The 2022 Iasi Open

Page 1

Deținător Licențe WTA 125 si ATP Challenger 100 - Andrei Oriță

Director de turneu ATP Challenger 100 Concord Iasi Open - Andrei Pavel Supervisor ATP - Ahmed Abdel Azim Arbitru Principal - Dan Nicolae

Director de turneu WTA 125 - BCR Iasi Open - Daniel Dobre Supervisor WTA - Mihaela Testiban Arbitru Principal - Vlad Zdrențu

Sef arbitri si arbitri de linine - Vlad Dominteanu Coordonator arbitri linie - Daniel Ungureanu

Director Administrativ - Gabriel Iftimoaie

Director Comunicare - Maria Tudor

Director Operational - Dana Bondar Director Sportiv - Adriana Vârbanciu

Fotograf oficial - Cristina Huțu

Prezentator - Vlad Arhire

Ofițer presa - Narcis Pohoata

Coordonator voluntari - Rares Puni Coordonator copii de mingi - Carmen Țibuleac

Copyright @ Iași Open 2022 www.iasiopen.com
Daniel Dutra da Silva, jucator profesionist de tenis Teatrul
Național „Vasile
Alecsandri”
din Iași
șul se află printre
35 de orașe din întreaga lume care găzduiesc în același an atât un turneu ATP, cât și un turneu WTA. www.iasiopen.com
Ia
cele
9 Interviuri și editoriale Concord Iași Open & BCR Iași Open 21 Despre Concord Iași Open, cel mai important turneu de tenis masculin din România 44 48 Upgrade la Baza Ciric — tehnologie, iluminat, timp record 54 Iași Open Official Merchandise Collection 111 Raportul Media cu cifre din presa scrisă, radio, TV, social media și altele - Tenisul este la IașiPagina 7 57 Sponsori si parteneri care au susținut și s-au implicat www.iasiopen.com 35 Despre BCR Iași Open și câștigătoarele Luceafărul la Iași Luceafărul creat de Malvina Cservenschi, fondator Malvensky 94 Evenimente și distracție la Iași în vara 2022
Andrei Oriță primind placheta onorifica din partea Primarului Municipiului Iași, dl Mihai Chirica

”Iașul iubește tenisul”

Primăria Municipiului Iași este partenerul oficial al turneelor de tenis Concord Iași Open - ATP Challenger 100 și BCR Iași Open - WTA 125.

“Turneele de tenis organizate până acum la Iași au reprezentat un succes recunoscut de toată lumea: organizatori, participanți, oficiali din țară și din străinătate.

Eu însumi am fost convins de reușita acestor proiecte văzând dăruirea de care au dat dovadă toți cei implicați. Promit că voi continua să susțin cu aceeași pasiune competițiile de tenis de la Iași, precum ATP Challenger 100 și WTA 125!

De asemenea, îmi reafirm dorința de a sprijini orice demers de dezvoltare a sportului, acesta fiind unul dintre cele mai eficiente răspunsuri ale omului la provocările societății contemporane: stress, plictiseală, probleme de sănătate, probleme de comunicare și de integrare. Competiția, ca esență a sportului, ne obligă se ne depășim limitele pentru a deveni mereu mai buni! Nu e deloc o întâmplare că țările cu economii performante, competitive, au rezultate excepționale la mai toate competițiile sportive.

Pagina 9 www.iasiopen.com

”Primul turneu de fete organizat aici și primul succes românesc. Ne onorează acest lucru”

A fost un eveniment extraordinar pentru orașul nostru și vă mulțumesc tutor celor care v-ați implicat. Îi mulțumesc lui Andrei Oriță, el m-a făcut să iubesc tenisul. Le mulțumesc tutor celor care au pus umărul pentru ca acest frumos turneu să devină o emblemă pentru Iași și pentru România, mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor. Față de Ana Bogdan nu știu ce să mai spun, e primul turneu de fete organizat aici și primul succes românesc. Ne onorează acest lucru. Le mulțumesc ambelor finaliste pentru efortul depus.”

Pagina 10
și
Ilie Năstase despre turneul ATP Challenger 100 - Concord Iași Open
”Acest turneu putea avea loc și la Madrid. A fost o reușită”

Ilie Năstase, cel care a acordat trofeul campionului, a început cu o glumă.

”Am greșit săptămâna. Acum trebuia să vină Ion Țiriac, eu trebuia să vin la turneul de fete, pentru că mie îmi plac fetele. Voi veni și la turneul feminin”, a spus Nasty, după care a continuat cu elogii la adresa turneului, spunând că a fost organizat la cel mai înalt nivel: “Felicitări celor care au organizat turneul, a fost foarte frumos. Mă uitam că turneul acesta poate fi oriunde în lume, dacă nu

știi că e la Iași. Chiar la Madrid. Vorbesc serios, chiar arată foarte frumos.

Vorbeam cu domnul viceprimar și îi spuneam că dacă nu investim în sport, dacă nu este o prioritate pentru noi, românii, o să cheltuim de zece ori mai mult pentru sănătatea copiilor noștri, pentru că nu o să știe să meargă. Dacă cineva din Guvernul României spune că nu e o prioritate sportul, să se ducă în altă parte. Și mai propun ca Iașul să fie din nou capitala României”.

Pagina 13

Andrei Oriță

Deținătorul licențelor ATP Challenger 100 și WTA 125

“NOI

AVEAM UN CINCINAL CU DIFERITE OBIECTIVE ȘI LE-AM ÎNDEPLINIT PE TOATE DE LA PRIMA EDIȚIE.”

”Dragă Ana Bogdan, după trei turnee de băieți Concord Iași Open pot spune că ne-ai dat un pic planurile peste cap cu spectatorii. Noi aveam un cincinal cu diferite obiective și le-am îndeplinit pe toate de la prima ediție.”

Sincer, eu personal nu mă așteptam să existe atâta interes și să nu reușim să introducem atâția doritori în bază. După estimările mele cred că ne apropiem de 1.500 de spectatori, înăuntru și în afara bazei. Sunteți extraordinari și ne dați curaj să continuăm. Mulțumiri și sponsorului principal BCR, un partener de încredere al nostru, care ne-a susținut de la prima ediție, tuturor sponsorilor și partenerilor noștri.”

www.iasiopen.com Pagina 14
Felipe Meligeni Rodrigues Alves, Campion Concord Iași Open 2022 alături de echipa de voluntari

Tenisul este la Iași

SANDRATRADING SANDRATRADING

Cel mai important turneu masculin din România, Concord Iași Open - ATP Challenger 100

Turneul a fost organizat de oamenii de afaceri ieșeni Andrei Oriță – proprietarul turneului și Gabriel Iftimoaie – directorul administrativ, de la Concord Service Center, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis. Directorul turneului a fost Andrei Pavel, fosta mare rachetă a României.

