Page 1

STOP MET DIËTEN Pagina 3

KAMERAADJE GEZOCHT

Pagina 5

GEZONDHEID IN BEELD Pagina 3


Gezondheid in beeld NIEUW BERGEN – Simone Thomas van Gezond & Welzijnspraktijk Nature uit Nieuw Bergen heeft het recht in de regio verkregen om gezondheidsmetingen te verrichten met de Vitatec Bodyscan van Global Diagnostics uit Zwitserland. Door middel van deze meting krijgt ieder een duidelijk beeld van hoe het met zijn of haar gezondheid is gesteld. Het systeem meet de energetische structuren van het lichaam nauwkeurig. Hiervoor brengt Simone twee plakelektroden aan op de enkels. Terwijl ze aan de slag gaat, legt ze eenvoudig uit wat ze allemaal doet. “De meting duurt twaalf minuten, waar-

Colofon ‘Zorg & Welzijn’ is een speciale uitgave van nieuwsblad De Maas Driehoek. Verkoop: Kees Bentvelsen John Gerrits Brigitte Derks Arnoud Cremers Eindredactie: Martijn Schwillens Redactie en foto’s: Patricia de Ryck Oplage: 54.500 exemplaren.

‘Stop met diëten, start met leven’ MILL – Steeds meer mensen hebben last van overgewicht. Er mogen dan ontelbaar veel diëten zijn, volgens Annette van den Bersselaar van Mind & Body Control in Mill, is dat niet de oplossing. “De werkelijke oorzaak van overgewicht verliezen we te vaak uit het oog.”

Simone Thomas van Gezond & Welzijnspraktijk Nature uit Nieuw Bergen. bij het lichaam meer dan 100 miljoen afzonderlijke testsignalen ontvangt via de elektroden. Daarna worden de metingen nogmaals herhaald om de resultaten te verifiëren.” Lichaamssystemen Elk signaal werkt op het lichaam als een impuls; de reactie hierop wordt gemeten. Op basis van de geregistreerde reactiepatronen wordt de energietoestand van meer dan 550 verschillende lichaamssystemen gemeten. Simone somt op: “Organen, botten, spieren, zenuwen evenals dertien lichaamssystemen worden geevalueerd.” Wat volgt is een overzichtelijke, grafische weergave van de meetresultaten. Simone vertelt helder wat alles betekent en wat voor preventieve maatregelen of behandelingen er kunnen worden toegepast. Meting De meting is geen ver-

vanging voor medisch onderzoek of het stellen van een medische diagnose, zo stelt Simone. “Het geeft wel duidelijk aan hoe het met de gezondheidstoestand van de persoon is. Een zwak orgaan of systeem dat niet goed werkt, veroorzaakt niet direct pijn of andere symptomen. Maar als deze onbehandeld blijven, kunnen zij op termijn wel leiden tot lichamelijke klachten.” Aanrader Simone raadt het iedereen aan om zijn of haar lichaam jaarlijks aan een gezondheidsmeting te onderwerpen. “Zeg maar een APK keuring voor het lichaam. Werkgevers kunnen hiertoe ook besluiten. Het is tenslotte erg zinvol om te weten hoe het met de gezondheidstoestand van het personeel is gesteld.” Meer informatie: Nature Gezond & Welzijnspraktijk, Johannes Vermeerstraat 3, Nieuw Bergen, tel. (0485) 34 34 62, www. simonethomas.nl.

“De door jou gekozen voeding weerspiegelt namelijk hoe je voelt. Ik kijk bij de behandeling dan ook niet naar wat er wordt gegeten, maar waarom er wordt gegeten. Als iemand zich hier niet bewust van is, kunnen we door middel van hypnotherapie op zoek gaan naar de veroorzaker. Het kan bijvoorbeeld iets zijn uit je kindertijd. Denk aan de opmerking van die ene oom die zegt dat je een dikke kont hebt. Zo’n opmerking kan een enorme impact hebben”, legt Van den Bersselaar in haar sfeervolle praktijk ‘met extra privacy’ in Mill uit. “Iedereen kan hier zichzelf zijn.” Zelf kent ze de gevoelens maar al te goed. “Ik weet hoe het is om een eetbui te hebben. Als iemand zegt pas gelukkig te zijn als de kilo’s er af zijn,

