Impulzus XLVII/1.

Page 14

K234: Legegyszerűbb, ha a könyvtár felőli oldalon mész be. Az ottani lépcsőn menj fel a második emeletre! Figyelj, hogy tényleg a másodikra menj – a magasföldszint miatt könnyen eltévesztheted az emeletet! Ha felértél, fordulj jobbra, majd a sarkon megint jobbra. Így a 40-es folyosóra jutsz, amin végighaladva újból fordulj jobbra. Innen még egy keveset sétálva jobb oldalon találod a termet. KF76: A déli bejáraton bejutva fordulj balra, majd a liftnél és az automatáknál pedig jobbra! Ha egy alagsorra hasonlító folyosón vagy, akkor jó helyen jársz. A terem bejárata a jobb oldalon lesz.

I ÉPÜLET

A K épület után a legtöbb problémát okozó épület. Két szárnyra van osztva: B és E. A rövidítések onnan származnak, hogy régen az épületen az ELTE-vel osztoztunk: az ő termeik kapták az E-s jelölést (ezek találhatók a főbejárattól jobbra), míg a BME-s termek a B-t (ezek pedig nagyrészt a főbejárattól balra vannak). Az első emeletet kivéve nincs átjárás a két emelet között, így fi gyelj rá, hogy melyik oldalon mész fel, különben könynyen lehet, hogy vissza kell menned a földszintre, mivel csak onnan tudsz átmenni a másik oldalra. A tájékozódást segítik egyébként a földszinten lévő táblák, amiken megtalálhatod, hogy x-től y-ig számozott termek melyik oldalon vannak. IE220: Ez egy kisebb előadóterem. Ha a főbejáraton mész be, és a portánál jobbra fordulva felmész a második emeletre a lifttel, akkor kétszer jobbra fordulva menj végig a hosszú folyosón. Ennek a végén, veled szemben találod a termet. Talán egy kicsit rövidebb megoldás, ha az épületbe belépve áthaladsz az aulán, el az IB028 mellett, majd a jobbra található lifttel felmész a második emeletre. Ekkor a liftből kiszállva pont a teremmel szemben találod magad. IB138-147: Ezekben a termekben elsősorban gyakorlataid lesznek majd. A portánál jobbra fordulva a lift mellett menj fel a lépcsőn és máris a megfelelő folyosón vagy! IE217-219: A portánál jobbra fordulva a lifttel menj fel a második emeletre, majd a liftből kilépve és jobbra fordulva lesz egy ajtó szemben, menj be rajta! Itt találod mind a három termet. IB410: Ehhez a portával szemben, a bal oldalon lévő liftekkel menj fel a negyedik emeletre! Ott

14

fordulj balra és rögtön ott lesz veled szemben! IL406: A legegyszerűbb, ha a büfével szemben lévő lépcsőházban felmész a negyedik emeletre, majd ha felértél, a folyosón fordulj balra. Az üvegajtón túl már könnyen megtalálod a termet.

F épület

VIK-esek az F épületben általában csak egy terembe szoktak órára járni, az F29-be. A Budafoki útról belépve az udvarra rögtön jobb oldalon menj be az ajtón, ahol egy lépcsőházban találod magad, ennek a tetején lesz a terem. Vigyázz, mert ha más ajtón lépsz be az épületbe, szinte lehetetlen eljutni a teremhez: tanszéki rejtett ajtókon kellene átjutni, amihez még külön kulcs is kell.

CH ÉPÜLET

A BME legészakibb épülete. Többnyire csak ZH-zni szoktunk itt, mégpedig a CHMAX-ban. A Szent Gellért tér felől belépve az épületbe menj fel a lépcsőkön, és veled szemben találod.

BÜFÉK

Ha pedig két óra között megéheztél, jól jöhet, ha tudod melyik épületekben vannak büfék. Az I aulájában lévőt elég könnyű megtalálni: az aulában szinte közvetlenül az IB028-as terem mellett található. A Q épületben két büfé és egy menza is található: az egyik a földszinten, az A oldalon, míg a másik, valamint a menza is a negyedik emelet B oldalán foglal helyet. Az R és E épületben az első, míg a K-ban a földszinten (alagsorban) és a második emeleten, az St, CH és A épületekben pedig a földszinten találod a büfét. Viki