A treia ediție a turneului ATP Challenger 100 - Concord Iasi Open a avut loc în perioada 11-17 iulie. Concord Iași Open 2022 a fost cea mai bună ediție de până acum!

Săptămână de vis la Baza Sportivă Ciric în Iași

O săptămână cu un tenis de cea mai bună calitate s-a încheiat, duminică 17 iulie, la Baza Sportivă Ciric din Iași, cu două finale superbe. Am avut o a treia ediție organizată la un alt nivel. Ieșenii au avut un turneu în care organizatorii au ridicat mult standardele față de anii anteriori, când deja supervizorii și jucătorii participanți au apreciat drept foarte bune condițiile puse la dispoziție, baza sportivă, terenurile.

Au fost 9 zile pline de tenis spectaculos, în care am avut parte de meciuri splendide, răsturnări incredibile de scor, surprize uriașe, iar publicul prezent în tribune s-a bucurat de un eveniment care se dezvoltă, an de an, tot mai frumos.

Am avut de toate și în privința vremii. Călduri de 40 de grade la nivelul zgurii, seri extrem de reci și reprize de ploi torențiale. O astfel de repriză a întrerupt gala semifinală de sâmbătă, dar organizatorii, prin eforturi lăudabile, au făcut tot posibilul pentru ca terenurile să arate foarte bine. Iar semifinalele s-au disputat în ziua stabilită, la lumina reflectoarelor.

După 9 zile de meciuri spectaculoase, s-a tras așadar cortina peste ediția a 3-a a turneului Concord Iași Open și deja ne gândim la ce putem îmbunătăți la ediția de anul viitor.

— Narcis Pohoață, Ofițer de Presă

www.iasiopen.com Pagina 21

PARTICIPANȚI — La turneu au participat jucători din top 100ATP și jucători vedetă precum Borna Coric și Pablo Andujar.

PUBLIC — Peste 1000 de bilete vândute. Finala de duminică a fost sold out. Zona comercială - FAN Zone a primit recenzii grozave din partea publicului.

ACTIVITĂȚI — Un calendar plin de activități care includ Kids Day, competiția ProAm și Meciul Demonstrativ. Activările sponsorilor au fost foarte bine primite de public.

COMUNICARE — Conturile de social media înregistrează afișări de peste 1.100.000 de persoane. Presa locală și națională a manifestat un interes crescut pentru eveniment.

1
2
3
4 Pagina 22
“Dragi ieșeni, sunt mândru să fiu aici!” Vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare la turneu. Sper că v-a plăcut! Sper să veniți să le vedeți și pe fete. Le mulțumesc jucătorilor Pablo și Felipe, le mulțumesc tuturor din echipa noastră, care au pus suflet în organizarea turneului. Vă mulțumesc și vouă, spectatorilor, ați avut un show frumos”.
— Andrei Pavel, Director Turneu Concord

CONCORD IASI OPEN

Iasi, Romania 11 – 17 JULY 2022 Red Clay Challenger 100

LEHECKA, Jiri SNITARI, Ilya

1 1 CZE J. LEHECKA [1]

Q MDA 64 76(5) J. LEHECKA [1]

LL 64 46 64

CHEPELEV, Andrey A. CHEPELEV SEYBOTH WILD, Thiago

BRA 62 26 40 Ret'd L. DARDERI

Q ROU L. DARDERI 46 76(1) 64

FRUNZA, Nicolae DARDERI, Luciano

ITA 61 75 L. DARDERI

Alt AUT 57 75 76(6)

MIEDLER, Lucas D. SVRCINA [6] SVRCINA, Dalibor

CZE 64 36 62 F. MELIGENI RODRIGUES ALVES [8]

CZE F. FERREIRA SILVA 62 62

KOLAR, Zdenek FERREIRA SILVA, Frederico

POR 64 44 Ret'd F. FERREIRA SILVA

WC ROU 76(4) 76(2)

COPIL, Marius M. COPIL PRIHODKO, Oleg

LL UKR 62 76(3) F. MELIGENI RODRIGUES ALVES [8]

Alt ESP N. SANCHEZ IZQUIERDO 64 76(5)

SANCHEZ IZQUIERDO, Nikolas ARNALDI, Matteo

ITA 62 63 F. MELIGENI RODRIGUES ALVES [8]

Q BRA 62 64

8 BRA 75 16 61

PEREIRA, Jose F. MELIGENI RODRIGUES ALVES [8] MELIGENI RODRIGUES ALVES, Felipe Felipe MELIGENI RODRIGUES ALVES [8]

BLANCANEAUX, Geoffrey 63 46 62 JIANU, Filip Cristian

5 FRA G. BLANCANEAUX [5] 18 Alt ROU 62 75 G. BLANCANEAUX [5]

CRO 61 62

CORIC, Borna N. IONEL IONEL, Nicholas David

PUCINELLI DE ALMEIDA, MatheusM. PUCINELLI DE ALMEIDA SHEVCHENKO, Alexander

OLIVO, Renzo KLEIN, Lukas

DUTRA DA SILVA, Daniel O. KRUTYKH

WC ROU 64 62 M. PUCINELLI DE ALMEIDA 21 Q ROU J. DE LOORE 64 64 22 Q BEL 62 62 M. PUCINELLI DE ALMEIDA 23 Q BRA 63 67(5) 64 24 4 61 64 P. ANDUJAR [2] 25 7 ARG L. KLEIN 36 62 63 26 SVK 63 36 64 L. KLEIN 27 BRA 63 64 28 Alt UKR 26 76(4) 76(3) P. ANDUJAR [2] 29 Alt GER L. WESSELS 63 64 30 WC ROU 64 62 P. ANDUJAR [2]