begrijp ik dat. Alleen werkt het zo niet. Je moet jezelf accepteren en vervolgens stap voor stap het probleem aanpakken. Op een rustige manier gaan we het huidige eetpatroon veranderen. Dan gaat het misschien niet zo snel, maar het resultaat is wel blijvend.” Ze benadrukt: “Stop met diëten, start met leven. Het draait niet om je gewicht, maar om jou!” Door haar allround opleiding boekt ze ook bij ondergewicht, anorexia en boulimia goede resultaten. “Ik ben gespecialiseerd in angst-, dwang- en identiteitsstoornissen. Eetproblematiek komt –helaas- vaak niet alleen”, besluit ze. Info: Mind & Body Control, Annette van den Bersselaar, Cuijksedijk 11, Mill, tel. 06-33645460, www. mindbody-control.nl

Annette van den Bersselaar.


Buurtbemiddeling LAND VAN CUIJK - Waar mensen samenleven, ligt soms een conflict met de buren op de loer. Bijvoorbeeld vanwege geluidsoverlast, onenigheid over parkeren of andere irritaties. Buurtbemiddeling Land van Cuijk is een succesvolle manier om buren met elkaar in gesprek te brengen. Met hulp van goed getrainde buurtbemiddelaars bedenken de partijen zelf een oplossing voor het conflict. Zo werden het afgelopen jaar tientallen meldingen behandeld én opgelost.

Kameraadje gezocht WELL – De zesjarige Joëlla Klabbers uit Well speelt ontzettend graag. Ze danst met veel plezier door de kamer, springt enthousiast op de trampoline en slingert als een kleine acrobaatje aan haar ‘kukelstok’. Een speelkameraadje heeft ze niet. Moeder Jolanda Linders probeert daar door zich in te zetten voor de website MijnKameraadje.nl verandering in te brengen.

Inwoners van het Land van Cuijk kunnen sinds vorig jaar rechtstreeks een beroep doen op Buurtbemiddeling, een initiatief van welzijnsorganisatie Radius en woningcorporatie Mooiland. Mensen hoeven dus niet direct naar de politie of andere instanties te stappen. “Bezoek van de politie is best confronterend, en het is lang niet altijd nodig”, vertelt Frank de Bruijn, wijkagent in Boxmeer-Noord. “Als buren er samen niet uitkomen, kunnen ze beter eerst contact opnemen met Buurtbemiddeling. Die aanpak werkt, dat merk ik in de praktijk. In 90% van de gevallen krijg ik na het buurtbemiddelingstraject geen klachten meer. Dat is vooral te danken aan de kwaliteit van de vrijwillige buurtbemiddelaars.” Luisterend oor Komt er bij Buurtbemiddeling Land van Cuijk een melding binnen? Dan gaan twee buurtbemiddelaars met de bewoners in gesprek. Eerst afzonderlijk, daarna met alle betrokkenen aan één tafel. “Met ons als gespreksleider vertellen de partijen waar voor hen de schoen wringt”, legt buurtbemiddelaar Rita Vruggink uit. “Aan ons de taak om te voelen waar de pijn zit, zonder daarin een kant te kiezen. We treden dus niet op als scheidsrechter, maar bieden een luisterend oor. Dat geeft houvast om de buren zelf tot een oplossing te laten komen. Vaak is dit een kwestie van geven en nemen. Het is fijn als ze elkaar na het gesprek weer recht in de ogen kijken en de hand willen schudden. Een goede stap op weg naar een betere, onderlinge relatie.” Ook voor u... Ervaart u overlast in uw buurt? En komt u er samen niet uit? Blijf er niet mee zitten, maar vraag gerust om hulp bij Buurtbemiddeling Land van Cuijk. Neem hiervoor contact op met Froukje Drent, coördinator Buurtbemiddeling Land van Cuijk. Bel (0485) 57 44 40 of mail naar info@buurtbemiddelinglvc.nl. Info: www.buurtbemiddelinglvc.nl.

