luksus, stil og mesterlig håndverk.

Det er få steder som kan matche stemningen som du finner hos Værtshuset Bærums Verk. Her kan du nyte fantastiske retter av årstidens råvarer, mens mørket senker seg utenfor vinduene og varmen fra peisen sprer seg i den lune trebygningen!

Vi ønsker alle våre lesere og samarbeidspartnere en riktig god vintertid! Hilsen oss i IN magasinet

IN magasinet

Epost: kontor@inmagasinet.no Web: inmagasinet.no Facebook: facebook.com/INmagasinet Instagram: instagram.com/INmagasinet

Ansvarlig utgiver:

• Mediedrift AS

Har du tips eller vil du annonsere kontakt:

• Bjørn Christensen: bjorn@inmagasinet.no / 957 73 040

• Stein Olav Kåsa: steinolav@inmagasinet.no / 906 20 539

Grafisk:

• Asle Kvinnesland: oslo@inmagasinet.no

Bidragsytere:

Asgeir Helgestad | Yngve Ask | VisitNorway.com | Frank Røstgård | Tiffany Bui | Pexels.com | Tord Baklund | Tima Miroshnichenko | Jonina Reynisdotir | Kvitfjell Alpinanlegg | Mona Gullstein | Siri Gerrard | Hafjelll.no | Vegard Breie | Ola Matsson | Skistar

Om IN magasinet

IN magasinet er et lokalt kvalitetsmagasin som fokuserer rundt mote, interiør, design, shopping, reise og livsstil. Vi skriver om alt fra de siste trender til lokale helter og du finner mange spennende nyheter og gode tilbud fra små og store aktører i ditt nærmiljø.

IN magasinet distribueres til utvalgte skidestinasjoner samt annonsører, næringsdrivende, utvalgte forretninger og naturlige møtesteder som kafeer, venterom, treningssentre og utesteder i Oslo og Bærum.

©IN magasinet alle rettigheter reservert. Innholdet i magasinet må ikke reproduseres, gjengis eller på noen måte lagres uten tillatelse fra utgiveren.

16 Nº1 2023
Leder IN magasinet Vinter 2023
Instagram.com/INmagasinet Facebook.com/INmagasinet
Forside: Foto: Tiffany Bui / Pexels.com www.leveldaasen.no

www.leveldaasen.no

OPPFYLL DRAUMEN

OPPFYLL DRAUMEN

OPPFYLL DRAUMEN

VELKOMMEN TIL VISNING PÅ FJELLET

nært og tett på.Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag.

VELKOMMEN TIL VISNING PÅ

FJELLET

og tett på. Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål.

VELKOMMEN TIL VISNING PÅ FJELLET

Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål. Leveldåsen byr på ekte snaufjell. Om du vil, helt til vestlandet.

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal.

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,8 mål, her er det satt av godt med plass.

Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,3 mål, her er det satt av godt med plass.

VELKOMMEN

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,8 mål, her er det satt av godt med plass.

TIL

VISNING PÅ FJELLET

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,3 mål, her er det satt av godt med plass.

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,8 mål, her er det satt av godt med plass.

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

VELKOMMEN TIL VISNING PÅ FJELLET

Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på.Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag.

Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på. Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål.

Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på. Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål.

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,8 mål, her er det satt av godt med plass.

KONTAKT

Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på.Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål. Leveldåsen byr på ekte snaufjell. Om du vil, helt til vestlandet. Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål. Leveldåsen byr på ekte snaufjell. Om du vil, helt til vestlandet.

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på. Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål.

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,8 mål, her er det satt av godt med plass.

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,3 mål, her er det satt av godt med plass.

KONTAKT

KONTAKT

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,3 mål, her er det satt av godt med plass. Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på.Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål. Leveldåsen byr på ekte snaufjell. Om du vil, helt til vestlandet.

Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på. Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål.

Nils Medgard, Tel: 917 06 222, medga@online.no | Ole Tor Oleivsgard , Tel: 913 37 380, oto@hrprosjekt.no | Finnkode: 80733799

Leveldåsen er et lite hytteområdet i Ål i Hallingdal. Hyttetomtene i Leveldåsen ligger helt inn mot snaufjellet med Reineskarvet og Lauvdalsbrea som markerte topper. Alle tomtene ligger solvendt og har utsikt til Hallingskarvet. Tomtene varierer i størrelse, fra 1,1 til 2,3 mål, her er det satt av godt med plass. Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på.Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål. Leveldåsen byr på ekte snaufjell. Om du vil, helt til vestlandet.

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

OPPFYLL DRAUMEN

Hy tte tom ter me d god p lass fra kr. 890000,-. til kr. 2.500000,-

Nils Medgard, Tel: 917 06 222, medga@online.no | Ole Tor Oleivsgard , Tel: 913 37 380, oto@hrprosjekt.no | Finnkode: 80733799

Nils Medgard, Tel: 917 06 222, medga@online.no | Ole Tor Oleivsgard , Tel: 913 37 380, oto@hrprosjekt.no | Finnkode: 80733799

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

Hy tte tom ter me d god p lass fra kr. 890000,-. til kr. 2.500000,-

KONTAKT

Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på. Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål.

Hy tte tom ter me d god p lass fra kr. 890000,-. til kr. 2.500000,-

KONTAKT

Om sommeren strekker turstiene seg innover fjellet fra Leveldåsen, her ligger toppturene nært og tett på.Velpreparerte skiløyper strekker seg mot vest og Bergsjøområdet, og mot øst i retning Liatoppen skisenter og Hemsedal. Her er det fantastiske turmuligheter, med gode løyper i varierende terreng på snaufjellet, eller i fjellbjørkeskogen en uværsdag. Den beste turen er kanskje likevel den du tar utenfor løypene, med Reineskarvet som mål. Leveldåsen byr på ekte snaufjell. Om du vil, helt til vestlandet.

Nils Medgard, Tel: 917 06 222, medga@online.no | Ole Tor Oleivsgard , Tel: 913 37 380, oto@hrprosjekt.no | Finnkode: 80733799

Nils Medgard, Tel: 917 06 222, medga@online.no | Ole Tor Oleivsgard , Tel: 913 37 380, oto@hrprosjekt.no | Finnkode: 80733799

Hyttetomter med god plass fra kr. 1.200.000,- til kr. 2.900.000,-

Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde.

OPPFYLL DRAUMEN
med god plass fra
til kr. 2.900.000,-
Hyttetomter
kr. 1.200.000,-
Foto: Bård Svardal
www.leveldaasen.no OPPFYLL www.leveldaasen.no
Foto: Bård Svardal, Ålhytta
www.leveldaasen.no
Oppfyll draumen i Leveldåsen - eit lite hytteområde. Foto: Bård Svardal
OPPFYLL DRAUMEN
Foto: Bård Svardal Foto: Bård Svardal
DRAUMEN Hyttetomter med god plass fra kr. 1.200.000,-
2.900.000,-
OPPFYLL
til kr.
Foto: Bård Svardal

Kiting i Norge

18 Nº1 2023
KITING GIR EN HERLIG FRIHETSFØLELSE! DU KOMMER TETT PÅ URØRT NATUR NÅR DU SUSER OVER PUDDERSNØEN, OG DET ER NOE HELT EGET Å KJENNE KREFTENE AV VINDEN I KITEN.
Vinteraktiviteter Kiting
19 Nº1 2023
Kiting Vinteraktiviteter
Kiteboarding på Haukelifjell. Foto: Asgeir Helgestad - VisitNorway.com

Drømmer du også om å kite over snøkledde vidder?

Da er det lureste du kan gjøre – både med tanke på sikkerhet, men også for å få rask progresjon – å ta et kitekurs. Du vil lære å mestre vind. Bli glad i «dårlig vær»; møte mange flotte folk og dra på turer som du ellers kanskje ikke hadde funnet på egenhånd.

En sport stadig flere oppdager Snøkiting har de siste årene vokst frem som en av de mest populære actionsportene i Norge, og stadig flere ønsker å lære kunsten å bli trukket over endeløse vidder kun ved hjelp av vindkraft. I starten

var kitesurfing/snøkiting å regne som ekstremsport, men heldigvis har utviklingen på utstyrsfronten de siste årene gjort snøkiting til en trygg sport å lære og utøve. Du kan snøkite med både ski og snøbrett, men er du nybegynner er det ofte enklere å starte med ski.

Lære de grunnleggende på en helg Etter en helg på kurs har du fått grunnleggende ferdigheter som gjør at du kan utøve sporten på egenhånd. Det er svært tilfredsstillende å suse bortover puddersnø med grønn energi i kiten.

Ta kontakt med din lokale kiteinstruktør og meld deg på kurs.

20 Nº1 2023
Foto: Yngve Ask - VisitNorway.com
Vinteraktiviteter Kiting

Nyheten BORA X BO

Fremtidens ovn er her Lag mat som en mesterkokk med proff-ovn for hjemmet

The end of normal

www.engebretsen.no
R • BERGERSEN ALNABRU OLE DEVIKS VEI 46, 0668 OSLO • SKØYEN HARBITZALLEEN 19, 0275 OSLO TEL • 22 04 07 50 NETTBUTIKK WWW • RBERGERSEN • NO
FOR PRISER PÅ DE ULIKE PRODUKTENE SOM ER ER VIST I ANNONSEN KLIKK DEG INN PÅ WWW.RBERGERSEN.NO EKEY FINGERAVTRYKKSLÅS / Art. 1008715 · Lekkert design og finnes i flere farger · Fingeravtrykk, kode, brikke eller app · Smarthus løsning · Enkel montering · Enkel administrasjon.

Vin til den kalde herlige årstiden

Måneder med R er perfekte fiskemåneder, kvaliteten på det vi får fra havet er nå på sitt aller beste.

Hva kan vel da være bedre enn en kraftfylt flott balansert syrefrisk hvitvin servert til en fisk eller skalldyrmiddag? Svaret gir seg nesten selv, den samme pakka levert i en rød eller musserende-vin vil kunne gi den samme gleden. Du må selvfølgelig passe på at du ikke går i tannin-fella, men passer du deg for den kan du få en fest av et måltid. Det som er viktig er at du i utgangspunktet liker den type vin du velger. Det forfektes stadig fra vin og matkjennere at vin laget på druen Riesling er best til det meste og ja det kan være riktig, men ikke for den som ikke liker Riesling-viner. Dette er viktig kunnskap å ha med seg for eget vinkonsum. Det er viktig å lære fra kunnskapsrike mat og vinentusiaster, men det er også viktig at man tar egne valg. Gamle regler som hvitvin til fisk, rødvin til kjøtt og musserende som aperitiff er veldig greie å ha i bakhodet når vi setter vin til mat, men husk at dette ikke er noen absolutter. Hvis du elsker rødvin til torsk eller gjennomgående synes mest om en tørr musserende uansett hva du spiser - så har du rett til det. Det er du som bestemmer. Det er selvfølgelig ikke sikkert at dine gjester alltid er enige i dine valg av vin til mat. Og det er akkurat det som gjør mat og vinkombinasjoner så spennende, utfordrende og morsomt. Det er viktig å være leken, på samme måte som det er utrolig tilfredsstillende å treffe klokkerent med en mat og vinkombinasjon man har jobbet med. For å få til dette er det viktig at man prøver ut forskjellige kombinasjoner. Jeg skal ikke si hva dere skal eller ikke skal gjøre. Det jeg foreslår er at dere av og til tar to typer vin til et måltid, ikke alltid og aldri for å drikke mer, men for å sjekke ut hvilken type vin som faktisk passer best til måltidet. Husk at dere kan få tvetydige svar, en av dere kan like den røde bedre enn den hvite/musserende og vice versa. Dette er som det skal være, vi er forskjellige. Det er også sikkert at vår smak utvikler seg gjennom hele livet. Viner som passer godt til vinter er gjerne litt varmere og rikere i anslaget.

I tillegg kan de gjerne ha bra med syre være faste og litt mere krevende enn sommerviner. Vintermat er jo ofte rikere, fetere og kraftigere i anslaget enn sommermat.

Her er et utvalg viner som kan passe godt inn i en vintermeny.

A.D. Coutelas Cuvée 1809 Extra Brut Polnr. 3570001. Kr 679,90. Chardonnay 80%, Pinot Noir 20%. Alkohol 12%, syre 8g/l, sukker 4gl. Familiefirmaet A.D. Coutelas ble startet i 1809 av Louis-Victor Coutelas. I starten solgte de druene til regionens store firmaer, i mellomkrigstiden startet de med egen produksjon. Vinhusets åtte hektar produserer årlig ca. 90.000 flasker. A.D. Coutelas Cuvée 1809 Extra Brut er middels dyp strågul på farge. På nesen er den preget av sitrus og eple med innslag av smør, nøtter og kjeks. God konsentrasjon i munnen med svært høy syre. Fint utviklet og kremet perfekt balansert mot sitrus, eple og mineraler. Druene er fra 60 år gamle vinstokker. Vinen gjæres og lagres på gamle eikefat før den gjennomgår åtte års flaskelagring. Ingen malolaktisk gjæring (omgjøring av eplesyre til melkesyre). Druene er fra Coutelas egne økologiske vinmarker Coutelas Cuvée 1809 Extra Brut passer selvfølgelig glimrende som aperitiff eller til sjømat, men dette er champagne fra øverste hylle og kan brukes til alt inklusive eksklusive retter av småvilt eller fugl. En ekstraordinær champagne. Basisutvalget, men tilgjengelig på mange vinmonopol.

Gustave Lorentz L’ami des Crustacés

Pinot Blanc

Polnr. 8280801. Kr 162,50. Auxerrois Blanc 70%, Pinot Blanc 30%. Alkohol 12.5%, syre 5 g/l, sukker 3,8gl. L‘ami des Crustacés Pinot Blanc er strågul.

Den har delikat nese med hvite blomster, honning, melon og sitrus. Tørr og fruktig vin med smak av honning, melon, sitrus og passe lang mineralsk avslutning. Passer fint til retter av fisk og sjømat, samt lyst kjøtt som svin og kylling. Gustave Lorentz L›ami des Crustacés Pinot Blanc egner seg også godt som aperitiff. Mye vin for pengene. Bestillingsutvalget.

Patrice Moreux Corty Intro Pouilly-Fumé 2021 Polnr. 14188001. Kr 229,90. Sauvignon Blanc 100%. Alkohol 14%, syre 6 g/l, sukker <3gl. Patrice Moreux Corty Intro Pouilly-Fumé er strågul på farge. På nesen er den aromatisk og elegant med en svak duft av solbærblader, grønne epler, sitrus, lime, hint av våt stein. I munnen er den fyldig og lett mineralsk, smaksrik med god intensitet. Lang frisk konsentrert avslutning. Passer perfekt til retter av laks, ørret og annen sjømat. Godt Kjøp! Bestillingsutvalget.

