Page 1

2011 HUSQVARNA tillbehรถr och utomhusartiklar


Bekväma, skyddande och praktiska kläder

Skydd för huvud och öron

Svärd, kedjor och filar

Skyddskläder, arbetsplagg och tillbehör som är specialutvecklade för att jobbet ska bli gjort.


SKYDDSSTÖVLAR OCH -KÄNGOR

SÄKERHETSSTANDARDER

4

HUSQVARNA SÄKERHETSUTRUSTNING

5

Skyddskläder Technical, skyddskläder Functional, skyddskläder Classic, skyddskläder Välj rätt plagg Varselplagg Allvädersplagg Regnplagg För värme Hjälmar Skyddsglasögon Hörselskydd Handskar Stövlar och kängor

6 8 10 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Selar

24

SKÄRUTRUSTNING 26 Svärd och kedjor 28 Filar 30 Trimmerhuvuden, linor och klingor 32 Skärutrustningsguide 34 skogs- och trädgårdsverktyg Olja Dunkar Skogstillbehör

Starka, hållbara och praktiska verktyg

Alla Husqvarna-produkter är resultatet av ett omfattande utvecklingsarbete och år av forskning. Vi utvecklar och konstruerar tillbehör i nära samarbete med de mest krävande yrkesanvändarna och vi lyssnar noga på deras synpunkter. Vi strävar ständigt efter att designa, utveckla och tillverka tillbehör som ger dig kontroll. Husqvarnas originaltillbehör kommer att leva upp till dina förväntningar och tillgodose dina behov. Vårt breda sortiment av skyddskläder, arbetsplagg och produkttillbehör innehåller allt som krävs för fortsatt höga produktionsnivåer, bra skydd och inte minst bekväma och produktiva arbetsförhållanden.

Husqvarna bedriver kontinuerligt produktutveckling och förbehåller sig rätten att utan föregående meddelande ändra konstruktion, specifikationer och utrustning. Alla produkter med rörliga delar kan vara farliga om de används på fel sätt. Läs därför alltid bruksanvisningen noga. Lokala variationer i utrustning och prestanda kan förekomma. Fråga din återförsäljare om tillgänglig utrustning och prestanda för din marknad. Alla tekniska data var aktuella vid pressläggningen. Dessa kan dock komma att förändras under produktutvecklingen. Priserna i katalogen är ­ rek. ca-pris inkl. moms. De gäller t o m 2011.12.31. Vi reserverar oss för tryckfel.

36 38 40 41


säkerhetsstandarder

Med Husqvarnas skyddskläder från topp till tå kan du känna dig säker.

När du arbetar med kraftfulla motorsågar är det av yttersta vikt att du använder skyddskläder av hög kvalitet. Det har skett stora framsteg när det gäller material för skyddskläder. Tack vare en rigorös övervakning av tillverkade skyddskläder kan användarna känna sig trygga i vetskapen att de plagg de bär uppfyller nödvändiga standarder och har klarat tester enligt olika säkerhetskrav. Praktiska skyddskläder och säkerhetstillbehör måste användas för att säkerställa bästa möjliga skydd och optimal säkerhet. För att ett skydd ska fungera måste

det naturligtvis användas. Kom ihåg att alltid läsa bruksanvisningen och använda sunt förnuft när du arbetar med maskiner i skog eller trädgård. Därför lägger vi ned mycket tid på att utforma skyddskläder och utrustning så att arbetet känns bekvämt och ledigt. Bra skyddsutrustning ska tåla slitage under långa arbetspass och krävande förhållanden. Den ska behålla passform och skyddande egenskaper även efter tvätt och rengöring. Därför väljer Husqvarna de bästa materialen för det jobb de ska användas till.

Striktast möjliga säkerhetstestning Skyddskläder för skogsarbete måste bära CE-märket. Om det även har EuroTestmärkning vet du att slumpvis utvalda exemplar regelbundet inspekteras på nytt av ett certifierat organ. EuroTestmärkningen visar att tillverkaren har gjort allt för att säkerställa att varje produkt man tillverkar uppfyller gällande säkerhetskrav. Logotyperna för CE-märkning och EuroTest finns på Husqvarna-certifierade plagg. Beteckningar som avser säkerhetsstandarder som EN381 finns på många av våra artiklar. Beteckningarna visar att artiklarna genomgått grundliga tester i överens­ stämmelse med EU:s fastställda testmetoder. Plagg som bär denna säkerhetsmärkning erbjuder inte 100 % skydd utan det krävs också sunt förnuft när man arbetar med motorsågar.

Modell A

FRAM

BAK

Modell C

Skydd i flera skikt. Med hjälp av avancerad teknik har vi utvecklat ett sågskyddsmaterial som tillåter oss att använda färre lager med bibehållet sågskydd. Skulle olyckan vara framme trasslar de långa fibrerna i materialet och skyddsskikten in sig i kedjan.

4

Skydda dig och känn dig säker. Det är viktigt att du tvättar dina skyddskläder regelbundet för att bibehålla de skyddande egenskaperna. Kontrollera också att de inte är skadade. Detta gäller alla skyddsplagg, inklusive handskar och hjälmar. Byt ut skadade artiklar. Följ anvisningarna på plaggens märkeslapp.

FRAM

BAK

Genomskärning på Modell A och Modell C. De skuggade områdena visar var blockeringsmaterial är placerat för att skydda bakomliggande kroppsdelar.


Husqvarna säkerhetsegenskaper

Säkerhet har alltid högsta prioritet hos Husqvarnas produkter. Säkerhet sätts alltid främst när det gäller våra produkter. Detta är inte bara något vi lägger vikt vid under produktutvecklingen utan även våra tillbehör och oljor testas noggrant för att säkerställa bästa prestanda och säkerhet.

Temperatur, vevstakslager Cylindervolym, under 55 cm³

Cylindervolym, under 55 cm³ Referens tvåtaktsolja

Tid 

Stor marginal

Temperatur, vevstakslager 

Temperatur, vevstakslager 

Stor marginal

Husqvarna XP tvåtaktsolja

Lagret skär sig Kritisk temperatur Ofarlig temperaturnivå

Tid 

Husqvarnas oljor fortsätter att klara tuffa tester. När man utvecklar en bra tvåtaktsolja är det viktigt att se till att oljan smörjer väl. På Husqvarna har vi utvecklat en unik testmetod som gör det möjligt att mäta temperaturen i vevtappens lager när motorn är igång. Om oljan håller hög temperatur är detta ett tecken på dålig smörjning. Om temperaturen når det gula fältet, enligt diagrammet, är temperaturen för hög. Materialet i lagret kommer då att börja mjukna och det är bara en tidsfråga innan lagret skär sig. Av diagrammet framgår också att Husqvarnas oljor håller sig under denna kritiska temperatur. Med en Husqvarna-olja kan du vara säker på att din motor får den smörjning som krävs.

Böjtestad enligt ISO.

Slagtålighetstestad enligt ISO.

Böjtest på svärd.

Rigorösa tester för prestanda och säkerhet Att testa produkterna och se till att de uppfyller kraven enligt ISO-, EN- och ANSI-standarder är ett naturligt led i processen när Husqvarna tar fram nya tillbehör. Såväl internationella standarder som våra egna interna krav gör att du kan känna att du verkligen valt den bästa produkten för ditt jobb. För att säkerställa att våra produkter har en hållbar kvalitet testas komponenterna regelbundet under tillverkningsprocessen. Under produktutvecklingen testas och utvärderas såväl material som processparametrar av Husqvarna. Som ett exempel på detta erbjuder det material vi valt för våra gräsklingor en mycket bra kombination av styrka, hårdhet och hållbarhet.

5


Kompletta hjälmar med visir, hörselskydd, visirskärm och nackskydd. Speciellt designade för att arbeta tillsammans med dig.

Funktionella, smarta lösningar. Ventilationsöppningar och fickor designade med dig i åtanke. Intelligent designade jackor med senaste teknik för ökat skydd.

Technical. Skyddskläderna i Husqvarna Technical är tillverkade i nytt 4-vägs stretchmaterial. Stretch­ materialet bidrar till ökad komfort och flexibilitet vilket är viktiga egenskaper för den som ska använda plaggen hela dagen, alla arbetsdagar.

6

Functional. Husqvarnas Functional-sortiment kombinerar låg vikt med hög säkerhet enligt gällande krav och erbjuder högeffektiva skyddskläder.

Classic. Genom ett nära samarbete med skogsarbetare har Husqvarna kunnat ta fram ett sortiment skyddskläder som uppfyller alla aspekter av säkerhetskraven. Classic-sortimentet erbjuder sågskydd i ledigare klädstil.


MED INTELLIGENT DESIGN

Aramid-förstärkt skyddsbyxa. Skydd när och där det gäller. 4-vägsstretch underlättar arbetet för dig tack vare ökad flexibilitet.

Förstärkta, formsydda, vattenavvisande handskar. Designade för skydd och komfort.

Cordura och Aramid. Cordura är ett slitstarkt, syntetmaterial som används i kläder för tuffa jobb i tuffa förhållanden. Aramid, som består av värmetåliga och starka syntetfibrer, är ett annat material som används. Materialet används i rymdtekniska tillämpningar och inom det militära i form av kroppsskyddsmaterial men även som alternativ till asbest. Det syntetiska fibermaterialet Aramid erbjuder en bra balans mellan styrka och vikt, vilket gör kläderna både lätta och bekväma.

Märkeslappar med gradering visar skyddsklass. Märkningen finns på alla våra sågskyddsplagg. Klassificeringen grundar sig på skyddets förmåga att stoppa kedjan vid olika hastigheter. Alla våra kläder uppfyller kraven för Klass 1 (20 m /s). Vår byxmodell Functional 24 har Klass 2 (24 m /s), våra handskar Klass 0 (16 m /s) och våra kängor Klass 1 (20 m /s), Klass 2 (24 m /s) och Klass 3 (28 m /s).

Byte av skyddshjälm. Även om våra hjälmar är gjorda av slitstarka kvalitetsmaterial håller de inte för evigt. Hjälmens skyddsegenskaper försämras när den utsätts för påfrestningar i arbetsmiljön, höga temperaturer, solljus men även normalt dagligt slitage. Läs anvisningarna för ytterligare råd om byte av hjälm.

www.husqvarna.se  7


TeCHNICAL

Technical. Avancerade skyddskläder som tagits fram för att passa ditt arbete men även miljön. Technical-serien är utvecklad för att uppfylla kraven hos de mest krävande heltidsanvändarna av maskindrivna skogsoch trädgårdsprodukter. Serien innehåller jackor med vår högsta skyddsklass, som ger ett bra sågskydd men som samtidigt är bekväma att arbeta i, varje dag. Byxorna i Technical-sortimentet är tillverkade i avancerat sågskyddsmaterial och har en design som gör dem lättare, starkare och smidigare. Med extra egenskaper som uppskattas när man bär byxan under långa arbetsdagar. Jackan är tillverkad av 4-vägsstretch vilket ger extra rörelsefrihet åt alla håll.

Skogsjacka, Technical. Denna skogsjacka är tillverkad i ventilerande material med 4-vägsstretch för hög slitstyrka och bra rörelsefrihet. Öppet ok för ökad ventilation och krage av manchester för ytterligare komfort.

Jacka, Arbor 20. Denna bekväma jacka med sågskydd är tillverkad av 100 % ultrapolyester upptill och 80 % polyester med 20 % bomull nedtill är speciellt framtagen för arborister. Lång dragkedja framtill och inställbar midja fullbordar designen.

Säkerhetskrav Material, fram Material, bak Förstärkt parti Andningsförmåga Ventilerande egenskaper Vattenavvisande Vindtät Förlängt ryggparti Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris = Finns

8

Technical-jackan är lätt att justera i midjan och nedtill för ökad komfort.

De invändiga muddarna på Forestjackan håller fukten borta medan den utvändiga Cordura-förstärkningen skyddar nedre delen av ärmarna mot slitage.

SKOGSJACKA TECHNICAL

JACKA ARBOR 20

Ingen standard krävs 4-vägsstretch 4-vägsstretch Ärmslut i Cordura Normal Hålfoder, ventilation av oket baktill och genom framfickorna

EN 381 Klass 1, 20 m /s, CE, EuroTested 100 % ultrapolyester 100 % ultrapolyester Ärmslut i Cordura Normal Ventilation baktill på oket

40°C Grå / Orange S 46 / 48, M 50 / 52, L  54 / 56, XL 58 / 60, XXL 62 / 64 505 49 74-xx 2.195:–

60°C Grå / Orange S 46 / 48, M 50 / 52, L  54 / 56, XL 58 / 60 505 64 04-xx 1.795:–


TeCHNICAL

Samtliga Technical-kläder är gjorda av slitstark 4-vägsstretch för extra komfort i alla situationer.

