IN Trondheim Vår 2024

Page 1

VELKOMMEN TIL BORGGÅRDEN

MINDRE STRESS MED EN TUR I NATUREN

KONSERTER INTERIØR

BRILLEMOTE

VÅRENS TRENDER

N°1 2024 inmagasinet.no

Trønderbunad

Den blå Trønderbunaden er den mest populære varianten. Det finnes hele syv hovedvarianter av Trønderbunaden: Blå, blå gloria, grønn, grønn gloria, rød, rød gloria og sort gloria.

En Trønderbunad er ikke bare en Trønderbunad. I tillegg til fargevariantene finnes det tre skjorter å velge i, tre mønster i vesten og to ulike forklær. I tillegg har du fire vesker, og da har vi ikke engang begynt å snakke om hodeplagg og sølv!

Det finnes like mange historier om Trønderbunaden som det finnes Trønderbunader. Din historie begynner den dagen du bestemmer deg. Vi syr alle Trønderbunadene våre for hånd og med hjerte i vår lokale systue i Olav Tryggvasons gate 18.

Kom innom oss i Olav Tryggvasons gate for en hyggelig bunadsprat www.norskflid.no/trondheim Olav Tryggvasons gate 18 tlf.: 73 83 32 30
OLAV TRYGVASONSGT 24 . TRONDHEIM WWW.GULLSMEDDAHLSVEEN.NO . TLF. 73 52 58 06 en del av mestergull

UTFORSK NYHETER PÅ GANT.NO

GANT Stores: Oslo, Bogstadveien • Oslo, Stortingsgata • Sandvika • Slemmestad • Tønsberg Trondheim, Byhaven • Ålesund, Amfi Moa • Bergen, Lagunen • Bergen, sentrum • Stavanger • Tromsø

Alt ligger i detaljene

Moderne hytter – tilpasset ditt liv.

Siden 2019 har vi levert stilrene, moderne og fleksible hytter i hele Norge. Vi tilbyr i dag tre ulike hytteserier, hvor rette linjer og et delikat uttrykk kombineres med det lune og varme for å skape den gode hyttefølelsen.

Felles for alle våre hytter er god takhøyde, gjennomlys og deilige soner med plass til hele livet – pakket inn i eksklusive materialer og gjennomførte detaljer. Vi gir deg mulighet til å tilpasse din leveranse innenfor våre tekniske og arkitektoniske rammer, slik at du får din hytte slik du ønsker den.

Vi gir deg rommene. Du fyller dem med liv. neohytter.no

Drømmer du om det perfekte kjøk kenet? Hos Svane Kjøk kenet Bergen for vandler v i kjøk kenreisen din til en magisk opplevelse. Det erfarne teamet vårt er din trofaste guide – f ra første designb esøk hjemme hos deg til din kjøk ken drøm står k lar til bruk. Kjøk kenet ditt er mer enn bare et rom – det er selve hjertet i hjemmet, og v i er stolte over å være en del av historien din. Så la oss skape noe magisk sammen!

VAKREST ER NATUREN

NOT ES - serien er perfekt for oppb evar ing i hele hjemmet. Med sin allsidighet og naturlige estetik k kan den skape et sammenhengende uttr yk k i hele boligen. Enten det er til kjøk kenet, badet eller garderob en.

Svane Kjøkkenet TRONDHEIM / Bassengbakken 1 / 7042 Trondheim / no.svane.com

Ansvarlig utgiver:

• Mediedrift AS

Har du tips eller vil du annonsere kontakt:

• Bjørn Christensen: bjorn@inmagasinet.no / 957 73 040

• Stein Olav Kåsa: steinolav@inmagasinet.no / 906 20 539

Grafisk:

• Gro Marita Moe: grafisk@inmagasinet.no / www.gmgrafiskdesign.no

Bidragsytere:

Malin Johansen | Chris Borowiak | Jojo Champfleur

Om IN magasinet

IN magasinet er et lokalt kvalitetsmagasin som fokuserer rundt mote, interiør, design, shopping, reise og livsstil. Vi skriver om alt fra de siste trender til lokale helter og du finner mange spennende nyheter og gode tilbud fra små og store aktører i ditt nærmiljø.

In magasinet distribueres via stativer samt annonsører, næringsdrivende, utvalgte forretninger og naturlige møtesteder som kafeer, venterom, treningssentre og utesteder i Trondheim og omegn.

©IN magasinet alle rettigheter reservert. Innholdet i magasinet må ikke reproduseres, gjengis eller på noen måte lagres uten tillatelse fra utgiveren.

10 Nº1 2024 Kultur & underholdning 14 Velkommen til Borggården 38 Gåte til Olavsfest 44 Nick Cave and The Bad Seeds Klær, mote og accessories 22 Interoptik: Syn og stil, hånd i hånd 24 Vårens trender Interiør & design 34 Din destinasjon for kvalitetskjøkken, garderober og bad 50 Kjøkkenutstyret og knivserien som får kreativiteten til å koke Sport & fritid 46 Mindre stress med en tur i naturen Innhold IN magasinet for Trondheim vår 2024 50 14 46 38 24 34 24 Instagram.com/INmagasinet Facebook.com/INmagasinet

Den perfekte gaven for alle, uansett hvem de er og hva de ønsker seg!

Midtbykortet kan bli en herlig middag, en fresh hårklipp, en ny genser eller et design-møbel, en morsom kveld på en av byens scener eller en eventyrlig overnatting på Britannia Hotel. Du gir faktisk hele Midtbyen i gave!

Les mer og bestill på midtbyen.no/midtbykortet

250 BRUKERSTEDER I TRONDHEIM SENTRUM - 3 ÅRS GYLDIGHET UNIK & OPPLEVELSESRIK UNIK & OPPLEVELSESRIK

GAVELISTEN

Skal dere gifte dere?

