Page 1

KOMMERSIELL LANDSKAPSPLEIE


„Flytt grensene for hva du trodde var mulig.” Å oppnå noe utenom det vanlige, gir en ubeskrivelig følelse av tilfredshet. Noe som er langt utenfor det du trodde var mulig. Det er vår lidenskap og drivkraft. Å forlate allerede oppgåtte stier, og stadig bli inspirert av å drive utviklingen fremover. Kort sagt: Vi tror på å utfordre det umulige. Alt vi gjør handler om å gjøre jobben lettere for deg. Vi kommer aldri med nye tekniske funksjoner eller konstruksjoner bare for sakens skyld. Alle endringer vi gjør skal hjelpe deg å arbeide smartere på en eller annen måte. Denne tankegangen har opp gjennom årene ført til en lang liste av maskiner med banebrytende løsninger. Et stort sortiment av håndholdte og hjuldrevne maskiner som gir deg selvtillit og kapasitet til å skyve grensene forover, og gjøre det umulige mulig. Rent konkret betyr dette mer effektiv og lønnsom kommersiell landskapspleie.

Les mer på husqvarna.no


Nyheter

4

Vüre forretningsløsninger

8

Ryddesager og trimmere

14

Hekksakser

38

BlĂĽsere

46

Motorsager

52

Motorkappere

68

Frontgressklippere

76

Zero-turn gressklippere

92

Gressklippere og gresspleiemaskiner

98


Nyheter

Skaper plass til en økende arbeidsstyrke. Det mest omfattende sortimentet på markedet holder på å bli større. Hvorfor? Det er fordi vi vil sikre at du alltid har nøyaktig den maskinen du trenger for å gjøre hver jobb enda bedre. Alle våre nye maskiner har unike egenskaper, slik at de supplerer perfekt det utstyret du allerede har. Det du bør tenke på nå er derfor ikke hvilke maskiner du skal skifte ut, men hvor mye du må utvide din maskinlagringskapasitet.

Husqvarnas nye batteriserie. HUSQVARNA 536LiR Sterk, velbalansert batteridrevet trimmer med børsteløs motor for lang holdbarhet, og regulerbart, ergonomisk styre.

HUSQVARNA 536LiL Effektiv, lett batteridrevet trimmer med børsteløs motor for lang holdbarhet, og komfortabelt bøylehåndtak.

HUSQVARNA T536Li XP® Produktivt, robust og komfortabel batteridrevet motorsag med høy kjedehastighet, for arborister.

HUSQVARNA 536Li XP® Høyeffektiv, lett og ergonomisk batteridrevet motorsag med høy kjedehastighet og børsteløs motor som gir lang holdbarhet.

HUSQVARNA 436Li Stille, lett og ekstremt brukervennlig batteridrevet motorsag for allroundbruk. Med børsteløs motor som gir lang holdbarhet.

4


HUSQVARNA WB 53S E Pålitelig gressklipper med mulcherfunksjon, designet for krevende yrkesbruk.

HUSQVARNA 336RK Robust, pålitelig ryddesag som klarer forskjellige typer av utfordrende ryddearbeid.

HUSQVARNA 550 XP ® Den siste modellen i vårt nye motorsagkonsept. En utrolig sterk, rask og fleksibel sag.

HUSQVARNA 543RBK Ryggbåret, kraftig og effektiv maskin for en rekke forskjellige ryddearbeider.

HØRSELSVERN Med forbedret, individuell passform, støyreduksjon og lydkvalitet for MP3 og kommunikasjonsradio.

Det du trenger for å holde farten oppe. Våre klær og vårt tilbehør gir deg ikke bare god beskyttelse mot uforutsette hendelser, men de er også designet for å hjelpe deg å arbeide så effektivt som mulig. Denne filosofien gjennomsyrer alt vi gjør – fra innovative arbeidsklær ved bruk av motorsag, til unike bensinkanner og oljer.

HANSKER, TECHNICAL Tettsittende motorsaghansker laget av komfortabelt geiteskinn. TECHNICAL EXTREME Jakke og bukse for arbeid med motorsag, med svært god bevegelsesfrihet og slitestyrke takket være avanserte stretch- og forsterkningsmaterialer.

OLJER Sikrer optimal drift ved krevende yrkesbruk med høy belastning, og høy hastighet.

5


En ny kraft kilde. Samme yteevne. Nå introduserer vi Husqvarnas batteriserie. Dette er en serie høyeffektive, håndholdte maskiner som blir drevet av et kraftig 36V Li-ion-batteri. Batteriet gir høy konstant effekt, en yteevne som tilsvarer våre bensindrevne maskiner. Du får merkbart mindre støy, vedlikehold og vibrasjoner – helt uten eksosutslipp. Dessuten kan du bytte batterier fra en maskin til en annen, og bare arbeide videre.

Laderen er klar til bruk før du er ferdig med ditt. Det nye batteriet leveres sammen med en ekstremt rask lader. Hvis du har to batterier, kan du arbeide uavbrutt fordi ladetiden er kortere enn arbeidstiden (3,0 Ah = 35 min).

6

KAN LADES NÅR SOM HELST Det er ingen minnefunksjon, selv om du lader nesten tomme batterier.

INTELLIGENT UT LADINGSKONTROLL Beskytter mot dyputlading, og sikrer ekstra lang levetid.

LADESYSTEM MED HURTIGSTART Aktiv batterikjøling etter bruk forkorter ladetiden.

INTELLIGENT STYRING AV LADEPROSESSEN Hver battericelle er utviklet for å optimere ladeprosessen.

TERMOVESKE Beskytter batteriene mot kulde og smuss, for å sikre problemfritt arbeid hele vinteren.


Ekstremt lavt vibrasjonsnivå betyr at man får gjort mye mer. Batteriteknologien gir dramatisk reduserte vibrasjonsnivåer. Dette betyr at du kan arbeide lengre dager uten belastning på skuldre og armer. Sammenlignet med enkelte bensindrevne maskiner, kan du faktisk arbeide dobbelt så lenge.

DEN KRAFTEN DU TRENGER

ARBEID I STILLHET

Våre spesialutviklede, børsteløse motorer gir langvarig og fremragende yteevne. De er faktisk 25 % mer effektive enn en standard børstemotor. Dette betyr at motorene gir et høyt, jevnt dreiemoment – selv når du klipper høyt, tykt eller vått gress og kratt. De bare fortsetter med en uforandret hastighet, som overgår flere av de bensindrevne maskinene på markedet.

Støynivået fra en bensindrevet trimmer er 94 dB (A) ved øret ditt. En batteridrevet maskin gir 81 dB(A), noe som tilsvarer 13 dB(A) mindre støy. En forskjell som virkelig er merkbar. Det er allment kjent at en reduksjon på 3 dB(A) oppleves som en halvering av støynivået. Det lave støynivået på våre batteridrevne maskiner gjør livet hyggeligere for deg – og du vil dessuten kunne arbeide på de fleste offentlige steder.

EKSTREMT KOMFORTABELT ARBEID Våre batteridrevne maskiner er lette og velbalanserte, noe som bidrar til at du alltid arbeider i en komfortabel stilling. Den robuste konstruksjonen har det fremre håndtaket plassert nær maskinens tyngdepunkt. Batteriet sitter mellom håndtakene. Disse løsningene gjør det lett å snu og vende på maskinen.

7


Forretningsløsninger

For å lykkes trenger du mer enn bare førsteklasses maskiner. Effektiv kommersiell plen- og hagepleie krever at du har kun de riktige maskinene som går mest mulig uten avbrudd og yter optimalt. Derfor består vårt produktsortimentet, som er det mest omfattende på markedet, også av support og service. Les mer om hvordan du kan sikre høy produktivitet og god lønnsomhet.

8


1 4

FINANSIERING

AUTORISERT SERVICE

2 5

LITTERATUR

3 UTVALGTE FAGFORHANDLERE

SUPPORT RESERVEDELER

husqvarna.no 9


Forretningsløsninger

Hvordan finansierer du din maskinpark? Vi ønsker å gi deg tilgang til de maskiner som passer akkurat dine spesielle behov. For å gjøre dette mulig, inngår Husqvarna Fleet Finance som en del av vårt produktsortiment   Våre finansieringsløsninger varierer noe av­ hengig av hvor du driver din virksomhet. Spør din autoriserte fagforhandler om hvordan du kan finansiere neste maskinnkjøp.

Kunnskap som tar deg fremover. Som en vei til økt effektivitet og lønnsomhet, tilbyr vi deg og dine kollegaer muligheten til å skaffe inngående kunnskaper på en rekke områder. Vi ger råd til våre yrkesbrukere i form av egen faglitteratur. Vi har både håndbøker og bøker om motorsagbruk, rydding, samt gress og trepleie.

10


11


Forretningsløsninger

Forhandlere som vil hjelpe deg å nå dine mål. Våre forhandlere er nøye utvalgt og oppfyller våre krav til virksomheten. Alle de ansatte hos våre forhandlere – innehavere, ledere, selgere, og serviceteknikere – får løpende relevant opplæring av oss. Derfor vil de kunne hjelpe deg i enhver situasjon. Din forhandler gir deg råd om maskiner og tjenester som passer din spesielle virksomhet og forretningssituasjon, dine behov og dine mål. De besøker deg gjerne for en produktpresentasjon. I en kort periode kan du også få låne og prøvekjøre den maskinen du er interessert i.

Regelmessig service som utføres av spesialopplærte mekanikere. All service blir utført av autoriserte mekanikere hos våre forhandlere. De har alle fått spesialopplæring på  de Husqvarna­maskiner som du bruker. De fleste  verksteder har faste priser for alle typer service. Hver enkelt maskin har en detaljert serviceplan, inndelt i et antall tidsintervaller. Kontinuerlig vedlikehold og service til foreslått tid, vil sikre at dine maskiner fungerer optimalt. Samtidig minimerer du risikoen for uventet og kostbar driftsstans. Og minst like viktig er det at maskinene vil holde seg lengre, og gi en god innbytteverdi når tiden er inne for kjøp av nye maskiner.

12


”Rask tilgang til reservedeler.” Når maskinen er på service blir det utelukkende brukt Husqvarna originaldeler. Disse delene er identiske med delene som er i maskinen din. Ved hjelp av vårt databaserte reservedelsystem, kan din forhandler raskt informere om når du får de delene du trenger.

13


Ryddesager og trimmere

14


Våre ryddesager sparer ikke på noe – bare på deg. Vibrasjonsnivå, m / s²

Sterke motorer og robust design, gjør våre ryddesager til arbeidskollegaer du kan stole på. De tåler krevende bruk i flere år uten å  vike for høyt, tykt gess og undervegetasjon. Det eneste som skånes er din rygg, skuldre og armer. I tillegg til lett og velbalansert design, har maskinene svært lave vibrasjonsnivåer. Enkelte modeller ligger også under den anbefalte A8-verdien på 2,5 m /s², og det betyr at du kan arbeide uforstyrret hele dagen uten å bli trett eller skadet.

o / min.

Arbeidsturtall Vi kjører alltid datasimuleringer for å se hvordan vi kan holde nede og forkorte vibrasjonstopper når maskinen startes. Dette for å sikre at maskinene går ned til en så lav og letthåndterlig arbeidshastighet som mulig.

Nøkkelegenskaper og fordeler ved våre ryddesager og trimmere. ØKT SVEIPEDIAMETER BETYR MER EFFEKTIVT ARBEID

GODT TILPASSET LENGDE PÅ RIGGRØRET, BIDRAR TIL Å GJØRE RYDDEARBEIDET MER EFFEKTIVT

ERGONOMISK SELE SOM GJØR ARBEIDET MER KOMFORTABELT

STOR BENSINTANK BETYR LENGRE TID UTEN AVBRUDD FOR PÅFYLLING

IMPONERENDE LAVE VIBRASJONER SIKRER LENGRE ARBEIDSØKTER

HØYTEKNOLOGISKE MOTORER GIR LAVT BENSINFORBRUK OG LAVE EKSOSUTSLIPP

HØYT,VINKLET TÅRN GIR BRUKEREN BEDRE BENPLASS VED ARBEID I HELLINGER

LAV VEKT BIDRAR TIL GOD MANØVRERINGSEVNE OG MINDRE ANSTRENGENDE ARBEID

15


„Stø på hånden”, selv når du trimmer med høy intensitet. Vi konstruerer våre ryddere for å sikre at de vibrasjonene du blir utsatt for er så lave som mulig. Flere av våre maskiner har de laveste vibrasjonene i sin klasse. I noen tilfeller oppnår vi disse lave verdiene ved å isolere vibrasjonene fra to sider. Når det gjelder våre største maskiner, er bensintanken separert fra motoren (en løsning som vi var den første til å introdusere). Isteden er det to gummielementer som virker som vibrasjonsdempere mellom tanken og motoren. I alle våre maskiner har vi montert to stålfjærer mellom riggrøret og tårnet, som absorberer vibrasjoner fra skjærutstyret. Disse løsningene minimerer vibrasjonene til både hofter, lår og hender. Dermed kan du hele tiden arbeide effektivt – og samtidig unngå belastningsskader.

EKSTREMT KREVENDE RY

DDING

Alle nye maskiner gjennomgår detaljerte og inngående tester før de kommer ut på markedet. De prøvekjøres i mange hundre timer for å sikre at eksosutslippene holder seg innen godkjente grenser, og at maskinene er pålitelige når det gjelder motorytelse og drivsystemer. Vi sjekker også styrken på vibrasjonsdemperne og at vibrasjonene ikke overstiger anbefalte nivåer. I tillegg blir alt skjæreutstyr testet under ekstreme forhold for å sikre at du med letthet skal kunne rydde grovt gress, undervegetasjon og små trær.

16


Utvid ryddearealet uten å bevege deg mer. Med våre ryddesager kan du rydde mye større arealer enn med andre maskiner. Forklaringen ligger i optimert transmisjon, og sterk motor med et imponerende utviklingsforhold på 1:1,46. For en motor med maksimal hastighet på 9.000 o/min, er farten på drivakselen hele 6.164 o/min. Dette innebærer at maskinen har kraft til å trekke rundt en mye lengre trimmertråd, og det gir deg 31 prosent større ryddediameter pr. omdreining.

MER KRAFT, MINDRE DRIVSTOFF OG EKSOS Våre ryddesager er drivstoffeffektive kraftpakker. Dette takket være vår patenterte motorteknologi X-Torq som gir økt dreiemoment over et bredere turtallsområde, med økt effekt og raskere akselerasjon som resultat. Ved hjelp av ren luft, istedenfor en blanding av luft og drivstoff til eksosrensingen, bruker dessuten X-Torq-motoren nærmere 20% mindre drivstoff. Og eksosutslippene er opp til 75 % lavere. I tillegg er X-Torqmotorene lette og krever minimalt med vedlikehold.

RIKTIG VINKEL FOR EFFEKTIVT RYDDEARBEID Våre vinkelgir er nøyaktig vinklet for å gjøre gressryddingen lettere og bedre. Nøyaktige beregninger og empiriske studier har vist at en vinkel på 35 grader er optimal for personer med gjennomsnittshøyde. Denne vinkelen sikrer at støttekoppen og bladet ikke treffer bakken, men glir over gresset slik at du får best mulig ytelse på kjøpet.

TABELT ARBEID EKSEPSJONELT KOMFOR Vi ønsker å gjøre arbeidet ditt lettere og hjelpe deg å arbeide mer effektivt. Derfor har vi vinklet styret 7 grader, slik at du med minst mulig anstrengelse kan ha skjæreutstyret rett foran deg. Denne løsningen innebærer også at du kan ta store sveipetak på begge sider av kroppen. Dessuten er tårnet på våre ryddere ekstra høyt. På flere maskiner sitter håndtaket på et 15 cm høyt tårn. Dette fører til at du kan arbeide med rett kropp i en komfortabel stilling med god plass til bena. Noe du vil sette ekstra stor pris på ved arbeid i hellinger.

17


HUSQVARNA 555RXT

HUSQVARNA 545RXT / 545RX

Kraftige ryddesager som tåler lange arbeidsøkter.

Våre sterkeste maskiner for det mest krevende ryddearbeidet.

■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, opptil 20 %

■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, opptil 20 %

mindre drivstofforbruk og opptil 75 % mindre eksosutslipp. ■■Effektiv vibrasjonsdemping (Low Vib) og komforthåndtak gjør arbeidet mer behagelig. ■■Ergonomisk sele Balance XT™ er inkludert. ■■Smart Start er en funksjon for start som gir 40 % mindre motstand i startsnoren. ■■Den optimerte lengden på transmisjonsrøret og 35-graders vinkelgir letter bruken og gjør det mulig å bruke skjæreutstyret parallelt med bakken for best mulig resultat. ■■Vinklet styre og komforthåndtak sikrer perfekt arbeidsstilling og komfortabelt grep. ■■Høyt, vinklet tårn gir brukeren stor bevegelsesfrihet og rikelig benplass, spesielt i hellinger. ■■Godt avbalansert konstruksjon ettersom bensintanken er plassert foran motoren.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

545RXT

545RX

Sylindervolum, cm³

53,3

Sylindervolum, cm³

45,7

45,7

Effekt, kW *

2,8

Effekt, kW *

2,1

2,1

2,9 / 2,4

2,9 / 2,4

8,5

8,7

Vibrasjonsnivå (ahv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

555RXT

mindre drivstofforbruk og opptil 75 % mindre eksosutslipp. ■■Effektiv vibrasjonsdemping (Low Vib) og komforthåndtak gjør arbeidet mer behagelig. ■■Ergonomisk sele Balance XT™ (til 545RXT) / Balance X™ (til 545RX) er inkludert. ■■Smart Start er en funksjon for start som gir 40 % mindre motstand i startsnoren. ■■Den optimerte lengden på transmisjonsrøret og 35-graders vinkelgir letter bruken og gjør det mulig å bruke skjæreutstyret parallelt med bakken for best mulig resultat. ■■Vinklet styre og komforthåndtak sikrer perfekt arbeidsstilling og komfortabelt grep. ■■Høyt, vinklet tårn gir brukeren stor bevegelsesfrihet og rikelig benplass, spesielt i hellinger. ■■Godt avbalansert konstruksjon ettersom bensintanken er plassert foran motoren.

1,5 / 1,6 9,2

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Vibrasjonsnivå (ahv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

ERGONOMIS SELER Motorteknologien X-Torq gir ekstra dreiemoment, opptil 20 % mindre drivstofforbruk og opptil 75 % mindre eksosutslipp.

18

Low Vib reduserer vibrasjonen i håndtakene effektivt, slik at det blir mindre belastning på armene og hendene til brukeren.

KE

Ryddesagene har ergonomisk sele med brede skulderremmer og avlastende hoftebelte.


HUSQVARNA 535RXT / 535RX

HUSQVARNA 327RX

Produktive, pålitelige og komfortable ryddesager.

Lette ryddesager for lange arbeidsøkter og høyt tempo.

■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, opptil 20 %

■■Effektiv vibrasjonsdemping (Low Vib) og komforthåndtak

mindre drivstofforbruk og opptil 75 % mindre eksosutslipp. ■■Effektiv vibrasjonsdemping (Low Vib) og komforthåndtak gjør arbeidet mer behagelig. ■■Ergonomisk sele inkludert. ■■35-graders vinkelgir gjør at skjæreutstyret arbeider parallelt med bakken. ■■Vinklet styre og komforthåndtak sikrer perfekt arbeidsstilling og komfortabelt grep. ■■Høyt, vinklet tårn gir brukeren stor bevegelsesfrihet og rikelig benplass, spesielt i hellinger. ■■Bensinpumpe gjør maskinen lett å starte.

gjør arbeidet mer behagelig. ■■Ergonomisk sele er inkludert. ■■Smart Start er en funksjon for hurtigstart basert på inntil 40 % mindre motstand i startsnoren. ■■35-graders vinkelgir gjør at skjæreutstyret arbeider parallelt med bakken. ■■Vinklet styre og komforthåndtak sikrer perfekt arbeidsstilling og komfortabelt grep. ■■Høyt, vinklet tårn gir brukeren stor bevegelsesfrihet og rikelig benplass, spesielt i hellinger. ■■Bensinpumpe gjør maskinen lett å starte.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

535RXT

535RX

Sylindervolum, cm³

34,6

34,6

Sylindervolum, cm³

Effekt, kW *

1,6

1,6

Effekt, kW *

2,5 / 2,7

3,4 / 4,1

6,2

6,1

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

Det høye, vinklede tårnet gir oppreist stilling og bedre plass til bena ved arbeid i skråninger.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

327RX

24,5 0,9

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg

2,4 / 1,9 5,4

* Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

Kombivernet er ekstrautstyr som kan brukes sammen med både gressblad og trimmerhode.

Smart Start gjør at motstanden i startsnoren reduseres med opptil 40 %, slik at ryddesagen blir lett å starte.

19


20


HUSQVARNA 324RX

HUSQVARNA 553RBX

Maskin for både lettere trimming og rydding av høyt gress.

Ryggbåret maskin som gjør det lettere å arbeide i hellinger.

■■Utstyrt med firetaktsmotor som kjører på ren bensin.

■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, inntil 20 %

■■Kombivern for både trimmerhoder og gressblader.

lavere drivstofforbruk og inntil 75 % mindre eksosutslipp. ■■Transmisjon og vinkelgir i velprøvd design sammen med et robust trimmerhode sikrer problemfritt arbeid. ■■Det komfortable bøylehåndtaket kan enkelt dreies slik at man kan arbeide i ulike vinkler. ■■Fleksibel kobling mellom sele og motor gir økt bevegelsesfrihet for hoftene og bedre arbeidsstilling i hellinger og ujevnt terreng. ■■Kombivernet kan brukes sammen med både gressblad og trimmerhode. ■■Ergonomisk sele med vinklet ryggstøtte og polstrede skulderremmer. ■■Bensinpumpe gjør maskinen lett å starte.

■■Smart Start er en funksjon for start som gir 40 % mindre

motstand i startsnoren. ■■Balanse 35-sele er inkludert. ■■35-graders vinkelgir gjør at skjæreutstyret arbeider parallelt med bakken for best mulig resultat. ■■Bensinpumpe gjør maskinen lett å starte.

Markedsføres ikke i Norge.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

324RX

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Sylindervolum, cm³

25

Sylindervolum, cm³

Effekt, kW *

0,8

Effekt, kW *

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

Kombivernet kan brukes sammen med både gressblad og trimmerhode.

2,7 / 2,2 5,5

553RBX

50,6 2,3

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg

2,7 / 3,8 12,1

* Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

Transmisjon og vinkelgir i velprøvd design sammen med et robust trimmerhode sikrer problemfritt arbeid.

Den spesialutviklede selen har polstrede skulderstropper og er vinklet inn mot ryggen for bedre støtte.

21


HUSQVARNA 327LDX

Robust, lett og svært allsidig trimmer.

HEKKSAKSER Rette kanter er nå innenfor rekkevidde. Er å få i to lengder for ulike behov.