Le Fornaci Lugana Reserva 2019

Polnr. 13490501. Kr 299,90. 100% Turbiana druer. Alkohol 13%, syre 6 g/l, sukker 4gl. Heldigvis skjer det oftere og oftere at vi redder spennende viner og vinområder fra utryddelse! Fornaci Lugana har blitt en hjertesak for Vinhuset Tommasi. Det er produsert hvite viner av druen av Turbiana i DOC Lugana siden 1500 tallet. Lugana DOC ligger i sørenden av Gardasjøen og brer seg over regionene Lombardia og Veneto. Det er visstnok genetisk bevist at Turbiana-druen stammer fra Verdicchio-druen, eller er det visa versa. Hos Tommasi snakker de nå kun om Turbiana-druens kvalitet de har derfor utvidet vinmarksarealet vesentlig. Det er bratte fjellsider både på øst- og vestsiden av Gardasjøen, men i sørenden finner vi DOC Lugana og Tommasi sin vinmark «Le Fornaci». TOMMASI Le Fornaci Lugana Riserva er gyllengul med en rik frisk duft av moden frukt, sitrus og blomster. I munnen er den rik og fyldig med innslag av sitrus, vanilje og nøtter, avslutningen er lang og herlig konsentrert. Le Fornaci Lugana Reserva får frem det beste fra

A.D. Coutelas Cuvée

1809 Extra Brut. Polnr. 3570001. Kr 679,90.

8280801. Kr 162,50.

24 Nº1 2023
& drikke
Mat
Vinterens vintips
Gustave Lorentz L’ami des Crustacés Pinot Blanc. Polnr.

Turbiana-druen og vinområdet ved Gardasjøen, en perfekt kombinasjon av drue og terroir. Manuell innhøsting av de beste klasene, myk pressing av hele klaser. Gjæring i ståltank i 10-12 dager. 75% modnes på ståltank og 25% på fransk 500L fat i 18 måneder, deretter blandes vinen for ytterligere 6 måneders lagring på flaske. Dette er vinen du kan servere til de viktigste måltidene av fisk, skalldyr og lyst kjøtt. Et godt og spennende valg! Bestillingsutvalget.

Skouras Assyrtiko Wild Ferment 2020 Polnr. 13275701. Kr 195,00. Assyrtiko 100%. Alkohol 13,5, Syre 6gl, sukker <3gl. Skouras Assyrtiko Wild Ferment, Protected Geographical Indication (PGI) Peloponnese. Hele Assyrtiko drueklaser presses, spontangjæres i ståltanker ved 15°C, deretter lagring på bunnfall i 6 måneder. Ingen malolaktisk gjæring, dette gir vinen flott syrestruktur. Vinen har en klar strågul farge. På nesen er det flotte toner av sitrus og epler og kanskje et hint av mineralsk saltvann. I munnen har den en rik fyldig syrefrisk struktur, saltholdig og mineralsk lang og kompleks avslutning. Dette er en knallbra vin til alt fra havet. Du kan selvfølgelig også bruke den til lyst kjøtt eller en grønnsakskompott. Et meget godt kjøp! Bestillingsutvalget men inne på flere vinmonopol.

Faustino 1 DOCa Rioja

Gran Reserva 2011

Polnr. 67801. Kr 259,90. Tempranillo 88%, Graciano 7%, Mazuelo 5%.

Dyp rødbrun farge som vil bli mer transparent ved alder. Kompleks nese med mørke og røde bær, modne frukter krydder tobakk, sedertre. (Husk å lufte vinen). Smak: Fint utviklet, preg av mørke og røde bær, tørket frukt og blomst, integrert fat, lang syrlig og balansert avslutning. Faustino 1 til mat: Den er et klassisk følge til

lam og rødt kjøtt. Hvis du hadde vært på middag med Bodegas Faustino kunne du ha fått den servert til tunfisk eller en middels lagret ost som Emmentaler eller Gruyère. Faustino 1 er i tillegg perfekt for alle som liker lagrede viner med en tøtsj av eik.

Er Faustino 1 et røverkjøp? Druene vokser i et av verdens beste vinområder. De blir tatt godt vare på i vekstperioden og får om mulig enda bedre behandling etter innhøstingen. Bodegas Faustino har de beste fasiliteter for produksjon og lagring av vin. De har tilgang på de beste eikefatene det er mulig å få tak i, enten de trenger fransk eller amerikansk eik til en vin. Til Faustino 1 trenger de begge. Bodegas Faustino lagrer Faustino 1 i egne lokaler frem til de mener at den er drikkeklar. Når den lanseres, har Faustino 1 fremdeles et langt liv igjen. Akkurat som en toppvin fra Bordeaux eller Burgund, kan Faustino 1 ligge i årevis i en god kjeller eller et vinskap og vente på en perfekt anledning. Den mest vesentlige forskjellen på Faustino 1 og dens franske søstre er prisen. Ja, de smaker selvfølgelig forskjellig, men Faustino 1 oppfyller alle kriteriene til en kvalitetsvin og det til en meget hyggelig pris.

Le Fornaci Lugana Reserva 2019. Polnr. 13490501. Kr 299,90.

Wild Ferment 2020. Polnr. 13275701. Kr 195,00.

Gran Reserva 2011. Polnr. 67801. Kr 259,90.

25 Nº1 2023
Mat & drikke
Vinterens vintips
Skouras Assyrtiko Faustino 1 DOCa Rioja
26 Nº1 2023 Tid for isfiske Tekst: IN magasinet Foto:
/ Pexels & Yngve Ask / VisitNorway Vinter i Norge Isfiske ISFISKE HAR BLITT EN POPULÆR AKTIVITET OM VINTEREN OG HER ER NOEN TIPS OM DU VIL PRØVE DEG.
Pexels.
Tima Miroshnichenko
Foto: Tima Miroshnichenko /

Før man drar ut på isen er det en fordel å gjøre klare flere stikker med forskjellig utstyr. Er man på en plass hvor det biter veldig godt har man da muligheten til å få prøvd utstyret raskt, og på den måten få litt erfaring av hva som kan være best. Bruker du agn er fisken mest interes sert i det som er levende. Fjær mygglarver holder seg dårlig og bør byttes ofte. Disse bør for eksempel oppbevares i et norgesglass med vann og eventuelt litt jord. Maggot og meitemark holder seg lengre og bør oppbevares mørkt og kjølig. Prøv å fiske på grunner, her har fisken mer tilgang på næring enn på dypere vann og vil følgelig samles her. Sitt ikke for lenge ved ett og samme hull hvis du ikke får fisk. Bor gjerne

flere hull i nærheten av hverandre. Får du ikke fisk i ett hull kan det godt tenkes den biter i hullet ved siden av. Hvis ikke må man prøve andre steder på vannet. Ofte kan det være lurt å la stikka «hvile». Legg den fra deg en stund for så å bevege den. Prøv også å fiske i forskjellige lag i vannet. Fisken søker etter varmere vann (gjelder ikke røye). Overvannet er kaldere enn vannet under isen og når det renner ned i hullet prøv å fiske høyere opp i vannlagene, da kaldt vann er tyngre en varmt. Kikk gjerne ned i hullet for å se hvordan fisken oppfører seg, og hvor dypt den går. Kikking i hullet er mest morsomt da man ser bunn. «Husk å sette sikkerhet i høysete og ispigger er et must»

27 Nº1 2023
Isfiske Vinter i Norge
Foto: Yngve Ask / VisitNorway. Foto: Tima Miroshnichenko / Pexels.

BARNA STORTRIVES

I KOLSÅSBAKKEN!

Hos Kolsås Skisenter er det bakker for hele familien. De minste begynner i Knøttebakken som er gratis og fortsetter i Mygghenget til de er klar for brattere utfordringer i Kolsåsbakken.

Lær å stå på ski!

Kolsås Alpinskole tilbyr privattimer for både barn og voksne. Det er mulig å velge mellom

en og to timer. De tilbyr også privattimer på snowboard. Alle kursdeltagere må ha eget utstyr inkludert alpinhjelm eller leie dette i skiutleien i Kolsåsbakken. I tillegg bruker Stabekk Alpin, Haslum Alpin og Øhil bakken til sine aktive utøvere. Så drømmer man om å kjøre aktivt er det bare å melde seg inn i en av disse klubbene. Mange av dagen Alpinstjerner har startet karrieren i Kolsåsbakken.

Hvordan

finne frem

Kolsås Skisenter finner du ved Gamle Ringeriksvei 222 1353 Bærums Verk. Man kan

parkere ved Mygghenget når man svinger inn fra Gamle Ringeriksvei. Tar man opp til høyre kan man parkere både ved hovedbakken eller kjøre videre til venstre og parkere ved siden av knøttebakken.

Ønsker du å ta bussen til Kolsåsbakken tar du rute 150 (Gullhaug – Oslo Bussterminal – Gullhaug) som stopper i nærheten av Kolsåsbakken. Holdeplassen heter Steinskogen.

For mer informasjon sjekk www.kolsasbakken.no.

28 Nº1 2023
Vinteraktiviteter Kolsåsbakken
Carl-Henrik, Konrad og Leo koser seg i bakken. KOLSÅS SKISENTER LIGGER PÅ ØSTSIDEN AV KOLSÅSTOPPEN, 10 MINUTTER FRA BEKKESTUA. SKISENTERET ER DET STØRSTE ALPINANLEGGET I BÆRUM.
CC Vest • T lf: 22 73 19 14 • www.tantepose.com CC Vest • Tlf: 22 73 19 14 www.tantepose.com

KORT VEI TIL SKIBAKKENE

Ingierkollen Slalåmsenter

Ingierkollen Slalåmsenter var Europas første faste snøanlegg! 496m langt med en høydeforskjell på 112m. For snowboarders og jibbere er det stor big-jump og rails. De har store kuler for variert kjøring og hopping er laget på toppen. Topp forhold for både erfarne og nybegynnere. For de som skal kjøre alpint er det perfekte forhold for alle nivåer og alle skityper. Hovedbakken og familiebakken begge ender på samme sted; nede ved Gjersjøen ved lavvoen og kiosken. Du finner lavvo med bål hvor man også kan grille medbrakt.

Lommedalen skisenter

Lommedalen skisenter består av en t-krok heis med flere løyper. Anlegget består også av en tallerken heis i barneområdet. De har en fantastisk samling med rails fra grønn til svart linje. Her finner du hopp tilpasset alle ferdigheter med grønn og rød-linje + to big jumps. (Kilde: fnugg.no)

Naturens eget familieland

Marikollen er et av de beste stedene for familier i Oslo og Akershus. De tilbyr mestring og muligheter for alle, året rundt. Marikollen gir familien ekte glede. Skianlegget er hjertet i et fantastisk naturområde i Østmarka, der det er muligheter til å oppleve nær sagt alle former for idrett og friluftsliv. I Rælingen er Marikollen det naturlige møtestedet, og ambisjonen er at området skal engasjere familier på hele nedre Romerike og i Oslo øst. Marikollen er for alle, og området byr på mye som er gratis. Naturens familieland byr

på en stor og sunn variasjon for den aktive familien. (Kilde: marikollen.no)

Bærums største alpinanlegg

Kolsås skisenter ligger på østsiden av Kolsåstoppen, 10 minutter fra Bekkestua. De har det største alpinanlegget i Bærum. Her er det bakker for hele familien. De minste begynner i Knøttebakken som er gratis og fortsetter i Mygghenget til de er klar for brattere utfordringer i Kolsåsbakken. Kolsås Skisenter tilbyr organisert trening for barn og ungdom som vil bli aktive alpinkjørere. (Kilde: kolsasbakken.no)

Kirkerudbakken Skisenter

Kirkerudbakken Skisenter er Asker og Bærums største alpinanlegg. Det er et alpinanlegg med bakker for alle ferdighetsnivåer. De har 3 heiser, hvorav 2 er tallerkenheiser og 1 t-krok heis. De har 4 nedfarter. Høsten 2016 ble det installert et nytt barnebånd. Dette er et bånd for nybegynnere og det er gratis. I tillegg er barnebakken nå avskjermet fra resten av bakken. Kirkerudbakken har en flott terrengpark med rails og hopp. De har 2 store parkeringsplasser med tilsammen 600 gratis parkeringsplasser. De har også stor varmestue med kafeteria og

trådløst nettverk. Ønsker du å leie utstyr, kan det gjrøes i deres skiutleie. (Kilde: bsk.idrett.no)

Spennende alpinanlegg!

I Varingskollen finner du et komplett alpintilbud en liten kjøretur fra hovedstaden. Du finner dem i Hakadal, 30 minutter fra Oslo sentrum. De kan by på varierte utfordringer i 6 nedfarter og en fallhøyde på 360 meter. Anlegget har 5 heiser hvorav 1 er et gratis rulleteppe for de minste. Her finnes bakker for barn og nybegynnere, Hakkebakken og Trollparken, en av Norges beste terrengparker, og den tøffe, utfordrende Ola-løypa, som har satt en støkk i mer enn én garvet alpinist. Varingskollen har et utmerket familietilbud, så ta med ungene og tilbring hele dagen hos oss. De har områder for snølek og gode muligheter for aking for de aller minste.

(Kilde: varingskollen.no)

30 Nº1 2023
Vinteraktiviteter Oslo og omegn
Foto: Tiffany Bui / Pexels.com
Om du bor i Oslo eller omegn trenger du ikke reise langt for å finne gode skiforhold. Det finnes en rekke skimuligheter like utenfor Oslo. Her kan du lese mer om noen av mulighetene du finner rundt Oslo.
DUXIANA spesialbutikken for DUX senger & møbler Haakon VII gate 2 | Tlf. 22 83 22 12 | www.duxiana.no DUX team design. SUPERSPIDER. For hvile og avslapping i hjemmet.

VINTER I SKIBYEN OSLO

DET ER ET ORDTAK SOM SIER AT DU MÅ IKKE HOPPE OVER BEKKEN FOR Å HENTE VANN. DERSOM DU IKKE HAR TID TIL Å REISE BORT ELLER BARE HAR LYST PÅ EN TUR ETTER JOBB ER DET MANGE SKIMULIGHETER I HOVEDSTADEN.

