Page 1


MEXIKO

KUBA

PANAMA GALAPAGOS

ECUADOR

BRASILIEN

PERU BOLIVIA

CHILE ARGENTINA

INCA TOURS DROTTNINGTORGET 3, 200 11 MALMÖ WEBB: WWW.INCA.SE MAIL: paketresor@inca.se TEL: 0200 120 400

INNEHÅLL Peru sid 4 Argentina sid 7 Chile sid 10 Ecuador sid 13 Bolivia sid 16

Panama sid 18 Mexiko sid 20 Kuba sid 23 Stora Sydamerikaresan sid 26 Kombinationsresor sid 28 Brasilien sid 30


UPPTÄCK FANTASTISKA

LATINAMERIKA - VI TAR ER DIT -

OM INCA TOURS

SKRÄDDARSYDDA RESOR

Inca Tours har funnits i 30 år och har med tiden blivit en av Sveriges ledande arrangörer av resor till Latinamerika. Vårt nära och fleråriga samarbete med såväl flygbolag som lokala arrangörer gör att vi kan erbjuda kvalitetsgranskade produkter som är noga utvalda. Som kund hos Inca Tours kan ni vara säkra på att bli väl omhändertagna. Vi tror på det personliga mötet där vi gemensamt kommer fram till vad som ska bli ert livs resa. Vi jobbar ständigt med att förbättra våra befintliga produkter och utveckla nya resvägar, vilket gör att vi har många återkommande kunder genom åren.

Vår styrka är att skräddarsy researrangemang utifrån era önskemål och behov. Med en gedigen kompetens och erfarenhet av denna världsdel är vårt mål att förverkliga er drömresa. Vi har personlig erfarenhet av många destinationer och väletablerad kontakt med utvalda hotell.

RESOR MED SVENSK FÄRDLEDNING IncaTours erbjuder ett antal exklusiva gruppresor om året med fasta avgångar och svensk färdledning. Håll utkik i vår prislista för avgångar och destinationer samt på vår hemsida www.inca.se

ATT RESA MED INCA TOURS

FLYGPASS LATINAMERIKA

Vi reser i internationell grupp med lokala engelsktalande guider som kan sina destinationer allra bäst. Gruppstorleken varierar under resans gång eftersom att vi använder oss av dagliga avgångar och ni blir väl omhändertagna av våra duktiga samarbetspartners under hela resan som är ett sätt att resa på egen hand-fast i grupp.

Ett unikt och prisvärt sätt att resa i Latinamerika är att boka ett flygpass som gör din resa mycket värdefull. Kombinationer av flera länder är därför fullt möjligt och många passar på att se ännu mer när dom väl är där.

3


PERU

Machu Picchu Cusco Titicacasjön Quechua Indianerna Urubambadalen

PERU

Paracas Nationalpark

Välkommen till Peru -ett land där det förflutna hålls vid liv av en befolkning för vilka traditioner är en stor del av vardagen. Titicacasjön, världens högst belägna segelbara sjö, är upprinnelsen till den fängslande Inkakulturen. Här återfinns också de mystiska Nascalinjerna, som förbryllar och fascinerar. Peru är ett äventyr värt att uppleva. För kultur i överflöd, för naturupplevelser med råge och för glödande upptäcktslystnad.

HOLA PERU 10 dagar

INKANS FOTSPÅR 16 dagar

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Välkomsttransfer till hotellet i Lima. Dag 3: Flyg till Cusco. Transfer till hotellet. Stadstur. Dag 4: Besök Urubamba – den heliga dalen och byn Pisaq. Dag 5: Guidad tur i citadellet Machu Picchu. Övernattning. Dag 6: Förmiddag på egen hand. Tillbaka till Cusco. Dag 7: Dag på egen hand i Cusco. Dag 8: Flyg till Lima. Transfer till hotellet. Stadstur. Dag 9: Transfer till flygplatsen. Flyg hemåt igen. Dag 10: Ankomst Skandinavien.

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Välkomsttransfer till hotellet i Lima. Dag 3: Buss till Paracas. Dag 4: Utflykt till Nationalparken Paracas/Ballesteöarna. Dag 5: Flyg över mystiska Nascalinjerna, transfer till Arequipa. Dag 6: Stadsrundtur i Arequipa. Dag 7: Överblicka kondorerna vid Colca Canyon. Dag 8: Avresa till Puno, staden vid Titicacasjön. Dag 9: Utflykt med besök på vassöarna Urus och Taquile. Dag 10: Färd mot Cusco med stopp längs vägen. Dag 11: Besök Urubamba och Pisaq i den heliga dalen. Dag 12: Guidad tur i citadellet Machu Picchu. Tåg till Cusco. Dag 13: Stadsrundtur i Cusco. Dag 14: Flyg till Lima. Transfer till hotellet och stadsrundtur. Dag 15: Transfer till flygplatsen. Dag 16: Ankomst Skandinavien.

4


PERU “Resans klimax var Machu Picchu. Tågresan in i och ner i dalen, det subtropiska klimatet och en heldag på berget. Annat som gav intryck var Arequipa, fantastiskt vacker och vänlig stad omgiven av snöklädda vulkaner”

Machu Picchu


PERU

TILLÄGGSRESOR PERU Machu Picchu

Barn i Cusco

INKALEDEN

4 dagar

Vassöarna

TITICACASJÖN

3 dagar

Flicka med fisk i Amazonas

AMAZONAS

3 dagar

Det finns få vandringsleder som inte bara är vackra utan som leder till ett fantastiskt mål, i detta fall till Machu Picchu. - dagliga avgångar. ( stängd februari varje år ).

Titicacasjön, världens högst belägna sjö och upprinnelsen till den fängslande Inkakulturen.

Vi flyger över Anderna och in till den enorma regnskogen. Genom molnen syns den bruna floden som likt en orm slingrar sig långt där nere. Det är svårt att tänka sig att det bor folk här. Med flodkanot färdas vi på floden till vår lodge.

Dag 1: Tåg från Cusco till baslägret KM82. Vandring till byn Wayllabamba. Dag 2: Idag passeras ledens högsta pass, Warmiwañusca på 4,200m. Dag 3: Leden går vidare in i molnregnskogen till Winya Wayna där vi övernattar. Dag 4: Fullföljer vandringen genom solporten till Machu Picchu. Guidad rundtur. Retur till Cusco.

Dag 1: Längs småbyar och vackert landskap färdas ni med buss (ca 10 tim) från Cusco till slutdestinationen Puno. Dag 2: Heldagsutflykt Titicacasjön med vassöarna och Taquile. Dag 3: Transfer till flygplatsen i Juliaca. Flyg till Lima.