Knäna är förstärkta med Aramid för extra slitstyrka.

Midjebyxa med sågskydd, Technical 20 A. Byxa som tagits fram för professionella motorsågsanvändare och som är lättare och bekvämare tack vare ett rymligt materiallager baktill. Ytterligare egenskaper är bred midja med resår och förlängt ryggparti. Finns som midje- och hängselbyxa. Midjebyxan finns även i orange.

Midjebyxa med sågskydd, Technical 20 C. Byxan är utrustad med runtomgående sågskydd, modell C. Design och material är i övrigt som hos midjebyxan Technical 20 A.

Byxan har ventilerade fickor på lårets baksida och luftigt hålfoder i midjan. (Inte på modell C.)

Säkerhetskrav Skyddsstil Material, fram Material, bak Förstärkt parti Elasticitet Andningsförmåga Ventilerande egenskaper Vattenavvisande Vindtät Förlängt ryggparti Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris

MIDJEBYXA TECHNICAL 20 A

MIDJEBYXA TECHNICAL 20 A

HÄNGSELBYXA TECHNICAL 20 A

MIDJEBYXA TECHNICAL 20 C

CE, EuroTested, EN 381, Klass 1, 20 m /s A 4-vägsstretch, Aramid och Cordura 4-vägsstretch och Cordura Över knät och nedtill på benet Hög Bra Dragkedjor baktill på benen och fickor med hålfoder

CE, Euro Tested, EN 381, Klass 1, 20 m /s A 4-vägsstretch, Aramid och Cordura 4-vägsstretch och Cordura Över knät och nedtill på benet Hög Bra Dragkedjor baktill på benen och fickor med hålfoder

CE, Euro Tested, EN 381, Klass 1, 20 m /s A 4-vägsstretch, Aramid och Cordura 4-vägsstretch och Cordura Över knät och nedtill på benet Hög Bra Dragkedjor baktill på benen och fickor med hålfoder

CE, Euro Tested, EN 381, Klass 1, 20 m /s C 4-vägsstretch, Aramid och Cordura 4-vägsstretch och Cordura Över knät och nedtill på benet Normal Normal

40°C Grå / Orange S – XXL 505 49 72-xx 2.495:–

40°C Orange S – XXL 523 07 82-xx 2.595:–

40°C Grå / Orange S – XXL 505 49 73-xx 2.695:–

40°C Grå / Orange S – XXL 505 53 58-xx 2.995:–

Ventilerade fickor

= Finns

9


FUNCTIONAL

Funktionella arbetskläder för hög säkerhetsnivå och slitstyrka. Functional-jackan är väldesignad, lätt, slitstark och ger användaren ett bra skydd. För dig som behöver funktionella skyddskläder med god passform och som kan användas året runt. Vår Functional-byxa ger det skydd som våra användare behöver under tuffa arbetsdagar. Byxan är av slitstarkt material och gör din arbetsdag lite lättare.

Cordura är ett slitstarkt, syntetiskt material som används i kläder för tuffa jobb i tuffa förhållanden.

Invändig mudd håller fukten ute medan utvändig Cordura-förstärkning skyddar nedre delen av ärmarna mot slitage.

Skogsjacka, Functional. Skyddsjacka för arbete i skogen med framstycke och övre delen av bakstycket i vattenavvisande material. Fyra fickor framtill varav en med innerficka för mobiltelefon. Ärmarna har ny skärning för ökad rörelsefrihet. Ok med nätfoder för ökad ventilation och manchesterkrage för extra komfort.

Under ärmarna finns ventilationsfickor med blixtlås.

SKOGSJACKA, FUNCTIONAL

Säkerhetskrav Material, fram Material, bak Förstärkt parti Andningsförmåga Ventilerande egenskaper Vattenavvisande Vindtät Förlängt ryggparti Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris = Finns

10

Ingen standard krävs 100 % mikropolyester 100 % mikropolyester Ärmslut i Cordura Normal Hålfoder baktill i oket och under ärmarna med blixtlåsöppning.

60°C Grå / Orange S–XXL 504 10 24-xx 995:–


FUNCTIONAL

Märkeslapp med skyddsinformation Orange dekal står för skyddsgrad 24 m /s. Finns på tumstocksfickan.

Byxan har två framfickor och en bakficka. Alla med dragkedja.

Midjebyxa med sågskydd, Functional 24 A. Midjebyxa som är perfekt för dig som använder motorsågen ofta och som har höga krav på säkerhet. Framsidan av byxan är i 4-vägsstretch och nedre delen av benet är både framtill och baktill av Cordura-nylon. Tre fickor med blixtlås. Knappar för hängslen och tumstocksficka på höger ben. Förlängt ryggparti i orange för ökad visibilitet.

Säkerhetskrav Skyddsstil Material, fram Material, bak Förstärkt parti Elasticitet Andningsförmåga Ventilerande egenskaper Vattenavvisande Vindtät Förlängt ryggparti Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris

Midjebyxa med sågskydd, Functional 20 A. Tre fickor med dragkedja. Förlängt ryggparti i orange för ökad synlighet. Tumstocksficka på höger ben. Finns även som hängselbyxa med fem fickor.

Functional 24-byxan är tillverkad i slitstark 4-vägsstretch och uppfyller kraven för 24 m /s.

MIDJEBYXA FUNCTIONAL 24A

MIDJEBYXA FUNCTIONAL 20 A

HÄNGSELBYXA FUNCTIONAL 20 A

CE, Euro Tested, EN 381, Klass 2, 24 m /s A 4-vägsstretch, Aramid och Cordura 100 % mikropolyester och Cordura Över knät och nedtill på benet Normal Normal Ventilerade bakfickor

CE, Euro Tested, EN 381, Klass 1, 20 m /s A Cordura 100 % mikropolyester och Cordura ― Normal Normal ―

CE, Euro Tested, EN 381, Klass 1, 20 m /s A Cordura 100 % mikropolyester och Cordura ― Normal Normal ―

40°C Grå / Orange 46 – 62 505 53 57-xx 1.995:–

60°C Grå / Orange 44 – 62 504 10 20-xx 1.495:–

60°C Grå / Orange 44 – 62 504 10 22-xx 1.695:–

= Finns  ― = Finns ej

11


CLASSIC

Klassiska skyddskläder som lever upp till den säkerhet du kräver. Classic-sortimentet innehåller prisvärda, hållbara skyddskläder som andas. Alla plagg är tillverkade i enlighet med erforderliga säkerhetsstandarder och har ytterligare funktioner som gör dem idealiska för krävande användare.

Tättvävt material i framstycke och baksida av stickad polyester som andas för ökad ventilation.

Byxholken finns i en storlek. Midje­ höjden går att ställa in och med hjälp av resårband kan du öka omkretsen kring midjan.

Midjebyxa med sågskydd, Classic 20 A. Två framfickor, en bakficka och midja med resår. Knappar för hängslen och tumstocksficka på höger ben.

Byxholk med sågskydd, Classic 20 A. Perfekt för sporadiska motorsågs­ användare. Lätta att bära och idealiska för arbete i värme. Hel dragkedja baktill. Justerbar längd. Skyddskit Kit med skyddsutrustning som behövs vid användning av motorsåg. Byxholk, hjälm och handskar ingår. 544 96 58-01 Pris: 1.395:–

Säkerhetskrav Skyddsstil Material, fram Material, bak Förstärkt parti Elasticitet Andningsförmåga Ventilerande egenskaper Vattenavvisande Vindtät Förlängt ryggparti Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris = Finns  ― = Finns ej

12

MIDJEBYXA CLASSIC 20 A

BYXHOLK CLASSIC 20 A

CE, Euro Tested, EN 381,  Klass 1, 20 m /s A 100 % polyester 100 % stickad polyester ― Normal Mycket bra Stickad polyester med bra andningsförmåga

CE, Euro Tested, EN 381,  Klass 1, 20 m /s A 100 % polyester 100 % polyester ― ― Bra Öppen baktill

― 60°C Grå XS – XXL 504 10 15-xx 995:–

― 60°C Grå En storlek 504 10 18-01 1.195:–


13


Om du syns är du säker

Säkerhetsväst, varselfärg. Väst i fluorescerande orange / gul färg med 50 mm breda reflexband. Klass 3.

Säkerhetsband med permanent reflex på väst och byxa gör att du syns bättre på mörka ställen eller i tät skog.

Skyddsbyxa med sågskydd, varselfärg, Modell A. Hängselbyxa i fluorescerande orange färg och två reflexband runt varje ben. Klass 2. Klass 3: Den totala fluorescerande ytan måste vara minst 0,8 m² och reflexen minst 0,2 m². Klass 2: Den totala fluorescerande ytan måste vara minst 0,5 m² och reflexen minst 0,13 m². Klass 1: Den totala fluorescerande ytan måste vara minst 0,14 m² och reflexen minst 0,1 m². Inga glapp på mer än 5 cm i de fluorescerande ytorna eller reflexerna får förekomma. Detta innebär att dragkedjan måste vara stängd på exempelvis en jacka.

Säkerhetskrav Andningsförmåga Vattenavvisande Vindtät Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris = Finns  ― = Finns ej

14

SKYDDSBYXA, VARSELFÄRG

SÄKERHETSVÄST, VARSELFÄRG

EN 381-5, EN 340 Klass 1, 20 m /s, EN 471 Klass 2 Normal

EN 471 Klass 3 Mycket bra ― ― 60°C Varselfärg orange / gul L / XXL 505 62 31-xx 195:–

60°C Varselfärg orange S–XXL 505 62 32-xx 1.750:–


hållbara, bekväma, skyddande

A

B

A. Arbetsbyxa, trim och röj. Byxa för röj- och trädgårdsarbete. Hålfoder på insidan och dragkedja baktill på byxbenet för ökad ventilation. Två fram- och bakfickor samt ficka på låret med lock. Vid höger höft och båda knän finns extra fickor för höft- och knäskydd av termoplast. B. Arbetsjacka, trim och röj. Midjejacka speciellt utvecklad för röj- och trädgårds­ arbete. De fyra framfickorna och mobiltelefonfickan på vänster ärm är designade på så sätt att de inte är i vägen för selen. Ficka på insidan av axlarna för axelskydd av termoplast. Hel dragkedja framtill, hög krage och muddar med tryckknappar.

C

C. Knäskydd. Knäskydd i skumplast för användning tillsammans med arbetsbyxa för trim- och röjarbete. Parvis, en storlek. 505 62 26-99. Pris: 85:– D. Allvädersjacka, Typhone. Tillverkad i starkt, vattenavvisande material som andas. Försedd med hålfoder. Design med två bröstfickor med dragkedja, justerbar resår i midja och ryggslut samt tejpade sömmar. Muddarna har dragkedja och kilar. E. Allvädersbyxa, Typhone. Tillverkad i starkt, vattenavvisande material som andas. Två sidolufthål, midjeresår med dragsko och gylf framtill.

D

E

G

F. Husqvarna Active Cleaning. Skyddskläder måste tvättas regelbundet för att bibehålla sina skyddsegenskaper. Tvättmedlet är biologiskt nedbrytbart och fritt från fosfater samt klassat som miljökompatibelt. Även effektivt för rengöring av motorsågar, trädgårdsmaskiner, luftfilter m.m. 505 69 85-70 G. Husqvarna-hängslen. Extra breda hängslen med justerbar längd. Finns i två modeller, med läderstroppar (505 61 85-10) eller kraftiga metallclips (505 61 85-00).