MijnKameraadje.nl: Tool om speelkameraadjes te zoeken in de regio. Joëlla heeft een verstandelijke beperking en gaat doordeweeks naar de Mikadoschool in Gennep. Omdat ze hier vanaf peuter zijnde al niet meer naar school gaat, mist ze de aansluiting met kinderen uit het eigen dorp. Als ze ’s middags vrij is, of in de vakantie, dan is ze hier alleen. Ze vraagt dan ook echt of ze met iemand kan spelen”, aldus Jolanda. “Spelen geeft haar niet alleen veel plezier. Het is ook enorm belangrijk voor haar ontwikkeling. Deze kans loopt ze nu mis.” Speurtocht Met het idee dat er

meer kinderen zoals haar dochter moeten zijn, start ze haar speurtocht online. Ze ontdekt daar MijnKameraadje.nl. “Dit is een fantastisch initiatief waar kinderen bij elkaar worden gebracht die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het maken van vrienden. Dat is namelijk niet altijd even makkelijk. Bijvoorbeeld als een kind autisme of ADHD heeft. Of als het onzeker is geworden, omdat het gepest is. Ouders van kinderen tussen zes tot zeventien jaar kunnen een profiel aanmaken en opzoek gaan naar kameraadje voor hun

kind in eigen buurt of regio.” De site werkt als een datingsite. Zo wordt er ook aangegeven welke kinderen een match vormen. Dit gaat op basis van hobby’s en interesses die zijn ingevuld. Er zijn al meer dan achthonderd kinderen aangemeld. “In deze regio zijn er helaas nog niet zoveel kindjes aangemeld. Daarom ben ik ambassadeur geworden. Deze kinderen verdienen – net als Joëlla - namelijk een kameraadje.” Meer informatie: www. mijnkameraadje.nl. Contact opnemen met Jolanda Linders kan via 06-49139811.


Eén op de 8 vrouwen krijgt borstkanker, hiervan ontwikkelt 40% lymfoedeem Een dikke arm, een dikke of harde borst, een onaangenaam trekkend litteken: dit zijn kenmerken die zich voordoen na (noodzakelijke) chirurgie bij borstkanker. Huid- en oedeemtherapie Health4skin biedt hierbij professionele hulp. Een dikke arm of borst houdt in dat er een vochtophoping is. Dit wordt lymfoedeem genoemd. Lymfoedeem is het gevolg van de operatie. Tijdens de operatie worden de lymfeknopen en -vaten in de oksel vaak beschadigd of verwijderd waardoor er een verstoring optreedt tussen de aan- en afvoer van het lymfevocht. Lymfoedeem kan goed worden behandeld middels oedeemtherapie. Hieronder vallen lymfedrainage, zwachtelen, lymftaping en het aanmeten van een kous. De behandeling is erop gericht het oedeem (vocht) af te voeren, waardoor de arm of borst weer terug- gebracht wordt naar zijn normale omvang. Dit zorgt voor veel verlichting en is ook noodzakelijk om verdere gevolgen te voorkomen. Littekentherapie zorgt ervoor dat het litteken soepeler en vlakker wordt. Hierdoor kunnen eventuele bewegingsbeperkingen worden opgeheven.

- Vergoeding door zorgverzekeraar - Vrijblijvend en kosteloos intake-gesprek Health4Skin is ook het adres voor cosmetische behandelingen zoals acne, overbeharing en couperose.

Keulerstraat 30C Nieuw Bergen Telefoon 06 23 02 37 96. Voor informatie zie www.health4skin.nl

VIA DE VOETEN REFLEXOLOGIE EN MASSAGE Zit u niet lekker in uw vel, bent u gestrest door het vele werk of de druk van het hedendaagse leven? Dan bent u bij mij aan het goede adres voor een heerlijke ontspannende rugmassage. Maar ook voor specifieke klachten kunt u bij mij terecht. Ik maak graag tijd voor u vrij om u te helpen. U kunt voor nevenstaande massages bij mij terecht.

