Page 1

7

network marketing nagy

Miért bukik el a hálózatépítők 97 %-a

hazugsága


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ann Sieg “The 7 Great Lies of Network Marketing” című ebookjának fordítása a szerző engedélyével Steal This eBook! Well okay, not quite. But actually, you now own free resell, reprint and redistribution rights to this ebook! This is a $195.00 value! What does that mean in “normal” terms? It means that you can sell this ebook for any price you’d like and you keep 100% of the profits…or you can use it as a free bonus and give it away on your site…or you can print out as many copies as you want…or you can send it as a file to your team or downline to help them with their business...or you can simply send it to a friend who might be interested in reading it. It’s your choice. The only restriction is that you cannot modify the ebook or its contents in any way. That’s it! Inside this ebook you’ll be exposed to some profound and highly-controversial truths and of course, untruths. You’ll discover some incredible principles that will save you an enormous amount of time, money and headaches in your business. Not only that, it also contains some of the most valuable marketing principles that you will ever learn. Learning and applying these faithfully to all your endeavors is guaranteed to bring you phenomenal results. http://lookfeeldogood.TheRenegadeNetworkMarketer.com/report/

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ma már közismert tény, hogy a hálózati marketingben részt vevők 95 %-a egyáltalán nem keres pénzt, vagy keresete nem fedezi az üzlettel kapcsolatos kiadásait. Ez az e-book 7 olyan állítással vitatkozik, amelyekből egyet vagy többet minden hálózatépítő naponta hall a szponzoraitól, és amelyek hatására milliók keresik rossz helyen a választ sikeretelenségük okára. Nem az a célom az itt található gondolatokkal, hogy eggyel gyarapítsam a kifogásaid listáját (átvertek a szponzoraim), és így további tétlenségre késztesselek. Épp ellenkezőleg: gondolkodásra szeretnélek ösztönözni. Miközben ezt a könyved olvasod, minden pillanatban tedd fel magadnak a kérdést: Igaznak hiszem-e azt az állítást? Ha igen, miért? Ha nem, miért? Mit gondolok másként? Kételkedj, és keresd meg saját válaszaidat. Az én válaszom az online marketing technikák, az online jelöltkutatás alkalmazása a hálózatépítésben..

Egyike vagyok azon millióknak, akik a hálózati marketinget egy életképes és jó üzleti modellnek tartják. Egy olyan eszköznek, amelynek segítségével belátható időn belül megteremthetjük anyagi függetlenségünket. Ezt a kezdetektől fogva így gondoltam, ezért is próbálkoztam különféle hálózati marketinges üzleti lehetőségekkel. Egy idő után rájöttem, hogy ha igazán jól akarom csinálni, akkor képeznem kell magam, és ehhez a saját hálózatom adta módszertanok és képzések mellett jobban teszem, ha visszanyúlok a gyökerekig, és a rendszer őshazájából, amerikai szakértőktől tanulok. Eric Worre, Randy Gage voltak az elsők, akiket követtem. És bár sokat tanultam tőlük, a névlista írás, a telefonos meghívások valahogy mégis nehezemre estek, az álomfüzet nem adott elegendő energiát mindehhez. Nem éreztem magam jól a bőrömben ezekkel a technikákkal és ez az eredményeimen is látszott. Így fordultam az online marketing technikák felé. Számítógépem merevlemezét rövid idő alatt megtöltöttem az online iskola csúcskeresőinek anyagaival, és minden rendelkezésre álló időt ezek hallgatásával, online webinárokon való részvétellel töltöttem. Andrew Murray, Rob Fore, Jonathan Budd, Michelle Pesco-

solido, Ray Higdon, Dave Wood, Daegan Smith, Mark Dillard és még jónéhány előadó szerepelt a listámon. Mind kiváló trénerek, anyagaik magyar nyelven nem, vagy alig hozzáférhetők. Jonathan Budd, Ray Higdon és Michelle Pescosolido felfogása és gyakorlata áll hozzám a legközelebb, őket tekintem mentoraimnak. Úgy érzem, ezt a sok időbefektetéssel és anyagi áldozatokkal megszerzett tudást nem tarthatom magamban. Megosztom mindenkivel, aki érdeklődő és nyitott az új módszerek, megoldások iránt, aki tenni szeretne önmaga boldogulásáért... Köszönöm a figyelmedet! Legyen ez a könyv egy lépés a sikered felé. Jó olvasást és gondolkodást kívánok! dr. Sajben Klára - 2013. március http://www.mlmsikerkalauz.com https://www.facebook.com/SajbenKlara.OnlineUzlet

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ha úgy érzed, hogy a Te utad túl küzdelmes a network marketingben és közben semmi sem történik, akkor kifejezetten Neked írtam ezt a könyvet. Gondoltál már arra „Kell lennie egy jobb módszernek, valami hiányzik - nem lehet ez ennyire nehéz!” Én igen. Majdnem két év után, ami alatt szinte vallásosan részt vettem minden rendezvényen, minden bejelentésen, bemutatón, elérkeztem egy ponthoz az üzletemben, amikor egy hatalmas falba ütköztem. Az elvégzett kemény munka után semmi mást nem tudtam felmutatni csak adósságot, rengeteg terméket és egyre fogyatkozó számú barátot, akik még egyáltalán szóba álltak velem. Talán ezt Neked is ismerős. Az volt a legrosszab az egészben, hogy nem tudtam rájönni, miért nem működik ez nekem. Mindent megcsináltam, amit modtak, sőt sokkal többet. Az a fajta disztribútor voltam, akit meg tudál volna ölni. De semmivel sem jutottam közelebb az álmomhoz, a pénzügyi függetlenséghez, mint amikor elkezdtem. Valódi válaszokat akartam a MIÉRT TOPORGOK EGYHELYBEN kérdésemre?

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Hogy ezt a hosszú történetet rövidre fogjam és a lényegre térjek, végül rájöttem, mi volt a baj. Amikor elkezdtem másként csinálni, örökre megváltozott ahogy erre az üzletre tekintettem. Szeretném megosztani veled, amire rájöttem: Majdnem minden, amit valaha is tanulál a network marketing építéséről az egy kalap szar (BullShit)! Miért? Ez az üzletág, ahol valóban igaz a „Vak vezet világtalant” közmondás. A network marketing nagyon egyedi abban, hogy ez az egyetlen üzleti lehetőség, amit ilyen tömegesen forgalmaztak a nagyközönségnek. Az átlagos, mindennapi amerikainak azt mondták, hogy csak csatlakozniuk kell ehhez, minden előzetes gyakorlat nélkül és fél év alatt pénzügyi nagyágyú lehet belőlük. Például egy jólismert táplálékkiegészítőt forgalmazó cég weblapján ez állt:

„Nem kell profinak lenned a sikerhez!” Hihetetlen. Ezt az önpusztító üzenetet közvetítik ezreknek újra és újra, amikor csatlakoznak ehhez az iparághoz. Eredménye, hogy a network marketinben érintett emberek 95 %-ának semmilyen alapismerete sincs a hatékony értékesítési technikákról és a jó üzleti gyakorlatról.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ez súlyos következményekkel jár. A szörnyű nyomulós reklámozás, a félreértések, a téveszmék, a torzulások, a mítoszok és az őszinte hazugságok akadály nélkül futnak végig egyik szponzortól a másikig. Ez történik amikor egy csomó emberre, akiknek semmilyen ismerete sincs az értékesítésről és a marketingről, rábízol egy csomó másik embert, akiknek szintén semmi ismeretük sincs az értékesítésről és a marketingről, majd közösen akarnak pénzt csinálni. Az a pár technika, amit tanítanak mind idejétmúlt és teljesen hatástalan. Lehet, hogy egykor működtek - 1984ben esetleg - de a mai modern társadalomban ezek a neandervölgyi taktikák KIVÉGEZNEK Téged. Nem csak az a baj, hogy ezek az MLM-ben tanított módszerek nem működnek, de extrém romboló hatásúak is. Ez az, amiért oly sokan érzik azt, hogy kidolgozzák a belüket és nem kapnak érte semmit. Nos, túl sokáig csináltam én is így. Amikor elkezdtem pont az ellenkezőjét csinálni, mint amit az uplineom tanított nekem, tudod mi történt? Nem csak elkezdtem sikeres lenni - elárasztott a siker. Onnan, hogy öt havonta egy embert kétségbeesetten be tudtam kényszeríteni az üzletembe, eljutottam oda, hogy több lelkes érdeklődőm lett, mint amit kezelni tudtam volna.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Azáltal, hogy figyelmen kívül hagytam a hagyományos MLM-bölcsességeket, megtanultam hogyan csatlakoztassam a céghez a jelöltjeim sorát és hogyan szponzoráljak havonta 10 új embert, s ezt napi rutinként. Ha képes vagy nyitottan gondolkodni és minden előítéletedet félretenni - csak egy pillanatra - rá fogsz jönni, mennyire egyszerűen is lehet ezt csinálni. A network marketingnek nem kell ilyen nehéznek lennie! A nem megfelelő technikák használata - mitha egy téglát akarnál beerőszakolni egy kerek lyukba - teszik ezt ennyire nehézzé. A célom ezzel a könyvvel, hogy segítsek Neked megszabadulni néhány értelmetlen és téves eszmétől, amik szennyezik ezt az üzletágat. Ez az első szükséges lépés, amit meg kell tenned, hogy egy nagyon hatékony, jól kereső, professzionális hálózatépítő váljon belőled. Azután már tudsz tiszta lappal kezdeni és meg kell tanulnod hogyan kell úgy csinálni ezt az üzletet, hogy működjön is. ÉLVEZD!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

