Page 1


5

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

! $& !"%# !

"*) ," 0,$%" 2. ," (,. ! )#$# '$,- (  ,-1,% $%-..%( %$$ # % #' ) .' ) "#$%&

 && ,-( ,-

# +()')--3  4.*,+ -#3  111 && ,-'( ,-)'

&& ,- .$+-0)

 ) ,*,*)* 0 + * * & )  & $% && )-.* 0**,"5 1$.*!,/$) *. #**' 0 

0,*$-0'$ + ,-*) )5

)  '  % 

$$$#%$

%$

Vrolaijsken! P

$$ #* "# &(!#$ ! $$$$!#% %%(!#% % %$ 

PAASSHOW 2e paasdag van 11.00 tot 17.00 uur Vele acties tijdens het paasweekend

KUNSTSTOFKOZIJNEN

r;POXFSJOHWPPS r1MJTTĂŠFOIPSEFVSFO CJOOFOĂŠOCVJUFO rScreens r5FSSBTPWFSLBQQJOHFO r.BSLJF[FO Zoggelsestraat 21a - 5384 LL Heesch

5FM XXXBLLFS[POLFSJOHOM


Editie 13 woensdag 27 maart 2013

7

ZAKENPAGINA

Verkoop én reparatie in ‘t Dorp

Fysicon: ijzersterke marktpositie en reputatie

Innovatie en motivatie bij Osse wereldspeler OSS - Dat je met visie en ambitie de zwaarste economische stormen kunt doorstaan, bewijst Fysicon in Oss. Door op het juiste moment te investeren in de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten en gedreven en gemotiveerd personeel, heeft Fysicon wereldwijd een ijzersterke marktpositie en reputatie weten op te bouwen. Fysicon, opgericht in 1995, is gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling van zowel innovatieve hardware als geavanceerde medische applicaties ten behoeve van ziekenhuizen, research instellingen en de industrie. In alle uithoeken van de wereld ervaren artsen, laboranten en ander medisch personeel dagelijks de voordelen van de producten die Fysicon op de markt heeft gebracht en voordturend blijft doorontwikkelen. “Tien jaar terug, toen de economie nog volop in zijn hoogtijdagen zat, hebben we geïnvesteerd in nieuwe ontwikkelingen.

Het is mooi dat we juist nu, tijdens de crisis, op een slagvaardige manier de markt kunnen bedienen. De gedane investeringen gaan zichzelf nu terugbetalen”, vertelt oprichter en directeur Bert Elberse. Groei Fysicon maakt een dusdanige groei door dat er ten behoeve van de continuïteit van het bedrijf voor nieuwbouw is gekozen en het aantrekken van extra personeel. “We zijn daarnaast bezig om de gehele productie naar Oss te halen zodat we kortere lijnen hebben, productie- en innovatieprocessen kunnen versnellen, kostenreductie kunnen realiseren en tegen goede prijzen kunnen leveren.” Dit is volgens Elberse mede mogelijk dankzij het actieve beleid van de overheid om innovatie bij bedrijven te ondersteunen. “Daarnaast zijn we ook de gemeente Oss zeer dankbaar voor hun support.” Meer op de website www.fysicon.nl. Telefonisch bereikbaar via (0412) 65 33 33.

Bruisende Oranjefeesten OSS - Na een succesvolle editie in 2012 zijn de Oranjefeesten op de Osse Heuvel ook dit jaar weer een feit. Dit jaar wordt er een extra lang feestweekend georganiseerd op 27, 28, 29 en 30 april. Vier dagen lang bruist het Osse centrum van gezelligheid, muziek en spetterende optredens. De Osse Heuvel wordt gedurende deze vier dagen omgetoverd tot een ware Royal Party Area, waarbij alles in het teken staat van de komende Koninginnedag en de daarbij behorende kroning van onze toekomstige koning. Dat moet gevierd worden met veel beleving en muziek. Ook dit jaar was het credo: ‘een gevarieerd muziekprogramma met voor ieder wat wils’. Op zaterdag 27 april is er van 20.00 tot 1.00 uur de ‘Royal Dance Classic Party’. Tijdens dit gratis feest worden de allerbeste 70’s, 80’s en 90’s hits gedraaid. Oss Zingt Een dag later heeft vanaf 15.00 tot 23.00 uur de eerste editie van het meezingevenement ‘Oss Zingt’ op de Heuvel plaats. Meer info over ‘Oss Zingt’ op de Centrumpagina van deze krant.

Queendance Outdoor Op maandag 29 april 2013 is het vanaf 16.00 uur tijd voor Queendance Outdoor. Hier draait niemand minder dan DJ La Fuente, de laatste jaren niet weg te denken uit de nationale en internationale house scene. Samen met MC Gee zal hij de Heuvel op zijn kop zetten tijdens de Koninginnenacht. Daarbij wordt hij ondersteund door lokale dj helden als Denz, Markoss en Quentin State. De entree tussen 16.00 en 1.00 uur is gratis. Koninginnedag Op dinsdag 30 april wordt Koninginnedag van 11.00 tot 21.00 uur gevierd op de Heuvel. Met onder andere live on stage de band Trackdrop: een jonge coverband die een mix van stevige rockhits en authentieke swingnummers laat horen. Daarnaast verwelkomt Oss de bekende band Tilt: Ze zijn met hun coverrepertoire graag geziene gasten in feesttenten en discotheken maar ook grote evenementen. Op de Heuvel komt ook een groot LED-scherm te hangen, zodat de kroning van Willem Alexander live bekeken kan worden. Meer informatie en het gehele programma staat op www.eventsinoss.nl

Burgemeester Buskensstraat 64 5401 EE Uden T (0413) 78 71 47 F (0413) 78 71 58 E info@mo-vastgoedadvocaten.nl W www.mo-vastgoedadvocaten.nl

Ontwikkelt u, bouwt u, gebruikt u en/of (ver)huurt u vastgoed? Michielsen | Opsteen vastgoedadvocaten

Zaak. Michel van de Wetering. (Foto: Marcel van der Steen) HEESCH – Klanten kunnen vanaf dinsdag 2 april bij FIETSplezier Michel van de Wetering op één adres in Heesch terecht om een nieuwe of gebruikte fiets te kopen en om hun fiets te laten repareren. Om klanten nog beter van dienst te zijn, is de winkel aan ’t Dorp voortaan hét centrale adres.

‘Altijd op zoek naar exclusieve items’ OSS – Velvet aan de Kruisstraat 36 in Oss is de modezaak voor de moderne, zelfbewuste vrouw volgens eigenaressen Anita Vink en Jose van Rossem. “Voor een compleet ‘gestijlde’ look ben je bij ons aan het juiste adres”, vertelt Vink. Vink en Van Rossem zijn al bijna drie jaar bezig met hun boetiek Velvet. Ze zijn constant op zoek naar modieuze en exclusieve items. “Dat is onze grote passie. Daar hebben we ook onze eigen unieke identiteit mee gecreëerd”, vertelt het duo. Het is voor de dames een grote zoektocht naar musthaves. Anita en Jose streven naar eigen zeggen constant naar vernieuwing met een eigen unieke identiteit. Velvet kan volgens hun voor iedere leeftijd zijn. “Het is aan de klant zelf hoe modieus ze wil zijn.” De collectie bestaat uit een variatie van basics tot eyecatchers die goed op elkaar aansluiten. Hierbij verliezen de eigenaressen de draagbaarheid niet uit het oog. Het duo heeft een slogan: ‘kleren maken de man, maar voor een vrouw

komt er heel wat meer bij kijken’. Volgens het hun zijn de accessoires ook erg belangrijk. “Het juiste paar pumps en de perfecte tas zijn de accessoires die je look net dat beetje extra geven”, vertelt Van Rossem. Lente Met de winter zijn de dames nu even klaar, ze zijn druk bezig met het nieuwe seizoen. Ze hebben net de inkoopperiode van winter 2013/2014 afgerond en kunnen zich nu helemaal concentreren op de voorjaars- en zomercollectie. De lente gaan ze in met diverse nieuwe merken. Afgelopen week hebben ze de nieuwste mode gepresenteerd in de zaak en in april zijn ze te zien op het Modepodium in het centrum van Oss. Velvet is ook actief bezig met social media, namelijk op Facebook en op Twitter. Daarnaast is er op de website veel over hun kleding te vinden. “Zodra er weer iets nieuws is wordt het direct gepost, zo blijven onze klanten goed op de hoogte”, aldus Vink. Voor meer informatie: www.velvet-oss.nl of (0412) 63 09 32.

Michel van de Wetering legt de reden van de verandering uit: “Er was regelmatig verwarring bij onze klanten op welke locatie ze moesten zijn. Dat gaan we nu verbeteren door in onze winkel aan ’t Dorp alle diensten aan te bieden: de verkoop van nieuwe en tweedehandse

fietsen, onderdelen, accessoires, maar ook reparatie en service.” Michel vindt het contact met de klanten erg belangrijk. “Door alles op één plek aan te nemen, weet ik beter wat er speelt bij onze klanten. Doordat ik zelf in de winkel aan ’t Dorp sta, heb ik het contact met de klanten bij de werkplaats wel gemist.” Hij vult aan: “We blijven de werkplaats in de Molenstraat wel gebruiken, maar zullen zelf zorgen voor het transport tussen de twee locaties. Onze klanten merken hier niets van. Alle reparaties worden voortaan aangenomen bij ’t Dorp. We kunnen zo een nog betere service geven.” Meer info op www.fietsplezierheesch. nl of via (0412) 45 15 23.

‘Graszoden van eerste kwaliteit’

MAREN-KESSEL – Iedereen die een mooi aangelegd gazon wil hebben, is bij Verspeek Graszoden aan de Kerkweg 2 in Maren-Kessel aan het juiste adres. Bij Verspeek staan ze klaar om iedereen te voorzien van advies over het aanleggen en het onderhouden van het gras. Zowel hoveniers als particulieren kunnen bij Verspeek Graszoden terecht. Vanaf half maart tot en met oktober worden de graszoden op het land gesneden. Het gras heeft dan zo’n twaalf maanden kunnen groeien en is gemiddeld 80 keer gemaaid. “We verkopen graszoden van eerste kwaliteit. Het staat een jaar te groei, wat ervoor zorgt dat de zoden mooi stevig en dichtbegroeid zijn. Daarnaast garanderen wij dat de graszoden onkruidvrij zijn”, aldus Christiaan Verspeek. Voor degenen die niet in de mogelijkheid zijn hun bestelling op te halen, geldt er ook een speciaal tarief voor het thuisbezorgen. Omdat graszoden een versproduct zijn, liggen deze niet op voorraad en deze worden besteld.

Aanleg De beste tijd om een gazon aan te leggen is in de maanden april, mei en juni of in het najaar. Om het gras mooi en gezond te houden, hebben ze bij Verspeek professionele bemesting die wordt gebruikt door hoveniers. “We hebben drie soorten bemesting die afgestemd zijn op de periode van het jaar. Deze bemesting werkt zeker twee maanden door, dus je hoeft minder vaak te strooien.” Met de graszoden en producten probeert het bedrijf zich te onderscheiden. Dit is ook terug te zien in de prijzen die ze hanteren. Zo krijgt de klant, wanneer deze meer dan 100 m2 afhaalt, korting op de prijs. Daarnaast verhuurt het bedrijf een speciale graszodensnijder. “Hiermee kan makkelijk het oude gazon worden weggesneden. Interessant voor mensen die eigenlijk nieuw gras willen hebben, maar erg opzien om het oude gras te verwijderen. De machine is op diepte instelbaar en snijdt het gras net onder de wortels los.” Meer op www.verspeekgraszoden.nl of (0412) 76 40 40.


8

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013


10

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

œ6IHHUYROHWHQ¡ LQHHQXQLHNSDQG

DE MAANDEN MAART EN APRIL ONTVANG JE EEN GRATIS GRIP!

+HHUOLMNGLQHUHQ PHW3DVHQ HHQHSDDVGDJJHRSHQG

In de maanden maart en april ontvang je bij een bespanning een nieuwe grip t.w.v. â‚Ź 7,95

YDQDIXXU

*HQLHWYDQRQV JDQJHQNHX]HPHQX RIYDQRQ]H jODFDUWHNDDUW

%UDVVHULHÂśWRXGH5DDGKXLVÂśW'RUS0%+HHVFK 7HOZZZRXGHUDDGKXLVKHHVFKQO

2e paasdag OPEN van 10.00 tot 17.00 uur Gratis kruisbes (kroezel) Bij aankoop van 2 fruitbomen Ăłf 3 stuks klein fruit, ontvangt u van ons een kruisbes gratis.

Camelia Japonica

Vaste plantenactie 1,50 per stuk Vanaf 10 stuks Meer dan 60 soorten op voorraad

Diverse kleuren

1,25 per stuk

Verticuteermachine

Forsythia mini gold

Haaggoed

Heeft u last van mos in uw gazon, verwijder het mos eenvoudig met een verticuteermachine. Bij ons te huur. Gebruik eerst mosdoder.

Kleinblijvend tot 1.25 m

Het is nu de juiste tijd om hagen aan te planten. o.a. beuk, taxus, liguster, buxus‌

 4,99

7XLQZLQNHO

:HHUVFKHXW9LQNHO

ZZZWXLQZLQNHOYLQNHOQOLQIR#WXLQZLQNHOYLQNHOQO .LMNYRRU]DGHQRSRQ]HZHEVLWHZZZ]DGHQZLQNHOQO

Openingstijden Ma t/m vr 09.00 – 18.00 uur Zaterdag 08.30 – 17.00 uur Dinsdag om 13.00 uur gesloten Vrijdag koopavond tot 20.00 uur


11

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

Tweede Paasdag geopend

GRATIS

van 11.00 tot 17.00 uur

€ 15, -WAARDEBON

BIJ IEDERE 100 EURO DIE U BESTEEDT*

2724,-

1299,-

    

GRATIS

7,1+$"+((,#8"0#") 7 ,5)"),1+$"/0,")"+"+ 2,"0"++("+ 7+ )1/&"#(1//"+/

waardebon t.w.v.

€ 180,-

899,-

799,-

    

7 2"./0").")0&+1* )"+ &01&+/0,")"+ 7)10#")!")"*"0

/-.5/0,+"&+)5/

GRATIS waardebon t.w.v.

€ 105,-

7")1&!),6"*,0,. 7%&*+,"41/ 2"./+"))&+$"+

    

7 2"./0")."01&+/0,")"+ 7, (&+$!)"0#") 4 *+&"0#$""")!

1699,GRATIS waardebon t.w.v.

€ 240,-

,")&'//&"0&+$/0.0

,+!".!$(,,-2,+!0,0 11. 

