Page 1

2011 HUSQVARNAN asut, varusteet ja tarvikkeet


Mukavat, suojaavat ja käytännölliset vaatteet

Pään- ja kuulonsuojaimet

Terälevyt, ketjut ja viilaustar­ vikkeet

Työskentelyä tehostavat turva- ja työasut, erikoisvarusteet ja tarvikkeet.


TURVAKENGÄT JA -SAAPPAAT

TURVASTANDARDIT 4 HUSQVARNA-TURVAVARUSTEET 5   Turva-asut 6 Technical-turva-asut 8 Functional-turva-asut 10 Classic-turva-asut 12 Huomioväriset vaatteet 14 Jokasään asut 15 Sadevaatteet 16 Alus- ja lämpöasut 17 Kypärät 18 Suojalasit 19 Kuulonsuojaimet 20 Käsineet 21 Jalkineet 22   Valjaat 24   TERÄVARUSTUS 26 Terälevyt ja -ketjut 28 Viilaustarvikkeet 30 Siimapäät, siimat ja terät 32 Terävarustusopas 34   METSÄ- JA PUUTARHATYÖVÄLINEET 36 Öljyt 38 Kannut 40 Metsätyövarusteet ja -tarvikkeet 41 Laukut 43

Vahvat, kestävät ja kätevät työkalut

Kaikki Husqvarnan tuotteet ovat monivuotisen ja laajan tutkimus- ja kehitystyön tulosta. Kehitämme ja suunnittelemme mallistomme varusteita ja tarvikkeita läheisessä yhteistyössä kaikkein vaativimpien ammattikäyttäjien kanssa. Pyrimme jatkuvasti tekemään suunnittelemistamme ja valmistamistamme varusteista ja tarvikkeista mahdollisimman tehokkaita ja hyödyllisiä — käyttäjien odotukset ja tarpeet täyttäviä aitoja Husqvarna-tuotteita. Husqvarnan laaja turva- ja työasujen sekä lisävarusteiden valikoima kattaa käyttäjien kaikki tarpeet. Mukavuutta parantavat ja turvalliset tuotteet takaavat parhaan työtuloksen.

Husqvarna kehittää tuotteitaan jatkuvasti ja pidättää itselleen oikeuden tehdä rakennetta, teknisiä ominaisuuksia ja varusteita koskevia muutoksia niistä ennalta ilmoittamatta. Kaikki liikkuvia osia sisältävät tuotteet voivat olla vaarallisia väärin käytettyinä. Lue aina käyttöohje huolellisesti. Tuotteiden varusteluissa ja teknisissä ominaisuuksissa saattaa olla alueellisia eroavaisuuksia. Tarkemmat tiedot paikkakuntasi valikoimasta saat jälleenmyyjiltämme. Kaikki tekniset tiedot olivat voimassa tuoteluettelon mennessä painoon, mutta niihin saattaa tulla muutoksia sitä mukaa kuin tuotteita kehitetään. Emme vastaa mahdollisista painovirheistä, ja pidätämme oikeuden muutoksiin.


turvastandardit

Husqvarnan turva-asussa voit työskennellä turvallisin mielin.

Suuritehoisia moottorisahoja käytettäessä on erittäin tärkeää käyttää laadukkaita turva­ vaatteita. Turvavaatteiden materiaaleja kehite­ tään jatkuvasti. Valmiiden vaatteiden tiukkojen tarkastusten ansiosta käyttäjät voivat luottaa siihen, että vaatteet noudattavat voimassa olevia turvastandardeja. Parhaan suojauksen ja optimaalisen turvallisuuden varmistamiseksi kussakin työssä on aina käytettävä kaikkia työn edellyttämiä turvavaatteita ja -varusteita. Muista myös noudattaa käyttöohjeita ja varovaisuutta käyttäessäsi koneita metsä- ja viheraluetöissä.

Pyrimme tekemään Husqvarnan turva­ varusteista ja -vaatteista niin mukavia ja ergonomisia, että ne tuntuvat käytössä miellyttäviltä, eivätkä rajoita liikkumista. Hyvän turvavarustuksen on kestettävä kovaa kulutusta pitkinä työvuoroina ja vaativissa olosuhteissa. Vaatteiden istuvuuden ja suojaavien ominaisuuksien on pysyttävä muuttumattomina myös käytön, pesun ja puhdistuksen jälkeen. Husqvarna valitsee sen vuoksi aina kuhunkin käyttötarkoitukseen parhaiten sopivat materiaalit.

Tarkat ja tiukat turvavaatimukset. Kaikissa metsätöihin tarkoitetuissa tur­­ vavaatteissa on oltava CE-merkintä. Kun vaatteessa on myös EuroTest-merkintä, hyväksytty laitos tarkastaa ja testaa materi­aaleja säännöllisesti pistokokein. EuroTest kertoo, että valmistaja haluaa varmistaa, että sen tuotteet täyttävät turva­vaatimukset. Husqvarnan sertifioiduissa vaatteissa on CE-merkintä ja EuroTestlogo. Monissa tuotteissa on lisäksi turvastandardimerkintä, esimerkiksi EN381. Merkintä osoittaa, että tuote on tarkoin testattu Eurooppa-neuvoston laatimien testimenetelmien vaatimusten mukaisesti. Turvamerkinnöillä varustetut tuotteet eivät tarjoa sataprosenttisen varmaa  suojausta, mutta yhdessä moottorisahan oikeaoppisen käytön kanssa parantavat merkittävästi turvallisuutta.

Malli A.

EDESSÄ

TAKANA

Malli C.

Viiltosuojamateriaali. Husqvarna on kehittänyt edistyksellisen tek­niikan avulla viiltosuojamateriaalin, jossa on entistä vähemmän kerroksia. Tavanomaista kevyempi materiaali suojaa silti erittäin tehok­ kaasti. Mahdollisessa onnettomuus­ti­lanteessa materiaalin eri kerrosten pitkät kuidut pysty­vät pysäyttämään moottorisahan ketjun.

4

Oikein suojattuna voit työskennellä turvallisesti. Turvavaatteiden säännöllinen puhdistus ja mahdollisten vaurioiden tarkistaminen on tärkeää. Tämä koskee kaikkia turvavaatteita, käsineitä ja kypäriä. Vaihda vaurioituneet varusteet uusiin. Noudata etikettien ohjeita.

EDESSÄ

TAKANA

A- ja C-mallien viiltosuoja. Varjostetut alueet osoittavat suojaavan viiltosuojamateriaalin sijainnin.


Husqvarna-tuotteiden turvaominaisuudet

Husqvarnan tuotteissa turvallisuus on aina etusijalla. Husqvarnan tuotteet tunnetaan turvallisuudestaan. Turva-ajattelumme ei koske kuitenkaan vain koneiden tuotekehittelyä, vaan myös Husqvarnan lisävarusteet, tarvikkeet ja öljyt testataan kaikkein tiukimmin testein, joilla varmistetaan tuotteiden optimaalinen suorituskyky ja turvallisuus.

Lämpötila, kampilaakeri Moottorin iskutilavuus alle 55 cm³

Moottorin iskutilavuus yli 55 cm³ Vertailtavana oleva kaksitahtiöljy

Iso marginaali

Lämpötila, kampilaakeri 

Lämpötila, kampilaakeri 

Iso marginaali

Husqvarna XP -kaksitahtiöljy

Aika 

Laakeririkko Kriittinen lämpötila Haitallinen lämpötila Aika 

Husqvarna-öljyt läpäisevät vaativat testit. Laadukasta kaksitahtiöljyä kehitettäessä on tärkeää varmistaa öljyn hyvät voiteluominaisuudet. Husqvarna on kehittänyt ainutlaatuisen testausmenetelmän, jonka avulla kammen tapin laakerin lämpötila voidaan mitata moottorin käydessä. Korkeassa lämpötilassa juoksevaksi muuttuva öljy on merkki huonosta voitelusta. Jos lämpötila nousee keltaiselle alueelle, kuten kuvassa, se on liian korkea. Laakerin materiaali alkaa pehmetä ja se voi leikata kiinni milloin tahansa. Kaaviosta käy ilmi, että Husqvarnan öljyllä lämpötila pysyy kriittisen rajan alapuolella. Käyttäessäsi Husqvarnan öljyä voit olla varma siitä, että moottorisi saa tarvitsemansa voitelun.

ISO-standardin mukainen taivutustesti.

ISO-standardin mukainen iskutesti.

Terälevyn taivutustesti.

Suorituskyky ja turvallisuus taataan perusteellisilla testeillä Husqvarnan uusien varusteiden ja tarvikkeiden tuotekehittelyssä on olennaista, että tuotteet testataan huolellisesti ja että ne täyttävät ISO-, EN- ja ANSI-standardit. Kansainväliset standardit sekä Husqvarnan tuotteilleen asettamat vaatimukset varmistavat sen, että Husqvarnan valitessaan käyttäjä voi tuntea valinneensa työtehtäviinsä parhaiten soveltuvan tuotteen. Tuotteiden laadun takaamiseksi komponentteja testataan jatkuvasti valmistusprosessin aikana. Myös materiaalien ja prosessiparametrien testaaminen ja arviointi ovat tärkeä osa Husqvarnan tuotekehittelyä. Esimerkiksi Husqvarnan ruohoteriin valitussa materiaalissa yhdistyvät erinomaisella tavalla kestävyys, kovuus ja lujuus.

5


Kypärässä on aurinkolippa, kasvo-, kuulonja niskansuojaimet. Suunniteltu erityisesti käyttäjää ajatellen.

Toimivia, edistyksellisiä ratkaisuja.Tuuletusaukot ja taskut on suunniteltu käyttömukavuuden lisäämiseksi.

Technical. Husqvarnan Technical-turvavaatteiden mate­ riaalina on uudistunut joka suuntaan joustava stretch. Käyttömukavuus ja joustavuus ovat tärkeitä ominaisuuksia ammattilaisille, jotka käyttävät työvaatteitaan pitkien työpäivien ajan päivästä toiseen.

6

Harkitun muotoilun ja edistyksellisten materiaalien ansiosta takit ovat miellyttäviä käytössä.

Functional. Functional-valikoiman turvavaatteissa yhdistyvät erinomaisella tavalla keveys ja voimassa olevat turvavaatimukset.

Classic. Husqvarna on kehittänyt läheisessä yhteisty­össä metsureiden kanssa valikoiman, joka täyttää kaikki turvavaatimukset. Classic-valikoima sisältää peruskäyttöön tarkoitettuja viilto­ suojallisia turvavaatteita.


NEROKASTA SUUNNITTELUA

Aramidilla vahvistetut viiltosuojalliset turvahousut suojaavat tehokkaasti. Joka suuntaan joustava stretch-kangas helpottaa työtä ja liikkumista.

Vahvistetut, muotoillut ja vettä hylkivät käsineet sekä suojaavat että parantavat työmukavuutta.

Cordura ja aramidi. Kestävää Cordura-tekokuitumateriaalia käyte­ tään vaatteissa, jotka on suunniteltu vaativissa oloissa tehtäviin vaativiin töihin. Kuumuutta kestävää ja vahvaa aramidikuitua käytetään pal­ jon myös mm. lentoteollisuudessa, puolustus­ voimissa, ballistisessa suojauksessa sekä asbestin korvaavana materiaalina. Synteettisen aramidi­ kuidun lujuus-painosuhde on erinomainen, ja aramidia sisältävät vaatteet ovat kevyitä ja mukavia.

Etiketit kertovat viiltosuojan suojaluokan. Husqvarnan kaikissa viiltosuojalla varustetuissa vaatteissa oleva luokitus osoittaa, miten nopeasti viiltosuoja pysäyttää sahan ketjun eri nopeuksissa. Kaikki Husqvarnan turvahousut/-haalarit täyttä­ vät vähintään luokan 1 vaatimukset (20 m /s). Functional 24 -housuissa on luokan  2 (24 m /s), käsineissä luokan 0 (16 m /s) ja jalkineissa luokan 1 (20 m /s), luokan 2 (24 m  /s) tai luokan  3 (28 m /s) suojaus.

Vaihda kypärä tarvittaessa. Laadukkaista, kulutusta kestävistä materiaaleista valmistetut kypärätkään eivät kestä ikuisesti. Kypärän suojaavat ominaisuudet heikkenevät korkeissa lämpötiloissa, voimakkaassa aurin­ gonvalossa sekä normaalissa päivittäisessä käytössä. Lisätietoa kypärän käyttöohjeessa.

www.husqvarna.fi  7


Technical

Technical. Edistykselliset turvavaatteet vaativaan työhön ja työympäristöön. Technical-sarja on tehty täyttämään kaikkein vaativimpien metsän ja puutarhan hoitokoneita kokopäiväisesti käyttävien työntekijöiden vaatimukset. Technical-sarjan puserot ovat mukavia jokapäiväisessä käytössä. Valikoimassa on myös viiltosuojalla varustettu malli. Technical-turvahousujen edistyksellisen viiltosuojamateriaalin ansiosta housut ovat aiempaa kevyemmät, kestävämmät ja joustavammat. Pitkinä työpäivinä nämä ominaisuudet ovat erityisen tarpeellisia. Technical-puseron joka suuntaan joustava kangas parantaa istuvuutta ja helpottaa liikkumista.

Turvapusero, Technical. Moottorisahaa työkseen käyttäville suunniteltu metsurinpusero on valmistettu joka suuntaan joustavasta, hengittävästä, lujasta ja liikkumista helpottavasta stretchkankaasta. Selän tuuletusaukko ja vakosamettikaulus parantavat käyttömukavuutta.

Pusero, Arbor 20. Erityisesti arboristeille suunnitellun viiltosuojalla varustetun miellyttäväntuntuisen puseron yläosa on 100 % Ultra-polyesteria ja alaosa 80 % polyesteria ja 20 % puuvillaa. Säädettävä vyötärö ja edessä kokopitkä vetoketju.

Turvavaatimukset Materiaali, edessä Materiaali, takana Vahvistettu alue Hengittävyys Tuuletusominaisuudet Vettähylkivä Tuulenpitävä Pidennetty selkäosa Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero = Kyllä

8

Technical-puserossa on istuvuutta parantava vyötärön ja helman säätömahdollisuus.

