Page 1

uden

Bedrijvig Uden is een uitgave van De Winter media groep - mei 2014 - nr.88

Platform Maashorst Betrokken Ondernemers:

‘We weten van elkaar wat

we te bieden hebben’ Zeelandse Ondernemers Vereniging presteert zich - Muziek als uitlaatklep - Klaar voor de Volgende stAPP 1


Energiecollectief werknemers Udense bedrijventerreinen De SBBU koopt al langere tijd gezamenlijk energie in. Want wat we samen oppakken, bespaart ons veel geld. Ook onze medewerkers profiteren daarvan mee. Dat kan via ONS energiecollectief! ONS energiecollectief is doorlopend op zoek naar de scherpste energie prijzen. Zo kunnen onze medewerkers per jaar tot wel € 200 besparen! Alléén door zich aan te melden bij ONS energiecollectief. Vervolgens neemt de overstapcoach van ONS alle zorgen uit handen. Nergens meer omkijken naar!

Uw voordelen op een rij: • bespaar tot € 200 per jaar; • onafhankelijk advies; • 100% groene stroom; • vaste prijs tot en met 2016; • zorgeloze overstap met de overstapcoach.

Uw energie regelen zonder dat het u energie kost. En dat tegen de laagste tarieven. Bespaar met ONS op uw energiekosten. Kijk voor meer informatie of meld u aan op www.onsenergiecollectief.nl.

Ondertekening ONS energiecollectief door Cas van den Elsen (ONS) en Ton Slob (SBBU)

www.sbbu.nl


Voorwoord Ja….we hebben een crisis achter de rug. En ja… we zullen nog even op de blaren moeten zitten. Maar dat is toch geen reden om pessimistisch te blijven? Klaar zijn we ermee!

Een regio om trots op te zijn

10

Voor de bouwsector staat ons nog een mooie uitdaging te wachten in het centrum en vele mooie bouwprojecten (Uden-Noord, Ziekenhuis Bernhoven, Hotel van der Valk, Muzerijk….) zijn er de laatste tijd gerealiseerd in onze regio. Dat is iets om trots op te zijn. In deze editie besteden we ook uitgebreid aandacht aan Zeeland, met een special over de leden van de

‘Zeelandse Ondernemers Vereniging’. Verder ging onze redactie in gesprek met een aantal ondernemers in natuurgebied De Maashorst. Daarnaast kunt u een artikel lezen over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Uden. Heeft u ook ideeen ter promotie van uw bedrijf, de regio of bent u gewoon op zoek naar meer klanten? Nodig me dan eens uit en ik denk graag met u mee. Hanneke Latijnhouwers | Media-adviseur 0413 339361 h.latijnhouwers@dewinter.nl @bedrijvig

10 | ‘We weten van elkaar wat we te bieden hebben’ Het platform Maashorst Betrokken Ondernemers telt inmiddels vijftig leden. Voorzitter Catherine Megens, bestuurslid Walter Pepers van De Mastworp en Ed Bevers van Kookstudio De Hengstheuvel vertellen over het belang van samenwerking. “In een sfeer van geven en terugkrijgen, wordt het heel interessant.”

19| Hartje Centrum: Foto de Vakman Het is vaak het kloppend hart van een gemeente: het winkelcentrum. Bedrijvig Uden gaat in de serie ‘Hartje Centrum’ op bezoek bij Udense centrumondernemers. Dit keer zijn we te gast bij Dirk Broekhaus, eigenaar van Foto de Vakman.

19

20 | Special over Zeelandse Ondernemers Vereniging Een krachtige organisatie die, zeker in woelige tijden, zich hard kan maken voor de belangen van de plaatselijke ondernemer. Dat is wat de Zeelandse Ondernemers Vereniging (ZOV) zich ten doel heeft gesteld. Met succes, want in het jaar dat de ZOV dertig jaar bestaat is het aantal leden groter dan ooit.

49 | Inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente Uden In samenwerking met UOV De Kring heeft de gemeente Uden een nieuw inkoopbeleid opgesteld. Daarom hield de gemeente onlangs een informatiebijeenkomst voor alle ondernemers uit Uden, Volkel en Odiliapeel. Zij kregen uitgebreid uitleg over de manier waarop de gemeente overheidsopdrachten in de markt zet.

20

media groep

www.dewinter.nl

Bedrijvig Uden is een gratis uitgave van De Winter media groep voor ondernemers en bestuurders. Oplage: 4.300 Mediapartner: Hanneke Latijnhouwers (h.latijnhouwers@dewinter.nl) Volgende uitgave: juli 2014 Adres: Postbus 26, 5400 AA, Uden, 0413-339361, www.dewinter.nl. Fotografie: Rob van Berkel, Thomas Segers, Margot van Kleef en Ad van de Graaf Teksten: Paula van Hout, Dimphy van Boxtel, Gerben van den Broek, Ted Gijsel en Tom Verstegen. ©2014 Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd en /of openbaar gemaakt worden d.m.v. druk, fotokopie of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van De Winter Mediamakers.

3


De Maashorst online De nieuwe webshops www.vvvdemaashorst.nl en www. vvvhetgroenewoud.nl zijn online gegaan. De VVV portals bieden naast uitgebreide toeristische informatie op het gebied van cultuur, recreatie, overnachten en horeca in de regio nu ook de mogelijkheid om deze gebieden in huis te halen. De webshops bieden een uitgebreid assortiment aan VVV producten die ook verkrijgbaar zijn in de lokale VVV vestigingen. Fiets- en wandelroutes en Brabantse souvenirs zijn eenvoudig te bestellen ter voorbereiding op een verblijf of bezoek aan Nationaal Landschap Het Groene Woud en het natuurgebied De Maashorst. Ook de VVV Cadeaubon, Nationale Dinercheque, Boncadeau, Bol.com cadeaubon en de Nationale Bioscoopbon zijn voortaan gemakkelijk online te bestellen via de webshop.

Monument Vluchtoord dichterbij Eind vorig jaar is de Stichting Vluchtoord Uden 1914-1918 opgericht. Vanaf dat moment zijn er door het bestuur al enkele acties ondernomen. De stichting heeft medewerking gekregen van Enexis voor een recht van opstal op het terrein aan de Landerlaan voor de bouw van het monument. In overleg met de gemeente is de geplande locatie al voor een deel vrijgemaakt van beplanting. Hierdoor wordt de plek van het monument al aardig gemarkeerd. Door een mooie inzamelingsactie met Carnaval op de Baggemèrt kan Gerrit de Groot uit Volkel, die het monument heeft ontworpen en getekend, samen met enkele vrijwilligers beginnen aan het bouwen van de kap van de toren. Toon van Asseldonk, die jarenlang bij het Udens bouwbedrijf Hendriks Coppelmans heeft gewerkt, gaat de bouw begeleiden. “Wij zijn heel blij dat deze deskundige mensen ons hierbij helpen,” zegt voorzitter Hans Schepers van de stichting. Voor de kosten van het monument is 25.000 euro nodig. De stichting gaat Udense bedrijven aanschrijven. “Onze stichting hoopt dat ruimhartig gehoor wordt gegeven aan onze vraag om een bijdrage te schenken, omdat we met dit monument het verblijf van vele duizenden Belgische vluchtelingen 100 jaar geleden willen herdenken. Tegelijkertijd onderstreept dit ook de gastvrijheid van de toenmalige inwoners van Uden en het gemeentebestuur. Wat zou het dan ook mooi zijn wanneer huidige Udense ondernemers en inwoners dit project mogelijk maken.” De stichting is dus ook erg verheugd met het initiatief van bouwbedrijf Verhoeven, gevestigd op het huidige industrieterrein Vluchtoord, om haar 25-jarige bestaan te koppelen aan een bijdrage voor de realisatie van het monument. Een bijdrage kan gestort worden op de bankrekening van de stichting bij de Rabobank IBAN: NL87 RABO 0149 4677 29 t.n.v.: Stichting Vluchtoord Uden 1914-1918.

4

Hotel Udens Duyn officieel geopend Een klein potje basketbal vormde de inleiding van het grote moment. De officiële opening van Hotel Udens Duyn. “Een warm optimistisch gebouw”, vond Roland Koopman, medisch directeur van Ziekenhuis Bernhoven, de buur die via een loopbrug met het zorghotel verbonden is. “Alle vormen van herstel zijn hier mogelijk.” De officiële openingshandeling werd uitgevoerd door rolstoelbasketbal-international Anton de Rooij die op zijn negentiende na een motorongeluk in een rolstoel terecht kwam. “Mijn wereld stortte in, maar tijdens mijn revalidatie leerde ik wat voor mogelijkheden er nog wel waren. Het Hotel Udens Duyn vond hij ook meteen prachtig: “Wauw, hier wil ik wel blijven, maar hier zorgen ze juist dat je met kracht naar buiten gaat en voor jezelf kunt zorgen.”

Dit jaar geen Bourgondisch Uden

Annemarie Ruis, Marc Jansen en Sigrid Meulebeek (vlnr) Er komt geen editie van Bourgondisch Uden in juni. De bedoeling is dat de nieuwe organisatie het volgend jaar wel weer voor elkaar heeft. Geïnteresseerden en voormalige deelnemers krijgen een uitnodiging voor de presentatie van het nieuwe concept van het evenement voor 2015. Het waren bijzonder drukke weken voor de nieuwe organisatie van Bourgondisch Uden. De

eigenaren van ASM Events bestaande uit Marc Jansen, Annemarie Ruis en Sigrid Meulebeek hebben de afgelopen weken vele gesprekken gevoerd met voormalige deelnemers, nieuwe geïnteresseerden en leveranciers. “Deze gesprekken hebben ons veel inzicht gegeven in de positieve elementen en verbeterpunten van het concept”, vertelt Annemarie Ruis.

Mail uw nieuws naar bedrijvig@dewinter.nl


Kort nieuws

Reggie van Donzel overleden

Reggie van Donzel is half maart overleden. Ze zou in mei 90 jaar geworden zijn. Ze laat vijf kinderen, negen kleinkinderen en acht achter-kinderen achter die haar ‘grote oma’ noemden. De laatste jaren woonde zij in Aldetiendhoven aan de Odiliastraat. “Iedereen kende ons moeder van de winkel”, zegt Ties van Donzel. “Het was een zakenvrouw. De zaak ging boven alles. Ze

heeft na het vroege overlijden van vader ontzettend hard gewerkt. Pas toen ze met pensioen ging en de zaak over kon dragen aan haar zoons, was ze van de zorgen af. Toen kon ze eindelijk gaan genieten. Dat deed ze dan ook. Toen Van Donzel Wooncenter 100 jaar bestond in juni 2010 kreeg moeder Van Donzel het jubileumboek overhandigd. In ‘Hoe unne Van Donzel in Uje kwam tot Hoe unne Van Donzel in Uje blijft’ staat de geschiedenis van het bedrijf beschreven. “Een boek met liefde gemaakt voor onze moeder”, zei Anne-Marie van Donzel toen. Ze bekeek het vol trots te midden van haar gezin. Reggie van Donzel kreeg een Koninklijke onderscheiding vanwege haar verdiensten.

Start bouw Udens College juni 2015 De gemeente Uden hoopt in juni 2015 te kunnen beginnen met de bouw van een nieuwe school voor het Udens College sector havo/vwo aan Schepenhoek in Uden. De ‘Rode School’ wordt wellicht niet helemaal gesloopt en nog een tijd gebruikt om ruimtetekort op te vangen. Daar gaan burgemeester en wethouders echter niet van uit. “We moeten straks veertig jaar vooruit kunnen met een passend gebouw. We houden ons bij het ontwerp aan prognoses. Het zou kunnen dat in de eerste jaren het leerlingenaantal hoger zal zijn dan de latere prognoses. In dat geval kunnen we misschien nog extra ruimte gebruiken”, zegt wethouder Thijs Vonk. Eerst volgt nu een traject van inspraak, programma van eisen, onderzoek. De bedoeling is dat er een nieuwe sporthal bij komt die geschikt is voor bijvoorbeeld zaalvoetbal, zaalhockey en turnen.

Peter van der Sangen sluit Lichtlijn Na 45 jaar, waarvan 35 jaar in Uden, gaat Lichtlijn sluiten. Peter van der Sangen stopt er mee. “Het einde van mijn huurcontract en de veranderingen in de markt met internet en de komst van led-verlichting hebben mij doen besluiten om te stoppen. Er is nog meer in het leven dan zes dagen en koopzondagen in de winkel te staan. En ik denk dat ik ook geen 100 jaar wordt. Het was meestal een mooie en fantastische tijd, beursbezoeken in binnen- en buitenland, nieuwe trends, adviseren, betrokken zijn met de totale inrichting van interieurs. Met veel klanten heb ik niet alleen een zakelijke maar ook vriendschapsband opgebouwd in de loop der jaren. Dat ik kan spreken van mijn klanten, ouders waarvan ik ook de kinderen in de winkel terug zag, hebben er voor gezorgd dat ik een mooie, gezellige, afwisselende job had.” De Udenaar blijft wel betrokken als adviseur, inkoper voor importeurs en ontwerpers. “Houdoe en bedankt en hou oe lempke aon”, zegt Van der Sangen lachend.

Jumbo de Laak aan Drossaard heropend De gele ballonnen rond Drossaard lieten al vroeg zien dat er een feestje aan kwam en klokslag negen uur was het zover: ‘7, 6, 5, 4, 3, 2, 1’ en Jumbo de Laak heropende! Met veel enthousiasme verwelkomden de medewerkers hun vernieuwde supermarkt en de honderden trouwe klanten die meteen toestroomden. De eerste driehonderd bezoekers kregen een bloemetje en daarna was het meteen genieten van de nieuwe winkel waarin de klant vindt wat de klant graag wil vinden. “De mensen hebben meer wensen”, weet Roland de Laak.

5


De meest uiteenlopende artikelen op het gebied van ELEKTRO en KUNSTSTOF uit voorraad leverbaar!

Snel de beste medewerker op de juiste plek! Voor een succesvolle invulling van uw vacatures op MBO-, HBO-, en WO-niveau. T 06 - 51 30 58 32 | www.franssenselect.nl

Koperslagerstraat 2a, 5405 BS Uden Tel. +31 (0) 413 27 35 59 • Fax +31 (0) 413 27 24 97 Website: www.vbv.nl • E-mail: info@vbv.nl

Lokale aandacht... Wereldwijde ondersteuning. HLB Van Daal & Partners is een deskundige en inspirerende accountants- en belastingadviesorganisatie met een dienstenpakket dat naadloos aansluit bij de behoefte van ondernemers binnen het MKB in Brabant en Limburg. Kennis van zaken en maximale inzet van ons regionale team en wereldwijde netwerk. Dat mag u van ons verwachten! Losplaats 18-20, 5404 NJ Uden T 0413 70 01 22 • uden@hlb-van-daal.nl

Ondernemend, net als u

www.hlb-van-daal.nl

HLB Van Daal & Partners is gevestigd in Breda, Dongen, Geleen, Gemert, Heerlen, ’s-Hertogenbosch, Maastricht, Oss, Schijndel, Tilburg, Uden, Veghel en Waalwijk.


Kort nieuws

Restauratie orgel Kruisherenkapel nodig

Afgelopen maanden werd het orgel in de Kruisherenkapel geplaagd door onderdelen die niet meer goed functioneerden. Het Verschuerenorgel werd in 1950 gebouwd met de techniek van die tijd. Er is maar één oplossing: een complete restauratie van het orgel, waarbij de hele speeltafel en de elektrische besturing wordt vervangen.

Mogelijkheden daarvoor worden onderzocht. De pijpen en windlades van het orgel worden elektrisch bediend vanuit de speeltafel. De schakelaars, bekabeling en kleppen dateren uit 1950. De bedrading heeft nog een katoenen isolatie. Maar de schakelaars en kleppen zijn versleten en zouden moeten worden vervangen. Dat kan niet, ze worden niet meer gemaakt. De kosten van een restauratie zijn zeer hoog. Dat was reden om in actie te komen: er moet een begin gemaakt worden. Er werd al geld ingezameld om de hoogst noodzakelijke reparaties aan het orgel al uit te voeren. Alle membranen, die de trillingen in de pijpen veroorzaken konden worden vervangen.

Training luchtwassers voor klanten Van Boxtel Volkel Van Boxtel Volkel heeft samen met HAS Hogeschool en in samenwerking met Agrifirm Exlan een training ontwikkeld voor ondernemers met een luchtwasser van Van Boxtel Volkel. Hoe kun je de biologische luchtwasser tegen een zo goed mogelijk rendement en de laagste jaarkosten laten draaien? Klanten die bij Van Boxtel Volkel een luchtwasser hebben aangeschaft kregen onlangs in de middag een training met aansluitend een maaltijd en gelegenheid om te netwerken. Naast de techniek en werking van de luchtwasser kwam ook de wet- en regelgeving aan bod. Een model luchtwasser hielp om de werking van de luchtwasser visueel te maken. Erwin Hendriks van VBV: “De training verliep boven verwachting en de reacties vanuit de gebruikers zijn zeer positief. De eerste twee groepen zijn met veel meer inzicht in de werking van de luchtwasser naar huis gegaan. We zijn van plan de komende maanden nog meer klanten te trainen.”

Nieuwe reumatoloog voor Bernhoven De afdeling reumatologie van Bernhoven krijgt onder leiding van professor Piet van Riel een nieuwe invulling. Eerder werkte Bernhoven samen met reumatologen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Van Riel is een zeer ervaren reumatoloog en was tot voor kort afdelingshoofd reumatologie en opleider in het Radboudumc. Van Riel zet in Uden een nieuwe afdeling reumatologie op en gaat spreekuur houden. Hij blijft verbonden aan het Radboudumc waar hij op de afdeling IQ Healthcare zijn wetenschappelijk onderzoek blijft verrichten. Rond de zomer staat het nieuwe reumatologenteam klaar in Uden en op de polikliniek in Oss. Reden voor de nieuwe invulling is de verandering van organisatie van de medisch specialisten in Bernhoven. Momenteel werken artsen in Bernhoven nog in individuele maatschappen, maar men wil zich gaan organiseren in een collectieve stafmaatschap.

Mail uw nieuws naar bedrijvig@dewinter.nl

Theo Verhoeven BV bestaat 25 jaar Bouw- en Onderhoudsbedrijf Theo Verhoeven BV in Uden aan Vluchtoord 16 bestaat 25 jaar. Dat werd gevierd met onder andere een open dag en een receptie. Het was in 1989 dat Bouw- en Onderhoudsbedrijf Theo Verhoeven werd opgericht. Vanuit een garage aan Breukrand 323 te Uden werden de werkzaamheden uitgevoerd. Al snel werd het bedrijf te groot en werd een opslagruimte aan de Voortweg gehuurd. In 1994 is het bedrijf naar Vluchtoord verhuisd.