1999,-

F U R N I T U R E

   

7,1+$"+((,#8"0#") 7 ,5)"),1+$"#10"1&)/ 7+ )1/&"#))3"0%".(1//"+/ 7 .$.+0&"

799,-

''"2".-")0*,!") *(+'"". #$"(*)."",!%)*)1" -",/% "0",&+'.-

       

2749,-

®

O U T D O O R

&'(2,,.!" 0&"2,,.3.!"+,-333%."+/"/*&!+)

499,GRATIS waardebon t.w.v.

€ 60,-

GRATIS

waardebon t.w.v.

€ 285,-

839,-

    

7 ),1+$"#10"1&)/ ),1+$"+("+ ,##""0#") *"0$)/-)0 7+ )1/&"#(1//"+/

399,GRATIS waardebon t.w.v.

€ 45,-

GAZELLE OPSTAPDAG (-1.",!$(,. &'!"."+/"*&! "")+,*"#,%.,-""+ 6"))"")"(0.&/ %"8"0/


14

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013


NIEUW!

THE COLOR STORE

AUTOLAK SPECIALISTEN IN NUENEN, WIJCHEN EN NU OOK OSS! UW ADRES VOOR AUTOLAKKEN, LEDERVERVEN EN SPECIAL PAINTS. THE COLOR STORE is dé autolakkenspecialist voor OSS en omstreken! Daarbij hebben wij uiteraard ook alle overige benodigdheden in huis. Alle kleuren zijn klaar terwijl u wacht, en al verkrijgbaar vanaf 100ml, ook in spuitbus. Door computermeting kunnen wij elke kleur EXACT voor u reproduceren. Dat meten is trouwens gratis, evenals de koffie!

20% korting bij

www.partyverhuurfeestneus.nl

TOT ZIENS OP: PALESTRINASTRAAT 13A, 5344 AA, OSS. TEL: 0412-480545

VOOR AUTOLAKKEN MOET U TOCH ÉCHT EVEN NAAR OSS!

€ 45,€ 100,€ 110,-Gaat u scheiden?

Opblaasbare Abraham/Sarah Partytent 4x4 incl. opbouw- en afbreekkosten Partytent 5x5 incl. opbouw- en afbreekkosten Statafel € 6,50 Stoel € 1,20 Bord + mes + vork + lepel € 0,46 Barkruk € 1,50 Koelkast € 25,00

Vraag ons gratis boekje aan: ‘Help, ik ga scheiden!’

Bij inlevering van deze bon ontvangt u een eenmalige korting van 20% op uw bestelling (Geldig t/m 01-06-2013)

Scheidingsplanners Huub Vos en Frank Strik geven deskundig advies over de financiële gevolgen van een scheiding.

Het beschrijft de financiële gevolgen van een (echt)scheiding en geeft u een goed inzicht in alle zaken die moeten worden geregeld. Het wordt u kosteloos en discreet toegestuurd. De Scheidingsplanner Oss Raadhuislaan 25, 5341 GL Oss Tel. (0412) 649 783 oss@scheidingsplanner.nl www.scheidingsplanner.nl

RECLAME 28 maart t/m 03 april 2013

50 Bouwman minisnacks (10 bitter-, snackballen 10 bami-, nasi-, en lihanhapjes)

€ 5,99

Frites

2,5 kilo

€ 3,99

Erwtensoep

1 liter

€ 2,49

Braadvlees

500 gram

€ 3,49

Gemarineerde kalkoenfilet

500 gram

€ 4,99

HAVENSTRAAT 25 - 27 OSS TEL. 0412 - 624857

www.bouwman-food.nl Openingstijden winkel: Ma.13.00-18.00 Di. t/m vr. 9.00-18.00 en za. 9.00-13.00Een greep uit ons assortiment

WWW.THECOLORSTORE.NL


18

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

van 22 maart t/m 6 april

open huis Van binnen en buiten in een nieuw jasje! Sorry voor de eventuele overlast die u gehad heeft van onze verbouwing. Maar het resultaat mag er dan ook zijn! Onze winkel is verbouwd en helemaal opnieuw ingericht. In onze winkel vindt u verf voor welke klus dan ook, in zowel professionele als Doe-het-Zelf kwaliteit. Wij adviseren u graag welke verf voor uw klus de beste is. En natuurlijk adviseren wij u ook over kleurkeuzes, over verschillende soorten behang (de grootste collectie van de regio) en over hoe u bijvoorbeeld raamdecoratie combineert met gordijnen. Want met service en advies maken wij graag het verschil! Wij nodigen u graag uit om een kijkje in onze volledig vernieuwde winkel te nemen tijdens onze speciale Open Huis-dagen van 22 maart t/m 6 april. Tijdens deze dagen hebben wij vele spectaculaire aanbiedingen voor u zoals 20% korting op alle soorten verf en toebehoren, 25% korting op raamdecoratie, 15% korting op tapijt en nog veel meer! Tijdens de Open Huis-dagen kunt u ook meteen onze klantenpas aanvragen, waarmee u 10% korting krijgt op alle verf en toebehoren.

2e paasdag open van 12.00 - 17.00 uur 27 maart en 4 april Kleuradviesdagen

23, 29 en 30 maart Interieuradviesdagen

Moeite om te kiezen welke kleur het meest bij u past? Op woensdag 27 maart en donderdag 4 april organiseren wij speciale Kleuradviesdagen. Op deze dag geeft ons team van kleurspecialisten u volledig kleuradvies op maat! Meld u dan aan in onze winkel of op www.ernisverfenwand.nl

Voor alle interieurvragen organiseren wij de Ernis interieuradviesdagen op zaterdag 23 maart, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart. Op deze dagen geven stylisten Carola en Sander u antwoord op al uw interieurvragen. Meld u dan aan in onze winkel of op www.ernisverfenwand.nl

VAN 22 MAART T/M 6 APRIL AANBIEDINGEN!

20

20

25% KORTING

raamdecoratie 20 20op van luxaex, dimagoŽ, multisol en jasno

15% KORTING

op besteld behang

20

15% KORTING

op tapijt van desso, parade, bonaparte, dersimo en bewe

20% KORTING

op verf en verfbenodigdheden

20

GRATIS

gratis confectie 20gordijnen op maat en naar wens

25% KORTING

20

op voorraad behang

gemaakt!

9,95 10 liter nu 3

9,95 10 liter nu 6

wijzonol latex

sikkens projecttex

LMFVSXJUtVJUTUFLFOEEFLLFOE makkelijk verwerkbaar

LMFVSXJUtQSPGFTTJPOFFMQSPEVDU SFJOJHCBBStTVQFSEFLLFOE

Acties geldig van 22 maart t/m 6 april 2013. Vraag

Berghemseweg 153a, 5348 CC Oss, Tel.: 0412 - 62 73 93, www.ernisverfenwand.nl

naar de voorwaarden.


19

KUNST

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

‘Oss danst de wereld’ in Osse centrum

‘Laten zien wat we in Oss hebben’ Deze week in de bioscoop

OSS – Het centrum van Oss staat zaterdag 25 mei compleet in het teken van dans. Met het evenement ‘Oss danst de wereld’ worden door organisator Verenigd Oss de verschillende dansstijlen in Oss onder de aandacht gebracht. Volgens voorzitter van Verenigd Oss, Hans Boerboom, zijn er ruim tachtig dansgroepen in Oss en omgeving te vinden. Deze dansstijlen lopen uiteen van oriëntaals dansen en hiphop tot tango en ballet. “Veel mensen weten niet wat er in Oss en omgeving allemaal zit op het gebied van dans. Dat is wat we hiermee willen laten zien”, aldus Boerboom. In het centrum, bij ijssalon Venezia, komt een podium van twaalf bij zes meter te staan. “Het podium staat zo gedraaid dat mensen die op een terras zitten ook naar de optredens kunnen kijken.” Er zijn inmiddels elf deelnemers. Groepen die meedoen zijn onder ande-

The Host Sciencefictionverhaal van Twilight-auteur Stephenie Meyer waarin Melanie vecht om haar lichaam en geest terug te winnen na een buitenaardse infectie. Bijna de hele mensheid is overgenomen door een buitenaards parasietenras. Melanie is een van de laatste overgebleven mensen met

Utopolis, Lievekamplaan 4-6, Oss

re Tango Freestyle, Balletschool Dimphy, Africa Today en HipsOnFire. Het spektakel vindt de hele dag plaats tot ongeveer 18.00 uur. Geïnteresseerde dansers en groepen kunnen zich nog twee weken lang opgeven bij de organisatie via: mj@ brinkmedia.nl, (0412) 63 51 34 of (06)55 15 08 81.

Win jij het boek van de week De verzegelde brief

Natuurlijke facelift! Een natuurlijke facelift, zonder dure cosmetische ingreep? Het bestaat: gezichtsgymnastiek. Uw lichaam kunt u glad, strak en soepel houden door spieroefeningen. Maar ook de spieren in uw gezicht kunt u trainen en in prima conditie houden. Door gezichtsgymnastiek bent u in staat om oogleden te liften, wallen te verminderen en onderkinnen te redu-

Pieterse & Van Pamelen door Teun Ceelen Muggenziften over zinnen in de krant, dichten over gevelnamen en rijmen in Twitterzinnen. Pieterse & Van Pamelen doen het allemaal. Wie kan genieten van taalgrappen zit hier precies op de goede plek. Voor de pauze testten de twee dichters elkaar een beetje uit. Na de pauze barstte het geweld echt los. Twee aspecten van taal stonden steeds centraal: vorm en inhoud. De wedstrijd werd bijvoorbeeld gestreden in de vorm van

vrije wil. Wanneer ook zij wordt geinfecteerd met de parasiet, wordt de alien die haar lichaam overneemt geobsedeerd met Melanies herinneringen. De jonge vrouw blijft vechten om de controle over haar lichaam en gedachten terug te krijgen.

een bokswedstrijd, maar het uiteindelijke geweld was niet fysiek maar inhoudelijk. Vervelen deed de voorstelling geen moment. Mede omdat het publiek actief bij de wedstrijd werd betrokken. Samengevat vond ik het een originele en vermakelijke voorstelling.

3JS door Melanie Ariëns De 3JS: Jan, Jaap en Jaap, laten in deze theatertoer zien waar hun inspiratie vandaan komt en blikken terug op hun beginjaren. Van nummers van hun muzikale helden tot oude en nieuwe nummers van het drietal zelf waar deze

inspiratie in verwerkt is, alles komt voorbij. Zo laten ze niet alleen horen dat ze het Nederlandstalige genre goed beheersen, maar ook dat ze hun hand niet omdraaien voor andere (bekende) nummers. Het populaire, Volendamse trio weet al jaren het publiek te vermaken en slaagt daar ook dit keer weer in. De zaal geniet zichtbaar en zingt volop mee. De drie mannen nemen na afloop van de show rustig de tijd voor handtekeningen en foto’s, dat voor veel fans de toch al geslaagde avond, waarschijnlijk nog completer maakt.

Joris Linssen en Caramba door Dick Voskamp Joris Linssen is gestopt met zijn televisieprogramma Hello Goodbye. Hopelijk krijgt hij nu nog

ceren. Rimpels en groefjes zullen vervagen. En dat risicoloos én pijnloos. Schrijf nu in op de workshop Gezichtsgymnastiek via volksuniversiteitoss.nl. Deze workshop vindt plaats op dinsdag 9 april van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen slechts 25 euro.

meer tijd om samen met zijn drie muzikanten op te treden in de theaters, want we werden in De Lievekamp getrakteerd op een weergaloze show. In de show werden van oorsprong Mexicaanse liedjes met zelfgeschreven Nederlandstalige teksten vertolkt, aaneengepraat door Joris, die een meesterlijk verteller is. Het verhaal gaf een overzicht van de carrière van Caramba, die vorig jaar een hoogtepunt bereikte door een tour door Mexico te maken, waarbij zij een ontmoeting hadden met hun favoriete componist en zij het graf van hun favoriete zanger bezochten. Daar traden ze op voor een 20.000 koppig publiek. De liedjes werden fantastisch uitgevoerd. Soms vrolijk met een enthousiast meezingend en klappend publiek, soms ontroerend, als hun overleden collega wordt herdacht. Een dolenthousiast publiek klapte de handen stuk na de show.

Emma Donoghue Admiraal Harry Codrington heeft een ongelukkig huwelijk. Zeven jaar lang leven hij en zijn vrouw Helen in aparte slaapkamers. Het enige dat ze gemeenschappelijk hebben zijn hun twee kinderen. Maak kans op dit boek door antwoord te geven op de volgende vraag. (Het antwoord is te vinden op de achterkant van het boek.) Waar droomt de admiraal van na terugkeer in het victoriaanse London? Het antwoord is alleen geldig

met een stempel van Boekhandel Derijks in Oss. Antwoorden kunnen tot maandag 1 april bij Weekblad Regio Oss, Hooghuisstraat 34, worden ingeleverd. Het boek wordt onder de goede inzenders verloot.

Naam .............................................

Antwoord ..................................

Adres..............................................

.............................................................

Tel .....................................................

.............................................................

Kommil Foo Door Melanie Ariëns De Vlaamse broers Raf en Mich Walschaerts laten in hun show ‘Breken’ zien hoe je een volwassen man in een luciferdoosje krijgt. Dat was dan ook de eerste vraag van de avond. Het draait in de voorstelling om liefde en vriendschap en hoe een mens in duizend stukjes kan breken. Dé manier om een man in een luciferdoosje te stoppen. Gedurende de show komen thema’s als het verzwijgen van overspel en de eenzaamheid aan bod. Herkenbare, maar ook hilarische situaties komen naar voren en het duo weet het publiek continu aan het lachen te krijgen. Kommil Foo trekt al jarenlang volle zalen en ze laten met recht zien dat ze tot de betere cabaretgroepen horen die onze zuiderburen hebben.

Rock4 presents Queen door Teun Ceelen Ik heb de acapellagroep Rock4 eerder mogen meemaken en ik moet zeggen dat ik ook de tweede keer weer positief werd verrast. Het blijft knap hoeveel body nummers kunnen krijgen met alleen stemgeluid. Dreunende bas en kristalheldere zang maakten de voorstelling muzikaal sterk. Misschien tot teleurstelling van sommigen werden niet alle nummers van het album A Night at the Opera van Queen een op een overgenomen. Maar het geven van een eigen draai aan de muziek pakte voor mij wel positief uit. Ik ben geen fan van Queen, maar hier werd toch wel een kunstwerk neergezet. Vanwege de eigenzinnige nummers van Queen, maar zeker ook vanwege de zeer sterke uitvoering van Rock4.