Turvapuseron sisäresorit estävät kosteuden ja purujen pääsyn puseron sisään. Hihansuiden Cordura-materiaali suojaa hihoja kulumiselta.

TURVAPUSERO, TECHNICAL

PUSERO, ARBOR 20

– Joka suuntaan joustava stretch Joka suuntaan joustava stretch Hihansuut Corduraa Normaali Verkkoneulos, tuuletus selän olkakaarrokkeessa ja taskuissa

EN 381, luokka 1, 20 m /s, CE, EuroTest 100 % ultrapolyesteri 100 % ultrapolyesteri Hihansuut Corduraa Normaali Tuuletus selän olkakaarrokkeessa

40 °C Harmaa / oranssi S 46 / 48, M 50 / 52, L  54 / 56, XL 58 / 60, XXL 62 / 64 505 49 74-xx

60 °C Harmaa / oranssi S 46 / 48, M 50 / 52, L  54 / 56, XL 58 / 60 525 81 26-xx


Technical

Kaikkien Technical-vaatteiden kestävä, joka suuntaan joustava materiaali parantaa käyttömukavuutta.

Polvien aramidi-vahvikkeet parantavat kestävyyttä.

Viiltosuojalliset turvahousut, Technical 20 A. Moottorisahan ammattikäyttäjälle suunnitelluissa kevyissä housuissa on leveä vyötäröresori ja korotettu selkäosa. Saatavana olkaimellisena ja vyötärömallina. Vyötärömalli on saatavana myös oranssina.

Viiltosuojalliset turvahousut, Technical 20 C. Mallin C turvahousuissa on lahkeen ympäri ulottuva viiltosuoja. Muutoin sama malli ja materiaalit kuin turvahousuissa Technical 20 A.

Housujen takakappaleissa on tuuletusta parantavat, vetoketjulliset aukot ja vyötäröllä hengittävä verkkovuori. (Ei C-mallissa.)

Turvavaatimukset Suojauksen tyyppi Materiaali, edessä Materiaali, takana Vahvistettu alue Joustavuus Hengittävyys Tuuletusominaisuudet Vettähylkivä Tuulenpitävä Korotettu selkäosa Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero

TURVAHOUSUT TECHNICAL 20 A

TURVAHOUSUT ORANSSI TECHNICAL 20 A

TURVAHAALARI TECHNICAL 20 A

TURVAHOUSUT TECHNICAL 20 C

CE, EuroTest, EN 381, luokka 1, 20 m /s A Joka suuntaan joustava stretch, aramidi ja Cordura Joka suuntaan joustava stretch ja Cordura Polvet ja lahkeiden alaosa Hyvä Hyvä Verkkotaskut ja reiden takaosassa vetoketjut

CE, EuroTest, EN 381, luokka 1, 20 m /s A Joka suuntaan joustava stretch, aramidi ja Cordura Joka suuntaan joustava stretch ja Cordura Polvet ja lahkeiden alaosa Hyvä Hyvä Verkkotaskut ja reiden takaosassa vetoketjut

CE, EuroTest, EN 381, luokka 1, 20 m /s A Joka suuntaan joustava stretch, aramidi ja Cordura Joka suuntaan joustava stretch ja Cordura Polvet ja lahkeiden alaosa Hyvä Hyvä Verkkotaskut ja reiden takaosassa vetoketjut

CE, EuroTest, EN 381, luokka 1, 20 m /s C Joka suuntaan joustava stretch, aramidi ja Cordura Joka suuntaan joustava stretch ja Cordura Polvet ja lahkeiden alaosa Normaali Normaali

40 °C Harmaa / oranssi S – XXL 505 49 72-xx

40 °C Oranssi S – XXL 523 07 82-xx

40 °C Harmaa / oranssi S – XXL 505 49 73-xx

40 °C Harmaa / oranssi S – XXL 505 53 58-xx

Verkkotaskut

= Kyllä

9


FUNCTIONAL

Functional-työvaatteissa yhdistyvät korkeat turvavaatimukset ja erinomainen kestävyys. Functional-turvapusero on kestävä, kevyt ja hyvin suunniteltu vaate käyttäjille, jotka tarvitsevat toimivia, suojaavia ja hyvin istuvia asuja ympärivuotiseen käyttöön. Kestävästä materiaalista valmistetut mukavat Functional-housut helpottavat työntekoa ja antavat hyvän suojan vaativissa töissä.

Kestävää Cordura-tekokuitumateriaalia käytetään vaatteissa, jotka on suunniteltu haasteellisissa oloissa tehtäviin vaativiin töihin.

Hihan sisäpuolinen kalvosin estää kosteuden ja purujen pääsyn puseron sisään. Cordura-vahvisteiset hihansuut suojaavat kulumiselta.

Turvapusero, Functional. Turvapuseron etuosa ja selkäkappaleen yläosa ovat vettähylkivää materiaalia. Edessä neljä taskua, joista yhdessä sisätasku matkapuhelimelle. Hihoissa on liikkumista helpottava leikkaus. Hartiaosan verkko­ vuori parantaa hengittävyyttä, ja vakosamettikaulus on mukava käytössä.

Kainaloissa on hengittävyyttä parantavat vetoketjulliset aukot.

TURVAPUSERO FUNCTIONAL

Turvavaatimukset Materiaali, edessä Materiaali, takana Vahvistettu alue Hengittävyys Tuuletusominaisuudet Vettähylkivä Tuulenpitävä Pidennetty selkäosa Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero = Kyllä

10

– 100 % mikropolyesteri 100 % mikropolyesteri Hihansuut Corduraa Normaali Hartiaosassa takana ja kainaloiden vetoketjullisissa tuuletusaukoissa verkkovuori

60 °C Harmaa / oranssi S – XXL 504 10 24-xx


FUNCTIONAL

Suojauksesta kertova etiketti. Oranssi raita tarkoittaa suojausluokkaa 24 m /s. Etiketti on mittataskun kohdalla.

Housuissa on kaksi etutaskua ja yksi takatasku. Kaikissa on vetoketju.

Viiltosuojalliset turvahousut, Functional 24 A. Säännöllisesti moottorisahaa käyttäville suun­ nitellut turvahousut tarjoavat työssä vaadittavaa ensiluokkaista suojaavuutta. Etukappaleet joka suuntaan joustavaa stretchiä, lahkeiden alaosa edessä ja lahkeiden takakappaleet ovat Corduranailonia. Kolme vetoketjullista taskua. Napit olkaimia varten, ja oikeassa lahkeessa mittatasku. Oranssi, korotettu selkäosa parantaa näkyvyyttä.

Turvavaatimukset Suojauksen tyyppi Materiaali, edessä Materiaali, takana Vahvistettu alue Joustavuus Hengittävyys Tuuletusominaisuudet Vettähylkivä Tuulenpitävä Korotettu selkäosa Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero

Viiltosuojalliset turvahousut, Functional 20 A. Kolme vetoketjullista taskua. Oranssi, korotettu selkäosa parantaa näkyvyyttä. Oikeassa lahkeessa mittatasku. Vastaavassa haalarimallissa on viisi taskua.

Joka suuntaan joustavasta stretchistä valmistetut Functional 24 -housut edustavat suojausluokkaa 24 m /s.

TURVAHOUSUT FUNCTIONAL 24A

TURVAHOUSUT FUNCTIONAL 20 A

TURVAHAALARI FUNCTIONAL 20 A

CE, EuroTest, EN 381, luokka 2, 24 m /s A Joka suuntaan joustavaa materiaalia, aramidia ja Corduraa 100 % mikropolyesteri ja Cordura Polvet ja lahkeiden alaosa Normaali Normaali Tuuletus takataskuista

CE, EuroTest, EN 381, luokka 1, 20 m /s A

CE, EuroTest, EN 381, luokka 1, 20 m /s A

Cordura

Cordura

100 % mikropolyesteri ja Cordura ― Normaali Normaali ―

100 % mikropolyesteri ja Cordura ― Normaali Normaali ―

40 °C Harmaa / oranssi 46 – 62 505 53 57-xx

60 °C Harmaa / oranssi 44 – 62 504 10 20-xx

60 °C Harmaa / oranssi 44 – 64 504 10 22-xx

= Kyllä  ― = Ei

11


CLASSIC

Classic-turvavaatteet tarjoavat vaadittua suojaa. Classic on edullinen valikoima kestäviä ja hengittäviä turva-asuja. Kaikki vaatteet on suunniteltu vastaamaan turvastandardien vaatimuksia. Lisäksi niissä on monia vaativien käyttäjien arvostamia lisäominaisuuksia.

Etuosa tiheästi kudottua kangasta ja takana ilmanvaihtoa parantava hengittävä polyesterineulos.

Viiltosuojalahkeita on saatavana yhtä kokoa. Vyötärön korkeutta voidaan säätää, ja sisäläpimittaa voidaan lisätä levennyspalojen avulla.

Viiltosuojalliset turvahousut, Classic 20 A. Kaksi etutaskua, yksi takatasku ja vyötäröllä resori. Napit olkaimia varten, ja oikeassa lahkeessa mittatasku.

Turvavaatimukset Suojauksen tyyppi Materiaali, edessä Materiaali, takana Vahvistettu alue Joustavuus Hengittävyys Tuuletusominaisuudet Vettähylkivä Tuulenpitävä Pidennetty selkäosa Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero

12

= Kyllä  ― = Ei

Viiltosuojalahkeet, Classic 20 A. Erinomainen suoja moottorisahaa satunnaisesti käyttävälle. Helppo­ käyttöiset irtolahkeet ovat ihanteel­ liset kuumalla säällä. Lahkeiden takana kokopitkät vetoketjut. Kaksi kiinnityskorkeutta vyölle.

Turvavarustepaketti. Moottorisahaa satunnaisesti käyttävälle tarkoitettu turvava­ rustesarja sisältää viiltosuoja­ lahkeet, kypärän ja käsineet. 544 96 58-01

TURVAHOUSUT CLASSIC 20 A

Viiltosuojalahkeet CLASSIC 20 A

CE, EuroTest, EN 381, luokka 1, 20 m / s A 100 % polyesteri 100 % kudottu polyesteri ― Normaali Erittäin hyvä Kudottu polyesteri tarjoaa hyvän hengittävyyden

CE, EuroTest, EN 381, luokka 1, 20 m / s A 100 % polyesteri 100 % polyesteri ― ― Hyvä Takaa avoin yläosa

― 60 °C Harmaa XS – XXL 504 10 15-xx

― 60 °C Harmaa Yksi koko 504 10 18-01


13


Parempi näkyvyys lisää työn turvallisuutta

Huomioliivi. Liivin väreinä fluoresoiva oranssi/keltainen, 50 mm leveät heijastinnauhat. Luokka 3.

Liivin ja housujen kiinteä heijastinnauha lisää näkyvyyttäsi hämärässä sekä tiheissä metsiköissä.

Huomiovärinen viiltosuojallinen turvahaalari, malli A. Fluoresoiva, oranssinvärinen turvahaalari. Kaksi heijastin­nauhaa kummassakin lahkeessa. Luokka 2. Luokka 3: Vaatteessa on oltava fluoresoivaa materiaalia yhteensä vähintään 0,8 m² ja heijastavaa materiaalia 0,2 m². Luokka 2: Vaatteessa on oltava fluoresoivaa materiaalia yhteensä vähintään 0,5 m² ja heijastavaa materiaalia 0,13 m². Luokka 1: Vaatteessa on oltava fluoresoivaa materiaalia yhteensä vähintään 0,14 m² ja heijastavaa materiaalia 0,1 m². Fluoresoivassa ja heijastavassa alueessa ei saa olla 5 cm suurempia aukkoja. Sen vuoksi esimerkiksi liivin pitää olla käytön aikana kiinni.

Turvavaatimukset Hengittävyys Vettähylkivä Tuulenpitävä Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero = Kyllä  ― = Ei

14

TURVAHAALARI HUOMIOVÄRI

HUOMIOLIIVI

EN 381-5, EN 340 luokka 1, 20 m /s, EN 471 luokka 2 Normaali

EN 471 luokka 3 Erittäin hyvä ― ― 60 °C Huomioväri, oranssi / keltainen L / XXL 505 62 31-xx

60 °C Huomioväri, oranssi S – XXL 505 62 32-xx


kestävät, mukavat ja suojaavat

A

B

A. Housut raivaus- /puistotyöhön. Housut raivaus- ja puistotyöhön. Sisäpuolen verkkovuori ja takana lahkeessa oleva vetoketju parantavat hengittävyyttä. Kaksi etu- ja takataskua sekä läpällinen reisitasku. Oikealla puolella lantiolla ja molemmissa polvissa on taskut Thermoplasticsuojia varten. B. Pusero raivaus- /puistotyöhön. Erityisesti raivaus- ja puistotyöhön suunniteltu pusero. Neljä etutaskua ja vasemman hihan matka­ puhelintasku on suunniteltu siten, etteivät ne ole valjaiden tiellä. Puseron sisäpuolella olkapäiden koh­ dalla taskut Thermoplastic-suojia varten. Kokopitkä vetoketju edessä, korkea kaulus ja hihansuissa painonapit.   C. Polvisuojat. Vaahtomuovisia Thermoplastic-polvisuojia käytetään raivaus- ja puistotyöhön tarkoitetuissa housuissa. Toimitetaan pareittain, yksi koko. 505 62 26-99   D. Jokasään pusero, Typhone. Tehokkaasti vettähylkivää, vahvaa ja hengittävää materiaalia. Verkkovuori. Kaksi vetoketjullista rintataskua, vyötäröllä ja selkäosan helmassa säädettävä resori. Teipatut saumat. Hihansuissa vetoketju ja kiila.   E. Jokasään housut, Typhone. Vahvaa, vettähylkivää ja hengittävää materiaalia. Housujen sivuilla tuuletusaukot. Painonapit, vyötäröresori ja kiristysnyöri. 

C

D

E

G

G. Husqvarna-olkaimet. Erittäin leveät olkaimet, säädettävä pituus. Kaksi mallia: nappi- (505 61 85-10) tai nipistinkiinnitys (505 61 85-00).