Nek-/schouderklachten of tennisarm: Heeft u nek- of schouderklachten? Of een tennisarm en kunt u daardoor niet goed functioneren? Of veel hoofdpijn, dan kan ik u een op maat gemaakte massage aanbieden. Ik masseer uw rug en schouders, en pak daarbij de pijnpunten aan. Gezichtsreflexologie: Dit is een massage in het gezicht en op de hoofdhuid. U heeft snel resultaat na een paar behandelingen. Door een specifieke massage te doen met drukpunten en reflexzones in het gezicht worden er blokkades opgeheven. Het is geen schoonheidsbehandeling!!!!! Doordat het op het hoofd gedaan wordt, gaan er weinig prikkels van de massage verloren. Voetreflexplus: een massage via voet, hand, oor of hoofd voor allerlei klachten zoals langdurige vermoeidheid, migraine, overgangsklachten, darmklachten, rugklachten, reumatische aandoeningen, pijn van allerlei aard, allergieën, eczeem en psychische klachten (zoals verwerken trauma, depressie, verlies van een dierbare persoon). U kunt bij mij terecht voor een losse ontspanningsmassage maar ook voor een traject. Ayurvedische massage: fullbody ontspanningsmassage met warme olie.

Hardlopers kunnen terecht om de verzuring uit de spieren te laten halen. Mensen die een chemokuur ondergaan kunnen tussen de kuren massages krijgen om afvalstoffen te verwijderen. Daardoor heeft u na iedere kuur korter last van de bijwerkingen van de chemo. Kijk ook eens op mijn website voor de verkoop van forever living producten of mineralen van Schüssler. U kunt een afspraak maken via telefoonnr. 06-41878085 of e-mail: viavoeten@hotmail.nl Voor meer informatie kunt u mijn website raadplegen: www.massageboxmeer.nl

Valendries 1a te Boxmeer


Wij zijn een team gedreven fysiotherapeuten en graag geven wij u de persoonlijke aandacht die u verdient. Voor ons geen rare zijsprongen; we concentreren ons op de fysiotherapie alleen! In onze praktijk kunt u al meer dan 25 jaar terecht voor fysiotherapie en manuele therapie. Ook uw revalidatie is bij ons in meer dan goede handen. Daarnaast bieden wij nog de specialisaties als bekkenfysiotherapie en kinderfysiotherapie. Het spreekt voor zich dat u voor bewegingsadviezen ook bij ons aan het juiste adres bent. Wij zijn hét centrum in de regio waar het gaat om de integrale behandeling van kinderen. U vindt bij ons logopedie, kinderergotherapie, kinderfysiotherapie en manuele therapie voor kinderen onder één dak. Herkent u bij uw kind één of meer van de volgende problemen; overmatig huilen, een voorkeurshouding, een schedelafplatting, niet lekker in het vel zitten, doorgemaakt geboortetrauma, spraak- / taalproblemen, schrijfproblemen of een combinatie van deze symptomen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Daarnaast kunt U voor uiteenlopende adviezen omtrent de ontwikkeling en het welzijn van uw kind bij ons terecht. Kijk op www.bevanderwoude.nl hoe u ons kunt bereiken voor vragen en/of het maken van een afspraak.

KISS?

 Huilbaby? Voorkeurshouding? Taalproblemen? Schrijfproblemen? Geboortetrauma? KISS? Huilbaby? Voorkeurshouding? Taalproblemen? Schrijfproblemen? Geboortetrauma? KISS? Huilbaby? Voorkeurshouding? Taalproblemen? Geboortetrauma?


24 maart 2013

Specialistisch centrum voor behandeling baby’s en kids BOXMEER - De praktijk voor manuele- en fysiotherapie van Bé van der Woude & collegae is al meer dan vijventwintig jaar een begrip in Boxmeer. Wat begon met één man is inmiddels uitgegroeid tot een praktijk met vijf zeer ervaren werknemers en diverse specialisaties. Van der Woude vertelt er alles over. “Wij hebben er heel bewust voor gekozen om niet in te spelen op rages of mee te gaan in het grootschalige. Wij proberen ons op een andere manier te onderscheiden”, begint de ondernemer te vertellen. “Hier heeft de klant lopende het gehele behandeltraject dezelfde fysiotherapeut. Een behandeling duurt een half uur – bij kinderfysiotherapie zelfs driekwartier – waarbij de therapeut ook de gehele tijd aan het werk is. Daarbij mag iedereen zelf zijn of haar therapeut uitkiezen. Wij houden rekening met die wens, omdat iemand zich hier echt thuis moet voelen.” Persoonlijk Op social media als Facebook en Twitter kom je de praktijk niet tegen. “Wij geloven in de kracht