I Illums Bolighus kan dere enkelt opprette gavelisten med alt fra tidløse klassikere til det nyeste på markedet – og dele den lett med deres gjester.

Se hvordan på www.illumsbolighus.no eller skann QR-koden her:

Vi gratulerer dere med den kommende anledningen og ønsker lykke til med bryllupet.

OSLO, GLASMAGASINET STORTORVET ∙ OSLO, VIKATERRASSEN BERGEN, BERSTADHUSET ∙ STAVANGER, ARKADEN TORGTERRASSEN TRONDHEIM, MERCURSENTERET TLF 22 01 55 10 ∙ WWW.ILLUMSBOLIGHUS.NO

Kultur & underholdning Olavsfest

Velkommen til BORGGÅRDEN!

Unike Borggården er stemningsfull kulisse for fem publikumsfavoritter under sommerens Olavsfest.

Olavsfest arrangeres hvert år mellom 28. juli og 3. august, og endelig er programmet for storkonsertene i Borggården komplett!

Headlinerne er en serie store publikumsfavoritter: Chris Holsten, Angélique Kidjo, Gåte, Sigrid og Bigbang – i tillegg får vi alle kveldene oppleve spennende oppvarmingsartister.

Byens mest unike arena

Olavsfest-direktør Steinar Larsen sier seg svært godt fornøyd med serien.

-Vi ser at programmet er populært, og appellerer til et bredt publikum. Billettene selges allerede jevnt og trutt, forteller Larsen, som også trekker fram selve Borggården som et viktig trekkplaster. Han mener Borggården er byens mest unike storkonsertarena, der den ligger midt i et av landets mest besøkte turistmål - midt i vår egen by. Han ønsker å utvikle Olavsfest videre som Trondheims store byfest innenfor disse spektakulære og historiske rammene.

- Å være på konsert i Borggården gir en helt spesiell stemning og atmosfære. Selv om det er store konserter, blir det likevel en intim opplevelse. Artistene elsker også å spille her på grunn av omgivelsene, forklarer Larsen. - Dessuten sammenfaller siste halvdel av Olavsfest med Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Disse dagene koker det i

14 Nº1 2024
Tekst: Vegard Enlid | Foto: Olavsfest

byen, kun på 17. mai er det flere mennesker i Trondheim sentrum!

Storsjarmør

Mandag 29. juli står Chris Holsten på scenen. Han har sunget og sjarmert seg inn i hjertene til hundretusener av nordmenn i alle aldre med låter som «Smilet i ditt eget speil», «Slå hjerte slå», «Bare når det regner», og «Hvis verden». Og publikum elsker Chris Holsten, tidligere i vinter spilte han en triumferende konsert foran 10 000 fans i et fullsatt Oslo Spektrum. Kvelden åpner imidlertid med Emelie Hollow, som denne vinteren har gjort stor suksess og fått mye oppmerksomhet gjennom tv-hiten «Hver gang vi møtes» på TV2.

Afrikansk popdronning

30. juli er Trondheim så heldig å få oppleve Afrikas popdronning nummer én, Angélique Kidjo. Artisten, som har hatt globale hits som «Agolo» og «Wombo Lombo», feirer i år 40 år som artist. I den forbindelse legger hun ut på en verdensturne som tar henne fra London til New York – via Trondheim og Borggården. Support er Norges nye soul-yndling Beharie, som på kort tid både har rukket å vinne Spellemannpris og få mange dedikerte fans både i Norge og utlandet.

Gåte på hjemmebane

I mai spiller Gåte foran hele Europa da de representerer Norge under Eurovision-finalen i Malmö. Torsdag 1. august spiller de sin eneste konsert på hjemmebane i Trondheim i sommer. - Dette er den beste versjonen av Gåte jeg har sett, skrev Adressas

15 Nº1 2024
Sigrid spiller i Borggården for første gang fredag 2. august Angélique Kidjo Bigbang
Kultur & underholdning
Chris Holsten
Olavsfest

Kultur & underholdning Olavsfest

anmelder da bandet spilte i byen høsten 2023. Festkvelden innledes med Birkeland, den ferske «supergruppa» med Johndoe-vokalist Jonas Skybakmoen i spissen.

Sterk kvinnelig trippel

Selveste Sigrid headliner konserten fredag 2. august. Sigrid har levert en imponerende rekke prestasjoner på verdensscenen. Hun har blitt et stort navn både her hjemme og i utlandet, har bevist at hun er en av våre aller beste og mest populære liveartister og selger ut konserter i mange land. Hun har med seg to særdeles spennende nye stemmer som support – Moyka leverer særegen alternativ

pop, mens Katarina Barruk regnes som en av de aller mest talentfulle unge samiske artistene med en sterk blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjon.

Pangavslutning

Konsertserien i Borggården – og Olavsfest –avsluttes med et smell lørdag 3. august. Da inntar Bigbang, en institusjon i norsk rock, scenen. Trioen kommer imidlertid med utvidet besetning denne kvelden! Overraskelser kommer, men Olavsfest kan allerede røpe at det utsøkte americana-bandet Darling West både vil spille sitt eget sett og bli med Bigbang på scenen.

Olavsfest ønsker publikum hjertelig velkommen til store musikalske opplevelser i en helt spesiell arena i Borggården!

Fakta

OLAVSFEST er Trondheims store byfestival. En verdibasert kulturfestival som skal skape refleksjon rundt menneskerettigheter og verdispørsmål som er relevant for alle mennesker, helt uavhengig av hvem du er eller hvilken bakgrunn du har.