1

Mindenki a Te jelölted!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Nehéz megmondani melyik hazugság az, amelyik leginkább hátráltat az üzletedben, de ez mindenképpen előkelő helyen lenne a legnagyobb hazugságok listáján. Hallhattad így is:

„Mindenki akarja ezt, csak még nem tudnak róla.” „Csak azt kell hinned, hogy mindenki a lehetséges munkatársad.” Ezek az őrültségek vezettek az olyan nevetséges gyakorlathoz, mint a „3 láb szabály”. E miatt a hazugság miatt az emberek abban a téves elképzelésben vannak, hogy az egy hatékony toborzó technika, ha mindenkivel, akit karnyújtásnyira megközelítenek beszélgetnek az üzletről. A pincérrel az étteremben; az áruházi pénztárossal; a benzinkutassal; a postással; szórólapot hagynak az autók szélvédőin. Ezek miatt a bohóckodások miatt az iparág hírneve szinte javíthatatlanul sérült. Teljesen lerombolta a profes�szionalizmus képét, ami megnehezíti az emberek szponzorálását. A legtöbb ember fejében - a tolakodó módszerek miatt - a hamis ékszerrel és órákkal házalókkal azonos szintre züllött a hálózatépítés. Ez őrültség! Ne higgy ebben a tévedésben! Ez nem hangos igehirdetés! NEM MINDENKI A JELÖLTED!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

A legfontosabb lecke a marketingben, amit meg kell tanulnod, hogy Ha mindenkinek akarsz nyújtani valamit, az azt jelenti, hogy senkinek sem nyújtasz semmi egyedit! Nézd, nem mindenki akar saját üzletet. Ellentétben azzal, amit eddig neked meséltek, van egy csomó ember, aki tökéletesen elégedett azzal, amije van és esze ágában sincs változtatni. Vannak, akik szeretik a munkájukat és nincs annyi pénz, amiért feladnák; utálják a hálózati marketinget; nem kedvelik a vállalkozásokat; akik szerint gazdagnak lenni rossz dolog; nincs pénzük egy vállalkozásba fogni; halálra rémülnek a kockázattól; sok pénzt keresnek és nem akarnak más lehetőségeket; nem érdekli őket; nincs idejük; nem akarnak vállalkozók lenni, szívesebben dolgoznak alkalmazottként; tökéletesen elégedettek az életükkel, nem akarnak változtatni. S ez mind rendben is van így. Bármi legyen is az oka, nem kell mindenkit meggyőznöd, hogy szálljon be az üzletedbe. Csak elvesztegeted az idődet és energiádat, ha megpróbálod. Kérlek figyelj most! Senkire sem érdemes időt pazarolnod addig, míg nem mutatott érdeklődést az ajánlatodra és nem kért tőled további információt!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ne érdekeljen, ha valakire tökéletesen illik az ideális MLM-jelölt leírása - 40-es éveinek a közepén jár; megveti a jól jövedelmező céges állását; ki akar lépni a 9-től 5-ig munkaidőből; teli van kapcsolatokkal, nagyszerű emberi tulajdonságokkal rendelkezik- lehet, hogy ő egy ideális jelölt, de NEM ÉRDEMES foglalkoznod vele, míg ő nem keres megoldást a saját problémájára. Nem számít milyen képességeket tulajdonítasz neki; vagy, hogy azt gondolod milyen jó lenne neki ez az üzlet. Mindez semmire sem elég, ha nem akar saját vállalkozásba kezdeni. Amíg nem kezd el keresni a saját módján információt a „hogyan csináljam”-ról, addig ő csak egy SZEMLÉLŐDŐ. Nem JÁTSZIK a meccsen! Nem érdemes utána koslatnod! Ők azok, akik oly hevesen ellenzik az MLM-et, az új üzleti lehetőségeket, vagy bármilyen pénzkereseti formát a munkahelyen kívül; akik hatalmas gátat emelnek minden információ elé nehogy meginoghasson a véleményük. Hülyeség arra pazarolnod az idődet, hogy meggyőzz valakit, aki nem ért egyet a Te utaddal. Vállalkozóként nem az a feladatod, hogy megváltoztasd bárki véleményét. Az a dolgod, hogy a befektetett idődet, energiádat a legjobban hasznosítsd. Azokkal az emberekkel beszélj, akik a veled azonos oldalon állnak. Nos, miért kicsi az esélyed, hogy megtaláld őket?

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ahogy korábban leírtam, az üzletágra a „másodrendű” jelzőt ragasztották. Mert a jelölted első benyomása szörnyű. Épp most mutattad meg neki, pontosan hogyan csinálod az üzletedet; vadidegeneknek esdekelsz. Ki akar ennek részese lenni?!? A felső vonalad szeret abba a hitbe kapaszkodni, hogy ehhez a marketing taktikákhoz nincs szükség pénzre, tehát tökéletes az átlagemberek számára is, akiknek nincs befektetni való pénzük. S amit NEM MONDANAK el Neked: A másodrangú marketing másodrangú eredményt hoz. Amikor így marketingezed az üzleted, azt mutatod a jelöltednek, hogy nem vagy elég profi (vagy sikeres), hogy komoly marketing módszerekbe fektess. OLCSÓJÁNOS vagy. Ki akar együtt dolgozni valakivel, aki így reklámozza az üzletét? Gondolj bele, ha egy fogorvos minden útjába kerülő emberhez így szólna – Hé van egy kis lepedék a fogán, akarja, hogy megnézzem? Ha véletlenül találnál is valakit, akiben van egy kis üzleti véna, nem fog komolyan venni téged. Miért? Mert a legfontosabb kérdés: Ki keres meg Kit?

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Amikor elindulsz „fejvadászni” és üldözöd a jelöltedet, akkor az egész akció kudarcra van ítélve, mert egy kellemetlen alaknak látszol. Ha ő keres és talál meg téged, akkor Te egy szakértőnek tűnsz a szemében. A pozicionálás teljesen más világot nyit előtted. Képzeld el! Nem leszel tele feszültséggel, kettősséggel – szeretnél sikeres lenni az üzletedben, de szeretnéd megőrizni a kapcsolataid minőségét is. De hogyan, ha a szponzorom arra ösztönöz, hogy elsőként a legkedvesebb embereket keressem meg? Ugyanúgy beszélgethetsz bárkivel – legyen az egy vadidegen, a családtagod vagy a barátod - nem azon fogsz görcsölni mikor, hogyan rukkolj elő a „nagy üzlettel”. Nem kell feladnod álmaid üzletét sem, épp ellenkezőleg, észre fogja venni a környezeted, hogy felszabadultabb vagy; ők fogják kutatni mivel érted el ezt az általuk irigyelt állapotot. Hagyd, hogy azok az emberek keressenek meg, akiknek a te ajánlatod jelenti a megoldást a problémájukra! Az a dolgod, hogy megtalálják az ajánlatodat, felkeltsd az érdeklődésüket és kielégítsd az információéhségüket!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

2

Ez valójában nem is értékesítés, mi csak megosztjuk a barátainkkal!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ugye ismerős ez a mondat? Ennek a hazugságnak van egy unokatestvére, amit legtöbbször ilyen halandzsában hallhattál:

“A családod és a barátaid azért fognak tőled vásárolni, mert Te a családtagjuk, barátjuk vagy. Úgy értem, miért mennének egy nagyvállalathoz, ha ott vagy nekik Te a közeli barátjuk vagy a rokonuk. Ezt úgy mondják, körön belül tartani a pénzt. Száz évvel ezelőtt is így csinálták az emberek.” Először beszéljünk arról, milyen súlyos következményekkel jár ez a „megosztás” elmélet azokra, akik most kezdik. Íme e hazugság két komoly mellékhatása: 1. Nem fognak megfelelő értékesítési tréninget keresni, mert ha ez nem értékesítés, akkor nincs is szükség értékesítői készségekre. 2. Az emberek kudarca vannak ítélve, mert az a hamis várakozás lesz bennük, hogy ilyen egyszerű. Az üzletet felcimkézni a „megosztással” azt sugallja, hogy ez gyerekjáték. Az új emberekben az a benyomás keletkezik, hogy egy ismerős dolgot csinálnak, holott ez teljesen más. Azt gondolják ez egy sétagalopp lesz és amikor ráébrednek, hogy mégsem, akkor nem valószínű, hogy maradnak. Amikor valakinek ezzel a „csak megosztás” elképzeléssel tömik tele a fejét, annak a valóság nagyon kemény ébredés lesz. Megy és buzgón „megosztja” a hihetetlen termékét a családjával s nagyot fog csalódni, amikor azok leállítják. Nem érti neki miért nem működik?