Skimore

Skimore Oslo har 11 heiser, 18 nedfarter og en fallhøyde på 381 meter, og samtlige nedfarter er flombelyst. Ski- og snowboardanlegget har noe for alle: enkle løyper i nybegynnerområdet, egen slopestylelinje og brede løyper som passer perfekt til familier og carving. Skimore tilbyr skiskole, ski- og utstyrsutleie, verksted og kafé. Sesongen varer vanligvis fra november/ desember til og med påske. Skimore Oslo på Tryvann er hovedstadens store skianlegg med i overkant av 300 000 besøk per vintersesong, 25 minutter fra sentrum. Anlegget har 18 nedfarter, 11 heiser og flotte spisesteder. Med flombelysning i alle 18 bakker og 6-seter stolheis i Wyller, er vi Oslo områdets største aktivitetsanlegg for barn og ungdom om vinteren! I anlegget er det flere spisesteder, blant dem et splitter nytt caféog servicebygg på Tryvannsiden av anlegget.

(Kilde: skimore.no)

Oslo Skisenter – Grefsenkollen

Oslo Skisenter ligger på toppen av Grefsenkollen, 10 min fra Sinsenkrysset, og er Lillomarka sin nærmeste nabo. Bare en kort kjøretur unna Oslo sentrum, ligger Oslo Skisenter. Kjent for den spektakulere utsikten over byen, og for å være Oslo sitt nærmeste skisenter. Anlegget er meget godt egnet for familier, og har flere områder tilpasset barn og unge. I tillegg har de terrengpark, svart løype og egen akebakke. I nærhet til skisenteret ligger det både langrennsløyper, café, restaurant, og overnattingsmuligheter. (Kilde: osloskisenter.com)

Liabakken

En 350 meter lang alpinbakke med et fall på 50 meter. Det er både heis og flomlys i bakken. Høybråten og Stovner IL drifter anlegget. (Kilde: oslokommune.no)

Jerikobakken

Jerikobakken er en 190 m lang alpinbakke med moderat høydeforskjell. Bakken ligger midt i et boligområde. Det er gode akemuligheter ved siden av bakken. Jerikobakken blir driftet av Lindeberg Sportsklubb ski. (Kilde: oslokommune.no)

Leirskallen skisenter

Alpinanlegget ligger nederst i Nordstrandveien ved Skulleruddumpa. Innkjøring via Leirskallsvingen/Leirskallen. Nordstrand Vintersportsklubb drifter anlegget. (Kilde: oslokommune.no)

Sloreåsen slalåmbakke

En 600 meter lang alpinbakke med et fall på 70 meter. Bakken driftes av Ljan alpinklubb.

32 Nº1 2023
Vinteraktiviteter Oslo Foto: Tord Baklund / VisitOslo.com
Tv is K jøk ken er en av Danmar k s el ds te m øb elf abri k ker, og produserer et t o g et t k jø k ken et ter må l H ar d u ønske om or i g i na l e l øsni ng er, o g ka nsk je et t k jø k ken , ba d el l er en ga rd erob e i d i n eg en f avor i t t f a rg e? Kom in n om oss – b l i i nsp i rer t – den l il le kj ø k kenb ut i k ken i Frog ner veien! DANSK DESIGN I NTERIØR FOR SK AN DI NAVISKE HJ EM T V I S K JØ KK EN A /S / F ROG N ERV EI EN 6 / 0257 OS LO / T L F 224 4 5 0 4 4 / T V I S .CO M

HELE BÆRUMS STORSTUE

Der andre går konk eller legger ned frivillig, satser Folkebadet videre på tross av pandemier og strømregninger på størrelse med middels statsbudsjett. Vi besøkte stedet i slutten og januar og kan melde om at vintermenyen sitter som en kule. Nå er det på tide at Oslofolk også oppdager dette stedet.

ATTENTION MINE DAMER, HERRER OG TRANSPERSONER!

Dette er en viktig melding til dere alle, og fremfor alt til de av dere som holder til litt øst for Bærum. Den eneste kjennskapen mange Oslofolk har til Sandvika, er nemlig det de ser fra motorveibruen, der de står i fredagskø på vei til sørlige breddegrader som Tønsberg, Tjøme og Kragerø (det rimte!). Er dere i det hele tatt klar over at det som muligens er Stor-Oslos kuleste

restauranthus, ligger i Sandvika? Ikke det nei. Vel da skal jeg forklare. Man tager et megatonn med ambisjoner, en dæsj med konsepttenkning, 8 potter byplanlegging, blander dette sammen med stødig hånd, topper med et fantastisk

i sterk motgang har det slått rot og leverer så det holder.

ET STED FOR ALLE

Grunder og kreativ leder Martin Schilde ser på hele satsningen som viktig når det gjelder å skape lokal stolthet og identitet. Derfor ønsker han å fremheve lokale krefter og kreativitet, fremfor ensidighet og kjedementalitet. Daglig leder Ole Lauvsnes kunne på sin side fortelle oss, at de hele tiden streber etter å skape et innhold som favner så bredt at alle kan føle seg hjemme.

restaurantteam, før man flytter hele kostebinderiet inn på 1.200 kvm ved Sandvikselven. Resultatet er det som uten tvil må kalles Bærums friskeste restaurantsatsning noensinne. Og selv om stedet altså har blitt unnfanget og født

Gjestene skal kunne nyte førsteklasses mat i restauranten, de kan sippe til en god cocktail i en av husets tre barer, eller bestille en dobbel latte i kaffebaren.. I det gamle bassenget blir det nå lagt dansegulv. Og utenom tidene med dansing

I DAGENS KNALLHARDE VIRKELIGHET ER SANDVIKA FOLKEBAD ET RESTAURANTHUS OG UTELIVS-DESTINASJON MOT STRØMMEN.
34 Nº1 2023 Tekst & foto: Stein O Kaasa Sandvika Sandvika Folkebad
«Men at work» barsjef Magnus Eddie og Sander Allman in action. Burgeren var en åpenbaring, perfekt stekt med tydelig flammebitt og deilig tilbehør.

OVER: En deilig kraftig soppsuppe. Perfekt for kalde vinterkvelder.

TIL HØYRE: Burrata med parmaskinke i vintersol. En italiensk klassiker jeg aldri blir lei av.

UNDER: Bartender Tobias Tamber i dyp konsentrasjon.

35 Nº1 2023 Sandvika Folkebad Sandvika

blir det satt opp klassiske deck-shuffleboard på det samme gulvet. Huset har også en egen scene med konserter, standup og forskjellige forestillinger. Jeg kan melde om strålende mat og skyhøyst servicenivå. Vinlisten var også meget bra med påfallende lave priser.

UTSØKTE COCKTAILS

I Barbiblioteket, som er programmert av Bærum bibliotek, ligger husets hovedbar. Her kan du kose deg med aldeles strålende cocktails, og nyte disse i en deilig stressfri atmosfære med godt lesestoff og fin utsikt over bryggepromenaden. Siden siste besøk har de fornyet cocktailmenyen som nå inneholder både klassiske og moderne cocktails, samt et par spennende egenkomponerte overraskelser. – Vi jobber kontinuerlig med å utvikle vårt drinkrepertoar, og har stadig vekk noe nytt og spennende på gang, fortalte barsjef Magnus Eddie.

Ettersom jeg er en svært grundig undersøkende journalist, var det en selvfølge et jeg forsøkte å smake meg gjennom hele menyen. Jeg måtte av

naturlige årsaker stoppe litt over halvveis, men kan melde om at Magnus og kollegaene i baren lager utsøkte cocktails med en profesjonell finfølelse for farger, komposisjon og smaker. Bartenders Choice Awards, som hvert år kårer

I likhet med andre bæringer har det stort sett vært Oslo som er reisemålet, når det gjelder kultur og restaurantbesøk. Min tid som ganeflykning er i iallfall over. Nå bør flukten gå andre veien. Med lokaltoget fra stasjonene i Oslo er man i Sandvika på 10 – 20 minutter. Med et helstøpt tilbud som bør favne absolutt alle, bør folkebadet trekke til seg restaurantgjester fra fjern og nær denne vinteren!

Følg Folekbadet i sosiale medier for mer informasjon og om hva som skjer på scenen, fun fact den har blitt kåret til årets scene i Norge.

Fakta Sandvika Folkebad

landets beste cocktailbar bør snarest ta turen. Dette stedet holder høy klasse!

KORT VEI FRA OSLO

Som Bærumsfolk flest må jeg innrømme at jeg ser på Sandvika som en klassisk soveby der folk først og fremst bor av praktiske årsaker.

• Web: sandvikafolkebad.no

• Instagram.com/sandvikafolkebad

Adresse: Brambanis vei 2, 1337 Sandvika
Tlf: 928 80 215
Facebook: Sandvika Folkebad
Åpent alle dager fra kl 12
Restauranten er åpen onsdag til søndag
Kjøkken stenger kl 21 alle dager restauranten er åpen
Pizza Diavola - En herlig klassiker og undertegnedes pizza-favoritt. Her finner du en av landets største arkadehaller med et herlig utvalg av klassiske flipper og bilspill.
36 Nº1 2023 Sandvika Sandvika Folkebad
Barbiblioteket er programmert av Bærum bibliotek og frister med godt lesestoff og gode stoler. Sandvika by night. Folkebadet okkuperer hele 1.etasjen i bygget til høyre.
www.teppeforum.no Gml. Drammensvei 40 1369 Stabekk 922 93 322 Kundeparkering i bakgården. Stort utvalg, vask, restaurering, taksering, fagmessig teppelegging. Åpent: 10-17 (15) Følg oss på Facebook/Instagram for nyheter og info

Bohemsk livsstil

BoHo kolleksjonen fra OLE LYNGGAARD

COPENHAGEN er Charlotte Lynggaards hylles til fargerike edelstener i unike nyanser. En kolleksjon med et skulpturelt uttrykk og inspirert av det bohemske. De eksklusive edelstenene er fattet i 18 karat gull med hvite, brillantslepne diamanter. Hver enkelt edelsten er absolutt unik og nøye utvalgt. BoHo ring i 18 karat gull med en rutilkvarts, en grønn turmalin og 6 diamanter, i alt 0,04ct. TW.VS.

Du finner BoHo kolleksjonen hos Gullsmed H.A. Neerbye, Henrik Ibsens gate 60 i Oslo. Veiledende pris 93.500,-.

INSPIRERT AV NATUREN

Grafisk & organisk

Voluminøs, men likevel lett. Grafisk og organisk. Det glitrer av 124 brilliantslepene diamanter fattet i 18 karat gull som snur seg lekende i bløte kurver. De nye Love Bands øreringene er en glamorøs tilføyelse til The Love Bands Collection fra OLE LYNGGAARD COPENHAGEN og er designet av Charlotte Lynggaard. Øreringene danser elegant i luften, uansett hvilken vinkel de betraktes fra. En ørering er besatt med 124 diamanter i ni forskjellige størrelser på i alt 1,22 karat.

Se de lekre øreringene hos Gullsmed H.A. Neerbye, Henrik Ibsens gate 60 i Oslo. Veiledende pris 88.500,- pr. stk.

En ny ring har funnet vei inn i OLE LYNGGAARD

COPENHAGENS Forest kolleksjon, og Charlotte Lynggaard har enda en gang invitert naturen inn i sine design. Blader i 18 karat gull slynger seg elegant og lett om fingeren. Ringen er besatt med en brilliantslepet diamant, og bladenes overflate er håndsatinerte; en teknikk, som krever timevis av presisjon og skaper en raffinert, teksturert overflate.

Du finner den lekre ringen hos Gullsmed H.A. Neerbye, Henrik Ibsens gate 60 i Oslo. Veiledende pris 41.500,-.

40 Nº1 2023 Smykkemote Dansk smykkedesign

Vi skal innom flere av Drøbaks serveringssteder i løpet av 4 timer. På hvert sted vil dere få servert en liten smakebit på hva restauranten kan tilby på matsiden. Til retten får dere en vin som passer til og et mini foredrag om hvorfor den er perfekt til det som serveres. Alle får utlevert sitt personlige smakeglass og en quiz ved ankomst på Sjøstjernen Cafe. Alle stoppene har vinsmaking, mat og mulighet for å møte produsent eller importører. Vi avslutter med en premieutdeling på et av Drøbaks hyggelige serveringssteder.

Felles oppmøte innen kl. 14:00 på Sjøstjernen Cafe Drøbak. Pris 795,Meld dere på nå for å sikre plass i en av kupeene på høstens hyggeligste tog!

PÅMELDING TIL FRANK@ALTOMVIN.NO | 90 91 62 71 | ALTOMVIN.NO www.altomvin.no DRØBAK VINTOG VI GJENTAR SUKSESSEN! HOLD AV LØRDAG 21. OKTOBER 2023.
NÅR DERE TRENGER ET HYGGELIG OG ENERGIGIVENDE VINFOREDRAG TIL DERES BEDRIFT ELLER VINKLUBB, ER DET BARE Å TA KONTAKT PÅ FRANK@ALTOMVIN.NO.
Velkommen til oss! ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag 12.00 - 22.30 Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag 13.00 - 20.00 (Det kan også avtales andre tider) Norges eldste spisested på historisk grunn i Bærum. Det rødmalte tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og værelsene har en helt spesiell atmosfære og alle værelsene har forskjellig størrelse og innredning. Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter – bryllup, merkedag, bursdag, I låven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering ute og inne. Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no

Velkommen til oss!

orges

orges eldste spisested på historisk grunn i Bærum. Det rødmalte tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen og værelsene har en helt spesiell atmosfære og alle værelsene har forskjellig størrelse og innredning. Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter – bryllup, merkedag, bursdag, konfirmasjon, lunch og romantisk aften.

I låven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering ute og inne. ÅPNINGSTIDER: Mandag til fredag 12.00 - 22.30 - Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag 13.00 - 20.00 (Det kan også avtales andre tider)

ÅPNINGSTIDER: Mandag til Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag (Det kan også avtales andre tider)

N
Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk • Tlf. 67 800 200 post@vaertshusetbaerum.no
www.vaertshusetbaerum.no
Velkommen
eldste spisested på historisk tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen atmosfære og alle værelsene har forskjellig Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter I låven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering
Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk • post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no Velkommen ÅPNINGSTIDER: Mandag til Lørdag 13.00 - 22.30 - Søndag (Det kan også avtales andre tider) N
orges eldste spisested på historisk tømmerhuset ligger ved elven Lomma. Bygningen atmosfære og alle værelsene har forskjellig Restauranten egner seg for alle typer arrangermenter I låven har vi plass til inntil 50 gjester. Servering
Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk • post@vaertshusetbaerum.no • www.vaertshusetbaerum.no

Duxiana fører senger som kan leve et like langt liv som de som kjøper dem.