20

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

Exclusieve lezersactie met Weekblad Regio Oss en onderstaande theaters

Markt 32 Uden T (0413) 256110 www.markantuden.nl

Grotestraat 62-66 Cuijk T (0485) 315107 www.schouwburgcuijk.nl Zaterdag 20 april 2013 Aanvang: 20.15 uur Entree: € 22,22 THEATERPARELTJE VAN KOEFNOEN-KANONNEN SANNE WALLIS DE VRIES & PAUL GROOT

ADÈLE

Theaterfenomeen Adèle Bloemendaal werd in januari 80 jaar. Reden voor een hommage aan de zangeres, actrice, cabaretière, maar bovenal een eersteklas theatermaakster, gebracht door de Koefnoen-kanonnen Paul Groot en Sanne Wallis de Vries. Zij hebben gekozen voor een mengvorm van liedjes, anekdotes, dialogen, flarden geschiedenis en persoonlijke herinneringen. Piano: Martin van Dijk. De voorstelling is door pers en publiek lyrisch ontvangen. ‘Meer dan schitterende hommage.’ (…) Sublieme ode…’ (…) Prachtig eerbetoon aan theatraal fenomeen.’ (…) Geestig en ontroerend.’ (…) ‘Liefdevolle en fenomenale ode.’

Vrijdag 26 april 2013 Aanvang: 20.15 uur Entree € 24,75

BERGET LEWIS - BLOOMING

Berget Lewis zit in de bloei van haar leven en bestormt dit seizoen de theaters opnieuw met een wervelende show. Met haar ontwapende persoonlijkheid en een stem als een kanon geeft ze haar publiek een avond om nooit te vergeten. Berget vertelt over de keuzes die ze heeft moeten maken om weer te kunnen bloeien en daarom weet zij nu precies wie ze is en wat ze wil! Deze keer zal Berget u verrassen met een aantal nieuwe liedjes en anekdotes. Is er iets wat zij niet beheerst? Het antwoord is simpel: nee. Berget is Blooming tot de allerlaatste noot.

Raadhuislaan 14 Oss T (0412) 648922 www.lievekamp.nl

Stadhuisplein 7 Veghel T (0413) 342555 www.blauwekei.nl

Vrijdag 12 april 2013 Aanvang: 20.15 uur Entree: € 11,25

Vrijdag 12 april 2013 Aanvang: 20.15 uur Entree € 22,50

VAN BERINI TOT SOLEX

KRAMER VS KRAMER

DE MOOISTE LIEDJES VAN MARJOLEIN MEIJERS

MET RICK ENGELKES, PIA DOUWES E.A.

Marjolein Meijers was het leeuwendeel van deze jaren de helft van het cabaretduo De Berini’s. In haar programma ‘Van Berini tot Solex’ leidt ze u deze avond door haar muzikale leven. Van Ierse traditionals, langs de Amerikaanse Western Swing tot de vette onvervalste Cayun. Het geheel wordt omlijst met smeuïge verhalen, ontroerende achtergronden en een vette Rotterdamse lach. Een echte aanrader!

www.adelebloemendaal.nl

MAIL & WIN!

MAIL & WIN!

Schouwburg Cuijk verloot 2 x 2 vrijkaarten voor Adèle op zaterdag 20 april 2013! Vul vóór 4 april 2013 het actieformulier in op www.schouwburgcuijk.nl/actie (actiecode: ADEL) en beschrijf waarom u graag vrijkaarten deze bijzondere voorstelling wilt ontvangen.

Maak kans op tickets voor dit swingende theaterconcert! Markant geeft 3 x 2 tickets weg. Stuur vóór donderdag 18 april een e-mail met uw naam, adresgegevens en telefoonnummer naar actie@markantuden.nl o.v.v. Mail & Win.

Winnaars krijgen via een e-mail persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Workshop Mediawijsheid Facebook als basis voor mediawijsheid. Bijna iedereen die actief was op Hyves is naar het nieuwe socialmediakanaal ‘Facebook’ verhuisd. Maar kennis van het platform, de omgangsvormen én de valkuilen is noodzakelijk voor iedereen die met kinderen/ jongvolwassenen te maken heeft. Daarvoor hoef je alleen maar aan ProjectX Haren te denken. De workshop ‘Mediawijsheid’ spitst zich daarop toe; het is een interactieve workshop die door een gediplomeerd mediawijsheidcoach, Gemma Steenman, gegeven wordt. DOELGROEP | Ouders/verzorgers/onderwijzers en ondersteunend personeel MEDIAWIJSHEID MIDDAG | 15 MEI aanvang 13.30 uur. KOSTEN | % 45, P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur. Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia

WIN VRIJKAARTEN!

Theater De Lievekamp geeft 2 x 2 vrijkaarten weg voor Marjolein Meijers op vrijdag 12 april om 20.15 uur. Geef vóór 1 april antwoord op de volgende vraag: Welk duo geeft op 14 mei een theaterconcert in de Grote Zaal? Stuur het uw antwoord per e-mail naar info@lievekamp.nl. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Winnaars ontvangen persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Joanna gaat op zoek naar haar eigen identiteit en laat haar man Ted en zevenjarige zoontje Billy alleen achter. Ted raakt zijn baan kwijt, omdat hij de zorg voor Billy en zijn werk niet kan combineren. De scheiding wordt uitgesproken, maar ondertussen groeit de liefde tussen vader en zoon. Na een jaar komt Joanna plotseling terug en eist de voogdij over Billy op. En dát kan Ted natuurlijk niet laten gebeuren. Kramer vs Kramer was als film een onvoorstelbare hit. Het is het ultieme verhaal van een scheidingsdrama. Na Blind Vertrouwen en Eten met vrienden (kregen respectievelijk een 8,7 en 8,4 van het Veghelse publiek), komt Rick Engelkes nu met een hartverscheurend relatiedrama met een kind in de hoofdrol.

WIN TWEE VRIJKAARTEN!

Theater De Blauwe Kei geeft 2 x 2 vrijkaarten weg voor de voorstelling Kramer vs Kramer op vrijdag 12 april om 20.15 uur. Geef vóór 8 april antwoord op de volgende vraag: Wie speelde de rol van Joanna in de filmversie van Kramer vs Kramer? Stuur uw antwoord per e-mail naar info@blauwekei.nl of per post (Postbus 103, 5460 AC Veghel). Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden. Winnaars krijgen persoonlijk bericht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Workshop Twitter voor ondernemers Twitter is de laatste tijd steeds meer in beeld gekomen via de traditionele media. Steeds meer ondernemers zien het nut en de noodzaak van Twitter in hun communicatiemix in. Via Twitter kun je laten zien wie je bent en waar je voor staat. In deze workshop leer je hoe je zakelijk gezien Twitter effectief kunt inzetten. DOELGROEP | Ondernemers en zelfstandigen die kennis hebben van de verschillende socialmediakanalen en Twitter in willen zetten in hun zakelijke communicatie. TWITTER VOOR ONDERNEMERS | keuze uit de volgende data: AVOND | 23 APRIL aanvang 19.00 uur MIDDAG | 25 APRIL aanvang 13.30 uur KOSTEN | % 95, P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur. Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia


Editie 13 woensdag 27 maart 2013

21

ADVERTENTIE

MEER DAN 1000 FIETSEN OP VOORRAAD Foto’s kunnen afwijken. Zet- en drukfouten voorbehouden. Bij alle aanbiedingen: vraag naar de voorwaarden.

Met ruim 1200 m2 de meest complete fietsspeciaalzaak van Brabant!

Lentebeurt Maak een afspraak voor een complete lentebeurt. Inclusief wasbeurt van 12.50 (met wassen, drogen, ontvetten, waxen en smeren) v.a.

Schoenen Helmen Onderkleding

-10%

29.50 3 jaar diefstalverzekering bij aankoop van een nieuwe stadsfiets Nu :

GRATIS

GRATIS Kledingpakket naar keuze ter warde van 100 euro bij aankoop van een nieuwe racefiets.

12.00 -17.00 uur

2e Paasdag

OPEN aanbiedingen geldig woensdag 27 maart t/m woensdag 3 april

Wasbeurt Na de pekeltijd

12.50 Electrische fietsen kortingen Nu tot:

550.Uebler X21 nano Groot draagvermogen in klein, inklapbaar formaat! Draagvermogen 60 kg Nu

5 1 5 .-

Obrechtstraat 19 Oss T 0412 40 38 78 www.bikeplus.nl


22

Workshop LinkedIn gevorderden LinkedIn is hét zakelijke netwerk als we praten over social media in de B2B sfeer. Gevorderden hebben al langere tijd een profiel en maken ook geregeld gebruik van LinkedIn en de mogelijkheden die het platform biedt. De Company Page van het bedrijf waar je voor werkt, vacatures plaatsen en personeel vinden en andere handige zaken die LinkedIn biedt. DOELGROEP | zakelijke gebruikers die meer willen met LinkedIn LINKEDIN GEVORDERDEN | keuze uit de volgende data: AVOND | 16 APRIL aanvang 19.00 uur MIDDAG | 18 APRIL aanvang 13.30 uur KOSTEN | % 95, P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur. Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

Workshops LinkedIn beginners LinkedIn is hét zakelijke netwerk als we praten over social media in de B2B sfeer. Het is een enorm krachtige tool om zakelijke contacten te leggen en te onderhouden, maar het is ook uitermate geschikt om nieuwe opdrachten te verwerven, je expertise te laten zien en voor werkzoekenden de ideale plek om die nieuwe uitdaging te vinden. DOELGROEP | zakelijke gebruikers die beginnen met LinkedIn LINKEDIN BEGINNERS | keuze uit de volgende data: AVOND | 9 APRIL aanvang 19.00 uur MIDDAG | 11 APRIL aanvang 13.30 uur KOSTEN | % 95, P.P. duur van de workshop is ongeveer 3 uur. Meer informatie en inschrijven: www.dewinter.nl/socialmedia


Pagina7EEKBLAD2EGIO/SS "EZOEKADRESSEN <'EMEENTEHUIS2AADHUISLAAN '-/SS / PENINGSTIJDEN WERKDAGEN UUR$EBALIESHEB BEN AFWIJKENDE OPENINGSTIJ DEN ZIEONDERAAN <-ILIEUSTRAAT -AASKADE +$/SS <-USEUM*AN#UNEN -OLENSTRAAT '#/SS <'EMEENTEREINIGING 3INGEL NR 06/SS <3TADSARCHIEF 0EPERSTRAAT #:/SS <7ERKPLEIN-AASLAND 2AADHUISLAAN /SS 0OSTBUS !%/SS

NUMMER WOENSDAGMAART

7IJKCENTRUMENWONINGBOUW VOOR3CHADEWIJK

6ANAPRILTOTJULI

"URGERZAKENEXTRAOPENINGSTIJDEN 6AN DINSDAG APRIL TOT EN METDINSDAGJULIISDEAFDE LING "URGERZAKEN OOK OP DINSDAGAVONDOPENTOT UUR $IT GELDT NIET VOOR AAN GIFTE VAN GEBOORTE OVERLIJ

DEN ERKENNING EN HUWELIJK 5 KUNT ALLEEN TERECHT ALS U EEN AFSPRAAK HEEFT GEMAAKT VIADEWEBSITE WWWOSSNLAFSPRAKEN

-ETDEBUSNAARHETZIEKENHUIS 6ANAF APRIL KUNT U RECHT STREEKSMETDEBUSLIJNEN¯ /SS 5DEN %INDHOVENNAAR ZIEKENHUIS "ERNHOVEN 7ILT U DE VERTREKTIJDEN WETEN +IJK DANOP

WWWNL

OF WWWARRIVANL

0OSTADRES <0OSTBUS "!/SS <% MAILGEMEENTE /SSNL <&AX;= 4ELEFOON !LGEMEENTELEFOONNUMMER /VERIGETELEFOONNUMMERS #OMPOSTERING ;= -ILIEUSTRAAT ;= -USEUM*AN#UNEN ;= 3TADSARCHIEF ;= /PENINGSTIJDEN 'EMEENTEHUIS/SS "ALIES <"URGERZAKEN VRIJEINLOOPWERKDAGEN UUR /P AFSPRAAK WERK DAGEN  UUR DON DERDAGTOTUUR <0UBLIEKSVOORLICHTING WERKDAGEN  UUR DONDERDAGTOTUUR <:ORGPLEIN 76' #ASH 7MO -INIMABE LEID WERKDAGEN  UUR <7ERKPLEIN-AASLAND WERKDAGEN  UUR DINSDAGTOTUUR <"OUWEN -ILIEUEN ,EEFOMGEVING VRIJEINLOOPWERKDAGEN UUR /P AFSPRAAK WERK DAGEN UUR <'EMEENTEREINIGING WERKDAGEN  EN UUR <-ILIEUSTRAAT WOENSDAG TM VRIJDAG VAN  UUR ZATERDAG UUR <-USEUM*AN#UNEN DINSDAG TM ZONDAG UUR <3TADSARCHIEF DINSDAG TM DONDERDAG UUR 7EBSITE -EEROVERDEGEMEENTE/SSVINDT UOPDEWEBSITEWWWOSSNL /SS!CTUEELWORDTSAMENGESTELD DOORAFDELING#OMMUNICATIEVAN DE GEMEENTE /SS ONDER VERANT WOORDELIJKHEID VAN HET COLLEGE VAN "7 EN STAAT LOS VAN HET REDACTIONELEBELEIDVANDITWEEK BLAD

-ETDESLOOPVANEENMUURTJE GAVEN WETHOUDERS $E "RUIJN EN(OEKSEMAL ENDIRECTEUR "RABANT7ONEN #AROOL -EIJS

R MAANDAG MAART HET STARTSEIN VOOR DE PLANNEN IN DE ,EEUWERIKSTRAAT $E -ARIA 'ORETTISCHOOLWORDTVERBOUWD

TOTWIJKCENTRUMVOOR3CHADE WIJK .AAST DE SCHOOL BOUWT "RABANT7ONEN APPARTEMEN TENENWONINGEN

6ERHUIZINGZIEKENHUIS"ERNHOVEN /P ZATERDAG EN ZONDAG MAARTVERHUIST"ERNHOVEN /SS NAAR HET NIEUWE ZIEKEN HUISIN5DEN$EHULPVERLENING INHETWEEKENDVANDEVERHUI ZINGISAANGEPAST7AARKUNTU TERECHTTIJDENSDEVERHUIZING

UUR GEOPEND )N DE MAAND APRIL GAAN PATIpNTEN UIT /SS NAAR DE POLIKLINIEK IN 5DEN $IE MAAND WERKT "ERNHOVEN AAN DE VERBOUWING VAN DE POLIKLINIEKIN/SS$IEGAATOP MEIWEEROPEN-EERINFORMA TIEHIEROVERINHETARTIKELOVER HET 0OLIKLINISCH $IAGNOSTISCH #ENTRUMOPDEZEPAGINA

(OEZITHETMETSPOEDEISENDE HULP 6OOR SPOEDEISENDE HULP KUNT UINHETWEEKENDVANEN MAART GEBRUIK MAKEN VAN DE ZIEKENHUIZEN IN DE REGIO /P MAANDAG APRIL OM UUR GAAT DE 3POEDPOST IN HET ZIE KENHUIS IN 5DEN OPEN $AAR WERKEN DE HUISARTSENPOST EN SPOEDEISENDEHULPSAMEN