F

Säkerhetskrav Andningsförmåga Ventilerande egenskaper Vattenavvisande Vindtät Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris

ARBETSJACKA, RÖJ

ARBETSBYXA, RÖJ

Inga säkerhetskrav Normal Ok baktill

Inga säkerhetskrav Normal Dragkedja baktill på benen

40°C Blå S – XXL 505 62 40-xx 750:–

40°C Blå 46 – 60 505 62 41-xx 795:–

ALLVÄDERSJACKA, TYPHONE

ALLVÄDERSBYXA, TYPHONE

EN 343 Normal ― Mycket bra Mycket bra 40°C Grå / Orange S–XXL 523 07 57-xx 1.095:–

EN 343 Normal ― Mycket bra Mycket bra 40°C Grå S–XXL 523 07 58-xx 695:–

= Finns  ― = Finns ej

15


hållbara, bekväma regnkläder

A

B

A. Regnbyxa. Regnbyxa i vattentätt stretchmaterial med sydda och svetsade sömmar. Dragkedja nedtill på benen som gör det lättare att trä benet över skaftet på stövlarna/kängorna. Modellen har 10 cm hålfoder upptill för ökad ventilation och midjeresår med dragsko. B. Regnjacka. Tillverkad i nytt, vattentätt stretchmaterial med sydda och svetsade sömmar. Med ok över bröst, rygg och ärmar för god ventilation. Under oket är jackan försedd med kraftigt hålfoder. Jackan har manchesterkrage med kardborrknäppning, extra långa ärmar och förlängt ryggparti med regnränna. Bröstfickan och den långa dragkedjan framtill är väl skyddade med tryckknappsförslutning.

D

C. Regnjacka, Garden. Regnjacka i vattentätt stretchmaterial med sydda och svetsade sömmar. Modellen har tagits fram för trädgårdsproffs och har öppen midja med kil och tryckknappar som gör att den kan placeras över sätet på en Rider eller traktor. Design med tre praktiska fickor fram. Jackan är lång för att skydda benen och har en rymlig huva så att du får plats med hörselskydd under.

C

D. Ryggskydd med ärm. Ryggskydd i frackmodell med sydda och svetsade sömmar, justerbar knäppning framtill, extra långa ärmar med tryckknappar och förlängd rygg med regnränna. E. Byxholk. Byxholk för fastsättning i livrem eller verktygsbälte, försedd med justerbar knäppning för tre längder.

E

REGNJACKA

Andningsförmåga Ventilerande egenskaper Vattenavvisande Vindtäthet Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris ― = Finns ej

16

F

F. Röjbyxa. Röjbyxa i vattentätt stretchmaterial med sydda och svetsade sömmar. Byxan har justerbara resårhängslen, förhöjd rygg- och bröstlapp samt justerbar knäppning i midjan.

REGNBYXA

REGNJACKA, GARDEN

RYGGSKYDD

Normal Öppet framtill och under ärmarna Mycket bra Mycket bra 40°C Grå / Orange En storlek 505 63 16-10 595:–

Normal

Normal

Mycket bra

Ok fram och bak

Hålfoder i midjan

Mycket bra Mycket bra 40°C Grå / Orange S – XL 523 07 92-xx 750:–

Mycket bra Mycket bra 40°C Grå S – XL 523 08 05-xx 495:–

Mycket bra Normal 40°C Grå / Orange M – XL 505 63 11-xx 995:–

BYXHOLK

RÖJBYXA

Mycket bra

Normal

Öppen i midjan

Mycket bra Mycket bra 40°C Grå En storlek 505 63 26-10 475:–

Mycket bra Mycket bra 40°C Grå En storlek 505 63 36-10 495:–


SKYDD MOT VÄDERELEMENTEN

A

B

A. Softshell-jacka. Vind- och vattenavvisande softshell-jacka i bekvämt och töjbart membranmaterial med mjukt fleecefoder. Perfekt för alla väderlekar. Använd den ovanpå andra kläder eller fristående. Cordura-förstärkning över skulderpartiet, baktill på ärmarna och på sidorna. Ärmarna är lätt böjda för ökad rörelsefrihet och komfort. Justerbart nedre parti och kardborr­ knäppning i ärmsluten. Fyra fickor med dragkedja framtill och två innerfickor. Tillgänglig våren 2011. B. Termoväst. Fleecefodrad termoväst i 100 % vattenavvisande polyester. Bär den över en jacka eller tröja så håller du dig varm utan att hindra rörelsefriheten i armarna. Fyra framfickor med dragkedja. Förlängt ryggparti och justerbar stretchresår i midja och ryggslut. Hög, tättslutande krage. Tillgänglig våren 2011.

C

C. Jacka/väst i microfleece. Bekväm jacka i microfleece av 100 % polyesterfleece and 4-vägs stretchmaterial som endast suger upp 6 % fukt. Hellång dragkedja fram, en bröstficka och två framfickor med dragkedja. Finns även som väst. Väst, 577 25 66-xx. Pris: 395:– Jacka, 577 25 66-xx. Pris: 595 kr Tillgänglig våren 2011. D. Arbetsskjorta. Mjuk och bekväm skjorta som ger bra rörelsefrihet. Passar lika bra i arbetet som på fritiden. 100 % förkrympt bomull. Storlekar S–XXL. 544 14 06-xx. Pris: 245:–

D

E. Enskikts underställ. Tillverkat i 100 % interlockstickad polyester som består av både spunnen och vävd polyester. Materialets egenskaper transporterar bort fukten från kroppen till nästa klädlager och gör ditt dagliga arbete bekvämare tack vare god ventilering. Storlekar S–XL. Undertröja, 544 96 41-xx. Pris: 245:– Långkalsong, 544 96 42-xx. Pris: 245:–

E

Andningsförmåga Ventilerande egenskaper Vattenavvisande Vindtäthet Tvättemperatur Färg Storlekar Artikelnummer Pris

SOFTSHELL-JACKA

TERMOVÄST

Normal Material som andas Mycket bra Mycket bra 40°C Grå / Svart / Orange S – XL 577 25 30-xx 995:–

Normal Inga ärmar Bra Mycket bra 40°C Grå / Svart / Orange M – XXL 577 25 29-xx 595:–

17


Skydda ditt HUVUD

Nyhet!

Jämfört med ett standardvisir är ljusreduktionen hos UltraVison-visiret bara 20 % över hela nätytan.

Skogshjälm, Functional. Ny hjälm som tagits fram för skogsarbetare som är ute efter optimal säkerhet och ergonomi i sitt dagliga arbete. Den är försedd med det nya UltraVision-visiret med endast 20 % ljusreduktion som ger klarare sikt. Hjälmen har 6-punktsinredning för ökad komfort och lägre tryck. Hörselskydd med optimal ergonomisk design underlättar vid längre arbetspass. Bästa valet när det gäller komfort och individuella önskemål.

Visiret ger god visibilitet och bra vattenavrinning. Förstärkt visirhållare som gör hjälmen mer stabil.

Skyddshjälm, standard. Hjälmen är komplett utrustad för arbete i såväl skogen som trädgården. Med 6-punktsinredning och stödband av plast. Hörselskydden är utvecklade för optimal ergonomi. Visir med metall­ nät ger ett bra skydd och god sikt. Unik design som gör det möjligt att fästa hörselskyddet i tre olika lägen. Går även att ställa in i sidled.

Säkerhetskrav, skyddshjälm Säkerhetskrav, hörselskydd Säkerhetskrav, visir Godkänd temperatur Sele Styvhet Smält metall Tabell för datummärkning Nackskydd Visirskärm Extra visirskärm Visir Hakrem Hörselskydd Färg Artikelnummer Pris = Finns  ― = Finns ej

18

SKYDDSHJÄLM, FUNCTIONAL

SKYDDSHJÄLM, STANDARD

SKYDDSHJÄLM, ARBORIST

EN 397/ ANSI Z89.1-2003 Klass G, E EN 352-3 SNR = 26dB(A) /  ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A) EN 1731:2006 – 40°C 6-punkts, textil

EN 397/ ANSI Z89.1-2003 Klass G

EN 397/ ANSI Z89.1-1997 Klass G, E EN 352-3 SNR = 26dB(A) /  ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A) EN 1731:1997 – 40°C 6-punkts, textil

EN 352-3 SNR=27dB(A) EN 1731:1997 – 20°C 6-punkts, plast ― ― ― ―

Kortare ―

Fluorescerande eller orange 576 41 24-01 fluorescerande / 576 41 24-02 orange 645:–

Orange

Orange

505 66 56-00

505 67 53-25

425:–

645:–


skydd för ögonen

Nätvisir, metall. Passar alla våra hjälmar och hörselskydd.

Nätvisir, nylon. Passar alla våra hjälmar och hörselskydd.

Plexivisir. Passar alla våra hjälmar och hörselskydd.

UltraVision-visir. Ljusreduktionen är bara 20 % över hela nätytan. Lägre risk för att vatten ska fastna i nätet. Lägre risk för varaktig deformation.

Imfritt visir. Visir av polykarbonat med special­ behandling som motverkar imbildning på insidan. Reptålig utsida. Passar alla våra hjälmar och hörselskydd.

Skyddsglasögon. Glasögonen kan användas tillsammans med visir eller fristående beroende på vilket jobb du ska utföra. Gulfärgade glas ger bättre sikt i mörka arbetsförhållanden. Gråfärgade glas med UV-skydd ger bättre sikt i stark sol. Skyddsglasögon för användare med vanliga glasögon. Försedda med imskydd och tåliga mot slag, damm- och luftburna partiklar och kemkaliestänk. Skyddsglasögon bör användas under både nät- och plexivisir för att öka säkerheten och minska risken för skador orsakade av kringflygande partiklar.

Förlängningsbara, böjliga bågar som kan vinklas och justeras för ökad komfort under långa arbetspass.

SKYDDSGLASÖGON, YELLOW X

SKYDDSGLASÖGON, CLEAR X

SKYDDSGLASÖGON, SUN X

SKYDDSGLASÖGON, CLEAR

SKYDDSGLASÖGON, SUN

SKYDDSGLASÖGON, GOGGLES

Säkerhetskrav Färg Glas Vinklade glas Bågar

EN 166 Gulfärgade Reptåliga

EN 166 ― Reptåliga

EN 166 Gråfärgade Reptåliga

EN 166 ― Reptåliga ―

EN 166 Gråfärgade Reptåliga ―

Justerbara

Justerbara

Justerbara

Ej justerbar

Ej justerbar

UV-skydd Imskydd Artikelnummer Pris

― ― 544 96 37-02 149:–

― ― 544 96 37-01 129:–

― 544 96 37-03 149:–

― ― 544 96 38-01 79:–

EN 166 ― ― ― Nackrem i stretchmaterial med mjuk insida ―

― 544 96 38-02 99:–

544 96 39-01 199:–

= Finns  ― = Finns ej

19


Skydda dina öron

Hörselskydd med bluetooth och radio. Bekväma hörselskydd som medger 20 % justering av trycket mot huvudet. Ger nöd­ vändigt skydd samt möjlighet att koppla in din mobiltelefon eller lyssna på radio eller MP3-spelare. Besvara dina inkommande samtal genom att trycka på “talk”-knappen på hörsel­ kåpan. Gör arbetet enklare och säkrare. Hjälmmonterat hörselskydd med Bluetooth och FM radio ger optimalt skydd. Det går också att få meddelande om/besvara inkommande telefonsamtal eller lyssna på musik.

Alla funktioner sköts via tre tydliga knappar vilket underlättar användningen.*

Hörselskydd med hjässbygel. Hörselskydd som ger dig möjlighet att justera trycket ca 20 %. Med mjuk och luftig stoppning i hjässbygeln. Kåpornas utförande är detsamma som för våra skyddshjälmar.

Hörselskydd med plexi- eller nätvisir. Bekväma hörselskydd som medger 20 % justering av trycket. Idealiskt vid gräsröjning och trimning. Skydd mellan visiret och hjäss­bygeln som skyddar huvudet mot gräs och regn. Ska alltid användas i kombination med skyddsglasögon. Kan även förses med visirskärm.

Trådlös kommunikation ger ökad säkerhet.*

* Funktioner för hörselskydd med bluetooth och radio.

HÖRSELSKYDD MED BLUETOOTH OCH RADIO

Säkerhetskrav Hjässbygel Visir Dämpningsvärde Artikelnummer, hjässbygel Artikelnummer, baserat på hjälm Pris = Finns  ― = Finns ej

20

Hörselskydd, Gardener med eller utan plexivisir. Ett enklare hörselskydd med extra bred hjässbygel utan vaddering, vilket ger en säker och bekväm passform och lägre tryck mot hjässan. Finns även med visir.