F

Turvavaatimukset Hengittävyys Tuuletusominaisuudet Vettähylkivä Tuulenpitävä Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero

F. Husqvarna Active Cleaning -pesuaine. Turvavaatteet kannattaa pestä säännöllisesti, jotta niiden ominaisuudet säilyttävät tehonsa. Fosfaatiton ja biologisesti hajoava erikoispesuaine ei kuormita ympäristöä. Tehokas myös esim. moottorisahojen, puutarhakoneiden ja ilman­ suodattimien puhdistamiseen. 505 69 85-70. 

PUSERO RAIVAUSTYÖHÖN

HOUSUT RAIVAUSTYÖHÖN

JOKASÄÄN PUSERO, TYPHONE

JOKASÄÄN HOUSUT, TYPHONE

Ei turvavaatimuksia Normaali Selän olkakaarroke

Ei turvavaatimuksia Normaali Vetoketju reiden takaosassa

40 °C Sininen S – XXL 505 62 40-xx

40 °C Sininen 46 – 60 505 62 41-xx

EN 343 Normaali ― Erittäin hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa / oranssi S – XXL 523 07 57-xx

EN 343 Normaali ― Erittäin hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa S – XXL 523 07 58-xx

= Kyllä  ― = Ei

15


suojaa sateelta

A

B

D

C

E

Hengittävyys Tuuletusominaisuudet Vedenpitävä Tuulenpitävä Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero ― = Ei

16

F

A. Sadehousut. Vedenpitävästä joustomateriaalista valmistetut sadehousut, joissa on ommellut ja hitsatut saumat. Lahkeensuiden vetoketjut helpottavat lahkeiden pujottamista saappaiden päälle. 10 cm:n verkko­ kudos yläosassa varmistaa hyvän hengittävyyden. Housujen vyötäröllä resori ja kiristysnyöri. B. Sadepusero. Materiaali vedenpitävää joustomateriaalia, ommellut ja hitsatut saumat. Rinnan, selän ja hihojen päälle ulottuva olkakaarroke varmistaa hyvän hengittävyyden. Olkakaarrokkeen alla on luja verkkokudos. Tarranau­ hallinen vakosamettikaulus, erikoispitkät hihat ja vesiuralla varustettu, helmasta pidennetty takakappale. Rintatasku ja edessä oleva pitkä vetoketju on suojattu painonapeilla suljettavalla listalla.   C. Sadetakki, Garden. Vedenpitävästä joustomateriaalista valmistetussa sadetakissa on ommellut ja hitsatut saumat. Viherammattilaisille suunnitellussa takissa on paino­ napeilla suljettavat kiilakappaleet, joten helman voi nostaa ajoleikkurin istuimen yli. Kolme käytännöl­ listä etutaskua. Pitkä malli suojaa myös jalkoja. Tilavan hupun alle mahtuvat myös kuulonsuojaimet.   D. Hihallinen sadeviitta. Frakkimalli, jossa edessä säädettävä painonapitus. Ommellut ja hitsatut saumat. Pitkät, painonapeilla suljettavat hihat ja vesiuralla varustettu pitkä takakappale.   E. Sadelahkeet. Kiinnitetään tavalliseen vyöhön tai työkaluvyöhön. Säädettävällä napituksella saadaan kolme eri pituutta.   F. Sade- /raivaushaalari. Vedenpitävästä joustomateriaalista valmistettu sade- /raivaushaalari, jossa on ommellut ja hitsatut saumat. Säädettävät jousto-olkaimet. Korkea selkäja rintalappu, vyötäröllä säädettävä napitus.

SADETAKKI

SADEHOUSUT

SADETAKKI, GARDEN

SADEVIITTA

Normaali Hartiaosa edessä ja takana Erittäin hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa / oranssi S – XL 523 07 92-xx

Normaali Vyötäröllä verkkovuori Erittäin hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa S – XL 523 08 05-xx

Erittäin hyvä

Normaali Auki edestä ja kainaloista Erittäin hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa / oranssi Yksi koko 505 63 16-10

― Erittäin hyvä Normaali 40 °C Harmaa / oranssi M – XL 505 63 11-xx

SADELAHKEET

SADE- / RAIVAUS­ HAALARI

Erittäin hyvä

Normaali

Auki vyötäröltä

Erittäin hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa Yksi koko 505 63 26-10

Erittäin hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa Yksi koko 505 63 36-10


SUOJAA SÄÄN VAIHTELUILTA

A

B

C

A. Softshell-takki. Tuulenpitävä ja vettä hylkivä softshell-takki on valmistettu miellyttävästä, joustavasta materiaalista. Takin sisäpuolella on pehmeä fleecekerros. Monen­ laisiin sääolosuhteisiin sopivaa takkia voi käyttää ilman välikerrosta tai kuoritakkina muiden vaatteiden päällä. Cordura-vahvikkeet hartioissa, hihojen takasivuissa ja takin sivuissa. Muotoillut, taivutetut hihat parantavat mukavuutta ja helpot­ tavat liikkumista. Säädettävä helma ja hihansuissa tarrakiinnitys. Neljä vetoketjullista taskua edessä ja kaksi sisätaskua. Saatavana keväällä 2011.   B. Lämpöliivi. Fleecellä vuorattu liivi on 100 % vettähylkivää polyesteria. Lämmittää mukavasti takin tai neulepuseron päällä rajoittamatta käsivarsien liikkeitä. Neljä vetoketjullista etutaskua. Piden­netty selkäosa, vyötäröllä ja selkäosan alareunassa säädettävä joustoresori. Korkea, tiiviisti suojaava kaulus. Saatavana keväällä 2011.

C. Mikrofleecetakki/-liivi. Mukava mikrofleecetakki 100 % polyesterifleeceä ja joka suuntaan joustavaa kangasta, joka imee kosteutta vain 6 %. Kokopitkä vetoketju edessä, yksi rintatasku ja kaksi vetoketjullista etutaskua. Saatavana myös liivinä. Saatavana keväällä 2011.

D. Flanellipaita. Pehmoinen ja miellyttävä paita soveltuu niin työhön kuin vapaa-aikaan. 100 % esikutistettua puuvillaa. Koot S – XXL. 544 14 06-xx   E. Yksikerrosalusasu. Interlock-neulos on 100 %:sta polyesteria, jossa on sekä kehrättyä että teksturoitua polyesteria. Käytössä erittäin miellyttävä asu, joka tehostaa kosteuden siirtymistä seuraavaan vaatekerrokseen ja varmistaa siten hyvän hengittävyyden. Koot S – XL. Aluspaita, 544 96 41-xx. Pitkät alushousut, 544 96 42-xx.

D

E

Hengittävyys Tuuletusominaisuudet Vettähylkivä Tuulenpitävä Pesulämpötila Väri Koot Tuotenumero

SOFTSHELL-TAKKI

LÄMPÖLIIVI

Normaali Hengittävä materiaali Erittäin hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa / musta / oranssi S – XL 577 25 30-xx

Normaali Ei hihoja Hyvä Erittäin hyvä 40 °C Harmaa / musta / oranssi M – XXL 577 25 29-xx

17


SUOJAA PÄÄTÄSI

Uutuus!

UltraVision-visiirin valohäviö on vain 20 % koko verkon alueella.

Suojakypärä, Functional. Uutuuskypärä on suunniteltu metsureille, jotka vaativat päivittäiseen työhönsä mahdollisimman hyvää turvallisuutta ja ergonomiaa. Kypärän uuden UltraVision-visiirin ansiosta valohäviö on vain 20 %, mikä parantaa näkyvyyttä. 6 kohdasta kiinnitetty sisäosa vähentää paineen tunnetta ja lisää käyttömukavuutta. Ergonomiset kuulonsuojaimet helpottavat pitkäaikaista käyttöä. Erinomainen valinta mukavuutta ja yksilöllisiä säätöjä arvostavalle käyttäjälle.

Visiirissä on erinomainen näkyvyys, ja vesi poistuu siitä tehokkaasti. Tukeva visiirin pidike parantaa kypärän vakautta.

Suojakypärä, Standard. Metsä- ja puutarhatöihin suunnitellussa kypärässä on tukea antavilla muovinauhoilla 6 kohdasta kiinnitetty sisäosa. Kuulon­ suojaimet on muotoiltu mahdollisimman ergonomisiksi. Tehokkaasti suojaavassa metalliverkkovisiirissä on hyvä näkyvyys. Kypärän ainutlaatuisen muotoilun ansiosta kuulonsuojaimet voidaan helposti kiinnittää kolmeen eri asentoon, ja niitä voidaan säätää myös sivusuunnassa.

Turvavaatimukset, kypärä Turvavaatimukset, kuulonsuojaimet Turvavaatimukset, visiiri Testauslämpötila Sisäosa Jäykkyystesti Sula metalli -testi Taulukko päivämäärämerkinnälle Niskasuoja Kypärässä aurinkolippa Ylimääräinen aurinkolippa Visiiri Leukaremmi Kuulonsuojaimet Väri Tuotenumero

= Kyllä  ― = Ei

18

SUOJAKYPÄRÄ, FUNCTIONAL

SUOJAKYPÄRÄ, STANDARD

SUOJAKYPÄRÄ, ARBORIST

EN 397/ ANSI Z89.1-2003 luokka G,E EN 352-3 SNR = 26dB(A) /  ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A) EN 1731:2006 – 40 °C 6-piste, tekstiili

EN 397/ ANSI Z89.1-2003 luokka G

EN 397/ ANSI Z89.1-1997 luokka G,E EN 352-3 SNR = 26dB(A) /  ANSI S3.19-1974 NRR=24dB(A) EN 1731:1997 – 40 °C 6-piste, tekstiili

EN 352-3 SNR=27dB(A) EN 1731:1997 – 20 °C 6-piste, muovi ― ― ― ―

Lyhyehkö ―

Fluoresoiva tai oranssi 576 41 24-01 fluoresoiva / 576 41 24-02 oranssi

Oranssi

Oranssi

505 66 56-00

505 67 53-25


suojaa silmiäsi

Verkkovisiiri, metalli. Sopii valikoiman kaikkiin suojakypäriin ja kuulonsuojaimiin.

Verkkovisiiri, nailon. Sopii valikoiman kaikkiin suojakypäriin ja kuulonsuojaimiin.

Pleksivisiiri. Sopii valikoiman kaikkiin suojakypäriin ja kuulonsuojaimiin.

UltraVision-visiiri. Valohäviö on koko verkon alueella vain 20 %, ja vesi poistuu siitä tehokkaasti. Verkko säilyttää hyvin muotonsa.

Huurtumaton visiiri. Polykarbonaatista valmistettu visiiri on käsitelty siten, ettei se huurru sisä­puo­ lelta. Ulkopuoli on suojattu naarmuun­ tumiselta. Sopii valikoiman kaikkiin suojakypäriin ja kuulonsuojaimiin.

Suojalasit. Suojalaseja voidaan käyttää tarpeen mukaan erikseen tai yhdessä visiirin kanssa. Keltaiset linssit parantavat näkyvyyttä hämärässä. UV-suojatut harmaat linssit parantavat näkyvyyttä auringossa. Erityisesti silmälasien käyttäjille tarkoitetussa Goggles-mallissa on huurtumista estävä käsittely. Ne suojaavat silmiä iskuilta, pölyltä, ilmassa olevilta hiukkasilta ja roiskeilta. Suosittelemme suojalasien käyttöä verkko- ja pleksivisiirin alla, sillä ne parantavat turvallisuutta ja ehkäisevät roskien aiheuttamia silmävaurioita.

SUOJALASIT, YELLOW X

Turvavaatimukset Väri Linssit Säädettävä kaltevuus Sangat UV-suojaus Huurtumattomat Tuotenumero

EN 166 Keltainen Naarmuuntumattomat

SUOJALASIT, CLEAR X

SUOJALASIT, SUN X

SUOJALASIT, CLEAR

SUOJALASIT, SUN

SUOJALASIT, GOGGLES

EN 166 ― ― ―

EN 166 Harmaa ― ―

Pidennettävät

Ei pidennettävät

Ei pidennettävät

― 544 96 37-03

― ― 544 96 38-01

EN 166 ― ― ― Sisäpuolelta pehmeä, joustava niskahihna ―

― 544 96 38-02

EN 166 EN 166 ― Harmaa Naarmuuntumattomat Naarmuuntumattomat

Pidennettävät

Pidennettävät

― ― 544 96 37-02

― ― 544 96 37-01

Joustavien sankojen pituus ja linssien kaltevuus on säädettävissä, mikä parantaa mukavuutta pitkäaikaisessa käytössä.

544 96 39-01

= Kyllä  ― = Ei

19


Suojaa kuuloasi

Kuulonsuojaimet, bluetooth ja radio. Miellyttävät kuulonsuojaimet, joiden päähän kohdistuva paine on säädettävissä 20 %. Tehok­ kaasti suojaaviin kuulonsuojaimiin voidaan liittää matkapuhelin, ja niillä voidaan kuunnella musiikkia FM-radiosta tai ulkoisesta laitteesta, kuten MP3-soittimesta. Puheluihin vastaaminen onnistuu kätevästi painamalla kuulonsuojai­ missa olevaa puhepainiketta, mikä helpottaa työtä ja parantaa turvallisuutta.

Bluetooth-liitännällä ja FM-radiolla varustetut kypäräsovitteiset kuulonsuojaimet mahdollistavat saapuviin puheluihin vastaamisen ja musiikin kuuntelemisen. Samalla ne tarjoavat optimaalisen suojauksen.

Kaikkia ominaisuuksia säädetään kolmella helppokäyttöisellä painikkeella.*

Sankakuulonsuojaimet. Päähän kohdistuvaa painetta voidaan säätää n. 20 %. Sangassa on pehmeä ja ilmava pehmuste. Samanlaiset kuvut kuin Husqvarnan suojakypärissä.

Pleksi- tai verkkovisiirikuulonsuojainyhdistelmä. Miellyttävissä kuulonsuojaimissa päähän kohdistuvaa painetta voidaan säätää n. 20 %. Suojaa raivaus- ja trimmaustyössä. Päälaki­ suojus visiirin ja sankakuulonsuojainten välissä suojaa päätä ruoholta ja sateelta. Käytetään aina suojalasien kanssa. Voidaan varustaa myös aurinkolipalla.

Langaton yhteys parantaa turvallisuutta.*

* Bluetooth-liitännällä ja radiolla varustetuissa kuulonsuojaimissa.