7


Uw erkende Mercedes-Benz partner Als Mercedes-Benz rijder gaat u bij voorkeur naar een erkende dealer. U bent dan verzekerd van vakkundig onderhoud. Van den Akker Mercedes-Benz is erkend volgens het officiële Mercedes-Benz partnerschap. We bieden een totaalpakket aan officiële Mercedes diensten. Voor zowel personenwagens als bedrijfswagens.

Wij kunnen voldoen aan de eisen en wensen van iedere Mercedes-rijder. Van kleine reparaties tot de volledige service voor alle leasemaatschappijen.

• Levering van originele onderdelen voor zowel personen- als bedrijfswagens. • Bevoegdheid om uw Mercedes-Benz fabrieksgarantie te verlengen met 2 jaar.

We brengen graag onze volgende

• Uitvoering van alle garantie- en

mogelijkheden onder de aandacht:

fabrieksactie’s in een officiële

Dit alles combineren we met de hoogste zorg en kwaliteit. Hiervoor ontvingen we de gouden award: Beste Mercedes-Benz partner van Nederland. Van den Akker heet u van harte welkom.

Mercedes-Benz werkplaats.

Vluchtoord 35 | 5406 XP Uden | tel.: 0413-251951 | info@vdakker.nl | www.vdakker.nl


Kort nieuws Platte Grondwerk omgeving ziekenhuis Bernhoven

Miljoenen voor ‘Meer Maashorst’

De gemeente Uden heeft ‘verlengde strip’ bouwrijp gemaakt, net voorbij het ziekenhuisterrein Bernhoven langs de rondweg richting Zeeland. Tot nu toe werd dat gedeelte gebruikt als grondopslag. Ook staan er nog enkele lindebomen in depot die later herplant worden in de Kerkstraat. Volgens wethouder René Peerenboom staan er borden langs de weg zodat potentiële bouwers kunnen zien dat op die plek ontwikkelingen mogelijk zijn. Er zou al belangstelling getoond zijn. Aan de andere kant van het ziekenhuis, richting Maashorst is het eerste gedeelte van Park Maashorst bouwrijk gemaakt. Daar zijn negen potentiële kopers voor aangemeld. Er kunnen vijftien woningen gebouwd worden.

De tweede reeks projecten die financiële steun krijgen van de provincie Noord-Brabant werden bekend gemaakt in het Provinciehuis in Den Bosch. Dat zijn ‘Meer Maashorst! Een gezond landschap’, ‘Een Vorstelijk Landschap’ (Het Groene Woud) en de West Brabantse Waterlinie (Brabantse Wal). Voor De Maashorst is 31,7 miljoen euro beschikbaar. De provinciebijdrage is 15,6 miljoen euro. Het provinciebestuur heeft in totaal ruim 53 miljoen euro beschikbaar gesteld voor projecten die de allure van de drie belangrijke Brabantse natuurgebieden kunnen vergroten. Vanuit de regio’s komt bijna 75 miljoen euro op tafel om de plannen te realiseren. Het project ‘Meer Maashorst! Een gezond landschap’ richt zich op landschapsversterking, natuur en gezondheid, dorpen en natuur in het landschap, cultuurhistorie. Er wordt gewerkt aan het herstel van dreven en driften (56 kilometer) in de Maashorst, landschaps- en ecologische maatregelen en inrichting van ‘gezonde landschappen’.

Metamorfose Mickers Lunchroom Na een flinke verbouwing heeft Mickers Lunchroom de deuren weer geopend. Er is rigoureus verbouwd. Bezoekers reageerden verwonderd want het is een hele metamorfose. Twan Mickers: “Niets dan lof. Mensen vinden het mooi en vinden dat het vertrouwde gevoel toch behouden is. We hebben de nostalgie gecombineerd met de moderne tijd. Retro, zoals sommige gasten zeggen. De huiselijkheid en de gemoedelijkheid behouden was voor mij een must. Toch is het altijd afwachten of de gasten het ook zo ervaren. Daarin zijn we gelukkig geslaagd. De gebaksvitrine heeft een prominente plek gekregen in het bedrijf, het is overzichtelijk en ruimtelijk.”

Tzorg Uden neemt personeel Careyn over Tzorg in Uden neemt 4000 medewerkers van Careyn Huishoudelijke Zorg over, zodat de 20.000 cliënten hun vertrouwde huishoudelijke hulp behouden. Careyn levert deze zorg in 32 gemeenten in de regio’s Rotterdam, NWN, DWO, de Zuid-Hollandse eilanden, Utrecht en Noord-Brabant. Volgens Rob van Dam van Careyn sluit de verkoop aan bij de maatschappelijke context en de manier waarop Careyn daarop inspeelt en aan meewerkt. “Onze cliënten blijven steeds langer thuis wonen. Om hen daarbij te ondersteunen is een breed pakket basiszorg en gespecialiseerde zorg nodig. Het vereist in toenemende mate specialisatie om de gewenste kwaliteit tegen aanvaardbare kosten te kunnen bieden. Zaken die andere partijen beter kunnen, laten we graag aan hen over in het belang van de continuïteit en de kwaliteit.”

WijkLeerbedrijf opent in Flatwijk

In Wijkcentrum De Balans in de flatwijk is het WijkLeerbedrijf geopend. Een WijkLeerbedrijf is een fysieke plek in de wijk van waaruit werkzoekenden en studenten zich inzetten voor wijkbewoners. De bedoeling is dat dit vanuit meerdere plekken in Uden gaat gebeuren. De mensen die helpen in de wijk volgen een oplei-

dingstraject en krijgen aan het eind een diploma of certificaat. Ze zijn daar achttien maanden mee bezig. Twee dagen in de week volgen ze les en twee dagen zijn ze actief in de wijk. Het project is een samenwerking tussen gemeente Uden, Calibris, Dichterbij, Vivaan, Pantein, Capabel onderwijs en zorg en partijen in de wijk.

Mail uw nieuws naar bedrijvig@dewinter.nl 9


Vlnr: Ed Bevers, Catherine Megens en Walter Pepers

‘De gunfactor is heel erg belangrijk’ Het heeft tijd nodig, maar dan krijg je ook wat. Inmiddels heeft het platform Maashorst Betrokken Ondernemers vijftig leden. De recreatieve ondernemers hebben zich al drie jaar op een rij gezamenlijk gepresenteerd tijdens een open dag om daarmee het toeristische seizoen in de Maashorst te openen. “We hebben veel ideeën, nu wordt het een kwestie van uitvoeren. In een sfeer van geven en terugkrijgen, wordt het heel interessant.” Voorzitter Catherine Megens, bestuurslid Walter Pepers van De Mastworp en Ed Bevers van Kookstudio De Hengstheuvel vertellen over het belang van samenwerking. Catherine is vijftien jaar geleden begonnen in het natuurgebied met Villa d ‘Arto, toen alleen nog een kunstgalerie, maar inmiddels uitgegroeid tot een locatie met een theetuin, beeldentuin en vergader- en conferentieruimten. Daar was de aftrap ook met het

10

evenement ‘De Maashorst draait door’, voor de opzet van een platform voor ondernemers die zich betrokken voelen bij de Maashorst. Het natuurgebied dat zich uitstrekt over gemeentegrenzen van Uden, Oss, Bernheze en Landerd. Elke gemeente is vertegenwoordigd in de Stuurgroep en heeft belang bij een bloeiend ondernemersklimaat in het natuurgebied. Het begon in 2010 met de afspraak tussen het Platform Toerisme Landerd, projectcoördinator Marieke Melten en Stuurgroep de Maashorst om het project te starten met ondernemers op het gebied van horeca, recreatie en toerisme. Zij moesten de kwartiermakers worden voor het gebied. Samen de Maashorst meer onder de aandacht brengen, de gastvrijheid van de streek uitdragen, laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Allure Inmiddels zijn we vier jaar verder, is de club flink


Coverstory Maashorst Betrokken Ondernemers

uitgebreid en is de naam Maashorst onderhand wel ingeburgerd. Spraken de mensen in deze regio alleen over Bedaf, Slabroek, Brobbelbies en Herperduin, tegenwoordig is de overkoepelende naam De Maashorst voor heel het natuurgebied wel bekend. Er staan zelfs van die bruine informatieborden langs de snelweg. Dat mag ook wel, als zelfs de provincie het gebied omdoopt tot een ‘Landschap van Allure’ en er miljoenen inpompt om het te ontwikkelen. Zodat het voor zowel de ‘wildernis’, de bewoners, de boeren, toeristische ondernemers als de bezoekers meer tot zijn recht komt. De bedoeling van het platform MBO is dat ondernemers samen hun kansen meer benutten. Catherine: “In je eentje hou je geen open dag. Ook een Hap en Trap is niet mogelijk. We wegen af wat we voor elkaar kunnen betekenen. Samenwerken is voor iedereen gunstig. Niet door uit te rekenen wat je er meer aan kunt verdienen, maar door elkaar wat te gunnen. Om elkaars streekproducten te verkopen bijvoorbeeld, om gebruik te maken van elkaars leveranciers en daarmee dezelfde kwaliteit uit te dragen. We hebben ook verschillende belangen, dus luisteren naar elkaar, signalen oppikken is belangrijk. De Stuurgroep heeft ons nodig. Als het in de schil van de Maashorst goed toeven is, en de kern mooi, dan heeft dat zuigkracht.” Ambassadeurs Bij de Maashorst Betrokken Ondernemers hangt de Maashorstvlag te wapperen. Heel herkenbaar. De leden mogen een cursus ‘Ambassadeur van het landschap’ van het IVN volgen, zodat ze hun gasten nog beter kunnen informeren over de mogelijkheden in het gebied. Walter Pepers, van het recreatief centrum De Mastworp op Bedaf is al vanaf het eerste uur lid. Hij beheert ook een van de toegangspoorten naar de Maashorst met een vvv-agentschap erin. “De samen-

werking tussen de Vrije Teugel en mijn bedrijf is een heel goed voorbeeld van elkaar wat gunnen, iets aan elkaar hebben, wat toevoegen en er beiden de vruchten van plukken. Ik onderhoud en verhuur fietsen aan de hotelgasten die naar mij worden verwezen. De Vrije Teugel heeft er geen omkijken naar en de gasten zijn tevreden. Ik ook. Samenwerken kan heel eenvoudig zijn. Zo breng ik geregeld fietsen naar Bed en Breakfast De Brabantse Hoeve in Volkel. Maar daar worden de gasten ook richting de Vrije Teugel gestuurd om er een fiets- of wandeltocht te beginnen. We weten van elkaar wat we te bieden hebben. In zowel groter als kleiner verband zetten we arrangementen op. Van het een komt het ander. Zo heb ik inmiddels ook fietsen staan bij ziekenhuis Bernhoven. Zowel personeel als bezoekers kunnen van daaruit het gebied in. Groen, gezond, gastvrij, kortom Maashorst Betrokken Ondernemen.” Synergie Het ziekenhuis is gebouwd in de achtertuin van de Kookstudio De Hengstheuvel van Ed en Judith Bevers. “Wij werken op afspraak, niemand komt bij ons zomaar binnen. Maar we wonen in het gebied, zijn betrokken. En we gebruiken heel veel streekproducten. Ik vind het belangrijk om die leveranciers en hun bedrijf te kennen. Sinds ik lid van MBO ben, is dat ook gebeurd. En hebben we er ook wederzijds profijt van”, legt Ed Bevers uit. En met het ziekenhuis is ook synergie ontstaan. “Een afdeling die hier komt koken als bedrijfsuitje, of om iets te vieren bijvoorbeeld. En we zien personeel lunchrondjes wandelen. Daarom houden we binnenkort een open lunchuurtje. Kan men hier de boterham opeten en zien wat we te bieden hebben.” www..demaashorst.nl

Vrijetijdsondernemers werken samen om kansen te benutten. Catherine Megens, Walter Pepers en Ed Bevers vertellen waarom

Foto: Jos van der Wijst

11


Henk Hellegers Column

Samen werken aan de toekomst van Uden

Weet u het nog: samen met inwoners, ondernemers en bezoekers is de visie Udenaar de Toekomst gemaakt. De vier kernbegrippen van Uden zijn daarin vastgelegd: groen, gezond, gastvrij en gezellig. Daarin herkennen we ons allemaal en het onderstreept de kracht van ‘samen’. Niet wij bepalen ‘wat goed en belangrijk is’. Dat werkt niet meer. De samenleving neemt, vraagt, eist zelf een grote(re) rol in het bepalen wat goed voor hen is. Onze taak verschuift daardoor naar faciliteren, oftewel ‘bedacht en uitgewerkt door u en mede mogelijk gemaakt door gemeente Uden’. Een hulpmiddel voor het inrichten van dit proces is co-creatie, dat uitgaat van de wensen en behoeften van inwoners. Dat ‘samen aanpakken’ werkt, zie ik om mij heen. In de goed lopende Energiecoöperatie bijvoorbeeld. Niet alleen

vanwege de duurzaamheid, maar ook omdat het onze inwoners direct financiële voordeel oplevert. En wat dacht u van HoUDEN van talent. Een initiatief dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt, omdat hier ondernemers en overheid hun krachten bundelen. Daaruit is een ander bijzonder project voortgekomen: ‘Doemee! Uden werkt’. Dit levert straks een virtuele en fysieke ontmoetingsplek op waar ondernemers en werkzoekenden met elkaar in gesprek raken. Kijkt u maar eens op www.doemee-uden.nl. Dit zijn twee initiatieven die voortkomen uit Udenaar de toekomst. Maar er is nog veel meer gaande. Op www.udenaadetoekomst.nl kunt u meer lezen over lopende projecten en nieuwe ideeën.

Aan het werk met ‘Volgende StAPP’ De Volgende StAPP is het nieuwste project van de gemeente Uden om mensen aan het werk te krijgen. Dit keer gaat het om bemiddeling tussen het bedrijfsleven en de werkzoekenden. Het gaat om een speciaal ontworpen app waarmee mensen in de bijstand sneller aan een baan geholpen kunnen worden. Met de app, ‘De volgende StApp’ kunnen ondernemers via hun mobiel een vacature invullen en een geschikte werknemer vinden. Na een aantal vragen over salaris, ervaring en opleidingseisen krijgen ondernemers via de app direct contact met het team van de gemeente Uden. “Dat team staat klaar om heel snel te schakelen zodat de ondernemer een antwoord krijgt op zijn vragen”, legt Han Gootzen uit, die de app in maart introduceerde in het gemeentehuis. Daarbij waren ondernemers en vertegenwoordigers aanwezig van ondernemersverenigingen Initialis, UOV De Kring en Jongleren. Ook waren er belangstellenden van, SBBU, Minerva en andere bedrijven.

digheden in de bijstand zitten. We spannen ons als gemeente tot het uiterste in om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Ook voor ondernemers biedt dit interessante mogelijkheden. Want we kunnen bemiddelen voor tijdelijke extra capaciteit vanuit onze Flexpool, training, coaching en begeleiding van kandidaten op een werkervaringplek of aantrekkelijke andere voordelen zoals gratis voorselectie, eventuele plaatsing op uitzendbasis, geen wervingsfee of loonkosten korting. De app waarmee de gemeente Uden snel maatwerk kan leveren, is beschikbaar voor de smartphone en via de Apple Store voor iPhone.

Op het moment staan een kleine honderd kandidaten in het bestand. Die zijn geselecteerd en willen heel graag aan het werk. Volgens wethouder Gerrit Overmans kunnen ze een intern opleidingstraject volgen en krijgen ze begeleiding van de gemeente Uden. “Het hebben van werk is belangrijk voor de eigenwaarde van mensen. Zeker voor mensen die door omstan-

13


De keuze voor heel bedrijvig Uden • Bedrijfscatering • Eventcatering • Eethuis ontbijt, lunch & diner Online bestellen: www.ujeseethuis.nl

Ujes Eethuis • Handelslaan 3a 5405 AE UDEN tel 0413 267682 • fax 0413 252917

Let op uw GeLd! Lex Specialis Gerechtsdeurwaarders Juristen Incasso heeft alles in huis om u te helpen bij uw debiteurenbeheer, uw algemene voorwaarden, correcte aanmaningen en het incasseren van onbetaalde rekeningen. Wij staan u bij van A tot Z: zowel in het voortraject bij u zelf met advies als in het incassotraject bij Lex Specialis met onze expertise op het terrein van incasseren, procederen en executeren. Dus van de eerste sommatie tot het tenuitvoerleggen van het vonnis. Wij zijn uniek als gerechtsdeurwaarderskantoor in de regio Uden en Veghel en kunnen u maatwerk leveren onder het motto: vertrouwd dichtbij. Wij houden gratis inloopspreekuur op elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

1

Maak algemene voorwaarden

2

Stel de algemene voorwaarden ter hand aan uw klant

3

Zit boven op betaling van uw nota’s

4

Stuur tijdig correcte aanmaningen

5

Betaalt uw klant niet: LEX Specialis !!

Lex SpeciaLiS GerechtSdeurwaarderS JuriSten incaSSo Pastoor Spieringsstraat 221, 5401 GV UDEN Postbus 262, 5400 AG UDEN Telefoon: 0413-745060 Fax: 0413-745061 E-mail: info@gerechtsdeurwaarderuden.nl openingstijden: maandag t/m donderdag 08:30-13:00 uur / 13:30-17:00 uur vrijdag 08:30-12:30 uur met inloopspreekuur van 10:00-12:00 uur


Udense Ondernemers Vereniging

UOV de Kring in beweging ‘Samen Innoveren’ is het thema in 2014. De ledenvergaderingen en onze themabijeenkomsten van dit jaar staan in dit teken. Wij als verenigingsbestuur hebben een aantal sessies gehad om na te denken over ons functioneren en waar we ons op moeten richten. Ook wij moeten ‘innoveren’, nieuwe wegen en nieuwe werkwijzen zoeken. De discussie werd mede gevoed door de lezing van professor Jan Rotmans, onlangs in Markant Uden, over de zogenaamde ‘transitie’ van de maatschappij. Op allerlei vlakken is onze maatschappij in beweging, door technische ontwikkelingen, door de vergrijzing, door geopolitieke ontwikkelingen. Dit zijn weliswaar ontwikkelingen die misschien niet direct invloed hebben maar waar je als ondernemer wel op in moet spelen. Om kansen te benutten moet je kunnen plaatsen wat er om je heen gebeurt. Fenomenen als winkelen, communiceren, productieprocessen gaan wezenlijk veranderen. Zelfs hoe mensen tegen ‘bezit’ aankijken gaat volgens professor Rotmans veranderen. Het gaat steeds meer om het kunnen gebruiken van een product (bijvoorbeeld een auto) en minder om het bezit van een product. Dit hebben we in de muziek en boekenbranche al zien plaatsvinden. Andere belangrijke thema’s in de transitie van de maatschappij zijn de veranderingen in de zorg en het kleinschalig opwekken van energie. Ook op die terreinen liggen kansen voor ondernemers.