– Vi har kunder som har senger fra oss som er over 50 år gamle, forteller Kjersti Hamnes - innehaver av Duxiana butikkene i Bergen og Oslo.

Duxiana selger senger fra generasjonsfirmaet DUX. Med egenproduksjon av alle elementer kan butikken levere det som skal til for at en seng skal ha et langt liv.

– DUX har kontroll på alt. De produserer alle deler selv og bruker ikke som de fleste andre

sengeprodusenter ulike firmaer til de forskjellige bestanddelene, sier hun.

Hamnes har ført det svenske sengemerket i en årrekke og har faste og fornøyde kunder.

– Når noen først har kjøpet en DUX seng kjøper de ikke noe annet, forteller hun. Kvalitet og holdbarhet er i fokus.

– Sengene vi selger blir sjelden kassert. Om kundene våre vil bytte ut sengen sin, havner den gamle sengen vanligvis på hytta eller på et gjesterom, sier hun.

Utrykket til DUX sengene er klassisk, men

skulle noen ønske å tilpasse den til nytt interiør er det mulig å skifte ut tekstilene.

– En DUX seng er klassisk, men kan holdes trendy om det er viktig for kunden, sier Hamnes.

Bærekraft

DUX har som ambisjon å produsere de mest bærekraftige sengene på markedet. Sengene er oeko-tex 100 sertifisert og det innovative designet består av justerbare komponenter. Det vil si at de kan skiftes ut og eller oppgraderes.

44 Nº1 2023
DE BÆREKRAFTIGE OEKO-TEX SENGENE FRA DUX
TIDSAKTUELLE. SELV
DE
Interiør & design Sengespesialisten i Oslo Tekst: IN magasinet | Foto: Dux & Duxiana
ER
OM
KAN VARE ET HELT LIV. LANGT LIV I EN GOD SENG

Tanken bak det fornybare designet er at DUX sengen skal være den eneste sengen du noen gang trenger å kjøpe. Å investere i en DUX seng er slik ikke bare bærekraftig, men også økonomisk.

– Mange har en oppfatning av at DUX sengene er veldig kost bare, men etter et besøk i våre butikker er de ofte positivt overrasket. Tatt i betraktning den lange levetiden og høye komforten på disse sengene, er dette en god investering, sier Hamnes.

God seng god søvn Teknologien bak DUX sengene er resultat av nesten 90 års forskning og testing og anses som en av de meste avanserte på markedet. Firmaet vier mye tid til stadig forbedring av designet bak sengene de selger. Målet er å bygge senger som gir dyp søvn og den komforten folk trenger for å restituere kroppen mens de sover. Hamnes mener at en god seng skal gi god trykkavlastning og følge kroppen. Sengen skal også være dynamisk og følge kroppens bevegelser om natten.

– DUX sengene er utstyrt med en spiral som både skyver og tar imot. Slik slipper den som sover i sengen å bruke særlig muskelkraft for å snu seg og dermed bevarer dypsøvnen, forklarer Hamnes.

DUX sengene er altså konstruert for å gi mest mulig støtte, men samtidig for å bevege seg med kroppen. Tilpasset kroppens vekt og form, gir sengen slik kontinuerlig støtte og rom for god blodsirkulasjon samtidig som musklene slapper av. DUX sengene er også konstruert uten mye innvendig fyllmasse, slik at de er åpne og luftige. Dette sørger for en god temperatur i sengene og hindrer at det blir varmt og klamt.

Hamnes understreker viktigheten av å sove i en god seng.

– Det er gjennom natten vi restituerer og jo flere timer vi klarer å bevare dypsøvnen jo bedre føler vi oss neste dag, forteller Hamnes

Møbler

I tillegg til sengekolleksjonen fører DUXIANA

også møbler. Kolleksjonen består av tidløse klassikere og moderne design.

– Vi har en begrenset kolleksjon av ikoniske kvalitetsmøbler, forteller Hamnes.

Butikken selger mest av Jetson stolen designet av Bruno Mathsson, men har også sofaer, bord og andre stoler som del av sitt sortiment.

– Dette er møbler av solid og godt håndverk som folk vil ha, forteller hun.

Da det er senger DUX har spesialisert seg på er møbelutvalget ikke stort, men det selger godt.

– Vi har for eksempel kun en type spisestol, men denne selger vi mye av, forteller Hamnes.

DUXIANA har butikker i Oslo og i Bergen.

DUXIANA

• DUX ble grunnlagt av Efraim Ljung i Sverige i 1926 er fremdeles 100% familieeid. I dag selges sengene i over 30 land og i mer enn 300 butikker.

• Hos DUXIANA i Vika finner du alt du trenger for å skape et hyggelig og innbydende soverom. De har møbelkolleksjonene fra DUX, lamper fra Louis Poulsen og sengetøy fra DUX bed linen, Himla, Abate, Gant Home og Elegante.

• Adresse: Haakon VII‘s gate, 0161 OSLO

• Web: www.duxiana.no

• Facebook.com/DuxianaVika

• Instagram.com/DuxianaOslo

• Tlf: 22 83 22 12

45 Nº1 2023
OVER: DUXIANA fører også en kolleksjon møbler bestående av tidløse klassikere og moderne design. TIL
HØYRE: Jetson stolen designet av Bruno Mathsson er en populær klassiker fra DUXIANA
TIL VENSTRE: Oeko-tex sengene fra DUX har et innovativt, justerbart og fornybart design. Tanken er at det skal være den eneste sengen du noen gang trenger å kjøpe.
Sengespesialisten i Oslo Interiør & design

W-yacht er norsk importør av merkene Dufour, Greenline Hybrid og Explorer Motoryachts og katamaranmerket Bali, og er kjent i båtbransjen som en ledende aktør når det kommer til kvalitet og service. Hovedkontoret er på Vestre Åmøy like utenfor Stavanger og på Østlandet har de siden 2019 hatt salgskontor og egen salgsbrygge i Vollen marina.

Nytt salgslokale

Vollen Marinas nye tilvekst er det kombinerte nærings og boligkomplekset som sto klart ved juletider. Her har W-yacht flyttet inn i 1.etasje og kan fra et nytt flott salgslokale tilby et bredt utvalg av båter og motorer.

Blant annet satser de på å selge store deler av det maritime sortimentet til Erling Sande. Med båter som Silver Raptor, Silver Beaver, Beneteau Flyer 8 Sun Deck, HR 480 BR og Strana 23 EL båt, bør absolutt alle båtinteresserte finne noe som passer. De selger i tillegg alt av Beneteau med outbord, HR båter og Silver Båter med Suzuki båtmotorer. De har også Rib i alle prisklasser. I tillegg til salgslokalet har W-Yacht en egen salgsbrygge i marinaen. Der ligger det flere brukte Dufor og Greenline modeller for salg, så her er det bare å avtale tid for visning og prøvetur. I tillegg har de bestilt inn nye 2023 modeller fra Dufour som kan leveres denne sesongen.

46 Nº1 2023
Båtliv W-Yacht i Vollen W-YACHT ER ET NORSKEID BÅTFIRMA SOM SIDEN 2007 HAR SOLGT MOTOR OG SEILBÅTER TIL DET NORSKE MARKEDET. W-YACHT SATSER I VOLLEN Tekst: Stein O Kaasa | Foto: W-Yacht

Greenline - et miljøvennlig valg En av de mest spennende båtene i W-yachts sortiment er Greenline. Greenlines hybridmotorer gjør at en sammenlignbar båt med tradisjonell motor vil bruke opptil fire ganger mer drivstoff under sammenlignbare forhold. Ole Andre Worre mener bestemt at Greenline har markedets beste miljøegenskaper og viser til alle modellene er utstyrt med solcellepaneler som bla driver fryseren og kjøleskapet om bord i alle modellene. Greenline tar mål av seg til å både være, økonomisk, stillegående, miljøvennlig og bekvemt. En grunntanke i produksjonen av båtene er da også at el-drift på ingen måte skal gå ut over verken komfort

eller brukervennlighet, snarer tvert imot. Båtene er så stillegående at du ved lav fart kun hører den stress-senkende lyden av bølgene som bryter mot skroget i stedet for den vanlige motorduren. Faktisk kan du i en Greenline kjøre opp til 20 nautiske uten en lyd!

Dream Yacht Charter i Vollen

Ønsker du å eie eller leie båt i utlandet, og ha mulighet til å seile utfra over 50 destinasjoner? W-Yacht er Dream Yacht Charter sin representant i Norge og kan tilby flere muligheter til å eie en seilbåt eller katamaran (fra 35-60 fot) ut fra over 50 destinasjoner. De fleste basene ligger i Middelhavet og Karibien. Det nye av

året er at du kan eie en andel av en båt som også gir deg muligheter til å seile et antall uker hvor du vil, uten kostnad. Mange spennende muligheter til et rikt båtliv både lokalt og i hele verden!

Legg et besøk til W-Yacht i Vollen.

W-Yacht AS - Vollen Marina

• Adresse: Slemmestadveien 416a, 1390 Vollen

* Visning etter avtale

• Web: w-yacht.no

• Tlf: +47 400 04 933

• Epost: post@w-yacht.no

• Facebook.com/wyachtnorge

• Instagram.com/wyacht

47 Nº1 2023 W-Yacht i Vollen Båtliv
Mange flotte båter til salgs på W-Yachts egen salgsbrygge på Vollen Marina. Silver Raptor er den første Silver-modellen i kun glassfiber. Denne lekre Day Cruiseren kan ses i salgshallen og prøvekjøres på vann. Geir Mosteid ønsker velkommen til en hyggelig båtprat. Her med en flott skjærgårdsjeep fra svenske HR Boat. W-Yacht er Dream Yacht Charter sin representant i Norge og kan tilby dere flere muligheter til å eie en seilbåt eller katamaran (fra 35-60 fot) ut fra over 50 destinasjoner.

Perfekt match -- mellom form og funksjon.

Avolia er varm og naturlig, og passer godt inn i den danske designtradisjonen med sine ergonomiske håndtak og minimalistiske design. Når du kombinerer det med høyskap i Corisa dark oak, designet for oss av den danske designduoen Says Who, får du et utmerket luksuriøst utseende i hjemmet ditt til en overraskende lav pris.

DANSK D E S I G N NYHET
Kvik Oslo Skøyen Drammensvejen 133 0277 Skøyen, Oslo Tlf. +47 24 11 11 00 kvik.no/oslo-skoeyen AVOLIA clay & CORISA dark oak 63 941,–* * Veil. utsalgspris kjøkken 63 941,- er for skap og sokkel. Prisen for benkeplaten er 12 518,- . Totalpris 76 459,-. Prisene er ekskl. montering, frakt, vask, blandebatteri, hvitevarer og belysning.

BÆREKRAFTIG GULLSMED

– Vi skal være den gullsmeden som tar miljø mest på alvor, sier daglig leder av Gullsmed Heyerdahl, Thomas Heyerdahl.

– Vi har plukket ut de fire av FNs bærekraftsmål som er mest relevante for oss, og har vi bestemt oss for å jobbe aktivt med disse, sier han.

Det var Thomas Heyerdahl sin far Sten Heyerdahl, som startet Heyerdahl Gullsmed i 1972. Selskapet ble bygget opp på fagkunnskap og et ønske om å tilby noe annerledes. Nå driftes butikkene på Paleet og CC Vest av sønnen og arvtakeren Thomas, som både er gullsmed og diamantekspert. Noe Gullsmed Heyerdahl gjør for å drive grønn business er å bruke resirkulert gull. 80% av gullsmykkene deres er laget av resirkulert gull, noe som betyr at gammelt gull har blitt smeltet om for å gi nytt liv til moderne smykker. Dette gjøres dog først etter at produktene har blitt godt brukt, gjerne i flere generasjoner.

– Det som er så positivt med gull og sølv er at levetiden er veldig lang. Edle metaller kan repareres og redesignes, noe som gjør

at produktene ofte går i arv. På denne måten bidrar vi til en sirkulær økonomi, altså en mer bærekraftig og holdbar økonomi, sier Heyerdahl.

Kortreist, fair trade og menneskeskapte diamanter Ringer, halssmykker, løse diamanter, bunadsølv, klokker, ørepynt og tags by Heyerdahl - gullsmeden tilbyr vakre og tidløse produkter.

Noe mange av produktene har til felles er at de kommer fra norsk design og produksjon. – Vi prioriterer å velge norsk design og produksjon om det er mulig. Mange butikker innenfor retail velger utelukkende å kjøpe billige produkter fra Kina for så å selge de dyrt i Norge. Vi ønsker å unngå dette i størst mulig grad ved å flytte mest mulig produksjon hjem til Norge. En av fordelene med at Heyerdahl Gullsmed ikke er bundet til en kjede, er at de får mer rom til å følge egne verdier, som å støtte norske arbeidsplasser og å unngå å frakte varer rundt halve jorda, som skaper økt CO²-utslipp, sier Thomas.

– Når vi velger underleverandører så tenker vi oss nøye om. Vi må vurdere deres verdier opp mot våre. Bruker leverandøren mye plast og emballasje? Hvor produseres varene deres? Hvordan sendes de til oss? Hvilket materiale er varene laget av? Overholder de FNs menneskerettigheter? Er varene fair trade? Utvinning av gull og diamanter kan være forbundet med kriminalitet, smugling og ulovlig jordovertakelse. Derfor er det viktig

av Thomas Heyerdahl / Heyerdahl Jewellery design. «iDiamond ear» er laget av 18 karat massivt gull, og fattet med totalt 204 diamanter på til sammen 1.65 karat.

50 Nº1 2023 Gullsmed Den grønne gullsmeden
Tekst: Jonina Reynisdotir | Foto: Gullsmed Heyerdahl
MÅLET TIL GULLSMED HEYERDAHL ER Å BLI DEN MEST BÆREKRAFTIGE GULLSMEDEN I NORGE.
Verdens mest eksklusive øretelefoner. Designet
51 Nº1 2023
Gullsmed
Den grønne gullsmeden
Thomas Heyerdahl er ikke bare en gullsmed, han er også diamantekspert. En spenstig, innovativ diamantekspert som har gjort mange prosjekter sammen med internasjonale merker.

for Heyerdahl Gullsmed å utelukkende kjøpe gull og diamanter fra lovlige kilder som er sertifiserte. Hvis gullet er fair trade, så betyr det at gullet er utvunnet i tråd med FN og Fair Trades strenge sertifiseringskriterier, forteller Heyerdahl.