• Adresse: Munkegata 2, 7013 Trondheim

• E-post: info@olavsfest.no

• Webside: https://olavsfest.no

• facebook.com/olavsfest

16 Nº1 2024
Gåte spiller sin eneste sommerkonsert på hjemmebane i Trondheim torsdag 1. august. Katarina Barruk Beharie Emelie Hollow Birkeland varmet i fjor opp for 10 000 på Åge-konsert, 1. august spiller de samme kveld som Gåte i Borggården.

3. & 4. MAI / OLAVSHALLEN

19. OKT / OLAVSHALLEN

HUMORSHOW I TRONDHEIM STAND UP NORGE PRESENTERER
LES MER OG KJØP BILLETTER PÅ OLAVSHALLEN.NO
1. NOVEMBER / OLAVSHALLEN

-25% på ditt første kjøp

Bruk kode: IN25

Ikke i komb. med andre rabatter

Herlige antrekk til våren

'Topp!! Endelig et sted hvor alt jeg bestiller er topp! Virkelig behagelige klær som kan brukes når som helst’ ~ Anneli G..

Hold kamera ditt over QR-koden så kommer du rett til butikken

Louvise Blouse 849 kr Easy Capri Coffee 749 kr

Føl deg sporty og fantastisk

Nå over 2.700 fantastiske kundeanmeldelser! Vi designer unike og flotte fritids- og treningsklær med fokus på kvalitet og gode passformer.

Besøk vår nettbutikk her:

Fabulux Topp 549
Easy Jogger 849 kr
Just Ease T 599 kr Easy Jogger 849 kr Just Ease T 599 kr
Louvise Blouse 849 kr Maxi T-shirt
599 kr Easy Maxi skirt 849 kr
kr
Louvise
Blouse 849
www.lule.no
Up T 649 kr
Loos’n
All Day skirt 649 kr
Flowy dress 1099 kr

ROTPUNKT TRONDHEIM

TRØNDERKJØKKEN AS

Tysk kvalitet i hver minste detalj!

Mobil +47 911 73 777

Tlf. butikk: 72 84 5000

E-mail: ks@rotpunkt.no

Søbstadveien 7, 7088 Heimdal

www.rotpunkt.no

Vi er leverandør av Rotpunkt kjøkken i Trondheim

Vi tar miljø på alvor!

Svanemerkets nye krav til kjøkken legger særlig stor vekt på tre av tidens store spørsmål: Sirkulær økonomi – og dermed også klima – og FNs bærekraftsmål.

Vi i Rotpunkt Kjøkken har lenge jobbet for å levere markedets mest bærekraftige kjøkken. At vi nå også har svanemerket hele vår Greenline serie understreker vårt fokus på miljø og kvalitet.

Svanemerket setter strenge krav til:

• Dokumentert god kvalitet som fremmer lang levetid

• Grenser for energiforbruk ved produksjon.

• Bruk av bærekraftige og fornybare råvarer,

• Garanti, tilg jengelighet av reservedeler og design som g jør det mulig å demontere og g jenbruke materialene i tråd med sirkulær økonomi

• Miljø- og helseegenskaper ved kjemikalier som brukes i produksjonen, tilsettes til materialene eller

Les mer på rotpunkt.no

K J Ø K K E N K J Ø K K E N
TOGETHER TO ZERO
Ditt Svanemerkede kjøkken
Miljømerket 5031 0135
K J Ø K K E N

lnteroptik Sjøhaug & Sande AS

Syn og stil, hånd i hånd

I sentrum av Trondheim ligger familiebedriften lnteroptik Sjøhaug & Sande. Med 65 års erfaring innen optikk har bedriften samtidig utviklet seg til å bli en ledende aktør innen brillemote.

Solbriller mot våren

- Trender for han og henne

Solen begynner å titte frem for fullt og da er det viktig å beskytte øynene. Solbriller spiller også en mye større rolle i motebildet enn tidligere, og det brukes som tilbehør av mange for å sette prikken over i-en på antrekket. Med byens beste utvalg finner du alle slags fasonger, farger, prisklasser, og størrelser fra merker som Chanel, Celine, Dior, Fendi, Prada, Gucci, Tom Ford, YSL og Ray-Ban for å nevne noen.

«Vi elsker å selge solbriller og engasjementet smitter over på kundene våre.»
Terese Moe Hansen

Mangfoldet av briller og solbriller er imponerende, noe de stadig får høre fra kundene sine. De er opptatt av å ha noe å tilby til alle aldersgrupper, både til kvinner og menn. Er du på jakt etter en elegant og klassisk look, eller ønsker du å skille deg mer ut og skape din personlige stil? På Sjøhaug & Sande får du akkurat det du leter etter.

– Vi har sett en stor vekst på salg av solbriller de siste årene. Vi jobber hardt for å hele tiden utvikle oss og samarbeidertett med leverandørene våre for å alltid vite hva som er det

22 Nº1 2024
Familiebedrift med fokus på trender og øyehelse
Mote & design

neste. Vi elsker å selge solbriller og engasjementet smitter over på kundene våre, forteller innkjøpsleder og synsrådgiver Terese Moe Hansen.

Kundeservice fra A til Å

Som kunde hos Sjøhaug & Sande blir du møtt av et faglig sterkt team. Du er i trygge hender gjennom hele prosessen. Deres mål er å gi kundene en personlig opplevelse gjennom rådgivning, synsundersøkelse, brillekjøp og ulike behandlinger. De tar øyehelse på alvor.

Synsundersøkelse - mer enn bare pluss og minus Viktigere enn å velge det perfekte paret med briller er å ivareta øyehelsen. Hos lnteroptik Sjøhaug & Sande understreker de viktigheten

Fakta

Interoptik Sjøhaug og Sande har hjulpet folk til bedre syn i 65 år. De satser bevisst på å gi deg god og personlig service. Interoptik har fokus på øyehelse og har spesialisert seg på barn og syn.