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Az egyik legfőbb ok amiért ezt a hazugságot mesélik az embereknek, mert nem akarják elijeszteni a jelöltjüket. Azt a szép, kellemes érzést akarják sugallni, hogy mi csak lelkesen beszélünk az embereknek a csodálatos termékünkről s ők elalélva automatikusan vásárolni fognak. Végtére is köztudottan a legtöbb ember utálja az értékesítést. Tehát a felső vonalad, a szponzorod cukormázzal leönti azt a kellemetlen és kényelmetlen tényt, hogy: Ha a network marketinben vagy, akkor ÉRTÉKESÍTŐ vagy! Értsd meg! Valahányszor azt kéred valakitől, hogy valamiért cserébe pénzt adjon, akkor Te értékesítésről beszélsz. Az értékesítés nem megosztás és a megosztás nem értékesítés! Mindannyian hallottuk már; a szóbeszéd a leghatásosabb reklám! Persze. Mit csinálsz, ha látsz egy hihetetlen jó filmet a moziban? Elmeséled a barátaidnak milyen döbbenetes, milyen lebilincselő volt, milyen vonzó színészek voltak benne, bla-bla-bla, minden jó dolgot elmesélsz, és hozzáteszed ezt igazán meg kell néznetek. Ugyanígy egy jó étteremről, a kedvenc énekesed egy új daláról. Az emberek szívesen költik olyanra a pénzüket, amiről egy megbízható barátjuk lelkesen mesélt nekik. De hogy kerül a bot a küllők közé?

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

A személyes ajánlásod ezekről a dogokról addig hatásos, amíg semmi hasznod sincs az eladásából. Amint anyagilag érdekeltté válsz, minden megváltozik - MINDKETTŐTÖKNEK. Kezdőként nem érzed kényelmesnek a helyzetet. Nem érzed magad ugyanolyan természetesnek, mint amikor nem pénzért csinálod. Most kényszert érzel és az eredmény nem lesz ugyanaz. Számukra is más ez a helyzet, hiszen tudják, hogy pénzt akarsz csinálni ezzel az ajánlattal. Többé ez már nem egy harmadik fél önzetlen véleménye. Az emberek mérföldekről megéreznek egy érdekkel átszőtt ajánlást. A tény az, hogy a network marketinggel a személyes ajánlás világából átléptél a közvetlen értékesítés birodalmába. Ne hagyd, hogy bárki bemagyarázza neked, hogy ez a két dolog ugyanaz, mert nem! Amint ezt megérted rájössz, hogy hatékony értékesítési technikákat kell tanulnod. Nem elég csak ajánlanod az ismerőseidnek. Azért mert valaki a barátod nem elég ok arra, hogy tőled vegyen meg bármit is! A kemény munkával megszerzett pénzéről beszélünk. Neked most valódi, sziklaszilárd és ösztönző okokat kell adnod neki, hogy a te termékedet vegye meg a külvilágban lévők helyett. Olvastam egy történetet egy szponzorról, aki azt mondta az embereinek – “Ha nyitnék egy McDonald’s franchise üzletet, az olyan rohadt jó lenne, hogy az összes rokonom, ismerősöm inkább hozzám járna, mint bárki máshoz.” Ez ugyanaz a szöveg, minthogy az összes rokonod, barátod tőled fog vásárolni más helyett.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Nos; a valóság nem ilyen szép. Mi van, ha bátyád 40 percre lakik az éttermedtől, ám 3 percre van egy Burger King? Minden alkalommal amikor hamburgerre vagy sült krumplira vágyik, átautózza a fél várost? Mi van, ha nem is kedveli a McDonald”sot? Mi van, ha egyáltalán nem szereti a gyorskaját? Mi van, ha a bátyád nem is olyan, mint Te? Miért mondom ezt neked? Azért mert valaki a rokonod vagy a barátod, attól még nem fogja vagy nem akarja nálad költeni a pénzét. Igen a „meleg piac” egy kiváló piac, ha lakossági ügyfeleket célzol meg, ám ugyanolyan erős érveket kell adnod, mint egy idegennek, hogy miért vásároljanak tőled. Nem várhatod el tőlük, hogy tőled vásároljanak! Tudod, vannak olyan családok, akik minden körülmények között támogatják egymást. Nem számít mennyire kényelmetlen, vagy tetszik-e a termék, vakon támogatják egymás minden erőfeszítését. Ha a Te családod ilyen, az nagyszerű. Az enyém biztosan nem s az igazság az, hogy a legtöbb család sem ilyen. Szóval mi következik mindebből? Kötelező hatékony értékesítési technikákat tanulnod, ha sikeres akarsz lenni! Meg kell értened az értékesítési folyamatot, hogy mi motiválja az embereket!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Tudnod kell; a kezdők szinte mindegyike elköveti azt a hibát, hogy amikor eljön az értékesítés ideje (a network marketingben el fog jönni) túl sok figyelmet fordítanak a termékre és túl keveset az emberre, akinek el akarnak adni. A jelölted fejében mindeközben egy csak egy gondolat jár: MIÉRT JÓ EZ NEKEM? Nem az a sikeres értékesítő, aki kívül-belül ismeri a termékét és lyukat beszél a másik hasába… Sokkal inkább az, aki a legjobban képes kapcsolatot teremteni a vevők vágyai és a terméked között. Hogyan képes a terméked a legteljesebben kielégíteni ezeket a vágyakat.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

3

Mindenki meg tudja csinálni!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ez egy féligazság, egy nagyon veszélyes féligazság. Félrevezető lehet, mert a tény az, hogy: A hálózati marketingesek sem egyformák! Mindnyájan különböző előnyökkel és hátrányokkal érkeztünk ebbe a játékba. Vannak, akik hatalmas előnnyel rendelkeznek másokkal szemben, több idejük, több pénzük van; s az a tény, hogy valaki rendkívül jövedelmező üzletet épített fel 24 hónap alatt, az utána belépő embereknek semmit sem garantál. A probléma ezzel az állítással – „Bárki meg tudja csinálni ezt az üzletet” – az, hogy azt sugallja másoknak, a jelenlegi helyzetüktől függetlenül csak fejest kell ugraniuk az üzletbe és ugyanolyan eredményeket érnek el, mint a nagyágyúk és ugyanolyan gyorsan. Nézzünk egy példát, ami nem túl gyakori: Nézzük Jane-t, aki jól jövedelmező értékesítési vezetői pozíciót tölt be egy nagyvállalatnál és úgy dönt, beszáll a network marketingbe. Nyilvánvalóan Jane-nek elég sok értékesítési tapasztalata van; szemben pl. egy munkanélkülivel. Azonnal beleveti magát az üzletbe; gyorsan nagy csapatot épít, amivel hamar hat számjegyű jövedelmet ér el; ami két dolgot jelent…

