Page 1

2012

PROIZVODI ZA ŠUME I BAŠTE


Pouzdano nasleđe – pouzdani proizvodi.


Teško je gledati u budućnost, a ne spomenuti nasleđe. Naše 300-godišnje iskustvo nas je naučilo da vi najbolje poznajete rad, kao i da profesionalci i kućevlasnici imaju različite potrebe. Ali najvažnije je da svi oni očekuju odlične rezultate, što uvek imamo na umu kada razvijamo naše proizvode. Ovaj katalog će vam pretstaviti neke nove inovativne tehnike i proizvode, koji će vam obezbediti rezultate na koje ćete se ponositi, bez obzira da li ste profesionalac ili kućevlasnik.


100 % Husqvarna. 0 % Benzin. Od ove godine dodajemo novo poglavlje u istoriji Husqvarne - akumulatorske profesionalne proizvode sa Husqvarna performansama. Sa našom serijom Battery direktni izduvni gasovi su elimisani, a buka, vibracije, kao i potreba za održavanjem su smanjeni. Tokom iduće godine, kao što dodajemo više proizvoda seriji Battery, otkrićete da možete da doživite jedinstvenu kombinaciju velike efikasnosti i čistog rada, u asortimanu akumulatorskih proizvoda koji sadrži sve, od motornih testera, duvača, trimera za travu, do Rajdera.


Izvor energije iza svega toga. Akumulatorski sistem od 36V nudi brojne pogodnosti. Kao prvo, dobijate dovoljno snage da iskusite performanse jednake benzinskim proizvodima, a zamenjivost akumulatora vam omogućava da koristite isti akumulator u svim ručnim proizvodima iz serije Husqvarna Battery. Druge karakteristike, kao što je režim štednje energije savE™, maksimizuje vreme rada i pruža vam potpunu kontrolu.


Vi znate svoje zahteve. Mi imamo proizvode koji ih mogu ispuniti. Sve što radimo je zasnovano na zahtevima naših kupaca, a budući da smo u ovom poslu više od 300 godina, naučili smo kako da naše korisnike učinimo srećnim. Poboljšavamo naše proizvode svake godine kako bi im dali snažne performanse i konstrukciju koje zadovoljavaju vaša očekivanja. Naša misija je da stvaramo proizvode koji olakšavaju svakodnevni rad profesionalaca i svakodnevne zadatke u bašti vlasnika kuće i imanja. Želimo da stvaramo proizvode na koje možemo biti ponosni. Ove godine ćete naći nove proizvode koji će podići vaš rad na drugi nivo.

TRIMERI ZA ŽIVE OGRADE

MOTORNE TESTERE

64

8

ZAŠTITNA ODEĆA

176


RAJDERI

84

Motorne testere

8

Motorni sekači

32

Šumski čistači

38

Motorne kose / Trimeri

46

Trimeri za žive ograde

64

Duvači

76

Rajderi

84

Traktorske kosačice

104

Kosačice sa obrtanjem u mestu

122

Kosačice za travu

130

Robotske kosačice

148

Kultivatori

158

Duvači snega

168

Zaštitna odeća

176

Rezna oprema i alati

208


Više snage i bolje performanse iz godine u godinu. Naš razvoj se nikad ne zaustavlja. Poboljšavamo naše proizvode svake godine kako bi im dali snagu, performanse i konstrukciju koje zadovoljavaju vaša očekivanja. A nas inspirišete vi. Slušamo i stvaramo proizvode koji funkcionišu prema vašim potrebama. Na stranama koje slede želimo da podelimo sa vama šta je novo ove godine u našem asortimanu motornih testera, kao i da vam ponudimo mogućnost da iskusite neka od naših najnovijih rešenja u poboljšavanju proizvoda.

8

MOTORNE TESTERE


MOTORNE TESTERE

9


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU MOTORNIH TESTERA

Nova konstrukcija ručke X-Torq

Smanjeno telo testere Izraženi nišan za obaranje

Ergonomska ručka za startovanje AutoTune™ Pumpa za gorivo Kućište od magnezijuma Radilica iz tri dela

Prostor za čizmu

Smanjene obrtne sile

Air Injection™

X-TORQ

AUTOTUNE™

REVBOOST™

Tehnologija X-Torq smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %. Rad će vam postati udobniji i ekonomičniji.

Omogućava optimalne performanse motora pomoću digitalno upravljivog karburatora. Kompenzuje različita goriva, visinske razlike, vlažnost, temperature i zapušeni filter za vazduh.

Veća brzina lanca za najbolje performanse okresivanja. Brži, bolji i lakši rad.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

10

Vidljiv nivo goriva

MOTORNE TESTERE


Indikator kočnice za lanac Smart Start dekompresioni ventil Low Vib RevBoost™ Brzooslobađajući poklopac cilindra Stop prekidač sa povratnom oprugom Kombinovana saug / stop komanda

Osigurani šrafovi mača

Duge klizne šine

Bočni zatezač lanca

SMART START

AIR INJECTION™

LOW VIB

Motor i starter su konstruisani tako da se mašina pali brže, sa minimalnim naporom. Otpor u užetu za paljenje je smanjen do 40 %.

Centrifugalni sistem za pročišćavanje vazduha za smanjeno habanje i duže radno vreme između čišćenja filtera. Moći ćete da radite duže smene.

Efikasni prigušivači upijaju vibracije, smanjujući naprezanje korisnikovih ruku i dlanova. Za udobniji rad.

MOTORNE TESTERE

11


Veća brzina lanca i optimizovana snaga motora.

REVBOOST™ Veća brzina lanca za

najbolje performanse okresivanja.

AUTOTUNE™ Inovacija koja obezbeđuje

da motor radi optimalno, bez obzira na faktore kao što su vremenski uslovi ili tip goriva.

12

MOTORNE TESTERE

Maksimalna snaga i performanse sa našim najnaprednijim motornim testerama. Snaga, performanse i karakteristike koje odgovaraju dugim zahtevnim smenama. Motorne testere XP® su opremljene svim najnovijim karakteristikama kako bi se maksimizovale peformanse u svakoj situaciji. Air Injection™ održava motor čistim, tehnologija Low Vib smanjuje vibracije i čini mašinu posebno fleksibilnom, dok AutoTune™ obezbeđuje optimalan rad motora  u svim vremenskim uslovima.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 26 – 27.


HUSQVARNA 3120 XP ® 118,8 cm³, 6,2 kW, dužina mača 60 – 105 cm, 10,4 kg. Low Vib.

HUSQVARNA 395 XP ® 93,6 cm³, 4,9 kW, dužina mača 45 – 90 cm, 7,9 kg. Air Injection™ i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom.

HUSQVARNA 390 XP ® 87,9 cm³, 4,8 kW, dužina mača 45–71 cm , 7,1 kg. Air Injection™ i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom.

HUSQVARNA 576 XP ® AUTOTUNE™ 73,5 cm³, 4,2 kW, dužina mača 38–71 cm, 6,8 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom. Dostupna i bez AutoTune™.

Novo!

HUSQVARNA 372 XP ® 70,7 cm³, 4,1 kW, dužina mača 38–71 cm, 6,4 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom.

HUSQVARNA 562 XP ® 59,8 cm³, 3,5 kW, dužina mača 38 – 71 cm, 5,7 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom.

Novo!

HUSQVARNA 560 XP ® 59,8 cm³, 3.5 kW, dužina mača 33–60 cm, 5,6 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom.

HUSQVARNA 357 XP ® 56,5 cm³, 3,2 kW, dužina mača 33–50 cm, 5,5 kg. Air Injection™ i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom.

Novo!

HUSQVARNA 550 XP ® 50,1 cm³, 2,8 kW, dužina mača 33 – 50 cm, 4,9 kg. RevBoost™, AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™ i / ili grejačima ručki i karburatorom.

HUSQVARNA 346 XP ® 50,1 cm³, 2,7 kW, dužina mača 33–50 cm, 5,0 kg. Air Injection™ i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™ i / ili grejačima ručki i karburatorom.

HUSQVARNA 339 XP ® 39 cm³, 1,8 kW, dužina mača 33 – 45 cm, 4,0 kg. Air Injection™ i Low Vib.

Pogledajte klip o 550 XP ® i videćete testeru u akciji. Preuzmite besplatan QR čitač za vaš smartfon i skenirajte kod.

MOTORNE TESTERE

13


Čistija motorna testera sa manje vibracija.

AIR INJECTION™ Sprečava da prašina dođe do motora, što produžava vek motora i smanjuje potrebu za čišćenjem filtera.

LOW VIB Tehnologija Low Vib smanjuje

vibracije i čini motornu testeru posebno fleksibilnom.

14

MOTORNE TESTERE

Velika snaga i manje izduvnih gasova sa motorom X-Torq. Motor X-Torq omogućava manju potrošnju goriva i manje izduvnih gasova, što vam pruža udobniji i ekonomičniji rad. Među ovim motornim testerama ima još karakteristika koje vam daju odlične rezultate sa manje napora, na primer sistem za čišćenje Air Injection™, sistem TrioBrake™ koji osigurava bezbedan rad i sistem za ublažavanje vibracija Low Vib.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 28 – 29.


Uz sistem TrioBrake™ rad je bezbedniji, ergonomičniji a udobnost je standardna. Unikatna funkcija koja omogućava aktiviranje kočnice lanca ili automatski, preko inercijalnog mehanizma, ili mehanički, vašom levom ili desnom rukom. To će vam pomoći da radite bezbednije, lakše, efikasnije i ergonomičnije, sa manje naprezanja.

HUSQVARNA 570 AUTOTUNE™ 67,9 cm³, 3,6 kW, dužina mača 38–71 cm, 6,8 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom. Dostupna i bez AutoTune™.

HUSQVARNA 365 70,7 cm³, 3,6 kW, dužina mača 38-71 cm, 6,0 kg. Air Injection™ i Low Vib.

Novo!

HUSQVARNA 359 59 cm³, 2,9 kW, dužina mača 33-61 cm, 5,5 kg. Air Injection™ i Low Vib. Dostupna sa grejačima ručki i karburatorom.

HUSQVARNA 555 59,8 cm³, 3,1 kW, dužina mača 33-61 cm, 5,6 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

Novo!

HUSQVARNA 545 50,1 cm³, 2,5 kW, dužina mača 33-50 cm, 4,9 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™.

HUSQVARNA 353 51,7 cm³, 2,4 kW, dužina mača 33-50 cm, 5,0 kg. Air Injection™ i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™ ili grejačima ručki i karburatorom.

MOTORNE TESTERE

15


Ono što dodajete pravi razliku. Šlemovi, viziri i zaštita za uši su standardna oprema kada se radi sa motornim testerama. Naš asortiman će vam pružiti potrebnu zaštitu.

Imamo širok asortiman rukavica. Sve su napravljene od kože i specijalno skrojene za rad sa motornim testerama.

Kompletan opasač za alat, sa dve futrole, leđnim nosačem za alat, kukom za podizanje, kleštima za podizanje i mernom trakom.

Husqvarna zaštitne čizme su lagane, udobne i održavaće vam stopala suvim, bezbednim i spremnim za rad svakog dana.

16

MOTORNE TESTERE


Sve što treba da znate o radu sa motornom testerom, naći ćete u priručniku za motorne testere na husqvarna. com / rs ili kod vašeg lokalnog prodavca.

Šta treba uzeti u obzir kada radite sa Husqvarna motornom testerom. Kako da odaberem pravu motornu testeru? Razmislite koliko često i za šta ćete je koristiti. Na primer, ako ponekad režete drva za ogrev  ili sečete stabla oko svoje kuće, možda Vam odgovara testera za povremenu upotrebu kao što je Husqvarna 240 e, ili višenamenska motorna testera kao što je Husqvarna 435 e. Kako da naučim da koristim motornu testeru pravilno? Osnovne tehnike rezanja, bezbednosti i održavanja mogu se pročitati u uputstvu Vaše Husqvarna testere ili u raznim priručnicima ili filmovima. Za praktičnu veštinu je potrebna vežba, pa možete razmisliti i o kursu.

Obezbeđujemo vam ulja pogodna za vaše radne uslove, koja optimizuju vaše performanse. Zajedno sa posebno razvijenim aditivima, pružiće vam odlično podmazivanje, zaštitu od zastoja i čistiji motor.

Koja zaštitna oprema mi je potrebna prilikom rada sa motornom testerom? Nikada ne koristite motornu testeru bez zaštitnih pantalona sa zaštitom od testera, šlemom sa vizirom i štitnicima za uši, čizmama sa zaštitom od testera i rukavicama. Trebalo bi da nosite sa sobom i komplet za prvu pomoć, kao i mobilni telefon. Koji tip goriva treba da koristim i mogu li da koristim ulje za lance? Husqvarna motorne testere treba uvek da rade sa mešavinom benzina i kvalitetnog dvotaktnog ulja. Ako koristite Husqvarna dvotaktno ulje, koje je optimizovano za Husqvarna motore, mešavina od 2 % je dovoljna. Da, možete da koristite bilo koje ulje za lance, pod uslovom da je ulje dobrog kvaliteta, najbolje biorazgradivo. Da biste produžili radni vek vodilice i lanca preporučujemo naše biljno ulje za lance, optimizovano za Husqvarna motorne testere.

Naš unikatni alat za turpijanje uključuje šablon za turpijanje i merač dubine. Kada se koristi zajedno sa okruglom i ravnom turpijom, pravilni ugao za turpijanje je osiguran.

Kada treba da naoštrim lanac? Mogu li to da uradim sam? Oštar lanac reže drvo bez napora, ostavljajući grubu piljevinu. Opšte pravilo je da se lanac oštri svaki put kada sipate gorivo. Možete to i sami - najlakše je sa Husqvarna kompletom turpija.

husqvarna.com / r s Posetite naš sajt za više informacija. Naći ćete uporedne tabele i video-prezentacije, naš potpuni asortiman motornih testera, zaštitnu odeću i opremu za motorne testere. Ima i dopunskih saveta koji će vam pomoći da odlučite koja je mašina prava za ono što mislite da radite.

MOTORNE TESTERE

17


Manje izduvnih gasova i poboljšana kontrola.

X-TORQ Tehnologija motora koja smanjuje emisiju izduvnih gasova i povećava efikasnost potrošnje goriva.

LAKO RUKOVANJE Ove motorne te-

stere su konstruisane da se startuju brzo i da budu posebno jednostavne za korisnika.

18

MOTORNE TESTERE

Višenamenske motorne testere spremne za sve situacije. Ove motorne testere su lake za startovanje i za manevrisanje, idealne za vlasnike imanja koji ne režu često. Zahvaljujući motoru X-Torq, vaš rad će biti udoban jer je emisija izduvnih gasova smanjena i potrebno je manje goriva, tako da će vaš rad biti fleksibilniji i ekonomičniji. Sve motorne testere su opremljene i sistemom Low Vib koji smanjuje vibracije da bi vaš rad bio još udobniji.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 28 – 31.


Novo!

Novo!

HUSQVARNA 465 RANCHER 64,1 cm³, 3,2 kW, dužina mača 38 – 61 cm, 6,0 kg. Air Injection™, X-Torq, AutoTune™ i Low Vib.

HUSQVARNA 460 RANCHER 64,1 cm³, 3,0 kW, dužina mača 38 – 61 cm, 6,0 kg. Air Injection™, X-Torq, AutoTune™ i Low Vib.

HUSQVARNA 455 e-SERIES RANCHER 55,5 cm³, 2,4 kW, dužina mača 33–50 cm, 5,9 kg. Air Injection™, X-Torq, AutoTune™ i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™. Dostupna bez e-serije.

HUSQVARNA 55 53,2 cm³, 2,5 kW, dužina mača 33 – 50 cm, 5,2 kg. Air Injection™ i Low Vib.

HUSQVARNA 450 e-SERIES 50,2 cm³, 2,4 kW, dužina mača 33 – 50 cm, 5,1 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 445 e-SERIES 45,7 cm³, 2,1 kW, dužina mača 33 – 50 cm, 5,1 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™. Dostupna i bez e-serije.

HUSQVARNA 440 e-SERIES 40,9 cm³, 1,8 kW, dužina mača 33 – 45 cm, 4,4 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™.

HUSQVARNA 435 e-SERIES 40,9 cm³, 1,6 kW, dužina mača 33 – 45 cm, 4,4 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna bez e-serije.

e-serija. Modeli e-serije su posebno jednostavni za rukovanje zahvaljujći karakteristikama kao što su starter sa opružnim mehanizmom i zatezanje lanca bez alata. Modeli e-serije su dostupni i bez ovih karakteristika.

ZATEZANJE LANCA BEZ ALATA

Brzo i lako zatezanje lanca i sastavljanje mača i lanca bez korišćenja ikakvih alata.

STARTER SA OPRUŽNIM MEHANIZMOM

Pomaže da se motor startuje posebno brzo, sa minimalnim naporom.

MOTORNE TESTERE

19


Brže startovanje i bezbedniji rad.

SMART START Motor i starter su konstruisani tako da se mašina startuje brzo, sa minimalnim naporom.

TRIOBRAKE™ Kočnica za lanac može

da se aktivira automatski, što omogućava bezbedniji, jednostavniji i efikasniji rad, i to na ergonomičan način.

20

MOTORNE TESTERE

Lake za startovanje, jednostavne za rukovanje i bezbedne za korišćenje. Ove motorne testere daju odlične performanse rezanja, lake su za startovanje i dolaze sa karakteristikama koje čine vaš rad udobnim i fleksibilnim. Moćni motor X-Torq će učiniti sva manja rezanja jednostavnim, efikasnim i zabavnim, ima smanjenu emisiju izduvnih gasova i čini vaš rad udobnim i prijatnim.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 30 – 31.


Naučite da rukujete svojom motornom testerom. Priručnik za sve potrebne informacije ćete naći na husqvarna.com / r s ili kod vašeg lokalnog prodavca. Biranje prave motorne testere može da bude teško, a učenje kako da se pravilno koristi može trajati dugo. Mi smo tu da vas vodimo i da vam damo korisne informacije koje mogu učiniti vaš rad bezbednijim, lakšim i efikasnijim. Na www.husqvarna.com / rs ćete naći izobilje informacija, kao i najbližeg prodavca. Mi smo tu da vam pomognemo.

HUSQVARNA 240 e-SERIES 38,2 cm³, 1,5 kW, dužina mača 33-40 cm, 4,7 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™. Dostupna i bez e-serije.

Novo!

HUSQVARNA 140 e-SERIES 40,9 cm³, 1,5 kW, dužina mača 36 – 40 cm, 4,6 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna sa TrioBrake™. Dostupna i bez e-serije.

HUSQVARNA 236 e-SERIES 38,2 cm³, 1,4 kW, dužina mača 33-40 cm, 4,7 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna bez e-serije.

Novo!

HUSQVARNA 135 e-SERIES 40,9 cm³, 1,4 kW, dužina mača 36 – 40 cm, 4,6 kg. Air Injection™, X-Torq i Low Vib. Dostupna bez e-serije.

MOTORNE TESTERE

21


Radite bezbedno i ergonomično.

NOSAČI Brzo i jednostavno povezivanje testere sa opremom za penjanje.

UDOBNE RUČKE Ručke su konstrui-

sane da daju odličnu ergonomiju i da učine vaš rad udobnijim.

22

MOTORNE TESTERE

Lagane, fleksibilne motorne testere koje dosežu svuda. Prava snaga koja vam je potrebna se nalazi u tankom, laganom i fleksibilnom kućištu koje vam omogućava da radite sa najboljim performansama čak i kada su uslovi loši, a grančice i grane teške za dosezanje. Sistem za ublažavanje vibracija Low Vib pomaže tako da možete da radite sigurno i uravnoteženo, a sistem za čišćenje Air Injection™ znači da ne morate često da čistitie filter. Ove mašine su konstruisane da zadovolje potrebe profe­ sionalnih drvoseča.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 30 – 31.


Osigurajte bezbedan rad sa našim širokim asortimanom opreme.

ZAŠTITNI ŠLEM ARBORIST Lagan šlem sa jedinstvenim podešavanjem kajiševa koje daje šlemu savršenu ravnotežu i stabilnost.

TECHLITE™ VODILICA ARBORIST 20 % laganija nego uobičajene laminirane vodilice sa 25 % boljom čvrstinom. Manje je podložna savijanju i ima malu težinu, što testeru čini uravnoteženijom.

TRAKA ZA MOTORNE TESTERE Za korišćenje zajedno sa kukom za motorne testere za prikačivanje motorne testere o pojas. Elastična.

Pročitajte više na strani 186

Novo!

HUSQVARNA T540 XP ® 37,7 cm³, 1,8 kW, dužina mača 30 – 40 cm, 3,7 kg. AutoTune™, Air Injection™, X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA 338 XP ® T 39 cm³, 1,7 kW, dužina mača 30 – 40 cm, 3,5 kg. Air Injection™ i Low Vib.

HUSQVARNA T435 35,2 cm³, 1,5 kW, dužina mača 30 – 35 cm, 3,4 kg. X-Torq i Low Vib.

HUSQVARNA T425 25,4 cm³, 0.96 kW, dužina mača 25 cm, 3,0 kg.

MOTORNE TESTERE

23


Sa manje napora.

TELESKOPSKA CEV Cev ima teleskopsku funkciju za brzo podešavanje visine rezanja.

Tihe električne motorne testere, idealne za lakše rezanje. Ono što možda gubite u snazi, dobijate u udobnosti. Ove električne testere su tihe i bez izduvnih gasova, idealne za lakše rezanje, okresivanje i stolarski rad na vašem imanju. Još uvek možete da očekujete veliki obrtni momenat, snagu i performanse, ali istovremeno dobijate fleksibilnost. Ove testere su krajnje jednostavne za korišćenje, a elektronski SoftStart™ poboljšava kontrolu pri rezanju.

LAKO ZA RUKOVANJE Motor je

postavljen uzduž kako bi testera bila uska i jednostavna za rukovanje.

24

MOTORNE TESTERE


Ergonomske motorne testere koje se snalaze i sa najnezgodnijim zadacima. Okresivanje gustog drveća može da vas primora da zauzimate neprirodne radne položaje koji mogu biti štetni za vaše telo. Naše profesionalne teleskopske testere su konstruisane da spreče rad u lošim položajima i omogućavaju vam da radite sa kvalitetnim rezultatima. Osovina je odvojiva, testere su lagane, imaju dobru ravnotežu i motor montiran nazad koji vam daje hitro ubrzanje.

327P5X

327P4

327PT5S

24,5 0,9 86 105 3,4 / 1,9 6,4 ―

24,5 0,9 95 105 2,9 / 2,8 6,1 ―

24,5 0,9 92 105 2,7 / 6,4 7,1 366

― • • • • • • • • •

― • ― • • ― • • • ―

• ― • • • ― ― • • •

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Radna zapremina cilindra, cm³ Izlazna snaga, kW * Jačina zvuka u uvu operatera, dB(A) ** Nivo zvuka, L WA dB(A) Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) prednja / zadnja ručka, m /s² *** Težina (bez rezne opreme), kg Dužina, proširena, bez rezne opreme, cm KARAKTERISTIKE Teleskopska cev Smart Start Zadnji štitnik od udarca Stop prekidač sa povratnom oprugom Pumpa za gorivo Odvojiva osovina Inercioni točak za uravnotežavanje Zatezač lanca Podmazivanje lanca Balance Flex™

= Dostupno  = Opcionalno  ― = Nedostupno  * Čitajte više o nominalnoj snazi motora na str. 26.  ** Ekvivalentno nivo pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao prosečna suma energije u toku određenog vremena za nivoa pritiska zvuka pri različitim stanjima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  *** Ekvivalentno nivo vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim uslovima rada. Prikazani podaci za ekvivalentno nivo vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih karakteristika pogledajte na str. 230.

321 Electric

317 Electric

230 2000 4,4 5,4 4,4 3 / 8" 35 – 40 / 14 – 16

230 1700 4,4 5,4 4,4 3 / 8" 35 – 40 / 14 – 16

• • • •

― • ― •

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Napon,V Snaga, W Vibracije, prednja ručka (a hv , eq), m /s² * Vibracije, zadnja ručka (a hv , eq), m /s² * Težina (bez rezne opreme), kg Korak lanca Preporučena dužina mača, min. – maks., cm / inči KARAKTERISTIKE Elektronski SoftStart™ Inercijalna kočnica za lanac Zaštita od prevelike brzine Pokazivač nivoa ulja

= Dostupno  ― = Nedostupno  * Ekvivalentno nivo vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao ukupna energija u određenom vremenskom periodu za nivoa vibracija pri različitim uslovima rada. Prikazani podaci za ekvivalentno nivo vibracija imaju uobičajenu meru disperzije (standardnu razliku) od 1 m /s².  Opis tehničkih karakteristika pogledajte na str. 230.

MOTORNE TESTERE

25


VODIČ ZA PROIZVODE – MOTORNE TESTERE

3120 XP ®

395 XP ®

395 XP ® G

390 XP ®

390 XP ® G

576 XP ®

576 XP ® G

576 XP ® Auto Tune™

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

73,5

TABELA PREPORUKA Stalno korišćenje u šumi Povremeno korišćenje u šumi Rad na imanju tokom cele godine Povremena upotreba / ogrevno drvo TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Radna zapremina cilindra, cm³

118,8

93,6

93,6

87,9

87,9

73,5

73,5

Izlazna snaga, kW

6,2

4,9

4,9

4,8

4,8

4,2

4,2

4,2

Jačina zvuka u uvu operatera, dB(A) *

101

102

102

105,5

107,5

105

105

105

Nivo zvuka, L WA dB(A) Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) prednja / zadnja ručka, m /s² ** Težina (bez rezne opreme), kg Korak lanca Preporučena dužina mača, min. – maks., cm / inči

116

115

115

119

118

116

116

116

7,7 / 10,6

6,4 / 10,2

6,4 / 10,2

5,8 / 7

5,8 / 7

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

2,9 / 3,6

10,4

7,9

8,1

7,1

7,2

6,6

6,8

6,8

.404" 60 – 105 / 24 – 42

3 / 8" 45 – 90 / 18 – 36

3 / 8" 45 – 90 / 18 – 36

3 / 8" 45 – 71 / 18 – 28

3 / 8" 45 – 71 / 18 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

KARAKTERISTIKE •

AutoTune™

TrioBrake™

Air Injection™

X-Torq

RevBoost™

Low Vib

Smart Start

Magnezijumsko kućište

Pumpa za gorivo

Kombinovana saug /stop komanda

Osigurani šrafovi mača

Vidljiv nivo goriva

Bočni zatezač lanca

Zatezanje lanca bez alata

― ―

Inercijalna kočnica za lanac

Brzo oslobađanje poklopca filtera za vazduh Brzooslobađajući poklopac cilindra Vazdušni filter sa brzom demontažom

Podesiva pumpa za ulje

Grejači ručki

Grejač karburatora

Horizontalni nosači za uže

= Dostupno  = Opcionalno  ― = Nedostupno  *Ekvivalentno nivo pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao ukupna energija u određenom vremenskom periodu za nivoa pritiska zvuka pri različitim uslovima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  ** Ekvivalentno nivo vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim stanjima rada. Prikazani podaci za ekvivalentno nivo vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih karakteristika pogledajte na str. 230. NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC), koja je stupila na snagu 1. januara 2010., zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenom broju obrtaja) prosečno proizvedenog motora za dati model mereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da odstupaju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

26

MOTORNE TESTERE


576 XP ® G Auto Tune™

●●●

372 XP ® 372 XP® G 562 XP ® 562 XP® G

●●●

●●●

●●●

●●●

560 XP ®

560 XP ® G

357 XP ®

357 XP ® G 550 XP ® 550 XP® G

346 XP ® 346 XP® G 339 XP ®

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●● ●

73,5

70,7

70,7

59,8

59,8

59,8

59,8

56,5

56,5

50,1

50,1

50,1

50,1

39

4,2

4,1

4,1

3,5

3,5

3,5

3,5

3,2

3,2

2,8

2,8

2,7

2,7

1,8

105

108

108

106

106

106

106

101

101

106

106

106

106

99

116

119

119

118

118

118

118

114

114

116

116

114

114

112

2,9 / 3,6

4 / 5,4

4 / 5,4

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

2,7 / 3,2

3,9 / 4,2

3,9 / 4,2

2,8 / 3,7

2,8 / 3,7

2,4 / 3,6

2,4 / 3,6

4,3 / 5,1

7,0

6,4

6,6

5,7

5,9

5,6

5,8

5,5

5,6

4,9

5,1

5,0

5,1

4,0

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

3 / 8" 38 – 71 / 15 – 28

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 45 / 13 – 18

.325" / 3 / 8" .325" / 3 / 8" .325" / 3 / 8" .325" / 3 / 8" 33 – 60 / 33 – 60 / 33 – 50 / 33 – 50 / 13 – 24 13 – 24 13 – 20 13 – 20

MOTORNE TESTERE

27


VODIČ ZA PROIZVODE – MOTORNE TESTERE

570 Auto Tune™

570

365

359

359 G

555

TABELA PREPORUKA Stalno korišćenje u šumi

●●

●●

●●

●●

●●

●●

Povremeno korišćenje u šumi

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Rad na imanju tokom cele godine

●●

●●

●●

Povremena upotreba / ogrevno drvo TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Radna zapremina cilindra, cm³

67,9

67,9

70,7

59

59

Izlazna snaga, kW

3,6

3,6

3,6

2,9

2,9

3,1

Jačina zvuka u uvu operatera, dB(A) *

107

107

102,5

101

100

106

Nivo zvuka, L WA dB(A) Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) prednja / zadnja ručka, m /s² ** Težina (bez rezne opreme), kg Korak lanca Preporučena dužina mača, min. – maks., cm / inči

59,8

115

115

112

114

112

118

3,2 / 3,4

3,2 / 3,4

3,6 / 3,5

3,9 / 4,2

3,9 / 4,2

2,7 / 3,2

6,8

6,6

6,4

5,5

5,6

5,6

3 / 8"

3 / 8"

3 / 8"

.325" / 3 / 8"

.325" / 3 / 8"

.325" / 3 / 8"

38 – 71 / 15 – 28

38 – 71 / 15 – 28

38 – 71 / 15 – 28

33 – 61 / 13 – 24

33 – 61 / 13 – 24

33 – 61 / 13 – 24

KARAKTERISTIKE Inercijalna kočnica za lanac

AutoTune™

TrioBrake™

Air Injection™

X-Torq

Low Vib

Smart Start

Magnezijumsko kućište

Brzooslobađajući poklopac cilindra

Vazdušni filter sa brzom demontažom

Osigurani šrafovi mača

Vidljiv nivo goriva

Podesiva pumpa za ulje

Bočni zatezač lanca

RevBoost™

Pumpa za gorivo Kombinovana saug /stop komanda Brzo oslobađanje poklopca filtera za vazduh

Zatezanje lanca bez alata Grejači ručki

Grejač za karburatora

= Dostupno  = Opcionalno  ― = Nedostupno  *Ekvivalentno nivo pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao ukupna energija u određenom vremenskom periodu za nivoa pritiska zvuka pri različitim uslovima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  ** Ekvivalentno nivo vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim stanjima rada. Prikazani podaci za ekvivalentno nivo vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih karakteristika pogledajte na str. 230. NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC), koja je stupila na snagu 1. januara 2010., zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenom broju obrtaja) prosečno proizvedenog motora za dati model mereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da odstupaju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

28

MOTORNE TESTERE


545

353

353 G

465 Rancher

460 Rancher

455 e-series Rancher

455 Rancher

55

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

50,1

51,7

51,7

64,1

64,1

55,5

55,5

53,2

2,5

2,4

2,4

3,2

3,0

2,4

2,4

2,5

106

102

102

N / A

N / A

N / A

N / A

98

116

113

115

N / A

N / A

N / A

N / A

111

2,8 / 3,7

3,1 / 3,2

3,1 / 3,2

N / A

N / A

N / A

N / A

4,9 / 7,2

4,9

5,0

5,1

6,0

6,0

5,9

5,9

5,2

.325"

.325"

.325"

3 / 8

3 / 8

.325 / 3 / 8

.325 / 3 / 8

.325" / 3 / 8"

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

38 – 61 / 15 – 24

38 – 61 / 15 – 24

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

33 – 50 / 13 – 20

MOTORNE TESTERE

29


VODIČ ZA PROIZVODE – MOTORNE TESTERE

450 e-series 445 e-series

445

440 e-series 435 e-series

435

240 e-series

TABELA PREPORUKA Stalno korišćenje u šumi Povremeno korišćenje u šumi

●●

●●

●●

Rad na imanju tokom cele godine

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Povremena upotreba / ogrevno drvo

●●

●●

●●

●●●

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Radna zapremina cilindra, cm³

50,2

45,7

45,7

40,9

40,9

40,9

Izlazna snaga, kW

2,4

2,1

2,1

1,8

1,6

1,6

1,5

103,5

103,3

103,3

102

102

102

100,7

Jačina zvuka u uvu operatera, dB(A) * Nivo zvuka, L WA dB(A) Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) prednja / zadnja ručka, m /s² ** Težina (bez rezne opreme), kg Korak lanca Preporučena dužina mača, min. – maks., cm / inči

38,2

115

114

114

114

114

114

113

2,3 / 2,7

1,9 / 2,6

1,9 / 2,6

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

2,1 / 2,7

5,1

5,1

4,9

4,4

4,4

4,2

4,7

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 50 / 13 – 20

.325" 33 – 45 / 13 – 18

.325" 33 – 45 / 13 – 18

.325" 33 – 45 / 13 – 18

.325" / 3 / 8" 33 – 40 / 13 – 16

KARAKTERISTIKE •

AutoTune™

TrioBrake™

Inercijalna kočnica za lanac

Air Injection™

X-Torq

Low Vib

Smart Start

Pumpa za gorivo

Kombinovana saug /stop komanda

Brzooslobađajući poklopac cilindra

Vazdušni filter sa brzom demontažom

RevBoost™

Magnezijumsko kućište

Brzo oslobađanje poklopca filtera za vazduh

Osigurani šrafovi mača Vidljiv nivo goriva Podesiva pumpa za ulje

Bočni zatezač lanca

Grejači ručki

Grejač karburatora

Horizontalni nosači za uže

Zatezanje lanca bez alata

= Dostupno  = Opcionalno  ― = Nedostupno  *Ekvivalentno nivo pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao ukupna energija u određenom vremenskom periodu za nivoa pritiska zvuka pri različitim uslovima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  ** Ekvivalentno nivo vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim stanjima rada. Prikazani podaci za ekvivalentno nivo vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih karakteristika pogledajte na str. 230. NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC), koja je stupila na snagu 1. januara 2010., zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenom broju obrtaja) prosečno proizvedenog motora za dati model mereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da odstupaju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

30

MOTORNE TESTERE


240

236 e-series

236

140 e-series

140

135 e-series

135

T540 XP ®

338 XP ® T

T435

T425

●●● ●●

●●●

●●

●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

38,2

38,2

38,2

40,9

40,9

40,9

40,9

37,7

39

35,2

25,4

1,5

1,4

1,4

1,5

1,5

1,4

1,4

1,8

1,7

1,5

0,96

100,7

100,7

100,7

102

102

102

102

104

100

103

95,7

113

113

113

114

114

114

114

116

112

114

110

2,1 / 2,7

2,1 / 2,7

2,1 / 2,7

3,9 / 3,8

3,9 / 3,8

2,5 / 3,2

2,5 / 3,2

3,1 / 3,2

3 / 3,5

4,1 / 3,9

3,4 / 3,3

4,7

4,7

4,7

4,6

4,4

4,6

4,4

3,7

3,5

3,4

3,0

.325" / 3 / 8" 33 – 40 / 13 – 16

3 / 8" 33 – 40 / 13 – 16

3 / 8" 33 – 40 / 13 – 16

3 / 8" 36 – 40 / 14 – 16

3 / 8" 36 – 40 / 14 – 16

3 / 8" 36 – 40 / 14 – 16

3 / 8" 36 – 40 / 14 – 16

3 / 8" 30 – 40 / 12 – 16

3 / 8" 30 – 40 / 12 – 16

3 / 8" LP / 3 / 8" 30 – 35 / 12 – 14

1 / 4" / 3 / 8" 25 / 10

― ―

MOTORNE TESTERE

31


Motorni sekači vodeći na tržištu, pružaju vam snagu sa preciznošću. Husqvarna asortiman uključuje benzinske sekače i dva električna sekača koji su među najsnažnijim na tržištu. Dosledno razvijanje naših proizvoda koji osiguravaju veliku preciznost, efikasnost i snagu je od nas napravilo vodeće na tržištu kada se radi o ručnim motornim sekačima. Na sledećim stranama ćemo vam pomoći da nađete onaj koji odgovara vašim potrebama.

ERGONOMIJA

X-TORQ

DEX

Mala težina, kompaktna konstrukcija i optimalno postavljene ručke, plus izuzetan sistem za ublažavanje vibracija. Zajedno olakšavaju rukovanje i smanjuju zamor kada se radi duže vreme.

Tehnologija X-Torq smanjuje štetne izduvne gasove do 75 % i potrošnju goriva do 20 %. Rad će vam postati udobniji i ekonomičniji.

DEX, naš sistem za odstranjivanje prašine, se sastoji od nekoliko rešenja. Puno naših mašina je opremljeno pametnim vodoštedljivim kompletom za mokro rezanje, koji efikasno veže prašinu. Za suvo rezanje, K 3000 Vac ima dodatak za usisavanje koji je jednostavan za korišćenje.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela.

32

MOTORNI SEK AČI


DURASTARTER™ Patentirani uređaj za paljenje zatvoren za prašinu, sa zaptivenom povratnom oprugom i ležajem kotura. To znači da za starter praktično nije potrebno održavanje, što daje još veću pouzdanost našim sekačima.

NOVA GENERACIJA ACTIVE AIR FILTRATION™ Jedan od najefikasnijih sistema za filtriranje vazduha na tržištu koji omogućava vreme rada do jedne godine, bez potrebe servisiranja filtera. Duži servisni intervali i manje habanja motora - čak i u teškim uslovima.

SMARTCARB™ Ugrađena automatska kompenzacija filtera održava veliku snagu i smanjuje potrošnju goriva. To rad čini efikasnijim i ekonomičnijim.

MOTORNI SEK AČI

33


Na benzinski pogon ili električni?

BENZINSKI POGON Bez kablova, što ih čini veoma fleksibilnim. Daju surovu snagu i idealni su za teže rezanje.

ELEKRIČNI Bez direktnih izduvnih

gasova, što ih čini idealnim za korišćenje u zatvorenim prostorima. Ergonomičan, višenamenski i ekološki.

34

MOTORNI SEK AČI

Motorni sekači koji vam omogućuju da režete bilo koji materijal udobno i lako. Naši benzinski motorni sekači su dobro poznati po moćnim motorima X-Torq sa malom potrošnjom goriva i po odličnom ublažavanju vibracija. Savršeni za suvo i mokro rezanje rubova pločnika i kamena za popločavanje, ili rezanje betona, građevinskih materjiala, asfalta ili metala za sve građevinske radove.   Naši električni motorni sekači su sada dostupni u verzijama za suvo i mokro rezanje; model K 3000 Wet smanjuje upotrebu vode i stvaranje mulja kod mokrog rezanja, a K 3000 Vac omogućava suvo rezanje sa minimum prašine. Oba modela su opremljena zaštitom od preopterećenja Elgard™ i elektronskim SoftStart™, koji obezbeđuje lako i jednostavno startovanje.


HUSQVARNA K 1260 Benzinski pogon, prečnik sečiva 350 / 400 mm, 119 cm³, 5,8 kW, 13,7 / 14,4 kg, dubina rezanja 125 / 145 mm, Nova Active Air Filtration™, SmartCarb™ i EasyStart.

HUSQVARNA K 970 Benzinski pogon, prečnik sečiva 300 / 350 / 400 mm, 94 cm³, 4,8 kW, 10,6 / 11,0 / 11,8 kg, dubina rezanja 100 / 125 / 145 mm, X-Torq, Nova Active Air Filtration™, SmartCarb™, Airpurge i EasyStart.

Novo!

HUSQVARNA K 760 Benzinski pogon, prečnik sečiva 300 / 350 mm, 74 cm³, 3,7 kW, 9,7 / 9,9 kg, dubina rezanja 100 / 125 mm, X-Torq, Nova Active Air Filtration™, SmartCarb™, Airpurge i EasyStart.

HUSQVARNA K 3000 WET Električni, prečnik sečiva 350 mm, 230 /120 /110 V, 2700 /1800 / 2200 W, 8,5 kg, dubina rezanja 125 mm, Elgard™ i SoftStart™. Dodatak za usisavanje dostupan kao oprema.

husqvarna.com / rs Pročitajte više o našim proizvodima i pronađite najbližeg prodavca.

HUSQVARNA K 3000 VAC Električni, prečnik sečiva 350 mm, 230 /120 /110 V, 2700 /1800 / 2200 W, 7,9 (bez dodatka za usisavanje), Dodatak za usisavanje 1,0 kg, dubina rezanja 119 mm, Elgard™ i SoftStart™.

Vrhunsko sakupljanje prašine sa dodatkom za usisavanje. Dodatak za usisavanje je deo DEX-a (sistem za eliminisanje prašine). Pruža najbolje sakupljanje prašine i omogućava rezanje bez vode. Jednostavno možete prebacivati između tradicionalnog i rezanja uz usisavanje.

Jednostavno za montiranje:

Počnite stavljanjem dodatka za usisavanje na šine na zadnjem delu štitnika sečiva.

Proverite da li se držač za zaključavanje podupire na gornjoj strani podignutog dela štitnika sečiva. Podignite držač nagore i pritisnite ga na štitnik sečiva.

Povežite crevo za usisavanje na dodatak Vac i montiranje je završeno. Sada možete da režete koristeći dodatak za usisavanje.

MOTORNI SEK AČI

35


Oprema koja vam daje kontrolu nad svakim rezanjem.

HUSQVARNA KV 760 Kompaktna kolica za rezanje za Husqvarna K 760. Olakšavaju rezanje pravih ili zakrivljenih linija i pored zidova i rubova pločnika. Kompaktna i mogu da se preklope, što olakšava transport.

TRANSPORTNE KUTIJE Savršene i za zaštitu i za vođenje računa o raznoj opremi kada se premeštate između radnih položaja. Izrađene od šper-ploče, sa metalnim ojačanjima na rubovima i uglovima.

HUSQVARNA DC 1400 Efikasan, kompaktan jednofazni uređaj za sakupljanje prašine. K 3000 dodatak za usisavanje i DC 1400 čine savršenu kombinaciju za suvo rezanje kada je potrebna lako prenosiva oprema.

HUSQVARNA WT 15 Kompaktni rezervoar za vodu koji se jednostavno koristi sa električnom pumpom. Ima kapacitet od 15 litara i omogućava neprekidno rezanje 45 minuta. Sa akumulatorskim pogonom, litijum-jonski akumulatorski sistem 18,5 V Gardena.