7AAR VINDEN BEVALLINGEN PLAATS 4OTENMETZATERDAGMAART VINDEN BEVALLINGEN PLAATS IN HET ZIEKENHUIS IN 6EGHEL /P ZONDAGMAARTVANAF UURZIJNBEVALLINGENINHETZIE KENHUISIN5DEN

7ATGEBEURTERMETDEPOLIKLI NIEK $E POLIKLINIEK IN /SS IS TOT EN METDONDERDAGMAART

-OET IK VOOR BLOEDAFNAME VOORTAANNAAR5DEN /OK NA DE VERHUIZING VAN "ERNHOVEN NAAR 5DEN KUNT

U VOOR BLOEDAFNAME TERECHT IN /SS 6ANAF DINSDAG APRIL VINDTUDEPRIKPOSTVOORBLOED AFNAMEBIJDE(UISARTSENPOST /SS AAN DE *OANNES :WIJSEN LAAN -EERWETEN (EBTUVRAGENOVERDEVERHUI ZING(ETANTWOORDVINDTUOP WWWBERNHOVENNLNIEUW BOUWFAQ)SHETANTWOORDOP UW VRAAG ER NIET BIJ 3TEL UW VRAAGDANVIA TELEFOON;= MAIL COMMUNICATIE BERNHOVENNL TWITTER ONDERVERMELDINGVANBERN HOVEN

0OLIKLINIEKENHUISARTSENPOST )N /SS HOUDEN SPECIALISTEN SPREEKUUR IN HET 0OLIKLINISCH $IAGNOSTISCH #ENTRUM (ET CENTRUMISALLEENOPDEBEGANE GROND VAN DE OUDE VERPLEEG STERSFLAT$E(UISARTSENPOST/SS BLIJFTVOORLOPIGOPDEPLEKWAAR HETALZAT(ETOUDEZIEKENHUIS WORDTGESLOOPT!LLEENDEKAPEL BLIJFTSTAAN$ATGELDTOOKVOOR

DEGEBOUWENVAN'':$EREST VANHETTERREINKRIJGTEENNIEU WE BESTEMMING $AAR KRIJGEN POLIKLINIEK EN HUISARTSENPOST STRAKS EEN NIEUWE PLEK6ERDER KOMTERWONINGBOUW :ESTIENSPECIALISMEN 6ANAF MEI HOUDEN ZESTIEN SPECIALISMEN SPREEKUUR IN HET TIJDELIJKE 0OLIKINISCH $IAGNOS TISCH #ENTRUM IN DE OUDE VER PLEEGSTERSFLAT 0ER SPECIALISME IS HET AANTAL SPREEKUREN VER SCHILLEND (ET GAAT OM DE VOL GENDESPECIALISMENALGEMENE CHIRUGIE ANESTHESIEPRE OPERATIEF SPREEKUUR CARDI OLOGIE DERMATOLOGIE GERIATRIE INTERNE GENEES KUNDEMAAG LEVER DARM +./ KINDERGENEESKUNDE LONGGENEESKUNDE NEU

/PRIT/SSRICHTING´S (ERTOGENBOSCHDICHT 2IJKSWATERSTAATVOERTDONDERDAGAPRILVANTOT UURWERKZAAMHEDENUITAANDE!4IJDENSDEZEWERKZAAM HEDENISOPRIT/SSNAARDE!RICHTING³S (ERTOGENBOSCH AFGESLOTENVOORHETVERKEER(ETVERKEERWORDTOMGELEIDMET BORDEN"IJSLECHTWEERKUNNENDEWERKZAAMHEDENMOGELIJK GEENDOORGANGVINDENENWORDENZEOPNIEUWINGEPLAND -EERINFORMATIE (EEFTUVRAGENOVERDEWERKZAAMHEDEN+IJKOPWWWRIJKS WATERSTAATNLOFWWWVANANAARBETERNLOFBELMETDEGRATIS INFORMATIELIJN 

.IEUWEPOLIKLINIEK"ERNHOVEN/SSOPENTOPMEI )N HET WEEKEND VAN EN MAARTVERHUISTHETZIEKEN HUIS UIT /SS NAAR 5DEN )N DE MAANDAPRILISDEPOLIKLINIEKOP HET ZIEKENHUISTERREIN AAN DE *OANNES :WIJSENLAAN GESLOTEN $IETIJDGEBRUIKT"ERNHOVENOM DE OUDE VERPLEEGSTERSFLAT TE VERBOUWENTOTEEN0OLIKLINISCH $IAGNOSTISCH #ENTRUM $AT GAATOPMEIOPEN

7ERKAANDEWEG

4ENTOONSTELLINGOVER/SSEMIDDENSTAND

ROLOGIENEUROCHIRURGIE OOG HEELKUNDE ORTHOPEDIE PLASTISCHE CHIRURGIE MEDI SCHE PSYCHOLOGIE REUMATO LOGIE ENUROLOGIE 4USSEN HAAKJESSTAATHOEVEELDAGDELEN OCHTEND OF MIDDAG HET SPE CIALISME PER WEEK SPREEKUUR HEEFT 3PREEKUURBIJTOERBEURT $E SPECIALISTEN VAN ZIEKENHUIS "ERHOVEN ROULEREN MET HUN SPREEKUUR OVER DE LOCATIES IN /SS 5DENEN6EGHEL:OKANHET ZIJNDATEENSPECIALISTMAAREEN KEER IN DE VIER WEKEN SPREEK UURHOUDTIN/SS)NDEANDERE WEKEN HOUDEN ZIJN COLLEGA´S SPREEKUUR$ANKANEENPATIpNT ER VOOR KIEZEN OM HET SPREEK UURVANDEEIGENSPECIALISTIN 5DENTEBEZOEKEN

6ANAFMAARTISINHET3TADS ARCHIEF/SSINDEENTREERUIMTE EENNIEUWETENTOONSTELLINGTE ZIEN±6OORGEDANEDIENSTENEN LEVERANTIpN²$E/SSEMIDDEN STAND HONDERD JAAR GELEDEN )N DEZE TENTOONSTELLING ZIJN NOTA´S FOTO´SENHANDELSCORRES PONDENTIETEZIENVAN*ACOBUS #OX HOEPELFABRIKANT EN HAN

DELAARINONDERANDEREBOUW MATERIALEN EN BRANDSTOFFEN $EZE STUKKEN UIT ¯ GEVEN EEN MOOI BEELD VAN DE MIDDENSTAND IN /SS VAN EEN EEUWGELEDEN$ETENTOONSTEL LINGISTEZIENTOTJUNI WWWSTADSARCHIEFOSSNL


Pagina/FFICIpLEBEKENDMAKINGEN +ORTNIEUWS

5ITSCHRIJVINGUIT'"! 5ITONDERZOEKVANDEAFDELING"URGER ZAKEN IS GEBLEKEN DAT ONDERSTAANDE PERSONEN NIET MEER WONEN OP HET ADRES WAAR ZIJ VOLGENS DE GEMEENTE LIJKE BASISADMINISTRATIE STAAN INGE SCHREVEN (ET COLLEGE HEEFT BESLOTEN DEBIJHOUDINGVANDEPERSOONSLIJSTEN VANDEZEPERSONENOPTESCHORTEN$IT BETEKENTDATZIJDAARDOORFORMEELNIET MEER OP DAT ADRES STAAN INGESCHRE VEN Ã&#x20AC;VAN)REN !7  3INGEL ¯DATUMBESLUIT  Ã&#x20AC;-ULDER !%  ,EYGRAAF DATUMBESLUIT  Ã&#x20AC;*EZIOROWSKI 4"  "ROEKSTRAAT DATUM BESLUIT  Ã&#x20AC;! NWAR "ARRE -OHAMED  3CHAPEDREEFDATUMBESLUIT  Ã&#x20AC;(USSEIN &ATOEH !NWAR  3CHAPEDREEFDATUMBESLUIT  "EZWAAR /P GROND VAN DE !LGEMENE 7ET "ESTUURSRECHT KAN EEN BELANGHEB BENDE TEGEN DIT BESLUIT BEZWAAR MAKENBIJHETCOLLEGE$ETERMIJNVOOR HET INDIENEN VAN EEN BEZWAARSCHRIFT IS ZES WEKEN EN VANGT AAN mmN DAG NADEDATUMVANDEZEPUBLICATIE(ET ONDERTEKENDEBEZWAARMOETBEVATTEN DENAAMENHETADRESVANDEINDIENER DEDATUMENEENOMSCHRIJVINGVANHET BESLUITWAARTEGENHETBEZWAARSCHRIFT ZICHRICHT/OKMOETDEBEZWAARMAKER GEMOTIVEERDAANGEVENWAAROMHIJOF ZIJHETNIETEENSISMETHETBESLUIT(ET BEZWAARSCHRIFT MOET WORDEN GERICHT AAN HET COLLEGE POSTBUS  "! /SS6OORMEERINFORMATIEKUNTUCON TACT OPNEMEN MET DE AFDELING "UR GERZAKEN TELEFOON

2AADENDAAD "%3,5)4%.,)*34 2!!$36%2'!$%2).' -!!24 'EMEENSCHAPPELIJKE REGELING /MGEVINGSDIENST"RABANT.OORD 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERS TOT HET VERLENEN VAN TOE STEMMINGAANHETCOLLEGEVANBURGE MEESTERENWETHOUDERSTOTHETTREFFEN VAN DE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING /MGEVINGSDIENST "RABANT .OORD IS UNANIEMAANGENOMEN +ADERNOTA 'EMEENSCHAPPE LIJKE2EGELING+LEINSCHALIG#OLLECTIEF 6ERVOER"RABANT.OORDOOST 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERS %ENPOSITIEVEZIENSWIJZEGEVENOPDE ALGEMENESTREKKINGVANDECONCEPT +ADERNOTA VAN DE 'EMEEN SCHAPPELIJKE 2EGELING +LEINSCHALIG #OLLECTIEF 6ERVOER "RABANT .OORD OOST +ENNIS NEMEN VAN DE INWONERSBIJ DRAGETERHOOGTEVAN` (ET BESLUIT VAN DE GEMEENTE /SS VOORLEGGEN AAN HET !LGEMEEN "ESTUUR VAN DE 'EMEENSCHAPPELIJ KE2EGELING'2 +#6 ISUNANIEMAAN GENOMEN'ARANTSTELLINGSTICHTING /SS#ULTUREELUITVOERINGEN 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERSTOTDEKOSTENVANDEGARANT STELLINGAANDESTICHTING/SS#ULTUREEL VOORDEUITVOERINGVANDEMUSICALOVER 4ITUS"RANDSMA ` TENLASTETE BRENGENVANDEPOSTONVOORZIEN ISUNANIEMAANGENOMEN "ELEIDSKADER6EILIGHEIDSREGIO 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERSTOTHETGEVENVANEENPOSI TIEVE ZIENSWIJZE OP HET "ELEIDSKADER VANDE6EILIGHEIDSREGIO"RABANT .OORDMETDEVOLGENDEKANTTEKENIN GEN INDIEN GENOMEN MAATREGELEN NIET REALISEERBAAR BLIJKEN DIENEN HIER VOOR ALSNOG ANDERE BEZUINIGINGS VOORSTELLENINDEPLAATSKOMEN DE6EILIGHEIDSREGIO ZAL BIJ DE FINALE UITWERKINGNADERTOELICHTENWATHET EFFECT VAN DE BEZUINIGINGSMAATRE GELENISOPDESPECIFIEKEVEILIGHEIDS RISICO´S IN DE REGIO ZODAT DUIDELIJK WORDTDATDEMATERIpLEENPERSONELE INZETHIEROPZIJNAFGESTEMD ISUNA NIEMAANGENOMEN 6OORJAARSNOTA''$ 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERS TOT HET !LGEMEEN "ESTUUR VANDE''$(ARTVOOR"RABANT EEN POSITIEVE ZIENSWIJZE TE GEVEN OVER DE INHOUDELIJKE KOERS VAN DE 6OORJAARSNOTA''$(ART EEN NEGATIEVE ZIENSWIJZE TE GEVEN OVERVOORGESTELDEVERWERKINGINDE BEGROTING''$(ARTVOOR"RA BANT

TEADVISEREN ADE INWONERSBIJDRAGE VOOR DE REGIO "RABANT .OORDOOST OP HETNIVEAUVANTEHOUDEN TEWETEN` PERINWONER BDE BIJDRAGE VOOR DE *EUGDGE ZONDHEIDSZORG  JARIGEN OP HET NIVEAU VAN TE HOU DEN VOOR DE GEMEENTE /SS ` IS UNANIEM AANGE NOMEN +ADERNOTA 7ERKVOORZIENING SCHAP.OORDOOST "RABANT 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERSTOT EENPOSITIEVEZIENSWIJZETEGEVENOP DE CONCEPT +ADERNOTA VAN HET 7ERKVOORZIENINGSCHAP .OORDOOST "RABANT HET 7ERKVOORZIENINGSCHAP TE VER ZOEKEN DE +ADERNOTA AAN TE PASSEN AAN DE CONTOUREN VAN DE 0ARTICIPATIEWET ZOALS OP DECEM BER JL DOOR DE 3TAATSSECRETARIS AAN DE4WEEDE+AMERBEKENDGEMAAKT KENNIS TE NEMEN VAN DE INWONERS BIJDRAGE TER HOOGTE VAN ` PER INWONER IS UNANIEM AANGENO MEN :IENSWIJZE+ADERNOTA"RABANTS (ISTORISCH)NFORMATIECENTRUM 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERSTOT EENPOSITIEVEZIENSWIJZETEGEVENOP DE+ADERNOTAVANDEGEMEEN SCHAPPELIJKE REGELING "RABANTS (IS TORISCH)NFORMATIECENTRUM KENNIS TE NEMEN VAN DE /SSE BIJ DRAGE AAN HET "()# VAN ` IN ISUNANIEMAANGENOMEN "ELEIDSKADER  2EGIONAAL "UREAU LEERPLICHT EN VOORTIJDIG SCHOOLVERLATEN "RABANT .OORDOOST 2","./ 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERS TOT EEN POSITIEVE ZIENSWIJZE TE GEVEN OP DE "ELEIDSNOTA 2", "./ ³ ³ OM DEZE BIJ DE BEGROTING VOOR TEKUNNENBETREKKEN ISUNANIEM AANGENOMEN +ADERBRIEF 2EGIONAAL VEILIG HEIDSHUIS-AASEN,EIJGRAAF 6OORSTEL VAN BURGEMEESTER EN WET HOUDERSTOT EENPOSITIEVEZIENSWIJZETEGEVENOP DE CONCEPT KADERBRIEF VAN DE STICHTING 2EGIONAAL VEILIGHEIDSHUIS -AASEN,EIJGRAAF KENNIS TE NEMEN VAN DE /SSE BIJ DRAGE AAN HET 26-, IN VAN ` 2EGIONAAL 6EILIGHEIDS HUIS EN ` .AZORG VEEL PLEGERSVEILIGHEIDSHUIS ISUNANIEM AANGENOMEN $E LIJST INGEKOMEN STUKKEN WORDT METINACHTNEMINGVANDEVOLGENDE WIJZIGINGEN CONFORM VOORGESTELD AFGEHANDELD Ã&#x20AC;/P VERZOEK VAN DE FRACTIE VAN "ETER /SSZALHETANTWOORDVANHETCOLLEGE OP DE VRAGEN VAN "ETER /SS OVER DE /:" BRIEFNUMMER)) GEAGENDEERD WORDENVOORDE2AADSADVIESCOMMIS SIE$EFRACTIEWILGRAAGANTWOORDOP DE VRAAG WAAROM DE WOORDVOERDER VAN DE GEMEENTE /SS DE UITSPRAAK DEEDDATERGEENNOODZAAKISTOTHET VERHOGENVANDE/:"IN/SS Ã&#x20AC;/P VERZOEK VAN DE FRACTIE VAN $ ZAL DE BRIEF VAN - 3ELLENRAAD OVER RECLAMEHEFFING BRIEFNUMMER ) GEAGENDEERDWORDENVOORDE2AADS ADVIESCOMMISSIE $E FRACTIE WIL DE MENING VAN DE ANDERE FRACTIES HOREN OVER DE RECLAMEHEFFING DE VOORTGANG DEEVALUATIEENDENUTEN NOODZAAKERVAN "ESLUITEN TEN AANZIEN VAN MOTIES VREEMDAANDEORDEVANDEDAG Ã&#x20AC;-OTIE VAN DE FRACTIES 'ROEN,INKS EN 0VD! OVER ZONNEPANELEN OP HET BEDRIJVENTERREIN(EESCH WESTIS UNANIEMAANGENOMEN