Peer van Bakel, voorzitter

Overeenkomsten tussen onze brainstormsessies en de opvattingen van Rotmans, zijn dat wij als ondernemers moeten verbinden, dat we de lead moeten nemen, dat we onze leden moeten betrekken, dat we kennis delen en samenwerking moeten bevorderen. Dit heeft bij ons geleid tot het formuleren van een nieuwe missie: ‘UOV De Kring is leidend in het verbinden van ondernemers en het behartigen van hun belangen’. Los van allerlei aandachtspunten hebben we ervoor gekozen te focussen op twee projecten. Dat is ten eerste het aanbestedingsbeleid van de gemeente en andere grote instellingen in Uden, en ten tweede de aansluiting van Uden bij het programma van AgriFood Capital. Wat betreft het aanbestedingsbeleid hebben we dit jaar al een paar belangrijke stappen kunnen zetten. De aansluiting bij AgriFood Capital zal nog de nodige inzet vergen. Op 26 mei is er bij Wiltec een eerste bijeenkomst met Roel Schutten, de programmaleider van AgriFood Capital. Deze bijeenkomst is enerzijds informatief maar anderzijds gaan we onderzoeken wat de mogelijkheden voor Udense bedrijven zijn en hoe we dat kunnen organiseren. Soms zijn veranderingen het gevolg van keuzes, soms zijn ze ook het gevolg van omstandigheden waar je mee moet dealen. Voor het bestuur van UOV De Kring is een belangrijke verandering dat Cees Metselaar, de huidige adviseur van het bestuur, heeft aangegeven zijn functie te willen neerleggen. Cees is al jaren een drijvende kracht binnen UOV De Kring en heeft aan de wieg gestaan van veel belangrijke ontwikkelingen en initiatieven. De oprichting van de SBBU, het bestemmingsplan Loopkant Liessent, het Business Gala, het Economisch Speerpuntenbeleid van de gemeente Uden, om er een paar te noemen. Niet voor niets werd Cees genoemd als een van de meest invloedrijke Udenaren. Hij heeft een brede deskundigheid in het economisch speelveld en veel kennis van bestuurlijke processen. Daarnaast zullen wij met name zijn grote creatieve en vrije denkkracht missen. Voor het bestuur is het de uitdaging om dit anders in te gaan vullen en nieuwe wegen te gaan bewandelen. Aan het afscheid van Cees zal op verschillende momenten en manieren aandacht worden besteed. Graag wil ik ook via dit platform gebruik maken van de gelegenheid om hem namens UOV De Kring te bedanken voor zijn inzet en grote betekenis voor het Udense bedrijfsleven. Peer van Bakel, Voorzitter UOV De Kring

In dit nummer van Bedrijvig Uden vindt u een speciale pagina over de Udense Ondernemers Vereniging De Kring (UOV De Kring). Hier kunt u lezen over zaken die actueel zijn binnen de ondernemersvereniging.

Secretariaat UOV De Kring, Postbus 353, 5400 AJ UDEN info@uovdekring.nl

15


John Coppens van Warenhuis Coppens

‘Attent zijn geeft trouwe klanten’ Het is een begrip in de wijde omgeving. Warenhuis Coppens hoort bij Volkel en andersom. Gerard Verbossen is op bezoek bij John Coppens, samen met vader Jan directeur van het gelijknamige warenhuis. “Je moet de mensen winkelplezier bieden. Mensen kunnen hier van alles vinden. Zomaar lekker rondneuzen kan ook. En ons geheim: attent zijn en vooral service verlenen. Dat geeft trouwe klanten.” Jan Coppens begon veertig jaar geleden een antiekhandel in zijn garage in de Elandstaat in Volkel. Later verhuisden hij en zijn vrouw Betsie de onderneming naar de Lagenheuvelstraat, Daarmee werd één van de weinige zelfstandige warenhuizen in Nederland op de kaart gezet. Op tienduizend vierkante meter vinden klanten er talloze artikelen op gebied van onder meer

wonen, inrichting, decoratie en tuin. Door rechtstreekse inkoop zijn de prijzen tot zo’n vijftien procent lager. Alle ruimte “Vanaf mijn zestiende ben ik in de zaak gegroeid”, begint John. “Het was midden in de jaren tachtig, de grote groei begon. Ik kreeg alle ruimte om me te richten op inkoop. Van vuurwerk bijvoorbeeld. Je stoot wel eens je neus, maar daar leer je van. We wisten altijd alles weer weg te zetten. Onze benadering: de consumentenmarkt in combinatie met partijgoed, is daarbij een rake zet.” Intussen heeft Coppens 24 mensen in dienst, goed voor 19 fte’s. “Onze seizoenshal is de hal met het meeste traffic: carnaval, tuinmeubels, kerst en vuurwerk zijn de grote publiekstrekkers. Die cyclus houden we aan. We hebben een complete collectie waarbij we kijken naar de


Verbossen versus…

breedte van het aanbod. Veel andere aanbieders kijken echter puur naar wat een vierkante meter oplevert. Door onze breedte hebben we geen top tien, maar een top dertig, zeg maar. En we hebben niet alleen de vijf beste artikelen uit een collectie, wij hebben er vijftien.” Webshop “Wat is het belang van internet?”, informeert Gerard. “Dat is heel wezenlijk. Tien jaar geleden was een website belangrijk, nu draait het om de webshops. We hebben er zes, voor verschillende onderdelen van de winkel. Alles werkt in één systeem. Wordt in de winkel een product afgerekend, dan gaat dat automatisch van de webshopvoorraad af. Zo’n webshop is onmisbaar omdat de koopbeslissing tegenwoordig ‘thuis op de bank’ wordt gemaakt. Klanten die binnenkomen zijn gerichter dan voorheen. Vroeger was je visser, nu jager. We zijn actief in social media willen ons nog altijd beter profileren.’ “Waar die klanten vandaan komen? Het winkelend publiek komt vanouds uit de driehoek NijmegenEindhoven-Den Bosch. Of we ooit wel eens over verhuizen hebben gedacht? Wel, een jaar of vijftien geleden speelde dat, inderdaad. Economen zouden het ons aangeraden hebben, maar voor ons speelde de band met Volkel een belangrijke rol. Coppens ís Volkel, toch? En een Van Tilburg zit ook in Nistelrode, een Harense Smid in Haren. Gewoon omdat het kán.” Loslaten Moeder Betsie is nog dagelijks in de winkel actief. “Zij doet de administratie, samen met mijn vrouw Astrid. Mijn vader springt in op drukke tijden, maar heeft het verrassend goed los kunnen laten. Hij draait zich om en is met iets anders bezig. Trouwens, al die vernieuwingen met internet is niks voor hem...” Gerard stelt: “Dat is ook een compliment aan jou, want kennelijk kan hij het met een gerust hart aan je overlaten.” “Klopt, we zitten ook al heel lang op één lijn en doen heel veel dingen samen.” “Kun je werk en privé scheiden?”, wil Gerard weten. “Dat is moeilijk, want je neemt het toch mee naar huis. Als ik met Astrid in een winkel kom, kijk ik eerst naar wat voor stellingen ze hebben... Grappig hè? Voor hobby’s heb ik de laatste tijd wat minder tijd gehad, maar ik mag graag fietsen en karten. En ik geniet van onze kinderen bij het volleybal. Het gezin is belangrijk, het geeft je rust.”

John Coppens

Drie steekwoorden tot besluit:

Zelfstandig ondernemerschap: “We doen het allemaal samen. Het blijft een uitdaging.” Privé: “Er zullen best dingen veranderen, maar wij willen Coppens in Volkel houden.” Toekomst: “Samen lekker oud worden en af en toe met vakantie”


Marcel Donders wil drie keer de Mont Ventoux gaan beklimmen

Anytyme Ujes Eethuis

Ujes Eethuis sponsort deelnemer aan ‘Klimmen tegen MS’ Mede gesponsord door het Ujes Eethuis gaat Udenaar Marcel Donders op 9 juni tijdens het evenement ‘Klimmen tegen MS’ proberen om op een dag drie keer de Mont Ventoux te beklimmen. “Wij vinden het geweldig knap wat Marcel gaat doen en steunen hem daarbij graag”, zegt Robert van Dijk van het Ujes Eethuis. Marcel Donders maakt tijdens ‘Klimmen tegen MS’ deel uit van het team van AnyTyme. “Dit is de fastfood franchiseformule waar zo’n negentig lunchrooms en cafetaria’s bij zijn aangesloten”, vertelt Robert van Dijk “Ook het Ujes Eethuis is aangesloten bij AnyTyme.” Het team van AnyTyme bestaat in totaal uit zo’n twintig rijders. “Dit zijn vooral ondernemers, medewerkers en familieleden van aangesloten leden van AnyTyme. In ons geval is dat Marcel Donders. Hij is een goede vriend van ons en daarnaast ook een fanatiek fietser.” De bedoeling is dat elke deelnemer aan ‘Klimmen tegen MS’ een sponsorbedrag van minimaal 500 euro bij elkaar brengt. Daarnaast rijden alle deelnemers in dezelfde fietskleding. Robert van Dijk : “Wat ik vooral belangrijk vindt, is dat al het ingezamelde geld naar het goede doel gaat. De kosten worden betaald uit het inschrijfgeld en de organisatoren zetten zich geheel belangeloos in om het evenement mogelijk te maken.” Marcel Donders is inmiddels al volop aan het trainen voor het evenement. “Het team traint zo

nu en dan gezamenlijk en ga ik regelmatig naar Berg en Dal en Limburg om de nodige klimkilometers te maken”, vertelt Marcel. “Mijn doel is om minimaal twee keer omhoog te gaan, maar het liefst wil ik drie keer op één dag de Mont Ventoux beklimmen. Dat zou betekenen dat ik in 136 kilometer zo’n 4.800 hoogteverschil moet overwinnen.” Daarnaast proberen Marcel en Robert ook zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. “We hebben bij de kassa een pot staan, waar mensen geld in kunnen stoppen en daarnaast kunnen mensen rechtstreeks aan Marcel een bijdrage leveren via www.klimmentegenms.nl. Voor bedrijven kan hiervoor zelfs een factuur met BTW voor worden afgegeven. Een andere mogelijkheid is dat mensen een mail sturen naar info@ujeseethuis.nl. Dan kunnen wij hen verder helpen.”

Anytyme Ujes Eethuis, bedrijfs- & eventcatering

Handelslaan 3a Uden tel. 0413-267682 www.ujeseethuis.nl www.anytyme.nl Facebook: ujes.eethuis


Hartje centrum Foto de Vakman

Foto de Vakman Dirk Broekhaus

‘Verknocht aan het Udense centrum’ Er is hier flink verbouwd! “We hebben de winkel een enorme facelift gegeven. De zaak was laag en donker, nu is dat het tegenovergestelde. Neem alleen al de glazen pui van ruim vijf meter. Het is een heel mooi plaatje geworden. Hier kunnen we echt laten zien wat we in huis hebben.”

Het is vaak het kloppend hart van een gemeente: het winkelcentrum. Bedrijvig Uden gaat in de serie ‘Hartje Centrum’ op bezoek bij Udense centrumondernemers. Dit keer zijn we te gast bij Dirk Broekhaus, eigenaar van Foto de Vakman.

Was Foto de Vakman uit zijn jas gegroeid? “Een van onze sterke punten is onze voorraad. Als wij zeggen dat we een artikel op voorraad hebben, dan ís dat ook echt zo. Maar daar heb je wel ruimte voor nodig. Daarnaast wilden we meer winkeloppervlak om onze producten te tonen. In die beide zaken hebben we flink geïnvesteerd.” Jullie combineren de speciaalzaak in het centrum al jaren met een succesvolle online shop. “Daar zijn we een jaar of vijf, zes geleden mee begonnen. Ik geloof dat die combinatie de toekomst heeft. Sinds wij onze prijzen hebben aangepast zijn we voordeliger dan verreweg de meeste webshops. We zijn zelfs één van de voordeligste van de hele Benelux.” Terwijl je niet bepaald bezuinigt op goed advies… “Dat zullen we nooit doen. We vinden het extreem belangrijk dat we onze klant top behandelen. Daarom hebben al onze medewerkers veel vakkennis. Verder zijn we prodealer van alle grote merken. Nikon, Canon, Panasonic, Olympus, Carl Zeiss, noem maar op. Dat is best bijzonder! Van Canon bijvoorbeeld, zijn er maar 13 prodealers in Nederland. Dat de klant dat waardeert, blijkt onder meer uit de vele positieve reacties. Ook scoren we een 9,4 op de vergelijkingswebsite KiesKeurig.” En dat terwijl deze zaak zó klein is begonnen… “Mijn vader Jos is eind jaren veertig in zijn eigen woonhuis begonnen met een winkeltje. Via enkele omwegen zijn we in 1974 in de Marktstraat beland. Zelf ben ik in 1985, direct na mijn diensttijd, in de zaak gekomen. Ik ben net als mijn vader een echte Udenaar en verknocht aan het Udense centrum. Het is prettig om te zien dat er geïnvesteerd wordt. Qua nieuwbouw, maar ook qua verbouw van winkels en het opknappen van winkelgebieden. Daar worden we als geheel zeker sterker van.”


Zeelandse Ondernemers Vereniging

De ZOV als waakhond voor ondernemend Zeeland ZEELAND – Een krachtige organisatie die, zeker in woelige tijden, zich hard kan maken voor de belangen van de plaatselijke ondernemer. Dat is wat de Zeelandse Ondernemers Vereniging (ZOV) zich ten doel heeft gesteld. Met succes, want in het jaar dat de ZOV dertig jaar bestaat is het aantal leden groter dan ooit.

zestig leden, die overigens wel actief was.” Het huidige dagelijks bestuur bestaat naast John Eijsermans uit penningmeester Wim Dekkers en secretaris Hans Schilder. Overige bestuursleden zijn Jort van Erp en Jannesjan Bergmans namens de winkeliers, Wim van Vonderen (industrie), Herman Jansen (horeca) en Willem Peters (dienstverlening) .

De Zeelandse Ondernemers Vereniging werd opgericht in 1984. Sinds 2002 is John Eijsermans de voorzitter. “Toen ik in 1999 hier de C1000 opende, ben ik meteen lid geworden van de ZOV en enkele jaren later werd ik voorzitter. Het was destijds nog een redelijk kleine ondernemersvereniging met zo’n

Groei Anno 2014 heeft de ZOV 85 leden en is de vereniging groter dan ooit. De groei is vooral de laatste jaren gerealiseerd. “Jarenlang heeft de ZOV een samenwerkingsverband gehad met MKB Schaijk-Reek, met de bedoeling de belangen van alle ondernemers in


Zeeland op de kaart

Een krachtige organisatie die, zeker in woelige tijden, zich hard kan maken voor de belangen van de plaatselijke ondernemer

de gemeente Landerd te behartigen. Maar dat werkte niet zo goed, de dorpen en de mentaliteit verschillen te veel van elkaar”, meent Wim Dekkers. “Drie jaar geleden hebben we in goede verstandhouding de samenwerking gestopt, we hebben simpelweg geconstateerd dat het niet werkte.” “De leden waren van mening dat het beter was als de ZOV zich volledig zou concentreren op Zeeland en haar ondernemers alleen”, vult John Eijsermans aan. “En dat werkte wel, meer ondernemers wisten de weg naar de ZOV te vinden waardoor we het huidige ledental bereikten. Maar er kunnen er altijd nog meer bij!” Centrumplan Volgens de statuten stelt de ZOV zich ten doel, zulks met behoud van de zelfstandigheid van haar leden, het behartigen van de gemeenschappelijke belangen van de bedrijven gevestigd in Landerd, met name de kern Zeeland. De vereniging tracht dit doel te bereiken door: • Het bevorderen van contact, beraad en samenwerking tussen de leden onderling • Het voeren en/of leiden van gezamenlijke reclame en andere acties, die de aandacht vestigen van het publiek op de bedrijven van de aangesloten leden. • Het naar voren brengen en bepleiten van de gemeenschappelijke belangen van de aangesloten bedrijven bij de gemeentelijke, provinciale en/of rijksoverheid. • Het aanwenden van al die wettige middelen, die dienstig kunnen zijn ter verwezenlijking van het doel, alles in de ruimste zin. In gevallen waarin de statuten niet voorzien wordt beslist door het bestuur. De activiteiten die de Zeelandse Ondernemers Vereniging organiseert, zijn zeer divers. Van externe bedrijfsexcursies tot goed bezochte najaarsbijeenkomsten met sprekers en de kerstborrel tot het veelvuldig in overleg treden met de gemeente. De succesvolle Wintermarkt en de feestverlichting in het

centrum zijn enkele voorbeelden die mede door de inzet van de ZOV gerealiseerd zijn. Er is veel werk aan de winkel in het Zeelandse, zegt John Eijsermans: “De inrichting van het bedrijventerrein is een voorbeeld. Maar ook de ontwikkeling van het centrumplan staat hoog op de lijst van te behandelen onderwerpen. Hiervoor is een klankbordgroep in het leven geroepen die nu in de brainstormfase zit. Er is veel te doen, met name de parkeerproblematiek vraagt om een oplossing.” Invloed van de ZOV is er volgens beide heren wel degelijk. Als voorbeeld wordt de invoering van de blauwe zone genoemd. “De ZOV was hier fel op tegen. De discussie die daarop volgde heeft ervoor gezorgd dat dit niet doorging”, zegt Wim Dekkers. Kindcentrum “Dat wil niet zeggen dat alles wat de ZOV voor ogen heeft, gerealiseerd wordt. Soms moet je ook tegenslagen incasseren, zoals bijvoorbeeld met het nieuwe Kindcentrum. Daar had de ZOV een andere mening over . Maar over het algemeen zijn we tevreden over de inbreng die we kunnen geven. De ZOV zorgt ervoor dat onderwerpen tijdig op de – politiekeagenda komen. We zetten druk, in feite is de ZOV een soort van waakhond ”, aldus John Eijsermans. De toekomst ziet het bestuur van de ondernemersvereniging met vertrouwen tegemoet. De visie van ZOV nog duidelijker uitdragen, staat hierbij centraal. Wim Dekkers: “De herindeling zit er straks aan te komen. Dan moet er in Zeeland een krachtig orgaan van ondernemers zijn. Zeeland zal zich moeten mobiliseren om straks een vuist te kunnen maken richting Uden.” “En daar kunnen de leden voor zorgen”, stelt John Eijsermans. “Dus het zou mooi zijn als we tegen die tijd de magische grens van honderd leden van de ZOV hebben bereikt.” Voor meer info: www. zeelandseondernemersvereniging.nl


Zeeland op de kaart

‘Onze ambitie reikt verder…’ “We hebben een bewuste keuze gemaakt door te groeien met overnames”, begint Marco van Gerwen van de gelijknamige Van Gerwen Groep uit Zeeland. De kennis was er, maar toch werd bij de overname van Jansen Taxi dankbaar gebruik gemaakt van de expertise van Adagium. Het is niet de eerste bedrijfsovername die de Van Gerwen Groep heeft gedaan. Eerder werden al Taxicentrale Best BV en Taxibedrijf Van de Oetelaar uit Oirschot overgenomen. “We hebben er heel bewust voor gekozen om onze bedrijfsomvang te laten groeien door de overname van andere bedrijven.” Naast het taxibedrijf heeft Van Gerwen een verkeersschool voor alle rijopleidingen, van bromfiets, heftruck, touringcar, vrachtauto tot personenauto en alle taxiopleidingen. Ook verhuren zij bussen en rolstoelbussen. Betrouwbaar Jansen Taxi en de Van Gerwen Groep zijn vergelijkwaardige bedrijven. Qua omvang, omzet en werkzaamheden. In eerste instantie is er nog gesproken over het samenvoegen van deze twee bedrijven om zo de concurrentie voor te blijven. “Het contact was er al jaren. Sterker nog: op het gebied van personenvervoer werkten we al samen. Onze raakvlakken waren er duidelijk: beide familiebedrijven richtten zich op kwaliteit en service.” Toen in juni de gesprekken serieus werden, werd toch al snel duidelijk dat het geen fusie zou worden. “Toen zijn we door de Rabobank ook geadviseerd om een extern bureau in te schakelen. Adagium werd voor ons die partij. Er was direct een klik. Zonder enige twijfel gaven wij alles uit handen. We wisten dat we goed zaten bij Adagium. Een betrouwbare partner die haar woord heeft gehouden.” Honderd procent groei Hoewel er al langere sprake was van een intensieve samenwerking tussen de bedrijven werd er toch een stap gezet naar een volledige

overname. “Dan worden de gesprekken anders. Jansen Taxi is een familiebedrijf waarbij drie broers het eens moesten worden. Natuurlijk speelt emotie dan ook mee. Adagium heeft deze gesprekken professioneel gevoerd. In december werd alles officieel afgerond maar de laatste papieren kwamen in januari rond. Toen zijn we ook direct naar buiten gegaan met het nieuws.” Door de overname groeide Van Gerwen met bijna honderd procent. Het wagenpark telt nu zo’n tweehonderd wagens en zijn er zo’n driehonderd mensen werkzaam binnen de Van Gerwen Groep. “We hebben een planning gemaakt om alles in goede banen te leiden. Het vraagt nog wel wat; zowel bij onze werknemers al die van Jansen, die nu bij ons horen. Bovendien mogen de klanten er eigenlijk niks van merken. Maar ons doel is bereikt: onze groei is een feit, onze dienstverlening in de regio is versterkt en het heugelijke feit is dat we zelfs chauffeurs zoeken.” Op de vraag of er nog meer overnames in het vat zitten, antwoordt Marco lachend. “Het is een hele drukke periode die we bijna achter de rug hebben. Het doet wel iets met het bedrijf en jezelf, maar ik krijg er ook energie van. Eerst willen we deze fase goed afronden maar wie weet wat de toekomst ons brengt … In onze branche mag je niet stilstaan en onze ambitie reikt wel verder.”