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

1. Jane-t nem foglalkoztatják ugyanazok a pénzügyi, lelki problémák, mint akit a havi számlái kifizetése aggaszt; 2. Jane-nek elég pénze volt, hogy az új vállalkozását finanszírozza. Most vegyük a „meleg piaca” - ismerősei - megközelítését (a legtöbb ember itt is hibázik); van egy rakás szakember ismerőse, akikkel eddig dolgozott, akik tisztelik őt. Nyugodtan mondhatjuk, hogy majdnem mindenki, akit ő ismer elég komolyan fogja venni, amikor előáll egy új ötlettel. Ők is egy csomó professzionális értékesítői kapcsolattal rendelkeznek, akiknek szintén rengeteg profi kapcsolatuk van. Hadd kérdezzek valamit: gondolod, hogy egy otthon lévő anyuka, egy titkárnő, egy főiskolai hallgató, egy villanyszerelő, egy tanár vagy egy banki pénztáros képes ugyanilyen eredményeket hasonló idő alatt elérni? Valószínűleg NEM. Itt egy másik példa – egy a régi iskola gyakorlatából – ami gyakran megtörténik az MLM-ben; amikor egy nagy csapattal rendelkező felsővonal átmegy egy másik céghez és viszi magával az egész csapatát. A kívülállók csak azt látják, hogy extra gyorsasággal növekszik, hatalmas bónuszt kap, de nem látnak semmit abból, ami a színfalak mögött van. Nem ismerik az egész történetét. Igen, óriási csapatot hozott magával, ami szinte azonnal elkezdett pénzt termelni, de előtte sok évébe telt, míg eljutott oda, hogy ezt ma megtehesse. Olyan bizalmi kapcsolatot épített a csapatával, akik elég lojálisak hozzá, hogy bárhova kövessék őt.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

A lényeg az, hogy Mindenki egyedi időt, készségeket és gyakorlatot hoz magával ebbe a játékba, amik meghatározzák milyen gyorsan, milyen könnyen fog pénzt keresni. Másik fontos dolog a készségek szintje. Ahogy a 2. hazugságban olvashattad a network marketing egy értékesítési üzlet és az értékesítési ismeretek mennyisége, amivel valaki elkezdi, meghatározó hatással lesz a sikereire. Bárki, aki akarja, képes fejleszteni az értékesítési képességeit. Egyeseknek ez hosszabb idejükbe telik, mint másoknak. Nyilvánvaló, hogy akinek 14 éves értékesítési gyakorlata van az előnyben van azzal szemben, akinek nincs és eléggé gyenge a kommunikációs készsége. Ne az emberek értékesítő gyakorlata alapján válassz jelöltet, mert mindenki, aki igazán akarja, képes fejleszteni önmagát! Helyette erre a három területre figyelj, ami alapján minősítsd: mennyi IDŐT, PÉNZT és ÉRDEKLŐDÉST tud az üzletbe fektetni. A jelölteket egy többlépéses kiválasztási folyamaton vezetem keresztül. Biztos-e abban, hogy komolyan érdekli egy hosszútávú üzlet felépítése? Vagy inkább gyors pénzt szeretne?

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Nem célszerű ilyenkor egy jól működő marketing rendszer teljes bemutatása, de ha több lépést megismer, akkor sokkal elkötelezettebb lesz. Mondhatod a jelöltednek, hogy ezt a üzletet heti 8-10 óra ráfordítással felépítheti, DE ha komolyan gondolja, akkor legalább 15 órát fog igénybe venni. A 8-10 óra csak a tényleges teendőkre elég, időt kell szánnia az önképzésre és egyéb támogató dolgokra. Ami a pénzt illeti, minden cégnél más-más ára van a belépésnek, kezdésnek. De ezen felül szükséged van havi marketing költségvetésre is. A szponzorod, az MLM-céged nem beszél neked erről, pedig ez abszolút szükséges az üzleted teljes potenciállal való működtetéséhez. Marketing költségkeret nélkül nem fogsz tudni folyamatosan új, minőségi érdeklődőket találni. Két út közül választhatsz, hogyan legyenek új érdeklődők az üzletedben. Te magad generálsz a saját hirdetéseiddel, vagy veszel valakitől, aki már összegyűjtötte helyetted. Arra törekedj, hogy saját magad generálj érdeklődőket, mert hatalmasak az előnyei, de ez nem jelenti azt, hogy az érdeklődő lista vásárlásáról nem beszélhetnénk. Néha a kettő kombinálása a leghatékonyabb. Akárhogy is, folyamatosan új ÉRDEKLŐDŐK NÉLKÜL NEM LESZ ÜZLETED! Igen, elkezdheted a network marketing üzletet nagyon kevés idővel, pénzzel és gyakorlattal is. Ám azt tudnod kell, hogy az indulásod sokkal nehezebb lesz és sokkal több ideig fog tartani.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Igen, néha le kell mondni egy-egy jelöltről, s ezt neked is meg kell tanulnod! Ha valakinek csak heti 5 órája és havi 50 dollárja van, őszintén megmondom neki, hogy nem éri meg ezzel foglalkoznia, amíg nincs több szabadideje és pénze. A saját érdekében is várjon, míg jobb helyzetben lesz. Rosszul előkészített üzlet indítása általában csüggedéshez, kudarchoz s legvégül kilépéshez vezet. De ha tetszik neki a terméked és nagykereskedelmi áron szeretne hozzájutni, természetesen csatlakoztathatod. A bevételeid többsége ilyen emberektől fog származni. Ahhoz, hogy egy üzlet nyereséges legyen, sok-sok árut kell eladnod. Azonban, ha nem érdekli a terméked, mindkettőtöknek kárt okozol, ha a hálózatépítés ötletével lépteted be az üzletedbe. Csak fejfájást fog okozni s a végén több gondod lesz, mint ami hasznot hozna. Vannak, akik képesek átlépni minden akadályon; akkor is sikeresek lesznek, ha semmi esélyük sincs. Ám az ilyen emberek olyan kevesen vannak, hogy nem számolhatsz azzal, hogy egyet is találni fogsz. Intelligens üzlettulajdonos nem játszik a majdani bevétel lehetőségére. Ők a szervezetüket azokkal az emberekkel, azokkal a lépésekkel építik, amelyek a legnagyobb eredményt garantálják nekik a lehető legrövidebb idő alatt.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

4

Mi majd felépítjük az üzletedet!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Mindnyájan találkoztunk már a neten olyan cuccal, ami teljesen automatizált toborzó rendszerről szólt és a „hogyan kereshetsz óriási pénz, miközben a munkát mi elvégezzük helyetted” ígéretével kecsegtetett. Talán párat ki is próbáltál. Természetesen ez egy vonzó ötlet; ki ne akarna egy kulcsrakész rendszert, ami mindent elvégez helyette. Miért fordulnak az emberek ehhez (nem nehéz kitalálni), mit tudnak tenni érted, mit tud egy valódi automatizált rendszer tenni érted. Ahogy a legtöbb ember, valószínűleg Te is kissé szkeptikus vagy, amikor ilyen abszurd állításokat hallasz: „Nem kell eladnod semmit, nem kell senkit sem beléptetned – mi felépítjük a te csapatodat!” Ahogy szeretnéd, mintha tényleg olyan egyszerű lenne, mint egy BMW-t vezetni, nemde? Valóban ezek a mondatok a lusta trógereket vonzó kijelentések:

„Csak biztosítsd a helyedet ma és mi felépítjük, menedzseljük a csapatodat. Már több száz ember várja, hogy bekerüljön a csoportodba, csak annyit kell tenned, hogy azonnal biztosítod a helyedet! A csodálatos automata rendszerünkkel még egy zsák krumpli is gazdaggá válhatna!” Minden „gazdagodj meg gyorsan” rendszer, ami valaha is felbukkant, a könnyű megoldást adja el, mert… Az emberek mindig hinni akarják, hogy a sikerhez, a hírnévhez vezető út gyors, könnyű, fájdalom-, és kockázatmentes.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