%VENEMENTENVERGUNNING 6%2,%%.$ $E "URGEMEESTER HEEFT BESLOTEN OM OPGRONDVANARTIKELVANDE!LGE MENE 0LAATSELIJKE 6ERORDENING VAN DEGEMEENTE/SS EENEVENEMENTEN VERGUNNING TE VERLENEN VOOR DE HIER ONDER GENOEMDE EVENEMENTEN !AN DE VERGUNNINGEN ZIJN VOORSCHRIFTEN VERBONDEN TER BESCHERMING VAN DE OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID EN TER VOORKOMING DAN WEL BEPERKING VAN OVERLAST$EVERMELDEDATUMISDEDAG WAAROP DE VERGUNNING IS VERZONDEN (ET IS MOGELIJK OM DEZE VERGUNNIN GENINTEZIEN6RIJEINLOOP/PWERKDA GENVANTOTUURBIJDEBALIE VAN"OUWEN -ILIEUEN,EEFOMGEVING /PAFSPRAAK/PWERKDAGENVAN TOT UUR %EN AFSPRAAK MAAKT U VIA WWWOSSNL :O WEET U VOORAF OP WELKETIJDUAANDEBEURTBENT"ELLEN KANOOK

"ERGHEM Ã&#x20AC;HET PLAATSEN VAN EEN FEESTTENT OP KONINGINNEDAG -EESTER'IELEN PLEIN  (ETEVENEMENTZALGEHOUDENWORDEN OPAPRILTMAPRILVAN UURTOTUUR ,ITHOIJEN Ã&#x20AC;&EESTMARKT !KTIEPOP ROMMEL MARKTED 0RELAATVANDE"ERGH PLEIN ,ITHOJIEN  (ETEVENEMENTZALGEHOUDENWORDEN OPJUNITMJUNI -AREN +ESSEL Ã&#x20AC;4OERNOOI-ENNUS 3PORTPARK±DE ,IESDAAL²  (ETEVENEMENTZALGEHOUDENWORDEN OPMEITMJUNIVAN UURTOTUUR 4EGEN EEN BESLUIT KUNNEN BELANG HEBBENDEN INGEVOLGE ARTIKEL VAN DE!LGEMENEWETBESTUURSRECHT BIN NENZESWEKENNADEDAGWAAROPDIT BESLUIT IS VERZONDEN EEN BEZWAAR SCHRIFT INDIENEN (ET BEZWAARSCHRIFT DIENT GEMOTIVEERD TE ZIJN EN TE WOR DEN GERICHT AAN HET COLLEGE VAN BUR GEMEESTER EN WETHOUDERS VAN /SS 0OSTBUS "!/SS(ETINDIENEN VAN EEN BEZWAARSCHRIFT HEEFT GEEN SCHORSENDE WERKING (IERTOE KUNT U ALSUTEVENSEENBEZWAARSCHRIFTHEEFT INGEDIEND DE VOORZIENINGENRECHTER VERZOEKENOMEENVOORLOPIGEVOORZIE NINGTETREFFEN$EVOORZIENINGENRECH TER KAN EEN VOORLOPIGE VOORZIENING TREFFEN INDIEN ONVERWIJLDE SPOED GELET OP UW BELANGEN DAT VEREIST $IT VERZOEK MOET WORDEN INGEDIEND BIJ DE VOORZIENINGENRECHTER VAN DE 2ECHTBANK /OST "RABANT 0OSTBUS  -! ³S (ERTOGENBOSCH 6OOR HET INDIENEN VAN EEN VERZOEK OM VOORLOPIGE VOORZIENING ZIJN GRIF FIERECHTENVERSCHULDIGD

7ETMILIEUBEHEER -%,$).' $//2 %%. ).2)#(4).' 7!!26//2!,'%-%.%2%'%,3'%, $%. %RISEENMELDINGTOTHETOPRICHTENOF TOTHETVERANDERENVANEENINRICHTING OF HET VERANDEREN VAN DE WERKING DAARVANINGEDIEND /SS Ã&#x20AC;DOOR+AAL-ASTEN"6 VOORHETVERAN DERENVANEENMETAALCONSTRUCTIEBE DRIJFAANHETADRES'ASSTRAAT /OST !( )NZAGE $E MELDING EN ANDERE STUKKEN DAAR OVER LIGGEN VOOR IEDEREEN TER INZAGE BIJ DE BALIE VAN "OUWEN -ILIEU EN ,EEFOMGEVING IN HET GEMEENTEHUIS 2AADHUISLAAN IN /SS 6OOR INZAGE IN DE STUKKEN KUNT U EEN AFSPRAAK MAKENVIAWWWOSSNL"ELLENKANOOK 

/MGEVINGSVERGUNNING REGULIEREPROCEDURE ).'%$)%.$ 6OLGENS ARTIKEL VAN DE 7ET ALGE MENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT MOETEN AANVRAGEN DIE VOORBEREID MOETEN WORDEN MET DE REGULIERE VOORBEREIDINGSPROCEDURE BEKEND WORDEN GEMAAKT ZODAT INWONERS OP DE HOOGTE ZIJN VAN BIJ DE GEMEENTE INGEDIENDE AANVRAGEN (ET GAAT OM AANVRAGENOMEENOMGEVINGSVERGUN NING $E VERMELDE DATUM IS DE DAG WAAROPDEAANVRAAGISINGEDIEND$E AANVRAGEN MOETEN NOG BEHANDELD WORDEN (ET IS NIET ZEKER OF ZE KUN NEN DOORGAAN 5 KUNT TEGEN DE AAN VRAGEN GEEN BEZWAREN INDIENEN (ET IS WEL MOGELIJK OM DEZE AANVRAGEN INTEZIEN6RIJEINLOOP/PWERKDAGEN VANTOTUURBIJDEBALIEVAN "OUWEN -ILIEUEN,EEFOMGEVING/P AFSPRAAK/PWERKDAGENVANTOT UUR %EN AFSPRAAK MAAKT U VIA WWWOSSNL:OWEETUVOORAFOPWELKE TIJD U AAN DE BEURT BENT "ELLEN KAN OOK )N DE AFGELOPEN PERIODE ZIJN DE VOL GENDEAANVRAGENINGEDIEND "ERGHEM Ã&#x20AC;HET UITBREIDEN VAN EEN BESTAANDE STALMETEENLIGBOXENSTALENEENSTRO HOK "URGEMEESTER6AN%RPSTR  ACTIVITEIT"OUWEN Ã&#x20AC;E EN OPBOUW AAN DE ACHTERZIJDE VAN DE WONING ,ANDBOUWLAAN   ACTIVITEIT"OUWEN Ã&#x20AC;H ETUITBREIDENVANDEWONINGENHET BOUWEN VAN EEN BERGING 3T 7ILLI BRORDUSSTRAAT   ACTIVITEI TEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRON DENBOUWWERKEN ,ITH Ã&#x20AC;HET GEDEELTELIJK SLOPEN EN HERBOU WENVERGROTEN VAN HET CLUBGEBOUW ENHETVERVANGENVANDELICHTMASTEN 6ALKSEWEG   ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDEN BOUWWERKEN

/SS Ã&#x20AC;BOUWEN VAN EEN WOONHUIS !MSTE LEINDSTRAAT   ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDEN BOUWWERKEN +APPEN Ã&#x20AC;HET PLAATSEN VAN EEN DAKKAPEL +ER SENLAAN   ACTIVITEIT "OU WEN Ã&#x20AC;HET BOUWEN VAN WOONEENHEDEN ,EEUWERIKSTRAAT  ACTIVITEIT "OUWEN Ã&#x20AC;HETWIJZIGENVANDEGEVELOPENINGEN ,UZACSTRAAT   ACTIVITEIT "OUWEN Ã&#x20AC;HET PLAATSEN VAN EEN ROOKRUIMTE -OLENWEG   ACTIVITEIT "OUWEN Ã&#x20AC;HETVERBOUWENVANEENOPSLAGRUIM TE HAL 2IJNSTRAAT  ACTIVI TEIT"OUWEN Ã&#x20AC;HET WIJZIGEN VAN DE BESTAANDE CON STRUCTIE IN DE WONING 5SSENSTRAAT   ACTIVITEIT"OUWEN 2AVENSTEIN Ã&#x20AC;HOOGTEBEVEILIGING KASTEELSEPOORT +ASTEELSEPLAATS   ACTIVITEI TEN"OUWEN 2IJKSMONUMENT Ã&#x20AC;HET AANBRENGEN VAN DRAINAGE NABIJ CS RAVENSTEIN 3ECTIE %   ACTIVITEIT 5ITVOEREN VAN EEN WERK OF WERKZAAMHEDEN "5)4%."%(!.$%,).''%34%,$ "URGEMEESTERENWETHOUDERSVAN/SS HEBBENVOORDEONDERSTAANDEPROJEC TEN DE AANVRAAG BUITEN BEHANDELING GESTELD$EVERMELDEDATUMISDEDAG WAAROP DE BESCHIKKING IS VERZONDEN (ET IS MOGELIJK OM DEZE BESCHIKKIN GENINTEZIEN6RIJEINLOOP/PWERKDA GENVANTOTUURBIJDEBALIE VAN"OUWEN -ILIEUEN,EEFOMGEVING /PAFSPRAAK/PWERKDAGENVAN TOT UUR %EN AFSPRAAK MAAKT U VIA WWWOSSNL :O WEET U VOORAF OP WELKETIJDUAANDEBEURTBENT"ELLEN KANOOK "ERGHEM Ã&#x20AC;HET AANLEGGEN VAN EEN WEEGBRUG 3PAANDERSTRAAT   ACTIVI TEIT -ILIEUNEUTRALE VERANDERING VAN EENINRICHTING /SS Ã&#x20AC;HET BOUWEN VAN EEN SCHUUR AAN DE BESTAANDE GARAGE :WERVEND %RF   ACTIVITEIT"OUWEN 4EGEN DE BESCHIKKING KAN INGEVOLGE ARTIKEL VAN DE !LGEMENE WET BESTUURSRECHT BINNEN ZES WEKEN NA DE DAG WAAROP DE BESCHIKKING IS VERZONDEN BEZWAAR WORDEN AANGE TEKEND (ETBEZWAARSCHRIFTDIENTGEMOTIVEERD TE ZIJN EN TE WORDEN GERICHT AAN HET COLLEGEVANBURGEMEESTERENWETHOU DERS VAN /SS 0OSTBUS  "! /SS (ETINDIENENVANEENBEZWAARSCHRIFT SCHORSTDEWERKINGVANDEBESCHIKKING NIET (EEFT U ER BELANG BIJ DAT DEZE BESCHIKKING NIET IN WERKING TREEDT DAN KAN EEN VOORLOPIGE VOORZIENING WORDENGEVRAAGD $E VOORZIENINGENRECHTER KAN EEN VOORLOPIGEVOORZIENINGTREFFENINDIEN ONVERWIJLDESPOEDGELETOPUWBELAN GEN DAT VEREIST $IT VERZOEK MOET WORDEN INGEDIEND BIJ DE VOORZIENIN GENRECHTER VAN DE 2ECHTBANK /OST "RABANT 0OSTBUS  -! ³S (ERTOGENBOSCH 6OOR HET INDIENEN VAN EEN VERZOEK OM VOORLOPIGE VOOR ZIENING ZIJN GRIFFIERECHTEN VERSCHUL DIGD 7ANNEER EEN VOORLOPIGE VOOR ZIENING WORDT AANGEVRAAGD TREEDT DEBESCHIKKINGPASINWERKINGNADAT HIEROVEREENBESLISSINGISGENOMEN "%3,)34%2-)*.6%2,%.'$ "URGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN /SS HEBBEN VOOR DE ONDERSTAANDE PROJECTEN DE BESLISTERMIJN MET DE DAARBIJGESTELDETERMIJNVERLENGD(ET ISMOGELIJKOMDEZEBESCHIKKINGENIN TE ZIEN 6RIJE INLOOP /P WERKDAGEN VANTOTUURBIJDEBALIEVAN "OUWEN -ILIEUEN,EEFOMGEVING/P AFSPRAAK/PWERKDAGENVANTOT UUR %EN AFSPRAAK MAAKT U VIA WWWOSSNL:OWEETUVOORAFOPWELKE TIJD U AAN DE BEURT BENT "ELLEN KAN OOK /VERLANGEL Ã&#x20AC;HET HERBOUWEN VAN EEN WOONHUIS METBIJGEBOUW -AASDIJK WEKEN ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDENBOUWWERKEN 6%2,%%.$).'%42/++%. "URGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN /SS HEBBEN VOOR DE ONDERSTAANDE PROJECTEN EEN OMGEVINGSVERGUNNING VERLEEND OF EEN OMGEVINGSVERGUN NINGINGETROKKEN$EVERMELDEDATUM IS DE DAG WAAROP DE BESCHIKKING IS VERZONDEN (ET IS MOGELIJK OM DEZE BESCHIKKINGENINTEZIEN6RIJEINLOOP /PWERKDAGENVANTOTUUR BIJ DE BALIE VAN "OUWEN -ILIEU EN ,EEFOMGEVING/PAFSPRAAK/PWERK DAGEN VAN TOT UUR %EN AFSPRAAK MAAKT U VIA WWWOSSNL :O WEETUVOORAFOPWELKETIJDUAANDE

