Page 1

www.wibeladders.fi


Kuinka ylös yrität? Meiltä saat ratkaisut kaikkiin korkeuksiin!


”Turvallisuus ja laatu koske­vat kaikkea, mitä teemme.” Kun valitset Wibe Ladders tikkaat, voit olla varma siitä, että kaikki yksityiskohdat, materiaalit ja r­ atkaisut on mietitty tarkasti, jotta sinun turvallisuutesi ­voidaan taata. Tämä ajattelutapa koskee koko valikoimaamme – tukevista rakennuspukeista ja ammattilaistikkaista ­telineisiin ja ­pelastautumistikkaisiin. Turvallinen työskentely on sitä, että työtehtäviin valitaan oikeat välineet. ­Teetkö työtä vähän maanpinnan yläpuolella vai hiukan korkeammalla? Kuljetko jatkuvasti korkeuksiin ja sieltä alas ja haluat tehdä sen mahdollisimman ­turvallisesti? Olivatpa tarpeesi mitkä ­tahansa, löydät Wibe ­Laddersilta luotettavan ja toimivan ratkaisun, joka auttaa sinua työskentelemään aiempaa turvallis­emmin ja tehokkaammin. Ruotsin tekninen tutkimuslaitos SP testaa säännöllisesti kaikki tuotteemme, jotta ne saavat voimassa olevien standardien mukaisen tyyppihyväksynnän. Lisäksi testaamme SP:n valvonnassa ­tuotteitamme jatkuvasti itse varmistuaksemme siitä, että ne todella pitävät sen minkä lupaamme. Meille on näet tärkeintä se, että sinä tiedät meidän ajatelleen ­turvallisuuttasi joka askeleella.

Robert Agerskog Tuotepäällikkö Wibe Ladders
pukit ja jakkarat sivu 10

Työpukit / Jakkarat / Lisävarusteet

isält

 vapaasti seisovat tikkaatsivu 16

Taso-/ ja askelmatikkaat Puutikkaat / Lasikuitutikkaat / Lisävarusteet

tikkaat

sivu 22

Yksiosaiset tikkaat / Jatkotikkaat / Säädettävät tikkaat / Lasikuitutikkaat

monitoimitikkaat sivu 27

Moduulitikkaat / Yhdistelmätikkaat / Nivelletyt yhdistelmätikkaatTarvikkeet ja varaosat sivu 32

tasot

sivu 38

Työtasot/Työskentelytasot

telineet

sivu 42

Porrastelineet / Rakennustelineet / Asennustelineet / Lisävarusteet

seinä- ja kattotuotteet

sivu 54

Kattotikkaat / Lisävarusteet/ Seinätikkaat / Pelastautumistikkaat

muut

sivu 66

Laituritikkaat / Säilytys / Linjarit / Palo- ja pelastustikkaat


Luotettavaa turvallisuutta. Ruotsin tekninen tutkimuslaitos SP testaa säännöllisesti kaikki tuotteemme voimassa olevien standardien mukaista tyyppihyväksyntää varten. Lisäksi testaamme ulkopuolisessa valvonnassa tuotteitamme jatkuvasti itse varmistuaksemme siitä, että ne pitävät kaiken sen minkä lupaamme. Meille on tärkeintä se, että sinä tiedät meidän ajatelleen turvallisuuttasi joka askeleella. Ruotsin työympäristöä koskevassa lainsäädännössä on määritelty työnantajan ja muiden työsuojelusta vastaavien tahojen velvollisuudet ehkäistä työperäisiä terveyshaittoja ja tapaturmia. Ruotsin työturvallisuuslaitoksen määräyksessä AFS 2004:3 on yksityiskohtaiset vaatimukset ja velvollisuudet, joita sovelletaan työympäristöön tikkaiden ja rakennuspukkien osalta. Kaikki tuotteemme täyttävät nämä tiukat vaatimukset ja meillä on lupa merkitä ne tarralla, joka kertoo tikkaiden olevan hyväksyttyjä.

TYYPPITARKASTUS. Ruotsin tekninen tutkimuslaitos (SP) on organisaatio, jonka tehtävänä on tarkastaa, täyttävätkö tuotteet ja rakenteet niille asetetut turvallisuus- ja ympäristövaatimukset. Testeissä otetaan huomioon sekä ruotsalaiset että kansainväliset määräykset. Tikkaat tarkastetaan eurooppalaisen standardin EN 131 ja sitä vielä tiukemman ruotsalaisen standardin SS2091 perusteella. Siirrettävien tikkaidemme sertifikaattinumero on 102 102.

TYYPPITARKASTUS TIKKAAT, TYÖPUKIT JAJAKKARAT. Kun SP tarkastaa tikkaat se tapahtuu Eurooppalaisen standardin EN-131, sekä tiukemman Ruotsalaisen standardin SS2091, mukaan. Nämä vaatimukset asettaa Ruotsin työturvallisuuslaitos määräyksessään AFS 2004:3 turvallisuutesi takia. Kaikki tikkaamme, työpukkimme sekä jakkaramme täyttävät nämä tiukat vaatimukset ja saavat siten tarran joka kertoo että tikkaat on hyväksytty.

TYYPPITARKASTUS TELINEET. Kaikki telineemme ovat tyyppitarkastettu AFS 1990:12 mukaan ja hyväksytty Ruotsalaisen standardin SSHD1004, kuormaluokka 3, mukaan. Telineittemme sertifikaattinumerot ovat 249 401, 249 402, 249 403, 249 405, 102 104 ja 102 105.

TARKASTUS KATTOTUOTTEET. SP, Ruotsin tekninen tutkimuslaitos, testaa ja sertifioi kattosuojatuotteita. Vaatimukset ovat esitettyinä SP:n ”Sertifiointimääräykset kattotuotteille”. V ­ aatimukset täyttävät tuotteet saadaan merkitä P-merkillä. Sertifikaattinumeromme kattosuojatuotteille on 102 101.

P–TARKASTUS. P- merkki tarkoittaa että tuote täyttää ainakin laki- ja viranomaisvaatimukset, useimmiten myös korke­ampia vaatimuksia. P-merkki kertoo että tuote on tyyppitarkastettu, ja että SP valvoo valmistajan omaa tarkastusta. ­Kysele aina P-merkkiä kun haluat ostaa laatua. Siirrettävien tikkaiden P-merkkiä koskevat määräykset on määritelty sertifiointisäännössä SPCR 064. P-tarkastuk­ semme mukainen sertifikaatti­numero on 102 103.

6

KIIPE Ä TURVALLISESTI


MAAILMAN KOVIMMAT ­VAATIMUKSET EIVÄT RIITÄ. NIINPÄ TESTAAMME VIELÄ 99 999 KERTAA. Kuinka turvalliseksi voi tikas tulla? Emme näe siihen mitään rajoja. Emme tyydy vain täyttämään eurooppalaisten viranomaisten asettamia enimmäisvaatimuksia. Tai siihen, että Ruotsin tekninen tutkimuslaitos (SP, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) testaa säännöllisesti kaikki tuotteemme, jotta ne saavat voimassa olevien standardien mukaisen tyyppihyväksynnän. Tai siihen, että testaamme kuukausittain SP:n valvonnassa tuotteemme varmistuaksemme siitä, että ne pitävät sen, minkä lupaamme. Mielestämme sinun turvallisuutesi takia vaatimusten täytyy olla vieläkin korkeammalla. Tästä syystä teemme edellämainittujen lisäksi omia testejä, jotka ovat huomattavasti viranomaisvaatimuksia kovempia. Kun tikkailta vaadittava lujuus on kestää 300 kg:n kertakuorma, teemme tämän lisäksi vielä dynaamisia testejä tarkoitukseen erityisesti suunnitellulla laitteellamme. Prof+-valikoimamme pukit ja jakkarat joutuvat kestämään 300 kg:n kuorman 100 000 kertaa. Rikkoutumatta. Tätä kutsumme turvallisuudeksi joka askeleella.

LUOTETTAVA LIUKUESTE. Prof+-tuotteidemme liukuesteiden erityisen karkea rakenne lisää pitävyyttä ja vakautta.

Lisätietoja tikkaille tehtävistä testeistämme saa sähköpostiosoitteesta info@hultafors.se

Vahva rakenne. Prof+ -taso- ja askelmatikkaamme ­kestävät äärimmäisen hyvin kulutusta ja ovat pitkäikäisiä askelmien kaksinkertaisen kiinnityksen ansiosta.

Teemme kuukausittain omia SP:n kontrolloimia testejä, jotta voimme olla varmoja siitä, että tuotteemme varmasti kestävät sen mitä lupaamme.

MARKKINOIDEN PARAS LIUKASTUMISENESTO. Prof+-­ työpukissamme on suuri seisomataso, jossa on paremman turvallisuuden antava kaksisuuntainen suoja liukastumista vastaan.

KIIPE Ä TURVALLISESTI

7


Kolme vaihetta – turvall 1. Valitse oikea tuote

PROF+

Turvallisuus

ERITTÄIN RASKAS TYÖ

Turvallisen työn perusta on oikean tuotteen valinta oikeaan tehtävään. Ota huomioon, kuinka usein käytät tuotetta ja kuinka vaativissa töissä.

Tuotteet vaativaan käyttöön. Rihlatut pinnat, kestävät lukitukset ja reilut liukuesteet antavat näille tuotteille paremman vakavuuden ja liukastumisen eston. Tuotteet ylittävät voimassa olevat Eurooppalaiset standardit.

RASKAS TYÖ

prof Tuotteet jokapäiväiseen käyttöön. Vahva alumiiniprofiili, isot seisontatasot ja askelmat tekevät näistä tuotteista soveltuvat jokapäiväiseen käyttöön. Tuotteet täyttävät voimassa olevat Eurooppalaiset standardit.

KEVYT TYÖ

home Tuotteet kevyeen tilapäiskäyttöön. Tuotteet ovat helppokäyttöiset, kevyet käyttää ja kätevät säilyttää, ne soveltuvat kevyisiin töihin sisällä ja tilapäisiin ulkotöihin. Tuotteet täyttävät voimassa olevat ­Eurooppalaiset standardit. Käyttö HARVOIN

USEIN

ERITTÄIN USEIN

OIKEA TYÖSKENTELYKORKEUS – OIKEA ERGONOMIA. Työskentely matalalla. Pukit ja jakkarat töihin, joissa täytyy yltää hieman ylemmäksi, esimerkiksi sähköasennus- ja kotitöissä.

Työskentely keskikorkeudessa. Tikkaat ja työtasot noin kolmen metrin korkeudessa työskentelyyn.

Työskentely korkealla. Tikkaat esimerkiksi katolle kiipeämiseen ja telineet suurissa korkeuksissa työskentelyyn.

BRA ARBETSMILJÖVAL -merkintä Tämä on tulosta Wibe Laddersin Ruotsissa tekemästä yhteistyöstä RS-Gruppenin (NCC, Veidekke, Svevia, PEAB ja JM) kanssa. Yhteistyön tavoitteena on lisätä työpukkien, tikkaiden ja telineiden käyttäjien turvallisuutta. Pohjimmiltaan tämä tarkoittaa vaarallisten tuotteiden saamista pois työmailta. Wibe Ladders johtavana tikas- ja työpukkivalmistajana yhdessä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa loi kaikki vaatimukset täyttävän tuotevalikoiman. Kaikki tuotteet, joissa on ”Bra Arbetsmiljöval” -etiketti ylittävät Ruotsin lainsäädännön vaatimukset sekä EU:n ohjeistuksen. Jokaisen tuotteen takana on vuosien tieto, kokemus ja tuotekehitys, joka on johtanut korkeimpaan mahdolliseen laatuun ja turvallisuuteen, nykyajan vaatimusten mukaisesti.

8

REG. DESIGN

Tämä tuote on suojattu ­rekisteröidyllä ­yhteisömallilla (RCD) tai rekisteröidyllä ­kansallisella tuotemallilla.

PATENT INFO

Tämä tuote on patentoitu tai sille on haettu patentti valikoiduissa maissa sekä Euroopassa että koko maailmassa.

KIIPE Ä TURVALLISESTI

Patentti ja Rekisteröity Yhteisömalli (RCD) Innovaatio ja tuotekehitys ovat Wibe Ladders -brändin ydintä. Tämän i­ntensiivisen keskittymisen vuoksi monet edistykselliset tuotteemme tai ratkaisumme ovat virallisesti patentoituja. ­Useat tuotteemme on myös suojattu ­rekisteröidyllä yhteisömallilla (RCD). T­ uotteet, joissa on rekisteröity mallisuoja tai patentti / patenttihakemus toiminnallisuudelle, on merkitty tässä kuvastossa vieressä näkyvillä merkeillä, Lisätietoja löydät internetistä www.wibeladders.com


isuutta joka askelmalla. 2. Valitse tikkaat oikein Pidä huoli, että käytät tikkaita aina oikein. Nojauskulma, alusta ja ankkurointi ovat vain muutamia esimerkkejä tärkeistä muistettavista tekijöistä. Yksinkertaisilla apuvälineillä ja oikeilla varusteilla voit työskennellä turvallisesti ja välttää tapaturmat.

RISKEJÄ.

OIKEA KÄYTTÖTAPA.

Tukeminen ja lukitseminen. Wibe Ladders suosittee, että seuraavia tikastyyppeja saa kaytetään vain tuettuina ja lukittuina. Tarkista voimassaolevat säännökset. • yli 5 m pitkät nojatikkaat. • tasolla ja polvituella varustetut vapaasti seisovat tikkaat, joiden taso on yli 2 metrin korkeudessa. • muut yli 3 metrin korkuiset vapaasti seisovat tikkaat.

3. Tarkista tikkaat Ovatko käyttämäsi tikkaat, pukit ja telineet turvallisia? Tarkistamalla säännöllisesti tikkaat varmistat, että ne eivät ole vahingoittuneet käsittelyn tai säilytyksen aikana. Käyttäjän on myös tarkastettava tikkaat ­ennen käyttöä – kaikki turvallisemman työympäristön vuoksi.

KIIPE Ä TURVALLISESTI

9


TUKEVAT PUKIT JA VAKAAT JAKKARAT. BRA ARBETSMILJÖVAL. 2-askelmaiset työpukit: 5500+, 5600+ ja 3500 ovat “Bra Arbetsmiljöval” –hyväksyttyjä.

Hyvä sijoitus. Kaikissa malleissa on erityissuunniteltu alumiiniprofiili, joka tekee pukeista ja jakkaroista mahdollisimman kevyitä. Samalla ne ovat kuitenkin myös kestäviä ja pitkäi­käisiä – siis kaikin puolin hyvä sijoitus.

Pukki on erinomainen apuväline sekä ­työssä että kotona. Se sopii hyvin työskentelyyn matalissa korkeuksissa. Työpukki seisoo vakaasti ja sille kiipeäminen ja siltä laskeutuminen on helppoa. Se on nopea ja helppo avata ja taittaa kokoon ja siksi myös kätevä kuljettaa ja säilyttää. Työpukkimme on suunniteltu mahdollisimman turvallisiksi ja käytännöllisiksi. Niissä kaikissa on esim­erkiksi leveät ja ­luistamattomat askelmat, jotka ovat ­vankasti kiinni sivuprofiileissa. Erityisen paljon huomiota olemme kiinnittäneet vakauteen ja kestävyyteen. Vain näin voimme taata, että pukkimme ovat turvallisia ja pitkäikäisiä.

Kunnolliset työtasot. Työpukkien kook­kailla ja kestävillä ylätasoilla on turvallista ja mukavaa työskennellä. Ne toimivat myös laskutasoina.

Työpukit+. Prof+ työpukkimme kestävät kovaa kulutusta päivittäisessä käytössä. Niissä on levenevät jalat ja kaksisuuntai­sella liukastumisenestolla varustettu suuri seisomataso. Tästä ei työturvallisuus enää parane!

55TP:n ja AB:n ylätasossa on kätevä reunasuojus, joka estää esimerkiksi kaapelien takertumisen ylätason niveleen.

Tyyppitarkastus. Pukit ja jakkarat on tyyppitarkastettu SPCR064:n mukaan ja hyväksytty standardien SS2091 (4. painos), EN131-1 ja EN131-2 mukaan. Siirrettävien tikkaiden sertifikaattinumeromme on P102 102. Lisäksi niissä on P-merkintä.

Kaikki mitat millimetreinä. Katso kuljetuspituudet osoitteesta www.wibeladders.fi

Toimiva ja yksinkertainen muotoilu tekee niistä helposti kokoontaitettavat, mukana kuljetettavat ja säilytettävät.


PUKIT

H D

B PROF+ Rakennuspukki 5600+

Vakaa rakennuspukki kestää kovaa kulutusta päivittäisessä käytössä. Ulos kääntyvät jalat ja suuri päällystaso. Täyttää VNa 205/2009 asetuksen mukaiset vaatimukset. Tästä ei ammattilaisen työvälineiden turvallisuus enää parane. • Vahvat alumiiniprofiilit vakauttavat, mutta eivät tuo liikaa painoa. • Suurella seisomatasolla (500 x 620 mm) kaksisuuntainen liukastumisenesto. • Järeä nivel, ulospäin kääntyvät jalat ja vahvat tuet tekevät pukista rakenteeltaan erittäin vakaan. • Askelmien syvyys on 80 mm; erittäin syvä rihlaus parantaa liukastumisenestoa. • Pulverimaalatut alumiiniprofiilit eivät mustaa käsiä eikä vaatteita. Tuotenro

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

805602

WAB+5600-2

500

810

900

2+2

Paino kg 9,5

805603

WAB+5600-3

750

890

1100

3+3

11,9

805604

WAB+5600-4

990

980

1300

4+4

14,5

Bra arbetsmiljöval - merkintä vain 2-ask. pukeissa

PROF+ Työpukki 5500+

Vakaa työpukki kestää kovaa kulutusta päivittäisessä käytössä. Levenevät jalat ja suuri seisomataso. Ammattilaisen erittäin turvallinen työväline, joka täyttää VNa 205/2009 asetuksen mukaiset vaatimukset.

pukit

• Vahva alumiiniprofiili vakauttaa, mutta ei tuo liikaa painoa. • Suurella seisomatasolla (300x620 mm) kaksisuuntainen liukastumisenesto. • Järeä nivel, ulospäin kääntyvät jalat ja vahvat tuet tekevät pukista rakenteeltaan erittäin vakaan. • Askelmien syvyys on 80 mm; erittäin syvä rihlaus parantaa liukastumisenestoa. • Pulverimaalattu alumiiniprofiili ei mustaa käsiä eikä vaatteita. Tuotenro

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

Paino kg

805502

WAB+5500-2

500

810

700

2+2

5,8

805503

WAB+5500-3

750

890

900

3+3

7,8

805504

WAB+5500-4

995

980

1100

4+4

10,6

REG. DESIGN

Bra arbetsmiljöval - merkintä vain 2-ask. pukeissa

PROF

Työpukki 3500 Vakaa työpukki kestää kovaa kulutusta päivittäisessä käytössä. Levenevät jalat ja suuri seisomataso. Ammattilaisen erittäin turvallinen työväline joka täyttää VNa 205/2009 asetuksen mukaiset vaatimukset. • Vahva alumiiniprofiili antaa vakautta tekemättä pukista raskasta. • Työpukissa on seisomataso, jonka mitat ovat 300x620 mm. • Kaksi tukevaa rajoitinta lukitsee pukin auki ollessa ja antaa lisävakautta. • 80 mm syvien askelmien rihlaus estää liukastumista hyvin. • Levitetyt jalat lisäävät vakautta. Tuotenro

H

B

D

Askelmien lkm

Paino kg

721455

WAB F3500-2

Malli

500

790

700

2+2

5,4

721456

WAB F3500-3

750

870

890

3+3

7,2

721457

WAB F3500-4

995

950

1070

4+4

9,3

Bra arbetsmiljöval - merkintä vain 2-ask. pukeissa

PROF

Työpukki 55AB Vakaa ja turvallinen työpukki kestää kovaa kulutusta päivittäisessä käytössä. Syvät, mukavat askelmat ja hyvin muotoiltu ylätaso. Sopiva apuväline työntekoon. • Vahva alumiiniprofiili vakauttaa, mutta ei tuo liikaa painoa. • Ylätason mitat ovat 250x600 mm, ja siinä on pukin kantamista helpottava kiinteä kädensija. • Kaksi vankkaa rajoittajaa lukitsevat avatun pukin ja tekevät siitä erittäin vakaan. • 80 mm syvien askelmien rihlaus estää liukastumista hyvin. • Ylätasossa on muovinen reunasuojus, joka estää esim. johtoja tarttumasta niveliin.