REZERVOAR ZA VODU POD PRITISKOM Kapacitet od 15 litara i isporučuje se u kompletu sa crevom od 3 metra koje se priključuje na komplet za mokro rezanje na mašini. CREVO ZA VODU 9 metara dugo, sa brzim priključavanjem.

REZERVNI MOTOR Sastoji se od kompletnog kućišta sa sastavljenom radilicom, klipom i cilindrom. Korisan kada su potrebne hitne popravke.

DVOTAKTNO ULJE SA PRAKTIČNOM FLAŠICOM ZA DOZIRANJE Usaglašeno sa najstrožim standardima JASO / ISOGlobal EGD. Doze od 2 cl, potrebne za mešanje sa jednim litrom benzina. Daje pravilnu mešavinu ulja brže i jednostavnije.

KANISTER ZA GORIVO SA ZAŠTITOM OD PRELIVANJA Čini punjenje goriva praktičnim. Izrađen od grube plastike, sa kapacitetom od 6 litara. Odobren prema propisima UN.

HUSQVARNA KV 970 / 1260 Kompaktna kolica za rezanje za Husqvarna K 970 i K 1260. Olakšavaju rezanje pravih i zakrivljenih linija, kao i pored zidova i rubova pločnika. Kompaktna i mogu da se preklope, što olakšava transport.

Novo!

36

MOTORNI SEK AČI


Sečiva za sve vrste rezanja.

Diagrip™ obezbeđuje optimalno raspoređivanje dijamanata i drži ih duže u segmentu. Rezultat su sečiva sa vrhunskim kapacitetom rezanja, dužim vekom trajanja i glatkim, brzim rezom.

Svojstva sečiva se određuju prema primeni, materijalu za rezanje i mašini za korišćenje. Za maksimalnu efikasnost u radu i manje troškove, trebalo bi da odaberete sečivo sa svojstvima koja odgovaraju poslu koji treba da uradite. Serija Husqvarna Diagrip™ sadrži naša vrhunska dijamantska sečiva, konstruisana za profesionalne korisnike i efikasno, često rezanje. Serija Husqvarna MT su naša sečiva sa uravnoteženim performansama, konstruisana za povremeno rezanje.

„Easy-fit“, dodatak za proširivanje rupe unutrašnjeg prečnika. Izvadite dodatak i rupa može biti od 20,0 do 25,4 mm.

HUSQVARNA S 1235 DIAGRIP™ Sečivo za rezanje kamena i tvrdih materijala, inovativna konstrukcija tri segmenta u jednom, veće brzine rezanja, nizak nivo vibracija, Diagrip™ i „Easy-fit“. Prečnici 300, 350 i 400 mm.

HUSQVARNA MT 15 + Sečivo za rezanje tvrdih materijala, daje ekonomične performanse rezanja, idealno za povremenu upotrebu. Prečnici 300, 350, 400 mm.

HUSQVARNA S 1265 DIAGRIP™ Sečivo za normalne i abrazivne građevinske materijale, konstrukcija dva segmenta u jednom, veće brzine rezanja, nizak nivo vibracija, Diagrip™ i „Easy-fit“. Prečnici 300, 350 i 400 mm.

HUSQVARNA MT 65 Sečivo za normalne i abrazivne građevinske materijale, specijalni segmenti koji omogućavaju struganje rubova, daje ekonomične performanse rezanja, idealno za povremenu upotrebu. Prečnici 300, 350, 400 mm.

HUSQVARNA S 1285 DIAGRIP™ Sečivo za rezanje asfalta, specifični segmenti za zaštitu od podrezivanja, veće brzine rezanja, male vibracije, Diagrip™ i „Easy-fit“. Prečnici 300, 350 i 400 mm.

HUSQVARNA MT 85 + Sečivo za rezanje asfalta, specifični segmenti za zaštitu od podrezivanja, daje ekonomične performanse rezanja, idealno za povremenu upotrebu. Prečnici 300, 350, 400 mm.

S 1235

S 1265

S 1285

MT 15 +

MT 65

MT 85 +

Granit

Mermer

Očvršćeni beton

Armirani beton

Cigla

MATERIJAL ZA REZANJE

Crepovi

Abrazivni materijali

Asfalt

Kovano gvožđe

● = Optimalno  ● = Dobro  ● = Prihfatljivo  – = Nepreporučljivo

MOTORNI SEK AČI

37


Veća brzina rezanja, izvanredna ergonomija i maksimalna snaga. Dugi i zahtevni radni dani u šumi zahtevaju opremu koja ima najbolju snagu, performanse, ergonomiju i bezbednost. Profesionalni Husqvarna šumski čistači će umanjiti naprezanje u radu koliko je god moguće i pružiće vam moćno, ali fleksibilno rukovanje.

38

ŠUMSKI ČISTAČI


ŠUMSKI ČISTAČI

39


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU ŠUMSKIH ČISTAČA

Kontrola gasa pod palcem

Grejači ručki

Podesiva šipka ručke Konusni zupčanici konstruisani za poboljšavanje performansi

Kompaktna cev Low Vib

UPRTAČ BALANCE XT™ Novi uprtač Balance XT™ ima funkcije koje vam pružaju veću udobnost. Široki, obloženi i prijanjajući kajiševi čine uprtač udobnim za nošenje i smanjuju naprezanje gornjeg dela tela i ramena.

TOTALNA DISTRIBUCIJA OPTEREĆENJA Uprtač i okvirni držač omogućavaju totalnu distribuciju opterećenja.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

40

ŠUMSKI ČISTAČI

X-TORQ Tehnologija X-Torq smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %. Rad će vam postati udobniji i ergonomičniji.


Udobni uprtač Fleksibilni držač testere Odvojiva cev Automatsko podmazivanje lanca

Okretan, podesiv nosač za uprtač Podesiva prednja ručka Totalna distribucija opterećenja

Smart Start Pumpa za gorivo

X-Torq

KONUSNI ZUPČANICI ZA KORIŠĆENJE U ŠUMI Konusni zupčanici olakšavaju rad kod seče drveća. Zahvaljujući uglu noža, drvo pada u pravom smeru.

LOW VIB

KOMERCIJALNA KLASA

Motori su opremljeni veoma efikasnim prigušivačima koji upijaju vibracije, štedeći vaše ruke i dlanove i omogućavajući vam da radite udobnije u dužim smenama.

Naš asortiman šumskih čistača je razvijen da radi puno radno vreme u teškim uslovima. Možete da očekujete profesionalnu snagu i performanse.

ŠUMSKI ČISTAČI

41


Dobre performanse kao i dobro rukovanje.

OPTIMIZOVANI PRENOS

Prenos daje profesionalne performanse i konstruisan je da izdrži težak rad u šumi.

GREJAČI RUČKI Grejanje ručki sa

termostatom, za rad u hladnim i vlažnim uslovima.

42

ŠUMSKI ČISTAČI

Snažni, brzi i efikasni šumski čistači. Moćni i dobro uravnoteženi šumski čistači izrađeni za teške, duge i zahtevne radove u šumi. Motor je konstruisan da daje maksimalnu snagu, sa malim vibracijama i smanjenom potrošnjom goriva. Prenos je specijalno konstruisan za raščišćavanje šuma kako bi se maksimalno uvećao vaš učinak. Sve funkcije su kombinovane tako da stvore snažne šumske čistače koji su laki za rukovanje i olakšavaju i najteži rad u šumi.   Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 44.


Da biste saznali koji model uprtača odgovara kojoj mašini, vidite na str. 44.

Ergonomski Husqvarna uprtač će rasporediti opterećenje i pomoći vam da se krećete pravilno. Uprtač će vam poboljšati kretanje, omogućiti da radite bezbednije i smanjiće naprezanje vašeg tela. Zato Husqvarna posvećuje dosta vremena istraživanju i razvoju uprtača koji vam pomažu da izvučete maksimum iz svoje mašine. Korišćenje mašine na pravi način olakšava rukovanje i pomaže da postignete dobre rezultate. Naši ergonomski konstruisani uprtači efikasno raspoređuju težinu mašine kako bi povećali ravnotežu – mašina će izgledati lakša, pokretljivija i manje naporna za korišćenje. Pročitajte više na strani 200

HUSQVARNA 555FXT 53,3 cm³, 2.8 kW, 9.1 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom i grejači ručki.

HUSQVARNA 555FX 53,3 cm³, 2.8 kW, 8,9 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom.

HUSQVARNA 545FXT 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,3 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom i grejači ručki.

HUSQVARNA 545FX 45,7 cm³, 2,2 kW, 8,1 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom.

Jedinstvena ergonomska rešenja konstruisana za težak rad u šumi. Izuzetno lak za upravljanje, šumski čistač sa velikim performansama i jedinstvenim ergonomskim rešenjima je konstruisan za raščišćavanje tokom celog dana. HUSQVARNA 535FBX 34,6 cm³, 1.6 kW, 12,2 kg, .325 inča, motor X-Torq, Low Vib, stop prekidač sa povratnom oprugom, odvojiva osovina i fleksibilni držač testere.

ŠUMSKI ČISTAČI

43


VODIČ ZA PROIZVODE – ŠUMSKI ČISTAČI

555FXT

555FX

545FXT

545FX

535FBX

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

TABELA PREPORUKA Često raščišćavanje šuma Često raščišćavanje grmlja / trave Povremeno raščišćavanje šuma / grmlja / trave

●●

Povremeno domaće šišanje trave TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Zapremina cilindra, cm³

53,3

53,3

45,7

45,7

Izlazna snaga, kW

2,8

2,8

2,2

2,2

34,6 1,6

Težina (bez rezne opreme), kg

9,1

8,9

8,3

8,1

12,2 0,6

Zapremina rezervoara za gorivo, l

1,1

1,1

0,9

0,9

Pritisak zvuka na uvo operatera, dB(A) *

103

103

100

100

94

Nivo zvuka, L WA dB(A)

117

117

116

116

111

2,1 / 2,3

2,1 / 2,3

2,9 / 3,3

2,9 / 3,3

1,8 / 1,2

Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) prednja / zadnja ručka, m /s² ** KARAKTERISTIKE Motor X-Torq

Low Vib

Smart Start

Stop prekidač sa povratnom oprugom

Pumpa za gorivo

Podesiva šipka ručke

Grejači ručki

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

( • ) / ( • ) / •

. 325 13" Pixel

Odvojiva osovina Konusni zupčanici za šume Fleksibilni držač testere UPRTAČI Balance XT™ REZNA OPREMA

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno  * Ekvivalentno nivo pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao prosečna suma energije u toku određenog vremena za nivoa pritiska zvuka pri različitim stanjima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  ** Ekvivalentno nivo vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim uslovima rada. Prikazani podaci za ekvivalentno nivo vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih rešenja vidite na str. 230. NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC), koja je stupila na snagu 1. januara 2010., zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

44

ŠUMSKI ČISTAČI


Veća efikasnost, udobnost i bezbednost sa Husqvarna opremom. Pravi dodaci, zaštitna oprema i odeća će učiniti vaš rad bezbednijim i efikasnijim. Naš asortiman opreme za šumske čistače, motorne kose i trimere uključuje sve što vam je potrebno za poboljšanje vašeg zdravlja, radnih uslova i, pre svega, produktivnosti.

Combi kanister ima jedinstvenu konstrukciju i prima 6 l benzina i 2,5 l ulja. Sa zaštitom od prelivanja i odvojenim kantama, efikasno vam pomaže u radu.

Naše je da se pobrinemo da odaberete pravi tip mašine za vaš posao.

TRIMER ZA TRAVU Košenje ivica

MOTORNA KOSA Moglo bi se reći

ŠUMSKI ČISTAČ Profesionalne mašine

travnjaka, košenje trave na teško dostupnim mestima i raščišćavanje velikih površina od korova, koprive i neželjenih grmova.

da su motorne kose i trimeri za travu konstruisani za teške poslove. Kada je potrebno raščišćavanje visoke trave, gustih grmova i manjeg drveća, razmislite o motornoj kosi ili šumskom čistaču.

za profesionalno raščišćavanje šuma. Ove mašine su robusne i daju veliku snagu. Napravljene su za težak rad u šumi.

husqvarna.com / rs Za više informacija, posetite naš sajt. Naći ćete uporedne tabele, video-prezentacije, internet stranice za ceo naš asortiman motornih kosa, šumskih čistača i trimera, zaštitnu odeću, kao i opremu. Ima i dopunskih saveta koji će vam pomoći da odlučite koja mašina je prava za ono što mislite da uradite.

OPREMA

45


Vrhunski rezultati bez obzira na uslove Nalaženje prave mašine za specifične potrebe može biti teško. Podelili smo naše motorne kose i trimere u pet kategorija kako bi vam olakšali pretraživanje i kako bi bili sigurni da ćete odabrati mašinu koja savršeno odgovara vašim potrebama. Naše motorne kose i trimeri spajaju snagu sa malom težinom, jednostavni su i ergonomični za rukovanje i obezbeđuju rezultate na koje ćete biti ponosni.

46

MOTORNE KOSE / TRIMERI


MOTORNE KOSE / TRIMERI

47


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU MOTORNIH KOSA I TRIMERA

Podesiv nosač za uprtač Podesiva šipka ručke

Kombinovani štitnik Konusni zupčanik sa velikim obrtnim momentom Visoki držač

Low Vib

URAVNOTEŽENOST

SMART START

X-TORQ

Ručke su konstruisane da budu podesive i  da ublažavaju vibracije. Uključen je i uprtač. Sve da bi vaš rad bio udobniji.

Motor i starter su konstruisani tako da se mašina pali brže, sa minimalnim naporom, pa možete brže početi sa radom.

Tehnologija X-Torq smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %. Rad će vam postati udobniji i ergonomičniji.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

48

MOTORNE KOSE / TRIMERI


Trimi glava Tap ’n Go Dodaci „Click on“

Odvojiva cev Ručke sa mekim rukohvatom

Smart Start

X-Torq

UPRTAČ BALANCE XT™

LOW VIB

KOMERCIJALNA KLASA

Novi uprtač Balance XT™ ima funkcije koje vam omogućuju veću udobnost. Široki, obloženi i prijanjajući kajiševi čine uprtač udobnim za nošenje i smanjuju naprezanje gornjeg dela tela i ramena.

Motori su opremljeni veoma efikasnim prigušivačima koji upijaju vibracije, štedeći vaše ruke i dlanove i omogućavajući vam da radite udobnije u dužim smenama.

Zajedničko za sve Husqvarna motorne kose je to što su snažne, vredne mašine, ergonomski konstruisane za mnogo godina zahtevnog rada.

MOTORNE KOSE / TRIMERI

49


Moćno rezanje ne mora da podrazumeva snažne vibracije.

VISOKI DRŽAČ Rad na nagibima je efikasniji i šipka ručki neće ograničavati kretanje.

LOW VIB Efikasni prigušivači koji upijaju vibracije, štedeći korisnikove ruke i dlanove. Za udobniji rad.

50

MOTORNE KOSE

Motorne kose specijalno konstruisane da obezbede ergonomično rukovanje. Različiti tipovi poslova zahtevaju različitu opremu. Ove motorne kose su specijalizovane za ergonomiju i udobnost i idealne su za duge, zahtevne i monotone radove. Mašine su konstruisane da izdrže mnogo godina teškog rada. Motori daju veliku snagu, a upravljači pod optimalnim uglom, kao i ručke sa ublažavanjem vibracija, obezbeđuju da možete da radite efikasno u svim uslovima.   Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 60 – 63.


HUSQVARNA 555RXT 53,3 cm³, 2,8 kW, 9,2 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač i visoki držač.

HUSQVARNA 545RXT 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,2 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač i visoki držač.

HUSQVARNA 545RX 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,4 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač, visoki držač i Kombi-štitnik.

HUSQVARNA 535RXT 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,2 kg. Motor X-Torq, Low Vib, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač, visoki držač i Kombištitnik.

HUSQVARNA 535RX 34,6 cm³, 1,6 kW, 6,1 kg. Motor X-Torq, Low Vib, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač, visoki držač i Kombištitnik.

HUSQVARNA 327RDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,6 kg. Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, odvojiva osovina, podesiv upravljač, visoki držač, Kombi-štitnik i dodaci „Click on“.

HUSQVARNA 327RX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,4 kg. Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač, visoki držač i Kombištitnik.

HUSQVARNA 324RX 25 cm³, 0,8 kW, 5,5 kg. Benzinski motor, Smart Start, podesiv upravljač i Kombi-štitnik.

HUSQVARNA 327RJX 24,5 cm³, 0,9 kW, 4,9 kg. Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač, Kombi-štitnik i J-ručka.

HUSQVARNA 323R-II 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg. Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač, Kombi-štitnik.

Novo!

HUSQVARNA 553RBX 50,6 cm³, 2,3 kW, 12,1 kg. Motor X-Torq, samostalni starter i Kombi-štitnik.

MOTORNE KOSE

51


Kvalitetni delovi za lakše rukovanje.

POTVRĐENA IZDRŽLJIVOST

Robusna konstrukcija obezbeđuje dug radni vek motorne kose.

FILTER ZA VAZDUH KOMERCIJALNOG KVALITETA

Omogućava dugo radno vreme i korišćenje bez problema.

52

MOTORNE KOSE

Robusne motorne kose napravljene za teške zadatke. Sa profesionalnom i robusnom motornom kosom možete završiti svaki posao efikasno i udobno. Konstrukcija je sofisticirana, ali čvrsta, i nema kompromisa što se tiče kvaliteta. Ako tražite rukovanje bez problema i dugotrajne performanse godinu za godinom, jedna od ovih mašina je za vas. One su krajnje izdržljive i jednostavne za korišćenje, servisiranje i održavanje. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 60 – 63.


Novo!

HUSQVARNA 553RS 50,6 cm³, 2,3 kW, 8,6 kg. Motor X-Torq, samostalni starter, Kombi-štitnik, izdržljivo kvačilo i robusni sistem ručki.

HUSQVARNA 535RJ 34,6 cm³, 1,6 kW, 5,9 kg. Motor X-Torq, stop prekidač sa povratnom oprugom, Kombi-štitnik i J-ručka.

Novo!

HUSQVARNA 543RS 40,1 cm³, 1,5 kW, 7,4 kg. Motor X-Torq, samostalni starter, Kombi-štitnik, izdržljivo kvačilo i robusni sistem ručki.

HUSQVARNA 253RJ 50,6 cm³, 2,3 kW, 7,9 kg. Motor X-Torq, samostalni starter, izdržljivo kvačilo, Kombi-štitnik i J-ručka.

Novo!

HUSQVARNA 533RS 29,5 cm³, 1 kW, 7,1 kg. Motor X-Torq, samostalni starter, Kombištitnik, izdržljivo kvačilo i robusni sistem ručki.

HUSQVARNA 243RJ 40,1 cm³, 1,47 kW, 7,3 kg. Motor X-Torq, samostalni starter, Kombi-štitnik, izdržljivo kvačilo i J-ručka.

HUSQVARNA 153R 50,2 cm³, 1,6 kW, 7,6 kg. Samostalni starter, Kombi-štitnik, izdržljivo kvačilo i robusni sistem ručki.

HUSQVARNA 233RJ 29,5 cm³, 1 kW, 5,1 kg. Motor X-Torq, samostalni starter, Kombi-štitnik, izdržljivo kvačilo i J-ručka.

HUSQVARNA 535LS 34,6 cm³, 1,6 kW, 5,9 kg. Motor X-Torq, samostalni starter, stop prekidač sa povratnom oprugom i izdržljiv konusni zupčanik.

HUSQVARNA 327LS 24,5 cm³, 0,9 kW, 4,7 kg. Samostalni starter, stop prekidač sa povratnom oprugom i izdržljiv konusni zupčanik.

MOTORNE KOSE

53


Odaberite svoj dodatak i radite sa malom emisijom izduvnih gasova.

X-TORQ Smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %.

DODACI „CLICK ON“ Lako menjanje

različitih dodatka zbog brzog priključivanja.

54

MOTORNE KOSE

Svestrane motorne kose spremne za raščišćavanje trave, raščišćavanje šuma i orezivanje. Ove motorne kose imaju mnogo lica. Standardno su opremljene nožem za travu, trimi glavom i testerom, dodacima koji su laki za priključivanje, što pruža mnogo mogućnosti. 336FRD ima priključivanje i otkačivanje klikom, što čini prikačivanje još lakšim. Svi modeli imaju i motor X-Torq koji smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %.   Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 60 – 63.


Završite više poslova sa samo jednom mašinom. Ove mašine su idealne za sve koji traže pogodnosti različitih tipova mašina, ali im je potrebno fleksibilno rešenje. Motorne kose FR nude tri pogodnosti u jednom efikasnom paketu. Koristite nož za travu za porubljivanje travnjaka i za raščišćavanje velikih površina od korova, koprive i neželjenih grmova. Prikačite trimi glavu kada treba da raščišćavate višlju travu ili grublje grmlje i koristite testeru kada treba da obarate manje drveće. Drugim rečima, ove mašine su višenamenski alati koji dolaze sa svim potrebnim dodacima za rezanje.

Novo!

HUSQVARNA 345FR 45,7 cm³, 2,1 kW, 8,3 kg. Motor X-Torq, Low Vib, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač i Kombištitnik.

HUSQVARNA 336FRD 34,6 cm³, 1,4 kW, 7,4 kg. Motor X-Torq, Low Vib, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač, Kombi-štitnik, odvojiva osovina i priključivanje „Click on“.

husqvarna.com / rs Pročitajte više o našim proizvodima i pronađite najbližeg prodavca.

HUSQVARNA 336FR 34,6 cm³, 1,4 kW, 7 kg. Motor X-Torq, Low Vib, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač i Kombi-štitnik.

MOTORNE KOSE

55


Radite sa manje prekida i buke.

NIZAK NIVO BUKE Ove mašine su konstruisane da proizvode malo buke, što je savršeno za naseljene oblasti.

TRIMI GLAVE TAP’N GO Trimi

nit se produžava automatski kada glava dotakne tlo.

56

TRIMERI

Jednostavni trimeri za zahtevne kućevlasnike. Trimeri i motorne kose sa snagom, izdržljivošću i raznovrsnom primenom za kućevlasnike koji žele da održavaju svoje vrtove u formi. Mala težina čini ove mašine veoma fleksibilnim i konstruisane su da proizvode malo buke, što znači da su savršene za svakoga ko živi u naseljenoj oblasti. Funkcija smart start dozvoljava da se motor pali brzo sa minimalnim naporom. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 60 – 63.


HUSQVARNA 135R 34,6 cm³, 1,4 kW, 6,8 kg. Motor X-Torq, stop prekidač sa povratnom oprugom, podesiv upravljač i Kombi-štitnik.

HUSQVARNA 128R 28 cm³, 0,8 kW, 5 kg. Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom i Kombi-štitnik.

HUSQVARNA 128L 28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Smart Start i stop prekidač sa povratnom oprugom.

HUSQVARNA 128RJ 28 cm³, 0,8 kW, 4,8 kg. Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom i Kombi-štitnik.

HUSQVARNA 128C 28 cm³, 0,8 kW, 4,4 kg. Smart Start i stop prekidač sa povratnom oprugom.

HUSQVARNA 122C 21,7 cm³, 0,6 kW, 4,4 kg. Motor sa malom emisijom buke, Smart Start i stop prekidač sa povratnom oprugom.

Radite bezbedno i očekujte prvoklasne rezultate. Kada koristite motornu kosu ili trimer, trebalo bi da koristite zaštitu za oči i vizir, kao i zaštitne pantalone i čizme. Ne bi trebalo da zaboravite i rukavice i štitnike za uši. Naš kompletni asortiman dodatne opreme će vam mogućiti da dobijete rezultate na koje ćete biti ponosni.

Pročitajte više na strani 176

TRIMERI

57


Udobna svestranost.

ODVOJIVA OSOVINA Odvojiva

osovina daje fleksibilnost i obezbeđuje jednostavan prevoz i čuvanje.

DODACI „CLICK ON“ Lako menja-

nje različitih dodatka zbog brzog priključivanja.

58

KOMBINOVANI TRIMERI

Obrađujte ceo vrt jednom mašinom. Širok asortiman dodataka čini ove kombinovane trimere višenamenskim mašinama, koje manje-više mogu da obrade ceo vrt. Ivičenje trave, oblikovanje živih ograda, čišćenje, duvanje, okresivanje drveća, rezanje i kultivisanje zemljišta, sve sa jednim istim osnovnim motornim uređajem. Njihovi motori su napravljeni da emituju malo buke i ometanja, što ovaj asortiman čini savršenim za svakoga ko živi u naseljenoj oblasti.   Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 60 – 63.


Kompletni asortiman priključaka tako da možete kompletirati svoje imanje.

TRIMERI ZA ŽIVE OGRADE Ravne ivice ili bilo koji oblik koji želite postići, sada vam je na dohvat ruke. Dostupni u dve dužine.

TRIMER ZA IVICE Održava dobar izgled travnjaka,

ČISTAČ Priključna gumena metla velikog kapaciteta omogućava čišćenje bez tragova. Širina 60 cm.

TELESKOPSKA TESTERA Omogućava dopunsko

DUVAČ Raznovrsno duvanje raščišćava šta hoćete, kada hoćete.

staza i leja sa cvećem sa pravim i urednim ivicama.

dosezanje kada je potrebno. Reže grane debele do 15 cm.

KULTIVATOR Idealan za delikatne leje sa cvećem i oko

drveća.

HUSQVARNA 327LDX 24,5 cm³, 0,9 kW, 5,1 kg. Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, udobna ručka i priključivanje „Click on“.

HUSQVARNA 324LDX 25 cm³, 0,8 kW, 5,4 kg. Smart Start, benzinski motor, odvojiva osovina, udobna ručka i priključivanje „Click on“.

HUSQVARNA 128LDX 28 cm³, 0,8 kW, 4,9 kg. Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, odvojiva osovina i priključivanje „Click on“.

HUSQVARNA 122LD 21,7 cm³, 0,6 kW, 4,7 kg. Motor sa malom emisijom buke, Smart Start, stop prekidač sa povratnom oprugom, odvojiva osovina i priključivanje „Click on“.

KOMBINOVANI TRIMERI

59


VODIČ ZA PROIZVODE – MOTORNE KOSE I TRIMERI

555RXT

545RXT

545RX

535RXT

535RX

327RDX

Često raščišćavanje grmlja / trave

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Povremeno raščišćavanje šuma / grmlja / trave

●●

TABELA PREPORUKA Često raščišćavanje šuma

Povremeno domaće šišanje trave

●●

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Zapremina cilindra, cm³

53,3

45,7

45,7

34,6

34,6

24,5

Izlazna snaga, kW

2,8

2,1

2,1

1,6

1,6

0,9

Težina (bez rezne opreme), kg

9,2

8,2

8,4

6,2

6,1

5,6

Rezervoar za gorivo, l

1,1

0,9

0,9

0,6

0,6

0,5

Pritisak zvuka na uvo operatera, dB(A) *

101

100

101

96

95

95

Nivo zvuka, L WA dB(A)

120

115

115

113

113

110

1,5 / 1,6

2,9 / 2,4

2,9 / 2,4

2,5 / 2,7

3,4 / 4,1

2,4 / 1,9

Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) prednja / zadnja ručka, m /s² ** KARAKTERISTIKE Motor X-Torq

Low Vib

Smart Start

Stop prekidač sa povratnom oprugom

Pumpa za gorivo

Visoki držač

Podesiva šipka ručke

Ergonomska ručka

Ručke sa mekim rukohvatom

Konusni zupčanici za travu

Odvojiva osovina

Dodaci „Click on“

Kombi-štitnik

Trimi glava Tap’n Go

Podesiv nosač za uprtač

Motor Pure Petrol

Samostalni starter

UPRTAČI Balance XT™ Balance X™ Balance 35

Standardni dupli

Standardni dijagonalni

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

• / • / ( • )

REZNA OPREMA

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno  * Ekvivalentno nivo pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao prosečna suma energije u toku određenog vremena za nivoa pritiska zvuka pri različitim stanjima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  ** Ekvivalentno nivo vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim uslovima rada. Prikazani podaci za ekvivalentno nivo vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih rešenja vidite na str. 230. NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC), koja je stupila na snagu 1. januara 2010., zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

60

MOTORNE KOSE / TRIMERI


327RX

324RX

327RJX

323R-II

553RBX

553RS

535RJ

543RS

253RJ

533RS

243RJ

153R

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

24,5

25

24,5

24,5

50,6

50,6

34,6

40,1

50,6

29,5

40,1

50,2

0,9

0,8

0,9

0,9

2,3

2,3

1,6

1,5

2,3

1,0

1,47

1,6

5,4

5,5

4,9

5,1

12,1

8,6

5,9

7,4

7,9

7,1

7,3

7,6

0,5

0,5

0,5

0,5

0,8

0,8

0,6

0,75

0,8

0,7

0,75

1,0

95

89

95

92

97

102

99

95

102

95

95

95

110

106

110

110

118

118

116

118

118

116

118

115

2,4 / 1,9

2,7 / 2,2

3,8 / 2,9

3,9 / 2,8

2 / 2

3,4 / 3,9

2,8 / 4,1

2,4 / 4

3,4 / 3,9

2,6 / 1,7

2,4 / 4

4,1 / 3,5

― ―

• / • / ( • )

• / • / ( • )

•/•/―

• / • / ( • )

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

•/•/―

• / • / ( • )

MOTORNE KOSE / TRIMERI

61


VODIČ ZA PROIZVODE – MOTORNE KOSE I TRIMERI

233RJ

535LS

327LS

Često raščišćavanje grmlja / trave

●●●

●●●

●●●

Povremeno raščišćavanje šuma / grmlja / trave

345FR

336FRD

336FR

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

TABELA PREPORUKA Često raščišćavanje šuma

Povremeno domaće šišanje trave TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Zapremina cilindra, cm³

29,5

34,6

24,5

45,7

34,6

34,6

Izlazna snaga, kW

1,0

1,6

0,9

2,1

1,4

1,4

Težina (bez rezne opreme), kg

5,1

5,9

4,7

8,3

7,4

7,0

Rezervoar za gorivo, l

0,7

0,6

0,5

0,9

0,6

0,6

Pritisak zvuka na uvo operatera, dB(A) *

95

98

98

100

95

95

Nivo zvuka, L WA dB(A)

116

116

110

116

113

113

2,6 / 1,7

4,7 / 6,6

4,2 / 3,1

2 / 3

5,4 / 4,5

4 / 4

Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) prednja / zadnja ručka, m /s² ** KARAKTERISTIKE Motor X-Torq

Motor Pure Petrol

Low Vib

Smart Start

Visoki držač

Podesiva šipka ručke

Odvojiva osovina

Dodaci „Click on“

Samostalni starter Stop prekidač sa povratnom oprugom Pumpa za gorivo

Ergonomska ručka Ručke sa mekim rukohvatom Konusni zupčanici za travu

Kombi-štitnik

Trimi glava Tap’n Go

Balance X™

Balance 35

Standardni dupli

•/•/―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

•/•/•

•/•/•

•/•/•

Podesiv nosač za uprtač UPRTAČI

Standardni dijagonalni REZNA OPREMA

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno  * Ekvivalentno nivo pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao prosečna suma energije u toku određenog vremena za nivoa pritiska zvuka pri različitim stanjima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  ** Ekvivalentno nivo vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim uslovima rada. Prikazani podaci za ekvivalentno nivo vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih rešenja vidite na str. 230. NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC), koja je stupila na snagu 1. januara 2010., zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

62

MOTORNE KOSE / TRIMERI


135R

128R

128L

128RJ

128C

122C

327LDX

324LDX

128LDX

122LD

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

34,6

28

28

28

28

21,7

24,5

25

28

21,7

1,4

0,8

0,8

0,8

0,8

0,6

0,9

0,8

0,8

0,6

6,8

5,0

4,8

4,8

4,4

4,4

5,1

5,4

4,9

4,7

0,6

0,4

0,4

0,4

0,4

0,36

0,5

0,5

0,4

0,36

95

98

97

98

97

88

94

97

94

90

113

114

114

114

114

108

110

107

114

108

4 / 4

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

3,5 / 3,1

4,8 / 6,4

5 / 3,6

2,9 / 3,4

4,1 / 4,1

2,9 / 3,4

3,6 / 3,5

• / • / ( • )

• / • / ( • )

 • / ( • ) / ―

•/•/―

 • / ― / ―

 • / ― / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

 • / ( • ) / ―

MOTORNE KOSE / TRIMERI

63


Pobrinite se da uvek trimerišete sa prvoklasnim rezultatima. Živim ogradama je potrebno vreme i održavanje da bi bile zdrave i lepe. Različite ograde traže različite tipove alata, a važno je imati na umu i okolinu kada kupujete trimer za živu ogradu. Svi Husqvarna trimeri za živu ogradu su moćni, precizni i efikasni, ali različiti modeli odgovaraju različitim potrebama. Pomoći ćemo vam da nađete pravi za vas i vašu okolinu.

64

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE


TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

65


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU TRIMERA ZA ŽIVE OGRADE

Smart Start Motor sa niskim nivoom buke Oštri rezni zupci

Low Vib Podesiva zadnja ručka Stop prekidač sa povratnom oprugom

PODESIVI NOŽEVI

ZAŠTITA OD VIBRACIJA

DUGOVEČNI ZUPČANICI

Neki od Husqvarna trimera za žive ograde su opremljeni podesivim noževima. Ova funkcija daje veću raznovrsnost, bolju udobnost i smanjuje umaranje u radu.

Svi modeli su konstruisani da proizvode malo vibracija, što doprinosi da vaš rad bude udoban i ergonomičan.

Svi delovi jednog Husqvarna trimera za živu ogradu su proizvedeni od najboljih materijala i preciznom izradom. Tako možemo da garantujemo dugovečnost svih naših proizvoda i delova.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

66

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE


Oštri rezni zupci Nož sa daljinskim upravljanjem

Podesiv ugao noža

Stop prekidač sa povratnom oprugom

Udobne ručke

Smart Start

SMART START

NIZAK NIVO BUKE

X-TORQ

Motor i starter su konstruisani tako da se mašina startuje brzo, sa minimalnim naporom, pa možete odmah početi sa radom.

Motorna tehnologija sa niskim nivoom buke i posebna konstrukcija čine naše trimere za žive ograde tihim i jednostavnim za korišćenje. To je vrlo važno za svakoga ko radi u naseljenoj oblasti.

Tehnologija X-Torq smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %. Rad će vam postati udobniji i ergonomičniji.

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

67


Udobno rezanje na dohvat.

DALEKI DOSEG Noževi su konstruisani da vam omoguće da možete daleko da dosegnete, a da istovremeno radite ergonomski.

NOŽ SA DALJINSKIM UPRAVLJANJEM Jednostavno podesite

nož dok radite za veću udobnost.

68

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

Profesionalni trimeri za žive ograde sa odličnom ergonomijom. Za trenutke kada treba da dosegnete do teško dostupnih mesta ne gubeći performanse, teleskopski trimer za žive ograde sa podesivim noževima je dobar izbor. Ovi trimeri za žive ograde pružaju profesionalne performanse, kao i vrhunsku ergonomiju. Fleksibilni su, jednostavni za paljenje i odgovaraju i visokim, i niskim živim ogradama, a zbog mogućnosti da se nož preklopi, jednostavni su za skladištenje i transport. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 74 –75.


O čemu razmisliti kod kupovine trimera za žive ograde. Počnite razmišljanjem o veličini, obliku uređaja i onome što želite da radite sa njim. Ako je živa ograda veoma visoka ili teško dostupna, najkorisniji će biti teleskopski trimer za žive ograde. Ako je široka, probajte sa jednostranim trimerom za žive ograde sa ekstra dugačkim noževima za rezanje. Dvostrani trimer za žive ograde sa podesivom zadnjom ručkom je idealan izbor ako želite da oblikujete svoju živu ogradu. Jednostrani trimeri za žive ograde – moćni motori i najduži noževi. Idealni za široke i velike žive ograde.

Dvostrani trimeri za žive ograde – fleksibilnost i efikasnost sa dvostranim sečivom. Idealni za oblikovanje živih ograda.

Teleskopski trimeri za žive ograde – podesiv nož i daljinsko upravljanje rezačem. Idealni za visoke ograde.

HUSQVARNA 327HE4X 24,5 cm³, 0,9 kW, dužina noža 55 cm, dužina 234 cm, 6,6 kg. Smart Start, Stop prekidač sa povratnom oprugom, daljinsko upravljanje, podesiv nož, transportni položaj i dodatni štitnik.

HUSQVARNA 327HE3X 24,5 cm³, 0,9 kW, dužina noža 55 cm, dužina 174 cm, 6,5 kg. Smart Start, Stop prekidač sa povratnom oprugom, daljinsko upravljanje i podesiv nož.

HUSQVARNA 327HDA65X 24,5 cm³, 0,9 kW, dužina noža 65 cm, dužina 157 cm, 6,2 kg. Smart Start, Stop prekidač sa povratnom oprugom i podesiv nož.

HUSQVARNA 325HD75X 24,5 cm³, 0,7 kW, dužina noža 73,5 cm, 5,9 kg. Smart Start, Stop prekidač sa povratnom oprugom, Low Vib i podesiva zadnja ručka.

husqvarna.com / rs Pročitajte više o našim proizvodima i pronađite najbližeg prodavca.

HUSQVARNA 325HD60X 24,5 cm³, 0,7 kW, dužina noža 60 cm, 5,6 kg. Smart Start, Stop prekidač sa povratnom oprugom, Low Vib i podesiva zadnja ručka.

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

69


Snažan motor sa dugotrajnom snagom.

ROBUSNA KONSTRUKCIJA

Robusna konstrukcija produžuje radni vek i priprema trimer za težak rad.

X-TORQ Smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %.

70

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

Raznovrsni, robusni trimeri za žive ograde sa moćnim motorima. Čak i kod najtežih i najzahtevnijih poslova, ovi robusni trimeri za žive ograde će završiti posao. Motor X-Torq daje maksimalnu snagu, istovremeno smanjujući potrošnju goriva, što vam omogućuje da radite sa vrhunskim performansama u dužim smenama. Neki modeli imaju podesive zadnje ručke koje olakšavaju rezanje strana i vrhova živih ograda. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 74 –75.


HUSQVARNA 226HD75S 23,6 cm³, 0,85 kW, dužina noža 75 cm, 5,9 kg. Samostalni starter, motor X-Torq i podesiva zadnja ručka.

HUSQVARNA 226HD60S 23,6 cm³, 0,85 kW, dužina noža 60 cm, 5,7 kg. Samostalni starter, motor X-Torq i podesiva zadnja ručka.

HUSQVARNA 226HS99S 23,6 cm³, 0,85 kW, dužina noža 108 cm, 6,0 kg. Samostalni starter i motor X-Torq.

HUSQVARNA 226HS75S 23,6 cm³, 0,85 kW, dužina noža 75 cm, 5,8 kg. Samostalni starter i motor X-Torq.

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

71


Tihi rad bez problema.

NIZAK NIVO BUKE Trimeri za žive

ograde su posebno konstruisani da rade tiho, što podrazumeva manje uznemiravanja komšija.

SMART START Motor je konstruisan da se startuje brzo sa minimalnim naporom.

72

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

Pametni trimeri za žive ograde sa malom emisijom buke, malim vibracijama i povećanom udobnošću. Ovi lagani, fleksibilni i tihi trimeri za žive ograde su savršeni za svakoga ko živi u naseljenoj oblasti. Njihovi motori su napravljeni da emituju malo vibracija, da smanjuju emisiju izduvnih gasova, ali da rade istom snagom, što vam omogućuje da radite udobnije. Svi modeli su opremljeni Smart Start-om, tako da se mašina brzo startuje sa minimalnim naporom. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 74 –75.


Zagarantovana bezbednost sa Husqvarna opremom. Kada koristite trimer za živu ogradu, uvek treba da nosite rukavice, kao i štitnike za uši i zaštitu za oči. Naš asortiman zaštitne odeće i opreme je velik, ali evo nekoliko preporuka.

Imamo veliki asortiman rukavica, sve su napravljene od kože i dizajnirane za sve, od rada sa motornim testerama, do raščišćavanja bašte.

Širok asortiman naočara omogućava da vaše oči budu u potpunosti zaštićene.

Dobra zaštita za uši je najvažnija kada radite sa trimerima za žive ograde. Imamo sve, od osnovnih štitnika za uši do modela sa FM-radiom.

Kakav tip goriva treba da koristim? Husqvarna trimeri za žive ograde treba uvek da rade sa mešavinom benzina i dobrog dvotaktnog ulja. Ako koristite Husqvarna dvotaktno ulje, koje je optimizovano za Husqvarna motore, mešavina od 2 % je dovoljna. Husqvarna nudi i pripremljene mešavine. Pitajte svog prodavca za savet. Pročitajte više na strani 176

HUSQVARNA 122HD60 21,7 cm³, 0,6 kW, dužina noža 60 cm, 4,9 kg . Smart Start, Stop prekidač sa povratnom oprugom, motor sa niskom emisijom buke, Low Vib i podesiva zadnja ručka.

HUSQVARNA 122HD45 21,7 cm³, 0,6 kW, dužina noža 45 cm, 4,6 kg. Smart Start, Stop prekidač sa povratnom oprugom, motor sa niskom emisijom buke i Low Vib.

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

73


VODIČ ZA PROIZVODE – TRIMERI ZA ŽIVE OGRADE

327HE4X

327HE3X

327HDA65X

325HD75X

Tabela preporuka Visoke / srednje / niske ograde

● /   / ●

 / ● / ●

 / ● / 

 / ● / 

Široke ograde

●●●

●●●

●●

●●

Oblikovanje ograda

●●

●●●

●●●

●●●

tehničke karakteristike Radna zapremina cilindra, cm³

24,5

24,5

24,5

24,5

Izlazna snaga, kW

0,9

0,9

0,9

0,7

Pritisak zvuka na uvo operatera, dB(A) *

92

94

94

99

Nivo zvuka, L WA dB(A)

106

107

106

109

Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) prednja / zadnja ručka, m /s² **

4 / 5

4 / 4

4,2 / 4,2

2,8 / 2,8

Dužina noža, cm

55

55

65

73,5

Dužina, cm

234

174

157

Težina, kg

6,6

6,5

6,2

5,9

Funkcije •

Stop prekidač sa povratnom oprugom

Pumpa za gorivo

Smart Start Samostalni starter

Rad motora u režimu za smanjenu buku Motor X-Torq

Low  Vib

Podesiva zadnja ručka

Udobne ručke

Daljinsko upravljanje

Podesiv nož

Transportni položaj

Dodatni štitnik

= Dostupno  ― = Nedostupno  * Ekvivalentno nivou pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao prosečna suma energije u toku određenog vremena za nivo pritiska zvuka pri različitim stanjima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  ** Ekvivalentno nivou vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim uslovima rada. Prikazani podaci za ekvivalent nivoa vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih rešenja pogledajte na str. 230. NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC), koja je stupila na snagu 1. januara 2010., zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

74

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE


325HD60X

 / ● / 

226HD75S

 / ● / 

226HD60S

 / ● / 

226HS99S

 / ● / 

226HS75S

 / ● / 

122HD60

 / ● / 

122HD45

 / ● / 

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

24,5

23,6

23,6

23,6

23,6

21,7

21,7

0,7

0,85

0,85

0,85

0,85

0,6

0,6

100

91

91

92

93

93

93

109

104

100

104

104

101

101

5,46 / 4,96

2,5 / 2,1

1,8 / 1,5

3,3 / 3,3

7,7 / 5,8

4,1 / 3,6

2,9 / 4,9

60

75

60

108

75

60

45

5,6

5,9

5,7

6,0

5,8

4,9

4,6

TRIMERI Z A ŽIVE OGR ADE

75


Raščišćavajte tlo sa minimalnim naporom. Šta god skrivalo lepotu vašeg zemljišta, lako se može ukloniti uz pomoć jednog od naših moćnih i brzih duvača. Oslobodite se lišća, slame, trave, prašine, paučine, peska, šljunka – i napornog rada. Husqvarna duvači su ergonomični, efikasni i zabavni za korišćenje. Zavisno od veličine vašeg radnog mesta i vaših zahteva, pobrinućemo se da izaberete duvač koji vam savršeno odgovara.