BEURTBENT"ELLENKANOOK "ERGHEM Ã&#x20AC;HETBOUWENVANSTARTERSPATIOWO NINGEN "ILZEKRUIDTMEN&LUITE KRUIDTM  ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDEN BOUWWERKEN 5ITWEG Ã&#x20AC;HETPLAATSENVANEENHEKWERK (OES SENBOSLAANG ONG "ERGHEM  ACTIVITEIT"OUWEN Ã&#x20AC;GEDEELTELIJKE INTREKKING VERZOEK GEDEELTELIJK INTREKKEN VAN OMGE VINGSVERGUNNING W 0IEKEN HOEF KAVEL   ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDEN BOUWWERKEN +OOLWIJK Ã&#x20AC;HET VERANDEREN VAN DE INRICHTING +OOLWIJKSESTRAAT   ACTIVI TEIT -ILIEUNEUTRALE VERANDERING VAN EENINRICHTING ,ITH Ã&#x20AC;HETPLAATSENVANEENVEEKERENDRAS TERLANGSDEMAAS 4RAJECT" & ,ITH  ACTIVITEITEN"OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDENBOUWWER KEN Ã&#x20AC;HET WIJZIGEN VAN DE GEVELS EN KOZIJ NEN 6ALKSEWEG  ACTIVITEIT "OUWEN -AREN +ESSEL Ã&#x20AC;HETKAPPENVANRODEPAARDEKASTAN JEENESDOORNS +ERKPAD  ACTIVITEIT+APPEN /IJEN Ã&#x20AC;HETKAPPENVANKASTANJE "ERNHARD WEG  ACTIVITEIT+APPEN /SS Ã&#x20AC;BOUWEN VAN EEN WOONHUIS !MSTE LEINDSTRAAT   ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDEN BOUWWERKEN Ã&#x20AC;HETUITRBEIDENVANDEWONING (ABS BURGSTRAAT   ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDEN BOUWWERKEN Ã&#x20AC;HET PLAATSEN VAN EEN DAKKAPEL +ER SENLAAN   ACTIVITEIT "OU WEN Ã&#x20AC;HETWIJZIGENVANDEGEVELOPENINGEN ,UZACSTRAAT   ACTIVITEIT "OUWEN Ã&#x20AC;BESTAANDE TOEGANG NAAR HET SOUTE RAINOVERDEKKENENHOOFDENTREEUIT BOUWEN 7ITTEHOEFLAAN  ACTIVITEIT"OUWEN 2AVENSTEIN Ã&#x20AC;HOOGTEBEVEILIGING KASTEELSEPOORT +ASTEELSEPLAATS   ACTIVITEI TEN"OUWEN 2IJKSMONUMENT Ã&#x20AC;HETROOIENVANBOMENTREURWIL GEN MOERASCIPRESSENENWATERCI PRESSEN STADSGRACHT2AVENSTEIN  ACTIVITEIT+APPEN 4EGEN DE BESCHIKKING KAN INGEVOLGE ARTIKEL VAN DE !LGEMENE WET BESTUURSRECHT BINNEN ZES WEKEN NA DE DAG WAAROP DE BESCHIKKING IS VERZONDEN BEZWAAR WORDEN AANGE TEKEND (ETBEZWAARSCHRIFTDIENTGEMOTIVEERD TE ZIJN EN TE WORDEN GERICHT AAN HET COLLEGEVANBURGEMEESTERENWETHOU DERS VAN /SS 0OSTBUS  "! /SS (ETINDIENENVANEENBEZWAARSCHRIFT SCHORSTDEWERKINGVANDEBESCHIKKING NIET (EEFT U ER BELANG BIJ DAT DEZE BESCHIKKING NIET IN WERKING TREEDT DAN KAN EEN VOORLOPIGE VOORZIENING WORDEN GEVRAAGD $E VOORZIENINGEN RECHTER KAN EEN VOORLOPIGE VOORZIE NINGTREFFENINDIENONVERWIJLDESPOED GELETOPUWBELANGENDATVEREIST$IT VERZOEK MOET WORDEN INGEDIEND BIJ DEVOORZIENINGENRECHTERVANDE2ECHT BANK /OST "RABANT 0OSTBUS  -! ³S (ERTOGENBOSCH 6OOR HET INDIENENVANEENVERZOEKOMVOORLO PIGE VOORZIENING ZIJN GRIFFIERECHTEN VERSCHULDIGD 7ANNEER EEN VOORLO PIGE VOORZIENING WORDT AANGEVRAAGD

TREEDTDEBESCHIKKINGPASINWERKING NADATHIEROVEREENBESLISSINGISGENO MEN 6%2,%%.$6!.2%#(437%'% 6OORDEONDERSTAANDEPROJECTENISEEN OMGEVINGSVERGUNNING VAN RECHTS WEGE ONTSTAAN (ET IS MOGELIJK OM DEZEPROJECTENINTEZIEN6RIJEINLOOP /PWERKDAGENVANTOTUUR BIJ DE BALIE VAN "OUWEN -ILIEU EN ,EEFOMGEVING/PAFSPRAAK/PWERK DAGEN VAN TOT UUR %EN AFSPRAAK MAAKT U VIA WWWOSSNL :O WEETUVOORAFOPWELKETIJDUAANDE BEURTBENT"ELLENKANOOK "ERGHEM Ã&#x20AC;HET BOUWEN VAN EEN ERFAFSCHEIDING (OEFSTRAAT   ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDEN BOUWWERKEN 4EGEN DE BESCHIKKING KAN INGEVOLGE ARTIKEL VAN DE !LGEMENE WET BESTUURSRECHT BINNEN ZES WEKEN NA DE DAG WAAROP DE BESCHIKKING IS VERZONDEN BEZWAAR WORDEN AANGE TEKEND (ETBEZWAARSCHRIFTDIENTGEMOTIVEERD TE ZIJN EN TE WORDEN GERICHT AAN HET COLLEGEVANBURGEMEESTERENWETHOU DERS VAN /SS 0OSTBUS  "! /SS (ETINDIENENVANEENBEZWAARSCHRIFT SCHORSTDEWERKINGVANDEBESCHIKKING NIET (EEFT U ER BELANG BIJ DAT DEZE BESCHIKKING NIET IN WERKING TREEDT DAN KAN EEN VOORLOPIGE VOORZIENING WORDEN GEVRAAGD $E VOORZIENINGEN RECHTER KAN EEN VOORLOPIGE VOORZIE NINGTREFFENINDIENONVERWIJLDESPOED GELETOPUWBELANGENDATVEREIST$IT VERZOEK MOET WORDEN INGEDIEND BIJ DEVOORZIENINGENRECHTERVANDE2ECHT BANK /OST "RABANT 0OSTBUS  -! ³S (ERTOGENBOSCH 6OOR HET INDIENENVANEENVERZOEKOMVOORLO PIGE VOORZIENING ZIJN GRIFFIERECHTEN VERSCHULDIGD 7ANNEER EEN VOORLO PIGE VOORZIENING WORDT AANGEVRAAGD TREEDT DE BESCHIKKING PAS IN WERING NADATHIEROVEREENBESLISSINGISGENO MEN

/MGEVINGSVERGUNNING UITGEBREIDEPROCEDURE "5)4%."%(!.$%,).''%34%,$ "URGEMEESTERENWETHOUDERSVAN/SS HEBBENVOORDEONDERSTAANDEPROJEC TEN DE AANVRAAG BUITEN BEHANDELING GESTELD$EVERMELDEDATUMISDEDAG WAAROP DE BESCHIKKING IS VERZONDEN (ET IS MOGELIJK OM DEZE BESCHIKKIN GENINTEZIEN6RIJEINLOOP/PWERKDA GENVANTOTUURBIJDEBALIE VAN"OUWEN -ILIEUEN,EEFOMGEVING /PAFSPRAAK/PWERKDAGENVAN TOT UUR %EN AFSPRAAK MAAKT U VIA WWWOSSNL :O WEET U VOORAF OP WELKETIJDUAANDEBEURTBENT"ELLEN KANOOK .EERLOON Ã&#x20AC;HET BOUWEN VAN EEN SCHUILSTAL ,OONSESTRAAT  ACTIVITEITEN "OUWEN 3TRIJDIG GEBRUIK GRONDEN BOUWWERKEN (ET BESLUIT TREEDT IN WERKING NADAT DETERMIJNVOORHETINDIENENVANEEN BEROEPSCHRIFTONGEBRUIKTISVERSTREKEN $ITBESLUITISNOGNIETONHERROEPELIJK (IERTEGEN KAN INGEVOLGE ARTIKEL VAN DE !LGEMENE WET BESTUURSRECHT BEROEPWORDENINGESTELDBIJDE2ECHT BANK/OST "RABANT(ETINDIENENVAN EENBEROEPKOMT TOEAANBELANGHEB BENDEN DIE EERDER ZIENSWIJZEN TEGEN HETONTWERPBESLUITNAARVORENHEBBEN GEBRACHT OF AAN BELANGHEBBENDEN AAN WIE REDELIJKERWIJS NIET KAN WOR DENVERWETENDATZIJGEENZIENSWIJZEN NAARVORENHEBBENGEBRACHT 6ERVOLGZIEPAGINA

)NSPRAAK EN INFORMATIEBIJEENKOMSTEN $/2032!!$,)4( /P DONDERDAG APRIL VERGADERT BOVENSTAANDE DORPS RAAD$EVERGADERINGBEGINTOMUURENISIN$E3LEUTEL #HRISTINASTRAATIN-AREN+ESSEL /PDEAGENDASTAANDEVOLGENDEONDERWERPEN /PENING 6ASTSTELLENAGENDA 6ERSLAGVORIGEVERGADERINGDDFEBRUARI -EDEDELINGEN!DVISEURS¯$ORPSRAAD 3TAND VAN ZAKEN PLAN ,IESDAAL MEVR !NNE :AAD NOORDDIJKVANDEAFDELING6ASTGOEDGEMEENTE/SS )NGEKOMENENUITGAANDEPOST 3TANDVANZAKEN¯&INANCIpNDOORPENNINGMEESTER 3PREEKRECHTPUBLIEK 2ONDVRAAG 3LUITING 3PREEKRECHTDIENTUVOORDEVERGADERINGKENBAAR TEMAKEN BIJDEVOORZITTER


Pagina7EEKBLAD2EGIO/SS

NUMMER WOENSDAGMAART

/SSBESPAARTOPGROENONDERHOUD MINDERPLANTSOEN MEERGRASVELD $E GEMEENTE /SS VERANDERT ZO´NHECTAREAANPLANTSOEN INGRASVELD$EZEMAATREGELIS EENBEZUINIGING(ETBESPAART ELK JAAR EURO OP HET ONDERHOUD VAN OPENBAAR GROEN (ET GAAT OM HONDER DEN KLEINE EN GROTE PLEKKEN MET PLANTSOEN IN DE HELE GEMEENTE5ZIETOPWWWOSS NLOMVORMENGROEN WAAR DE GEMEENTE/SSPLANTSOENVER ANDERTINGRASVELD$EUITVOE RINGBEGINTINAPRIL -INDERSCHOFFELEN 0LANTSOENEN MET PLANTEN EN STRUIKEN VRAGEN VEEL ONDER HOUD 3CHOFFELEN EN ONKRUID WIEDEN IS HANDWERK EN DAT KOSTVEELTIJD%NDUSVEELGELD 'RASMAAIENISEENSTUKGOED KOPER%RVERDWIJNTGEENOPEN BAARGROENWEG MAARHETZIET ERSTRAKSWELANDERSUIT-EER GRAS IN PLAATS VAN PLANTSOEN KANZELFSDEKWALITEITVANHET OPENBAAR GROEN TEN GOEDE KOMEN.UISHETVAAKZODAT IN TIJDEN DAT ONKRUID HARD

/NDERHOUDVANPLANTSOENISHANDWERKENKOSTVEELTIJD GROEIT ER TE WEINIG TIJD IS OM DIT BIJ TE HOUDEN $AT GEEFT EEN SLECHT VERZORGD BEELD $ANZORGTEENGEMAAIDGRAS VELD VOOR MEER KWALITEIT VAN HETGROEN :ELFONDERHOUDEN .IETALTIJDHOEFTHETPLANTSOEN TE VERANDEREN IN GRASVELD 7ILT U ALLEEN OF SAMEN MET BUURTGENOTENHETONDERHOUD VOORUWREKENINGNEMEN DAN BLIJFT HET PLANTSOEN BESTAAN $AAR MAAKT U DAN AFSPRA KEN OVER MET DE GEMEENTE

/SS $IT ZELFBEHEER GELDT NIET ALLEENVOORPLANTSOENEN MAAR IS OOK MOGELIJK VOOR ANDER OPENBAAR GROEN %R ZIJN AL VOORBEELDENVAN:OALSIN(ER PEN $AAR NEEMT EEN GROEP BEWONERS OP INITIATIEF VAN DEDORPSRAAD HETONDERHOUD OVERVANPLANTSOENDATOPDE LIJST STAAT VAN OMVORMING NAAR GRAS -EER INFORMATIE EN AANMELDEN WWWOSSNL BEWONERSBEHERENBUURT -EERINFORMATIEOP WWWOSSNLOMVORMENGROEN

Wilt u gratis een E-bike proberen? Kijk dan op www.n329wegvandetoekomst.nl/e-bike !