12

PUKIT JA JAKK ARAT

Tuotenro

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

Paino kg

804032 804033

W 55AB-2

496

665

644

2+2

4,7

W 55AB-3

747

699

847

3+3

804034

6,4

W 55AB-4

997

735

1049

4+4

8,4

Askelmien lukumäärä ml. ylätaso.


PROF

T yöpukki 55ABR Vakaa ja turvallinen työpukki tukikaarella kestää kovaa kulutusta päivittäisessä käytössä. Tukikaari antaa tukea työskennellessäsi ja vähentää putoamisriskiä. Syvät, mukavat askelmat ja hyvin muotoiltu ylätaso. • Tukikaari antaa tukea työskennellessäsi ja vähentää riskiä, että astut alas väärältä puolelta. • Vahva alumiiniprofiili antaa vakautta, mutta ei tee pukkia painavaksi. • Ylätason mitat ovat 250x600 mm, ja siinä on pukin kantamista helpottava kiinteä kädensija. • 80 mm syvien askelmien rihlaus estää liukastumista hyvin. • Ylätasossa on muovinen reunasuojus, joka estää esim. johtoja tarttumasta niveliin.

Lanseeraus keväällä 2013

PROF

Tuotenro

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

804043

W 55ABR-3

747

700

847

3

Paino kg 7,2

804044

W 55ABR-4

997

735

1049

4

9,0

Työpukki 600 Vankka ja vakaa työpukki galvanoidusta teräksestä. Asettaa kovat vaatimukset kestävyydelle ja turvallisuudelle. Soveltuu hyvin rakennusalan ja teollisuuden rankkoihin oloihin. • Galvanoidun teräksen ansiosta pukki on erittäin kestävä ja korroosiosuojattu. • Ylätason mitat ovat 275x600 mm, ja siinä on pukin kantamista helpottava kiinteä kädensija. • Kaksi vankkaa rajoittajaa lukitsevat avatun pukin ja tekevät siitä erittäin vakaan. • 110 mm syvien askelmien ansiosta jatkuva kiipeäminen ylös ja alas on mukavaa ja turvallista. • Sekä askelmat että ylätaso on valmistettu karhennetusta reikälevystä, se estää nesteiden kerääntymisen. Malli

568402

WAB 600E-2

H

B

D

Askelmien lkm

Paino kg

500

710

550

2

7,0

568403

WAB 600E-3

750

750

715

3

10,0

568404

WAB 600E-4

1000

790

870

4

14,0

Maalarinpukki Kokoontaitettava maalarinpukki on oikea apuväline sinulle, joka maalaat usein seiniä ja kattoja. Se on valmistettu kestävästä teräsputkesta, mikä takaa suuren vakauden ja työskentelyalustan turvallisuuden. • Valmistettu teräksestä, joka on sähkösinkitty korroosiolta suojaamiseksi. • Peräti 710x260 mm suuri ylätaso on erinomainen laskualusta maalipurkeille ja astioille. • Erityisen kestävät askelmat ja taso on valmistettu vedenkestävästä vanerista. • Pukin takaosa laskee jyrkässä kulmassa, jotta maalatessa pääsee aivan seinän viereen. • Voidaan varustaa jatkojaloilla, jotka ovat kätevät käytettäessä pukkia portaissa. Tuotenro

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

940035

WAB M-2

500

770

490

2

7,0

940036

WAB M-3

750

830

680

3

9,0

940037

WAB M-4

1000

880

870

4

11,3

940038

WAB M-5

1250

930

950

5

14,5

PORRASJAKKARAT

H H D

PROF+

Paino kg

B

B

D

Porrasjakkara 5000+ Vakaassa ja turvallisessa porrasjakkarassa on erittäin syvät askelmat. Tavallisia portaita vastaava kulma helpottaa kiipeämistä ylös ja alas. Vie vähän tilaa kokoon taitettuna, helppo kuljettaa. • Vahva alumiiniprofiili vakauttaa, mutta ei tuo liikaa painoa. • Seisomatason mitat ovat 250x425 mm, ja sen kaksisuuntainen liukastumisenesto takaa turvallisen työskentelyn. • Erityisen turvallinen lisälukitushaka lukitsee avatun jakkaran. • 250 mm syvissä askelmissa on kaksisuuntainen liukastumisenesto. • Seisomatason korotettu etureuna estää laskeutumisen väärään suuntaan.

Askelmien lukumäärä ml. ylätaso.

Tuotenro

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

808022

WAP+5000-2

450

580

580

2

Paino kg 6,5

808023

WAP+5000-3

680

580

840

3

9,0

808024

WAP+5000-4

900

580

1040

4

12,3

808025

WAP+5000-5

1130

580

1270

5

14,9

PUKIT JA JAKK ARAT

13

rakennuspukit ∙ porrasjakkarat

PROF

Tuotenro


PROF

Porrasjakkara 55TP Vakaa ja turvallinen porrasjakkara, joka kestää kovaa kulutusta päivittäisessä käytössä. Syvät, mukavat askelmat ja toimiva ylätaso. Sopii mainiosti myös ahtaissa tiloissa käytettäväksi. • Vahva alumiiniprofiili vakauttaa, mutta ei tuo liikaa painoa. • Ylätason mitat ovat 250x333 mm, ja siinä on pukin kantamista helpottava kiinteä kädensija. • Kaksi vankkaa rajoittajaa lukitsevat avatun pukin ja tekevät siitä erittäin vakaan. • 80 mm syvien askelmien rihlaus estää liukastumista hyvin. • Ylätasossa on muovinen reunasuojus, joka estää esim. johtoja tarttumasta niveliin. Tuotenro

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

804022

W 55TP-2

496

398

644

2+2

Paino kg 3,6

804023

W 55TP-3

747

432

847

3+3

4,9

804024

W 55TP-4

997

468

1049

4+4

6,4

Porrasjakkara Vikingstep Pieni, kätevä ja helppokäyttöinen alumiiniporrasjakkara. Sopii kaikkiin puuhiin, joissa joskus täytyy ulottua hiukan ylemmäksi – kotiin, kauppaan ja varastoon.

porrasjakkarat ∙ yleispukki

• Helppo kantaa, kuljettaa ja säilyttää. • Helppo avata ja taittaa kokoon. • Kokoontaitettuna ainoastaan 35 mm paksu. • Erittäin syvät (210 mm) askelmat tekevät kiipeämisestä mukavaa ja turvallista. • Alumiini on anodisoitu, jotta se ei mustaa käsiä tai vaatteita.

REG. DESIGN

Tuotenro

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

Paino kg

728141

MINI

480

415

507

2

3,7

728142

MIDI

480

571

507

2

5,0

728143

MAXI

720

571

672

3

6,8

Registered Design M92 01 041.5.

Kick Step -jakkara

Y

H

B

Kätevä jakkara, jolla yletyt hiukan korkeammalle. Pyörät pyörivät kevyesti myös pehmeillä alustoilla. Helppo siirtää tönäisemällä jakkaraa jalalla. Sopii hyvin kauppaan, varastoon ja kotiin. • Valmistettu erittäin kestävästä jauhemaalatusta teräslevystä. • Kick Step -jakkkara on 430 mm korkea ja sitä voi käyttää sekä seisomiseen että istumiseen. • Jakkaran ollessa kuormitettu pyörät painuvat automaattisesti sisään, ja jakkara pysyy vakaasti ja turvallisesti paikoillaan. • Yläpinta on luistamatonta kumipinnoitetta. • Kosketuspintana alustaan on kestävä kumilista, joka pitää jakkaran paikallaan. Tuotenro 777001

Malli WKICK SG

Y

H

B

Paino kg

290

430

430

4,7

B

Yleispukki 6000 H D

Käytännöllisellä pukilla on monia käyttömahdollisuuksia. Vakaa työskentelyalusta sopii erinomaisesti myös puutavaran sahaus- ja maalausalustaksi. Pukkia voi käyttää myös pöydänjalkana. • Jalat on valmistettu lakatusta teräsputkesta, mikä tekee pukista kestävän ja vakaan. • Yläpalkki on 780 mm pitkä ja valmistettu käsittelemättömästä puusta. • Helppo säätää kolmeen eri korkeuteen, 675 mm / 770 mm / 880 mm. • Helppo avata ja taittaa kokoon, helppo säilyttää. • Toimitetaan pareittain. Tuotenro

Malli

H

B

D

Paino kg

827655

WSB 6000 2-PACK

675 / 770 / 880

780

410–520

4,1

Suurin kuorma 150 kg.

14

PUKIT JA JAKK ARAT

Askelmien lukumäärä ml. ylätaso.


PAREMPAA TUrVALLI­ S­UUTTA OIKEILLA ­LISÄVARUSTEILLA

lisävarusteet ∙ pukit ja jakkarat

Työtä ei voi aina tehdä ideaalisissa olosuhteissa. Joskus tilat ovat ahtaat ja ulottuminen vaikeaa. Rakennuspukkien ja jakkaroiden valikoimassamme on varustesarja, joka antaa sinun työskennellä tehokkaasti ja turvallisesti. Pidennysjalkojen avulla alustan tasoeroja on helppo oikaista ja yhdessä liukuesteiden kanssa ne parantavat turvalli­suutta huomattavasti. Pidennysjalat asennetaan ­paikoilleen ilman porausta ja säätäminen on erittäin helppoa ja nopeaa siirrettäessa pukkia tai jakkaraa.

Pidennysjalka pukille/jakkaralle Tämän pidennysjalan avulla rakennuspukki voidaan pystyttää vakaasti myös epätasaiselle alustalle. Rakennuspukkien käyttöalue kasvaa ja seisot tukevasti! • Vakaaseen pystytykseen epätasaisilla alustoilla. • Asennus on nopeaa ja helppoa tarvitsematta porata pukin jalkoja. • Pidentää pukin jalkoja jopa 300 mm. Tuotenro 822058

Malli WTB FB AB

Käyttökohde 55AB, 3500, 5500, 5600 ja porrasjakkara 55TP.

Pidennysjalka maalarinpukille Tämän pidennysjalan avulla maalarinpukki voidaan pystyttää vakaasti myös epätasaiselle alustalle. Käyttöalue kasvaa ja seisot tukevammin. • Vakaaseen pystytykseen epätasaisilla alustoilla. • Asennus on nopeaa ja helppoa tarvitsematta porata pukin jalkoja. • Pidentää pukin jalkoja jopa 900 mm.

Tueto nro 919200

Malli WTB FB MB

Käyttökohde Kaikki Wibes Ladders-valikoiman maalarinpukit.

PUKIT JA JAKK AR

15


BRA ARBETSMILJÖVAL. Askelmatikkaat 77P ja ASP+, 5-askelmaiseen saakka, ovat “Bra Arbetsmiljöval” –hyväksyttyjä.

Taso- ja askelmatikkaat+. Prof+ tasoja askelmatikkaamme ovat parhaat koskaan tekemamme. Nerokas kuusikulmainen pulverimaalattu alumiiniprofiili takaa niiden kestävän erittain suuren kuormituksen ­huojumatta. Ne sietävät myös äärimmäistä kulutusta ja ovat askelmien kaksinkertaisen kiinnityksen ansiosta pitkäikäisiä.

TURVALLISTA JA MUKAVAA MATALAMMALLA Vapaasti seisovat tikkaat ovat mainio apuväline sekä työssä, että kotona. Ne sopivat hyvin työskentelyyn melko matalissa korkeuksissa. Ne ovat nopeat ja ­helpot avata ja taittaa kokoon, ja siksi myös kätevät kuljettaa ja säilyttää. Askelmatikkaamme on suunniteltu mahdollisimman turvallisiksi ja käytännöllisiksi. Kaikissa on mm. kunnolla sivu­ profiileihin kiinnitetyt leveät ja luistamattomat askelmat. Joissakin on tasot, joille voit laskea käsistäsi työkaluja ja tarvikkeita. Erityisen paljon huomiota olemme kiinnittäneet vakauteen ja kestävyyteen. Näin voimme taata, että tikkaamme ovat turvallisia ja pitkäikäisiä.

LAAJA VALIKOIMA. Wibe Laddersin vapaasti seisovista tikkaista on eri kokoja ja malleja. Materiaaleina alumiini, lasikuitu tai puu, ja korkeudet aina 3 metriin saakka takaavat, että löydät tikkaat joka tarpeeseen. Minkä vaihtoehdon valitsetkin, ­investointisi on varma ja pitkäaikainen.

Tyyppitarkastus. Tikkaat on tyyp­pitar­ kastettu SPCR064:n mukaan ja hyväksytty standardien SS2091 (4. painos), EN131-1 ja EN131-2 mukaan. Siirret­ tävien tikkaiden sertifikaattinumeromme on P102 102. Lisäksi niissä on P-merkintä.

TUKI JA ANKKUROINTI. Wibe Ladders suosittelee, että vapaasti seisovat tikkaat (taso yli 2 m korkeudessa) tuetaan riittävän turvallisuuden saavuttamiseksi. Sivulta 21 löydät laajan valikoiman lisävarusteita, joiden avulla turvallisuudesta huolehtiminen on helppoa.

Kaikki mitat millimetreinä. Katso kuljetuspituudet osoitteesta www.wibeladders.fi

Edistyneimmät askelmatikkaamme ovat samalla myös työtaso. Lannetuki, kaiteet ja vakaa seisontaalusta tekevät niistä ammattilaisen työvälineitä.

Kevyt ja luja. Wibe Laddersin klassi­sessa kuusi­ kulmaisessa profiilissa yhdis­tyvät optimaalisella tavalla paino, lujuus ja tukeva tartuttavuus.


yksipuoliset TASOTIKKAAT

H1 H

D

B

PROF+

Rakennustikkaat ASP+ Parhaimpia tikkaitamme - vakaat, turvalliset ja kestävät. Kevyet ja kätevät kantaa ja käyttää. Valmistettu pulverimaalatusta alumiinista. Käsijohde ja tikasjalusta saatavana lisävarusteina.

yksipuoliset tasotikkaat

• Parhaimpia tikkaitamme - vakaat, turvalliset ja kestävät. Valmistettu pulverimaalatusta alumiinista. • Tason reilu mitoitus (330x400mm) ja kaksisuuntainen liukastumissuoja tarjoavat toimivan työskentelyalustan. • Tikkaat lukittuvat auki H-rajoittajalla, joka on helppo taittaa auki ja yhteen ja joka tekee tikkaista erittäin vakaat. • Sivuprofiilit sopivat hyvin käteen, ja tukevasti kiinnitetyt, 82 mm syvät ja luistamattomat askelmat tuovat turvallisuutta. • Monikäyttöinen säilytyslokerollinen tarvikehylly, jossa on vedenpoistorei'ät. Pehmeästi muotoiltu kaiteen yläosa on ergonominen.

Tuotenro

REG. DESIGN

Malli

H1

H

B

D

Askelmien lkm

Paino kg

808003

WTS+ ASP-3

1480

720

520

925

3

8,7

808004

WTS+ ASP-4

1730

970

545

1100

4

9,8

808005

WTS+ ASP-5

1980

1220

570

1265

5

11

808006

WTS+ ASP-6

2230

1470

595

1480

6

12,1

808008

WTS+ ASP-8

2730

1970

650

1830

8

15,1

808010*

WTS+ ASP-10 SB

3230

2470

705

2180

10

18,9

*Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti. Tukijalka sisältyy toimitukseen. Bra Arbetsmiljöval -merkintä 5-askelmaiseen saakka.

PROF

Tasotikkaat 77P Luotettavien ja monikäyttöisten tasotikkaiden reilun kokoinen tukeva taso tarjoaa paremman turvallisuuden. Profiilit on valmistettu kestävästä, mutta kevyestä anodisoidusta alumiinista, joka tekee tikkaista kevyet kantaa ja antaa niille pitkän käyttöiän. • Anodisoitu alumiiniprofiili tekee tikkaista sekä kestävät että helpot kantaa ja kuljettaa. • Suuri ylätaso (leveys 320 mm ja syvyys 430 mm)) lukittuu avattuna paikoilleen kallistumisen estämiseksi. • Kaikissa 77P –tasotikkaissa on teräksinen taso ja rajoittajat, jotka lukitsevat tikkaat auki. • 80 mm syvät askelmat on kiinnitetty hydraulisesti niiteillä vakauden takaamiseksi. • Tarvikehylly on sijoitettu lantion korkeudelle paremman tasapainon saavuttamiseksi, ja yhdessä profiilien kanssa se antaa luotettavan tuen kolmesta suunnasta.

Tuotenro

Malli

H1

H

B

D

Askelmien lkm

737723

WTS 77P-3S

1630

750

470

940

3

Paino kg 8

737724

WTS 77P-4S

1885

997

500

1110

4

9.1

737725

WTS 77P-5S

2125

1250

525

1285

5

10.1

737726

WTS 77P-6S

2380

1500

555

1450

6

11.4

737728

WTS 77P-8S

2880

2000

610

1790

8

14.9

737730

WTS 77P-10S SB

3380

2500

665

2130

10

17.7

837723*

WTS 77P-3S SF

1630

750

470

940

3

10.4

837724*

WTS 77P-4S SF

1885

997

500

1110

4

11.5

837725*

WTS 77P-5S SF

2125

1250

525

1285

5

12.5

837726*

WTS 77P-6S SF

2380

1500

555

1450

6

13.8

837728**

WTS 77P-8S SF

2880

2000

610

1790

8

17.3

* Tikasjalusta sisältyy toimitukseen. ** 2 Tikasjalustaa sisältyy toimitukseen. Bra Arbetsmiljöval -merkintä 5-askelmaiseen saakka.