KUULONSUOJAIMET, BLUETOOTH JA RADIO

Turvavaatimukset Sanka Visiiri Vaimennusarvo Tuotenumero, sankamalli Tuotenumero, kypäräsovitteinen = Kyllä  ― = Ei

20

Gardener-kuulonsuojaimet. Hieman yksinkertaisempi malli. Erikoisleveä pehmustamaton panta istuu tukevasti ja mukavasti sekä pienentää päälakeen kohdistuvaa painetta. Saatavana ilman visiiriä tai visiirillä varustettuna.

KUULO­NSUOJAIMET

EN 352-1

EN 352-1 /  EN 352-3

Pehmustettu

Pehmustettu

― SNR=24 dB 505 66 53-70 575 86 74-01

― SNR=27 dB 505 66 53-04 505 66 53-25

KUULONSUOJAIMET, GARDENER

EN 352-1 Erikoisleveä, ei pehmustetta ― SNR=25 dB 505 69 90-12 ―

GARDENERKUULONSUOJAIMET, VISIIRI

PLEKSIVISIIRIKUULONSUOJAINYHDISTELMÄ

VERKKOVISIIRIKUULONSUOJAINYHDISTELMÄ

EN 352-1 /  EN 166 Erikoisleveä, ei pehmustetta Pleksimuovi SNR=25 dB 505 66 53-60 ―

EN 352-1 /  EN 166

EN 352-1 /  EN 1731

Päälakisuoja

Päälakisuoja

Pleksimuovi SNR=27 dB 505 66 53-48 ―

Verkko SNR=27 dB 505 66 53-58 ―


suojaa käsiäsi

Viiltosuojalliset Komfort-sormikkaat. Muotoon ommeltu, vahvistettu kämmenpuoli. Kämmenpuoli kulutusta kestävää kyllästettyä vuohennahkaa ja kämmenselkä vettä hylkivää polyesterikudosta. Saatavana myös ilman viiltosuojaa. Komfort-sormikkaat, talvimalli. Muotoon ommeltu, vahvistettu kämmenpuoli. Kulutukselle alttiit kohdat ovat nahkavahvisteisia ja saumattomia.   Komfort-rukkaset, liipaisinsormi ja viiltosuoja. Muotoon ommeltu, vahvistettu kämmenpuoli. Kulutukselle alttiit kohdat nahkavahvisteisia. Kämmenpuoli kulutusta kestävää kyllästettyä vuohennahkaa ja kämmenselkä vettä hylkivää polyesterikudosta.   Komfort-rukkaset, liipaisinsormi. Kämmenpuoli kyllästettyä vuohennahkaa ja kämmenselkä kulutusta kestävää, vettä hylkivää polyesterikudosta.

Spandex-sormikkaat. Käsineiden kämmenselkä vettä hylkivää, joustavaa materiaalia. Hyvä istuvuus, kämmenpuoli nahkaa.

KOMFORTSORMIKKAAT, VIILTOSUOJA

Vaatimukset Viiltosuoja Kämmenpuoli vettä hylkivää vuohennahkaa Kämmenselkä vettä hylkivää nailonia Ranneresori Tarranauhakiinnitys Koko Tuotenumero

Turvasormikkaat, Arbor 16. Erityisesti arboristeille tehdyt sormikkaat. Kämmenosassa hyvän pidon antava vahviste köysi-työskentelyä varten.

KOMFORTSORMIKKATT

KOMFORTSORMIKKAAT, TALVIMALLI

KOMFORTRUKKASET, VIILTOSUOJA & LIIPAISINSORMI

Liipaisinsormelliset käsineet pitävät kädet lämpiminä, ja mahdollistavat moottorisahan ja muiden pienkoneiden tehokkaan käytön.

Sormikkaat suojaavat käsiä tehokkaasti. Sormia on helppo liikuttaa, ja vasemmassa käsineessä on viiltosuoja.

Husqvarna-sormikkaat. Vahvistettu nahkainen peukalo. Kämmenpuoli kestävää nahkaa, selkäpuoli miellyttäväntuntuista polyesteria.

KOMFORTRUKKASET, LIIPAISINSORMI

SPANDEXSORMIKKAAT

Sormikkaat, Garden Pro. Erittäin mukavat käsineet puutar­ hatöihin. Kyllästettyä vuohennah­ kaa, kämmenselkä elastista kudosta. Vahvistetut sormiosat. Ranteissa tarranauhakiinnitys.

TURVASORMIKKAAT, ARBOR 16

SORMIKKAAT, HUSQVARNA

SORMIKKAAT, GARDEN PRO

EN 420:1992, luokka 1

EN 420:1992, luokka 1

8–12 505 64 03-xx

Yksi koko 505 64 23-10

6 –10 505 65 01-xx

EN 381-4, -7, EN EN 381-4, -7, EN 381-4, -7, EN 420:1992, EN 420:1992, EN 420:1992, EN 420:1992, 420:1, EN 388, EN 420:1, EN 388, EN 420:1, EN 388, luokka 1 luokka 1 luokka 1 luokka 1 luokka 0, 16 m /s luokka 0, 16 m /s luokka 0, 16 m /s ― ― ― ―

Joustava

Joustava

7 –12 505 64 20-xx

7 –12 10–12 505 64 20-xx 505 64 24-xx

Joustava

― 7–12 505 64 16-xx

8 –12 8 –12 505 64 18-xx 505 64 25-xx

= Kyllä  ― = Ei

21


Turvalliset jalkineet vaativiin oloihin

Turvasaappaat, Functional 28. Käsityönä valmistetut viiltosuojalliset turvasaappaat. Vahvistettu päällisosa, terä­s­ kuppikärki ja vahvistettu pohjan reunus. Takana nyöritys. Varren yläosan ja kantapään tartuntapinnat helpottavat saappaan pukemista ja riisumista. Kanvastivuori. Pohjan voi nastoittaa.

Ainutlaatuisen tartuntapinnan ansiosta jalkineet on helppo riisua rankan työpäivän jälkeen.

Functional 24 ja 28 -turvasaappaissa on vahvistettu pohjan reunus. Pohjan voi myös nastoittaa.

Turvasaappaat, Functional 24.  Turvajalkineet suojaavat jalkoja ja pitävät ne kuivina erilaisissa töissä ja sääoloissa. Teräs­ kuppikärki, viiltosuoja, nilkkasuoja, karhennettu kantaosa sekä pitävä pohja, jonka voi nastoittaa. Jalkineet on suunniteltu ja testattu läheisessä yhteistyössä ammattikäyttäjien kanssa.    Nastasarja. Nastasarja sisältää asennustyökalun. 35 nastaa, 505 65 43-61. Jalkineiden kuivain.   Kuivaa helposti ja nopeasti kaikentyyppiset jalkineet nahkaosia kovettamatta ja haurastutta­ matta. 1,1 metrin kaapeli, 4 + 4 W/ 230 V. CE-hyväksytty. 544 96 40-01

Turvavaatimukset Viiltosuoja Materiaali, ulkopuoli Materiaali, sisäpuoli Teräskuppikärki Vahvistettu Vedenpitävä Nyöritys Väri Koot Tuotenumero = Kyllä  ― = Ei

22

TURVASAAPPAAT FUNCTIONAL 28

TURVASAAPPAAT FUNCTIONAL 24

EN 345 SB E, EN 381-3 luokka 3, 28 m / s.

EN 345 SB E, EN 381-3 luokka 2, 24 m / s.

Luonnonkumi

Luonnonkumi

Kanvastivuori

Kanvastivuori

Teräskärki, kantapää ja sivut

Teräskärki, kantapää ja sivut

Harmaa / oranssi 37 – 50 573 95 59-xx

Harmaa / oranssi 37 – 47 573 95 58-xx


LAADUKKAAT NAHKATURVAJALKINEET

Kuvioidut pohjat ovat ihanteelliset epätasaisessa maastossa.

Viiltosuojalliset nahkakengät, Technical 24. Laadukkaat vedenpitävät nahkakengät, joissa on luokan 2 viiltosuoja, 24 m /s. Sympatex-kalvon ansiosta kengät ovat 100 % vedenpitävät, mutta samalla hengittävyys on hyvä vuorin ja päälli­s­ osan välillä. Hakasilla varustettua nyöritystä on helppo säätää, ja varrensuun viisi kiristys­ha­ kasta nopeuttavat säätöä. Kengän iltti pysyy hyvin paikallaan sen etupuolella olevan lisäha­ kasen avulla. Reilusti kengän pohjan yli  ulottuva kumivahviste suojaa tehokkaasti. Takana vetonauha.

Viiltosuojalliset nahkakengät, Technical 20. Parannetun muotoilun ansiosta entistä kestä­ vämmät ja mukavammat. Erittäin tukevat ja istuvat jalkineet on valmistettu polyuretaan­i­ käsitellystä nahasta. Saumojen kestävyyttä on parannettu vahvalla Kevlar-langalla. Kulutusta kestävä ja vedenpitävä polyuretaanipohja nousee osittain kengän päälle. Iskuja vaimentava Ergothan-sisäpohja ehkäisee rasitusvammoja.

Laadukkaat metallivahvisteiset nyörihakaset sekä tukeva nyörikiinnitys parantavat kestävyyttä.

Turvakengät, Technical. Laadukasta vedenpitävää  nahkaa /nailonverk­ kokudosta. Sympatex-kalvon ansiosta kengät ovat 100 % vedenpitävät. Kärkiosassa suojaava kumivahviste. Iltissä kiristysnauhat. Nopea kiristyksensäätö. Erittäin kevyet.

Outlast-sukat. Mukavat Outlast-sukat pitävät jalat viileinä lämpimällä säällä ja lämpiminä kylmällä säällä. Koot 37 – 48. 544 14 35-xx   Husqvarna-alussukat. Alussukat, joista kosteus siirtyy ulompiin kerroksiin. Koot 37 – 48. 505 61 60-xx

Öljynkestävä Gravity®-pohja tarjoaa erinomaisen pidon. Jalkineet sopivat metsä- ja puutarhatöihin sekä vapaaajan jalkineiksi kaikenlaisiin sääoloihin.

VIILTOSUOJALLISET KENGÄT, TECHNICAL 24

VIILTOSUOJALLISET KENGÄT, TECHNICAL 20

TURVAKENGÄT, TECHNICAL

EN ISO 20344, 20345, 13287 ja 17249. SB, E, WRU, SRA, luokka 2, 24 m / s.

EN 345-2, S2, EN 381-3 luokka 1, 20 m / s.

EN ISO 20345, SB, SRA

Haljasmokka Hengittävä, vedenpitävä Sympatex-vuori

Polyuretaanikäsitelty nahka

― Vettähylkivä nailon ja aito nahka

Cambrelle-vuori

Hengittävä, vedenpitävä Sympatex-vuori

Teräskärki

Teräskärki ja kantapää

Komposiittikuppikärki Varpaiden kärjet ja lisäpehmuste

Harmaa / oranssi 36 – 48 574 62 52-xx

Musta 39 – 47 544 96 48-xx

Harmaa / oranssi 36 – 47 575 35 47-xx

23


ergonomiset, säädettävät valjaat

Vartaloa myötäilevä selkälevy tukee hyvin selkää. Valjaat voidaan säätää kolmeen eri korkeuteen erikokoisten käyttäjien mukaan.*

Säädettävä rintalevy. Alemmassa asennossa paino siirtyy hartioilta lantiolle ja rintaan kohdistuva paine pienenee. Tämä on miellyttävämpää esim. naiskäyttäjille.*

Olkahihnat myötäilevät hartioiden liikkeitä ja jakavat painon tehokkaasti.*

Balance Flex™ -valjaissa on jousitettu nostovoima. Laite kiinnitetään ergonomisiin valjaisiin kätevillä avoimilla koukuilla.

* Vain Balance XT™ -valjaissa.

Balance Flex™. Käytetään pitkävartisten laitteiden kanssa. Laite kiinnitetään valjaisiin avoimilla koukuilla, mikä helpottaa käyttöä sekä nopeuttaa kiinnit­ tämistä ja irrottamista. Jousitettu nostovoima helpottaa laitteen nostamista ja kannattelemista, ja se on lukittavissa tarpeen mukaan. Valjaat antavat erittäin hyvän ergo­nomisen tuen erilaisissa työ­ teh­tävissä, joissa työtä tehdään pitkävartisilla välineillä korkealla tai matalalla, etäältä tai läheltä.

Balance XT™. Balance XT™ -valjaat jakavat painon tasaisesti laajalle alalle. Paino jakautuu tehokkaasti olkapäiden, rinnan ja lantion kesken. Balance XT™ -valjaissa on lisäksi monia muita mukavuutta parantavia ominaisuuksia. Leveät vartaloa myötäilevät pehmustetut olkahihnat ja lantiovyö lisäävät käyttömukavuutta pitkinä työpäivinä.

BALANCE XT™ -VALJAAT

Lantiovyö Pehmustetut olkahihnat Lannesuojus Liikkuva lonkkatuki Säätö ruohon- /  metsänraivausta varten Selkälevy (säädettävä) Nivelöidyt olkahihnat Tuotenumero = Kyllä  ― = Ei

24

BALANCE FLEX™ -VALJAAT

BALANCE X™ -VALJAAT

BALANCE 55 -VALJAAT

BALANCE 35 -VALJAAT

STANDARDVALJAAT

Pehmustettu

Iskuja vaimentava

Yksinkertainen

― ― Yksinkertainen ―

― ― 504 04 52-01

― ― 537 27 57-01

― ― 537 27 57-02

― Pehmustettu

― ― ―

505 20 42-01

― ― 505 20 43-01

― ― ― 537 21 63-01


ergonomiset, säädettävät valjaat

Pikalukitus helpottaa koneen irrotusta.

Lonkkatuki liikkuu vapaasti kannattimessaan, joka voidaan säätää ruohon- tai metsänraivausta varten.