Dag 1: Flyg till Puerto Maldonado. Transfer till Tambopata och vidare med båt till vår lodge. Dag 2: Posada Amazonas. Heldagsutflykt från lodgen. Dag 3: Transfer och flyg tillbaka till Cusco.

6


Buenos Aires Iguazu vattenfallen Pampas Perito Moreno Eldslandet

ARGENTINA

Torres del Paine Alla vingårdar

Välkommen till Argentina, landet där het Tangopassion möter iskalla glaciärer och lummig regnskog möter öppet landskap i Patagonien. Längs med kustremsan trängs bland annat stora kolonier med sjölejon och pingviner och en bit från stranden leker valar och delfiner. Allra längst ned, som en sista utpost innan Antarktis, i glaciärens mitt, sträcker det öde Eldslandet ut sig. Välkommen till landet som berör, förför och välkomnar.

HOLA ARGENTINA 8 dagar

ARGENTINA RUNT 15 dagar

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Ankomst till Buenos Aires, transfer och stadsrundtur. Dag 3: Kulinarisk upplevelse med fantastisk Tangoshow. Dag 4: Egen tid i Buenos Aires. Dag 5: Flyg till Igauzú. Transfer och utflykt till den Brasilianska sidan. Dag 6: Utflykt till den argentinska sidan. Dag 7: Transfer till flygplatsen. Flyg till Skandinavien. Dag 8: Ankomst Skandinavien.

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Ankomst till Buenos Aires, transfer och stadsrundtur. Dag 3: Kulinarisk upplevelse med fantastisk Tangoshow. Dag 4: Egen tid i Buenos Aires. Dag 5: Flyg till Igauzú. Transfer och utflykt till den Brasilianska sidan. Dag 6: Utflykt till argentinska sidan. Dag 7: Flyg till Peninsula Valdez. Transfer till hotellet. Dag 8: Heldagsutflykt till Naturreservatet Península Valdes. Dag 9: Heldagsutflykt till Punta Tombo, häckningsplats för pingviner. Dag 10: Flyg till El Calafate. Transfer till hotellet. Dag 11: Utflykt till Perito Moreno glaciären. Dag 12: Heldagsutflykt för att uppleva Upsala glaciären. Dag 13: Transfer till flyplatsen. Flyg till Buenos Aires. Transfer till hotellet. Dag 14: Transfer till flygplatsen. Dag 15: Ankomst Skandinavien.

7

ARGENTINA

Perito Moreno


ARGENTINA

“Enligt legenden sägs det att gud planerade att gifta sig med en vacker kvinna vid namn Naipi, som flydde med sin älskare Tarobá i en kanot. I raseri skivade gud floden och skapade vattenfallen för att fördöma de älskande till att evigt falla”

Iguazufallen


ARGENTINA

TILLÄGGSRESOR ARGENTINA Torres del Paine

Perito Moreno glaciären

Pingviner på Magdalena Island

PATAGONIEN FÖR NATURÄLSKARE

KRYSSNING AUSTRALIS

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Ankomst till Buenos Aires, transfer och stadsrundtur. Dag 3: Flyg till El Calafate. Transfer till hotel/hostels. Dag 4: Vandringen börjar vid foten av Fitz Roy massivet. Dag 5: Vandringen fortsätter till Cerro Torre basecamp. Dag 6: Heldagsutflykt till Perito Moreno glaciären. Dag 7: Torres Del Paine Nationalpark. Dag 8: Torres Del Paine Nationalpark. Dag 9: Puerto Natales. Dag 10: Pingvinkolonin Otway Bay Punta Arenas. Dag 11: Ushuaia. Dag 12: Tierra Del Fuego Nationalpark. Dag 13: Transfer till hotellet. Dag 14: Transfer till flygplats. Dag 15: Ankomst Skandinavien.

Dag 1: Avresa från Ushuaia. Dag 2: Om vädret tillåter avstigning vid Kap Horn. På eftermiddagen besök till den Historiska platsen Wulaia Bay. Dag 3: Utflykt till Pia Glaciären och Garibaldi Glaciären. Dag 4: Utflykt till Piloto och Nena Glaciärerna och Águila Glaciären. Dag 5: Utflykt till Pingvinkolonin på Magdalena Island. Avstigning i Punta Arenas.

9


CHILE

Atacamaöknen Påskön Torres del Paine Valparaiso Alla vingårdar

CHILE

Lama framför Anderna

Välkommen till Chile – Ett land som har välsignats med en enorm rikedom och är vad man skulle kunna kalla för naturälskarens dröm. Världens torraste öken, Atacamaöknen, i norr. I söder finner vi ett av naturens verkliga under Nationalparken Torres del Paine. Huvudstaden Santiago de Chile med vingårdar omkring sig i centrala Chile. Som om inte det var nog kan vi ta flyget över Stilla Havet till ett av världens absoluta mysterier, stenformationerna på Rapa Nui, eller Påskön som vi känner ön.

Valparaiso

Kvinna i Rapa Nui

HOLA CHILE 7 dagar Dag 1: Avresa från Skandinavien Dag 2: Stadsrundtur. Dag 3: Utflykt till Colchaguadalen och en lokal vintillverkare. Dag 4: Besök hos en lokal vintillverkare. Transfer till Santiago. Dag 5: Heldagstur till Valparaiso, världsarv enligt UNESCO och Viña del Mar. Dag 6: Transfer till flygplatsen. Dag 7: Ankomst Skandinavien.

10


CHILE “Enligt sägner upptäcktes ön på påskdagen (5 april), och därav gav man den namnet Påskön. Innan dess hade den kallats “Rapa Nui” - (Stora ön), och “Te Pito No Te Henua” (Jordens Navel).”


CHILE

TILLÄGGSRESOR CHILE Explora Lodge i Chile

Statyerna på Påskön

Atacamaöknen

Torres del Paine

ATACAMAÖKNEN 4 dagar

TORRES DEL PAINE

Det finns få platser kvar på jorden som facinerar oss med sin mystik. Påskön långt ute till havs är ett av dessa ställen. Vi vet inte helt säkert varför och hur stenformationerna kom på sin plats och trots att forskarna har många teorier lämnar Påskön oss med frågetecken.

Världens torraste öken, Atacamaöknen, i norra Chile har ett enastående månlandskap som i solnedgången färgar måndalen i härligt röda nyanser. Här finns också varma källor att bada i och sprutande gejsrar.