van het persoonlijke contact. Wij zorgen er gewoon voor dat we op ieder moment van de dag persoonlijk te bereiken zijn. Ook dat is onderdeel van onze visie; we willen in ieder opzicht laagdrempelig zijn. Dat spreekt klanten aan zo blijkt, want we groeien jaarlijks.” Niet alleen voor fysioen manuele therapie ben je bij deze Boxmeerse praktijk aan het goede adres. Ook voor revalidatie ben je hier in meer dan goede handen. “Daarnaast bieden wij nog specialisaties als bekkenfysiotherapie en kinderfysiotherapie, inclusief sensorische integratie, aan. Maar ook voor medical taping, bewegings- en sportadviezen kun je hier terecht. Baby’s en kinderen Enthousiast gaat Van der Woude verder. “Onze praktijk is bo-

vendien hét centrum in de regio waar het gaat om de integrale behandeling van kinderen. We hebben hier logopedie, kinderergotherapie, kinderfysiotherapie en manuele therapie voor kinderen onder één dak. Dat maakt een effectieve interdisciplinaire aanpak mogelijk.” Ouders van baby’s die bijvoorbeeld overmatig huilen, een voorkeurshouding (KISS) aannemen, erg onrustig zijn, grijpen naar de oortjes of veel darmkrampjes hebben, kunnen volgens Van der Woude het beste even contact opnemen. “Dat kan meer dan de moeite waard zijn. Vaak is er een relatie met een problematische bevalling. Daarbij moet je denken aan een stuitligging, keizersnede, tang- of vacuumverlossing, trekken aan het hoofdje en zelfs aan een extreem snelle bevalling.” Milde behandeling Kinderfysiotherapie in combinatie met manuele therapie biedt volgens Van der Woude dan uitkomst. “Gemiddeld zijn maar drie of vier behandelingen manuele therapie nodig. Het is overigens een wijdverbreid misverstand dat de baby’s hierbij ‘gekraakt’ worden. Dat is absoluut niet

het geval. Er wordt op een milde wijze gemobiliseerd en de behandeling is absoluut zonder gevaar.” Probleem herkennen Als een probleem niet vroegtijdig wordt herkend of adequaat wordt behandeld, dan kan het kind op latere leeftijd daar last van krijgen. Denk aan problemen op het taal-spraakgebied, sociaal-emotioneelgebied, en/of op het gebied van bewegen. “Dat zou zich kunnen uiten in angstig en onzeker beweging, steeds weer moeite hebben met nieuwe situaties, maar ook in problemen op het vlak van schrijven, concentratie, slapen, eten, ontlasting, ge-

drag en het contact met andere kinderen.” “Binnen onze interdisciplinaire aanpak en samenwerking zal samen met de klant en onze kindertherapeuten gekeken worden naar de beste aanpak. Een weg die voor zowel ouder als kind het meest effectief als zinvol zal zijn. Soms kan een enkel gesprek en of advies al een bestaand patroon doorbreken.” Informatie Bezoek voor meer informatie: www.bevanderwoude.nl of bel 0485-574472. Adres: Van Sasse van Ysseltstraat 4, 5831 HD Boxmeer. Er is voldoende parkeerruimte aanwezig.

Bé van der Woude & collegae. V.l.n.r.: Bé van der Woude, Myronne Poppema, Martha-Marie Peters, Marcus Fressmann en Christel Derks.


Patiënt centraal bij Vrouwenpoli Boxmeer Camilla Brouwer geeft Ayurvedische massages en yogalessen en Natascha Deguelle, mindfulltrainer en gynaecoloog in opleiding, geeft cursussen mindfulness voor vrouwen. Onze gezamenlijke visie: ‘Hoe kunnen we vrouwen helpen om hun gezondheid weer op de rit te krijgen’. Daarvoor werken we ook samen.”