Van Gerwen Groep

Hogeweg 14, 5411 LP Zeeland 0486-454545 0486-453155 www.vangerwen.nl info@vangerwen.nl


Zeeland op de kaart

Bijzonder feest, bijzondere locatie! Ambianz Event & Party Center is de perfecte partner voor de organisatie van uw zakelijke evenementen. Door onze jarenlange ervaring, weten wij exact aan welke eisen een personeelsfeest, vergadering of jubileum moet voldoen.

Elk evenement - of het nu gaat om een personeelsfeest, jubileum, vergadering, kick-off meeting of anderszins - moet een unieke beleving zijn die van positieve invloed is op uw organisatie. Bij de realisatie daarvan, kunt u in ieder geval ons op rekenen.

Zakelijke evenementen Wij regelen - samen met u - alles rondom de organisatie hiervan waarbij ons creatieve en professionele team, als geen ander in staat is een unieke beleving te creëren. U kunt hierbij kiezen uit verschillende op maat gemaakte feesten en arrangementen of een eigen invulling aan uw zakelijke evenement geven. Wij bieden op alle vlakken professionaliteit en flexibiliteit en hoge locatiekosten zijn niet aan de orde. Ambianz is goed bereikbaar en er zijn ruime - gratis - parkeervoorzieningen.

Ambianz Event & Party Center Kerkstraat 60a, 5411 BC Zeeland (NBr) tel. 0486-453050 info@ambianz.nl www.ambianz.nl Volg ons ook via Facebook en Twitter.

Unieke beleving in een fantastische omgeving Ambianz beschikt over diverse zalen met ieder een eigen, unieke uitstraling. Bij de keuze voor een zaal kunt u dan ook rekening houden met het doel van uw evenement. Onze zalen zijn geschikt voor groepen van 10 tot 1.500 personen. U kunt zo dus ook verschillende activiteiten eenvoudig en centraal op dezelfde locatie organiseren.

‘Aanpakken en de klant centraal stellen’ “Bouwen is meer dan het leggen van funderingen, meer dan enkel het kunnen lezen van een tekening en meer dan het leveren van maatwerk. Bouwen is innoveren, organiseren, coördineren, samenwerken en realiseren.” Aan het woord is Erik van Hout van Cornelissen aannemingsbedrijf uit Zeeland. “Een aannemingsbedrijf moet een complex bestek kunnen vertalen in een doeltreffend en reëel wensenpakket, dat past binnen het beschikbare budget en de planning van de opdrachtgever. Cornelissen aannemingsbedrijf beheerst deze disciplines en is zo in staat om aan alle verwachtingen van de opdrachtgever en/of eindgebruiker te voldoen. Het motto van oprichter Kees Cornelissen: ‘Werken om er vanaf te komen, niet om aan de gang te blijven’, is tekenend voor de no-nonsense mentaliteit die ons ook nu, na ruim zes decennia, nog kenmerkt: aanpakken en de klant centraal stellen.” Vakbekwaamheid “Vakbekwaamheid, inzet van eigen personeel, ruime praktijkervaring en betrokkenheid van onze tachtig medewerkers, dat is wat onze relaties waarderen. Met eigen projectleiders, werkvoorbereiders, calculatoren, timmerlieden, metselaars, brandveiligheidsteam, timmerfabriek en storingsmedewerkers hebben we de kennis in huis, dat maakt ons flexibel en veelzijdig en hiermee waarborgen wij onze kwaliteit. Onze toegevoegde waarde schuilt in het feit dat

wij méér willen zijn dan alleen een aannemer. We stellen onze eigen specifieke ervaring en deskundigheid ter beschikking. We denken mee in oplossingen, we zijn bekend met het bouwbesluit en de veiligheidseisen bij alle bouwdisciplines. Ook na de oplevering bieden wij ondersteuning bij storingen en onderhoud middels Cornelissen Service en Onderhoud. Panden die wij niet gerealiseerd hebben kunnen wij wel voor u onderhouden en bij calamiteiten zijn wij 24 uur 7 dagen per week bereikbaar om u te helpen. Wij willen u graag ontzorgen, bel voor een vrijblijvend gesprek.” Cornelissen aannemingsbedrijf Boekelsedijk 22a, 5411AS Zeeland 0486-451608 www.cornelissenbouw.nl


Zeeland op de kaart

ECOM biedt ICT op topniveau ECOM Consultancy is gespecialiseerd in het geven van adviezen op alle ICT vraagstukken van uw organisatie. Door jarenlange brede ervaring in onder meer zorginstellingen, de automotive en retailbranche kunnen onze ervaren ICT consultants in no-time uw bedrijf of organisatie voorzien van een gedegen en onderbouwde visie op elk ICT vraagstuk dat u bezig houdt.

Geinteresseerd geraakt in onze visie? Behoefte aan een duidelijk advies ? Bel ECOM Consultancy op 0413 331869. ECOM Consultancy Protonenlaan 2, 5405 NE, Uden 0413 331 869 www.ecomict.nl

Onze ICT consultants hebben een helicopterview over alle onderdelen van de ICT en kunnen u duidelijk en onafhankelijk adviseren, zodat uw ICT investeringen naar de toekomst onderbouwd en productief zijn. Stroomlijnen van bedrijfsprocessen, security vraagstukken, cloudoplossingen, inzet van mobile devices, B2B platformen, wij weten de oplossing welke naadloos aansluit bij uw bedrijf of organisatie. Profiteer van onze kennis, ons professionele partnernetwerk en onze helicopterview en laat onze topexpertise in uw voordeel werken. Op topniveau midden in de technologie, maar met een persoonlijke aanpak en bedrijfsgerichte strategische visie laten wij de technologische oplossingen in uw voordeel werken.

Pebetex, uw partner in bedrijfskleding Pebetex is een groothandel op het gebied van bedrijfs-, warmte en veiligheidskleding, beroeps- en veiligheidsschoenen, handschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Onze kracht is dat we alles snel kunnen leveren. Uw bedrijfslogo kan door ons met verschillende technieken op de kleding worden aangebracht. Pebetex levert een breed scala aan beroeps- en veiligheidsschoenen. Veel problemen m.b.t. deze beroepsschoenen kunnen door deskundige medewerkers van Pebetex worden opgelost door een passessie op locatie, een juiste maat op te meten en aan te passen.

Na veertien jaar is Pebetex niet meer weg te denken in de branche. Meedenken met de klant en inspringen op de nieuwste ontwikkelingen maakt dat Pebetex een begrip is geworden. Ook op MVO gebied heeft Pebetex vele interessante mogelijkheden. Pebetex is aangesloten bij Fair Wear Foundation. Pebetex BV Burgemeester van Roystraat 10, 5461 AX Veghel 0413-369977 www.pebetex.nl

Fassbender Touringcars: een dynamisch familiebedrijf Fassbender Touringcars bestaat al sinds 1927. Dankzij onze ervaring en erkend Keurmerk Touringcarbedrijf kan iedereen bij ons terecht voor elke vervoersaanvraag. Of het nu gaat om 1 persoon of om 1000 personen wij vinden indien gewenst samen met onze klanten altijd de juiste vervoersoplossing.

het juiste adres. Wij maken van elke vervoersbehoefte onze uitdaging. Met een hostess, professionele gids en voor een omvangrijk evenement nemen wij het logistieke vervoersplan volledig uit handen. Zelfs touringcars in eigen huisstijl behoren tot de mogelijkheden.

Onze milieuvriendelijke touringcars in diverse maten kunnen worden ingezet op allerlei gebieden bijvoorbeeld zakelijk vervoer, schoolreisjes, verenigingen. Ook voor geheel verzorgde dagtrips en meerdaagse reizen bent u bij Fassbender Touringcar aan

Fassbender Touringcars Udenseweg 45, 5411 SB Zeeland 073 5478878 / 0486 782902 www.fassbendertouringcars.nl


Zeeland op de kaart

Maatwerk met optimale functionaliteit Vier jaar werkte Peter Arts alleen aan de vervulling van zijn wens: de meest optimale vorm van de inrichting van bedrijfswagens. Vanaf 1991 bouwde hij zijn kwaliteitsimago uit. Het Zeelandse bedrijf telt nu een negental medewerkers die van alle markten thuis zijn, of het nu gaat om elektro, verwarming, betimmeringen of specials met als enige doel dat de gebruiker er perfect en duurzaam mee kan werken. In 1995 vestigt Instra Bedrijfswageninrichtingen op de Hoefslag in Zeeland. Geografisch beschrijft Peter Arts zijn werkgebied als ‘onder de grote rivieren’. Zijn klantenkring is gevarieerd: “Zo breed als het maar kan zijn. Het gaat van een enkele wagen tot grote wagenparken en zelfs werkplaatsinrichtingen. Ook het merk bedrijfswagen is voor ons niet relevant. Wij vinden gewoon de meest optimale oplossingen.” Het vereist kennis van de bedrijfswagenbranche, die tendeert naar gebruik van steeds lichtere materialen, maar ook naar een toenemende specialisatie. “Onze medewerkers zijn daarop ingesteld. Wij hebben de benodigde professionaliteit en apparatuur in huis om aan de steeds specifieker wordende vraag van de klant te voldoen. Geavanceerde computer (CAD)-systemen maken het mogelijk een duidelijk beeld te schetsen hoe wij de meest optimale oplossingen zien. En wat heel erg belangrijk is, tegen scherp concur-

rerende prijzen.” Instra Bedrijfswageninrichtingen biedt een compleet concept: one stop service. Vier jaar geleden heeft Instra zich verregaand gespecialiseerd in de uitvaartbranche. “Een eigen concept, met modulaire systemen, waar al vele uitvaartondernemers hun voordeel in zien. Instra Bedrijfswagen- & werkplaatsinrichtingen Hoefslag 6, 5411 LS Zeeland 0485-452136 info@instra.nl www.instra.nl

Uw complete grafisch dienstverlener Al meer dan 25 jaar werkt Drukkerij Zeeland aan mooie grafische producten en in die tijd is het bedrjif dan ook uitgegroeid tot een innovatieve grafische specialist. Een drukkerij die drukwerk van hoge kwaliteit levert met oog voor detail en daarbij een luisterend oor heeft voor de wensen van de klant. Wij hebben een jarenlange expertise in het leveren van zakelijk drukwerk zoals briefpapier, visitekaartjes, enveloppen, brochures, notitieblokken, offertemappen, folders, flyers etc. Het is een kwestie van aandacht voor details. Aandacht voor inkt- en papiersoorten, communicatie en advies. Door onze efficiënte druk- en afwerkingstechnieken leveren wij consistent huisstijldrukwerk. Wij zijn niet alleen drukker, maar kunnen ook uw complete grafisch dienstverlener te zijn. Wij kunnen uw drukwerk bijvoorbeeld ook personaliseren. Heeft u een marketingactie in gedachten? Wij verzinnen samen met u de mailing, en de rest… kunt u aan ons over laten. Wij zorgen ervoor, met uw database als basis, dat de juiste NAW gegevens op de mailing komen en bieden dit aan bij de post. De korte lijnen zorgen voor een snel antwoord op uw vragen en een vlotte verwerking van de orders. Sinds 2013 zijn wij

tevens FSC gecertificeerd. Het FSC-keurmerk geeft de zekerheid dat de grondstof voor (onder meer) het papier en papierproducten afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. De grondstof (pulp) is dus niet afkomstig uit bos met hoge natuurwaarden (‘oerbos’) en ook niet van plantages waarvoor tropisch regenwoud heeft moeten wijken. Drukkerij Zeeland Hoefslag 9a, 5411 LS Zeeland 0486 453 387 www.drukkerijzeeland.nl


Zeeland op de kaart

‘Voor ieder transport een passende oplossing’ Wie op zoek is naar een oplossing voor zijn transport probleem is bij Eureka Logistiek aan het juiste adres. Eureka Logistiek weet voor ieder logistiek probleem een oplossing te vinden. Of het nu gaat om een koerierszending, luchtvracht, zeevracht, of om een on-board koerier, Eureka is het betrouwbare bedrijf in de regio waar al veel ondernemers het vertrouwen in hebben gevonden. Het geeft ons voldoening om problemen van onze klanten naar tevredenheid op te lossen. Gevestigd in Zeeland, met een centrale ligging in de ruit Eindhoven, Den Bosch, Nijmegen, Venray kunnen wij hiermee veel van onze klanten en de afnemers van hen snel bereiken. Met onze snelle reactie tijd en onze locatie kunnen we ook erg snel laden in regio Veghel, Uden, Oss. Echter hebben we ook het vertrouwen van klanten ver buiten deze regio.

oplossing. Snel door de lucht, of voor de goedkopere en langzamere variant over zee. Wij regelen dan ook de douane afhandeling zowel voor export als importzendingen. Een belangrijk document, of andere goederen met spoed aan de andere kant van de wereld: on-board koerier. Eureka Logistiek Langenboomseweg 83A, 5411 AT Zeeland (N-br) 0486-451280 www.eurekalogistiek.nl

Wij leveren koerierszendingen vanaf een envelop,pakket of pallet tot aan een volle trailer binnen 24 uur in bijna geheel Europa. Wij begrijpen dat iedere zending anders is, het formaat, het gewicht, en de waarde. Daarom krijgt iedere zending bij ons persoonlijke aandacht en verantwoordelijkheid. Ook voor uw zendingen naar andere continenten hebben wij een

Life-style meubelen op maat: Probilex “Probilex is 32 jaar geleden gestart in Zeeland”, zo begint kersvers directeur Carlon Linders. “Wij zijn een producent van woonkamer- en slaapkamermeubilair en speciale keukens op maat. Op maat maken binnen onze collecties is altijd mogelijk en daarin zijn we uniek. De meubeldetailzaken weten ons daarom meer en meer te vinden, zowel in Nederland als in België en Frankrijk. De consument wil geen standaard meubel meer en vraagt een maatwerkoplossing. Binnen onze collecties zijn wij uitermate flexibel. Dat komt door invoering van het Amerikaanse systeem: QRM,

wat staat voor Quick Response Manufacturing. Door deze manier van organiseren, zijn er in onze productie geen tussenvoorraden en zeker geen voorraden van eindproducten. Het stelt ons in staat snel te leveren én concurrerend te zijn. Probilex: klaar voor de toekomst.” Meubelfabriek Probilex B.V. Hogeweg 1, 5411 LP Zeeland 0486 452265 www.probilex.nl

Uw woonwensen worden waar bij HW INTERIEURS & DESIGN De sfeer en uitstraling van je interieur zegt iets over jezelf, je persoonlijkheid en de omgeving waarin je je thuis voelt of graag zaken doet. Maar wat als je wensen en eisen niet te koop zijn in een winkel en je wilt geen standaard oplossing..? Dan ben je bij ons meer dan welkom. Bij HW Interieurs & Design worden grote en kleine wensen en ideeën aangevuld met praktische tips en daarna vervaardigd uit duurzame materialen. Zowel voor de zakelijke- en particulieren markt is HW inte-rieurs & design de partner die uw projecten professioneel realiseert.