– Nå selges det i økende grad menneskeskapte diamanter, diamanter som lages i laboratorium. Men er disse diamantene miljøvennlige? Når diamantene er produsert i et laboratorium, så brukes det mye strøm. Kommer denne strømmen fra vind, sol eller vann? Eller olje, kull eller atomkraftverk? Dette er ting vi må vite før vi kan tilby laboratorieskapte diamanter som et alternativ, sier butikkeieren bestemt.

Og målet til Thomas Heyerdahl er ikke noe mindre enn å bli den mest bærekraftige gullsmeden i Norge.

– Vi skal ta hensyn til miljøet rundt oss, og vi skal kommunisere det til kunden. Kunden skal ville velge oss fordi vi er forsetet på miljøspørsmålet.

Innovativt diamantdesign

Thomas Heyerdahl er ikke bare en

gullsmed, han er også diamantekspert. En spenstig, innovativ diamantekspert som har gjort mange prosjekter sammen med internasjonale merker.

– Jeg gjør innovative ting i en bransje som blir sett på som litt konservativ.

I samarbeid med blant annet Nokia, Apple, Audi og Nike har Thomas Heyerdahl pyntet sneakers, biler og telefoner med diamanter.

Faktisk har han laget verdens dyreste iPod med 430 diamanter. Han har vært med på å sprenge grenser og å føre teknologi sammen med tradisjonell gullsmedkunst og design.

Hans mange, spennende PR-stunts har tiltrukket seg kunder som ønsker noe spesielt. – Vi ønsker å tiltrekke oss diamantkunder som setter pris på å kjøpe gode produkter fra noen som kan faget.

Butikk versus netthandel Selv om Gullsmed Heyerdahl har hatt åtte ulike butikker i Oslo, så har de bare to nå; en på Paleet og en på CC Vest. Med en nettbutikk i grunn, så holder det,

sier butikkeieren.

– De fleste kunder kjøper ikke kostbare diamantringer på nett, men de bruker nettbutikken til å orientere seg på hva vi selger og hva de ønsker seg.

Av den grunn er det viktig for Thomas å skape unike opplevelser for kundene sine når de kommer til butikkene hans.

– Vi leter hele tiden etter måter vi som butikk kan skille oss ut fra netthandelen som vokser fort nå om dagen. Vi må gi kunden noe nettbutikken ikke kan gi, vi må skape en unik opplevelse, en trygghet, sier han.

Heldigvis får Thomas fortsatt hjelp av sin far, som grunnla gullsmedbutikken.

– Faren min er 80 år, men han er fortsatt med i driften og har egne prosjekter han gjennomfører. Vi har mye å lære av han, og vi er glade for at han er med videre, selv etter 50 år i selskapet, smiler Thomas.

FAKTA Heyerdahl

• Butikker: Paleet, CC-Vest og heyerdahl.no

• Telefon: 22 55 25 25

• E-post: post@heyerdahl.no

• Webside: www.heyerdahl.no

• Facebook.com/heyerdahl.gullsmed

• Instagram.com/heyerdahl_gullsmed

52 Nº1 2023
gullsmeden
Gullsmed Den grønne
Over og under: Heyerdahl har butikker på Paleet og CC Vest, i tillegg har de nettbutikken sin på heyerdahl.no. Tags by Heyerdahl er som et smykke til dine sneakers og du kan velge blant en rekke ulike styles!
Dersom du i fremtiden skulle trenge vår kompetanse, kan vi love deg at alle her på PK1 skal gjøre alt vi kan for å oppfylle dine forventninger. PK1.no
Hjemmeside: www.pk1.no | Telefon nr. 55 99 11 00 | E-post: post@pk1.no Besøksadresse: Sandslimarka 61-63, 5254 Sandsli / Bergen
Christian Busch Spes.plastikkirurgi Tom Inge Ørner Spes.plastikkirurgi
TIL EN HYGGELIG
RINGERIKSVEI 34/36 WWW.BEKKESTUASENTER.NO
VELKOMMEN
VINTER HANDEL! GAMLE

TAKK FOR AT DU HANDER LOKALT

Hos oss på Bekkestua Senter finner du alt du trenger. Vi har spennende nisjebedrifter og butikker med variert sortiment. Stikk innom for et godt måltid eller en deilig kakao i vinterkulda.

Vi setter deg som kunde i fokus og har et hjerte som banker for den lokale handelen.

ÅPNINGSTIDER: 10-20 ( 10-18 ) FØLG OSS PÅ

ET VINTERPARADIS

Snøsikre Kvitfjell Alpinanlegg er skientusiastenes førstevalg. Lokalisert kun 40 minutter nord for Lillehammer, med løyper i hele spekteret fra barneområder til svarte løyper med olympisk standard. Alle tre fjellsider har et bredt utvalg hoteller, hytter, leiligheter, restauranter og alpinbakker for alle.

På Kvitfjell nye fjellside, Varden, ligger nye utleiehytter i en egen liten fjellandsby med familievennlige løyper utenfor døren. Fred og ro, flere kilometer med nypreppede løyper og frikjøringsområder der du kan rendyrke skikjøringen din uten kø og mas. Her finner du utfordringer og skiglede for alle nivåer; enten du vil bryne deg på den olympiske utforløypa eller om du ønsker å legge dine første skiopplevelser i et av deres familieområder. Vestsiden er et perfekt utgangspunkt for barnefamilier; her er det enkel adkomst fra E6 og nytt servicebygg med, skicafe, skiutleie og sportsbutikk.

Skientusiastenes vinterparadis

Kvitfjell er et komplett og snøsikkert skianlegg med skiutfordringer for alle nivåer. Anlegget er gjerne det første alpinsenteret til å åpne løypene

om høsten og av de siste som stenger i slutten av april og er kåret av VG til landets beste alpinanlegg for alpinister. Nøkkelen til suksessen er å tilby skiopplevelser på øverste hylle. Over 100 snøkanoner og det samme crewet som preparerer til de årlige WorldCup-rennene, sørger for at du alltid kan glede deg til å føle perfekt, nypreppet snø under skiene.

Barnas Kvitfjell - Junior skipatruljen og snørøverne

I Kvitfjell kan barna leke seg til ferdigheter og kunnskap, gjennom «Junior Skipatruljen» og deres to barneområder. I Snørøverland kan små snørøvere dra på skattejakt og teste snørøverskutene, men pass deg for snørøverkanonen! Selve Snørøverfortet er også hovedkvarteret til «Junior Skipatruljen», banden som holder øye med hva

56 Nº1 2023
Kilde: Kvitfjell.no Foto: Kvitfjell Alpinanlegg Vinteraktiviteter
Kvitfjell

som skjer skianlegget. Unge skipatruljører får egen vest, walkie talkie, klistremerke og et fordelskort som gir tilbud på varm drikke på serveringsstedene. Barneområdet på vestsiden er utvidet med ny båndheis og får nye grillhytter til neste sesong. Det finnes også Barnas World Cup og Kvitfjellparken vest.

Cafeer, afterski og luksus

Langs løypene byr Kvitfjell på hyggelige cafeer og afterskisteder med personlighet. Velg mellom steder som Tyrihanstunet, Koia, Plaza eller Ski Inn Diner på Vestsiden. Midt i bakken troner et av landets beste og mest særpregete hoteller; GudbrandsGard. Med

svømmebasseng, nattklubb, spisesteder og spaavdeling har du alt du trenger for å skjemme deg selv bort i røff luksus.

Service og langrenn

Fra toppen av Kvitfjell brer løypenettet seg utover både øst og vestsiden. Hver fjellside har sin egen skiutleie og sportsbutikk. Med skiskolens dyktige instruktører kan du la dine barn få sine første alpine skiopplevelser eller selv finpusse teknikken. Og har du lyst til å la alpinskiene hvile kan du nyte unik natur og velge fritt i 600 km preparerte langrennsløyper i den norske fjellheimen.

kvitfjell.no for mer informasjon

57 Nº1 2023
KVITFJELL : 29 km
• + 2
• £ 2
• : 25
. 12
Kvitfjell Vinteraktiviteter
FAKTA
alpinløyper
Terrengparker
Barneområder
Løyper, 11 blå, 5 grønne, 6 røde, 3 sorte
heiser; 3 stolheiser, 2 T-kroker, 4 tallerkenheiser, 3 rullebånd • w Toppstasjon 1039 m • C Høydemeter 854 m • I 2,6 km flombelyste alpinløyper • + 600 km preparerte langrennsløyper i nettverket • h Se

BÆRUMS VERK

- en unik destinasjon for interiør

Er du ute etter designmøbler og unike interiørartikler er Bærums Verk destinasjonen for deg. Hos oss finner du butikker med alt fra det mest kjente innen skandinavisk og internasjonalt design, til helt unike interiørartikler som er produsert her.

Håndlaget og unikt

En rekke kunsthåndverkere har sine verksteder og butikker her, og produserer unike interiør og designartikler.

Solid håndverk og kvalitet i materialer som tre, keramikk og glass.

Gjennom hele året kan du oppleve ulike aktiviteter innen historie, matglede, kunst og handel hos oss. Scan QR koden eller gå inn på vår nettside baerumsverk.no for mer informasjon.

baerumsverk.no @baerumsverk

facebook.com/baerumsverk

Elefantenhenget i 18 karat gull.

KJÆRLIGHET FOR NATUREN

Natur, kunst, familie, kjærlighet og skjønnhet – dette er inspirasjonskildene til det danske smykkemerket Ole Lynggaard Copenhagens magiske smykker. En fasinerende blanding av kreativitet, luksus, stil og mesterlig håndverk.

60 Nº1 2023
Mote & design Ole Lynggaard Copenhagen

Love armlenken uttrykker

Charlottes kjærlighet til «Bohemian Looks». Alle ledd har forskjellige størrelser, noe som er med på å skape et lekent, men chic uttrykk.

Ole Lynggaard, grunnleggeren av selskapet med samme navn, har videreført sitt fantastiske designtalent til datteren Charlotte. Begge er lidenskapelige designere og gullsmeder. Hennes edle smykker – ofte med imponerende naturlige former – har tilhengere over hele verden. Selskapet er et solid familiefirma. Charlottes bror Søren, og hennes datter Sofia er nemlig også en del av det kreative og suksessrike firmaet. De tradisjonelle og godt forankrede familieverdiene er derfor svært viktig i den danske smykkeproduksjonen. Firmaet er basert i Hellerup, en fin forstad til København. Her, i umiddelbar nærhet til stranden, lages smykkene, designet med stor vekt på detaljer og godt håndverk. Blant det store spekteret av vakre smykker finner vi blant annet Leaves og Lotus-kolleksjonene, og ikke minst de ekstravagante smykkene i den unike BoHo kolleksjonen. Med sine voluminøse og uimotståelig vakre edelstener utstråler denne kolleksjonen en helt spesiell eksklusivitet.

Elefantanhenget i 18 karat gull designet av Ole Lynggaard, har blitt et ikon. Den lages også fullbesatt med hvite diamanter eller med en enkel praktfull edelsten. Charlotte er spesielt begeistret for fargede edelstener og hun kan kunsten med å kombinere edelt gull med diamanter, perler, rutilkvarts og grønn turmalin for å nevne noen.

I Oslo selges kolleksjonene fra OLE LYNGGAARD COPENHAGEN blant annet hos Gullsmed H.A. Neerbye i Henrik Ibsens gate 60. – Vi har nettopp vært i København og besøkt firmaet. Her fortalte Charlotte Lynggaard om hvordan hun velger ut stener, og hvor krevende prosessen er for å utvinne de flotte edelstenene hun arbeider med. Det gir oss en stor glede å formidle dette videre til våre mange trofaste OLE LYNGGAARD COPENHAGEN kunder. Det er alltid inspirerende og lærerikt å møte Charlotte, og få ta del i hennes smykkeunivers. Vi gleder oss til å vise frem smykkene i vår helt nye OLE LYNGGAARD COPENHAGEN avdeling, forteller daglig leder Camilla Mesel Clausen.

Ny Forest ring som Charlotte opprinnelig designet til seg selv. Nå har den funnet vei inn i Forest kolleksjonen. Ringen er i 18 karat gult gull og med en brillant.

Nye Love band øreringer. Voluminøs men likevel lett. Grafisk og organisk. Elegant i 18 karat gult gull med 124 brillanter. Selges enkeltvis.

Fakta Juvelér H. A. Neerbye

• Juvelér H. A. Neerbye ble etablert i Oslo i 1914 av Hans Anton Neerbye. Siden den gang har de tilbudt sine kunder eksklusive merkevarer, som Ole Lynggaard Copenhagen, og et godt utvalg unike diamantsmykker.

• Adresse: Henrik Ibsens gate 60, 0255 Oslo

• Web: neerbye.no

• Facebook.com/Neerbye

• Instagram.com/gullsmedneerbye

• Tlf: 22 54 54 30

• Epost: gullsmed@neerbye.no

61 Nº1 2023
Mote & design
Ole Lynggaard Copenhagen
Design duo: far og datter – Charlotte og Ole Lynggaard

En

Et besøk hos Værtshuset Bærums Verk er en unik opplevelse. Ikke bare serverer kjøkkenet de deiligste retter basert på sesongens beste råvarer, her sitter formelig historien i veggene. Det lille rødmalte tømmerhuset er nemlig Norges eldste spisested. Værtshuset åpnet dørene for første gang i 1641og kan skilte med en helt spesiell atmosfære. Alle værelsene har ulik størrelse og innredning, og lave dørkarmer,

høye terskler og trange passasjer er en del av sjarmen. I hagen bak huset ligger dessuten låven som brukes til større selskaper og det som må være en av landets mest idylliske uteserveringer i sommerhalvåret. Bærums Verk ligger bare en kort tur fra Oslo eller Sandvika, men det er nesten som å komme til en annen verden. Med fossen brusende i bakgrunnen kan du oppleve både natur, gamle bygninger, spen-

nende butikker, kunsthåndverk og skulpturer. Og som et naturlig midtpunkt i det hele ligger Værtshuset Bærums Verk og byr på både lunsj og middag.