PALOSI, Stefan DE LOORE, Joris ANDUJAR, Pablo

KRUTYKH, Oleksii

64

STATUS NAT
ATP, Inc. © Copyright 2014 RANK POINTS 1 72 100 2 100 60 3 119 36 4 158 20 5 165 9 6 178 0 7 186 8 197
CITY, COUNTRY TOURNAMENT DATES SURFACE CATEGORY PRIZE MONEY € 90,280
MAIN DRAW SINGLES
2
3
4
5
6
7
8 6
9 3
10
11
12
13
14
15
16
17
19
20
31 ESP 62
32 2 ESP 64 64
SEEDED PLAYERS PRIZE MONEY LEHECKA, Jiri WINNER € 12,250
WESSELS, Louis CRETU, Cezar ALVAREZ VARONA, Nicolas P. ANDUJAR [2] € 1,460 ANDUJAR, Pablo FINALIST € 7,200 KOLAR, Zdenek SEMI-FINALIST € 4,260 SVRCINA, Dalibor FIRST ROUND € 885 OLIVO, Renzo FOLLOW LIVE SCORING AT SHEVCHENKO, Alexander QUARTER-FINALIST € 2,480 BLANCANEAUX, Geoffrey SECOND ROUND Nicolas Alvarez Verona - 267 CHALLENGER SUPERVISOR(S) Ahmed Abdel-Azim MELIGENI RODRIGUES ALVES, Felipe www.ATPTour.com LAST DIRECT ACCEPTANCE ALTERNATES/LUCKY LOSERS WITHDRAWALS RETIREMENTS/WALKOVERS L. Wessels (Alt) A. Chepelev (LL) O. Prihodko (LL) O. Krutykh (Alt) N. Sanchez Izquierdo (Alt) F. Jianu (Alt) L. Miedler (Alt) M. Valkusz (Medical) G. Melzer (Personal) F. Misolic (Medical) T. Seyboth Wild - Foot Z. Kolar - Lower Back Pagina 24
“Mulțumesc, Iași!”
ă
ș
ă la
ș
le
ț
Îl felicit pe Pablo pentru
pt
mâna reu
it
Ia
i,
mul
umesc tuturor celor implicați, de la copii de mingi și arbitri până la echipa de organizare. Turneul a crescut mult, am jucat sfert de finală acum doi ani, anul trecut am ajuns în semifinale, iar acum am câștigat turneul. Mă bucur foarte mult”.
— Felipe Meligeni Rodrigues Alves, Campion Concord Iași Open 2022

AUT

AUT

MIEDLER, Lucas

A. ERLER L. MIEDLER [1] ROU 63 62

GIMA, Sebastian JIANU, Filip Cristian

ROU G. BLANCANEAUX R. OLIVO

FRA 76(6) 76(2)

BLANCANEAUX, Geoffrey OLIVO, Renzo

KRUTYKH, Oleksii

POLJAK, David

ARG G. BLANCANEAUX R. OLIVO UKR 76(5) 61 CZE G. BLANCANEAUX R. OLIVO

ROU 62 76(3)

PALOSI, Stefan TOMESCU, Dan Alexandru

ROU S. PALOSI D. TOMESCU BEL 64 63

DE LOORE, Joris SANCHEZ IZQUIERDO, Nikolas

ESP M. COPIL V. CORNEA

ROU 76(5) 61

COPIL, Marius

ROU M. COPIL V. CORNEA

CORNEA, Victor Vlad DUTRA DA SILVA, Daniel

PUCINELLI DE ALMEIDA, Matheus

ALVAREZ VARONA, Nicolas SEYBOTH WILD, Thiago

BRA wo. BRA ESP BRA M. DEMOLINER F. MELIGENI RODRIGUES ALVES BRA 60 63

DEMOLINER, Marcelo MELIGENI RODRIGUES ALVES, Felipe

CHEPELEV, Andrey

SHEVCHENKO, Alexander

BRA L. DARDERI F. ROMBOLI [3] 36 63 10-3 L. DARDERI F. ROMBOLI [3] ITA wo.

BRA

DARDERI, Luciano ROMBOLI, Fernando LOMAKIN, Grigoriy PRIHODKO, Oleg

D. HIDALGO C. RODRIGUEZ [2] KAZ 63 62

UKR A. KADHE P. TSITSIPAS IND 63 36 10-7

KADHE, Arjun

GRE D. HIDALGO C. RODRIGUEZ [2] ROU 75 61

ROU

TSITSIPAS, Petros

IONEL, Nicholas David JECAN, Alexandru

D. HIDALGO C. RODRIGUEZ [2]

ECU 63 36 10-8

COL

STATUS NAT. MAIN DRAW DOUBLES
CITY, COUNTRY TOURNAMENT DATES SURFACE CATEGORY PRIZE MONEY € 90,280
ATP Tour © Copyright 2014 RANK POINTS 163 100 187 60 206 36 213 20 0
LAST DIRECT ACCEPTANCE: Adv - 473 On-site - 608 CHALLENGER SUPERVISOR Ahmed Abdel-Azim WITHDRAWALS Z. Kolar (Lower Back) RETIREMENTS/WALKOVERS S. Palosi D. Tomescu - [Alt] D. Dutra da Silva / M. Pucinelli De Almeida - M. Pucinelli De Almeida (Left Ankle) A. Chepelev / A. Shevchenko - A. Shevchenko (Illness) ALTERNATES CONCORD IASI OPEN 1 1 2 WC 3 Iasi,
11 – 17 JULY 2022 ERLER,
4 5 Alt 6 PR 7 8 G. BLANCANEAUX/R. OLIVO 9 64 26 10-6
10 11 12 3 13 14 15 WC FINALIST € 3,100 16 2 SEEDED TEAMS PRIZE MONEY (PER TEAM) HIDALGO,
RODRIGUEZ, Cristian 4 KOLAR, Zdenek / MOLCHANOV, Denys QUARTER-FINALIST € 1,090 1 ERLER, Alexander / MIEDLER, Lucas WINNER € 5,250 2 HIDALGO, Diego / RODRIGUEZ, Cristian Red
FOLLOW LIVE SCORING AT www.ATPTour.com FIRST ROUND € 610 3 DARDERI, Luciano / ROMBOLI, Fernando SEMI-FINALIST € 1,840 Pagina 26
Romania
Alexander
Diego
Clay Challenger 100
“O săptămână superbă pentru noi!” “A fost o săptămână superbă pentru noi, primul nostru turneu de dublu și suntem bucuroși pentru acest trofeu. Totul a fost la superlativ, le mulțumim organizatorilor, copiilor de mingi, arbitrilor, directorului de turneu, ne-am simțit foarte bine la Iași și ne dorim să revenim” — Geoffrey Blancaneaux și Renzo Olivo, Campioni Dublu Concord Iași Open 2022
“Felicitări!” Felicitări întregii echipe Concord Iasi Open 2022 pentru un eveniment de mare succes! Bravo pentru toată activitatea!
— Ahmed Abdel-Azim, Supervisor
ATP

Trofeul

Trofeul acordat câștigătorul celei de a 3-a ediții a turneului ATP Challenger 100 a fost realizat de artistul Valentin Duicu. Opera de arta a fost turnată în bronz și are însemne culturale din zona Moldovei.