A lustaság vonzása nagyon erős. Az ígéret, hogy valamit kapsz a semmiért olyan régi, mint az ember önmaga. Hogy kicsit tovább romboljam és ismételjem a korábbi véleményem: A network marketing abban egyedülálló az üzleti vállalkozások között, hogy rendkívül sok embernek elérhető és ajánlott. Soha korábban nem volt ennyire széleskörűen vonzó saját üzlettel rendelkezni. Nagy rakás pénzt csinálni a network marketinggel, mára az átlagembernek megvalósítható, reális álom lett. 50 évvel ezelőtt a gazdaggá válás ilyen útja nem volt elérhető. A saját „kézzel fogható” üzleteddel kellett kezdened, alkalmazottakkal és mindent neked kellett működtetned. Íme a probléma: Te ÉRTÉKESÍTŐ vagy, ahogy minden vállalkozás tulajdonosa az. Két dolgot árul minden hálózati marketinges; egyik a termék, szolgáltatás, amit a céged kínál pl. telefon szolgáltatás; táplálékkiegészítők; stb.; stb. Ami téged egyedivé tesz az az, hogy Te egy üzleti modellt is árulsz az embereknek. Árulsz nekik egy eszközt, amivel elérhetik saját pénzügyi céljaikat. S ez valóban az első eset, hogy egy üzleti modellt ilyen módon árulnak az embereknek.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Gondolj bele, az átlagemberek, akik egész életükben az alkalmazotti létet ismerték, nem sokat tudnak az üzletről, az üzleti alapelveket sem ismerik. Mint „vásárló”, az átlagember nem egy üzleti-ász és nem tudja mire figyeljen, amikor otthonról végezhető üzletet keres. Szóval a mi „azonnali eredményt kereső társadalmunkban” a „ne csinálj semmit” rendszer ötlete, ami idő és erőfeszítés befektetése nélkül óriási bevételt csinál egy kis aprópénzből, valódi lehetőségnek tűnik. Az üzleti 1×1 szerint valahol a végén a terméket vagy szolgáltatást el kell adni a vevőnek. Ha egy cég azt mondja „Neked nem kell eladnod semmit”, az egy döglött ajándék, idiótának néznek és egy átverés áldozata vagy. Csak tedd fel önmagadnak ezt az egyszerű és nyilvánvaló kérdést: Ha nekem nem kell eladnom semmit vagy bármit is csinálnom, akkor mi szükség van rám? A válasz – NINCS szükségük rád. Ha a nyamvadt regisztrációs díjon felül nem teszel hozzá semmit az üzlethez, akkor nincs miért egy zsák pénzt fizessenek neked. Valamit tenned kell, hogy okkal fizessenek Neked. Ez egy gazdasági alapigazság: SEMMIÉRT SEMMI SEM JÁR. Nincs olyan, hogy piszok gazdag légy 99 dollár befektetéssel és nem kell hozzá sem az időd, sem, hogy lejárd a lábad.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Íme ez az, amivel egy törvényesen működő MLM-vállalkozásba be kell szállnod, hogy működjön: Az emberi kapcsolataid nélkülözhetetlenek. Ez az, amiért a valódi hálózati marketing cégek hajlandók nagy összeget fizetni Neked, ha nagy csapatot építesz. Kulcskérdés, hogy megértsd ezt: Az automatikus marketing rendszer elengedhetetlen a sikeres üzlethez, de nem tud elvégezni helyetted mindent. Az igazság az, hogy az automatikus rendszer csak az egyenlet egyik fele. Te, a hús-vér ember vagy a másik fele. Nem számít ki mit mond, a hálózati marketing mindig is a kapcsolatokra épül. Mint bármely stabil, hosszútávú üzlet. A személyes kapcsolatok, a mentorálás a ragasztó, ami egy szervezetet összetarthat. Amikor egyikünk üzlete durva támadásnak van kitéve, a segítség azok a tanácsok, amik érkezhetnek a szponzortól, az upline-tól, a downline-tól, másik vonalról, bárhonnal, az ami forrón tartja a gőzt a kazánban. Nézd, amiért valóban hajlandók fizetni neked, az a szervezet menedzselése. Segítsd az embereidet, hogy sikeressé váljanak! Képezz vezetőket! Ezeket egy automata rendszer nem képes elvégezni.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Sosem lesz olyan automata rendszer, ami képes lesz kiváltani az emberi vezetést, egy csoport vezetésének képességét. Minden embernek különböző és egyéni útmutatásra, irányításra van szüksége a sikerhez vezető úton. Ezt csak az ember tudja elvégezni. Ez az, amiért sosem kapsz pénzt, a semmittevésért. Plusz; minden rendszerhez – nem számít mennyire automatizált vagy sem – még szükséges az ember, hogy ellenőrizze, beállítsa. Nem létezik örökmozgó, ami mindent önmaga képes elvégezni. Még kell valaki, aki megtankol, aki elindítja a motort, nyomkodja a gáz- és fékpedált, és forgatja a kormánykereket. AZONBAN, annak ellenére, hogy sokan csapdába esnek, amikor ezekkel a rendszerekkel találkoznak, valóban nélkülözhetetlen részei egy sikeres hálózati marketing üzletnek. Csak tudnod kell, hogy helyetted mit tudnak és mit nem tudnak megtenni. Vannak az üzletnek pontosan elhatárolható részei, ahol abszolút muszáj automatizálni – a hetedik hazugságnál olvashatsz róla.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

5

Miénk a legjobb termék!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Most az, hogy ez az állítás igaz-e vagy sem (legtöbbször nem az), nem számít. Várj egy kicsit, elmagyarázom. Ahogy a legtöbb, ez a hazugság is számos formában hallható; itt van pár:

„Önmagát adja el az árunk!” „Nincs semmi a piacon, amivel össze lehetne hasonlítani!” „Miénk a legjövedelmezőbb kompenzációs terv!” „A vezetőink verhetetlenek!” Mindegyik önmagában is megérne egy-egy misét; amit igazán összesűrítve jelentenek az az, hogy a hálózatépítők ezekre a dolgokra helyezik a hangsúlyt. Nem azt mondom, hogy ezek a dolgok (termék; kompenzációs terv; vezetés; stb.) nem fontosak. Ezek mindegyike kritikus elem. A probléma az, hogy amíg mindenki ezekről a dolgokról rikoltozik, addig megfeledkeznek a legfontosabb tényezők többségéről. A probléma illusztrálására nézzük a befektetési célú ingatlanokat. Van egy fontos lecke, amit az ingatlanüzletből gyűjtöttem, ami segít kicsit megvilágítani a szituációt. Gyakran mondják, hogy három fontos tényezőt kell figyelembe venni, ha befektetési céllal ingatlant keresel; ez pegig az alábbi három: HELYSZÍN; HELYSZÍN; HELYSZÍN.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Ha befektetésre keresel ingatlant, akkor nem fogod megcsodálni az örökzöldeket a hátsó kertben, nem izgatod magad hány gyereke van a szomszédnak, vagy jegyzed meg, milyen jól megy a szőnyeg a függönyhöz. Ha így teszel, akkor te lakástulajdonosként nézel rá, nem befektetőként! A célodért – hogy profitot hozzon – a lényeget kell fontosnak tartanod. Igen, ahogy az ingatlannál, amikor elkezdesz egy jól jövedelmező üzletet, egy egyszerű képletet kell alkalmaznod. Ugyanis a legfontosabb tényező mind közül a Marketing; Marketing; Marketing. Lehet, hogy számodra ez nyilvánvaló, de gondolj bele hány ember rohangál körbe-körbe; ugrik fejest az egyik MLM-be a másik után; üldözve a legújabb és legjobb terméket és a végén csak megégetik magukat, mert egyetlen vasat sem kerestek. Tudom, mert én is csináltam. A tájra, a virágokra vagy a szomszédokra a családi otthont keresők fókuszálnak, nem a befektetők; a teljes figyelmet ezekre a dologra fordítva a vevők keresnek vállalatot s nem a vállalkozók, ahogy a network marketingben is a vevők koncentrálnak a termékre, a kompenzációs tervre vagy a cég vezetőire. Hadd osszak meg veled egy személyes történetet. Az apám egy feltaláló fizikus. Katonai lézereket tervezett és segített a Harley Davidson összeszerelő sorának tervezésében.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Sok munkája a fénnyel és alkalmazásával volt kapcsolatban. Kb. 6 évvel ezelőtt feltalált egy új világítási módot és nagy reményeket fűzött hozzá. A találmány egy olyan fény volt, ami a legfényesebb felületről visszaverődve sem tükröződött. Talán nem a legelbűvölőbb találmány, amiről valaha is hallottam, de volt egy csomó nagyszerű felhasználási területe; pl. a galériák képeinek megvilágítása, sötétben olvasás, mechanikai és elektromos összeszerelő üzemek megvilágítása, stb. Nos ez 6 évvel ezelőtt történt és azóta próbálta piacra vinni. Szó szerint keresztbe-kasul autózta az országot, hogy házalva próbáljon találni egy céget, aki meghallgatja. Mindhiába, egyetlen szerződést sem kötött a mai napig sem. Az apám egy briliáns ember és hihetetlen tudós. De tudja az ég; nem egy értékesítő; talán negatív eredményt érne el egy marketing IQ teszten. Nem tudta eladni a termékét, mert nem tudta hogyan kell marketingezni és nem volt meg benne a szükséges értékesítői készség. Nem értette meg a legfontosabb alapelvet: Ez nem a termékről; ez a MARKETINGRŐL szól. Kérlek vésd ezt az eszedbe: Tiéd lehet a világ legforradalmibb terméke, ha nem hatékonyan marketingezel, senki sem fog tudni róla és senkit sem fog érdekelni.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Kivétel nélkül minden üzlet legfontosabb része a HATÉKONY ÉRTÉKESÍTÉS és MARKETING. Gondold csak el – egy termék, amit Chicago-ból New York-ba szállítanak, csak annyira jó, amennyire a szállító kamion. Ha a kamion lerobban és sosem ér célba, nem számít mennyire nagyszerű termék lapul a csomagtérben. Igen, az értékesítés és a marketing a kamion, ami szállítja a termékedet. Nem számít mennyire jó a terméked, ha a marketinged nem juttatja célba. Nem csak a marketing a fontos, hanem az értékesítés is, mert ez az egyetlen tevékenység az üzletben, ami hozza a pénzt. Gondold végig, az összes többi tevékenység felhasználja a pénzt. A termék, a kompenzációs terv, az időbeosztás, a vezetők, a menedzsment, mind fontos része az üzletnek, de egyikük sem hozza a pénzt. Bevételt az ELADÁS termel, amennyit csak lehetséges. Ez a minden más mögött álló hajtóerő. Ez az amiért mindennél jobban kell aggódnod az értékesítési stratégiád miatt, mint bármi másért. Nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ez lehet a legfontosabb dolog, amit valaha is tanulhatsz a network marketing karriered alatt.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