• Adresse: Thomas Angells gate 22

• Telefon: 73 99 04 00

• E-post: sjohaug.sande@interoptik.no

• Webside: interoptik.no

• facebook.com/interoptiksjohaugogsande

• instagram.com/interoptiksjohaugogsande

av å regelmessig ta synsundersøkelser. – En synsundersøkelse handler ikke bare om å fastslå styrken på brillene, men også om å oppdage eventuelle øyeproblemer tidlig og tilpasse løsninger etter dine behov, sier optometrist Susann P. Lystad. Optikerne er alltid oppdatert på det nyeste innenfor sitt

felt, og de har det mest avanserte utstyret på markedet tilgjengelig når du kommer på synsundersøkelse. I staben finner du spesialister på blant annet tørre øyne, barn og syn, og spesiallinser. Ta turen innom Sjøhaug & Sande for en opplevelse som ikke bare gir deg klarere syn, men også en stil tilpasset deg og ditt behov.

23 Nº1 2024
trender og øyehelse Mote & design
Familiebedrift med fokus på

ILLUMS BOLIGHUS

Stripete topp og bukse, DESIGNERS REMIX Ringer, CARRÉ

solsiden kjøpesenter Ⅰ 73 91 93 10 Ⅰ du finner oss i 1. etg diAMAnter Ⅰ MotesMYkker Ⅰ gull Ⅰ sølV Ⅰ sVeitsiske ur Ⅰ Moteur Ⅰ VersACe 1A ClAsse Ⅰ MorellAto Ⅰ diMitrios eXClusiVe Ⅰ MAserAti Ⅰ sWAroVski

ILLUMS BOLIGHUS Skjørt, MY ESSENTIAL WARDROBE Jakke, DESIGNERS REMIX Loafers, ALOHAS Ringer, CARRÉ

Hvordan vil det låte når et av Norges mest legendariske rockeband får følge av smektende strykere, trillende treblås, mektig messing og et helt arsenal av pauker og tamtam?

Svaret får du neste sommer (nei, nå til sommeren) når deLillos og TSO suser avgårde, tøffer seg i pysjamas og svever over byen i vill samklang og med voldsomt trøkk!

deLillos & TSO suser avgårde

Olavshallen 13. juni kl. 20:00 www.tso.no @Trondheimsymfoniorkester @trondheimsymfoniogopera Trondheim Symfoniorkester & Opera (TSO)
Foto: Ole Wuttudal GANT Kjole, hatt, sjal Alt fra Gant
gifteringer 30% PÅ HELE KOLLEKSJONEN La NSE ri N g S ti L bud DIAMANTER Ⅰ MOTESMYKKER Ⅰ GULL Ⅰ SØLV Ⅰ SVEITSISKE UR Ⅰ MOTEUR Ⅰ VERSACE 1A CLASSE Ⅰ MORELLATO Ⅰ DIMITRIOS EXCLUSIVE Ⅰ MASERATI SOLSIDEN KjØpESENTER Ⅰ 73 91 93 10 Ⅰ DU fINNER OSS I 1. ETG
GANT Skjørt, singlet, jakke, hatt Alt fra Gant
Hvilke
Interoptik Sjøhaug og Sande, Thomas Angells gate 22, 7011 Trondheim, tlf 73 99 04 00 Finn solbriller som passer deg og dine aktiviteter Kjøp en solbrille og få 30% rabatt på nummer 2 Gjelder ved kjøp av komplett brille, solbriller med styrke og solbriller. Tilbudet er personlig og du får 30% rabatt på den rimeligste. Kan ikke kombineres med andre tilbud eller rabatter. Interoptik har Norges mest fornøyde optikerkunder 2023 Interoptik best av fire optikerkjeder Norsk Kundebarometer 2023 Et forskningsprosjekt ved Handelshøyskolen BI. www.kundebarometer.com
nyheter passer til deg?
Asylgata 1, 4013 Stavanger | birkemo.no | :@birkemo.as | 51 89 56 02 hobby@birkemo.no | karneval@birkemo.no | Åpningstider hverdager 10-17 & lørdager 10-15 BESØK VÅR NETTBUTIKK BIRKEMO.NO BIRKEMO, DIN FAVORITTBUTIKK FOR FEST & FEIRING! En av Norges ledende butikker på feltet teknisk hobby og karneval.
Kidjo
Chris Holsten Angélique
Gåte
Emelie
Beharie Birkeland
Bigbang BORGGÅRDEN med venner Billetter olavsfest.no Sigrid + + + + +
Katarina Barruk Darling West
Hollow
Moyka

Interiør & design Kvalitet, design og bærekraft

Trønderkjøkken AS

Din destinasjon for kvalitetskjøkken, garderober

og bad

Historie - Om Trønderkjøkken

I Søbstadveien på Heimdal finner du Trønderkjøkken, som er en ledende forhandler av kjøkken, bad og garderober. Butikken er en familiebedrift drevet av tre dyktige og kunnskapsrike ansatte klare for å hjelpe deg. I snart 25 år har butikken vært synonymet på ekspertise, kvalitet og enestående kundeservice, som bare har vokst seg større og større gjennom årene. De har blant annet blitt sertifisert gaselle bedrift for deres økende omsetning og driftsresultater og har for kort tid tilbake blitt en stolt forhandler av Rotpunkt sine kjøkken-, garderobe- og baderomsløsninger.