Pagina 30 www.iasiopen.com
Felipe Meligeni Rodrigues Alves, Campion Concord Iași Open 2022 Kristina Mladenovic, multiplă campioană de titluri Grand Slam la dublu

Ana Bogdan, ”Luceafărul” primei ediții a turneului

WTA 125 ”BCR Iași Open”

Turneul a fost organizat de oamenii de afaceri ieșeni Andrei Oriță – proprietarul turneului și Gabriel Iftimoaie – directorul administrativ, de la Concord Service Center, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și Federația Română de Tenis. Directorul turneului a fost Daniel Dobre, antrenor de tenis cu rezultate deosebite.

ANA BOGDAN, CÂȘTIGĂ PRIMUL TROFEU ACASĂ

În finala primei ediții, la care au asistat peste 1.500 de spectatori, jucătoarea noastră Ana Bogdan a avut ceva din strălucirea Luceafărului. Cu un joc strălucitor precum trofeul aurit, Ana s-a impus în fața Pannei Udvardy, din Ungaria, după 2 ore și 20 de minute de tenis spectaculos, plin de suspans, scor 6-2, 3-6, 6-1 și a plecat cu ”Luceafărul” acasă.

Ana Bogdan, 29 de ani, locul 75 WTA, a treia favorită la Iași, a încasat un cec de 15.000 de dolari după acest succes, și 160 de puncte WTA, în timp ce finalista Panna

Udvardy, 23 de ani, numărul 93 mondial, a doua favorită, a rămas cu 8.000 de dolari și 95 de puncte WTA.

A fost o finală incredibilă, cu o atmosferă demnă de un turneu de Grand Slam, iar la final Ana Bogdan a recunoscut că nu a mai trăit așa ceva pe un teren de tenis.

ANDREEA ROȘCA ȘI RUSOAICA DARYA ASTAKHOVA, CAMPIOANE LA DUBLU

La scurt după ceremonia de premiere a urmat finala de dublu, la finele căreia o altă româncă, Andreea Roșca, s-a încoronat cu titlul de ”Luceafăr” al primei ediții la BCR Iași Open.

Andreea Roșca și partenera sa Darya Astakhova, din Rusia, au câștigat în fața cuplului maghiar Panna Udvardy/Reka Luca Jani, favorit nr. 4, scor 7-5, 5-7, 10-7 și au intrat în posesia trofeelor Luceafărul.

— Narcis Pohoață, Ofițer de Presă

www.iasiopen.com Pagina 35

PARTICIPANTE — La turneu au participat jucătoare din top 100 WTA, jucătoare celebre și tinere talente din România precum Ana Bogdan, Mihaela Buzarnescu, Andreea Roșca.

PUBLIC — Peste 2500 de bilete vândute. Semifinale și finala de duminică au fost sold out. FAN Zone a găzduit la finală aproape 100 de persoane care nu au mai găsit bilete în tribune și au urmărit meciul pe ecranul gigant. .

ACTIVITĂȚI — Un calendar plin de activități care includ Kids Day, sesiuni de autografe, sesiuni de yoga și zumba. Activările sponsorilor au fost foarte bine primite de public. .

COMUNICARE — Conturile de social media înregistrează afișări de peste 1.100.000 de persoane. Audiența TV în direct a fost cu 10% peste audiența obișnuită a unui meci de tenis transmis la DigiSport.

1
2
3
4 Pagina 36

“Iașul este un oraș care se dezvoltă numai în bine, are o energie pozitivă!”

Mulțumesc jucătoarelor, pentru că oricât de frumoasă ar fi organizarea, oricât de bine ar merge lucrurile, fără pasiunea și implicarea lor de zi cu zi, fără dedicație nu am avea acest spectacol. Trebuie să le mulțumim și ieșenilor. Iar oamenii care participă la acest turneu, vorbesc de cei care asigură acest teren minunat, copii de mingi, voluntari, sponsori, șoferi, cu toții sunt minunați și fără ei, alături de jucători, acest turneu nu ar fi posibil”.

— Daniel Dobre, Director Turneu BCR Iași Open

Pagina 37
“Acest trofeu are un loc special în sufletul meu!” Nu voi uita niciodată această săptămână petrecută la Iași. Este cel mai emoționant meci din cariera mea ”. — Ana Bogdan, Campioana BCR Iași Open 2022
Pagina 39
Campioane la Dublu Ați fost un public minunat, m-am simțit foarte bine la Iași. Vreau să dedic turneul mamei mele, care nu mai este aici”. — Andreea Roșca , Campioana Dublu BCR Iași Open 2022 Energia voastră a fost extraordinară. Mulțumesc tutor pentru tot. Vă felicit pentru organizare, a fost un eveniment incredibil și sunt foarte fericită să fiu aici ”. — Darya Astakhova , Campioana Dublu BCR Iași Open 2022
“Felicitări Organizatorilor!” “A fost o organizare extraordinară, BCR Iași Open a avut multe aspecte peste nivelul unui turneu WTA125”. — Mihaela Testiban, Supervisor WTA

Malvina Cservenschi

Malvensky, casa de bijuterii care a asigurat trofeele poleite cu aur pentru campioanele și finalistele de la BCR Iași Open, a declarat că atunci când a creat această bijuterie trofeu s-a inspirat de la unul dintre cele mai iubite simboluri românești, Luceafărul lui Mihai Eminescu.

www.iasiopen.com Pagina 44

"Pentru turneul WTA125 - BCR Iași Open, am tradus unul dintre cele mai cunoscute motive tradiționale românești, un simbol suprem de iubire și lumină într-un trofeu care unește valorile Malvensky cu esența sportului alb: determinare, viziune, disciplină, imaginație, curaj, inovație.