■■Smart Start gjør at motstanden i startsnoren reduseres med

inntil 40 %, slik at trimmeren blir lett å starte. ■■Tilbehør for gresstrimming, hekkbeskjæring, trebeskjæring, feiing, jordbearbeiding og kantskjæring. ■■Todelt riggrør letter ved transport og oppbevaring. ■■Bensinpumpe gjør maskinen lett å starte. ■■Det komfortable bøylehåndtaket er lett å dreie, slik at man kan arbeide i forskjellige vinkler.

STANGSAG Gir ekstra rekkevidde når du trenger det. Kapper greiner med en tykkelse på opp til ca. 15 cm.

JORDFRESER Perfekt for ømfintlige blomsterbed og rundt trestammer. TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Sylindervolum, cm³ Effekt, kW * Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

327LDX

24,5 0,9 2,9 / 3,4 5,1

KANTSKJÆRER Holder plener, hageganger og blomsterbed pene med rette kanter.

SWEEPER Gummibørste med høy kapasitet som koster uten å lage merker. Bredde 60 cm.

Trimmeren er enkel å oppbevare og transportere takket være det todelte riggrøret.

22

Det komfortable bøylehåndtaket er lett å dreie, slik at man kan arbeide i forskjellige vinkler.

Smart Start gjør at motstanden i startsnoren reduseres med inntil 40 %, slik at ryddesagen er lett å starte.


KOMBITILBEHØR LD

23


24


HUSQVARNA 327RDX

Effektiv, lett maskin til en rekke ryddearbeider. ■■Trimmerhode, gressblad og sagblad er tilbehør som enkelt

sneppes på. ■■Effektiv vibrasjonsdemping (Low Vib) og komforthåndtak gjør arbeidet mer behagelig. ■■Ergonomisk sele inkludert. ■■Smart Start er en funksjon for hurtigstart basert på inntil 40 % mindre motstand i startsnoren. ■■Todelt riggrør letter ved oppbevaring og transport. ■■35-graders vinkelgir gjør at skjæreutstyret arbeider parallelt med bakken. ■■Vinklet styre og komforthåndtak sikrer perfekt arbeidsstilling og komfortabelt grep. ■■Høyt, vinklet tårn gir brukeren stor bevegelsesfrihet og rikelig benplass, spesielt i hellinger. ■■Bensinpumpe gjør maskinen lett å starte.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

327RDX

Sylindervolum, cm³

24,5 0,9

Effekt, kW * Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg

5,6

* Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

SE KOMBITILBEHØR PÅ SIDE 27

E KOMBIV

Det høye, vinklede tårnet gir oppreist stilling og bedre plass til bena ved arbeid i skråninger.

2,4 / 1,9

Smart Start gjør at motstanden i startsnoren reduseres med opptil 40 %, slik at ryddesagen blir lett å starte.

RN

Kombivernet er ekstrautstyr som kan brukes sammen med både gressblad og trimmerhode.

25


HUSQVARNA 336RK

HUSQVARNA 543RBK

N y h et !

Robust, pålitelig og allsidig ryddesag. ■■Trimmerhode, gressblad og sagblad er tilbehør som enkelt

sneppes på. ■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment med opptil 20 % mindre drivstofforbruk, og opptil 75 % lavere eksosutslipp. ■■35 graders vinkelgir gjør at skjæreutstyret arbeider parallelt med bakken for best mulig resultat. ■■Kombivernet kan brukes til både gressblad og trimmerhode. ■■Vinklet styre og komforthåndtak sikrer perfekt arbeidsstilling og komfortabelt grep. ■■Bensinpumpe gjør maskinen lett å starte. ■■Todelt riggrør for enkel transport og oppbevaring. ■■Balance 35-sele er inkludert.

Ryggbåret, kraftig maskin for en rekke forskjellige ryddearbeider. ■■Trimmerhode, gressblad og sagblad er tilbehør som enkelt

sneppes på. ■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, inntil 20 % lavere drivstofforbruk og inntil 75 % mindre eksosutslipp. ■■Transmisjon og vinkelgir i velprøvd design sammen med et robust trimmerhode sikrer problemfritt arbeid. ■■Det komfortable bøylehåndtaket kan enkelt dreies slik at man kan arbeide i ulike vinkler. ■■Fleksibel kobling mellom sele og motor gir økt bevegelsesfrihet for hoftene og bedre arbeidsstilling i hellinger og ujevnt terreng. ■■Kombivernet kan brukes sammen med både gressblad og trimmerhode. ■■Ergonomisk sele med vinklet ryggstøtte og polstrede skulderremmer. ■■Bensinpumpe gjør maskinen lett å starte. Markedsføres ikke i Norge.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

543RBK

34,6

Sylindervolum, cm³

Effekt, kW *

1,4

Effekt, kW *

1,5

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s²

N/A

Vekt (uten skjæreutstyr), kg

10,6

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment samt inntil 20 % lavere drivstofforbruk og inntil 75 % mindre eksosutslipp.

26

336RK

Sylindervolum, cm³

4,3 / 2,9 7,4

40‚1

* Les mer om nominell motoreffekt på side 36.

Transmisjon og vinkelgir i velprøvd design sammen med et robust trimmerhode sikrer problemfritt arbeid.

Den spesialutviklede selen har polstrede skulderstropper og er vinklet inn mot ryggen for bedre støtte.


Kombitilbehør til RK / RBK-maskiner.

GTA 850 For alminnelig gresstrimming. Settet består av riggrør, skjerm og trimmerhode T35.

BCA 850 Til rydding av høyere gress. Settet består av riggrør, skjerm og gressblad. Multi 300 –3 inkludert støttekopp.

CSA 850 Til rydding av busker og mindre trær. Settet består av riggrør, skjerm og sagblad Scarlett 200 –22.

27


HUSQVARNA 536LiL

HUSQVARNA 536LiR

Effektiv og komfortabel batteridrevet trimmer.

Sterk og lett batteridrevet maskin for krevende ryddearbeid.

■■Husqvarna-utviklet, børsteløs motor med ekstra kraft for

■■Husqvarna-utviklet, børsteløs motor med ekstra kraft for

beste yteevne, selv under tøffe forhold. ■■Kraftig Li-ion batteri gir en ytelse som er uten motstykke. ■■Økonomi-modus med savE™ gjør det mulig å arbeide lengre uten å bytte batteriet. ■■Intuitivt tastatur gjør det lett å starte og stoppe maskinen. ■■Trimmeren har to rotasjonsretninger, for mindre gressavklipp i hageganger. ■■Dobbel trimmertråd og Tap ‘n go-funksjon for rask og enkel frammating av ny tråd.

beste yteevne ved rydding under tøffe forhold. ■■Kraftig Li-ion batteri gir en ytelse som er uten motstykke. ■■Økonomi-modus med savE™ gjør det mulig å arbeide lengre uten å bytte batteriet. ■■Intuitivt tastatur gjør det lett å starte og stoppe maskinen. ■■Trimmeren har to rotasjonsretninger, for mindre gressavklipp i hageganger. ■■Dobbel trimmertråd og Tap ‘n go-funksjon for rask og enkel frammating av ny tråd. ■■Høyt, vinklet tårn og styre gir brukeren stor bevegelsesfrihet og rikelig med benplass, spesielt i hellinger. ■■Polstret, komfortabel sele medfølger.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

536LiL

36

Batterispenning,V

Batterikapasitet, Ah

3

Batterikapasitet, Ah

Ekvivalent vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m /sek² Vekt med batteri, kg

Trimmerhodet kan rotere til venstre og til høyre, slik at du kan unngå gressavklipp i hagegangene.

28

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Batterispenning,V

1,7 / 0,5 4,1

36 3

Ekvivalent vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre/bakre håndtak, m /sek² Vekt med batteri, kg

Med savE™-funksjonen kan man maksimere driftstiden uten å bytte batteri.

536LiR

2,6 / 2,1 4,8

Sterk Husqvarna-utviklet motor som gir beste yteevne ved rydding under tøffe forhold.


Tilbehør for batteridrevne trimmere.

LI-ION BATTERI

Li-ion batterier gir langvarig effekt og suveren ytelse. Batteriene finnes i flere størrelser: BLi 60 (1,5 Ah),  BLi 110 (3,0 Ah).

LADER

Laderen er ekstremt rask. Hvis du har to batterier, kan du arbeide „nonstop” da ladetiden er kortere enn arbeidstiden.

KOMFORTABEL SELE

Polstret sele for komfortabelt arbeid (inngår til 536LiR).

29


En ergonomisk Husqvarna-sele fordeler belastningen og hjelper deg å bevege deg riktig. En sele forbedrer arbeidsbevegelsen, slik at du kan utføre arbeidet på en sikrere måte og redusere anstrengelsen på kroppen. Det er derfor vi har brukt tid på å forske og utvikle seler som skal hjelpe deg å få det meste ut av maskinen din. Det å bruke en maskin riktig medfører også en

Bred, ventilert ryggplate.

30

forskjell i hvordan den er å håndtere og resultatet du får. Våre ergonomisk utformede seler fordeler maskinens vekt effektivt slik at balansen maksimeres. Dermed føles maskinen lettere, mer manøvrerbar og mindre anstrengende å arbeide med.

Innstillinger over og under brystet for å passe til både kvinner og menn.

Vektfordeling fra skuldre til hofter.


Balance XT™.

Balance X ™.

Vår mest avanserte sele med flere unike funk­ sjoner som innstillinger for kvinner og menn, samt dreibar skulderdel. Gir deg en enestående vektfordeling mellom skuldre, bryst og rygg. Dessuten fordeler den belastningen fra skuldrene til hoftene.

Avlaster overkroppen og armene takket være enestående vektfordeling mellom skuldre, bryst og rygg, og fra skuldrene til hoftene.

BALANCE XT™

Balance 55 / Balance 35.

BALANCE X™

Ergonomiske seler som fordeler belastningen optimalt mellom skuldre, bryst og rygg.

BALANCE 55 / 35

Bred ventilert ryggplate Hurtigjusteringer Polstrede ergonomiske remmer Støtdempende hoftepute Fleksibelt hofteputeoppheng

Bredt, støttende hoftebelte

Hurtiglås på hofteputen

― ―

Gress- og skogsmodus Ryggplate med høydejustering

Fleksibel skulderdel

Spesial innstilling for damer

= Tilgjengelig

― = Ikke tilgjengelig

Fleksibel skulderdel og individuell høydejustering.

Støtdempende, bevegelig hoftepute.

Lett tilgjengelig hurtiglås i tilfelle et uhell.

31


SKJÆREUTSTYRSGUIDE

MODELL

GRESS

122C

A8

128C

A1

536LiL / 536LiR

A9

128L

B4

323L / 327LS / 224L / 326LS

A2 B1

324LDX / 327LDX / 525LK

A2 B1

122LD

B4

128LDX

B4

535LS

A5 B3

128RJ

B4

233RJ / 327RJX

A2 B1

535RJ

A5 B3

128R

B4

323R / 323RII / 324RX / 533RS / 525RK / 327RX / 327RDX / 133R / 226R 535RX / 535RXT / 336FR / 235R / 135R

+ + +

+

555RXT

A6

345FR / 545FX / 545FXT

A4

555FX / 555FXT

A7

555FRM

A6

143R / 153R / 143RII / 236R / 543RS / 553RS

A5 B3

243RJ / 253RJ / 543RBK / 553RBX

A5 B3

A1

A2

503 97 71-01

200 mm (adapter incl.)

D2 537 31 09-02

200 mm (adapter incl.)

4

3

5

6

7

18

+ +

1

3

5

6

7

8

18

1

3

5

6

7

8

18

3

5

6

7

18

+

9

10

11

12

3

5

6

7

18

+ +

1

3

5

9

10

3

5

+ +

A5 B3

A3 B5

D1 537 29 95-01

2

A2 B1

545RX / 545RXT

545 03 11-01

4

3

39

SAGBLADVERN

2

20

336RK

TRIMMERVERN

13

19

6

7

8

11

12

13

19

6

7

18

1

3

5

6

7

8

18

9

10

11

12

13

16

17

32

33

37

38

33

37

38

42

32

33

37

38

+ + + +

13

14

16

13

14

15

17

13

14

16

17

13

14

15

17

13

14

15

17

9

10

11

13

16

17

19

9

10

11

13

16

17

19

+ +

SETT

19

F1

21

G1 537 04 85-02 incl. B1

F1

19

19

KOMBIVERN

G1 537 04 85-01 incl. B1

17

21

(USA)

42

18

A5 B3

+

42

+

C1

+

19

C2

+

19

PLANTEBESKYTTERE

9

10

11

12

BLADVERN

13

16

17

19

STØTTEKOPPER

B1 503 93 42-02

E1 502 12 26-01

C1 537 28 85-01

F1 503 89 01-01

B2 531 00 77-01

E2 502 14 55-01

C2 537 29 74-01

F2 503 90 18-02

255 mm

200 mm

(20 mm / 1")

A3

503 95 43-01

D3 537 21 71-01

G2 952 71 56-16

B3 537 33 16-01

C3 544 02 65-02

F3 502 15 70-02

A4

537 29 73-01

D4 502 03 94-06

G2 952 71 56-15

B4 545 03 09-01

C4 544 16 03-01

F4 503 89 01-02

A5

537 34 94-03

D5 501 32 04-02

G3 537 04 85-04

B5 544 46 43-01

C5 502 46 49-01

A6

544 10 74-02

D6 502 43 55-01

G4 544 24 96-01

A7

32

+ + + +

502 46 50-01

A8

574 47 95-01

A9

577 01 83-01

200 mm

225 mm

200 mm (adapter incl.)

225 mm (adapter incl.)

incl. F1 21

incl. F1 21 (USA)

incl. F1 21 (USA)

incl. B3

F4

21

G4 544 24 96-02 incl. B3

F4

21

(USA)

M12 (20 mm / 1") Ballbearing

M12


KRAFTIGERE GRESS

G2

G2

G1

G1

G1

G1

G2

G2

G4

G4

B4 B1 B3 B4 B1 B3

+ + + + + +

F1 F1 F4 F1 F1 F4

+ + + + + +

21

22

21

22

22

23

21

22

21

22

23

24

F2

F3

C5 C2 C5 C4 B3 B3

+ + + + + +

F2

F3

F2

F3

F2

F3

F2

F3

+ + + +

F4

+ +

F4

+

+ +

21 21

30

21

30

31

34

35

31

34

35

36

31

34

35

36

D1

+ +

28

+ + + + + +

28

21

D5

+

F4

+

22

23

25

24

26

D2

23

24

25

26

D6

23

24

26

23

24

25

26

D3

23

24

25

26

D6

23

24

26

27

23

24

26

27

E2

+

23

28

41

23

D3

D5

29 28

D4

28

D4

29

C3

+ + +

21

578 44 40-01

37

31 537 18 33-16

38

32 537 19 67-01

33 537 19 69-01

PA1100

22

578 44 37-01

SR600

23

578 44 49-01

EA850

24

578 44 47-01

34 537 19 66-05

(Articulated)

35 537 19 66-06

(Articulated)

HA110

25

578 44 44-01

HA850

26

578 44 45-01

36

952 71 19-21 HAC

(Fixed)

27

578 44 51-01

E1

+

28

29 30

SKJÆREUTSTYR

537 35 35-01

Saw head

29

28

TILBEHØR

30 537 18 33-11

36

21

26 B3

+

+ + +

24

40 C1 B5

BUSKER OG TRÆR

1

578 44 82-01

(Fixed)

537 42 54-01

2

578 44 60-01

(Semiauto)

39

967 11 31-01

3

578 44 61-01

(Semiauto)

40

967 02 67-01

4

578 44 59-01

(Semiauto)

41

967 02 69-01

5

578 44 66-01

(Manual)

42

952 71 19-11

6

578 44 63-01

(Semiauto)

7

578 44 65-01

(Semiauto)

8

578 44 71-01

9

578 44 76-01

(Manual)

10

578 44 64-01

(Semiauto)

TA850

CA150

GTA850-28

BCA850-28

CSA850-28

BAC

Alloy

T25 (R)

T25 (L)

T25C (R)

S35 M10

T35 M10

T35X M10

Superauto II M10 (1") S35 M12

T35 M12

11

578 44 66-01

(Semiauto)

12

578 44 80-01

(Fixed)

13

578 44 68-01

(Semiauto)

14

578 44 70-01

(Semiauto)

15

578 44 81-01

(Fixed)

16

578 44 72-01

17

578 44 78-01

18

578 44 91-01

28

578 44 25-01

19

578 44 93-01

29

578 44 27-01

20

579 29 40-01

30

522 96 51-01

T35X M12

F35 M12

T45X M12

T55X M12

F55 M12

Auto 55 M12 (1") (Manual)

SII M12

TriCut M10

TriCut M12

T25B

(Semiauto)

Grass 255-8 (1")

Grass 255-4 (1")

Multi 255-3 (1")

Multi 275-4 (1")

Multi 350-3 (1")

Multi 300-3 (1")

Multi 330-2 (1")

Scarlett 200-22 (1")

Scarlett 225-24 (1")

Shredder blade (1")

33


TILBEHØR RYDDESAGER OG TRIMMERE

SOFTSHELL-JAKKE

Vind- og vannavstøtende, med en komfortabel stretch­membran på utsiden og myk fleece på innsiden. Kan brukes utenpå andre klær eller alene. Cordura®-forsterkning over skuldrene, på baksiden av ermene og i sidene. Ermene er formet for økt bevegelighet. Ermeavslutningen er justerbar og har borrelås. Fire lommer med glidelås foran, og to innerlommer. 577 25 30-xx

N y h et !

ALLVÆRSJAKKE, TYPHONE

Laget av sterkt, vannavvisende, ventilerende materiale med nettingfôr. To brystlommer med glidelås, justerbar elastikk i midje og ryggavslutning, samt tapede sømmer. Ermeavslutning med glidelås og kile. 523 07 57-xx ALLVÆRSBUKSE, TYPHONE

Laget av sterkt, vannavvisende og ventilerende materiale. Med to ventilasjonsåpninger i siden, elastikk i midjen, trekksnor og buksesmekk foran. 523 07 58-xx

HANSKER, CLASSIC LIGHT

Slanke, komfortable hansker med geiteskinn i håndflatene (for å tåle fuktighet), og sterkt jerseystoff på oversiden. Fingrene er forsterket for ekstra slitestyrke. 579 38 00-xx

ARBEIDSJAKKE FOR TRIMMING OG RYDDING

Midjejakke med fire lommer foran og lomme for mobiltelefon på venstre erme. Designet for ekstra god bevegelsesfrihet ved bruk av sele. Jakken har lommer på innsiden av skuldrene for innsetting av termoplastbeskyttelse. Glidelås i full lengde foran, høy krave og ermelukking med trykknapper. 505 62 40-xx ARBEIDSBUKSE FOR TRIMMING OG RYDDING

Nettingfôr på innsiden og glidelås bak på bena for økt ventilasjon. Utstyrt med to for- og baklommer, samt en lomme med klaff på benet. På høyre hofte og begge knær er buksen utstyrt med ekstra lommer for polstring av termoplast. 505 62 41-xx

Smart kombikanne.

Denne unike kombikannen tar 6 l bensin og 2,5 l olje. Bensintanken har effektiv overfyllingssikring. Når tanken er full slås tilførselen av automatisk, og du kan løfte opp kombikannen uten å søle. Godkjent i henhold til FNs anbefalinger. 505 69 80-00.

Kombikannen har smart design. Bensin- og oljekanne kan tas fra hverandre. Mellom dem er det dessuten plass til filer og annet verktøy.

34

Bensinpåfyllingen stanser automatisk når maskinens tank er full, dette betyr at du også kan løfte kombikannen uten å søle bensin.


HUSQVARNA TOTAKTSOLJE, XP ® SYNTETISK

Helt syntetisk, biologisk nedbrytbar olje som gir lite røyk, og inneholder tilsetninger av høyeste kvalitet. Utviklet for tøff, yrkesbruk med høye belastninger og motorhastigheter. Den er utmerket for alle våre maskiner, spesielt for motorer med sylindervolum over 55 cm³. Oppfyller kravene i henhold til JASO / FB / ISO EGB og Rotax 253 snøskutertest. 1 liters doseringsflaske, 578 03 70­03. 4 liter 578 03 71­03,  0,1 liter 578 18 03-03. HUSQVARNA TOTAKTSOLJE, LS+

Laget av en blanding av mineralolje og syntetisk olje, for ekstra lave røykutslipp. Passer best for våre motorsager og ryddesager med sylindervolum under 55 cm³. Oppfyller kravene i henhold til JASO FD / ISO EGD og Rotax 253 snøskutertest. 1 liters doseringsflaske 578 03 70­02,  4 liter 578 03 71-02, 0,1 liter 578 18 03-02.

SAMMENLIGNING AV TOTAKTSOLJER En laboratorietest med en Husqvarna 346 XP®, under svært tung belastning, viste tydelig forskjellen mellom referanseoljen og våre 2-taktsoljer. Sylindere og stempler ble sammenlignet under samme driftsforhold, men med ulike motoroljer. Sylinderne ble kjørt på samme motorblokk. Resultatene viste at våre oljer gir bedre beskyttelse mot stempelhavari som skyldes avleiringer i motoren.

Husqvarnas oljer har vist seg gi mindre belegg på stemplene. Dette reduserer skade ved høye temperaturer. VERNESTØVLER, TECHNICAL

Laget av høykvalitets lær og nylonfôr. Tåhette av komposittmateriale gjør støvlene lette. De er 100 % vanntette, men puster takket være Sympatex®-membran. Ekstra gummibeskyttelse på forsiden. Perfekte til hagearbeid og fritidsbruk. 575 35 47-xx

VERNESTØVLER, FUNCTIONAL 28

Håndlaget støvel med sagvern. Ekstra forsterket overside med lang snøring, tåhette i stål og forsterkning rundt sålen, som er forberedt for pigging. Canvasfôr, lang snøring på baksiden, gripekanter på skaftet samt hælkappe som gjør støvlene lette å ta av og på. 573 95 59-xx

Vanlig totaktsolje gir avleiringer på stemplene noe som forårsaker skade ved høye temperaturer.

Oljer som gir god yteevne.

HØRSELSVERN

Komfortabel design. Gir mulighet til å justere trykket med 20 %. Har beskyttelse mellom visir og hodebøyle, slik at hodet beskyttes mot gress og regn. Kan også utstyres med solskjerming. Med pleksivisir 505 66 53-48. Med nettingvisir 505 66 53-58.

HØRSELSVERN MED FM-RADIO

Med ny hodebøyle som gir mindre trykk, og øreklokker som passer alle brukere. Det har også forbedret lyddemping og lydkvalitet. FM radio, og 3,5 mm (AUX) for mp3 eller kommunikasjonsradio, er inkludert. Hodebøyle 578 27 49-01. Hjelmbasert 578 27 49-02.

Husqvarna-kronen på lokket garanterer at det er et originalprodukt, og at det vil gi den beskyttelsen og smøringen som Husqvarna lover.

VERNEBRILLER

Kan brukes under visir eller alene. Gulfarget glass (544 96 37-02) gir bedre sikt ved mørke arbeidsforhold. Gråfarget glass (544 96 37-03) med UV-beskyttelse gir bedre sikt i sol. Heldekkende vernebrille (544 96 39-01) utviklet for folk som bruker briller, anti-duggbehandlet og slagbestandig. Klar 544 96 37-01.