N329 weg van de toekomst

Probeer een E-bike

/SJEVAN6ERDIENSTEVOORDEHEER*OOP&ALKE 7ETHOUDER*ANVAN,OONREIKTE OPZATERDAGMAARTEEN/SJE VAN6ERDIENSTEUITAANDEHEER *OOP&ALKE$EHEER&ALKEKREEG DE ONDERSCHEIDING ALS DANK VOOR ZIJN INZET ALS EDELSMID BEELDHOUWER OP ZIJN E VER JAARDAG +UNSTWERKEN $E EDELSMID BEELDHOUWER *OOP&ALKEWERKTSINDSIN /SS6ANTOTAANZIJNPEN SIOENINHADHIJEENWIN KELINDE/SSE(OUTSTRAAT:IJN

WERK VARIEERT VAN VAATWERK TOT INRICHTINGSWERK VOOR KER KEN(IJISMAKERVANSIERADEN PLASTIEKEN BEELDEN IN DIVERS MATERIAAL :IJN OEUVRE IS ENORM 6EEL /SSENAREN MAAR OOK VEEL MENSEN VAN BUITEN /SS HEB BEN ³EEN *OOP &ALKE´ /OK DE OPENBARERUIMTEVAN/SSHER BERGTNOGALWAT&ALKES6ANDE ³OLIFANTENWATERSPEELPLAATS´ IN DE 2UWAARD TOT HET BEELD ³(UWELIJK´INHET''$ GEBOUW AAN DE 2AADHUISLAAN %N VELE

JAREN SIERDE EEN AMBTSKETEN ONTWORPEN EN VERVAARDIGD DOOR *OOP &ALKE DE SCHOUDERS VAN DE EERSTE BURGER VAN DE STAD/SS /SJEALSBLIJKVANWAARDERING (ET/SJEVAN6ERDIENSTEISmmN VANDEOFFICIpLEONDERSCHEIDIN GENVANDEGEMEENTE/SSOM DEINZETVANBURGERS TEWAAR DEREN $E BURGEMEESTER VAN /SSKENTHET/SJEINBIJZONDERE GEVALLENTOEALSBLIJKVANWAAR DERINGENERKENTELIJKHEID

'EVONDENENVERLORENVOORWERPEN -ISSCHIEN BENT U IETS VERLO REN OF HEEFT U IETS GEVONDEN OP STRAAT (IER LEEST U WAT ER GEVONDEN IS DEZE WEEK /OK LEESTUWATUMOETDOENALSU IETSVINDT OFVERLORENHEEFT 7AT IS ER DEZE WEEK GEVON DEN )N DE WEEK VAN VRIJDAG MAART TOT EN MET MAART ZIJN DE VOLGENDE VOORWERPEN GEVONDEN Ã&#x20AC;PORTEMONNEE Ã&#x20AC;SIERADENKISTJE Ã&#x20AC;LEESBRIL

Ã&#x20AC;MOBIELETELEFOON Ã&#x20AC;SLEUTELS Ã&#x20AC;ZADELDEKJE Ã&#x20AC;FIETS )ETS VERLOREN OF GEVONDEN !LTIJDDOORGEVEN "ENT U IETS VERLOREN OF HEBT U IETS GEVONDEN $AN MOET U DIT ALTIJD DOORGEVEN AAN DE GEMEENTE /SS AFDELING 0UBLIEKSVOORLICHTING 5 KUNT OPWERKDAGENTUSSENEN UUR NAAR HET GEMEEN TEHUIS KOMEN OF BELLEN (ET TELEFOONNUMMER IS 

$E AFDELING 0UBLIEKSVOORLICH TINGISOPDONDERDAGTOT UUROPEN 7ILT U EEN VOORWERP OPHA LEN )S UW VERLOREN VOORWERP GEVONDENENWILTUHETOPHA LEN BIJ DE GEMEENTE $AN MOETUUWRIJBEWIJS PASPOORT OF IDENTITEITSBEWIJS MEENE MEN (EBT U EEN KASSABON REKE NING SLEUTEL OF FOTO VAN HET VOORWERP .EEM DEZE DAN OOKMEE

.(* !ISDEWINNAARVANBOOMFEESTDAG /SSVIERDEOPDINSDAGMAART DE BOOMFEESTDAG IN (ERPER DUIN-AARLIEFSTGROEPEN VAN /SSE BASISSCHOLEN DEDEN DITJAARMETHUNKLASMEEAAN ALLERLEI SPANNENDE OPDRACH TENINHETBOSVAN(ERPERDUIN $ANKZIJ DE RUIM KINDE REN EN ZO´N ENTHOUSIASTE VRIJWILLIGERS VAN DE GEMEENTE /SS )6.AFDELING/SSEN.-% #ENTRUM EN KINDERBOERDERIJ $E%LZENHOEKWERDHETDIEDAG mmN GROOT FEEST MET HUTTEN BOUWEN KRIEBELBEESTJES ZOE KEN INSECTENFLATS MAKEN /SS GOT 4ALENT ZINGEN EN GENIE TEN VAN DE SCHAPENDEMON STRATIE 7ETHOUDERS 2EINA DE "RUIJN EN (ENDRIK (OEKSEMA MOEDIGDEN DE KINDEREN AAN EN HIELPEN HIER EN DAAR EEN HANDJEMEE 7ELVERDIENDEWINNAAR $E KLAS DIE UITEINDELIJK HET

MEESTEINDRUKGEMAAKTHEEFT OPDEJURYENHETHOOGSTECIJ FER HEEFT BEHAALD DEZE DAG IS .(* !.(* 0OOLSTEREN4EUGE LAAR " BEHAALDEN EEN MOOIE E PLEK $E E PLAATS VAN DE "OOMFEESTDAGGAATNAAR &ONKELING# EN3TERREBOS" 

+IJK OP WWWFACEBOOKCOM ELZENHOEK VOOR DE FOTO´S VAN DE "OOMFEESTDAG &OTO´S MET/SJEZIJNTEVINDENOP

WWWDATISOSSNL

/FFICIpLEBEKENDMAKINGEN 6ERVOLGVANPAGINA $ITBEROEPKANWORDENINGESTELDBIN NEN ZES WEKEN NA DE DAG WAAROP DIT BESLUIT IS VERZONDEN (ET BEROEP SCHRIFT DIENT GEMOTIVEERD TE ZIJN EN TE WORDEN GERICHT AAN DE 2ECHTBANK /OST "RABANT 0OSTBUS -! ³S (ERTOGENBOSCH !LS U EEN BEROEP SCHRIFTINDIENTBIJDERECHTBANK HOEFT U ALLEEN DIT BESLUIT ALS BIJLAGE BIJ UW BEROEPSCHRIFTMEETEZENDEN $E RECHTBANK VRAAGT VERVOLGENS ALLE RELEVANTE STUKKEN BIJ ONS #OLLEGE OP

(ET INDIENEN VAN EEN BEROEPSCHRIFT HEEFT GEEN SCHORSENDE WERKING (IERTOE KAN MEN ALS ER TEVENS EEN BEROEPSCHRIFT IS INGEDIEND DE VOOR ZIENINGENRECHTER VERZOEKEN OM EEN VOORLOPIGE VOORZIENING TE TREFFEN $E VOORZIENINGENRECHTERKANEENVOORLO PIGEVOORZIENINGTREFFENINDIENONVER WIJLDE SPOED GELET OP UW BELANGEN DATVEREIST$ITVERZOEKMOETWORDEN INGEDIEND BIJ DE VOORZIENINGENRECH TER VAN DE 2ECHTBANK /OST "RABANT 0OSTBUS  -!³S (ERTOGEN BOSCH6OORHETINDIENENVANEENVER

ZOEK OM VOORLOPIGE VOORZIENING ZIJN GRIFFIERECHTEN VERSCHULDIGD 7ANNEER EEN VOORLOPIGE VOORZIENING WORDT AANGEVRAAGDTREEDTHETBESLUITPASIN WERKINGNADATHIEROVEREENBESLISSING ISGENOMEN /.47%20"%3#()++).' "URGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN /SS HEBBEN VOOR DE ONDERSTAANDE PROJECTEN EEN ONTWERPBESCHIKKING GENOMEN $E VERMELDE DATUM IS DE DAG WAAROP DE ONTWERPBESCHIKKING ISVERZONDEN(ETISMOGELIJKOMDEZE

ONTWERPBESCHIKKINGENINTEZIEN6RIJE INLOOP /P WERKDAGEN VAN TOT UUR BIJ DE BALIE VAN "OUWEN -ILIEUEN,EEFOMGEVING/PAFSPRAAK /PWERKDAGENVANTOTUUR %ENAFSPRAAKMAAKTUVIAWWWOSSNL :OWEETUVOORAFOPWELKETIJDUAAN DEBEURTBENT"ELLENKANOOK ,ITH Ã&#x20AC;MET EEN TIJDELIJKE INSTANDHOUDING HET PLAATSEN VAN KUNSTWERKEN LOCATIES NABIJ DE -AAS  ACTIVITEITEN "OUWEN 5ITVOEREN VAN EENWERKOFWERKZAAMHEDEN 3TRIJDIG

GEBRUIKGRONDENBOUWWERKEN $EOPDEZEVERZOEKENBETREKKINGHEB BENDEONTWERPBESCHIKKINGENMETDE DAARBIJ BEHORENDE RELEVANTE STUKKEN LIGGEN VANAF DONDERDAG MAART GEDURENDE ZES WEKEN TER INZAGE BIJ DEBALIE"OUWEN -ILIEUEN,EEFOMGE VING'EDURENDEDEZETERMIJNKUNNEN HIERTEGEN DOOR EENIEDER MONDELINGE OF SCHRIFTELIJKE ZIENSWIJZEN KENBAAR WORDEN GEMAAKT %EN SCHRIFTELIJKE ZIENSWIJZE MOET WORDEN GERICHT AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN /SS 0OSTBUS 

"!/SS-ONDELINGKUNNENZIENSWIJ ZENWORDENINGEBRACHTOPEENOPEN BAREZITTING WAARGELEGENHEIDWORDT GEGEVEN TOT EEN GEDACHTEWISSELING OVER DE ONTWERPBESCHIKKING $ESGE VRAAGDWORDTDEZITTINGGEHOUDENOP MAANDAGAPRILOMUURINHET GEMEENTEHUIS 2AADHUISLAANIN/SS $EGENEN DIE HIERVAN GEBRUIK WILLEN MAKEN DIENEN DIT VOOR WOENSDAG APRIL AAN TE MELDEN BIJ DE BALIE VAN "OUWEN -ILIEU EN ,EEFOMGEVING TELEFOON


30

Editie 13 woensdag 27 maart 2013


31

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

Uitbreiding 500m2 Toename van activiteiten

Wie komt ons team versterken?

Software Ontwikkelaar C, C++, C#, asp.NET,    

die graag actief betrokken is bij de ontwikkeling van concept tot eindproduct

Kijk voor de volledige

vacatureomschrijving op www.fysicon.nl en solliciteer direct!

ICT medewerker

re tu ca Va

Fysicon is een gezonde, solide en sterk groeiende organisatie die jou volop kansen biedt voor de toekomst. Fysicon is hard aan de weg aan het timmeren om de activiteiten nog verder uit te bouwen. In mei zal de nieuwbouw gereed zijn. Hiermee creĂŤert Fysicon 500m2 "#  te verwezenlijken, zijn we op zoek naar gedreven, professionele medewerkers.

re tu ca Va

Fysicon is op zoek naar nieuw enthousiast talent!

    die houdt van een uitdaging en nieuwsgierig is naar de nieuwste technologiĂŤn!

re tu ca Va

Verpleegkundige

   

  die opgeleidt wil worden tot

Klinisch Applicatiespecialist !"       

re tu ca Va

Fysicon - is gespecialiseerd in onderzoek en ontwikkeling van zowel innovatieve hardware als geavanceerde medische applicaties ten behoeve van ziekenhuizen, research instellingen en de industrie.

Technisch medewerker

          wijze snel en professioneel in te spelen op de wensen van de klant.

 $%&    

Openheid, service en vertrouwen staan daarbij voorop. Hiermee heeft dit Nederlandse bedrijf, onder leiding van Bert Elberse, wereldwijd een grote vermaardheid opgebouwd. Door voortdurend het kwaliteitsniveau           !     gezondheidszorg.

met een passie voor technologie waar samenspel tussen hard- en software centraal staat

re tu ca Va

Junior Software Ontwikkelaar

 '%&   recent afgestudeerd en graag in kleine   % software

06-53305088. Oud ijzer/elekt.kabel/ witgoed.gratis opgehaald HAARDHOUTMARKT P. 06-53221826. v/d Wijst, voor droog haard- en kachelhout. Wally export zoekt T:0652-682008 autoâ&#x20AC;&#x2122;s en busjes vanaf 1985 ook defect en APK afgekeurd contante betaling RDW vrij waring. Te huur garagebox, hoek Thuis opgehaald 024 6417296 / 06-53654454 singel 1940-1945 / Koornstraat te Oss. Geen Z.Am.man zkt.wegens elektra aanwezig. Huur- gezondheid fietsmaat in prijs: â&#x201A;Ź 70,-p/m. Eventu- Oss. 65-70jr.Tel: eel koop ook bespreek0646798980 baar. Bellen tijdens kan- GEZOCHT ALLE TYPE tooruren. Tel: 0412AUTOS, met of zonder 495005 schade. GOEDE PRIJS, Te huur garagebox, Teu- RDW-ERKEND 0412genaarstraat te Oss. 462313 06-28249315 Geen elektra aanwezig. Huurprijs: â&#x201A;Ź 75,-p/m. Bellen tijdens kantooruren. Tel: 0412-495005 Munthandel Oost Brabant Oss Inkoop-verkoop Munten-biljetten.tel 0412-624123 Te koop gevraagd van inritten gebruikte eiken meube- Bestrating terrassen. Vakkundig len barok en bankstellen en en betrouwbaar. 0413(mogen evt.kapot zijn) 264426 Altijd hoogste prijs.

TE KOOP

TE HUUR

DIVERSEN

GEVRAAGD

Vrije Markt Volkel t.o. de kerk in Volkel maandag 1 april Gebruikte spullen, info en kraamhuur 06-12240868 b.g.g. 0413-272149 UW HOUTEN VLOER PROF. GESCHUURD + BEHANDELD!! VOOR INFO BEL 0651123924 Homeparty met een knipoog.Info@erotrendy. nl

Zoek je een man of een vrouw? Hallo met Petra, ik ben 24 jaar en ik heb een zoontje van bijna 2. Hoe zie ik eruit? Ik ben 1,89 lang, blauwe ogen, zwart half lang haar en een stevig postuur. Spreekt dit je aan, reageer dan!Boxnummer 310807. Bel: 0906-50.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Hallo ik ben Pinny, 21 en ik ben op zoek BOXNUMMERS jaar naar een leuke vent tussen de 20 en 30 jaar. Lijkt Uitleg voor bellers: het je wat, laat dan even Wilt u misschien vanwat van je horen.Boxnumavond nog een afspraak mer 360923. Bel: 0906met een meisje, jongen, 50.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) dame of heer? Bel dan direct 0906-50.50.541 en Hallo, met Angel. Ben jij druk of draai het Boxdiegene die mijn bloenummer van onderstaan- mentuintje in mijn hart de advertenties om ze te kan verzorgen? Wie weet. beluisteren en direct te Ik heb de gieter wel. reageren! U kunt op deze Alleen het water is even lijn ook nog talloze ande- een noodzaak. Dus ik zou re leuke advertenties zeggen kom eens langs en beluisteren of zelf een ori- bekijk eens wat er bloeit ginele advertentie inspre- in mijn hart!Boxnummer ken. 380243. Bel: 0906Probeer het direct en bel 50.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m)

Ik zoek een leuke vrouw om gewoon wat mee te kletsen.. Bel: 090650.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Boxnummer 341287 Ik ben Leo. Spontaan, en ben goed verzorgt. Ik hou van de leuke dingen van het leven. Ik zoek iets meer gezelligheid en romantiek. Liefst omgeving Nijmegen-Den Bosch. Boxnummer 894601. Bel: 0906-50.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Ik ben Frits en ik ben op zoek naar een spannende date. Wie durft?Boxnummer 871534. Bel: 090650.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Hallo, wie wil er niet langer alleen zijn? Ik eigenlijk niet! Heb je interesse, dan hoor ik graag van jou!Boxnummer 346184. Bel: 0906-50.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Hallo, ik ben een donker meisje van 22 jaar. Ik zoek een serieuze relatie met een blanke jongen tot