76

DUVAČI


DUVAČI

77


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU DUVAČA

Stop prekidač sa povratnom oprugom

Kontrola kretanja Izlazna cev u liniji

Smart Start

Mogućnost usisavanja

AIR INJECTION™

LOW VIB

UBLAŽAVANJE VIBRACIJA

Centrifugalni sistem za pročišćavanje vazduha za smanjeno habanje i duže radno vreme između čišćenja filtera.

Efikasni prigušivači koji upijaju vibracije, štedeći korisnikove ruke i dlanove. Za udobniji rad.

356BTX je specijalno konstruisan da proizvodi malo buke, što vam omogućava da radite bez brige čak i ako živite u naseljenoj oblasti.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

78

DUVAČI


Filter za vazduh komercijalne klase

Filter za vazduh  sa brzim pristupom

Široki kajiševi za ramena Najbolja snaga duvanja na svetu Kajiš za grudi

Air Injection™ Efikasna konstrukcija motora

Podesiva ručka

X-Torq

Pojas za bedra

X-TORQ

MOGUĆNOST USISAVANJA

KONTROLA KRETANJA

Tehnologija X-Torq smanjuje emisiju štetnih izduvnih gasova do 75 % i povećava efikasnost potrošnje goriva do 20 %. Rad će vam postati udobniji i ergonomičniji.

Neki duvači mogu da se pretvore u usisivač za sakupljanje otpadaka.

Sami birate brzinu ventilatora, što vam daje totalnu kontrolu nad poslom.

DUVAČI

79


Pametno korišćenje i za vas i za vašu okolinu.

UDOBAN UPRTAČ Uprtač smanjuje  pritisak na vaša leđa i omogućava vam udoban rad.

NIZAK NIVO BUKE Ovi duvači proiz­vode malo buke, što ih čini pogodnim za naseljene oblasti.

80

DUVAČI

Moćni i pouzdani duvači koji se snalaze sa svakim zadatkom. Naš asortiman uključuje sve, od laganih duvača do najmoćnijih duvača u rancu. Svi su laki za rukovanje, ergonomični i imaju veliki kapacitet. Modeli u rancu dolaze sa uprtačem, pojasom za bedra i širokim kajišem za ramena koji smanjuje opterećenost leđa. Filter za vazduh komercijalnog kvaliteta garantuje duge radne smene u prašnjavim uslovima.   Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 82 – 83.


Kakav tip goriva treba da koristim? Husqvarna duvači treba uvek da rade sa mešavinom benzina i dobrog dvotaktnog ulja. Ako koristite Husqvarna dvotaktno ulje, koje je optimizovano za Husqvarna motore, mešavina od 2 % je dovoljna. Husqvarna nudi i pripremljene mešavine. Pitajte svog prodavca za savet.

Novo!

HUSQVARNA 580BTS 75,6 cm³, 25,7 m³ / min, 92,2 m / s, 11,8 kg. Motor X-Torq, filter za vazduh komercijalnog kvaliteta, Air Injection™, Low Vib, podesive ručke i kontrola kretanja.

Novo!

HUSQVARNA 570BTS 65,6 cm³, 21,8 m³ / min, 105,6 m / s, 11,2 kg. Motor X-Torq, filter za vazduh komercijalnog kvaliteta, Low Vib, podesive ručke i kontrola kretanja.

HUSQVARNA 356BTX 51,7 cm³, 13,4 m³ / min, 79,13 m / s, 10,4 kg. Air Injection™, Low Vib, podesive ručke, kontrola kretanja i efikasno ublažavanje buke.

HUSQVARNA 350BT 50,2 cm³, 14 m³ / min, 80,47 m / s, 10,21 kg. Motor X-Torq, Low Vib, podesive ručke i kontrola kretanja.

HUSQVARNA 130BT 29,5 cm³, 10,2 m³ / min, 64,82 m / s, 6,7 kg. Motor X-Torq, podesive ručke i kontrola kretanja.

HUSQVARNA 125BVX 28 cm³, 12,03 m³ / min, 76 m / s, 4,35 kg. Smart Start, Stop prekidač sa povratnom oprugom, mogućnost usisavanja, funkcija za malčiranje, izlazna cev u liniji i kontrola kretanja.

HUSQVARNA 125B 28 cm³, 12,03 m³ / min, 76 m / s, 4,26 kg. Stop prekidač sa povratnom oprugom, izlazna cev u liniji i kontrola kretanja.

DUVAČI

81


VODIČ ZA PROIZVODE – DUVAČI

580BTS

570BTS

356BTX

●●●

●●●

●●●

Radna zapremina cilindra, cm³

75,6

65,6

51,7

Izlazna snaga, kW

3,1

2,9

2,4

Pritisak zvuka na uvo operatera, dB(A) * 

100

99

88

Nivo zvuka (15 m), dB(A)

77

76

64

Nivo zvuka, L WA, dB(A) 

112

110

100

Tabela preporuka Puno radno vreme Polovično radno vreme Povremeni rad TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Ekvivalentni nivo vibracija (a hv , eq) ručka, m /s² **

1,6

1,8

3,9

Brzina vazduha, m /s

92,2

105,6

79,13

Protok vazduha u kućištu, m³ / min

29

27,5

21,7

Protok vazduha u cevi, m³ / min

25,7

21,8

13,4

Težina, kg

11,8

11,2

10,4

Motor X-Torq

Filter za vazduh komercijalnog kvaliteta

Air Injection™

Low Vib

Smart Start

Kapacitet vrećice za usisavanje, litri Funkcije

Stop prekidač sa povratnom oprugom

Mogućnost usisavanja

Funkcija usitnjavanja

Ergonomska ručka

Podesive ručke

Optimalna udobnost

Efikasno ublažavanje vibracija

Izlazna cev u liniji

Ergonomski uprtač

Pumpa za gorivo

Kontrola kretanja

= Dostupno  ― = Nedostupno  * Ekvivalentno nivou pritiska zvuka, prema ISO 22868, preračunato kao prosečna suma energije u toku određenog vremena za nivo pritiska zvuka pri različitim stanjima rada. Uobičajena varijacija za ekvivalentni nivo pritiska zvuka je standardna razlika od 1 dB(A).  ** Ekvivalentno nivou vibracija, prema ISO 22867, preračunato kao suma energija u određenom vremenskom periodu za nivo vibracija pri različitim uslovima rada. Prikazani podaci za ekvivalent nivoa vibracija imaju uobičajenu varijaciju (standardnu razliku) od 1 m/s².  Opis tehničkih rešenja pogledajte na str. 230. NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC), koja je stupila na snagu 1. januara 2010., zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

82

DUVAČI


350BT

130BT

125BVX

125B

●●

●●

●●●

●●●

●●

●●

●●●

●●●

50,2

29,5

28

28

1,6

0,96

0,8

0,8

94

94

92

92

71

69

70

70

104

102

107

107 11,1

2,2

2,5

11,1

80,47

64,82

76

76

19,6

12,2

13,31

13,31

14

10,2

12,03

12,03

10,21

6,7

4,35

4,26

64,35

― ―

DUVAČI

83


I najveći travnjaci će izgledati mali. Košenje travnjaka može da bude teško i dugotrajno, posebno ako je travnjak velik ili ako ima puno prepreka. Pomoću Husqvarna Rajdera sa zglobnim upravljanjem i reznom glavom postavljenom napred, kombinacija kontrole, udobnosti i efikasnosti će učiniti vašu vožnju krajnje prijatnom. I teško je naći mesta gde ove mašine ne mogu da dosegnu.

84

R AJDERI


R AJDERI

85


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU RAJDERA Merač radnih sati sa podsetnikom za servisiranje Udobno sedište sa visokim naslonom Motor iza vozača

Utičnica od 12 V

Lako dostupne kontrole

Lako dostupne servisne tačke

Četiri točka iste veličine

Zglobno upravljanje Pokretna zadnja osovina

Hidrostatički prenos sa pedalom

Robusna šasija Dodatna efikasnost

Pogon na svim točkovima

VRHUNSKA POKRETLJIVOST

PRISTUPAČNOST KOŠENJA

Jedinstveni sistem zglobnog upravljanja omogućava da se zadnji točkovi zakrenu ispod mašine. Rezultat je vrhunska pokretljivost i intuitivni rad, što znači da lako možete da vozite oko prepreka kao što su drveće i grmlje.

Rezna glava smeštena napred daje odličan pregled radne površine, što vam omogućava da kosite rubove trave i da dosežete do uglova i ispod grmova sa lakoćom.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela.Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

86

R AJDERI

PRILAGODLJIVI SISTEMI ZA KOŠENJE Kombinovana rezna glava omogućava prilagodljivost za dva različita sistema košenja. Možete da izaberete između BioClip-a za đubrenje travnjaka i zadnjeg izbacivanja za efikasno košenje površina sa višljom i grubljom travom.


Servo upravljač

Priključni ram

Pregrada za skladištenje

Farovi

Spoljašnji poklopac rezervoara sa velikim prečnikom

Automatsko uključivanje noževa

Providni rezervoar za gorivo Držač za flaše Rezna glava smeštena napred

Kombinovana rezna glava

SERVISNI POLOŽAJ

UDOBAN POLOŽAJ VOZAČA

LAKO DOSTUPNE KONTROLE

Čista rezna glava uvek daje najbolje rezultate. Rezna glava se lako podiže u servisni položaj, što olakšava čišćenje i servisiranje.

Sa Rajderom dobijate bezbednost, stabilnost i vuču kako na ravnim površinama, tako i na kosinama. Nisko težište Rajdera doprinosi dobroj vuči kao i udobnom osećaju sedenja kod korisnika.

Sve kontrole su nameštene ergonomski i lako se dosežu sa vozačevog sedišta. Noževi se aktiviraju automatski, kada se rezna glava spusti.

R AJDERI

87


Neverovatan operator u svojoj klasi.

HIDRAULIČNO PODIZANJE OPREME Vrhunska preciznost i kontrola

kod rukovanja reznim glavama i drugim dodacima.

SERVO UPRAVLJANJE Servo uprav-

ljanje čini vožnju manje napornom i ugodnijom.

88

R AJDERI

Uživajte u košenju travnjaka sa našim najnaprednijim Rajderima, bez problema. Ovi modeli su odličan izbor za vlasnike imanja, sportske klubove i hotele, kada se traži profesionalna snaga, udobnost i kapacitet. Opremljeni su inteligentnim funkcijama, kako bi vaš rad bio udoban i efikasan. Uživajte u servo upravljanju, hidrauličnom podizanju opreme, prednjim farovima i brzom montiranju alata za jednostavno i efikasno menjanje opreme. Ova odlična kombinacija obećava besprekorne rezultate. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 102 – 103.


HUSQVARNA RAJDER 422Ts AWD Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin, 12,6 kW @ 3000 o/m, Hidrostatički AWD. Opcionalne rezne glave: Combi 112, Combi 122.

HUSQVARNA RAJDER 422Ts Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin, 12,6 kW @ 3000 o/m, Hidrostatički AWD. Opcionalne rezne glave: Combi 112, Combi 122.

HUSQVARNA RAJDER PR 17 AWD Kawasaki FH Series V-Twin, 10,9 kW @ 2900 o/m, Hidrostatički AWD. Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

HUSQVARNA RAJDER PR 17 Kawasaki FH Series V-Twin, 10,9 kW @ 2900 o/m, Hidrostatički AWD. Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Mašine za rad tokom cele godine. Modeli R 422 i PR 17 su idealni za višenamensko korišćenje. Razni dodaci, kao što su drobilica, metla, bacač snega i prikolica, omogućuju održavanje velikih površina tokom cele godine. Brzo montiranje alata čini menjanje prednje montiranih dodataka posebno jednostavnim. Za više informacija o dodacima, vidite na str. 98.

R AJDERI

89


Izvanredna fleksibilnost i pokretljivost.

PRIKLJUČNI RAM Jednostavno ­ enjanje rezne glave i napred montiranih m dodataka, bez ikakvih alata ili promena kajiševa.

Savršeni rezultati tokom cele godine. Ove višenamenske mašine mogu da se koriste tokom cele godine zahvaljujući velikom asortimanu dodataka. Imate i mogućnost da birate između tri različite rezne glave. Znači, ako ste vlasnik imanja kome su potrebni vrhunska efikasnost, pokretljivost i savršeni rezultati, odaberite Rajder iz serije 300. Za dopunsku vuču na zahtevnim površinama, razmislite o modelu AWD.

POGON NA SVIM TOČKOVIMA

Osigurava vuču na neravnim, vlažnim i klizavim površinama i nagibima. AWD automatski podešava vuču na svim točkovima, zavisno od situacije i uslova tla.

90

R AJDERI

Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 102 – 103.


Novo!

HUSQVARNA RAJDER 316TXs AWD Kawasaki FS Series V-Twin, 9,8 kW  @  3100 o/m, Hidrostatički AWD, Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103, Combi 112. Servo upravljanje. Dodatna efikasnost.

Novo!

HUSQVARNA RAJDER 316T AWD Kawasaki FS Series V-Twin, 9,6 kW @ 2900 o/m, Hidrostatički AWD, Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Novo!

HUSQVARNA RAJDER 320 AWD Briggs & Stratton Endurance 4195, 10,6 kW @ 2900 o/m, Hidrostatički AWD, Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Novo!

HUSQVARNA RAJDER 316Ts AWD Kawasaki FS Series V-Twin, 9,6 kW @ 2900 o/m, Hidrostatički AWD, Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103, Combi 112. Servo upravljanje.

Novo!

HUSQVARNA RAJDER 316T Kawasaki FS Series V-Twin, 9,6 kW @ 2900 o/m, Hidrostatika, Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Novo!

HUSQVARNA RAJDER 318 Briggs & Stratton Endurance 4175, 9,6 kW @ 2900 o/m, Hidrostatika, Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103, Combi 112.

Manje buke za udobniji rad. Svi modeli Rajdera 200 i 300 su opremljeni novim, većim prigušivačem. Ovaj prigušivač značajno smanjuje napornu buku na koju je ljudsko uvo najosetljivije i zamenjuje je privlačnijim i prijatnijim tonovima. Osim većeg prigušivača, modeli X imaju automobilski poklopac motora od materijala koji upija zvuk za još bolji kvalitet zvuka. Ova dopunska tehnologija za smanjivanje buke omogućava da se poveća snaga motora, a time i brzina sečiva i kretanja, što čini modele X posebno efikasnim.

R AJDERI

91


Kosite lako i precizno.

HIDROSTATIČKI PRENOS Prenos sa upravljanjem na pedale, za efikasnije košenje. Posebne pedale za voženje napred i nazad.

MOGUĆNOST ŠIŠANJA Rezna glava

smeštena napred daje odličan pregled radne površine, omogućavajući precizno i tačno košenje.

92

R AJDERI

Efikasni Rajderi koji završavaju posao uz minimum napora. Završite posao uz minimum napora i uživajte u vožnji. Izaberite košenje sa BioClip-om ili zadnjim izbacivanjem, zavisno od toga koliko često kosite i kakve rezultate želite. Neki modeli imaju opcionalne rezne glave, dok ostali imaju standardnu glavu od 94 cm. Ovi Rajderi su pogodni za kućevlasnike koji traže veliku efikasnost, jednostavnost upotrebe i prvoklasnu pokretljivost i performanse. ­Odaberite model AWD za bolje prijanjanje, a model X za dodatnu efikasnost. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 102 – 103.


Kombinovana rezna glava

Novo!

Kombinovana rezna glava omogućava dva različita sistema košenja. Standardni režim košenja je BioClip (malčiranje) i daje najbolje rezultate košenja na često košenim površinama. Trava se seče na sitne parčiće koji se vraćaju na travnjak kao prirodno đubrivo.   Odstranjivanjem priključka za BioClip na reznoj glavi, dobijate zadnje izbacivanje, koje je pogodno za površine koje se kose ređe. Režim za zadnje izbacivanje može da obradi višlju i grublju travu bolje nego režim BioClip. Ako želite čistije rezultate košenja, možete da dodate vučni čistač za efikasno sakupljanje otkosa. Čistač se prazni jednostavno, sa vozačevog sedišta.

HUSQVARNA RAJDER 215TX Briggs & Stratton, 12,8 kW @ 3100 o/m, Hidrostatika. Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103. Dodatna efikasnost.

Novo!

HUSQVARNA RAJDER 216 AWD Briggs & Stratton, 9,6 kW @ 2900 o/m, Hidrostatički AWD, Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103.

Novo!

HUSQVARNA RAJDER 216 Briggs & Stratton, 9,6 kW @ 2900 o/m, Hidrostatika, Opcionalne rezne glave: Combi 94, Combi 103.

Novo!

HUSQVARNA RAJDER 213C Briggs & Stratton, 6,7 kW @ 3000 o/m, Hidrostatika. Širina košenja 94 cm.

HUSQVARNA RAJDER 13C „CLASSIC“ Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,7 kW @ 3000 o/m, Hidrostatika. Širina košenja 94 cm.

R AJDERI

93


Feksibilan rad i zdrav travnjak.

KOMPAKTNA KONSTRUKCIJA

Lakša za manevrisanje na malim i nezgodnim mestima, i zauzima manje prostora prilikom skladištenja.

Manje mašine sa karakteristikama pravog Rajdera. Ove kompaktne mašine su savršene za manje bašte i imaju sve karakteristike Rajdera koje očekujete, ali u manjem i kompaktnijem paketu. Zglobno upravljanje, rezna glava smeštena napred i udoban položaj vozača obezbeđuju uživanje u vožnji. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 102 – 103.

REZNA GLAVA BIOCLIP Trava se seče na sitne parčiće koji se vraćaju na travnjak kao prirodno đubrivo.

94

R AJDERI


Vrhunska pokretljivost. Zglobno upravljanje omogućava prvoklasnu pokretljivost i olakšava vožnju oko prepreka kao što su drveće, grmlje i leje sa cvećem. Dok efikasan pogon na zadnje točkove omogućava odličnu vuču kod košenja na nagibima. Zajedno, ove dve karakteristike omogućavaju najbolje košenje u ovoj klasi.

HUSQVARNA RAJDER R 111B Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,8 kW @ 3000 o/m, Hidrostatika. Širina košenja 85 cm.

HUSQVARNA RAJDER R 111B5 Briggs & Stratton PowerBuilt, 6,8 kW @ 3000 rpm, Ručni. Širina košenja 85 cm.

R AJDERI

95


Potrebno je manje napora za divan travnjak.

NIZAK NIVO BUKE Rad na struju

znači tihi rad i poboljšanu udobnost za korisnika, kao i manje buke za komšije.

Tiha i udobna vožnja sa savršenim rezultatima. Sa do 90 minuta rada, zavisno od uslova travnjaka, ovaj akumulatorski Rajder će vam pružiti udobniju vožnju, sa niskim nivoom buke i bez direktnih izduvnih gasova. On je savršen izbor za ekološki osvešćene kućevlasnike kojima su važne komšije isto kao i performanse i rezultati.

MANJE ODRŽAVANJA Akumula­

torski Rajder zahteva manje održavanja nego benzinska mašina. Nema goriva, nema ulja i nema servisiranja pogonskog kajiša.

96

R AJDERI


AKUMULATORSKI RAJDER TABELA PREPORUKA Male bašte

●●

Male/srednje bašte

●●●

Srednje/velike bašte Velike bašte / Velika imanja TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Maksimalno vreme rada, min.

90 *

Tip akumulatora

Olovna kiselina

Kapacitet akumulatora, Ah

126 36 (3 5 12)

Napon akumulatora,V Prosečno vreme punjenja, časova

~ 10

Pogonski motor, W

1500 (električni pogon)

Motori noževa, W

2 5 800

Metod košenja

BioClip

Širina košenja, cm

85

Visina košenja, mm

25 – 70

Noževi

2

Pogonski metod

Pogon beskonačne brzine (hidrostatički osećaj)

Brzina napred, min – maks, km / h

0 – 7,5

Brzina nazad, min – maks, km / h

0 – 2,5

Dimenzije guma

155 / 50-8

KARAKTERISTIKE Zglobno upravljanje

Rezna glava smeštena napred

Kompaktna konstrukcija

Automatsko uključivanje noževa

Udoban položaj vozača

Lako dostupne kontrole

Držač za flaše

= Dostupno  * Zavisno od uslova travnjaka.

Novo! Odaberite normalni ili režim savE™, zavisno od uslova, za maksimalnu snagu ili maksimalno vreme rada. Šta god odabrali, dobićete savršene rezultate košenja.

Jedinstveni sistem zglobnog upravljanja u spoju sa pogonom na zadnje točkove i reznom glavom smeštenom napred, daje prvoklasnu pokretljivost i vuču, kao i odličan pregled površine košenja.

R AJDERI

97


Koristite svoj Rajder tokom cele godine.

BACAČ SNEGA Priključite bacač

snega na svoj Rajder kada dođe zima.

Jedna mašina – više mogućnosti. Husqvarna Rajder se dobro prilagođava svim godišnjim dobima. Umesto kupovanja različitih mašina za različite zadatke, razmislite o Rajderu sa velikim asortimanom dodataka. Imamo prikolice, metle, bacače snega i drugo, koji čine ove mašine vrlo korisnim.

DROBILICA Robusna, pouzdana drobilica za grube površine sa preraslom travom i niskim grmljem.

98

DODACI Z A R AJDERE


PRIKOLICA PROFI / 275 / PROMO Prostrane prikolice izrađene od čvrstog čelika. Preklopiva zadnja stranica za lak utovar i istovar. Model Profi se može nagnuti. Dimenzije utovara (D × Š × V): Profi–123 × 90 × 30 cm, 275–125 × 83 × 31 cm, Promo–97 × 72 × 28 cm.

ČISTAČ / SAKUPLJAČ Prostran i praktičan sakupljač koji eliminiše potrebu za grabuljanjem trave i lišća. Prazni se jednostavno sa vozačevog sedišta. Podesiva visina.

PROFI RASTRESAČ Robusni rastresač za đubrivo, so, pesak, sitni šljunak itd. Električna kontrola valjka obezbeđuje ravnomernu raspodelu. Potrebna je utičnica od 12V. Radna širina:100 cm.

RASTRESAČI Veći model ima širinu rastresanja od 300–360 cm. Kapacitet oko 75 kg. Protok se lako prilagođava. Manji model ima širinu rastresanja od 120 – 240 cm sa kapacitetom od 30 kg.

GRABULJE ZA MAHOVINU Efikasne i robusne grabulje za odstranjivanje mahovine. Stavljaju se tegovi do 32 kg, zavisno od uslova tla. Širina 102 cm.

DRLJAČA ZA ŠLJUNAK Čvrsta drljača sa praktičnim gumenim točkovima za sređivanje i čišćenje vaše pošljunčane staze za tili čas. Ima zupce sa oprugama koji se savijaju kada vozite unazad. Radna širina 110 cm.

husqvarna.com / rs Za više informacija, posetite naš sajt. Daćemo vam i dopunske savete koji će vam pomoći da odlučite koja mašina je prava za ono što ste naumili.

AERATOR Ovaj aerator buši rupe u travnjaku kroz koje mogu prodreti vazduh i đubrivo. Radna širina 102 cm.

DODACI Z A R AJDERE

99


METLA Lake, izdržljive, rotirajuće metle za brzo i efikasno čišćenje peska, šljunka, lišća i manjih nanosa snega. Čisti i pored zidova i ograda. Može se postaviti pod različitim uglovima, sa vozačevog sedišta. Radna širina 90 – 120 cm. (Metla na slici odgovara priključnom ramu serije Rajder 300. Štitnik od prskanja je dostupan kao dodatak.)

100

DROBILICA Odgovara modelima Rajder 422 i PR 17. Robusna i pouzdana drobilica opremljena izdržljivim ugaonim prenosom za maksimalni radni vek proizvoda. Može da se opremi i opcionalnim valjkom za grabuljanje travnjaka sa slobodno visećim cepivnim klinovima kao dodatkom. Širina košenja za oba valjka 100 cm.

DROBILICA Odgovara priključnom ramu na seriji Rajder 300. Robusna i pouzdana drobilica za grube površine sa preraslom travom i niskim grmovima. Može se opremiti i opcionalnim dodatkom za grabuljanje travnjaka. Širina košenja 90 cm.

RALICE ZA SNEG Široke i jake ralice za sneg za raščišćavanje staza, prilaza i drugih površina. Mogu da se postave pod različitim uglovima, udesno ili ulevo. Koriste se sa lancima za sneg i tegovima za točkove (ne i kod modela AWD). Radna širina 107 –125 cm. Gumena ivica dostupna kao dodatak. (Ralica na slici odgovara priključnom ramu serije Rajder 300.)

PREKLOPNA RALICA Kompaktna i fleksibilna preklopna ralica od izdržljivog čelika. Mehanički prilagodljivi rubovi omogućuju da se koristi kako V-ralica, šiljasta ili dijagonalna. Opremljena gumenim rubom za sakupljanje otpadaka. (Ralica na slici odgovara modelima Rajder 422 / PR 17.)

BACAČ SNEGA Dvostepeni bacač snega velikog kapaciteta za seriju Rajder 300. Jednostavno se montira na priključni ram. Izbacivač se okreće za 180 o. Radna širina 107 cm. Potrebno je staviti tegove za točkove i lance za sneg kada koristite ovaj priključak (ne kod modela AWD).

BACAČ SNEGA Veoma efikasan bacač snega sa radnom širinom od 100 cm. Cev za izbacivanje se okreće za 210 o . Potrebno je staviti tegove za točkove i lance za sneg kada koristite bacač snega (ne kod modela AWD). Odgovara modelima Rajder 422 i PR 17. Jednostavan za priključivanje.

DODACI Z A R AJDERE


LANCI ZA SNEG Omogućavaju dobro trenje kada čistite sneg.

TEGOVI ZA TOČKOVE /  PROTIVTEGOVI Za bolje prijanjanje na klizave površine i stabilniji rad. Težina 18 kg.

MOTIKA Čvrsta oštrica koja efikasno odstranjuje korov i sl., sa šljunkovitih staza.

TRIMER ZA IVICE Za uredne, precizne ivice travnjaka. Može se prevrtati. Podesiva dubina trimerisanja.

SEDIŠTE GRAMMER PRIMO M Za modele Rajder 422 /  PR 17. Udobno sedište sa opcionalnim naslonima za ruke sa pode­š a­van­jem visine i ugla, koji opti­malno podupiru telo. Op­re­m­ljeno podu­piračem za osetljivi slabinski deo.

RAMPE ZA UTOVAR Ravne rampe za utovar, napravljene od aluminijuma otpornog na morsku vodu. Neklizajuća površina.

CERADA Izrađena od vodootpornog najlona, sa prilagodljivom uzicom i otvorima za ventilaciju.

PUNJAČ ZA AKUMULATORE XS 800. 100 % automatski. Puni akumulator u tri koraka. Odobren za upotrebu napolju.

DODACI Z A R AJDERE

101


VODIČ ZA PROIZVODE – RAJDERI

R 316TXs AWD

R 316Ts AWD

R 316T AWD

R 422Ts AWD

R 422Ts

PR 17 AWD

PR 17

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin 12,6 @ 3000

Briggs & Stratton Endurance Series V-Twin 12,6 @ 3000

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

FH Series V-Twin 10,9 @ 2900

FH Series V-Twin 10,9 @ 2900

FH Series V-Twin 9,8 @ 3100

FH Series V-Twin 9,6 @ 2900

FH Series V-Twin 9,6 @ 2900

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

TABELA PREPORUKA Male bašte Male / srednje bašte Srednje / velike bašte Velike bašte / Velika imanja

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Proizvođač motora Oznaka motora Nominalna snaga pri o/m, kW Akumulator,V / Ah Tip podmazivanja motora

Potpuni pritisak Potpuni pritisak Potpuni pritisak Potpuni pritisak Potpuni pritisak Potpuni pritisak Potpuni pritisak

Zapremina rezervoara za gorivo, l

17 17 14 14 12 12 12 Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički AWD AWD AWD AWD AWD Kanzaki Tuff Torq Kanzaki Tuff Torq Kanzaki Kanzaki Tuff Torq BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje 112, 122 112, 122 94, 103, 112 94, 103, 112 94, 103, 112 94, 103, 112 94, 103, 112

Vrsta prenosa Proizvođač menjača Metod košenja Širina košenja, cm Visina košenja, min – maks, mm

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

Minimalni nepokošeni krug, cm

60

60

50

50

30

30

30

Noževi

3

3

3

3

3

3

3

Dimenzije guma, prednje, inči

195 / 65-8

195 / 65-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

Dimenzije guma, zadnje, inči

195 / 65-8

195 / 65-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

Osnova uređaja, dužina, cm

207

207

202

202

202

202

202

Osnova uređaja, širina, cm

90

90

90

90

89

89

89

Osnova uređaja, visina, cm

116

116

113

113

115

115

115

Težina, kg

330

305

296

285

267

262

258

KARAKTERISTIKE Zglobno upravljanje

Rezna glava smeštena napred

Pogon na svim točkovima

Priključni ram

Servo upravljač

Hidraulično podizanje opreme

Dodatna efikasnost Servisni položaj

Automatsko uključivanje noževa

Pokretna zadnja osovina

Farovi

Merač radnih sati

Utičnica od 12V

Spoljašnji poklopac rezervoara

Providan rezervoar za gorivo

REZNE GLAVE BioClip 85

Combi 94

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 103

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 112

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

Combi 122

( • )

( • )

= Dostupno  ( ) = Oprema  ―= Nedostupno  NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006 / 42 / EC)koja je stupila na snagu 1. januara 2010, zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW), Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim o/m)prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE standard J 1349 / ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga motora montiranog u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.  Opis tehničkih rešenja pogledajte na str. 230.

102

R AJDERI


R 316T

R 320 AWD

R 318

R 215TX

R 216 AWD

R 216

R 213C

R 13C „CLASSIC“

●●

●●

●●

●●

●●

R 111B

R 111B5

●●

●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton Endurance Series 9,6 @ 2900

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

FH Series V-Twin 9,6 @ 2900

Briggs & Stratton Endurance Series 10,6 @ 2900

Intek V-Twin

PowerBuilt

PowerBuilt

12,8 @ 3100

9,6 @ 2900

9,6 @ 2900

6,7 @ 3000

6,7 @ 3000

6,8 @ 3000

6,8 @ 3000

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 24

12 / 20

12 / 20

Prskanje

Prskanje

Prskanje

Prskanje

Prskanje

Prskanje

2,8

2,8

Kawasaki

Potpuni pritisak Potpuni pritisak Potpuni pritisak Potpuni pritisak

PowerBuilt AVS PowerBuilt AVS PowerBuilt AVS PowerBuilt AVS

12

12 12 12 12 12 12 10 Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički Hidrostatički AWD AWD Tuff Torq Kanzaki Tuff Torq Tuff Torq Tuff Torq Tuff Torq Tuff Torq Tuff Torq BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje BioClip / Zadnje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje izbacivanje 94, 103, 112 94, 103, 112 94, 103, 112 94, 103 94, 103 94, 103 94 94

Hidrostatički

Ručni

Hydro-Gear

Peerless

BioClip

BioClip

85

85

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

35 – 85

25 – 70

25 – 70

30

30

30

30

30

30

30

30

30

30

3

3

3

3

3

3

3

3

2

2

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

155 / 50-8

155 / 50-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

165 / 60-8

155 / 50-8

155 / 50-8

202

202

202

190

190

190

190

223

207

207

89

89

89

89

89

89

89

100

88,3

88,3

115

115

115

107

107

107

107

107

108,4

108,4

239

253

234

209

217

198

229

228

165

165

― ―

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

• 

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

R AJDERI

103


Traktori napravljeni da vam pomognu da izvučete maksimum iz bašte. Širok asortiman dodataka i nekoliko ugrađenih metoda košenja daju našim traktorskim kosačicama odličnu upotrebljivost. Savršene su za efikasnu negu travnjaka i razne zadatke oko imanja. Kada koristite traktor za košenje travnjaka, možete birati između tri sistema košenja – sakupljanje, BioClip i izbacivanje, što obezbeđuje efikasno košenje svih vrsta travnjaka. Husqvarna traktori mogu da se opreme prikolicama, rastresačima, bacačima snega i sa još mnogo toga.

104

TR AKTORSKE KOSAČICE


TR AKTORSKE KOSAČICE

105


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU TRAKTORA Merač radnih sati sa podsetnikom za servisiranje

Ergonomski volan

Podešavanje visine košenja na braniku

Držač za čaše

Farovi

Livena prednja osovina

Rezna glava obložena prahom

Priključak za crevo za vodu

JEDNOSTAVNO RUKOVANJE PEDALAMA

MANJE NEPOKOŠENIH PODRUČJA

ELEKTRIČNO UKLJUČIVANJE NOŽEVA

Hidrostatički prenos sa komandom na pedali obezbeđuje jednostavnu kontrolu brzine i pravca. Posebne pedale za voženje napred i nazad.

Naši vrhunski traktori imaju novu tehnologiju upravljanja U-Cut™, koja olakšava okretanje i košenje oko prepreka. To znači manje nepokošenih područja, ekstra efikasno košenje i poboljšana pokretljivost.

Lako uključivanje noževa za košenje zahvaljujući praktičnom električnom prekidaču na kontrolnoj tabli.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

106

TR AKTORSKE KOSAČICE


Hidrostatički prenos sa upravljanjem na pedali Podesivo klizno sedište

Električno uključivanje noževa Kontrola kretanja

Električno pražnjenje sakupljača

BioClip, prebacivanje sa sedišta Prolaz

Ojačana rezna glava

Pokretna prednja osovina

Air Induction™

ROBUSNE REZNE GLAVE

BIOCLIP SA SEDIŠTA

Ojačane rezne glave obložene prahom pružaju veću izdržljivost i otpornost na koroziju.

Jednostavno prebacivanje između sakupljanja i BioClip-a (malčiranja) pomoću centralnog uređaja za aktiviranje na tabli sa instrumentima. Ne morate da ustajete sa vozačkog sedišta.

U-Cut™

KORIŠĆENJE TOKOM CELE GODINE Širok asortiman dodataka čini naše traktore višenamenskim i korisnim tokom cele godine. Mogu da se opreme prikolicama, ralicama za sneg, metlama i sa još mnogo toga.

TR AKTORSKE KOSAČICE

107


Traktorske kosačice koje će raditi za vas tokom cele godine.

MOTORI KAWASAKI TWIN

Ovi vredni radnici imaju moćne motore Kawasaki sa duplim cilindrima sa potpunim podmazivanjem pod pritiskom, pumpu za ulje i filter za ulje.

KONTROLA KRETANJA Kontrola kretanja vam omogućava da fiksirate brzinu i da odmorite stopalo. Praktična funkcija koja održava ravnomernu brzinu traktora.

108

TR AKTORSKE KOSAČICE

Ponekad je veličina stvarno važna. Ovaj asortiman se sastoji od naših najnaprednijih traktorskih kosačica. Sve su opremljene moćnim motorima Kawasaki i novom tehnologijom za upravljanje U-Cut™ – za manje nepokošenih područja i efikasnije košenje. Modeli GTH / YTH imaju i košenje sa bočnim izbacivanjem, idealno za veće travnjake. Modeli CTH imaju ugrađeno sakupljanje, za kućevlasnike koji žele da ­postignu ekstra uredne rezultate košenja. Modeli CTH imaju i praktičnu funkciju BioClip sa sedišta za brzo prebacivanje između sakupljanja i BioClip-a. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 118 – 121.


Husqvarna U-Cut™. Nova tehnologija upravljanja Husqvarna U-Cut™omogućava da se traktor okreće bliže preprekama kao što su drveće, grmlje i leje sa cvećem. Ova tehnologija će vam pružiti manji nepokošeni krug i efikasnije košenje u poređenju sa drugim traktorima.

Novo!

HUSQVARNA GTH 264T Kawasaki FS Series V-Twin, 12,7 kW @ 2550 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 137 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug * : 59 cm.

Novo!

HUSQVARNA YTH 224T Kawasaki FS Series V-Twin, 11,8 kW @ 2550 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 117 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug * : 81 cm.

Novo!

HUSQVARNA YTH 184T Kawasaki FS Series V-Twin, 10 kW @ 2550 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 107 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug * : 85 cm.

Novo!

HUSQVARNA CTH 224T Kawasaki FS Series V-Twin, 11,8 kW @ 2550 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 107 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug * : 70 cm. Zapremina sakupljača: 320 l. Električno pražnjenje sakupljača. BioClip sa sedišta.

Novo!

HUSQVARNA CTH 184T Kawasaki FS Series V-Twin, 10 kW @ 2550 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 107 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug * : 70 cm. Zapremina sakupljača:320 l. Električno pražnjenje sakupljača. BioClip sa sedišta.

Novo!

HUSQVARNA CTH 164T Kawasaki FS Series V-Twin, 9,2 kW @ 2550 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 97 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug * : 85 cm. Zapremina sakupljača: 320 l. BioClip sa sedišta.

* Izmereno na okretu na strani košenja.

TR AKTORSKE KOSAČICE

109


Praktične funkcije koje olakšavaju rad.

HIDROSTATIČKI PRENOS SA UPRAVLJANJEM NA PEDALI Lakša

kontrola brzine i pravca. Svi traktori koji imaju „H“u imenu modela imaju pedalu za hidrostatiku.

PODEŠAVANJE VISINE KOŠENJA NA BRANIKU Lako dostupno podeša-

vanje visine košenja za poboljšanu ergonomiju.

110

TR AKTORSKE KOSAČICE

Efikasne mašine koje završavaju posao. Za zahtevne kućevlasnike koji žele efikasne i pouzdane mašine, ovaj asortiman je idealan. Ove traktore pokreću efikasni motori Kohler sa potpunim podmazivanjem pod pritiskom i imaju hidrostatički prenos sa komandom na pedali za gladak rad (samo modeli „H“). Pomoću dodataka, svi modeli mogu da koriste nekoliko sistema košenja, zavisno od vaših potreba. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 118 – 121.


Sistemi za košenje za sve potrebe. Ako više volite uredne rezultate košenja i želite da sakupljate otkos trave, lišće i druge otpadke, odaberite traktor CT / CTH. Ili kupite traktor sa bočnim izbacivanjem i dodajte sakupljač.   Ako želite da đubrite svoj travnjak dok kosite, odaberite način košenja BioClip, koji zahteva nešto češće košenje. Kod svih* traktora CT / CTH, BioClip je standardan. Kod modela sa bočnim izbacivanjem, BioClip može da se doda kao oprema.   Za retko košene travnjake, traktor sa bočnim izbacivanjem je najpogodnije rešenje. Ali možete pretvoriti i sve* traktore CTH u mašine sa izbacivanjem. Samo priključite usmerivač za zadnje izbacivanje. * Ne i serija 126.

Novo!

HUSQVARNA LTH 174 Kohler Courage, 8,8 kW @ 2500 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 107 cm. Nepokošeni krug * : 120 cm.

Novo!

HUSQVARNA LTH 154 Kohler Courage, 8,1 kW @ 2500 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 97 cm. Nepokošeni krug * : 137 cm.

Novo!

HUSQVARNA LT 154 Kohler Courage, 8,1 kW @ 2500 o/m, Ručni. Širina košenja 97 cm. Nepokošeni krug * : 137 cm.

Novo!

HUSQVARNA CTH 194 Kohler Courage, 9,2 kW @ 2500 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 107 cm. U-Cut™. Nepokošeni krug * : 70 cm. Zapremina sakupljača: 320 l. BioClip sa sedišta.

Novo!

HUSQVARNA CTH 174 Kohler Courage, 8,8 kW @ 2500 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 97 cm. Nepokošeni krug * : 107 cm. Zapremina sakupljača: 220 l. Sa priključkom za BioClip.

Novo!

HUSQVARNA CT 154 Kohler Courage, 8,1 kW @ 2500 o/m, Ručni. Širina košenja 97 cm. Nepokošeni krug * : 107 cm. Zapremina sakupljača: 220 l. Sa priključkom za BioClip.

* Izmereno na okretu na strani košenja.

TR AKTORSKE KOSAČICE

111


Fleksibilnost sa većom efikasnošću.

KOMPAKTNA KONSTRUKCIJA

Ekstra kompaktna konstrukcija čini ove traktore lakim za manevrisanje na malim i nezgodnim prostorima. Njima je potrebno i manje prostora za skladištenje.

PROLAZ Konstrukcija šasije sa prolazom obezbeđuje udobno i lako penjanje i silaženje.

112

TR AKTORSKE KOSAČICE

Njihova veličina ih čini idealnim za manje bašte, kao i za skladištenje. Ove kompaktne traktorske kosačice lako obrađuju uske prolaze i tesna područja. Idealne su za kućevlasnike sa malim baštama i ograničenim prostorom za skladištenje. Modeli „H“ imaju hidrostatički prenos sa komandom na pedali, električno aktiviranje sečiva i merač radnih sati sa podsetnikom za servisiranje, dok ostali modeli imaju ručni prenos sa šest brzina za napred i jednom za nazad. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 118 – 121.


Ugrađeni sakupljač. Ako želite da sakupljate otkos trave, lišće i druge otpadke, traktor sa ugrađenim sakupljačem je dobar izbor. Sakupljač se prazni jednostavno sa vozačevog sedišta, a zvučni indikator vas obaveštava kada je vreme da se isprazni.

HUSQVARNA LTH 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW @ 2800 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 77 cm. Nepokošeni krug * : 130 cm.

HUSQVARNA CTH 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW @ 2800 o/m, Hidrostatički. Širina košenja 77 cm. Zapremina sakupljača: 200 l. Nepokošeni krug * : 131 cm.

HUSQVARNA LT 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW @ 2800 o/m, Ručni, širina košenja 77 cm. Nepokošeni krug * : 130 cm.

HUSQVARNA CT 126 Briggs & Stratton PowerBuilt AVS, 6,4 kW @ 2800 o/m, Ručni. Širina košenja 77 cm. Nepokošeni krug * : 131 cm. Zapremina sakupljača: 200 l.