I södra Chile finner vi ett av naturens verkliga under, Nationalparken Torres del Paine, med de kända granittopparna som gett parken sitt namn. Här betar Guanacos (lamadjur) fritt och röda rävar leker skojfriskt med varandra. Torres del Paine är ett måste för naturälskare.

Dag 1: Avresa från Santiago till Påskön. Välkomsttransfer till hotellet Dag 2: Heldagstur med besök till olika stenstatyerna sk moiser Dag 3: : Äventyret fortsätter med en heldagstur att utforska denna mystiska ö Dag 4: Transfer till flygplatsen. Flyg till Santiago.

Dag 1: Flyg till Calama. Transfer och utflykt till måndalen för att beskåda det förtrollande landskapet. Dag 2: Utflykt till ruinerna i Tulor och den andiska byn Toconao. Vidare till Atacama saltöknen. Dag 3: Utflykt till El Tation Gejsrarna. Dag 4: Transfer till flygplatsen. Flyg till Santiago.

Dag 1: Flyg från Santiago till det mytomspunna Eldslandet. Buss till Puerto Natales. Dag 2: Båtutflykt till Glaciären Serrano och Balmaceda. Barbecue lunch på en Estancia. Dag 3: Utflykt till Milodón grottan. Turen fortsätter till nationalparken Torres del Paine. Dag 4: Halvdagsutflykt till sjön Grey. Båtutflykt till Glaciär Grey. Dag 5: Utflykt i Torres del Paine, bl.a. besök till den isblå lagunen Laguna Azul. Transfer tillbaka till Puerto Natales. Dag 6: Dags att säga hejdå till Eldslandet. Transfer och buss till Puerto Natales. Flyg till Santiago.

PÅSKÖN

4 dagar

12

6 dagar


ECUADOR

En Iguana tittar fram

Galapagos Amazonas Ekvatorn Karanki Otavalo marknaden

ECUADOR

Anderna

Välkommen till Ecuador - Det minsta landet i Sydamerika med mycket rikedom på kultur och natur. Det Andiska höglandet, med sitt dramatiska sjö- och bergslandskap bjuder på sagolika vyer och historiska arv. Ett besök på Galapagos är ett privilegium och en unik naturupplevelse på djurens villkor. De flesta av djuren på Galapagos har inte lärt sig att vara rädda för människor. Vandra i Charles Darwins fotspår och upptäck en artrikedom utan dess like.

HOLA ECUADOR 10 dagar

GALAPAGOS & ANDERNA 14 dagar

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Ankomst till Quito. Transfer till hotellet. Dag 2: Stadsrundtur samt ett besök till ekvator monumentet. Dag 3: Heldagstur till den lilla bergsbyn Otavalo och ett besök på marknaden. Dag 4: Flyg till Galapagos. Ombordstigning på kryssningsbåten. Dag 5: Galapagos - Utflykt till olika öar. Dag 6: Galapagos - Utflykt till olika öar. Dag 7: Galapagos - Utflykt till olika öar. Dag 8: Flyg tillbaka till fastlandet. Transfer och övernattning. Dag 9: Transfer till flygplatsen. Dag 10: Ankomst Skandinavien.

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Ankomst till Quito. Transfer till hotellet. Dag 2: Stadsrundtur samt ett besök till ekvator monumentet. Dag 3: Bussfärd till Otavalo och grannbyarna i Anderna. Dag 4: Resa genom vackert landskap och Indianmarknad. Dag 5: Nationalparken Cotopaxi och till Baños. Dag 6: Bussresa genom vulkanernas aveny till den gamla Incastaden Cuenca. Dag 7: Rundtur i Cuenca och vidare till Guayaquil. Dag 8: Flyg till Galapagos. Ombordstigning på kryssningsbåten. Dag 9: Galapagos – Utflykt till olika öar. Dag 10: Galapagos – Utflykt till olika öar. Dag 11: Galapagos – Utflykt till olika öar. Dag 12: Flyg tillbaka till fastlandet. Transfer och övernattning. Dag 13: Transfer till flygplatsen. Dag 14: Ankomst Skandinavien.

13


ECUADOR

TILLÄGGSRESOR ECUADOR

Fregattfåglar

GALAPAGOS HOPPING

5 eller 8 dagar

Många är dom som drömmer om att en dag få resa till Galapagos och uppleva det rika naturliv som ligger till grund för Charles Darwins teorier om evolutionen. Våra kryssningsfartyg gör resan, om möjligt, ännu mer intimare med naturen och det rika djurlivet. För er som vill uppleva Galapagos fantastiska övärld på ett lite annorlunda kan man bo bra och bekvämt på hotell på olika öar och därifrån göra dagsetapper med speedbåt och guide.

Amazonas

AMAZONAS LODGE

4 dagar

Utforska Amazonas Regnskog i Ecuador med lokalguide som tar oss med på dagliga och nattliga utflykter. Genom guidens kunskaper får man en bra in blick om livet i Amazonas och lodgen som man bor på tillägnar sig åt ekoturism, miljövård och lokala projekt. Dag 1: Flyg från Quito till Coca, transfer och en kanottur till lodgen. Dag 2: Utflykter från lodgen, bl.a. upplev djungeln från trädtopparna, fågelskådning, promenader Dag 3: Utflykt till en speciell lervägg ”Parrot Clay Lick”. Ett indiansamhälle besöks, på kvällen nattvandring Dag 4: Flyg tillbaka till Quito.

14


ECUADOR Jättesköldpadda


BOLIVIA

Shaman som genomför en ceremoni

Uyuni saltöknen La Paz Potosi Tuni Condoriri Solön

BOLIVIA

Titicacasjön

Bolivia är ett land höljt i mysteriets dimmor. Det sägs att man här är närmare himlen än jorden och en av dess poeter, Diez de Medina har en gång refererat till sitt land som “Boliva, den glömda stjärnan.”. Dess oländiga läge högt upp bland bergen skyddade från de spanska conquistadorerna. Här finner man tack vare detta, den största och mest koncentrerade urbefolkningen i hela Sydamerika och med dem frodas idag de uråldriga indiankulturerna och ritualerna.