Trofeul este suflat cu aur și pus în evidență pe o bază de marmură de Rușchița. Trofeul pe care l-am creat special pentru această competi ț ie este inspirat din poemul Luceafărul scris de Mihai Eminescu chiar la Iași, o poezie de referință alcătuită din 98 de strofe și care a durat 10 ani pentru a fi finalizată. Această energie, forță și dorință a

poetului de a traduce divinitatea ș i umanitatea deopotrivă într-o operă unică a lăsat în urmă o idee nemuritoare: devenim cea mai bună versiune a noastră atunci când visăm și acționăm, fără oprire și cu dăruire, în numele dorin ț elor noastre cele mai arzătoare.

Îmi doresc ca acest trofeu să fie mereu, pentru câștigătorul său, un reminder al puterii umane de a-și depăși limitele prin disciplină și încredere în sine”.

Pagina 45
și Open 2022
Ana Bogdan, Campioană BCR Ia

Win the Game! Enjoy the Experience!

la Baza Sportivă Ciric Soluții în timp record cu implicarea autorităților locale și a partenerilor
Upgrade

DIVERTISMENT PENTRU PUBLIC

Față de edițiile anterioare, în acest an am avut o zonă Lounge pentru parteneri, o zonă comercială cu vendori de mâncare, băuturi și un magazin de tenis, un Fan Zone cu un ecran panoramic în care iubitorii tenisului care nu au achiziționat bilete au putut urmări meciurile, cu zona de relaxare și de divertisment.

TRIBUNE

Terenul central la ambele turnee, Concord Iași Open și BCR Iași Open, a avut anul acesta o capacitate de 1.000 de locuri, fata de 300 de locuri în anul precedent.

Terenul secundar beneficiază de o tribună de 100 de locuri unde spectatorii aveau acces și cu bonul fiscal de minim 30 Ron de la unul din comercianții din Fan Zone.

Pagina 49

TEHNOLOGIE AVANSATĂ ȘI NOCTURNĂ

De asemenea, am avut în plus panouri led pe terenul principal, tabele electronice de cel mai înalt nivel și, foarte important, iluminat. Instalația de nocturnă respectă standardele internaționale și cerințele ATTP și WTA, a fost montată de Primăria Municipiului Iași în timp record. Ne-a ajutat enorm prin faptul că am putut respecta programul, în mai multe zile meciurile încheindu-se târziu, în nocturnă.

LINE CALLING

Turneul BCR Iași Open - WTA 125 a beneficiat și de tehnologia FOXTENNtehnologie folosită în tenis pentru a determina dacă mingea este înăuntru sau afară. Acest sistem de “line calling”

folosește mai multe unghiuri ale camerei pentru a urmări traiectoria mingii de tenis

OUTDOOR GYM

Jucătorii au beneficiat de o zonă în care puteau sa își facă încălzirea și recuperarea de după meci, special amenajată de Decathlon.

AMENAJAREA TERENURILOR

Cele cinci terenuri de tenis, trei terenuri oficiale pentru competiție și două terenuri pentru antrenament, au fost amenajate prin implicarea partenerilor de la Club Coreco din Iași.

BAZA SPORTIVĂ

Pregătirea bazei sportive la standardul internațional a fost făcută sub atenția sporita a domnului Ioan Lazariuc.

Pagina 50

Win the Game! Enjoy the Experience!

Tricourile și șepcile oficiale Concord Iași Open și BCR Iași Open au fost la mare căutare de către fani dar și de către jucătorii din turnee.

Fiecare turneu a venit cu un design diferit de merchandise: tricouri în diverse culori și printuri, rucsaci, șepci și hanorace.

Produsele au fost vândute în Fan Zone la Tenis Shop, dar în curând vor fi disponibile și online pe iasiopen.com

Iași Open SHOP

Merch-ul a fost promovat intens pe platformele de socializare Facebook și Instagram prin postări și stories dar și giveaway-uri pentru fanii de tenis.

Pagina 55
Marius Copil, career high ATP
56

SPONSORI

Ajuns la a 3-a ediție, turneul ATP Challenger 100 — Concord Iași Open a beneficiat de susținere din partea următoarelor companii de succes din România.

TITLE SPONSOR

CONCORD SERVICE CENTER

Concord Service Center este una dintre cele mai importante companii de reparații și recondiționare produse electronice din Europa.

www.werepairit.com

Iașul se află printre cele 35 de orașe din întreaga lume care găzduiesc în același an atât un turneu ATP, cât și un turneu WTA. Ca și la edițiile precedente, și turneele din acest an vor fi bune oportunități pentru tinerii jucători români, celor mai promițători urmând să le oferim wild-carduri. Sunt onorat de suportul sponsorilor și partenerilor și le mulțumesc voluntarilor fără ajutorul cărora nu pot fi organizate evenimente de asemenea anvergură”, Andrei Oriță, reprezentantul Concord Service Center, sponsorul principal al turneului ATP Challenger 100.

MAIN SPONSOR

MET ENERGY ROMANIA

MET România Energy SA este unul dintre cei mai importanți furnizori privați de energie și gaze naturale de pe piața locală.

www.ro.met.com

MET Romania Energy se bucură sa fie alături de acest turneu, care oferă o șansă reala unor tineri atleți români foarte talentați.

Posibilitatea de a juca la nivel înalt alături de nume importante din tenisul masculin mondial poate influența considerabil cariera acestor sportivi. Credem în talentul local și în nevoia ca acesta să fie remarcat și sustinut pentru atingerea potențialului maxim.

Matei Onofrei, Wild Card
BCR Banca Comercială Română, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România. MAIN SPONSOR www.bcr.ro
168
Frederico Ferreira Silva, career high
ATP

UiPath

este o companie globală de software care produce software de automatizare a proceselor robotizate. MAIN SPONSOR www.uipath.com
UiPath
ATP 12
Borna Coric, career
high
MAIN SPONSOR www.tazz.ro
TAZZ Tazz este o aplicație de livrări la domiciliu de mâncare, alimente, medicamente sau orice produs necesar pentru casă.