18

vapaasti seisovat tikkaat

Askelmien lukumäärä ml. ylätaso.


PROF

Tasotikkaat 55P Hintansa arvoiset tasotikkaat ammattikäyttöön ja laatutietoisille kuluttajille. Erikoissuunniteltu alumiiniprofiili takaa tikkaiden pitkän käyttöiän. Useita eri kokoja. • Alumiiniprofiili tekee tikkaista sekä kestävät että kevyet kantaa. • Ylätaso on suuri ja lukittuu paikoilleen, joten se on vakaa työskentelyalusta. • Ylätaso ja teräsrajoittajat lukitsevat tikkaat auki. • 80 mm syvät askelmat on kiinnitetty hydraulisesti niiteillä vakauden takaamiseksi. • Kiinteä tarvikehylly, jossa on vedenpoistoreiät. Malli

H1

H

B

D

Askelmien lkm

Paino kg

738703

WTS 55P-3S

1385

750

445

775

3

6,3

738704

WTS 55P-4S

1630

998

470

940

4

7,6

738705

WTS 55P-5S

1885

1250

500

1110

5

8,7

738706

WTS 55P-6S

2125

1500

525

1285

6

9,7

738707

WTS 55P-7S

2380

1750

555

1450

7

11,0

738708

WTS 55P-8S

2630

2000

580

1620

8

12,4

738710*

WTS 55P-10S SB

3130

2500

635

1960

10

16,0

738712*

WTS 55P-12S SB

3625

3000

685

2300

12

18,9

*Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti. Tukijalka sisältyy toimitukseen.

Taloustikkaat 2020 Kotikäyttöön soveltuvat anodisoidut tasotikkaat ovat avuksi esimerkiksi maalaamisessa, taulujen ripustuksessa ja kun pitää yltää ylähyllylle. Kevyiden tikkaiden käyttö, taittaminen ja kantaminen on helppoa. • Alumiiniprofiilit ovat anodisoidut joten ne eivät mustaa käsiä tai vaatteita. • Ylin taso on riittävän suuri seisomiseen ja tavaroiden laskemiseen. • Avatussa asennossa taso toimii lukituksena ja vakauttaa tikkaat. • Rihlatut, luistamattomat askelmat tekevät kiipeämisestä turvallista. • Tukikaaressa on kätevä tarvikehylly. Tuotenro

Malli

H1

H

B

D

Askelmien lkm

Paino

802133

WHS 2020-3

1255

620

425

680

3

3.4

802134

WHS 2020-4

1475

840

457

830

4

4.1

802135

WHS 2020-5

1695

1060

482

1000

5

4.8

802136

WHS 2020-6

1915

1280

514

1150

6

6.6

KAKSIPUOLISET ASKELMAJA TASOTIKKAAT

H

D B

PROF+

Askelmatikkaat ASD+ Vakaat, turvalliset ja kestävät kaksipuoliset askelmatikkaat. Valmistettu pulverimaalatusta alumiinista, mikä tekee tikkaista kestävät sekä kevyet ja helppokäyttöiset. • Alumiini on pulverimaalattua, se ei mustaa käsiä tai vaatteita. • Kaksisuuntainen liukastumisenesto ylätasolla tekee tikkaista turvalliset. • Tikkaat lukittuvat auki H-rajoittajalla, joka on helppo taittaa auki ja yhteen ja joka tekee tikkaista erittäin vakaat. • Sivuprofiilit sopivat hyvin käteen, ja tukevasti kiinnitetyt syvät ja luistamattomat askelmat tuovat turvallisuutta. Tuotenro 808104

Askelmien lukumäärä ml. ylätaso.

Malli WTS+ ASD-4

H

B

D

Askelmien lkm

Paino

970

430

960

4+4

6,1

808106

WTS+ ASD-6

1460

490

1400

6+6

8,2

808108

WTS+ ASD-8

1960

540

1800

8+8

11,0

808110

WTS+ ASD-10

2460

590

2200

10+10

14,6

808112

WTS+ ASD-12

2960

650

2600

12+12

17,6

vapaasti seisovat tikkaat

19

yksi- ja kaksipuoliset askelma- ja tasotikkaat

Tuotenro


PROF

Kaksipuoliset askelmatikkaat 55D Hintansa arvoiset kaksipuoliset askelmatikkaat ammattikäyttöön ja laatutietoisille kuluttajille. Valmistettu alumiinista, mikä tekee tikkaista kestävät sekä kevyet ja helppokäyttöiset. • Kaksi alumiinirajoittajaa lukitsevat tikkaat avatussa asennossa ja tekevät niistä erittäin tukevat kiivetä. • 80 mm syvät askelmat on kiinnitetty hydraulisesti niiteillä vakauden takaamiseksi. • Askelmat molemmin puolin helpottavat hankaliin paikkoihin pääsemistä. Tuotenro

PROF

Malli

H

B

D

Askelmien lkm

Paino 8,5

732735

WTS 55D-5

1250

495

1260

5+5

732736

WTS 55D-6

1500

520

1410

6+6

9,5

732738

WTS 55D-8

2000

575

1805

8+8

12,5

732740

WTS 55D-10

2500

630

2200

10+10

15,6

732742

WTS 55D-12

3000

685

2590

12+12

18,7

Kaksipuoliset lasikuituaskelmatikkaat Vapaasti seisovat kaksipuoliset tikkaat ovat punaista lasikuituvahvistettua polyesteriä. Samaa kestävää materiaalia käytetään veneissä ja autojen koreissa. Sopivat sähkötöihin ja korroosiolle altistavaan ympäristöön.

kaksipuoliset askelmatikkaat

• Lasikuituvahvistetusta polyesteristä valmistetut suorakulmaiset sivuprofiilit ja pienat tekevät tikkaista vakaat ja kestävät. • Tikkaat on eristetty, ja ne sietävät 30 kV:n jännitteen. Jännitetestaus suoritettu standardin SS-EN 61478 mukaisesti. • Lujitetusta lämpömuovista valmistettu tarvikehylly lukitsee tikkaat avattuun asentoon. • 45 mm syvät pienat on rihlattu, jotta kiipeäminen olisi turvallisempaa. • Jalkojen päissä on uurretut liukuesteet, jotka pitävät tikkaat vakaasti paikallaan.

PROF

Tuotenro

Malli

H

B

D

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

721440

WGS D-6

1700

540

1100

6+6

62/24

10,3

721441

WGS D-8

2300

590

1400

8+8

62/24

13,6

Kaksipuoliset puutikkaat Kauniit ja perinteiset vapaasti seisovat, kaksipuoliset puutikkaat. Suunniteltu kestämään kovaa käyttöä, mutta silti kevyet käsitellä. • Sivuosat on valmistettu massiivimännystä, joka on kovaa ja kestävää puuta. • Kaikissa puuosissa on kestävä lakattu pinta, joka hylkii likaa. • Erityisen hyvin ruostumiselta suojatut, kestävät sähkösinkityt helat. • Pienat on valmistetty pyökistä. • Ylhäällä oleviin koukkuihin voit kiinnittää työkaluja tai purkin.

PROF

H

L3 D B

L4

Tuotenro

Malli

736884

WTS WM-4

H

B

D

Pienojen lkm

Paino kg

1040

475

790

4+4

6,2 7,6

736885

WTS WM-5

1300

508

940

5+5

736886

WTS WM-6

1540

540

1145

6+6

9,1

736887

WTS WM-7

1800

575

1315

7+7

10,9

736888

WTS WM-8

2060

608

1490

8+8

12,4

736889

WTS WM-9

2310

642

1870

9+9

16,5

736890

WTS WM-10

2570

680

1900

10+10

17,0

736792

WTS WL-12

3080

740

1930

12+12

24,5

736794

WTS WL-14

3590

805

2550

14+14

33,0

Porrashuonetikkaat Vankat alumiinitikkaat, joissa on pienat molemmin puolin. Suunniteltu erityisesti epätasaisella alustalla työskentelyyn, esimerkiksi porraskäytäviin ja vanhoihin kiinteistöihin. Erittäin kestävät ja helppokäyttöiset. • Vahvat sivuprofiilit tuovat rakenteeseen vakautta ja turvallisuutta. • Luistamattomien pienojen väli on 280 mm. • Kaikissa jaloissa on ulos vedettävät pidennysjalat, jotka voi yksitellen säätää työkohteeseen sopiviksi. • Sekä jalkojen että pidennysjalkojen päissä on pitävät kumisuojukset. Tuotenro

Malli

720378

WTS T-8

H

B

D

L3

L4

Pienojen lkm

Paino kg

2150

650

1510

390

1810

8+8

15,8

Askelmien lukumäärä ml. ylätaso.

20

vapaasti seisovat tikkaat


PAREMPAA TURVALLI­ S­UUTTA OIKEILLA ­LISÄVARUSTEILLA

lisävarusteet ∙ vapaasti seisovat tikkaat

Työskentely korkealla lisää aina turvallisuusvaatimuksia. Kun käytät vapaasti seisovia tikkaita, voit tehdä paljon ­vaaratilanteiden ehkäisemiseksi. Tukijalat, tikasjalustat, käsijohteet ja työkalunpidikkeet parantavat turvallisuutta ja samalla työteho lisääntyy. Tikasjalusta 1 • Valmistettu alumiinista. • Tikasjalusta on helppo asentaa ja irrottaa tarpeen mukaan. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

822096

WTB+ SF ASP/ASD

Taso- ja askelmatikkaat ASP, ASD, ASP+ ja ASD+.

822097

WTB SF 55/66

Taso- ja askelmatikkaat 55P, 55D, 77P

Tukijalat taso-ja askelmatikkaille • Valmistettu erittäin kestävästä ja vakaasta alumiinista. • Helppo asentaa ja helppo säätää tarvittaessa.

KÄYTÄNNÖLLISET VARUSTEET

KÄYTÄNNÖLLISET VARUSTEET

Tuotenro

Malli

Käyttökohde

727051

WTB SB 1

55-/77-sarjan taso- ja askelmatikkaat.

717923

WTB SB 3

ASP-sarjan tikkaat, profiili 56.

717924

WTB SB 2

AS- ja lasikuitutikkaat, profiili 62.

Käsijohteet • Valmistettu anodisoidusta alumiinista. • Käsijohde on helppo asentaa ja irrottaa tarpeen mukaan. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

822730

WTB+ HL-ASP/ASD

Taso- ja askelmatikkaat ASP+ ja ASD+.

822731

WTB HL-55P/77P

55-/77-sarjan taso- ja askelmatikkaat.

Työkalupidike • Valmistettu kevyestä ja kestävästä alumiinista. • Helppo asentaa ja säätää kätevän ruuvimekanismin avulla. • Työkalupidikkeen läpimitta on 60 mm. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

720403

WTB VEH ASP/ASD

Taso- ja askelmatikkaat ASP, ASD, ASP+ ja ASD+.

820403

WTB VEH 55P/55D

Taso- ja askelmatikkaat 55P, 55D ja 77P.

vapaasti seisovat tikkaat

21


me Paljon mahdollisuuksia. Tikkaam . töön käyt n sopivat monenlaisee malle. Niiden avulla yletyt hiukan korkeam e, Kaikki tikkaat täyttävät toimivuudell le kestävyydelle ja helppo­käyt­töisyydel . kset ­asetetut tiukat vaatimu

Yhdistele itse. Moduulitikkaamme tarjoavat mahdollisuuden koota juuri sellaiset tikkaat, kuin tarvitset. Tikkaat on valmistettu vahvasta sigmaprofiilista ja pienojen voimakas rihlaus takaa ­hyvän liukastumiseneston.

PROF+. Kaikkein parhaat tikkaamme. n Vahvasta sigmaprofiilista valmistettuje ttoama luist ovat at Prof+-tikkaiden pien kuvi­ mat säännöllisen kaksisuuntaisen oinnin ansiosta.

Valitse oikea materiaali. Alumiini on kestävä ja pitkäikäinen materiaali. Lasikuitu on vakaa materiaali, joka ­sopii erityisesti sähköiseen ympäristöön.

Luotettavia tikkaita, jotka vievät korkealle. Luotettavat tikkaat, jotka vievät sinut uusiin korkeuksiin. Luotettavat nojatikkaat ovat erinomainen apuväline, kun kurkotat hieman korkeammalle. Turvallisuuden takaamiseksi on kuitenkin tärkeää valita oikeat tikkaat ja käyttää niitä oikein. Vakaat tikkaat, jotka seisovat alustalla tukevasti, ovat turvalliset ja helpot kiivetä, myös silloin kun sinun on päästävä korkeammalle. Nojatikkaamme sopivat monenlaiseen käyttöön. Mitkä tikkaat vastaavat tarpeitasi parhaiten riippuu siitä, kuinka usein aiot niitä käyttää. PROF sarjan tikkaat on suunniteltu ammattilaiskäyttöön ja saat vastinetta rahoillesi. Tyyppitarkastettuina ja luotettavina ne täyttävät tehtävänsä pitkän aikaa. PROF+ tikkaamme ylittävät selvästi kaikki voimassa olevat turvallisuusmääräykset. Tukevan rakenteensa ja reilun mitoituksensa ansiosta ne kestävät päivittäisen työn asettamat ankarat rasitukset. Kaikille tikkaillemme yhteistä on, että ne täyttävät ankarimmat turvallisuutta, toiminnallisuutta, kestävyyttä ja käyttömukavuutta koskevat vaatimukset sekä kotona että työmaalla.

TUKI JA ANKKUROINTI. Wibe Ladders ­suosittelee, että yli viisi metriä korkeat ­nojatikkaat ja vapaasti seisovat tikkaat ilman tasoa, joiden korkeus ylittää kolme metriä, tuetaan riittävän turvallisuuden saavuttamiseksi. Sivulta 32 löydät laajan valikoiman lisävarusteita, joiden avulla turvallisuudesta huolehtiminen on helppoa.

Tyyppitarkastus. Tikkaat on tyyppitarkastettu SPCR064:n mukaan ja hyväk­ sytty standardien SS2091 (4. painos), EN131-1 ja EN131-2 mukaan. Siirrettävien tikkaiden sertifikaattinumeromme on P102 102. Lisäksi niissä on P-merkintä.

Kaikki mitat millimetreinä. Katso kuljetuspituudet osoitteesta www.wibeladders.fi

Wibe Laddersin sigmaprofiili on optimoitu kestävyyttä, keveyttä ja käyttömukavuutta varten.


yksiosaiset tikkaat

L

B

PROF+

Yksiosaiset leveät nojatikkaat Klassiset, helppokäyttöiset tikkaat. Sopivat myös katolle ja seinälle. Valmistettu erittäin kestävästä alumiinista. Viisi eri pituutta.

yksiosaiset tikkaat

• Sivujen vahvat sigmaprofiilit antavat vakautta, mutta eivät tee tikkaista painavia. • Pienat on kiinnitetty pitävällä koko sivuprofiilin läpäisevällä liitoksella. • Puolat on varustettu erinomaisella kaksisuuntaisella liukastumissuojalla. • Tyypin 2 tikasjalusta sisältyy yli 5 m pitkiin tikkaisiin. Tuotenro

Malli

L

B

Pienojen lkm

Profiili

581020

WES Y-2,1

2100

453

7

67/20

Paino kg 3,7

581030

WES Y-3,0

3000

453

10

67/20

5,3

581040

WES Y-3,9

3900

453

13

67/20

7,3

581050

WES Y-4,8

4800

453

16

67/20

9,7

587060*

WES Y-6,0 SF

6000

453

20

67/20

15,0

*Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti. Tyypin 2 tukijalka sisältyy toimitukseen.

PROF

Yksiosaiset lasikuitutikkaat Vakaat nojatikkaat ovat punaista lasikuituvahvistettua polyesteriä. Samaa kestävää materiaalia käytetään veneissä ja autojen koreissa. Sopivat suurjännitetöihin ja korroosioalttiiseen ympäristöön. • Lasikuituvahvistetusta polyesteristä valmistetut suorakulmaiset sivuprofiilit ja pienat tekevät tikkaista vakaat ja kestävät. • Koko tikkaat on eristetty, ja ne sietävät 30 kV:n jännitteen. Jännitetestaus suoritettu standardin SS-EN 61478 mukaisesti. • Materiaalin ansiosta turvallinen työskentely on mahdollista myös sähköä johtavassa ympäristössä, kuten kytkinlaitoksissa. • 45 mm syvät pienat on rihlattu, jotta kiipeäminen olisi turvallisempaa. • Tikkaat soveltuvat hyvin myös tiloihin, joissa muut materiaalit ruostuisivat helposti, esim. märkätiloihin.

Tuotenro

L

B

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

721431

Malli WGS E-3,1

3100

400

10

62/24

7,6

721432

WGS E-4,0

4000

400

13

62/24

9,8

Yksiosaiset nojatikkaat 8000 Laatutietoiselle kotinikkarille sopivat nojatikkaat. Täydelliset hiukan pienempiin korkeuksiin. Valmistettu alumiinista, joka tekee tikkaat erittäin kestäviksi. Kolme pituutta. • Sivujen vahvat sigmaprofiilit antavat vakautta, mutta eivät tee tikkaista painavia. • Pienat on kiinnitetty pitävällä koko sivuprofiilin läpäisevällä liitoksella. • Luistamattomat pienat parantavat turvallisuutta. • Täydentämällä tyypin 4 tikasjalustalla parannat turvallisuutta.