Lama i Potosi

Kyrka Cobacabana

BOLIVIA RUNDRESA 15 dagar Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Välkomsttransfer till hotellet i Santa Cruz. Dag 3: Flyg till Sucre. Halvdagstur med bl a katedralen Casa de La Libertad. Dag 4: Heldagsutflyk till marknaden Tarabuco. Tillbaka till Sucre. Dag 5: Transport till gruvstaden Potosi. Eftermiddagsbesök till Cerro Rico gruvan. Dag 6: Stadstur i Potosi. Staden som dom spanska conquistadorerna erövrade på 1600-talet. Dag 7: Transport från Potosi till Uyuni. Ankomst till ert hotel. Dag 8: Heldagsutflykt till den magiska saltöken Uyuni. Dag 9: Resan går vidare från saltöken till Siloli öken omgivet av aktiva vulkaner. Dag 10: Besök dom berömda lagunerna, både den rosa och den gröna, mot La Paz via Uyuni. Dag 11: Ankomst La Paz. Dag 12: Från La Paz bär det av mot Titicacasjön med besök på Solön. Övernattning i Cobacabana. Dag 13: Halvdagsutflykt i Cobacabana för retur tillbaka till La Paz. Dag 14: Hemresedag och tid för sista shoppingen. Dag 15: Ankomst Skandinavien.

16


BOLIVIA

“Bolivia är vår planets mikrokosmos, en syntes av universum” Alcides D`Orbigny, fransk naturfilosof

TILLÄGGSRESOR BOLIVIA Uyuni saltöknen

Tuni Condoriri Condor

Titicacasjön

Lamor vid Tuni Condoriri

Salar de Uyuni täcker en yta på 10 000 kvadratkilometer och är därmed världens största saltöken. För 40 000 år sedan var saltfältet en del av en gigantisk förhistorisk sjö. När sjön torkade bildades två mindre sjöar, Uru Urusjön och Poopósjön, och saltöknen Salar de Coipasa och Uyuni. Salar de Uyuni bjuder på ett magnifikt skådespel där ett tunt tunt lager vatten ovanpå saltlagret gör att horisontlinjen mellan himmel och mark suddas ut.

UYUNI

TUNI CONDORIRI

4 dagar

Dag 1: Flyg till Uyuni. Transfer till salthotellet. Dag 2: Heldagsutflykt till den magiska Uyuni saltöken Dag 3: Flyg tillbaka till La Paz och på eftermiddagen en stadsrundtur.

LA PAZ & CUSCO

5 dagar

Dag 1: Stadstur i La Paz Dag 2: Transport mot Titicacasjön och den magiska Solön Dag 3: Besök av hamnstaden Cobacabana för vidare resa mot Puno i Peru Dag 4: Heldagsutflykt till Titicacasjön Dag 5: Buss till Cusco genom ett varierande landskap.

1 dag

Ett fantastiskt alternativ för en dagsutflykt. Vandra igenom dalar runt den majestätiska Los Andes bergskedjan med dess permanenta glaciärer. Under vandringen kan man se hundratals lamor, alpackor, små lokala byggnader och fantastiska laguner. Guiden hämtar oss tidigt från hotellet och kör sedan genom La Paz, El Alto och Altiplano. Vid 10-tiden stannar jeepen vid Tunisjön, som är belägen ca 4200 meter över havet. Vandringen varar i cirka tre timmar och hela tiden kan man se det fantastiska Los Andes Cordillera.

17

Vi kommer fram till baslägret som är på 4650 meters höjd. Vi gör en paus i Laguna Chiarkhota där vi äter lunch. Vi fortsätter sedan vandringen och kan se de snötäckta topparna av berget Condoriri som når en höjd av 5200 meter över havet, här trivs också världens största flygande fågel Condoren. Vi återvänder till La Paz vid cirka 18 tiden på kvällen.


PANAMA

Panama kanalen San Blas Embra indianerna Gamboa El Valle dalen

PANAMA

San Blas öarna

Panama utgör den sydligaste delen av landtungan som binder samman Nord- och Sydamerika. Landet präglas av Panamakanalen, den strategiskt viktiga vattenvägen mellan Atlanten och Stilla havet. Ett besök här är ett måste, men landet har mycket mer att erbjuda som Gamboas djungler i frodig grönska, den vackra skärgården San Blas där snorkling och dykning kan förgylla dagarna samt den skönt tempererade El Vallé dalen. För den som är ute efter äventyr kan Panama erbjuda storslagna vandringar, hästridning, forsränning, klättring och repilering i vattenfall. För en dold juvel - kom till Panama.

Embra indianer

Apa i Gamboa regnskogen

PANAMAS HÖJDPUNKTER 13 dagar Dag 1: Välkommen till Panama! Vi möts upp av transferpersonal som tar oss till hotellet Dag 2: Panama City – tre städer i en! Stadsrundtur med dom berömda Miraflores slussarna. Dag 3: Ledig dag. Dag 4: Heldagsutflykt till Embera Indian by med kultur och traditioner. Dag 5: Panamakanalen – Världens åttonde underverkGamboa Resort. Dag 6: Gamboa regnskog. Dag 7: Flyg till San Blas. Dag 8: San Blas sol och bad med utflykter. Dag 9: Flyg till Panama City. Transport till El Valle. Dag 10: Heldags eko dag i El Valle dagen med möjlighet till dopp och lätta promenader i vacker natur. Dag 11: Dag på egen hand. Dag 12: El Valle – Panama City. Dag 13: Ankomst Skandinavien.

18


MEXIKO

Chichen Itza Yacutan halvön Palenque Uxmal Playa del Carmen

MEXIKO

Teotihuacan

Chichen Itza

Tänk dig ett land med en färgsprakande och händelserik historia om uråldriga civilisationer och dimhöljda pyramider, om fjäderprydda gudar och om äventyrslystna conquistadorer som korsade havet i jakt på guld och rikedomar. Lägg till vidsträckta stränder med azurblått vatten, charmerande små kolonialstäder och ovärderliga kulturskatter så har du börjat föreställa dig Mexiko.

HOLA MEXIKO 8 dagar

MEXIKOS KULTURSKATTER 13 dagar

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Välkomsttransfer till hotellet i Playa del Carmen. Dag 2: Sol och bad i Playa del Carmen. Dag 3: Sol och bad i Playa del Carmen. Dag 4: Buss till Merida, en vacker kolonialstad. Transfer till hotellet och därefter stadsrundtur. Dag 5: Heldagsutflykt till Uxmal en av Mayakulturens betydelsefulla städer, samt ruinerna vid Kabah. Dag 6: Utflykt till den storslagna ruinen Chichen Itza. Transfer till Cancun. Dag 7: Transfer till flygplatsen. Dag 8: Ankomst Skandinavien.