Balance X™. Käytössä miellyttävät Balance X™ -valjaat jakavat kuormituksen tasaisesti laajemmalle alalle, mikä vähentää rasitusta. Paino jakautuu olkapäiden, rinnan ja lantion kesken. Työkalulaukku Balance X™ -valjaisiin. Käytännöllinen, valjaisiin kiinnitettävä laukku. 537 30 66-01

Balance 55 ja 35. Ergonomiset valjaat jaka­ vat kuormituksen olka­ päiden, rinnan ja selän kesken. Balance 35 -val­ jaissa on yksinkertainen lonkkatuki ja Balance 55 -valjaissa iskuja vai­ mentava lonkkatuki. Vapaasti liikkuvat lonkka­ tuet vähentävät kehon liikkeiden tarvetta ja keventävät selkään kohdistuvaa rasitusta.

Standardvaljaat. Kevyemmille ruoho­ raivureille. Pehmuste­ tut ja säädettävät olkahihnat. Edessä helppokäyttöinen pikalukitus.

Lisätietoa Husqvarnan internetsivustolta, jossa on mm. vertailutaulukkoja, videoita sekä tietoa kunkin tuotteen mukana toimitettavista valjaista. Saat myös vinkkejä erilaisiin raivaustöihin sopivan raivurin valintaan. www.husqvarna.fi

25


Puoliautomaattiset siimapäät syöttävät siimaa Tap’n go -toiminnolla.

Husqvarnan laajassa terälevyvalikoimassa on terälevyjä erilaisiin tarpeisiin.

Viilanohjaimet varmistavat oikean viilauskulman ja helpottavat teroittamista.

Terälevyt ja -ketjut. Terälevyn loivasti kaareutuva muoto ja pieni kärkipyörä vähentävät takapotkun vaaraa ja parantavat leikkuun hallittavuutta. Kovakärki­ set kiinteät terälevyt sopivat erinomaisesti kovien puulajien ja kovakuoristen runkojen sahaukseen sekä työskentelyyn hiekkaisessa ympäristössä. Varmista terälevy- ja ketjuop­ paasta, että Husqvarna-moottorisahassasi on oikeanlainen ketju.

26

Viilat ja viilanohjaimet. Pidä ketjut terävinä Husqvarnan viilojen ja vii­ lanohjainten avulla. Asianmukaisilla välineillä voit teroittaa leikkuuhampaat oikealla tavalla, mikä varmistaa ketjun hyvät leikkausominai­ suudet, helpottaa työtä ja parantaa työn turval­ lisuutta. Husqvarnan patentoiduissa viilanoh­ jaimissa on oikean viilauskulman varmistavat viisteet ja viilanlukitus.

Siimapäät. Tehokkaat siimapäät on suunniteltu vastaa­ maan kaikkein vaativimpia käyttötarpeita. Valikoimassa on sekä vaativaan käyttöön että kevyeen puutarhatyöhön sopivia malleja. Siimapää valitaan käyttötarkoituksen mukaan.


Terälevyt, ketjut, viilat ja viilanohjaimet

Terävarustusvalikoimassamme on oikea terä jokaiseen työhön.

Whisper-siima vähentää melutasoa 50 %.

Vähätärinäiset ketjut vähentävät rasitusta ja parantavat työmukavuutta.

Siimat. Husqvarna tarjoaa erilaisiin tarpeisiin suunni­ teltuja eri pituisia ja mallisia siimoja, jotka ovat riittoisia ja pitkäikäisiä. Materiaaliensa ja val­ mistustekniikoidensa ansiosta ne ovat maksi­ maalisen suorituskykyisiä.

Terät. Suunnittelun lähtökohtana pidämme käyttäjien vaatimuksia, ja käytämme vain laadukkaimpia materiaaleja. Husqvarnan raivausterät takaavat maksimaalisen tehokkuuden ja turvallisuuden niin metsän kuin ruohonkin raivauksessa.

Alkuperäisosat. Husqvarna kehittää jatkuvasti uusia alkuperäis­ osia uusista materiaaleista ja viimeisimpiä valmistustekniikoita käyttäen. Haluamme, että asiakkaamme saavat Husqvarna-tuotteistaan parhaan mahdollisen hyödyn.

www.husqvarna.fi  27


Terälevyt, ketjut ja viilaustarvikkeet

Sahaustöitä tehostavia ja turvallisuutta parantavia terälevyjä ja ketjuja. Husqvarnan alkuperäiset varusteet ja ketjusahojen lisävarusteet ovat yhtä korkealuokkaisia kuin itse sahatkin. Suunnittelun lähtökohtana pidämme metsäalan ammattilaisten vaatimuksia, ja käytämme vain laadukkaimpia materiaaleja. Husqvarnan terälevyjen, ketjujen ja viilojen avulla varmistat tehokkaamman ja turvallisemman työskentelyn. A. Laminoidut kärkipyörälliset terälevyt. Laminoidun kärkipyörällisen terälevyn loivasti kaareutuva muoto ja kärkipyörän pieni halkaisija vähentävät takapotkun riskiä ja parantavat sahauksen hallittavuutta. Terälevyissä on naarmuilta ja kulumiselta suojaava pinnoite. Saatavana ketjujaolla 3/8" Mini, .325" ja 3/8", pituudet 10 – 20". Saatavana myös TechLite™-versio Uutuus ! Husqvarna 540XP®T -sahaan.

A

B. TechLite™ – vaihdettavalla kärkipyörällä varustetut laminoidut terälevyt. TechLite™-terälevyn valmistuksessa on hyödynnetty ilmailussa ja kilpa-autoilussa käytettyjä tekniikoita. Siten TechLite™ on jopa 25 % kevyempi ja 25 % jäykempi Husqvarnan tavallisiin kovakärkisiin terälevyihin verrattuna. Tärkeimpiä etuja käyt­ täjälle ovat vähäisempi rasitus ja parempi tehokkuus. Saatavana pituudet 22" ja 28".

B

C. Erikoisterälevyt, jossa vaihdettava kärkipyörä. Vähentää pitkien terälevyjen kärkiosan kuormitusta, kun rasitus siirtyy laaduk­ kaaseen rullalaakeriin. Pienentää kitkahäviötä 8–10 % terälevyn pituudesta riippuen kiinteään, kärkipyörättömään erikoisterälevyyn verrattuna. Terälevyissä on naar­ muilta ja kulumiselta suojaava pinnoite. Vaihdettavan kärkiosan saa varaosana. Saatavana ketjujaolla 3/8", pituudet 18 – 28". D. Kiinteät erikoisterälevyt. Käytetään kovien puulajien ja paksukuoristen puiden sahaukseen sekä työs­ken­ telyyn ympäristöissä, joissa on paljon hiekkaa, pölyä ja muita epäpuhtauksia. Kärkipyörättömissä terälevyissä on naarmuilta ja kulumiselta suojaava pinnoite. Saatavana pituudet 24 – 42".

C

D

Kaikkiin Husqvarnan laminoituihin terälevyihin on saatavana myös vaihdettavia kärkipyöriä sekä kärkipyörän laakereita ja niittejä.

Erilaisten ketjujen käyttäminen. Husqvarna tarjoaa laajan valikoiman erilaisiin tarkoituksiin suunniteltuja ketjuja. Lisätietoa ketjuvalikoimasta on Husqvarnan internetsivustolla.

Chamfer Chisel -ketju.

Micro Chisel -ketju.

Chipper-ketju.

Semi-Chisel-ketju.

Ketjujako 1 / 4", suositellaan alle 38-kuutioisiin moottorisahoihin. Erittäin kevyt ketju sahaa tasaisesti ja siististi. Micro Chisel -leikkuuhampaat. Mini, ketjujako 3 / 8", suositellaan alle 45-kuutioisiin sahoihin. Vähätärinäisessä ketjussa on Chamfer Chisel -leikkuuhampaat. Tehokkuutta vaativille pienehköjen sahojen käyttäjille. Saatavana myös mallina, joka vähentää takapotkun vaaraa. Pixel, ketjujako .325", suositellaan 35 – 55-kuutioisiin sahoihin. Erityisesti moderneihin, kevyisiin moottorisahoihin kehitetty malli. Kapea sahausura vaatii sahalta vähemmän tehoa. Micro Chisel -leikkuuhampaat vähentävät tärinää ja takapotkun vaaraa. Ei suositella raskaaseen sahaustyöhön, esimerkiksi puiden sahaamiseen myrskytuulen vahingoittamassa metsässä. Ketjujako .325", suositellaan 35 – 60-kuutioisiin sahoihin. Suorituskykyisessä, vähätärinäisessä ketjussa on Micro Chisel -leikkuuhampaat. Ihanteellinen ketju vaativiin sahaustöihin. Ketjujako 3 / 8", suositellaan 50 – 100-kuutioisiin sahoihin. Tehokkaasti leikkaava ja hyvin tärinävaimennettu Chisel-leikkuuhampain varustettu teräketju. Tuote ei ole myynnissä Suomessa. Ketjujako .404", suositellaan 85-kuutioisiin ja sitä suurempiin sahoihin. Isojen puiden sahaamiseen suunniteltu ammattikäyttäjän ketju tarjoaa kolme eri vaihtoehtoa: Chisel-leikkuuhampaat käsittelemättömän puun tehokkaaseen sahaukseen isolla moottorisahalla. Helposti teroitettavat Micro Chisel -leikkuuhampaat nopeaan sahaukseen. Helposti teroitettavat ja pitkään terävänä pysyvät Chipper-leikkuuhampaat - erinomaista suorituskykyä vaativaan sahaukseen.

28

Chisel-ketju.

Uraleveys.

Ketjujako.

Erikoisteräketjut. Ketjuissa on erityinen tehdashionta, joka helpottaa määrämittaisten lautojen ja lankkujen sahaamista isoista tukeista puun syiden suuntaisesti. Terälevy-ketjupaketti. Paketissa on yksi pienellä laipankiinnityksellä varustettu terälevy ja kaksi teräketjua. 13" .325, 531 00 38-13. 15" .325, 531 00 38-17. 13" Pixel, 531 00 38-93. 15" Pixel, 531 00 38-92.


SUOSITUSOPAS

3120 XP®

390 XP® * / 395 XP®

385 XP®

570 / 576 XP®

460 Rancher / 357 XP® / 359

365 / 372 XP®

55 / 455 Rancher / 455 e-series Rancher

353 / 346 XP®

450 e-series / 445 / 445 e-series

339 XP®

435 e-series / 435 / 440 e-series

Iso laipankiinnitys

236 e-series

240 e-series

317 Electric / 321 Electric

338 XP® T /  T540 XP®

T435 / 334T

327P4 / 327P5X / 327PT5S

T425

Pieni laipankiinnitys

Terän pituus tuumaa /cm

Jako tuumaa

Sahausuran leveys t /cm

Tuotenumero

10 / 25

3 / 8

.050 / 1,3

12 / 30

3 / 8

.043 / 1,1

12 / 30

3 / 8

14 / 36

Vetolenkit

Tyyppi

Tuotenumero

505 89 16-40 40

H36 LowVib

501 84 21-40

501 95 95-45 45

90SG

501 84 23-45

.050 / 1,3

501 95 92-45 45

H36 LowVib

501 84 21-45

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-52 52

H36 LowVib

501 84 21-52

16 / 40

3 / 8

.050 / 1,3

501 95 92-56 56

H36 LowVib

501 84 21-56

13 / 33

.325

.050 / 1,3

508 92 61-56 56

H30 LowVib

501 84 06-56

15 / 38

.325

.050 / 1,3

508 92 61-64 64

H30 LowVib

501 84 06-64

16 / 40

.325

.050 / 1,3

508 92 61-66 66

H30 LowVib

501 84 06-66

18 / 45

.325

.050 / 1,3

508 92 61-72 72

H30 LowVib

501 84 06-72

20 / 50

.325

.050 / 1,3

508 92 61-80 80

H30 LowVib

501 84 06-80

13 / 33

.325

.058 / 1,5

508 91 21-56 56

H25 LowVib

501 84 04-56

15 / 38

.325

.058 / 1,5

508 91 21-64 64

H25 LowVib

501 84 04-64

16 / 40

.325

.058 / 1,5

508 91 21-66 66

H25 LowVib

501 84 04-66

18 / 45

.325

.058 / 1,5

508 91 21-72 72

H25 LowVib

501 84 04-72

20 / 50

.325

.058 / 1,5

508 91 21-80 80

H25 LowVib

501 84 04-80

15 / 38

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-56 56

H42 LowVib

501 84 14-56

16 / 40

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-60 60

H42 LowVib

501 84 14-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 41-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

510 15 35-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

15 / 38

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-56 56

H42 LowVib

501 84 14-56

16 / 40

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-60 60

H42 LowVib

501 84 14-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

508 91 31-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

544 28 55-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

12 / 30

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-45 93

H37 LowVib

576 93 65-45

14 / 36

3 / 8

.050 / 1,3

576 83 07-52 93

H37 LowVib

576 93 65-52

16 / 36

3 / 8

.050 / 1,3

576 93 65-56 93

H37 LowVib

576 93 65-56

LAMINOIDUT KÄRKIPYÖRÄLLISET TERÄLEVYT

LAMINOIDUT KÄRKIPYÖRÄLLISET TERÄLEVYT, TECHLITE TM

LAMINOIDUT TERÄLEVYT, JOISSA VAIHDETTAVA KÄRKIPYÖRÄ, TECHLITE TM

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

544 90 25-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

28 / 72

3 / 8

.058/1,5

544 90 25-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 77-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 77-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

24 / 60

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-84 84

H42 LowVib

501 84 14-84

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 69-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

10 / 25

1 / 4

.050 / 1,3

505 89 15-60 60

H00

501 84 40-60

18 / 45

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-68 68

H42 LowVib

501 84 14-68

20 / 50

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-72 72

H42 LowVib

501 84 14-72

24 / 60

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-84 84

H42 LowVib

501 84 14-84

28 / 72

3 / 8

.058 / 1,5

501 95 80-92 92

H42 LowVib

501 84 14-92

24 / 60

.404

.063 / 1,6

507 47 60-46 76

H64

501 84 31-76

28 / 72

.404

.063 / 1,6

501 58 96-01 84

H64

501 84 31-84

30 / 75

.404

.063 / 1,6

501 95 81-92 92

H64

501 84 31-92

36 / 90

.404

.063 / 1,6

501 95 81-04 104

H64

501 84 31-04

42 / 105

.404

.063 / 1,6

501 92 18-24 124

H64

501 84 31-24

ERIKOISTERÄLEVYT, JOISSA VAIHDETTAVA KÄRKIPYÖRÄ

ERIKOISTERÄLEVYT

* Mallissa 390XP .404-ketjulla varustettu erikoisterälevy on lisävaruste tietyillä markkinoilla.