MAIN SPONSOR

IULIUS GROUP

Compania IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 20 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, ClujNapoca și Suceava.

www.iuliuscompany.ro

Matei Onofrei, Wild Card

TENIS CLUB CORECO

SPONSORI

Prima ediție a turneului WTA 125 — BCR Iași Open a beneficiat de susținere din partea următoarelor companii de succes din România.

TITLE SPONSOR

BCR

Banca Comercială Română, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România.

www.bcr.ro

Ne bucurăm să punem Iașul pe harta tenisului în această vară. BCR este un suporter recunoscut, care consideră sportul, pe lângă educație în general, cea mai bună investiție pentru viitor și o viață mai bună. Sper să avem cât mai mulți iubitori ai sportului în tribune. Timp de o lună facem din Iași capitala sportului alb și îi invităm în inima Moldovei pe toți cei care cred, la fel ca BCR, că încrederea clădește încredere.”, a declarat Nicoleta Grăjdeanu, director regional Retail la BCR.

Open
Ana Bogdan, Campioană BCR Iași
2022
IMG_1321.jpg The One The ONE este primul concept premium de spații flexibile de pe piața românească, deschis în clădirea One Tower din București. MAIN SPONSOR www.one.ro
Iași Open 2022
Ana Bogdan, Campioană BCR

MAIN SPONSOR

CONCORD SERVICE CENTER

Concord Service Center este una dintre cele mai importante companii de reparații și recondiționare produse electronice din Europa. www.werepairit.com

Elena Teodora Cadar, career high WTA 378

IULIUS

GROUP
ă
Îi încurajăm să experimenteze, să își dezvolte abilităț
ă îș
țialul și să crească
ă
www.iuliuscompany.ro
Tinerii de ast
zi sunt profesioniștii de mâine!
ile, s
i demonstreze poten
prin intermediul educației si sportului, sub toate formele lor. Talentul, inovația și curiozitatea merită susținute, pentru c
ii transformă în oamenii care ne fac mândri. MAIN SPONSOR
TAZZ Susținător al tuturor experiențelor inedite, Tazz s-a ocupat de relaxare și refreshments în tribune pe toată durata evenimentului. MAIN SPONSOR www.tazz.ro

PARTENERI

Turneele Concord Iași Open și BCR Iași Open au avut alături parteneri companii de succes din România.

InnerPride este agenția de branding care îmbină creativitatea și gândirea strategică pentru a crea mărci memorabile. InnerPride sunt creatorii identității Concord Iași Open și BCR Iași Open.

Compania româneasca EVOhoreca este importator, producător si distribuitor de soluții profesionale in industria horeca. EVOHoreca a pus la dispoziție mobilierul în Players Lounge și Partners Lounge pe perioada ambelor turnee.

Compania Farmec este furnizorul nostru de protecție solară și produse cosmetice.

Compania High Energy, furnizorul nostru oficial de produse Science in Sport în România!

Compania Rodotex, furnizorul nostru oficial de print. În vara 2022 am printat aprox. 3000mp de bannere și mesh-uri în timp record. Echipa Rodotex ne-a fost alături pană în ultimul moment, la orice oră, în orice zi.

Pagina 80 www.iasiopen.com

Activări și divertisment

Parteneri Concord Iași Open & BCR Iași Open

Turneul a beneficiat activ de implicarea partenerilor în diverse activități de hidratare sau distracție pentru public. Spectatorii din tribune au avut parte și de “give-away”-uri din partea sponsorilor și a organizatorilor. Riderii TAZZ au livrat Aqua Carpatica jucătorilor și spectatorilor din tribune. 21 Beauty — furnizorul nostru oficial pentru frumusețe, a oferit vouchere pentru public și pentru invitații VIP.

GO Travel este furnizorul nostru de călătorii care a oferit cadou un city break pentru 2 persoane la București la un hotel de 5*.

Pagina 81

Vitamin Aqua, partenerul nostru de vitaminizarea și distracție, s-a implicat activ și a contribuit cu băuturi răcoritoare ne-carbogazoase, cu logistica dar și surprize pentru spectatori: mingi jumbo și manșete de tenis,

Echipamentele arbitrilor de linie pentru Concord Iași Open și BCR Iași Open, tricou polo albastre, respectiv bleu și pantaloni bej au fost create de compania F..Egidio.

Toyota Iași, partenerul nostru de mobilitate a pus la dispoziție mașinile oficiale la turneul Concord Iași Open.

Compania Albrau Onești a început activitatea în 1992 când a preluat tradiția berii Zimbru, marcă atestată documentar în anul 1845. Berea Albrau a fost savurata de spectatori în Fan Zone și în Partners Lounge.

Am început fiecare zi cu cafeaua Lavazza asigurata de YesCafe în zona jucătorilor și birourile staff-ului, dar și în Partners Lounge.

www.iasiopen.com Pagina 82

Sesiuni Autografe

Sportivi români și străini au acordat autografe publicului în Fan Zone în cadrul sesiunilor organizate la standurile partenerilor sau pe teren, după terminarea meciului. Fanii tenisului au primit autografe de la Ana Bogdan, Kiki Mladenovic, Andreea Prisăcariu, Pablo Andujar, Ștefan Paloși, Andrei Pavel.

Pagina 83

Serve Speed by BCR

Partener Concord Iași Open & BCR Iași Open

Una din atracțiile principale la BCR Iași Open a fost “Serve Speed by BCR”, unde pasionații de tenis iei pot măsură viteza serviciului. Activarea s-a desfășurat în Fan Zone pe toată perioada turneului.

BCR a creat și un punct de interes BCR Iași Open la o clădire importanta de birouri din Iasi unde s-a servit înghețată, pe toată perioada turneului.

Pagina 85

Win the Game! Enjoy the Experience!