HÖRSELSKYDD

EN 352-1

EN 352-1 /  EN 352-3

Vadderad

Vadderad

― SNR=24 dB 505 66 53-70 575 86 74-01 3.650:–

― SNR=27 dB 505 66 53-04 505 66 53-25 275:– / 250:–

HÖRSELSKYDD GARDENER

HÖRSELSKYDD GARDENER MED VISIR

HÖRSELSKYDD MED PLEXIVISIR

HÖRSELSKYDD MED NÄTVISIR

EN 352-1 /  EN 166

EN 352-1 /  EN 1731

Extra vid, ingen vaddering ― SNR=25 dB 505 69 90-12 ―

EN 352-1 /  EN 166 Extra vid, ingen vaddering Plexiglas SNR=25 dB 505 66 53-60 ―

Skyddshätta

Skyddshätta

Plexiglas SNR=27 dB 505 66 53-48 ―

Nät SNR=27 dB 505 66 53-58 ―

165:–

265:–

395:–

395:–

EN 352-1


praktiska skydd

Komforthandske, femfinger med sågskydd. Formsydd handske med förstärkt insida. Utsatta ställen är skinnförstärkta. Utrustad med impregnerat slitstarkt getskinn på insidan och vattenavvisande polyesterväv på ovansidan. Finns även utan sågskydd. Komforthandske, vinter. Formsydd med förstärkt insida. Utsatta ställen är skinnförstärkta och saknar sömmar.

Femfingermodellen har en design som håller händerna varma samtidigt som du kan arbeta effektivt med din motorsåg och andra maskindrivna produkter.

Komforthandske, skjutfinger och sågskydd. Formsydd handske med förstärkt innerhand. Utsatta ställen är skinnförstärkta. Utrustad med impregnerat slitstarkt getskinn på insidan och vattenavvisande polyesterväv på ovansidan. Komforthandske, med skjutfinger. Impregnerat getskinn på insidan och slitstark, vattenavvisande polyesterväv på ovansidan.

Femfingerhandsken ger ett bra allroundskydd. Den här handsken ger dig bra rörelsefrihet och kontroll och vänsterhandsken är försedd med sågskydd.

Spandexhandske – femfinger. Handske med ovansida i Spandex, ett vattenavvisande och töjbart material. Bra passform, insida av skinn.

KOMFORTHANDSKAR, SÅGSKYDD

Krav

Sågskydd Vattenavvisande getskinn, insida Vattenavvisande nylon, baksida Mudd Karborrknäppning Storlek Artikelnummer Pris

Handske, Arbor 16. En handske som är speciellt framtagen för trädklättrare. Bättre grepp vid användning av rep.

KOMFORTHANDSKAR

KOMFORTHANDSKAR, VINTER

EN 381-4, -7, EN 420:1992, EN 420:1992, EN 420:1, kategori 1 kategori 1 EN 388, Klass 0, 16 m /s ― ―

Elastisk ― 7 –12 505 64 20-xx 295:–

Elastisk ― 7 –12 505 64 20-xx 245:–

― 10–12 505 64 24-xx 275:–

Husqvarna-handsken. Läderförstärkt tumme. Insida av slitstarkt läder och baksida av polyester för ökad komfort.

KOMFORTHANDSKAR, SÅGSKYDD MED SKJUTFINGER

KOMFORTHANDSKAR MED SKJUTFINGER

EN 381-4, -7, EN 420:1, EN 388, Klass 0, 16 m /s

EN 420:1992, kategori 1 ―

Elastisk ― 7–12 505 64 16-xx 295:–

SPANDEXHANDSKAR

Handske, Garden Pro. Bekväm trädgårdshandske. Tillverkad i vattenbeständigt getskinn, ovansida av elastiskt material. Förstärkta fingrar. Kardborrknäppning runt handleden.

HANDSKAR, ARBOR 16

EN 420:1992, EN 381-4, -7, kategori 1 EN 420:1, EN 388, Klass 0, 16 m /s ―

HUSQVARNAHANDSKAR

HANDSKAR, GARDEN PRO

EN 420:1992, kategori 1

EN 420:1992, kategori 1

8 –12 505 64 18-xx 195:–

8 –12 505 64 25-xx 175:–

8–12 505 64 03-xx 325:–

En storlek 505 64 23-10 125:–

6 –10 505 65 01-xx 125:–

= Finns  ― = Finns ej

21


Bra fotfäste i tuffa förhållanden

Skyddsstövlar, Functional 28. Handgjorda stövlar med sågskydd, förstärkt ovansida med stålhätta och förstärkning runt sulan som är förberedd för dubbar. Djup snörning bak, greppkanter vid skaftet och ny hälkappa som underlättar på- och avtagning av stöveln. Bomullsfodrad insida. Sulan är förberedd för dubbar.

Unikt utformade greppkanter gör att användaren lätt får av sig stövlarna även efter en krävande arbetsdag.

Skyddsstövlarna Functional 24 och 28 är försedda med extra förstärkning runt sulan. Förberedda för dubbar.

Skyddsstövlar, Functional 24. Skyddsstövlar som håller fötterna torra, säkra och redo för arbete, dag ut och dag in. Med stålhätta, sågskydd, ankelskydd, hälkappa och halkskyddad sula som är förberedd för dubbar. Stövlarna är utvecklade och konstruerade i nära samarbete med professionella användare. Dubbar. Monteringsverktyg ingår. 35 st, 505 65 43-61. Pris: 145:– Sko- / stöveltork. För snabbtorkning av alla typer av skor och stövlar utan att lädret blir hårt och skört. 1,1 meter sladd, 4 + 4 W/ 230 V. CE-godkänd. 544 96 40-01. Pris: 225:–

Säkerhetskrav Sågskydd Material, utsida Material, insida Stålhätta Vattenavvisande Förstärkning Snörning Färg Storlekar Artikelnummer Pris = Finns  ― = Finns ej

22

SKYDDSSTÖVLAR, FUNCTIONAL 28

SKYDDSSTÖVLAR, FUNCTIONAL 24

EN 345 SB E, EN 381-3, Klass 3, 28 m / s.

EN 345 SB E, EN 381-3, Klass 2, 24 m / s.

Naturgummi

Naturgummi

Foder av kanvas

Foder av kanvas

Över stålhätta, häl och sidor

Över stålhätta, häl och sidor

Grå / Orange 37 – 50 573 95 59-xx 1.195:–

Grå / Orange 37 – 47 573 95 58-xx 995:–


fotskydd av kvalitetsläder

Formgjutna räfflor är idealiska för arbete i ojämn terräng.

Läderkängor med sågskydd, Technical 24. Dessa vattentäta kängor av kvalitetsläder är nya i vårt sortiment och har ett sågskydd i klass 2, 24 m /s. Ett membran av Sympatexmaterial gör kängorna 100 % vattentäta samtidigt som kängan andas mellan foder och utvändigt material. Enkla att snöra med hakar och snabbfäste för de översta 5 hakarna. Extra hake på tungans ovansida för att tungan ska sitta på plats när du går. Nedre delen av kängan från sulan och upp är förstärkt med gummi vilket ger extra skydd. Fingerögla på baksidan.

Läderkängor med sågskydd, Technical 20. Förbättrad konstruktion för ökad hållbarhet, komfort och stabilitet. Läderkängorna ger god stabilitet och passform. Gjorda av polyuretan­ behandlat läder. Sömmar i kraftig Kevlar-tråd för betydligt ökad styrka. Hållbar och vattentät polyuretansula ända upp till skons ovansida. Innersula av stötdämpande Ergothane före­ bygger belastningsskador.

Metallöglor av hög kvalitet och nitar med robusta fästen för snöret ger ökad hållbarhet.

Trädgårdskängor, Technical. Vattentätt kvalitetsläder /hålfoder. Membran av Sympatex-material gör kängorna 100 % vattentäta. Främre delen av kängan har extra gummiskydd. Fingerögla i hälen och på tungan. Snabb och enkel justering av snören. Låg vikt.

Outlast-strumpor. Bekväma strumpor i Outlast-material som svalkar när du är varm och värmer när du är kall. Storlek 37 – 48. 544 14 35-xx

Gravity®-sulan är oljebeständig och ger perfekt grepp. Stövlarna är avsedda för arbete i skogen eller trädgården men även som fritidsstövel i alla slags väder.

Husqvarna-strumpor. Innersocka som suger upp och leder bort fukt. Storlek 37 – 48. 505 61 60-xx

LÄDERKÄNGOR MED SÅGSKYDD, TECHNICAL 24

LÄDERKÄNGOR MED SÅGSKYDD, TECHNICAL 20

Trädgårdskängor, TECHNICAL

EN ISO 20344, 20345, 13287 och 17249, SB, E, WRU, SRA, Klass 2, 24 m / s.

EN 345-2, S2, EN 381-3, Klass 1, 20 m / s.

EN ISO 20345, SB, SRA WRU

Mockaskinn

Polyuretanbehandlat läder

Vattentätt foder av Sympatex-material som andas

Foder av Cambrelle-material

Framtill

Över stålhätta och häl

Längst fram på tån och extra vaddering

Grå / Orange 36 – 48 574 62 52-xx 3.195:–

Svart 39 – 47 544 96 48-xx 2.395:–

Grå / Orange 36 – 47 575 35 47-xx 1.395:–

― Vattenavvisande nylon och äkta läder Vattentätt foder i Sympatex-material som andas Tåhätta av kompositmaterial

23


ergonomiska, justerbara selar

Kroppsformad ryggplatta ger stöd. Kan ställas i tre lägen för anpassning till olika kroppsstorlekar.*

Justerbar bröstplatta. I den lägre positionen förflyttas vikten från skuldror till höfter och minskar trycket över bröstet vilket är idealiskt för kvinnliga användare.*

Axelremmarna följer skuldrornas rörelser och ger förbättrad vikt­ fördelning.*

Balance Flex™ har förbättrad lyftkraft. Selen är ergonomiskt utformad och sätts fast med öppna hakar vilket underlättar för användaren.

* Gäller endast för Balance XT™-selen.

Sele, Balance Flex™. För användning tillsammans med alla slags stångmonterade maskiner. Maskinen fästs i selen med hjälp av öppna hakar, vilket gör den enkel att använda och snabb att starta  och stoppa. En lyftanordning hjälper till att hålla och lyfta maskinen och kan låsas i valfritt läge. Selen ger ett bra stöd vid användning av stång­ monterade maskiner för olika typer av arbete, högt eller lågt, på långt avstånd eller nära, vilket resulterar i bättre ergonomi.

Sele, Balance XT™. Balance XT™-selen fördelar belastningen över en stor yta. Detta ger en utmärkt viktfördelning mellan skuldrorna; mellan skuldror och bröst samt mellan höfter och skuldror. Balance XT™ har många andra egenskaper som ökar komforten. Breda vadderade och kroppsnära axelremmar och midjebälte gör selen bekväm att använda under långa arbetspass.

SELE, BALANCE XT™

Midjebälte Vadderade axelpartier Höftputor Flytande infästning Gräs- / skogsposition Ryggplatta (justerbar) Rörliga axelpartier Artikelnummer Pris = Finns  ― = Finns ej

24

SELE, BALANCE FLEX™

SELE BALANCE X™

SELE, BALANCE 55

SELE, BALANCE 35

SELE, STANDARD

Vadderad

Stötabsorberande

Enkla

― ― 504 04 52-01 950:–

― ― 537 27 57-01 695:–

― ― 537 27 57-02 595:–

― ― Enkla ― ― ― ― 537 21 63-01 445:–

― Vadderad

505 20 42-01 1.250:–

― ― ― ― ― 505 20 43-01 995:–


ergonomiska, justerbara selar

Snabb nödutlösning för bortkoppling av maskinen.

Flytande infästning för gräs- eller skogsposition.

Sele Balance X™. Balance X™ fördelar belastningen över en stor yta för ökad komfort. Detta ger en utmärkt viktfördelning mellan skuldrorna; mellan skuldror och bröst samt mellan höfter och skuldror. Verktygsväska för Balance X™. Praktisk väska för placering på sele. 537 30 66-01. Pris: 125:–

Sele, Balance 55 och 35. Ergonomiska selar som fördelar vikten optimalt mellan skuldror, bröst och rygg. Balance 35 har en enkel höftputa medan Balance 55 har en som är stötabsorberande. Höftputorna har flytande infästning så att maskinen kan manövreras med minimala kroppsrörelser vilket ytterligare spar användarens rygg.

Sele, standard. Avsedd för lättare röjsågar. Justerbara, vadderade axelremmar. Enkelt och effektivt snabbfäste på bröstet. Mer information finns på vår webbplats. Här finns jämförelseöversikter, videor, webbsidor och information om vilken sele som hör till vilken produkt m.m. Vi ger dig också fler tips om hur du väljer rätt maskin för det jobb du ska utföra. www.husqvarna.se

25


Halvautomatiska trimmerhuvuden. Enkelt med Tap ’n go.