29


viilaustekniikka

Ketjun terävyys on yhtä ratkaisevaa kuin moottorin tehokkuus. Moottorisahan tehokas, turvallinen ja tarkka toiminta edellyttää myös terävää teräketjua. Teroituskertojen tiheys riippuu siitä, miten usein sahaa käytetään. Ketjun terävyyden saa selville tarkastelemalla lastujen ulkonäköä. Terävä ketju tuottaa ohuita, tasaisia lastuja, kun taas tylsä ketju tuottaa sahanpurua.

Viilaustarvikkeet. Tarvitset viilaamiseen pyöröviilan, lattaviilan ja viilanohjaimen. Husqvarna on kehittänyt ainutlaatuisen yhdistelmäviilanohjaimen, joka sisältää sekä viilanohjaimen että alennuskaavion. Yhdessä pyöröviilan ja lattaviilojen kanssa se varmistaa oikean viilauskulman. Suosittelemme myös, että käytät viilaustukea terälevyn pitämiseksi paikallaan, jolloin molemmat kädet jäävät vapaiksi viilaamista varten. Saatavana on myös teränhoitopaketteja.

1. Viilaa leikkuuhampaat. Aseta viilanohjain ketjulle. Nuolten on osoitettava ketjun pyörimissuuntaan. Viilaa kevyin työntävin viilanohjaimen suuntaisin vedoin. Viilaa, kunnes saat hampaaseen oikean terävyyden. Viilaa leik­ kuuhampaat samanpituisiksi. Viilaa joka toinen hammas oikealta ja joka toinen vasemmalta. Hyvä menetelmä on viilata ketju valmiiksi yhdeltä puo­ lelta ja sen jälkeen kääntää saha ja jatkaa työtä toisesta suunnasta.

30

2. Viilaa syvyyden säätöhampaat. Aseta alennuskaavio ketjulle ja viilaa syvyyden säätöhammasta alennuskaavioon asti. Jos viilaat syvyyden säätöhampaan ilman työkalua, saatat viilata sen liian alas. Tämän seurauksena syntyvät lastut ovat liian paksuja. Myös tärinä kasvaa, tarkkuus heikentyy ja takapotkun vaara voi lisääntyä.

VIILAUSTARVIKKEET

TUOTENUMERO

VIILAUSTARVIKKEET

TUOTENUMERO

Intensive Cut 4,0 mm, 2 kpl:n pakkaus Intensive Cut 4,5 mm, 2 kpl:n pakkaus Intensive Cut 4,8 mm, 2 kpl:n pakkaus Intensive Cut 4,8 mm, 12 kpl:n pakkaus Intensive Cut 5,2 mm, 12 kpl:n pakkaus Intensive Cut 5,5 mm, 2 kpl:n pakkaus Intensive Cut 5,5 mm, 12 kpl:n pakkaus Pyöröviilat, Ø 4,0 mm, 2 kpl:n pakkaus Pyöröviilat, Ø 4,0 mm, 12 kpl:n pakkaus Pyöröviilat, Ø 4,5 mm, 2 kpl:n pakkaus Pyöröviilat, Ø 4,8 mm, 2 kpl:n pakkaus Pyöröviilat, Ø 4,8 mm, 12 kpl:n pakkaus Pyöröviilat, Ø 5,2 mm, 12 kpl:n pakkaus Pyöröviilat, Ø 5,5 mm, 2 kpl:n pakkaus Pyöröviilat, Ø 5,5 mm, 12 kpl:n pakkaus Lattaviilat, 6", 1 kpl:n pakkaus Lattaviilat, 6", 12 kpl:n pakkaus Lattaviilat, 8", 1 kpl:n pakkaus Lattaviilat, 8", 12 kpl:n pakkaus

510 09 57-01 577 23 37-01 510 09 55-01 510 09 55-02 577 23 38-01 510 09 56-01 510 09 56-02 544 03 69-40 505 69 81-41 544 03 69-45 544 03 69-48 505 69 81-49 505 69 81-52 544 03 69-55 505 69 81-56 505 69 81-60 505 69 81-61 505 69 81-80 505 69 81-81

Viilanohjain, .325" H25 Viilanohjain, 3 / 8" MINI Viilanohjain, .404" H64 Viilanohjain, 1/4" H00 Alennuskaavio, .325" Alennuskaavio, 3 / 8" Alennuskaavio, .404" Alennuskaavio, 3 / 8" MINI Yhdistelmäviilanohjain, .325" / 1.3" PIXEL H30 Yhdistelmäviilanohjain, .325" / 1.5" H25 Yhdistelmäviilanohjain, 3 / 8" H42 Yhdistelmäviilanohjain Semichisel 3 / 8" H51, H54, H58 Teroitustuki Viilankahva, Ø 4,5 – 5,5 mm Viilankahva, lattaviilat Teränhoitopaketti .325" .325" Teränhoitopaketti .325" .325" PIXEL Teränhoitopaketti .325" 3 / 8" Teränhoitopaketti .325" 3 / 8" MINI Teränhoitopaketti .325" .404"

505 69 81-10 505 24 37-01 505 69 81-15 505 69 81-18 505 69 81-00 505 69 81-01 505 69 81-02 505 69 81-03 505 69 81-08 505 69 81-09 505 24 35-01 575 99 15-01 505 66 52-56 505 69 78-01 505 69 78-10 505 69 81-25 505 69 81-27 505 69 81-30 505 69 81-38 505 69 81-92


viilat ja viilanohjaimet

Husqvarna Intensive Cut. Uudenlainen viila, joka parantaa viilaustehoa 20 % ja on samalla käyttöiältään pidempi. Voidaksesi pitää ketjun huippukunnossa tarvitset leikkuuhampaiden teroittamiseen pyöreän viilan ja viilanohjaimen. Oikein teroitetulla ketjulla työ sujuu helpommin ja turvallisemmin.

Leikkuuhampaan yhteenlaskettu painon väheneminen /g)

Pyöröviilojen vertailu

Viilan vetojen määrä

Husqvarna Intensive Cut

Kilpaileva tuote

Verrattaessa viilan vetojen määrää ja leikkuuhampaasta joka vedolla irtoavan materiaalin määrää on osoittautunut, että Husqvarnan viilat irrottavat enemmän materiaalia, mutta samalla viilan vetoja tarvitaan vähemmän kuin muita viiloja käytettäessä.

A. Husqvarnan pyörö- ja lattaviilat. Laatuviiloilla leikkuuhampaaseen saadaan oikea geometria.

A

B

C. Viilanohjaimet. Viilanohjaimen avulla ketju voidaan viilata oikeaan kulmaan. Käytetään yhdessä Husqvarnan pyöröviilojen kanssa.

D

D. Alennuskaavio. Alennuskaavion avulla ketju voidaan viilata oikeaan leikkuusy­ vyyteen. Käytetään yhdessä Husqvarnan lattaviilojen kanssa.

C G

F

E

B. Viilankahva. Patentoitu viilan lukitusjärjestelmä. Sopii kaikkiin Husqvarnan viiloihin. 25°:n ja 30°:n siipien kulmat varmistavat oikean viilauskulman.

E. Yhdistelmäviilanohjaimet. Husqvarnan yhdistelmäviilanohjain on viilanohjaimen ja alennuskaavion yhdistelmä. Sitä käytetään Husqvarnan pyöröja lattaviilojen kanssa ketjun viilaamiseksi oikeaan kulmaan. F. Teroitustuki. Teroitustuen avulla moottorisahan voi kiinnittää turvalliseen asentoon viilauksen ajaksi. Valmistettu karkaistusta teräksestä. G. Moottorisahan huoltosarja. Moottorisahan huoltosarjaan sisältyy polttoainesuodatin, sytytystulppa ja ilmansuodatin. Husqvarna 340/340e / 345/345e /350 ja 346 XP/353, 510 27 62-01. Husqvarna 346 XP/353, 510 27 63-01.

31


Siimapäät, siimat ja terät

Oikean terän ja siimapään valinta parantaa tehokkuutta. Husqvarnan siimapäät ja ruohoterät on suunniteltu monenlaiseen siistimis- ja leikkuutyöhön. Erinomaisen muotoilun, laadukkaiden materiaalien ja työtä helpottavan tekniikan ansiosta ne tarjoavat maksimaalista toimivuutta, tehokkuutta ja turvallisuutta. Valikoimamme on täydentynyt uusin, erinomaisin tuottein.

Täysautomaattiset siimapäät, 25 – 55 cc.

Puoliautomaattiset siimapäät, 25 – 55 cc.

Manuaaliset siimapäät, 25 – 55 cc.

Pre-Cut-siimapäät F35 ja F55.

Siimapäissä on täysautomaattinen siimansyöttö. Laite syöttää automa­at­ tisesti lisää siimaa, kun se on liian lyhyttä tehokkaaseen leikkaamiseen. Siiman pituus on itsesäätyvä.

Tap’n go -siimansyöttötoiminnolla varustetut siimapäät syöttävät lisää siimaa automaattisesti, kun siimapäätä napautetaan maata vasten. X-versiot ovat erityisen pitkäikäisiä kuulalaake­ roidun Tap’n go -painikkeen ansiosta. T35 Universal -mallissa on samat ominaisuudet kuin vakiomallissa T35, mutta sen mukana toimitetaan sovite­ pakkaus, jonka avulla se voidaan asentaa useimpiin laitteisiin.

Käyttäjä syöttää lisää siimaa manua­ali­ sesti paina­malla siimansyöttöpainiketta ja vetämällä siimasta.

Helppokäyttöisissä siimapäissä siiman lataaminen on nopeaa ja yksinkertaista, ja huollon tarve on erittäin vähäinen. Siimaa syötetään siimapäätä avaamatta. Siimapäässä voidaan käyttää kaikkia Husqvarna-valikoiman siimoja. Yleis­ käyttöön soveltuva Pre-Cut-siimapää sopii useimpiin muihin markkinoilla oleviin malleihin, ja sitä voidaan käyttää monenlaisen kasvuston leik­ kaamiseen.

SIIMAPÄÄ

Uutuus !

TUOTENUMERO TÄYSAUTOMAATTISET SIIMAPÄÄT

SIIMAN HALKAISIJA (MM)

Trimmy Superauto II Trimmy Auto 55

2,4 2,7 – 3,3

531 00 60-93 531 00 92-26

PUOLIAUTOMAATTISET SIIMAPÄÄT

Alloy-siimapää.

Tri-Cut-siimapää.

Vankka ja luotettava siimapää, johon siiman lataaminen käy nopeasti ja helposti. Siimapäässä voidaan käyttää kaikkia Husqvarna-valikoiman siimoja. Siiman lukitseminen on kätevää, ja siimapää vaatii erittäin vähän huoltoa. Matala leikkuukorkeus varmistaa siistin lopputuloksen.

Tri-Cut-siimapäässä on siiman sijaan muoviterät. Se sopii käytettäväksi rehevässä ruohikossa ja kivisessä maastossa. Hyvin näkyvät ja helposti vaihdettavat muoviterät säästävät puita ja pensaita.

T25 C T25 3/8" T25 M10 T35 M10 T35 M12 T35 X M10 T35 X M12 T45 X M12 T55 X M12

531 00 92-61 531 00 92-78 531 00 92-79 531 00 92-25 531 00 92-69 544 90 90-01 544 90 90-02 531 00 92-62 544 90 91-01

2,0 – 2,4 2,0 – 2,4 2,0 – 2,4 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,7 – 3,3 3,0 – 4,0

531 00 92-24 531 00 92-68 502 26 08-15

2,4 – 2,7 2,4 – 2,7 2,0 – 3,3

504 04 48-01 504 04 49-01 575 98 98-01

2,0 – 3,5 2,0 – 3,5 2,0 – 3,3

525 46 07-01 525 46 08-01

– –

MANUAALISET SIIMAPÄÄT

S35 M10 S35 M12 Trimmy SII PRE-CUT-SIIMAPÄÄT

F35 F55 Alloy TRI-CUT-SIIMAPÄÄT

Tri-Cut M10 Tri-Cut M12

Raivausterät. Scarlett 200 / 22T, 225 / 24T Suunniteltu

Vesakkoterät.

Ruohoterät.

255 / 3T, 275 / 4T, 300 / 3T, 350 / 3T, 230 / 2T Sopii rehevään, karkeaan

225 / 8T, 225 / 4T, 200 / 4T Sopii

ruohikkoon, ei kuiten­­kaan puuvar­tiseen kasvustoon. Saatavana 3- tai 4-hampaisena.

32

rehevään, karkeaan ruohikkoon, ei kuitenkaan puuvartiseen kasvustoon. Ruoho jää terän päälle ja sen voi siirtää siisteihin luokoihin. Saatavana 4- ja 8-hampaisena.

läheisessä yhteistyössä ammatikseen raivaustyötä tekevien kanssa. Tehokkaasti tärinävaimennetun Scarlett-terän leikkuukapasiteetti on maksimaalinen. Saatavana 22- ja 24-hampaisena. Maxi 200 / 22T, 200 / 26T, 225 / 22T Saatavana

22- ja 26-hampaisena.


Siimapäät, siimat ja terät

Helppokäyttöiset siimat. Kaikki työt eivät ole samanlaisia, ja sen vuoksi Husqvarna tarjoaa moniin erilaisiin tarpeisiin suunniteltuja erikokoisia, -pituisia ja -muotoisia siimoja. Erikoisvalmistustekniikalla ja eri materiaaleja yhdistämällä on voitu valmistaa entistä kestävämpiä takertumattomia siimoja, jotka ovat patentoidun Whisper-muotoilun ansiosta myös hiljaisempia.