24

NOJA- JA JATKOTIKK A AT

Tuotenro

Malli

800002

WES S20

L

B

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

2100

400

7

67/20

3,6

800003

WES S30

3000

400

10

67/20

5,2

800004

WES S40

3900

400

13

67/20

7,1


PROF

Teleskooppitikkaat Compact Teleskooppitikas vie minimaalisen tilan kuljetuksessa ja varastoinnissa. Venytä se piena kerrallaan haluttuun pituuteen; teleskooppinen mekanismi lukittuu ja vapautuu yksinkertaisella toiminnolla. • Valmistettu alumiinista, joka tekee tikkaat sekä kestäviksi että kevyiksi. • Alumiini on anodisoitu, joten se ei mustaa käsiä tai vaatteita. • Luistamattomat pienat ja lasikuituvahvisteisesta nylonista tehdyt osat tekevät kiipeämisestä turvallista. • Mitat kokoonpainettuna 480x770 mm. Tuotenro

Malli

802832

WTES E-3,2

L

B

Pienojen lkm

Paino kg

3200

480

11

11,5

B1

B1

L

L1 L1 B

B PROF+

Kaksiosaiset leveät jatkotikkaat Monikäyttöiseksi rakennetut tikkaat saavat lisää mittaa tarpeen mukaan. Alle 8 metriä pitkät tikkaat toimivat sekä jatko- että nojatikkaina. Muista tukea tai ankkuroida tikkaat kunnolla ennen kiipeämistä! • Sivujen vahvat sigmaprofiilit antavat vakautta, mutta eivät tee tikkaista painavia. • Tikkaiden osia voi käyttää myös erikseen: samassa paketissa saat siis kahdet tikkaat. • Pienat on kiinnitetty pitävällä koko sivuprofiilin läpäisevällä liitoksella. • Pienojen säännöllinen kuviointi takaa erinomaisen kaksisuuntaisen liukastumissuojan. • Tyypin 2 tikasjalusta sisältyy kaikkiin malleihin. Sen avulla alle 8 m pitkiä tikkaita voi käyttää myös yhdistelmätikkaina. Tuotenro

Malli

L

L1

B

B1

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

8+8

67/20

10,6

588040**

WUS Y2-4,2 SF

4200

2400

506

453

588050**

WUS Y2-4,8 SF

4800

2700

506

453

9+9

67/20

11,6

588060*/**

WUS Y2-6,0 SF

6000

3300

506

453

11+11

67/20

15,0

588070*/**

WUS Y2-7,2 SF

7200

3900

506

453

13+13

67/20

20,0

588085*

WUS Y2-8,4 SF

8400

4500

506

453

15+15

78/20

24,6

588101*

WUS Y2-9,9 SF

9900

5400

506

453

18+18

78/20

32,2

*Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti. **Voidaan käyttää yhdistelmätikkaina.

PROF+

Kolmiosaiset leveät jatkotikkaat Monikäyttöiset ja korkealle ylettyvät tikkaat, jotka on helppo kuljettaa. Mukana lukitus, joka estää osia liukumasta erilleen. Muista tukea tai ankkuroida tikkaat kunnolla ennen kiipeämisestä. • Sivujen vahvat sigmaprofiilit antavat vakautta, mutta eivät tee tikkaista painavia. • Tikkaiden ylimmän osan voi irrottaa ja käyttää erikseen – samassa paketissa saat siis kahdet tikkaat. • Pienat on kiinnitetty pitävällä koko sivuprofiilin läpäisevällä liitoksella. • Pienojen säännöllinen kuviointi takaa erinomaisen kaksisuuntaisen liukastumissuojan. • Tyypin 2 tikasjalusta sisältyy toimitukseen. Se parantaa tikkaiden vakautta ja turvallisuutta. Tuotenro

Malli

B

B1

Pienojen lkm

Profiili

589070

WUS Y3-7,0 SF

7000 2770

L

L1

506

400

9+9+9

67/20

Paino kg 19,2

589080

WUS Y3-7,9 SF

7900 3070

506

400

10+10+10

78/20

24,9

589101

WUS Y3-10,0 SF 10000 3950

506

400

13+13+13

78/20

35,5

Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti. Ei voida käyttää yhdistelmätikkaina.

NOJA- JA JATKOTIKK A AT

25

nojatikkaat ∙ jatkotikkaat

JATKOTIKKAAT

L


Kaksiosaiset jatkotikkaat 8000 Vakaat ja turvalliset jatkotikkaat yhdistelmämahdollisuudella. Sopivat pihapiirissä puuhasteluun. Muista tukea tai ankkuroida tikkaat kunnolla ennen kiipeämistä! • Sivujen vahvat sigmaprofiilit antavat vakautta, mutta eivät tee tikkaista painavia. • Alaosaa voi käyttää myös erikseen nojatikkaina, jos ei tarvitse ulottua kovin korkealle. • Pienat on kiinnitetty pitävällä koko sivuprofiilin läpäisevällä liitoksella. • Luistamattomat pienat parantavat turvallisuutta. • Jos käytät lisänä tyypin 4 tikasjalustaa tikkaat sopivat myös vapaasti seisoviksi tikkaiksi. Koskee alle 8 m pitkiä tikkaita.

Tuotenro

Malli

L

L1

B

B1

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

830040*/***

WUS D40 CF

3900

2400

400

347

8+8

67/20

8,5

830050*/***

WUS D50 CF

4800

3000

400

347

10+9

67/20

9,9

830055*/**/***

WUS D55 CF

5400

3300

400

347

11+10

67/20

11,5

830060*/**/***

WUS D60 CF

5700

3300

400

347

11+11

67/20

12,0

830070*/**/***

WUS D70 CF

6900

3900

400

347

13+13

67/20

17,5

800085**

WUS D85

8100

4500

453

400

15+15

78/20

22,8

* Yläosaa ei saa käyttää erillisinä nojatikkaina. **Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti. *** Voidaan täydentää tukijalalla ja käyttää kombitikkaana.

PROF+

Jatkotikkaat vetolaitteella Kaksiosaisissa jatkotikkaissa on nerokas säätömekanismi, jonka avulla tikkaista tulee aina sopivan pituiset. Yläosaa on helppo nostaa ja laskea köyden avulla.

jatkotikkaat

• Turvallinen rakenne lisää tikkaiden vakautta. • Tikkaiden yläpää rullaa seinällä hyvin ylös- ja alaspäin kumipyörien ansiosta. • Automaattiset lukitushaat lukitsevat tikkaat haluttuun pituuteen sekä aina, jos köysi luiskahtaa kädestä. • Luistamattomat pienat parantavat turvallisuutta.

Tuotenro

Malli

L1

B

B1

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

738510

WHS Y-10,0 SF 10010

L

5600

550

470

18+18

80/32

38,4

738512

WHS Y-12,4 SF 12410

6800

550

470

22+22

80/32

46,5

Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti.

PROF

Kaksiosaiset lasikuitujatkotikkaat Vakaat kaksiosaiset jatkotikkaat, joiden korkeutta on helppo säätää. Valmistettu punaisesta lasikuituvahvistetusta polyesteristä, muovipäällysteiset helat. Juuri oikea valinta kun työskentelet jännitteisessä tai korroosioalttiissa ympäristössä. • Lasikuituvahvistetusta polyesteristä valmistetut suorakulmaiset sivuprofiilit ja pienat tekevät tikkaista vakaat ja kestävät. • Koko tikkaat on eristetty, ja ne sietävät 30 kV:n jännitteen. Jännitetestaus suoritettu standardin SS-EN 61478 mukaisesti. • Materiaalin ansiosta turvallinen työskentely on mahdollista myös sähköä johtavassa ympäristössä, kuten kytkinlaitoksissa. • 45 mm syvät pienat on rihlattu, jotta kiipeäminen olisi turvallisempaa. • Tikkaat soveltuvat hyvin myös tiloihin, joissa muut materiaalit ruostuisivat helposti, esim. märkätiloihin. Tuotenro

Malli

L

L1

B

B1

Pienojen lkm

Profiili

721436

WGS US2-5,8

5800

3350

430

370

11+11

62/24

Paino kg 17,6

721437

WGS US2-7,0

7000

3950

430

370

13+13

75/24

21,6

721438

WGS US2-8,2

8200

4550

430

370

15+15

84/24

26,6

Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti.

PROF

Kolmiosaiset lasikuitujatkotikkaat Vakaat kaksiosaiset jatkotikkaat, joiden korkeutta on helppo säätää. Valmistettu punaisesta lasikuituvahvistetusta polyesteristä, muovipäällysteiset helat. Juuri oikea valinta kun työskentelet jännitteisessä tai korroosioalttiissa ympäristössä. • Lasikuituvahvistetusta polyesteristä valmistetut suorakulmaiset sivuprofiilit ja pienat tekevät tikkaista vakaat ja kestävät. • Koko tikkaat on eristetty, ja ne sietävät 30 kV:n jännitteen. Jännitetestaus suoritettu standardin SS-EN 61478 mukaisesti. • Materiaalin ansiosta turvallinen työskentely on mahdollista myös sähköä johtavassa ympäristössä, kuten kytkinlaitoksissa. • 45 mm syvät pienat on rihlattu, jotta kiipeäminen olisi turvallisempaa. • Tikkaat soveltuvat hyvin myös tiloihin, joissa muut materiaalit ruostuisivat helposti, esim. märkätiloihin.

Tuotenro

Malli

L

L1

B

B1

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

727268

WGS US3-7,2

7200

3050

490

370

10+10+10

75/24

26,5

724786

WGS US3-9,1

9100

3650

490

370

12+12+12

84/24

34,2

Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti.

26

NOJA- JA JATKOTIKK A AT


monitoimitikkaat Joskus tarvitaan tikkaita, joilla hoituvat hieman hankalammatkin hommat. Vaihtelevia korkeuksia, ahtaita ­tiloja ja epätasaisia alustoja. Silloin Wibe Laddersin monitoimitikkaat ovat ideaalinen ratkaisu. Moduulitikkaamme ja yhdistelmätikkaamme soveltuvat käytettäviksi sekä ­jatkotikkaina että vapaasti seisovina tikkaina – tai vaikkapa kaksina erillisinä nojatikkaina. Valikoimastamme löydät myös nivelletyt yhdistelmätikkaat, jotka ovat ­todellisia yleistyövälineitä.

MODUULITIKKAAT

YHDISTELMÄTIKKAAT

monitoimitikkaat

NIVELLETYT YHDISTELMÄTIKKAAT

MONITOIMITIKK A AT

27


B1

L5

moduulitikkaat

L L

L1 B B

Tikkaat – juuri niin kuin sinä haluat. Moduulitikkaistamme voit rakentaa juuri sellaiset tikkaat, joita kulloinkin tarvitset. ­Tikasjärjestelmästä on mahdollista yhdistää 20 eri kokoonpanoa ja pituutta, turvallisuudesta tinkimättä. Jos tarvitset nyt pelkkiä nojatikkaita, voit myöhemmin pidentää niitä jatko-osilla. Tikasjalustan avulla voit tehdä kaksista moduulitikkaista vapaasti seisovat tikkaat. Moduulitikkaat toimivat erinomaisesti myös seinä- tai kattotikkaina.

moduulitikkaat

PROF

Moduulitikkaat Moduulitikkaista voit koota juuri sinun tarpeisiisi sopivat tikkaat. Ala- ja ylätikkaat toimivat monessa muodossa: noja-, jatko- tai yhdistelmätikkaina. Ala- ja ylätikkaita on on saatavilla useissa eri pituuksissa. • Sivujen vahvat sigmaprofiilit antavat vakautta, mutta eivät tee tikkaista painavia. • Pienat on kiinnitetty pitävällä koko sivuprofiilin läpäisevällä liitoksella. • Yhdistämällä perusosan lyhyempiin ylätikkaisiin (jatko-osa) syntyvät kätevät jatkotikkaat.* • Saat myös vapaasti seisovat tikkaat, kun yhdistät perusosan (alatikas) sitä lyhyemmän ylätikkaan ja tyypin 2 tikasjalustan kanssa.** • Tikkaita voi aina muokata, mikä on hyödyksi työkohteiden usein vaihtuvissa oloissa.

Tuotenro

Nojatikkaat

Jatkotikkaat

Vapaasti seisovat tikkaat ja tukijalka

Malli

Ala/ylä

L

B

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

829439

WMS PB-2,5 Perusosa 2420

453

8

67/20

4,7

829440

WMS PB-3,5 Perusosa 3620

453

12

67/20

7,5

829441

WMS PB-4,5 Perusosa 4520

453

15

67/20

9,4

829442

WMS PT-2,0

Jatko-osa 2120

400

7

67/20

4,0

829443

WMS PT-3,0

Jatko-osa 3020

400

10

67/20

5,6

829444

WMS PT-4,0

Jatko-osa 3920

400

13

67/20

7,9

*Jatkotikkaat: Kun ala- ja ylätikkaat yhdistetään jatkotikkaiksi, ne menevät limittäin. Katso saatavana olevat tikaspituudet taulukosta. **Vapaasti seisovat tikkaat: Tikasjalustan ja sidoksen asennuksen sekä ruuvin vaihdon jälkeen voidaan y­ hdistelmiä, joissa alatikas on pitempi kuin ylätikas, käyttää vapaasti seisovina tikkaina. Kiipeäminen onnistuu liitos­kohtaan saakka.

28

MODUULITIKK A AT


Ala- ja yläosan yhdistelmä 2,0 m

3,0 m

4,0 m

WMS PT- 2.0 829442

WMS PT- 3.0 829443

WMS PT- 4.0 829444

JATKO-OSA

3920 3020 2120

PERUSOSA 4800 3900 2420

2,5 m

moduulitikkaat

WMS PB- 2,5 829439

1900

* 6600 6000 3620

5100

3,5 m 2700

WMS PB- 3,5 829440

1900

*

* 7500

6900

4520 6000

4,5 m

3600

WMS PB- 4,5 829441

2700 1900

* WTB SF 2, 727660

*

*

* Tärkeää: Kun käytät moduulitikkaita vapaasti seisovina tikkaina sinun on käytettävä tikasjalustaa.

MONITOIMITIKK A AT

29


B1

yhdistelmätikkaat

B1

Liitoskohta L5

L H L

H

L

H L1 B B1

B4

L1 B

B4

B

2-osaiset yhdistelmätikkaat

B B

3-osaiset yhdistelmätikkaat

nivelletyt yhdistelmätikkaat

PROF+ Kaksiosaiset leveät yhdistelmätikkaat

Varsinaiset joka paikan tikkaat sopivat täydellisesti ammattilaiskäyttöön. Kombitikkaiden käyttötarkoitusta voi muuttaa käden käänteessä jatkotikkaista vapaasti seisoviksi tikkaiksi tai kaksiksi nojatikkaiksi.

moduulitikkaat

• Vakaat sivuprofiilit jykevöittävät tikkaita, mikä tekee kiipeämisestä turvallisemman tuntuista. • Yhdistelmähelojen ansiosta tikkaat muuttuvat yhdistelmätikkaiksi tarvitsematta kääntää mitään tikkaiden osaa. • Pienat on kiinnitetty pitävällä koko sivuprofiilin läpäisevällä liitoksella. • Pienojen säännöllinen kuviointi takaa erinomaisen kaksisuuntaisen liukastumissuojan. • Tyypin 2 tikasjalusta sisältyy toimitukseen. Se parantaa tikkaiden vakautta. Tuotenro

Malli

L

L1

H

B

B1

B4

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

583060

WKS Y2-6,0 SF

6000

3300

3000

506

453

1100

11+11

67/20

14,5

583070

WKS Y2-7,2 SF

7200

3900

3500

506

453

1100

13+13

67/20

20,0

Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti.

PROF+

Kolmiosaiset leveät yhdistelmätikkaat Monien mahdollisuuksien joka paikan kombitikkaat sopivat täydellisesti ammattilaiskäyttöön. Toimivat jatkotikkaina kaksoispidennyksellä tai vapaasti seisovina tikkaina, jolloin suurin seisomakorkeus on yhtymäkohdassa. • Vakaat sivuprofiilit jykevöittävät tikkaita, mikä tekee kiipeämisestä turvallisemman tuntuista. • Helposti irrotettavaa yläosaa voi käyttää myös erikseen. • Yhdistelmähelojen ansiosta tikkaat muuttuvat yhdistelmätikkaiksi tarvitsematta kääntää mitään tikkaiden osaa. • Säännöllisesti kuvioidut pienat on kiinnitetty pitävällä koko sivuprofiilin läpäisevällä liitoksella. • Tikkaiden vakautta parantava tyypin 2 tikasjalusta isältyy toimitukseen. Tuotenro

Malli

L

L1

L5

H

B

B1

B4

Pienojen lkm

Profiili

Paino kg

585370

WKS Y3-6,7 SF

6700

2800

1800

2400

512

400

1100

9+9+9

67/20

20,0

585375

WKS Y3-7,6 SF

7600

3100

2100

2700

512

400

1100

10+10+10

67/20

24,0

Tuettava tai ankkuroitava määräysten mukaisesti.

PROF

Nivelletty yhdistelmätikas Näiden teleskooppitikkaiden rakenne on nerokas ja moneen mukautuva. Tikkaiden korkeuden voi säätää pienojen välin mukaan. Kokoon painettuna niveltikkaat vievät vähän tilaa ja ovat helpot kuljettaa. • Sivuprofiilit ovat teleskooppiset, minkä ansiosta jalkoja on helppo liu’uttaa korkeuden muuttamiseksi. • Pienojen välimatka ja samalla korkeuden säätöväli on 280 mm. • Voidaan käyttää sekä nojatikkaina että vapaasti seisovina tikkana - samassa paketissa saat siis kahdet tikkaat. Tuotenro

30

MODUULITIKK A AT

Malli

Pienojen lkm

L

H

B

D

Paino kg

802240

WTS Y2-4,1

7+7

2370-4090

1010-1810

590

950-1570

12,3

802250

WTS Y2-5,3

9+9

2950-5310

1290-2340

635

1070-2000

15,0

D


nivelletyt yhdistel­mä­ tikkaat

H L D B

C B4 D1

PROF

3-nivelinen yhdistelmätikas 350 Tämä on niveltikkaiden vastine Sveitsin armeijan linkkarille. Monitoimitikkaiden fiksu ja kompakti muoto sisältää useita eri käyttömahdollisuuksia. Kokoon painettuna niveltikkaat vievät vähän tilaa ja ovat helpot kuljettaa. Tasoasennossa työskentelytaso, täyttää myös tiukat ruotsalaiset EN131-4-standardin mukaiset vaatimukset. • Alumiini on anodisoitua, joten se ei mustaa käsiä tai vaatteita. • Työtaso kuuluu mukaan ja antaa sinulle reilun ja käytännöllisen työskentelytilan, jolla seistä. • 350 kg testikuorma ja nivelet, jotka on testattu 8000 kertaa antavat lisää turvallisuutta. • Tukevat tikasjalustat ja luistamattomat pienat tekevät kiipeämisestä turvallista. • Voidaan käyttää nojatikkaina tai vapaasti seisovina tikkaina tai työskentelytasona, joten saat yhdessä paketissa kolmet tikkaat.