Forhandler av Rotpunkt kvalitet

For noen måneder tilbake gikk Trønderkjøkken fra å ta inn Mobalpa designerkjøkken til å ta

inn det luksuriøse kvalitetsmerke Rotpunkt, som er et tysk merke produsert i Westfalia i Tyskland. Rotpunkt er anerkjent for sitt engasjement for produksjonsfilosofi, som bygger på kvalitet, design og bærekraft. De er svært opptatte av å levere produkter av førsteklasses kvalitet som er designet for å tåle mye. Deres produkter gjennomgår grundige tester og inspeksjoner for å sikre at det oppfyller de høyeste standardene. De ønsker nemlig å bevare miljøet i tråd med å skape produktet av ypperste kvalitet, og som skal holde i mange år fremover.

Trønderkjøkken tar miljø og bærekraft svært alvorlig. Derfor er Rotpunkt en svært god leverandør. De investerer mye tid og ressurser

i forskning og utvikling for å kunne tilby produkter som ikke bare er estetiske, men også funksjonelle og miljøvennlige. De bruker avanserte produksjonsmetoder og materialer av høy kvalitet for å sikre at deres kjøkken oppfyller de strengeste standardene for holdbarhet og design. Rotpunkt følger blant annet retningene til EU sine 17 bærekraftsmål. –Vi legger merke til at flere og flere velger miljøbevisst når de kommer til oss, vi tilrettelegger derfor for at det skal være enklere for deg som kunde å ta gode valg. Valg som tar hensyn til både kvalitet og miljøet, sier daglig leder Ketil Stellander.

Bredt utvalg - Noe for alle

Har du lyst på noe klassisk, urbant, minimalistisk, duse eller mørke farger, eller foretrekker du en spesifikk type tre fremfor noe annet? Eller vet du ikke hva du skal velge av materiale, stil eller farge til ditt bad, garderobe eller

34 Nº1 2024

Kvalitet,

FAKTA Trønderkjøkken

• Adresse: Søbstadveien 7, 7088 Heimdal

Telefon: +47 911 73 777

• Tlf. butikk: 72 84 5000

• E-post: ks@rotpunkt.no Webside: rotpunkt.no/butikker/trondheim-heimdal/

• Facebook: facebook.com/rotpunktkjokkentrondheim/

• Instagram: instagram.com/p/CbnaLMYoRER/

kjøkken? Da er rådet til deg ganske så enkelt. Besøk Trønderkjøkken, for her behøver du ikke lete lenge for å finne det rette for deg. I butikken tilbyr de et enormt utvalg av forskjellige fronter og skrog, både utvendig og innvendig i mange ulike farger. I tillegg til det finnes det et stort utvalg tre og heltre fronter. Her kan du perfeksjonere etter din stil. Med andre ord finnes det noe for alle og enhver. Siden Trønderkjøkken er en uavhengig familie bedrift kan de også velge å ta inn hva de ønsker, også det kundene etterspør. Du kan til og med bestille en gratis konsultasjon for god veiledning fra en dyktig kjøkkenkonsulent. Hos Trønderkjøkken kan du være sikker på at kjøkkenkonsulenten er med deg gjennom alle ledd i prosessen for å skape ditt drømmekjøkken.

Det lille ekstra for kunden - tjenester og service

Trønderkjøkken tilbyr mer enn bare produkter - de tilbyr en opplevelse. Fra det øyeblikket kunden går gjennom døren, blir de møtt med

35 Nº1 2024
Interiør
design
design og bærekraft
&

en varm velkomst og personlig oppmerksomhet. Teamet av erfarne fagfolk står klare til å lytte, inspirere og veilede deg. De sikrer at hver kunde føler seg ivaretatt og fornøyd gjennom hele design- og kjøpsprosessen. Til tider kan det nemlig være vanskelig å vite hva man ønsker av design, stil og farge til sitt kjøkken, og det er derfor de ansatte i Trønderkjøkken er din hjelpende hånd. For dem er ikke kundetilfredshet kun et mål, det er en lidenskap. De ansatte går utrolig langt for å forstå hver kundes unike behov og ønsker. Enten det er å skape det perfekte kjøkkenet for familien, utforme en skreddersydd garderobe-løsning eller forvandle et ordinært bad til et avslappende fristed, så er de dedikert til å gjøre drømmene til virkelighet. –Det er utrolig viktig for oss å ta vare på kundene. Vi tar veldig ofte telefonen utenfor åpningstider og i helger. Dette gjør vi fordi vi vil at kundene skal

bli hørt og tatt godt vare på, sier Ketil Stellander. –Vi ønsker å være der for kunden både før, under og etter prosessen, legger han til.

De tilbyr ikke bare et mangfold av stiler og design, men også tjenester du godt kan nyttiggjøre deg av. Etter du har bestemt deg for ditt ferdige produkt, er det et trinn igjen som gjenstår fra å oppnå din drøm. Det er

nemlig oppsettet av produktet som står igjen. I det siste leddet vil dedikerte elektrikere, byggmestere, rørleggere og entreprenører hjelpe deg med å montere og å restaurere alt. De hjelper deg også med gulv, lys, rør og våtromsattest som må skal ferdigstilles. Slik får du ditt ferdige kjøkken, bad eller garderobe til å skinne.

Få din drøm oppfylt

Så hvis du drømmer om et nytt kjøkken som er både vakkert og funksjonelt, en garderobe som organiserer livet ditt med stil, eller et bad som er en oase av ro og avslapning, da ta turen til Trønderkjøkken. Med sitt engasjerte team, kvalitetsprodukter fra Rotpunkt og et enormt utvalg av stiler, design og materiale, er Trønderkjøkken desidert det beste reisemålet for å oppgradere eller fornye ditt hjem. Du finner Trønderkjøkken i Søbstadveien på Heimdal.