Hyggelig vertskap

Værtshuset blir ofte kalt Bærums skjulte perle. En stor del av suksessen kan nok uten tvil tilskrives vertskapet Ulla og Bob Laycock. Ekte-

62 Nº1 2023
Mat & drikke Vinter på Bærums Verk Tekst: Mona Gullstein | Foto: Værtshuset Bærums Verk Det er få steder som kan matche stemningen som du finner hos Værtshuset Bærums Verk. Her kan du nyte fantastiske retter av årstidens råvarer, mens mørket senker seg utenfor vinduene og varmen fra peisen sprer seg i den lune trebygningen!
UNIK
Verk
OPPLEVELSE hos Værtshuset Bærums

paret tok over som vertskap i 2000. På et sånt sted sklir ansvarsområdene litt over hverandre, men Bob har hovedansvaret for maten og Ulla for serveringen og det administrative. Ulla er opprinnelig finsk, noe som blant annet gjenspeiler seg i de finske rugbrødene som ligger på en trefjøl ved den gamle grua. Rugbrød det for øvrig går gjetord om langt utenfor Bærums grenser, og Ulla røper at det hender rett som det er at noen spør pent om de ikke kan få noen skiver av det gode brødet til kaffen eller ølen. Nå på vinteren fyrer de opp i peisen og lar både varmen og peislukten spre seg i det gamle tømmerhuset. Den lune stemningen gjør at man gjerne nyter lange kvelder med god mat og godt selskap, uten å bry seg om været utenfor.

Sesongens råvarer

Menyen hos Værtshuset er inspirert av norske herregårdstradisjoner fra siste del av 1800tallet, der de tilberedte lokale, norske råvarer sammen med noe utenlandsk og eksotisk. – Vi serverer ærlig og naturlig mat. Folk vet

– Vi endrer menyen etter sesong og hvilke råvarer som er tilgjengelige. Så langt det er mulig forsøker vi å bruke mest mulig lokale råvarer. Vi bruker også mye bær og urter fra vår egen hage. Akkurat nå har vi for eksempel lagd masse syltetøy av solbær, stikkelsbær og rips fra hagen. Vi har også bikuber i hagen som har produsert masse honning for oss. Menyen hos Værtshuset inneholder en rekke fristende retter, fra kantarellsuppe og grillet kamskjell med jordskokk til piggvar og hummerfrikasse med hvitvinssaus.

– Indrefilet av okse med rødvinssaus er veldig populært, særlig ved store feiringer som brylluper og konfirmasjoner. Vi har jo alt som er godt om på menyen, fra lam og ørret til epler, plommer, kantareller og hylleblomst. Til dessert har vi blant annet sjokoladekake med is av gresskar som smaker utrolig godt, sier

Med rom i ulike størrelser og låven som et eget selskapslokale er Værtshuset også det perfekte stedet å feire livets små og store begivenheter. – Vi arrangerer selskaper fra fødsel til grav med alt imellom. Mange kommer tilbake hver gang noe i familien skal feires, noe vi selvfølgelig synes er ekstra hyggelig, avslutter Ulla og ønsker alle hjertelig velkommen til Værthuset Bærums Verk!

Værtshuset Bærums Verk

• Norges eldste spisested på historisk grunn i Bærum. Værtshuset ble oppført ca 1640.

Værtshuset sitt matkonsept er inspirert av herregårdsmåltider som ble servert på norske storgårder i siste halvdel av 1800- tallet.

• Adresse: Vertshusveien 10, 1353 Bærums Verk

• Telefonnummer: 67 80 02 00

• Web: vaertshusetbaerum.no

• Facebook: facebook.com/vaerthusetbaerum.no

• Instagram: instagram.com/vaertshusetbaerum

63 Nº1 2023
Verk Mat & drikke
Vinter på Bærums

Ordene tilhører Costume-redaktør Kine B. Hartz, som var konferansier under den kombinerte smykke- og motevisning hos Thune, – en begivenhet som markerte nyåpningen av Thunes Flagship store i Stortingsgaten. Modellene som elegant beveget seg rundt i lokalet fremsto som levende bevis på hvor vellykket trenden er. I flere omganger fikk vi se hvordan smykker og klokker virkelig kan løfte et antrekk. Fra diskré og finstemte anheng og ørepynt, til mer kraftige statement pieces. Stylingen bar også bud om man med fordel kan bruke flere ringer, armbånd og kjeder samtidig. Smykker er dessuten ikke lenger bare forbeholdt kvinner. Menn har i mange år måttet holde seg til klokker og maskuline armbånd, men takket være trendsettere som artisten

Harry Styles er det ingen som lenger løfter et øyebryn om menn nå ifører seg et perlekjede. Det ser kort og godt bra ut. Det gjør også selve butikken. Totalt nyrenovert og utstyrt med en delikat fargepalett; et utrykk og design som vil bli innført i Thunes øvrige butikker. Hovedbutikken i Stortingsgaten er i tillegg utvidet med en hel etasje; den øverste dedikert til anerkjente urmerker. Nede har smykkekolleksjonen fått enda bedre plass.

Tradisjonsrik historie Selv om forretningen er nyrenovert sitter likevel historien i veggene. I år feirer Thune 166 år i bransjen. Historien startet i 1857, da 26 år gamle Nilius Martinius Thune overtok lokalene til gullsmed Brinck i Kirkegaten 10. Den unge

mannen var dyktig, og bare fire år senere kjøpte han hjørnegården på Egertorget. Området var den gang en del av Oslos utkant og grepet ble betraktet som høyst vågalt. Det viste seg imidlertid å være et godt strategisk valg. Det var der byens sentrum en dag ville ligge. Lenge holdt Thune til på samme sted, men i 2015 flyttet de hovedbutikken til Stortingsgaten. I et nytt og moderne lokale kunne Thune utvide sortimentet ytterligere. I dag, syv år senere, er forretningen en av Nordens største smykke- og klokkebutikker.

Unikt vareutvalg - unik service

Totalt rommer Thune nå 15 ulike butikker og er med det en av landets ledende aktører innen gullsmed- og urmakerbransjen. De er store,

64 Nº1 2023
Under nyåpningen av Thunes Flagship store ble det arrangert en kombinert smykke- og motevisning. Hovedbutikken i Stortingsgaten er utvidet med en hel etasje; dedikert til anerkjente urmerker.
Gullsmed & urmaker Thunes Flagship Store Tekst: Siri Gerrard | Foto: Thune & IN magasinet
Hos Thune skal det være kvalitet i alle ledd. I vareutvalg, lokaler, hos betjening og i håndverk.
– DE SISTE ÅRENE HAR SMYKKER BLITT EN STADIG VIKTIGERE DEL AV MOTEBILDET. NÅ HANDLER DET IKKE BARE OM EN KLESGARDEROBE. FOR MANGE ER DET LIKE VIKTIG MED EN EGEN «SMYKKEGARDEROBE». FUNKLENDE MOTE I STORTINGSGATEN

men servicen oppleves likevel som nær og personlig. Gjennom årene har Thune derfor opparbeidet seg en fornøyd kundekrets. Jeg er selv en del av den. Det var hos Thune jeg kjøpte mine første ordentlige smykker for egne penger. Som fattig student hadde noen høyst uventede kroner fra en gammel grandtante havnet på kontoen min. Det fornuftige hadde selvsagt vært å bruke dem på mat og husleie, men jeg hadde lenge ønsket meg en diskré diamantring og tilhørende ørepynt – og hos Thune var det samtidig diamantdager med gode priser. Det ble diamanter. Ringen fant jeg med én gang, men ørepynten var jeg mer usikker på. Etter å ha «tegnet og forklart» ble det etter hvert åpenbart at det jeg hadde sett for meg ikke fantes. Heller ikke det var noe problem. Thunes dyktige gullsmed konstruerte dem for meg. Resultatet ble perfekt. I dag, mer enn tyve år senere, er øredobbene fortsatt blant mine favoritter. Ringen bærer jeg daglig.

Klassisk og trendy

Nylig nøt jeg også godt av Thunes innbytteordning for gull. Såkalte hoops har vært en del av smykkeinventaret mitt så lenge jeg kan huske. Men, som sikkert flere har erfart hender det av og til at man mister ting. Plutselig hadde jeg flere øreringer i ulike størrelser uten partner i smykkeskrinet mitt. Jeg leverte dem til Thune og byttet dem inn i et par flunkende ny øreringer. Mot et lite mellomlegg kunne jeg dessuten velge et par som var både større og tykkere enn det jeg i utgangspunktet kunne ta meg råd til. At en slik bytteordning i tillegg er miljøvennlig er en ekstra bonus. Da jeg foretok dette byttet gjorde Thunes vennlige betjening meg oppmerksom på at jeg fritt kunne velge fra butikkens vareutvalg. Det var ikke sånn at gult gull kun måtte byttes i samme edle metall. Selv om jeg til slutt endte opp med å gjøre nettopp det tok jeg meg likevel god tid til å se. Fristelsene er nær sagt uendelige. Fra klas-

siske smykker med royalt uttrykk (og ja, Slottet er kunde) til friske og mer trendy kolleksjoner. Ekte vare alt sammen, men også til priser de fleste kan leve med. Det samme gjelder Thunes utvalg av klokker. De kan skilte med ur fra giganter som Omega, Breitling og Chopard, men anbefaler like gjerne mer affordable luxury fra produsenter som Tissot. Kvaliteten er det likevel ingenting å si på. Og kvalitet er et nøkkelord. For det er kvalitet Thune først og fremst handler om. I alle ledd. I vareutvalg, lokaler, hos betjening og i håndverk. En mer verdig jubilant skal man lete lenge etter.

Fakta Thune

• Flagship store: Stortingsgaten 6

• Nettbutikk: thune.no

• Facebook.com/Thune.Jewelry.Watches

• Instagram.com/thune.no

65 Nº1 2023
Thunes Flagship store er totalt nyrenovert og utstyrt med en delikat fargepalett; et utrykk og design som etter hvert også vil bli innført i Thunes øvrige butikker. Thune Jewelry & Watches er en av Norges ledende bedrifter innen gullsmed- og urmakerbransjen med historie tilbake til 1857.
Gullsmed & urmaker
Thunes Flagship Store

FAMILIEPARADIS

I HAFJELL SLIPPER DU Å VELGE MELLOM FAMILIEFERIE OG RÅ SKIKJØRING.

HER I HAFJELL FINNER DU BEGGE DELER.

Bare et kvarters kjøring nord for Lillehammer ligger et av Norges største og mest allsidige skianlegg. Hafjell alpinsenter er den snøsikre familiefavoritten som legger til rette for gode skiopplevelser, for alle nivåer – fra nybegynner til ekspert.

Raskt og tilgjengelig

Hafjell ligger drøye to timers kjøring fra Oslo via E6 – en komfortabel og trygg motorvei hvor trafikken flyter godt. Knapt et annet skianlegg i Norge har bedre tilgjengelighet eller lettere reisevei enn Hafjell, som ligger godt synlig fra E6. Du kan også kjøre kollektivt med tog via Oslo Lufthavn. Toget stopper i Lillehammer med korresponderende buss til Hafjell Alpinsenter.

Barnas Hafjell

I Hafjell er det tre forskjellige familie-områder

som passer perfekt til din skiferie med familien, et plassert i dalområdet, et ved gondolavstigningen og et på toppen ved Gaiastova.

KIDS Knerten består av Familiebakken og Knerten og ligger sentralt til i Hafjells dalområde men er dessverre ikke åpent i år.

Gaia er gratis for alle å bruke - hele sesongen! Man trenger ikke keycard for å benytte seg av heisen, det er bare å gå gjennom heisporten. KIDS Gaia er dermed det perfekte stedet å prøve seg på ski for første gang, både for liten og stor.

Gondolen til fjells

Gondolen tar deg raskt og komfortabelt opp til Hafjells andre barneområde og midtpunktet, Mosetertoppen. Her kan barna boltre seg selv uten ski på beina. Gondolen gjør det mulig å ta med både barnevogn, rullestol og hund.

KIDS Mosetertoppen ligger rett ved gondolavstigningen og er det perfekte samlingspunktet for familien

KIDS Gaia er familieområde på Hafjelltoppen rett ved Gaiastova. Hele familieområdet på KIDS

På Mosetertoppen ligger barneområdet, Frontyard for kids, lett tilgjengelig. Her kan hele familien kose seg i en brede bakker med små hopp og morsomme slalåmporter tilpasset de aller minste. Kjør ned på ski og ta båndheisen opp igjen. Trengs en større

66 Nº1 2023
Tekst/kilde: Hafjelll.no
Vinter i Norge Hafjell
Foto: Vegard Breie 2016, Hafjell Alpinsenter AS

utfordring, tar du skålheisen opp og prøver skogsløypen. Midt i området ligger en varmestue hvor du kan få tilbake varmen. På Mosetertoppen finnes også Skimovie, en slalåmløype med ekte startport, tidtaking og filming. Her kan du være alpinstjerne for en dag – utfordre familie og venner, og dele filmene direkte på Facebook.

Skulle sulten melde seg ligger Hafjells kulinariske flaggskip, Skavlen, strategisk til ved Gondolen. Deilige, italienske pizzaer, møre lammeskanker, og fjellets uimotståelige kanelboller. Skavlen er for øvrig bare ett av flere spennende spisesteder i skianlegget.

Park for alle nivåer

I Hafjell er det parktilbud med god plass, og utfordringer på alle nivåer. Prøv hopp for første gang i Frontyard for Kids, eller lek deg i blåparken «Backyard» med mellomstore hopp, bokser og railer. Kjør på railer og bokser i Railgarden som leder inn i hovedparken. Terrengparken

«Mainpark» er den perfekte lekeplass for de aller tøffeste er men den er dessverre stengt i år. Parken i Hafjell er kåret både til Norges beste park og en av verdens ti beste parker av internasjonale medier. I dag trener fremtidens ski- og snowboardstjerner her. Både nasjonale og internasjonale arrangementer finner sted i Hafjellparken.

Allsidige Hafjell

Kombinasjonen av god skikjøring, spennende utfordringer, deilig mat og nærheten til byen er trolig det som har gjort at Hafjell er et av Skandinavias mest populære steder å legge skiferien. Likevel er det sjelden trangt i bakken. Her finnes et stort utvalgt av bakker, både i ferdighetsnivå og utforming. Her er de brede carvingbakkene, de spennende bakkene gjennom skogen og de naturskjønne bakkene med utsikt innover Gudbrandsdalen og fjellriket så langt øyet ser.

Dra og opplev Hafjell sammen.