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Välkomst transfer till hotellet i Mexico City. Dag 2: Stadsrundtur med besök på antropologiska museet. Dag 3: Heldagsutflykt till den arkeologiska platsen Teotihuacán. Dag 4: Flyg till Oaxaca. Transfer till hotellet. Dag 5: Utflykt till Monte Alban och Mitla. Dag 6: Flyg till San Cristobal, båttur i den fantastiskt vackra Sumidero Canyon. Dag 7: Stadsrundtur samt utflykt till Indiansamhället San Juan Chamula och Zinacantan. Dag 8: Buss till Palenque, på vägen besöks vattenfallet Agua Azul och ruinerna som ligger mitt i regnskogen. Dag 9: Buss från Palenque till Villahermosa, flyg till Merida transfer till hotellet. Dag 10: Heldagsutflykt till Uxmal en av Mayakulturens betydelsefulla städer, samt ruinerna vid Kabah. Dag 11: Utflykt till den storslagna ruinen Chichen Itza. Transfer till Cancun. Dag 12: Transfer till flygplatsen. Dag 13: Ankomst Skandinavien.

20


MEXIKO

“Så här är Mexiko” Sa Cortés och skrynklade ihop ett pergament i näven.

Teotihuacán


MEXIKO

TILLÄGGSRESOR MEXIKO Tulum

Isla Mujeres

Playa del Carmen

Cenote grotta

ISLA MUJERES

PLAYA DEL CARMEN

TULUM

Under mayafolkets tid var ön helgad åt mångudinnan Ixchel. När spanjorerna invaderade ön på 1500-talet upptäckte de en mängd statyer av henne, vilket är en av teorierna till att ön fått namnet Isla Mujeres, vilket betyder “kvinnornas ö”. Isla Mujeres är känd för sina fina snorklings platser och paradis stränder. Ön är oehört charmig med pittoreska omgivningar och har ett strategiskt läge strax utanför Cancuns kust.

Playa del Carmen är en perfekt sol och bad ort för såväl familjen, som för den aktive resenären. Vackra stränder, shopping och mysiga restauranger förgyller vistelsen. Antingen bor man på hotel med allinclusive koncept eller ett mindre hotel med frukost. Valet är stort och många vatten och äventyrsparker samt det historiska Chitchen Itza ligger inom ett par timmars räckhåll.

Tulum ligger en timme söder om Playa Del Carmen, den enda Mayastaden med sitt unika läge direkt vid havet på en klippa ovanför den vackra stranden. Stranden utses ofta till en av världens vackraste och man förstår fort varför. Här finns tid för skön avkoppling i vacker miljö, vilket gjort destinationen populär bland bröllopspar. Här erbjuds även snorkel och dykutflykter samt möjlighet för besök till Cenotes ( grottor med badvatten ).

22


KUBA

Trinidad

Havanna Vinales Trinidad Varadero Pinar del Rio

KUBA Välkommen till Kuba-ett land under förändring. Från att ha varit politiskt och revolutionärt har drömmen bytt riktning och handlar numera oftast om Kubas kritvita stränder, svalkande vatten och avslappnade stämning. 1492 utsåg Columbus ön som den vackraste platsen på jorden, men det är först nu som resten av oss börjat uppmärksamma det.

HOLA KUBA 10 dagar

KUBA BELLA 12 dagar

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Transfer till hotellet. Dag 2: Stadsrundtur i Havanna. Dag 3: Heldagsutflykt till Pinar Del Rio och Vinales. Dag 4: Transport till Varadero för sol och bad. Dag 5: Varadero på egen hand. Dag 6 - 8: Sol och bad dagar på egen hand. Dag 9: Transfer till flygplatsen. Dag 10: Ankomst Skandinavien.

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Transfer till hotellet. Dag 2: Stadsrundtur i Havanna. Dag 3: Utflykt till fiskarbyn Cojimar, besök av Hemingway-muséet och hantverksmarknad. Dag 4: Stadsrundtur i moderna delen av Havanna med daghemsbesök och Plaza de la Revolución. Dag 5: Utflykt i naturreservatet Pinar del Rio genom tobaksplantagen i Viñales dalen. Dag 6: Färd till Cienfuegos genom indianbyn Taino, en krokodilfarm och Santa Clara med Che Guevaras Mausoleum. Dag 7: Resan går vidare till kolonialstaden Trinidad. På väg dit besöker vi en sockerkvarn. Dag 8 - 10: Lediga dagar för att njuta av sol och bad. Dag 11: Transfer till flygplatsen. Dag 12: Ankomst Skandinavien.

23


KUBA

UNIKT BOENDE & VISUM CASA PARTICULAR Längtar du efter den där härliga och genuina upplevelsen. Prova på att bo hos värdfamilj på Kuba. Vi erbjuder ett stort urval av boenden på olika platser på Kuba. Exempelvis i Havanna, Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara och mycket mer.

VISUM Som svensk medborgare måste du ha visum för att besöka Kuba. Vi är en utvald resebyrå som får utfärda visum. Det vi behöver är en kopia på ert pass!

Havanna


STORA SYDAMERIKARESAN

STORA SYDAMERIKARESAN

Kombinera fem länder i en resa genom ett antal olika spektrum, inte bara rent geografiskt utan även upplevelsemässigt. Vi färdas från Inkakulturens centrum Cusco med Machu Picchu, till mystisk sjö i Anderna, vidare genom dalar och vindistrikt till tangons huvudstad och dom mäktiga vattenfallen gränsandes tre länder för att avsluta i den pulserande salsametropolen Rio de Janeiro.

Vassbåt på Titicacasjön

Skulptur på Solön

DAG FÖR DAG PROGRAM 31 dagar Dag 1: Avresa från Skandinavien. Välkomsttransfer till hotellet i Lima. Dag 2: Stadsrundtur. Dag 3: Flyg till Cusco. Transfer till hotellet. Dag 4: Stadsrundtur. Dag 5: Besök Urubamba – den heliga dalen och byn Pisaq. Dag 6: Tåg till Aguas Calientes, buss och guidad tur i citadellet Machu Picchu. Tåg tillbaka till Cusco. Dag 7: Längs småbyar och vackert landskap färdas ni med buss (ca 10 tim) från Cusco till slutdestinationen Puno. Dag 8: Heldagsutflykt Titicacasjön med vassöarna och Taquile. Dag 9: Besök av hamnstaden Copacabana för vidare resa mot den magiska Solön. Övernattning. Dag 10: Båt och buss vidare till La Paz, världens högst belägna huvudstad 3650m ö h. Dag 11: Ledig dag i La Paz. Dag 12: Stadsrundtur och utflykt Måndalen. Dag 13: Transfer till flygplatsen. Flyg till Santiago de Chile. Välkomsttransfer. Dag 14: Stadsrundtur. Dag 15: Utflykt till UNESCOS hamnstad Valparaiso och