36 Nº1 2024
& design Kvalitet, design og bærekraft
Interiør

Hva skjer i Trondheim? Gåte på turnè

GÅTE TIL OLAVSFEST

Gåte har for lengst skrevet seg inn i Norsk musikkhistorie med sin fengslende kombinasjon av tradisjonelle melodier og elektriske energi. Og med en nyervervet MGP-seier i lomma, er bandet klare for nye eventyr, både i- og utenfor landegrensene.

Gåte klatret raskt fra undergrunnen i Trondheim til nasjonal anerkjennelse og store scener landet over på begynnelsen av 2000-tallet. Over 600 energiske konserter i Skandinavia, fem kritikerroste album, inkludert debuten Jygri, som ble hedret med Spellemannpris for «Årets Nykommer» bidro til å etablere Gåte som en norsk nasjonalskatt. Etter en pause som lot fansen hige etter mer, gjenforentes bandet i 2017 og slapp sin første låt på ti år. Det påfølgende albumet, Svevn, mottok overstrømmende ros fra norske kritikere og sementerte bandets posisjon som banbrytere i sin sjanger.

I 2023 bega Gåte seg ut på en triumfferd av en Norgesturné for utsolgte hus, og mottok hyllest fra både fans og anmeldere. Anført

av den kraftfulle vokalen til Gunnhild Sundli, gitarist Magnus Børmark, Jon Even Schärer på trommer, Mats Paulsen på bass og keyboardist John Stenersen, fortsetter Gåte å redefinere folk-rocken med hver opptreden. Interessen rundt bandet nådde nye høyder tidlig i 2024, da Gåte kunngjorde sin deltakelse i den norske Melodi Grand Prix med låta Ulveham. Sangen kapret hjertene til det norske folk og oppnådde raskt internasjonal anerkjennelse blant Eurovision-entusiaster.

I en ultraspennende finale, kronet det norske folk til sist Ulveham til årets vinner, og sendte bandet direkte videre ESC-finalen i Malmö. Nå forbereder Gåte seg på å representere Norge på best mulig vis, og er klare for å innta Europa med sitt unike musikalske univers.

Her spiller gåte i sommer:

16.6 Operaen, Oslo

27.6 Festspillene i Nord Norge, Harstad

3.7 By the Border, Halden

5.7 Kongsberg Jazzfestival

11.7 Stangholmen fyr, Risør

13.7 Trænafestivalen, Træna

1.8 OLAVSFESTDAGENE, TRONDHEIM

3.8 Frøyafestivalen, Frøya

9.8 Varangerfestivalen, Vadsø

15.8 Midtgardsblot, Horten

14.9 Grieghallen, Bergen

27.9 KRS Live, Kristiansand

28.9 Stavanger Konserthus

38 Nº1 2024
solsiden kjøpesenter Ⅰ 73 91 93 10 Ⅰ du finner oss i 1. etg diAMAnter Ⅰ MotesMYkker Ⅰ gull Ⅰ sølV Ⅰ sVeitsiske ur Ⅰ Moteur Ⅰ VersACe 1A ClAsse Ⅰ MorellAto Ⅰ diMitrios eXClusiVe Ⅰ MAserAti Ⅰ sWAroVski

Riibe Mynthandel gull & sølv

Ring m/citrin på 8,17 carat

Kr 10 900,-

Anheng i 14 k gull

Kr 15 450,-

Kr 14 800,-

Nydelig diamantsett m/rubiner

Kr 350,-

Stilig ring m/diamant & rubin

Kr 18 990,-

Kr 6 200,-

Kr 9 100,-

Kr 4 500,-

Veldig pent smykkesett med diamanter & safirer

Alliansering på 1 carat

Kr 21 900,-

Diamantøredobber

Kr 5 600,-

Øreringer m/diamanter

Kr 6 900,-

Diamantøredobber på 2 carat

Kr 34 800,-

Mynter -Sedler -gullsmykker -sølvvarer

Besøk oss i Dronningensgate 46 for å se vårt store utvalg Tlf:73873737

/ www.riibe.no

Olavshallen 7. mai kl. 20:00

Eastwood Symphonic

En sønns hyllest til sin far. En symfonisk konsert med nye og originale tolkninger av mange av de kjente låtene fra Clint Eastwoods filmer.

Det blir en uvanlig konsertopplevelse der lydsporene fra «En neve dollars», «The good, the bad and the ugly», «Dirty Harry», «Gran Torino» og flere andre klassikere settes sammen til en lang jazzsymfonisk reise. Bassist Kyle Eastwood har naturlig nok alltid hatt en forkjærlighet for filmmusikk. Nå får han virkelig tatt det ut i full skala med TSO.

En kulturopplevelse det er verdt å bruke en neve dollars på? Denne! Tøffere blir det ikke. Les

mer på www.tso.no
VELKOMMEN TIL BAGFOCUS Du finner BAGFOCUS hos Skoringen City Lade og Skoringen Sirkus Shopping. Skoringen City Lade · Skoringen Sirkus Shopping Følg oss på sosiale media: @skoringentrondheim og på Snapchat: Skoringen.trh

CULT, Dame str. 799,-

NEW BALANCE, Dame str. 1399,-

SKECHERS, Dame str. 1399,-

NEW BALANCE, Herre str. 999,-

POLO RALPH LAUREN, Herre str. 1799,-

KLIKK & HENT · Bestill varene dine på skoringen.no og hent dem i den lokale Skoringen allerede etter 1 time Følg oss på sosiale media: @skoringentrondheim og på Snapchat: Skoringen.trh

Alle priser er veiledende og oppgis i NOK inkl. 25 % moms. Det tas forbehold for prisendringer, trykkfeil, manglende levering og utsolgte varer. Skoringen City Lade · Skoringen Olav Tryggvasons Gate 17 · Skoringen Sirkus Shopping
Sesongens stiler er her Sunny state of mind

Konserter Nick Cave & The Bad Seeds

NICK CAVE & THE BAD SEEDS

Et av verdens beste liveband, Nick Cave and The Bad Seeds, kommer til Oslo Spektrum i oktober med et nytt album i bagasjen. Sist de var i Norge, spilte de en storslagen og emosjonell konsert på Øyafestivalen i 2022, til panegyriske anmeldelser.