Brett sortiment av svärd. Hos Husqvarna hittar du det du behöver.

Specialkonstruerade filmallar. För enklare inställning av filvinkel och effektiv filning av kedjan.

Svärd och kedjor. Svag kurvform och liten nosradie för mindre kastrisk och bättre kontroll över skäret. För arbete i hårda träslag, hård bark eller sandiga miljöer rekommenderas våra solida svärd med hård nos. Använd översikten för svärd och kedjor för att kontrollera att du har rätt kedja för din Husqvarna-motorsåg.

26

Filar och filmallar. Håll kedjan i trim med någon av Husqvarnas filar och filmallar. Dessa är utformade för att vässa skärtänderna och säkerställa hög skärprestanda och är nödvändiga för att hålla kedjorna korrekt slipade. Något som i sin tur gör ditt arbete både enklare och säkrare. Filmallen ser till att slipningen görs i rätt vinkel. Husqvarnas patenterade filhandtag är specialkonstruerade, och har ett låssystem som gör att filen sitter stadigt i handtaget.

Trimmerhuvuden. Effektiva trimmerhuvuden som lever upp till kraven hos våra mest krävande användare. Vi har trimmerhuvuden för allt från tungarbetad terräng till lättare trädgårdsarbete. Varje trimmerhuvud är utvecklat med en särskild tillämpning i åtanke.


Svärd, kedjor, filar och mallar

Brett sortiment skärtillbehör. Ger dig full kontroll.

Trimmerlina Whisper. Minskar bullernivåerna med 50 %.

Kedjor med låga vibrationer. För ökad komfort och mindre påfrestningar.

Trimmerlinor. Trimmerlinor med lång räckvidd och livslängd. Våra trimmerlinor finns i olika längd och form beroende på vad som krävs för arbetsuppgiften. Linorna är tillverkade i unika material och är utvecklade med en produktionsteknik som ger dem bästa möjliga prestanda.

Klingor och knivar. Genom att kombinera kvalitetsmaterial och basera utvecklingen på användarnas krav, kan vi tillhandahålla klingor för allt från skogsröjning till gräsklingor och gräsknivar för arbete i högt gräs.

Originaldelar. Husqvarna utvecklar ständigt nya original­ delar med hjälp av nya material och senaste produktions­teknik. Vi vill att du ska få en ultimat upplevelse när du arbetar med vår utrustning.

www.husqvarna.se  27


svärd, kedjor och filar

Svärd och kedjor för säkrare och effektivare skär. Äkta Husqvarnautrustning och motorsågstillbehör bygger på samma höga standard som sågarna själva. Genom att kombinera material av hög kvalitet och basera utvecklingen på professionella skogsarbetares krav kan vi erbjuda ett brett sortiment svärd, kedjor och filar för maximal effektivitet och säkerhet. A. Laminerade svärd med noshjul. Svag kurvform och liten nosradie för mindre kastrisk och bättre kontroll över skäret. Svärden har skyddsbehandling mot repor och rost. Finns som 3/8" Mini, .325" och 3/8" med en längd på 10 – 20". Finns även som TechLite™, för användning tillsammans med Husqvarna 540XP®T.

A

Nyhet!

B. TechLite™ – laminerade svärd med utbytbar nos. Jämfört med våra vanliga solida svärd är TechLite™ upp till 25 % lättare och har nästan 25 % bättre styvhet tack vare att man hämtat teknik från rymd- och racingindustrin. Mindre belastning och ökad effektivitet är uppenbara och viktiga fördelar. Finns i längderna 22" och 28".

B

C. Solida svärd med utbytbar nos. Rekommenderas för användning med långa svärd för att minska belastningen på svärdspetsen. Överför belastningen till ett rullager av hög kvalitet. Friktions­ förlusten minskar med 8–10 % beroende på svärdets längd jämfört med solida svärd med hård nos. Svärden har skyddsbehandling mot repor och rost. Utbytbar nos finns som reservdel. Finns med 3/8" kedjedelning i längder om 18 – 28". D. Solida svärd. Används till hårda träslag, grov bark och i mycket sandiga, dammiga eller sotiga miljöer. Svärden har skyddsbehandling mot repor och rost. Finns i längder om 24 – 42".

C

D

Det finns även utbytbara noshjul för svärd och utbytbara noshjulslager och nitar för alla våra laminerade svärd.

Arbeta med olika kedjor. Husqvarna har ett brett kedjesortiment för olika behov. På vår webbplats hittar du mer information om våra kedjor.

Chamfer Chiselkedja.

Micro Chisel-kedja.

Chipper-kedja.

Semi-Chisel-kedja.

1 / 4" kedjedelning, rekommenderas för upp till 38 cc. Mycket lätt kedja för smidiga, rena skär. Skärtänder av Micro Chisel. Mini 3 / 8" kedjedelning, rekommenderas för upp till 45 cc. Lågvibrationskedja med skärtänder av Chamfer Chisel. För skogshuggare som använder mindre sågar i högproduktiv miljö. Finns även i utförande med låg kastrisk. Pixel .325" kedjedelning, rekommenderas för 35 – 55 cc. Kedja som är utvecklad för att uppfylla de särskilda kraven för dagens lättviktssågar. Skär smala sågsnitt vilket kräver mindre kraft från sågen än traditionella sågsystem. Låg kastrisk och låga vibrationer med Micro Chisel skärtänder. Rekommenderas ej för tyngre arbete i t.ex. stormskadad skog.

Chisel-kedja.

.325" kedjedelning, rekommenderas för 35 – 60 cc. Effektiv lågvibrationskedja med skärtänder av Micro Chisel. Idealisk för krävande förhållanden. 3 / 8" kedjedelning, rekommenderas för 50 – 100 cc. Effektiv lågvibrationskedja med Chisel skärtänder för hög avverkningskapacitet. .404" kedjedelning, rekommenderas för 85 cc och större. Kedja för kraftigt timmer konstruerad för yrkesanvändare. Finns i tre utföranden: med Chisel-skärtänder - idealisk för användare som är ute efter hög produktion och rena skär med större kedjesågar, och med skärtänder av Micro Chisel för snabb kapning och enkel vässning. Helt rundade Chipper-tänder för utmärkta prestanda, enkel vässning och hållbara kanter. Specialkedjor. Kedjor med särskild fabriksslipning för tillkapning av brädor och plankor från större stockar genom att såga parallellt med träfibrerna.

28

Mall.

Kedjedelning.

Svärd- och kedjekit. Kit som innehåller ett svärd med liten infästning och två kedjor. 13" .325, 531 00 38-13. 15" .325, 531 00 38-17. 13" Pixel, 531 00 38-93. 15" Pixel, 531 00 38-92.


REKOMMENDATIONSTABELL

3120 XP®

390 XP® * / 395 XP®

385 XP®

570 / 576 XP®

460 Rancher / 357 XP® / 359

365 / 372 XP®

55 / 455 Rancher / 455 e-series Rancher

353 / 346 XP®

450 e-series / 445 / 445 e-series

339 XP®

435 e-series / 435 / 440 e-series

236 e-series

Stor svärdinfästning

240 e-series

317 Electric / 321 Electric

338 XP® T /  T540 XP®

T435 / 334T

327P4 / 327P5X / 327PT5S

T425

Liten svärdinfästning

Svärdlängd tum /cm

Kedjedelning, tum

Spårvidd tum /cm

Artikelnummer

10 / 25

3 / 8

.050 / 1,3

12 / 30

3 / 8

.043 / 1,1

12 / 30

3 / 8

14 / 36

Drivlänkar

Typ

Artikelnummer

505 89 16-40 40

H36 LowVib

501 84 21-40

501 95 95-45 45

90SG

501 84 23-45

.050 / 1,3

501 95 92-45 45

H36 LowVib

501 84 21-45

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-52 52

H36 LowVib

501 84 21-52

16 / 40

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-56 56

H36 LowVib

501 84 21-56

13 / 33

.325

.050 / 1,3

508 92 61-56 56

H30 LowVib

501 84 06-56

15 / 38

.325

.050 / 1,3

508 92 61-64 64

H30 LowVib

501 84 06-64

16 / 40

.325

.050 / 1,3

508 92 61-66 66

H30 LowVib

501 84 06-66

18 / 45

.325

.050 / 1,3

508 92 61-72 72

H30 LowVib

501 84 06-72

20 / 50

.325

.050 / 1,3

508 92 61-80 80

H30 LowVib

501 84 06-80

13 / 33

.325

.058 / 1,5

508 91 21-56 56

H25 LowVib

501 84 04-56

15 / 38

.325

.058 / 1,5

508 91 21-64 64

H25 LowVib

501 84 04-64

16 / 40

.325

.058 / 1,5

508 91 21-66 66

H25 LowVib

501 84 04-66

18 / 45

.325

.058 / 1,5

508 91 21-72 72

H25 LowVib

501 84 04-72

20 / 50

.325

.058 / 1,5

508 91 21-80 80

H25 LowVib

501 84 04-80

15 / 38

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-56 56

H42 LowVib

501 84 14-56

16 / 40

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-60 60

H42 LowVib

501 84 14-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

510 15 35-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

15 / 38

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-56 56

H42 LowVib

501 84 14-56

16 / 40

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-60 60

H42 LowVib

501 84 14-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

544 28 55-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

12 / 30

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-45 93

H37 LowVib

576 93 65-45

14 / 36

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-52 93

H37 LowVib

576 93 65-52

16 / 36

3 / 8

.050 / 1,3

576 93 65-56 93

H37 LowVib

576 93 65-56

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

544 90 25-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

28 / 72

3 / 8

.058/1,5

544 90 25-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 77-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 77-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

24 / 60

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-84 84

H42 LowVib

501 84 14-84

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

10 / 25

1 / 4

.050 / 1,3

505 89 15-60 60

H00

501 84 40-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

24 / 60

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-84 84

H42 LowVib

501 84 14-84

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

24 / 60

.404

.063 / 1,6

507 47 60-46 76

H64

501 84 31-76

28 / 72

.404

.063 / 1,6

501 58 96-01 84

H64

501 84 31-84

30 / 75

.404

.063 / 1,6

501 95 81-92 92

H64

501 84 31-92

36 / 90

.404

.063 / 1,6

501 95 81-04 104

H64

501 84 31-04

42 / 105

.404

.063 / 1,6

501 92 18-24 124

H64

501 84 31-24

LAMINERAT SVÄRD MED NOSHJUL

LAMINERAT SVÄRD MED NOSHJUL, TECHLITE™

LAMINERAT SVÄRD MED UTBYTBAR NOS, TECHLITE™

SOLITT SVÄRD MED UTBYTBAR NOS

SOLITT SVÄRD

* Solitt svärd med .404 kedjedelning på 390 XP finns som tillval på vissa marknader.

29


filtekniker

En vass kedja är lika viktig som en kraftfull motor. För att din motorsåg ska arbeta effektivt, säkert och med precision är det avgörande att kedjan är vass. Hur ofta den behöver slipas beror naturligtvis på hur ofta du använder den. Du får en bra indikation på hur kedjan mår genom att titta på träspånen. En vass kedja ger fina, jämna träspån medan en slö kedja genererar sågspån.

Filutrustning. För att fila en kedja behöver du en rundfil, en plattfil och och en filmall. Husqvarna har utvecklat en kombimall som innehåller en filmall och en ryttarmall i ett och samma verktyg. Använd kombimallen tillsammans med rundfilen och plattfilen för att få korrekt filvinkel. Vi rekommenderar också att du sätter fast svärdet i ett städ så att du kan fila med båda händerna. Filkit finns.

1. Fila skärtanden. Placera filmallen på kedjan. Pilarna ska peka i samma riktning som kedjan roterar. Fila med ett lätt och jämnt tryck och med varsamma rörelser från kroppen och utåt, parallellt med filmallen. Fila tills du får en vass skärkant. Försök få alla skärtänderna lika långa. Fila varannan tand från höger och varannan från vänster. En bra metod är att fila från ett håll och sedan vända sågen och fila från det andra.

30

2. Fila området som behöver slipas. Placera ryttarmallen på kedjan och använd platt­ filen för att fila ryttarmallen hela vägen ned. Om du filar ryttarmallen utan verktyg riskerar du att slipa ned för mycket. Kedjan ger då upphov till för tjocka träspån. Detta ger ökad vibration, sämre precision och större kastrisk.