Partners’ Lounge

O zonă cu vedere panoramica asupra terenului central, dedicată exclusiv partenerilor. Lounge-ul a a fost deschis pe tot parcursul turneului, începând cu ora 11:00 la începerea primului meci și pană la ultimul. Invitații s-au hidratat cu apa Aqua Carpatica și s-au vitaminizant cu Aqua Vitamin, au servit diverse tipuri de cafea Lavazza, bere Albrau, vin Sâburești, șampanie Moet sau cocktailuri pe bază de gin Tanqueray pregătite de mixologii Dead Soldier. Gustările au fost furnizate de Carbon Ristorante din Iași. Mobilierul a fost pus la dispoziție de Evo Horeca.

www.iasiopen.com Pagina 89
Pagina 91 www.iasiopen.com

Fan Zone

Zonă dedicată tuturor pasionaților de tenis care voiau sa își petreacă timpul liber in natura alături de partenerii Concord Iași Open și BCR Iași Open. BCR a pus la dispoziție un lounge gonflabil cu pufi comozi, Tazz a adus cheful de relaxare pe șezlongurile așezate în fața ecranului gigant pe care se transmiteau meciurile live. De bunătăți dulci și sărate au fost responsabili Cheffa și Clătită Hoinar, iar de băuturi s-au ocupat Vino Van, Dead Soldier și Tanqueray, Pop Cola și Rumda. Partenerii de la TenisShop și ei pe poziții cu ultimele noutăți la echipamente de tenis.

Pagina 92 www.iasiopen.com
www.iasiopen.com Pagina 93

EVENIMENTE

Cu ocazia celor două turnee, Concord Iași Open și BCR Iași Open, au avut loc evenimente în spații publice din Iași dar și la Baza Sportivă Ciric.

Conferința de Presă

O uriașă minge de tenis așezată în spatele a trei generoase ecrane și în mijlocul celor șase vorbitori la conferința de presă desfășurată miercuri, 11 mai 2022 la Primăria Iași a ținut parcă să le transmită invitaților că la Iași chiar pot fi organizate evenimente care să atragă atenția lumii!

Conferința de Presă a fost organizată cu ocazia lansării oficiale a turneelor, a parteneriatului cu Primăria Municipiului Iași dar și cu Banca Comercială Română.

Pagina 96

Kids’ Day @ Palas Iași

Împreună cu Decathlon am organizat 3 terenuri de mini tenis, dotate cu rachete și mingi pentru pitici, pe platforma din parcul Palas Mall la care au participat Andrei Pavel, Andreea Mitu, Daniel Dobre și Cezar Crețu. BCR a organizat o sesiune de facepainting pentru copii.

La finalul antrenamentului de tenis, cei aproximativ 250 de copii s-au hidratat cu Vitamin Aqua, au primit baloane de la 21 Beauty și au participat la sesiunea de autografe cu tenismenii.

Cezar Crețu, Daniel Dobre, Andreea Mitu și Andrei Pavel

Demonstrativ pe Ștefan

În cadrul turnului WTA 125, organizatorii le-au invitat pe Andreea Prisăcariu și Oana Simion să joace un demonstrativ pe Pietonalul Ștefan cel Mare, chiar în fata Primăriei Muncipiului Iași.

Kids Day @ Ciric

Kids Day, eveniment dedicat copiilor, a fost organizat în cadrul ambelor competiții. Copii au jucat tenis cu jucătorii profesioniști, au avut parte de sesiune de autografe, fotografii dar și cadouri.

SuperDemonstrativ

Horia Brenciu, Horia Tecău, Andrei Pavel și Cornel Ilie au făcut un show de zile mari pe zgura de la Baza Sportivă Ciric, într-un meci demonstrativ de gală la Concord Iași Open.

A fost un show sportiv cum Iașul n-a mai avut până acum, un spectacol de gală unic care a pus orașul moldav pe harta marilor evenimente. Timp de mai bine de o oră și jumătate, cei patru au oferit un spectacol superb pe zgura de la Arenele Ciric, schimburile de mingi și replicile celor patru, dar și ale arbitrului de scaun Bobi Dumitraș, fiind aplaudate în picioare de sutele de spectatori prezenți în tribune. După două seturi echilibrate în teren, meciul s-a decis la ”tie-break-ul” în care vedetele au servit câte o cupă de șampanie alături de partenerii evenimentului.

Evident, seara nu se putea încheia fără un minirecital al celor doi tenismani muzicieni. Sau invers. Acompaniați cu success de Andrei Pavel, care la rândul său știe și cu vocea, nu doar la fileu.

Pagina 102 www.iasiopen.com

Pro-Am

În sâmbătă semifinalelor Concord Iași Open, directorul turneului, Andrei Pavel, a organizat un miniturneu ProAm la care au participat partenerii, prietenii evenimentului și jucători ATP din turneu.

Pagina 103 www.iasiopen.com

Win the Game! Enjoy the Experience!

VIPs

La ambele turnee, Concord Iași Open și BCR Iași Open am avut vizitatori de seamă, iubitori de tenis din diverse domenii, persoane publice care au bucurat jucătorii dar și publicul cu prezența lor.

Pagina 106 www.iasiopen.com
Influencers @TAPORDEI 64.2K followers @ANDREEALODBA 52.4K followers @ROXICAMELIA 19.3K followers @ICATCHYBLONDE 30.7K followers @MALVINACSERVENSCHI 89.6K followers @CODRINA.APOSTOL 72K followers @LAPA.ANCA 15.8K followers @BIANCASPATARIU 9.1K followers www.iasiopen.com Pagina 109
Ana Maria Roșca si Darya Astakhova

Peste 300 de articole Peste 350 de spoturi radio Peste 1 milion de afișări OOH Iași Peste 2 milioane vizualizări Social Media Audiențe TV cu 10% peste medie la meciul final BCR Iași Open

MEDIA
Ana Bogdan

Live pe Digi Sport

Audiență totala a fost de peste 1 milion de telespectatori.

Digi Sport a transmis live 40 de meciuri jucate pe terenul central la BCR Iasi Open. Gabriel Morariu a comentat live de la fața locului și a găzduit emisiunea Așii Tenisului chiar de pe Terenul Central înainte de Finala dintre Ana Bogdan și Pana Udvardy.

TVR Iași și TVR 3 au transmis live patru meciuri jucate pe Terenul Central la Concord Iași Open: semifinalele de simplu, finala de dublu și finala de simplu au fost transmise în direct pe posturile naționale TVR Iași și TVR 3.

Live de la Baza Sportiva Ciric

Național FM a găzduit emisiunea Matinal Efervescent prezentata de Mihai Gainușa și Oana Paraschiv live de la Baza Sportivă Ciric pe toată perioada turneului Concord Iași Open. În fiecare zi la matinal au fost 2, 3 invitați: jucatori, organizatori, parteneri și prieteni ai evenimentului. Emisiunile se regăsesc pe pagina de Facebook.