– Nick Cave omfavnet oss alle under konserten på Øya. Det ble akkurat det braket av et følelsesutbrudd man kunne håpe på fra rockens ypperste dommedagsfyrste, skrev Dagsavisen og trillet 6’er på terningen. Nick Cave and The Bad Seeds ble dannet i 1983 etter at bandet The Birthday Party gikk i oppløsning. Allerede den gang var de et av de mest originale og anerkjente bandene innen postpunk og alternativ rock, og har vært det siden.

som har opplevd en konsert med Nick Cave & The Bad Seeds de siste årene kan skrive under på. – Nick Cave & The Bad Seeds skuffer aldri live. Norge elsker dette bandet, og det med god grunn. Alle de siste konsertene hans her har solgt ut i løpet av få minutter, og dette blir garantert en unik, følelsesladd og storslagen opplevelse. Ses i Spektrum! – Peer Osmundsvaag, Promoter All Things Live Norway.

omfattende katalog. Med seg som support og gjester har de det engelske post-punkbandet Dry Cleaning.

«Nick Cave & The Bad Seeds skuffer aldri live. Norge elsker dette bandet, og det med god grunn. Alle de siste konsertene hans her har solgt ut i løpet av få minutter, og dette blir garantert en unik, følelsesladd og storslagen opplevelse. Ses i Spektrum!»

Peer Osmundsvaag, Promoter All Things Live Norway

Med Caves mørke tekster og enorme scenepersonlighet, kombinert med et fysisk og følelsesmessig kraftig lydbilde, innehar de en dynamikk og drama som skiller dem fra alle andre. Og de blir bare bedre og bedre, noe alle

Til Oslo Spektrum har Nick Cave med seg Warren Ellis, Martyn Casey, Jim Sclavunos, George Vjestica, Larry Mullins og Carly Paradis. Konserten kommer til å inneholde både nytt materiale og låter fra deres

Nytt album på sensommeren Turneen følger utgivelsen av bandets 18. studioalbum ‘Wild God’ som ventes 30. august. Nylig ble første smakebit på det etterlengtede albumet sluppet, i form av tittelsporet. – Det er ikke noe tull med denne plata. Når den treffer, treffer den hardt. Den løfter deg. Den beveger deg. Det elsker jeg med den, forteller Nick Cave. ‘Wild God’ er produsert av Cave og Warren Ellis, og mikset av David Fridmann. På ti spor danser bandet mellom konvensjon og eksperimentering. De tar venstresvinger og omveier som forsterker de rike bildene og følelsene i Caves fengslende fortellinger. Det er øyeblikk som berører Bad Seeds’ fortid, men de er flyktige, og tjener bare til å tydeliggjøre bandets nådeløse og rastløse reise mot nye mål.

44 Nº1 2024
Nick Cave & The Bad Seeds til Oslo Spektrum 2. oktober Foto: Megan Cullen
til Norge
solsiden kjøpesenter Ⅰ 73 91 93 10 Ⅰ du finner oss i 1. etg diAMAnter Ⅰ MotesMYkker Ⅰ gull Ⅰ sølV Ⅰ sVeitsiske ur Ⅰ Moteur Ⅰ VersACe 1A ClAsse Ⅰ MorellAto Ⅰ diMitrios eXClusiVe Ⅰ MAserAti Ⅰ sWAroVski

Mindre stress med en tur i NATUREN

GRØNNE OMGIVELSER HJELPER OSS Å

SENKE SKULDRENE. I EN NY IPSOS-UNDERSØKELSE SVARER NI AV TI AT DE FØLER SEG

MINDRE STRESSET OG LETTERE TIL SINNS UTE I NATUREN.

– Det er ingen tvil om at naturopplevelser betyr svært mye for den mentale helsa vår, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv, som har tatt initiativ til undersøkelsen.Ipsos har til sammen gjennomført 1006 intervjuer med et landsrepresentativt utvalg. Hele 91 prosent svarer at de er helt

eller delvis enig i at de føler seg mindre stresset og lettere til sinns når de er ute i naturen. Dette underbygges også av forskning. Så lite som 20 minutter i grønne omgivelser har bevist å ha en god stressreduserende effekt. Heimdal mener denne kunnskapen i større grad bør tas i bruk av politikere og andre beslutningstakere.

– Den flotte norske naturen er en gave for folkehelsa, og det ligger fortsatt et stort potensial her. Det å legge til rette for at flere kommer seg ut oftere, er trolig den lavest hengende frukten vi har for å bedre folkehelsa

i Norge, sier Heimdal.

Norsk Friluftsliv mener det kan gjøres mye mer for at flere kommer seg ut i grønne omgivelser i løpet av dagen.

– Myndighetene bør blant annet sikre tilgang til grøntområder, sette av midler til merking og skilting av stier, og spre god informasjon om turmuligheter. Arbeidsgivere bør også tilrettelegge for fleksibel arbeidstid, så man kan komme seg ut mens det fortsatt er dagslys, samt muligheter for gåmøter og aktive lunsjpauser ute, sier Heimdal.