Ons bedrijf bestaat nu ruim 17 jaar. In die jaren hebben we al hele mooie opdrachten mogen maken. Ons motto is ‘samen staan we sterk’. Met de klant een ontwerp maken van A tot Z. Wij als eigenaren van HW interieurs & design hebben verder het voordeel dat we zelf ook de uitvoering ter hand nemen. HW Interieurs & Design Vlasroot 37, 5411 AC, Zeeland 06-53186890 www.hwinterieurs.nl


Zeeland op de kaart

Samen ondernemen in het dorp Zeeland; dienstverlening • bouw • techniek • detailhandel • horeca • horeca

Ledenoverzicht Dienstverlening - Albert Voet, managementadvies en mediation - Brabant Accountants en Belastingadviseurs - De Bemiddelingsbalie - Drukkerij Zeeland - Ecom ICT - Eureka Logistiek - Fassbender Touringcars - Gerwen Reclame - Instra bv - PDCU - Peelgraaf Makelaardij Bouwontwerp - Peters Van Gemert Accountants Belasingadviseurs - Rabobank Uden Veghel - Van Gerwen Verkeersschool en Taxibedrijf - Van Lieshout Groep - Van Lith Transport BV - Van Tienen Drankautomaten BV Bouw - BCU - Cornelissen aannemingsbedrijf b.v. - Daverveld Advies b.v. - HW Interieurs & Design - Machinaal Timmerbedrijf Theo Cornelissen - Meekelenkamp Kunststof Techniek B.V. - Probilex Meubels - Smits Hout - Bouw - Strik Bouwtechnisch Advies - Theo Thoonen, mach. timmerwerken - Trappenmakerij Jo van Tiel - Van Boekel Zeeland BV

-

Van Delst glas en schildersbedrijf vof Van der Ven Keukens VOF Van Vliet Kunststoffen Vloerenservice Jelsma

Techniek - Aircontrol Automotive BV - Autobedrijf Tony Bongers BV - Autobedrijf van Dongen - Automaterialen de Heihorst - Automobielbedrijf Jan Wijnakker BV - Autoservice Landerd - Becotechniek - Computer Service Landerd - Freber Metaalbewerking en Machinebouw - Gevado Schadeherstel - Hontec - Jan van den Berg Elektrotechniek - Meekelenkamp Kunststof Techniek - Metaalbewerkingsbedrijf van Tiel - MMB Tools BV - T.S.R. Technische Installaties - Van Deijne Japanse Auto-Onderdelen Detailhandel - Ben van Tienen Fietsen - C1000 Eijsermans - Computer Service Landerd - De Korenbloem - DIE TWEE Kappers - EP: Toon Bergmans - Frank Verbeek Opticien/Juwelier - Gompie’s Kinderhoek - Haarstyliste Wilma Dekkers - Jort Tweewielers - Kapsalon Derks

-

Pebetex BV Schildersbedrijf Verstegen Slijterij en Partyservice van der Ven ThePrintsCollector Van den Elzen Caravans Van der Burgt Uw Groene Vakwinkel Van Zwam Wonen Willemsen Tuin-en Parkmachines Tankstation Hondenwasserette - Wim van Haeren ambachtelijke slagerij - Zonnenberg Schoen- en Sportmode Horeca - Ambianz - Cafe Zaal Eetcafe ‘t Oventje - De HeischeTip - Fietscafe-eeterij-terras-snackbar Hap en Stap - Herberg d’n Brouwer - Het Witte Huis Zalencentrum - Kwalitaria De Groot Gezondheid - EvenBijZonder - DeniseZorg - Infinity Sun Benelux - Instituut Lamat - Praktijk Fysiotherapie Zeeland - Tandartspraktijk de Graaf BV - Tom Laurenssen Vitaliteitscoach | Personal trainer Overig - Champignonbedrijf van Dongen - Compliment BV - Hans Brouwer Holding b.v. - Holding C.J.A. van Dongen BV - Houterman BV


Kwaliteit, sfeer en gastvrijheid, dat kenmerkt de Orangerie

Orangerie van Tilburg en Van Tienen Drankautomaten

De kracht van kwaliteit Kwaliteit, sfeer en gastvrijheid. Dat kenmerkt de Orangerie, de sfeervolle lunchroom op de begane grond bij Van Tilburg Mode & Sport in Nistelrode. Vorig jaar schonk het restaurant ruim een miljoen gratis kopjes koffie en thee. De medewerkers verwachten daar dit jaar boven te komen. Hoe verklaar je het succes van de Orangerie? Floormanager Jeanne van den Oever legt het uit: “Een dagje winkelen bij Van Tilburg is een dag vol beleving. De Orangerie past helemaal in het concept van Van Tilburg: mensen een inspirerende en onvergetelijke modebeleving bieden. De kracht van 8 brengt die formule in kaart, zoals het gratis op maat maken van kleding, gastvrijheid en sfeer, gratis parkeren, voordeel, grote en unieke collectie, alles voor iedereen, en gratis heerlijke koffie of thee eventueel gecombineerd met een lekker gebakje of verse lunch.” Een dagje uit “Mensen komen hier winkelen en krijgen zo het gevoel ook echt een dagje uit te zijn. Dat is ook onze

doelstelling. En daar passen perfecte kwaliteit en service bij. Die kwaliteit willen we ook in de gerechten en in de koffie en thee, daarom zijn we vorig jaar overgestapt naar een echt versgezet kopje koffie. Daarvoor hadden we instantkoffie. Dat kun je wel vers zetten, maar als het een kwartiertje staat, gaat de smaak toch achteruit. Samen met Van Tienen zijn we op zoek gegaan naar de lekkerste koffie en ook naar een systeem dat de gewenste kwaliteit en capaciteit aankan. We wilden een perfect gebalanceerde smaak, zacht en toch krachtig met een heerlijk aroma. Echt koffie waar je van geniet, in iedere vorm: espresso, cappuccino, latte macchiato en natuurlijk het Nederlandse kopje koffie.” Vakmanschap Maarten van Tienen is directeur bij Van Tienen Drankautomaten. Met passie vertelt hij over koffie en alles wat daar bij komt kijken. Van biologische koffiebonen en smaakbeleving tot Fair Trade en bijzondere koffieapparaten. “Samen met Jeanne hebben we mixen van verschillende koffiebonen samengesteld.


Van Tienen Drankautomaten

Na een aantal proefsessies in de Orangerie hebben we deze koffieblend exclusief voor de Orangerie ontwikkeld. Het is een melange van koffiebonen van Simon Levelt, je proeft echt kwaliteit. Bovendien is het verantwoord geproduceerd, biologisch, dus zonder chemische bestrijdingsmiddelen. En het wordt rechtstreeks van kleine boeren in Zuid Amerika afgenomen. Zij krijgen daar een eerlijke prijs voor.” Familiebedrijven Ook de keuze voor de koffiemachine is bepalend. Daarbij zijn capaciteit, snelheid en bijvoorbeeld smaakintensiteit belangrijke richtinggevers. Jeanne: “We zijn daarin goed geadviseerd door Van Tienen. Met zo’n 650.000 kopjes koffie per jaar wil je natuurlijk apparatuur waar je op kunt rekenen. Ook de service vinden we belangrijk. En die is top. We hoeven maar te bellen en er komt een monteur. Ze gaan echt een stapje verder en ze zorgen gewoon dat het snel en goed geregeld is. Die extra service en de nadruk op tevreden klanten zie je ook bij ons. En ook wij zijn een familiebedrijf, net zoals Van Tienen en Van Tilburg. We zijn trots op wat we doen en die passie voor je bedrijf en het enthousiasme voor je vak herken je bij elkaar. Dat is een belangrijke factor bij een succesvolle samenwerking. Je weet gewoon dat je op elkaar kunt vertrouwen.” De kracht van kwaliteit De Orangerie is een concept van Excellent Catering. Al ruim 25 jaar heeft directeur Toon van Duren zakelijk contact met Van Tilburg Mode & Sport. Ooit zijn ze begonnen als buren, met een café en zaal naast het modehuis. Het café en de zaal zijn er niet meer, maar de samenwerking wel. Toon: “Met onze concept-catering bieden we aandacht, vakmanschap en kwaliteit. Daar draait het om, zeker bij zo’n familiebedrijf. Onze medewerkers hebben oog voor detail en kennis van zaken. Alle broodjes worden vers bereid, dat zie je en dat proef je, de zuivel komt van een speciale ambachtelijke hoeve en is net als het vlees biologisch. En onze patisserie en de worsten- en saucijzenbroodjes komen van de beste bakker van Nederland, Patisserie de Rouw uit Vught. Ook hebben we samen met hen een exclusief gebakje voor de Orangerie gemaakt het ‘I Love Van Tilburg gebakje’, met onder andere spijs, kaneel, appel en rozijnabricot. Een heerlijk taartje voor jezelf.” De Orangerie speelt met speciale thema’s ook in op de verschillende feestdagen. Zo waren er onlangs de

Food, Fashion en Fun dagen met presentaties en lifecooking. En in de week voor Pasen kregen klanten een gratis paasontbijt met verschillende broodjes, verse jus d’orange een eitje en natuurlijk een kopje koffie of thee. Het liep storm. Voor veel klanten was het de ultieme start van een dagje mode-beleving. Een gezellige en geslaagde actie. En bij de Orangerie wordt alweer nagedacht over het volgende event.

Orangerie van Tilburg Van Tienen Drankautomaten Orangerie van Tilburg Laar 8, 5388 HE Nistelrode 0412 671235 info@orangerievantilburg.nl www.orangerievantilburg.nl Van Tienen Drankautomaten Voederheil 6a, 5411 RK Zeeland 0486 451453 info@vantienen.nl www.vantienen.nl


Economische Economische Economische ontwikkelingen ontwikkelingen ontwikkelingen inin Uden Uden in Uden Voor Voor Voor informatie informatie informatie enen contact en contact conta ku

Gemeente Uden ondersteunt een groep mensen die om verschillende redenen nog niet aan het werk zijn. Mensen die dolgraag aan de slag willen. Om zo weer volwaardig en actief te kunnen meedoen. Met deze gemotiveerde werkzoekenden, interessante financiële voordelen en altijd een oplossing op maat, zijn wij de beste partner voor uw HR-vraagstuk. Vanaf nu nog sneller opgelost met onze nieuwe app ‘De volgende StAPP’. Gratis te downloaden voor iPhone en Android.

Extra cAPPaciteit nodig? Download de De volgende StAPP en vind snel de beste HR-oplossing.

U geeft in de app een globaal profiel van de kandidaat waarnaar u op zoek bent. Functie, opleidingsniveau, ervaring, talenkennis, competenties... U kunt op verschillende punten selecteren. Via De volgende StAPP komen uw wensen direct bij ons terecht. Wij contacten u binnen 1 werkdag. Dat is niet alles. Onze accountmanagers denken met u mee over creatieve oplossingen, interessante mogelijkheden en regelingen. Download direct de app: scan de QR-code of ga naar www.uden.nl/HR-oplossingen

De volgende StAPP is onderdeel van een breed pakket aan HR-oplossingen voor ondernemers. (0413) 28 11 05 • devolgendestapp@uden.nl • www.uden.nl/HR-oplossingen

De volgende StAPP: vind snel de beste HR-oplossing.


act unt kunt kunt uu dede ugemeente de gemeente gemeente Uden Uden Uden mailen mailen mailen viavia Letty.van.Lieshout@uden.nl via Letty.van.Lieshout@uden.nl Letty.van.Lieshout@uden.nl / Jose.Wilms@uden.nl / Jose.Wilms@uden.nl / Jose.Wilms@uden.nl ofof bel bel of14 bel 14 0413. 14 0413. 0413.

StreekRekening De Maashorst Natuurgebied De Maashorst is een parel in ontwikkeling. Veel mensen zetten zich met hart en ziel in om van dit gebied één van de mooiste natuurgebieden van Brabant te maken. Ook uw organisatie kan hieraan actief bijdragen. Met het openen van een StreekRekening De Maashorst ondersteunt u namelijk duurzame projecten in het gebied waar u woont en werkt. Kosteloos!

De streekrekening is een initiatief van Stichting Streekfonds De Maashorst. Deze onafhankelijke stichting werft financiële middelen om De Maashorst tot volle bloei te brengen. Het gebied heeft namelijk grote ambities. Het zal uitgroeien tot een plek waar het aangenaam toeven is en waar natuur en cultuur, wonen, werken en ondernemen op aantrekkelijke wijze verweven zijn. Om dat doel te bereiken is geld nodig. Veel geld. Stichting Streekfonds De Maashorst zet zich in om financiële middelen te werven, zodat De Maashorst haar ambities kan realiseren.

saldo. De Rabobank vult uw rente aan met een bonus voor het gebied. De bonus bedraagt 5% van het rentebedrag en wordt in het Streekfonds De Maashorst gestort. Niet alleen via de Rabo StreekRekening

De Maashorst komen financiële middelen beschikbaar voor het Streekfonds De Maashorst. Andere mogelijkheden zijn onder meer: giften, legaten en Vrienden van De Maashorst. Zie www.streekfondsdemaashorst.nl.

Eén van de middelen om het streekfonds te vullen, is Rabo StreekRekening De Maashorst. Door als bedrijf of organisatie een streekrekening te openen, steunt u kosteloos uw omgeving en bent u op een profijtelijke manier bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Als rekeninghouder ontvangt u een marktconforme rente en kunt u dagelijks beschikken over uw

Samen elektrische laadpalen inkopen? Gemeente Uden wil graag meer laadvoorzieningen voor elektrische voertuigen in de openbare ruimte plaatsen. Daartoe neemt Uden deel aan een regionaal project van de Regio Brabant Noord-Oost. Heeft u als ondernemer ook het voornemen om een laadvoorziening aan te schaffen? Dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. Wij kunnen dan gezamen-

lijk inkopen waardoor de prijzen enorm dalen. Het gaat dus niet om gemeentelijke subsidiëring, maar om gezamenlijke inkoop.

voor uw personeel of klanten? Meld u dan via mailadres piet.brouwers@uden .nl. Mail dan svp waarin u geïnteresseerd bent.

Bent u geïnteresseerd in een laadvoorziening voor uw elektrische auto, fiets of scooter op eigen terrein of in de openbare ruimte? Of bent u als ondernemer op zoek naar laadvoorzieningen

Interessant om te lezen: www.rvo.nl/actueel/nieuws/zakelijke-rijder-geeft-elektrisch-vervoer-een-8


De Kia cee’d Tijdelijk v.a. 17.495,-

U rijdt al een Kia cee’d Sportswagon v.a.

De Kia cee’d: nu met

18.495,-

1.500,- inruilvoordeel.

De Kia cee’d is een opvallende mix van spraakmakend design, ultiem comfort en praktisch gebruiksgemak. Prettig ruim, zuinig en gebouwd volgens de strengste veiligheidseisen. En op de gehele cee’d familie krijgt u bovendien tijdelijk 1.500,- extra inruil. Zo rijdt u al een Kia cee’d vanaf 17.495,-. Ervaar de Kia cee’d zelf bij uw Kia-dealer en vraag uw verkoper naar de voorwaarden of kijk op Kia.com.

AUTOBEDRIJF ALBERT HURKMANS B.V. AUTOBEDRIJF HURKMANS DINTHER B.V. HEUVELPLEIN 1, 5463 XG VEGHEL, DEN DOLVERT 1, 5473 GP HEESWIJK DINTHER, TEL.: 0413 - 363 435, WWW.KIA-VEGHEL.NL TEL.: 0413 - 291 272, WWW.KIA-HEESWIJKDINTHER.NL Gem. brandstofverbruik: 3,5 – 6,3 l/100km, 28,6 – 15,9 km/l. CO2-uitstoot: 97 – 141 g/km. Actievoorwaarden: De 1.500,- extra inruilactie is geldig voor het actuele modelprogramma van de Kia cee’d 5-deurs, pro_cee’d en Sportswagon met uiterste aankoopdatum en datum kentekenaanvraag van 06-01-2014 en uiterste registratiedatum van 20-02-2014. Deze actie geldt, tenzij anders vermeld, niet i.c.m. andere acties en zolang de voorraad strekt. De genoemde vanaf verkoopprijs is, tenzij anders vermeld, incl. 1.500,- inruilvoordeel, BTW/BPM, excl. metallic lak, kosten rijklaarmaken, afleverpakket, brandstof, leges, recyclingbijdrage en de optionele lakbescherming. Getoond model kan afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden.

id7_KIA378_2628382_001.indd 1

22-1-2014 14:21:19


Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging

AgriFood Capital biedt volop kansen Theo Bruinsma

‘AgriFood Capital geeft regio focus’ “Met de focus op AgriFood hebben we de mogelijkheid om met ondernemerschap in de regio de economische activiteit een enorme impuls te geven. We hebben veel kennis en ervaring op het gebied van Agri en Food. Bovendien liggen we dicht bij dé hightech-regio in Europa. Samen kunnen we grote stappen zetten. Om het initiatief te laten slagen moeten naast de ondernemers, ook onderwijs en overheid hun steentje bijdragen. Onderwijs hebben we hard nodig om te er voor te zorgen dat jonge mensen dit prachtige vakgebied weer als ‘hun richting’ gaan zien en daartoe opgeleid gaan worden. Overheden moeten helpen wegbereider te zijn, regelgeving te vereenvoudigen, aantrekkelijk vestigingsbeleid voor jonge gezinnen te ontwikkelen en vooral een goede stimulans zijn. Kortom, AgriFood Capital zal van ons allen ‘ondernemen’ vragen, afwachten is geen optie!” Theo Bruinsma Voorzitter BZW Oost

De regio Noordoost Brabant profileert zich sinds kort als AgriFood Capital. De keuze voor deze speerpunten is een logische. Veel bedrijven in de regio vinden immers hun oorsprong in deze sectoren of zijn direct of indirect toeleverancier. Bovendien biedt de Agri-Food veel groeikansen. Ook kan nieuwe bedrijvigheid en innovatie ontstaan op het grensvlak van Agri-Food en andere branches, zoals ICT, logistiek, lifesciences en machinebouw. Ondernemers in ons netwerk bevestigen dat er tussen de sectoren veel mogelijkheden tot vernieuwende cross-overs en allianties zijn. De BZW heeft er als belangenbehartiger van het regionale bedrijfsleven jaren geleden al voor gepleit om in Noordoost-Brabant te komen tot een ‘Brainportachtige’ aanpak. Aan dit verzoek is onder aanvoering van de gemeente ´s-Hertogenbosch gehoor gegeven. Het is positief dat hierop wordt doorgepakt. Ambitieuze agenda De laatste jaren zijn goede stappen gezet om te komen tot de oprichting en inrichting van een zogeheten triple-helix-samenwerking tussen overheden, onderwijs en bedrijfsleven. Door een strategisch beraad – bestaande uit vertegenwoordigers van overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven – is een ambitieuze agenda opgesteld met een ambitieuze doelstelling: Noordoost Brabant is in 2020 de topregio in Agri-Food. Door de gemeentes is inmiddels voor de komende jaren geld gereserveerd voor de uitvoering van de plannen. Dat is een compliment waard. Het komt er nu op aan om de plannen uit te voeren. Belangrijk is dat zichtbaar wordt dat samenwerking tussen bedrijven onderling en tussen bedrijven en onderwijsinstellingen leidt tot nieuwe innovaties. De bal ligt dus bij de ondernemers. Als strategische partner van AgriFood Capital willen wij de ondernemers in de regio aansporen om de kansen die er zijn te verzilveren. Onlangs organiseerden wij samen met de AgriFood Capital bijvoorbeeld een bijeenkomst over ‘Succesvol innoveren in familiebedrijven’. Een aantal ondernemers vertelde op inspirerende manier hoe zij vernieuwingsprocessen in hun bedrijf doorvoerden. Hun passie en gedrevenheid werkte aanstekelijk. Graag roepen wij u ook op om de kansen voor vernieuwende cross-overs te creëren en te benutten. De mensen van AgriFood Capital willen u hierbij graag ondersteunen en adviseren. Door samen concrete projecten uit te voeren kunnen we laten zien dat we de uitdagende ambitie van de regio kunnen waarmaken.