Oljene er utviklet og kontinuerlig testet for å holde riktig temperatur, og sikre at motoren får den smøringen den trenger. 35


TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR RYDDESAGER OG TRIMMERE

Sylindervolum, cm³ Sylinderdiameter, mm Slaglengde, mm

555RXT

545RXT

545RX

535RXT

53,3

45,7

45,7

34,6

45

42

42

38

33,5

33

33

30,5 1,6

Effekt, kW

2,8

2,1

2,1

Lydeffektnivå ved brukerens øre, dB(A) *

101

100

101

96

Garantert støyutslipp, LWA dB(A)

120

115

115

113 2,5 / 2,7

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s² **

1,5 / 1,6

2,9 / 2,4

2,9 / 2,4

Hastighet ved maksimal effekt, o / min

9000

9000

9000

8400

Maksimalt anbefalt motorturtall, o / min

12000

12500

12500

11500 Zama C1Q

Forgasser

Walbro WT

Walbro

Walbro

Tankvolum, liter

1,1

0,9

0,9

0,6

Bensinforbruk (g / KWh)

480

450

450

480

Tenningssystem

Walbro MB

SEM

SEM

Walbro CD

Tomgangsturtall, o / min

2800

2700

2700

2900

Eksosutslipp (CO-gjennomsnitt), g / kWh

350

380

380

196

Eksosutslipp (HC-gjennomsnitt), g / kWh

61

47

47

32

Eksosutslipp (NOx-gjennomsnitt), g / kWh

2,4

1

1

2

1:1,46

1:1,4

1:1,4

1:1,4

Utvekslingsforhold Drevvinkel OEM Trimmerhode

35

35

35

35

T55X M12

T45X M12

T45X M12

T35X M12

OEM Gressblad

Multi 350-3

Multi 300-3

Multi 300-3

Multi 300-3

OEM Sele

Balance XT™

Balance XT™

Balance X™

Balance X™

9,2

8,5

8,7

6,2

1483

1483

1483

1483

35

32

32

28

Vekt (uten skjæreutstyr), kg Rørlengde, mm Rørdiameter, mm

― = Ikke tilgjengelig. * Tilsvarende lydtrykknivå i henhold til ISO 22868 er beregnet som den tidsvektede energisummen for lydtrykknivåene ved ulike driftstilstander. Typisk variasjon for tilsvarende ydtrykknivå er et standardavvik på 1 dB(A). * * Tilsvarende vibrasjonsnivå i henhold til ISO 22867, er beregnet som den tidsvektede energisummen for vibrasjonsnivåene ved ulike driftstilstander. Dataene som er gjengitt for tilsvarende vibrasjonsnivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m / s². nivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m / s².

TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR BATTERIDREVNE TRIMMERE 536LiL

536LiR

Batterispenning,V

36

36

Batterikapasitet, Ah

3

3

Vekt med batteri, kg

4,1

4,8

Vekt uten batteri, kg Motortype Normal batteriladetid til 80 / 100 %, min

2,9

3,6

BLDC (børsteløs)

BLDC (børsteløs)

25 / 35

25 / 35

Batteriets driftstid (kontinuerlig drift) med savE™ aktivert, min

60

60

Lydtrykknivå ved brukerens øre, dB(A) *

81

76

1,7 / 0,5

2,6 / 2,1

Ekvivalent vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / sek² **

* Tilsvarende lydtrykknivå i henhold til ISO 22868 er beregnet som den tidsvektede energisummen for lydtrykknivåene ved ulike driftstilstander. Typisk variasjon for tilsvarende lydtrykknivå er et standardavvik på 1 dB(A). * * Tilsvarende vibrasjonsnivå i henhold til ISO 22867, er beregnet som den tidsvektede energisummen for vibrasjonsnivåene ved ulike driftstilstander. Dataene som er gjengitt for tilsvarende vibrasjonsnivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m / s². nivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m / s².

NOMINELL MOTOREFFEKT Den oppgitte nominelle motoreffekten er den gjennomsnittlige nytteeffekten (ved et spesifisert turtall, se brukermanual) for en typisk produksjonsenhet av denne motormodellen sammenlignet med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproduserte motorer kan avvike fra denne verdien. Aktuell motoreffekt når motoren er installert i sluttproduktet, vil avhenge av maskinens driftshastighet, miljø og andre variabler.

36


535RX

327RX

324RX

327LDX

327RDX

336RK

34,6

24,5

25

24,5

24,5

34,6

38

34

35

34

34

38

30,5

27

26

27

27

30,5

1,6

0,9

0,8

0,9

0,9

1,4

95

95

89

94

95

98

113

110

106

110

110

113

3,4 / 4,1

2,4 / 1,9

2,7 / 2,2

2,9 / 3,4

2,4 / 1,9

4,3 / 2,9

8400

8400

7000

8400

8400

8400

11500

11700

11000

11700

11700

11500

Zama C1Q

Zama C1Q

Walbro

Zama C1Q

Zama C1Q

Zama

0,6

0,5

0,5

0,5

0,5

0,6

480

550

510

550

550

Walbro CD

Walbro MB

IKEDA

Walbro MB

Walbro MB

Walbro

2900

2700

3100

2700

2700

2900

196

153

399

153

153

301

32

29

15

29

29

33

2

2,9

3,3

2,9

2,9

1,4

1:1,4

1:1,46

1:1,46

1:1,46

1:1,46

1:1,4

35

30

30

30

30

35

T35 M12

T35 M10

T35 M10

T35 M10

T35X M12

Multi 300-3

Grass 255-4

Grass 255-4

T35 M10 ―

Grass 255-4

Multi 300-3

Balance 35

Balance 35

Balance 35

Balance 35

Balance 35

6,1

5,4

5,5

5,1

5,6

7,4

1483

1483

1483

1483

1483

1483

28

24

24

24

24

28

TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR RYGGBÅRNE RYDDERE

Markedsføres ikke i Norge. 553RBX

543RBK

50,6

40,1

Sylinderdiameter, mm

45

40,5

Slaglengde, mm

31

31

Effekt, kW

2,3

1,5

Sylindervolum, cm³

Lydeffektnivå ved brukerens øre, dB(A) *

97

95

Garantert støyutslipp, LWA dB(A)

118

118

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) venstre / høyre håndtak, m / s²** Hastighet ved maksimal effekt, o / min

2,7 / 3,8

N /A

9500

9000

Maksimalt anbefalt motorturtall, o / min

13000

12000

Forgasser

Walbro

Walbro

Tankvolum, liter

0,8

0,75

Bensinforbruk (g / KWh)

449

449

Walbro

Walbro

Tomgangsturtall, o / min

2800

3000

Eksosutslipp (CO-gjennomsnitt), g / kWh

319

Eksosutslipp (HC-gjennomsnitt), g / kWh

110

Eksosutslipp (NOx-gjennomsnitt), g / kWh

1.6

1:1,4

1:1,4

Tenningssystem

Utvekslingsforhold Drevvinkel

30

30

OEM Trimmerhode

T45X M12

T45X M12

OEM Gressblad

Multi 275-4

Multi 275-4

Integrert

Integrert

OEM Sele Vekt (uten skjæreutstyr), kg

12,1

10,6

Rørlengde, mm

1483

1483

Rørdiameter, mm

28,05

28,05

― = Ikke tilgjengelig. * Tilsvarende lydtrykknivå i henhold til ISO 22868 er beregnet som den tidsvektede energisummen for lydtrykknivåene ved ulike driftstilstander. Typisk variasjon for tilsvarende lydtrykknivå er et standardavvik på 1 dB(A). * * Tilsvarende vibrasjonsnivå i henhold til ISO 22867, er beregnet som den tidsvektede energisummen for vibrasjonsnivåene ved ulike driftstilstander. Dataene som er gjengitt for tilsvarende vibrasjonsnivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m / s². nivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m / s².

37


Hekksakser

Å ta hekklipping som en utfordring har aldri vært lettere. Alt vi gjør handler om å gjøre jobben din lettere. Dette er spesielt tydelig i utviklingen av våre hekksakser. De er robuste og sterke, samtidig som de er lette og velbalanserte arbeidskollegaer. Hekksaksene er fulle av ergonomiske løsninger og smarte funksjoner (som roterende håndtak og fjernstyrt vinkling av klippaggregatet), slik at du kan arbeide raskere og mer effektivt selv i de mest krevende situasjoner.

Vårt avvibreringssystem Low Vib holder deg våken og produktiv – selv under lang tids bruk. Mellom motorkroppen og håndtakets feste, er det montert dempeelementer i form av stålfjærer eller gummielementer (avhengig av modell). Demperne er omhyggelig testet, og absorberer effektivt vibrasjoner fra motor, transmisjon og klippeutstyr. Dette minimerer vibrasjonen i håndtakene, og hjelper til å beskytte brukerens armer og hender.

38


Robust tannhjulskonstruksjon for utstrakt bruk. Våre maskiner er bygget for mange års problemfri drift. Girkasser og deksler er laget i høyverdig, lett aluminium og magnesium. Tannhjul og drivverk fremstilt med høy presisjon sikrer pålitelig drift. Veivakselen er stabilt innebygd i girkassen med rullelagre i deksel og girkasse som sikrer lang levetid. Stempelstenger med nålelagre og kapslede, permanent smurte lagre betyr enkelt vedlikehold og lengre serviceintervaller. Spesialutviklede tetninger hindrer effektivt at støv og skitt trenger inn i drivverket.

EKSTREMT SKARPE HØYHASTIGHETSKNIVER Knivbladenes og knivenes konstruksjon gjør arbeidet effektivt i alle situasjoner. De to knivbladene er svært skarpe og 2,5 mm tykke. På toppen av bladene er det en 16 mm og 5 mm tykk stålstang som gir utmerket vridningsstivhet og slitestyrke. Vi har dessuten greid å skape optimale klippevinkler. I tillegg har mange av våre maskiner imponerende høy knivhastighet. Og takket være de store tannåpningene er det mulig å klippe av tykke greiner. Sist men ikke minst er knivene lette å justere for nøyaktig klippepresisjon.

O E D R I VST R D N I M , A F T O SU T S L I P P MER KRO G EKS

FF

Mange av hekksaksene har vår patenterte motorteknologi X-Torq. Det betyr at motoren leverer ekstra dreiemoment over et større turtallsområde, og gir maskinene ekstra kraft og raskere akselerasjon for effektiv hekklipping. X-Torq-maskinene bruker ren luft istedenfor en blanding av luft og drivstoff til rensing av eksosen. Dette fører til nærmere 20 % mindre drivstofforbruk og opp til 75 % lavere eksosutslipp.

39


HUSQVARNA 226HS99S / 226HS75S

Robuste, velbalanserte og produktive maskiner.

Gjør det lett å klippe vertikalt og horisontalt.

■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, opptil 20 %

■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, opptil 20 %

mindre drivstofforbruk og opptil 75 % mindre eksosutslipp. ■■Robust girkasse, slitesterke girkomponenter og bladsett av topp kaliber gir lang levetid under tøffe arbeidsforhold.

■■Robust girkasse, slitesterke girkomponenter og knivsett av

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

mindre drivstofforbruk og opptil 75 % lavere eksosutslipp. topp kaliber gir lang levetid under tøffe arbeidsforhold. ■■Det bakre håndtaket kan vinkles for enklere vertikal og horisontal klipping.

226HS99S

226HS75S

Sylindervolum, cm³

23,6

23,6

Sylindervolum, cm³

23,6

23,6

Effekt, kW *

0,85

0,85

Effekt, kW *

0,85

0,85

Knivlengde, mm Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / s² Vekt, kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 44.

Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, inntil 20 % lavere drivstofforbruk og inntil 75 % mindre eksosutslipp.

40

HUSQVARNA 226HD75S / 226HD60S

108

75

5,6 / 3,3

7,7 / 3,2

6,1

5,8

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Knivlengde, mm Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / s² Vekt, kg

226HD75S 226HD60S

75

60

2,5 / 2,1

1,8 / 1,5

6,0

5,8

* Les mer om nominell motoreffekt på side 44.

Effektiv avvibrering (Low Vib) i håndtakene minsker belastningen på armer og hender, og gjør arbeidet mer komfortabelt.

Hekksaksene har herdede stålskjær som holder seg skarpere lengre og sikrer lang levetid.


Det bakre håndtaket på 226HD75S og 226HD60S kan vinkles, og letter dermed både vertikal og horisontal klipping.

Drevkomponentene er utviklet for lang levetid under tøffe forhold.

Alle hekksakser har luftfilter som er beregnet for kommersiell bruk, for å sikre et minimum av service og et maksimum av driftstid.

41


Klippeaggregatet kan slås sammen for å lette transport og oppbevaring (327HE4X).

42

Smart Start gjør starten lettere ved at startsnorens motstand reduseres med inntil 40 % (gjelder 327HDA65X, 327HE3X, 327HE4X).

Den bakre støtfangeren på 327HE4X, beskytter motoren mot slitasje og skade.


HUSQVARNA 327HDA65X

HUSQVARNA 327HE4X / 327HE3X

En unik hekksaks som gjør det lett å kappe toppene.

Maskiner for raskere klipping både høyt oppe og lavt nede.

■■Klippeaggregat som kan vinkles for enklere, mer effektiv bruk.

■■Klippeaggregatets vinkel kan fjernjusteres for enkel, effektiv bruk.

■■Lav vekt og godt avbalansert konstruksjon gjør hekksaksen

■■Stor rekkevidde sparer brukerens rygg og skuldre.

lett å bruke. ■■Motorplasseringen styrer eksosutslippet bort fra brukeren. ■■Smart Start reduserer motstanden i startsnoren med inntil 40 %, slik at motoren er lett å starte. ■■Myke håndtak gir godt grep og gjør hekksaksen mer behagelig å bruke.

■■Motoren fungerer som motvekt til klippeaggregatet for bedre

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

balanse og styrbarhet. ■■Den ergonomiske Balance Flex™-selen kan fås som tilbehør

(kun 327HE4X). ■■Smart Start reduserer motstanden i startsnoren med inntil 40 %, slik at motoren er lett å starte.

327HE4X

327HE3X

Sylindervolum, cm³

24,5

Sylindervolum, cm³

24,5

24,5

Effekt, kW *

0,9

Effekt, kW *

0,9

0,9

Knivlengde, mm

65

Knivlengde, mm

55

55

4/5

4/4

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / s²

327HDA65X

4,2 / 4,2

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / s²

Vekt, kg

6,2

Vekt, kg

6,6

6,5

Lengde, cm

157

Lengde, cm

234

174

* Les mer om nominell motoreffekt på side 44.

Klippeaggregat som kan vinkles for enklere, mer effektiv bruk.

* Les mer om nominell motoreffekt på side 44.

Godt avbalansert konstruksjon gjør maskinene lette å manøvrere.

Fjernkontrollen tillater rask og enkel justering av klippeaggregatet under bruk (327HE4X og 327HE3X).

43


TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR HEKKSAKSER

226HS99S

226HS75S

Sylindervolum, cm³

23,6

23,6

Effekt, kW

0,85

0,85

Hastighet ved maksimal effekt, o / min

8000

8000

Lydtrykknivå ved brukerens øre, min. / maks., dB(A) *

92

93

Garantert støyutslipp, LWA dB(A)

104

104

5,6 / 3,3

7,7 / 3,2

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / s² ** Bensintankvolum, liter

0,5

0,5

Bensinforbruk (g / KWh)

412

412

Eksosutslipp (CO-gjennomsnitt), g / kWh

118

118

Eksosutslipp (HC-gjennomsnitt), g / kWh

47,2

47,2

Eksosutslipp (NOx-gjennomsnitt), g / kWh

1,7

1,7

5,11:1

5,11:1

Knivlengde, cm

108

75

Tannåpning, mm

28

28

Anbefalt maksimal kvistdiameter, mm

22

22

4100

4110

Vekt, kg

6,1

5,8

Lengde, cm

Utvekslingsforhold

Klippehastighet, klipp / min

― = Ikke tilgjengelig * Tilsvarende lydtrykknivå i henhold til ISO 22868 er beregnet som den tidsvektede energisummen for lydtrykknivåene ved ulike driftstilstander. Typisk variasjon for tilsvarende lydtrykknivå er et standardavvik på 1 dB(A). * * Tilsvarende vibrasjonsnivå i henhold til ISO 22867, er beregnet som den tidsvektede energisummen for vibrasjonsnivåene ved ulike driftstilstander. Dataene som er presentert for tilsvarende vibrasjonsnivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m /s ².

NOMINELL MOTOREFFEKT Den oppgitte nominelle motoreffekten er den gjennomsnittlige nytteeffekten (ved et spesifisert turtall, se brukermanual) for en typisk produksjonsenhet av denne motormodellen sammenlignet med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproduserte motorer kan avvike fra denne verdien. Aktuell motoreffekt når motoren er installert i sluttproduktet, vil avhenge av maskinens driftshastighet, miljø og andre variabler.

44


226HD75S

226HD60S

327HDA65X

327HE3X

327HE4X

23,6

23,6

24,5

24,5

24.5

0,85

0,85

0,9

0,9

0,9

8000

8000

9000

9000

9000

91

91

94

94

92

104

100

106

107

106

2,5 / 2,1

1,8 / 1,5

4,2 / 4,2

4/4

4/5

0,5

0,5

0,5

0,5

0,5

412

412

600

550

600

329

329

304

127

127

54,7

54,7

121

44

44

0,6

0,6

1,2

2

2

5,11:1

5,11:1

4,78:1

4,78:1

4,78:1

75

60

65

55

55

28

28

29

29

29

22

22

20

20

20

4100

4100

4184

4184

4184

6,0

5,8

6,2

6,5

6,6

157

174

234

45


Blåsere

Opplev styrke uten å kjenne den. Våre ryggbårne blåsere har unike, spesialdesignede vifter som skaper høy lufthastighet og kraftig luftstrøm. Dermed kan du effektivt også blåse bort våte, tunge hauger med løv. Blåserne er dessuten ergonomiske og lette å bruke. Det er avfallet som får vike for de sterke luftstrømmene – ikke dine skuldre og armer.

MAKSIMAL LUF THASTIGHET Blåserviftenes geometri har hentet inspirasjon fra turboteknologien. Den store diameteren tillater høyere trykk og høyere perifer hastighet ved lavere motorturtall. I tillegg har vi designet vifter og viftehus som reduserer turbulensen og sikrer minimalt lufttap.Vi har også optimert rør og belger slik at luften strømmer med liten luftmotstand. Alt dette bidrar til høy lufthastighet og kraftig, rettet luftstrøm som gjør at du kan arbeide ekstremt effektivt.

46


Ekstremt stille drift. 356BTX har en unik design som gjør den til verdens mest stillegående, bensindrevne blåser. Det er tre årsaker til dette. Først og fremt er motorviften helt integrert under dekslene, som har et lignende lydisolerende plastmateriale som brukes i dører, og i torpedovegger i biler (delevegger mellom motorrom og kupè). Den andre årsaken er innsugsluften som kjøler motoren og forsyner viften med blåseluft gjennom inntak både under blåseren og mellom blåseren og brukerens rygg. Innsugsluft til motoren tilføres gjennom luftfiltersystemet Air Injection™, som også demper støynivået. For det tredje har 356BTX en stillegående Blair-motor som går på lav hastighet. Eksosgassen blir sendt ut gjennom et lukket, avstemt rør, før den når lyddemperen. Alt dette fører til et behagelig lydnivå på 64 dB ved en avstand på 15 meter.

BEST MULIG KOMFORT OG EFFEKTIVITET Alle våre blåsere er ergonomisk designet for maksimal manøvreringsevne og minimal påkjenning for deg. 356BTX har ekstra kompakt design med tyngdepunktet nær ryggen din, og er derfor lettere å bære en tradisjonelle blåsere. Alle selene har brede, polstrede stropper som reduserer belastningen på overkropp og skuldre. Det komfortable midjebeltet fordeler vekten effektivt mellom skuldre og hofter. Selene er også ventilert ved hjelp av luftåpninger mellom ryggen og selen. Det er også mulig å foreta individuelle justeringer for å sikre at arbeidet blir mest mulig komfortabelt og effektivt.

ARBEID UTEN HINDER Modellene 580BTS og 356BTX har Air Injection™ som er et raffinert, effektivt system som bruker sentrifugalkraften til å rense luften. Luften føres inn gjennom munnstykket, og passerer deretter et spesialutviklet skum og brettede papirfiltre. Denne luftrenseprosessen sikrer problemfri drift selv i støvete omgivelser, redusert slitasje og lengre arbeidstid mellom hver filterrensing.

47


HUSQVARNA 356BTX

Verdens mest stillegående bensindrevne blåser. ■■Innkapslet design gjør blåseren stillegående og slitesterk.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

■■Unikt viftedesign gir høy blåsekapasitet.

Sylindervolum, cm³

51,7

■■Air Injection™ gir effektiv luftfiltrering og problemfri drift.

Effekt, kW *

2,4

Lydeffektnivå ved brukerens øre, dB(A)

88

■■Aktiv vibrasjonsdemping (Low Vib) og komforthåndtak

som kan vinkles. ■■Motorhus med smekklås gjør det lett å komme til for vedlikehold. ■■Ergonomisk sele for best mulig avlastning og komfort.

Lydnivå 15 m ANSI B 175,2

356BTX

64

Maks. lufthastighet, m / s

79,13

Maks. luftstrøm i hus, m³ / min

21,7

Maks. luftstrøm i røret, m³ / min

13,4

Vekt, kg

10,4

* Les mer om nominell motoreffekt på side 50.

Effektiv støydemping med mer behagelig lyd. Motor, viftehus og isolering reduserer lydnivået dramatisk.

Eksosutslippet ligger under gjeldende og planlagt nivå.

48

Komfortabel, ventilert og belastningsreduserende sele med hoftebelte og brede skulderremmer.


HUSQVARNA 580BTS / 570BTS

Sterke blåsere med robust design. ■■Motorteknologien X-Torq gir bedre ytelse, mindre drivstoffor-

bruk og lavere eksosutslipp. ■■Unikt viftedesign gir høy blåsekapasitet. ■■Komponenter med lang levetid og spesialdesignede luftfiltre gir optimale forhold for problemfri bruk og økt driftstid. ■■Ergonomisk sele med brede, polstrede skulderremmer og avlastende hoftebelter. ■■Komforthåndtak som enkelt kan vinkels ved behov. ■■Lett monterbart håndtak for venstre hånd, letter ved lange arbeidsøkter (tilbehør). ■■Bredt, vinklet munnstykke bidrar til at man mer effektivt blåser bort vått og ekstra tungt avfall (tilbehør).

X-Torq gir ekstra dreiemoment, opptil 20 % mindre drivstofforbruk og opptil 75 % mindre eksosutslipp.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

580BTS

570BTS

Sylindervolum, cm³

75,6

65,6

Effekt, kW *

3,1

2,9

Lydeffektnivå ved brukerens øre, dB(A)

100

99

Lydnivå 15 m ANSI B 175,2

77

76

92,2

105,6

Maks. lufthastighet, m / s

29

27,5

Maks. luftstrøm i røret, m³ / min

Maks. luftstrøm i hus, m³ / min

25,7

21,8

Vekt, kg

11,8

11,2

* Les mer om nominell motoreffekt på side 50.