* Izmereno na okretu na strani košenja.

TR AKTORSKE KOSAČICE

113


Zaštitite svoj traktor i koristite ga tokom cele godine.

CERADA Naša vodootporna cerada

pune veličine, čuva vaš traktor u dobrom stanju i produžuje radni vek.

Udružite se sa Husqvarna traktorom i dodacima za njega. Nemojte koristiti traktor samo za košenje travnjaka, zato što on ima mogućnosti za još puno toga. Sa širokim asortimanom posebno konstruisanih dodataka, ­Husqvarna traktori postaju svenamenske mašine koje mogu da olakšaju rad u bašti tokom cele godine. Priključite prikolicu, rastresač ili ralicu za sneg i završite zadatke uz minimum napora.

BACAČ SNEGA Priključite dvostepeni

bacač snega za efikasno odstranjivanje snega. Obavezna upotreba sa lancima za sneg i protivtegovima.

114

DODACI Z A TR AKTORSKE KOSAČICE


PRIKOLICA PROFI / 275 / PROMO Prostrane prikolice izrađene od čvrstog čelika. Preklopiva zadnja stranica za lak utovar i istovar. Model Profi se može nagnuti. Dimenzije utovara (D × Š × V): Profi–123 × 90 × 30 cm, 275–125 × 83 × 31 cm, Promo–97 × 72 × 28 cm.

VALJAK Za efikasno ravnanje neravnog tla i nabijanje posejanog semena. Težina sa vodom 182 kg. Dimenzije 46 × 96 cm.

RASTRESAČI Veći model ima širinu rastresanja od 300–360 cm. Kapacitet oko 75 kg. Protok se lako podešava. Manji model ima širinu rastresanja od 120–240 cm sa kapacitetom od 30 kg.

GRABULJE ZA MAHOVINU Efikasne i robusne grabulje za odstranjivanje mahovine. Stavljaju se tegovi do 32 kg, zavisno od uslova tla. Širina 102 cm.

DRLJAČA ZA ŠLJUNAK Čvrsta drljača sa praktičnim gumenim točkovima za sređivanje i čišćenje vaše pošljunčane staze za tili čas. Ima zupce sa oprugama koji se savijaju kada vozite unazad. Radna širina 110 cm.

HUSQVARNA AERATOR Aerator buši rupe u travnjaku kroz koje mogu prodreti vazduh i đubrivo. Radna širina 102 cm.

husqvarna.com / rs Posetite stranicu na internetu za kompletni asortiman traktorskih kosačica i dodataka. Naći ćete i uporedne tabele, video-prezentacije i specijalne ponude. Daćemo vam i dopunske savete koji će vam pomoći da nađete pravu mašinu, kao i informacije o tome gde možete da nađete najbližeg prodavca.

DODACI Z A TR AKTORSKE KOSAČICE

115


METLA * Rotaciona metla za čišćenje lišća, snega itd. Širina 100 cm.

DVOSTEPENI BACAČ SNEGA * Radna širina 107 cm. Obavezna upotreba sa lancima za sneg i protivtegovima.

RALICA ZA SNEG * Čvrsta čelična ralica sa zaštitnim opružnim mehanizmom. Obavezna upotreba sa lancima za sneg i protivtegovima. Radna širina 122 cm.

LANCI ZA SNEG * Omogućavaju dobro prijanjanje na tlo kada čistite sneg. GUMENI GREBAČ Prikačite ga za rub ralice za sneg kako biste sprečili da metalna oštrica grebe tlo.

* Ne odgovara seriji 126.

116

DODACI Z A TR AKTORSKE KOSAČICE

PROTIVTEG * Protivteg za bolje prijanjanje i bezbedno rukovanje. Težina 25 kg.


3 različita sistema košenja koji obezbeđuju savršene rezultate. SAKUPLJAČ Za najurednije rezultate košenja. BIOCLIP Za đubrenje vašeg travnjaka. IZBACIVANJE Za ređe košene travnjake sa visokom travom.

KOMPLET BIOCLIP Za konverziju za BioClip (malčiranje). Nekim mašinama je potreban komplet sa sečivima i poklopcem za blokiranje otvora, dok drugima treba samo poklopac.

SAKUPLJAČ * Prostrani sakupljač sa dva ili tri odeljka. Kapacitet od 210 ili 315 litra.

USMERIVAČ * Za traktore sa ugrađenim sakupljanjem. Prebacite vaš traktor sa sakupljanja na zadnje izbacivanje.

KOMPLET ZA ELEKTRIČNO PRAŽNJENJE SAKUPLJAČA* Za dopunsku udobnost kod traktora CTH / CT. Ispraznite sakupljač pritiskanjem prekidača.

KOMPLET NASLONA ZA RUKE * Za udobniji položaj vozača.

BRANICI Za montažu na prednji deo naših traktora. Efikasno štite poklopac motora.

CERADA Izrađena od vodootpornog najlona, sa prilagodljivom uzicom i otvorima za ventilaciju.

RAMPE ZA UTOVAR Zakrivljene rampe za utovar, napravljene od aluminijuma otpornog na morsku vodu. Neklizajuća površina.

* Ne odgovara seriji 126.

DODACI Z A TR AKTORSKE KOSAČICE

117


VODIČ ZA PROIZVODE – TRAKTORSKE KOSAČICE SA BOČNIM IZBACIVANJEM

GTH 264T

YTH 224T

YTH 184T

TABELA PREPORUKA Male bašte Male / srednje bašte

Srednje / velike bašte Velike bašte / Velika imanja

●●●

●●●

●●●

●●

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Proizvođač motora Oznaka motora Nominalna snaga pri o/m, kW Akumulator,V / Ah Vrsta podmazivanja motora Zapremina rezervoara za gorivo, l

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

12,7 @ 2550

11,8 @ 2550

10 @ 2550

12 / 28

12 / 28

12 / 28

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

15,2

15,2

15,2

Vrsta prenosa

Hidrostatički

Hidrostatički

Hidrostatički

Proizvođač menjača

Hydro-Gear

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Pogonski metod

Sa pedalom

Sa pedalom

Sa pedalom

Metod košenja

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Širina košenja, cm

137

117

107

Minimalni nepokošeni krug, cm *

59

81

85

Visina košenja, min – maks, mm

38 – 114

25 – 102

38 – 102

Vrsta rezne glave

Kovana

Kovana

Kovana

4

4

2

Električni

Električni

Električni

Točkovi koji ne oštećuju tlo Uključivanje noževa Visina naslona sedišta

Visoko

Visoko

Visoko

Zaštita prednjeg dela

Branik u stilu štitnika za četku

Branik u stilu štitnika za četku

Cevasti branik

Dimenzije guma, prednje, inči

16 5 6,5-8

15 5 6-6

15 5 6-6

Dimenzije guma, zadnje, inči

23 5 10,5-12

20 5 10-8

20 5 10-8

KARAKTERISTIKE U-Cut™

Hidrostatički prenos sa pedalom

Kontrola kretanja

Prolaz

Podešavanje visine košenja na braniku

Podesivo klizno sedište

Ergonomski volan

Ojačana rezna glava

Rezna glava obložena prahom

Livena prednja osovina

Pokretna prednja osovina

Duple vučne spone

Air Induction™

Priključak za crevo za vodu

Providan rezervoar goriva

Merač radnih sati sa podsetnikom za servisiranje

Farovi

Držač za čaše

Sakupljač

( • )

( • )

( • )

Komplet BioClip / pločica

( • )

( • )

( • )

SISTEMI KOŠENJA

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno  * Izmereno na okretu na strani košenja.  NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006 / 42 / EC) koja je stupila na snagu 1. januara 2010, zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW).Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE J 1349 / ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti.Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova okoline i drugih varijabli.  Opis tehničkih rešenja pogledajte na str. 230.

118

TR AKTORSKE KOSAČICE


LTH 174

LTH 154

LT 154

●●

●●

●●●

●●●

●●●

LTH 126

LT 126

●●●

●●●

●●

●●

●●

Kohler

Kohler

Kohler

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Courage

Courage

Courage

PowerBuilt AVS

PowerBuilt AVS

8,8 @ 2500

8,1 @ 2500

8,1 @ 2500

6,4 @ 2800

6,4 @ 2800

12 / 28

12 / 28

12 / 28

12 / 20

12 / 20

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

Prskanje

Prskanje

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Hidrostatički

Hidrostatički

Ručni

Hidrostatički

Ručni

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Dana / Peerless

Hydro-Gear

Dana / Peerless

Sa pedalom

Sa pedalom

Sa polugom

Sa pedalom

Sa polugom

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

Bočno izbacivanje

107

97

97

77

77

120

137

137

130

130

38 – 102

38 – 102

38 – 102

20 – 80

20 – 80

Kovana

Kovana

Kovana

Kovana

Kovana

2

Električni

Električni

Ručni

Električni

Ručni

Srednja

Srednja

Srednja

Srednja

Srednja

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

13 5 5-6

13 5 5-6

20 5 10-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

16 5 6,5-8

16 5 6,5-8

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

( • )

― ( • )

― ( • )

TR AKTORSKE KOSAČICE

119


VODIČ ZA PROIZVODE – TRAKTORSKE KOSAČICE SA UGRAĐENIM SAKUPLJANJEM

CTH 224T

CTH 184T

CTH 164T

TABELA PREPORUKA Male bašte Male / srednje bašte

Srednje / velike bašte

●●●

●●●

●●●

Velike bašte / Velika imanja

●●

●●

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Proizvođač motora Oznaka motora Nominalna snaga pri o/m, kW Akumulator,V / Ah Vrsta podmazivanja motora Zapremina rezervoara za gorivo, l Vrsta prenosa Proizvođač menjača

Kawasaki

Kawasaki

Kawasaki

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

FS Series V-Twin

11,8 @ 2550

10 @ 2550

9,2 @ 2550

12 / 28

12 / 28

12 / 14

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

13,3

13,3

13,3

Hidrostatički

Hidrostatički

Hidrostatički Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Pogonski metod

Sa pedalom

Sa pedalom

Sa pedalom

Metod košenja

BioClip / Sakupljanje

BioClip / Sakupljanje

BioClip / Sakupljanje

Širina košenja, cm

107

107

97

Minimalni nepokošeni krug, cm *

70

70

85

Visina košenja, min – maks, mm

38 – 102

38 – 102

26 – 102

Vrsta rezne glave

Kovana

Kovana

Kovana

4

4

2

Električni

Električni

Električni

Točkovi koji ne oštećuju tlo Uključivanje noževa Zapremina sakupljača, l

320

320

320

Visina naslona sedišta

Visoko

Visoko

Visoko

Zaštita prednjeg dela

Branik u stilu štitnika za četku

Cevasti branik

Dimenzije guma, prednje, inči

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

Dimenzije guma, zadnje, inči

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

KARAKTERISTIKE U-Cut™

Hidrostatički prenos sa pedalom

Kontrola kretanja

Prolaz

Podešavanje visine košenja na braniku

Podesivo klizno sedište

Ergonomski volan

Indikator napunjenosti sakupljača

Električno pražnjenje sakupljača

BioClip sa sedišta

Ojačana rezna glava

Rezna glava obložena prahom

Livena prednja osovina

Pokretna prednja osovina

Duple vučne spone

Air Induction™

Priključak za crevo za vodu

Merač radnih sati sa podsetnikom za servisiranje

Farovi

Držač za čaše

Usmerivač

• ( • )

• ( • )

• ( • )

Priključak BioClip

SISTEMI KOŠENJA Sakupljač

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno  * Izmereno na okretu na strani košenja.  NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006 / 42 / EC) koja je stupila na snagu 1. januara 2010, zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW).Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE J 1349 / ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti.Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova okoline i drugih varijabli.  Opis tehničkih rešenja pogledajte na str. 230.

120

TR AKTORSKE KOSAČICE


CTH 194

CTH 174

CT 154

●●

●●

●●●

●●●

●●●

CTH 126

CT 126

●●●

●●●

●●

●●

Kohler

Kohler

Kohler

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Courage

Courage

Courage

PowerBuilt AVS

PowerBuilt AVS

9,2 @ 2500

8,8 @ 2500

8,1 @ 2500

6,4 @ 2800

6,4 @ 2800

12 / 28

12 / 14

12 / 14

12 / 20

12 / 20

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

Prskanje

Prskanje

5,7

5,7

5,7

5,7

5,7

Hidrostatički

Hidrostatički

Ručni

Hidrostatički

Ručni

Hydro-Gear / Tuff Torq

Hydro-Gear / Tuff Torq

Dana / Peerless

Hydro-Gear

Dana / Peerless

Sa pedalom

Sa pedalom

Sa polugom

Sa pedalom

Sa polugom

BioClip / Sakupljanje

BioClip / Sakupljanje

BioClip / Sakupljanje

Sakupljanje

Sakupljanje

107

97

97

77

77

70

107

107

131

131

38 – 102

26 – 102

26 – 102

20 – 80

20 – 80

Kovana

Kovana

Kovana

Kovana

Kovana

4

2

2

Električni

Električni

Ručni

Električni

Ručni

320

220

220

200

200

Visoko

Visoko

Srednja

Srednja

Srednja

15 5 6-6

15 5 6-6

15 5 6-6

13 5 5-6

13 5 5-6

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

18 5 9,5-8

16 5 6,5-8

16 5 6,5-8

• ( • )

• ( • )

• ( • )

― ( • )

― ( • )

TR AKTORSKE KOSAČICE

121


Brzo i efikasno košenje travnjaka sa savršenim rezultatima. Kosačica sa obrtanjem u mestu omogućava brze rezultate na velikim travnjacima. Izvanredna pokretljivost, precizno košenje i neverovatno veliki kapacitet daje vam mašinu bez ograničenja za košenje. Sistem za upravljanje sa obrtanjem u mestu omogućava da se kosačica okrene oko svoje ose, ne ostavljajući nepokošeni krug. Imate totalnu kontrolu nad travnjakom, bez obzira koje je veličine.

122

KOSAČICE SA OBRTANJEM U MESTU


KOSAČICE SA OBRTANJEM U MESTU

123


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU KOSAČICA SA OBRTANJEM U MESTU Merač radnih sati sa podsetnikom za servisiranje Dodatak za sakupljanje

Električno uključivanje noževa Sistem za upravljanje sa obrtanjem u mestu

BEZ NEPOKOŠENIH KRUGOVA Upravljački sistem za obrtanje u mestu nudi poseban, hidraulični pogon točkova, što daje precizno manevrisanje i omogućava da se kosačica okreće oko svoje ose, ne ostavljajući nepokošene krugove.

EFIKASNO KOŠENJE Efikasne rezne glave u kombinaciji sa izvrsnom upravljivošću znači neuporedivo brzo i lako košenje.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela.Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

124

KOSAČICE SA OBRTANJEM U MESTU

LAKO DOSTUPNE SERVISNE TAČKE Održavanje ulja i filtera, podešavanje komponenti hidrauličnog pogonskog sistema / električni sistem i akumulator su lako dostupni, tako da se možete brzo vratiti na produktivni rad.


Nasloni za ruke Podizač rezne glave sa pedalom

Izdržljivi ram

Industrijski izdržljiva glava Komercijalan pogonski sistem

Industrijski prednji držači za točkove

IZDRŽLJIVI RAM I DRŽAČI TOČKOVA Robusni ram i držači točkova obezbeđuju izdržljivost i smanjeno savijanje šasije.

UDOBNO RUKOVANJE Ergonomski položaj vozača sa odličnim pregledom radnog područja. Sve kontrole su lako dostupne za operatora.

ELEKTRIČNO UKLJUČIVANJE NOŽEVA Povezujte noževe jednostavno zahvaljujući praktičnom električnom prekidaču na kontrolnoj tabli.

KOSAČICE SA OBRTANJEM U MESTU

125


Vozajte se po vrtu sa lakoćom i preciznošću.

OBRTANJE U MESTU Omogućava

kosačici da se okreće oko svoje ose, ne ostavljajući nepokošena područja.

Kosačice bez ograničenja košenja. Sistem za upravljanje sa obrtanjem u mestu omogućava da se kosačica okreće oko svoje ose ne ostavljajući nepokošene površine, a široka rezna glava optimizuje njenu produktivnost. Ove mašine su savršene za vlasnike kuća i imanja koji imaju velike travnjake za održavanje, i koji traže udobnost i performanse sa brzom mašinom. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 128.

DODATAK ZA SAKUPLJANJE

Kosačice sa okretanjem u mestu i bočnim izbacivanjem se mogu opremiti sistemima za sakupljanje za uredne rezultate košenja.

126

KOSAČICE SA OBRTANJEM U MESTU


HUSQVARNA MZ 28T Briggs & Stratton, Endurance Series V-Twin, 15,7 kW @ 2950 o/m. Širina košenja 132 cm.

HUSQVARNA EZ 24T Briggs & Stratton, Endurance Series V-Twin, 11,9 kW @ 2450 o/m. Širina košenja 122 cm.

HUSQVARNA RZ 19 Briggs & Stratton, Endurance Series, 9,6 kW @ 2600 o/m. Širina košenja 107 cm.

KOSAČICE SA OBRTANJEM U MESTU

127


VODIČ ZA PROIZVODE – KOSAČICE SA OBRTANJEM U MESTU

MZ 28T

EZ 24T

RZ 19

TABELA PREPORUKA Male bašte Male / srednje bašte

Srednje / velike bašte

●●

●●●

Velike bašte / Velika imanja

●●●

●●●

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Proizvođač motora Oznaka motora Nominalna snaga pri o/m, kW Tip podmazivanja motora Zapremina rezervoara za gorivo, l

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Endurance Series V-Twin

Endurance Series V-Twin

Endurance Series

15,7 @ 2950

11,9 @ 2450

9,6 @ 2600

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

Potpuni pritisak

19

13,2

11,4

Vrsta prenosa

Hidrostatički

Hidrostatički

Hidrostatički

Proizvođač menjača

Hydro-Gear

Hydro-Gear

Hydro-Gear

Model menjača

ZT 3400

ZT 2800

EZT

Brzina napred, min – maks, km / h

0 – 16,1

0 – 10,5

0 – 10,4

Brzina nazad, min – maks, km / h Metod košenja Širina košenja, cm Visina košenja, min – maks, mm Tip rezne glave Mehanizam za podizanje rezne glave Uključivanje noževa Visina naslona sedišta

0 – 8

0 – 5,6

0 – 5,6

Bočno pražnjenje

BioClip / Zadnje pražnjenje

Bočno pražnjenje

132

122

107

38 – 114

38 – 114

38 – 102

Sklopljena

Kovana

Kovana

Ručni, sa nožnim aktiviranjem

Ručni, sa ručnim aktiviranjem

Ručni, sa ručnim aktiviranjem

Električno kvačilo

Električno kvačilo

Ručni

Visoko

Visoko

Srednja

Dimenzije guma, prednje, inči

13 5 6,5-6

11 5 5-5

11 5 4-5

Dimenzije guma, zadnje, inči

23 5 10,5-10

20 5 8-8

18 5 7,5-8

260,8

215,5

195

Komercijalan pogonski sistem

Izdržljivi ram

Nasloni za ruke

Pedala za podizanje rezne glave

Merač radnih sati sa podsetnikom za servisiranje

Komplet / Poklopac BioClip

Sakupljač

Težina, kg KARAKTERISTIKE

DOSTUPNI SISTEMI KOŠENJA

= Dostupno  ― = Nedostupno  NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006 / 42 / EC) koja je stupila na snagu 1. januara 2010, zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW).Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dani model izmereno prema standardu SAE J 1349 / ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti.Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova okoline i drugih varijabli.  Opis tehničkih rešenja pogledajte na str. 230.

128


Sistem za sakupljanje sa tri korpe za MZ 28T ima izdržljive najlonske vreće sa lakim kačenjem ventilatora i sakupljača. Konstrukcija kućišta i ventilatora je otporna na udarce, smanjuje težinu i povećava protok vazduha. Konstrukcija ravnog rotora omogućava maksimalnu brzinu vazduha i efikasnost. Zapremina sakupljača, 317 litara.

129


Prvoklasno košenje iz prvoklasnog asortimana. Sve naše kosačice za travu su efikasne i pružaju odličnu ergonomiju. Zato, ako odaberete model sa jednom ili više brzina, možete očekivati kosačicu koja je robusna, pouzdana i daje prvoklasne rezultate. Svi modeli imaju pouzdane motore sa visokim specifikacijama koji se lako startuju, kao i nerđajuće rezne glave, što garantuje prvoklasne rezultate košenja.

130

KOSAČICE Z A TR AVU


KOSAČICE Z A TR AVU

131


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU KOSAČICA ZA TRAVU TwinControl™ Ergonomska ručka Kvačilo za blokiranje noževa Podešavanje visine ručke bez koraka Centralno podešavanje visine košenja sa indikatorom Briggs & Stratton 750-series Priključak za crevo za vodu

Sistem košenja 3-u-1 Tvrda vrećica sa otvorima nadole Napredna tehnologija protoka (AFT) Točkovi sa duplim kugličnim ležajevima

Robusna jednodelna pocinkovana rezna glava

Branik od nerđajućeg čelika

OPTIMALNI PROTOK

OTPORNE NA KOROZIJU

SISTEM KOŠENJA 3-U-1

AFT (Napredna tehnologija protoka) će vam dati prvoklasne rezultate. Rezna glava, noževi i cev proizvode optimalni protok vazduha. To podrazumeva prvoklasne rezultate kod svih načina košenja.

Jednodelna rezna glava je pocinkovana elektrolizom, što daje veliku krutost u košenju i trajnost. Isto tako je obložena prahom, za bolju otpornost na koroziju i duži radni vek.

Izaberite način košenja koji najbolje odgovara vama i potrebama vaše bašte. Sakupljanje za uredan travnjak, BioClip (malčiranje) za đubrenje travnjaka ili izbacivanje za ređe košene površine.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

132

KOSAČICE Z A TR AVU


Anti-vibraciona ručka Preklopiva ručka Centralno podešavanje visine košenja opružnim mehanizmom

Moćni motor Honda GCV

Sistem košenja BioClip

Pogon na prednje točkove

Aluminijumske felne

Gumene gume

Izdržljiva aluminijumska šasija

Točkovi sa duplim kugličnim ležajevima

TWINCONTROL™

SAKRIVENI KABLOVI

Kontrola brzine sa dve ruke omogućava rad najprikladnijom brzinom, zavisno od površine i okoline.

Kablovi su sakriveni u cevima ručki, što odstranjuje rizik da se zapetljaju u ogradi ili da se oštete kada se ručka preklopi.

CENTRALNO PODEŠAVANJE VISINE KOŠENJA Lako dostupna i ergonomski konstruisana ručka kontroliše visinu cele rezne glave umesto pojedinačnih ručki za svaku osovinu ili točak. To će vam učiniti rad udobnijim.

KOSAČICE Z A TR AVU

133


Dugi radni vek i malo vibracija.

JEDNODELNA ALUMINIJUMSKA REZNA GLAVA

Rezne glave su izlivene u jednom komadu od aluminijuma, za optimalno obrtanje, krutost i radni vek.

Dugotrajne kosačice za travu za čestu upotrebu. Robusne kosačice za travu sa povećanom trajnošću, napravljene za čestu upotrebu. Kompaktna konstrukcija im daje odličnu upravljivost, a ručke sa ublaženim vibracijama čine rad ergonomičnim. Jednostavan pogon na prednje točkove kome nije potrebno održavanje, olakšava upravljanje kosačicama.

ANTI-VIBRACIONE RUČKE

Stranično podesiva ručka sa sofisticiranim anti-vibracionim sistemom olakšava rad duž kućnih zidova i živih ograda.

134

KOSAČICE Z A TR AVU

Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 144 –145.


HUSQVARNA M 53S Pro Honda GCV160, 2,9 kW pri 3000 o/m, BioClip, širina košenja 53 cm, visina košenja 27 – 65 mm. Samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA M 48 Pro Honda GCV160, 2,9 kW pri 3000 o/m, BioClip, širina košenja 48 cm, visina košenja 27 – 65 mm. Guranje.

Novo!

HUSQVARNA WB 53S e Honda GCV160, 2,9 kW pri 3000 o/m, BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 27 – 65 mm. Samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA WB 48S e Honda GCV160, 2,8 kW pri 2900 o/m, BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 30 – 60 mm. Samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA WB 48S Honda GCV135, 2,1 kW pri 2900 o/m, BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 30 – 60 mm. Samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA WC 48S e Briggs & Stratton 850 Series, 3,1 kW pri 2800 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 55 mm. Samohodna, jedna brzina.

KOSAČICE Z A TR AVU

135


Udobna vožnja.

TWINCONTROL™ Podesite brzinu

kretanja prema svojim potrebama i stanju travnjaka.

LAKO PODEŠAVANJE VISINE

Maksimalna udobnost zahvaljujući jedinstvenoj konstrukciji ručke koja vam dozvoljava lako podešavanje visine ručke.

136

KOSAČICE Z A TR AVU

Vrhunske i moderne kosačice za travu za zahtevne kućevlasnike. Ovaj asortiman kosačica za travu garantuje najbolju ergonomiju, izdržljivost, performanse i lakoću upotrebe. Zahvaljujući sistemima košenja 3-u-1 ili 2-u-1, one su veoma raznovrsne i omogućavaju vam puno stvari kada kosite travnjak. Moćan motor i veliki broj ergonomskih karakteristika čine vaš rad lakim i udobnim.   Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 144 –145.


HUSQVARNA LC 53B e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 25 – 75 mm. AFT, BBC i TwinControl™.

HUSQVARNA LC 53E e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW @ 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 25 – 75 mm. AFT, električno paljenje i TwinControl™.

HUSQVARNA LC 53 e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 25 – 75 mm. AFT i TwinControl™.

HUSQVARNA LC 48B e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 75 mm. AFT, BBC i TwinControl™.

HUSQVARNA LC 48 e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 75 mm. AFT i TwinControl™.

HUSQVARNA LB 48 e Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW @ 2900 o/m, BioClip / Bočno izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 75 mm. TwinControl™.

KOSAČICE Z A TR AVU

137


Funkcije za efikasno košenje.

ADVANCED FLOW TECHNO­LOGY

Jedinstvena tehnologija poboljšava protok vazduha, što sakupljaču daje optimalni stepen punjenja.

SISTEM 3-U-1 Izaberite sistem košenja

koji vam najviše odgovara; sakupljanje za uredan travnjak, BioClip za đubrenje travnjaka i pražnjenje za ređe košena područja.

138

KOSAČICE Z A TR AVU

Impresivne kosačice za travu sa izuzetnim kapacitetom. Vrhunska i moderna konstrukcija i snažan pogon čine ove kosačice pouzdanim i efikasnim. Napredna tehnologija protoka pomaže da se sakupljač puni optimalno, što znači da se ređe prazni. Ovo su mašine velikog kapaciteta na koje možete da se oslonite i koje vam pomažu da postignete prvoklasne rezultate. Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 146 –147.


HUSQVARNA LC 48VE Briggs & Stratton 675 Series, 2,4 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 75 mm. AFT, električno paljenje. Samohodna, promenjiva brzina i električno paljenje.

HUSQVARNA LC 48V Briggs & Stratton 650 Series, 2,4 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 75 mm. Samohodna, promenjiva brzina.

HUSQVARNA LC 48 Briggs & Stratton 650 Series, 2,4 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 75 mm. Guranje.

HUSQVARNA LB 48V Briggs & Stratton 650 Series, 2,4 kW pri 2900 o/m, BioClip / Bočno izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 75 mm. Samohodna, promenjiva brzina.

Budite dobri prema svom travnjaku. HUSQVARNA LB 48 Briggs & Stratton 650 Series, 2,4 kW pri 2900 o/m, BioClip / Bočno izbacivanje, širina košenja 48 cm, visina košenja 25 – 75 mm. Guranje.

Sa sistemom BioClip trava se reže na sitne komadiće koji se vraćaju na travnjak kao đubrivo, što povećava otpornost travnjaka na sušu. BioClip je pogodan za površine koje se često kose.

KOSAČICE Z A TR AVU

139


Pouzdane mašine.

IZDRŽLJIVOST Pouzdani motori

visokih specifikacija garantuju vrhunske performanse kao i dug radni vek.

ROBUSNE Snažne livene aluminijumske šasije daju veću snagu i duži radni vek.

140

KOSAČICE Z A TR AVU

Kosačice pogodne za svaki travnjak. Ovaj asortiman kosačica za travu je pogodan i za male i za velike, i za ravne i za neravne travnjake. Motor vam daje snagu koja vam je potrebna, a promenjiva brzina vožnje vam daje kontrolu kretanja. Svi modeli imaju praktično centralno podešavanje visine košenja i prik­ ljučak za crevo za lako čišćenje, kao i podešavanje visine ručki za optimalnu ergonomiju.   Kompletni vodič za proizvode vidite na str. 146 –147.


HUSQVARNA R 153SV Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 30 – 87 mm. Samohodna, promenjiva brzina.

HUSQVARNA R 153S Briggs & Stratton 675 Series, 2,4 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 30 – 87 mm. Samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA R 150SV Briggs & Stratton 750 Series, 2,7 kW pri 2800 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 50 cm, visina košenja 28 – 75 mm. Samohodna, promenjiva brzina.

HUSQVARNA R 150S Briggs & Stratton 675 Series, 2,4 kW pri 2900 o/m, Sakupljanje / BioClip / Zadnje izbacivanje, širina košenja 50 cm, visina košenja 28 – 75 mm. Samohodna, jedna brzina.

HUSQVARNA R 152SV Briggs & Stratton 750 Series, 2,8 kW pri 2950 o/m, Sakupljanje / BioClip / Bočno izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 33 – 108 mm. Samohodna, promenjiva brzina.

HUSQVARNA R 152SVH Honda GCV160, 3,3 kW pri 2950 o/m, Sakupljanje / BioClip / Bočno izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 33 – 108 mm. Samohodna, promenjiva brzina.

Prednosti sakupljanja. Kada se trava sakuplja, dobijate čisto košenje. Rizik od širenja korova je manji, a sakupljena trava se lako prazni u komposter. Možete da sakupljate i lišće i grančice.

HUSQVARNA R 152SV Swivel Briggs & Stratton 750 Series, 2,8 kW pri 2950 o/m, Sakupljanje / BioClip / Bočno izbacivanje, širina košenja 53 cm, visina košenja 31 – 106 mm. Samohodna, promenjiva brzina.

KOSAČICE Z A TR AVU

141


Jednostavnost koja je dobra i za vas, i za vašu okolinu.

EKOLOŠKI Ručne kosačice su optimalan izbor za okolinu. I moći ćete da razvijate mišiće.

NIZAK NIVO BUKE Ručne kosačice su krajnje tihe – idealne ako živite u naseljenoj oblasti.

142

KOSAČICE Z A TR AVU

Manje težine, manje buke i odlična upravljivost. Lebdeća kosačica sa pouzdanim motorom za teške situacije i asortiman ručnih kosačica – sve će vam dati rezultate za koje su namenjene. Ručne kosačice oštrim cilindričnim noževima daju odlične rezultate košenja i najzdraviji su izbor za vaš travnjak. Lebdeća kosačica lebdi na vazdušnom jastuku, teži oko 15 kg i vrlo je efikasna na neravnim travnjacima i nagibima do 45°. Ručni modeli su lagani, laki za guranje i daju izvanredne rezultate košenja. Svi ručni modeli su opremljeni posebno ojačanim koturom i držačem noževa.


HUSQVARNA GX 560 Honda GCV160, 3 kW pri 3150 o/m, 163 cm³, 15 kg, radni ugao 45°, širina košenja 50,5 cm, visina košenja 10–30 mm i rezna glava od plastike ABS.

HUSQVARNA 540 Širina košenja 40 cm, visina košenja 12–38 mm, koraci visine košenja 4, 9,1 kg. Sakupljač dostupan kao dodatak.

HUSQVARNA 64 Širina košenja 40 cm, visina košenja 12–55 mm, koraci visine košenja beskrajni, 8,7 kg. Sakupljač dostupan kao dodatak.

HUSQVARNA 54 Širina košenja 40 cm, visina košenja 12–38 mm, koraci visine košenja 4, 8,6 kg. Sakupljač dostupan kao dodatak.

Teško ćete naći kosačice za travu kojima se lakše rukuje. Počinjemo sa lebdećim modelom. To je kosačica koja lebdi na vazdušnom jastuku, što je čini veoma lakom za manevrisanje. Kosi u svim pravcima i teži samo 15 kg. Ručni modeli su isto lagani i, samim tim, veoma jednostavni za korišćenje. I ne treba vam gorivo ili ulje, što još više olakšava rad.

KOSAČICE Z A TR AVU

143


VODIČ ZA PROIZVODE – KOSAČICE ZA TRAVU

M 53S Pro

M 48 Pro

WB 53S e

●●●

●●●

●●●

WB 48S e

WB 48S

●●●

●●●

TABELA PREPORUKA Profesionalna – za komercijalnu upotrebu Performanse – za zahtevne korisnike Funkcija – za efikasnu redovnu negu TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Proizvođač motora Oznaka motora Radna zapremina cilindra, cm³

Honda

Honda

Honda

Honda

Honda

GCV160

GCV160

GCV160

GCV160

GCV135

163

163

163

163

135

2,9 @ 3000

2,9 @ 3000

2,9 @ 3000

2,8 @ 2900

2,1 @ 2900

0,93 Samohodna, jedna brzina Prednji

0,93 Gurajuća ―

0,93 Samohodna, jedna brzina Prednji

0,93 Samohodna, jedna brzina Prednji

0,9 Samohodna, jedna brzina Prednji

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

203,2 / 203,2

Brzina, km / h

4,0

4,0

5,0

5,0

Nivo buke, dB(A)

97

95

97

90

90

Aluminijum

Aluminijum

Aluminijum

BioClip

BioClip

BioClip

53

48

53

Aluminijum BioClip / Zadnje izbacivanje 48

Aluminijum BioClip / Zadnje izbacivanje 48

27 – 65

27 – 65

27 – 65

30 – 60

30 – 60

5 Centralno, sa opružnim mehanizmom

5 Centralno, sa opružnim mehanizmom

5 Centralno, sa opružnim mehanizmom

6

6

Centralno

Centralno

Nominalna snaga pri definisanim o/min, kW Zapremina rezervoara za gorivo, l Pogonski sistem Pogonski točkovi Dimenzije točkova, prednji /zadnji, mm

Materijal rezne glave Metodi košenja Širina košenja, cm Visina košenja, min – maks, mm Nivoi visine košenja Podešavanje visine košenja Tip sakupljača

Zapremina sakupljača, l

Tip ručki

Antivibracione

Antivibracione

Antivibracione

Antivibracione

Ergonomske

Težina, kg

35,5

30,3

36,7

32,5

31

AFT (Advanced Flow Technology)

Pokazatelj visine košenja

• •

KARAKTERISTIKE

Centralno podešavanje visine košenja

Bočno podesiva ručka

Podešavanje visine ručki

Antivibracione ručke

Sklopiva ručka Sakriveni kablovi

Električno startovanje

Kočnica noža (BBC)

Aluminijum

Aluminijum

Aluminijum

Čelik

Čelik

Gume sa duplim šarama i gumenim prstenom

Branik od nerđajućeg čelika

Priključak za crevo za vodu

Točkovi sa duplim kugličnim ležajevima Felne, materijal

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno  NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC) koja je stupila na snagu 1. januara 2010. zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenom broju obrtaja) prosečno proizvedenog motora za dati model mereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da odstupaju od ove vrednosti. Stvarna izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova okoline i drugih činilaca.  Opis tehničkih karakteristika pogledajte na str. 230.

144

KOSAČICE Z A TR AVU


WC 48S e

LC 53B e

LC 53E e

LC 53 e

LC 48B e

LC 48 e

LB 48 e

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

850 Series

750 Series

750 Series

750 Series

750 Series

750 Series

750 Series

190

161

161

161

161

161

161

3,1 @ 2800

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

2,7 @ 2900

1,0 Samohodna, jedna brzina Prednji

1,0

1,0

1,0

1,0

1,0

1,0

TwinControl™

TwinControl™

TwinControl™

TwinControl™

TwinControl™

TwinControl™

Zadnji

Zadnji

Zadnji

Zadnji

Zadnji

Zadnji

203,2 / 203,2

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

5,0

5,4

5,4

5,4

5,4

5,4

5,4

92

98

98

98

96

96

96

Aluminijum Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje 48

Pocinkovani čelik Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje 53

Pocinkovani čelik Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje 53

Pocinkovani čelik Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje 53

Pocinkovani čelik Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje 48

Pocinkovani čelik Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje 48

Pocinkovani čelik BioClip / Bočno izbacivanje 48

25 – 55

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

6

5

5

5

5

5

5

Centralno

Ergo central

Ergo central

Ergo central

Ergo central

Ergo central

Ergo central

Meka vrećica sa otvorima nadole 65

Tvrda vrećica sa otvorima nadole 60

Tvrda vrećica sa otvorima nadole 60

Tvrda vrećica sa otvorima nadole 60

Tvrda vrećica sa otvorima nadole 60

Tvrda vrećica sa otvorima nadole 60

Antivibracione

Ergonomske

Ergonomske

Ergonomske

Ergonomske

Ergonomske

Ergonomske

44

44,5

45,5

43,5

43,5

42

38

• • •

• • • • • • Podešavanje bez koraka Podešavanje bez koraka Podešavanje bez koraka Podešavanje bez koraka Podešavanje bez koraka Podešavanje bez koraka i sa lakim pristupom i sa lakim pristupom i sa lakim pristupom i sa lakim pristupom i sa lakim pristupom i sa lakim pristupom ― ― ― ― ― ―

Čelik

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

KOSAČICE Z A TR AVU

145


VODIČ ZA PROIZVODE – KOSAČICE ZA TRAVU

LC 48VE

LC 48V

LC 48

LB 48V

LB 48

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

675 Series

650 Series

650 Series

650 Series

650 Series

190

190

190

190

190

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

2,4 @ 2900

1,0 Samohodna, promenjiva brzina Zadnji

1,2 Samohodna, promenjiva brzina Zadnji

1,2 Gurajuća

Gurajuća

1,2 Samohodna, promenjiva brzina Zadnji

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

210 / 210

Brzina, km / h

5,4

5,4

5,4

Nivo buke, dB(A)

96

96

96

93

93

Pocinkovani čelik Sakupljanje /  BioClip /  Zadnje izbacivanje 48

Pocinkovani čelik Sakupljanje /  BioClip /  Zadnje izbacivanje 48

Pocinkovani čelik Sakupljanje /  BioClip /  Zadnje izbacivanje 48

Pocinkovani čelik

Pocinkovani čelik

BioClip / Bočno izbacivanje

BioClip / Bočno izbacivanje

48

48

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

25 – 75

TABELA PREPORUKA Profesionalna – za komercijalnu upotrebu Performanse – za zahtevne korisnike Funkcija – za efikasnu redovnu negu TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Proizvođač motora Oznaka motora Radna zapremina cilindra, cm³ Nominalna snaga pri definisanim o / min, kW Zapremina rezervoara za gorivo, l Pogonski sistem Pogonski točkovi Dimenzije točkova, prednji /zadnji, mm

Materijal rezne glave Metodi košenja Širina košenja, cm Visina košenja, min – maks, mm Nivoi visine košenja

1,2

5

5

5

5

5

Centralno Tvrda vrećica sa otvorima nadole 60

Centralno Tvrda vrećica sa otvorima nadole 60

Centralno Tvrda vrećica sa otvorima nadole 60

Centralno

Centralno

Tip ručki

Comfort

Comfort

Comfort

Comfort

Comfort

Težina, kg

43

38

37

34

33

AFT (Advanced Flow Technology)

Pokazatelj visine košenja

Udobna ručka

• Brzo postavljanje (2 koraka) •

• Brzo postavljanje (2 koraka) •

• Brzo postavljanje (2 koraka) •

• Brzo postavljanje (2 koraka) •

• Brzo postavljanje (2 koraka) •

Sklopiva ručka

Električno startovanje

Podešavanje visine košenja Tip sakupljača Zapremina sakupljača, l

KARAKTERISTIKE

Centralno podešavanje visine košenja Podešavanje visine ručki

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

Gume sa duplim šarama i gumenim prstenom

Branik od nerđajućeg čelika

Priključak za crevo za vodu

Točkovi sa duplim kugličnim ležajevima Felne, materijal

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno  NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC) koja je stupila na snagu 1. januara 2010. zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenom broju obrtaja) prosečno proizvedenog motora za dati model mereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da odstupaju od ove vrednosti. Stvarna izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova okoline i drugih činilaca.  Opis tehničkih karakteristika pogledajte na str. 230.

146

KOSAČICE Z A TR AVU


R 153SV

R 153S

R 150SV

R 150S

R 152SV

R 152SVH

R 152SV Swivel

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Honda

Briggs & Stratton

750 Series

675 Series

750 Series

675 Series

750 Series

GCV160

750 Series

161

190

161

190

161

163

161

2,7 @ 2900

2,4 @ 2900

2,7 @ 2800

2,4 @ 2900

2,8 @ 2950

3,3 @ 2950

2,8 @ 2950

1,0 Samohodna, promenjiva brzina Zadnji

1,0 Samohodna, jedna brzina Zadnji

1,0 Samohodna, promenjiva brzina Zadnji

1,0 Samohodna, jedna brzina Zadnji

190 / 210

190 / 210

190 / 210

190 / 210

230 / 230

230 / 230

230 / 230

4,5

4,0

4,5

4,0

5,0

5,0

5,0

97

97

97

97

98

98

98

Aluminijum

Aluminijum

Aluminijum

Aluminijum

Čelik

Čelik

Čelik

Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje

Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje

Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje

Sakupljanje / BioClip /  Zadnje izbacivanje

Sakupljanje / BioClip /  Bočno izbacivanje

Sakupljanje / BioClip /  Bočno izbacivanje

Sakupljanje / BioClip /  Bočno izbacivanje

1,0 0,93 1,0 Samohodna, promenjiva Samohodna, promenjiva Samohodna, promenjiva brzina brzina brzina Zadnji Zadnji Zadnji

53

53

50

50

53

53

53

30 – 87

30 – 87

28 – 75

28 – 75

33 – 108

33 – 108

31 – 106

6

6

6

6

7

7

7

Centralno

Centralno

U dve tačke

U dve tačke

U dve tačke

Meka vrećica

Meka vrećica

Centralno Meka vrećica sa tvrdim poklopcem 60

Meka vrećica

Meka vrećica

Meka vrećica

60

60

Centralno Meka vrećica sa tvrdim poklopcem 60

75

75

75

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

Ergonomski

43,8

43,5

41,6

41,7

45,4

44,9

50,8

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

Plastike

KOSAČICE Z A TR AVU

147


Nikada lakše do odličnog travnjaka. Dajte svom travnjaku najbolji poklon koji može dobiti. Često košenje robotskom kosačicom će pružiti vašem travnjaku najbolji mogući tretman, a vi ćete dobiti više slobodnog vremena. Zavisno od vaših zahteva i veličine vašeg travnjaka, pomoći ćemo vam da nađete robotsku kosačicu koja odgovara vašim potrebama i željama.