Foto: Marlene Schaeks Tekst: Patricia de Ryck BOXMEER – Vrouwen uit het hele land – van Den Helder, Heerenveen tot Heerlen – komen naar Vrouwenpoli Boxmeer. Gynaecoloog en orthomoleculair arts Barbara Havenith vertelt over het succes van de praktijk die ze in 2012 heeft opgericht. “De dames – en af en toe een heer, want ook die zijn hier welkom – komen naar Vrouwenpoli Boxmeer vanwege de combinatie van reguliere en complementaire zorg. We vinden gezondheid een groot goed en kijken daarom met een brede blik. Het kan daarbij gaan om het oplossen van een specifiek probleem, maar ook om het verbeteren van de gezondheid en welbevinden als geheel.” De focus ligt op onderzoek, advies en behandeling van gynaecologische problemen. Denk aan menstruatieproblemen, overgangsklachten, incontinentie, problemen met seksualiteit, vragen over vruchtbaarheid en advisering rond zwangerschappen. Alle tijd Waar andere artsen gemiddeld twintig minuten hebben voor een consult, wordt in Boxmeer voor de eerste afspraak maar liefst een uur uitgetrokken. “We kijken dan naar de klacht, maar ook verder. Is er misschien samenhang met andere gezondheidsproblemen, leefwijze, voeding of stressfactoren. Daarbij zoeken we naar een

oplossing die bij de cliënt past. Dat kan via reguliere geneeskunde, maar ook via een complementaire methode, voedings- of leefstijladvies of een combinatie van deze manieren.” Havenith legt alles helder uit; zo doet ze dat ook bij de dames die ze op haar spreekuur treft. “Mensen mogen het gesprek altijd opnemen, zodat ze thuis rustig alles nog eens na kunnen luisteren. Daarnaast geef ik altijd veel informatie mee. Online is natuurlijk veel te vinden, maar vaak zien mensen door de bomen het bos niet meer. Als specialist maak ik daarom alvast een keuze met relevante links en dergelijke.” Specialisten Inmiddels werken er naast Havenith nog een groot aantal specialisten. “Orthomoleculair dietist en KPNI therapeut Sandra Overeem, overgangsconsulent Caroline van Lokven, psychodynamisch therapeut Marijke Brouwers en voetreflextherapeut Helmi Kersten houden hier ook spreekuur.

Vrouwenpoli Boxmeer organiseert daarnaast regelmatig thema-avonden. Havenith vertelt: “Tijdens deze avonden wordt een specifiek probleem besproken. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als de overgang, osteoporose, menstruele migraine, premenstrueel syndroom en vitaal blijven. We geven tijdens deze laagdrempelige bijeenkomsten altijd veel uitleg over de oorzaak en mogelijke oplossingen, zowel op regulier als complementair gebied. Iedereen kan deze avonden bezoeken.” Social media Niet alleen in de praktijk worden vrouwen uitvoerig geïnformeerd. Ook vanuit huis valt veel informatie in te winnen. De specialisten plaatsen namelijk regelmatig updates via social media. “Je moet dan denken aan tips over het bevorderen van de gezondheid of het tegengaan van gynaecologische problemen. Dit doen we niet alleen om onszelf te profileren, maar ook om bepaalde taboes bespreekbaar te maken”, legt Havenith uit. Ga naar www. facebook.com/vrouwenpoliboxmeer of volg @vrouwenpoli en ontdek onder andere de Twitterspreekuren. Vrouwenpoli Boxmeer werkt uitsluitend op afspraak. Van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur kan er telefonisch een afspraak gemaakt worden. Buiten openingstijd kan dit via de website.

BOXMEER Vrouwenpoli Boxmeer Gerard Doustraat 4a 5831 CC Boxmeer tel 0485 520156 www.vrouwenpoliboxmeer.nl

Foto: Marlene Schaeks


Malden

Malden

Ind. Terr. Sluisweg 5 6582 AG HEUMEN tel. (024) 38 80 833 openingstijden ma t/m vr 900 - 2100 za 900 - 1700 zo 1000 - 1700