FILUTRUSTNING

ARTIKELNUMMER

PRIS

FILUTRUSTNING

ARTIKELNUMMER

PRIS

Intensive Cut 4,0 mm, 2-pack Intensive Cut 4,5 mm, 2-pack Intensive Cut 4,8 mm, -pack Intensive Cut 4,8 mm, 12-pack Intensive Cut 5,2 mm, 12-pack Intensive Cut 5,5 mm, 2-pack Intensive Cut 5,5 mm, 12-pack Rundfilar, Ø 4,0 mm, 2-pack Rundfilar, Ø 4,0 mm, 12-pack Rundfilar, Ø 4,5 mm, 2-pack Rundfilar, Ø 4,8 mm, 2-pack Rundfilar, Ø 4,8 mm, 12-pack Rundfilar, Ø 5,2 mm, 12-pack Rundfilar, Ø 5,5 mm, 2-pack Rundfilar, Ø 5,5 mm, 12-pack Plattfilar, 6", 1-pack Plattfilar, 6", 12-pack Plattfilar, 8", 1-pack Plattfilar, 8", 12-pack

510 09 57-01 577 23 37-01 510 09 55-01 510 09 55-02 577 23 38-01 510 09 56-01 510 09 56-02 544 03 69-40 505 69 81-41 544 03 69-45 544 03 69-48 505 69 81-49 505 69 81-52 544 03 69-55 505 69 81-56 505 69 81-60 505 69 81-61 505 69 81-80 505 69 81-81

36:– 36:– 36:– 168:– 168:– 36:– 168:– 35:– 160:– 35:– 35:– 160:– 160:– 35:– 160:– 39:– 390:– 59:– 590:–

Filmall, .325" H25 Filmall, 3 / 8" MINI Filmall, .404" H64 Filmall, 1/4" H00 Ryttarmall, .325" Ryttarmall, 3 / 8" Ryttarmall, .404" Ryttarmall, 3 / 8" MINI Kombimall, .325" / 1.3" PIXEL H30 Kombimall, .325" / 1.5" H25 Kombimall, 3 / 8" H42 Kombimall Semichisel 3 / 8" H51, H54, H58 Städ Filhandtag, Ø 4,5 – 5,5 mm Filhandtag, plattfilar Filsats .325" Filsats .325" PIXEL Filsats 3 / 8" Filsats 3 / 8" MINI Filsats .404"

505 69 81-10 505 24 37-01 505 69 81-15 505 69 81-18 505 69 81-00 505 69 81-01 505 69 81-02 505 69 81-03 505 69 81-08 505 69 81-09 505 24 35-01 575 99 15-01 505 66 52-56 505 69 78-01 505 69 78-10 505 69 81-25 505 69 81-27 505 69 81-30 505 69 81-38 505 69 81-92

90:– 90:– 90:– 90:– 45:– 45:– 45:– 45:– 100:– 100:– 100:– 100:– 160:– 35:– 35:– 200:– 200:– 200:– 200:– 200:–


filar och filmallar

Husqvarna Intensive Cut. Ny uppgraderad design med 20 % bättre skärprestanda och ökad livslängd. För att hålla kedjan i trim behöver du en rundfil och filmall för att slipa skärtänderna. Med en korrekt slipad kedja blir ditt arbete både enklare och säkrare.

Ackumulerad viktreducering på skärtanden (g)

Jämförelse rundfilar

Antal fildrag Husqvarna Intensive Cut

Huvudkonkurrent

Vi jämför antalet drag och materialmängd som avlägsnas från skärtanden vid varje drag. På så sätt kan vi försäkra att Husqvarna-filarna avlägsnar mer material med färre drag jämfört med konkurrerande produkter.

A. Runda och platta Husqvarna-filar. Kvalitetsfilar som ger skärtanden rätt geometri.

A

B

B. Filhandtag. Patenterat fillåsningssystem. Passar alla våra filar. 25° och 30° vinklade styrskenor för korrekt filningsvinkel. C. Filmallar. Specialdesignade filmallar som ger korrekt filvinklar. Används tillsammans med våra rundfilar.

D

D. Ryttarmall. Specialdesignade ryttarmallar som ger korrekt filvinkel. Används tillsammans med våra plattfilar. C G

E. Kombimallar. Våra kombimallar är specialdesignade med filmall och ryttarmall i ett enda verktyg. Används tillsammans med våra rundfilar och plattfilar för att få korrekt filvinkel. F. Städ. För säker fastsättning av motorsågen vid filning. Tillverkat av smitt stål.

F

E

G. Underhållssats för motorsåg. Underhållssatsen för motorsåg innehåller bränslefilter, tändstift och luftfilter. Husqvarna 340/340e /345/345e /350 och 346 XP/353, 510 27 62-01. Husqvarna 346 XP/353, 510 27 63-01. Pris: 195 kr

31


Trimmerhuvuden, LINOR och klingor

Öka prestandan med rätt klinga eller trimmerhuvud. Våra trimmerhuvuden, trimmerlinor och klingor är konstruerade för mycket mer än att bara skära. Enastående design, kvalitetsmaterial och underlättande tekniska lösningar bidrar också till att göra arbetet avsevärt lättare och säkrare. Vårt sortiment har nu även kompletterats med nya produkter som tar skärarbetet till nya nivåer.

Helautomatiska trimmerhuvuden, 25 – 55 cc.

Halvautomatiska trimmerhuvuden, 25 – 55 cc.

Trimmerhuvuden med helautomatisk matning av lina. Linan matas auto­ matiskt när den blivit för kort för att arbeta effektivt. Linans längd justeras automatiskt för bästa prestanda.

Med Tap’n go-funktion Trimmer­ huvudet matas automatiskt när huvudet trycks ned i marken, vilket ger användaren full kontroll. X-utförandena är konstruerade för längre livslängd tack vare en tap’n go-knapp med kullager. T35 Universal har samma egenskaper som standard­ utförandet T35 men innehåller adaptrar som gör att det kan användas på de flesta andra maskiner.

Manuella trimmer­ huvuden, 25 – 55 cc.

Trimmerhuvud.

Linorna matas manuellt av användaren genom att man trycker på matar­ knappen och drar i linan. På så sätt kan användaren välja längd på linan för att uppnå önskad effekt.

Trimmerhuvuden som är lätta att använda med snabb och enkel matning av linan och som kräver minimalt underhåll. Linan matas enkelt utan att man behöver öppna trimmerhuvudet. Samtliga linor i Husqvarna-sortimentet kan användas. Detta är ett universalhuvud som passar de flesta andra märken. Det kan användas på många olika maskiner och för olika vegetationstyper.

TRIMMERHUVUD

Nyhet!

ARTIKELDIMENSIONER NUMMER (MM) HELAUTOMATISKT TRIMMERHUVUD

PRIS

Trimmy Superauto II Trimmy Auto 55

400:– 645:–

531 00 60-93 531 00 92-26

2,4 2,7 – 3,3

HALVAUTOMATISKT TRIMMERHUVUD

Trimmerhuvud Alloy.

Tri-Cut trimmerhuvud.

Robust och pålitligt trimmerhuvd med snabb och enkel matning av lina. Passar alla Husqvarnas trimmerlinor. Med optimal låsning av linan. Mini­ merat underhållsbehov. Den låga klipphöjden ger ett snyggt och städat resultat.

Trimmerhuvuden med distinkt design och plastknivar i stället för trimmer­ lina. Huvudet är idealiskt för grövre gräs och stenig terräng. Huvudet är utrustat med väl synliga, utbytbara plastslagor som är skonsamma mot träd och buskar.

T25 C T25 3/8" T25 M10 T35 M10 T35 M12 T35 X M10 T35 X M12 T45 X M12 T55 X M12

531 00 92-61 531 00 92-78 531 00 92-79 531 00 92-25 531 00 92-69 544 90 90-01 544 90 90-02 531 00 92-62 544 90 91-01

2,0 – 2,4 2,0 – 2,4 2,0 – 2,4 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,7 – 3,3 3,0 – 4,0

225:– 225:– 225:– 345:– 345:– 395:– 395:– 495:– 595:–

2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,0 – 3,3

275:– 275:– 495:–

MANUELLT TRIMMERHUVUD

S35 M10 S35 M12 Trimmy SII

531 00 92-24 531 00 92-68 502 26 08-15

Trimmerhuvud förklippt lina

F35 F55 Alloy

504 04 48-01 504 04 49-01 575 98 98-01

2,0 – 3,5 2,0 – 3,5 2,0 – 3,3

395:– 545:– 245:–

– –

395:– 395:–

TRI-CUT TRIMMERHUVUD

Tri-Cut M10 Tri-Cut M12

525 46 07-01 525 46 08-01

Sågklingor. Gräsknivar.

Gräsklingor.

255 / 3T, 275 / 4T, 300 / 3T, 350 / 3T, 230 / 2T För tätt, grövre gräs men

225 / 8T, 225 / 4T, 200 / 4T För tätt, grovt gräs, dock inte trädvegetation. Lägger gräset på klingan för prydlig strängläggning. Finns med 4 eller 8 tänder.

inte trädvegetation. Finns med 3 eller 4 tänder.

32

Scarlett 200 / 22T, 225 / 24T Utvecklade i nära samarbete med professionella röjsågsanvändare. Erbjuder en vinnande kombination av maximal kapacitet och låga vibrationer. Finns med 22 eller 24 tänder. Maxi 200 / 22T, 200 / 26T, 225 / 22T

Finns med 22 eller 26 tänder.


Trimmerhuvuden, LINOR och klingor

Ergonomiskt utformade trimmerlinor. Eftersom inget jobb är det andra likt erbjuder Husqvarna ett sortiment trimmerlinor med olika dimension, längd och form för alla slags krav och behov. Med hjälp av särskilda produktionstekniker kan materialen kombineras för bättre hållbarhet och slitstyrka. Lägre ljudnivå tack vare patenterat Whisper-mönster.

BETECKNING

BESKRIVNING

DIMENSIONER

LÄNGD, M  

ARTIKELNUMMER

PRIS

”X” Force

• Ökad klippkapacitet tack vare robust ytdesign och ny formula med sampolymer. • Coextruderad trimmerlina med utmärkt hållbarhet och ökad slitstyrka. • Ytfinish som minimerar svetsning. • Mindre benägen att gå av. • Passar alla Husqvarna trimmerhuvud.

2,0

15 / 50 Donut

575 57 20-01

60:–

58 / 190 Donut

575 57 20-02

160:–

130 / 425 Spool

575 57 20-03

245:–

15 / 50 Donut

574 88 29-01

60:–

50 / 164 Donut

574 88 29-02

160:–

90 / 300 Donut

574 88 29-03

245:–

240 / 800 Spool

574 88 29-04

580:–

12 / 40 Donut

574 88 29-05

65:–

43 / 141 Donut

574 88 29-06

180:–

70 / 233 Donut

574 88 29-07

245:–

240 / 800 Spool

574 88 29-08

670:–

10 / 33 Donut

574 88 29-09

65:–

32 / 105 Donut

574 88 29-10

180:–

56 / 186 Donut

574 88 29-11

245:–

240 / 800 Spool

574 88 29-12

850:–

75 / 250 Donut

574 88 29-13

375:–

240 / 800 Donut

574 88 29-14

980:–

90 / 300 Donut

544 96 52-07

245:–

240 / 800 Spool

544 96 52-08

580:–

70 / 233 Donut

544 96 52-01

245:–

240 / 800 Spool

544 96 52-04

670:–

56 / 186 Donut

544 96 52-02

245:–

240 / 800 Spool

544 96 52-05

850:–

75 / 250 Spool

544 96 52-03

375:–

240 / 800 Spool

544 96 52-06

980:–

1,5

15 / 50 Donut

531 00 92-10

45:–

2,0

15 / 50 Donut

531 00 92-11

50:–

130 / 425 Donut

531 00 92-30

225:–

15 / 50 Donut

531 00 92-12

50:–

90 /300 Donut

531 00 92-31

225:–

240 /800 Spool

531 00 60-86

515:–

12 / 40 Donut

531 00 92-13

55:–

70 / 233 Donut

531 00 92-32

225:–

240 / 800 Spool

531 00 75-65

675:–

10 / 33 Donut

531 00 92-14

55:–

56 / 186 Donut

531 00 92-33

225:–

240 / 800 Spool

531 00 60-88

795:–

1,5

15 / 50 Donut

531 00 92-15

35:–

2,0

15 / 50 Donut

531 00 92-16

40:–

130 /425 Donut

531 00 92-35

175:–

15 / 50 Donut

531 00 92-17

40:–

90 / 300 Donut

531 00 92-36

175:–

240 / 800 Spool

531 00 60-52

425:–

12 / 40 Donut

531 00 92-18

45:–

70 / 233 Donut

531 00 92-37

175:–

240 / 800 Spool

531 00 75-68

565:–

10 / 33 Donut

531 00 92-19

45:–

56 / 186 Donut

531 00 92-38

175:–

240 / 800 Spool

531 00 60-54

715:–

3,3

75 / 250 Spool

531 00 92-39

255:–

3,5

25 pcs Pre-cut

504 04 50-01

135:–

205 pcs Pre-cut

504 04 51-01

445:–

Ø MM

2,4

2,7

3,0

3,3 Whisper X

• Coextruderad trimmerlina med hög hållbarhet. • Patenterad Whisper-lina – 50 % (7– 8 dBA) lägre bullernivå jämfört med runda linor. • Ytfinish som minimerar svetsning. • Mindre benägen att gå av. • Passar alla Husqvarna trimmerhuvud.