TUOTTEEN NIMI

KUVAUS

MITAT, Ø MM

“X” Force

• Luja pinta ja uusi kopolymeerikoostumus parantavat leikkuutulosta • Kaksikerroksinen siima on erittäin pitkäikäinen ja kestää hyvin kulutusta • Pintakäsittely minimoi siiman hitsautumisen • Ei takerru helposti • Sopii kaikkiin Husqvarnan siimapäihin

2,0

2,4

2,7

3,0

3,3 Whisper X

Whisper

• Kaksikerroksinen siima on erittäin pitkäikäinen • Patentoitu Whisper-muotoilu – Melutaso 50 % (7– 8 dBA) alhaisempi verrattuna pyöreisiin siimoihin • Pintakäsittely minimoi siiman hitsautumisen • Ei takerru helposti • Sopii kaikkiin Husqvarnan siimapäihin

• Patentoitu Whisper-muotoilu – Melutaso 50 % (7– 8 dBA) alhaisempi verrattuna pyöreisiin siimoihin • Pintakäsittely minimoi siiman hitsautumisen • Värikoodit oikean vahvuuden valintaan • Sopii kaikkiin Husqvarnan siimapäihin

2,4 2,7 3,0 3,3

575 57 20-01

58 / 190 donitsi

575 57 20-02

130 / 425 rulla

575 57 20-03

15 / 50 donitsi

574 88 29-01

50 / 164 donitsi

574 88 29-02

90 / 300 donitsi

574 88 29-03

240 / 800 rulla

574 88 29-04

12 / 40 donitsi

574 88 29-05

43 / 141 donitsi

574 88 29-06

70 / 233 donitsi

574 88 29-07

240 / 800 rulla

574 88 29-08

10 / 33 donitsi

574 88 29-09

32 / 105 donitsi

574 88 29-10

56 / 186 donitsi

574 88 29-11

240 / 800 rulla

574 88 29-12

75 / 250 donitsi

574 88 29-13

240 / 800 donitsi

574 88 29-14

90 / 300 donitsi

544 96 52-07

240 / 800 rulla

544 96 52-08

70 / 233 donitsi

544 96 52-01

240 / 800 rulla

544 96 52-04

56 / 186 donitsi

544 96 52-02

240 / 800 rulla

544 96 52-05

75 / 250 rulla

544 96 52-03 544 96 52-06 531 00 92-10

2,0

15 / 50 donitsi

531 00 92-11

130 / 425 donitsi

531 00 92-30

15 / 50 donitsi

531 00 92-12

90 /300 donitsi

531 00 92-31

240 /800 rulla

531 00 60-86

12 / 40 donitsi

531 00 92-13

70 / 233 donitsi

531 00 92-32

240 / 800 rulla

531 00 75-65

10 / 33 donitsi

531 00 92-14

56 / 186 donitsi

531 00 92-33

2,4

240 / 800 rulla

531 00 60-88

1,5

15 / 50 donitsi

531 00 92-15

2,0

15 / 50 donitsi

531 00 92-16

130 /425 donitsi

531 00 92-35

15 / 50 donitsi

531 00 92-17

90 / 300 donitsi

531 00 92-36

240 / 800 rulla

531 00 60-52

12 / 40 donitsi

531 00 92-18

70 / 233 donitsi

531 00 92-37

240 / 800 rulla

531 00 75-68

10 / 33 donitsi

531 00 92-19

56 / 186 donitsi

531 00 92-38

240 / 800 rulla

531 00 60-54

3,3

75 / 250 rulla

531 00 92-39

3,5

25 kpl valmiiksi leikattuna

504 04 50-01

205 kpl valmiiksi leikattuna

504 04 51-01

2,7

3,0

• Valmiiksi leikattu optimaalinen siima siimapäihin F 35 ja F 55

15 / 50 donitsi

15 / 50 donitsi

2,4

F Line

TUOTENUMERO

1,5

3,0

• Laadukas siima tavalliselle nurmikolle • Värikoodit oikean vahvuuden valintaan • Sopii kaikkiin Husqvarnan siimapäihin

PITUUS, M/JALKAA

240 / 800 rulla

2,7

Pyöreä vakiosiima

VÄRIKOODI

33


Terävarustusopas

MALLI

RUOHO

122C 128C 128L 323L / 327LS / 224L / 326LS 324LDX / 327LDX 122LD 128LDX 535LS 128RJ 233RJ / 327RJX 535RJ 128R 323R / 323RII / 324RX / 233R 327RX / 327RDX / 133R / 226R 535RX / 535RXT / 336FR 235R / 135R 345FR / 545RX / 545RXT 555RXT 343F / 545FX / 545FXT 555FX / 555FXT 555FRM 143R / 153R 143RII / 241R S. Am / 236R 243RJ / 253RJ / 253RB / 243R / 253R

TRIMMERISUOJAT

34

RAIVAUSTERÄSUOJAT

SARJAT

YHDISTELMÄSUOJAT

TAIMISUOJAT

TERÄSUOJAT

TUKIKUPIT


Terävarustusopas

KARKEA RUOHO

LISÄLAITTEET

PENSAAT JA PUUT

TERÄVARUSTUS

35


Jatkuvan tuotekehitystyön tuloksena Husqvarnan öljyt takaavat parhaan suorituskyvyn.

Monikäyttöisessä kombikannussa on kätevä kuljettaa polttoainetta ja öljyä.

Polttoaineet ja öljyt. Suorituskykyä parantavat Husqvarnan polttoaineet ja öljyt on suunniteltu vaativia töitä ja erityisesti Husqvarna-koneita varten.

36

Kannut. Vuosia kestänyt yhteistyö metsäalan ammatti­ laisten kanssa on auttanut meitä kehittämään valikoiman kannuja ja varusteita, jotka toimi­ vat käyttäjien odotusten ja toiveiden mukaan.

Varustevyö. Husqvarnan varustevyössä työkalut pysyvät käden ulottuvilla. Kaksi koteloa, takakappale, nostokoukku, pinotavarasakset ja mitta.


nerokkaita ratkaisuja

Metsurin työkaluvyö tehostaa työtä, sillä tarvittavat työkalut ovat aina käden ulottuvilla.

Koukut, sakset, liinat ja kiilat on suunniteltu tehostamaan työntekoa.

Käsityökalut. Tarjoamme laajan valikoiman kestäviä, luotettavia ja työtä helpottavia metsä- ja puutarhatyövälineitä ja varusteita, kuten kirveitä, sahoja, nostokoukkuja ja kaatorautoja. Ne ovat odotusten mukaisesti laatutuotteita.

Husqvarnan varusteet ja tarvikkeet. Husqvarnan tavaramerkki edustaa korkealuok­ kaisia työkaluja ja tuotteita. Kaikki Husqvar­ nan tuotteet testataan perusteellisesti, ja ne val­ mistetaan erityisesti käyttötarkoitustaan varten.

Turvallisuus metsässä. Pienkoneiden käyttö vaatii aktiivista turvalli­ suusajattelua. Silti on hyvä varautua odotta­ mattomia tilanteita varten. Ensiaputarvikkeet ovat yhtä tärkeitä kuin terävä teräketju, joten varmista, että mukanasi on aina ensiapupakkaus.

www.husqvarna.fi  37


öljyt ja voiteluaineet

Husqvarnan laadukkailla öljyillä erinomaisiin tuloksiin. Voit aina luottaa siihen, että Husqvarnan tarjoamat öljyt sopivat työolosuhteisiin ja että ne on optimoitu Husqvarnan moottoreita varten. Husqvarna käyttää synteettisten ja pitkälle jalostettujen mineraaliöljyjen sekoitusta, joka yhdessä parhaiden lisäaineiden kanssa voitelee, suojaa ja pitää moottorin puhtaana.

Husqvarna-kaksitahtiöljy, XP. XP 2-tahtiöljy on kehitetty vaativaan ammattikäyt­ töön suuria kuormituksia ja käyntinopeuksia varten. Soveltuu erinomaisesti kaikkiin Husqvarnan tuot­ teisiin ja erityisesti moottoreihin, joiden sylinteritila­ vuus on yli 55 cm³. Öljyn voiteluominaisuudet ovat erittäin hyvät suurelle kuormitukselle altistuvissa osissa, esimerkkinä kiertokangen laakeri. Suuret vastakkain toimivat massat (mäntä ja kampiakseli) yhdessä suurten käyntinopeuksien ja kuormitusten kanssa vaativat öljyltä erityisiä voiteluominaisuuksia. XP-öljy pitää moottorin puhtaampana ja karstoittaa vähemmän mäntää ja kampikammiota muihin öljyihin verrattuna.   Husqvarna Low Smoke -öljy. Husqvarna Low Smoke -öljyn koostumus suojaa tehokkaasti kiinnileikkautumiselta, joka voi aiheu­ tua esimerkiksi männän karstoittumisesta. XP-öljyn tavoin se on synteettisten ja mineraaliöljyjen sekoi­ tus. Öljyn lisäaineet ovat markkinoiden parhaimpia. Päästöt ovat hyvin pienet, mikä on erityisen tärkeää tiheään asutuilla alueilla. Low smoke -öljy sopii parhaiten moottoreille, joiden sylinteritilavuus on enintään 55 cc.

38

Husqvarna-kaksitahtiöljy, HP. Husqvarna HP -öljy on kehitetty toimimaan hyvin myös heikompilaatuisen bensiinin kanssa. Öljyn komponentit ja erikoislisäaine on valittu huolella pitämään moottori puhtaampana ja ehkäisemään männän / sylinteriseinämien ja kampikammion karstoittumista sekä pakokaasujen muodostumista. Moottoriöljyjen vertailu. Husqvarna-moottorisahoille tehdyt testit osoittavat eron vertailukohteena olevan öljyn ja Husqvarnakaksitahtiöljyn välillä. Sylinterin ja männän testi teh­ tiin samoissa olosuhteissa, mutta eri moottoriöljyllä. Sylinterejä käytettiin samassa moottorilohkossa. Testi tehtiin Husqvarna 346XP -moottorisahalla erittäin suurella kuormituksella erityisen laboratoriomenetel­ män mukaan. Husqvarna-öljyjen todettiin suojaavan paremmin öljyn vähäisyydestä ja männän karstoittu­ misesta johtuvilta kiinnileikkautumisilta.

Husqvarnan öljyjen on testeillä todistettu karstoittavan vähemmän mäntää. Vauriot korkeissa lämpötiloissa vähenevät.

Tavalliset kaksitahtiöljyt karstoittavat mäntää aiheuttaen vaurioita korkeissa lämpötiloissa.


öljyt ja voiteluaineet

Husqvarna-kaksitahtiöljy, XP. Suositellaan suuritehoisille moottori- ja raivaussahoille. Täyttää JASO FB / ISO EGB:n ja Rotax 253:n moottorikelkkatestin mukaiset vaatimukset. 0,1 litraa, 544 45 01-01. 1 litra, 544 45 01-02. 4 litraa, 544 45 01-04. 10 litraa, 544 45 01-03. 208 litraa, 531 00 92-67.

Husqvarna-kaksitahtiöljy, LS. Täyttää JASO FD/ISO EGD:n ja Rotax 253:n moottorikelkkatestin mukaiset vaatimukset. 0,1 litraa, 544 45 02-01. 1 litra, 544 45 02-02. 4 litraa, 544 45 02-03. 10 litraa, 544 45 02-04. 208 litraa, 531 00 50-76.

Husqvarna-kaksitahtiöljy, HP. Täyttää JASO FB/ISO EGB:n ja Rotax 253:n moottorikelkkatestin mukaiset vaatimukset. 1 litra, 544 01 58-08.

Uutuus !

Moottoriöljy, WP 4T 10W/40. Laadukas moottoriöljy kaikkiin nelitahtisiin puutarhakoneisiin. Tehokkaasti voiteleva ja riittoisa öljy helpottaa käynnistystä kylmällä säällä. Öljy ehkäisee moottorin karstoittumista ja likaantumista, ja pidentää siten moottorin käyttöikää. Täyttää standardien API SL (CF) ja ACEA A3 (B3) mukaiset vaatimukset. 0,08 litraa, 531 00 92-71. 1,4 litraa, 531 00 92-85.

Moottoriöljy, SAE 10W/50. Täyssynteettinen moottoriöljy on kehitetty erityisesti Husqvarnan AWD-koneiden voimansiirtojärjestelmiä varten. Öljy kestää erittäin hyvin lämpöä, ja toimii erinomaisesti myös kylmissä olosuhteissa. Täyttää API SM, ACEA A3/B4, API GL-1&4 -standardien mukaiset vaatimukset. 4 litraa, 576 61 96-01.

Husqvarna-teräketjuöljy, Vegoil. Kasvipohjainen, huolella testattu tehokkaasti voiteleva teräketjuöljy. Biologisesti hajoava öljy ei kuormita ympäristöä juuri lainkaan. Kulutus on noin 40 % pienempi kuin tavallista öljyä käytettäessä. Helposti juoksevaa myös kovalla pakkasella, sietää vettä. Pestään pois tavallisella pesuaineella. 1 litra, 544 04 51-01. 5 litraa, 531 00 75-78. 20 litraa, 531 00 75-77. 200 litraa, 531 00 75-79. 1000 litraa, 531 00 80-42.

Moottoriöljy, WP 4T SAE 30. Korkealuokkainen öljy nelitahtisiin ruohon­ leikkureihin. Suojaa moottoria tehokkaasti. Hyväksyntä API SG:n mukaan. 0,6 litraa, 544 04 18-01. 1,4 litraa, 544 04 18-02.   Ilmansuodatinöljy. Biologisesti hajoava. Kerää ja sitoo hiukkaset tehokkaasti suodattimeen, jolloin moottori pysyy puhtaampana ja kuluu vähemmän. Voidaan pestä pois saippualla ja vedellä. 1 litra, 531 00 92-48.

Kulmavaihderasva. Monenlaisiin voitelu- ja rasvaustarpeisiin. 225 g, 502 51 27-01. BIO-kulmavaihderasva. Raivureiden kulmavaihteiden voiteluun. Testattu kulmavaihderasva voitelee hyvin ja parantaa tehok­ kuutta. Biologisesti hajoava. 100 g, 503 97 64-01.

39


Käyttäjäystävälliset polttoainekannut

Husqvarnan ergonomisesti muotoillut kannut helpottavat työskentelyä. Vuosia kestänyt yhteistyömme metsäalan ammattilaisten kanssa on auttanut meitä kehittämään valikoiman polttoainekannuja ja varusteita, jotka toimivat käyttäjien odotusten ja toiveiden mukaisesti. Kätevät ja vankat kannut on hyväksytty UN-suositusten mukaan.