És értsd meg: Rengeteg pénzt csinálhatsz egy fantasztikus marketinggel és egy közepes termékkel, de sosem tudsz a közelébe se érni egy fantasztikus termékkel és közepes marketinggel! Nem hiszed? Kérdezd Robert T. Kiyosaki-t! A CashFlow Négyszög című könyvében arról beszél, hogyan közelítenek hozzá az emberek, ha új üzletet vagy vagy új projektet ajánlanak a figyelmébe. Azonnal megmondja, hogy a termékre vagy az üzletre koncentrál abból, hogy milyen szavakat használ:

„Ez jobb termék, mint amit az XYZ gyárt.” „Senki sem tud versenyezni ezzel a termékkel.” Miután meghallgatta őket, lassan megkérdezi tőlük, „A McDonald’s-nál jobb hamburgert tud csinálni?” Eddig mindenki, akitől megkérdezte, azt felelte - IGEN. Aztán, „Szóval, ha jobb hamburgert tud sütni, mint a McDonald’s, akkor miért keresnek több pénzt önnél?” Néhányan azonnal észreveszik a különbséget, néhányan soha. A probléma az, ahogy Robert magyarázza, hogy a legtöbb ember a képességei tökéletesítésére fókuszál, hogy jobb hamburgert tudjon sütni, a hamburger eladási- és elosztási képességei helyett. Nem a McDonald’s csinálja a legjobb hamburgert, de ők a legjobb értékesítők és szállítók a hamburgerek között.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Majd hozzáteszi, egy vállalkozónak abszolút legfontosabb az értékesítési és marketing ismeretei fejlesztése. Vagy ahogy Seth Godin – a Yahoo korábbi Marketing alelnöke – mondja:

„A marketing minden. Nem nyerhetsz jobb szállítással vagy gyártással. De jobb marketinggel igen…” Miért mesélem ezt neked? Mi a lecke a hálózati marketingeseknek? Egyszerűen ennyi: Nem számít milyen jó a terméked (ajánlatod), nem fogja önmagát eladni és nem tesz gazdaggá téged. Ezt is tartsd az emlékezetedben: Teljes szívedből hiheted, hogy a céged a legjobb, gyors vereség lesz számodra, ahogy másoknak is, akik ezt hiszik! Az aki sikeres, az nem a legjobb cégnél van, de ő az, aki a legjobban végzi a munkáját – közvetíti a cége elképzelését a vevőknek. Azért, hogy ne legyen benned téves elképzelés; álljunk meg és hangsúlyozzunk valamit. Nem azt mondom, hogy a terméked ne legyen csúcsminőségű. Legyen. Szilárdan hiszem, hogy az üzlet egyetlen módja olyan terméket vagy szolgáltatást nyújtani, ami messze meghaladja a vevők elvárásait. Mind etikai, mind nyilvánvaló üzleti okokból, visszatérni csak az elégedett vevő fog. Bármi, amit bárkinek eladsz több

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

értéket nyújtson, mint amit fizetnek érte. Ezt mindig túl kell teljesítened. Az egyetlen verhetetlen kombináció, ha van egy ütős marketinged és egy ütős terméked. Mindkét dologból a legjobbat akard. DE – azért hangsúlyozom ennyire a marketinget, mert az iparágunkból olyan nagyon hiányzik. Sokszor az emberek azt hiszik, ha találnak egy lélegzetelállító terméket, az olyan jó, mintha aranyat találtak volna és a többi már nem számít. A termék mindent elvégez az értékesítéskor és ők csak lubickolnak a pénzben. Ezen a ponton talán ilyet gondolhatsz: „Nos, tudva, hogy a network MARKETING-ben vagyok, azt jelenti, hogy az értékesítő- és marketing rendszer vigyáz rám. Úgy értem, a személyes értékesítést és ajánlást használjuk s ahogy mindenki tudja, ez a leghatékonyabb marketing forma.” Ez az, amit szeretnél hinni, de sajnos nem ez a helyzet. A legfontosabb (és legsokkolóbb) dolog, amire rájöttem, amikor a vergődőből egy virágzó értékesítő lettem az, hogy A MARKETING hiányzik a network marketingből!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Tudom, hogy őrültségnek hangzik, de minden értelmet nyer, ha megérted, hogy… • A hálózati marketingesek nem igazán használják a szóbeli ajánlást – lsd. a 2. hazugságot • Csak azért, mert személyesen adunk el, még nem jelenti, hogy ez a hatékony személyes értékesítési forma. Ez olyan, mint ha ezt mondanám – Golfozok, tehát ez jó golfjátékossá tesz. • A legtöbb marketing anyag (brossúra, web-oldal, stb.), amit az MLM cégek használnak rettenetes és neked nagyon kevés értéket adnak (hosszú lenne most ezt kifejteni, de elég annyit mondani, hogy a legtöbb céges anyag alig több, mint egy csinos bemutató, aminek köze sincs ahhoz, amit a jelölted valójában keres); • A „jól bevált” módszerek, a névlista, az ajánlás, a „meleg piac”; az otthoni bemutatók és a rendezvények mind csak meghülyítenek.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsĂĄga

Š Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

6

Még nem hiszel benne elégé!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Úh; nem vagy beteg ettől? A network marketing összes hazugsága közül egy sincs ennyire bosszantó, mit ez. A motiváció és hit ördögi hazugsága az értékesítés történetének egyik legnagyobb átverése; s nem csak a hálózati marketingé. Még nem hiszek benne eléggé – értékesítők milliói mondják mindenütt, ez az oka amiért még nem vagyok sikeres. Vagy nem tudják a nagybetűs MIÉRT-jüket, amiért ezt az üzletet csinálják. A céged csúcs-keresői el akarják hitetni veled, hogy csak el kell jutnod egy „töréspontra”, addig újra és újra rosszul fogod érezni magad és fáradt leszel s egyszer csak… többé semmi sem tud megállítani az utadon. Szóval, mit csinálsz? Motiváló CD-ket hallgatsz? Kivágod az álomautó képét és azokat a helyeket, ahova el akarsz utazni? Mindenhova ezeket a képeket tűzöd – a hűtőre, a műszerfalra, a szekrényajtóra, a monitorodra, hogy állandóan emlékeztessen, miért is dolgozol olyan keményen? Pozitívan gondolkozol? Elmész minden találkozóra, amire csak tudsz, hogy feltöltsd az elemeidet és felpörgesd magad egy hétre? Elmész az éves nagy nemzeti rendezvényre, hogy lásd a nagyon sikeres csillagokat a színpadon, majd ez kizökkent az agyonhajszoltságból? Annyira feltöltődött, inspirált leszel, hogy megállíthatatlan leszel? Majd eléred azt a mágikus fordulópontot, ahonnan minden elkezd működni és a bankszámlád megtelik pénzzel? Állj meg és gondolkozz el egy percet! VALÓBAN HISZEL BENNE? EZ AZ AMITŐL MŰKÖDIK? VALÓBAN A FANATIKUS MOTIVÁCIÓ A HIÁNYZÓ ÖSSZETEVŐJE A SIKEREDNEK? Amikor legutoljára csináltam, nem volt szükség óriási MIÉRT-re és álom-táblára, hogy keressek 30.000 dollárt egy munkahelyen.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Akkor miért van szükségünk ezekre a network marketingben? Úgy értem, nem lenne logikus, ha megteszed amit állítólag meg kell tenned, akkor legalább hasonló bevételt érj el a vállalkozásodban is? Tudom, mit fogsz mondani most. Igen, természetesen egy vállalkozást birtokolni az más. Keményebb, mint munkába járni. Nem fogsz azonnal pénzt keresni. Ezt hívják késleltetett jutalomnak. Először le kell fektetned az alapokat, mielőtt fizetnének neked. Mindnyájan ismerjük ezt a koncepciót. Azonban a legtöbb ember számára nem kell ilyen nehéznek lennie a network marketingnek. A lényeg, ha valóban korrekten építed a vállalkozásod, elkezdenek jönni az első pozitív eredmények, talán még kicsik lesznek, de jönnek. Ha már 3 éve keményen csinálod és még nincs érdemi bevételed… valami komolyan hiányzik. S garantálom, nem a motivációd az. Gondold végig! Ha egy ásót használsz, hogy kiásd a házad alapját, amikor használhatnál helyette árokásó gépet is; Igen, akkor neked valóban óriási motivációra lesz szükséged a munka elvégezéséhez.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Érthető? Minél kevésbé hatékony a rendszered, minél alkalmatlanabb szerszámaid vannak, annál keményebben kell dolgoznod, hogy eredményt érj el. S ezek miatt kell óriási időt motivációval töltened. Ha a megfelelő szerszámokat használod a munkához, egyenletes, folyamatos haladást fogsz tapasztalni, a dolgok simán működnek, a motiváció szinte utólagos lesz. Kérdezd meg önmagadtól: ha magasan kvalifikált jelöltekkel beszélsz nap mint nap, akik megértik amit csinálsz, érdeklődnek és szeretnének többet megtudni, türelmetlenül várják a válaszodat, gondolod a motivációval lenne problémád? NEM! Ám a motiváció azonnal fontos kérdéssé válik, ha arra kényszeríted magad, hogy felvedd azt a mázsás telefont és felhívd a fiad fociedzőjét, akiről tudod, hogy nem sokra tartja az üzletedet. Ez az amikor a célfüzeteddel ostorozva kell emlékeztetned önmagad, mi a fészkes fenéért is csinálod ezt. Ezt csináltam én is. Mindenkit a névlistámról ötször akartam zaklatni, míg az emberek végül már nem beszéltek velem. Jó pár barátot vesztettem el így. Tudod mi történt? Végül elértem azt a varázslatos fordulópontot az üzletemben, s hirtelen minden elkezdett működni.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Onnan, hogy 5 havonta regisztráltam 1 embert… eljutottam oda, hogy óramű pontossággal havi 10 új embert szponzorálok. Onnan, hogy pincérekkel próbáltam találkozókat szervezni… sikeredzők kérdezik tőlem, hogy ők is meg tudnák-e tenni azt amit én. Mi történt? Abbahagytam az aggódást a hitről és elkezdtem önmagammal törődni, valódi szerszámokkal, amikkel tudtam marketingezni a vállalkozásomat. Hogyan is? Olyan embereket keress, akiket érdekel az ami neked van; használj egy automatikus marketing rendszert, ami elad a nevedben és utána a legjobb emberekre fordítsd az idődet. Így lettem tele érdeklődő jelöltekkel, akik dörömbölnek az ajtómon; szó szerint alig tudom kezelni őket. Itt a lényeg, amire valóban törekszem: Az eredményeim oka nem a motivációm, vágyam, hitem vagy bármely megfoghatatlan dolog. A rendszer volt az ok, az amit használtam. Eszméletlenül motivált voltam, amikor szerények voltak az eredményeim. Mindig az voltam. Ez a tényező nem változott. Sem a hitem, a vágyam, a fegyelmem, sem a munkamorálom. Ugyanolyan keményen dolgoztam amikor egy ócska marketing rendszert használtam, mint amikor egy hatékonyat (a tény az, hogy keményebben dolgoztam az ócskával).

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

A motiváció nem az én problémám és a tiéd sem. Te lehetsz a világ legelszántabban hívője, neked lehet a legnagyobb MIÉRT elképzelésed, tied lehet a legerősebb vágy, ami már fizikailag égeti a belsődet, motivált lehetsz, míg el nem kékül az arcod, de egyik sem számít, ha rossz technikát használsz. Ha motivációs anyagokat hallgatsz és 50.000 dollárt fektetsz be a tőzsdén hibás, hiányos, elavult tanácsra hallgatva, fogsz pénzt keresni? Természetesen nem. Ez arról szól, hogyan csinálsz valamit. A motiváció nem a megoldás, ez csak a felsővonalad kifogása. Motivációra ösztönöznek a szponzoraid, amikor összetörten, kedvetlenül hozzájuk fordulsz válaszokat keresve és nekik fogalmuk sincs mit mondjanak neked. Nagyon egyszerű és kényelmes dolog ilyet mondani valakinek, aki nehéz időket él át az értékesítésben:

„Nincs még elég hited! Nem vagy eléggé motivált! Ki kell raknod a tükrödre minden olyan dolog képét, amit el akarsz érni az életben!” Ha nem tudod hogyan segíthetsz egy frusztrált MLM-esnek, akkor talán ez az amit mondanod kellene? Íme itt van, miért olyan nagy hazugság a motivációs duma: Mindig megúszhatod a bűnbak képzéssel, mert nem számít ki mennyire motivált, mindig mondhatod neki, hogy nem elég motivált. S mindaddig, míg hisznek

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

ebben a szamárságban, neked soha nem kell tudnod miről beszélsz, sosem kell valódi, tömör választ adnod a problémáikra. Ez az, amiért az emberek használják. Mert az igazság az, hogy fogalmuk sincs, hogy a legtöbb ember miért nem sikeres. Ezzel nem azt mondom, hogy bármely ezek közül a dolgok közül rossz vagy nem fontos. Amit mondani akarok, ami szeretném ha átjönne, hogy meg tudod csinálni inspirációs CD-k nélkül is. De nem tudod jó MARKETING rendszer nélkül. A másik fontos szempont, amit észre kell venni, ÓRIÁSI különbség van a belső- és a külső motiváció között. A külső motiváció majdnem olyan, mint a drog. Nagyszerűen érezzük magunkat abban a pillanatban, amikor hallgatjuk ahogy valaki szembeszállt minden nehézséggel és olyan sikeres lett, amilyenről csak álmodunk. Azt hisszük ez a lelki töltet elég lesz, hogy gondoskodjon rólunk a célvonalig tartó úton. Aztán mi történik? 3 nappal később a az élet realitásai beléd rúgtak és már meg is kopott a lelkesedésed. Aztán keressük a következő történetet, ami inspirál bennünket. A következőt és a következőt és így tovább. Ez csak egy gyorsjavítás, nem egy hosszú távú megoldás. Tudod mégis mi a végső motiváló? A VALÓDI EREDMÉNYEK!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsĂĄga

Š Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

7

Jól bevált a rendszerünk!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Csak kövesd a jól bevált marketing tervet! Ez az összes hazugság betetőzése. A „bevált”-nak hívott marketing terv egy lerobbant, rozsdás rendszer, hibás technikákból és idejétmúlt módszerekből áll. A legrosszabb ebben nem az, hogy nem működik, hanem, hogy súlyosan káros a saját üzletedre (és a társadalmi életedre is). Az egyetlen dolog ami igazolt (jól bevált) ebben a rendszerben az az, hogy tömeges hibát okoz. Számos MLM-cég éves jelentése és adótanácsadók kutatásai szerint a hálózati marketingesek 1-2 %-nak van számottevő jövedelme. Hasonló kutatások azt mutatják, hogy a network marketingesek 97 %-a sosem ér el pozitív cashflow-t az üzletében. Ezek a kijózanító számok bizonyítják, hogy azok a stratégiák és technikák, amit tanítanak csak nagyon keveseknek működnek . Kérlek értsd meg, amikor „a jól bevált rendszer” fogalmat használom, akkor nem a network marketingről önmagáról beszélek, hanem a módszerről, ahogy az emberek építik a hálózatukat. A technikák, amiket tanítanak annyira ROSSZAK, az üzletépítést annyira nehézzé teszik, hogy sikeressé válni szinte LEHETETLEN. Szó szerint minden körülmény az értékesítők ellen fordul.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Nézzük miről volt szó eddig: • Csomó ember tagadja önmaga előtt is azt a tényt, hogy az értékesítési szakmában van. • A munkatársaknak nem biztosítanak értékesítési tréningeket; illetve amit adnak az elképzelhetetlenül gyenge és nem hatékony. • A legtöbb, leggyakrabban használt értékesítési technika a szörnyű „használtautó nepper” taktika, amibe belefér a trükközés, akár a hazugság is; nyomd le az infót a jelölted torkán és könyörtelenül vadászd le. • Az elképzelés, hogy bárki meg tudja csinálni ezt az üzletet, a „rohanjunk fejjel a falnak és lássuk ki marad állva” mentalitáshoz vezet, ami az üzletág magas lemorzsolódási arányaiért leginkább felelős. • A jó értékesítési háttér hiánya miatt sok ember túllihegi és túlzó állításokat használ, hogy megnyerje az ügyfeleit és jelöltjeit. • Túl nagy hangsúlyt helyez a motivációra és a hitre, miközben az értékesítés és marketing valódi sziklaszilárd alapjait figyelmen kívül hagyja. • A disztribútorokat abban az illúzióban ringatják, hogy cégük terméke a legjobb, a kompenzációs tervük a legjövedelmezőbb, ezért garantált a sikerük. Nagyon messze van ez a valóságtól. • Azt mondják, mindenki a te jelölted! Ennek hatására network marketingesek milliói folyamatosan nyaggatják az útjukat keresztező összes emberi lényt; az üzletág ellenségeit csinálva belőlük miközben semmi eredményét sem látják az erőfeszítéseiknek. Senki sem - aki tud valamit is a marketingről - a legvadabb álmában sem próbálna meg eladni annak az embernek, akit egyáltalán nem érdekel a terméke – nem is beszélve azokról, akik egyenesen ellenségesek vele szemben! Igen, egyenesen arra tanítják a hálózati marketingeseket, hogy ezt tegyék!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Az értékesítés önmagában is épp elég kihívást jelent; nem beszélve amikor a próbálkozásodra már jópár elutasítást kaptál e kínos technika használata miatt. A kávéházi találkozó, az otthoni bemutató és a hotelbeli tárgyalás modellje teljesen figyelmen kívül hagyja a siker valódi kulcselemét, ami: érd el, hogy a vevőd tegye meg az első lépést feléd. Az emberek sosem akarják azt, amit rájuk kényszerítettek! Barátaim! Pontosan ez a probléma mindennel, amit tanultunk a toborzásról. Mindegyik motivációs előadó csak azt mondja neked, hogy pocsékolj el több időt, energiát és verejtéket az emberek üldözésére. Ha nem működik – már pedig nem fog – még többször, még intenzívebben kellene ugyanígy tenned. Ez olyan, mint a fuldoklónak azt mondani - Igyon több vizet! Egy másik lecke, amit a bevált üzleti terv nem vesz figyelembe - sokkal fontosabb a vállalatnál, a személyeknél, a terméknél vagy épp az üzenetnél - a PIAC! Ha nem azoknak az embereknek adod el az ajánlatodat, akik valóban sóvárognak utána, akkor örökké egy négyzet alakú hasábot próbálsz beleerőszakolni egy kör alakú lyukba! Árulhatod a világ legízletesebb hamburgerét, ha senki sem éhes, senki sem fog nálad vásárolni!

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Íme a millió dolláros titok, hogy rágódj rajta egy kicsit! Mindig jobb egy közepes üzenet egy nagyszerű közönségnek, mint egy nagyszerű üzenet a középszerű hallgatóságnak! Amint teljesen megérted ennek az elvnek a mondandóját örökre megváltozik az üzleti karriered. Ez nem túlzás. Ezért mindig a legnagyobb gonddal ügyelj arra, hogy a megfelelő; legjobb; legéhesebb; legfanatikusabb hallgatóság legyen a tiéd. Ez az ami magyarázatot ad a rejtélyre; emberek, akiket a barátjuk elhozott egy infóestre egy hotelbe, a fenomenális előadás után teljesen közömbösek maradtak. Nem a megfelelő emberek voltak ott. Milliónyi ember van, aki aktívan próbálja kitalálni hogyan tudna pénzt csinálni otthonról. Ahogy a jó marketinges teszi; megfelelő csalit dob ebbe a folyamba, hogy elkapja az embereket, amikor azok a legfogékonyabbak, amikor megoldást keresnek a problémájukra. Csatlakozz a fejükben cikázó gondolatokhoz és vedd rá őket a cselekvésre. Azért, hogy egy vállalkozó sikeres lehessen, kell lennie egy rendszerének, ami következetesen elvégzi helyette ezeket a lépéseket újra és újra. Támaszkodj rá és egy jó rendszer termelni fog neked. Nagyon egyszerűnek kell lennie.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Az egyik legfontosabb feladata a rendszerednek, hogy csak a legérdeklődőbb emberekre kelljen fordítanod az értékes idődből. A jelöltkutatás egyszerűen azt jelenti, hogy az emberek közül kiszitáljuk, kiválogatjuk azokat, akik valóban érdeklődnek [ÉRDEKLŐDŐK]. Az üzletedhez szükséges érdeklődők puszta mennyisége miatt is lehetetlen saját magad, személyes módon elérni őket. A régi módon – névlistával; ajánlás kéréssel; írógéppel kiküldeni 10.000 levelet; legfeljebb akkor tudnád megcsinálni ha nyomdád lenne. A finoman hangolt marketing rendszernek ezt a szitálást, válogatást automatikusan kell elvégeznie. Ahogy egy gép csinálja a gyárban - betöltöd az alapanyagokat az egyik felén és kiköpi a minőségi eredményt – ÉRDEKLŐDŐT – a másik felén. Kiszámíthatóan és következetesen, óramű pontossággal. Minden reggel, mikor felkelsz tudod, új potenciális üzleti partnereket fog termelni neked, hogy kiszolgáld őket. A legtöbb hálózati marketinges azzal a problémával néz szembe, hogy túl sok idejét viszi el a jelöltkeresés és nem marad ideje a tényleges értékesítésre. Amint üzembe állítasz egy hatékony marketing rendszert, kétszer annyi időt tudsz az érdeklődőkre szánni és azonnal meg fogod kétszerezni az eredményeidet is. Jól hangzik?

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

De várj csak – van még egy mérhetetlen előnye a pozicionálásnak. Amikor a vevőd talál meg téged – ahelyett, hogy te keresnéd a vevőt – teljesen másként gondol rád. Természetesen jobban tisztel és TANÁCSADÓNAK tart téged, nem egy házalónak. A vevők nem tartják a házalókat hiteles információforrásnak. Minden MLM-es, aki kimegy és helytelenül próbál meg embereket toborozni, házalónak pozicionálja önmagát. A fenti elképzeléseket alkalmazva az üzletem szinte az egyik napról a másikra megváltozott. Embereket szponzorálni - nos - majdnem túl egyszerűvé vált. Nem akarom, hogy azt hidd minden hirtelen sétagaloppá vált. Kellet pár hónap, keményen kellett dolgoznom, hogy elérjem az eredményeimet, de amint felfedeztem ezeket a marketing és értékesítési „titkokat”, állandóan havi két számjegyű érdeklődőm lett. És tudod mi történt még? Az egész probléma, hogy nem működik a duplikálás, ELTŰNT. 1. Mert már van elég komoly érdeklődőm, hogy valóban jó embereket nyerjek meg az üzletemhez; 2. Természetesen mindenkinek ugyanezt a technikát tanítom és ők is havi 5-10 embert szponzorálnak. A network marketing akkor kezd izgalmassá válni, amikor a csapatod ehhez hasonló számokat produkál.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013


Network Marketing 7 nagy hazugsága

Nem akarnád így működtetni az üzletedet? Nem akarnád ha az értékesítési folyamatod egy gép lenne, ami önműködően fut és folyamatosan generálná az érdeklődőket akkor is ha alszol vagy ébren vagy? Amikor egy ilyen marketing gépezet dolgozik neked • több pénzt fogsz keresni; • kevesebbet stresszelsz; • elkerülöd a személyes veszteséget, amit a „meleg piacod” zaklatása okoz; • élvezed a valódi sikerből táplálkozó természetes motivációt; • megtapasztalod az üzleted látható, folyamatos növekedését; • nem kell olyan keményen dolgoznod az eredményekért; • az embereid örökké hálásak lesznek neked, hogy veled csinálják az üzletet s nem valaki mással, mert ŐK NEM VÁLNAK AZ IPARÁGAT URALÓ ELMEBETEG GYAKORLAT ÁLDOZATÁVÁ.

© Copyright 2006 All Rights Reserved, Ann Sieg Hungarian Translation by Gyula Palfi @ 2013

A 7 mlm hazugsag  
Advertisement