832690

Malli

L

WKSL FP350-3,6

H

3600 1600

B

B4

C

D

D1

Pienojen lkm

Paino kg

363

805

960

1220

2365

12*

15,8

yhdistelmätikkaat

Tuotenro

*3+6+3 tai 6+6

PROF

Teleskooppinen 3-nivelinen yhdistelmätikas 350 Todennäköisesti markkinoiden parhaat monitoimitikkaat. Yksissä tikkaissa on 9 eri yhdistelmämahdollisuutta. Mahdollistaa seisomisen, kun tikas asetettu tasoasentoon, täyttää EN131-4-standardia tiukemmat ruotsalaiset vaatimukset. • Alumiini on anodisoitu, jotta se ei mustaa käsiä tai vaatteita. • Työskentelytaso on vakiona, ja tarjoaa reilun sekä käytännöllisen seisoma-alustan. • 350 kg:n testikuorma ja nivelten 8 000 testauskierrosta takaavat lisäturvallisuuden. • Tukeva tukijalka ja luistamattomat puolat tekevät kiipeämisestä turvallisempaa. • Yhdet niveltikkaat, joissa on yhdeksän eri yhdistelmää – tavalliset tikkaat, vapaana seisovat ja työskentelytaso jopa portaissa. Tuotenro 832695

Malli

L

WKSL FPT350-3,6

H

B

B4

C

D

D1

3055– 1340– 363 805 700– 1060– 2220– 3625 1610 970 1230 2395

Pienojen lkm

Paino kg

12*

17,7

*3+6+3 tai 6+6

3-nivelinen yhdistelmätikas 300 Tässä tikasmaailman vastine Sveitsin armeijan linkkuveitselle! Monitoimitikkaiden nerokas, kompakti muoto pitää sisällään monia käyttömahdollisuuksia. Kokoon taitettuna niveltikkaat vievät vähän tilaa ja ovat helpot kuljettaa. • Valmistettu alumiiniprofiilista, joka tekee niveltikkaista sekä kestävät että kevyet kantaa. • On mahdollista täydentää polyeteenitasolla (802215), jolloin sitä on mahdollista käyttää työskentelytasona **. • Toimitukseen sisältyvät kaksi leveää tikasjalustaa tekevät tikkaista vakaat ja turvalliset. • Luistamattomat puolat parantavat turvallisuutta. • Toimivat sekä tavallisina että vapaasti seisovina tikkaina – samassa paketissa saat siis kahdet tikkaat. Tuotenro

Malli

802210

WKL FB-3,3

802215

WKL PFM-B

L

H

3385

1500

B

B4

C

D

D1

Pienojen lkm

Paino kg

350

768

890

1180

2270

12*

11,3

1370

300

2,5

*3+6+3 tai 6+6. ** HUOM! Tarkista paikalliset säädökset!

YHDISTELMÄTIKK A AT

31


TURVALLISEMPAA OIKEILLA VARUSTEILLA

lisävarusteet nojatikkaat

Työskentely korkealla vaatii aina hyvää turvallisuutta. Kun käytät nojatikkaita, voit tehdä paljon vaaratilanteiden ehkäisemiseksi. Tukijalat, tikasjalustat, koukut ja liukuesteet lisäävät turvallisuut­­ ta. Myös työnteko on tehokkaampaa, kun tikkaat ovat v­ akaat. Katso myös sivun 36 taulukosta, mitkä v­ arusteet sopivat yhteen tikkaittesi kanssa.

Turvakoukut • Valmistettu alumiinista. • Helppo asentaa tikkaiden sivuprofiiliin. • Estää liukumisen sivusuunnassa ja tikkaiden luisumisen alaspäin. • Toimitetaan pareittain. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

717525

WTB SKR 40

Kaikki Wibe Laddersin noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaat. Koukun läpimitta 40 mm.

717526

WTB SKR 80

Kaikki Wibe Laddersin noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaat. Koukun läpimitta 80 mm.

Seinätuki • Valmistettu teräksestä, joka on sähkösinkitty korroosiolta suojaamiseksi. • Helppo kiinnittää tikkaiden ylimpään puolaan. • Seinätuen avulla voit pysytellä hieman irti seinästä • Leveys 1050 mm, syvyys 340 mm. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

717529

WTB TOS

Kaikki noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaat Wibe Laddersin valikoimassa.

Elementtikoukku • Valmistettu alumiinista, jotta se on erityisen kestävä. • Nopea ja helppo kiinnittää sopivalla korkeudella olevaan pienaan ja ripustaa seinän reunan yli. • Sopii betonielementteihin, joiden paksuus on enintään 250 mm. • Estää tikasta liukumasta sivusuunnassa tai siirtymästä alhaalta. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

726906

WTB TOG

Kaikki noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaat Wibe Laddersin valikoimassa.

Pylvästuki • Valmistettu erittäin kestävästä, ruostumattomasta galvanoidusta teräksestä. • Helppo kiinnittää tikkaiden ylimpään puolaan. • Sopii hyvin erikokoisiin pylväisiin haarukkamaisen muodon ansiosta. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

724769

WTB STS

Kaikki noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaat Wibe Laddersin valikoimassa.

Katso myös sivun 36 taulukosta, mitkä varusteet sopivat yhteen tikkaittesi kanssa.

32

TARVIKKEE T JA VARAOS AT


Tuki-/Pidennysjalka Tikkaaseen Turvallisuus kannattaa. Vakaat tikkaat, joiden kaatumisesta ei ole vaaraa, parantavat työn turvallisuutta ja nopeuttavat sitä. Wibe Laddersin uusilla tukijaloilla tikkaiden oikaisu ja turvallisuuden varmistaminen epätasaisella alustalla käy kätevästi. Tukijalat asennetaan ilman porausta ja lukitaan yksinkertaisesti paikalleen sisä- tai ulkoasentoon käden käänteessä. Kuljetuksen aikana ne ovat tikkaiden sivuilla ja vievät minimaalisen vähän tilaa. • Tikkaiden leveys lisääntyy 400 mm kummaltakin sivulta. • Tikkaat voidaan pystyttää myös epätasaiselle alustalle, säätövara korkeussuunnassa 0–300 mm. • Kuljetuksen ajaksi tukijalat käännetään tikkaiden sivujen suuntaisiksi, joten ne eivät vie turhaan tilaa. • Liukuesteet parantavat turvallisuutta. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

822011

WTB SB 6

Kaikki nousutikkaat 7,5 metriin asti, lukuun ottamatta lasikuitumalleja.

lisävarusteet nojatikkaat

Tukijalat lasikuitutikkaaseen • Valmistettu erittäin kestävästä ja vakaasta alumiinista. • Helppo asentaa tikkaiden jalkaan, helppo säätää tarvittaessa. • Tukijalka lasikuitutikkaisiin profiili 62 (717924), profiili 75 (822559) ja profiili 84 (822560).

Tuotenro

Malli

Käyttökohde

717924

WTB SB 2

Lasikuitumallisto, profiili 62.

822559

WTB SB 4

Lasikuitumallisto, profiili 75.

822560

WTB SB 5

Lasikuitumallisto, profiili 84.

Tikasjalusta 2 • Käytetään tasaisella alustalla. • Helppo kiinnittää tikkaisiin pultilla ja mutterilla, asennusohje sisältyy toimitukseen. • 1100 mm leveä tikasjalusta tarjoaa tikkaille reilun seisoma-alustan. • Kätevät turvasiteet tulevat mukana ja niiden avulla yhdistelmätikkaat voidaan muuntaa vapaasti seisoviksi tikkaiksi. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

727660

WTB SF 2

Enintään 10 m pitkät tikkaat. Sis. turvasiteen ja asennusohjeet.

Katso myös sivun 36 taulukosta, mitkä varusteet sopivat yhteen tikkaittesi kanssa.

TARVIKKEE T JA VARAOS AT

33


Tikasjalusta 3 • Käytettäväksi epätasaisilla alustoilla, kuten jos kanto tai kivi on tiellä. • Helppo asentaa - tikkaissasi on valmiina reiät. • Tikasjalusta laajentaa tikkaides jalustaa 300 mm. • Voidaan täydentää esimerkiksi seuraavin lisävarustein: nivelletty liukueste, jatkojalka tai käännettävä piikki. Tuotenro 801015

Malli

Käyttökohde

WTB SF 3

Soveltuu enintään 7 m pitkiin ammattikäyttöön tarkoitettuihin jatkotikkaisiin.

Tikasjalusta 4 • Helppo kiinnittää tikkaisiin toimitukseen sisältyvillä asennusheloilla. • 1000 mm leveä tikasjalusta tarjoaa tikkaille reilun seisoma-alustan. • Toimitukseen sisältyvät turvaside vapaana seisovia tikkaita varten ja sen asennusohje. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

822090

WTB SF 4

Enintään 7 m pitkät tikkaat. Sis. turvasiteen, ruuvit ja asennusohjeet.

Tikasjalusta 5

lisävarusteet nojatikkaat

• Helppo kiinnittää tikkaisiin pulteilla ja muttereilla. • 1 200 mm leveä tikasjalusta tarjoaa tikkaille reilun seisoma-alustan. • Turvaside ei sisälly toimitukseen. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

822095

WTB SF 5

Tarkoitettu yli 10 m pitkiin tikkaisiin, mutta sopii myös lyhyempiin.

Säätöjalusta • Valmistettu teräksestä, joka on sähkösinkitty korroosiolta suojaamiseksi. • Helppo asentaa turvallisesti tikkaiden kahteen alimpaan puolaan. • Portaaton säätö, helppo muuttaa asennosta toiseen. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

724706

WTB SAFE-STEP

Kaikki noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaat Wibe Laddersin valikoimassa.

Jatkojalka nivelletyllä liukuesteellä ja piikillä • Jalka on valmistettu sähkösinkitystä teräksestä, ja siinä on suuri (100x45 mm) kumipäällysteinen vastepinta. • Helppo asentaa, tikkaissa on reiät valmiina. Portaaton korkeussäätö 30 cm:n korkeuteen asti, helppo säätää. • Nivelen ansiosta jalka saa aina parhaan mahdollisen kosketuksen alustaan myös kuormitettuna. • Jalan molemmissa päissä on piikki, joka on tarvittaessa helppo taittaa esille.

Tuotenro

Malli

Käyttökohde

822056

WTB FRB

Kaikki noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaat Wibe L­ addersin valikoimassa sekä tyypin 3 tukijalka.

Käännettävä piikki • Valmistettu erittäin kestävästä ja vakaasta alumiinista. • Helppo asentaa tikkaiden jalkaan ja helppo kääntää piiloon, kun tikkaiden omat liukuesteet riittävät. • Sopii tikkaisiin, joissa on sivuprofiili 55 (717532), 65/67 (717533) tai 78 (717534). • Voidaan asentaa tyypin 3 tikasjalustaan • Toimitetaan pareittain.

Tuotenro

Malli

Käyttökohde

717532

WTB VD 1

Sivuprofiili 55/20.

717533

WTB VD 2

Sivuprofiili 65/20–67/20 ja tukijalka 3.

717534

WTB VD 3

Sivuprofiili 78/20.

Katso myös sivun 36 taulukosta, mitkä varusteet sopivat yhteen tikkaittesi kanssa.

34

TARVIKKEE T JA VARAOS AT


Nivelletty liukueste piikillä • Jalka on valmistettu kestävästä alumiinista, ja siinä on suuri (100x45 mm) kumipäällysteinen vastepinta. • Nivelen ansiosta liukueste saa aina parhaan mahdollisen kosketuksen alustaan myös kuormitettuna. • Jalan molemmissa päissä on piikki, joka on tarvittaessa helppo taittaa esille. • Toimitetaan kappaleittain.

KÄYTÄNNÖLLISET VARUSTEET

KÄYTÄNNÖLLISET VARUSTEET

Malli

Käyttökohde

822057

WTB GSL

Kaikki noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaat Wibe Laddersin valikoimassa sekä tyypin 3 tukijalka.

Askeltaso tikkaan puolaan • Valmistettu erittäin kestävästä ja vakaasta alumiinista. • Helppo asentaa tikkaaseen. • 350x80 mm:n suuruinen rihlattu askeltaso antaa turvallisen, luistamattoman turvan. • Jos tilaat askeltason yksiosaisen nojatikkaiden tilauksen yhteydessä, voimme asentaa sen valmiiksi paikoilleen. Mainitse tästä tilauksessasi. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

724782

WTB TRS

Kaikki nojatikkaat Wibe Laddersin valikoimassa.

lisävarusteet nojatikkaat

KÄYTÄNNÖLLISET VARUSTEET

Tuotenro

Maalipurkinpidinsetti • Valmistettu sähkösinkitystä teräslangasta. • Koukku ja maalipurkinpidin vapauttavat kätesi. • Sopivat sekä oikealle ja vasemmalle puolelle tikasta, sopivat siis sekä oikea-että vasenkätisille. • Toimitetaan settinä. Pidin 1 L purkeille ja koukku astioille joissa kädensija. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

732601

WTB MKR

Kaikki nojatikkaat Wibe Laddersin valikoimassa.

Siirrettävä seisontataso • Valmistettu teräksestä, joka on sähkösinkitty korroosiolta suojaamiseksi. • Seisontatason koko on 280x245 mm, liukastumissuojaus parantaa turvallisuutta. • Helppo ripustaa haluttuun puolaan. • Nerokkaan rakenteen ansiosta seisontataso on helppo taittaa ylös ja alas, jos sen ohi täytyy kiivetä. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

732600

WTB STP

Kaikki noja-, yhdistelmä- ja jatkotikkaatWibe Laddersin valikoimassa.

Kiinnityskoukut Kätevät koukut seinälle tikkaiden ripustamista ja säilytystä varten. Tilaa kahdelle yksioisaiselle tikkaalle tai yhdelle kaksiosaiselle jatkotikkaalle. Koukuissa on 20mm rei’ät, joiden avulla voit lukita tikkaat (lukko ei sisälly). Maksimikuormitus 50 kg/pari. Kiinnitysruuvit eivät sisälly. • Valmistettu alumiinista. • Maksimikuormitus 50 kg. • 2:lle 1-osaiselle tikkaalle tai 1:lle 2-osaiselle jatkotikkaalle. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

500093

WTB UHKR

Kaikki yksiosaiset tikkaat ja kaksiosaiset jatkotikkaat

Katso myös sivun 36 taulukosta, mitkä varusteet sopivat yhteen tikkaittesi kanssa.

TARVIKKEE T JA VARAOS AT

35


X

X

• •

• •

• •

• •

X

• •

• •

X

X

X

X

X

X

X

588040, 588050, 588060, 588070

X

X

X

X

X

588085, 588101

X

X

X

589070

X

X

X

589080, 589101

X

X

X

Tikasjalusta tyyppi 2, 727660

X

Tukijalka, lasikuitu, 822560

X

Tukijalka, lasikuitu, 822559

X

Tukijalka, lasikuitu, 717924

X

ALATURVALLISUUS

X

YLÄTURVALLISUUS

Siirrettävä seisontataso, 732600

X

Maalipurkin pidike, 732601

X

Askeltaso, 724782

Kaannettava piikki, 717533

KÄYTÄNNÖLLISIÄ LISÄVARUSTEITA

Pidennysjalka, nivelletty, 822056

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Nivelletty liukueste piikillä, 822057

Säätöjalusta, 724706

X

Käännettävä piikki, 717534

Tikasjalusta tyyppi 5, 822095

X

Tikasjalusta tyyppi 4, 822090

X

X

Tikasjalusta tyyppi 3, 801015

X

Pylvästuki, 724769

X

Elementtikoukku, 726906

Seinätuki, 717529

X

Turvakoukut, 717525, 717576

Tuki--/pidennysjalka tikkaaseen, 822011

Mitkä tarvikkeet sopivat tikkaisiisi,

YKSIOSAISET TIKKAAT Yksi.leveät nojatikkaat 581020, 581030, 581040, 581050, 587060

X

Yksios. lasikuitutikkaat 721431, 721432 Yksios. nojatikkaat 8000 800002, 800003, 800004

X

X

JATKOTIKKAAT

lisävarusteet nojatikkaat

Kaksios. leveät jatkotikkaat X

X

X

X

X

X

• •

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

• • •

• • •

• • •

• • •

X

• •

• •

• •

• •

X

X

Kolmios.leveät jatkotikkaat X

X

X

X

Kaksios. jatkotikkaat 8000 830040, 830050, 830055, 830060, 830070

X

X

X

800085

X

X

X

X

X

X

X

• • •

• • •

• • •

• •

• •

• •

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

Jatkotikkaat vetolaitteella 738510, 738512 Kaksios. lasikuitujatkotikkaat 721436 721437 721438 Kolmios. lasikuitujatkotikkaat 727268 724786 MODUULITIKKAAT

X X

X

X

Alatikas 829439, 829440, 829441

X

Ylätikas 829442, 829443, 829444

X

X

X

X

X

X

X

X

X

X

YHDISTELMÄTIKKAAT Kaksios. leveät yhdistelmätikkaat 583060, 583070 Kolmios. leveät yhdistelmätikkaat 585370, 585375

Huomaa, että teleskooppitikkaille Compact, teleskooppitikkaille Prof, Flexi Prof, Flexi Teleprof tai Flexi Basic ei ole lisävarusteita. X = Ihanteellinen • = Toimiva

36

TARVIKKEE T JA VARAOS AT


805602, 805603 & 805604

X

805502, 805503 & 805504

X

721455, 721456 & 721457

X

804032, 804033 & 804034

X X

940035, 940036, 940037 & 940038 804022, 804023 & 804024

808003, 808004, 808005, 808006, 808008 & 808010

X

X

X

X

X

738703, 738704, 738705, 738706, 738707, 738708, 738710 & 738712

X

X

X

X

737723, 737724, 737725, 737726, 737728 & 737730

X

X

X

X

808104, 808106, 808108, 808110 & 808112 732735, 732736, 732738, 732740 & 732742 721440 & 721441

X

X X

X

X

X X

X

X

37


TYÖ-/TYÖSKENTELYTASOT BRA ARBETSMILJÖVAL. Useat työtasomme ovat saaneet “Bra Arbetsmiljöval” –hyväksynnän. y TMR, ASP+ ja HAP on kaikki kehitett ammattilaiselle. Turvallisuutta joka askeleelle, ilman kompromisseja.

Monipuolinen valikoima. Monet työtehtävät, kuten maalaus-, asennus- ja varastotyöt, edellyttävät kipuamista hieman tavallista korkeammalle. Wibe Laddersin työtasoja on saatavana useina eri versioina, joiden korkeus vaihtelee välillä 0,36–3 m. Ne ovat kevyitä siirtää ja turvallisia käyttää.

Työtaso on hyvä vaihtoehto ­telineille, kun työssä on päästävä hieman korkeammalle ja alustaa on samalla voitava siirrellä. Korjaukset, maalaus ja tilapäinen asennustyö ovat tyypillisiä ­esimerkkejä, mutta myös varastotyössä työtaso on ihanteellinen ratkaisu. Työtasoja on saatavana jopa kolmen metrin korkuisina, ja ne on valmistettu teräksestä tai alumiinista. Niitä on helppo siirtää, ja kokoon taitettavia TMR- ja HAPmalleja on helppo kuljettaa. Sähkösinkityt teräskaiteet ja luistamattomat askelmat takaavat turvallisuuden.

TEHOKASTA JA TURVALLISTA. Työskennellessäsi tasolla voit käyttää molempia käsiä. Seisot varmasti vakaalla alustalla, jolle kiipeät liukusuojattuja tukevia askelmia pitkin. Tämä on erityisen tärkeää, kun joudut nousemaan ja laskeutumaan useita kertoja yhden työvuoron aikana. HAP-työtasoissa on yksinkertainen korkeudensäätö ja pikalukitus neljään tasoon, mikä takaa optimaalisen työkorkeuden.