Kombikannu. Husqvarnan kehittämään kombi­ kannuun mahtuu 6 litraa bensiiniä ja 2,5 litraa teräketjuöljyä. Bensiinikannussa on käytännöllinen ylitäyt­ tösuoja. Kun säiliö on täynnä, kanisterin nokassa oleva venttiili sulkeutuu automaattisesti, ja kannua voi kuljettaa ilman polttoaineen läikkymistä. Bensiinikannu voidaan erottaa öljykannusta, ja sen voi ostaa myös erikseen. Kannujen välissä on tilaa viiloille ja muille työkaluille. Hyväksytty UN-suositusten mukaan. 505 69 80-00

Etiketeissä olevat selkeät ohjeet opastavat kannujen käytössä.

Kun säiliö on täynnä, kanisterin nokassa oleva venttiili sulkeutuu automaattisesti, ja kannun voi nostaa polttoaineen läikkymättä.

Bensiinikannu 6 litraa, oranssi. Kätevällä ylitäyttösuojalla varustettu kannu. Kun säiliö on täynnä, kannun nokassa oleva venttiili sulkeutuu automaattisesti, ja kannun voi nostaa polttoaineen läikkymättä. Hyväksytty UN-suositusten mukaan. 505 69 80-01

40

Bensiinikannu 6 litraa, vihreä. Vihreä bensiinikannu on suunniteltu erityisesti ruohonleikkureihin ja katalysaattoriautoihin. Hyväksytty UN-suositusten mukaan. 505 69 80-40. Polttoainenokka vihreään bensiinikannuun, 505 69 80-41.

Kannujen välissä olevassa tilassa voi säilyttää viiloja ja muita työkaluja.

VARAOSAT KANNUIHIN

TUOTENUMERO

Pakkaus sisältää polttoainekannun kahvan, bensiininokan, öljynokan, korkin, öljykannun ja sovituskappaleen Polttoainenokka Husqvarnan bensiinikannuun Öljynokka Husqvarnan öljy- ja kombikannuun Polttoainenokan sovitin kiinnittämiseen 5 litran kertakäyttökannuun Öljypuolen pidin 5 litran bensiinikannuun Teränpidike 3 –  4 raivurinterän kiinnittämiseen Teränkiinnitysavain Öljykannu 2,5 l ilman kaatonokkaa

505 69 80-60 505 69 80-02 505 69 80-03 505 69 80-19 505 69 80-50 505 69 80-23 505 69 80-24 505 69 80-09


METSÄTYÖVARUSTEET JA -TARVIKKEET

Husqvarnan työkaluvalikoima auttaa sinua tekemään työsi hyvin. Käytämme paljon resursseja ulkokäyttöön tarkoitettujen pienkoneidemme suunnitteluun ja kehittämiseen. Mutta emme silti ole unohtaneet pienempiä työkaluja. Jokainen tuotevalikoimamme työkalu on suunniteltu huolella, jotta tuotteidemme käyttäjät pystyisivät tekemään työnsä mahdollisimman hyvin. Tarjoamme laajan valikoiman kestäviä, luotettavia ja työtä helpottavia työkaluja ja tarvikkeita, kuten kirveitä, sahoja, nostokoukkuja ja kaatorautoja.

A. Metsurin työkaluvyö. Työkaluvyö sisältää kaksi koteloa, nostokoukun, nostosakset, takakappaleen ja 15 metrin mitan. Erikoisleveä vyö tukee hyvin selkää ja pitää selän lihakset lämpiminä. 505 69 90-15

A

B. Pinotavarasakset/tukkisakset. Uuden saksimallin koukussa on entistä terävämmät hiotut reunat. Karkaistusta erikoisteräksestä valmistettujen vankkojen saksien pinnoite ehkäisee tehokkaasti ruostumista. Ergonomisesta kahvasta saa hyvän otteen. Aukeamisleveys 20 cm (574 38 75-01) ja 30 cm (574 38 76-01). C. Nostokoukku. Laajemmaksi avautuva koukku tarttuu hyvin nostettavaan kohteeseen. Uudistetusta kahvasta saa entistä paremman ja mukavamman otteen. Karka­istusta erikoisteräksestä valmistetun vankan koukun pinnoite ehkäisee tehokkaasti ruostumista. Mitta-asteikko latvan läpimitan mittaamiseen. 574 38 74-01

Uutuus!

D. Metsurinmitta. Helppokäyttöinen, kevyt mitta tukkien ja runkojen mittaamiseen. Säädetään ilman työkaluja. Nauhassa merkinnät molemmin puolin. Vankka alumiinikotelo. 20 m, 505 69 73-20. 15 m, 505 69 73-15. 15 m (sis. saksikoukun), 505 69 73-16 (sis. laukaisukoukun). Kotelo, 505 69 75-00.

Uutuus!

D

B C

E. Kääntökoukullinen kaatorauta. Täystaottu kaatorauta, jossa on muovikahva, tartuntaolake ja kääntökoukku, 505 69 43-01. Kääntökoukku, 505 69 43-02. F. Pitkä kaatorauta. Uusi muotoilu ja entistä paremmat ominaisuudet. Taotut pohjaosat parantavat työvälineen lujuutta, ja terän hampaat tarjoavat pitävän otteen. Pitkävartista ja vahvaa työkalua voi käyttää molemmin käsin, ja uloke estää jalkaa luistamasta. Varustettu koukulla puiden ja tukkien kääntämiseen. Pituus 130 cm, 574 38 72-01. Kääntökoukku, 574 38 73-01.

Uutuus! E

G. Polkukaatorauta ”Viktor” Teleskooppivartinen polkukaatorauta, jota voi kantaa vyökotelossa, 504 98 16-92. Kotelo, 505 69 32-92.

F

Uutuus!

H. Yhdistelmäkaatorauta. Uuden muotoilun ja parempien materiaaliominaisuuksien ansiosta työkalu on entistä kestävämpi ja vankempi. Kahvasta saa erinomaisen otteen, ja hampaat tarttuvat hyvin puuhun. 47 cm, 574 38 71-01.

G

H

I. Vyö. PVC, 505 69 00-00. Nahka, 505 69 00-01. J. Kiristystalja. 8 m, 5 000 kg. 505 69 80-33. K. Kiristystalja. 5 m, 500 kg. 505 69 80-34. L. Konkeloliina. Kiinni juuttuneiden puiden alasottoon/kääntämiseen ja kanisterin kantohihnaksi. 505 69 80-20

I

J

K

L

41


METSÄTYÖVARUSTEET JA -TARVIKKEET

A. Raivauskirves. Hikkorivarsi ja terä karkaistua terästä, 505 21 71-01. Varavarsi, 505 69 45-27. B. Kuorimarauta. Pituus 115 cm, terän leveys 12 cm, 575 57 23-01. C. Vesuri. Terä karkaistua erikoisterästä ja varsi hikkoripuuta. Mukana muovinen teränsuojus. Käytetään vesakon raivaukseen ja puiden oksimiseen. Kokonaispituus 60 cm (varsi 31 cm), 575 57 22-01.

Uutuus!

A

B

C

D. Mittasakset. Sylinteritilavuustaulukko, senttimetrijako kahdella sivulla. 36 cm 505 69 47-30, 46 cm 505 69 47-46. Kotelo, 505 69 32-04. E. Kaatokiilat. Iskunkestävää polyamidia. 14 cm, 505 69 47-02, 20 cm, 505 69 47-03, 25 cm, 505 69 47-04.

Uutuus!

D

E

F. Kaatokiilat, magnesiumia. Valmistettu magnesiumista, 12 cm, 505 69 47-00. G. Kaatokiilat, alumiinia. Helpottaa puun kaatamista haluttuun suuntaan. 500 g/22 cm, 576 92 99-01, 800 g/26 cm, 576 92 99-02. H. Halkaisukiila. Taivutettu kiila tukkien halkaisemiseen. Käytetään lekan tai nuijakirveen kanssa. 577 25 92-01 I. Merkkausnauha. 100 % viskoosia, hajoaa luonnossa. Kaksi mallia. Kaksivärinen: leveys 25 mm ja pituus n. 70 m. Yksivärinen: leveys 20 mm, pituus n. 75 m. Oranssi 574 28 77-00, punainen 574 28 77-01, sininen 574 28 77-02, keltainen 574 28 77-03, valkoinen 574 28 77-04, pun. /valk. 574 28 77-05, oranssi /kelt. 574 28 77-06, sin. /valk. 574 28 77-07.

F I

G

Uutuus!

Uutuus!

J H

J. Merkkausväri, aerosoli. Spraypullo, n. 400 ml. Oranssi 505 69 84-00, punainen 505 69 84-01, sininen 505 69 84-02, keltainen 505 69 84-03, valkoinen 505 69 84-04, fluoresoiva oranssi 505 69 84-10.

L

K. Merkkausväri, muovikanisteri. Muovikanisteri, 5 litraa. Oranssi 505 69 85-80, punainen 505 69 85-81, sininen 505 69 85-82, fluoresoiva oranssi 505 69 85-90.

K

L. Liidut. Liitu 11 mm, 12 kpl, 505 69 46-02. Liidunpidin 505 69 46-00. Sisäholkki 505 69 46-01. M. Ensiapupakkaus. Sisältö: ensiapuside, 9 erikokoista laastaria, 2 haavapyyhettä, 1 peili, 1 vanupuikko, 504 09 53-01. M

N. Kokoontaittuva oksasaha 180/220. Ergonomisella kahvalla varustettu kevyt oksasaha. Lukkiutuva taittuva terä. Saatavana kaksi kokoa: 18 cm (510 19 21-01) ja 22 cm (510 19 21-04). O. Oksasaha. Kaareva terä, jonka kärjessä on koukku. Sahan kaarnaterä leikkaa kaarnan halkaisematta sitä. Sopii myös kasvien juurien leikkaamiseen. 33,3 cm. Saatavana kaarnaterällä varustettuna (505 69 45-66) tai ilman kaarnaterää (505 69 45-76). P. Kotelollinen suora oksasaha 240/300. Mukana käytännöllinen kotelo, jonka voi kiinnittää vyöhön. Saatavana kaksi kokoa: 24 cm (510 19 21-03) ja 30 cm (510 19 21-04). Q. Oksasahan teleskooppivarsi. 2,5 – 5 metriä. Pituutta on helppo säätää. 502 42 73-01 42

N

O

P Q


METSÄTYÖVARUSTEET JA -TARVIKKEET

A

Teroittaminen.

Uutuus!

Kupera terä oksien karsintaan, kaatoon ja halkaisuun.

B

Suora terä koloamiseen.

Kulmikkaaksi teroitettuna kirves voi olla vaarallinen käytössä, koska se voi helposti luiskahtaa.

Kovera muoto saattaa aiheuttaa terän rikkoutumisen.

C

Husqvarna-kirveet – aitoa käsityötä. Husqvarnalla on laaja valikoima erilaisiin tarkoituksiin sopivia kirveitä. Ruotsissa taotut, ruotsalaisesta kirvesteräksestä valmistetut kirveet ovat äärimmäisen laadukkaita. Hyvin hoidettuna kirves on todella pitkäikäinen. Älä säilytä kirvestä liian lämpimässä, koska kahva voi kutistua. Pyyhi kirves aina puhtaaksi ja kuivaksi ennen kuin asetat sen takaisin suojukseensa. Jos kirvestä säilytetään käyttämättömänä pitkän aikaa, se on syytä rasvata ruostumisen estämiseksi. A. Kenttäkirves. Pieni kirves vaellusretkille ja leirintään. 37,5 cm, 576 92 63-01. Varavarsi, 576 92 63-02. B. Nuijakirves. Tukkien ja suurten halkojen lohkomiseen sekä käytettäväksi lekana. 80 cm, 576 92 66 01. Varavarsi, 576 92 66-02. C. Halkaisukirves. Kovan puun halkaisuun ja polttopuiden pilkkomiseen. 75 cm, 576 92 67-01. Varavarsi, 576 92 67-02. D. Pieni halkaisukirves. Polttopuiden tekoon. 50 cm, 576 92 68-01. Varavarsi, 576 92 68-02. E. Metsäkirves. Pienten puiden kaatoon ja tukkien karsintaan. 65 cm, 576 92 62-01. Varavarsi, 576 92 62-02. F. Veistokirves. Puutöihin sopivan kirveen terässä on syvennys varren lähellä. 50 cm, 576 92 65-01. Varavarsi, 576 92 68-02. G. Vapaa-ajan kirves. Polttopuiden pilkkomiseen ja puutarhatöihin. 37,5 cm 576 92 64-01.

Uutuus!

Uutuus!

D

Uutuus! E

Uutuus!

F

Uutuus!

G

Uutuus!

Uutuus!

Varustelaukku. Tilava varustelaukku mm. turvavarusteiden kuljettamiseen. Tukeva pohja, sivuissa kantokahvat, sivutaskut ja kantohihnat. 105 litraa. 576 85 95-01.

Uutuus!

Moottorisahalaukku. Erilliset taskut moottorisahan viiloja varten. Ulkopuolella tarrakiinnityksellä varustettu tasku. Sopii kaikille Husqvarnan moottorisahoille. 48 litraa. 576 85 91-01.

Uutuus!

Uutuus!

Vedettävä laukku. Varustettu vetokahvalla. Kova ja tukeva pohja, jossa pyörät. Sivutaskut. Sivuissa kantokahvat ja -hihnat. 105 litraa. 576 85 90-01.

Reppu. Kova ja tukeva pohja, sisäpuolella taskuja. Läpivienti kuulokkeille ja MP3-soittimelle. Sadesuojus. Mukavat olkahihnat. 29 litraa. 576 85 92-01.

43


Copyright © 2010 Husqvarna AB (publ). Kaikki oikeudet pidätetään. Husqvarna ja muut tuote- ja ominaisuusmerkinnät ovat Husqvarna Groupin tuotemerkkejä sellaisina kuin ne ovat osoitteessa www.international.husqvarna.com

Stendahls. XXX XX XX-XX FI.

www.husqvarna.fi

Husqvarna Accessory 2011 Finland  

Husqvarna Accessory 2011 Finland

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you