www.bzw.nl @bzw_vnoncw 013 5944367

Eugène Princée Regiomanager Noordoost Brabant princee@bzw.nl

33


‘Hier kan iedereen zich thuis voelen’ Rond het middaguur of na een dag hard werken even uitblazen op het terras? Een zakenlunch meepikken? Het kan in het restaurant van Markant Uden. Culinaire gerechten uit de wereldkeuken. Bourgondisch en zeer betaalbaar, modern en ambachtelijk. Met elk seizoen een vernieuwde kaart. En met een terras dat volgens operationeel manager Peter Timmers tot de mooiste van Uden gerekend kan worden. Restaurant Markant is geen traditionele lunchroom. Peter Timmers legt uit: “We richten ons op het hele Udense publiek met heuse culinaire lekkernijen. En dat ook nog eens tegen een zeer betaalbare prijs. Stijl en klasse kunnen heel bereik-

baar zijn. We werken met goede producten, en alles wordt vers bereid. Maar klasse betekent geen stijve bediening, we willen dat iedereen zich hier thuis voelt. Dus aan tafel mag het best wat informeel zijn. Graag zelfs; de Brabantse gezelligheid is niemand van ons immers vreemd.” Vanaf 1 april is het restaurant op dinsdag tot en met zondag open vanaf 11.00 uur. Naast de uitgebreide twee- of driegangenmenu’s zien we op de lunchkaart ook diverse soepjes, belegde broodjes, frisse maaltijdsalades en een etagère met lekkernijen. Maar uiteraard kan er ook gewoon een goede cappuccino met dagvers gebak genuttigd worden. Het terras is een levendig punt met langskomend verkeer. “Je kunt trouwens alleen in dit deel van het


Markant Uden

We richten ons op het hele Udense publiek met heuse culinaire lekkernijen Udense uitgaansgebied letterlijk de hele dag in de zon zitten. Ook dát maakt de locatie bijzonder. Het is een feest om hier te zijn.” ‘Woonkamer’ Behalve het terras is ook het restaurant open voor iedereen. “Oók voor iemand die toevallig geen event bezoekt in Markant Uden. Iedereen kan zich hier thuis voelen”, aldus restaurantmanager Frank Claassen. “Op onze menukaart, die met de vier seizoenen meegaat, prijkt nu een driegangen menu dat gasten naar eigen keuze kunnen samenstellen, voor slechts € 27,50. Maar er kunnen ook prachtige en verse gerechten à la carte besteld worden.” Genieten van een Bourgondisch plankje of tapas kan natuurlijk ook. Er is een vacuüm afgesloten wijntapkast, waardoor men zelfs de meest bijzondere wijnen per glas kan serveren. De mooie open keuken zorgt voor extra sfeer. De ‘woonkamer van Uden’ is de ideale plek om een hapje te eten of om de hele avond Bourgondisch te dineren. “Ook voor mensen die hier géén event komen bezoeken. Doe je dat wél, dan krijg je nog eens € 2,50 korting op het menu. Maar of je nu alleen komt, met vrienden of met klanten; voor iedereen geldt dat we een mooie avond willen bezorgen. Het gaat erom dat men na afloop het gevoel heeft echt ‘uit’ te zijn geweest.” Altijd een bijzonder moment Naast het restaurant heeft Markant Uden ook een theaterzaal met ruim 680 stoelen, een evenementenzaal voor 1100 gasten en ruime foyers en is hiermee de ontmoetingsplek voor Uden en omgeving. Voor iedereen vanaf 2 tot 102 jaar heeft Markant iets te bieden. Denk hierbij aan een leuke kindervoorstelling, een verjaardagsfeest in de foyer, een symposium, een heerlijk zakendiner, een spannende theatervoorstelling of een swingend event in de zaal. Er is altijd iets te beleven en te regelen. Van glitter tot glamour, van stijlvol tot ingetogen, voor grote gezelschappen tot kleine bijeenkomsten, Markant heet iedereen van harte welkom.

Markant Uden

Markt 32, 5401 GP, Uden 0413 25 61 10 informatiepunt@markantuden.nl www.markantuden.nl


r w o h s e d w u ie n r e v e in onz


onze nieuwe showroom is een ontwerp van

room

Voederheil 6A Zeeland | T: (0486) 45 14 53

www.vantienen.nl Koffieapparaten • Espresso-apparaten • Koffie & thee • Disposables • Frisdranken Snoepautomaten • Vendingmachines • Snoepwaren Schoonmaakartikelen • Advies & service


Leenders Architecten en Ingenieurs breidt uit Om volledig grip te hebben op het gehele planen bouwproces, breidt Leenders Architecten en Ingenieurs uit Veghel haar activiteiten verder uit. Het bureau wil haar opdrachtgevers indien gewenst volledig ontzorgen, dat kan alleen verantwoord, als alle disciplines worden beheerst en gecoördineerd. Het bureau neemt die verantwoordelijkheid. Een team van twintig medewerkers, met onder meer architecten en stedenbouwkundigen, ingenieurs en modelleurs werkt dagelijks aan de meest uiteenlopende projecten en bedient zich hierbij integraal van de BIM systematiek (Bouw Informatie Model). Opdrachtgevers zijn (semi)overheid, (zorg)instellingen, onderwijs en vastgoedorganisaties, woningcorporaties, ontwikkelende aannemers bedrijven, (collectieven van) particulieren (CPO’S/CBO’S). Het bureau heeft, in het inmiddels bijna dertig jarig bestaan, een veelheid aan producten en diensten geleverd.

Systeemintegrator Als systeem integrator is Leenders Architecten en Ingenieurs in staat om de nodige partijen bij elkaar te brengen en hun specialistische inbreng in het ontwerpproces te coördineren. BIM vormt hierbij een handig hulpmiddel. Alle partijen zijn gelijkwaardig partner in het proces van co-creatie waarbij het bureau de inbreng van alle partijen afstemt en stuurt. Duurzaamheid is daarbij een vanzelfsprekendheid. ‘’Duurzaamheid begint met een zekere mate van robuustheid, kwaliteit en tijd(loosheid)’’, is een van de slogans van het bureau. Naast de hoogwaardige, oorspronkelijke en creatieve architectuur en ruimtelijke vormgeving zijn andere kenmerkende competenties van het bureau: - hoogwaardige technische engineringskwaliteit; - beheersing van de procedure; - beheersing van het plan, -en bouwproces; - bewaking van budgetten.


Leenders Architecten & Ingenieurs

Onderstaand overzicht geeft een volledig competentief beeld van het bureau: Architectuur & Stedenbouw • Ruimtelijke haalbaarheidsonderzoek/ studies • Nieuwbouw, verbouw, upgrading renovatie/innovatie en herbestemming • Herbestemming/transformatie cultureel/industrieel/religieus erfgoed/ monumenten • Herstructurering en transformatie wijken, buurten, bedrijventerreinen/parken • Beeldkwaliteitsplannen/stukken • Exploitatieberekeningen/financiële haalbaarheid (quickscans) • 3D visualisaties en presentaties • Artist impressions en maquettes Technisch ontwerpen/Modelleren • Integraal technisch ontwerpen/modelleren label certificering • Ontwerpen in BIM- ketenintegratie Duurzaamheid • Duurzaamheidsconcepten en berekeningen; GPR, C2C, BREEAM • Duurzame materialen en gezonde materialen; NIBE score • Uitvoeren/toetsen energielabels Conceptontwikkeling • Energieconcepten • Woningconcepten • Woon-zorg concepten • Renovatieconcepten Interieur • Interieurvisie • Ruimtelijk ontwerp • Technisch ontwerp • Calculatie (toetsing investeringskosten) • Contractvorming, begeleiding/controle uitvoering Bestemmingsplannen • Projectvisie/planbeschrijving • Planmotivatie/ruimtelijke onderbouwing • Regels (juridisch) en toelichting • Verbeeldingen (plankaarten) • Coördinatie onderzoeken: milieuhygiëne/gebiedswaarden derden

Bouwmanagement • Aanbesteden, contracteren participanten • Toetsen, bewaken investeringskosten • Controle, toezicht uitvoering • Sturen, bewaken bouwproces en planning • Bewaking kwaliteitszorg en risico’s Projectmanagement • Opstellen beleidsuitgangspunten projectdefinitie • Ontwikkelen, bewaken PVE • Contracteren, begeleiden, coördineren adviseurs en ketenpartners • Kosten-baten analyse • Organiseren, sturen, bewaken planproces • Bewaken bouwproces • Opstellen, sturen, bewaken kwaliteitszorg & risico’s • Plannen, bewaken tijdsplanning • Inventariseren, sturen, bewaken vergunningen • Oplevering, overdracht, nazorg

Interieur Rabobank Uden Veghel

Area Wonen Uden

Exploitatie en Beheer • BIM Bouw Informatie Model als: - integrale database voor beheer - revisie en calamiteitenmanagement • Meerjarig onderhoudsplan • Exploitatieplan • Gebouwbeheerinformatie verzamelen • Bouwtechnische opname en rapportage • Berekenen Total costs of ownership Marketing en Communicatie • Marktonderzoek en analyse • Presentaties Duurzame Ketenpartner; Partner in Business Een openhartige integrale aanpak, samenwerking en kennisdeling met de ketenpartners, opleidingen en de zelfreflecterende lerende organisatie zelf, staan borg voor een continue waakzaamheid op of verbetering van geleverde diensten en producten. Van een brede dienstverlener is het bureau in de loop der jaren opgeschoven naar een Duurzame Ketenpartner ofwel Partner in Business.

Flexspecialisten Oss entree

Leenders Architecten & Ingenieurs

Mgr. Van den Tillaartstraat 1, 5461 KX VEGHEL 0413 36 67 11 www.leendersarchitecten.nl


Pater Thijssenstraat 1 5465 SC Veghel T 0413 - 35 50 35 E mail@zintelecom.nl

Beheer • Mobiel • Vast • VOIP • Data

+31 (0) 413 355 035 mai l @ z i n t e l e c o m . n l www.zintelecom.nl

Toestel:

Iphone 4S 8GB wit/zwart

Netwerk: Vodafone

Looptijd: 2 jaar

Abonnement: Vodafone RED Onberkt bellen en 2000 MB data

Van €40,49 excl. BTW voor:

€32,23 Gratis toestel *Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. Prijswijzigingen, zet- en drukfouten voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van het origineel. Deze actie geldt t/m 31 mei 2014.

www.zintelecom.nl


Maddy Goossens

Vast & Goed Flex Storage

Per week flexibel huren tegen de laagste prijs Per week, flexibel en tegen de laagste prijs opslagruimte huren. Deze unieke mogelijkheid biedt Flex Storage aan de Bussele in Erp. Hiermee heeft initiator Vast & Goed uit Erp een uitstekend verhuurconcept neergezet. Er zijn in de regio relatief veel kleinere hallen te huur, maar eigenaren willen dergelijke ruimten vaak vast verhuren. En dat terwijl de vraag naar tijdelijke opslagruimte groot is. Dit gegeven bracht directeur Maddy Goossens van Vast & Goed uit Erp, een kantoor dat actief is op de zakelijke (en recreatieve) vastgoedmarkt, op het idee van Flex Storage. Volgens hem vragen de huidige, andere tijden om flexibele oplossingen. “De bomen groeien al tijden niet meer tot aan de hemel. Iedere ondernemer is gebrand op kostenreductie en de markt vraagt om flexibiliteit. Er zijn niet veel ondernemers die nu zomaar grote investeringen willen doen of langdurige verplichtingen aan willen gaan.” “Zeker in deze tijd wil je als ondernemer optimaal gebruik maken van wat je nodig hebt. Omdat er betaald wordt per m2, betaal je nooit voor ongebruikte ruimte. Een nieuw pand huren voor opslag hoeft niet meer. Wij bieden voor bedrijven een op maat gemaakte oplossing.” Flexibel Via Flex Storage kunnen bedrijven flexibel ruimte huren in een van de vele vierkante meter opslagruimte in het voormalige distributiecentrum van Goossens Wonen & Slapen aan de Bussele. Dit kan per week en voor de voordeligste prijs. Een vak van 32,5 m2 is al te huur vanaf 13 euro per week. “Dat zijn tarieven die je elders niet zult vinden”, licht Maddy Goossens toe. Geen ruimte meer nodig? De contracten zijn wekelijks opzegbaar. “Met deze

ongebondenheid worden risico’s volledig afgeschermd en is opperste flexibiliteit gewaarborgd”, aldus Maddy Goossens. In totaal 36 docks maken het mogelijk op hoogte te laden en lossen. Er zijn drie bouwlagen die per lift bereikbaar zijn. Uiteraard is het pand doeltreffend beveiligd. De doelgroep voor Flex Storage is zeer divers. “Zowel erg grote als kleine bedrijven huren opslagruimte. “ zegt Maddy Goossens. “Naast de zakelijke huurder kunnen ook particulieren terecht die bijvoorbeeld opslagruimte nodig hebben in verband met een verhuizing. Ook voor zo’n praktische, kortdurende oplossing zijn wij er.” Vast & Goed, T. 0413-211336 I, www.vastengoed.eu

Enthousiast Ondernemers die al ruimte huren bij Flex Storage zijn hier erg enthousiast over: ‘Voor ons de perfecte oplossing om onze projecten tijdelijk op te slaan. Al 1,5 jaar worden deze in Erp opgeslagen, de goedkoopste variant in zijn soort. Wekelijks betalen we precies voor wat er op dat moment staat’, zegt Herman Molenaar, CFO Vanderlande Industries. Directeur Hans Griffioen van MaxTrade: ‘De oplossing om goedkoop te huren. We maken gebruik van een afgesloten ruimte waar we volgens de voorwaarden van voedselveiligheid onze voorraad opbergen. We laden en lossen wanneer het ons uitkomt en hebben zo meer ruimte voor voorraad zonder jaarlijkse contracten of extra investeringen.’

41


Hurkmans Autobedrijven

Al 45 jaar een sterk familiebedrijf Janita Hurkmans staat samen met haar zus Mariëlle aan het roer van Hurkmans Autobedrijven en Autoschade Nistelrode. Vijfenveertig jaar geleden begon vader Albert met een enkele gereedschapskist, nu heeft het bedrijf drie vestigingen en is dealer van Kia, Seat service en Daihatsu. “We zijn bijna geboren in de auto”, zegt Janita, directeur van de Veghelse vestiging. “Ons pap is in 1969 in Heeswijk-Dinther begonnen en we woonden naast de garage. Dus ik ben echt tussen de auto’s opgegroeid. Het was altijd flink aanpakken en ik heb in mijn leven heel wat auto’s gepoetst. Maar het was gezellig en we hielpen allemaal graag mee.” Autovirus “Je kunt wel zeggen dat we met het autovirus besmet zijn. We gingen alle vier naar IVA Driebergen en we werken ook allemaal in de autobranche. Mariëlle runt het schadebedrijf in Nistelrode en de vestiging in Heeswijk-Dinther, ik het bedrijf in Veghel en het commerciële stuk van Heeswijk-Dinther, mijn broer Bart is technisch specialist en mijn jongste zus Stephanie werkt bij een collega autobedrijf.” Snelst groeiende automerk Na onze opleidingen hebben we een paar jaar bij diverse werkgevers ervaring opgedaan. Nu werk ik met veel plezier in ons familiebedrijf. We vormen met onze medewerkers een hecht team en we doen het ook echt samen. Dat voelen we allemaal zo. Het is natuurlijk mooi om goede merken te vertegenwoordigen. Kia is daarbij het snelst groeiende merk op de Nederlandse markt en staat nu in de top 10 van best verkochte auto’s in Nederland. En dat is niet zo gek als je kijkt naar de prijs en kwaliteit. Naast de unieke zeven jaar garantie is het een heel complete auto. De verschillende modellen zijn gewoon erg aantrekkelijk. Mooi design, veel standaard extra’s en zuinig.” Kia-rijders meest tevreden leaserijders Ook als leaseauto scoort Kia hoog. Uit het jaarlijkse onderzoek van de Vereniging Auto Van De Zaak onder meer dan 5.000 leaserijders bleek dat Kia-rijders de meest tevreden leaserijders zijn. Hurkmans Autobedrijven biedt voor het midden- en kleinbedrijf alle vormen van leasing aan.

42

www.autobedrijfhurkmans.nl


Crown Uitzendgroep

‘Iedere werknemer is een visitekaartje’ Het is alweer een paar jaar geleden dat Crown Uitzendgroep zijn deuren opende in Veghel. Sinds 2012 zetten directeur Jeroen Krijgh en zijn mensen zich iedere dag weer in om voor ondernemers in Veghel en de wijde omtrek de beste match tussen vraag en aanbod in arbeid te realiseren. Dat doen ze in vier sectoren: food, productie, logistiek en techniek. Crown Uitzendgroep bemiddelt in arbeid voor vele tientallen opdrachtgevers uit Veghel, Uden, Oss en omgeving. Dankzij een groot én goed netwerk aan werkzoekenden kan Crown op ieder arbeidsvraagstuk een passend antwoord geven. Goede werkmentaliteit Arbeidskrachten van Crown Uitzendgroep zijn vaak afkomstig uit Polen. “Daar kiezen we bewust voor”, aldus Jeroen Krijgh. “Omdat de werkmentaliteit van deze mensen over het algemeen heel goed is. We werken ook graag met Nederlandse krachten, mits die dezelfde passie aan de dag leggen. Want dat is wat wij onze opdrachtgevers willen garanderen: deskundige, gemotiveerde medewerkers met hart voor hun vak.” Grip op rendement Crown heeft vier wervingskantoren in Polen. Daar wordt de basis gelegd voor de selectie van technische vakmensen. “In Nederland hebben we een groot tekort aan goed opgeleide krachten, terwijl er in Polen juist vraag is naar arbeid. Wij zorgen dat de juiste mensen op de juiste plek terechtkomen. Daar gaan we trouwens behoorlijk ver in. We willen met iedere kandidaat van tevoren een gesprek, waarin we het cv bespreken, maar ook het arbeidsverleden. Waar ging het goed en waar minder? Daar stoppen we heel veel energie

in, maar het betaalt zich onmiskenbaar terug. In een minimaal verloop bijvoorbeeld. Dat is goud waard. Voor de opdrachtgever, die daardoor grip houdt op zijn rendement, maar ook voor ons. Wij beloven kwaliteit en willen die belofte waarmaken.” Opleiding en scholing Naast de match tussen vraag en aanbod zorgt Crown voor goede huisvesting van de werknemers, en voor scholing en opleiding. Taalcursussen, maar ook relevante andere specialisaties, zoals hef- en reachtruckopleidingen, bovenloopkraantrainingen, VAPRO (basis en niveau A en B), HACCP en VCA. “We willen dat een werknemer zowel in als buiten werktijd actief en gemotiveerd is. In het belang van hem- of haarzelf, maar ook voor de opdrachtgever én voor onszelf. Uiteindelijk is iedere werknemer een visitekaartje.” Transparante werkwijze Het kantoor in Veghel beschouwt Krijgh als een inloopkantoor. “We werken open en transparant. Iedereen is welkom, zowel werknemers als werkgevers. Met vragen, voor advies, maar ook voor een praatje. Dat kost tijd, maar het draagt er toe bij dat iedereen tevreden is. Aan de reacties van zowel de werknemers als onze opdrachtgevers, merken we dat dat gewaardeerd wordt.”