148

ROBOTSKE KOSAČICE


ROBOTSKE KOSAČICE

149


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU ROBOTSKIH KOSAČICA

Automatsko punjenje

Lako podešavanje visine Informacioni ekran Zaključavanje PIN-kodom Merač vremena

Otporna na sve vremenske uslove Alarm protiv krađe Tiho košenje

Moćna litijum-jonska baterija

3 pokretna oštra noža

Senzori za podizanje i navaljivanje

NIZAK NIVO BUKE

NEMA IZDUVNIH GASOVA

AUTOMATSKO PUNJENJE

Robotska kosačica radi na bateriju i vrlo je tiha. Lako može da radi u bašti a da je vaše komšije i ne primete.

Robotska kosačica ne proizvodi štetne izduvne gasove, što je čini kranje ekološkom i savršenom za svakoga ko živi u naseljenoj oblasti.

Robot zna kada mu je potrebno punjenje. Kada se to desi, automatski se vraća u stanicu za punjenje.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

150

ROBOTSKE KOSAČICE


Daljinsko upravljanje preko GPS-a

Moćna litijum-jonska baterija Merač vremena

Informacioni ekran

Lako podešavanje visine

Zaključavanje PIN-kodom.

Ultrazvučni senzori

Alarm protiv krađe

Otporna na sve vremenske uslove

Tiho košenje

Automatsko punjenje 5 pokretnih oštrih noževa

ZAŠTITA OD KRAĐE

ULTRAZVUČNI SENZOR

Robotska kosačica Automower® je opremljena pažljivim sistemom za zaštitu od krađe koji povećava zaštitu kosačice.

Ugrađeni senzori koji koriste ultrazvučnu tehnologiju pomažu kosačici da prilagodi brzinu zavisno od okoline i izbegavaju jake sudare.

Senzori za podizanje i navaljivanje

DALJINSKO UPRAVLJANJE PREKO GPS-A Ako nešto nepredvidivo poremeti rad, ova funkcija omogućava da vaša robotska kosačica pošalje tekst poruku na prethodno programirani broj mobilnog telefona sa GPS položajem i objašnjenjem šta se desilo.

ROBOTSKE KOSAČICE

151


Na dodir tastera radi 24 sata dnevno.

KONTROLNA PLOČA ZA PODEŠAVANJE Sa pločom za podeša-

vanje, robotska kosačica može da se personalizuje da odgovara određenim baštama i željama.

PROGRAMIRANJE Vi odlučujete da li

želite da robotska kosačica kosi travnjak tokom celog dana 7 dana u nedelji.

152

ROBOTSKE KOSAČICE

Košenje bez napora za travnjake svih veličina. Savršen travnjak, bez mahovine, je travnjak koji se kosi često. Robotska kosačica kosi automatski tokom celog dana i po svakom vremenu bez nadzora. Može da radi na neravnim terenima i na nagibima do 35 %. Kada dođe do prepreke, jednostavno stane i promeni smer.   U stvari, njen jedinstveni sistem košenja čini ove robotske kosačice krajnje efikasnim u svim uslovima – a često košenje znači bolje đubrenje. Asortiman zadovoljava potrebe za sve veličine travnjaka sa modelima na baterijski pogon i sa jednim solarnim hibridom.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 156 – 157.


Novo!

HUSQVARNA 265 ACX Radna površina do 6000 m², 5 pokretnih oštrih sečiva, visina košenja 20 – 60 mm. Funkcija za merenje vremena, zaključavanje PIN-kodom, ultrazvučni senzor i daljinski modul GPS.

HUSQVARNA 230 ACX Radna površina do 3000 m², 3 pokretna oštra sečiva, visina košenja 20–60 mm. Funkcija za merenje vremena i zaključavanje PIN-kodom.

HUSQVARNA SOLAR HYBRID Radna površina do 2200 m², 3 pokretna oštra sečiva, visina košenja 20–60 mm. Funkcija za merenje vremena, zaključavanje PIN-kodom i daljinski modul GPS.

HUSQVARNA 220 AC Radna površina do 1800 m², 3 pokretna oštra sečiva, visina košenja 20–60 mm. Funkcija za merenje vremena i zaključavanje PIN-kodom.

Imajte kontrolu sa MY Automower ® iPhone aplikacijom. HUSQVARNA 305 Radna površina do 500 m², 3 pokretna oštra sečiva, visina košenja 20–50 mm. Funkcija za merenje vremena i zaključavanje PIN-kodom. Dostupna u granitno sivoj ili polarno beloj boji.

Sa tehnologijom GPS možete da komunicirate sa svojom robotskom kosačicom preko mobilnog telefona. Možete je pokrenuti, zaustaviti, čak i pratiti sa bilo kog mesta na svetu. Nikada nije bilo lakše kositi travnjak.

ROBOTSKE KOSAČICE

153


Radi po svim vremenskim uslovima i puni se kada je potrebno.

NISU POTREBNI SLOBODNI DANI

Robotska kosačica Automower® je konstruisana da bude na dužnosti tokom celog dana, 7 dana u nedelji i ne traži odmor.

Inteligentna oprema još više olakšava košenje vašeg travnjaka. Vaša robotska kosačica Automower® je skoro spremna da radi kada je uzmete. Treba samo da napravite nekoliko malih ličnih podešavanja. Naš asortiman pametnih dodataka olakšava pripreme i čini korišćenje robotske kosačice zabavnim. Informacije o dostupnosti opreme za svaki model vidite na str. 156.

AUTOMATSKO PUNJENJE Kada robotska kosačica treba da se napuni, automatski se vraća u stanicu za punjenje.

154

ROBOTSKE KOSAČICE


IZBOR BOJA ZA AUTOMOWER ® Osim originalnog dizajna, sada možete birati između različitih boja kada kupujete novu Husqvarna robotsku kosačicu – jedinstvenu baterijsku inovaciju koja kosi travnjak sasvim sama, a vi ste slobodni da radite nešto drugo. Odaberite omiljenu od ponuđenih boja – narandžasta, plava, bela ili smeđa.

KUĆIŠTE Štiti stanicu za punjenje i robotsku kosačicu od izloženosti suncu i kiši.

DRŽAČ ZA ZID Jednostavno čuvanje na zidu kada se ne koristi ili zimi.

UREĐAJ ZA KOMUNIKACIJU GPS-OM GPS lokator za krađu. Izveštaji preko SMS-a. Promene u podešavanu se mogu vršiti i daljinski, kao i podnošenje momentalnog stanja rada.

SLANJE SMS-A Ako nešto nepredvidivo poremeti rad, ova funkcija omogućava da robotska kosačica pošalje SMS na prethodno programirani broj mobilnog telefona.

KOMPLET TOČKOVA ZA NAGIBE Povećavaju pritisak prednjih točkova o tlo kako bi se podoljšala stabilnost kada se kosi uzbrdo.

POJAČIVAČ SIGNALA Povećava jačinu signala na dovoljni nivo kod instalacija sa dugačkom ogradnom žicom.

MEKA TORBA ZA NOŠENJE Specijalna torba za nošenje olakšava premeštanje robotske kosačice između travnjaka.

KOMPLET ČETKI ZA TOČKOVE Održava pogonske točkove čistim kako bi se održalo dobro prijanjanje.

GENERATOR ZA SEKUNDARNO KOLO Napaja signal druge ogradne petlje. Za bašte gde su potrebne sekundarne petlje.

ROBOTSKE KOSAČICE

155


VODIČ ZA PROIZVODE – ROBOTSKE KOSAČICE

265 ACX

230 ACX

SOLAR HYBRID

220 AC

305

6000 +/ – 20 %

3000 +/ – 20 %

2200 +/ – 20 %

1800 +/ – 20 %

500 +/ – 20 %

230

125

90

75

30

Neredovni

Neredovni

Neredovni

Neredovni

Neredovni

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Radna površina, m≤ Kapacitet površine na sat, m≤ Navigacijski sistem Jačina napajanja, A

8

4

2,1

1,75

1

Sistem napajanja

Automatski 5 stožerna žiletska sečiva Četvorostruki Motor na jednosmernu struju bez četkica Litijum-jonska

Automatski 3 stožerna žiletska sečiva Četvorostruki Motor na jednosmernu struju bez četkica NiMH

Automatski 3 stožerna žiletska sečiva Četvorostruki Motor na jednosmernu struju bez četkica NiMH

Automatski 3 stožerna žiletska sečiva Trostruki Motor na jednosmernu struju bez četkica NiMH

Automatski 3 stožerna žiletska sečiva Jedan Motor na jednosmernu struju bez četkica Litijum-jonska

Kapacitet baterije, Ah

8,5

4,4

2,2

2,2

1,6

Napon baterije,V

22

18

18

18

18

Potrošnja energije, W

60

42

32

30

20

Sistem košenja Sistem navođenja Tip pogonskog motora Vrsta baterije

Širina košenja, cm

32

22

22

22

17

20 – 60 Izmereno: 64 Garantovano: 69 12,9

20 – 60 Izmereno: 62 Garantovano: 64 10,7

20 – 60 Izmereno: 62 Garantovano: 64 10

20 – 60 Izmereno: 62 Garantovano: 64 9

20 – 50 Izmereno: 64 Garantovano: 66 7

16 tastera LCD-ekran sa menijem za podešavanje Visoki

19 tastera LCD-ekran sa menijem za podešavanje Visoki

16 tastera LCD-ekran sa menijem za podešavanje Visoki

19 tastera LCD-ekran sa menijem za podešavanje Srednji

15 tastera LCD-ekran sa menijem za podešavanje Srednji

Ogradna žica, m

400

250

250

150

Klinovi, komada

400

200

200

200

Dodatni noževi, komada

30

9

9

9

9

Visina košenja, min – maks, mm Nivo buke, dB(A) Težina, kg Tastatura Informacioni ekran Alarm

KARAKTERISTIKE Zaključavanje PIN-kodom

Senzor za podizanje

Senzor za prevrtanje

Ultrazvučni senzor

Daljinsko upravljanje preko GPS-a

DOSTUPNI DODACI Kućište sa metalik bojom

Kućište

― ―

Zidna vešalica

Meka torba za nošenje Uređaj za komunikaciju GPS-om

S

S

Slanje SMS-poruka

Komplet četki za točkove

Komplet točkova za nagibe

Pojačivač signala

Sekundarni generator

= Dostupno  ― = Nedostupno  S = Standardno  NOMINALNA SNAGA Navedena snaga robotskih kosačica pokazuje prosečnu neto izlaznu snagu kod košenja. Kosačice iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti. Stvarna izlazna snaga u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova okoline i drugih činilaca.  Opis tehničkih karakteristika pogledajte na str. 230.

156

ROBOTSKE KOSAČICE


Šta treba uzeti u obzir kada birate između različitih modela Automower ®-a. Složenost radne površine.

Da bismo vam pomogli da izaberete model koji je najbolji za vaš travnjak, sastavili smo spisak nekoliko saveta koje je dobro imati na umu. Možete pogledati i tabelu dole na ovoj stranici.

Ako površina uključuje nekoliko travnjaka povezanih sa više od jednog uskog prolaza (150 – 300 cm), preporučujemo biranje modela sa dve ogradne žice (230 ACX, Solar Hybrid ili 265 ACX).

Veličina radne površine.

Nagibi.

Ako je vaš travnjak veći od 80 % kapaciteta radne površine za određeni model, preporučujemo da odaberete model sa većim kapacitetom da biste obezbedili vrhunsku fleksibilnost.

Ako travnjak sadrži više površina sa nagibom većim od 25 – 30 %, preporučujemo ili 230 ACX, ili 265 ACX, koji su opremljeni moćnijim pogonskim motorima.

Dostupno vreme rada. Kapacitet radne površine u tabeli levo je za kosačicu koja radi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Ako više želite, na primer, da kosačica ne radi noću, treba imati na umu da će se kapacitet površine smanjiti za 33 %.

265 ACX

230 ACX

SOLAR HYBRID

220 AC

305

●●●

TABELA PREPORUKA Mali (≈ 400 m²), otvoreni, ravni sa malo prepreka

●●

●●

●●●

Mali (≈ 400 m²), sa nagibima i preprekama

●●●

●●

Mali – srednji (do 1500 m²), otvoreni, ravni, malo prepreka

●●

●●

●●●

●●●

Mali – srednji (do 1500 m²), sa nagibima i preprekama

●●●

●●●

●●●

Mali – srednji (do 1500 m²), više od jednog uskog prolaza Mali – veliki (do 2500 m²), otvoreni, ravni, malo prepreka

●●

Mali – veliki (do 2500 m²), nagibi i prepreke

●●

Veliki (2500 – 6000 m²), otvoreni ili složeni, sa ili bez nagiba i prepreka

●●●

Veoma veliki (veći od 6000 m²)

 ●●

●●● ●●●  *

 ●●

 *

 ●●

 *

 ●●

 *

 ●●

 *

 ●●

 *

 ●●

 *

* Kada se koriste nekoliko robotskih kosačica Automower®. Pitajte svog prodavca za savet.

Postavite svoje granice i možete ići. ■■Pratite

vodič za postavljanje kablova da biste definisali radnu površinu. ■■Stavite stanicu za punjenje centralno   u okvirima područja za košenje. ■■Odredite visinu košenja i učestalost košenja. ■■Vaša robotska kosačica je spremna   da počne da radi!

Pogledajte Automower® klip i instalirajte ga bez problema. Preuzmite besplatan QR čitač za vaš smartfon i skenirajte kod.

ROBOTSKE KOSAČICE

157


Kompletan asortiman kultivatora sa rešenjima za snagu, raznovrsnost i ergonomičnost. Svi naši kultivatori su projektovani za teške radne uslove i namenjeni dugogodišnjem intenzivnom radu. Udobne ručke i pogodno grupisane komande olakšavaju rad, a sistem za okretanje suprotno od smera kazaljke na satu veoma efikasno drobi zemljište i priprema ga za setvu.

158

KULTIVATORI


KULTIVATORI

159


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU U RAZVOJU KULTIVATORA Dodirne komande Ergonomski upravljač sa mekim rukohvatom Dve brzine za različite površine Menjač za hod unazad Potpuno podesiv upravljač Svetlosni indikator akumulatora Odstranjiv akumulator

Štitnik zubaca

Dvostruki točkovi za transport

NEMA IZDUVNIH GASOVA

POUZDAN PRENOS

ERGONOMSKI UPRAVLJAČ

Model TB 1000 sa punjivim akumulatorom pruža impresivnu snagu, radi tiho i ne ispušta nikakve izduvne gasove.

Odvojivo kućište prenosnog mehanizma sa mazalicom za lako održavanje i model sa ugrađenom izdržljivom vodootpornom zaštitom po potrebi.

Ergonomski konstruisan upravljač sa udobnim mekim rukohvatom i lako dostupnim komandama. Može se sklopiti radi lakšeg skladištenja i prevoza.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

160

KULTIVATORI


Sekvencijalni 3-stepeni menjač

Pneumatsko aktiviranje zubaca Sklopivi točak za transport

Prvoklasan Subaru motor Potpuno podesiv upravljač

Menjač za hod unazad

Ralo

Štitnik zasada

MOTORI ODLIČNIH KARAKTERISTIKA Pouzdani i snažni Subaru OHV/OHC motori obezbeđuju odlično podmazivanje i hlađenje, kao i veoma nizak nivo izduvnih gasova pri radu.

Štitnik zubaca

PAMETNA REŠENJA Sve komponente u našim kultivatorima su najboljeg kvaliteta i detaljno su ispitane kako bi se osigurala njihova optimalna izdržljivost.

SVESTRANOST UZ DODATNU OPREMU Uz širok spektar dodatne opreme naši kultivatori postaju svestrani alati koji se mogu koristiti za obavljanje najraznovrsnijih zadataka u bašti.

KULTIVATORI

161


Efikasno obrađujte zemljište i travnjake.

EFIKASNOST Zupci mogu da se okreću

i napred i nazad. Koristite okretanje napred za obrađivanje površinskog sloja zemlje, a okretanje nazad za duboko oranje.

POKRETLJIVOST Pneumatsko kvačilo koristi kompresovani vazduh koji omogućava ravnomeran i udoban rad.

162

KULTIVATORI

Moćni kultivatori koji završavaju posao. Naš veliki asortiman obuhvata kako izdržljive freze sa zadnjim zupcima impresivnog kapaciteta, tako i odgovarajuće, lako pokretljive kultivatore za obradu bašti i manjih njiva. Ono što je zajedničko za sve modele je robusan i pouzdan dizajn koji osigurava dug radni vek i savršene rezultate. Na raspolaganju je veliki broj praktičnih dodataka kao što su grabulje za mahovinu, plug za oranje, alat za plevljenje, trimer za ivice i aerator.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 166 – 167.


HUSQVARNA TB 1000 1000 W, punjiv zatvoreni olovo-kiselinski akumulator, radna širina 47 cm, masa 32 kg i vreme rada 30–45 min.

HUSQVARNA TR 530 Subaru EX21, 3,9 kW pri 3600 o/min, lančani / ručni, radna širina 53 cm i radna dubina ≈ 18 cm.

Novo!

HUSQVARNA TR 430 / TR 430 DUAL Subaru EX17, 3,2 kW pri 3600 o/min, lančani / ručni, radna širina 43 cm i radna dubina ≈ 15 cm.

Novo!

HUSQVARNA TF 434P / TF 434 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 o/min, lančani / pneumatski (TF 434P), lančani /ručni (TF 434), radna širina 80 cm i radna dubina ≈ 30 cm.

HUSQVARNA TF 536 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 o/min, lančani/ručni, radna širina 90 cm i radna dubina ≈ 30 cm.

Novo!

HUSQVARNA TF 334 / TF 324 Subaru EP17, 3,7 kW pri 3400 o/min (TF 334) Subaru EP16, 3,3 kW pri 3300 o/min (TF 324), lančani / ručni, radna širina 80 / 60 cm i radna dubina ≈ 30 cm.

Novo!

HUSQVARNA TF 224 Subaru EP16, 3,3 kW pri 3300 o/min, lančani / ručni, radna širina 60 cm i radna dubina ≈ 25 cm.

HUSQVARNA T300RS Subaru EH035, 1 kW pri 6000 o/min, pužni prenosnik / manuelni, radna širina 24 cm i radna dubina ≈ 15 cm.

KULTIVATORI

163


Pouzdane višenamenske mašine.

DUGOROČNA POSVEĆENOST KVALITETU Naše dugogodišnje isku-

stvo i strogi zahtevi u pogledu komponenata garantuju veliku produktivnost i dug radni vek proizvoda.

VIŠE OD OBIČNOG ORANJA Bez

obzira na to da li ima dodatnu opremu, ovaj višenamenski alat će vam veoma dugo biti nezamenjiv pomoćnik.

164

KULTIVATORI

Izvucite više iz svog kultivatora. Širok spektar dodataka pruža našim frezama i kultivatorima svestranost, a mogućnosti su skoro neograničene. Grabulje za mahovinu, plug za oranje, alat za plevljenje, trimer za ivice i aerator će vam u kombinaciji sa kultivatorom pomoći da svoje zemljište pripremite brzo i uz minimalan napor.   Informacije o dostupnosti opreme za svaki model vidite na str. 166 – 167.


PLUG ZA ORANJE SA METALNIM TOČKOVIMA Pomoću pluga za oranje možete koristiti kultivator za oranje baštenskih parcela. PLUG ZA ORANJE Pomoću pluga za oranje možete koristiti kultivator za oranje baštenskih leja.

GRABULJE ZA MAHOVINU Napravite predivan travnjak uklanjanjem mahovine pomoću grabulja za mahovinu.

ALAT ZA PLEVLJENJE Uklanjajte korov efikasno i uz minimalan napor pomoću alata za plevljenje na kultivatoru.

AERATOR Buši rupe u travnjaku kroz koje mogu prodreti vazduh, voda i đubrivo.

TRIMER ZA IVICE Pomoću trimera za ivice možete koristiti kultivator za sečenje ivica. On pravi ivice brže i sa manje napora.

DODATNI ZUPCI Dodatni zupci za veću radnu širinu.

DVOSTRUKI TOČKOVI ZA TRANSPORT Pričvrstite par točkova na ručni kultivator radi lakšeg transporta.

husqvarna.com / rs Za informacije o čitavoj paleti kultivatora i njihovoj dodatnoj opremi posetite Internet stranicu na kojoj ćete naći grafikone i informacije o tome gde možete da nađete najbližeg prodavca.

KULTIVATORI

165


VODIČ ZA PROIZVODE – KULTIVATORI

TR 530

TR 430

TR 430 Dual

●●●

●●●

●●●

TF 536

TF 434P 

TF 434

TABELA PREPORUKA Česta upotreba – nepoorano i zaraslo zemljište Česta upotreba – oranje i kultivisanje Česta upotreba – lakše kultivisanje, uklanjanje mahovine i trimerisanje ivica Povremena upotreba – kultivisanje

●●

●●

●●

●●●

●●●

●●●

●●

●●

●●

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Proizvođač motora

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

Oznaka motora

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

OHC

Naziv motora

EX21

EX17

EX17

EP17

EP17

EP17

211

169

169

169

169

169

Nominalna snaga pri zadatim o / min, kW

3,9 @ 3600

3,2 @ 3600

3,2 @ 3600

3,7 @ 3400

3,7 @ 3400

3,7 @ 3400

Zapremina rezervoara za gorivo, l

Radna širina, cm

3,6 Sa zadnjim zupcima 53

3,4 Sa zadnjim zupcima 43

3,4 Sa zadnjim zupcima 43

3,4 Sa prednjim zupcima 90

3,4 Sa prednjim zupcima 80

3,4 Sa prednjim zupcima 80

Radna dubina, cm

18

15

15

30

30

30

Broj nivoa dubine

7

7

7

Promenljivo

Promenljivo

Promenljivo

299

190

190

35 –120

28 –165 Lančani / ručni

Radna zapremina cilindra, cm³

Tip kultivatora

Brzina obrtanja, o / min

Lančani / ručni

Lančani / ručni

Lančani / ručni

Lančani / ručni

Prednji stepeni prenosa

1

1

1

2

28 –165 Lančani /  pneumatski 2

Zadnji stepeni prenosa

1

1

1

1

1

1

Težina, kg

93

90

90

70

59

58

Preklopiv upravljač

Ručka za nošenje

Vertikalno podesiv upravljač

Horizontalno podesiv upravljač

Transportni točak / točkovi

Ralo

Štitnik zasada

Odvojivi prenos

Vodootporan prenos

Pneumatsko aktiviranje zubaca

Prednje priključno vratilo (van EU)

Menjač brzina na upravljaču

Menjač za hod unazad

Gume Chevron

Kontrateg

Štitnik zubaca

Plug za oranje

Plug za oranje sa metalnim točkovima

Grabulje za mahovinu

Alat za plevljenje

Aerator

Trimer za ivice

Gurač snega

Plug

Gumeni točkovi

Vrsta prenosa

2

KARAKTERISTIKE Dvosmerno rotirajući zupci Dvosmerno rotirajuće motičice

Pogonski točkovi

DOSTUPNI DODACI

= Dostupno  – = Nedostupno  NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC) koja je stupila na snagu 1. januara 2010. zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenom broju obrtaja) prosečno proizvedenog motora za dati model mereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da odstupaju od ove vrednosti. Stvarna izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova okoline i drugih činilaca.  Opis tehničkih karakteristika vidite str. 230.

166

KULTIVATORI


TF 334

TF 324 

TF 224

T300RS

TB 1000 TABELA PREPORUKA Česta upotreba – nepoorano i zaraslo zemljište

● ●

●●●

●●●

●●●

●●●

Subaru

Subaru

Subaru

Subaru

OHC

OHC

OHC

OHV

EP17

EP16

EP16

EH035

Česta upotreba – oranje i kultivisanje Česta upotreba – lakše kultivisanje, uklanjanje mahovine i trimerisanje ivica Povremena upotreba – kultivisanje

●●● ●●

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Snaga, W Tip akumulatora

169

169

169

33.5

3,7 @ 3400

3,3 @ 3300

3,3 @ 3300

1 @ 6000

Napon akumulatora,V

3,4 Sa prednjim zupcima 80

3,4 Sa prednjim zupcima 60

3,4 Sa prednjim zupcima 60

0,7 Sa prednjim zupcima 24

Težina akumulatora, kg

30

30

25

15

118

115

157

Lančani / ručni

Lančani / ručni

Lančani / ručni

1

1

1

167 Pužni prenosnik /  ručni 1

1

1

56

54

53

12

Kapacitet akumulatora, Ah

Vreme rada, min * Vreme punjenja, časova Broj zubaca Prečnik zupca, mm

1000 Punjiv zatvoreni olovno-kiselinski akumulator 12 36 12 30 – 45 Približno 8 6 240

Radna širina, cm

47

Broj brzina zubaca, napred/nazad

3 / 1

Brzine hoda unapred, o/min

64, 136, 160

Brzina hoda unazad

64

Težina, kg

32

KARAKTERISTIKE Ergonomski upravljač sa mekim rukohvatom

Dodirne komande

Turbo brzina

Menjač za hod unazad

Horizontalno podesiv upravljač

Vertikalno podesiv upravljač

Preklopiv upravljač

Svetlosni indikator akumulatora

Odstranjiv akumulator

Dvostruki točkovi za transport

Plug za oranje

Grabulje za mahovinu

Trimer za ivice

• 64 o/min

DOSTUPNI DODACI

= Dostupno  * Zavisno od stanja tla (kod potpune napunjenosti).  Opis tehničkih karakteristika vidite str. 230.

KULTIVATORI

167


Uživajte u zimi i prepustite teške poslove nama. Prvi sneg uvek predstavlja radosno iznenađenje, ali duga i hladna zima koja sledi zahteva naporan rad. Husqvarna bacači snega velikog kapaciteta ne mogu da skrate zimu, ali mogu da olakšaju i ubrzaju rad, pa će zato zima možda izgledati kraća. Pomoći ćemo vam da nađete bacač snega koji savršeno odgovara veličini vašeg radnog mesta i sa kojim ćete lakše pregurati zimu – ali i uživati u njoj.

168

BACAČI SNEGA


BACAČI SNEGA

169


ISTRAŽITE NOVU DIMENZIJU RAZVOJA BACAČA SNEGA Servo-upravljač Hidrostatički prenos Halogeni farovi

Usmerivač kontrolisan ručicom

Propeler velike brzine Štap za raščišćavanje Sekač nanosa

Grejači ručki

Dvostepeni sistem

Elektropokretač

Pogonski sistem gusenica

Izdržljiva, podesiva ležišta

JEDNOSTEPENI SISTEM

DVOSTEPENI SISTEM

HIDROSTATIČKI PRENOS

Višeslojne ojačane lopatice spirale veoma efikasno prolaze kroz sneg i odmah dolaze u dodir sa tlom. To je izvanredno rešenje za garažne prilaze i baštenske ulaze i staze.

Sneg se uvlači u kućište pomoću spirale a zatim izbacuje kroz cev za izbacivanje pomoću propelera. To je najbolje rešenje za veće prostore i javne površine.

Kontrolisan ručicom na korisničkoj tabli, varijabilni pogon za napred/nazad poboljšava upravljivost i pruža optimalne performanse u promenjivim uslovima rada.

Pomenute karakteristike nisu prisutne kod svih modela. Više informacija možete naći u tabeli sa tehničkim podacima.

170

BACAČI SNEGA


Dvostruka LED lampa Daljinski obrtač ispusne cevi Pristupačan rezervoar za gorivo

Upravljač sa brzospojnim preklopnim mehanizmom

Podesivi usmerivač

Pogon spirale Elektropokretač

Jednostepeni sistem

Višeslojna ojačana lopatica spirale

Efikasna spirala sa gumenom oblogom

SERVO UPRAVLJAČ Pogodan servo-upravljač sa opružnim mehanizmom omogućava upravljanje svakim točkom ili gusenicom zasebno, čime se postiže vrhunska pokretljivost i omogućava okretanje vozila za 180°.

POGONSKI SISTEM GUSENICA Rebraste gusenice pružaju nenadmašnu pokretljivost u dubokom snegu i na klizavim površinama. Odlično savlađuju uzbrdice i teške terene.

ELEKTROPOKRETAČ Priključite mašinu u strujnu utičnicu i upalite motor pritiskom na dugme. Naš starter osigurava da nikad ne dođe do otkazivanja akumulatora.

BACAČI SNEGA

171


Omogućavaju rad sa raznim vrstama snega tokom cele zime.

ODLIČNE PERFORMANSE

Visokokvalitetan motor i odlična pokretljivost osiguravaju brz rad i postizanje prvoklasnih rezultata.

PRECIZNO RAŠČIŠĆAVANJE

Naš jednostepeni model ima daljinski obrtač ispusne cevi koji omogućava vrlo precizno izbacivanje snega i lako se koristi.

172

BACAČI SNEGA

Preuzmite kontrolu nad snežnim padavinama. Naši pouzdani bacači snega velikog kapaciteta obezbediće vam kontrolu čak i u slučaju najtežih radnih uslova, najnižih temperatura i najdubljeg snega. Robusan dizajn, snažni motori i čvrsti točkovi ili gusenice obezbeđuju profesionalne performanse i izvanredne rezultate uz minimalan napor. Servo upravljač povećava pokretljivost bacača snega, a grejači ručki čine rad udobnim. Neki modeli imaju i elektropokretač za pouzdano i lako pokretanje i po najvećim hladnoćama. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 174 – 175.


Novo!

Novo!

HUSQVARNA ST 276 EPT Briggs & Stratton 1650 Series, 7,4 kW pri 3600 o/min, radna širina 76 cm, hidrostatički prenos, dvostepeni sistem, pogonski sistem gusenica, elektropokretač i servo-upravljač.

HUSQVARNA ST 268 EPT Briggs & Stratton 1450 Series, 6,7 kW pri 3600 o/min, radna širina 68 cm, hidrostatički prenos, dvostepeni sistem, pogonski sistem gusenica, elektropokretač i servo-upravljač.

HUSQVARNA ST 276 EP Briggs & Stratton 1650 Series, 7,4 kW pri 3600 o/min, radna širina 76 cm, dvostepeni sistem, elektropokretač i servo-upravljač.

HUSQVARNA ST 268 EP Briggs & Stratton 1450 Series, 6,7 kW pri 3600 o/min, radna širina 68 cm, dvostepeni sistem, elektropokretač i servo-upravljač.

HUSQVARNA ST 261 E Briggs & Stratton 1150 Series, 5,1 kW pri 3600 o/min, radna širina 61 cm, dvostepeni sistem i elektropokretač.

HUSQVARNA 5524 ST Briggs & Stratton 800 Series, 3,7 kW pri 3600 o/min, radna širina 61 cm, dvostepeni sistem.

Jednostepeni ili dvostepeni bacač snega? Novo!

Jednostepeni bacači snega se lako koriste i skladište, i spremni su za rad čim počne da pada sneg. Kod dvostepenih sistema, sneg se uvlači u kućište pomoću spirale a zatim izbacuje kroz cev za izbacivanje pomoću propelera. Naši dvostepeni bacači snega su naši najefikasniji uređaji, pa se posebno preporučuju za veće poslove.

HUSQVARNA ST 121 E LCT 208, 3,3 kW pri 3450 o/min, radna širina 54 cm, jednostepeni sistem, pogon spirale i elektropokretač.

BACAČI SNEGA

173


VODIČ ZA PROIZVODE – BACAČI SNEGA

ST 276 EPT

ST 268 EPT

ST 276 EP

TABELA PREPORUKA Česta upotreba – zahtevne površine

●●●

●●●

Česta upotreba – normalne površine

●●

●●

●●●

Povremena upotreba – puno snega

●●

●●

Povremena upotreba – malo snega TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Proizvođač motora

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Oznaka motora

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

1650 Series

1450 Series

1650 Series

342

305

342

7,4 @ 3600

6,7 @ 3600

7,4 @ 3600

Naziv motora Radna zapremina cilindra, cm³ Nominalna snaga pri zadatim o / min, kW Zapremina rezervoara za gorivo, l

3

3

3

Radna širina, cm

76

68

76

Visina dovoda, cm

58,5

58,5

58,5

Prečnik spirale, cm

30,5

30,5

30,5

Gusenice

Gusenice

16 5 6,5

155

148

108

Dimenzije guma, jedna osovina, inča Težina, kg KARAKTERISTIKE Jednostepeni sistem

Dvostepeni sistem

Hidrostatički prenos

Elektropokretač

Servo-upravljač

Blokada diferencijala

Promenjiva brzina vožnje

Grejači ručki

Izdržljiva spirala

Izdržljivo kućište spirale

― • •

― • •

― ― •

Izbacivač kontrolisan ručicom

Usmerivač kontrolisan ručicom

Produžetak usmerivača

Propeler velike brzine

Šraf za regulaciju sa kugličnim ležajevima

Halogeni farovi

Štap za raščišćavanje

Sekač nanosa

Pogonski sistem gusenica

Držač sa brzospojnim preklopnim mehanizmom

Višeslojne ojačane lopatice spirale Nožno podešavanje spirale Prvoklasni kontrolni kablovi

LED farovi

Izdržljiva ležišta

Podesiva ležišta

( • )

X-trac, gume sa dubokim šarama

Lanci za sneg

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno  NOMINALNA SNAGA  Nova direktiva za mašine (2006/42/EC) koja je stupila na snagu 1. januara 2010. zahteva da proizvođači deklarišu nominalnu snagu motora u kilovatima (kW). Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga u normalnim radnim uslovima i sa ispunjenim važećim propisima o buci (pri određenom broju obrtaja) prosečno proizvedenog motora za dati model mereno prema standardu SAE J 1349/ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da odstupaju od ove vrednosti. Stvarna izlazna snaga motora montiranog u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova okoline i drugih činilaca.  Opis tehničkih rešenja vidite str. 230.

174

BACAČI SNEGA


ST 268 EP

ST 261 E

5524 ST

ST 121 E

●● ●●●

●●

●●●

●●●

●●●

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

Briggs & Stratton

LCT

Snow Series MAX

Snow Series MAX

Snow Series MAX

OHV

1450 Series

1150 Series

800 Series

LCT 208

305

250

205

208

6,7 @ 3600

5,1 @ 3600

3,7 @ 3600

3,3 @ 3450 1,5

3

3

3

68

61

61

54

58,5

58,5

58,5

33 21

30,5

30,5

30,5

16 5 6,5

16 5 4,5

16 5 4,5

8

107

103

103

42

― ― •

― ― •

― ― ―

• ― •

― ―

( • )

( • )

BACAČI SNEGA

175


Zaštitna i radna odeća skrojena da odgovara poslu. To šta ćete nositi na poslu zavisi od radne situacije. Dizajnirali smo razne serije zaštitne odeće, svaka od njih uzima u obzir zahteve posla koji treba da se   obavi. Od poslednjih inovacija u dizajnu i materijalu serije Technical Extreme, do pristupačne bezbednosti serije Classic.

ZAŠTITA U SLOJEVIMA Pomoću napredne tehnologije, razvili smo materijal za zaštitu od motornih testera koji ima manje slojeva, što ga čini laganijim, ali još uvek sa istom zaštitom.

176

Z AŠTITNA ODEĆA

SIGURNA BEZBEDNOST SA REDOVNIM ISPITIVANJEM

ODRŽAVAJTE SVOJU OPREMU U DOBROM STANJU

Zaštitna odeća za rad u šumi mora da ima oznaku CE. Ako ima i oznaku EuroTest, znate da se proizvoljno odabrani primerci redovno ponovo proveravaju i ispituju od strane akreditirane institucije.

Važno je da perete odeću redovno kako bi joj pomogli da zadrži svoje zaštitne vrednosti i da proveravate da nije oštetećena. To važi za svu odeću, uključujući rukavice i šlemove. Zamenite oštećenu opremu. Uvek čitajte etikete /uputstva za upotrebu.


UDOBNA ZAŠTITNA ODEĆA

KORDURA I ARAMID

Naša zaštitna oprema i odeća je udobna i ergonomična i možete je koristiti bez ograničenja ili problema dok radite. Materijal i slojevit dizajn sadrže duga vlakna koja mogu da se zapetljaju.

Kordura je izdržljiv sintetički materijal koji se koristi za odeću namenjenu za grube poslove u grubim uslovima. Koristi se i aramid, koji se sastoji od snažnih sintetičkih vlakana. Oni se koriste za avijacijske i vojne primene, za balistički rangirane tkanine štitova, i kao zamena za azbest.

ETIKETE SA STEPENOM ZAŠTITE Ove etikete ćete naći na svoj našoj odeći za zaštitu od testera. Rangira se zavisno od sposobnosti da zaustavi lanac pri različitim brzinama. Klasa 0 (16 m /s), klasa 1 (20 m /s), klasa 2 (24 m /s) i klasa 3 (28 m /s).

Z AŠTITNA ODEĆA

177


Zaštitna odeća  najboljeg kvaliteta.

OJAČANJA Ojačanja jakni i pantalona za veliku izdržljivost i duži radni vek.

PRAKTIČNO Na primer, pantalone

imaju kuku sa unutrašnje strane, koja služi za vezivanje pantalona za čizme.

178

Z AŠTITNA ODEĆA

Asortiman zaštitne odeće napravljen za naše najzahtevnije korisnike. Serija Technical extreme se sastoji od radne odeće napravljene za profesionalnu upotrebu. Ovo je vrhunski asortiman savremene odeće izrađen od novog jakog materijala, sa slabim, ali veoma udobnim prijanjanjem. Ovaj vrhunski materijal i vodootporni patent-zatvarači čine ovaj asortiman pogodnim za težak rad, kada su važni i bezbednost i udobnost. Ojačanja na kritičnim mestima, patent-zatvarači sa ventilacijom i prethodno povijena kolena i rukavi pružaju veliku izdržljivost i udobnost za duge radne dane. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 202.


Novo!

Husqvarna kruna na leđima, reflektujući i vidljiv logo.

JAKNA, TECHNICAL EXTREME Ova jakna ima savremeni kroj sa blagim prijanjanjem i naprednim rastegljivim materijalom za veliku udobnost i ergonomiju. Novi snažan materijal ima ojačanja na kritičnim mestima, patent-zatvarače ispod ruku i prethodno povijene rukave koji pružaju veliku izdržljivost i udobnost u dugim radnim danima. Ima fluorescentnu tkaninu na ramenima, reflektujuću traku i veoma vidljiv narandžasti gornji deo za vidljivost u mračnim uslovima. Ima dva bočna džepa i dva džepa na grudima.

Ojačanja od reflektujućeg materijala na rukavima i ramenima.

Novo!

PANTALONE, TECHNICAL EXTREME Napravljene sa novim i savremenim izgledom, sa blagim prijanjanjem i naprednim rastegljivim materijalom za veliku udobnost i ergonomiju. Novi snažan materijal sa ojačanjima na kritičnim mestima, patent-zatvarači sa ventilacijom i prethodno povijena kolena pružaju veliku izdržljivost i udobnost u dugim radnim danima. Imaju dva prednja džepa, dva zadnja džepa, jedan na levoj nogavici, kao i džep za stolarski metar. Odstranjivi tregeri su uključeni i struk se može zategnuti za savršeno prijanjanje. Imaju i reflektujuću tkaninu na kolenima.

Podesiv struk za veću udobnost.

Ojačanja na kolenima od reflektujuće tkanine.

Patent-zatvarač za ventilaciju ispod ruku.

Z AŠTITNA ODEĆA

179


Balansiranje udobnosti i bezbednosti na nivou profesionalnog korisnika.

IZDRŽLJIV MATERIJAL RASTEGLJIV U 4 SMERA Korišćen

za svu odeću Technical za dodatnu pokretljivost u svim pravcima i udobnost u svakoj situaciji.

OJAČANA KOLENA Kolena su ojačana aramidom za dodatnu snagu i izdržljivost.

180

Z AŠTITNA ODEĆA

Napredna zaštita dizajnirana da izdrži radne uslove. Serija Technical ima asortiman jakni koje pružaju dobru zaštitu od motornih testera, istovremeno dozvoljavajući korisniku da udobno vrši svakodnevni rad. Koristeći napredne materijale za zaštitu od motornih testera, pantalone Technical su skrojene da budu lakše, snažnije i, pre svega, fleksibilne. Dodatne karakteristike čine svu razliku kada se nose tokom dugih radnih dana.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 202 – 203.


JAKNA ZA ŠUMU, TECHNICAL Izrađena od materijala koji diše sa 4-smernim strečom za veliku izdržljivost i slobodu kretanja. Otvoreni rameni deo za ventilaciju i kragna od somota za dodatnu udobnost.

JAKNA, ARBOR 20 Specijalno razvijena za drvoseče, ova udobna jakna sa zaštitom od testera je izrađena od 100 % ultra poliestera u gornjem delu i 80 % poliestera sa 20 % pamuka u donjem. Patent-zatvarač celom dužinom napred i podesiv struk kompletiraju njen kroj.

ZAŠTITNE PANTALONE, TECHNICAL 20 A Pantalone sa zaštitom od testera. Skrojene da budu lakše i udobnije zahvaljujući prostranom materijalu u zadnjem delu. Širok elastični struk i produženi leđni deo.

Unutrašnje manžetne kod jakni za šumu protiv vlage. Spoljašnje ojačanje od kordura štiti donji deo rukava od habanja.

ZAŠTITNE PANTALONE, TECHNICAL 20 C Pantalone do struka sa zaštitom od testera. Imaju potpunu zaštitu od motornih testera, model C. Kroj i materijali su isti kao i kod pantalona do struka Technical 20 A.

Džepovi za ventilaciju na zadnjem delu bedra i mrežasta postava koja diše u struku. (Ne kod modela C).

Lako podešavanje struka i donjeg dela jakne Technical za veću udobnost.

Z AŠTITNA ODEĆA

181


Praktična zaštita dizajnirana da izdrži svakodnevnu upotrebu.

ETIKETA SA INFORMACIJAMA O ZAŠTITI Označena narandžastom

prugom je zaštita stepena 24 m /s.

Radna odeća sa visokim nivoom bezbednosti sa odličnom izdržljivošću. Funkcionalna zaštitna odeća sa odobrenom zaštitom od testera za korišćenje tokom cele godine. Izrađena od izdržljivih materijala i zadovoljava zahteve teških radnih dana koji zahtevaju visok nivo zaštite od odeće, ali sa prijanjanjem i udobnošću da malo olakšaju duge dane. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 202 – 203.

IZDRŽLJIV MATERIJAL RASTEGLJIV U 4 SMERA Korišćen

je za pantalone Functional 24 za veću udobnost.

182

Z AŠTITNA ODEĆA


JAKNA ZA ŠUMU, FUNCTIONAL Zaštitna jakna za šumu sa prednjim i gornjim delom leđa izrađenim od vodootpornog materijala. Četiri džepa napred, jedan sa unutrašnjim džepom za mobilni telefon. Rukavi imaju novi kroj za poboljšano kretanje. Rameni deo sa mrežastom postavom i patent-zatvaračima pod rukama za dodatnu ventilaciju i kragna od somota za dodatnu udobnost.