LUJUUTTA JA JOUSTAVUUTTA. PROF+sarjan työskentelytasot ovat kevyitä ja käteviä, mutta ne kestävät kovia otteita. Joka päivä, ympäri vuoden.

TYYPPIHYVÄKSYTTYJÄ. Tikkaat on ­tyyppihyväksytty SPCR064-tarkastusmääräysten mukaisesti ja ne on sertifioitu standardien SS 2091 4. painos ja EN 131 mukaisesti. Siirrettävien tikkaiden sertifikaattinumeromme on P102 102. Lisäksi niissä on P-merkintä.

Kaikki mitat millimetreinä. Katso kuljetuspituudet osoitteesta www.wibeladders.fi

Kiinteiden pyörien ja kompaktin mallin ansiosta HAP-työtasoja on helppo siirtää ja kuljettaa.


työskentelytasot

H1 H H B4 D

B PROF+

Korkeussäädettävä Työtaso HAP Kun halut lisää turvallisuutta ja työskentelymukavuutta korkeammalla tasolla, käytä tätä korkeussäädettävää työtasoa.. Helppo laittaa toimintavalmiiksi ja siirtää paikasta toiseen optimaalista työskentelyasentoa varten. Voit olla varma luotettavasta vakaudesta ja ergonomiasta myös pidempien työtehtävien aikana. • Työtaso integroiduilla pyörillä ja kasaamismekanismilla takaa helpon kuljetuksen ja pintakäsittely estää käsien ja vaatteiden värjääntymisen. • Reilunkokoinen työtaso (530x650 mm) sallii sinun liikkua ja vaihtaa työskentelyasentoa ja lisää työskentelyn ergonomiaa. • Yhdellä kädellä toimiva pikalukitus (tikasta on tuettava toisella kädellä) antaa helpon säätämisen neljään korkeuteen (1100–1950 mm) ja takaa optimaalisen työskentelyasennon. • 50 mm syvät askelmat (110 mm kun tikasta ei ole jatkettu) lisäävät vakautta ja turvallisuutta kun kiipeät ylös ja alas. • Reilut tikasjalustat, vakaa työskentelytaso liukastumisen estolla ja joka puolella olevilla tukikaiteilla lisäävät työturvallisuutta.

työ-/työskentelytasot

REG. DESIGN

PROF+

Tuotenro

Malli

808030

WAP HAP 1,1-2,0

H1

H

B

B4

D

Askelmien lkm

Paino kg

2120 - 2970

1100 - 1950

655

1100

1400 - 2000

4-7

34,0

Työtaso TMR Tukeva työtaso toimii turvallisena työskentelyalustana myös, kun on tarpeen seistä hiukan korkeammalla. Sopii hyvin tilapäisiin asennustöihin, maalaukseen ja varastotyöskentelyyn. • Erittäin vakaa, korroosiosuojattu runko on sähkösinkittyä terästä. • 500x600 mm:n suuruisella luistamattomalla tasolla on myös kaiteet, jotta sillä olisi turvallista seistä. • Kaiteet on valmistettu sähkösinkitystä teräksestä, joka suojaa korroosiolta. • Luistamattomat, rihlatut alumiiniaskelmat ovat kooltaan 500x110 mm. • Jotta voit helposti siirtää työtasoa, sen etuosaan on asennettu kaksi pyörää.

Tuotenro 910059

PROF+

Malli WAP TMR Y-1,2

H1

H

B

B4

D

Askelmien lkm

Paino kg

1900

1200

535

875

1170

6

30,0

910060

WAP TMR Y-1,6

2300

1600

535

875

1360

8

34,0

910061

WAP TMR Y-2,0

2700

2000

535

875

1530

10

40,0

910062

WAP TMR Y-2,4

3100

2400

535

1120

1720

12

54,0

910063

WAP TMR Y-3,0

3700

3000

535

1120

2000

15

65,0

Kokoontaittuva Työtaso TMR Vakaa taitettava työtaso, joka on helposti kokoontaitettava ja avattava. Sopii hyvin tilapäisiin asennustöihin, maalaukseen ja varastotyöskentelyyn. Kolme kokoa, joissa on eri työskentelykorkeudet. • Alumiinirunko tekee työtasosta turvallisen mutta samalla keveän. • 500x550 mm:n suuruisella tasolla on luistonestosuoja ja se on varustettu kaiteilla, jotta sinulla on turvallinen seisoma-alusta. • Kaiteet ovat sähkösinkittyä terästä, joka estää korroosiota. • Luistamattomat, rihlatut alumiiniaskelmat ovat kooltaan 500x80 mm. • Työtason siirtämisen, avaamisen ja kokoon taittamisen helpottamiseksi sen tukipuolella on pyörät.

40

T YÖTA S OT

Tuotenro

Malli

H1

H

B

B4

D

Askelmien lkm

Paino kg

733777

WAP TMR YF-1,0

2020

1000

550

865

1120

4

21,0

733778

WAP TMR YF-1,5

2530

1500

550

865

1340

6

25,5

733779

WAP TMR YF-2,0

3040

2000

550

1165

1570

8

30,0


PROF+

Työtaso ASP+ Kevyt ja monipuolinen alusta, joka on valmistettu pulverimaalatusta alumiinista. Perustana on ASP+ rakennustikkaamme, johon on lisätty käsijohteet ja tikasjalusta. Kustannustehokas valinta kun tarvitset pysyvää tukea korkeammalla. • Kevyt ja monipuolinen taso, joka on valmistettu pulverimaalatusta alumiinista. • Tason reilu 330 x 400 mm:n mitoitus ja kaksisuuntainen liukastumissuoja tarjoavat toimivan työskentelyalustan. • Tikkaat lukittuvat auki H-rajoittajalla, joka on helppo taittaa auki ja yhteen ja joka tekee tikkaista erittäin vakaat. • 82 mm syvät, luistamattomat tukevasti kiinnitetyt askelmat takaavat parannetun turvallisuuden ja pitkän käyttöiän. • Tikasjalustan avulla saat suuren 1100 mm leveän perustan. Anodisoitujen käsijohteiden avulla kiipeäminen on helppoa ja turvallista.

REG. DESIGN

Tuotenro

Malli

808013

WAP+ ASP-3

1480

H1

H

808014

WAP+ ASP-4

1730

808015

WAP+ ASP-5

1980

Askelmien lkm

Paino kg

520

B

925

3

12,8

970

545

1100

4

13,9

1220

570

1265

5

15,1

720

D

808016

WAP+ ASP-6

2230

1470

595

1480

6

16,2

808018

WAP+ ASP-8

2730

1970

650

1830

8

19,2

808020

WAP+ ASP-10

3230

2470

705

2180

10

22,0

Askelmien lukumäärä ml. ylätaso.

Työskentelytaso Midi

työ-/työskentelytasot

PROF

Työskentelytaso, jota on helppo käyttää ja kuljettaa. Siirtämisen helpottamiseksi toisessa päässä on kaksi pyörää. Täydellinen työtehtäviin, joissa on ahdasta ja paikkaa vaihdetaan usein. • Erittäin vakaa, korroosiosuojattu runko on sähkösinkittyä terästä. • 1 200x400 mm:n suuruinen taso on valmistettu kestävästä, luistamattomasta viiravanerista. • Työtason voi säätää viiteen korkeuteen 360 mm:n ja 1 460 mm:n välillä.

Tuotenro 721381

Malli WAP MIDI

Kokonaiskorkeus 2000

H*

Pohja-ala

Tason mitat

Paino kg

1450 x 680

1200 x 400

29,0

*= Tason korkeudet 360 / 630 / 910 / 1190 / 1460 mm.

NIVELLETTYJÄ YHDISTELMÄTIKKAITA VOIDAAN KÄYTTÄÄ MYÖS TYÖSKENTELYTASONA, KS. SIVU 31

T YÖTA S OT

41


Valitse oikea teline. Uudessa ja valikoimassamme on tukevia porraseitelin iä asennustelineitä sekä pyörällis a tä. Sopivan telineen valintaan vaikutta kentyöskentelykorkeuden lisäksi se, työs kiKaik ssa. tiloi nelläänkö ulkona vai sisä ne ja 3, en telineiden kuormaluokka on äon valmistettu samojen tiukkojen kest . vyys- ja vakausvaatimusten mukaan

Maksimaalinen turvallisuus. Turvallisuus on aina etusijalla. Siksi varmistamme kaikkien rakenteiden ja jokaisen osan maksimaalisen toimivuuden, turvallisuuden ja laadun. Telineiden on oltava käyttökunnossa myös sateella.

Yksinkertainen, älykäs ja joustava ratkaisu. Turvallisen työskentelyn on oltava yksinkertaista. Siksi telineiden työtasoissa on pyöristetyt reunat, tukitangoissa on ergonomiset, kahden sormen levyiset lukitsimet ja osat on värikoodattu, mikä helpottaa kuljetusta, käsittelyä ja asennusta.

Täydelliset telinepaketit. Ostaessasi meiltä telineen tiedät, että se on täydellinen ja toimii. Kaikki osat sisältyvät toimitukseen. Paketti sisältää kahden metrin välein asennettavan tason ja neljä tukijalkaa.

Helppo tilata. Voit tilata tarvitsemasi korkuisen täydellisen telineen tai aloittaa peruspaketilla ja lisätä siihen korkeutta tilaamalla myöhemmin täydennyspaketin. Korkeita telineitä varten tarvitaan teleskooppiset tukijalat, ja silloin kannattaa jo heti alussa valita korkean telineen peruspaketti.

Tyyppitarkastettu. Telineet on tyyppitarkastettu AFS 1990:12 -asetuksen mukaisesti ja hyväksytty ruotsalaisen EN 1004 -standardin mukaisesti. Kaikkien telineiden kuormaluokka on 3, joka on korkein mahdollinen pyörällisille telineille. Kaikki mitat millimetreinä. Katso kuljetuspituudet osoitteesta www.wibeladders.fi

Telineiden turvallisuus uudelle korkealle tasolle. Uudet telineemme nostavat työturvallisuuden aivan uudelle tasolle. Valitsitpa sitten minkä tahansa uusista porrastelineistämme tai pyörällisistä telineistämme, voit olla varma työtasosi tukevuudesta myös korkeissa asennuksissa. Yksinkertaisuus, luotettavuus ja varmuus ovat jokaisen osan ominaisuuksia. Huomaat heti, miten helppoa telineitä on kuljettaa, käsitellä ja asentaa. Ennen kaikkea sen huomaa telineillä liikuttaessa ja työskenneltäessä. Varmuus, luotettavuus ja harkittu suunnittelu takaavat maksimaalisen turvallisuuden joka hetki. Porrasteline vai pyörällinen teline?

Millainen teline sopii tarkoitukseen? Se riippuu työtehtävästä. Porrasteline on paras valinta, kun työskennellään pitkään korkealla ja kun ylös telineelle pitää kuljettaa suurikokoista materiaalia tai raskaita työkaluja. Tukevat portaat helpottavat kuljetuksia ylös ja alas telineellä. Pyörällinen teline sopii pitkäaikaiseen työskentelyyn korkealla silloin, kun mukana ei tarvitse kantaa paljon materiaalia tai raskaita työkaluja. Pyörällisistä telineistä on saatavana myös kapeita malleja, jotka sopivat ahtaisiin tiloihin.

Ainutlaatuisissa lukitsimissa on ergonominen, kahden sormen levyinen lukitusmekanismi, joka mahdollistaa vahvan otteen ja helpottaa asennusta.


Porrasteline PROF+

Porrasteline ST 1400 Erittäin tukeva ja helposti koottava porrasteline (1.4x2.5 m), jossa on limittäiset tukisiteet antamassa turvallisemman työnteon korkeissa korkeuksissa. Täydellinen portaiden ja tasojen (kahden metrin välein), jalkalistojen, säädettävien pyörien (200 mm) ja tukijalkojen kanssa. • Helposti paikoilleen asetettavat portaat lujilla askelmilla ja aukottomilla käsijohteilla lisäävät turvallisuutta kiivetessä. • Reilunkokoinen työskentelyala (2.4x1.3 m) ylimmällä tasolla. Erityisluukku varmistaa helpon pääsyn ylimmälle tasolle. • Pyöristetyt profiilit, käpälälukitus ergonomisella kaksisormiotteella ja värikoodatut osat helpottamassa kuljetusta, käsittelyä ja kokoamista. • Helposti jatkettavissa haluttuun korkeuteen korotussarjan kanssa. Valitse matala peruspaketti tai korkea peruspaketti sen mukaan, minkä korkeuden haluat saavuttaa.

REG. DESIGN

porrasteline

Täydellinen telinepaketti. Telinepaketti sisältää portaat ja kahden metrin välein asennettavat työtasot, kaksi ylätasoa, reunalistan, astinkehikon pohjatasoa varten, säädettävät pyörät (200 mm) ja tukijalat.

Pyöristetyt profiilit. Tason sivuprofiilien muotoilun ansiosta niistä on hyvä ottaa kiinni, kun kannat tai nostat tasoa tai vedät sitä ylös telineelle.

Ergonominen käpälälukitus. Fiksusti muotoillussa lukitusmekanismissa on liipaisinkahva. Tilaa on kahdelle sormelle, mikä maksimoi voiman. Iskunkestävä käpälälukitsin ei lukitu vahingossa telinettä purettaessa, joten tarvittaessa se voi odottaa kehystangon päällä.

Limittäiset tukisiteet. Telineessa on tukisiteet jokaisessa kehysosiossa, kahden metrin välein. Tästä syystä osiot ovat kiinni toisissaan ja teline on erityisen vakaa.

Turvallinen asennus. Kahden metrin välein olevan tason ansiosta rakennat telineen turvallisesti ja yletyt nostamaan osat seuraavalle tasolle.

Säädettävät pyörät. Telineissä on vakiona kestävät korkeussäädettävät pyörät (200 mm), jotka helpottavat telineen siirtämistä. Pyörät on varustettu helppokäyttöisellä, selkeästi värikoodatulla jarrulla.

Lisävarusteet ja varaosat. Kaikki telineosat ovat saatavilla varaosina, joten voit milloin tahansa korvata osat, jotka ovat käytön, käsittelyn tai kuljetuksen aikana ovat vahingoittuneet.

44

telineet

Helposti asennettavat portaat. Syvät (125 mm) ja leveät (500 mm) askelmat, tukevat tasanteet ja kaiteet parantavat turvallisuutta kuljettaessa telineellä ylös ja alas. Suuri luukulla varustettu työskentelytaso. Ylimmällä tasolla on runsaasti työtilaa (2 400 × 1 300 mm). Taso on varustettu isolla luukulla, joka helpottaa tasolle nousemista. Luukussa on tukeva salpa, joka estää tahattoman avautumisen. Tukijalat ovat standardi. Mukana toimitettavat tukijalat parantavat vakautta entisestään. Jos rakennat telineesi yli 8,2 metrin, aloita korkealla peruspaketilla. Muista, että korkea peruspaketti sopii myös matalampiin korkeuksiin, kun haluat teleskooppiset tukijalat.

Skannaa QR-koodi, niin näet kattavan taulukon osista. Kaikki tiedot löytyvät myös osoitteesta www.wibeladders.com/ products/scaffolds/st1400


Täydellinen telinepaketti – helppo tilata ja täydentää Wibe Ladders telineen tilaaminen on helppoa. Voit tilata tarvitsemasi korkuisen telinepaketin tai aloittaa peruspaketilla ja täydentää sitä korotuspaketilla ja tukijalkapaketilla päästäksesi haluttuun korkeuteen myöhemmin. Muista, että korkeampiin telineisiin tarvitset teleskooppiset tukijalat ja siksi kannattaa valita heti korkea peruspaketti. TÄYDELLINEN TELINEPAKETTI Korkeus (m)

Tuotenro

2,2

834022

Peruspaketti Matala Porrasteline 1400 PKT-2,2m

4,2

834042

6,2

Nimike

Malli

Osien määrä

Tasomitat

Lavakorkeus

TyöskentelyPaino kg korkeus

WST 1400-2,2 L

1 Peruspaketti matala

2500x1400

2200

4200

150

Porrasteline 1400 PKT-4,2m

WST 1400-4,2

1 Peruspaketti matala 1 Korotuspaketti

2500x1400

4200

6200

225

834062

Porrasteline 1400 PKT-6,2m

WST 1400-6,2

1 Peruspaketti matala 2 Korotuspaketti

2500x1400

6200

8200

300

8,2*

834082

Porrasteline 1400 PKT-8,2m

WST 1400-8,2

1 Peruspaketti korkea 3 Korotuspaketti

2500x1400

8200

10200

375

10,2*

834102

Porrasteline 1400 PKT-10,2m

WST 1400-10,2

1 Peruspaketti korkea 4 Korotuspaketti

2500x1400

10200

12200

450

12,2*

834122

Porrasteline 1400 PKT-12,2m

WST 1400-12,2

1 Peruspaketti korkea 5 Korotuspaketti

2500x1400

12200

14200

525

* Teleskooppiset tukijalat sisältyvät 8,2 m ja korkeampiin telinepaketteihin.

Peruspaketti MATALA/KORKEA, 2,2 m:n taso Tuotenro

2,2

834022

2,2

834023

Nimike

TyöskentelyPaino kg korkeus

Malli

Tasomitat

Lavakorkeus

Peruspaketti Matala Porrasteline 1400 PKT-2,2m

WST 1400-2,2 L

2500x1400

2200

4200

150

Peruspaketti Korkea Porrasteline 1400 PKT-2,2m

WST 1400-2,2 H

2500x1400

2200

4200

155

porrasteline

Korkeus (m)

Osien määrä 1 sisäänkäyntikehys 2 x 1m kehys 1 x 2m kehys 1 porrastikkaat 2 käsijohdetta 1 isolla luukulla varustettu taso 1 taso ilman luukkua 6 vaakasidettä 2 vinosidettä 1 jalkalista 4 pyörää 4 tukijalkaa**

**

** Matalan telineen peruspaketti (tuotenro 834022) sisältää kiinteät tukijalat; korkean telineen peruspaketti (tuotenro 834023) sisältää teleskooppiset tukijalat.