Crown Uitzendgroep Doornhoek 3842, 5465 TB Veghel 0413 714 655 www.crown-uitzendgroep.nl


Dan Hoevenaars 44


In Beeld

‘Het is de beste uitlaatklep die ik me voor kan stellen’ Veel vrije tijd is voor huisarts Dan Hoevenaars uit Uden toegewijd aan de muziek. Nou ja muziek, geluidskunst wordt het ook wel genoemd. “Het is de beste uitlaatklep die ik me voor kan stellen. Muzikale medicatie als het ware.” Die dient Dan zich toe in de studio van Radio Approxim in het voormalige PNEM-gebouw in de bossen. “Het is goed om in je vrije tijd iets heel anders te doen. Voor mij is muziek maken dé manier om overbelasting te voorkomen. Even iets heel anders doen dan het dagelijkse werk. Daar gaat het om bij dokter Hoevenaars. Hij draait drie dagen in de week zijn eigen praktijk en daarnaast is hij bestuursvoorzitter van Zorggroep Synchroon. Dat is de samenwerkingsorganisatie van huisartsen in de regio Oss, Uden en Veghel. De zorggroep zet zich in om patiënten met een chronische ziekte de best mogelijke zorg te bieden. Dichtbij huis. “Dat is belangrijk werk achter de schermen. En verder ben ik een echte regelneef en help ik elk jaar mee om het PNEM Sound Art Festival te organiseren.” Dat festival is een initiatief van Dan, Victor Notermans, Antoon Versteegde, Karel den Biggelaar en Jan Jongedijk; Approxim dus.

‘Componeren is een ding, uitvoeren is iets heel anders en luisteren is weer iets heel anders’ Approxim werkt op ‘het snijvlak van de beeldende kunst, muziek, geluid en installatiekunst. “Twee keer in de week spelen we samen. Afhankelijk van onze stemming, komt de emotie eruit en bepaalt die de sfeer. Iedere zes minuten gaat een belletje en pakken we een ander instrument, om uit onze ‘comfortzone’ te stappen. We maken experimentele muziek waarbij we alles kunnen gebruiken, zelfs water.” “Er zijn mensen die onze geluidskunst helemaal niks vinden. Maar dat hou je altijd. Wereldmuziek kent ook andere noten. Logisch, het is een andere cultuur. Dat heb je ook met mensen die voor het eerst naar klassieke muziek luisteren. Die schrikken als je meteen met Mahler begint. Doe eerst maar een Weense wals of zo.” Dan Hoevenaars speelt ook nog in de Dixie Swing & Jazzband. “Ik hou van alle soorten muziek. Ik leerde mezelf vroeger blues spelen, thuis was het klassiek. Tijdens mijn studie verdiende ik bij als pianist bij een balletgezelschap, ik zat in een bandje en speelde psychedelische rock. Het gaat me om het sociale aspect, samen spelen met anderen.

45


Sinds 18 februari jl. kent Minerva Netwerk een nieuw bestuur. Oprichters Anne Marie Kamp en Jennie Ketelaars hebben het stokje overgedragen aan Ad Hartman en Ilse Lucassen. Samen vormen zij het nieuwe voorzittersduo. “In 2007 is Minerva opgericht; sindsdien is de stichting uitgegroeid tot een mooi en stabiel ondernemersnetwerk”, aldus Ilse Lucassen. Ad Hartman en Ilse Lucassen

Minerva Netwerk verbindt ondernemers “Na een aantal maanden in functie hebben we de identiteit iets duidelijker neergezet, maar we zullen voorlopig dezelfde koers blijven varen.” Ad Hartman vult aan: “We hebben ons wel voorgenomen een grotere rol van betekenis te gaan spelen in de regio Uden en Veghel. En we willen graag een meerwaarde toevoegen aan het lidmaatschap.”

De vernieuwde identiteit Minerva Ondernemersnetwerk behartigt de belangen van mkb’ers, zzp’ers en startende ondernemers in de regio Uden en Veghel. Zij wil ondernemers verbinden door ze op een laagdrempelige manier bij elkaar te brengen, te klankborden en te leren van elkaar. Dit alles in een uitdagende en open setting, waaraan iets vernieuwends, leerzaams, interessants of boeiends wordt toegevoegd. Gezelligheid en no-nonsens zijn daarbij de kernwoorden.

met de andere ondernemersverenigingen. Combineren, samenwerken en kennis delen met elkaar, daar wordt ieder bedrijf en iedere zzp’er beter van. Met een positief effect op de werkgelegenheid in Uden en Veghel als resultaat. De tendens in de maatschappij is niet meer grotere winsten, grotere panden en puur gericht zijn op de eigen organisatie. Maar juist delen, verbinden en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wellicht kunnen wij samen het initiatief nemen tot een gezond bedrijfsleven in onze regio en daarbij startende ondernemers op weg helpen. Binnenkort komen we hier concreet bij u op terug!”

Inspelen op veranderend ondernemerslandschap Ad: “Het landschap van het ondernemen verandert; klein is het nieuwe groot, de participerende maatschappij en de stormachtige toename van zzp’ers zijn daar voorbeelden van. Als ondernemersnetwerk willen wij daarop inspelen. Wij willen laagdrempelige bijeenkomsten organiseren waar in een ongedwongen sfeer verbinden, klankborden en leren van elkaar centraal staan. Op deze wijze ontstaat er een onderlinge verbinding waardoor het gunnen van leads of opdrachten vanzelf zal volgen.”

Lid worden?

Ondernemersverenigingen met elkaar

Minerva organiseert zes bijeenkomsten per jaar en neemt deel aan de traditionele gezamenlijke nieuwjaarsbijeenkomst in Markant. De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende (bedrijfs)locaties, onder het genot van een heerlijk diner. Daarbij is er ruime gelegenheid tot het leggen van contacten. Het lidmaatschap is € 125,00 per jaar. Wil je ook lid worden van Minerva Ondernemersnetwerk, maar eerst eens even de sfeer proeven, dan kan dat. Bij iedere bijeenkomst zijn gasten van harte welkom.

Ilse: “Er zijn diverse ondernemersverenigingen in Uden en Veghel, die allemaal apart opereren. Wij zijn voor verbinding binnen ons eigen netwerk, maar ook binnen Uden en Veghel,

Aanmelden kan via onze website www.minervanetwerk.nl of door een mail te sturen naar info@minervanetwerk.nl


Gashandel Willemsen

‘Gas niet alleen per fles, maar ook per kilo’ Klantvriendelijkheid, gemoedelijkheid en service. Het zijn voor Tim en Anke Willemsen van Gashandel Willemsen in Schaijk geen loze woorden. Sinds ze het bedrijf vorig jaar overnamen van Frans en Maria van Schaijk, is het stel op dezelfde weg verder gegaan met de verkoop van allerhande gassen en gas-aanverwante artikelen. De gashandel levert propaangas, camping gaz, heftruckgas en industriële gassen aan zowel particulieren als de zakelijke markt zoals transporteurs en bouwbedrijven.

‘Een klant betaalt alleen het gas dat hij daadwerkelijk afneemt’ “Wij zijn hoofd dealer van Campinggaz, Antargaz (Shell), BP light (benegas Light), Heftruckgas, Hwts, Airliquide Albee, en Lindegas. Maatschappij flessen ruilen we om, deze mogen we niet zelf vullen. Wij vullen gasflessen die eigendom van de klant zijn op een weegschaal en verkopen het gas per kilo. Een klant betaalt dus alleen het gas dat hij daadwerkelijk afneemt. Het bijvullen geeft de klant zekerheid, bijvoorbeeld als een cateraar twee dagen op pad moet met een gasbarbecue, dan kan hij die tussendoor bij ons laten vullen zodat hij op de locatie niet met een lege fles komt te zitten”, legt Tim uit. “Ook allerlei bijbehorende artikelen als regelaars, slan-

gen, koppelingen, verrijdbare gaskachels en terrasheaters zijn hier te koop.” Tevens heeft Gashandel Willemsen een eigen werkplaats waar reparaties uitgevoerd kunnen worden. “Veel onderdelen hebben we op voorraad, zo niet dan bestellen we ze. Ook kunnen we een nieuwe veilige gasslang met de benodigde aansluitingen voor klanten maken, zodat zij hun gasflessen weer veilig kunne gebruiken.” Certificaten Veel van de gasflessen kunnen dus op het bedrijf hervuld worden. In alle gevallen dat het hier niet mogelijk is, kunnen de lege flessen ingeleverd worden en neemt de klant een volle uit het magazijn weer mee terug. Het bedrijf beschikt over alle vereiste papieren en ook Tim heeft zijn benodigde certificaten behaald. Met een vrachtwagen rijdt hij op vaste tijden zijn route door de omgeving om de gasflessen op locatie te bezorgen. Anke is op die dagen in de winkel te vinden om de klanten te helpen.

Gashandel Willemsen

Burgemeester de Grootstraat 22 5374 GE Schaijk (T). (0486) 46 19 56 (I). www.gashandelwillemsen.nl

47


IBN Arbeidsintegratie

Inzet van ‘kanjers’ biedt voordelen Ruim 750 organisaties in de profit- en non-profitsector deden het al. In hun zoektocht naar gemotiveerde arbeidskrachten, administratieve of magazijnmedewerkers, flexibel of structureel, kozen zij voor IBN Arbeidsintegratie. Met meer dan 1100 medewerkers regelt IBN Arbeidsintegratie de werving en selectie, plaatsing en begeleiding, maar ook toepassing van subsidiemogelijkheden en de administratieve verantwoording. IBN bemiddelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Juist door hun lichamelijke of verstandelijke beperking zijn deze ‘kanjers’ extra gemotiveerd, aldus IBN. Het is slechts één van de voordelen. Naar gelang de capaciteit van de medewerker krijgen ondernemers korting op het detacherings- of uitzendtarief. En doordat IBN-medewerkers breed kunnen worden ingezet, kunnen eigen vakkrachten zich gerichter inzetten op kerntaken. Ondernemers met een flexibele arbeidsbehoefte biedt IBN Arbeidsintegratie medewerkers via detachering of een uitzendconstructie. Patrick is een kracht die door zijn angstaanvallen niet meer zelf aan het werk komt. Maar dankzij zijn inzet, gedrevenheid en begeleiding van IBN verricht hij via detachering sinds drie jaar wonderen bij een klant. “Mijn werk zorgt dat ik minder bezig ben met mijn angstaanvallen”, zegt hij. “Het leidt af, zorgt voor ritme en ze begrijpen me op mijn werk. Dat is fijn.” Begeleid De vraag naar medewerkers voor onbepaalde tijd kan worden beantwoord door Begeleid werken. De medewerker wordt kosteloos begeleid door een professionele jobcoach; ook is er subsidie

48

voor loonkosten en eventuele werkplekaanpassing. De loonkosten kunnen daarmee tot vijftig procent verminderen. Meestal wordt bij ziekte het grootste deel van het loon vergoed. In het kader van Begeleid werken is Karlijn zevenenhalf jaar geleden als administratieve kracht aan de slag gegaan bij een middelgroot bedrijf: “Juist door mijn autisme ben ik goed in mijn administratieve werk. Ik ben erg secuur en werk graag via vaststaande procedures.” Een andere medewerker: “Ik werk als receptioniste en dat vind ik echt geweldig. Juist de afwisseling in het werk zorgt ervoor dat ik met mijn reuma toch kan werken.” Kleur Leonard Steetsel, directeur IBN Arbeidsintegratie: “Wij zijn geen SW-bedrijf, maar een Social Enterprise, die niet uitgaat van wat mensen niet kunnen, maar van wat er nog wél kan. Soms betekent dit dat er meer mensen ingezet worden. Maar dat geeft niet voor de klant. Wij zorgen dat het werk gedaan wordt en werken marktconform.” IBN Arbeidsintegratie is een onderdeel van IBN. Zo’n 3.900 medewerkers hebben een passende baan bij of via IBN, dat in werken méér ziet dan geld verdienen alleen.

IBN Arbeidsintegratie

IBN Arbeidsintegratie 0413 28 21 14 www.ibnarbeidsintegratie.nl


Inkoop- en aanbestedingsbeleid

Een groot aantal Udense ondernemers bezocht de bijeenkomst over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Uden

Volle bak bij UOV De Kring Op een mooie zonnige donderdagmiddag was de zaal in Hotel van der Valk vorige maand nóg te klein. Was de bijeenkomst over het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Uden al verplaatst van het gemeentehuis naar het hotel, door de grote opkomst werd het nog een meer dan volle bak. In samenwerking met UOV De Kring heeft de gemeente Uden een nieuw inkoopbeleid opgesteld. Daar ging de bijeenkomst over voor alle ondernemers uit Uden, Volkel en Odiliapeel. Zij kregen uitgebreid uitleg over de manier waarop de gemeente overheidsopdrachten in de markt zet. Daarbij wil Uden lokale ondernemers in staat stellen om mee te dingen naar opdrachten. De nieuwe aanbestedingswet geeft daar ruimere mogelijkheden voor. Ook daar werd uitgebreid op ingegaan door UOV De Kring, Bureau Inkoop en Aanbestedingen Zuidoost-Brabant (Bizob) en de gemeente Uden. Dat gebeurde onder andere bij monde van wethouder René Peerenboom van financiën en gemeentesecretaris Jeroen Smarius. Lokale bedrijven krijgen meer mogelijkheden in het nieuw inkoop- een aanbestedingsbeleid van de gemeente Uden. De gemeente wil een doelmatige en rechtmatige inkoop op een maatschappelijk verantwoorde wijze met een transparante

werkwijze en behoud van integriteit. Uitgangspunt is dat alle inschrijvers gelijke kansen moeten krijgen. Het inkoopbeleid is samen met de gemeente Veghel vormgegeven. Wethouder René Peerenboom: “In deze tijd voelen we de noodzaak om te kijken wat we als lokale overheid voor ondernemers kunnen betekenen. Het stimuleren van de regionale economie en lokale werkgelegenheid wordt nog belangrijker. Bij elke aanbesteding kijken we naar de optimale mix van financiële, maatschappelijke en bestuurlijke eisen en wensen. We houden de mogelijkheden voor het middenen kleinbedrijf in het oog door gebruik te maken van percelen in aanbestedingen, het toestaan van combinaties en het vermijden van onnodig zware selectie- en gunningscriteria.” Voorzitter Peer van Bakel van UOV De Kring: “Waar de deur voor lokale ondernemers eerst op een kier stond, staat deze nu veel ruimer open. Wij krijgen nu beter de gelegenheid in aanmerking te komen voor opdrachten.” Ook werd een terugblik gegeven op cijfers van voorgaande jaren, werd de nieuwe aanbestedingswet, nieuw inkoopbeleid en de mogelijkheden daarvan toegelicht en kregen de ondernemers informatie over Tenderned. www.uovdekring.nl

49


Anouschka Hendriks Fotografie


Esser makelaardij

Vakkundig, betrokken en gedreven De persoonlijke band met de opdrachtgever, unieke panden en werken in een geweldige regio; drie ingrediënten die het werk van de Udense makelaar Paul Esser elke dag tot een feestje maken. „Zaken doen op vriendschappelijke basis en verdieping in de wensen van de klant is mijn manier van werken, dat past bij mij. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mijn opdrachtgevers en bouw dan ook een persoonlijke band met ze op.” Esser startte met zijn bedrijf Esser Makelaardij eind 2008, in het prille begin van de crisis. Ondanks het feit dat het de wereld economisch niet voor de wind ging, is hij nog steeds blij met de keuze van het moment. „Starten in een krimpende markt is natuurlijk risicovol, maar het had in mijn geval ook voordelen. De hoogtijdagen, waarin de panden als zoete broodjes over de toonbank gingen, ken ik niet. Juist in de makelaardij heeft de crisis een enorme ommekeer in de manier van werken veroorzaakt. Die switch heb ik dus niet hoeven maken.” Zakelijke en particuliere markt Esser makelaardij regelt de verkoop en verhuur van panden voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Het werkgebied ligt in een straal van vijftien kilometer rondom Veghel en Uden. Het is Paul Esser te doen om de unieke panden. „Niet zo zeer uniek door de prijs, maar vooral door de ligging, de historie, de uitstraling, de bouwstijl of de bewoner. Dus ook een eenvoudige woning kan echt iets losmaken! Een extra dienst -in de loop der jaren ontstaan- is het beheer van de vastgoedportefeuille van enkele vermogende particulieren. „In wezen is er niet zo veel verschil tussen de particuliere en de zakelijke markt. Uiteraard is de manier van werken anders, maar uiteindelijk zoekt elke klant iemand die enthousiast, vakkundig,

betrokken en gedreven is. Bij de verkoop van een bedrijfspand of woning kom ik vaak met een lijst van aanbevelingen. Ik verlang ook dat die uitgevoerd worden, omdat ik weet dat dit het proces bespoedigt. Ik ga verder dan sommige collega’s. Is het bijvoorbeeld nodig dat de gemeente wordt ingeschakeld voor een vergunning? Dan neem ik dat met plezier op me. Ik doe dat kosteloos, gewoon om de druk erop te houden. Of ik breng mensen, zeker als ze niet van hier komen, in contact met een betrouwbare lokale partij.” Ondernemende regio met warm karakter Voor een echte buitenman, die houdt van het landleven, is zijn kantoor perfect gelegen aan de rand van de Maashorst. Esser is lovend over de regio. „Ondernemend en dynamisch met een warm karakter. Neem bijvoorbeeld Uden en Veghel, de unieke combinatie van een hoog voorzieningenniveau, Brabantse gezelligheid en serieus ondernemerschap. De afgelopen jaren is hier veel goeds gebeurd wat de economie een behoorlijke impuls heeft gegeven. Ook ik pluk hier zakelijk de vruchten van.” Over ontwikkelingen in de markt: “We zijn er nog niet, maar sinds september vorig jaar is het herstel gaande. Er zijn veel meer bezichtigingen en er wordt meer verkocht. We moeten niet te vroeg juichen, maar volgens mij gaat het de goede kant op.”