badorten Viña del Mar. Dag 16: Utflykt till vingården Concha y Toro. Dag 17: Buss över Anderna till Mendoza i Argentina. Dag 18: Heldagsutflykt till vingårdar med vinprovning. Dag 19: Ledig tid i Mendoza. Dag 20: Transfer till flygplatsen. Flyg till Buenos Aires. Transfer till hotellet. Dag 21: Stadsrundtur. Dag 22: Tangoshow med middag. Dag 23: Transfer till Pampas, övernattning på en genuin Estancia. Dag 24: Transfer till flygplatsen. Flyg till Iguazu. Transfer till hotellet. Dag 25: Utflykt till den Argentinska sidan av Nationalparken. Dag 26: Utflykt till den Brasilianska sidan av Nationalparken. Dag 27: Transfer till flygplatsen. Flyg till Rio de Janeiro. Dag 28: Utflykt till Corcovado där utsikten över Rio och Jesusstatyn är huvudattraktionen. Dag 29: Stadsrundtur samt en linbanetur till Sockertoppen. Dag 30: Transfer till flygplatsen. Dag 31: Ankomst Skandinavien. 26


Buenos Aires Iguazu vattenfallen Pampas Valparaiso Titicacasjรถn Machu Picchu

Druvodling Argentina

Lama Machu Pichhu

Iguazu

Rio de Janeiro 27

STORA SYDAMERIKARESAN

Rio de Janeiro


KOMBINATIONSRESOR

KOMBINATIONSRESOR I samråd med vår expertis kan ni kombinera unika miljöer eller helt olika resor i en, Peru´s stolthet Machu Picchu med dom mäktiga vattenfallen Iguazu i Argentina, pulserande Rio De Janeiro med tangos huvudstad Buenos Aires. Unika Galapagos med Inkans nav Cusco. Möjligheterna är oändliga och gränserna obefintliga. Nedan följer ett urval av kombinationsresor som avgår i stort sätt dagligen med engelsktalande lokala guider.

ECUADOR & PERU

ARGENTINA & BRASILIEN

Ett unikt tillfälle att plocka russinen ur kakan. Vi besöker två av de mest sagolika destinationerna i hela Latinamerika. Vi börjar med ett enastående besök hos djuren på Galapagos. Här möter vi bland annat leguaner, sköldpaddor och sjölejon i deras naturliga miljö. Resan fortsätter till mystiska Machu Picchu uppe i Anderna. Få vyer är så vackra som den här.

Vi startar med att utforska pulserade Buenos Aires för att fortsätta till de mäktiga vattenfallen Iguazú. Här finns atlantisk regnskog och vi färdas till en unik lodge där vi tillsammans med kunnig naturguide upplever regnskogens natur och djur. Vi flyger till sprakande Rio med Jesusstaty och Sambashow för att avsluta resan med avkopplande sol och bad på den närliggande ön Ilha Grande.

MENDOZA & SANTIAGO

NEW YORK & KARIBIEN

Det finns många sätt att ta sig mellan Argentina och Chile men ingen är så vacker som landsvägen mellan Mendoza och Santiago. Dessutom blandas resan med besök på vingårdar där provsmakning givetvis ingår.

Inled semestern i världsmetropolen New York med sina kända teatrar, parker och shopping. Flyg vidare till Mexikos karibiska kust som med Playa del Carmen räknas till ett av Karibiens främsta resmål. Vit, mjuk sandstrand med kristallklart vatten som även bjuder in till dykning av världsklass. 28


KOMBINATIONSRESOR

PERU & BOLIVIA

UYUNI & ATACAMA

Kombinera två fantastiska länder med fantastiska sevärdheter i en resa. Resan börjar med besök till Inkakulturens centrum, den urmysiga staden Cusco och Machu Picchu. Machu Picchu räknas idag som ett av de 7 nya underverken och är en magisk plats. Vidare går resan ner mot Titicacasjön, med de flytande vassöarna för att övernatta på den paradisiska Solön. Vi forsätter resan över till La Paz, världens högst belägna huvudstad och därifrån med flyg till det unika Uyuni och dess vita saltöknen.

En kombinationsresa av magiska och unika platser i ett mångfaldigt landskap. Vi startar vid Salar de Uyuni som täcker en yta på 10 000 kvadratkilometer och är därmed världens största saltöken. Vi bjuds på ett magnifikt skådespel där ett tunt tunt lager vatten ovanpå saltlagret gör att horisontlinjen mellan himmel och mark suddas ut. Vidare går resan mot Chile och Atacama öken där vi passerar höjder på över 5000 m.ö.h bland vulkaner och färgglada sjöar med flamingos. I Atacama skiner solen årets alla dagar som regel och vi får även uppleva det berömda månlandskapet.

VALPARAISO & BUENOS AIRES KRYSSNING MED CELEBRITY CRUISES Vi börjar i Tangons huvudstad Buenos Aires, under resans gång färdas vi med ett par stopp i Uruguay och längs Argentinas kust kommer vi till djurparadiset Peninsula Valdes . Vi färdas på ett lyxigt vis till Världens ände Ushuaia och sen genom Magellan sundet åker vi genom Chiles fantastiska fjordar. Avslutningen sker i staden Valparaiso som är med på UNESCOS Världsarvslista.

29


BRASILIEN

Rio de Janeiro Corcovado Jesusstatyn Iguazu vattenfallen Amazonas

BRASILIEN

Praia do Forte

Rio de Janeiro

I århundraden har Brasilien lockat europeiska äventyrare med oändligt stora outforskade djungelområden, den mäktiga Amazonasfloden och naturfenomen som får en att tappa andan. Men Brasiliens dragningskraft sträcker sig långt bland regnskogar och vattenfall. Strandliv är ett självklart inslag i den Brasilianska vardagen, om det så omfattar lättjefull soldyrkan och bad under dagen eller volleyboll och fotbollsturneringar kvällstid. Om puben är Irländarnas offentliga vardagsrum, så är stranden Brasilianarens.