2,4 2,7 3,0 3,3

Whisper

• Patenterad Whisper-lina – 50 % (7– 8 dBA) lägre bullernivå jämfört med runda linor. • Ytfinish som minimerar svetsning. • Färgkod för rätt dimension. • Passar alla Husqvarna trimmerhuvud.

2,4

2,7

3,0

Round

• Trimmerlina med hög kvalitet för standardgräs. • Färgkod för rätt dimension. • Passar alla Husqvarna trimmerhuvud.

2,4

2,7

3,0

F Line

• Pre-cut trimmerlina optimerad för användning tillsammans med F 35 och F 55.

FÄRGKOD

33


Skärutrustningsguide

MODELL

GRÄS

122C 128C 128L 323L / 327LS / 224L / 326LS 324LDX / 327LDX 122LD 128LDX 535LS 128RJ 233RJ / 327RJX 535RJ 128R 323R / 323RII / 324RX / 233R 327RX / 327RDX / 133R / 226R 535RX / 535RXT / 336FR 235R / 135R 345FR / 545RX / 545RXT 555RXT 343F / 545FX / 545FXT 555FX / 555FXT 555FRM 143R / 153R 143RII / 241R S. Am / 236R 243RJ / 253RJ / 253RB / 243R / 253R

TRIMMER SKYDD

34

SKYDD SÅGKLINGA

KIT

KOMBISKYDD

VÄXTSKYDD

KLINGSKYDD

STÖDKOPPAR


skärutrustningsguide

GRÖVRE GRÄS

TILLBEHÖR

BUSKAR OCH TRÄD

SKÄRUTRUSTNING

35


Utvecklade för bästa prestanda. Kontinuerlig forskning och produktutveckling för alla Husqvarnas oljor och produkter.

Kombidunk med dubbel funktion. Förvaring av bensin och olja utan spill.

Bensin och oljor. Husqvarnas bränslen och oljor är special­ utvecklade för att uppfylla de tuffa kraven för vår utrustning.

36

Dunkar. Efter många års samarbete med professionella skogsarbetare har vi kunnat utveckla ett sortiment med dunkar och tillbehör som gör det jobb de är avsedda för och mer därtill.

Verktygsbälte. Med vårt praktiska verktygsbälte håller du verktygen på armslängds avstånd. Två hölster, bakstycke, lyftkrok, lyftsax och måttband.


smarta lösningar

Komplett verktygsbälte. Känn dig trygg och förvissad om att du har rätt verktyg för jobbet.

Krokar, saxar, remmar och kilar. Utvecklade för att hjälpa dig att få jobbet gjort.

Handhållna verktyg. Vi erbjuder ett brett sortiment av kraftiga och pålitliga skogs- och trädgårdsverktyg och till­behör som underlättar för dig i ditt arbete: yxor, knivar, lyftkrokar, brytjärn m.m. Med en kvalitet som du vet att du kan förvänta dig från Husqvarna.

Husqvarna-tillbehör. Husqvarna till namnet, Husqvarna av naturen – därmed är du garanterad verktyg och produkter av hög kvalitet. Alla våra produkter är grundligt testade och är tillverkade för sina respektive uppgifter.

Säkerhet i skogen. Att arbeta med maskindriven utrustning kräver förnuftig och säker hantering. Men du ska alltid vara beredd ifall någonting händer. Ett första-hjälpen-kit är lika viktigt som en vass kedja så se till att du alltid har ett sådant med dig.

www.husqvarna.se  37


oljor och smörjmedel

Husqvarnas oljor är optimerade för enastående prestanda. Lita på att Husqvarna alltid kan förse dig med oljor som lämpar sig för just dina arbetsförhållanden och att de är optimerade i förhållande till motorernas tekniska nivå. Husqvarnas metod går ut på att uppnå en perfekt blandning av syntetiska och högraffinerade mineraloljor. Tack vare specialutvecklade tillsatser ger oljorna perfekt smörjning, motorskydd och en renare motor.

Husqvarna tvåtaktsolja, XP. Denna 2-taktsolja är utvecklad för tung professionell användning med hög belastning och motorhastighet. Utmärkt för användning tillsammans med alla Husqvarna-produkter, särskilt motorer med en cylindervolym över 55 cm³. Oljan ger mycket bra smörjning av hårt belastade motordelar som t.ex. vevstakslager. Stora massor som rör sig fram och tillbaka (kolv och vevstake) i kombination med höga hastigheter och hård belastning kräver särskilda smörjegenskaper hos en olja. XP-oljan ger också en renare motor och mindre beläggningar på kolven och i vevhuset jämfört med konkurrerande produkter. Husqvarna Low Smoke-olja. Formeln som används i Husqvarna Low Smokeoljan motverkar angrepp orsakade av en övermättad bränsleblandning eller avlagringar som fastnar på

kolvarna. Precis som XP-oljan är den en blandning av mineraloljor och syntetiska oljor. Tillsatspaketet är ett av de bästa på marknaden. Oljan ger upphov till mindre avgasrök, vilket är särskilt viktigt när produkten används i tät bebyggelse. Low Smokeoljan lämpar sig bäst för upp till 55 cc cylindervolym. Jämförelse motorolja. Tester som gjorts på Husqvarnas motorsågar visar skillnaderna mellan en referensolja och Husqvarnas 2-taktsoljor. Jämförelsen med cylinder och kolv gjordes under samma förhållanden fast med en annan motorolja. Cylindrarna kördes på samma motorblock. Testet utfördes med en Husqvarna 346XP med mycket hög belastning i en special­ utvecklad laboratoriemetod. Husqvarna-oljorna ger bättre skydd mot angrepp orsakade av övermättad bränsleblandning eller avlagringar på kolvarna.

Husqvarnas oljor har i tester visat sig lämna mindre avlagringar på kolvarna. Minskad skadeverkning vid höga temperaturer.

Vanlig 2-taktsolja lämnar avlagringar på kolvarna vilket orsakar skada vid höga temperaturer.

38


oljor och smörjmedel

Husqvarna tvåtaktsolja, XP. För högpresterande motorsågar, gräs- och buskröjare. Uppfyller kraven enligt JASO FB/ISO EGB och Rotax 253 snöskotertest. 0,1 liter, 544 45 01-01. Pris: 25:– 1 liter, 544 45 01-02. Pris: 129:– 10 liter, 544 45 01-03. Pris: 1.060:– 208 liter, 531 00 92-67. Pris: 17.800:–

Husqvarna tvåtaktsolja, LS. Uppfyller kraven enligt JASO FD/ISO EGD och Rotax 253 snöskotertest. 0,1 liter, 544 45 02-01. Pris: 22:– 1 liter, 544 45 02-02. Pris: 95:– 4 liter, 544 45 02-03. Pris: 360:– 10 liter, 544 45 02-04. Pris: 840:– 208 liter, 531 00 50-76. Pris: 14.700:–

Husqvarna tvåtaktsolja, HP. Uppfyller kraven enligt JASO FB/ISO EGB och Rotax 253 snöskotertest. 0,1 liter, 544 01 58-05. 1 liter (standardflaska), 544 01 58-08. 1 liter (doseringsflaska), 544 01 58-09. 4 liter, 544 01 58-10. 10 liter, 544 01 58-11. Marknadsförs ej i Sverige.

Nyhet!

Motorolja, WP 4T 10W / 40. Kvalitetsmotorolja för alla trädgårds­maskiner med fyrtaktsmotor. Framtagen för lättare starter vid låga temperaturer, perfekt smörjning i alla driftsmiljöer och låg oljeförbrukning. Oljan håller din motor fri från beläggningar och smuts och förlänger motorns livslängd. Uppfyller kraven enligt API SL (CF), ACEA A3 (B3). 0,08 liter, 531 00 92-71. Pris: 26:– 1,4 liter, 531 00 92-85. Pris: 139:–

Motorolja, SAE 10W-50. Helsyntetisk motorolja som är speciellt utvecklad för transmissionen i Husqvarnas AWD-fordon. Temperaturbeständig olja som lämpar sig för både kalla och varma miljöer. Uppfyller kraven enligt API SM, ACEA A3/B4, API GL-1&4. 4 liter. 576 61 96-01. Pris: 595:–

Husqvarna sågkedjeolja, Vegoil. En vegetabilisk kedjeolja som är varsamt utvecklad av Husqvarna för mycket effektiv och miljöanpassad smörjning. Biologiskt nedbrytbar och ekonomisk – upp till 40 % lägre förbrukning jämfört med vanliga oljor. Lättflytande även i sträng kyla, klarar vatten­­ inblandning. Kan tvättas bort med vanligt tvättmedel. 1 liter, 544 04 51-01. Pris: 55:– 5 liter, 531 00 75-78. Pris: 255:– 20 liter, 531 00 75-77. Pris: 940:– 200 liter, 531 00 75-79. Pris: 8.500:–

Motorolja, WP 4T SAE 30. Kvalitetsolja för gräsklippare med fyrtaktsmotor. Utmärkt motorskydd. Godkänd enligt API SG. 0,6 liter, 544 04 18-01. Pris: 49:– 1,4 liter, 544 04 18-02. Pris: 115:– Luftfilterolja. Biologiskt nedbrytbar Samlar effektivt upp partiklar i filtret för en renare motor och mindre slitage. Går att tvätta med såpa och vatten. 1 liter, 531 00 92-48. Pris: 195:–

Allroundfett. För allmän smörjning. 225 g. 502 51 27-01. Pris: 85:– ECO-smörjfett. För vinkelväxel på röjsåg. Ett väl­ dokumenterat fett som smörjer transmissionen och absorberar axiella krafter. Miljökompatibelt. Biologiskt nedbrytbart. 100 g, 503 97 64-01. Pris: 85:–

39


ERGONOMISKA BRÄNSLEDUNKAR

Husqvarnas dunkar är ergonomiskt utformade för bättre arbetsförhållanden. Efter många års samarbete med professionella skogsarbetare har vi kunnat utveckla ett sortiment med dunkar och tillbehör som gör det jobb de är avsedda för och mer därtill. Praktiska och robusta dunkar som är godkända enligt UN-standard.

Kombidunk. Vår egenutvecklade kombidunk rymmer 6 l bensin och 2,5 l bensinolja. Bensinbehållaren har ett effektivt överfyllnadsskydd. När tanken är full stängs tillförseln automatiskt av och du kan lyfta upp dunken utan att spilla. Bensindunken kan separeras från oljedunken och säljs även separat. Mellan dunkarna finns plats för filar och andra verktyg. Godkänd enligt UN-rekommendationer. 505 69 80-00 Pris: 495:–

Informationsmärkningen gör det enkelt för användaren att hantera dessa specialdesignade dunkar.

När tanken är full stängs flödet automatiskt av och du kan lyfta upp dunken utan att spilla.

Bensindunk 6 liter, orange. Dunk med effektivt överfyllnadsskydd. När tanken är full stängs flödet automatiskt av och du kan lyfta upp dunken utan att spilla. Godkänd enligt UN-rekommendationer. 505 69 80-01. Pris: 315:–

40

Bensindunk 6 liter, grön Speciellt anpassad för gräsklippare och bilar med katalysator. Godkänd enligt UN-rekommendationer. 505 69 80-40. Pris: 240:– Bensinpip för grön bensindunk, 505 69 80-41. Pris: 95:–

Utrymmet mellan dunkarna kan användas för förvaring av olika verktyg som t.ex. filar m.m.