VIKTIG: Tilgang til natur i nærheten av der vi bor er viktig for både den mentale og fysiske helsa. Foto: Paulina Cervenka.
46 Nº1 2024 Helse & velvære Senk stresset med en tur i naturen Kilde: Norsk Friluftsliv
#SwarovskiHyperbola 1_SW23_MOB_LB_VD23_PRIO 1-2_496x288_SL_GL_300DPI_CMYK.indd 1 solsiden kjøpesenter Ⅰ 73 91 93 10 Ⅰ du finner oss i 1. etg diAMAnter Ⅰ MotesMYkker Ⅰ gull Ⅰ sølV Ⅰ sVeitsiske ur Ⅰ Moteur Ⅰ VersACe 1A ClAsse Ⅰ MorellAto Ⅰ diMitrios eXClusiVe Ⅰ MAserAti Ⅰ sWAroVski

Mer utekomfort og bedre inneklima med riktig solskjerming

Skann QR koden under og lær alt om gardiner og solskjerming fra Tingvoll.

GRATIS BEFARING -

SE MER HER

Vi gjør solskinnsdager enda bedre

1

GRATIS BEFARING

Vi gir råd, viser prøvekolleksjon, tar nøyaktige mål, og gir prisoverslag.

2

PRODUKSJON

Vi besørger din bestilling som blir skreddersydd på vår fabrikk.

3

MONTERING

Vi monterer din ferdige bestilling der du ønsker den, raskt og fagmessig.

Kjøkkenutstyret og knivserien som får kreativiteten til å koke

Alle gode måltider starter med en visjon. Neste punkt på lista? Kjøkkenutstyr av høy kvalitet som kan forvandle dine kulinariske ideer til virkelighet. For å bistå de mest lidenskapelige hjemmekokkene, har vi skapt Fiskars Taiten, en ny, innovativ kjøkkenutstyr- og knivserie som tilbyr eksepsjonell kontroll i skapende øyeblikk.

Den kreative reisen starter her Å skape et måltid er en reise, ikke et mål. På denne kreative reisen er presisjon og kontroll essensielt – da det ofte er de minste detaljene som utgjør den største forskjellen.

Den nye Fiskars Taiten (finsk for «dyktig»)serien er designet for å hjelpe de mest engasjerte hjemmekokkene i den kreative prosessen, fra start til slutt. Den innovative serien kombinerer moderne design, teknologi og ytelse på en forfriskende måte.

Inspirerende ny serie for ekte matentusiaster

Fiskars Taiten-serien er designet med ekspertise for å imøtekomme behovene til de som lager mat på tilnærmet profesjonelt nivå. Denne serien er laget for kokkene der hjemme som ikke nøyer seg med mindre, og som setter kjøkkenutstyr og kniver like høyt som en kunstner setter sine verktøy – en investering

som kan løfte alt til nye høyder og skape det neste store.

Moderne kjøkkenutstyr som setter kreativiteten i høygir

Laget av 100% resirkulert aluminium, gir kjøkkenutstyret i Taiten-serien enhver matentusiast full kontroll over kreativ prosess uten kompromisser. Stekepannene er av høy kvalitet, med PFAS-fri, keramisk Ceratec™belegg som gir utmerkede non-stick egen-

skaper. Stekepannene og sautépannene innehar den revolusjonerende OPTIHEAT™teknologien som forhindrer at kjøkkenutstyret blir overopphetet på induksjonstopper. Det elegante håndtaket i rustfritt stål gir den perfekte siste touchen til det minimalistiske designet.

De skarpeste, mest nyskapende knivene i skuffen

De perfekt balanserte Taiten-knivene tar kutting til et nytt nivå. Med eksepsjonell presisjon og kontroll er bladene laget av ekstra lett, korrosjonsbestandig titan. Knivene er ultralette, noe som gjør dem perfekte for intrikate og presise kutt. LZR-EDGE™-teknologien gir forbedret holdbarhet og langvarig skarphet, noe som betyr at knivene bare trenger å bli slipt av og til. De ergonomiske håndtakene i rustfritt stål er designet med 3D-mønster for et godt grep, noe som gjør den kreative reisen jevnere og sikrere enn noensinne.

50 Nº1 2024
Mat & kjøkken Fiskars Taiten
Tekst & Foto: Hermier AS
(RE)IMAGINE ICONS VL 56, AJ TABLE NEW COLOUR & PANTHELLA 250 PORTABLE VL 56, AJ TABLE NEW COLOUR & PANTHELLA 250 PORTABLE

velg selv og sett sammen deres helt personlige ringer som symbol på kjærligheten

Kun LYKKERINGENE™ gir dere valgene og alle muligheter til å kombinere ringenes profil, farge, bredde, mønster og overflate - og sammen med diamanter og gravering skape de helt personlige ringene.

Utforsk mulighetene med LYKKERINGENE™ her.

Det store utvalget og alle mulighetene gleder vi oss til å vise dere i butikken. Der gir vi dere kyndig hjelp til å finne de riktige ringene for dere.

Hjemme kan dere designe deres egne ringer med den største og mest omfattende konfiguratoren på markedet.

Lag spennende design, del mellom dere og send forespørsel til oss på lykkeringene.no

OLAV TRYGGVASONSGT 24 • TRONDHEIM • WWW.GULLSMEDDAHLSVEEN.NO • TLF. 73 52 58 06 • DAHLSVEEN • en del av mestergull JUVELÈR OLAV TRYGGVASONSGT 24 • TRONDHEIM • WWW.GULLSMEDDAHLSVEEN.NO • TLF. 73 52 58 06 • DAHLSVEEN • en del av mestergull JUVELÈR OLAV TRYGGVASONSGT 24 • TRONDHEIM • WWW.GULLSMEDDAHLSVEEN.NO • TLF. 73 52 58 06 • DAHLSVEEN • en del av mestergull JUVELÈR Gullsmed Dahlsveen gullsmeddahlsveen Våre åpningstider er 10:00
18:00 PRØV VÅR KONFIGURATOR design your love
-

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.