BOM DIA BRASILIEN 8 dagar

MÄKTIGA BRASILIEN 15 dagar

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Ankomst Rio de Janeiro. Välkomsttransfer till hotellet. Dag 3: Utflykt till Corcovado där utsikten över Rio och Jesusstatyn är huvudattraktionen. Dag 4: Stadsrundtur samt en linbanetur till Sockertoppen. Dag 5: Flyg till Iguazu. Transfer och utflykt till den Brasilianska sidan av Nationalparken. Dag 6: Utflykt till den Argentinska sidan av Nationalparken. Dag 7: Transfer till flygplatsen. Dag 8: Ankomst Skandinavien.

Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Välkomsttransfer till hotellet i Rio de Janeiro. Dag 3: Utflykt till Corcovado, Jesusstatyn och sen middag med Sambashow. Dag 4: Stadsrundtur med besök på Sockertoppen. Dag 5: Utflykt till Iguazúfallen från den brasilianska sidan. Dag 6: Utflykt till Iguazúfallen från den argentinska sidan. Dag 7: Flyg till Manaus, transfer till vår lodge. Dag 8: Dagsutflykter till fots och med kanot genom Amazonas. Dag 9: Dagsutflykter till fots och med kanot genom Amazonas. Dag 10: Flyg till Salvador och transfer till badorten Praia do Forte. Dag 11: Sol och bad i Praia do Forte. Dag 12: Sol och bad i Praia do Forte. Dag 13: Sol och bad i Praia do Forte. Dag 14: Transfer till flygplatsen. Dag 15: Ankomst Skandinavien.

30


BRASILIEN

“Det påstås att Gud skapade jorden på sex dagar och den sjunde dagen ägnade han sig helt åt Rio - därav dess skönhet“

Jesustatyn med vy över Rio de Janeiro.


BRASILIEN

DIAMANTINA & RIO DE JANEIRO

Diamantina

Bahia

Rio de Janeiro

Bahia är en av Brasiliens mest intressanta områden med starka afrikanska influenser i Salvador och den enorma Nationalparken Chapada Diamantina, där man på sena 1800-tal utvann just diamanter från de rika bergen. Resan fortsätter till Rio de Janeiro med alla sina grönskande kalkstenstoppar och de undersköna stränderna som gör staden oslagbar. Det bästa av Brasilien helt enkelt!

DAG FÖR DAG PROGRAM 12 dagar Dag 1: Avresa från Skandinavien. Dag 2: Välkomsttransfer till hotellet i Salvador. Dag 3: Halvdagstur - Panoramisk stadsrundtur. Dag 4: Halvdagstur – Historisk stadsrundtur. På kvällen Bahia By Night show inkl middag. Dag 5: Buss till den lilla bergsbyn Lenciós i Nationalparken Chapada Diamantina. Dag 6: Heldagstur till Chapada Diamantina. Dag 7: Ledig tid. Dag 8: Buss till Salvador. Flyg till Rio de Janeiro. Transfer till hotellet. Dag 9: Utflykt till Corcovado, Jesusstatyn. Dag 10: Stadsrundtur med besök på Sockertoppen. Dag 11: Transfer till flygplatsen. Dag 12: Ankomst Skandinavien. 32


BRASILIEN

TILLÄGGSRESOR BRASILIEN Vattenfall i Chapada Diamantina

Juma Lodge

AMAZONAS

4 dagar

Diamantina

CHAPADA DIAMANTINA

4 dagar

Besök Amazonas och bo några dagar ute i djungeln på en lodge, här ligger djungeln tätt inpå dig med alla sina ljud, sin mystik och sin artrikedom. För den som önskar vara med om ett riktigt äventyr så kan man övernatta ute i Amazonas i hamocks, hör med oss om olika alternativ.

Vi kommer att besöka ett par otroliga naturfenomen som gör Nationalparken Chapada Diamantina till ett av de vackraste områdena i världen.

Dag 1: Ankomsttransfer och motorbåt till lodgen Juma, 3 timmar från Manaus. Resan går via det fascinerande naturfenomenet, “vattnets möte”. Alligator och cajmanjakt Dag 2: Promenad med en lokal guide. Fisketur. Dag 3: Innan soluppgång beskådar vi djurlivet som sakta vaknar till liv. Besök hos lokalbefolkningen, caboclos, som till stor del försörjer sig på diverse odlingar. Dag 4: Fantastiska dagar och nätter i regnskogen har nu kommit till sitt slut. Transfer till Manaus.

Dag 1: Buss från Salvador till den lilla bergsbyn Lencoes i Nationalparken Chapada Diamantina. Dag 2: Heldagstur till Chapada Diamantina. Dag 3: Ledig tid att själv utforska området. Dag 4: Buss tillbaka till Salvador.

34


BRASILIEN Tukan i Pantanal

Pantanal

PANTANAL

4 dagar

Iguazu

IGUAZU 4 dagar

För den djurintresserade är våtmarksområdet Pantanal en dröm. De öppna vidderna gör att vi ser djuren mycket lättare än i tät regnskog. Färglada papegojor och kolibrier trivs här likväl som den stornäbbade tucanen. Däggdjur som tapir, ocelot, myrslok, kapibara och bältesdjur strövar fritt omkring medan fler än 280 olika sorters fiskar simmar i vattendragen. I Pantanal räknar man med att det finns upp till 30 miljoner kajmaner och de är väldigt lätta att se under dagtid när dom ligger och lapar sig i solen. Om ni befinner er i rätt område är chansen att se den skygga jaguaren faktiskt ganska stor.

Nationalparken Iguazu delas mellan 3 länder Argentina, Brasilien och Paraguay. Här möts vatten från dom 275 vattenfallen i området. Namnet Iguazu kommer från det indianska språket guaraní och betyder “stort vatten”, vilket är det minsta man kan säga om detta naturens under! Fallen omges av tät och fuktig regnskog. Papegojor sitter och tjattrar i träden, kolibrier suger nektar ut blommorna, tucanfågeln klapprar med sin stora näbb och eldflugor glimrar i natten. Här blir det många kyssvänliga fototillfällen!

Dag 1: Upphämtning vid flygplatsen i Cuiabá och transfer till Pantanals lågland och vår lodge. Promenad till observationstornet och njuter av en enastående solnedgång. Dag 2: Hästridning och promenader genom landskapet, vår kunniga guide lär oss allt om Pantanal. Dag 3: Kanot och Kajak genom unikt landskap med vilda djur och vackra fåglar. Möjlighet att fiska piraja. Brasiliansk grill (churrasco) i pick nick stil erbjuds vid flodbanken. Dag 4: Innan solen gått upp går vi ut på en promenad för att beskåda de morgonglada djuren. Transfer till flygplatsen.