ZAŠTITNE PANTALONE, FUNCTIONAL 24 A Pantalone do struka sa zaštitom od testera. Prednji deo izrađen od 4-smernog streča, donji i zadnji deo nogavica izrađen od kordura najlona. Tri džepa sa patent-zatvaračima. Dugmad za tregere i džep za stolarski metar na desnoj nogavici. Narandžasti produženi leđni deo za bolju vidljivost.

Ojačanja od kordura – izdržljivo sintetičko vlakno korišćeno za razne delove odeće Functional, dizajnirano za posebno teške uslove.

ZAŠTITNE PANTALONE, FUNCTIONAL 20 A Pantalone sa zaštitom od testera. Tri džepa sa patent-zatvaračima. Narandžasti produženi leđni deo za bolju vidljivost. Džep za stolarski metar na desnoj nogavici. Pantalone su dostupne i sa pet džepova. Dostupne sa 10 cm dužim nogavicama kod modela sa strukom i 10 cm kraćim nogavicama kod stolarskih pantalona.

Dva prednja džepa kod pantalona i jedan zadnji. Svi sa patent-zatvaračima. Ispod rukava su džepovi za ventilaciju sa patent-zatvaračima.

Unutrašnje manžetne kod jakni za šumu protiv vlage.

Z AŠTITNA ODEĆA

183


Odeća koja zadovoljava vaše osnovne potrebe u teškim uslovima na otvorenom.

DŽEPOVI Dva džepa za ruke i jedan

džep na grudima, lako dostupni.

Zaštitna odeća koja vam daje potrebnu bezbednost. Pristupačan asortiman izdržljive zaštitne odeće koja diše. Svi delovi odeće su napravljeni da zadovolje neophodne bezbednosne standarde i imaju dodatne karakteristike koje ih čine idealnim izborom za povremene, ali ipak zahtevne korisnike motornih testera.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 203.

PATENT-ZATVARAČI ZA VENTILACIJU Patent zatvarači sa

zadnje strane nogavica za udobnost tokom celog dana.

184

Z AŠTITNA ODEĆA


Novo!

Novo!

PANTALONE DO STRUKA, CLASSIC Pantalone sa elastičnim strukom sa prednjim džepovima, jednim zadnjim džepom i patent-zatvaračem za ventilaciju sa zadnje strane nogavica.

JAKNA ZA ŠUMU, CLASSIC Ima čisti i savremeni kroj sa kvalitetom u detaljima, kao što je veliki reflektujući štampani logo. Dugmad na krajevima rukava za usko prijanjanje i veoma vidljivi narandžasti gornji deo za bolju vidljivost. Ima džep na grudima sa patent-zatvaračem i dva bočna džepa.

Novo! Novo!

ČAPS, CLASSIC Savršene za povremene korisnike motornih testera. Jedna univerzalna veličina i mogu se nositi preko vaših običnih radnih pantalona. Idealne kada radite u toplim vremenskim uslovima. Patent zatvarači celom dužinom sa zadnje strane i pojas na struku za podešavanje visine i širine struka.

STOLARSKE PANTALONE, CLASSIC Stolarski model sa džepom sa patent-zatvaračem na grudnom delu. Ima prednji džep sa patent-zatvaračem i dva bočna džepa. Ima čist i savremeni kroj sa reflektujućim, štampanim logoom, džepove sa patent-zatvaračima za ventilaciju i džep za stolarski metar na nogavici. Tregeri su veoma vidljivi i lako se pričvršćuju.

Džepovi sa patent-zatvaračima napred.

Z AŠTITNA ODEĆA

185


Profesionalna oprema za drvoseče koja će vas čuvati bezbednim.

ZAŠTITNI ŠLEM ARBORIST

Zaštitni šlem sa odličnom ventilacijom i sistemom za podešavanje sa dva točkića koji centrira glavu i savršeno prijanja.

Oprema za drvoseče od glave do pete. Asortiman inteligentnih i pouzdanih proizvoda koji zadovoljavaju bezbednosne standarde i čine vaš svakodnevni rad u šumi bezbednijim i produktivnijim. Svi proizvodi su najboljeg kvaliteta i naći ćete neke unikatne dodatke koji su potrebni svakom drvoseči. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 202 – 207 i 214 .

NOSAČI Unikatno konstruisani nosači koji omogućuju bezbedan način za povezivanje motorne testere trakom za motorne testere.

186

Z AŠTITNA ODEĆA


Novo!

Novo!

ŠLEM ARBORIST, TECHNICAL Lagani šlem koji diše za profesionalne drvoseče. Odobren za rad na visinama. Ima jedinstveno podešavanje kajiševa sa dva točkića koji centriraju glavu u šlemu za najbolju ravnotežu i stabilnost. JAKNA, TECHNICAL EXTREME Jakna sa fluorescentnom trakom i veoma vidljivim narandžastim gornjim delom za vidljivost i rad u mračnijim uslovima. Vidite na str. 178 – 179.

RUKAVICE, ARBOR 16 Rukavice razvijene specijalno za penjače. Poboljšan hvat kada se koristi uže.

Novo! PANTALONE, TECHNICAL EXTREME Pantalone sa odstranjivim tregerima i strukom koji se može zategnuti za savršeno prijanjanje. Vidite na str. 178 – 179.

KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOMOD TESTERA, TECHNICAL 24 Visokokvalitetne kožne čizme nepropusne za vodu. Ulošci i stabilnost ih čine savršenim za duge radne dane. Vidite na str. 194 – 195.

Novo!

Novo! NOSAČI Nosači sa jedinstvenom konstrukcijom, izrađeni za drvoseče koji koriste standardne motorne testere. Omogućuje bezbedan način za povezivanje motorne testere trakom za motorne testere. Brzo otkačivanje kod preopterećenja.

Novo!

TRAKA ZA MOTORNE TESTERE Za korišćenje zajedno sa kukom za motorne testere za prikačivanje motorne testere o pojas. Elastična. Dužina 0,5 m u opuštenom stanju i 1,25 sasvim rastegnuta.

Novo!

TECHLITE™ VODILICA ARBORIST 20 % laganija od uobičajenih laminiranih vodilica sa 25 % boljom čvrstinom. Manje je podložna savijanju i ima malu težinu, što testeru čini uravnoteženijom.

KUKA ZA MOTORNE TESTERE Konstruisana za lako povezivanje motorne testere sa svakim uprtačem sa odstranjivim kajišem. Robusna konstrukcija.

Novo!

H37 MINI LANAC Ima do 15 % bolje performanse rezanja i poboljšani zarez. Sa pogonskom karikom sa štitnikom od niskog povratnog udarca i sertifikovanom plavom etiketom. Ima dobro uravnotežene performanse za profesionalne motorne testere 35–45 cc.

Z AŠTITNA ODEĆA

187


Obucite se bezbedno, radite udobno i budite produktivniji.

VENTILACIJA Mrežasta postava za

ventilaciju, za bolju udobnost.

PROMENJIVI USLOVI Jaka odeća sa ventilacijom sa funkcijama za odbijanje vode znači da kiša ne mora da zadržava posao.

188

Z AŠTITNA ODEĆA

Visokokvalitetne jakne i pantalone napravljene za raščišćavanje i rad u bašti. Kada radite sa motornom kosom, uvek nosite čvrstu, izdržljivu radnu odeću; košulje sa dugim rukavima i pantalone pune dužine. Jakne i pantalone Husqvarna su specijalno skrojene da budu udobne u raznim vremenskim uslovima, sa puno praktičnih detalja kao što je prostor za uloške. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 204.


RADNA JAKNA, TRIMERISANJE I RAŠČIŠĆAVANJE GRMLJA Jakna do struka specijalno napravljena za raščišćavanje i rad u bašti. Četiri prednja džepa i džep za mobilni telefon na levom rukavu su skrojeni tako da ne smetaju uprtaču. Džep sa unutrašnje strane ramena za termoplastične uloške. Patent zatvarač celom dužinom napred, visoka kragna, manžetne sa kopčama.

RADNE PANTALONE, TRIMERISANJE I RASČIŠĆAVANJE GRMLJA Pantalone za raščišćavanje i rad u bašti. Mrežasta postava sa unutrašnje strane i patent zatvarač sa zadnje strane nogavica za bolju ventilaciju. Dva prednja i zadnja džepa, kao i džep na butu sa preklopom. Desno bedro i oba kolena imaju dodatne džepove za umetanje termoplastičnih uložaka.

JAKNA ZA SVE VREMENSKE USLOVE, TAJFUN Izrađena od čvrstog vodootpornog materijala koji diše i od mrežaste postave. Skrojena sa dva džepa na grudima sa patentzatvaračima, podesivim lastišem na struku i donjem delu leđa i trakom prekrivenom šavovima. Manžetne imaju patent-­ zatvarače i umetke.

PANTALONE ZA SVE VREMENSKE USLOVE, TAJFUN Izrađene od čvrstog vodootpornog materijala koji diše. Napravljene sa dva stranična otvora, rastegljivim strukom sa uzicom i patent-zatvaračem napred.

ULOŠCI ZA KOLENA Ulošci za kolena od sunđeraste plastike za korišćenje sa radnim pantalonama za trimerisanje i raščišćavanje grmlja. Prodaju se u kompletu, jedna veličina. 505 62 26-99

HUSQVARNA ACTIVE CLEANING Zaštitna odeća se mora prati redovno kako bi zadržala svoju efikasnost. Husqvarna Active Cleaning bez fosfata i prirodno razgradljiv, klasifikovan je kao ekološki kompatibilan. Efikasan je i za čišćenje motornih testera, baštenskih mašina, vazdušnih filtera i sl. 505 69 85-70

HUSQVARNA TREGERI Posebno široki tregeri sa podesivom dužinom. Dostupni u dva modela, sa kožnim trakama (505 61 85-10) ili sa jakim metalnim štipaljkama (505 61 85-00).

Z AŠTITNA ODEĆA

189


Ne postoji loše vreme kada imate pravu odeću.

KVALITETNA RADNA ODEĆA

Koja se odupire vremenu, kao i teškim radnim uslovima.

FUNKCIONALAN KROJ Sva odeća za kišu je napravljena tako da omogućava potpunu fleksibilnost. Produžena leđa jakni vam omogućuju da ostanete suvi, bez obzira koji posao radite.

190

Z AŠTITNA ODEĆA

Biti suv u vlažnim uslovima je osnovno čovekovo pravo pri radu na otvorenom. Naš asortiman visokokvalitetne odeće za kišu pokriva nekoliko aspekata problema i nudi široku paletu krojeva za razne radne situacije. Lagane i udobne za nošenje, vodootporne jakne, duge do struka i modeli koji prekrivaju bokove i bedra, sa dobrom ventilacijom i praktičnim zatvaranjem sa kopčama.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 204.


PANTALONE ZA KIŠU Pantalone za kišu izrađene od vodootpornog rastegljivog materijala sa zašivenim i prekrivenim šavovima. Patent zatvarač na kraju nogavica, što olakšava nošenje pantalona preko čizama. Ovaj model ima 10 cm mreže odozgo za dobru ventilaciju i rastegljiv struk sa vezivanjem sa uzicom.

JAKNA ZA KIŠU Izrađena od vodootpornog rastegljivog materijala sa zašivenim i prekrivenim šavovima. Skrojena sa preklopom na grudima, leđima i rukavima za dobru ventilaciju. Ispod preklopa ima izdržljivu mrežu. Jakna ima kragnu od somota sa zatvaranjem na čičak, posebno dugačke rukave i produžen leđni deo sa levkom za kišu. Grudni džep i dugi prednji patent su dobro zaštićeni kopčama.

JAKNA ZA KIŠU, GARDEN PRO Jakna za kišu izrađena od vodootpornog rastegljivog materijala sa zašivenim i prekrivenim šavovima. Ovaj model je skrojen za baštenske profesionalce; ima otvoren struk sa umetkom i kopčama, pa se može namestiti preko sedišta Rajdera ili traktora. Napravljena sa tri praktična džepa sa prednje strane. Dugačka je, da zaštiti noge, i ima prostranu kapuljaču, pa ispod nje možete da nosite i štitnike za uši.

KABANICA SA RUKAVIMA Kabanica sa posebno dugim leđima, zašivenim i prekrivenim šavovima, podesivim zatvaranjem sa kopčama napred, veoma dugim rukavima sa kopčama i produženim leđima sa levkom za kišu.

KIŠNE PANTALONE ZA RAŠČIŠĆAVANJE Pantalone za raščišćavanje izrađene od vodootpornog rastegljivog materijala sa zašivenim i prekrivenim šavovima. Imaju podesive elastične tregere, visok leđni i grudni deo i dugmad za podešavanje u struku.

NOGAVICE ZA KIŠU Nogavice napravljene za pričvršćivanje za opasač ili za opasač za alate. Sa dugmadima za podešavanje na tri različite dužine.

Z AŠTITNA ODEĆA

191


Hladnoća. Vetar. Kiša. Zaštitite se od svih prirodnih stihija.

100 % POLIESTER VUNA Udoban

materijal koji omogućava da vam bude toplo tokom dugih radnih smena.

Radna odeća koja greje u prohladnim danima i leti i zimi. Udoban kroj, izrađena od laganih, neupijajućih materijala otpornih na vetar i vodu - to su osnovni kvaliteti naše dobro isprobane odeće koja vas greje kada radite u hladnim i smrzavajućim uslovima. Jakna od mikro-vune je izrađena od grejućeg i rastegljivog materijala koji je čini izuzetno udobnom. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 204.

ODBIJANJE VODE Meka odeća od rastegljivih materijala garantuje suve i fleksibilne radne dane.

192

Z AŠTITNA ODEĆA


MEKA JAKNA Otporna na vetar i vodu, meka jakna izrađena od udobne, rastegljive membrane sa mekom postavom od vune. Savršena za razne vremenske uslove. Nosite je preko druge odeće ili samostalno. Ojačana kordurom preko ramena, sa zadnje strane rukava i na bokovima. Rukavi su prethodno zakrivljeni za veću udobnost i bolje kretanje. Podesivi donji delovi i zatvaranje na čičak na krajevima rukava. Četiri džepa sa patentzatvaračima napred i dva unutrašnja džepa.

TERMO PRSLUK Termo prsluk izrađen od 100 % vodootpornog poliestera postavljenog vunom. Nosite ga preko jakne ili džempera da bi vas grejao bez ograničavanja kretanja ruku. Četiri prednja džepa sa patent-zatvaračima. Leđa su produžena, struk i donji deo leđa su sa podesivim lastišem. Kragna je visoka i uska.

MIKRO VUNENA JAKNA/PRSLUK Udobna mikro vunena jakna izrađena od 100 % poliester vune i 4-smernog streča koji upija samo 6 % vlage. Patent-zatvarač punom dužinom napred, jedan džep na grudima i dva prednja džepa sa patent-zatvaračima. Dostupna i kao prsluk.

Novo!

RADNA KOŠULJA Meka i udobna košulja omogućava široke pokrete, u novim bojama Husqvarne, jednako dobra za rad i slobodno vreme. 100 % od pamuka koji se ne skuplja od pranja. Veličine S–XXL. 578 78 57-xx

JEDNOSLOJNI DONJI VEŠ Izrađen od 100 % poliesterske upletene tkanine i sastoji se od predenog i teksturiranog poliestera. Ovaj kvalitet pomaže da tkanina odstranjuje vlagu od kože do sledećeg sloja odeće i daje dobru ventilaciju, što znači udoban rad svaki dan. Veličine S–XL. Potkošulja, 544 96 41-xx. Dugačko donje rublje, 544 96 42-xx.

Z AŠTITNA ODEĆA

193


Radni dan može da izgleda mnogo duži ako nosite pogrešnu obuću.

SIGURAN KORAK Modelirane šare

na svim čizmama pomažu da se izbegne klizanje na teškim terenima.

DIZAJNIRANE ZA RAD Izdržljive Husqvarna čizme su dizajnirane sa profesionalnim korisnicima na umu i ispunjavaju sve bezbednosne standarde potrebne za njihovu specifičnu primenu.

194

Z AŠTITNA ODEĆA

Zaštitna obuća, dizajnirana za maksimalnu udobnost i stabilnost. Da bi ispunila zahteve različitih tipova rada na otvorenom, Husqvarna nudi sveobuhvatni asortiman zaštite za stopala sa modernim dizajnom i od visokokvalitetnih materijala. Iskustvo ljudi koji rade profesionalno u šumama, parkovima i baštama je osnova za istraživanje i razvoj na kome se zasniva naša unikatna linija čizama.   Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 204 – 205.


KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD TESTERA. TECHNICAL 24 Ove visokokvalitetne vodootporne čizme pružaju zaštitu od testera u klasi 2, 24 m /s. Novi unutrašnji ulošci i veća stabilnost oko članaka, čine ove čizme savršenim za duge radne dane u šumi. Membrana Sympatex čini ove čizme 100 % vodootpornim, a ipak imaju ventilaciju između postave i spoljašnje tkanine. 5 kuka za brzo podešavanje.

KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD TESTERA, 20 Veća izdržljivost, udobnost i stabilnost. Ove kožne čizme daju dobru stabilnost i prijanjanje. Izrađene od kože obrađene poliuretanom. Izdržljiv i vodootporan poliuretanski đon i unutrašnji đon od ergotana koji upija udarce i time sprečava povrede.

Novo!

KOŽNE ČIZME SA ZAŠTITOM OD TESTERA, CLASSIC 20 Izrađene od pune kože sa postavom od kambrela. Robusne i lagane, što ih čini udobnim za duge radne dane. Uložak za stopalo se može izvaditi i oprati i ojačan je preko prstiju i pete.

ZAŠTITNE ČIZME, TECHNICAL Visokokvalitetne, od vodootporne kože / najlonske mreže izrađene za duge radne dane u parku ili bašti ili za slobodne aktivnosti. Membrana Sympatex čini čizme 100 % vodootpornim. Prednji deo cipele nudi dodatnu gumenu zaštitu. Traka za povlačenje nazad i na jeziku.

ZAŠTITNE ČIZME, FUNCTIONAL 28 Udobne, ručno izrađene čizme sa zaštitom od testera, izrađene za duge radne sate po svakom vremenu. Posebno ojačani gornji deo, čelične kapice i ojačanje oko đonova spremnih za krampone. Kapica na peti olakšava obuvanje i izuvanje čizama.

ZAŠTITNE ČIZME, FUNCTIONAL 24 Zaštitne čizme koje će održavati stopala suvim, bezbednim i pripremljenim za rad dan za danom. Karakteristike uključuju čelične kapice, zaštitu od testera, zaštitu članaka, rubove na petama i neklizajuće đonove pripremljene za krampone. Ove čizme su razvijene i ispitane u tesnoj saradnji sa profesionalnim korisnicima.

OUTLAST ČARAPE Udobne čarape od Outlasta, materijala koji hladi kad je toplo i greje kad je hladno. Veličine 37 - 48. 544 14 35-xx

HUSQVARNA ČARAPE Unutrašnje čarape koje koriste kapilarnost da apsorbuju i izvlače vlagu. Veličine 37 - 48. 505 61 60-xx

SUŠAČ ZA CIPELE / ČIZME Lako i brzo sušenje svih tipova obuće, bez stvrdnjavanja i ukrućivanja kože. Kabl od 1,1 m, 4 + 4 W/ 230 V. CE odobren. 544 96 40-01

KRAMPONI Kramponi sa ključem za krampone. 35 komada. 505 65 43-61.

Z AŠTITNA ODEĆA

195


Profesionalni šlemovi i štitnici za oči koji završavaju posao.

ULTRAVISION VIZIR Samo 20 %

manje svetlosti i manje je podložan trajnim deformacijama.

PODESIVA ZAŠTITA ZA UŠI

Daje vam optimalnu ergonomiju za dužu upotrebu.

196

Z AŠTITNA ODEĆA

Zaštitite glavu i oči sa vrhunskim šlemom, vizirom i zaštitnim naočarima. Zaštita najosetlijivijih delova tela je bila podvrgnuta opsežnom istraživanju i tehnološkom razvoju proizvoda. Nastavljajući našu dugotrajnu usku saradnju sa profesionalnim korisnicima, nudimo unikatnu kombinaciju proizvoda i ergonomije koja obeležava svu Husqvarna opremu za zaštitu glave i očiju. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 205 – 207.


ULTRAVISION VIZIR Smanjenje svetla je samo 20 % preko cele površine mreže. Manje podložan zadržavanju vode na mreži. Manje podložan trajnim deformacijama. ŠLEM ZA ŠUMU, FUNCTIONAL Ovaj novi šlem je izrađen za šumare koji traže najbolju kombinaciju bezbednosti i optimalne ergonomije u svakodnevnom radu. Ima novi vizir UltraVision sa samo 20 % smanjenja svetla, što daje jasniji pregled, i kajiš sa 6 tačaka pričvršćivanja za udobnost i manji pritisak. Zaštita za uši sa optimalnom ergonomskom konstrukcijom olakšava dužu upotrebu. Najbolji je izbor što se tiče udobnosti i ličnog ukusa.

MREŽASTI VIZIR, METAL Odgovara svim našim šlemovima i štitnicima za uši.

MREŽASTI VIZIR, NAJLON Odgovara svim našim šlemovima i štitnicima za uši.

PERSPEX VIZIR Za sve naše šlemove i štitnike za uši.

ZAŠTITNI ŠLEM, STANDARD Šlem kompletno opremljen za rad u šumi ili bašti, sa kajišem sa šest tačaka pričvršćivanja sa plastičnim trakama koje ga drže. Štitnici za uši su razvijeni za optimalnu ergonomiju. Metalni mrežasti vizir koji obezbeđuje dobru zaštitu i dobru vidljivost.

ZAŠTITNE NAOČARE X Naočare otporne na grebanje sa okvirima koji mogu da se prošire i sočivima koja mogu da se postave pod uglom. Žuto obojena sočiva daju bolji vid u mračnim uslovima, a sivo obojena sočiva, sa UV-zaštitom, daju bolji vid u sunčanim uslovima.

ZAŠTITNE NAOČARE Naočare otporne na grebanje sa statičnim okvirima. Dostupne sa bezbojnim ili sivo obojenim sočivima sa UV-zaštitom.

VIZIR ZA MAGLU Izrađen od polikarbonata sa specijalnom obradom za sprečavanje zamagljivanja iznutra. Spoljna zaštita od grebanja. Za sve naše šlemove i štitnike za uši.

ZAŠTITNE NAOČARE Razvijene za ljude koji nose naočare sa dioptrijom, sa sočivima obrađenim protiv zamagljivanja i meke iznutra za veću udobnost. Izdržljive na udarce, prašinu i vazdušne čestice, kao i na prskanje hemijskim sredstvima.

Z AŠTITNA ODEĆA

197


Napredna zaštita za uši sa funkcijama koje se lako koriste.

LAKO PUNJENJE BATERIJA

Baterije se lako menjaju spolja i u jastučićima nema električnih delova.

Neka vam uši i ruke budu bezbedne i prikladno zaštićene. Husqvarna nudi veliki asortiman štitnika za uši i rukavica specijalno konstruisanih za svaki mogući tip rada. Kao i uvek, vaš tip rada i lični ukus će odlučiti koji ćete proizvod odabrati. Baštovan, šumar ili drvoseča? Naš asortiman rukavica pokriva sve moguće zahteve. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 205 – 207.

VELIKA DUGMAD Velika dugmad sa

kojima se rukuje elektronskim funkcijama na zaštiti za uši.

198

Z AŠTITNA ODEĆA


ŠTITNIK ZA UŠI SA FM RADIOM Novi štitnici za uši sa FM radiom, poboljšanim kvalitetom zvuka i novodizajniranom trakom za glavu koja manje pritiska glavu i uši. Jastučići su specijalno dizajnirani da prate oblik glave, što omogućava savršeno prijanjanje. Opremljeni audio ulazom od 3,5 mm (AUX) za mp3 i radio stanicu.

ŠTITNICI ZA UŠI SA TRAKOM ZA GLAVU Štitnici za uši na kojima možete da podesite pritisak za 20 %. Sa mekim, vazdušastim jastučićem u traci za glavu. Konstrukcija jastučića za uši je ista kao na našim šlemovima. Štitnici za uši su razvijeni za optimalnu ergonomiju.

Novo!

ŠTITNICI ZA UŠI SA PERSPEKSOM ILI MREŽASTIM VIZIROM Udobnji štitnici za uši na kojima možete da podesite pritisak za 20 %. Idealni za raščišćavanje trave i za trimerisanje. Imaju štitnik između vizira i trake za glavu koji štiti vašu glavu od trave i kiše. Uvek ih koristite zajedno sa zaštitnim naočarama. Može se staviti i štitnik od sunca.

ŠTITNICI ZA UŠI GARDENER SA PERSPEKS VIZIROM ILI BEZ NJEGA Osnovniji model sa posebno širokom trakom za glavu bez jastučića, što znači sigurno, udobno prijanjanje i smanjeni pritisak na glavu. Dostupni i sa vizirom.

UDOBNE RUKAVICE SA ODVOJENIM KAŽIPRSTOM I ZAŠTITOM OD TESTERA Prilagodljivog oblika, sa ojačanim dlanom. Izloženi delovi su ojačani kožom. Od vodootporne teleće kože sa donje i vodootpornog poliestera sa gornje strane.

UDOBNE RUKAVICE Rukavice prilagodljivog oblika sa ojačanim dlanom. Izloženi delovi su ojačani kožom. Od vodootporne teleće kože sa donje i vodootpornog poliestera sa gornje strane. Dostupne su i bez zaštite od testera. UDOBNE RUKAVICE, WINTER Oblikovan i ojačan dlan. Izloženi delovi su bez šavova i ojačani kožom.

SPANDEKS RUKAVICE SA PET PRSTIJU Rukavice sa gornjim delom od spandeksa: vodootpornim, rastegljivim materijalom. Dobro prijanjaju, obložene kožom sa unutrašnje strane.

RUKAVICE, ARBOR 16 Rukavice razvijene specijalno za penjače. Poboljšan hvat kada se koristi uže.

UDOBNE RUKAVICE SA ODVOJENIM KAŽIPRSTOM Dlanovi od vodootporne teleće kože i izdržljiv gornji deo od vodootpornog poliestera.

RUKAVICE HUSQVARNA Sa kožom ojačanim palcem. Dlan od izdržljive kože, gornji deo od poliestera za veću udobnost.

RUKAVICE, GARDEN PRO Ojačani prsti i zakopčavanje na čičak. Izrađene od vodootporne teleće kože, sa gornjim delom od elastičnog tekstila.

Z AŠTITNA ODEĆA

199


Široka zadnja ploča sa ventilacijom.

Raspoređivanje težine od ramena do kukova.

Fleksibilno područje ramena i pojedinačno podešavanje visine.

Pogledajte klip o uprtačima i videćete kako Husqvarna uprtač može da utiče na vaš rad. Preuzmite besplatan QR čitač za vaš smartfon i skenirajte kod.

Ergonomski dizajnirani uprtači za savršeno raspoređivanje tereta. Podesiv jastučić za kuk za ublažavanje udaraca.

Kada radite sa teškom opremom ceo dan, kvalitet i konstrukcija uprtača su zaista veliki faktor. Prikladan uprtač mora da ispuni razne zahteve, zavisno kako od vaše građe, tako i tipa mašine koju nosite. Potpuni Husqvarna asortiman sadrži ergonomske uprtače koji pokrivaju sve aspekte. Kompletan vodič za proizvode vidite na str. 206 – 207.

Lako otkopčavajuća brava za oslobađanje za hitne slučajeve. Ove karakteristike se tiču modela Balance XT™ i Balance X™ i nisu dostupne kod svih uprtača.

200

UPRTAČI


HUSQVARNA UPRTAČ BALANCE XT™ Uprtač Balance XT™ raspoređuje opterećenje na široko područje. To omogućava odlično raspoređivanje težine između ramena, ramena i grudi i između kukova i ramena. Osim toga, Balance XT™ ima i puno drugih karakteristika za dodatnu udobnost. Kajiševi za ramena sa širokim jastučićima koji obuhvataju telo i pojas oko struka čine uprtač udobnim za nošenje tokom dugih radnih dana.

HUSQVARNA UPRTAČ BALANCE X™ Uprtač Balance X™ raspoređuje teret na šire područje za dopunsku udobnost. To smanjuje naprezanje i raspoređuje težinu između ramena, preko grudi i kukova.

HUSQVARNA UPRTAČ BALANCE 55 I 35 Ergonomski uprtač koji optimalno raspoređuje opterećenje između ramena, grudi i leđa. Balance 35 ima običan jastučić za kukove, a Balance 55 jastučić koji ublažava udarce. Jastučići za kukove imaju podesive kopče tako da se mašinom može manevrisati minimalnim kretanjem tela, što još više štedi leđa korisnika.

HUSQVARNA UPRTAČ STANDARD Konstruisan za laganije motorne kose. Podesivi kajiševi za ramena sa jastučićima. Jednostavno i efikasno brzo oslobađanje na grudima.

HUSQVARNA UPRTAČ BALANCE FLEX™ Koristi se sa svim teleskopskim proizvodima. Proizvod se kači za uprtač pomoću otvorenih kuka, što olakšava upotrebu i brzo pokretanje / zaustavljanje. Koristi se snaga za podizanje koja pomaže da se drži i podigne proizvod i može da se zabravi u bilo kom položaju. Uptrač daje dobru potporu kada se koriste teleskopski proizvodi za razne tipove poslova, visoko ili nisko, daleko ili blizu, što daje bolju ergonomiju.

Balance Flex™ ima poboljšanu snagu podizanja. Ergonomski konstruisan, kači se otvorenim kukama, što olakšava rad korisniku.

UPRTAČI

201


VODIČI ZA PROIZVODE

TECHNICAL EXTREME Bezbednosni zahtevi Vrsta zaštite Materijal, napred Materijal, nazad Ojačano područje Pokretljivost

PANTALONE DO STRUKA

Nema važećih standarda

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s

― 2-smerni rastegljiv poliester sa otpornošću na UV, ojačanja sa kordurom i kordura sa reflektivnošću 4-smerni streč

A 2-smerni rastegljiv poliester sa otpornošću na UV, ojačanja sa kordurom i kordura sa reflektivnošću 4-smerni streč, kordura

Od laktova do zgloba

Od kolena do zglobova napred i oko zglobova Prethodno povijena kolena, 4-smerni i 2-smerni streč, podešavanje struka sa čičkom Blago

Prethodno povijeni rukavi, 4-smerni i 2-smerni streč,

Prijanjanje

Blago

Ventilacija

Odlična Veoma vidljive boje, ojačanje sa reflektivnošću, reflektivne trake i logo

Vodootpornost

Odlična Veoma vidljive boje, ojačanje sa reflektivnošću, reflektivne trake i logo Patent-zatvarači sa ventilacijom sa zadnje strane nogavica, mreža na zadnjim džepovima •

Vetrootpornost

Produžena leđa

60°C

60°C

Vidljivost Karakteristike ventilacije

Temperatura za pranje Veličine Broj proizvoda

TECHNICAL Bezbednosni zahtevi Vrsta zaštite

Patent-zatvarači sa ventilacijom, otvoreni preklop nazad

S 46 / 48 – XXL 62 / 64

S 46 / 48 – XXL62 / 64

578 16 63-xx

578 16 65-xx, sa tregerima

JAKNA ZA ŠUMU

JAKNA, ARBOR

Nema važećih standarda

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s

Materijal, napred

4-smerni poliesterski streč, ojačanja od kordure

100 % ultra poliester, ojačanja od kordure

Materijal, nazad

4-smerni poliesterski streč

100 % ultra poliester

Oko zgloba

Oko zgloba

4-smerni streč

Srednja

Prijanjanje

Usko

Labavo

Ventilacija

Velika

Mala

Vidljivost

Veoma vidljive boje

Veoma vidljive boje

Patent-zatvarači sa ventilacijom, otvoreni preklop nazad

Otvoreni preklop nazad

Ojačano područje Pokretljivost

Karakteristike ventilacije Vodootpornost

Vetrootpornost

Produžena leđa Temperatura za pranje Veličine Broj proizvoda

FUNCTIONAL

Bezbednosni zahtevi Vrsta zaštite

40°C

60°C

S 46 / 48 – XXL 62 / 64

S 46 / 48 – XL 58 / 60

505 49 74-xx

525 81 26-xx

JAKNA ZA ŠUMU

PANTALONE DO STRUKA 24 A

Nema važećih standarda

CE, EuroTest, EN 381 klasa 2, 24 m /s

A

Materijal, napred

100 % mikro poliester, ojačanja od kordure

4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure

Materijal, nazad

100 % mikro poliester

100 % mikro poliester, ojačanja od kordure

Oko zgloba

Od kolena do zglobova napred i oko zglobova

Srednja

Srednja

Ojačano područje Pokretljivost Prijanjanje

Pravo

Pravo

Ventilacija

Srednja

Srednja

Vidljivost Karakteristike ventilacije

Veoma vidljiva narandžasta napred / nazad

Patent-zatvarači sa ventilacijom, otvoreni preklop nazad

Ventilacija u zadnjem džepu

Vodootpornost

Vetrootpornost

Produžena leđa

60°C

40°C

Temperatura za pranje Veličine Broj proizvoda = Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno

202

JAKNA ZA ŠUMU

Z AŠTITNA ODEĆA

S – XXL

46 – 62

504 10 24-xx

505 53 57-xx


CLASSIC

JAKNA ZA ŠUMU

Bezbednosni zahtevi

Nema važećih standarda

Vrsta zaštite

PANTALONE DO STRUKA

STOLARSKE PANTALONE

ČAPS

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s A

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s A

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s A

Materijal, napred

65 % poliester 35 % pamuk

65 % poliester 35 % pamuk

65 % poliester 35 % pamuk

65 % poliester 35 % pamuk

Materijal, nazad

65 % poliester 35 % pamuk

65 % poliester 35 % pamuk

65 % poliester 35 % pamuk

65 % poliester 35 % pamuk

Ojačano područje Pokretljivost

Srednja

Srednja

Srednja

Srednja

Pravo

Prijanjanje

Pravo

Pravo

Ventilacija

Srednja Veoma vidljiva narandžasta, reflektujući logo

Srednja

Vidljivost Karakteristike ventilacije

Otvoreni preklop nazad

Vodootpornost

Vetrootpornost

Produžena leđa Temperatura za pranje Veličine Broj proizvoda

Pravo

Srednja Veoma vidljiva narandžasta, Reflektujući logo reflektujući logo Patent-zatvarači sa ventilacijom Patent-zatvarači sa ventilacijom sa zadnje strane nogavica sa zadnje strane nogavica ― ― ―

60°C

60°C

Velika Reflektujući logo Otvorena leđa ―

― Visoki prednji deo sa džepom i produžena leđa 60°C

60°C

S-XXL

44-64

44-64

Jedna veličina

578 16 53-xx

578 16 54-xx

578 16 55-xx

578 16 56-01

PANTALONE DO STRUKA 20 A

PANTALONE DO STRUKA, NARANDŽASTE 20 A

STOLARSKE PANTALONE 20 A

PANTALONE DO STRUKA 20 C

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s

A 4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure 4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure Od kolena do članaka i oko članaka

A 4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure 4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure Od kolena do članaka i oko članaka

A 4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure 4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure Od kolena do članaka i oko članaka

C 4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure 4-smerni poliesterski streč, ojačanja od aramida i kordure Od kolena do članaka i oko članaka

4-smerni streč

4-smerni streč

4-smerni streč

4-smerni streč

Usko

Usko

Usko

Usko

Velika

Velika

Velika

Srednja

― Patent-zatvarači sa ventilacijom sa zadnje strane nogavica, mreža u zadnjim džepovima •

Veoma vidljive boje Patent-zatvarači sa ventilacijom sa zadnje strane nogavica, mreža u zadnjim džepovima •

Veoma vidljive boje, reflektivne trake i logo Patent-zatvarači sa ventilacijom sa zadnje strane nogavica, mreža u zadnjim džepovima •

― Mreža u zadnjim džepovima

40°C

40°C

40°C

40°C

S 46 / 48 – XXL 62 / 64

S 46 / 48 – XXL 62 / 64

S 46 / 48 – XXL 62 / 64

S 46 / 48 – XXL 62 / 64

505 49 72-xx

523 07 82-xx

505 49 73-xx

505 53 58-xx

PANTALONE DO STRUKA 20 A

STOLARSKE PANTALONE 20 A

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s

CE, EuroTest, EN 381 klasa 1, 20 m /s

A

A

Ojačanja od kordure

Ojačanja od kordure

100 % mikro poliester

100 % mikro poliester

Prednja strana

Prednja strana

Srednja

Srednja

Pravo

Pravo

Srednja

Srednja

60°C

60°C

46 – 62

46 – 62

504 10 20-xx

504 10 22-xx

Z AŠTITNA ODEĆA

203


VODIČI ZA PROIZVODE

ODEĆA ZA RAŠČIŠĆAVANJE

Bezbednosni zahtevi

RADNE PANTALONE

Nema bezbednosnih zahteva

Nema bezbednosnih zahteva

EN 343

EN 343

Normalna

Normalna

Normalna

Ventilacija

Vodootpornost

Normalna Patent-zatvarač do zadnjeg dela nogavica •

Velika

Velika

Vetrootpornost

Velika

Velika

40°C

40°C

40°C

40°C

S – XXL

46 – 60

S – XXL

S – XXL

505 62 40-xx

505 62 41-xx

523 07 57-xx

523 07 58-xx

Karakteristike ventilacije

Preklop nazad

Temperatura za pranje Veličine Broj proizvoda

ODEĆA ZA KIŠU

JAKNA

JAKNA, GARDEN PRO

Ventilacija Karakteristike ventilacije Vodootpornost

Normalna

Velika

Preklop nazad i napred

Velika

Vetrootpornost

Velika

PANTALONE ZA RAŠČIŠĆAVANJE

ČAPS

Normalna Mrežasta postava na struku Velika

Normalna

Velika

Otvoren oko struka

Velika

Velika

Velika

Velika

Velika

KABANICA

PANTALONE

Velika

Normalna Otvorena napred i ispod ruku Velika

Normalna

Velika

Temperatura za pranje

40°C

40°C

40°C

40°C

40°C

40°C

Veličine

S – XL

M – XL

Jedna veličina

S – XL

Jedna veličina

Jedna veličina

523 07 92-xx

505 63 11-xx

505 63 16-10

523 08 05-xx

505 63 36-10

505 63 26-10

Broj proizvoda

ZA GREJANJE

Ventilacija

MEKA JAKNA

TERMO PRSLUK

MIKRO FLIS JAKNA

MIKRO FLIS PRSLUK

Normalna

Normalna

Normalna

Normalna

Materijal koji diše

Bez rukava

Vodootpornost

Velika

Dobra

Vetrootpornost

Velika

Velika

Normalna

Normalna

Karakteristike ventilacije

Temperatura za pranje

40°C

40°C

40°C

40°C

Veličine

S – XL

M – XXL

S – XL

S – XL

577 25 30-xx

577 25 29-xx

577 25 65-xx

577 25 66-xx

Broj proizvoda

ZAŠTITNE ČIZME

Bezbednosni zahtevi

FUNCTIONAL 28

FUNCTIONAL 24

EN 345 SB E, EN 381-3 klasa 3, 28 m / s.

EN 345 SB E, EN 381-3, klasa 2, 24 m / s.

Zaštita od testera

28 m / s

24 m / s

Materijal, spoljašnji

Prirodna guma

Prirodna guma

Materijal, unutrašnji

Platnena postava

Platnena postava

Preko čelične kapice, pete i sa strana

Preko čelične kapice, pete i sa strana

Ojačanje

Vezivanje trakama

37 – 50

37 – 47

573 95 59-xx

573 95 58-xx

Čelične kapice prstiju Vodootporno

Veličine Broj proizvoda

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno

204

PANTALONE ZA SVE VREMENSKE USLOVE, TAJFUN

JAKNA ZA SVE VREMENSKE USLOVE, TAJFUN

RADNA JAKNA

Z AŠTITNA ODEĆA


Bezbednosni zahtevi za šlem Bezbednosni zahtevi za štitnike za uši Bezbednosni zahtevi, vizir

ŠLEM ARBORIST, TECHNICAL

FUNCTIONAL, FLUORESCENTNI

FUNCTIONAL, NARANDŽASTI

EN 397/ ANSI Z89.1-2009 klasa G,E EN 352-3 SNR=26dB(A) / ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A) EN 1731:2006

EN 397/ ANSI Z89.1-2009 klasa G,E EN 352-3 SNR=26dB(A) / ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A) EN 1731:2006

EN 397/ ANSI Z89.1-2003 klasa G

– 40°C

– 40°C

– 20°C

ZAŠTITNI ŠLEMOVI

Odobrena temperatura

STANDARD

EN 352-3 SNR=27dB(A) EN 1731:1997

EN 12492 / ANSI Z89.1-2009 klasa C EN 352-3 SNR=26dB(A) / ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A EN 1731:2006 ―

Centralno prijanjanje, obložen penom ―

Stopljeni metal

Tablica za označavanje datuma

Štitnik za vrat

Štitnik od sunca za šlem

Vizir

Traka za obraze

Štitnici za uši

Fluorescentno narandžasta

Narandžasta

Narandžasta

Fluorescentno narandžasta

576 41 24-01

576 41 24-02

505 66 56-00

578 09 23-01

Kajiš Čvrstina

Tekstilni sa 6 tačaka

Tekstilni sa 6 tačaka

Plastični sa 6 tačaka

Posebni štitnik od sunca

Boja Broj proizvoda

ŠTITNICI ZA UŠI

ŠTITNICI ZA UŠI, GARDENER

GARDENER SA VIZIROM

ŠTITNICI ZA UŠI SA PERSPEKS VIZIROM

ŠTITNICI ZA UŠI SA MREŽASTIM VIZIROM

EN 352-1 /  EN 352-3

EN 352-1

EN 352-1 / EN 166

EN 352-1 / EN 166

EN 352-1 / EN 1731

FM RADIO, SA TRAKOM ZA GLAVU

FM RADIO, ZAVISNO O ŠLEMU

Frekventno područje

EN352-1:2002 EN352-6:2002 EN352-8:2008 88 – 108 MHz

EN352-3:2002 EN352-6:2002 EN352-8:2008 88 – 108 MHz

Vrednost prigušivanja

SNR=27dB

SNR=27dB

SNR=27 dB

SNR=27 dB

Obložena

Obložena

Obložena

Zaštitni poklopac

Zaštitni poklopac

SNR=25 dB Posebno široka, neobložena Perspeks

SNR=27 dB

Traka za glavu

SNR=25 dB Posebno široka, neobložena ―

Perspeks

Mrežasti

578 27 50-01

578 27 50-02

505 66 53-04

505 69 90-12

505 66 53-60

505 66 53-48

505 66 53-58

505 66 53-25

ŠTITNICI ZA UŠI

Bezbednosni zahtevi

Vizir Broj proizvoda, traka za glavu Broj proizvoda, zavisno o šlemu

TECHNICAL 24 EN ISO 20344, 20345, 13287 i 17249. SB, E, WRU, SRA, klasa 2, 24 m / s. 24 m / s

TECHNICAL 20

TECHNICAL

EN 345-2, S2, EN 381-3, klasa 1, 20 m / s.