Et totrinns filtreringssystem for innsugsluften gir lang driftstid selv under støvete forhold.

Håndtakene kan vinkles og har gummiinnlegg som gir et stødig og komfortabelt grep.

49


TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR BLÅSERE

356BTX

580BTS

570BTS

Sylindervolum, cm³

51,7

75,6

65,6

Effekt, kW

2,4

3,1

2,9

Hastighet ved maksimal effekt, o / min

6000

7200

8000

Tomgangsturtall, o / min

2300

2000

2000

Lydeffektnivå ved brukerens øre, dB(A)*

88

100

99

Lydnivå 15 m ANSI B 175,2

64

77

76

Garantert støyutslipp, LWA dB(A)

100

112

110

Vibrasjonsnivå (a hv , eq ) høyre håndtak, m / s² **

3,9

1,6

1,8

Bensintankvolum, liter

1,5

2,6

2,2

Bensinforbruk, g / KWh

400

440

431

Luftstrøm i hus, m³ / min

21,7

29

27,5

Luftstrøm i rør, m³ / min

13,4

25,7

21,8

Lufthastighet, m / s

79,13

92,2

105,6

Eksosutslipp (CO-gjennomsnitt), g / kWh

144

536

536

Eksosutslipp (HC+NOx-gjennomsnitt), g / kWh

49

49

49

Rundt + Flatt

Rundt

Rundt

10,4

11,8

11,2

OEM Munnstykketype Vekt, kg

* Tilsvarende lydtrykknivå i henhold til ISO 22868 er beregnet som den tidsvektede energisummen for lydtrykknivåene ved ulike driftstilstander. Typisk variasjon for tilsvarende lydtrykknivå er et standardavvik på 1 dB(A). * * Tilsvarende vibrasjonsnivå i henhold til ISO 22867, er beregnet som den tidsvektede energisummen for vibrasjonsnivåene ved ulike driftstilstander. Dataene som er presentert for tilsvarende vibrasjonsnivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m / s².

NOMINELL MOTOREFFEKT Den oppgitte nominelle motoreffekten er den gjennomsnittlige nytteeffekten (ved et spesifisert turtall, se brukermanual) for en typisk produksjonsenhet av denne motormodellen sammenlignet med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproduserte motorer kan avvike fra denne verdien. Aktuell motoreffekt når motoren er installert i sluttproduktet, vil avhenge av maskinens driftshastighet, miljø og andre variabler.

50


51


Motorsager

52


Du må ikke være profesjonell motorsagbruker for å arbeide profesjonelt. Vi ønsker at du skal føle deg komfortabel når du arbeider med våre motorsager. At arbeidet ditt går greit, både når det gjelder sikkerhet og effektivitet. Uansett om du feller trær regelmessig, eller kanskje mer sjelden, bruker du fortsatt motorsagen. Derfor har vi ikke bare hengt oss opp i motorstyrke og akselerasjonshastigheter når vi utvikler sagene våre. Vi fokuserer like mye på funksjonene som gjør sagene lette å bruke. Dette for å sikre at du får et verktøy som ikke begrenser arbeidet, men isteden gjør at du kan håndtere arbeidsoppgavene i alle tenkelige situasjoner.

Nøkkelegenskaper og fordeler ved våre motorsager: AUTOMATISK JUSTERTE MOTORER GJØR AT DU KAN FOKUSERE PÅ ARBEIDET

LETT OG SLANK SAGKROPP GJØR ARBEIDET LETTERE I ALLE MULIGE STILLINGER

HØYEFFEKTIVE MOTORER GIR DEG FULL STYRKE OG HURTIG AKSELERASJON

INNOVATIV MOTORTEKNOLOGI BETYR LAVT BENSINFORBRUK OG LAVE EKSOSUTSLIPP

ERGONOMISK DESIGN OG LAVE VIBRASJONER GJØR ARBEIDET KOMFORTABELT

DET UNIKE KJEDEBREMSESYSTEMET TRIOBRAKE, BIDRAR TIL AT ARBEIDET BLIR SIKRERE OG MER EFFEKTIVT

FLERE SMARTE FUNKSJONER GJØR MOTORSAGEN LETT Å BRUKE FOR ALLE

HØYT TYNGDEPUNKT SOM SITTER NÆR DET FREMRE HÅNDTAKET, GIR SUVEREN MANØVRERBARHET

53


Optimale motorinnstillinger holder deg gående. Vår unike motorfunksjon AutoTune™ sørger for at motoren din alltid går optimalt. Den stiller automatisk inn riktig drivstoffmengde ved en bestemt hastighet, for å kompensere faktorer som fuktighet, høyde over havet, temperatur, drivstoff og tett luftfilter. AutoTune™ består av fem funksjoner som virker sammen. Grunnen er en AutoTune™modul som måler og kontrollerer motoren. En magnetventil som er innebygd i modulen, kontrollerer mengden drivstoff som skal gå til forgasseren gir sammen med en temperatursensor AutoTune™-modulen relevant temperaturinformasjon. I tillegg til dette kommer en ventilsensor som måler og holder AutoTune™modulen oppdatert om gasspakens posisjon. Forbrenningsmodulen forsyner AutoTune™modulen med elektrisitet og informasjon om aktuell hastighet. Resultatet blir en mer pålitelig motorsag med mykere gange. Og du trenger ikke å bruke tid på å stille inn forgasseren manuelt.

AutoTune™ gjør det enkelt for din serviceytende Husqvarnaforhandler å sjekke tilstanden til motorsagmotoren. Ved å koble sagen til en PC, kan serviceteknikeren raskt se svart på hvitt hva som virker godt, og hva som virker mindre godt, og hva som må rettes til.

DER TESTE T UNR HOLD E K ST R E M E F O Alle våre motorsager gjennomgår intensiv testing, både i laboratorier og utendørs. Vi prøvekjører maskinene i flere hundre timer i testrigger der motorsagene blir belastet med forskjellige hastigheter for å simulere felling. Dette utføres for å oppdage eventuelle temperaturproblemer. Prøvetiden tilsvarer nesten 10 ganger virkelig driftstid. For å oppdage eventuelle vibrasjonsproblemer, kjører vi også motorsagene med full gass i laboratorietestenheter i lange perioder. I tillegg blir motorsagene utsatt for krevende trykktester, samt ekstrem kulde og varme, for å sikre at de tåler temperaturene når du skal bruke dem.

54


Mer kraft, mindre drivstoff og eksos. Mange av våre store motorsager og arboristsager er utstyrt med vår patenterte motorteknologi X-Torq. De bruker ren luft istedenfor en blanding av luft og drivstoff til rensing av eksosen. Dette fører til nærmere 20 % mindre drivstofforbruk, og opp til 75 % mindre eksosutslipp. Samtidig gir motoren ekstra dreiemoment over et større turtallsområde, og leverer dermed råstyrke og rask akselerasjon for effektiv drift.

Skann inn QR-koden, for å se et videoklipp av hvordan X-Torq virker.

LAVE VIBRASJONER HOLDER DEG VÅKEN Takket være den effektive avvibreringen (Low Vib), kan du arbeide komfortabelt og effektivt – selv i lange arbeidsøkter. Ved å separere bensintank og håndtak fra motor og sagblader med nøye avpassede avvibreringselementer, har vi klart å holde vibrasjonene i håndtakene på ekstremt lave nivåer. Alt dette for å skåne dine armer og hender, så du isteden holder deg våken og produktiv.

EFFEKTIVT LUFTFILTERSYSTEM BETYR MYKERE DRIFT Enkelte modeller har Air Injection™, vårt raffinerte luftrensesystem. Det bruker sentrifugalkraft til å forhåndsrense luften fra partikler som f.eks. sagspon, før den når filtersystemet som består av et spesialutviklet skum og / eller brettede papirfiltere. Denne effektive luftrenseprosessen gir problemfri drift selv under støvete forhold. Det gir i sin tur mykere gange, redusert slitasje og lengre perioder mellom hver filterrensing.

T ØVRERBARHE SUVEREN MAN Høy effekt er ikke nødvendigvis synonymt med tunge, uhåndterlige maskiner. Når vi konstruerer våre motorsager, er vår målsetning alltid å gjøre arbeidet ditt lettere. Våre nyeste modeller er ekstra lette og slanke kraftpakker. Vi har senket det fremre håndtaket, og dermed fått en kortere avstand mellom håndtak og sagens tyngdepunkt. Sammen med flere andre store og små konstruksjonsløsninger, er det nå lettere å vri og vende på selv våre kraftigste motorsager.

55


HUSQVARNA T540 XP ®

HUSQVARNA T435

For å se T540 XP® i aksjon, gå inn på www.youtube.com / Husqvarnaworldwide eller bruk QR-kode.

Sagen som har alt det fulltids arbeidende arborister kan ønske seg.

■■Lav vekt gjør det enkelt å løfte og manøvrere sagen.

tyngdepunkt gjør sagen ekstra lett å bruke. ■■Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, inntil 20 %

lavere drivstofforbruk og inntil 75 % mindre eksosutslipp. ■■Motoren justeres automatisk til optimal drift, uavhengig av faktorer som temperatur, luftfuktighet og drivstofftype (AutoTune™). ■■Air Injection™ gir lengre serviceintervaller, jevnere drift og redusert slitasje. ■■Effektiv vibrasjonsdemping av håndtakene (Low Vib) gjør bruken mer behagelig – selv ved lange arbeidsøkter. ■■Tre ulike grepsstørrelser følger med for å passe til alle brukere. ■■Ekstra malje hvor sagen kan festes til en sele, slik at det er enklere å klatre og håndtere sagen oppe i et tre.

T540 XP ®

■■For raske og enkle kjedejusteringer er det bare å bruke

den sidemonterte kjedestrammingen. ■■Bremsebøylen er perforert for at du skal få bedre oversikt

over sverdet. ■■Smart Start er en funksjon for hurtigstart basert på 40 % mindre motstand i startsnoren. ■■Det er enkelt å foreta vedlikehold siden dekselet over luftfilteret kan fjernes uten bruk av verktøy. ■■Ved eventuell driftsstans stilles stoppknappen automatisk i på-posisjon for rask omstart.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

T435

Sylindervolum, cm³

37,7

Sylindervolum, cm³

35,2

Effekt, kW *

1,8

Effekt, kW *

Anbefalt knivlengde min. – maks., cm / tommer Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 66.

AutoTune™ gjør at motoren justeres automatisk for optimal bruk, uansett temperatur, luftfuktighet, drivstofftype osv. (gjelder T540 XP ®).

56

■■X-Torq gir høyt dreiemoment, inntil 20 % mindre

drivstofforbruk og inntil 75 % lavere eksosutslipp.

■■God avbalansering, kompakt design, lav vekt og høyt

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Allsidig, raskt og effektiv arboristsag.

30 – 40 / 12 – 16 3,7

1,5

Anbefalt knivlengde min. – maks., cm / tommer Vekt (uten skjæreutstyr), kg

30 – 35 / 12–14 3,4

* Les mer om nominell motoreffekt på side 66.

En ekstra malje for å feste sagen til sele gir lettere klatring og håndtering (T540 XP ®).

Air Injection™ er et raffinert luftfiltersystem som gir mykere motordrift, redusert slitasje og fremfor alt lengre arbeidsperioder mellom hver filterrensing.


Du kan velge mellom topphåndtak i tre størrelser, for å sikre at du får et komfortabelt og perfekt grep når du arbeider.

Motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment, inntil 20 % lavere drivstofforbruk og inntil 75 % mindre eksosutslipp.

Som tilbehør finnes Techlite™-sverd som er 20 % lettere og 25 % stivere enn et vanlig laminert sverd, slik at motorsagen blir mer balansert.

57


HUSQVARNA 339 XP ®

HUSQVARNA 550 XP ® / 545

N y h et !

Effektiv sag som er lett å manøvrere.

Allsidige, raske sager for flere forskjellige arbeidsoppgaver.

■■Den smale sagkroppen, det høye tyngdepunktet og den flate

■■X-Torq gir høyt dreiemoment og reduserer drivstofforbruket

undersiden gjør sagen enkel å bruke. ■■Solid bakre håndtak med mykt innlegg gir god kontroll og godt grep. ■■Air Injection™ gir lengre serviceintervaller, jevnere drift og redusert slitasje. ■■Effektivt antivibrasjonssystem (Low Vib) for komfortabel bruk. ■■Smidd, tredelt veivaksel for maksimal slitestyrke selv under tøffe arbeidsforhold. ■■Lett tilgjengelig drivstoffpumpe gjør det enkelt å starte sagen. ■■Sidemontert kjedestrammer gjør det enkelt å stramme kjedet.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Sylindervolum, cm³ Effekt, kW * Anbefalt sverdlengde min.– maks., cm / tommer Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 66.

Den trippelaktiverte kjedebremsen TrioBrake™ gjør at du kan arbeidere tryggere, mer praktisk og effektivt (550 XP® og 545).

58

339 XP ®

39,0 1,8 33 – 45 / 13 – 18 4,0

med inntil 20 % og eksosutslippene med inntil 75 %. ■■Motoren justeres automatisk for optimal drift, uavhengig

av temperatur, luftfuktighet og drivstofftype (AutoTune™). ■■RevBoost™ er en unik motorfunksjon som gir ekstremt rask akselerasjon og ekstra høy kjedehastighet, hvilket gjør kvisting mer effektivt (gjelder 550 XP®) ■■Effektivt avvibreringssystem (Low Vib) for komfortabel bruk. ■■Air Injection™ gir lengre serviceintervaller, jevnere drift og redusert slitasje. ■■Solid magnesiumveivhus og smidd tredelt veivaksel for maksimal slitestyrke. ■■Smart Start gjør at maskinen starter raskt. Trekkmotstanden i startsnoren er redusert med inntil 40 %. ■■550 XP® fås også som 550 XP® G med varme i håndtakene, slik at sagen er mer behagelig å bruke under kalde og fuktige forhold.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Sylindervolum, cm³ Effekt, kW * Anbefalt sverd lengde min.– maks., cm / tommer Vekt (uten skjæreutstyr), kg

550 XP ®

545

50,1

50,1

2,8

2,5

33 – 50 / 13 – 20 33 – 50 / 13 – 20 4,9

* Les mer om nominell motoreffekt på side 66.

Sentrifugalluftrensingssystemet Air Injection™ bidrar til redusert slitasje og lengre intervaller mellom filterrengjøring.

Sidemontert kjedestrammer gjør kjedestrammingen raskt og enkelt.

4,9


HUSQVARNA 560 XP ® / 555

HUSQVARNA 576 XP ® / 570

Sterk, effektiv sag for krevende arbeidsoppgaver.

Robuste motorsager som gir høy effekt.

■■X-Torq gir høyt dreiemoment og reduserer drivstofforbruket

■■X-Torq gir ekstra dreiemoment, reduserer drivstoffforbruket med

med inntil 20 % og eksosutslippene med inntil 75 %. ■■ Motoren justeres automatisk for optimal drift, uavhengig av temperatur, luftfuktighet og drivstofftype (AutoTune™). ■■RevBoost™ er en unik motorfunksjon som gir ekstremt rask akselerasjon og ekstra høy kjedehastighet, hvilket gjør kvisting mer effektivt (gjelder 560 XP ®) ■■Effektivt avvibreringssystem (Low Vib) for komfortabel bruk. ■■Air Injection™ gir lengre serviceintervaller, jevnere drift og redusert slitasje. ■■Solid magnesiumveivhus og smidd tredelt veivaksel for maksimal slitestyrke. ■■Smart Start gjør at maskinen starter raskt. Trekkmotstanden i startsnoren er redusert med inntil 40 %. ■■560 XP ® fås også som 560 XP ® G med varme i håndtakene, slik at sagen er mer behagelig å bruke under kalde og fuktige forhold.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Sylindervolum, cm³

555

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

59,8

59,8

Sylindervolum, cm³

3,5

3,1 33 – 60 / 13 – 24

5,6

5,6

Vekt (uten skjæreutstyr), kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 66.

X-Torq gir høyt dreiemoment og reduserer drivstofforbruket med inntil 20 % og eksosutslippet med inntil 75 % (545, 550 XP ®, 555, 560 XP ®, 576 XP ® og 570).

i startsnoren er redusert med opptil 40 %. ■■Air Injection™ gir lengre serviceintervaller, jevnere drift og redusert slitasje. ■■Motoren justeres automatisk til optimal drift, uavhengig av faktorer som temperatur, luftfuktighet og drivstofftype (AutoTune™). ■■576 XP ® fås også som 576 XP ® G med varme i håndtakene, slik at sagen er mer behagelig å bruke under kalde og fuktige forhold.

560 XP ®

33 – 60 / 13 – 24

Effekt, kW * Anbefalt sverd lengde min.– maks., cm / tommer

inntil 20 % og eksosutslippet med inntil 75 %. ■■Smart Start gjør at maskinen starter ekstra raskt. Trekkmotstanden

Effekt, kW * Anbefalt sverd lengde min.– maks., cm / tommer Vekt (uten skjæreutstyr), kg

576 XP ®

570

73,5

67,9

4,2

3,6

38 – 70 / 15 – 28 38 – 70 / 15 – 28 6,6

6,7

* Les mer om nominell motoreffekt på side 66.

Smart Start gjør at maskinen starter raskt. Trekkmotstanden i startsnoren er redusert med inntil 40 %.

RevBoost™ gir rask akselerasjon og høyere kjedehastighet for ekstra effektiv kvisting.

59


HUSQVARNA 436Li

HUSQVARNA 536Li XP ®

N y h et !

N y h et !

Lett, sterk, all-round batteridrevet sag.

Sterk og effektiv sag som er batteridrevet.

■■Kraftig Li-ion gir en ytelse som er uten motstykke.

■■Kraftig Li-ion gir en ytelse som er uten motstykke.

■■Økonomi-modus med savE™ gjør det mulig å arbeide lengre

■■Økonomi-modus med savE™ gjør det mulig å arbeide lengre

uten å bytte batteriet. ■■Intuitivt tastatur gjør det lett å starte og stoppe maskinen. ■■Effektiv treghetsutløst kjedebrems gjør arbeidet sikrere. ■■Oljetanken har lettåpnet lokk som vippes opp. ■■Kjedestramming uten bruk av verktøy, gjør det lettere og raskere å bytte kjede.

uten å bytte batteriet. ■■Intuitivt tastatur gjør det lett å starte og stoppe maskinen. ■■Høy kjedehastighet bidrar til smidig, effektiv saging. ■■Effektiv treghetsutløst kjedebrems gjør arbeidet sikrere. ■■Oljetanken har lettåpnet lokk som vippes opp. ■■Sverdets låsebolter er innebygd i koplingsdekselet for å sikre

at de ikke kan mistes ved bytte av sverdet.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

536Li XP®

36

Batterispenning,V

36

Batterikapasitet, Ah

3,0

Batterikapasitet, Ah

3,0

15,0

Kjedehastighet, m / sek

Kjedehastighet, m / sek Anbefalt sverdlengde min – maks, cm / tommer Vekt uten skjæreutstyr, kg

Maksimal driftstid.Velg savE™ energisparemodus for maksimal driftstid.

60

436Li

Batterispenning,V

25 – 35 / 10 –14 3,7

20,0

Anbefalt sverdlengde min – maks, cm / tommer Vekt uten skjæreutstyr, kg

Intuitivt tastatur Motorsagen betjenes med et intuitivt tastatur. Ualminnelig lett å starte og stoppe. Det er bare å trykke på en knapp.

25 – 35 / 10 –14 3,6

Høy motoreffekt med høy kjedehastighet. Effektiv Husqvarna-utviklet motor for høy kjedehasthet og beste skjæreytelse.


HUSQVARNA T536Li XP ®

Tilbehør for batteridrevne motorsager.

N y h et !

Kompakt, rask batteridrevet arboristsag. LI-ION BATTERI

■■Kraftig Li-ion gir en ytelse som er uten motstykke. ■■Økonomi-modus med savE™ gjør det mulig å arbeide lengre

Li-ion batterier gir langvarig effekt og suveren ytelse. Batteriene finnes i flere størrelser: BLi 60 (1,5 Ah), BLi 110 (3,0 Ah).

uten å bytte batteriet. ■■Intuitivt tastatur gjør det lett å starte og stoppe maskinen. ■■Høy kjedehastighet bidrar til smidig, effektiv saging. ■■Effektiv treghetsutløst kjedebrems gjør arbeidet sikrere. ■■Robust selefeste gjør det raskt og enkelt å koble sagen til

klatreselen. ■■Oljetanken har lettåpnet lokk som vippes opp. ■■Sverdets låsebolter er innebygd i koplingsdekselet for å sikre

at de ikke kan mistes ved bytte av sverdet.

LADER TEKNISKE SPESIFIKASJONER

T536Li XP®

Batterispenning,V

36

Batterikapasitet, Ah

3,0

Kjedehastighet, m / sek Anbefalt sverdlengde min – maks, cm / tommer Vekt uten skjæreutstyr, kg

Laderen er ekstremt rask. Hvis du har to batterier, kan du arbeide „nonstop” da ladetiden er kortere enn arbeidstiden.

20,0 25 – 35 / 10 –14 3,5

TECHLITE SVERD Øglefeste for tau og sele. To øglefester gjør det lett å koble til tauet og klatreselen.

Er 20 % lettere og 25 % stivere enn et tradisjonelt laminert sverd, noe som gjør motorsagen mer balansert (er å få til 436Li og 536Li XP®).

61


HUSQVARNA 327P5X / 327P4

HUSQVARNA 327PT5S

Robuste, allsidige og effektive stangsager.

Lett og godt avbalansert stangsag med lang rekkevidde.

■■Smart Start er en funksjon for hurtigstart basert på 40 % mindre

■■Justerbar arbeidshøyde takket være teleskoprøret.

motstand i startsnoren. ■■Ergonomiske håndtak gjør sagen behagelig å bruke. ■■Sidemontert kjedestrammer for enkel kjedejustering uten bruk av verktøy. ■■Bakre håndtaksbøyle beskytter tanken og starthuset (gjelder 327P5X). ■■Den unike, ergonomiske selen Balance Flex™ gjør arbeidet mer komfortabelt. ■■Det todelte riggrøret gir enkel transport og oppbevaring (327P5X).

■■Sagen har markedets største rekkevidde.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

■■Den unike, ergonomiske selen Balance Flex™ gjør arbeidet

mer komfortabelt. ■■Komponenter av kommersiell kvalitet for stor slitestyrke under røffe forhold.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

327P5X

327P4

Sylindervolum, cm³

24,5

24,5

Sylindervolum, cm³

Effekt, kW *

0,9

0,9

Effekt, kW *

25 – 30 / 10 –12

25 – 30 / 10 –12

350 / 138

240 / 95

Anbefalt sverdlengde min – maks, cm / tommer Lengde, strukket ut, inkludert skjæreutstyr, cm / tommer Vekt (uten skjæreutstyr), kg

6,4

6,1

327PT5S

24,5 0,9

Anbefalt sverdlengde min – maks, cm / tommer

25 – 30 / 10 – 12

Lengde, strukket ut, inkludert skjæreutstyr, cm / tommer Vekt (uten skjæreutstyr), kg

397 / 156,3 7,3

* Les mer om nominell motoreffekt på side 66.