67 Nº1 2023
FAKTA OM HAFJELL
w
1030 m
Toppstasjon
195 m
C Bunnstasjon
w Høydemeter 835 m
G 44 km alpinløyper
G 32 Løyper; 8 blå, 13 grønne, 8 røde, 3 sorte
£ 3 barneområder
+ 4 Terrengparker
. 17 heiser; 3 stolheiser, 5 T-krok, 6 tallerkenheiser, 3 rullebånd og 1 Gondol
G F Lengste
7 km
nedfart
I
tirs-tors; 7 km flombelyste alpinløyper + park
Kveldskjøring
(Backyard)
+ 300 km preparerte
– 600 km med
til
langrennsløyper
tilknytning
Sjusjøen
I 6 km
for
lysløype
langrenn
h For mer informasjon se hafjell.no
Foto: Vegard Breie 2016, Hafjell Alpinsenter AS Foto: Vegard Breie 2016, Hafjell Alpinsenter AS Foto: Hafjell Alpinsenter AS
Hafjell Vinter i Norge
Foto: Vegard Breie 2016, Hafjell Alpinsenter AS

Alt du trenger til vinterens måltider

finner du hos Coop Mega Meglergården

OG NYTTÅRSFEIRINGEN ER AKKURAT FERDIG, OG BUTIKKSJEF MALIN FORTELLER OM FANTASTISKE SALGSTALL OG STORFORNØYDE KUNDER.

Etter jul og nyttår skifter nordmenns matvaner fullstendig. Malin forteller at det nærmest blir bråstopp i salget av rødt kjøtt og tunge middagsretter. Folk etterspør i langt større grad magrere og «sunnere» alternativer med kylling, fisk og mye friske grønnsaker. Med en fantastisk frukt og grønt-avdeling, og det som muligens er landets beste ferskvaredisk har kundene store valgmuligheter.

Storstue

Butikken som åpnet for under 1 år siden har på kort tid befestet posisjonen som Bærums storstue innenfor dagligvarer. Med en unorsk tilnærming til ferskvarer og kompromissløs satsning på kvalitet og service har butikken i aller høyeste grad levd opp til sine egne hårete ambisjoner om å være det de selv omtaler som

et «Mattempel». Det finnes gode dagligvarebutikker her til lands, det er det ikke tvil om. Både i Oslo og Bærum har vi vært velsignet med aktører som isolert sett kan konkurrere med det beste utlandet har å by på. Men sett under ett må vi være så ærlige at den norske dagligvarebransjen er preget av mange aktører med lite utvalg.

Inspirasjon og matglede Mange opplever derfor at det er i lite spennende å dra på den lokale butikken. Den vanlige butikken på hjørnet med plastinnpakket mat og lite utvalg er ikke akkurat egnet til å fremme inspirasjon og matglede. Også har vi det ensidige søkelyset på pris. De store aktørene holder som alle vet på med en evigvarende krig, der fokus hele tiden er pris, pris og atter pris. Du

Tekst & foto: Stein O Kaasa 68 Nº1 2023 Bekkestua Coop Megas matglede-tempel i Meglergården
JULE Coop Mega Meglergården har muligens Norges flotteste fiskedisk.
69 Nº1 2023
matglede-tempel i Meglergården Bekkestua
Petter, Philip, Caroline og Mathea. Flinke folk med lidenskap og stolthet for jobben.
Coop Megas

skal følge godt med dersom du skal få med deg at noen prater om kvalitet og utvalg. Spesielt i disse dager er vel alle enige om at pris er viktig. Men personlig savner jeg å bli inspirert når jeg går i butikken. Spesielt når helgehandelen skal gjøres unna.

Skreien har kommet!

De fleste tenker på skalldyr som typisk sommermat. Det er jo på sett og vis riktig, men faktum er at for eksempel blåskjell og reker er på sitt beste nå i vintersesongen. Det kalde vannet gir optimale levevilkår for skalldyr, kreps, reker og skjell. Det iskalde vannet gjør at en del alger blir borte noe som har en fantastisk effekt på kjøttet. Et årlig syn litt ut på nyåret er at restauranter og gode matbutikker annonserer at «skreien har kommet». Februar med Valentines er selveste kjærlighetsmåneden, og skreien blir da også kalt for en kjærlighetsfisk. Til daglig holder skreien til i Barentshavet, men hver vinter svømmer den over 1000 kilometer i jakten på kjærligheten. Endestasjon for denne drøye svømmeturen er havområdene ved Lofoten og Vesterålen, der

den selv ble unnfanget. Siden skreien svømmer langt får den et fast og fint kjøtt, samtidig er den hvite fisken særlig kjent for sin milde og gode smak.

Fantastisk råvare Skreien er i sesong noen få måneder i året og er ifølge ferskvaresjef Philip Rønsen en av våre desidert beste råvarer. Det Rønsen ikke

vet om tilbereding av denne mytiske matfisken er knapt vært å vite. Hans kjærlighet til denne fisken har resultert i det som muligens er Norges flotteste fiskedisk. I tillegg kan han skilte med flere «Coop-Norgesmesterskap i skrei». Ifølge ham selv handler det om å bestille fra de aller beste leverandørene. Når man så har fått tilgang til den aller fineste fisken, handler mye om hvordan man tilbereder og skjærer stykkene. Det er her lidenskapen og stoltheten til de ansatte kommer inn.

– For oss her på Coop Meglergården handler om å sette en standard. Det er det som skiller de beste fra de nest beste. Vi har en genuin kjærlighet til råvarene og et stort ønske om å kunne tilby kundene den aller best tilgjengelige maten.

Velkommen til Coop Mega Meglergården.

• Adresse: Meglergården, Gml Ringeriksvei 43c, Bekkestua

• Tlf: 67 56 06 00

• Web: coop.no

• Facebook.com/coopmega

70 Nº1 2023 Bekkestua Coop Megas matglede-tempel i Meglergården
Fakta Coop Mega Meglergården Skalldyr smaker best om vinteren. På nyåret legger mange over til et sunnere kosthold med fisk, magert kjøtt og mye frukt og grønt. Lekkert og velsmakende. Ostedisken imponerer med stort utvalg og spennende overraskelser. Ikke glem blomstene til Valentines Day!

GRAND SESONGÅPNING

Lørdag 25. februar åpner Hankø Hotell & Spa etter vinterstenging, med ett forrykende tilbud og show med Lasse Sagen. Kjent tolker av Barry White, Tom Jones og andre artister.

Pris pr. person i dobbeltrom 1.695,- for hele pakken.

Prisen inkluderer: Aperitif • 3 retters middag med kaffe • Show med Lasse Sagen • Overnatting med frokost • Inngang til spa-avdeling og trimrom.

SKREIAFTEN

Vi inviterer til Skreiaften lørdag 4. mars.

Pris 595,- pr. person.

Prisen inkluderer: Forrett, Skrei med tilbehør, dessert og levende underholdning. Overnatting i dobbeltrom inkludert frokost 995,- pr. døgn for 2 personer.

KVINNE WEEKEND

11. til12. mars gjentar vi suksessen fra 2022 Pris 1.895,- pr stk i dobbeltrom inkl Afternoon tea, tapas buffet, inngang til spa og frokost.

Det blir stander fra Ni-Ri, Neon Fashion Asscessories, flere leverandører annonseres i januar. Det blir kurs i blomsterbinding og makeup. Mer nyheter i januar, følg med på vår Facebookside. Vi tilbyr også spabehandlinger, mot ekstra betaling. Etter middag blir det party med DJ.

FOR BESTILLING
tlf 69 38 28 50 eller e-post
KONTAKT OSS PÅ
booking@hankohotell.no

Jensemann

Det sies om Michelin restauranter med tre stjerner at de gjør byen de ligger i til et reisemål i seg selv, uavhengig om selve byen har lite eller ingenting ellers å by på. Internasjonalt er det faktisk en hærskare av såkalte gourmander, som velger reisemål med utgangspunkt i hvilke restauranter de ønsker å besøke. Denne skribenten har lenge lekt med tanken om å starte med stjernemarkering av puber. Og da tenker jeg på de gode gamle klassiske pubene.

Vurderingskriterier vil selvsagt omfatte ting som øl utvalg, stemning, service, kunnskap og innredning. Dersom mitt tankespinn om å etablere en slik ordning ligger Jensmann særdeles godt an til å stikke av med tre stjerner (eller tre seidler?). Her er det full pott på alle kriteriene jeg ramset opp, men i tillegg har Jensemann en annen kanskje enda viktigere funksjon. Da tenker jeg på den klassiske puben som sosial arena.

Et samlingspunkt

Noe av det som er det aller fineste med den klassiske pubkulturen, er at puben er et sosialt samlingspunkt som bringer folk sammen. Jensemann er i så måte et strålende eksempel. Pubvert Cato forteller at ha virkelig fikk øynene opp for dette under Koronaen.

– Vi har en solid gjeng med stamgjester. Mange av disse har sin viktigste møteplass her på puben. Jeg hadde kontakt med flere av dem

72 Nº1 2023 Reiser & opplevelser Jensemann i Kragerø Tekst & foto: Stein O. Kaasa
KLASSISK PUB I KRAGERØ MED HERLIG STEMNING OG EGNE BÆREKRAFTSMÅL. Denne blide karen testet øl i tindrende vintersol. Over bybrua på vei til Jensmann. Kragerø er en vakker by, også på vinteren. Jacobsen’s Christmas Ale er Cato’s egen favoritt.

Ingenting å si på utvalget.

73 Nº1 2023
i
Reiser & opplevelser
Jensemann
Kragerø

OVER: Denne blide gjengen med hyttefolk hadde trosset fjorden i åpen båt for å nyte kvelden på Jensmann.

TIL HØYRE: Puben har et godt utvalg av Belgisk håndverksøl.

TIL VENSTRE: Cato lover at pubens gigantiske saltvannsakvarium snart skal bli bosted for den skjeldne arktiske nebbselen.

i pandemiperioden og mange kunne fortelle at de gikk helt i kjelleren psykisk, uten å kunne besøke sitt faste møtested. Det var først da jeg forstå hvor viktig denne plassen er for folk. En trivelig brun pub er god sosialpolitikk, bedyrer Cato som også mener at driften av Jensemann burde blitt finansiert over helsebudsjettet! – Her har vi gjester fra alle samfunnslag i alle aldre, fra 20 åringer og til folk langt oppi i åttiåra. Det er veldig flott å se dresskledde advokater som står ved siden av en pensjonerte industriarbeidere og løser verdensproblemer over en skummende halvliter. Slike møteplasser er det ikke mange av i samfunnet lengre!

Pubbesøk som borgerplikt

IN magasinet deler selvsagt disse tankene og ønsker sterkt å fremheve Jensemann som en representant for den gode pubens samfunnsmessig funksjon. Når vi i tillegg vet at konkursspøkelset raser med full kraft gjennom Kragerøs uteliv har Jensmanns funksjon blitt enda viktigere. Bare siden i sommer har tre av

aktørene i Kragerøs utelivsbransje gått over ende. Vi i IN magasinet frykter at denne skumle utviklingen kommer til å fortsette. Derfor ser vi det som en ren borgerplikt både for tilreisende og lokale ølhunder å legge turen til Kragerø og Jensemann. Jeg vil rette en spesiell oppfor-

Kragerø. Både lokalbefolkning og hyttefolk har et felles ansvar for å holde liv i denne perlen blant kystbyene!

NB! Bærekraftsmålene handler primært om hvor langt de ansatte kan løfte gjester som måtte behøve slik assistanse.

NBB! Langt etter deadline har redaksjonen snappet opp troverdige rykter om at Cato har planer om å gjenåpne den klassiske brune puben «Lille Kragerø». Vi velger å tro på våre kilder og at Cato gjør dette for å møte den voldsomme trafikken fra såkalte øl-turister, som kommer til å valfarte til Kragerø for å besøke Norges første pub med tre seidler i IN magasinet.

dring til alle de tusenvis av hytteeiere som befolker skjærgården og holder liv i Kragerø på sommeren. Kragerø er faktisk åpent hele året, og spesielt om vinteren er Kragerø med sine trehus, sine flotte spesialforretninger og nydelige natur verdt et besøk. Sleng dere i Teslaen med en eneste gang! Legg shoppingen til

Fakta Jensemann i Kragerø

• Adresse: P. A. Heuchs Gate 13, 3770 Kragerø

• Tlf: 35 98 88 88

• Epost: jensemannpub@gmail.com

• Facebook.com/jensemannpub

• Instagram.com/jensemann_pub

74 Nº1 2023 Reiser & opplevelser Jensemann i Kragerø
Asylgata 1, 4013 Stavanger | birkemo.no | :@birkemo.as | 51 89 56 02 hobby@birkemo.no | karneval@birkemo.no | Åpningstider hverdager 10-17 & lørdager 10-15 BESØK VÅR NETTBUTIKK BIRKEMO.NO DIN FAVORITTBUTIKK INNEN TEKNISK HOBBY & KOSTYMER!
Niels
vei 50,
Eiksmarka Kontakt
- www.feelgoodsenter.no Gled
Gavekort!
Tren hele kroppen på 40 minutter Ingen for svak eller for gammel Her trener man for å ha det bra! Passer både kvinner og menn Feelgood tilbyr trening for de som vil ta vare på kroppen sin, uansett utgangspunkt og uten noe kropps- eller prestasjonspress. Våre motoriserte treningsmaskiner hjelper deg i gang på en enkel, trygg og effektiv måte og har fjernet dørstokkmilen en gang for alle! Kom som du er og oppdag en form for trening som du vil elske! Adresse
Leuchs
1359
908 22 221
noen med vårt gavekort!

Nina skulle vært uføretrygdet: Nå er hun stolt driver av Feelgoodsenter nr.50!

Som 25-åring ble Nina sengeliggende i nesten 2 år etter å ha født barn. Den nedslående beskjeden fra legen var at hun ville bli uføretrygdet.

- Etter en stund med å prøve å jobbe litt og mange sykemeldinger ville legen uføretrygde meg. Det å sitte stille på en stol hele dagen var ikke bra for meg, men å være ung og ufør var uaktuelt, forteller Friling.

Løsningen ble å si opp jobben som markedsøkonom. Hun valgte å utdanne seg til massasjeterapeut. De siste årene har hun drevet Bekkestua Massasje, og i april i 2022 åpnet Nina sitt eget Feelgoodsenter

Hva er Feelgood?

”Dette er et treningstilbud som folk har behov for”

-Det er mange som ikke finner seg til rette på et vanlig treningssenter, men folkehelse-konseptet til Feelgood er tilrettelagt så alle skal trives.

Kjente medlemmer

På medlemslisten så har Nina kjente navn som Karen-Marie Ellefsen.

Feelgood er en av landets raskest voksende treningssenterkjeder med over 50 sentre i Norge.

Karen-Marie har falt helt for treningskonseptet og trener jevnlig på senteret.

Aktiv bevegelse for når målet er å ha det bra!

I tillegg til å selv erfare hvor viktig det er med trening og regelmessig bevegelse, brenner 56-åringen for at andre skal være fysisk aktive.