TILLBEHÖR DUNK

ARTIKELNUMMER

PRIS

Miljökit med hållare för oljedunk, bensinpip, oljepip, lock, oljedunk och adapter Bensinpip för Husqvarnas bensindunk Oljepip för Husqvarnas oljedunk och kombidunk Adapter för bränslepip för 5 liters engångsdunk Lock med rem Oljedunk utan pip Hållare för fastsättning av oljedunk på 5 l bensindunk Klinghållare med plats för 3– 4 klingor Klingnyckel

505 69 80-60 505 69 80-02 505 69 80-03 505 69 80-19 505 69 80-11 505 69 80-09 505 69 80-50 505 69 80-23 505 69 80-24

495:– 125:– 75:– 70:– 45:– 130:– 180:– 245:– 80:–


SKOGSTILLBEHÖR

Varje verktyg har ett jobb att göra och Husqvarnas verktyg gör det bra. Som du redan vet lägger vi all vår tid på att designa och utveckla våra maskindrivna utomhusprodukter för att tillgodose användarnas växande behov. Därmed inte sagt att vi glömmer bort de mindre verktygen. Varje verktyg i vår produktportfölj är noggrant utvalt för att säkerställa att du har de verktyg du behöver för att kunna göra ett bra jobb. Vi erbjuder ett brett sortiment av kraftiga och pålitliga verktyg och tillbehör som underlättar för dig i ditt arbete: yxor, knivar, lyftkrokar, brytjärn m.m.

A. Komplett verktygsbälte. Komplett verktygsbälte med två hölster, lyftkrok, lyftsax, bakstycke och måttband (15 m). Extra brett för stabilitet åt ryggen. 505 69 90-15. Pris: 1.495:–

A

B. Lyft- / timmersax Ny, vassare och bättre krok med slipade kanter. Specialhärdat stål gör dem robusta och mindre känsliga för rost. Handtaget har ergonomisk design för bättre grepp. Gripvidd på 20 cm (574 38 75-01 Pris: 295:–) och 30 cm (574 38 76-01 Pris: 445:–). C. Lyftkrok. Förlängd krok för längre och bredare gripvidd ger bättre grepp under arbetet. Nytt, förbättrat handtag med bekvämt grepp. Specialhärdat stål med ytbehandling gör den robust och mindre känslig för rost. Med måttskala för mätning av toppdiameter. 574 38 74-01. Pris: 225:– D. Måttband. Måttbandet är lätt att använda och har låg vikt. Idealiskt för mätning av stockar och stammar. Kan justeras utan verktyg. Märkt på båda sidor. Robust design med aluminium upptill. 20 m, 505 69 73-20. Pris: 595 kr. 15 m, 505 69 73-16. Pris: 545:–. 15 m med timmerkrok, 505 69 73-15. Pris: 545:– Hölster, 505 69 75-00. Pris: 545:–

Nyhet!

Nyhet!

D B C

E. Brytjärn med vändhake. Helsvetsat med plasthandtag, omtagningsklack och vändkrok, 505 69 43-01. Pris: 595:– Vändhake, 505 69 43-02. Pris: 175:– F. Långt brytjärn. Ny design med förbättrad specifikation. Svetsad del nedtill ger extra styrka på utsatta ställen. Framtänderna ger bättre grepp. Längden ger extra kraft och det långa handtaget gör det möjligt att greppa verktyget med båda händerna. En knopp i änden hindrar fötterna från att halka. Med krok för träd och stockar. Längd 130 cm, 574 38 72-01. Pris: 895:– Vändhake, 574 38 73-01. Pris: 175:–

Nyhet! E

G. Trampbrytjärn, Viktor. Teleskopiskt trampbrytjärn. Kan bäras i hölster eller på bälte, 504 98 16-92. Pris: 595:– Hölster, 505 69 32-92. Pris: 95:–

F

Nyhet!

H. Slagbrytjärn. Ny design och förbättrad materialspecifikation ger en slitstark och robust produkt. Handtaget har ett optimerat grepp och framtänderna får bättre tag i träet. En slagklack minimerar vibrationerna i händerna vid arbete med kil. 47 cm, 574 38 71-01. Pris: 495:–

G

H

I. Bälten. PVC, 505 69 00-00. Pris: 95:– Läder, 505 69 00-01. Pris: 175:– J. Spännband. 8 m, 5 000 kg. 505 69 80-33. Pris: 305:– K. Spännband. 5 m, 500 kg. 505 69 80-34. Pris: 120:– L. Vändband. För att flytta /vända fastklämda träd och som rem om dunkar. 505 69 80-20. Pris: 275:–

I

J

K

L

41


HANDHÅLLNA KVALITETSVERKTYG

A. Röjyxa. Med skaft av hickory och utbytbara blad på båda sidor, 505 21 71-01. Pris: 395:–. Reservskaft, 505 69 45-27. Pris: 130:– B. Barkspade. 115 cm lång, 12 cm brett blad, 575 57 23-01. Pris: 475:– C. Röjkniv. Med härdat blad av specialstål och handtag av hickoryträ. Knivbladet är försett med plastskydd för eggen. Används för buskröjning och kvistning av träd. Total längd 60 cm (handtag 31 cm). 575 57 22-01. Pris: 595:–

Nyhet! A

B

C

D. Klavar. Med tabell över cylindervolymer, centimetergradering på 2 sidor. 36 cm, 505 69 47-30. Pris: 245:– 46 cm, 505 69 47-46. Pris: 295:– Hölster, 505 69 32-04. Pris: 100:– E. Fällkilar. Tillverkade av slagtålig polyamid. 14 cm, 505 69 47-02. Pris: 90:– 20 cm, 505 69 47-03. Pris: 115:– 25 cm, 505 69 47-04. Pris: 145:– F. Fällkil i magnesium. I magnesium, 12 cm, 505 69 47-00. Pris: 75:– G. Fällkil i aluminium. Hjälper trädet att falla åt rätt håll. 500 g 22 cm, 576 92 99-01. Pris: 195:– 800 g, 26 cm, 576 92 99-02. Pris: 250:–

Nyhet!

D

E

F I

G

Nyhet!

H. Klyvkil. Vriden kil för klyvning av stockar. Används tillsammans med slägga eller släggyxa. 577 25 92-01. Pris: 295:– I. Märkband. 100 % viskos, biologiskt nedbrytbart. Två utföranden: Tvåfärgat, 25 mm brett och ca. 70 m långt. Pris: 40:– Enfärgat, 20 mm brett och ca. 75 m långt. Pris: 22:– Orange 574 28 77-00, rött 574 28 77-01, blått 574 28 77-02, gult 574 28 77-03, vitt 574 28 77-04, rött /vitt 574 28 77-05, orange / gult 574 28 77-06, blått /vitt 574 28 77-07.

Nyhet! J H

L

J. Märkfärg, aerosol. Aerosol, ca. 400 ml. Orange 505 69 84-00, Pris: 80:– röd 505 69 84-01, blå 505 69 84-02, gul 505 69 84-03, vit 505 69 84-04, fluorescerande orange 505 69 84-10. Pris: 90:– K. Märkfärg, plastdunk. Plastdunk, 5 liter. Orange 505 69 85-80 Pris: 660:–, röd 505 69 85-81, Pris: 660:– blå 505 69 85-82, Pris: 660:– fluorescerande orange 505 69 85-90. Pris: 860:–

K

L. Kritor. Krita 11 mm, 12-pack, 505 69 46-02. Pris: 170:– Krithållare 505 69 46-00. Pris: 70:– Innerhylsa 505 69 46-01. Pris: 50:– M. Första-hjälpen-sats. Innehåller första-hjälpen-bandage, 9 plåster i olika storlekar, 2 sårtvättar, 1 spegel, 1 bomullspinne 504 09 53-01. Pris: 135:–

M

N. Hoppfällbar kvistsåg 180 / 220. Lätt kvistsåg med ergonomiskt handtag. Med låsbart, fällbart blad. Finns i två storlekar: 18 cm (510 19 21-01) Pris: 195:– och 22 cm (510 19 21-02) Pris: 225:– O. Grensåg. Svängt sågblad med krok vid spetsen och barkblad för att förebygga barksplitter. Når ner till växtroten. 33,3 cm. Finns med (505 69 45-66) Pris: 595 :– eller utan barkblad (505 69 45-76). Pris: 195:– P. Rak kvistsåg med hölster 240 / 300. Med praktiskt hölster som fästs i bältet. Finns i två storlekar: 24 cm (510 19 21-03) Pris: 225:– och 30 cm (510 19 21-04). Pris: 245:– Q. Teleskopskaft. 2,5–5 meter. Enkel längdjustering. 502 42 73-01 Pris: 945:– 42

N

O

P Q


SKOGSTILLBEHÖR

A

Vässning.

Konvex egg för kvistning, fällning och klyvning.

B

Rak egg för hackning.

Om eggen slipas i vinkel blir yxan farlig att använda eftersom den lätt kan slinta.

En konkav egg innebär risk för att yxhuvudet går sönder.

Nyhet!

C

Nyhet! D

Nyhet!

Husqvarna-yxor – ett genuint hantverk. Husqvarna tillhandahåller ett brett urval yxor för olika typer av arbetsuppgifter. Yxorna är smidda i Sverige av svenskt yxstål med jämn och hög kvalitet. En väl underhållen yxa håller länge. Förvara inte yxan där det är för varmt eftersom handtaget kan krympa. Torka alltid bort smuts och fukt innan du sätter på slidan. Om yxan ställs undan för en längre tid ska eggen smörjas med fett för att undvika rost. A. Friluftsyxa. Liten yxa för vandrings- och campingliv. 37,5 cm, 576 92 63-01. Pris: 495:– Reservskaft, 576 92 63-02.

E

B. Släggyxa. För klyvning av stockar och grova trästycken. Kan även användas som slägga. 80 cm, 576 92 66 01. Pris: 695:– Reservskaft, 576 92 66-02.

Nyhet!

C. Klyvyxa. För klyvning av hårt trä och ved. 75 cm, 576 92 67-01. Pris: 595:–. Reservskaft, 576 92 67-02.

F

Nyhet!

D. Liten klyvyxa. För klyvning av ved. 50 cm, 576 92 68-01. Pris: 395:– Reservskaft, 576 92 68-02. E. Skogsyxa. För fällning av mindre träd samt kvistning av stockar. 65 cm, 576 92 62-01. Pris: 395:– Reservskaft, 576 92 62-02.

Nyhet! G

F. Snickaryxa För arbete i trä med en fördjupning i yxhuvudet intill skaftet. 50 cm, 576 92 65-01. Pris: 495:– Reservskaft, 576 92 68-02.

Nyhet!

G. Fritidsyxa. För lättare vedklyvning och trädgårdsuppgifter. 37,5 cm, 576 92 64-01. Pris: 295:–

Väska. Rymlig väska, perfekt att packa all din skyddsutrustning i. Hård och stabil botten, handtag på sidorna och bärremmar. 105 liter, 576 85 95-01. Pris: 445:–

Nyhet!

Nyhet!

Motorsågsväska. Specialfickor för motorsågsfilar. Ficka med kardborrknäppning på utsidan. Passar alla våra motorsågar. 48 liter, 576 85 91-01. Pris: 445:–

Nyhet!

Väska med hjul. Hopfällbart handtag. Hård och stabil botten med hjul. Sidfickor. Handtag på sidorna och bärremmar. 105 liter, 576 85 90-01. Pris: 695:–

Nyhet!

Ryggsäck. Hård och stabil botten samt innerfickor. Öppning för hörlurar och mp3-spelare. Regnskydd. Bekväma axelremmar. 29 liter, 576 85 92-01. Pris: 395:–

43


Copyright © 2011 Husqvarna AB (publ). Med ensamrätt. Husqvarna och andra namn på produkter och features är registrerade eller icke registrerade varumärken som tillhör Husqvarna Group såsom anges på www.international.husqvarna.se.

Stendahls. 115 40 13-01 SE.

561 82 Huskvarna. Tel 036-14 65 00. Fax 036-14 68 25. www.husqvarna.se

Husqvarna Accessory 2011 Sweden  
Husqvarna Accessory 2011 Sweden  

Husqvarna Accessory 2011 Sweden