* Les mer om nominell motoreffekt på side 66.

Den unike, ergonomiske selen Balance Flex™ gjør arbeidet mer komfortabelt (gjelder 327P5X og 327PT5S).

Justerbar arbeidshøyde takket være teleskoprøret (gjelder 327PT5S).

62

Smart Start er en funksjon for hurtigstart basert på inntil 40 % mindre motstand i startsnoren (gjelder 327P5X og 327P4).


ANBEFALINGSGUIDE

3120 XP®

390 XP® * / 395 XP®

570 / 576 XP®

365 / 372 XP®

555 / 560 XP®

562 XP®

460 Rancher

455 Rancher / 455 e-series Rancher

545 / 550 XP®

445 / 445 e-series/450 e-series

435 e-series / 435 / 440 e-series

339 XP®

135 / 135 e-series

338 XP® T / T540 XP®

T435

Stort sverdfeste

T425

317 Electric / 321 Electric

T536Li XP®

436Li / 536Li XP®

327PT5S

327P4 / 327P5X

Lite sverdfeste

Sverdlengde, tommer/cm

Deling, tommer

Sporbredde Produkttommer / cm nummer

Drivledd

Type

Produktnummer

10 / 25

3/8

.043 / 1,1

501 95 95-40

40

H38 Low Vib

501 84 23-40

12 / 30 14 / 35

3/8 3/8

.043 / 1,1 .043 / 1,1

501 95 95-45 501 95 95-52

45 52

H38 Low Vib H38 Low Vib

501 84 23-45 501 84 23-52

10 / 25

3/8

.050 / 1,3

505 89 16-40

40

H37 Low Vib

576 93 65-40

12 / 30

3/8

.050 / 1,3

501 95 92-45

45

H37 Low Vib

576 93 65-45

14 / 35

3/8

.050 / 1,3

501 95 92-52

52

H37 Low Vib

576 93 65-52

16 / 40

3/8

.050 / 1,3

501 95 92-56

56

H37 Low Vib

576 93 65-56

13 / 33

.325

.050 / 1,3

508 92 61-56

56

H30 Low Vib

501 84 06-56

15 / 38

.325

.050 / 1,3

508 92 61-64

64

H30 Low Vib

501 84 06-64

16 / 40

.325

.050 / 1,3

508 92 61-66

66

H30 Low Vib

501 84 06-66

18 / 45

.325

.050 / 1,3

508 92 61-72

72

H30 Low Vib

501 84 06-72

20 / 50

.325

.050 / 1,3

508 92 61-80

80

H30 Low Vib

501 84 06-80

13 / 33

.325

.058 / 1,5

508 91 21-56

56

H25 Low Vib

501 84 04-56

15 / 38

.325

.058 / 1,5

508 91 21-64

64

H25 Low Vib

501 84 04-64

16 / 40

.325

.058 / 1,5

508 91 21-66

66

H25 Low Vib

501 84 04-66

18 / 45

.325

.058 / 1,5

508 91 21-72

72

H25 Low Vib

501 84 04-72

20 / 50

.325

.058 / 1,5

508 91 21-80

80

H25 Low Vib

501 84 04-80

15 / 38

3/8

.058 / 1,5

508 91 41-56

56

H42 Low Vib

501 84 14-56

16 / 40

3/8

.058 / 1,5

508 91 41-60

60

H42 Low Vib

501 84 14-60

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

508 91 41-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

510 15 35-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

15 / 38

3/8

.058 / 1,5

508 91 31-56

56

H42 Low Vib

501 84 14-56

16 / 40

3/8

.058 / 1,5

508 91 31-60

60

H42 Low Vib

501 84 14-60

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

508 91 31-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

544 28 55-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

12 / 30

3/8

.043 / 1,1

578 10 68-45

45

H38 Low Vib

501 84 23-45

14 / 35

3/8

.043 / 1,1

578 10 68-52

52

H38 Low Vib

501 84 23-52

12 / 30

3/8

.050 / 1,3

576 83 07-45

45

H37 Low Vib

576 93 65-45

14 / 35

3/8

.050 / 1,3

576 83 07-52

52

H37 Low Vib

576 93 65-52

16 / 40

3/8

.050 / 1,3

576 93 65-56

56

H37 Low Vib

576 93 65-56

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

544 90 25-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

28 / 70

3/8

.058 / 1,5

544 90 25-92

92

H42 Low Vib

501 84 14-92

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

501 95 77-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

501 95 77-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

501 95 69-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

501 95 69-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

24 / 60

3/8

.058 / 1,5

501 95 69-84

84

H42 Low Vib

501 84 14-84

28 / 70

3/8

.058 / 1,5

501 95 69-92

92

H42 Low Vib

501 84 14-92

10 / 25

1/4

.050 / 1,3

505 89 15-60

60

H00

501 84 40-60

10 / 25

1/4

.050 / 1,3

575 84 22-58

58

H00

501 84 40-58

12 / 30

1/4

.050 / 1,3

575 84 22-64

64

H00

501 84 40-64

18 / 45

3/8

.058 / 1,5

501 95 80-68

68

H42 Low Vib

501 84 14-68

20 / 50

3/8

.058 / 1,5

501 95 80-72

72

H42 Low Vib

501 84 14-72

24 / 60

3/8

.058 / 1,5

501 95 80-84

84

H42 Low Vib

501 84 14-84

28 / 70

3/8

.058 / 1,5

501 95 80-92

92

H42 Low Vib

501 84 14-92

24 / 60

.404

.063 / 1,6

507 47 60-46

76

H64

501 84 31-76

28 / 70

.404

.063 / 1,6

501 58 96-01

84

H64

501 84 31-84

30 / 75

.404

.063 / 1,6

501 95 81-92

92

H64

501 84 31-92

36 / 90

.404

.063 / 1,6

501 95 81-04

104

H64

501 84 31-04

42 / 105

.404

.063 / 1,6

501 92 18-24

124

H64

501 84 31-24

LAMINERT SVERD MED NESEHJUL

LAMINERT SVERD MED NESEHJUL, TECHLITE™

LAMINERT SVERD MED UTSKIFTBAR NESE, TECHLITE™

KOMPAKT SVERD MED UTSKIFTBAR NESE

KOMPAKT SVERD

* Kompakt sverd med 0,404 deling på 390 XP ® er også tilgjengelig i enkelte markeder.

63


TILBEHØR TIL MOTORSAGER N y h et !

N y h et !

SKOGSHJELM, FUNCTIONAL

Gir en god kombinasjon av sikkerhet, optimal komfort og ergonomi. Utstyrt med det nye UltraVision-visiret med bare 20 % lysreduksjon som gir bedre sikt, og 6-punks oppheng som gir mindre trykk. Leveres med hørselsvern med optimal ergonomisk design som letter lange arbeidsager. Flourescerende 576 41 24-01. Oransje 576 41 24-02. JAKKE, TECHNICAL

Jakke med tett lukking. 4-veis stretchmateriale for god bevegelsesfrihet, ekstra forsterking for høy slitestyrke og ventilasjonsglidelåser for god komfort. Logotype i refleksmateriale på brystet, og refleksbånd på ermene gir svært god synlighet. 578 16 60-xx

JAKKE, TECHNICAL EXTREME

Jakke med slank passform. Laget av avansert stretchmateriale for ekstra god bevegelsesfrihet. Ekstra forsterkinger på kritiske områder, forbøyde ermer og ventilasjonsglidelåser under ermene for høy slitestyrke og komfort. Refleksstoff på skuldre og overdel i fluorescerende oransje, gir god synlighet. 578 16 63-xx

MIDJEBUSKE, TECHNICAL

Bukse i samme kvalitet, stretchmateriale, forsterkinger og ventilasjon og refleksstoff som jakken. Dessuten med forbøyde knær for bedre bevegelse, og fem praktiske lommer. 578 16 61-xx

BUKSE, TECHNICAL EXTREME

Bukse i samme slanke passform, stretchmateriale og forsterkinger som jakken. Den har dessuten forbøyde knær med refleksstoff, ventilasjonsglidelåser i ryggen, justering i midjen og avtakbare seler. Fire lommer med glidelås og én for tommestokk. Avtakbare seler inngår. 578 16 65-xx

N y h et !

LÆRSTØVLER MED SAGVERN, TECHNICAL 24

Forbedret modell med ny hælkonstruksjon, mer stabil overdel med mykere innside og ny såle for bedre grep. Laget av 100 % vanntett Sympatex®, et material med god ventilasjon. Ekstra fôring, tåhette i stål og gummiforsterkninger gir ekstra god beskyttelse og komfort. 578 78 56-xx

HANSKER, TECHNICAL

Tette, komfortable hansker med geiteskinn i håndflaten for god beskyttelse mot fuktighet, og laminert spandex-materiale på oversiden for suveren holdbarhet. 579 38 04-xx, 579 38 10-xx (med sagvern.)

HØY SLITESTYR

KE OG GOD KO

MFORT

Funksjonalitet og sikkerhet. Vi setter nye standarder for verneklær Sikkerhet, komfort, moderne stil og teknologi kombinert med funksjoner som hjelper deg å arbeide trygt og effektivt. Alle plagg er omhyggelig testet for å bevise at de gir god beskyttelse. Jakker og bukser er lette og fleksible slik at du kan arbeide rakst og uhindret.

Ventilasjonsåpning med glidelås under armene.

64

Sagvernmaterialer som består av færre lag, slik at de blir lettere men likevel gir samme beskyttelse.

Forsterket med refleksmateriale på ermer og skuldre.

Forbøyde ermer for bevegelsesfrihet og komfort.


ØGLEFESTE

Unikt designet øglefeste, laget for arborister som bruker vanlig motorsag. Gjør det trygt å feste motorsagen til motorsagstroppen. Med overlastutløsning. 578 07 71-01

TECHLITE™ SVERD ARBORIST

20 % lettere enn vanlig laminert sverd og med 25 % større stivhet. Bedre formstabilitet og lav vekt, hvilket gir en mer avbalansert motorsag. 576 83 07-xx ARBORISTHJELM, TECHNICAL

MOTORSAGSTROPP

MOTORSAGKROK

Robust konstruksjon. Passer til alle seler med avtagbart belte. Konstruert for enkelt å feste en motorsag til et belte. 577 43 79-01

Til bruk sammen med motorsagkrok for å feste motorsagen i belte. Elastisk. Måler i utgangspunktet 0,5 m, 1,25 m når den er strukket helt ut. 577 43 80-01

Lett hjelm som puster, for profesjonelle arborister, godkjent for arbeid i høyden. Unik remjustering med to hjul som sentrerer hodet i hjelmen for best mulig balanse og stabilitet. 578 09 23-01

VERNEBRILLER

Gulfarget glass (544 96 37-02) gir bedre sikt ved mørke arbeidsforhold. Gråfarget glass (544 96 37-03) med UV-beskyttelse gir bedre sikt ved sol. Heldekkende vernebrille (544 96 39-01) utviklet for personer som normalt bruker briller. Duggfrie, slitesterke og slagbestandige. Klart glass 544 96 37-01.

Tilbehør for arborister som gir god beskyttelse.

SAMMENLEGGBAR GRENSAG

Lett sag, laget av rustfritt kvalitetsstål. For saging av sponplater, plastrør og grener. Fås i lengdene 180 mm (510 19 21-01) og 220 mm (510 19 21-02).

BAG

Romslig bag (105 liter) for verneutstyret ditt. 105 liter, 576 85 95-01. Med hjul: 576 85 90-01.

Svært god ventilasjon, tynt skall i ABS-plast, og innside av styroskumplast, gir en lett, komfortabel hjelm.

HUSQVARNA TOTAKTSOLJE, XP ® SYNTETISK

1 liters doseringsflaske, 578 03 70-03. 4 liter, 578 03 71-03, 0,1 liter, 578 18 03-03. HUSQVARNA TOTAKTSOLJE, LS+

1 liters doseringsflaske 578 03 70-02, 4 liter 578 03 71-02, 0,1 liter 578 18 03-02. Øglefeste med unik design som gjør det sikkert å koble motorsagen til motorsagstroppen. KOMBIKANNE les mer på side 34.

65


TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR MOTORSAGER

T540 XP ®

T435

Sylindervolum, cm³

37,7

35,2

39

Effekt, kW

1,8

1,5

1,8

Bensintankvolum, liter

0,34

0,26

0,36

Oljetankvolum, liter

0,2

0,17

0,16

Kjededeling, tommer

339 XP ®

3/8

3/8

.325

30 – 40 / 12 – 16

30 – 35 / 12 – 14

33 – 45 / 13 – 18

Lydtrykknivå ved øret til brukeren, dB(A)*

104

103

99

Garantert støyutslipp, LWA, dB(A)

116

114

112

3,1 / 3,2

4,1 / 3,9

4,3 / 5,1

3,7

3,4

4

Anbefalt sverdlengde min – maks, cm / tommer

Tilsvarende vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / sek² ** Vekt (uten skjæreutstyr), kg

* Ekvivalent lydtrykknivå i henhold til ISO 22868, er beregnet som den tidsvektede energisummen for lydtrykknivåene ved ulike driftstilstander. Typisk variasjon for ekvivalent lydtrykknivå er et standardavvik på 1 dB(A). * * Tilsvarende vibrasjonsnivå i henhold til ISO 22867, er beregnet som den tidsvektede energisummen for vibrasjonsnivåene ved ulike driftstilstander. Dataene som er presentert for tilsvarende vibrasjonsnivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m /s ².

TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR STANGSAGER 327P5X

327P4

327PT5S

Sylindervolum, cm³

24,5

24,5

24,5

Effekt, kW

0,9

0,9

0,9

Bensintankvolum, liter

0,5

0,5

0,5

Oljetankvolum, liter

0,22

0,22

0,14

Kjededeling, tommer

3/8

3/8

1/4

25 – 30 / 10 – 12

25 – 30 / 10 – 12

25 – 30 / 10 – 12

Anbefalt sverdlengde min – maks, cm / tommer Lydtrykknivå ved øret til brukeren, dB(A)*

86

95

92

Garantert støyutslipp, LWA, dB(A)

105

105

102

Tilsvarende vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / sek² **

3,4 / 1,9

2,9 / 2,8

3,04 / 3,02

Lengde, strukket ut, inkludert skjæreutstyr, cm / tommer

350 / 138

240 / 95

397 / 156,3

6,4

6,1

7,3

Vekt (uten skjæreutstyr), kg

* Ekvivalent lydtrykknivå i henhold til ISO 22868, er beregnet som den tidsvektede energisummen for lydtrykknivåene ved ulike driftstilstander. Typisk variasjon for ekvivalent lydtrykknivå er et standardavvik på 1 dB(A). * * Tilsvarende vibrasjonsnivå i henhold til ISO 22867, er beregnet som den tidsvektede energisummen for vibrasjonsnivåene ved ulike driftstilstander. Dataene som er presentert for tilsvarende vibrasjonsnivå har en typisk variasjon (standardavvik) på 1 m /s ².

NOMINELL MOTOREFFEKT Den oppgitte nominelle motoreffekten er den gjennomsnittlige nytteeffekten (ved et spesifisert turtall, se brukermanual) for en typisk produksjonsenhet av denne motormodellen sammenlignet med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproduserte motorer kan avvike fra denne verdien. Aktuell motoreffekt når motoren er installert i sluttproduktet, vil avhenge av maskinens driftshastighet, miljø og andre variabler.

66


550 XP ®

545

560 XP ®

555

576 XP ®

570

50,1

50,1

59,8

59,8

73,5

67,9

2,8

2,5

3,5

3,1

4,2

3,6

0,52

0,52

0,65

0,65

0,7

0,7 0,37

0,27

0,27

0,33

0,33

0,37

.325

.325

.325

.325

3/8

3/8

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 60 / 13 – 24

33 – 60 / 13 – 24

38 – 70 / 15 – 28

38 – 70 / 15 – 28

106

106

106

106

105

107

116

116

118

118

116

115

2,8 / 3,7

2,8 / 3,7

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,9 / 3,6

3,2 / 3,4

4,9

4,9

5,6

5,6

6,6

6,7

TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR BATTERIDREVNE MOTORSAGER 436Li

536Li XP®

T536Li XP®

BLDC (børsteløs)

BLDC (børsteløs)

BLDC (børsteløs)

Automatisk

Automatisk

Automatisk

Lydtrykknivå, garantert (LWA), dB(A)

106

106

106

Lydtrykknivå ved øret til brukeren, dB(A)*

93

93

93

25 – 35 / 10 – 14

25 – 35 / 10 – 14

25 – 35 / 10 – 14 2,5 / 2,2

Motortype Oljepumpetype

Anbefalt sverdlengde, min – maks, cm / tommer Tilsvarende vibrasjonsnivå (a hv , eq ) fremre / bakre håndtak, m / sek² **

3,5 / 4.8

2,4 / 3,0

Kjedehastighet ved maksimal effekt, m / sek

15

20

20

Vekt (uten skjæreutstyr), kg

3,7

3,6

3,5

Batterikapasitet, Ah

3

3

3

Batterispenning,V

36

36

36

Li-ion

Li-ion

Li-ion

1,2

1,2

1,2

Batterimodellnavn

BLi 110

BLi 110

BLi 110

Normal batteriladetid til 80 / 100 %, min

25 / 35

25 / 35

25 / 35

35

35

35

Batteritype Vekten av ett batteri, kg

Batteriets driftstid (kontinuerlig drift) med savE™ aktivert, min

* Ekvivalent lydtrykknivå i henhold til ISO 22868, er beregnet som den tidsvektede energisummen for lydtrykknivåene ved ulike driftstilstander. Typisk variasjon for ekvivalent lydtrykknivå er et standardavvik på 1 dB(A). ** Ekvivalent vibrasjonsnivå i henhold til EN 60745-2-13. Rapporterte data for ekvivalent vibrasjonsnivå har en typisk statistisk spredning (standard avvik) på 1 m / s². Vibrasjonsdata fra målinger når maskinen er utstyrt med en sverdlengde og anbefalt kjedetype. Hvis maskinen er utstyrt med en annen sverdlengde, kan vibrasjonsnivået variere med maks. ± 1,5 m / s².

67


Motorkappere

Utfør dagens arbeid med morgendagens kappeteknologi. Vår drivkraft er konstant forandring. Med en nysgjerrighet og ønske om å utvikle både våre motorkappere og hele kappebransjen, ved å introdusere ny teknologi – som ofte er utviklet internt her i Husqvarna. Store og små innovasjoner som hjelper deg å kappe mer effektivt – med større presisjon og mindre anstrengelse. Vår grunnfilosofi er at vi skal tilby deg kappere med høy effekt, uten at det går på bekostning av komfort og allsidighet.

68


Høyeffektiv kapping – uten støv og slam. Arbeid med motorkapping på utsatte eller offentlige steder – uansett om det er inne eller ute – kan være problematisk. Av og til er det ikke mulig å bruke vann, andre ganger foreligger begrensninger for spredning av støv. Løsningen heter DEX , vårt innovative støvbehandlingssystem for ren og effektiv våt- og tørrkapping Mange av våre maskiner for har et smart våtkappingssett med innebygd regulator som sikrer en konstant vannstrøm som er tilstrekkelig for å binde støvet uten at det dannes vann eller slam. For tørrkapping, har K 3000 Vac en unik støvoppsamler som enkelt kan monteres på maskinen. Og resultatet? Støvoppsamling som er helt enestående på markedet.

STØRRE EFFEKT, MINDRE DRIVSTOFF OG UTSLIPP Den patenterte motorteknologien X-Torq gir ekstra dreiemoment over et bredt turtallsområde. Samtidig gir den inntil 20 % mindre drivstofforbruk, og inntil 75 % mindre utslipp enn tradisjonelle motorer. X-Torq oppnår dette ved å benytte ren luft, i stedet for en blanding av luft og drivstoff. Denne løsningen baner vei for produktiv, drivstoffeffektiv kapping – selv når du har tunge arbeidsoppgaver.

MAKSIMAL DR

IF T STID

Med den nye generasjonen Active Air Filtration™ kan du kjøre våre kappemaskinene i lang tid. Faktisk helt til du merker at maskinene begynner å miste styrke. Hvordan? For det første bruker den sentrifugalkraften til å gjøre luften inntil 93 % ren for støvpartikler og smuss. For det andre, passerer luften et papirfilter som filtrerer bort de minste støvpartiklene. Resultatet av alt dette er mindre motorslitasje og lengre serviceintervaller – selv ved kapping under tøffe forhold.

69


HUSQVARNA K 760

HUSQVARNA K 970

Pålitelig kappemaskin med høyt effektforhold.

Sterk, effektiv kappemaskin med teknologi som ligger i forkant.

■■Den nye generasjonen Active Air Filtration™ gir imponerende

■■Den nye generasjonen Active Air Filtration™ gir imponerende

lange serviceintervaller uten filterservice. ■■Den unike motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment og

utmerkede startegenskaper, samt inntil 75 % lavere avgassutslipp og inntil 20 % mindre drivstofforbruk. ■■Poly-V drivrem gir bedre kraftoverføring, mindre hyppig etterstramming og lengre levetid. ■■Støvtett starter (DuraStarter™) reduserer risikoen for driftsstans og gir økt levetid. ■■Innebygd automatisk filterkompensering (SmartCarb™) bidrar ytterligere til høy effekt og lavt drivstofforbruk. ■■Effektiv avvibering gjør maskinen komfortabel å holde i selv under lange arbeidsøkter. ■■DEX (antistøvsystem) gir renere kapping med mindre vannforbruk og slam, takket være det vannbesparende våtkappesettet.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Motor

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Motor

K 970

Luftkjølt 2-taktsmotor

Sylindervolum, cm³

74

Sylindervolum, cm³

94

Effekt, kW *

3,7

Effekt, kW *

4,8

* Les mer om nominell motoreffekt på side 75.

Den unike motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment samt inntil 75 % lavere avgassutslipp og inntil 20 % lavere drivstofforbruk (K 760, K 970).

70

K 760

Luftkjølt 2-taktsmotor

lange serviceintervaller uten filterservice. ■■Den unike motorteknologien X-Torq gir høyt dreiemoment og utmerkede startegenskaper, samt inntil 75 % lavere avgassutslipp og inntil 20 % mindre drivstofforbruk. ■■Poly-V drivrem gir bedre kraftoverføring, mindre hyppig etterstramming og lengre levetid. ■■Støvtett starter (DuraStarter™) reduserer risikoen for driftsstans og gir økt levetid. ■■Innebygd automatisk filterkompensering (SmartCarb™) bidrar ytterligere til høy effekt og lavt drivstofforbruk. ■■Effektiv avvibering gjør maskinen komfortabel å holde i selv under lange arbeidsøkter. ■■DEX (antistøvsystem) gir renere kapping med mindre vannforbruk og slam, takket være det vannbesparende våtkappesettet.

* Les mer om nominell motoreffekt på side 75.

Antistøvsystemet DEX gir renere kapping med mindre vann og slam.