- Det å trene er viktig av mange grunner, og jeg er opptatt av at man må forebygge. Det er mange som har kommet til meg på massasjesenteret og sagt at jeg ”må fikse dem”. Det er imidlertid hva du selv gjør hver dag som er viktig. Derfor har jeg alltid oppfordret folk til å være aktive, sier eieren av Feelgood Eiksmarka.

Jobber for en bedre folkehelse.

Nina elsker å jobbe med mennesker, og mener Feelgood-konseptet er perfekt for folk flest

– både ut fra et sosialt perspektiv, men også fordi man treffer mange som vil trene sammen på en trygg måte.

- Her får jeg aktivert kroppen på en måte jeg ikke visste var mulig. Dette er noe alle har godt av, og burde prøve seg på, sier Karen-Marie.

Er klar for å hjelpe flere igang.

Ifølge Friling er det både kvinner og menn som er innom, i alle aldre. Nå er hun klar for å ta imot enda flere som vil prøve treningen.

- Det er en glede å se at det er så mange som vil prøve denne nye formen for trening og jeg er helt sikker på at vi er med på å gjøre en forskjell på folkehelse for folk flest, avslutter Nina Friling.

“Vi gleder oss til å vise hva vi gjør for at du skal ha det bra.

Her er det kun et brennende ønske om å gi deg en bedre hverdag.

Du er hjertelig velkommen!”

Hilsen

Navn: Bosted:

Nina Friling. Daglig leder - Feelgood Eiksmarka

Verdig og populær jubilant

I disse dager er det 5 år siden PK1 (Plastikkirurg1) på Sandsli, Bergen, utførte sin første operasjon i nye lokaler. Kirurgene på Sandsli har til sammen snart 50 års erfaring med jobben de utfører daglig.

– Dr. Busch og jeg hadde begge lyst til å starte en ny klinikk sammen. Vi brukte lang tid på å planlegge denne i detalj slik at klinikken skulle fungere optimalt til vårt formål og våre framtidige pasienter. Vårt mål var å etablere Vestlandets fremste og foretrukne kompetansesenter for privat plastikkirurgi. 28. november 2017 utførte vi vår første operasjon i nyoppussede, skreddersydde lokaler på Sandsli i Bergen, forteller Dr. Ørner 700 m² topp moderne lokaler med sykehusstandard, alt nytt medisinskteknisk utstyr og håndplukket personale.

– Vi utfører kun privat, kosmetisk plastikkirurgi. Alle våre operasjoner blir utført som dagkirurgi. Vi har 3 operasjonsstuer og våre operasjoner blir utført med et fast team bestående av anestesilege, anestesisykepleier, operasjonssykepleier, recovery sykepleier og kirurg.

Sandsli ble valgt av flere grunner; lett å finne, lett å komme til, klinikken ligger for seg selv, har gode parkeringsforhold, er 2 minutter fra Bergen Lufthavn og det er hoteller bare 5 minutter unna. 1-tallet i PK1 står for «pasienten først», alt handler om deg som pasient fra første kontakt med klinikken og gjennom hele pasientreisen. – Vår visjon er å ha Norges mest fornøyde pasienter.

For å oppnå dette har PK1 følgende 4 kjerneverdier: Alltid pasienten først

Erfaring • Ærlighet

Trygghet

– Endelig har vi klart å lage PK1 til den klinikken vi mener at våre pasienter både fortjener og bør kunne forvente. Dette har vi lykkes med når vi ser hvilke tilbakemeldinger pasientene våre gir oss.

For ikke så altfor mange år siden ble kosmetisk plastikkirurgi gjerne forbundet med en viss skepsis. Kirurgene som utførte denne type inngrep ble av mange betraktet som en slags pariakaste som spekulerte i kvinners dårlige selvbilde. Disse dagene er heldigvis talte.

– Vårt mål er at dersom du en dag skulle trenge vår kompetanse, skal vi gjøre alt vi kan for å oppfylle dine forventninger. Vi har på disse 5 årene klart å bli den største leverandøren av disse tjenestene på Vestlandet. 95% av våre pasienter er kvinner, i alle aldre med ulike ønsker og behov. Gjennomsnittsalderen er 40 år og den største gruppen er i aldersgruppen 25-55 år.

Kvinner i flertall

– At hele 95 % av pasientene våre er kvinner, handler trolig om at det er hennes kropp som blir utsatt for flest påkjenninger i løpet av livet. Det er vi kvinner som går gravid og det er vi som ammer.

At kroppens forfall etter slike anstrengelser kan gå på psyken løs, har det gjennom historien vært liten forståelse for. Tomme, slappe bryst,

strekkmerker og overskuddshud har alltid vært en del av mange kvinners liv. Ferdig med det! – Dette har heldigvis endret seg. En «oppfiksing» etter graviditeter og amming, såkalt mommy makeover, er noe vi gjør mye av, så at behovet er der, finnes det ingen tvil om.

PK1

– Vi utfører alle former for brystkirurgi med unntak av behandling av brystkreft. Vi utfører også figurforming, ansiktskirurgi og diverse injeksjonsbehandlinger.

PK1 er en privat klinikk, men faktum er likevel at 75 % av operasjonene de utfører på sine pasienter, er kirurgi som også tilbys av det offentlige, enten på et vanlig offentlig sykehus, eller på en privatklinikk som har avtale med et helseforetak. Dette er operasjoner som er definert som nødvendig helsehjelp med blant annet rett til sykemelding. Pasientenes problem er imidlertid at disse tjenestene kan være vanskelig tilgjengelig, og ha varierende kvalitet. Grunnen til det siste er at disse operasjonene i det offentlige som oftest ikke kommer høyt opp på prioriteringslisten, og utføres av kirurger med varierende grad av kompetanse. For alle pasienter det viktig å vite at man blir tatt på alvor, at kirurgen har den nødvendige kompetansen og at kirurgen vil ditt beste. Alt handler om tillit. Dermed oppstår også alle pasienters dilemma. Hvilken kirurg er den beste for meg? Hvem skal jeg velge og hvor skal jeg få operasjonen utført?

78 Nº1 2023
Helse & velvære PK1 fyller 5 år Tekst: Siri Gerrard | Foto: PK1

– Det hender at pasientene våre velger oss til tross for at de vet at de kunne få utført enkelte typer kirurgi kostnadsfritt gjennom det offentlige. Det tar vi som et kompliment.

Det finnes en løsning Årsakene til at kvinner vurderer kosmetisk kirurgi er mange og sammensatte. Er du en av disse, er det viktig å spørre deg selv om dette er noe du virkelig trenger eller ønsker. Det meste kan en ordne på egenhånd gjennom slanking og trening, men så er det de tingene man ikke kan gjøre noe med, som for eksempel overskuddshud. Enten må man akseptere «problemet» eller vurdere å gjøre noe med det. – For mange kvinner blir dette en energi/ tidstyv, som hos noen går ut over livskvaliteten. Gevinsten av kosmetisk plastikkirurgi handler ikke om lykke, men om å føle seg vel. Å føle seg vel handler om velvære som også må sies å ha noe med helse å gjøre.

Et lite tankeeksperiment er som følger: Spør en voksen kvinne som har født og ammet flere

barn og som samtidig finner det problematisk å akseptere brystenes utseende i den grad at hun unngår å kle av seg for andre: Hvis hun kunne fått dette «fikset» med en stor grad av forutsigbart resultat, lite smerter, kort nedetid, liten risiko og i tillegg gratis, hva ville hun velge? Operasjon eller ikke? Min beste venninne er et godt bilde på det dr. Ørner beskriver som sin mest typiske pasient. Hun har født tre barn, er i slutten av 40-årene, og var som så mange andre misfornøyd med brystene sine. Brystene hun en gang var så stolt av var ikke til å kjenne igjen. Et lite brystløft senere er hun nå strålende fornøyd. Hun fortalte imidlertid at beslutningen, som hun aldri har angret på, satt langt inne. Liv, som hun heter, er ikke alene.

– Før våre pasienter oppsøker oss her på PK1, har de tenkt på dette i mange år. Kosmetisk kirurgi er fortsatt stigmatiserende, og beslutningen om det å skulle ty til en slik løsning, nesten skambelagt. Økonomi kan også være en faktor. Flere forteller at å skulle bruke

såpass mye penger på seg selv føles egoistisk. Usikkerhet rundt resultatet kan også medføre at noen vegrer seg.

Det er vanlig å bruke mange år før man endelig bestemmer seg.

– Dette mener jeg er bra og noe jeg anbefaler alle pasientene våre å gjøre. Start gjerne med et besøk hos fastlegen og innhent så mye informasjon som mulig før du bestiller time hos en plastikkirurg. Bruk lang tid på å finne den riktige kirurgen og klinikken for deg. Besøk gjerne flere klinikker. Alt handler om tillit til kirurgen og dennes faglige kompetanse. Jeg har alltid vært opptatt av at jeg skal ha det gøy på jobben og jeg tror faktisk at jeg har verdens morsomste jobb. Vi «lever av» fornøyde pasienter. Uten dette har jeg ingen jobb, og hvert fall ingen morsom jobb. Det er min oppgave å sørge for at dersom jeg tilbyr min pasient en operasjon, må jeg være sikker på at du blir fornøyd og får dine forventninger oppfylt, uten at jeg utsetter deg for unødvendig risiko, avslutter dr. Ørner på PK1 på Sandsli.

Fakta PK1 i Bergen

• Adresse: Sandslimarka 61-63, 5254 Sandsli/BERGEN

• Tlf: 55 99 11 00

• Web: pk1.no

• Instagram: instagram.com/pk1bergen

• Facebook: facebook.com/pk1bergen

• PK1 tilbyr videokonsultasjon

79 Nº1 2023
Skann qr-kode for mer info på PK1 sine nettsider.
PK1 fyller 5 år Helse & velvære
–Mer utekomfort og bedre inneklima med riktig solskjerming –BESTILL GRATIS BEFARING tlf: 411 10 100 norsol.no Vi gjør solskinnsdager enda bedre Sveveplissé

TENK SOLSKJERMING NÅR DU PLANLEGGER - VÅR ENKLE PROSESS:

1 • Befaring

Alle våre produkter lages på mål, perfekt tilpasset dine behov.

2 • Produksjon

Alle våre produkter blir produsert på fabrikken vår på Tingvoll på Møre, akkurat som da vi startet opp i 1983.

3 • Montering

Når produktene er ferdig produsert, blir alt fagmessig montert etter avtale. Det tar vanligvis bare et par timer.

www.norsol.no
ZipScreen Terrassemarkise

Vinteraktiviteter Hemsedal

SKANDINAVIAS ALPER

HEMSEDAL KALLES DE SKANDINAVISKE ALPENE OG BYR PÅ EVENTYRLIG SKIKJØRING FRA TRE ULIKE TOPPER. HER FÅR MAN 6 KM MED UAVBRUTT SKIKJØRING FRA TOPPEN OG NED TIL BUNN AV SKIANLEGGET.

Her finnes Snow Parks, konkurransearenaer og bratte bakker kombinert med utfordrende offpist, noe som gjør at Hemsedal passer perfekt for eventyrlystne skikjørere i alle aldre. Hemsedal har bakker i alle vanskelighetsgrader og lett tilgjengelig frikjøring i skogen og uberørte fjellsider, kun et steinkast fra de preparerte skibakkene. Med skiløyper fra 620 til 1450 meter over havet har Hemsedal en lang og snøsikker skisesong som strekker seg til begynnelsen av mai. Den lengste nedfarten er 6 km fra toppen til bunnen.

Mange parker

I Hemsedal finnes det et flertall parker med hopp, bokser og rails for alle aldre og nivåer. Snow Park red (Hemsedalparken) har røde og svarte hopp og flere store railelementer. Parken

ligger i løype 22, og du kommer dit ved å ta på Hollvin Express (heis E), eller Holdeskarheisen (heis F) + Olaheisen (heis K).

Snow Park blue med flere hopp, corners, bokser og rails som passer for både nybegynnere og erfarne. Parken finner du som løype 33 på løypekartet. Du kommer til parken via stolheisene Hollvin Ekspress (heis E) eller Holdeskarheisen (heis F) og Olaheisen (heis K).

Panoramaparken er en railpark direkte til venstre for avstigningen på Hollvin Express, markert som bakke 4 i løypekartet.

Miniparken er en liten park med enkle hopp, bokser og kuler i barneområdet.

SkiStar Fun Rides er et eventyrskiområde som er inspirert av Snow Parks og skicrossbaner som på en leken måte har kombinert med en vanlig skibakke. Konseptet fortsetter å utvikle

seg ved at det legges til flere morsomme elementer i eksisterende Fun Rides. Barneområdet i Hemsedal ligger nederst i skiområdet, rett utenfor døren til SkiStar Lodge. Her er alt tilrettelagt for barn og nybegynnere med knappeheiser, rullebånd og enkle skibakker.

Overnatting

De fleste av overnattingsstedene ligger ved siden av skiområdet. Her finnes SkiStar Lodge Hemsedal Alpin og SkiStar Lodge Hemsedal Suites, begge med alle tenkelige fasiliteter og skibakkene rett utenfor døren. Her finnes flere eksklusive restauranter, og after skien rangeres blant de ti beste i Europa. For familier med mindre barn har Hemsedal et stort barneområde og flere aktiviteter med Valle.

82 Nº1 2023
SkiStar Foto: Ola Matsson/Skistar
Tekst/kilde: Nydelige forhold i strålende vårsol. Få med deg sesongens aller siste svinger i Hemsedal før skisesongen er over for denne gang.
Naturstein Montering AS Åsaveien 91, 3531 Sundvollen post@nsm.as • T: 32 16 16 60 www.nsm.as GRANITT • MARMOR • KOMPOSITT • DEKTON • SKIFER LA OSS BLI DIN NYE BENKEPLATELEVERANDØR, KONTAKT OSS! GOD SERVICE! • KONKURRANSEDYKTIGE PRISER! • RASK LEVERING!

ALPINE EAGLE

With its pure and sophisticated lines, Alpine Eagle offers a contemporary reinterpretation of one of our iconic creations. Its 41 mm case houses an automatic, chronometer-certified movement, the Chopard 01.01-C. Forged in Lucent Steel A223, an exclusive ultra-resistant metal resulting from four years of research and development, this exceptional timepiece, proudly developed and handcrafted by our artisans, showcases the full range of watchmaking skills cultivated within our Manufacture.

Thune Stortingsgaten, T. 23 31 01 00 - Thune Munch Brygge, T. 23 62 27 30 -
www.thune.no
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.