Dag 1: Flyg från Rio de Janeiro till Igauzu. Välkomsttransfer till hotellet. Utflykt till den Brasilianska sidan av fallen. Dag 2: Heldagstur till den Argentinska sidan av fallen. Dag 3: Transfer till flygplatsen. Flyg tillbaka till Rio de Janeiro.

35


BRASILIEN

Buzios

promenadstråk i Buzios

Ihla Grande

BUZIOS

IHLA GRANDE

Buzios var fram till mitten av 1960 – talet en liten fiskeby som blev, efter att Birgit Bardot semestrat här, ett populärt resmål. Idag är Buzios den mest populära semesterorten för Rioborna och även dagens stora kändisar bättrar på sin solbränna på någon av Buzios härliga stränder. Buzios strategiska läge på en halvö har ett flertal olika vikar, vilket gör att man snabbt kan växla mellan de mest populära stränderna Joao Fernandes och den lilla Joao Fernandindo till lite mer avsides och privata stränder. Huvudstråket har ett bra utbud av restauranger, caféer, shopping och nattlivet på gåtagatan Rua das Pedras om kvällarna gör ingen besviken. Buzios har även lyckats behålla charmen från den svunna tiden som fiskeby.

Ilha Grande ligger ca 3 timmar ifrån Rio. Från Angra dos Reis går färjan till ön där lugn och ro och till viss del upptäckarglädje väntar. 106 olika stränder finns att välja mellan och under ytan finns koraller av alla dess slag som lockar till sig ännu fler sorters fiskar, perfekt för snorkel eller dykning. En guidad vandring i byn Abraão ingår. Öns storslagna natur som täcks av regnskog, visar upp en stor mångfald av fjärilar, fåglar och tropiska växter. Med taxibåt tar vi oss till den kritvita Lopes Mendes stranden för möjlighet att sola, bada och njuta!

36


BRASILIEN Pipa strand

Paraty strand

Båtar på stranden i Pipa

PIPA

PARATY

Välkommen till Pipa, den charmiga badorten man bör besöka när man är i nordöstra Brasilien. Stränder och soldyrkan blandas med musik och fest. För länge sedan landade pirater och andra lycksökare här för att finna det så populära trädslaget Pau Brazil, vilken är landets nationalträd. Pipa, som upptäcktes på nytt av 80-talets surfare, har mycket att erbjuda förutom det självklara som sol och bad. Hästridning, paddling, vandring och 4-hjulsdriven sanddynssafari är några av de aktiviteter som kan utövas.

Några timmar söder om Rio mot Sao Paulo till ligger denna vackra koloniala stad förr kallad för Porto do Ouro som betyder Guldhamnen. Paraty är en pittoresk by som har välbevarade byggnader och vackra omgivningar och är uppsatt på UNESCO:s Världsarvslista. Utanför kusten finns en skärgård som kan besökas genom en trevlig segel och snorkeltur.

37


BRASILIEN

Catedral de Brasilia

Sao Paulo i skymmning

Praca dos tres Poderes

SAO PAULO

BRASILIA

Sao Paulo är en av världens största städer och Brasiliens största stad. Här har många multinationella företag sina huvudkvarter. Denna metropol är också känd för sina särpräglade stadsdelar, museum, restauranger samt ett pulserande nattliv.

Brasilia är Brasiliens huvudstad. Staden anlades på 60 talet då den sittande presidenten bestämde sig för att bygga en ny huvudstad mitt i landet. Brasilia är en modern stad, huvudattraktionen är Praca dos tres Poderes där de högsta auktoriteterna som Kongressen, Presidentpalatset och Högsta domstolen ligger. Besök gärna Dom Bosco kyrkan vars väggar består av blått glas. Brasilia kan man även använda som utgångspunkt till världens största naturattraktioner, Amazonas och dom nordliga delarna av våtmarksområdet Pantanal.

38


INCA TOURS TIPSAR

Bild: Gustu

Bild: Gustu

GUSTU Gustu , är en restaurang som ligger i La Paz och som har ett mål att ta ungdomar från gatan till köket genom restaurangskolan PABLO LEON. Haute Cuisine restaurangen öppnades av danska kocken Kamilla Seidler och Michelangelo Cestari i april 2013 och har redan blivit en riktig internationell succé. Gustus mål är att uppnå en genuin gastronomisk haute cuisine restaurang med hjälp av alla ingredienser som kommer från Bolivia, ett paradis med alla sorters korn, lamakött, larver, potatis, kassava och ajis. Tillsammans med fantastiska bolivianska viner blir upplevelsen gudomlig. Claus Meyer, en av ägarna till restaurangen Noma

ART DIRECTOR: JOHAN ANDER LAYOUT: JOHAN ANDER BILDER: INCA TOURS BILDARKIV

i Köpenhamn, vilken sedan många år anses vara den bästa i världen, har byggt den bolivianska restaurangen Gustu, belägen nästan 4000 meter över havet som en del av äventyret och magin i Anderna. På restaurang Gustu finns menyer från några euro och uppåt, till vinprovningsmenyn på 100 euro, alla kan låta sig väl smaka. En eftermiddag vid lunchtid, kom en gäst från Nordamerika in i restaurangloungen, han satte sig ner och drog upp ett skrynkligt papper ur sin jacka, “ Jag har kommit för att äta här, de påstår att detta är världens bästa restaurang, visa mig ”, ropar han

OMSLAG FRAMSIDA: BARN I CUSCO OMSLAG BAKSIDA: IGUAZU BRASILIEN PRODUKTION: INCA TOURS TRYCK: AM TRYCK

på engelska och visar samtidigt upp ett utklipp av en artikel ur den berömda Food and Wine Magasin. Det är många som besöker Gustu. Lunch och middag med två dagars utflykter i La Paz och sen hem igen. Möjligheten som köket Gustu har givet oss är närheten till Bolivia, vill du också prova på? Bon Apetit.

INCA TOURS DROTTNINGTORGET 3, 200 11 MALMÖ WEBB: WWW.INCA.SE MAIL: paketresor@inca.se TEL: 0200 120 400


VI TACKAR VÅRA SAMARBETSPARTNERS

INCA TOURS DROTTNINGTORGET 3, 200 11 MALMÖ WEBB: WWW.INCA.SE MAIL: paketresor@inca.se TEL: 0200 120 400

Inca Tours Katalog 2014  
Inca Tours Katalog 2014  

I år firar vi 30 år och vi vill bjuda in dig till att ta del av våra nya destinationer 2014. Vi skräddarsyr din resa till Latinamerika!

Advertisement