Innebygd automatisk filterkompensering (SmartCarb™) bidrar ytterligere til høy effekt og lavt drivstofforbruk.


HUSQVARNA K 1260

HUSQVARNA K 3000 VAC / K 3000 WET For å se K 3000 Vac i aksjon, gå inn på www.youtube.com / Husqvarnacp eller bruk QR-kode:

En av de kraftigste kappemaskinene på markedet?

Unike elektriske maskiner for effektiv våt- og tørrkapping.

■■Det nye generasjonen Active Air Filtration™ er et av de mest

■■Bladet roterer forover for mer effektiv kapping og mindre

effektive luftrensingssystemene på markedet. For tørrkapping, gir det imponerende lange serviceintervaller uten behov for filterservice. ■■Innebygd automatisk filterkompensering (SmartCarb™) bidrar ytterligere til høy effekt og lavt drivstofforbruk. ■■Poly-V drivrem gir bedre kraftoverføring, mindre hyppig etterstramming og betydelig lengre levetid. ■■Effektiv avvibrering reduserer vibrasjoner til mindre enn 5 m /s2 for mer komfortabel bruk. ■■DEX (antistøvsystem) gir renere kapping med mindre vannforbruk og slam, takket være det vannbesparende våtkappesettet.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Motor

K 1260

Luftkjølt 2-taktsmotor

Sylindervolum, cm³

119

Effekt, kW*

5,8

anstrengelser for brukeren. ■■En integrert regulator sørger for konstant og tilstrekkelig

vanntilførsel for å binde støvet uten at det blir et overskudd av vann (K 3000 Wet). ■■Det unike og lettmonterte vakuumtilbehøret gir uslåelig støvoppsamling (K 3000 Vac). ■■Gir god sikt over kappestedet, da bladet er synlig selv når Vac-tilbehøret er påmontert. (K 3000 Vac) ■■Ergonomiske håndtak med stor avstand gir bedre kontroll og reduserer belastningen på brukeren. ■■Det avanserte elektroniske systemet Elgard™ varierer turtallet for å varsle brukeren dersom maskinen holder på å overbelastes. ■■Elektronisk mykstart, SoftStart™, gir start med alminnelige, trege sikringer. ■■Kraftig dimensjonert vinkelgir gir høy slitestyrke, minimalt effekttap og lavt lydnivå.

TEKNISKE DATA

K 3000 Vac

K 3000 Wet

Elmotor,V

230 / 120 / 110

Electric 230 / 120 / 110

Effekt, W *

2700 / 1800 / 2200

2700 / 1800 / 2200

* Les mer om nominell motoreffekt på side 75.

* Les mer om nominell motoreffekt på side 75.

Ny Active Air Filtration™ gir serviceintervaller på inntil ett år uten filterservice (gjelder tørrkapping).

Det unike og lettmonterte vakuumtilbehøret gir uslåelig støvoppsamling (K 3000 Vac).

En integrert regulator sørger for konstant og tilstrekkelig vanntilførsel for å binde støvet uten at det blir overskudd av vann (K 3000 Wet).

71


HUSQVARNA MT 85 / MT 65 / MT 15 +

HUSQVARNA S 1235 / S 1265 / S 1285

Perfekt for presisjonskapping i harde materialer.

Unike diamantsagblader for kapping i alle typer materialer.

■■Gir høyeffektiv kapping. ■■Ideell til sporadisk bruk.

■■Enkel å bruke selv i kraftig armert betong.

■■Spesialutviklet for elektriske, luft- og bensindrevne

■■Høyere kappehastighet.

håndholdte motorkappere.

■■Stabil kapping uten vibrasjoner. ■■Med „Easy „Easy-fit” kan senterhullet utvides. ■■S 1235 har den innovative tre segmenter i ett-konstruksjonen

som gir høyeste kappehastighet takket være den svært effektive kjølingen av segmentene. ■■S 1265 er et blad med to-segmenter-i-ett-konstruksjon, for bedre kjøling og transport av slam. Dette gir både økt hastighet og levetid. ■■S 1285 asfaltblad har har spesielle segmenter for beskyttelse mot slitasje på bladstammen.

MATERIALE

MT SERIEN MT 65

MT 15 +

– –

– –

A R M ERT BETONG

– – – –

l

MUR STEIN

l

TA K S TEIN

l

S L I T E N D E MAT ER IAL ER

l

A SFA LT

G R A NITT MA R M OR H ER DET BETONG

D UK T ILT JER N ● = Optimal

72

S 1200 SERIEN

MT 85

● = God

● = Akseptabel

– = Anbefales ikke

– – –

S 1265

S 1285

l

– –

l

l

l

l

l

l

l

– – – – – –

– – – ●

S 1235 l

– – –

l

l


Tilbehør til håndholdte kappemaskiner.

TRANSPORTKASSER

Spesialkonstruert for våre håndholdte bensindrevne motorkappere. Vognene gjør det lett å kappe i rette eller buede linjer, og tett inntil vegger og fortauskanter. De er kompakte og kan slås sammen, slik at de er enkle å transportere.

Perfekt til både å beskytte og holde orden på ulike typer utstyr ved flytting fra arbeidsplass til arbeidsplass. Laget av kryssfinér med metallforsterkede kanter og hjørner.

MOTORSETT

TOTAKTSOLJE MED PRAKTISK DOSERINGSFLASKE

BENSINKANNE MED SPILLFRI TUT

VANNSLANGE

TRYKKSATT VANNTANK

KAPPEVOGNER

Består av et komplett veivhus med montert veivaksel, stempel og sylinder. Praktisk ved akutt reparasjonsbehov.

HUSQVARNA WT 15

Kompakt og brukervennlig vanntank med elektrisk pumpe. Med en kapasitet på 15 liter for kontinuerlig kapping i 45 minutter. Batteridrevet, 18,5 V Gardena Li-ion akkumulatorsystem.

Tilfredsstiller de høyeste kravene i JASO / ISOGlobal EGD. Doser på 2 cl trengs til blanding i 1 liter bensin. Gir riktig oljeblanding på en raskere og enklere måte.

9 meter lang med hurtigkoblinger og muligheten til å koble sammen flere seksjoner.

Gjør det enkelt å fylle bensin. Laget av solid plast med en kapasitet på 6 liter. Godkjent i følge UN-forskriftene.

Rommer 15 liter og leveres komplett med en 3-meters slange som er koblet til våtkappesettet på maskinen.

73


TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR MT OG S 1200 DIAGRIP™ MT 85

MT 65

MT 15 +

S 1235

S 1265

S 1285

Diameter, mm

300, 350

300 , 350

300, 350

300, 350, 400

300, 350, 400

300, 350, 400

Bladgeometri

Segmentert

Delte segmenter

Segmentert

Segmentert

Segmentert

Segmentert

Segmentform

Flatt

Flatt

Turbo

Enkelt skår

Enkelt skår

Flatt

7

12

10

10 + 2

10 + 2

10 + 2

Segmenthøyde, mm Antall segmenter Akselhull, mm

74

20, 24, 27

20, 24, 27

18, 21, 24

20 – 25,4

20 – 25,4

20 – 25,4

20 – 25,4 „Easy-fit”

20 – 25,4 „Easy-fit”

20 – 25,4 „Easy-fit”


TEKNISKE DATA FOR TRYKKLUFTDREVNE MOTORKAPPERE

K 760

K 970

K 1260

K 3000 Vac

K 3000 Wet

Elmotor,V

230 / 120 / 110

230 / 120 / 110

Effekt, W

2700 / 1800 / 2200

2700 / 1800 / 2200

Merkestrøm, A

12 / 15 / 20

12 / 15 / 20

Luftkjølt 2-taktsmotor Sylindervolum, cm³

74

94

119

Effekt / vektforhold

0,38 / 0,37

0,45 / 0,44 / 0,41

0,42 / 0,40

9,7 / 9,9

10,6 / 11,0 / 11,8

13,7 / 14,4

8,9 (inkl. Vac-enhet)

8,5

Vekt uten drivstoff og kappeutstyr, kg Vekt inkl. kabel uten kappeutstyr, kg

Sagblad, mm

300 / 350

300 / 350 / 400

350 / 400

350

350

Kappedybde, mm

100 / 125

100 / 125 / 145

125 / 145

119 (inkl. Vac-enhet)

125

Elgard™, overbelastningsvern „Trekkende” rotasjon Enkelt bladbytte Active Air Filtration™

X-Torq SmartCarb™

― ―

Air Purge

DuraStarter™

EasyStart dekompresjonsventil

Poly-V drivrem

Innkapslet transmisjon

Vendbar kappearm

Lettjustert bladskjerm

Våtkappesett

Drivstoffindikator i tanken

DEX Utskiftbart skivelager Lydeffektnivå, LWA dB(A)

113

114

117

105

Lydtrykknivå, dB(A)

101

104

103

95

95

Vibrasjoner fremre håndtak tilsvarer, m / s²

1,9 / 2,0

3,1 / 3,7 / 2,5

3,3 / 3,6

3,5

3,5

Vibrasjoner bakre håndtak tilsvarer, m / s²

2,6 / 2,6

5,4 / 4,5 / 3,5

3,5 / 4,1

3,5

3,5

= Tilgjengelig

105

― = Ikke tilgjengelig

NOMINELL MOTOREFFEKT Den oppgitte nominelle motoreffekten er den gjennomsnittlige nytteeffekten (ved et spesifisert turtall, se brukermanual) for en typisk produksjonsenhet av denne motormodellen sammenlignet med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproduserte motorer kan avvike fra denne verdien. Aktuell motoreffekt når motoren er installert i sluttproduktet, vil avhenge av maskinens driftshastighet, miljø og andre variabler.

75


Frontgressklippere

76


Kast ikke bort tid og penger på unødvendig finpussing. En studie som vi nylig gjennomførte, viser at gressklippere som brukses til kommersiell gresspleie i stor skala, generelt bare klipper 65 % av de gressarealer de egentlig skulle klippe. De resterende 35 % blir tatt hånd om etterpå. Manuelt, ved hjelp av en tradisjonell gressklipper eller trimmer. Dette innebærer en merkbart lavere produktivitet, og dyrere arbeidskraft, noe som i sin tur gir mindre økonomisk fortjeneste. Bakgrunnen er at de fleste maskiner ikke er konstruert for de komplekse gressarealene som profesjonell landskapspleie innebærer på daglig basis. Unntaket er våre nye kompakte frontgressklippere i 500-serien. Et utvalg av maskiner med mange smarte løsninger som reduserer mengden ekstra trimming med 20 %. Dermed blir du fortere ferdig, og på vei til neste oppdrag.

A

B

80%

20%

Husqvarna frontgressklippere i P 500-serien

Trimmere / skyvegressklippere

65%

5%

30%

Kommersielle gressklippere for bruk i stor skala

Trimmere

Skyvegressklippere

Slik hjelper vi deg å bli mer produktiv: PERFEKT KLIPPING MED EKSTRA FINT GRESSAVKLIPP

TRIMMER KANTER MED HØY PRESISJON

KAN KLIPPE UNDER BUSKER OG BENKER

KLIPPER OG SVINGER SAMTIDIG – MED LITEN UKLIPT SIRKEL

ALLSIDIG FOR BRUK ÅRET RUNDT

SUVEREN TREKKEVNE OG STABILITET I HELLINGER

KAN KLIPPE PÅ TRANGE OG KOMPLEKSE OMRÅDER

BREDE KLIPPEAGGREGATER FOR ALLE SLAGS GRESSPLENER

77


Svinger som du ikke skulle tro var mulig. Våre frontgressklippere har den minste uklipte sirkelen på markedet. Dette betyr at du kan bruke mye mindre tid på å klippe på komplekse, vanskelige arealer, eller kjøre frem og tilbake for å klippe i trange områder. Hemmeligheten er en unik „dog-bone”-løsning som kobler forakselen til bakakselen. Når du svinger, går bakhjulene inn under maskinen. Dermed kan du ta bedre svinger og lettere kjøre rundt hjørner, trær og busker. „Dogbone”-konstruksjonen gir automatisk et helt nytt nivå av effektivitet og sikkerhet i all slags terreng. Dette er spesielt merkbart i hellinger, fordi konstruksjonen også øker stabiliteten ved regulering og senking av maskinens tyngdepunkt. For deg betyr dette økt trekkraft på det fremre innerhjulet, og øyeblikkelig respons når du trenger det mest.

„Det faktum at riggen vanligvis brukes til testing av lastebiler, busser og anleggsmaskiner, taler for seg selv. Dette er slitesterke produkter – tested for hard slitasje” Peter Mejegård, Laboratorieingeniør.

TESTE T SOM T

UNGE L ASTEB

ILER

For å teste den mekaniske konstruksjonen på våre maskiner, lar vi dem gjennomgå ekstremt tøffe vridningsforhold i en hensynsløs testrigg – om igjen og om igjen. Deretter evaluerer vi hvert eneste system og hver eneste komponent for å sikre at de oppfyller våre høye krav til slitestyrke. Så uansett hvor tøff bruk du utsetter en Husqvarna frontgressklipper for, vildet antagelig bare være halvparten av hva den virkelig tåler.

78


Forberedt for at du skal kunne takle enhver utfordring. Når du investerer i maskiner av denne størrelsen er allsidiget en nøkkelfaktor. Beste klipperesultat er selvfølgelig alltid det viktigste – men muligheten til å legge til andre funksjoner øker definitivt både bruksverdi og investeringsverdi. Derfor har vi utstyrt våre frontgressklippere med et stort utvalg av smarte tilbehør, som gjør dem til virkelige helårsmaskiner. Enkelt og uten verktøy skifter du tilbehør som fjerner løv og søppel, fjerner snø eller rydder overgrodd gress og kratt. Bare for å nevne noen av bruksområdene. Hvis du velger en dieselmodell, er dobbelt hydraulikksett et alternativ som gjør at du kan regulere tilbehøret fra førersetet. Maskinen kan dessuten utstyres med et romslig førerhus med varmeapparat og trafikksett.

For å se 500-serien i aksjon, gå inn på www.youtube.com / Husqvarnaworldwide eller scan QR-koden.

HÅNDFASTE TRIMMERESULTATER

KOMFORT UTEN SIDESTYKKE

Uansett hvilken modell du velger, får du en frontgresskipper som er utformet for å minimere behovet for ekstra trimming av plenen i etterkant. Dette er mulig takket være det patenterte klippaggragatet, og en banebrytende maskinkonstruksjon som gir høyteknologiske styreegenskaper. Klippeaggregatet har lav profil og pantentert høydejustering i 3 posisjoner, slik at du kan komme inn under busker og parkbenker. En lett vinkling av klippeaggregatet gjør det enda lettere å klippe rundt hjørner, og kjøre tett inntil vegger og gjerder.

P 500-serien er fullspekket med ergonomiske løsninger, som fokuserer like mye på føreren som på yteevnen. Maskinene er stabile og velbalanserte takket være sitt lave tyngdepunkt, og med den kompakte størrelse og leddstyring har du full kontroll til enhver tid. Kontrollpanelet sitter på høyre hånd, og er lett å nå uten at det forstyrrer kjøringen. Ergonomiske pedaler sikrer at du kan holde jevn og nøyaktig fart. Og det spesialstøpte, ekstra komfortable førersete gjør at lange arbeidsdager bak rattet føles kortere.

UNIK, PERFEK

T GRESSKLIPPIN

G

Ordet unik, kan av og til virke som en klisje. Men når det gjelder konstruksjonen av klippeaggregatet på våre frontgressklippere, så er det faktiskt unikt. Innsiden av det robuste Combi-aggregatet er stanset ut av en solid, 4,5 mm tykk stålplate for optimal luftstrøm, som er den viktigste årsaken til den høye effektiviteten. Myke buer, uten sveisede sømmer som forårsaker tilstopping, tvinger hvert eneste gresstrå gjennom knivene. Resultatet er en markedsledende mulcherfunksjon, som bare etterlater seg et lag med finhakket gressavklipp.

79


HUSQVARNA P 525D / P 520D

Høyproduktive dieselmaskiner for lange arbeidsøkter på ekstra store arealer. ■■Kraftig 3-sylindret dieselmotor fra Kubota.

■■Høyden kan justeres i tre posisjoner uten bruk av verktøy.

■■Det eksklusive leddstyringskonseptet gir dynamisk vektoverføring

■■Klippeaggregatet kan vippes upp uten verktøy, for enkelt renhold

på forhjulene, noe som maksimerer trekkraften under alle forhold. ■■Styrekonseptet i kombinasjon med AWD-trekk på alle hjul og lavt tyngdepunkt, gir utmerket grep i hellinger. ■■Komponenter klasset for kommersiell bruk, gir kompromissløs slitestyrke og maksimal driftstid. ■■Ergonomisk design og med alle betjeningshendler lett tilgjengelig. ■■Ekstra solid, åpen rammekonstruksjon (4 – 10 mm) av firkantjern, gir lett tilgjengelighet ved service. ■■Akseldrevet kraftuttak for maksimal effektivitet og allsidighet. ■■Combi-klippeaggregatet gjør det enkelt å bytte mellom mulcherfunksjon og bakutkast.

og vedlikehold. ■■Ekstra store dekk for høy transporthastighet (18,5 km / t) (P 525D). ■■Førerhus og et stort utvalg av annet tilbehør gjør P 525D / P 520D til allsidige helårsmaskiner.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

P 525D

P 520D

Motorfabrikant

Kubota

Kubota

18,7 @ 3000

14,5 @ 3000

Hydrostatisk AWD

Hydrostatisk AWD

Combi 132 Combi 155

Combi 132 Combi 155

58 / 22,8

55 / 21,7

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Transmisjonstype

IG GJENGEL L I T T T E L

Det er lett å sette klippeaggregatet i serviceposisjon for rengjøring og service på knivene.

80

Alternative klippeaggregater Uklipt sirkel, cm / tommer * Les mer om nominell motoreffekt på side 91.

Den unike leddstyringen gir overlegen manøvrerbarhet og klippekapasitet, hvilket innebærer høy produktivitet.

Maskinens kompakte design gjør det mulig å klippe på trange og komplekse steder, slik at behovet for etterarbeid med håndklipper eller trimmer reduseres.


Firehjulstrekk med kompromissløs trekkraft og hellingsstabilitet under alle forhold.

Det lavprofilerte frontmoterte klippeaggregatet gir uslĂĽelig tilgjengelighet under busker og parkbenker.

P 525D / P 520D kan utstyres med førerhus for komfortabel bruk i regn og kulde.

81


TILBEHØR FOR P 525D / P 520D

BØRSTE

Børste med akseldrevet kraftuttak, vinkelgir og kjededrift. Børstens diameter er 40 cm. To solide støttehjul bak som følger bakken. Maks./min. arbeidsbredde 130/120 cm. Krever hydraulikksett og bakvekt.

SLAGKLIPPER

Slagklipper med akseldrevet kraftuttak og vinkelgir. Svinghjul foran er valgfritt alternativ. Arbeidsbredde 120 cm. Anbefales kun for bruk på P 525D. Krever bakvekt.

LASTESKUFFE

Med hydraulisk styring for vinkling og tømming. Arbeidsbredde 120 cm. Lastekapasitet 65 kg. Krever hydraulikksett og bakvekt.

SNØSKJÆR

Robust snøskjær i stål som kan vinkles i ulike posisjoner. Fjærbelastet støtdemper og to glideplater. Maks./min. arbeidsbredde 130 /120 cm. Krever hydraulikksett og bakvekt.

JUSTERBAR PLOG

Hydraulisk justering av hvert blad for seg. Vendbar Hardox stålbeskyttelse. To regulerbare glideplater. Maks./min. arbeidsbredde 140/119 cm. Krever hydraulikksett og bakvekt. P 525D med førerhus og plog.

82


SNØFRESER

Høyeffektiv og slitesterk totrinns snøfreser. Krever hydraulikksett og bakvekt. P 525D med førerhus og snøfreser.

HYDRAULIKKSETT

BAKVEKT

To hydrauliske ekstra koplinger for styring av frontmontert tilbehør. Inneholder ventil, bryter slanger med kontakter og ledninger.

Bakvekt for bedre grep og stabilitet. Må brukes ved bruk av frontmontert tilbehør og førerhus. Totalvekt 62 kg. Inneholder 10 ✕ 5 kg stablingsbare, separate vekter som kan plasseres i en tilbehørsramme (12 kg).

VEISETT

GRAMMER-SETE

Vi har tilbehør for kjøring på offentlige veier. Kontrollèr stedlige lover og forskrifter for hva som gjelder der du befinner deg.

Deluxe-sete med flere alternativ for personlige innstillinger og optimal ergonomi. Er å få med eller uten varme i setet. Armlener er tilbehør.

STARTPAKKE, FØRERHUS

Inneholder førerhusramme, vinduer foran og bak, sidevinduer bak, vindusvisker, frontlys, kabelbunt og elektriske betjeningsbetjenings hendler. Krever bakvekt.

HELÅRSPAKKE, FØRERHUS

Inneholder dør, sidevindu, varmeapparat varmeapparat/defroster, sidespeil og slanger for tilkobling av varmeapparat varmeapparat/defroster.

Førerhuset på bildet er utstyrt med trafikksett.

83


Varmeapparat /defroster varmer raskt opp førerhuset når det er kaldt ute.

84

Det romslige førerhuset gjør arbeidet svært komfortabelt.

Ved behov er det mulig å åpne eller fjerne sidevinduet.


HUSQVARNA P 525D / P 520D MED FØRERHUS

Ekstremt praktiske maskiner, uansett vær og årstid. ■■Startsettet inneholder et romslig førerhus, vinduer foran og bak,

■■Taket er laget av et lydabsorberende materiale for å holde

sidevindu (bak), vindusvisker og frontlys. ■■Det ekstra helårssettet for mer komfortabel bruk inneholder dør, sidevindu, varmeapparat /defroster og sidespeil. ■■Vinduene foran og bak er i glass, og sidevinduer og dør er laget av det slitesterke termoplastmaterialet makrolon.

nede støynivået. ■■Ved behov er det mulig å åpne eller fjerne sidevinduet.

K ALLSIDIG BRU

Taket er laget av et lydabsorberende materiale for å holde nede støynivået.

P 525D og P 520D med førerhus er allsidige maskiner. Et stort utvalg av tilbehør kan gi deg oppdrag slik at du er produktiv praktisk talt hele året – selv når det vanligvis er lavsesong. Se alle tilbehørene på side 82 – 83.

85


HUSQVARNA P 524

Kompakt bensinmaskin som gir suverent klipperesultat på vanskelige, komplekse arealer. ■■Kraftig 2-sylindret bensinmotor fra Kawasaki.

■■Lett tilgjengelig spak for sentral justering av klippehøyde.