EN ISO 20345, SB, SRA

CLASSIC 20 EN ISO 20344, 20345, 13287 i 17249. SB, E, WRU, klasa 2, 20 m /s 20 m / s

20 m / s

Meka štavljena koža

Poliuretanska koža

Vodootporni najlon i prava koža

Puna koža

Vodootporna postava Sympatex koja diše

Postava od kambrela

Vodootporna postava Sympatex koja diše

Postava od kambrela

Kompozitne kapice prstiju

Srednja

Napred

Preko čelične kapice i pete

Prednji deo prstiju i jastučići

Posebna zaštita preko prstiju i pete

36 – 48

39 – 47

36 – 47

39 – 47

574 62 52-xx

544 96 48-xx

575 35 47-xx

578 25 73-xx

Z AŠTITNA ODEĆA

205


VODIČI ZA PROIZVODE

RUKAVICE

Zahtevi

UDOBNE RUKAVICE, ZAŠTITA OD TESTERA

UDOBNE RUKAVICE

UDOBNE RUKAVICE, WINTER

EN 381-4, -7, EN 420:1, EN 388, klasa 0, 16 m /s

EN 420:1992, kategorija 1

EN 420:1992, kategorija 1

Elastična

Elastična

Zaštita od testera Vodootporna jareća koža, dlan Vodootporni najlon, gornji deo Manžetna Čičak zakopčavanje Veličina Broj proizvoda

ZAŠTITNE NAOČARE

Bezbednosni zahtevi Boja Sočiva

7–12

7–12

10 –12

505 64 20-xx

505 64 20-xx

505 64 24-xx

YELLOW X

CLEAR X

EN 166

EN 166

Obojene žuto

Otporna na grebanje

Otporna na grebanje

Sočiva pod uglom Okviri

Podesivi

Podesivi

UV-zaštita

Zaštita od magle

544 96 37-02

544 96 37-01

BALANCE XT™

BALANCE X™

Broj proizvoda

UPRTAČI

Široka zadnja ploča sa ventilacijom

Obloženi ergonomični kajiševi

Jastučić za kukove za ublažavanje udaraca

Fleksibilno držanje jastučića za kukove

Širok držeći pojas oko kukova

Brzo oslobađanje na jastučiću za kukove

Režimi za travu i šumu

Zadnja ploča sa podesivom visinom

Fleksibilni rameni deo

Postavlja se za muškarce i za žene

578 44 98-01

578 44 97-01

Broj proizvoda

= Dostupno  ( ) = Oprema  ― = Nedostupno

206

Z AŠTITNA ODEĆA


UDOBNE RUKAVICE, ZAŠTITA OD TESTERA SA ODVOJENIM KAŽIPRSTOM

UDOBNE RUKAVICE SA ODVOJENIM KAŽIPRSTOM

RUKAVICE SPANDEKS

RUKAVICE, ARBOR 16

RUKAVICE HUSQVARNA

RUKAVICE, GARDEN PRO

EN 381-4, -7, EN 420:1, EN 388, klasa 0, 16 m /s

EN 420:1992, kategorija 1

EN 420:1992, kategorija 1

EN 381-4, -7, EN 420:1, EN 388, klasa 0, 16 m /s

EN 420:1992, kategorija 1

EN 420:1992, kategorija 1

Elastična ― 7–12

8 –12

9 –12

9 –10

Jedna veličina

6 –10

505 64 16-xx

505 64 18-xx

505 64 25-xx

505 64 03-xx

505 64 23-10

505 65 01-xx

SUN X

BEZBOJNE

ZA SUNCE

TAMNE ZAŠTITNE NAOČARE

EN 166

EN 166

EN 166

EN 166

Obojene sivo

Obojene sivo

Otporna na grebanje

Otporna na grebanje

Otporna na grebanje

Podesivi

Statični

Statični

Rastegljiva vrpca za vrat meka iznutra

544 96 37-03

544 96 38-01

544 96 38-02

544 96 39-01

BALANCE 55

BALANCE 35

STANDARD

BALANCE FLEX™

537 27 57-01

537 27 57-02

537 21 63-01

578 44 99-01

Z AŠTITNA ODEĆA

207


Oprema i alati koji nude visokokvalitetne performanse. Upotrebljavajući Husqvarna proizvode, postavljate visok nivo očekivanja što se tiče kvaliteta, rezultata rada i bezbednosti. Birajući Husqvarna opremu iz našeg kompletnog i sveobuhvatnog asortimana proizvoda, imate zagarantovan visok kvalitet tokom radnog veka svakog proizvoda.

208

REZNA OPREMA I AL ATI


REZNA OPREMA I AL ATI

209


Brinite o svojoj motornoj testeri i ona će raditi bolje i trajati duže.

ULJE ZA LANCE Nepravilna upotre-

ba ulja za lance je čest uzrok oštećenja testera i može dovesti do brzog habanja mača, zaglavljivanja lanca ili spadanja sa mača.

DUŽINA REZANJA MAČA Dužina

rezanja je različita od ukupne dužine. To je rastojanje od prednjeg dela testere do vrha najudaljenijeg zupca zaokruženo na najbliži inč.

210

MAČEVI I L ANCI

Mačevi i lanci za bezbednije i efikasnije rezanje. Originalna Husqvarna oprema i dodaci za motorne testere su izrađeni prema istim visokim standardima kao i naše testere. Spajajući visokokvalitetne materijale sa razvojem proizvoda zasnovanog na zahtevima šumarskih profesionalaca, možemo da ponudimo veliki asortiman mačeva, lanaca i turpija koji daju maksimalnu efikasnost i pouzdanost kada se dodaju bilo kojoj motornoj testeri. Kompletan vodič za reznu opremu vidite na str. 214.


LAMINIRANI MAČEVI SA ZVEZDASTIM VRHOM Blaga zaobljenost i mali radijus nosa smanjuju rizik od povratnog udarca i omogućuju dobru kontrolu rezanja. Mačevi su obloženi zaštitom od grebanja i korozije. Dostupni sa koracima 3/8" Mini, .325", i 3/8" sa dužinom 10–20". Dostupni i kao TechLite™, za upotrebu sa modelom Husqvarna T540 XP ® (12 – 16").

Novo!

TECHLITE™ – LAMINIRANI MAČEVI SA ZAMENJIVIM VRHOM Mač TechLite™ je 25 % laganiji od ostalih mačeva, i ima skoro 25 % bolju krutost. Manje napora i povećana efikasnost su očigledne i važne pogodnosti. Dostupni u dužinama 20" i 28".

ČVRSTI MAČEVI SA ZAMENJIVIM VRHOM Preporučuju se za upotrebu sa dugim mačevima kako bi se smanjila opterećenost vrha mača. Opterećenost se prenosi na visokokvalitetno valjkasto ležište. Mačevi su obloženi zaštitom od grebanja i korozije. Zamenjivi vrh je dostupan kao rezervni deo. Dostupni sa korakom lanca od 3/8" i dužinama 18–28".

HUSQVARNA ČVRSTI MAČEVI Čvrsti mačevi se koriste za tvrdo drveće, debelu koru i u uslovima sa puno peska, prašine ili gareži. Mačevi su obloženi zaštitom od grebanja i korozije. Dostupni u dužinama 24–42".

Korišćenje različitih lanaca. Husqvarna nudi veliki asortiman lanaca za različite potrebe. Pronađite više informacija i lanaca na našem internet sajtu. 1 / 4" KORAK LANCA, PREPORUČENI DO 38 CC

Krajnje lagani lanci za glatke i čiste rezove. Imaju zupce Micro Chisel. LANCI SA KORAKOM MINI 3 / 8 ", PREPORUČENI DO 45 CC

Lanac sa malim vibracijama za korisnike koji koriste manje testere u uslovima velike proizvodnje. Dostupni i u verziji sa malim povratnim udarcem.

LANCI PIXEL SA KORAKOM OD .325", PREPORUČENI ZA 35 – 55 CC

LANCI SA KORAKOM OD .404", PREPORUČENI ZA 85 CC I VEĆE

Razvijeni da zadovolje specifične potrebe današnjih laganih motornih testera. Ima uzak rez, što zahteva manje snage. Karakteriše se slabim povratnim udarcem, malo vibracija i sa zupcima Micro Chisel. Ne preporučuje se za težak rad, npr. u šumama oštećenim nevremenom.  

Lanac za velika stabla u tri varijante, konstruisan za profesionalne korisnike: Zupci Chisel za korisnike kojima treba velika proizvodnja i koji režu čisto drveće većim motornim testerama. Zupci Micro Chisel za brzo rezanje i lako oštrenje. Zaokrugljena varijanta Chipper za izvanredne performanse, lako oštrenje i izdržljivost držanja ruba.

LANCI SA KORAKOM OD .325", PREPORUČENI ZA 35 – 60 CC

Lanac sa velikim performansama i malim vibracijama sa zupcima Micro Chisel. Idealan za zahtevne uslove. 3 / 8 " KORAK LANCA, PREPORUČENO ZA 50 – 100 CC

Profesionalni zupci Chisel za rezanje velikih količina čistog drveća i zupci Semi-Chisel za brzo rezanje i lako oštrenje. Zupci Chisel su dostupni i u verziji sa malo vibracija, kako i u kvadratnoj varijanti za profesionalnu upotrebu.

SPECIJALNI LANCI

Lanci sa specijalnim fabričkim brušenjem za izradu dimenzioniranih tabli i dasaka od većih stabala, režući paralelno sa strukturom drveta. KOMPLET MAČ I LANAC

Komplet sadrži jedan mač sa malom površinom za montiranje i dva lanca. 13" .325, 531 00 38-13. 15" .325, 531 00 38-17. 13" Pixel, 531 00 38-93. 15" Pixel, 531 00 38-92.

MAČEVI I L ANCI

211


Isturpijajte lanac da biste dobili oštrije rezultate.

ISTURPIJAJTE ZUPCE Turpijajte

koristeći lagan i ravnomeran pritisak, sa nežnim guranjem, paralelno sa šablonom. Pokušajte da dobijete istu dužinu svih zubaca.

ISTURPIJAJTE MERE DUBINE

Koristite ravnu turpiju da isturpijate meru dubine do kraja nadole. Ako isturpijate meru dubine bez alata, rizikujete da ih isturpijate previše duboko i lanac će proizvoditi predebele komadiće drveta.

212

OPREMA Z A TURPIJANJE

Oštar lanac je jednako važan kao i jak motor. Da bi vaša motorna testera radila efikasno, bezbedno i precizno, vrlo je važno da lanac bude oštar. Koliko često treba da se oštri, zavisi od toga koliko ga često koristite. Dobar pokazatelj stanja lanca je izgled komadića drveta. Oštar lanac proizvodi fine komadiće drveta jednake veličine, dok tupi lanac proizvodi prašinu. Trebaće vam okrugla turpija, ravna turpija i šablon za turpijanje kako biste isturpijali lanac. U levom stupcu vam pokazujemo kako se koristi jedinstven Husqvarna komplet za turpijanje. Preporučujemo vam da koristite i pričvršćivač mača, tako da vam obe ruke budu slobodne za turpijanje. Kompletan vodič opreme za turpijanje vidite na str. 215.


HUSQVARNA INTENSIVE CUT Nova poboljšana konstrukcija sa 20 % boljim performansama rezanja i dužim radnim vekom. Da biste održali lanac u formi, trebaće vam okrugla turpija i šablon za turpijanje kako biste naoštrili zupce. Sa pravilno naoštrenim lancem rad će vam biti lakši i bezbedniji.

PRIČVRŠĆIVAČ TESTERE ZA PANJEVE Za pričvršćivanje mača motorne testere u siguran položaj za turpijanje. Izrađen od kovanog čelika.

HUSQVARNA OKRUGLE I RAVNE TURPIJE Kvalitetne turpije koje vam daju pravu geometriju zubaca.

DRŠKA ZA TURPIJE Patentirani sistem za zaglavljivanje turpija. Odgovara svim našim turpijama. Žlebovi od 25° i 30° obezbeđuju pravilne uglove za turpijanje.

KOMBINOVANI ŠABLONI Naši kombinovani šabloni su specijalno konstruisani sa šablonom za turpijanje i postavljačem mere dubine u jednom alatu. Koristite ih zajedno sa našim okruglim i ravnim turpijama za pravilan ugao turpijanja.

ŠABLONI ZA TURPIJANJE Specijalno konstruisani šabloni za turpijanje koji daju pravilne uglove za turpijanje, koristite ih zajedno sa našim okruglim turpijama.

ALAT ZE MERU DUBINE Specijalno konstruisane mere dubine koje daju pravilne uglove za turpijanje. Koristite ih zajedno sa našim ravnim turpijama.

Husqvarna je razvila unikatni kombinovani šablon koji uključuje šablon za turpijanje i postavljač mere dubine u jednom alatu. Kada se koristi zajedno sa okruglom turpijom i ravnim turpijama, pravilan ugao za turpijanje je siguran. Dostupni su i kompleti turpija.

husqvarna.com / r s Posetite husqvarna.com / rs da biste dobili više informacija kako da isturpijate lanac za najbolje rezultate.

KOMPLETI ZA ODRŽAVANJE MOTORNIH TESTERA Kompleti za održavanje motornih testera sadrže filter za gorivo, svećicu i filter za vazduh. Husqvarna 340 / 340e / 345 / 345e / 350 i 346 XP ®/353, 510 27 62-01. Husqvarna 346 XP ®/353, 510 27 63-01.

OPREMA Z A TURPIJANJE

213


VODIČ REZNE OPREME – MOTORNE TESTERE

3120 XP®

390 XP® * / 395 XP®

385 XP®

365 / 372 XP®

570 / 576 XP®

357 XP® / 359

460 Rancher / 465 Rancher

55 / 455 Rancher / 455 e-series Rancher

353 / 346 XP® / 550 XP® / 545

TAČKA ZA MONTIRANJE VELIKOG MAČA

450 e-series / 445 / 445 e-series

339 XP®

435 e-series / 435 / 440 e-series

236 e-series

240 e-series

135 / 140 / 135 e-series / 140 e-series

317 Electric / 321 Electric

338 XP® T /  T540 XP®

T435 / 334T

327PT5S

327P4 / 327P5X

560 XP® / 555

T425

562 XP®

TAČKA ZA MONTIRANJE MALOG MAČA

DUŽINA MAČA

KORAK LANCA

DUBINA ZUBACA

BROJ PROIZVODA

POGONSKE KARIKE

TIP

BROJ PROIZVODA

10 / 25

3 / 8

.050 / 1,3

505 89 16-40

40

H36

501 84 21-40

12 / 30

3 / 8

.043 / 1,1

501 95 95-45

45

90SG

501 84 23-45

12 / 30

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-45

45

H36

501 84 21-45

14 / 36

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-52

52

H36

501 84 21-52

16 / 40

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-56

56

H36

501 84 21-56

13 / 33

.325

.050 / 1,3

508 92 61-56

56

H30

501 84 06-56

15 / 38

.325

.050 / 1,3

508 92 61-64

64

H30

501 84 06-64

16 / 40

.325

.050 / 1,3

508 92 61-66

66

H30

501 84 06-66

18 / 45

.325

.050 / 1,3

508 92 61-72

72

H30

501 84 06-72

20 / 50

.325

.050 / 1,3

508 92 61-80

80

H30

501 84 06-80

13 / 33

.325

.058 / 1,5

508 91 21-56

56

H25

501 84 04-56

15 / 38

.325

.058 / 1,5

508 91 21-64

64

H25

501 84 04-64

16 / 40

.325

.058 / 1,5

508 91 21-66

66

H25

501 84 04-66

18 / 45

.325

.058 / 1,5

508 91 21-72

72

H25

501 84 04-72

20 / 50

.325

.058 / 1,5

508 91 21-80

80

H25

501 84 04-80

15 / 38

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-56

56

H42

501 84 14-56

16 / 40

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-60

60

H42

501 84 14-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-68

68

H42

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

510 15 35-72

72

H42

501 84 14-72

15 / 38

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-56

56

H42

501 84 14-56

16 / 40

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-60

60

H42

501 84 14-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-68

68

H42

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

544 28 55-72

72

H42

501 84 14-72

12 / 30

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-45

45

H37

576 93 65-45

14 / 36

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-52

52

H37

576 93 65-52

16 / 40

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-56

56

H37

576 93 65-56

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

544 90 25-72

72

H42

501 84 14-72

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

544 90 25-92

92

H42

501 84 14-92

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 77-68

68

H42

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 77-72

72

H42

501 84 14-72

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-68

68

H42

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-72

72

H42

501 84 14-72

24 / 60

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-84

84

H42

501 84 14-84

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-92

92

H42

501 84 14-92

10 / 25

1 / 4

.050 / 1,3

505 89 15-60

60

H00

501 84 40-60

10 / 25

1 / 4

.050 / 1,3

575 84 22-58

58

H00

501 84 40-58

12 / 30

1 / 4

.050 / 1,3

575 84 22-64

64

H00

501 84 40-64

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-68

68

H42

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-72

72

H42

501 84 14-72

24 / 60

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-84

84

H42

501 84 14-84

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-92

92

H42

501 84 14-92

24 / 60

.404

.063 / 1,6

507 47 60-46

76

H64

501 84 31-76

28 / 72

.404

.063 / 1,6

501 58 96-01

84

H64

501 84 31-84

30 / 75

.404

.063 / 1,6

501 95 81-92

92

H64

501 84 31-92

36 / 90

.404

.063 / 1,6

501 95 81-04

104

H64

501 84 31-04

42 / 105

.404

.063 / 1,6

501 92 18-24

124

H64

501 84 31-24

INČI / CM

INČI

INČI / MM

LAMINIRANI MAČ SA ZVEZDASTIM VRHOM

LAMINIRANI MAČ SA ZVEZDASTIM VRHOM, TECHLITE™

LAMINIRANI MAČ SA ZAMENJIVIM VRHOM, TECHLITE™

ČVRSTI MAČ SA ZAMENJIVIM VRHOM

ČVRSTI MAČ

Uvek proverite u uputstvu za upotrebu koja rezna oprema odgovara vašoj motornoj testeri. * Čvrsti mač sa korakom od .404 na 390 XP  je opcionalan na nekim tržištima. ®

214

REZNA OPREMA I AL ATI


VODIČ PROIZVODA – OPREMA ZA TURPIJANJE

BROJ PROIZVODA INTENSIVE CUT Intensive Cut 4,0 mm, 2 kom.

510 09 57-01

Intensive Cut 4,0 mm, 12 kom.

510 09 57-02

Intensive Cut 4,5 mm, 2 kom.

577 23 37-01

Intensive Cut 4,8 mm, 2 kom.

510 09 55-01

Intensive Cut 4,8 mm, 12 kom.

510 09 55-02

Intensive Cut 5,2 mm, 12 kom.

577 23 38-01

Intensive Cut 5,5 mm, 2 kom.

510 09 56-01

Intensive Cut 5,5 mm, 12 kom.

510 09 56-02

OKRUGLE TURPIJE Okrugle turpije, Ø 4,0 mm, 2 kom.

544 03 69-40

Okrugle turpije, Ø 4,0 mm, 12 kom.

505 69 81-41

Okrugle turpije, Ø 4,5 mm, 2 kom.

544 03 69-45

Okrugle turpije, Ø 4,8 mm, 2 kom.

544 03 69-48

Okrugle turpije, Ø 4,8 mm, 12 kom.

505 69 81-49

Okrugle turpije, Ø 5,2 mm, 12 kom.

505 69 81-52

Okrugle turpije, Ø 5,5 mm, 2 kom.

544 03 69-55

Okrugle turpije, Ø 5,5 mm, 12 kom.

505 69 81-56

RAVNE TURPIJE Ravne turpije, 6", 1 kom.

505 69 81-60

Ravne turpije, 6", 12 kom.

505 69 81-61

Ravne turpije, 8", 1 kom.

505 69 81-80

Ravne turpije, 8", 12 kom.

505 69 81-81

ŠABLONI ZA TURPIJANJE Šablon za turpijanje, .325" H22, H25, H28

505 69 81-10

Šablon za turpijanje, 3 / 8" MINI H35, H36

505 24 37-01

Šablon za turpijanje, .404" H64(S)

505 69 81-15

Šablon za turpijanje 1/4" H00

505 69 81-18

MERE DUBINE Mera dubine, .325"

505 69 81-00

Mera dubine, 3 / 8"

505 69 81-01

Mera dubine, .404"

505 69 81-02

Mera dubine, 3 / 8" MINI

505 69 81-03

KOMBINOVANI ŠABLONI kombinovani šablon, .325" / 1,3" PIXEL H30

505 69 81-08

Kombinovani šablon, .325" / 1,5" H22, H25, H28

505 69 81-09

kombinovani šablon, 3 / 8" H42, H45, H46, H47(S), H48(S), H50

505 24 35-01

kombinovani šablon Semichisel 3 / 8" H49, H51, H54, H58

575 99 15-01

KOMPLETI ZA TURPIJANJE Kombinovani za turpijanje .325"

505 69 81-25

Kombinovani za turpijanje .325" PIXEL

505 69 81-27

Kombinovani za turpijanje 3 / 8"

505 69 81-30

Kombinovani za turpijanje 3 / 8" MINI

505 69 81-38

Kombinovani za turpijanje .404"

505 69 81-92

DRUGO Pričvršćivač mača

505 66 52-56

Drška za turpije, Ø 4,5 – 5,5 mm

505 69 78-01

Drška za turpije, ravne turpije

505 69 78-10

REZNA OPREMA I AL ATI

215


Prava oprema za pravi posao.

TRIMI GLAVE Naš asortiman trimi glava sastoji se od modela za sve, od laganijeg rada u bašti do težeg terena.

SEČIVA I NOŽEVI Kompletni asortiman visokokvalitetnih sečiva i noževa, sa modelima pogodnim za sve, od trimerisanja jače trave do raščišćavanja šuma.

216

TRIMI GL AVE , NITI I SEČIVA

Povećane performanse sa optimalnim izborom trimi glava, trimi niti i sečiva. Naše trimi glave, trimi niti i sečiva su konstruisani za mnogo više od jednostavnog rezanja. Njihova izvanredna konstrukcija, kvalitetni materijali i olakšavajuća tehnologija nude vrhunske performanse, efikasnost i bezbednost. Osim toga, dodali smo još proizvoda našem sveobuhvatnom asortimanu proizvoda koji podižu rezanje na viši nivo. Vodič za trimi glave i niti vidite na str. 218 – 219, a potpuni vodič rezne opreme vidite na str. 220 – 221.


AUTOMATSKE TRIMI GLAVE, 25–55 CC Nit se produžava automatski kada postane prekratka. Dužina niti se podešava sama kako bi se obezbedilo postizanje najboljih performansi.

POLUAUTOMATSKE TRIMI GLAVE, 25–55 CC Sa funkcijom Tap’n go, ove trimi glave se dopunjuju automatski kada se glava pritisne o tlo. Varijante X su konstruisane za duži radni vek zbog dugmeta tap’n go sa kugličnim ležajem. T35 Universal uključuje adaptere koji omogućavaju montiranje na većini ostalih mašina.

RUČNE TRIMI GLAVE, 25–55 CC Nit se produžava ručno od strane korisnika pritiskanjem dugmeta za produžavanje niti i povlačenjem užeta. To omogućava korisniku da odabere dužinu niti kako bi postigao željeni efekt.

TRIMI GLAVA PRE-CUT Nit se puni bez otvaranja glave i može se koristiti svaka Husqvarna trimi nit. Univerzalna glava odgovara većini uređaja i može se koristiti na velikom opsegu vegetacije.

TRIMI GLAVA ALLOY Robusna i pouzdana trimi glava sa brzim i jednostavnim punjenjem niti. Održavanje je minimalno, a niska visina rezanja daje privlačne i uredne rezultate. Pogodna za sve Husqvarna trimere.

TRIMI GLAVA TRI-CUT Karakteristična kontrukcija sa plastičnim noževima umesto trimi niti, idealna za grubu travu i terene sa kamenjem. Ima i krajnje vidljive, zamenjive plastične klinove koji su bezbedni za upotrebu oko drveća i grmova.

NOŽEVI ZA TRAVU 255 / 3T, 275 / 4T, 300 / 3T, 350 / 3T, 230 / 2T Za gustu, grubu travu, ali ne i za drvenaste biljke. Dostupni sa 4, 3 ili 2 zupca.

SEČIVA ZA TRAVU 225 / 8T, 225 / 4T, 200 / 4T Za gustu, grubu travu, ali ne i za drvenaste biljke. Trava pada na sečivo praveći uredne redove. Dostupni sa 4 ili 8 zubaca.

SEČIVA ZA REZANJE Scarlett 200 / 22T, 225/24T su razvijeni u tesnoj saradnji sa profesionalnim čistačima šuma. Čine dobitnu kombinaciju maksimalnog kapaciteta rezanja i niskog nivoa vibracija. Dostupni sa 22 ili 24 zubaca.

Kvalitetne niti za sve vrste trimerisanja. Husqvarna nudi asortiman trimi niti različitih dimenzija, dužina i oblika za sve tipove zahteva. Pomoću specijalnih proizvodnih tehnika, materijali mogu da se kombinuju da bi omogućili bolju izdržljivost i manju buku pomoću patentiranog šablona Whisper i niti koje su manje podložne kidanju.

TRIMI GL AVE , NITI I SEČIVA

217


VODIČ ZA PROIZVODE – TRIMI GLAVE

BROJ PROIZVODA

ODGOVARAJUĆE JEDNOSTAVNA DIMENZIJE NITI, MM UPOTREBA

IZDRŽLJIVOST

AUTOMATSKA TRIMI GLAVA Trimmy Superauto II

578 44 71-01

2,4

•  •  •  •

Trimi glava-Auto 55

578 44 72-01

2,7 – 3,3

•  •  •  •

T25C

578 44 59-01

2,0 – 2,4

T25B

579 29 40-01

2,0

T25 3/8"

578 44 60-01

2,0 – 2,4

T25 M10

578 44 61-01

2,0 – 2,4

T35 M10

578 44 63-01

2,4 – 2,7

T35 M12

578 44 64-01

2,4 – 2,7

T35 Universal

578 44 94-01

2,4 – 2,7

T35X M10

578 44 65-01

2,4 – 2,7

T35X M12

578 44 66-01

2,4 – 2,7

T45X M12

578 44 68-01

2,7 – 3,3

T55X M12

578 44 70-01

3,0 – 4,0

S35 M10

578 44 74-01

2,4 – 2,7

•  •  •  •

S35 M12

578 44 76-01

2,4 – 2,7

•  •  •  •

Trimmy S II

578 44 78-01

2,0 – 3,3

•  •  •  •

F35

578 44 80-01

2,0 – 3,5

•  •  •  •

F55

578 44 81-01

2,0 – 3,5

•  •  •  •

Alloy

578 44 82-01

2,0 – 3,3

•  •  •  •  •

Tri-Cut M10

578 44 91-01

•  •  •  •  •

Tri-Cut M12

578 44 93-01

•  •  •  •  •

POLUAUTOMATSKA TRIMI GLAVA

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

•  •  •  • •  •  •  • •  •  •  • •  •  •  • •  •  •  • •  •  •  • •  •  •  • •  •  •  •  • •  •  •  •  • •  •  •  •  • •  •  •  •  •

RUČNA TRIMI GLAVA

TRIMI GLAVA PRE-CUT

TRIMI GLAVA SA SEČIVIMA

― = Nedostupno

JEDNOSTAVNA UPOTREBA

Trimi glave koje se lako montiraju, pune i koriste. Nit se produžava automatski u toku rada i ima konstrukciju otvorenog nosača za olakšavanje punjenja. Preporučeno za nenaviknute korisnike. IZDRŽLJIVOST

Trimi niti napravljene od optimizovanog materijala i unikatno konstruisane trimi glave sa centralnim ležištem za duži radni vek. EFIKASNOST REZANJA

Velika efikasnost rezanja znači manje posla. Naše trimi niti to postižu pomoću robusne površinske konstrukcije i pravog izbora materijala.

TIŠINA

Patentirana konstrukcija Husqvarninih tihih niti smanjuje nivo buke za 50 %. To vam daje bolju radnu okolinu.

218

REZNA OPREMA I AL ATI


VODIČ ZA PROIZVODE – TRIMI NITI

IME PROIZVODA

OPIS

DIMENZIJE, Ø MM

• Povećane performanse rezanja pomoću robusne konstrukcije površine i nove ko-polimerske formule • Višeslojna presovana trimi nit sa odličnom izdržljivošću i poboljšanom otpornošću na habanje • Površina obrađena za smanjeno topljenje • Manje podložna kidanju • Odgovara svim trimi glavama Husqvarna

2,0

BOJA

DUŽINA, M / FT

BROJ PROIZVODA

„X“ FORCE

2,4

2,7

3,0

3,3

15 / 50 Kotur

578 43 27-01

58 / 190 Kotur

578 43 28-01

130 / 425 Kalem

578 43 29-01

15 / 50 Kotur

578 43 31-01

50 / 164 Kotur

578 43 32-01

90 / 300 Kotur

578 43 34-01

240 / 800 Kalem

578 43 35-01

12 / 40 Kotur

578 43 37-01

43 / 141 Kotur

578 43 38-01

70 / 233 Kotur

578 43 39-01

240 / 800 Kalem

578 43 40-01

10 / 33 Kotur

578 43 41-01

32 / 105 Kotur

578 43 42-01

56 / 186 Kotur

578 43 43-01

240 / 800 Kalem

578 43 44-01

75 / 250 Kalem

578 43 45-01

240 / 800 Kalem

578 43 46-01

WHISPER X • Višeslojna presovana trimi nit, daje veliku izdržljivost • Patentirana šema Whisper – Smanjen nivo buke za 50 % (7– 8 dBA) u poređenju sa okruglim nitima • Površina obrađena za smanjeno topljenje • Manje podložna kidanju • Odgovara svim trimi glavama Husqvarna

2,4 2,7 3,0 3,3

90 / 300 Kotur

578 43 47-01

240 / 800 Kalem

578 43 48-01

70 / 233 Kotur

578 43 49-01

240 / 800 Kalem

578 43 50-01

56 / 186 Kotur

578 43 51-01

240 / 800 Kalem

578 43 52-01

75 / 250 Kalem

578 43 53-01

240 / 800 Kalem

578 43 54-01

15 / 50 Kotur

578 43 55-01

WHISPER • Patentirana šema Whisper – Smanjen nivo buke za 50 % (7– 8 dBA) u poređenju sa okruglim nitima • Površina obrađena za smanjeno topljenje • Šifra u boji za prave dimenzije • Odgovara svim Husqvarna trimi glavama

1,5 2,0 2,4

2,7

3,0

15 / 50 Kotur

578 43 57-01

130 / 425 Kotur

578 43 58-01

15 / 50 Kotur

578 43 59-01

90 /300 Kotur

578 43 62-01

240 /800 Kalem

578 43 63-01

12 / 40 Kotur

578 43 64-01

70 / 233 Kotur

578 43 65-01

240 / 800 Kalem

578 43 66-01

10 / 33 Kotur

578 43 67-01

56 / 186 Kotur

578 43 68-01

240 / 800 Kalem

578 43 70-01

15 / 50 Kotur

578 43 71-01

OKRUGLA • Visokokvalitetna trimi nit za standardnu travu • Šifra u boji za prave dimenzije • Odgovara svim trimi glavama Husqvarna

1,5 2,0 2,4

2,7

3,0

15 / 50 Kotur

578 43 72-01

130 /425 Kotur

578 43 73-01

15 / 50 Kotur

578 43 74-01

90 / 300 Kotur

578 43 75-01

240 / 800 Kalem

578 43 76-01

12 / 40 Kotur

578 43 77-01

70 / 233 Kotur

578 43 78-01

240 / 800 Kalem

578 43 79-01

10 / 33 Kotur

578 43 80-01

56 / 186 Kotur

578 43 81-01

240 / 800 Kalem

578 43 82-01

3,3

75 / 250 Kalem

578 43 83-01

3,5

25 komada Pre-cut

578 43 84-01

205 komada Pre-cut

578 43 85-01

F NIT • Prethodno izrezana trimi nit optimizovana za korišćenje sa F 35 i F 55

REZNA OPREMA I AL ATI

219


VODIČ ZA REZNU OPREMU – ŠUMSKI ČISTAČI / MOTORNE KOSE / TRIMERI

TRAVA

MODEL

122C 128C 128L 323L / 327LS / 224L / 326LS 324LDX / 327LDX 122LD 128LDX 535LS 128RJ 233RJ / 327RJX 535RJ 128R 323R / 323RII / 324RX / 533RS 327RX / 327RDX / 133R / 226R 535RX / 535RXT / 336FR / 336FRD 235R / 135R 345FR / 545RX / 545RXT 555RXT 343F / 545FX / 545FXT 555FX / 555FXT 555FRM 143R / 153R 143RII / 241R S. Am / 236R 243RJ / 253RJ / 553RBX / 543RS / 553RS

ŠTITNICI ZA TRIMERE

545 03 11-01

503 97 71-01

503 95 43-01

537 29 73-01

537 34 94-03

544 10 74-02

ŠTITNICI CIRKU­ LARNIH NOŽEVA

537 29 95-01

200 mm (uklj. adapter)

537 31 09-02

200 mm (uklj. adapter)

537 04 85-01 uklj.  B1

F1

F1

503 93 42-02

21

537 04 85-02 uklj.  B1

KOMBINOVANI ŠTITNICI

21  (SAD)

531 00 77-01

ŠTITNICI BILJAKA

ŠTITNICI NOŽEVA

502 12 26-01

537 28 85-01

502 14 55-01

537 29 74-01

255 mm

200 mm

537 21 71-01

952 71 56-16

537 33 16-01

544 02 65-02

502 03 94-06

952 71 56-15

545 03 09-01

544 16 03-01

501 32 04-02

537 04 85-04

544 46 43-01

502 46 49-01

502 43 55-01

544 24 96-01

200 mm

225 mm

200 mm (uklj. adapter)

225 mm (uklj. adapter)

502 46 50-01

574 47 95-01

220

KOMPLETI

REZNA OPREMA I AL ATI

uklj.  F1 21

uklj.  F1 21  (SAD)

uklj.  F1 21  (SAD)

uklj.  B3

F4

21

544 24 96-02

uklj.  B3

F4

21  (SAD)

POTPORNE KAPE

503 89 01-01

503 90 18-02

(20 mm / 1")

502 15 70-02

M12 (20 mm / 1") Kuglični ležaj

503 89 01-02

M12


GRUBA TRAVA

GRMLJE I DRVEĆE

DODACI

REZNA OPREMA

537 18 33-11

952 71 19-21

578 44 82-01

(Fiksno)

578 44 66-01

(Poluautomatski)

578 44 40-01

537 18 33-12

537 35 35-01

578 44 60-01

(Poluautomatski)

578 44 80-01

(Fiksno)

578 44 37-01

537 18 33-16

537 42 54-01

578 44 61-01

(Poluautomatski)

578 44 68-01

(Poluautomatski)

578 44 49-01

537 18 33-17

952 71 19-10

578 44 59-01

(Poluautomatski)

578 44 70-01

(Poluautomatski)

578 44 47-01

537 19 67-01

952 71 19-16

578 44 66-01

(Ručno)

578 44 81-01

(Fiksno)

578 44 44-01

537 19 69-01

952 71 19-07

578 44 63-01

(Poluautomatski)

578 44 72-01

537 19 66-05

952 71 19-08

578 44 65-01

(Poluautomatski)

578 44 78-01

537 19 66-06

952 71 19-11

578 44 71-01

Glava za rezanje

Glava za rezanje (SAD)

PA1100

PA1100 (SAD)

SR600

EA850

HA110

HA850

HAC

TA850

CA150

PAC

PAC (SAD)

CAC

EAC

BAC

Alloy

T25 (R)

T25 (L)

T25C (R)

T35X M12

S35 M10

T35 M10

T35X M10

T45X M12

T55X M12

Trava 255-4 (1")

F55 M12

Superauto II M10 1"

SII M12

(Ručno)

578 44 64-01

(Poluautomatski)

S35 M12

Multi 255-3 (1")

Multi 275-4 (1")

Multi 350-3 (1")

578 44 45-01

Auto 55 M12 (1")

Multi 300-3 (1") (Ručno)

578 44 51-01 Multi 330-2 (1")

578 44 91-01

578 44 25-01

578 44 93-01

578 44 27-01

TriCut M10

578 44 76-01

T35 M12

F35 M12

Trava 255-8 (1")

TriCut M12

Scarlett 200-22 (1")

Scarlett 225-24 (1")

522 96 51-01

Sečivo za seckanje (1")

REZNA OPREMA I AL ATI

221


Ulja koja daju dobre performanse.

GARANTOVANO HUSQVARNA

Husqvarna kruna na poklopcu garantuje da je proizvod autentičan i da će pružati zaštitu i podmazivanje koje obećava Husqvarna.

Ulja optimizovana za vrhunske performanse Husqvarna proizvoda. Husqvarna ulja su optimizovana prema razvoju naših motora. Uvek nam možete verovati da ćemo obezbeđivati dovoljno velik asortiman ulja koja će odgovarati vašim uslovima. Koristimo mešavinu sintetičkih i veoma rafiniranih mineralnih ulja koja, sa specijalno razvijenim aditivima, omogućuju savršeno podmazivanje, zaštitu od zastoja i čistije motore.

PRAVA TEMPERATURA Ulja su ra-

zvijena i stalno se ispituju da bi održavali pravu temperaturu i da bi vaš motor dobio neophodno podmazivanje.

222

ULJA , MA ZIVA I K ANISTERI


Novo! HUSQVARNA DVOTAKTNO ULJE , XP ® BIO SYNTH Potpuno sintetičko i biorazgradljivo dvotaktno ulje razvijeno za upotrebu kod velikih opterećenja i brzina motora. Pogodno za sve Husqvarna proizvode. XP ®-ulje daje izuzetno dobro podmazivanje, malo dima, čistiji motor i manje naslaga na klipu i u kućištu u poređenju sa ostalim uljima. Ispunjava zahteve JASO FD / ISO EGD i ispitivanja snoumobila Rotax 253. Doza od 1 litra, 578 03 70-03. 0,1 litar, 578 18 03-03. 4 litara, 578 03 71-03. Dostupno u drugoj četvrtini 2012.

Novo! HUSQVARNA DVOTAKTNO ULJE , LS+ Polusintetičko ulje sa malo dima koje daje vrlo dobru zaštitu od zastoja, kako posnih, tako i zastoja klipova prouzrokovanih ugljenikom. Paket aditiva je jedan od najboljih na tržištu i ulje pruža dobro podmazivanje i malu emisiju dima. Ispunjava zahteve JASO FD / ISO EGD i ispitivanja snoumobila Rotax 253. Doza od 1 litra, 578 03 70-02. 0,1 litar, 578 18 03-02. 4 litara, 578 03 71-02. Dostupno u drugoj četvrtini 2012.

HUSQVARNA DVOTAKTNO ULJE, HP Ulje Husqvarna HP je razvijeno da radi dobro sa benzinom slabijeg kvaliteta. Pažljivo odabrane komponente sa specijalnim aditivom daju čistiji motor i manje naslaga na zidovima klipova i cilindara, izduvnom sistemu i kućištu. Ispunjava zahteve JASO FB / ISO EGB i ispitivanja snoumobila Rotax 253. Doza od 1 litra, 578 03 70-01. 1 litar standard, 576 74 17-01. 4 litara, 578 03 71-01. 0,1 litar, 578 18 03-01. Dostupno u drugoj četvrtini 2012.

Poređenje motornih ulja Ispitivanja urađena na Husqvarna motornim testerama pokazuju razlike između referentnog ulja i dvotaktnih Husqvarna ulja. Poređenje cilindra i klipa koji su radili u istim uslovima, ali sa različitim motornim uljem. Cilindri su radili na istom motornom bloku. Ispitivanje je izvršeno sa Husqvarna 346XP® pod veoma velikim opterećenjem, sa specijalno razvi­ jenom laboratorijskom metodom. Husqvarna ulja daju bolju zaštitu od posnih i zastoja klipova prouzrokovanih ugljenikom.

Husqvarna ulja dokazano ostavljaju manje naslaga na klipovima. Što smanjuje oštećenja pri visokim temperaturama.

Uobičajena dvotaktna ulja ostavljaju naslage na klipovima, što prozrokuje oštećenja pri visokim temperaturama.

ULJA , MA ZIVA I K ANISTERI

223


HUSQVARNA MOTORNO ULJE, WP 4T 10W / 40 Visokokvalitetno motorno ulje za svu 4-taktnu baštensku opremu. Razvijeno za lako pokretanje na niskim temperaturama, savršeno podmazivanje u svim radnim uslovima i malu potrošnju ulja. Ispunjava zahteve API SL (CF), ACEA A3 (B3). 0,08 litra, 578 18 03-05. 1,4 litra, 577 41 97-02. Dostupno u drugoj četvrtini 2012.

HUSQVARNA MOTORNO ULJE, WP 4T SAE 30 Visokokvalitetno ulje za 4-taktne kosačice. Odlična zaštita za motor. Odobreno prema API SG. 0,6 litra, 577 41 92-01. 1,4 litra, 577 41 97-01. Dostupno u drugoj četvrtini 2012.

HUSQVARNA MOTORNO ULJE, SAE 10W-50 Potpuno sintetičko motorno ulje za menjače, koje je specijalno razvijeno za menjače Husqvarninih vozila AWD. Krajnje temperaturno stabilno ulje, za hladne i tople radne uslove. Zadovoljava API SM, ACEA A3/ B4, API GL-1&4. 4 litara. 578 03 71-04 Dostupno u drugoj četvrtini 2012.

ULJE ZA HUSQVARNA VAZDUŠNI FILTER Prirodno razgradivo. Efikasno zadržava čestice u filteru, održavajući motor čistijim i smanjujući habanje. Pere se sapunicom. 1 litar. 531 00 92-48

HUSQVARNA ULJE ZA LANCE, VEGOIL Ulje za lance biljnog porekla je rezultat brižnog rada da se proizvede mazivo vrhunskog kvaliteta koje ne nanosi štetu okolini. Prirodno razgradivo i ekonomično – potrebno je oko 40 % manje ulja u poređenju sa klasičnim uljima. Pere se običnim deterdžentom. 1 litar, 544 04 51-01. 5 litara, 531 00 75-78. 20 litara, 531 00 75-77. 200 litara, 531 0075-79. 1000 litara, 531 00 80-42.

HUSQVARNA VIŠENAMENSKO MAZIVO. Za generalno podmazivanje. 225 g. 502 51 27-01

HUSQVARNA ECO MAZIVO Za ugaone zupčanike motornih kosa. Dokazano mazivo koje podmazuje prenos i apsorbuje aksijalne sile. Ne zagađuje okolinu. Prirodno razgradivo. 100 g. 503 97 64-01

Pružite svojoj opremi zasluženu zaštitu. Torbe izrađene od održivih materijala, štite vašu opremu i olakšavaju njeno nošenje.