În direct pe posturile naționale TVR Iași și TVR 3 Live pe TVR Matinal Efervescent
Pagina 115
@destination.iasi
Posturile de Radio partenere au difuzat peste
spoturi promo ale celor două turnee cu
medie
5 spoturi / zi în perioada 14 mai - 7 august. Ambele turnee au beneficiat ș
în
lifestyle.
RADIO GUERRILLA Acoperire Națională 5 spoturi / zi în perioada 14.05 - 23.05 5 spoturi / zi în perioada 21.07 - 29.07 Rata medie 0,7% Audiență medie zilnică 133,000 NATIONAL FM Acoperire Națională 4 spoturi / zi în perioada 10.05 - 20.05 6 spoturi / zi în perioada 25.06 - 05.08 Rata medie 0,8% Audiență medie zilnică 162,000 RADIO HIT IASI Acoperire Locală 7 spoturi / zi în perioada 15.06 - 17.07 7 spoturi / zi în perioada 25.07 - 06.08 Audiență medie zilnică 10,000 IMPACT FM Acoperire Regională 8 spoturi / zi în perioada 01.07 - 17.07 8 spoturi / zi în perioada 26.07 - 06.08 Audiență medie zilnică 30,000 Pagina 117 Tenis la Radio
350 de
o
de
i de promovare
timpul emisiunilor sportive și de
Organizatorii și oficialii au participat la peste 30 de emisiuni.
32
Pablo Andujar, career high ATP

Direct Mail

Pe perioada celor două turnee de tenis s-au transmis 13 e-mailuri newsletter către un număr de peste 3700 de abonați.

E-mail-urile care au captivat cea mai mare atenție a publicului au fost cel în care am lansat vânzarea biletelor și a abonamentelor și cel de final în care am anunțat triumful Anei Bogdan la prima ediție BCR Iași Open.

Data Subiectul Rata deschidere Rata click-uri 20.04.2022 Pre-sale Bilete 52.7% 9.2% 23.04.2022 Felicitarea de Pasti 43,2% 4.4% 26.04.2022 Vânzare Bilete 55.4% 10.4% 13.05.2022 Conferința de Presa Primaria Iași 46.7% 7.4% 30.05.2022 Kids’ Day Palas Mall 38.7% 5.4% 21.06.2022 Lista jucătorilor ATP Confirmați 41.5% 6.1% 18.07.2022 Campionii Concord Iași Open 40.1% 16.5% 08.07.2022 Lista jucătoarelor WTA Confirmate 42.3% 6.7% 24.07.2022 Bilete BCR Iași Open 41.8% 11.5% 26.07.2022 Conferința de Presa BCR Iasi Open 39.7% 3.3% 29.07.2022 Startul Oficial BCR Iași Open 46.3% 4.8% 05.08.2022 Trofeul Luceafarul 56.2% 3.5% 08.08.2022 Campioanele BCR Iași Open 63.9% 8.2%

Pagina 119
122
Victor Cornea, career high ATP doubles
60 articole dedicate 21 YouTube Presa de specialitate și lifestyle a relatat turneele de tenis, conferințele de presă și evenimentele conexe în timp real în peste 230 de articole scrise și clipuri video. 116 articole dedicate 37 YouTube Pagina 121 Presa

Social Media

Comunicarea pe rețelele sociale s-a făcut pe Instagram și pe Facebook prin postări, stories și transmisii live.

Instagram

@concordiasiopen

129 posts, 590 stories 894.000 reach 1,083,618 impressions 10,785 profile visits 94 mentions

Contorizarea s-a făcut pe o perioada de patru săptămâni, din 1 iulie pana pe 30 iulie. În total s-au făcut 719 postări și stories care au dat o vizibilitate de peste 1 milion de afișări și peste 10k vizite pe profil. Contul a fost etichetat de 94 de ori.

Cel mai mare reach a fost la reels cu peste 80k vizualizări.

Instagram

@bcriasiopen

219 posts, 970 stories, 23 reels 997.000 reach 1,300,417 impressions 18,749 profile visits 114 mentions

Contorizarea s-a făcut pe o perioada de patru săptămâni, din 18 iulie pana pe 14 august. În total s-au făcut 1189 postări și stories care au dat o vizibilitate de peste 1.3 mil de afișări și peste 18k vizite pe profil. Contul a fost etichetat de 114 de ori.

Cel mai mare reach a fost la reels cu peste 50k vizualizări.

www.iasiopen.com Pagina 122

Social Media

Comunicarea pe rețelele sociale s-a făcut pe Instagram și pe Facebook prin postări, stories și transmisii live.

Facebook

@concordiasiopen

129 posts, 590 stories, 23 video 327,486 reach 483,974 impressions 17,795 profile visits 128 mentions

Contorizarea s-a făcut pe o perioada de patru săptămâni, din 1 iulie pana pe 30 iulie. Contul de Facebook a produs un număr mai mare de vizite pe profil, peste 17k datorită etichetării de către publicații de specialitate naționale și internaționale.

Facebook

@bcriasiopen

248 posts, 970 stories, 30 video 573,256 reach 617,578 impressions 52,661 profile visits 154 mentions

Contorizarea s-a făcut pe o perioada de patru săptămâni, din 18 iulie pana pe 14 august. Contul de Facebook a produs un număr mai mare de vizite pe profil, peste 50k datorită etichetării de către publicații de specialitate naționale și internaționale.

Pagina 123
www.iasiopen.com
www.iasiopen.com
digitale,
șări,
5 ecrane digitale — TRANSPORTUL ÎN COMUN 207 ecrane digitale — INTERSECȚII IMPORTANTE DIN ORAȘ 30 bannere stradale — BULEVARDE IMPORTANTE DIN ORAȘ 12 ecrane digitale — PALAS IAȘI ȘI IULIUS MALL 2 paneluri luminoase — AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI mesh — CLĂDIREA BCR 1 www.iasiopen.com OOH Iași Pagina 124
Metodele de promovare Out of Home au fost implementate în orașul Iași pe ecrane
bannere stradale și un mesh pe clădirea BCR. Ecranele digitale din mijloacele de transport în comun au generat peste 1 milion de afi
iar ecranele digitale din oraș peste 50k afișări.

Tenisul este la Iași

2023

10 - 23 JULY

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.