Esser makelaardij

Erphoevenweg 21, 5406 VD, Uden 0413 24 65 55 info@essermakelaarij.nl www.essermakelaardij.nl


Al uw bedrijfsverzekeringen onder één dak Als ondernemer besteedt u uw tijd graag aan de dingen waar u goed in bent. Ondernemen brengt echter ook risico’s met zich mee. Het in kaart brengen van deze risico’s en het bieden van oplossingen is specialistenwerk. Daarom heeft Meeùs het Bedrijven Pakket ontwikkeld. Een overzichtelijke en geïntegreerde oplossing, die de maatschappelijke ontwikkelingen op de voet volgt. Meeùs beschikt over gekwalificeerde

VERZEKERINGEN

adviseurs die u graag terzijde staan,

Ù regelt met één telefoontje de schade binnen uw bedrijf?

als partners in business. Bovendien kan Meeùs, als grote marktpartij, scherp voor u inkopen. Bel nu voor een afspraak met 0413 - 20 50 50 of kijk op www.meeus.com/bedrijvenpakket. Meeùs Uden Loopkantstraat 1e Vraag naar de voorwaarden.

5405 NB Uden tel. (0413) 20 50 50

VERZEKERINGEN, PENSIOENEN, HYPOTHEKEN MET HET ACCENT OP Ù

www.meeus.com

Meeùs is onderdeel van AEGON.

id5_MAD_2369120_002.indd 1

26-1-2011 15:23:43


Ondernemer aan het woord

VolkerWessels Telecom geeft inhoud aan MVO-beleid Nederland ‘digitaliseert’ in razendsnel tempo. Smartphones en tablets zijn al bijna niet meer weg te denken uit onze samenleving. Om het gebruik van deze apparaten mogelijk te maken, moeten de netwerken op orde zijn. VolkerWessels Telecom is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, vermarkten, bouwen en onderhouden van onder meer vaste en mobiele netwerken. Daarnaast heeft VolkerWessels Telecom, dat landelijk opereert, ook maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. De vestiging van VolkerWessels Telecom | Infratechniek aan de Energieweg 3 in Uden telt inmiddels zo’n 150 medewerkers. “Wij zijn sinds 2011 in Uden gevestigd”, vertelt Jadran Kriznaric, manager bij VolkerWessels Telecom in Uden. “Als organisatie werken wij behalve voor veel grote telecom-operators en aanbieders van ICT- en/of datanetwerken ook voor het MKB. De aanleg van glasvezelnetwerken heeft de laatste jaren een ware vlucht heeft genomen. Wij zijn als organisatie gespecialiseerd in telecomnetwerken en weten hoe we ze betrouwbaar en beschikbaar kunnen houden.” Jadran Kriznaric geeft aan dat maatschappelijke betrokkenheid een wezenlijk onderdeel is van de bedrijfsvoering van VolkerWessels Telecom. “Als bedrijf zijn wij onderdeel van de samenleving en daarom willen wij graag in contact komen met andere partijen in die samenleving. Onze samenwerking met Dichterbij in Uden (een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt) is hier een mooi voorbeeld van.” Dichterbij voorziet de merkbanden voor de kabels die de grond ingaan van de juiste codes. “Alle kabels die de grond ingaan, worden voorzien van merkbanden met een code zodat wij ze

later altijd weer kunnen herkennen”, legt Jadran Kriznaric uit. “Dit werk wordt tot onze volle tevredenheid al een aantal jaren verzorgd door de mensen van Dichterbij.”

Medewerker Bart van den Berg en begeleidster José van Wijk van Dichterbij laten in het arbeidscentrum in Uden trots zien hoe zij te werk gaan bij het coderen van de banden. Eerst stellen zij de machine samen in voor de juiste codering en daarna gaat Bart zelfstandig aan de slag om de order af te werken. “Onze mensen vinden het werk leuk en het geeft ze een gevoel van meerwaarde dat ze voor een écht bedrijf mogen werken. Dat is voor hen enorm belangrijk”, stelt José van Wijk. Jadran Kriznaric en Kees van Duinen, die namens VolkerWessels Telecom in Uden de contacten met Dichterbij onderhoudt, zijn blij met de samenwerking. “Het is enorm leuk om op deze manier samen te mogen werken met een partij als Dichterbij. Wat ons betreft zetten we deze samenwerking dan ook zeker voort in de komende jaren.” www.volkerwesselstelecom.com


Rühl haegens MolenaaR accountants & adviseurs

JaarliJKs verricHten wiJ BencHMarKonderZoeK Binnen enKele BedriJfstaKKen. en wat BliJKt! de 20% Best Presterende BedriJven HeBBen een resultaat wat onGeveer 4 Keer Zo HooG is dan een GeMiddeld Presterend BedriJf. wat is nu Het verscHil tussen een ‘’GeMiddelde leerlinG’’ en ‘’de Beste JonGetJes van de Klas?’’

Stefan van Maasakkers AA, vennoot bij Rühl Haegens Molenaar

De beste jongetjes van de klas vaak krijg ik van ondernemers de vraag: hoe doen wij het ten opzichte van onze concurrenten? om ondernemingen te kunnen vergelijken, kunnen we terugvallen op benchmarking. Het nadeel van benchmarking is dat bedrijven niet altijd goed vergelijkbaar zijn, informatie pas (te) laat beschikbaar is en dat alleen het gemiddelde bekend is. Het grote probleem van een gemiddelde is, dat de helft van de bedrijven beter presteert en dat alleen een gemiddelde daarom geen goede maatstaf is. in onze benchmark houden we daarom rekening met een gemiddeld presterend bedrijf en de 20% best presterende bedrijven. voor metaalbedrijven geldt in 2013 dat het resultaat van de beste 20% 3,5 keer zo hoog is dan het gemiddelde. in de installatiebranche is de factor zelfs 1:7!! een installatiebedrijf met 30 medewerkers verdiend in 2013 gemiddeld € 50.000 en de beste 20% € 350.000. er zijn heel veel boeken geschreven over succesvol ondernemen. soms erg herkenbaar, maar vaak ook ver van mijn bed. onlangs las ik een artikel van de inG over succesvolle bouwbedrijven in de crisis in het MKB wat mijn aandacht trok. als je de websites van veel bouwbedrijven (overigens zeer zeker ook van accountantskantoren) bekijkt, dan is er vaak sprake van eenheidsworst; duurzaamheid, vraaggericht bouwen, ketensamenwerking staan overal hoog in het vaandel. Maar wat maakt nu daadwerkelijk het verschil? inG heeft uit interviews met succesvolle bouwbedrijven (bovengemiddelde ontwikkeling van orderportefeuille, omzet en winst) een aantal onderscheidende eigenschappen ontdekt. Het belangrijkste is

de enorme drive en het denken in kansen en mogelijkheden. Geen gemakzucht, schouders eronder en niet klagen. van fouten kun je leren. Personeel is de belangrijkste asset; veel lange dienstverbanden, een laag ziekteverzuim en medewerkers die de kernwaarden van het bedrijf borgen en uitdragen. Ze hebben een duidelijke strategie, alhoewel die strategie erg verschillend kan zijn. Breed, gespecialiseerd, maar wel snel kunnen schakelen. een platte organisatie waar het management zeer betrokken is bij de bedrijfsprocessen en ook de medewerker op de werkvloer veel verantwoordelijkheid heeft. deze ondernemers kennen de grenzen van hun bedrijf en houden de risico’s beperkt, hoe verleidelijk sommige uitstapjes ook zouden kunnen zijn. ‘’doe maar gewoon dan doen we al gek genoeg’’. verder wordt autonome groei verkozen boven overnames, want je weet nooit wat je koopt. vanuit onze praktijk, zie ik vaak dat ondernemers onvoldoende inzicht hebben in cijfers. de administratie is niet volledig bijgewerkt, rapportages zijn laat beschikbaar, er wordt alleen in euro’s gedacht en niet gekeken naar andere kengetallen. ook wordt alleen naar het verleden gekeken. Ze weten niet aan welke touwtjes ze moeten trekken om het rendement daadwerkelijk te verbeteren. eerst inzicht dan actie en uiteindelijk rendement. en daar helpen wij u graag mee, met succes als resultaat! www.rhmweb.nl info@rhmweb.nl


Kittie Spierings Column Als íets gevaarlijk is voor het menselijk lichaam, is het gewenning. Vaak ontaardt het in een verslaving. Ook op het werk kan gewenning je beeld vertroebelen. Neem de onregelmatigheidstoeslag. Iets waar héél veel mensen in Nederland aan gewend zijn.

Alles went …

Bijvoorbeeld in de zorg en de detailhandel. Dus haal het niet in je hersenen om te verkondigen dat die toeslag niet meer van deze tijd is, want je krijgt de meest nare verwensingen naar je hoofd geslingerd. Meneer Van Straalen van MKBNederland heeft het geweten. Terwijl negen-tot-vijfbanen juist niet meer in trek zijn, willen anderen alleen buiten ‘kantoortijden’ werken als daar extra geld tegenover staat. Want dat zijn ze gewend.

Gewenning is de grootste vijand van innovatie. Wie durft er anders naar dingen te kijken, ook als dat niet direct in het eigen voordeel is? Misschien moet ik wel regelmatigheidstoeslag gaan betalen aan mijn medewerkers, juist omdat ik wil dat ze op kantoortijden aanwezig zijn. Ze zijn het niet gewend, maar ze kúnnen er wel aan wennen. Dat weet ik zeker. Het is een kunst om zelfs aan de gewoonste dingen niet te veel gewend te raken. Dan kun je innovatief zijn en op tijd een verandering inzetten. Trouwens, dit was mijn laatste column voor Bedrijvig Uden. Voor het geval je er al aan gewend was om mij hier te zien … Ik wens je goede zaken!

Bloggen is social en werkt op vele fronten Social media-adviseur Herman Couwenbergh brengt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, online marketing en social media voor het voetlicht. Deze keer aandacht voor de vele mogelijkheden van bloggen. In deze columns schrijf ik al enige tijd over de inzet van socialmedia om je product of dienst zakelijk te promoten. Daarbij kwam regelmatig de zin “content delen’ voorbij. Dat kan van alles zijn, van foto’s tot (social) video, van extern nieuws tot aanbiedingen. Maar wat we tot nu toe niet belicht hebben is bloggen. Terwijl dat toch voor bijna elk bedrijf een ideale manier is om aandacht aan zichzelf te geven op vele manieren. Via blogs kun je niet alleen je eigen product of dienst onder aandacht brengen, je kunt je visie op ontwikkelingen in de markt of je eigen regio belichten, jubilea, sponsoring die je doet, eigenlijk zijn de mogelijkheden onbeperkt. En je hoeft het ook niet allemaal zelf te doen! Je kunt verschillende mensen uit je bedrijf, van management tot de ‘werkvloer’ aan het woord laten om hun visie te laten zien. In eigen woorden, eventueel met hulp van een redactie, maar wel authentiek.

bijvoorbeeld ook je kennis en expertise tonen via een relevant externe website. Voor beginnende bloggers heb ik altijd 2 belangrijke tips: 1.Bepaal vooraf een frequentie en houd je daaraan 2.Schrijf eerst 10 tijdloze blogs voor je live gaat, dan kun je daarop terugvallen als je even geen inspiratie of tijd hebt Volgende keer wil ik nog wat dieper op de mogelijkheden van bloggen ingaan... deel II dus! Herman Couwenbergh, /cc Couwenbergh Communiceert, @Hermaniak Herman Couwenbergh

Bloggen kun je op je eigen website, maar als gastblogger kun je

55


Edward Bevers


Hoogte Service Uden BV

Select Clean en Hoogte Service Uden BV Kansen zien en mogelijkheden creëren. Dat past bij Edward Bevers, een ondernemer pur sang. De meeste mensen kennen hem als eigenaar en het vertrouwde gezicht van glazenwassers- en schoonmaakbedrijf Select Clean. Sinds kort runt hij nog een tweede bedrijf: Hoogte Service Uden BV, een verreiker-verhuurbedrijf voor bedrijven en particulieren. “Flexibel, efficiënt en actiegericht”, zo omschrijft Edward zijn werkwijze. Koppel dat aan kwaliteit en kennis en je hebt een ijzersterke combinatie. Niet voor niets is Select Clean in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol glazenwassers- en schoonmaakbedrijf met regionale en landelijke klanten. Nieuw bedrijf Edward: “Ik denk altijd minimaal een jaar vooruit. We leven en werken nu, maar je moet ook verder kijken. Na de overname van EBG Total Clean in 2007 heb ik vijf jaar langs de zijlijn gekeken naar de schoonmaakbranche. Als objectieve toeschouwer zie je wat er verandert en welke verbeteringen mogelijk zijn. Mijn uitgangspunten zijn: oog voor detail en een klantvriendelijke, efficiënte en effectieve werkwijze. Om voorop te lopen in de ontwikkelingen besloten we te investeren in een eigen verreiker. Deze is ondergebracht in een nieuw bedrijf: Hoogte Service Uden BV.” Verhuur van de verreiker “Voor de glasbewassing en gevelreiniging van hoge gebouwen huurden we tot voor kort een verreiker. Om de huurtijd optimaal te benutten, reden we naar verschillende projecten om eerst de hoogste verdiepingen te doen om vervolgens weer terug te rijden voor de lagere verdiepingen. Maar dit is natuurlijk niet efficiënt. Daar komt nog bij dat je afhankelijk bent van de verhuurder, waardoor je minder flexibel naar je klanten kunt zijn. Met de aanschaf van een eigen verreiker hebben we alles in eigen hand. We zijn veel flexibeler in de planning en kunnen zo ook sneller reageren. Dat is voor klanten veel prettiger en biedt alleen maar voordelen.” Hijsen, heffen en werken op hoogte De verreiker van Hoogte Service Uden BV is multifunctioneel inzetbaar. Het is een combinatie van een heftruck voor ruw terrein en een telekraan. De verreiker kan lasten heffen, hijsen en verplaatsen. En met de werkbak is het een hoogwerker met een reikwijdte van 25 meter. Edward is een van de machinisten en kan de machine ook vanuit de werkbak bedienen. “Ik werk zelf mee op projecten”, legt Edward uit. “Ik vind het leuk en houd zo feeling met de praktijk. Bovendien is het voor opdrachtgevers prettig dat ze direct bij mij terecht kunnen. Als machinist ben ik ook in het bezit van het officiële hijsbewijs. Daarmee kan ik ook alle hijswerkzaamheden voor derden uitvoeren.” Met de flexibele huurmogelijkheden is Hoogte Service Uden BV een aanwinst voor bedrijven en particulieren in de regio. De verhuur is altijd inclusief machinist. Hoogte Service Uden BV Hoevenseweg 10, 5403 PA Uden 0413 24 80 77 verhuur@hoogteservice.nl www.hoogteservice.nl


Agenda

18 mei Maashorstfair Op zondag 18 mei 2014 vindt de negende editie van de Maashorstfair plaats bij Villa d’Arto en Natuurcentrum De Maashorst in Uden (Slabroek). De Maashorstfair is een evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers trekt en een programma biedt voor jong en oud. Het thema voor dit jaar is ‘Duurzaam en Gezond’. • www.demaashorst.nl

15 mei Kick-off meeting Kredietunie Brabant Op 15 mei vindt de kick-off meeting van Kredietunie Brabant plaats van 16.00 – 18.00 uur in het Van der Valk Hotel Eindhoven. U kunt zich aanmelden via info@kredietuniebrabant.nl. • www.kredietuniebrabant.nl.

18-24 mei Dutch Technology Week Professionals, scholieren, studenten en technologieliefhebbers kunnen tijdens deze week ervaren hoe leuk en spannend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. • www.dutchtechnologyweek. com

15 mei BZW-bijeenkomst Ledenbijeenkomst inclusief diner samen met Jong Management NoordoostBrabant met als sprekers Henk van de Werfhorst, voorzitter Raad van Bestuur en Wilma de Jong, lid Raad van Bestuur van Brabant Zorg. Locatie: Brabant Zorg in Veghel. • www.bzw.nl

20 mei Open Coffee ReVUS Tijdens Open Coffee RevUS kun je koffie drinken en informeel netwerken met ondernemers, freelancers, werknemers, werkgevers en andere geïnteresseerden uit de regio Veghel, Uden, Schijndel en Sint-Oedenrode. Locatie: Brownies & DownieS • www.startersmarktplaats.nl

Uw evenement in deze agenda? Stuur een email naar bedrijvig@dewinter.nl (o.v.v. agenda) 58

22 mei Opwegnaarhuis-bijeenkomst 2 Van 16.00 tot 18.00 uur • www.uovdekring.nl 26 mei Gesprek met grote bedrijven Elk jaar organiseert UOV De Kring een rondetafelgesprek met de grote bedrijven in Uden. Dit jaar wordt het gesprek gehouden bij Wiltec aan de Industrielaan 24 in Uden. Van 16.00 tot 18.00 uur. • www.uovdekring.nl 3 juni Minerva-bijeenkomst Nadere informatie volgt • www.minervanetwerk.nl 17 juni Open Coffee ReVUS Tijdens Open Coffee RevUS kun je koffie drinken en informeel netwerken met ondernemers, freelancers, werknemers, werkgevers en

andere geïnteresseerden uit de regio Veghel, Uden, Schijndel en Sint-Oedenrode. Locatie: Brownies & DownieS • www.startersmarktplaats.nl 2 juli Kick-off Picknick met een klik Dit unieke evenement richt zich op de innovatieve startende ondernemers uit de regio Noordoost-Brabant. De Kickoff bijeenkomst van Picknick met een Klik vindt plaats op 2 juli. Deze bijeenkomst staat in het teken van ontmoeten, informeren en voorbereiden. Tijdens deze bijeenkomst leer je de andere deelnemers en hun ondernemingen kennen. • www.picknickmeteenklik.nl 11 juli Zomerborrel Minerva Nadere informatie volgt • www.minervanetwerk.nl


EXTRA FISCAAL VOORDEEL BIJ NOBRACARS UDEN BMW maakt rijden geweldig

NobraCars Uden heeft een aantal fiscaal vriendelijke BMW 3 series en 5 series met lage fiscale waarde en bijtelling op voorraad staan. BMW 320d EDE TOURING • Gratis automaat • Gratis High Executive pakket • Gratis Luxury line of Sport line pakket

BMW 518dA SEDAN • Gratis automaat • Gratis High Executive pakket • Ook leverbaar als Touring of met benzine motor

Fiscaal voordeel € 9.807 Fiscale waarde € 42.500 Bijtelling vanaf € 372,- per maand

Totaal voordeel Fiscale waarde Bijtelling vanaf

€ 11.130 € 55.500 € 486,- per maand

NobraCars Uden - Hoevenseweg 22 - Uden - (0413) 33 49 78 verkoop@nobracarsuden.nl - www.nobracarsuden.nl Aanbieding geldt zolang de voorraad strekt. (Prijs)wijzigingen voorbehouden. Calculatie netto bijtelling op basis van 42% inkomstenbelasting. Prijzen zijn inclusief BPM, inclusief BTW, exclusief additionele opties, exclusief afleverkosten. Informeer bij onze verkoopafdeling naar beschikbaarheid, uitvoeringen en voorwaarden.

Bedrijvig Uden editie mei 2014  
Bedrijvig Uden editie mei 2014  

De Winter media groep geeft al een aantal jaren een tiental Bedrijvig Magazines uit in de regio Noordoost- en Midden-Brabant: Bedrijvig Uden...

Advertisement