■■Det eksklusive leddstyringskonseptet gir dynamisk vektoverføring

■■Klippeaggregatet kan vippes opp uten verktøy for enkel

på forhjulene, og dermed maksimert trekkraft under alle forhold. ■■Klasseledende kjøring i hellinger, takket være en kombinasjon av styringskonsept, firehjulstrekk og lavt tyngdepunkt. ■■Komponenter ment for kommersiell bruk gir kompromissløs slitestyrke og maksimal effektiv brukstid. ■■Ergonomisk design med alle betjeningshendler lett tilgjengelig. ■■Solid åpen rammekonstruksjon av firkantrør (4 – 10 mm) gir enkel tilgang for service. ■■Combi-klippeaggregatet gjør det enkelt å bytte mellom mulcherfunksjon og bakutkast.

rengjøring og enkelt vedlikehold. ■■Et stort utvalg av tilbehør gjør P 524 til en allsidig helårsmaskin.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Motorfabrikant

P 524

Kawasaki

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Transmisjonstype

13,9 @ 3000 Hydrostatisk AWD

Valgfritt klippeaggregat

Combi 112, Combi 122

Uklipt sirkel, cm / tommer

50 / 19,7

* Les mer om nominell motoreffekt på side 91.

Gresset klippes i små deler som raskt brytes ned i plenen og blir til naturlig gjødsel.

86

Den kompakte størrelsen kombinert med den unike leddstyringen gjør det lett å manøvrere maskinen på smale og vanskelige steder.

Panser som kan vippes opp gjør det lett å komme til servicepunktene for enkel vedlikehold og service.


TILBEHØR FOR P 524

SNØFRESER

Høyeffektiv, sterk, ett-trinns snøfreser med arbeidsbredde på 100 cm.

SNØSKJÆR

Kraftig stålskjær med stålkant som gir produktet lang levetid.

SLAGKLIPPER

Robust og slitesterk slagklipper for røffe arealer med viltvokst gress og lavt kratt. Utstyrt med slitesterkt vinkelgir for maksimal produktlevetid. BØRSTE

Roterende børste til feiing av løv, snø, osv. Kan vinkles til begge sider.

JUSTERBAR PLOG GRAMMER-SETE

Deluxe-sete med mange alternativer for personlige innstillinger og optimal ergonomi. Er å få med og uten elektrisk varme. Armlener kan fås som tilbehør.

Kompakt og fleksibel justerbar plog i kraftig stål. Mekanisk regulerbare skjær gjør at den kan brukes som V-plog, spissplog eller diagonalplog. Utstyrt med gummiskrapeskjær.

87


TILBEHØR FOR FRONTGRESSKLIPPERE

SOFTSHELL-JAKKE

Vind- og vannavstøtende, med en komfortabel stretch-membran på utsiden og myk fleece på innsiden. Kan brukes utenpå andre klær eller alene. Cordura-forsterkning over skuldrene, på baksiden av ermene og i sidene. Ermene er formet for økt bevegelighet. Ermeavslutningen er justerbar og har borrelås. Fire lommer med glidelås foran, og to innerlommer. 577 25 30-xx

JAKKE / VEST I MICROFLEECE

Komfortabel jakke i microfleece (577 25 65-xx) laget av 100 % polyester fleece og 4-veis stretch, absorberer kun 6 % fuktighet. Glidelås i full lengde foran, en brystlomme og to frontlommer med glidelås. Fås også som vest (577 25 66-xx).

VARMEVEST

Laget av 100 % vannavvisende polyester, fôret med fleece. Kan bæres utenpå en jakke eller genser for å holde deg varm uten å redusere bevegelsesfriheten. Fire lommer foran med glidelås. Langt ryggparti og justerbar elastikk i midjen og i ryggavslutningen. Kragen er høy og tettsittende. 577 25 29-xx

N y h et !

HANSKER, CLASSIC LIGHT

HØRSELSVERN

MED FM-RADIO

Slanke, komfortable hansker med geiteskinn i håndflatene (for å tåle fuktighet), og sterkt jerseystoff på oversiden. Fingrene er forsterket for ekstra slitestyrke. 579 38 00-xx

Avansert hørselsvern med brukervennlige funksjoner. Nytt hørselsvern som midtstiller presset på hodebøylen og gir mindre press på ørene. Venstre og høyre øreklokke er individuelt uformet for å følge hodeformen, og dermed gi perfekt passform. Vi har også forbedret demping og lydkvalitet. Knappene for radiostasjonsøking og volum er store og lette å bruke. Med AUX lydinngang (3,5 mm) kan du bruke mp3 eller kommunikasjonsradio.

Batteriene er lette å bytte fra utsiden og det er ingen elektriske deler inne i øreklokkene.

88


REGNJAKKE

Regnjakke i vanntett stretchmaterial med sydde og sveisede sømmer. Designet med bærestykke over bryst, rygg og ermer for god ventilasjon. Under bærestykket er jakken utstyrt med en kraftig brynje. Jakken har kordfløyelkrage med borrelås, ekstra lange ermer og forlenget ryggparti med regnrenne. Brystlommen og den lange glidelåsen foran er godt beskyttet med trykknapplukking. 523 07 92-xx

RYGGBESKYTTER MED ERMER

Med sydde og sveisede sømmer, justerbar knepping foran, ekstra lange ermer med trykknapper og forlenget rygg med regnrenne. 505 63 16-10

REGNLÅRINGS

MOTOROLJE, WP 4T 10W / 40

Utviklet for 4-taktsmaskiner. Gjør det lett å starte ved lave temperaturer, og gir perfekt smøring under alle forhold. Lavt forbruk, og holder motoren fri for forurensninger. Oppfyller kravene i API SL (CF), ACEA A3 (B3). 0,08 liter, 578 18 03-05. 1,4 liter, 577 41 97-02.

Kan festes i belte eller verktøybelte. Justerbar knepping for tre forskjellige lengder. 505 63 26-26 MOTOROLJE, SAE 10W-50

REGNBUKSE

Helsyntetisk, spesielt utviklet for transmisjonen i våre AWD-maskiner. Ekstremt temperaturstabil og egnet for både kaldt og varmt arbeidsmiljø. Oppfyller kravene i API SM, ACEA A3 / B4, API GL-1&4. 4 liter, 578 03 71-04.

Laget av vannavvisende stretchmateriale med sydde og sveisede sømmer. Med 10 cm nettingfôr øverst som gir god ventilasjon. Elastikk og snor i midjen. Glidelås nederst på bena gjør buksene lettere å bruke over støvler. 523 08 05-xx

VERNESTØVLER, TECHNICAL

VERNEBRILLER

Laget av høykvalitetslær og nylonfôr. Tåhetter av komposittmateriale gjør støvlene lette. De er 100 % vanntette, men puster takket være membran i Sympatex®. Med ekstra gummibeskyttelse på forsiden. Perfekt støvel for både arbeid og fritid. 575 35 47-xx

Oljer som gir god yteevne.

Kan brukes under visir eller alene. Gulfarget glass (544 96 37-02) gir bedre sikt ved mørke arbeidsforhold. Gråfarget glass (544 96 37-03) med UV-beskyttelse gir bedre sikt i sol. Heldekkende vernebrille (544 96 39-01) utviklet for den som bruker briller, anti-duggbehandlet og slagbestandig. Klart glass 544 96 37-01. Husqvarna-kronen på lokket garanterer at det er et originalprodukt, og at det vil gi den beskyttelsen og smøringen som Husqvarna lover. KJØREBROER

TREKK

Trekk i full størrelse til kjøregressklippere. Laget av vannavvisende nylon. Med ventilasjonshull og justerbar snor nederst. 505 63 08-70

Laget av sjøvannbestandig aluminium med sklisikker overflate. Til bruk på tilhengere med maksimal total belastning på 450 kg /par, alternativt 1000 kg /par. 505 69 90-40 (200 ✕■1500 ✕ 35 – maks. belastning 450 kg /par), 505 69 90-42 (200 ✕ 2000 ✕ 50 – maks. belastning 450 kg /par), 505 69 90-44 (260 ✕ 1500 ✕ 60 – maks. belastning 1000 kg /par), 505 69 90-45 (260 ✕ 2000 ✕ 60 – maks. belastning 1000 kg /par).

Oljene er utviklet og kontinuerlig testet for å holde riktig temperatur, og sikre at motoren får den smøringen den trenger.

89


TILBEHØRSGUIDE FOR P 525D / P 520D

MODELL TILBEHØR

ART.NR.

PRIS

P 520D

+ +

P 525D

966 75 46-01

A

HELÅRSPAKKE, FØRERHUS

966 75 47-01

1

TRAFIKKSETT, FØRERHUS

966 75 48-01

1

1

ARBEIDSLYS BAK

966 79 16-01

1

1

VARSEL-BLINKLYS (FØRERHUS)

966 79 17-01

1

1

SETE GRAMMER PRIMO M

967 00 84-01

SETE GRAMMER PRIMO M, MED VARME

967 00 84-02

GRAMMER ARMLENEPAKKE, HØYRE

965 89 68-01

GRAMMER ARMLENEPAKKE, VENSTRE

965 89 70-01

SNØSKJÆR

966 75 43-01

A

SNØFRESER

966 73 44-01

A

OPPBEVARINGSKASSE

965 99 74-01

A

SLAGKLIPPER

967 02 43-01

JUSTERBAR PLOG

965 99 72-01

A

BØRSTE

966 75 44-01

A

ROTERENDE BLINKLYS (ROPS VELTEVERN)

966 79 15-01

FRONTLYS

966 79 12-01

B

B

966 79 09-01

B

B

LAVHASTIGHETSKJØRETØY, TRIANGELSKILT

966 79 11-01

2

2

POSISJONS- OG SVINGELYS FORAN

966 79 10-01

2

2

NUMMERSKILTPAKKE

966 79 13-01

2

2

MAKSIMUMSHASTIGHET, SKILT

966 79 14-01

STARTPAKKE, FØRERHUS

POSISJONS- OG SVINGELYS BAK (STARTPAKKE)

1

2

+ + +

B

A

D

1

E

A

E

A

E

A

+ +

B C

+ + +

E

+ +

E

E E

A

+ +

E

A

E

A

E

BEHOV FOR EKSTRA DELER

A

BAKVEKT

966 75 49-01

B

KONTROLLBOKS (STYREBOKS)

966 79 08-01

C

ADAPTER FOR FØRERHUSVARME, P 525D

967 14 48-01

D

ADAPTER FOR FØRERHUSVARME, P 520D

966 80 24-02

E

HYDRAULIKKSETT

966 75 45-01

= Krever ekstrautstyr og/eller deler. For fullstendige tekniske spesifikasjoner, gå inn på vår internasjonale supportside på Internett.

90

TOTALSUM:

PRISUTREGNING


TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR FRONTGRESSKLIPPERE

P 525D

P 520D

Motorfabrikant

Kubota

Kubota

Kawasaki

Motorbenevnelse

D1105

D 902

FX Series V-Twin

Diesel horisontal aksel

Diesel horisontal aksel

FX691V

18,7 @ 3000

14,5 @ 3000

13,9 @ 3000

1123

898

726

3

3

2

Væske

Væske

Luft

Motortype Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW Sylindervolum, cm³ Sylindere Motorkjøling

P 524

Generator, A

40

40

20

Batteri,V / Ah

12 / 62

12 / 62

12 / 24

Luftfiltertype

Heavy-Duty Canister Style

Heavy-Duty Canister Style

Heavy-Duty Canister Style

Tankvolum, liter

25

25

24

Oljetankvolum (inkl. oljefilter), liter

3,3

3,3

1,5 Hydrostatisk AWD

Transmisjonstype

Hydrostatisk AWD

Hydrostatisk AWD

Transmisjon, fabrikant

Kanzaki

Kanzaki

Kanzaki

Transmisjon, modell

KTM 23

KTM 23

KTM 23

Hastighet forover, min – maks, km / t

0 – 18,5

0 – 15

0 – 13

Hastighet revers, min – maks, km / t

0 – 14

0 – 12

0–9

58 / 22,8

55 / 21,7

50 / 19,7

Uklipt sirkel, cm / tommer Alternative klippeaggregater Klippemetoder

Combi 132 / Combi 155

Combi 132 / Combi 155

Combi 112 / Combi 122

Mulcherfunksjon / Bakutkast

Mulcherfunksjon / Bakutkast

Mulcherfunksjon / Bakutkast

Klippeaggregattykkelse, mm

4,5

4,5

4

Klippehøyde, min – maks, mm

25 – 127

25 – 127

25 – 75

Klippehøydetrinn

7

7

7

Elektrisk kopling

Elektrisk kopling

Elektrisk kopling

• • • • • •

• • • • • •

Timeteller

Digital

Digital

Digital

12V uttak

Koppholder

• •

Innkobling av knivene Veltevern (ROPS) Servostyring (powerstyring) All -Wheel Drive (AWD) Oljekjøler Hydraulisk redskapsløfter Serviceposisjon

Rammekonstruksjonstype

• • • • •

Avstivet ramme

Avstivet ramme

Avstivet ramme

Full fjæring, armlener

Full fjæring, armlener

Premium

Dekkdimensjon, foran, tommer

20 × 10 – 10

18 × 8,5 – 8

18 × 8,5 – 8

Dekkdimensjon, bak, tommer

Setetype Hengslede armlener

20 × 10 – 10

18 × 8,5 – 8

18 × 8,5 – 8

Hjulbase, cm / tommer

106 / 41,7

106 / 41,7

100 / 39,4

Bakkeklaring, mm / tommer

140 / 5,5

105 / 4,1

105 / 4,1

Basismaskin, lengde, cm / tommer

211 / 83,1

207,5 / 81,7

205 / 80,7

Basismaskin, bredde, cm / tommer

114 / 44,9

111 / 43,7

98 / 38,6

Basismaskin, høyde, cm / tommer

133 / 52,4 (ROPS veltevern nedfelt)

129 / 50,8 (ROPS veltevern nedfelt)

115 / 45,3

675

600

385

Vekt (uten klippeaggregat), kg = Tilgjengelig

― = Ikke tilgjengelig

NOMINELL MOTOREFFEKT Den oppgitte nominelle motoreffekten er den gjennomsnittlige nytteeffekten (ved et spesifisert turtall, se brukermanual) for en typisk produksjonsenhet av denne motormodellen sammenlignet med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproduserte motorer kan avvike fra denne verdien. Aktuell motoreffekt når motoren er installert i sluttproduktet, vil avhenge av maskinens driftshastighet, miljø og andre variabler.

91


Spakstyrte gressklippere

Høy hastighet kan også gi et perfekt klipperesultat. Dette oppdaget vi da vi utviklet våre spakstyrte gressklippere De er ikke bare imponerende, raske maskiner, de klipper også effektivt og fordeler det finklipte gresset jevnt, selv ved høy hastighet. De er dessuten robuste og slitesterke, med samme førsteklasses ergonomi som karakteriserer alle våre produkter.

ID KO EKSTREMT SOL

NSTRUKSJON

Maskinene har en generelt robust konstruksjon. Dette omfatter for eksempel 3 mm tykke, 5 ✕ 7,5 cm rammer av sveisede stålrør, solide skalperingshjul foran med koniske rullelagre, solide aggregatløftesystemer og klippeaggregat til profesjonelt bruk. Alt dette kombinert med motorer og drivsystem av ypperste klasse gir pålitelig yteevne for yrkesbruk.

92


Bransjeledende produktivitet. Våre spakstyrte gressklippere har suveren manøvreringsevne og etterlater seg ingen uklipte sirkler. Takket være hjul som blir drevet individuelt, kan du snu på en femøring og raskt endre retning. De er imponerende raske, og tilbyr høy produktivitet ved hjelp av både variabel kjørehastighet og klippeaggregater med stor kapasitet. Vi har brukt Computational Fluid Dynamics til å optimere klippeaggregatets dybde, kniver og strømningsstruktur. Dessuten har vi gjennomført omfattende tester under realistiske, tøffe forhold. Resultatet er klipping av høy kvalitet – også ved høyere hastighet.

Vil du se en spakstyrt gressklipper i aksjon, gå inn på www.youtube.com / Husqvarnaworldwide eller bruk QR-koden:

FREMRAGENDE SERVICEADKOMST

ERGONOMISK DESIGN

Gressklipperne har åpen chassiskonstruksjon. Oljeavtapping, filter og elektriske komponenter, samt aggregat- og hydrojusteringer er praktisk plassert. En lett avtagbar fotplate gir god adkomst til toppen av aggregatet for rengjøring, spindelsmøring og service på rem. Disse unike løsningene gir minimal servicetid og maksimal driftstid.

Det er komfortabelt å arbeide med en PZ- og P-ZT-gressklipper. Våre maskiner er utstyrt med godt polstrede seter med armlener, ergonomisk plassering av betjeningshendler og styrespaker, samt praktiske fjærbelastede aggregatløftesystemer. Bare for å nevne noen få funksjoner som sikrer komfortabelt og produktivt arbeid – også ved lange arbeidsøkter.

93


HUSQVARNA PZ 29D

Sterk, rask, dieseldrevet maskin for klipping i stor skala. ■■Kraftig væskekjølt Kubota dieselmotor.

■■Godt polstret sete med fjæring og EVC (Elastomeric Vibration

■■Overlegen luftstrøm for høyere klippehastighet og økt

Control) gir økt komfort og reduserte vibrasjoner for brukeren. ■■Enkelt pedalbetjent aggregatløft for færre anstrengelser uten å bruke hendene. ■■Lett adkomst til oljeskift, filter, batteri, elektriske komponenter og hydraulikk. ■■To drivstofftanker (41,6 liter totalt).

produktivitet. ■■Combi-klippeaggregat (155 cm) til både mulcherfunksjon

og bakutkast. ■■Rammekonstruksjon av 7,5 cm stålrør for ekstra styrke. ■■Solide skalperingshjul foran med koniske rullelagre på hjul og akseltapper. ■■Punkteringssikre dekk på de fremre styrehjulene gir maksimal driftstid. ■■Klippeaggregatene har doble beskyttelsesruller. ■■Praktisk brukergrensesnitt med lett tilgjengelige kontroller og ergonomisk vinklede styrespaker. ■■Fempunkts vibrasjonsdempet plattform for komfortabel bruk.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Motorfabrikant

PZ 29D

Kubota

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Transmisjonstype

21,7 @ 3000 Pumpe / Hjulmotor

Alternativt klippeaggregat, cm

Combi 155

* Les mer om nominell motoreffekt på side 97.

Ergonomisk, praktisk design med lett tilgjengelig kontrollpanel.Venstre tank har innebygde holdere for kopp og mobiltelefon.

94

Den væskekjølte Kubota-dieselmotoren gir førsteklasses effekt selv under de strengeste forhold.

Gummiisolatorer skiller hender, kropp og føtter fra rammen og gir færre anstrengelser ved bruk.


HUSQVARNA PZ 29

Produktiv bensindrevet maskin for store arealer. ■■Høy yteevne med 2-sylindret Kawasaki FX-motor.

■■Godt polstret sete med fjæring og EVC (Elastomeric Vibration

■■Overlegen luftstrøm for høyere klippehastighet og økt

Control) gir økt komfort og reduserte vibrasjoner for brukeren. ■■Enkelt pedalbetjent aggregatløft for færre anstrengelser uten å bruke hendene. ■■Lett adkomst til oljeskift, filter, batteri, elektriske komponenter og hydraulikk. ■■Det unike modultransmisjonssystemet kan demonteres i ett stykke på mindre enn 30 minutter. ■■To drivstofftanker (41,6 liter totalt).

produktivitet. ■■Combi-klippeaggregat (155 cm) til både mulcherfunksjon

og bakutkast. ■■Rammekonstruksjon av 7,5 cm stålrør for ekstra styrke. ■■Solide trinsehjulbøyler foran med koniske rullelagre på hjul og akseltapper. ■■Punkteringssikre dekk på de fremre styrehjulene gir maksimal driftstid. ■■Klippeaggregatene har doble beskyttelsesruller. ■■Praktisk brukergrensesnitt med lett tilgjengelige kontroller og ergonomisk vinklede styrespaker. ■■Fempunkts vibrasjonsdempet plattform for komfortabel bruk.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Motorfabrikant Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Transmisjonstype

! TO I E T T

Combi-klippeaggregatet gjør det mulig å bytte raskt mellom mulcherfunksjon og bakutkast. Det robuste klippeaggregatet er lagd av ett stykke stålplate på 4,5 mm.

PZ 29

Kawasaki 18,9 @ 2550 Pumpe / Hjulmotor

Alternativt klippeaggregat, cm

Combi 155

* Les mer om nominell motoreffekt på side 97.

PZ-serien har lavt tyngdepunkt og bred hjulavstand for god stabilitet og komfortabel bruk.

Det robuste pedalbetjente aggregatløftesystemet gir rask betjening uten å bruke hendene.

95


HUSQVARNA P-ZT 26

Robust, effektiv bensinklipper til en uslåelig pris. ■■Høy yteevne med 2-sylindret Kawasaki FX-motor.

■■Praktisk brukergrensesnitt med lett tilgjengelige

■■Overlegen luftstrøm for høyere klippehastighet og økt

betjeningshendler og ergonomisk vinklede styrespaker. ■■Godt polstret sete med EVC (Elastomeric Vibration Control) gir økt komfort og reduserte vibrasjoner for brukeren. ■■Pedalbetjent aggregatløft og klippehøydejustering gir enkel og rask justering. ■■Enkel adkomst til oljeskift, filter, batteri, elektriske komponenter og hydraulikk. ■■To drivstofftanker (41,6 liter totalt).

produktivitet. ■■Combi-klippeaggregat (132 cm) til både mulcherfunksjon

og bakutkast. ■■Rammekonstruksjon av 5 ✕ 7,5 cm stålrør for ekstra styrke. ■■Solide trinsehjulbøyler foran med koniske rullelagre på hjul og akseltapper. ■■ZT 3400-transmisjon av profesjonell kvalitet gir høy hastighet og effektiv bruk.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

P-ZT 26

Motorfabrikant

Kawasaki

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW *

17,6 @ 3600

Transmisjonstype

Hydrostatisk

Alternativt klippeaggregat, cm

Combi 132

* Les mer om nominell motoreffekt på side 97.

ZT 3400-transmisjon av profesjonell kvalitet gir høy hastighet og effektiv bruk.

96

Fotbetjent aggregatløft og klippehøydejustering gir enkel og rask justering.

Lett adkomst til oljeskift, filter, batteri, elektriske komponenter og hydraulikk.