Täydennyspaketti, 2 m Korkeus (m)

Tuotenro

2

834000

Nimike Korotuspaketti Porrasteline 1400 PKT -2,0m

Malli

Tasomitat

Paino kg

WST 1400-2,0 EXT

2500x1400

75

Osien määrä 2 x 2m kehystä 1 porrastikkaat 2 kaide 1 taso ilman luukkua 2 vaakasidettä 2 vinosidettä

Jos tilataan täydennyspaketti 8,2-metrisen telineen korottamista varten, on tilattava lisäksi teleskooppiset tukijalat (tuotenro 817503). Suuria korkeuksia varten on siksi hyvä aloittaa korkean telineen peruspaketilla. Tukijalkoja on saatavana myös erillisinä lisävarusteina. telineet

45


Leveä pyörällinen teline PROF+

Rakennusteline RT 1400 Vahva ja helposti kasattava rakennusteline (1.4x2.5 m) limittäisillä tukisiteillä ja turvallisempaa työskentelyä varten tarkkaan harkituilla ratkaisulla. Paketti on täydellinen, sisältäen tason kahden metrin välein, kaksi ylätasoa, jalkalistat, säädettävät pyörät (200 mm) ja tukijalat. • Erityisen turvallisen kokoamisen mahdollistavat 1-metriset kehykset alhalla, joiden avulla saat suojaa kahdelle sivulle kasatessasi seuraavaa osiota. • Reilunkokoinen työskentelytaso (2.4x1.3 m) ylimmällä tasolla ja erityisluukun ansiosta ylimmäiselle tasolle pääseminen on helppoa. • Pyöristetyt profiilit, käpälukituksen ergonominen kaksisormiote sekä värikoodatut osat helpottavat kuljetusta, käsittelyä ja kokoamista. • Helposti jatkettavissa haluttuun korkeuteen korotuspakettien avulla. Valitse matala peruspaketti tai korkea peruspaketti sen mukaan, minkä korkeuden haluat saavuttaa. • Lisävarusteet: nousuportaan kanssa turvallisempi pääsy.

rakennustelineet

REG. DESIGN

Täydellinen telinepaketti. Telinepaketti sisältää kahden metrin välein asennettavat tasot, kaksi ylätasoa, reunalistan, säädettävät pyörät (200 mm) ja tukijalat.

Pyöristetyt profiilit. Tason sivuprofiilien muotoilun ansiosta niistä on hyvä ottaa kiinni, kun kannat tai nostat tasoa tai vedät sitä ylös telineelle.

Limittäiset tukisiteet. Telineessa on tukisiteet jokaisessa kehysosiossa, kahden metrin välein. Tästä syystä osiot ovat kiinni toisissaan ja teline on erityisen vakaa.

Turvallinen asennus. Pyörällisten telineiden asennus aloitetaan 1-metrin kehyksillä, joten seisot aina turvallisesti asentaessasi seuraavaa osiota, kaiteet kahdella sivulla. Kahden metrin välein asennettavan tason ansiosta telineen pystytys käy turvallisesti ylös asti.

Ergonominen käpälälukitus. Fiksusti muotoillussa lukitusmekanismissa on liipaisinkahva. Tilaa on kahdelle sormelle, mikä maksimoi voiman. Iskunkestävä käpälälukitsin ei lukitu vahingossa telinettä purettaessa, joten tarvittaessa se voi odottaa kehystangon päällä.

Suuri luukullinen työskentelytaso. Ylimmällä tasolla on runsaasti työtilaa (2 400 × 1 300 mm). Taso on varustettu isolla luukulla, joka helpottaa nousemista ja tukevalla lukolla, joka estää tahattoman aukeamisen.

Tukijalat ovat standardi. Mukana toimitettavat tukijalat parantavat vakautta entisestään. Jos rakennat telineesi yli 8,2 metrin, aloita korkealla peruspaketilla. Muista, että korkea peruspaketti sopii myös matalampiin korkeuksiin, kun haluat teleskooppiset tukijalat.

Säädettävät pyörät. Telineissä on vakiona kestävät säädettävät pyörät (200 mm), jotka helpottavat telineen siirtämistä. Pyörät on varustettu helppokäyttöisellä, selkeästi värikoodatulla jarrulla.

Lisävarusteet ja varaosat. Pyörällisen telineen voi varustaa nojatikkailla, jotka helpottavat kiipeämistä. Kaikki telineosat ovat saatavilla varaosina, joten voit milloin tahansa korvata osat, jotka ovat käytön, käsittelyn tai kuljetuksen aikana ovat vahingoittuneet.

46

telineet

Skannaa QR-koodi, niin näet kattavan taulukon osista. Kaikki tiedot löytyvät myös osoitteesta www.wibeladders.com/ products/scaffolds/rt1400


Täydellinen telinepaketti – helppo tilata ja täydentää Wibe Ladders telineen tilaaminen on helppoa. Voit tilata tarvitsemasi korkuisen telinepaketin tai aloittaa peruspaketilla ja täydentää sitä korotuspaketilla ja tukijalkapaketilla päästäksesi haluttuun korkeuteen myöhemmin. Muista, että korkeampiin telineisiin tarvitset teleskooppiset tukijalat ja siksi kannattaa valita heti korkea peruspaketti. Täydellinen telinepaketti Korkeus (m)

Tuotenro

2,2

814022

Peruspaketti matala Rakennusteline 1400 PKT-2,2m

4,2

814042

6,2

Nimike

Malli

TyöskentelyPaino kg korkeus

Osien määrä

Tasomitat

Lavakorkeus

WRT 1400-2,2 L

1 Peruspaketti matala

2500x1400

2200

4200

130

Rakennusteline 1400 PKT-4,2m

WRT 1400-4,2

1 Peruspaketti matala 1 Korotuspaketti

2500x1400

4200

6200

185

814062

Rakennusteline 1400 PKT-6,2m

WRT 1400-6,2

1 Peruspaketti matala 2 Korotuspaketti

2500x1400

6200

8200

235

8,2*

814082

Rakennusteline 1400 PKT-8,2m

WRT 1400-8,2

1 Peruspaketti korkea 3 Korotuspaketti

2500x1400

8200

10200

310

10,2*

814102

Rakennusteline 1400 PKT-10,2m

WRT 1400-10,2

1 Peruspaketti korkea 4 Korotuspaketti

2500x1400

10200

12200

365

12,2*

814122

Rakennusteline 1400 PKT-12,2m

WRT 1400-12,2

1 Peruspaketti korkea 5 Korotuspaketti

2500x1400

12200

14200

430

* Teleskooppiset tukijalat sisältyvät 8,2 m ja korkeampiin telinepaketteihin.

PERUSPAKETTI MATALA/KORKEA, 2,2 M TASO Tuotenro

Nimike

Malli

Tasomitat

Lavakorkeus

rakennustelineet

Korkeus (m)

TyöskentelyPaino kg korkeus

2,2

814022

Peruspaketti matala Rakennusteline 1400 PKT-2,2m

WRT 1400-2,2 L

2500x1400

2200

4200

130

2,2

814023

Peruspaketti korkea Rakennusteline 1400 PKT-2,2m

WRT 1400-2,2 H

2500x1400

2200

4200

135

Osien määrä **

2 x1m kehys 2 x 2m kehys 1 taso luukulla 1 taso ilman luukkua 6 vaakasidettä 4 vinosidettä 1 jalkalista 4 pyörää 4 tukijalkaa**

** Matalan telineen peruspaketti (tuotenro 814022) sisältää kiinteät tukijalat; korkean telineen peruspaketti (tuotenro 814023) sisältää teleskooppiset tukijalat.

Täydennyspaketti, 2 m Korkeus (m)

Tuotenro

2

814000

Nimike Korotuspaketti Rakennusteline 1400 PKT-2,0m

Malli

Tasomitat

Paino kg

WRT 1400-2,0 EXT

2500x1400

50

Osien määrä 2 x 2m kehystä 1 taso ilman luukkua 2 vaakasidettä 4 vinosidettä

Jos tilataan täydennyspaketti 8,2-metrisen telineen korottamista varten, on tilattava lisäksi teleskooppiset tukijalat (tuotenro 817503). Suuria korkeuksia varten on siksi hyvä aloittaa korkean telineen peruspaketilla. Tukijalkoja on saatavana myös erillisinä lisävarusteina.

telineet

47


Kapea pyörällinen teline PROF+ Rakennusteline RT 750

Helposti kasattava teline (0.75x2.5 m), jossa on limittäiset tukisiteet ja fiksut ratkaisut, joiden avulla työskentely on turvallisempaa riskialttiissa tilassa. Täydellinen paketti, jossa on ylös asti taso kahden metrin välein, jalkalistat, säädettävät pyörät (200mm) ja tukijalat. • Kokoaminen on turvallista, sillä alhaalla olevat 1-metrin kehykset tarjoavat suojaa kahdelle sivulle seuraavaa osiota kootessa. • Pyöristetyt profiilit, käpälukituksen ergonominen kaksisormiote sekä värikoodatut osat helpottavat kuljetusta, käsittelyä ja kokoamista. • Vakaa työskentelytaso (2.4x0.6 m), ylin työtaso suojattu jalkalistoilla. • Helposti jatkettavissa haluttuun korkeuteen korotuspaketilla. Valitse joko matala peruspaketti tai korkea peruspaketti sen mukaan, minkä loppukorkeuden haluat saavuttaa. • Lisävarusteet: nousuportailla kiipeät turvallisemmin.

REG. DESIGN

rakennustelineet

Täydellinen teline. Telinepaketti sisältää kahden metrin välein asennettavat tasot, jalkalistan, säädettävät pyörät (200 mm) ja tukijalat.

Pyöristetyt profiilit. Tason sivuprofiilien muotoilun ansiosta niistä on hyvä ottaa kiinni, kun kannat tai nostat tasoa tai vedät sitä ylös telineelle.

Limittäiset tukisiteet. Telineessa on tukisiteet jokaisessa kehysosiossa, kahden metrin välein. Tästä syystä osiot ovat kiinni toisissaan ja teline on erityisen vakaa.

Turvallinen asennus. Telineen rakentaminen aloitetaan 1-metrin kehyksillä, joten seisot aina turvallisesti asentaessasi seuraavaa osiota, kaiteet kahdella sivulla. Kahden metrin välein olevan tason ansiosta seisot asennuksen aikana turvallisesti koko matkan ylös.

Ergonominen käpälälukitus. Fiksusti muotoillussa lukitusmekanismissa on liipaisinkahva. Tilaa on kahdelle sormelle, mikä maksimoi voiman. Iskunkestävä käpälälukitsin ei lukitu vahingossa, joten tarvittaessa se voi odottaa kehystangon päällä.

Vakaa työpaikka. Ylin taso on vakaa työskentelytaso ahtaisiin paikkoihin (2400 x 600 mm). Tason luukun ja jalkalistan ansiosta sille on helppo nousta ja turvallisuus paranee.

Tukijalat ovat standardi. Mukana tulevat tukijalat antavat lisävakautta. Jos rakennat telineen yli 6,2 metriin, aloita korkealla peruspaketilla. Muistathan, että korkea peruspaketti sopii käytettäväksi myös matalammalla, kun haluat teleskooppiset tukijalat.

Säädettävät pyörät. Kestävät ja säädettävät pyörät (200 mm) ovat vakiona ja helpottavat telineen siirtämistä. Pyörissä on helppokäyttöinen jarru selkeällä värikoodauksella.

Lisävarusteet ja varaosat. Pyörällisen telineen voi varustaa nojatikkailla, jotka helpottavat kiipeämistä. Kaikki telineosat ovat saatavilla varaosina, joten voit milloin tahansa korvata osat, jotka ovat käytön, käsittelyn tai kuljetuksen aikana ovat vahingoittuneet. 48

telineet

Skannaa QR-koodi, niin näet kattavan taulukon osista. Kaikki tiedot löytyvät myös osoitteesta www.wibeladders.com/ products/scaffolds/rt750


Täydellinen telinepaketti – helppo tilata ja täydentää Wibe Ladders telineen tilaaminen on helppoa. Voit tilata tarvitsemasi korkuisen telinepaketin tai aloittaa peruspaketilla ja täydentää sitä korotuspaketilla ja tukijalkapaketilla päästäksesi haluttuun korkeuteen myöhemmin. Muista, että korkeampiin telineisiin tarvitset teleskooppiset tukijalat ja siksi kannattaa valita heti korkea peruspaketti. Täydellinen telinepaketti Korkeus (m)

Tuotenro

2,2

875022

Peruspaketti matala Rakennusteline 750 PKT-2,2m

4,2

875042

6,2*

Nimike

Malli

TyöskentelyPaino kg korkeus

Osien määrä

Tasomitat

Lavakorkeus

WRT 750-2,2 L

1 Peruspaketti matala

2500x750

2200

4200

100

Rakennusteline 750 PKT-4,2m

WRT 750-4,2

1 Peruspaketti matala 1 Korotuspaketti

2500x750

4200

6200

140

875062

Rakennusteline 750 PKT-6,2m

WRT 750-6,2

1 Peruspaketti korkea 2 Korotuspaketti

2500x750

6200

8200

180

8,2*

875082

Rakennusteline 750 PKT-8,2m

WRT 750-8,2

1 Peruspaketti korkea 3 Korotuspaketti

2500x750

8200

10200

225

10,2*

875102

Rakennusteline 750 PKT-10,2m

WRT 750-10,2

1 Peruspaketti korkea 4 Korotuspaketti

2500x750

10200

12200

265

12,2*

875122

Rakennusteline 750 PKT-12,2m

WRT 750-12,2

1 Peruspaketti korkea 5 Korotuspaketti

2500x750

12200

14200

305

* 6,2 metrin ja korkeampien telineiden paketti sisältää teleskooppiset tukijalat.

Peruspaketti MATALA/KORKEA, 2,2 m:n taso Tuotenro

Nimike

Malli

Tasomitat

Lavakorkeus

rakennustelineet

Korkeus (m)

TyöskentelyPaino kg korkeus

2,2

875022

Peruspaketti matala Rakennusteline 750 PKT-2,2m

WRT 750-2,2 L

2500x750

2200

4200

100

2,2

875023

Peruspaketti korkea Rakennusteline 750 PKT-2,2m

WRT 750-2,2 H

2500x750

2200

4200

105

Osien määrä 2 x 1m kehys 2 x 2m kehys 1 luukulla varustettu taso 6 vaakasidettä 2 vinosidettä 1 jalkalista 4 pyörää 4 tukijalkaa**

**

** Matalan telineen peruspaketti (tuotenro 875022) sisältää kiinteät tukijalat; korkean telineen peruspaketti (tuotenro 875023) sisältää teleskooppiset tukijalat.

Täydennyspaketti, 2 m Korkeus (m)

Tuotenro

2

875000

Nimike Korotuspaketti Rakennusteline 750 PKT-2,0m

Malli

Tasomitat

Paino kg

WRT 750-2,0 EXT

2500x750

40

Osien määrä 2 x 2m kehys 1 luukulla varustettu taso 2 vaakasidettä 2 vinosidettä

Kun tilaat korotuspaketin korottaaksesi 6,2 m telinettä, sinun on täydennettävä teline teleskooppisilla tukijaloilla (tuotenro 817503). Siksi kannattaa jo heti alussa tilata korkea peruspaketti. Tukijalat ovat saatavilla myös erillisinä lisävarusteina. telineet

49


Asennusteline PROF

Asennusteline FT 750 Asennustelineen (0.75x1.8 m) perusosan taittokehyksen ansiosta käsittely ja kuljettaminen on helppoa. Limittäiset tukisiteet lisäävät turvallisuutta ja vakautta. Täydellinen paketti, jossa on taso kahden metrin välein, säädettävät pyörät (125 mm), jalkalistat ja tukijalat. • Kokoaminen on erityisen turvallista limittäisten tukisiteden ja kahden metrin välein olevien työtasojen ansiosta. • Pyöristetyt profiilit, käpälukituksen ergonominen kaksisormiote sekä värikoodatut osat helpottavat kuljetusta, käsittelyä ja kokoamista. • Ylimmäinen taso on vakaa työskentelytaso (1.7x0.6 m) jalkalistoilla. • Voidaan helposti jatkaa haluttuun korkeuteen korotuspakettien avulla. • Lisävarusteet: nousuporras takaa turvallisemman pääsyn, säädettävät pyörät (200 mm).

REG. DESIGN

asennustelineet

Pyöristetyt profiilit. Tason sivuprofiilien muotoilun ansiosta niistä on hyvä ottaa kiinni, kun kannat tai nostat tasoa tai vedät sitä ylös telineelle. Täydellinen teline. Telinepaketti sisältää kahden metrin välein asennettavat tasot, jalkalistan, lukittavat pyörät (125 mm) ja tukijalat. Limittäiset tukisiteet. Telineessa on tukisiteet jokaisessa kehysosiossa, kahden metrin välein. Tästä syystä osiot ovat kiinni toisissaan ja teline on erityisen vakaa.

Turvallinen asennus. Kahden metrin välein olevan tason ansiosta rakennat telineen turvallisesti ja yletyt nostamaan osat seuraavalle tasolle.

Ergonominen käpälälukitus. Fiksusti muotoillussa lukitusmekanismissa on liipaisinkahva. Tilaa on kahdelle sormelle, mikä maksimoi voiman. Iskunkestävä käpälälukitsin ei lukitu vahingossa, joten tarvittaessa se voi odottaa kehystangon päällä.

Vakaa työpaikka. Ylin taso on vakaa työskentelytaso ahtaisiin paikkoihin (1700 x 600 mm). Tason luukun ja jalkalistan ansiosta sille on helppo nousta ja turvallisuus paranee.

Tukijalat ovat standardi. Mukana tulevat tukijalat antavat lisävakautta. Rakentaessasi telineen yli 4,2 metriin, käytä teleskooppisia tukijalkoja.

Taittokehys. Pohjaosa on helppo taittaa kasaan helpompaa kuljetusta ja käsittelyä varten. Lukittavat pyörät. Telineissä on vakiona kestävät lukittavat pyörät (125 mm), jotka helpottavat telineen siirtämistä. Pyörät on varustettu helppokäyttöisellä, selkeästi värikoodatulla jarrulla.