Podotherapie Thijssen wijzigt prakƟjknaam in Podotherapie Propuls Podotherapie Thijssen, gevesƟgd in Malden, Haps en Grave gaat vanaf 1 maart 2014 verder onder de naam Podotherapie Propuls. Onlangs zijn de podotherapeuten Bas Thijssen en Maurice Laugs samen een maatschap aangegaan waardoor deze naamswijziging is ontstaan. De naam Propuls is afgeleid van de term propulsie (voortstuwing) die in de loopanalyse wordt gebruikt. Voor onze paƟënten en verwijzers zijn er geen merkbare veranderingen, behalve de vernieuwde huissƟjl. Dezelfde vertrouwde podotherapeuten blijven u van dienst op de drie locaƟes te Malden, Haps en Grave. NB Het adres van de vesƟging in Grave wijzigt per 24 maart 2014 naar Baronesstraat 20, 5361 ED Grave. De prakƟjk is gevesƟgd in het ‘Catharinahof’. Voor een indruk van de vernieuwde huissƟjl en website: www.podotherapiepropuls.nl Podotherapeuten zijn paramedici die mensen behandelen met voetklachten en/of klachten die voortvloeien uit een afwijkend funcƟoneren van de voeten en/of het looppatroon. U kunt hierbij denken aan enkel-, knie-, heup- en lage rugklachten. HeeŌ u vragen, klachten of wilt u een prevenƟef consult? Bel dan naar Podotherapie Propuls. U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur bereiken via telefoonnummer (024) 358 64 87 of een e-mail sturen naar info@podotherapiepropuls.nl


24 maart 2013

Persoonlijke benadering CUIJK - Marlous van Megen is sinds janauri van dit jaar gestart met de Cuijkse Psychologenpraktijk. Bij deze ervaren gezondheidszorgpsychologe kunnen volwassenen en ouderen terecht voor kortdurende, oplossingsgerichte behandelingen. Daarbij onderscheidt ze zich Marlous van Megen is gestart met de Cuijkse Psychologenpraktijk.

door haar laagdrempelige benadering.

“Als iemand de straat niet meer op durft, dan ga ik voor het eerste consult gewoon langs. Door deze persoonlijke benadering is de stap naar de psycholoog een stuk minder spannend. Iedereen loopt namelijk wel eens tegen bepaalde zaken aan. “Denk aan angst- en paniekaanvallen, depressiviteit en identiteitsproblemen of klachten door een traumatische ervaring. Maar ook bij een burn-out en me-

klachten. Dit doe ik met behandelvormen als oplossingsgerichte therapie, EMDR, ACT, schematherapie en cognitieve gedragstherapie.” Daarnaast werkt ze met diverse specialisten in de regio samen, bijvoorbeeld op het gebied van mindfullness en onverklaarbare klachten bij kinderen. Wat de geestelijke gezondheidszorg betreft, is er dit jaar het nodige veranderd. “Het is daarom goed om de polisvoorwaar-

disch onverklaarde lichamelijke klachten, ben je hier aan het juiste adres.” Oplossingen Van Megen richt zich niet zozeer op de problemen, maar op de oplossingen. “Samen onderzoeken we wat nodig is voor verandering. Die puzzeltocht vind ik ontzettend leuk. De focus ligt daarbij op het hier en nu. Ik graaf alleen in het verleden als het echt nodig is, of als de persoon daar

om vraagt. Ik wil dat ieder die hier de deur uit gaat, al na de eerste afspraak het gevoel heeft hier kan ik wat mee. “ Vaardigheden “Daarbij kijk ik naar wat de betreffende persoon voor kwaliteiten in huis heeft”, vervolgt ze. “Dat is veel meer dan ze zelf denken, omdat deze vaardigheden ondergesneeuwd zijn geraakt door bijvoorbeeld depressieve gevoelens of angst-

den van je zorgverzekeraar goed door te nemen. Een verwijzing van de huisarts is noodzakelijk om in aanmerking te komen voor de vergoedingen vanuit de Basis GGZ, waaronder mijn zorg valt.” Meer informatie: Cuijkse Psychologenpraktijk, Poort van Cuijk, Spinding 5 te Cuijk, tel. 06-41 56 83 76, e-mail: info@ cuijksepsychologenpraktijk.nl of online: www.cuijksepsychologenpraktijk.nl.