TEKNISKE SPESIFIKASJONER FOR SPAKSTYRTE GRESSKLIPPERE

PZ 29D

PZ 29

P-ZT 26

Motorfabrikant

Kubota

Kawasaki

Kawasaki

Motorbenevnelse

D1305

FX-serien

FX-serien

21,7 @ 3000

18,9 @ 2550

17,6 @ 3600

1261

852

726

3

2

2

Motorkjøling

Væske

Luft

Luft

Luftfiltertype

Heavy-Duty Canister Style

Heavy-Duty Canister Style

Heavy-Duty Canister Style

Drivstofftype

Diesel

Bensin

Bensin

Bensintankvolum, liter

41,6

41,6

41,6

Oljekapasitet, liter

5,72

2

2,1

Transmisjonstype

Pumpe /hjulmotor

Pumpe /hjulmotor

Hydrostatisk

Hydro-Gear / Parker

Hydro-Gear / Parker

Hydro-Gear

21

12

12

328 / 20

311,6 / 19

5,7

5,7

Hastighet forover, min – maks, km / t

0 – 22,5

0 – 19,3

0 – 16,1

Hastighet revers, min. – maks., km / t

0 – 11,3

0 – 9,7

0 – 8,1

Combi 155

Combi 155

Combi 132

25 – 127

25 – 127

38 – 140

17

17

17

Innkobling av knivene

Elektrisk kopling

Elektrisk kopling

Elektrisk kopling

Koblingsmoment, Nm

339

339

339

Aggregatløftesystem

Dekkdimensjon, foran, tommer

13 × 6,5 – 6

13 × 6,5 – 6

13 × 6,5 – 5

Dekkdimensjon, bak, tommer

26 × 12 – 12

23 × 10,5 – 12

23 × 10,5 – 12

219,7

120,6

205,7

121

120,6

116,8

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW Sylindervolum, cm³ Sylindere

Transmisjon, fabrikant Pumpevolum, cm³ Hjulmotorvolum, cm³ Viftekjølte pumper Hydraulikktank, liter

Alternative klippeaggregater Klippehøyde, min. – maks., mm Klippehøydetrinn

Basismaskin, lengde, cm Basismaskin (ROPS veltevern nede), cm Veltevern (ROPS)

Punkteringssikre dekk foran

Setefjæring

Armlener

Timeteller

Digital med forhåndsprogrammerte serviceintervaller

Digital

Digital

Koppholder = Tilgjengelig

― = Ikke tilgjengelig

NOMINELL MOTOREFFEKT Den oppgitte nominelle motoreffekten er den gjennomsnittlige nytteeffekten (ved et spesifisert turtall, se brukermanual)) for en typisk produksjonsenhet av denne motormodellen sammenlignet med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproduserte motorer kan avvike fra denne verdien. Aktuell motoreffekt når motoren er installert i sluttproduktet, vil avhenge av maskinens driftshastighet, miljø og andre variabler.

97


Gressklippere og gresspleiemaskiner

Tradisjonelle gressklippere som holder deg i forkant. Våre gressklippere og gresspleiemaskiner har flere smarte, unike funksjoner som hjelper deg å arbeide imponerende effektivt. Gressklipperne er sterke, kompakte og komfortable – perfekte for mindre, vanskelige plener. Gresspleiemaskinene er robuste og fleksible arbeidskollegaer som utfører de tøffeste jobbene med minimal anstrengelse for deg.

Sterke, raffinerte Honda-motorer driver maskinene våre. Motorene har løsninger som gir merkbart både lavere støynivå og lavere eksosutslipp. Kombinasjonen av smarte funksjoner og slitesterk konstruksjon, gir enkel service og mange års driftssikker bruk.

98 98


Perfekt klipping i alle situa sjoner. Våre gressklippere tilbyr suveren produktivitet, dag etter dag. Hovedårsaken til dette er de store klippeaggregatene som kan klippe større mengder gress. Dette er et vesentlig bidrag til modellenes velkjente og verdsatte yteevne. Klippeaggregatets konstruksjon gjør det også mulig å få et flott klipperesultat, selv på fuktig underlag.

Vi har lagt stor vekt på å velge riktige materialer for gressklipperne. Ikke minst når det gjelder klippeaggregatene. De er alle støpt av ett stykke aluminium, som gir optimal vridningsstivhet og økt levetid. Aluminium er et lett materiale som ikke ruster, og det er sterkt nok til tøff og krevende bruk i lang tid.

ÉN VERTIKALSKJÆRER TIL ULIKE JOBBER

DEN UNIKE, DRIFTSSIKRE TORVSKJÆREREN

DT 22 er en ekstremt kompakt, kraftig, og ikke minst allsidig vertikalskjærer. Den kan utstyres for alle ulike jordtyper og oppgaver; faste, vinklede Delta-kniver til plenlufting eller kompletteringssåing, fritthengende slagkniver for effektiv fjerning av mose, filtdannelse med mer, og skånsomme rivetenner til arbeid på ømfintlige gressplener. Den førsteklasses konstruksjonen gjør det mulig å arbeide komfortabelt og effektivt i lange perioder.

Den er unik – på flere måter. Torvskjæreren SC 18 har unik firehjulsdrift (AWD) og lavt tyngdepunkt, som gir adkomst i hellinger og kjørebroer med en helling på 30°. Dessuten er den enkel å komfortabel å bruke og håndtere mellom arbeidsoppgavene. Konstruksjonsfunksjoner som effektiv avvibrering av styret gir komfortabel bruk.

99 99


HUSQVARNA M 53S Pro

Effektiv mulcherklipper til små og mellomstore gressplener. ■■Klippeaggregatet er av aluminium og støpt i ett stykke for optimal

vridningsstivhet og levetid. ■■Effektiv forhjulsdrift gjør gressklipperen enkel å manøvrere. ■■Spesialutviklet klippeaggregat med stort volum for effektiv mulcherfunksjon. ■■Fjærassistert, sentral klippehøydeinnstilling gjør arbeidet lettere. ■■Vibrasjonsdempet og nedfellbart styre med alle betjeningshendler innenfor behagelig rekkevidde. ■■Aluminiumsfelger med doble kulelagre og gummidekk gir økt driftssikkerhet.

Effektiv forhjulsdrift gjør gressklipperen enkel å manøvrere.

100

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Motor

M 53S Pro

Honda

Sylindervolum, cm³

160

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Klippebredde, cm / tommer

2,8 @ 2900 53 / 21

Vekt, kg

35

* Les mer om nominell motoreffekt på side 106.

Spesialutviklet klippeaggregat med stort volum for effektiv mulcherfunksjon.

Sterke, lettstartede og driftssikre Honda-motorer gir solid effekt.


HUSQVARNA WB 53S e

Driftssikker mulcherklipper for tøff profesjonell bruk. ■■Høyspesifisert Honda-motor som er sterk, pålitelig og lettstartet.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

■■Effektiv forhjulsdrift bidrar til suveren styrbarhet.

Motor

■■Klippeaggregatet er av aluminium og støpt i ett stykke for optimal

Sylindervolum, cm³

vridningsstivhet og levetid. ■■Fjærassistert, sentral klippehøydeinnstilling gjør arbeidet lettere. ■■Vibrasjonsdempet og nedfellbart styre med alle betjeningshendler innefor behagelig rekkevidde. ■■Styret kan reguleres sideveis, som gjør det enklere å klippe nær vegger og hekker. ■■Aluminiumsfelger med doble kulelagre og gummidekk gir økt driftssikkerhet.

Slitesterkt, klippeaggregat i aluminium, som betyr økt styrke og mange års problemfri drift.

WB 53S e

Honda 160

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Klippebredde, cm / tommer

2,8 @ 2900 53 / 21

Vekt, kg

36,7

* Les mer om nominell motoreffekt på side 106.

Fjærassistert, sentral klippehøydeinnstilling gjør arbeidet lettere.

Styret kan reguleres sideveis, slik at det blir lett å klippe nær vegger og hekker.

101


HUSQVARNA DT 22

Unik, kompakt og kraftig vertikalskjærer. ■■Høyspesifisert, kraftig og lettstartet motor fra Honda. ■■DT 22 har et enestående design og takler de mest krevende

oppgavene. ■■Enkel sentral innstilling av arbeidsdybden, som kan tilpasses slitasjen på bladene. ■■Førsteklasses komponenter med permanentsmurte, selvjusterte kulelagre gir problemfri drift og lang levetid. ■■Valgfri såenhet. ■■Valgfri oppsamler.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

DT 22

Motor

Honda

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Vekt, kg

DELTA SKJØREKNIVER Knivvalse med 20 faste blader av bainittherdet stål. Skjærer av overflatiske røtter som vokser sideveis, og åpner underlaget for å slippe til oksygen, vann og næringsstoffer. Brukes i kombinasjon med frømagasin ved kompletteringssåing.

SLAGKNIVER Knivvalse med 4 rekker fritthengende slagkniver av settherdet stål som ved hjelp av sentrifugalkraften slår bort mose- og filtdannelse i gressplenens overflate.

RIVETENNER Valse med 52 rivetenner som effektivt, men skånsomt, arbeider bort mose og filt i overflaten på ømfintlige gressplener, spesielt ved stort vedlikeholdsbehov.

3,6 @ 3600 65,3

* Les mer om nominell motoreffekt på side 106.

Kraftig og driftssikker profesjonell motor fra Honda GX-serien gir svært effektivt arbeid.

102

Vertikalskjærer med frømagasin og Delta skjærekniver som både åpner det øvre jordlaget og sår i samme arbeidsmoment.

Frømagasin for 14 kg gressfrø fås som tilbehør.


HUSQVARNA AR 19

HUSQVARNA TA 36

Tøff, pålitelig marklufter med suverene styreegenskaper.

Ekstremt robust slepemarklufter for kjøregressklippere.

■■Høyspesifisert, kraftig og lettstartet motor fra Honda.

■■Unike vippehjul gjør at lufteren kan lagres praktisk på siden

■■Det kompakte designet gjør den til et effektivt supplement

til kjøreløsninger. ■■Unikt, patentert ytre hullpipesystem gir optimal manøvrerbarhet

og minimal skade på gressplenen rundt hjørner og på trange områder. ■■Førsteklasses komponenter med permanentsmurte, selvjusterte kulelagre gir problemfri drift og lang levetid. ■■Avtagbare sidelodd gir optimal gjennomtrengning av jorden og balanse for optimal plenlufting i hellinger. ■■Enkel bakhjulsinnstilling for justering av arbeidsdybden. ■■Sammenleggbart styre for enkel oppbevaring og transport.

eller føres gjennom trange åpninger. ■■To uavhengige hullpipevalser med 32 utskiftbare lukkede

hullpiper gir suveren manøvrering rundt hjørner og på trange steder. ■■Vektbeholdere fås som tilbehør.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

AR 19

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

Motor

Honda

Motor

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW *

Vekt, kg

86

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Vekt, kg * Les mer om nominell motoreffekt på side 106.

Den unike, patenterte frihjulskonstruksjonen gir optimal manøvrerbarhet og gjør det enkelt å snu.

2,6 @ 3600 131

TA 36

* Les mer om nominell motoreffekt på side 106.

Komponenter av profesjonell kvalitet, inklusive permanentsmurte og selvjusterende kulelagre sikrer mange års sikker bruk.

Mer kompakte lag i jordoverflaten krever dypere lufting, ved at man fjerner jordklumper for mer varig tilførsel av luft, vann og næringsstoffer til planterøttene.

103


HUSQVARNA SC 18

Ekstra effektiv torvskjærer i en klasse for seg. ■■Høyspesifisert, kraftig og lettstartet motor fra Honda.

■■Lett tilgjengelig justeringsknapp for rask og enkel innstilling

■■Unik firehjulsdrift og lavt tyngdepunkt gir optimal stabilitet

av arbeidsdybden. ■■Førsteklasses komponenter med permanentsmurte, selvjusterte kulelagre gir problemfri drift og lang levetid.

og sikker tilgang i skråninger og ramper under transport. ■■Fire gir forover og ett gir bakover gjør den enkel å kjøre

og transportere. ■■Effektiv vibrasjonsdemping i håndtakene gir komfortabel bruk. ■■Enkel manøvrering takket være den praktiske plasseringen av betjeningshendlene med automatisk bladforbindelse. TEKNISKE SPESIFIKASJONER

SC 18

Motor

Honda

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Vekt, kg

3,2 @ 3000 145

* Les mer om nominell motoreffekt på side 106.

Lavt tyngdepunkt og patentert firehulsdrift gir enklere og sikrere adkomst i hellinger og på kjørebroer med helling opp til 30°.

104

Lett tilgjengelig justeringshåndtak for rask og enkel innstilling av arbeidsdybden.

Effektiv avvibrering av styret gir komfortabel bruk.


HUSQVARNA SG 13

Kraftig stubbefreser – perfekt for smale arealer. ■■Høyspesifisert, kraftig og lettstartet motor fra Honda.

■■SG 13 har et unikt design og takler de mest krevende oppgavene.

■■Fresehode med høy ytelse gjør arbeidet effektivt.

■■Førsteklasses komponenter med permanentsmurte, selvjusterte

■■Fresehodet har tre utskiftbare tenner. Hver tann har tre sider

kulelagre gir problemfri drift og lang levetid. ■■Fire løftehåndtak gjør det enkelt å flytte maskinen.

og kan roteres når én side er slitt, noe som gir lengre levetid og lavere servicekostnader. ■■Det finnes tre typer komplette tannsett: for stein, sand og normale forhold. ■■Håndtaket kan justeres vertikalt i fire posisjoner.

TEKNISKE SPESIFIKASJONER

SG 13

Motor

Honda

Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW * Vekt, kg

8,7 @ 3600 115

* Les mer om nominell motoreffekt på side 106.

Komplett tannsett fås i tre ulike varianter; stein, sand og normale forhold.

SG 13 har en kompakt konstruksjon som krever en adkomstbredde på kun 70 cm.

Takket være den robuste konstruksjonen klarer stubbefreseren de mest krevende oppgaver.

105


TEKNISKE EGENSKAPER FOR GRESSKLIPPERE OG PLENPLEIEMASKINER

M 53S Pro

WB 53S e

Motorfabrikant

Honda

Honda

Motortype

OHC

OHC

GCV160

GCV160

Motorbenevnelse Sylindervolum, cm³ Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW Motorsmøringstype Bensintankvolum, liter Drivsystem Drivhjul Hastighet, km / t Klippedekselmateriale Klippemetoder

160

160

2,8 @ 2900

2,8 @ 2900

Splash

Splash

0,9

0,9

Selvgående, én hastighet

Selvgående, én hastighet

Foran

Foran

4,8

4,8

Aluminium

Aluminium

BioClip® (mulcherfunksjon)

BioClip® (mulcherfunksjon)

Klippebredde, cm / tommer

53 / 21

53 / 21

Klippehøyde, min. – maks., mm

27 – 65

27 – 65

Klippehøydetrinn Klippehøydejustering Hjulstørrelse, foran / bak, mm / tommer

5

5

Sentral, fjærassistert

Sentral, fjærassistert

203,2 / 203,2 / 8 / 8

203,2 / 203,2 / 8 / 8

Felger, materiale

Aluminium

Aluminium

Kulelagrede hjul

Avvibrert

Avvibrert

Styretype Gassregulering

Lydnivå, dB(A)

97

97

Lydeffektnivå ved brukerens øre, dB(A)

82

82

Soft grip (myke håndtak) Styre med høyderegulering Nedfellbart styre Sidejusterbart styre

Vekt, kg

35

36,7

= Tilgjengelig

― = Ikke tilgjengelig

NOMINELL MOTOREFFEKT Den oppgitte nominelle motoreffekten er den gjennomsnittlige nytteeffekten (ved et spesifisert turtall, se brukermanual) for en typisk produksjonsenhet av denne motormodellen sammenlignet med SAE-standard J1349 / ISO 1585. Masseproduserte motorer kan avvike fra denne verdien. Aktuell motoreffekt når motoren er installert i sluttproduktet, vil avhenge av maskinens driftshastighet, miljø og andre variabler.

106


DT 22

Motorfabrikant Motorbenevnelse Motortype Nettoeffekt ved forhåndsinnstilt turtall, kW Sylindervolum, cm³

AR 19

TA 36

SC 18

SG 13

Honda

Honda

Honda

Honda

GX-serien

GX-serien

GX-serien

GX-serien

OHV

OHV

OHV

OHV

3,6 @ 3600

2,6 @ 3600

3,2 @ 3000

8,7 @ 3600 389 / 23,7

163

119

163

Standard

Totrinns

Syklon

3,6

2,5 / 0,7

3,6 / 1

6,5 / 13,8

Dekkdimensjon, foran, tommer

8 × 1,75

10 × 6

2,75 × 10–1

4,1 × 12 – 6

Dekkdimensjon, bak, tommer

10 × 1,75

8×2

2,75 × 10–1

4-hjulstrekk

Gir, forover / revers

4/1

Luftfiltertype Bensintankvolum, liter

Kulelagrede hjul

Stål

Stål

Stål

Stål

Stål

Arbeidsdybde, mm / tommer

Rammekonstruksjon

25,5 / 1

0 – 76 / 0 – 3

0 – 76 / 0 – 3

65 / 2,5

30 / 12

Arbeidsbredde, cm / tommer

56 / 22

48 / 19

92 / 36

46 / 18

Arbeidsdybdejustering

Knott

Knott

Sveiv

Knott

Hullmønster, mm

97 ×165 / 3,8 × 6,5

112 ×152 / 4,4 × 6

Antall knivkryss

30

32

Frihjulskonstruksjon

― 35,6 / 14

Nedfellbart styre Slipeskivediameter, cm / tommer

Bremser

Skiver

68 × 71 × 61

100,5 × 76 × 94

135 × 112 × 67

152 × 61 × 91

185 × 69 × 109

65,3

131

86

145

115

Produktstørrelse, L × B × H, cm Vekt, kg = Tilgjengelig

― = Ikke tilgjengelig

107


ET PRODUKTSORTIMENT FOR ALLE DINE ULIKE BEHOV 18

HUSQVARNA 555RXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,2 kg.

18

HUSQVARNA 545RXT 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,5 kg.

19

HUSQVARNA 535RX 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,1 kg.

19

HUSQVARNA 327RX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,4 kg.

25

22

HUSQVARNA 327LDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg.

28

HUSQVARNA 327RDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,6 kg.

28

HUSQVARNA 536LiR 36V, 3,0 Ah, 4,8 kg. *

* vekt

* vekt

40

HUSQVARNA 226HD75S 23,6 cm³, 0,85 kW, 75 cm, 6 kg.

43

HUSQVARNA 327HE4X 24,5 cm³, 0,9 kW, 55 cm, 6,6 kg.

56

HUSQVARNA T540 XP ® 37,7 cm³, 1,8 kW, 30 – 40 cm, 3,7 kg.

58

HUSQVARNA 545 50,1 cm³, 2,5 kW, 33 – 50 cm, 4,9 kg.

HUSQVARNA 545RX 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,7 kg.

21

HUSQVARNA 324RX 25 cm³, 0,8 kW, 5,5 kg.

26

HUSQVARNA 336RK 34,6 cm³, 1,4 kW, 7,4 kg.

40

HUSQVARNA 536LiL 36V, 3,0 Ah, 4,1 kg. * inkl. standardbatteri.

18

HUSQVARNA 226HS99S 23,6 cm³, 0,85 kW, 108 cm, 6 kg.

19

HUSQVARNA 535RXT 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,2 kg.

21

HUSQVARNA 553RBX 50,6 cm³, 2,3 kW, 12,1 kg.

26

HUSQVARNA 543RBK 40,1 cm³, 1,5 kW, 10,6 kg.

40

HUSQVARNA 226HS75S 23,6 cm³, 0,85 kW, 75 cm, 5,6 kg.

inkl. standardbatteri.

40

HUSQVARNA 226HD60S 23,6 cm³, 0,85 kW, 60 cm, 5,8 kg.

48

43

HUSQVARNA 327HDA65X 24,5 cm³, 0,9 kW, 65 cm, 6,2 kg.

49

43

HUSQVARNA 327HE3X 24,5 cm³, 0,9 kW, 55 cm, 6,5 kg.

49

HUSQVARNA 356BTX HUSQVARNA 580BTS HUSQVARNA 570BTS 51,7 cm³, 13,4 m³ / min, 79,13 m / sek, 10,4 kg. 75,6 cm³, 25,7 m³ / min, 92,2 m / sek, 11,8 kg. 65,6 cm³, 21,8 m³ / min, 105,6 m / sek, 11,2 kg.

56

HUSQVARNA T435 35,2 cm³, 1,5 kW, 30 – 35 cm, 3,4 kg.

59

HUSQVARNA 560 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW, 33 – 60 cm, 5,6 kg.

58

HUSQVARNA 339 XP ® 39 cm³, 1,8 kW, 33 – 45 cm, 4 kg.

59

HUSQVARNA 555 59,8 cm³, 3,1 kW, 33 – 60 cm, 5,6 kg.

58

HUSQVARNA 550 XP® 50,1 cm³, 2,8 kW, 33 – 50 cm, 4,9 kg.

59

HUSQVARNA 576 XP ® 73,5 cm³, 4,2 kW, 38 – 70 cm, 6,6 kg.


59

60

HUSQVARNA 570 67,9 cm³, 3,6 kW, 38 – 70 cm, 6,7 kg.

62

60

61

HUSQVARNA 436Li 36 V, 3,0 Ah, 25 – 35 cm, 3,7 kg. *

HUSQVARNA 536Li XP ® 36 V, 3,0 Ah, 25 – 35 cm, 3,6 kg. *

HUSQVARNA T536Li XP® 36 V, 3,0 Ah, 25 – 35 cm, 3,5 kg. *

* vekt

* vekt

* vekt

inkl. standardbatteri.

inkl. standardbatteri.

62

HUSQVARNA 327P5X 24,5 cm³, 0,9 kW, 350 cm, 6,4 kg.

70

62

HUSQVARNA 327P4 24,5 cm³, 0,9 kW, 240 cm, 6,1 kg.

70

HUSQVARNA K 760 74 cm³, 3,7 kW, 9,7 kg.

HUSQVARNA DT 22 Honda, 3,6 kW @ 3600 o/min.

HUSQVARNA K 3000 WET 230 / 120 / 110 V, 2700 / 1800 / 2200 W, 8,5 kg.

80

96

HUSQVARNA P-ZT 26 Kawasaki, 17,6 kW @ 3600 o / min.

103

100

101

HUSQVARNA M 53S PRO Honda, 160 cm³, 2,8 kW @ 2900 o / min.

103

HUSQVARNA TA 36 92 cm / 36 ".

94

HUSQVARNA PZ 29D Kubota, 21,7 kW @ 3000 o / min.

HUSQVARNA P 524 Kawasaki, 13,9 kW @ 3000 o / min.

HUSQVARNA P 520D Kubota, 14,5 kW @ 3000 o / min.

HUSQVARNA AR 19 Honda, 2,6 kW @ 3600 o / min.

71

HUSQVARNA K 3000 VAC 230 / 120 / 110 V, 2700 / 1800 / 2200 W, 8,9 kg.

80

95

102

71

HUSQVARNA K 1260 119 cm³, 5,8 kW, 13,7 kg.

80

HUSQVARNA PZ 29 Kawasaki, 18,9 kW @ 2550 o / min.

HUSQVARNA 327PT5S 24,5 cm³, 0,9 kW, 397 cm, 7,3 kg.

71

HUSQVARNA K 970 94 cm³, 4,8 kW, 10,6 / 11,0 / 11,8 kg.

HUSQVARNA P 525D Kubota, 18,7 kW @ 3000 o / min.

inkl. standardbatteri

104

HUSQVARNA SC 18 Honda, 3,2 kW @ 3000 o / min.

HUSQVARNA WB 53S E Honda, 160 cm³, 2,8 kW @ 2900 o / min.

105

HUSQVARNA SG 13 Honda, 8,7 kW @ 3600 o / min, 115 kg.


Copyright Š 2012 Husqvarna AB (publ). All rights reserved. Husqvarna and other product and feature marks are trademarks of the Husqvarna Group as displayed at www.international.husqvarna.com

Stendahls. 581 00 14-21 NO.

www.husqvarna.no

Husqvarna clg catalogue 2013 norway(norweigan)  

Husqvarna clg catalogue 2013 norway