32 jaar. Ben jij die serieuze lieve jongen, neem dan contact met mij op.Boxnummer 393770. Bel: 0906-50.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Hoi, ik ben een leuke meid van 18 jaar. Ik zoek een leuke jongen! Spreek je iets in, dan reageer ik zeker!Boxnummer 370601. Bel: 090650.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Ik ben een 39 jarige alleenstaande vrouw uit de omgeving Hoofddorp. Ik heb geen kinderen en werk in de thuiszorg. Ik zoek een leuke man tot 45 jaar om een leuke vriendschap mee op te bouwen, en wie weet als het klikt meer. Spreek jij wat in?Boxnummer 215982. Bel: 090650.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Ik ben Marian, 40 jaar en kom uit Zevenbergen. Ik zoek een man van buitenlandse afkomst met swingende heupen waarmee ik een vriendschap op kan bouwen. En wie weet wat

er uit voortkomt. Heb je zin in een avondje salsa dansen, laat dan wat weten.Boxnummer 365875. Bel: 090650.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Ik ben Karin, 38 jaar en niet rokend. Ik heb twee meiden en een hondje. Ik zoek een leuke, gezellige man tot 45 jaar. Ben jij degene die ik zoek?Boxnummer 297342. Bel: 0906-50.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Hallo. Ik ben Jenny en op zoek naar een leuke man om een relatie mee op te bouwen. Ben jij degene die ik zoek, laat dan een berichtje achter.Boxnummer 202636. Bel: 090650.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m) Hallo, ik heb bruin haar en bruine ogen en een normaal postuur. Via deze weg zoek ik een leuke man. Laat jij wat van je horen dat kunnen we kijken wat het gaat worden tussen ons.Boxnummer 247443. Bel: 090650.50.541 (Â&#x20AC; 0,80 p/m)


34

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

FANCY

SUSA

DIVERSE PRINTS

diverse kleuren maten 36-42

diverse dessins 38x38x8 cm

katoen/polyester 140x200 cm

DAMES BALLERINA

ZIT KUSSEN

DEKBED OVERTREKSET 140x220 cm

7.29 9.99 10.99 11.99

200x200 cm

Elders 7.99 9.95

4.95

DAMES/TIENER

ROTAN

diverse kleuren en prints one size

wandhanger grijs of wit riet 25x22x32 cm

STRAPLESS TOP

Elders 4.95 6.49

ZEN DECO

2.29

BOEDDHA GIFTSET in fraaie cadeauverpakking

Elders 3.95 4.95

1.99

1.29

Elders 2.49 3.49

PLANTEN MAND

Elders 3.49 3.95

1.99

240x200 cm 240x220 cm

GARDEN

SNOEI SCHAAR met teflonmes en anti-slip grip

Elders 3.99 5.95

E&L SPORTS

TRENDY

diverse kleuren 3-laags topkwaliteit officiĂŤle wedstrijdmaat

diverse prints

VOET BAL

Elders 7.99 8.99

4.29

6.99 1.29

LOOP SJAAL

Elders 3.99 4.99

2.39

Kijk voor winkeladressen en overige


35

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

SCHELPVORM

100% KATOEN

VANISH

ook te gebruiken als zwembad 87x77x19 cm

diverse kleuren 50x100 cm

Oxi Action

ZAND BAK

BAD DOEK

VLEK VERWIJDERAAR 75 0 G R A M

0.99

3.99

WAS HAND 16x21 cm

0.39

SPECIALE PAASUITVOERING SPECTRUM

CUPCAKE BAKSET voor 12 cupcakes incl. vormpjes en decoratie

tulband BAK VORM siliconen

2.79

TRENDY

1.29

DECO LANTAARN rotan met handvat 2-tone of met hartje

UITZOE K E N Elders 5.95 6.95

!

3.69

1.69

TUINHOUT BEITS Europese topkwaliteit donkerbruin 2,5 liter

Elders 7.95 10.95

SANEX

3.39

DEOSPRAY of ROLLER diverse soorten deospray: 150 ml deoroller: 50/55 ml

1.39

Elders 7.95 9.95

2.79

CRĂ&#x160;PEPAPIER

DECO PAASEI diverse designs 34x29 cm

paaseieren ZOEKSPEL of KNUTSELSET

0.79

0.99

JONGENS/MEISJES

BABY SOKJES Hello Kitty, Snoopy, Cars of Spiderman

2 PA A R Elders 1.99 2.59

informatie op onze website ACTION.NL

1.19

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 24-03 t/m za. 30-03

diverse kleuren SPEEL SCHEP 64 cm


36

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

DE NIEUWE TOLEDO STIJLVOLLE EN VEELZIJDIGE FAMILIEWAGEN

PAASWEEKEND INTRODUCTIESHOW

TWEEDE VAN 9:00 TOT PAASDAG 17:00 UUR OPEN

NOORDHOEK DEN BOSCH, UW SEAT DEALER VOOR DE REGIO OSS

ENJOYNEERING MEER HEB JE NIET NODIG De nieuwe SEAT Toledo is een echte winnaar. Hij scoort op ruimte, technologie én veiligheid. Met een bagageruimte van 550 liter, die uitgebreid kan worden tot maar liefst 1.490 liter, maak je menig stationwagon jaloers. De Toledo is een compleet nieuw model en krijgt daarom de nieuwste, state-of-the-art technologieën mee, waaronder Electronische Stabiliteits Controle (ESC) met ABS, een Start/Stop systeem, parkeersensoren en hellingsassistentie. En op veiligheid scoort de Toledo de maximale 5 sterren in de EuroNCAP. DE SEAT TOLEDO IS ER AL VANAF 14.950,-

NU IN DE SHOWROOM!

SEAT.NL

Gemiddeld brandstofverbruik SEAT Toledo: 3,9 - 5,9 (1:25,6 - 1: 16,9), CO2-emissie g/km 104 - 137. Er is al een SEAT Toledo vanaf 14.950,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijn vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’ en zolang de voorraad strekt. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. De getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid. Zolang de voorraad strekt. Vraag naar de voorwaarden.

Afrikalaan 5 ™ ‘s-Hertogenbosch 073 - 644 25 58 www.noordhoekautogroep.nl

Openingstijden: ma t/m do 08.00 tot 18.00 uur vr 08.00 tot 20.00 uur za 09.00 tot 17.00 uur


47

ADVERTENTIE

Editie 13 woensdag 27 maart 2013

Laat je inspireren door groen De tuintrends zijn opvallend groen en geven ruim baan aan bijen, vlinders en andere insecten. Laat je verrassen en inspireren. De tijd van de grotendeels betegelde tuinen loopt ten einde. Het mag allemaal weer groener en natuurlijker. De tuin is er vooral om te ontspannen en te genieten. Vlinders en andere insecten dragen bij aan de natuurlijke uitstraling van de tuin; ze worden gelokt met insectenhotels en bloemrijke borders. Er mag ook weer in de tuin gewroet worden. Niet dat het moet, maar het kan en dat voelt goed. De vergroening van de tuin gaat hand in hand met de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied. Instant tuinieren Tuinieren staat volop in de belangstelling, maar het ontbreekt ons aan tijd. Gemak staat dan ook bovenaan het wensenlijstje. Gelukkig gaan groen en gemak heel goed samen, denk aan groene bodembedekkers die het onkruid onderdrukken en kant-en-klare tomatenplantjes waar je meteen van kan plukken. Bovenstaande ontwikkelingen zie je terug in de twee trendtuinen voor 2013. De Let me glow garden past bij het zogenoemde blauwe tuintype. Deze tuinbezitters houden van tuinieren en hebben graag een verzorgde tuin met design en bijzondere planten. De Be happy garden is op het lijf geschreven van het zogenoemde gele tuintype. Deze tuinbezitters zien de tuin als een buitenkamer. Zij houden niet van urenlang tuinieren; de tuin is een plek waar wordt geleefd en gespeeld.

Let me glow garden De Let me glow garden heeft een rustige, natuurlijke basis en een duidelijke, strakke vormgeving. De gebruikte materialen, basic en naturel, dragen bij aan het rustgevende, vriendelijke karakter van deze tuin, net als het zachte, vriendelijke kleurenpalet. Denk aan wit, donkergrijs, grijsgroen en zachte pasteltinten. De verrassing zit â&#x20AC;&#x2DC;m in de toepassing van extreem felle kleuraccenten op onverwachte plekken; de strakke vijverrand is bijvoorbeeld fluorescerend oranje. De energie spat ervan af. Doordat de fluortinten subtiel en gedoseerd toegepast worden, behoudt de tuin zijn rustgevende uitstraling. De beplanting bestaat uit een basis van (grijs)groene bladplanten. In de strakke borders wordt gewerkt met dĂŠgradĂŠ effecten

(kleurverloop) door de toepassing van planten die in een grote kleurvariĂŤteit verkrijgbaar zijn.

zijn vertegenwoordigd in de vorm van een vuurplek en decoratieve vazen met water en waterplanten. Het kleurenpalet van de Be happy garden is puur natuur: lichte en donkere groentinten, natuurlijke bruintinten en rustgevend wit. Blauwpaars en geelgroen worden toegepast als accentkleuren. De gebruikte materialen hebben een robuuste, natuurlijke uitstraling en een interessante structuur. e borders in de Be happy garden staan vol met veel verschillende planten, waaronder schaduwplanten die de tuin een bosachtige uitstraling geven. Her en der kom je groepjes bloeiende planten tegen. De bloemetjes zijn klein en hebben een ongecultiveerde uitstraling. Uit alles blijkt: de natuur is een bron van inspiratie. (www.tuinweb.nl)

Be happy garden De Be happy garden gaat nog een stap verder in natuurlijkheid. Het beleven van klein geluk staat centraal in deze natuurlijke, fantasierijke tuin. De vier elementen, aarde, water, vuur en lucht, zorgen voor een harmonieuze, bijna paradijselijke beleving. Door de zichtbare aarde tussen de planten in de border krijg je bijvoorbeeld zin om met je handen in de aarde te wroeten. De paden zijn half verhard met boomschorssnippers, waardoor het contact met de aarde voelbaar is. Lucht komt vanzelf aanwaaien â&#x20AC;&#x201C; vang het eens onder een glazen stolp. Vuur en water

'ZE66H96<DE: CB: I=: : GA>?@: @DD@9: BDĂ&#x2030;H 3''2.114&'4+)0

0%. +'.' #22#3#5'0 1/214+'5 8'3-$.#&

 %/.#&'0

"13)'.114)'0+'5'0$+,3#0&1 3'&'0'01/71133#0&15'-+'9'0

 

(6 '(;( *$4$16,(5 %(16 7 8(4;(.(4' 8$1 '( %(56( 5(48,&( (1 .9$/,6(,6 4$1'28(4;24*6+(6$$1.22364$-(&68$1626#%(168(4;(.(4'8$1

11)).#04(3105

'3-3+,)$##3/'5)3'2'0 +0 7'34%*+..'0&'-.'63'0     

0%.64+'( 5 Miele top apparaten: combimagnetron, gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasser.

+)'0##3717#0&'3!+,4545##5/'59+,05'#/-.##371136 1/69'.(17'356+)'0'.6--+)'-'6-'0$'9+55'34'37#3'0 = $$482//(',*(*$4$16,( =//(58$1$626;/(,',1*9(4. (/(.64$/22'*,(6(49(4. 567&9(4.%(6(*(/(18(49,-'(4(127'(.(7.(1 =235(48,&(82246,-'(15(11$'(0216$*( =23(1%,-'((,*(1$$4 =(56(34,-5.9$/,6(,68(4+27',1* =!(4.(1'

3(&,$/,56,1$//( 34,-5./$55(1

(64279%$$4(10,/,(7 %(9756$55246,0(16

('(6$,//((4'

2169(43

(48,&(*(4,&+6 82246,-'(15<1 1$'($$1.223

4$1'2(7.(15 Van der Wijst

4$153$4$16 34,-528(4;,&+6

(45221/,-.$'8,(5 '224'( 21'(41(0(4;(/)

/6,-'((1 %(6$$/%$$4(1 3$55(1''(5,*1

(6$'4(5 8224$/*(+(/(,156$//$6,(

4.(1'( 8$..71',*( 0216(745

&6,() !/,'

4.(1''($/(48$1

/7&+6224'  "'(1 6(/  

*4$1'27'(11/

*4$1'21/ * 4$$*1$$4'(82249$$4'(1

 224(:&/75,(8($&6,(58,1'21522.23$&(%22.

Duurzaam Dossier Oss trapt af OSS - Duurzaam Dossier Oss is vorige week gestart met een congres met als thema â&#x20AC;&#x2DC;Toekomstbestendig ondernemenâ&#x20AC;&#x2122;. Het druk bezochte congres werd ingeleid door de inspirerende woorden van Herman Wijffels, hoogleraar duurzaamheid. Daarnaast presenteerden zich twee lokale cases van Hendriks Bouw & Ontwikkeling en Ball Packaging. Het congres werd afgesloten met het oppakken van een gezamenlijke ambitie om samen te bouwen aan een Duurzaam Dossier voor de regio. Om het dossier â&#x20AC;&#x2DC;fysiekâ&#x20AC;&#x2122; te vullen, worden bedrijven uitgedaagd om vanaf nu hun duurzame praktijkvoorbeelden met elkaar te delen. Deze worden gepresenteerd op de site www.dekrachtvanoss.nl. Bent u ondernemer uit deze regio en heeft u een mooi voorbeeld? Neem dan contact op met info@dekrachtvanoss.nl.

Sociale huurwoningen MACHAREN - Mooiland start begin april met de bouw van zes sociale huurwoningen aan de Kapelhof in Macharen. In deze kleinschalige nieuwbouwwijk â&#x20AC;&#x2DC;Sluisbuurtâ&#x20AC;&#x2122; realiseert de woningcorporatie twee blokken van drie zogenaamde nultredenwoningen. Architect Koos van Lith uit Nijmegen ontwierp de woningen, die goed aansluiten op de andere woningen in de wijk. Details en variatie in de gevel maken een knipoog naar de architectuur uit de jaren 30. De woningen zijn in het bijzonder geschikt voor mensen van 60 jaar of ouder. Alle belangrijke voorzieningen bevinden zich op de begane grond, zodat ook bij minder mobiliteit de woning geschikt blijft. Op de eerste verdieping komt een tweede slaapkamer of hobbyruimte. Mooiland verwacht de woningen in december op te leveren. Voor meer informatie: (0486) 43 99 00.


Weekblad Regio Oss week 13 2013  

In ruim 25 jaar tijd heeft het nieuwsblad Weekblad Regio Oss zich een stevige positie in het Osse weten te verwerven. Een actieve redactie z...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you