ŠUMSKA TORBA Prostrana torba, savršena za pakovanje sve vaše zaštitne opreme. Čvrsto i stabilno dno, ručke za hvatanje sa strana, stranični džepovi i trake za nošenje. 105 litara. 576 85 95-01

TORBA ZA MOTORNE TESTERE Specijalni džepovi za turpije za lanac. Džep sa zatvaranjem na čičak sa spoljašnje strane. Odgovara svim našim motornim testerama. 48 litara. 576 85 91-01

224

ULJA , MA ZIVA I K ANISTERI

ŠUMSKA TORBA SA TOČKOVIMA Uvlačive ručke. Tvrdo i stabilno dno sa točkovima. Stranični džepovi. Ručke za hvatanje sa strana i trake za nošenje. 105 litara. 576 85 90-01

RANAC Tvrdo i stabilno dno i džepovi unutra. Otvor za slušalice i MP3-plejer. Prekrivač za kišu. Udobne trake za nošenje. 29 litara. 576 85 92-01


Održivi kanisteri koji pojednostavljuju punjenje. Naše godine saradnje sa profesionalnim šumskim radnicima su nam omogućile da razvijemo asortiman kanistera i dodataka koji završavaju posao za koji su namenjeni, i više od toga. Praktični i čvrsti kanisteri odobreni prema preporukama ON.

HUSQVARNA KOMBINOVANI KANISTER Razvijen kod nas, naš kanister Combi prima 6 litara benzina i 2,5 litre ulja. Posuda za gorivo je opremljena efikasnom zaštitom od prelivanja. Kada je rezervoar pun, protok se automatski prekida i možete da podignete kanister bez prosipanja. Posuda za gorivo može da se odvoji od posude za ulje i prodaje se i posebno. Između kanistera ima mesta za turpije i drugi alat. Odobren prema preporukama ON. 505 69 80-00

HUSQVARNA KANISTER ZA BENZIN, NARANDŽAST Kanister sa efikasnom zaštitom od prelivanja. Kada je rezervoar pun, protok se automatski prekida i možete da podignete kanister bez prosipanja. Odobren prema preporukama ON. 6 litara. 505 69 80-01

Informacije na etiketama omogućuju korisniku da se lako snađe u radu sa ovim specijalno konstruisanim kanisterima.

Kada je rezervoar pun, protok se automatski prekida i možete da podignete kanister bez prosipanja.

REZERVNI DELOVI ZA KANISTERE

HUSQVARNA KANISTER ZA BENZIN, ZELEN Specijalno prilagođen za kosačice za travu i automobile sa katalizatorima. Odobren prema preporukama ON. 6 litara. 505 69 80-40. Cev za gorivo za zeleni kanister za benzin. 505 69 80-41

Prostor između kanistera se može upotrebiti kao držač za razne alate, kao što su turpije i sl.

BROJ PROIZVODA

Ekološki komplet, sadrži držač kanistera za ulje, cev za punjenje goriva, cev za punjenje ulja, poklopac, kanister za ulje i adapter

505 69 80-60

Cev za gorivo za kanister za benzin Husqvarna

505 69 80-02

Cev za ulje za kanister za ulje i kombinovani kanister Husqvarna

505 69 80-03

Adapter za cev za gorivo za montiranje na 5-litarskom kanisteru za jednu upotrebu

505 69 80-19

Poklopac sa trakom za držanje

505 69 80-11

Držač za kačenje kanistera za ulje na 5-litarski kanister za gorivo

505 69 80-50

Držač za sečiva sa dodacima za 3 – 4 sečiva

505 69 80-23

Ključ za sečiva

505 69 80-24

ULJA , MA ZIVA I K ANISTERI

225


Proizvodi koji mogu napraviti veliku razliku.

VISOKOKVALITETNA OPREMA

Sva oprema je izrađena od visokokvalitetnih materijala i sa pažnjom oko svakog detalja, kako biste bili bezbedni i efikasni.

Svaki alat ima posao koji treba da odradi, a ovaj alat će to odraditi dobro. Iako smo vodeći svetski proizvođač motornih proizvoda za rad na otvorenom, to ne znači da zaboravljamo manje alate i opremu koji su potrebni za završavanje poslova. Svaki alat u našem asortimanu, kao što su sekira, noževi, kuka za podizanje, šipka za lomljenje i drugi proizvodi, su pažljivo odabrani kako bismo bili sigurni da imate sve što vam je potrebno da završite posao.

KOMPLET ZA PRVU POMOĆ

Važno je biti dobro pripremljen ako se nešto desi. Uvek nosite komplet za prvu pomoć sa sobom.

226

AL ATI


Novo!

MERNA TRAKA Lagana konstrukcija koja je laka za korišćenje, idealna za merenje panjeva i stabala. Može da se podešava bez alata. Obeležena sa obe strane. Robusna, sa aluminijumskim vrhom. 20 m, 505 69 73-20. 15 m, 505 69 73-16. 15 m sa kukom za stabla, 50569 73-15. Futrola, 505 69 75-00.

KLEŠTA ZA PODIZANJE/ KLEŠTA ZA BALVANE Nova, oštrija i poboljšana kuka sa izbrušenim rubovima. Specijalni kaljeni čelik sa obrađenom površinom čini ih robusnim i manje osetljivim na rđu. Ručka ima ergonomsku konstrukciju za bolji hvat. Kapaciteti otvaranja od 20 cm (574 38 75-01) i 30 cm (574 38 76-01).

UDARNA ŠIPKA Izdržljiva i robusna udarna šipka. Ručka ima optimizovan hvat, a prednji zupci daju bolji hvat u drvetu. Udarna peta smanjuje vibracije u rukama kada se radi sa klinom. 47 cm, 574 38 71-01.

ŠIPKA ZA RAZBIJANJE PANJEVA, VIKTOR Teleskopska šipka za razbijanje panjeva. Može se nositi u futroli na opasaču. 46 cm, 504 98 16-92. Futrola, 505 69 32-92.

KOMPLETAN OPASAČ ZA ALAT Kompletan opasač za alat sa dve futrole, kukom za podizanje, kleštima za podizanje, leđnim nosačem za alat i mernom trakom od 15 m. Opasač za alat je posebno širok kako bi omogućio veću potporu leđima. 505 69 90-15 Kombinovana futrola od LD-polietilena, 505 69 16-06 Kombinovana futrola, kožna, 505 69 16-05 Kombinovana futrola sa džepom za klin, 579 21 71-01

OPASAČI PVC, 505 69 00-00. Koža, 505 69 00-01.

KUKA ZA PODIZANJE Produžena kuka za duži, širi otvor kako bi se dobio bolji obuhvat u radu. Nova poboljšana konstrukcija ručke sa udobnim obuhvatom. Specijalni kaljeni čelik sa obrađenom površinom čini je robusnom i manje osetljivom na rđu. Sa skalom za merenje prečnika vrha. 574 38 74-01

ŠIPKA ZA RAZBIJANJE SA KOSOM KUKOM Iskovana u komadu, sa plastičnom ručkom, potpornom petom i kukom za okretanje. 80 cm, 505 69 43-01. Kosa kuka, 505 69 43-02.

DUGA ŠIPKA ZA LOMLJENJE Iskovani donji delovi za dopunsku snagu. Prednji zupci daju bolji hvat. Duga ručka omogućuje hvatanje obema rukama. Kvrga na kraju sprečava klizanje stopala. Dužina 130 cm, 574 38 72-01. Kosa kuka, 574 38 73-01.

AL ATI

227


KOMPLET ZA PRVU POMOĆ Sadrži zavoj za prvu pomoć, 9 flastera raznih veličina, 2 gaze, 1 ogledalo, 1 pamučni štapić. 504 09 53-01

KAJIŠ ZA OKRETANJE Za premeštanje /obrtanje zaglavljenih stabala i kao traka za nošenje kanistera. 505 69 80-20

AŠOV ZA KORU Dužina 115 cm, sečivo široko 12 cm, 575 57 23-01. NOŽ ZA RAŠČIŠĆAVANJE Sa specijalno kaljenim čeličnim sečivom i drvenom ručkom od hikorovine. Sečivo ima plastični štitnik ruba. Koristite ga za raščišćavanje grmlja i seču grana. Ukupna dužina 60 cm (ručka 31 cm). 575 57 22-01.

POMIČNO MERILO Sa tablicom zapremina cilindara, centimetarska gradacija na obe strane. 36 cm, 505 69 47-30, 46 cm, 505 69 47-46. Futrola, 505 69 32-04.

SEKIRA ZA RAŠČIŠĆAVANJE Sa ručkama od hikorovine i zamenjivim duplim sečivom, 579 00 06-01. Rezervno sečivo 579 00 40-01.

PRAVA TESTERA ZA OKRESIVANJE SA FUTROLOM 240/300 Sa korisnom futrolom koja se kači na opasač. Dostupna u dve veličine: 24 cm (510 19 21-03) i 30 cm (510 19 21-04).

AL ATI

MAGNEZIJUMSKI KLIN ZA SEČU Pomaže da stablo padne u pravom smeru, 12 cm, 505 69 47-00.

ALUMINIJUMSKI KLIN ZA SEČU Pomaže da stablo padne u pravom smeru. Može se ponovo izbrusiti. 500 g 22 cm, 576 92 99-01. 800 g 26 cm, 576 92 99-02.

PREKLOPNA TESTERA ZA OKRESIVANJE 180/220 Lagana testera za okresivanje sa ergonomskom ručkom. Sa preklopnim sečivom koje se može zaglaviti. Dostupna u 2 veličine: 18 cm (510 19 21-01) i 22 cm 510 19 21-02.

228

KLINOVI ZA SEČU Izrađeni od ABS plastike otporne na udarce. Pomaže da stablo padne u pravom smeru 14 cm, 505 69 47-02, 20 cm, 505 69 47-03, 25 cm, 505 69 47-04.

KLIN ZA RAZDVAJANJE Izuvijeni klin za cepljenje stabala, koristi se sa čekičem ili teškom sekirom. 577 25 92-01

TESTERA ZA OKRESIVANJE Savijeno sečivo sa kukom na vrhu i sečivom za sečenje kore bez cepljenja. Doseže do korenja. 33.3 cm. Dostupna sa (505 69 45-66) ili bez sečiva za koru (505 69 45-76).

TELESKOPSKI DRŽAČ ZA TESTERU ZA OKRESIVANJE 2,5–5 metara. Dužina se lako podešava. 502 42 73-01


BOJA ZA OBELEŽAVANJE, AEROSOL Aerosol, oko 400 ml. 505 69 84-00, narandžasta. 505 69 84-01, crvena. 505 69 84-02, plava. 505 69 84-03, žuta. 505 69 84-04, bela. 505 69 84-10, fluorescentno narandžasta.

Husqvarna sekire – prava majstorija. Husqvarna proizvodi veliki asortiman sekira za razne vrste poslova. Iskovane u Švedskoj od švedskog čelika, sekire sa doslednim visokim kvalitetom. Sa dobrim održavanjem, vaša sekira će trajati dugo vremena. Ne čuvajte sekiru na toplom mestu, jer se ručka može skupiti. Uvek je osušite i očistite pre nego navučete korice. Ako ne koristite sekiru duže vreme, podmažite je da biste sprečili rđu.

ŠUMARSKA SEKIRA Za obaranje manjeg drveća i okresivanje stabala. 65 cm, 576 92 62-01. Rezervne ručke, 576 92 62-02.

KAMPERSKA SEKIRA Mala sekira za planinarenje i kampovanje. 37,5 cm, 576 92 63-01. Rezervne ručke, 576 92 63-02. TRAKA ZA OBELEŽAVANJE 100 % viskoza, biorazgradiva. Dvobojna, široka 25 mm i dugačka oko 70 m. Jednobojna, široka 20 mm i dugačka oko 75 m. Narandžasta 574 28 77-00, crvena 574 28 77-01, plava 574 28 77-02, žuta 574 28 77-03, bela 574 28 77-04, crveno /bela 574 28 77-05, narandžasto /žuta 574 28 77-06, plavo /bela 574 28 77-07.

OLOVKE Olovka 11 mm, 12 komada, 505 69 46-02. Držač za olovke 505 69 46-00. Unutrašnja navlaka 505 69 46-01.

STOLARSKA SEKIRA Za rad u drvetu, sa procepom na glavi, pored ručke. 50 cm, 576 92 65-01. Rezervne ručke, 576 92 68-02.

SEKIRICA Za manje ogrevno drvo i rad u bašti. 37,5 cm, 576 92 64-01.

Oštrenje sekira. Konveksni rub za potkresivanje grana, seču i cepljenje.

TEŠKA SEKIRA Za cepljenje panjeva ili velikih komada drveta, koristi se i kao čekič. 80 cm, 576 92 66-01. Rezervne ručke 576 92 66-02.

Pravi rub za seckanje.

Naoštrena pod uglom, sekira postaje opasna za upotrebu, jer može lako skliznuti.

Konkavni rub predstavlja veliki rizik od rascepljivanja sekire.

SEKIRA ZA CEPANJE Za cepanje jačeg drveta i ogrevnog drveta. 75 cm, 576 92 67-01. Rezervne ručke, 576 92 67-02.

MALA SEKIRA ZA CEPANJE Za obično cepanje ogrevnog drva. 50 cm, 576 92 68-01. Rezervne ručke, 576 92 68-02.

AL ATI

229


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Husqvarna reč po reč. A

C

Air Induction™ Moćna vazdušna struja podiže travu pre sečenja i omogućava odlično košenje i sakupljanje trave i lišća. Air Injection™ Centrifugalni sistem za pročišćavanje vazduha

za smanjeno habanje i duže radno vreme između čišćenja filtera. ADVANCED FLOW TECHNOLOGY (AFT – Napredna tehnolo-

gija protoka) AFT je jedinstvena konstrukcija kod koje glava za košenje, sečivo i cev stvaraju optimalan protok vazduha. To daje prvoklasne rezultate u svim načinima košenja i pomaže da se sakupljač napuni otpimalno, što znači da se ređe prazni. Akumulator velikog kapaciteta Akumulator velikog

kapaciteta omogućuje performanse uporedive sa mašinama na benzinski pogon. AutoTune™ Obezbeđuje konstantno optimalne performanse

motora, pomoću digitalno upravljanog karburatora. Kompenzuje različita goriva, visinske razlike, vlažnost, temperature i zapušeni filter za vazduh. AUTOMATSKO AKTIVIRANJE SEČIVA Sečiva se aktiviraju

automatski kada se rezna glava spusti.

ČETIRI TOČKA ISTE VELIČINE Veliki točkovi i napred i nazad omogućavaju optimalnu udobnost u vožnji, odličnu dostupnost i manje rizika od oštećivanja nežnih površina. Čistač Ako se cev za izbacivanje zapuši, lako ju je očistiti čistačem. D DALJINSKO OKRETANJE CEVI Lako i intuitivno menjanje smera cevi sa udobno postavljenim rotatorom. DALJINSKO SLANJE SMS-A Ako nešto nepredvidivo poremeti rad, ova funkcija omogućava da robotska kosačica pošalje SMS na prethodno programirani broj mobilnog telefona. DEX, Sistem za odstranjivanje prašine Naš novi sistem za odstranjivanje prašine pruža čistije rezanje sa manje vode. Diferencijal Diferencijal znači da je pogon mašine na oba toč-

ka. Ovo zajedno sa dubokim šarama na gumama, obezbeđuje posebno dobru vuču.

B BioClip® (malčiranje) Trava se seče na sitne komadiće koji se vraćaju na travnjak kao đubrivo, što povećava otpornost travnjaka na sušu. BioClip® je pogodan za površine koje se često kose.

DODATAK ZA USISAVANJE Jedinstveni dodatak za usisavanje

BioClip® Komplet / Poklopac Omogućava korišćenje vašeg

Dodirne komande Udoban rad sa lako dostupnim dodirnim

traktora sa bočnim izbacivanjem u režimu BioClip , što znači da se trava seče na sitne komadiće koji se vraćaju na travnjak kao đubrivo, što povećava otpornost travnjaka na sušu.

Držač i nosač Olakšavaju podizanje i prevoz.

®

BioClip® priključak Prebacite vaš traktor sa ugrađenim

sakupljačem u režim BioClip®. Priključak je dostupan za sve traktore sa sakupljačem. BIOCLIP® SA SEDIŠTA Jednostavno prebacivanje između saku-

pljanja i načina BioClip® (malčiranje) pomoću centralnog uređaja za aktiviranje na tabli sa instrumentima. Ne morate da ustajete sa vozačevog sedišta. Bočni zatezač lanca Bočni zatezač lanca ubrzava i olakšava

podešavanje lanca. Branik od nerđajućeg čelika Izdržljiv branik od nerđa-

jućeg čelika štiti prednji deo mašine. Branik Efikasno štiti prednji deo traktora. Brzina unazad Obrnite pravac zubaca za lakši rad i bolju

upravljivost. Brzo oslobađanje poklopca vazdušnog filtera

koji omogućava najbolje sakupljanje prašine. komandama za startovanje, zaustavljanje i kretanje unazad.

Držač za čaše Praktični držač za čaše za osvežavajuća pića koja ćete konzumirati za vreme rada. Duple vučne spone Daju manji radijus okretanja i bolju

upravljivost. Dupli prevozni točkovi Možete prevoziti kultivator naginjući

ga unazad na prevozne točkove. DuraStarter™ Patentirani starter zaštićen od prašine u kome su povratna opruga i ležajevi kotura totalno zaptiveni, što smanjuje rizik od pauza u radu i povećava pouzdanost i servisne intervale. Dvosmerno ROTIRAJUĆA SEČIVA Sečiva se obrću napred ili nazad. Koristite obrtanje napred za obrađivanje površinskog sloja zemlje, a suprotno obrtanje za duboko obrađivanje tla. Dvostepeni sistem Sneg se efikasno šalje u mašinu pomoću

spirale. Zatim se izduvava ventilatorom velike brzine. E

Olakšava pristup vazdušnom filteru i svećici za brzo čišćenje i zamenu. Važna prednost, posebno ako se testera svakodnevno upotrebljava duže vreme.

Električni starter Povežete sa štekerom i startujte motor pritiskom na dugme. Kada je motor topao, kretanje regulišete starterskom ručkom.

Brzo oslobađanje vazdušnog filtera Olakšava vađenje

Električno aktiviranje sečiva / oštrica Lako aktivi-

vazdušnog filtera radi čišćenja ili zamene. Nisu potrebni alati. Brzooslobađajući poklopac cilindra Štedi vreme

kod menjanja svećice i čišćenja.

230

Centralno podešavanje visine košenja Brzo i jednostavno podešavanje visine košenja trave jednom polugom sa vozačevog sedišta. Podešava se čak i za vreme košenja.

ranje sečiva /oštrica za košenje; samo aktivirajte prekidač na kontrolnoj tabli.


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Električno pražnjenje sakupljača Za posebno lako i jednostavno pražnjenje sakupljača. Samo aktivirajte električni prekidač i sakupljač se otvara automatski. Električno startovanje Ubacite ključ za startovanje i

pritisnite ga kao dugme – kosačica se startuje lako i bez napora. Akumulator se može izvaditi bez alata i može da se puni posebno. Elgard™ Napredna elektronska zaštita od preopterećenja koja

upozorava menjajući brzinu okretanja kada je blizu preopterećenja. Ergonomske ručke Upravljač pod uglom omogućava odličan

hvat kako bi se smanjio nepotreban napor i daje optimalnu udobnost i ergonomsku kontrolu rukovanja. Ergonomski volan Ergonomski udoban volan. F Farovi Proizvodi su vidljiviji i omogućavaju vam da radite u mraku. G REZNA GLAVA SA PODIZAČEM Ergonomski konstruisan sistem za podizanje glave omogućava precizno podešavanje visine košenja u koracima od 6 mm (1 / 4 inča) i integrisan je zajedno sa pedalom za podizanje glave. Jednostavno i brzo podešavanje sa vozačevog sedišta. REZNA GLAVA OBLOŽENA PRAHOM Glava obložena prahom

za bolju izdržljivost i otpornost na koroziju. REZNA GLAVA SMEŠTENA NAPRED Rezna glava smeštena

napred za odličan pristup ćoškovima i ispod grmova, klupa i sl. Grejač za karburator Zagrejani karburator omogućava

lakše startovanje motora i neometan rad u hladnim radnim uslovima. Grejači za ručke sa termostatskom kontrolom

Grejanje u ručkama sa termostatom za rad u hladnim i vlažnim klimatskim uslovima.

I Inercijalna kočnica za lanac Ako dođe do povratnog udarca i vrh vodilice poleti nagore, inercija na prednjem štitniku aktivira kočnicu lanca momentalno. Izbacivač kontrolisan ručicom Lako se menja pravac

izbacivača pomoću ručice na tabli. J JEDNODELNA REZNA GLAVA Rezna glava se proizvodi iz jednog dela, pravo iz prese, što znači da nema zavarenih delova. To joj daje veoma veliku torzionu krutost, izdržljivost i trajnost, kao i sigurnost u radu. Jednostavna zamena sečiva Ugrađena brza brava za prekid rada osovine omogućava brzu i jednostavnu zamenu sečiva. K KAJIŠ POLY-V Za bolji prenos snage, ređe zatezanje i povećani

radni vek. Karburator sa ublaženim vibracijama Kada je karbu-

rator sa ublaženim vibracijama, motor radi neometano i sa manje potrebe za prilagođavanjem. Katalizator Smanjuje ugljene hidrate i ugljen dioksid do 50 %

i 25 %. KOMBINOVANA SAUG/STOP KOMANDA Kombinovana saug /  stop komanda omogućava lakše startovanje i smanjuje rizik od presisavanja motora. KOMBINOVANA REZNA GLAVA Kombinovana rezna glava

omogućava prilagodljivost za dva različita sistema košenja. Izaberite između BioClip-a za đubrenje travnjaka i zadnjeg izbacivanja za efikasno košenje površina sa višljom i grubljom travom. KOMBINOVANI ŠTITNIK Isti štitnik rezne opreme se može

Grejači za ručke Efikasne grejne spirale na prednjim i zadnjim

koristiti i kada koristite trimi glavu i nož za travu.

ručkama olakšavaju rukovanje u hladnim i vlažnim klimatskim uslovima.

KOMERCIJALNI MENJAČI Komercijalni menjači Hydro-Gear

Gume Chevron Veliki točkovi sa dubokim šarama za optimalno

prijanjanje. Gume sa duplim šarama i gumenim prstenom Gume

imaju i horizontalne i vertikalne šare. To, zajedno sa narandžastim gumenim ­prstenom, obezbeđuje dobro prijanjanje na travu, kao i na pločnike. Gumeni prsten obezbeđuje i tih i neometan rad na tvrdim površinama. H HIDRAULIČNO PODIZANJE OPREME Kontroliše opremu smeštenu napred, brzo i sa velikom preciznošću. Podizačem se upravlja lako dostupnim džojstikom smeštenim na kontrolnoj tabli pored vozačevog sedišta. Hidrostatički prenos sa pedalom Laka kontrola brzine

i pravca sa hidrostatičkim prenosom sa upravljanjem na pedali. Posebne pedale za napred i nazad. Hidrostatički prenos Optimizuje brzinu i omogućava

odličnu udobnost vožnje. Brzina i smer se kontrolišu posebnim pedalama za napred i nazad.

ZT3400 series se mogu servisirati i omogućuju veće brzine kretanja po tlu sa glatkim performansama. Kontrateg Povećava težinu točkova i poboljšava ravnotežu. Kontrola vožnje Praktična, efikasna funkcija koja obezbeđu-

je da traktor održava ravnomernu brzinu čak i kada je travnjak neravan ili strm. Kvačilo za blokiranje sečiva Omogućava da se zaustavi

sečivo dok motor još radi. Odlična funkcija kada, na primer, praznite torbu ili prelazite preko šljunkovite staze. L Lako podesiv štitnik sečiva Štitnik sečiva se lako i jedno-

stavno podešava u toku rada. Livena prednja osovina Teška, livena prednja osovina daje

vrhunsku ravnotežu i stabilnost, čak i sa sakupljačem. Low Vib® + Low Vib® + je napredniji i sofisticiraniji sistem Low Vib® za nivoe vibracija ispod 2,5 m /s². Low Vib® Efikasni prigušivači koji upijaju vibracije, štedeći kori-

snikove ruke i dlanove.

231


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

M Menjač za pogon unazad Poboljšava upravljivost i kontrolu.

intervale i održavanje.

Podešavanje visine košenja na blatobranu Lako dostupno podešavanje visine košenja za poboljšanu ergonomiju. Rezna glava sa opružnim mehanizmom olakšava podešavanje.

MOTOR IZA VOZAČA Zahvaljujući zadnje montiranom motoru,

Podesiv položaj upravljača Leptirastim zavrtanjem

Merač radnih sati Pomaže vam da kontrolišete servisne

dobijate bolji pregled kretanja i manje buke i izduvnih gasova u voznom području. Motor sa podmazivanjem pod pritiskom Pumpa za ulje

obezbeđuje da svi važni delovi motora budu dovoljno podmazani. MY AUTOMOWER® Aplikacija za iPhone koja vam omogućava da kontrolišete robotsku kosačicu svojim mobilnim telefonom. N Nastavak usmerivača Omogućava bolje uslove rada sa krajnje laganim ili suvim snegom, a sa njim je čišćenje snega na vetru udobnije. Novi Active Air Filtration™ Novi Active Air Filtration™

podešava se horizontalni i vertikalni položaj upravljača, za optimalan radni položaj. Podesiv protok uljne pumpe Podesiv protok uljne pumpe

omogućava precizno podmazivanje rezne opreme za svaki zadatak. Podesiv volan Za veću ergonomiju i udobnost, teleskopski

upravljački stub dozvoljava podešavanje visine volana. Podesiva brzina vožnje Omogućava da se brzina na tlu podešava prema potrebama i uslovima travnate površine na kojoj se radi. Podesiva dubina noža Za lako podešavanje dubine obrađi-

vanja.

je jedan od najefikasnijih sistema filtriranja vazduha na tržištu i pruža vreme rada do jedne godine, bez potrebe za servisiranjem filtera.

PODESIVI LEŽAJEVI Omogućavaju da se podesi prostor između kućišta spirale i tla, kako bi se zaštitilo tlo / površina.

Nož sa daljinskim upravljanjem Daljinsko upravljanje

šanog rezanja živih ograda sa strane i odozgo.

olakšava podešavanje ugla noža u toku rada. Nož sa podešavanjem ugla Podesiv nož za veću univer-

zalnost i manje zamornog rada. Nož sa položajem za prevoz Nož može da se preklopi

nazad duž cevi u prevozni položaj za jednostavan prevoz i čuvanje. Noževi sa kontra-rotacijom Noževi se okreću suprotno

kretanju kazaljki na satu, tako da se tlo vrlo dobro razbija. Mogu se koristiti i za duboko oranje čvrstog tla. O Obložena ručka Smanjuje vibracije kako bi se smanjio napor

i povećala udobnost operatera. Odvojiva osovina Odvojiva osovina za jednostavan prevoz

Podesiva zadnja ručka Zadnja ručka je podesiva radi olakPodesivo sedište sa klizačem Podesivo dok se sedi na

njemu; sedište se pomera napred i dole ili nazad i gore. Podsetnik za startovanje Opis na gornjem poklopcu vas

podseća na pravilan redosled operacija pri startovanju. Pogon na svim točkovima AWD Pogon na svim točkovima

(AWD) obezbeđuje vuču na neravnim, vlažnim i klizavim terenima i nagibima. AWD automatski prilagođava vuču na svim točkovima zavisno od situacije i tla. POGONSKI SISTEM GUSENICA Za efikasan rad na ledenim

površinama, dubljem snegu i nagibima je potrebno najbolje moguće prijanjanje. Bacači snega sa gusenicama opremljeni čvrsto prijanjajućim klinovima i sa velikim kontaktom sa tlom se preporučuju za teže uslove.

i čuvanje.

Pogonski točkovi Pogonski točkovi za lak i udoban rad.

Odvojivi prenos Odvojivo kućište prenosa sa cevčicom za

OJAČANA REZNA GLAVA Čelična cev na rubu rezne glave daje

podmazivanje.

poboljšanu izdržljivost.

OPCIONA REZNA GLAVA Za obezbeđivanje savršenih rezulta-

ta, većina naših Rajdera može da radi sa više različitih reznih glava.

Pokazatelj visine košenja Dobro smešteni pokazni prozorčić olakšava kontrolu podešavanja visine košenja.

OSIGURANI ŠRAFOVI MAČA Šrafovi mača su pričvršćeni

Pokazivač napunjenosti sakupljača Signal ukazuje

za poklopac kvačila. Funkcija pričvršćivanja sprečava gubljenje šrafa mača.

kada je vreme da se isprazni sakupljač.

Otvori za vazduh na sakupljaču Otvori za vazduh

Pokazna sijalica za akumulator Pokazuje da je akumulator skoro ispražnjen i da je vreme da se dopuni.

na sakupljaču okrenuti su nadole, te  usmeravaju buku i prašinu prema tlu, dalje od korisnika, stvarajući prijatnije radno okruženje.

Poseban filter za ulje Poseban filter za ulje se lako zame-

P Pneumatski pogon Za maksimalnu praktičnost i upravljivost. POCINKOVANA ČELIČNA REZNA GLAVA Rezna glava je

pocinkovana elektrolizom, što daje veliku trajnost. Isto tako je i obložena prahom, za bolju otpornost na koroziju i duži radni vek.

232

PODEŠAVANJE VISINE RUČKE Podesiva visina ručke za bolju

ergonomiju.

njuje kako bi se obezbedilo da u motoru kruži čisto ulje. Posebno pojačani OJAČAN kotur i držač sečiva Za

odlične performanse košenja i maksimalnu izdržljivost. Prednji točkovi sa kugličnim ležajevima Izdržljivi kuglični ležajevi omogućavaju velike servisne intervale i lako servisiranje komercijalnih modela.


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Preklopive ručke Za jednostavno čuvanje i prevoz.

Sakupljanje Kada se trava sakuplja, dobijate uredan otkos.

Prenos

Rizik od širenja korova je manji, a sakupljena trava se lako prazni u komposter. Možete da sakupljate i lišće i grančice.

sa

trostrukim

kugličnim

ležajevima

Opremljen moćnim pužnim prenosnikom sa trostrukim kugličnim ležajevima za povećanu izdržljivost.

SAMOSTALNI STARTER Samostalni starter olakšava menjanje

Prevozni točak / Točkovi Pojednostavljuju prevoz. Jedno-

užeta za paljenje, ako je potrebno. Jednostavno za servisiranje i održavanje.

stavni za podizanje u toku rada. Priključak za crevo Jednostavan priključak za crevo olakšava

SavE™ Maksimizuje vreme rada naših proizvoda na baterije.

čišćenje rezne glave.

Sedište Premium Udobno sedište Premium sa visokim naslo-

PRIKLJUČNI RAM Jednostavno menjajte rezne glave i prednje

nom i naslonima za ruke. Sedište je sa odvodom za vodu i može se preklopiti za zaštitu od kiše.

montirane dodatke, kao što su metla, drobilica, gurač snega i bacač snega. Nisu potrebni alati ili promene kajiševa. Pročišćavanje vazduha Pročišćavanje vazduha i dekom-

Sekač za snežne nanose Poboljšava performanse u dubo-

kim nanosima snega.

presioni ventil posebno olakšavaju startovanje mašine.

Serija E Serija motornih testera opremljenih funkcijama kao što

Prolaz Obezbeđuje udobno i lako penjanje i silaženje. Providni rezervoar za gorivo Veliki providni rezervoar

je starter sa opružnim mehanizmom za lako startovanje, sa manje napora. Takođe i brzo i jednostavno zatezanje lanca i sastavljanje vodilice i lanca bez alata.

za gorivo olakšava proveru nivoa goriva.

Servisni položaj Bez alata možete brzo podignuti reznu

Providni rezervoar Olakšava korisniku da vidi kada je

glavu u servisni položaj za redovno održavanje i popravke.

potrebno dopuniti gorivo.

Servo upravljač Upravljanje je olakšano hidrauličnim pritiskom za pomoć kod okretanja točkova, čime je upravljanje kontrolisanije i lakše.

Prtljažnik Praktični nosač i pregrada na haubi mogu da se

koriste za dopunsku opremu. Prvoklasni kontrolni kablovi Izdržljivi kablovi za dug radni vek, sa poboljšanom otpornošću na hladno vreme.

Šipka za vuču Lako podesiva šipka za vuču za različite radne

Pumpa za gorivo Pumpa za gorivo konstruisana za lako star-

tovanje, tako što smanjuje broj povlačenja užeta.

Smart Start dekompresioni ventil Motor i starter su konstruisani tako da se mašina startuje brže, sa minimalnim naporom.

Puž velike brzine okretanja Daje posebno veliku daljinu

Smart Start, starter sa oprugom Kada povučete uže za

bacanja snega. R ReadyStart Sistem ReadyStart eliminiše potrebu za ručnim drukanjem motora. Smanjuje i otpor u užetu za startovanje za 30 %, čineći kosačicu veoma lakom za pokretanje. REVBOOST™ Veća brzina lanca za najbolje performanse

­okresivanja. Robusne stope Daju veći kapacitet i duži radni vek. Robusni puž Robusni puž daje prvoklasne rezultate i sa smrznu-

tim i sa veoma mokrim snegom. Robusno kućište puža Robusno i izdržljivo kućište

uslove.

startovanje, posebna opruga smanjuje otpor povlačenja u užetu do 40 %. Smart Start Motor i starter su konstruisani tako da se mašina

startuje brže, sa minimalnim naporom. Otpor u užetu je smanjen do 40 %. SmartCarb™ Naši karburatori sa ugrađenom automatskom

kompenzacijom filtera, kontinuirano održavaju odnos goriva i vazduha, tako da motor ima maksimalnu snagu čak i kada filteri počnu da se zapušavaju. SoftStart™ Electronic SoftStart™ omogućava startovanje sa normalnim, sporim fitiljima. ŠTITNIK BILJAKA Štiti biljke van radnog područja.

puža omogućava izdržljivost u radu, efikasno čišćenje snega i dug radni vek.

Štitnik sečiva Smanjuje prskanje prašine sa rotirajućih zubaca.

Ručica za gas pod palcem Ručica za gas pod palcem za

za zaustavljanje se automatski vraća u položaj za početak rada, bez problema.

efikasnu i preciznu kontrolu. Smanjuje napor ručnih mišića. Ručka za menjanje brzina Ergonomska ručka sa lako

dostupnim komandama. S Sakriveni kablovi Kablovi su sakriveni u cevima ručke, što

STOP PREKIDAČ SA POVRATNOM OPRUGOM Stop prekidač

T TAP ’N GO® Funkcija Tap ’n Go® za brzo izvlačenje trimi niti. Udari-

te trimi glavu o tlo da biste produžili trimi nit. Tiha kosačica bez trenja Nepostojanje trenja između

odstranjuje rizik da se zapetljavaju u ogradama ili da se oštete kada se ručka preklopi.

kotura i držača sečiva smanjuje otpor i buku, što olakšava guranje kosačice.

Sakupljač Naši veliki i efikasni traktorski sakupljači su savršeni

Točkovi sa duplim kugličnim ležajevima Obezbeđuju

za sakupljanje lišća i trave. Ugrađeni sakupljači se prazne jednostavno sa vozačevog sedišta.

lako okretanje kosačice, i da se točkovi ne rasklimaju ni nakon duge upotrebe.

233


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Točkovi za zaštitu tla sa prednjim valjkom Većina reznih glava je opremljeno točkovima koji ne gule tlo, a ponekad i sa prednjim valjkom. Oni smanjuju rizik od guljenja kada se kose neravni travnjaci.

Usmerivač Traktori GT, YT i LT imaju usmerivače za bočno izbacivanje kao standardnu opremu. Traktori sa integrisanim sakupljačem (CT) mogu da se koriste i za zadnje izbacivanje sa dodatkom za usmeravanje (ne i kod modela CTH126 i CT126).

TrioBrake™ Unikatna funkcija koja omogućava aktiviranje koč-

Uže sa omčom Čvrsta tačka za vezivanje užeta, što olakšava dizanje testere na drveće.

nice lanca: automatski, preko inercijalnog mehanizma ili mehanički, vašom levom ili desnom rukom. To će vam pomoći da radite bezbednije, lakše, efikasnije i udobnije, sa manje naprezanja. Turbo brzina U težim uslovima, aktivirajte turbo brzinu za 15 % veću snagu obrtanja. U U-CUT™ Nova tehnologija upravljanja koja omogućava uža okre-

tanja oko prepreka. Uljni hladnjak Razmenjivač toplote za hlađenje hidrauličnog

sistema. Sistem za hlađenje je adekvatan za održavanje temperature ulja u bezbednim granicama. ULTRAZVUČNI SENZOR Ugrađeni senzori koji koriste ultra-

zvučnu tehnologiju pomažu kosačici da prilagodi brzinu zavisno od okoline i izbegava jake sudare. UPRAVLJAČKI SISTEM ZA OKRETANJE U MESTU Pojedinačni

hidraulični pogon točkova daje vrlo precizno manevrisanje i omogućava da se kosačica okreće oko svoje ose bez radijusa okretanja. Upravljiva prednja osovina Obezbeđuje dobru ravnotežu

i izvanrednu udobnost vožnje. Upravljiva zadnja osovina Zadnja osovina je  upravljiva,

čime se postiže maksimalna vuča pogonskih točkova i glatka vožnja i na neravnim površinama. Uprtač Balance X™ Jedinstven ergonomski uprtač koji

efikasno raspoređuje težinu mašine i maksimizuje njenu odličnu ravnotežu. Mašina izgleda mnogo laganije, njeno premeštanje je jednostavnije i manje naporno. Ergonomski uprtač sa širokom leđnom potporom koja raspoređuje opterećenje na veću površinu. Opasač oko kukova ima jastuče za ublažavanje udaraca. Uprtač Balance XT™ Novi uprtač koji omogućava vrhunsku

ergonomiju. Teret je raspoređen na oba ramena, preko grudi i leđa i na kukove. Tako se čini da je mašina puno laganija, a premeštanje je manje naporno. Široka podesiva leđna potpora je oblikovana da odgovara krivini leđa i omogućava podešavanje uprtača različitim veličinama tela. Široki opasač sa jastučićima. Jastuče na kukovima koje apsorbuje udarce pri okretanju tela ima kliznu kopču na koju se kači uređaj. Uprtač Balance Ergonomski uprtač koji optimalno raspore-

đuje opterećenje između ramena, grudi i leđa. Široki kajiševi sa jastučićima i široka leđna potpora smanjuju opterećenje. Jastuče na kukovima sa kliznom kopčom apsorbuje udarce pri okretanju. UREĐAJ ZA KOMUNIKACIJU GPS'OM GPS lokator za krađu.

Izveštaji preko SMS-a. Promene u podešavanu se mogu vršiti i daljinski, kao i podnošenje momentalnog stanja rada. Usmerivač kontrolisan ručicom Kontrola pravca ver-

tikalnog izbacivanja ručicom na tabli.

234

V Visoka zakrivljena ručka Visoka zakrivljena ručka pove-

ćava slobodu kretanja kod rada na nagibima. Vučna rotacija Smanjuje rizik od zaglavljivanja i povratnog

udarca. X X-Torq® Naša patentirana, vodeća dvotaktna tehnologija X-Torq® vam daje više snage kada vam je potrebna, sa 20 % manjom potrošnjom goriva i do 75 % manje izduvnih gasova, u poređenju sa standardnim dvotaktnim motorima. To je tehnologija koja sarađuje sa vama i sa okolinom. DODATNA EFIKASNOST Modeli Rider X imaju automobilski

poklopac motora sa materijalom koji upija zvuk za bolji kvalitet zvuka. Ova tehnologija za smanjivanje buke omogućava da se poveća snaga motora, a time i brzina sečiva i kretanja, što čini modele X posebno efikasnim. X-trac, gume sa dubokim šarama Za posebno dobru

vuču. Z Zadnje / bočno izbacivanje Ovi sistemi košenja imaju veliki

kapacitet i zato su pogodni za višlju travu, jače tipove trave i ređe košene travnjake. ZADNJI ŠTITNIK OD UDARCA Zadnji štitnik od udarca štiti motor teleskopske testere od habanja i oštećivanja. Zamenjiv akumulator Akumulator je opremljen ručkom za

nošenje i lako se vadi i menja. Akulumator se može puniti i kada je montiran u mašini. Zatezanje lanca bez alata Brzo i lako zatezanje lanca i

postavnjanje na vodilicu bez korišćenja alata. Zglobno upravljanje Jedinstveni sistem zglobnog upravljanja omogućava da se zadnji par točkova zakrene ispod mašine. Rezultat je vrhunska upravljivost sa minimalnim radijusom okretanja sa potpuno okrenutim upravljačem. DRUGO ŠRAF ZA REGULISANJE SA KUGLIČNIM LEŽAJEVIMA Za bolju izdržljivost. Utikač 12 V Omogućava priključivanje električne opreme, punjenje mobilnog telefona i sl.


TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Snaga Motora Navedena snaga motora je prosečna neto izlazna snaga (pri određenim obrtajima) prosečno proizvedenog motora za dati model izmereno prema standardu SAE J1349 / ISO 1585. Motori iz masovne proizvodnje mogu da se razlikuju od ove vrednosti. Faktička izlazna snaga montiranog motora u konačnoj mašini zavisi od brzine rada, uslova rada i drugih varijabli.

NAPOMENA Husqvarna vodi doslednu politiku razvoja

proizvoda i zadržava pravo da menja dizajn i karakteristike opreme bez prethodne najave. Svi proizvodi sa pokretnim delovima mogu biti opasni ako se ne koriste pravilno. Uvek pažljivo pročitajte uputstva. Oprema i performanse se mogu razlikovati od tržišta do tržišta. Pitajte vašeg prodavca o raspoloživoj opremi i performansama na vašem tržištu. U vezi dezena i korišćenja reflektujuće odeće, pažljivo proverite zakonske zahteve u vašoj zemlji. Svi tehnički podaci su bili važeći u vreme štampanja. Međutim, ti podaci su podložni promenama zbog razvoja proizvoda. Ne možemo prihvatiti odgovornost zbog štamparskih grešaka.

235


Copyright © 2012 Husqvarna AB (publ). Sva prava zadržana. Husqvarna i druge oznake proizvoda i funkcija su zaštićene marke Husqvarna Group, kao što je prikazano na www.international.husqvarna.com

Stendahls. 115 44 16-82 YU.

VALHALL d.o.o. Volarsko polje bb, 22300 Stara Pazova, SRBIJA. Tel: +381 22 36 63 00, Fax: +381 22 36 63 38 e-mail: office @ valhall-group.com  www.husqvarna.com / r s

Husqvarna proizvodi za šume i bašte 2012  

Pouzdano nasleđe – pouzdani proizvodi.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you