Thema-avond over jeugdzorg in Cuijk CUIJK - Op vrijdag 14 maart organiseert SP Cuijk in Ontmoetingscentrum ‘t Fort in Cuijk een thema-avond over de jeugdzorg. Gasten deze avond zijn Tweede Kamerlid Nine Kooiman van de SP en Jeroen Eerdens, bestuurder van jeugdzorginstelling Oosterpoort. Op 1 januari 2015 is het zover, dan zijn de gemeenten ver-

antwoordelijk voor de jeugdzorg en de toekenning van de

zorg voor de jongeren Iedereen die belangstelling heeft voor de jeugdzorg is van harte welkom. De toegang is gratis, en voor koffie en thee wordt gezorgd. De thema-avond start om 19.30 en is in Ontmoetingscentrum ’t Fort, Grotestraat 30 in Cuijk


24 maart 2013

Maak van je huis een veilig en comfortabel thuis Ouder worden doen we het liefst gezond en zo comfortabel mogelijk. De uitspraak ‘ouderdom komt met gebreke’ is ons allen bekend in onze dagelijkse communicatie. Ouderen krijgen met het verstrijken der jaren lichamelijke problemen. Thuis blijven wonen is daardoor niet altijd even gemakkelijk, maar wel zo fijn.

Onze overheid stuurt ons steeds meer in die richting en promoot het langer thuis wonen, vooral door mogelijkheden te bieden om dat te bewerkstelligen. Om de gevolgen van dit beleid op te vangen moet er de komende drie decennia wel 57,5 miljard geĂŻnves-

teerd worden in het geschikt maken van senioren woningen. Dat staat in een onderzoek dat recent de kamer van koophandel(KvK) heeft gepubliceerd. Dat het bedrag zo hoog is, heeft naast de vergrijzing ook te maken met het genomen beleid.

Afgelopen jaar mochten ouderen met een lage zorgvraag (zzp1 & 2) niet meer in een verzorgingshuis wonen. Komend jaar volgt zzp 3, en in 2016 deels zzp 4. Deze relatief gezonde ouderen zullen zich met enige aanpassingen mogelijk nog wel thuis redden. En omdat de ruimte die vrij komt in verzorgingshuizen benut kan worden voor mensen met een zwaardere zorgvraag, zal het te investeren bedrag de komende jaren nog wel meevallen. Maar deze ruimte raakt op en daardoor

     

zullen de woningen sneller aangepast moeten worden. Het aantal benodigde levensloopbestendigeen aanleunwoningen bedraagt volgens het onderzoek tot 2040 meer dan 500.000 waarvan 300.000 koopwoningen. Praxis Ouderen die ondanks hun beperkingen toch thuis willen blijven wonen, zullen hun huis aan moeten laten passen op veiligheid en comfort. Er is op dit gebied ontzettend veel te koop voor ouderen, maar waar kunt

u hiervoor terecht? Praxis Malden heeft als mede -initiatiefnemer onlangs een inventarisatie gemaakt van hulpmiddelen en praktische oplossingen voor senioren die nu al in uw Praxis te koop worden aangeboden. De lijst van bewegingssensoren, alarmsystemen en hulpmiddelen verbaasde hen. Vragen, dan adviseren onze medewerkers u graag vrijblijvend over de vele mogelijkheden. Maak met Praxis van uw huis een veilig en comfortabel thuis voor nu en later.

)PIREHIR&PEROIR %HHMXMIJ+IRIIWOYRHMK8LIVETIYX

Gratis inloopspreekuur & &&   && & & & & & & )(&  & &

 (&&  & && (&/& &   & & && &&  && && & && &&  &&&  & & !  & & & #& &

&0& & & ,%1-,'& *&". & & & & + $+&

Inloopspreekuur voor kinderen Maakt u zich als ouder/verzorger zorgen om: • de psychische gesteldheid van uw kind • de fysieke gesteldheid van uw kind • emotionele gesteldheid van uw kind En verdere klachten zoals: • concentratie • angst • slaapproblemen • onrustig • pesten • zelfvertrouwen • sociale vaardigheden etc. Dan is er de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een gratis 15 min. inloopspreekuur om mogelijkheden te bespreken waarmee uw kind geholpen kan worden. +& &-'&  &

Maandag in Arnhem van 9.00 tot 10.00 uur Donderdag in Cuijk van 13.00 tot 14.00 uur Voor een afspraak kunt u bellen met Elena: 0627361131 of kijken op http://www.agcentrum.nl


Zorg & Welzijn extra editie Nieuwsblad de maas Driehoek week 11 2014  
Zorg & Welzijn extra editie Nieuwsblad de maas Driehoek week 11 2014  

Zorg & Welzijn’ is een speciale uitgave van nieuwsblad De Maas Driehoek.

Advertisement