Lisävarusteet. Varusta pyörällinen telineesi säädettävillä pyörillä ja nojatikkailla, kiipeäminen on turvallisempaa ja siirtäminen helpompaa. 50

telineet

Skannaa QR-koodi, niin näet kattavan taulukon osista. Kaikki tiedot löytyvät myös osoitteesta www.wibeladders.com/ products/scaffolds/ft750


Täydellinen telinepaketti – helppo tilata ja täydentää Wibe Ladders telineen tilaaminen on helppoa. Voit tilata tarvitsemasi korkuisen telinepaketin tai aloittaa peruspaketilla ja täydentää sitä korotuspaketilla ja tukijalkapaketilla päästäksesi haluttuun korkeuteen myöhemmin. Muista, että korkeampiin telineisiin tarvitset teleskooppiset tukijalat ja siksi kannattaa valita heti korkean telineen tukijalkapaketti. Täydellinen telinepaketti Korkeus (m)

Tuotenro

1,8

817518

Nimike

Malli

Asennusteline 750 PKT-1,8m sis. suojakaiteet

TyöskentelyPaino kg korkeus

Osien määrä

Tasomitat

Lavakorkeus

WFT 750-1,8 GR

1 Peruspaketti 1 Suojakaidepaketti 1 Tukijalkapaketti matala

1800x750

1,8

3,8

67,9

1800x750

3,8

5,8

142,9

1800x750

5,8

7,8

225,1

3,8

817537

Asennusteline 750 PKT-3,8m

WFT 750-3,8

1 Peruspaketti 1 Täydennyspaketti 1 Suojakaidepaketti 1 Tukijalkapaketti matala

5,8

817557

Asennusteline 750 PKT-5,8m

WFT 750-5,8

1 Peruspaketti 2 Täydennyspaketti 1 Suojakaidepaketti 1 Tukijalkapaketti korkea

Peruspaketti MATALA/KORKEA, 1,8 m:n taso Korkeus (m) Tuotenro 817517

Peruspaketti Asennusteline 750 PKT-1,8m

Malli

Tasomitat

Lavakorkeus

Työskentelykorkeus

Paino kg

WFT 750-1,8

1800x750

1,8

3,8

39,1

asennustelineet

1,8

Nimike

Osien määrä 1 taitettava pohjaosa 1 Taso luukulla 4 pyörää

Korotuspaketti, 2 m Korkeus (m)

Tuotenro

2

817500

Nimike Täydennyspaketti Asennnusteline 750 PKT-2,0m

Malli

Tasomitat

Paino kg

WFT 750 EXT

1800x750

75

Osien määrä 2 x 2m kehystä 1 Taso luukulla

2 vaakasidettä 2 vinosidettä

Kun tilaat korotuspaketin rakentaaksesi 5,8 metrin telineen, on teline täydennettävä teleskooppisilla tukijaloilla (Til.nro 817503)

Suojakaidepaketti Tuotenro

Nimike

817501

Suojakaidepaketti

Malli

Paino kg

WFT 750 GR

16,00

Osien määrä 2 x 1m kehystä 5 vaakasidettä

2 vinosidettä 1 jalkalista

Tukijalkapaketti Tuotenro

Nimike

Malli

Osien määrä

817502

Tukijalkapaketti matala

WS SBPKT L

4 Kiinteää tukijalkaa

817503

Tukijalkapaketti korkea

WS SBPKT H

4 Teleskooppista tukijalkaa

telineet

51


ASENNUSTELINE Side. Joustavat vaaka- ja ­ristisiteet lukituksella antavat telineelle vakautta.

Tukijalka. Tukijalka tekee telineen ­vakaammaksi ja estää sitä kaatumasta.

Taittokehys. Peruspaketin kehys taittuu yksinkertaisella otteella. Sen ansiosta pakettia on helppo käsitellä ja kuljettaa.

Hultafor

Pr

asennustelineet

LAddErS

Pyörä. Lukittavat pyörät turvallista ­kokoamista varten.

HANtVErKArStÄLLNI

en stabil och prisvärd hantverkarställning i lastklass 3. enkel att transporter Paketen kan kombineras A+A+C, eller A+B+C. A och B kan även användas Hultafors Group levereras med ställningen. Den kan äv av reservdelar. Monteringsanvisning guide.

Product

news

• Ramsektionen är hopfällbar och tillverkad i aluminium. Bredd 750 mm. Rördimension 50 mm. Hultafo • Plattformen, 1545 x 600 mm, är gjord av halksäker plywood och utrustad med en stabil alumi

Pr

Maj 2009 • I plattformen finns en lucka för att du skall kunna klättra och skicka material säkert. LAddErS

• På ställningens ben sitter låsbara nylonhjul som mäter 125 mm i diameter.

LAddErS HANtVErKArStÄLLNING A WHS 400 Kombinationer • Kan kompletteras med justerbara ben för säker uppställning vid nivåskillnader.

PROF

Asennusteline WHS 400

HANtVErKArStÄLLN

en stabil och prisvärd hantverkarställning i lastklass 3. enkel att transportera och montera. Kan byggas upp till 2,2B m. PAcK A PAcK Paketen kan kombineras A+A+C, eller A+B+C. A och B kan även användas fristående. Det finns även ett stort utbud av reservdelar. Monteringsanvisning levereras med ställningen. Den kan även hämtas på hultaforsgroup.com/ladder0,6 m guide. en stabil och prisvärd hantverkarställning i lastklass 3. enkel att transport Paketen kan kombineras A+A+C, eller A+B+C. A och B kan även använda • Ramsektionen är hopfällbar och tillverkad i aluminium. Bredd 750 mm. Rördimension 50 mm. av reservdelar. Monteringsanvisning levereras med ställningen. Den kan ä 1,1 m • Plattformen, 1545 x 600 mm, är gjord av halksäker plywood och utrustad med en stabil aluminiumram. tukevalla •alumiinikehyksellä. I plattformen finns en lucka för att du skall kunna klättra och skicka guide. material säkert.

Tukeva ja kustannustehokas asennusteline, kuormaluokka 3. Helppo kulljettaa ja pystyttää. Maksimi lavakorkeus jopa 2,2 m. • Alumiininen taittokehys, leveys 750 mm. Putkihalkaisija 50 mm. • Luukullinen lava 1545 x 600 mm on valmistettu vanerista ja varustettu • Lavan luukku varmistaa turvallisen kiipeämisen ja materiaalien kuljetuksen. • Telineen jaloissa on lukittavat 125 mm nylonpyörät. • Voidaan varustaa säätöjaloilla jos alusta on epätasainen.

• På ställningens ben sitter låsbara nylonhjul som mäter 125 mm i diameter. • Ramsektionen är hopfällbar och tillverkad i aluminium. Bredd 750 mm. Rördimension 50 m

• Kan kompletteras med justerbara ben för säker uppställning vid nivåskillnader. • Plattformen, 1545 x 600 mm, är gjord av halksäker plywood och utrustad med en stabil alu • I plattformen säkert. A+B+cfinns en lucka för att du skall kunna klättra och skicka material A+A+c • På ställningens ben sitter låsbara nylonhjul som mäter 125 mm i diameter.

Kombinationer

B

• Kan kompletteras med justerbara ben för säker uppställning vid nivåskillnader. B PAcK 1,1m

A PAcK

Hultafors Group

Product

Kombinationer

0,6 m

Tuotenro

Nimike

Malli

Tasomitta

Lavakorkeus

802311

WHS 400 Peruspaketti

A pack

1545 x 600

1170

802312

WHS 400 Korotuspaketti

B pack

1545 x 600

1570

802313

WHS 400 Tukijalkapaketti

C pack

Nimike

Malli

Kuvaus

WHS 400 Asennusteline

A pack

Taittuva kehys, 6

802312

WHS 400 Asennusteline

B pack

C pack

1,1 m

A+B+c

A+A+c

Paketen kan kombineras A+A+C, eller A+B+C. 1,1mA och B kan även användas fristående. Det finns även ett stort utbud A+B+c A+A+c 1,1m av reservdelar. Monteringsanvisning levereras med ställningen. Den kan även hämtas på hultaforsgroup.com/ladderNotErA! guide. Määrä Paino kgMax godkänd plattformshöjd enligt en1004 är markerade med gröna pilar ti 1,1m • Ramsektionen är hopfällbar och tillverkad i aluminium. Bredd 750ställningar mm. Rördimension mm. denna standard ställs hjulen i den mest ogynnsamm testas50enligt 1 15,3 ställningar puolaa • Plattformen, 1545 x 600 mm, är gjord av halksäker plywood och utrustad med med en stabil aluminiumram. hjul får en lägre godkänd plattformshöjd när de används uta • I plattformen finns en lucka för att du skall kunna klättra och skicka material säkert. formshöjden finns med i varje ställnings certifikat.

1

14,7

Måtten till högsta • Kan kompletteras med justerbara ben för säker uppställning vid nivåskillnader.

4

4 ,0 9,4

1

14,7

Vinoside

1

Vinoside Vaakaside Tukijalka Jalkalistapaketti

NotErA!

a pack: B pack: a+a+C: a+B+C:

telineet

1,7 m 1,6 m 3,3 m

2,2 m

m B3,3 PAcK

1,3

0,6 m

A+A+C

1 1,3 ställningar testas enligt denna standard ställs hjulen i den mest ogynnsam Måtten till högsta pinnen i respektive kombination är: ställningar med hjul får en lägre godkänd plattformshöjd när de används u 5 6,0 formshöjden A+A+c finns med i varje ställnings certifikat. a pack: A+B+c 1,7 m B pack: 1,6 m a+a+C: 3,3 m a+B+C: 3,3 m

4 1 4

16,0 1,1m

9,5 0,3

Måtten till högsta pinnen i respektive kombination är: a pack: B pack: a+a+C: a+B+C:

HUOM! EN1004 mukainen hyväksytty maksimilavakorkeus on esitetty olevissa kuvissa vihreillä nuolilla. Kun telinettä ­testataan tämän standardin mukaisesti, pyörät tulee asettaa kaikista epäedullisimpaan asentoon telineen kaatumista ajatellen. 2,2 m Tästä johtuu, että lavakorkeus on matalampi telineelle pyörillä, kun sitä käytetään ilman tukijalkoja. Maksimaalinen lavakorkeus ilmenee telineen mukana toimitettavassa sertifikaatissa. Mitat korkeimmalle puolalle eri yhdistelmissä ovat: A Pack: 1,7 m, B Pack: 1,6 m, A+A+C: 3,3 m, A+B+C: 3,3 m

52

pinnen i respektive kombination är:

Max godkänd plattformshöjd markerade med gröna pilar till plattformen i respektive bild ovan. när 1enligt en1004 är 1,2 ställningar testas enligt denna standard ställs hjulen i den mest ogynnsamma positionen för tippning 1,6 och m det gör att 1,1 m ställningar med hjul får en lägre godkänd plattformshöjd när de används utan stödben. Den maximala godkända platt4 2,3 NotErA! lukitossokkaa formshöjden finns med i varje ställnings certifikat. Max godkänd plattformshöjd enligt en1004 är markerade med gröna pilar

Lukitussokka

Kaikki mitat millimetreinä. Katso kuljetuspituudet osoitteesta www.wibeladders.fi

2,2 m

2,2125 m mm i diameter. • På ställningens ben sitter låsbara nylonhjul som mäter

2

Jalkalevyt, sis. 4 WHS 400 Asennusteline

Maj 2009

2,2 m

34,0

Kehys, 6 puolaa Kombinationer A PAcK Lava luukulla Vaakaside

802313

3170

B PAcK news

33,13. enkel att transportera A+B+C en stabil och prisvärd hantverkarställning i lastklass och montera. Kan byggas upp till 2,2 m.

802311

Pyörä

1,6 m 0,6 m

HANtVErKArStÄLLNING WHS 400 3570 29,0

Tuotenro

Lava luukulla

A PAcK

m Työskentelykorkeus1,1Paino kg LAddErS

NotErA!

1,7 m 1,6 m 3,3 m 3,3 m

1,1m Samtliga artiklar finns på lager.

Hultafors Group In every way, a partner to rely on.

2,2 m

Max godkänd plattformshöjd enligt en1004 är markerade med gröna pilar till plattformen i respektive bild ovan. när ställningar testas enligt denna standard ställs hjulen i den mest ogynnsamma positionen för tippning och det gör att ställningar med hjul får en lägre godkänd plattformshöjd när de används utan stödben. Den maximala godkända plattformshöjden finns med i varje ställnings certifikat. Måtten till högsta pinnen i respektive kombination är:


LISÄVARUSTEET TELINEISIIN (ST 1400, RT 1400, RT 750, FT 750) Tuotenro

Nimike

Malli

Leveys

839490

Jalkalista ohut, lyhyt sivu

WSS SL-KSID

839492

Jalkalista pitkä sivu 2.4

WS SL-LSID 2.4

839496

Jalkalista pitkä sivu 1.7

WS SL-LSID 1.7

839493

Jalkalista leveä, lyhyt sivu

WSB SL-KSID

839079

Jalkalevy

839019 839020

Korkeus

Paino kg

800

160

25

2,20

2400

160

20

4,00

1700

160

20

3,00

1450

160

25

3,00

WS FP

800

200

200

4,5

Tukijalka teleskooppinen

WS SBT

2400

100

80

5,00

Pyörä 200 mm

WS HJ-200

900

300

100

5,00

839021

Tukijalka kiinteä

WS SBF

2500

100

80

3,20

839040

Kehys

WS RB 2000

2000

1400

50

11,10

817502

Tukijalkapaketti matala

WS SBPKT L

2500

300

250

12,80

839041

Kehys

WS RB 1000

1000

1400

50

5,80

839043

Kehys

WS RS 1000

1000

750

50

4,10

839044

Sisäänkäyntikehys

WS GR

2255

1450

50

9,40

839045

Taso, iso luukku

WS PF SL

2550

605

80

15,60

839050

Vaakaside

WS HS

2550

50

90

2,40

839048

Telineporras

WS TR

3100

570

400

20,10

839047

Taso ilman luukkua

WS PF-2.4 UL

2550

605

80

16,40

839055

Lukitussokat

WS LCL

839051

Vinoside

WS DS

839057

Salpa tasoon

839056

50

50

25

0,10

2750

50

90

2,50

WS LB PF

50

25

10

0,10

Koukku tasoon

WS K PF

100

50

30

0,25

817503

Tukijalkapaketti korkea

WS SBPKT H

2400

300

250

20,00

839042

Kehys

WS RS 2000

2000

750

50

7,60

839046

Taso luukulla

WS PF-2.4 L

2550

605

80

16,70

839038

Käsijohdin

WS HL

3370

50

90

3,00

802016

Nojatikkaat

WS LST

2100

350

80

4,00

839540

Tikas

WS LTRS

2200

500

100

5,50

Korkeus

Paino kg

lisävarusteet ∙ telineet

Pituus

LISÄVARUSTEET ASENNUSTELINE FT 750 Tuotenro

Nimike

Malli

Pituus

Leveys

839090

Luukullinen taso

WFT 750 PF L

1850

605

80

12,10

817501

Kaidepaketti

WFT 750 GR

2100

800

200

16,00

839081

Vinoside

WFT 750 DS

2100

50

90

2,20

839080

Vaakaside

WFT 750 HS

1850

50

90

2,00

839078

Pyörä 125 mm

WFT 750 HJ 125

280

200

100

3,00

Leveys

Pituus

Korkeus

Paino kg

600

1720

80

14,7

LISÄVARUSTEET ASENNUSTELINEESEEN WHS 400 Tuote nro

Malli

Nimike

802320

WHS 400 RD PFL

WHS 400 -taso, luukullinen

802323

WHS 400 RD DS

WHS 400 -vinotuki

65

1890

25

1,3

802324

WHS 400 RD HS

WHS 400 -vaakatuki

65

1690

25

1,2

802325

WHS 400 RD HJ

WHS 400 -pyörä

240

140

250

1,0

802326

WHS 400 RD FP

WHS 400 -jalkalevy

150

150

150

0,5

802327

WHS 400 STB 1

WHS 400 -tukijalka

120

1600

50

4,0

802328

WHS 400 SPL

WHS 400 -jalkalistapaketti

160

1750

50

9,5

802329

WHS 400 LCL

WHS 400 -lukitushaka, 4 kpl

100

100

50

0,3

telineet

53


kattoMukautuva valikoima. Seinä- ja tikkaiden valikoimaamme kuuluu sekä na on teräs- että alumiinitikkaita. Valittava jatkaa s myö useita pituuksia, ja tikkaita voi saa­ n juuri sinun taloosi sopivan pituude vuttamiseksi.

turvallisuutta katolla ja seinälla Turvallinen kiipeäminen katoille ja seinille ja sieltä alas vaativat usein pysyviä ratkai­ suja. Alumiinitikkaat ovat monin tavoin ­erinomainen valinta, sillä niiden rakenne on vahva, mutta tikkaat eivät paina paljon. Lisäksi ne ovat siistin näköiset Valikoimassamme on pysyviä ratkaisuja

Taloudellinen vaihtoehto. Jos haluat saada jonkinlaiset tikkaat, mutta et tarvitse niitä kovin usein, tiilikattoaskelmat ovat loistava valinta. Niiden ­rakenne on muita yksinkertais­empi, mutta katolle pääsee silti turvallisesti.

sekä seiniä että kattoja varten. Lisäksi tarjoamme pelastautumistikkaita ja kokoontaittuvia autotikkaita kuorma-autoihin. ­Tuotteemme kestävät vuodesta toiseen kaikissa sääoloissa säilyttäen turvallis­uu­ tensa.

VAHVA MATERIAALI. Kattoturvatuotteemme ovat standardin SS-EN ISO 1461 mukaista kuumasinkittyä terästä, jossa on hyvä korroosio-suojaus. Kuumasinkittyjen tuotteidemme kaikilla pinnoilla on sinkkikerros, myös leik­ kauspinnoilla ja putkien sisällä.Ruotsa­lais­ standardin SS-EN ISO 1461 mukaan sinkkikerroksen paksuuden on oltava vähintään 50μm.

Tyyppitarkastus. Tikkaat on tyyppitarkastettu SPCR064:n mukaan ja hyväks­ ytty standardien SS2091 (4. painos), EN131-1 ja EN131-2 muka­an. Siirrettävien tikkaiden sertifikaattinumeromme on P102 102. Lisäksi niissä on P-merkintä.

WIBE LADDERSIN SUOSITUKSIA: julkisivu on enintään 4 m korkea Seinät

Irralliset alumiinitikkaat ja tikaspidin

Katot

Teräksiset tiilikattoaskelmat Alumiiniset kattotikkaat Perusmallin kattotikkaat Teräksiset kattotikkaat

julkisivu on ­enintään 8 m korkea

Varma asennus. Koska kattoja on niin monenlaisia, meilläkin on monen­laisia asennustarvikkeita. Onhan tikkaiden istuttava täydellisesti juuri sinun katollesi.

Seinät

Alumiiniseinätikkaat Alumiinisuojakori Teräksiset seinätikkaat Teräksinen suojakori

Katot

Teraksiset kattotikkaat

julkisivu on yli 8 m korkea

Kaikki mitat millimetreinä. Katso kuljetuspituudet osoitteesta www.wibeladders.fi

Seinät

Katot

Teräksiset kattotikkaat

HUOM! Muista, että jos julkisivun korkeus ylittää 3 metriä, turva­ köysille on putoamisonnettomuuksien ehkäisemiseksi oltava ­olemassa kiinnityskohdat.


Kattotikkaat perusmalli

1

Yksiosaiset teräksiset kattotikkaat, jotka voit asentaa suoraan talosi katolle. Tarkoitettu taloihin, joiden julkisivun korkeus on enintään 4 m. Helpottavat nuohousta ja ilmastointitöitä.

2

1. Asennussarja WVT P-5 2. Asennussarja WVT P-6

• Sivuissa käytetty kuumasinkitty kulmateräs tuo kestävyyttä ja korroosiosuojaa. • Kaksi leveyttä (325 mm ja 430 mm) sopivat erilaisiin katemateriaaleihin. • Puolat ovat 12 mm paksua kuumasinkittyä pyörötankoa, ja ne on hitsattu kiinni kulmateräkseen. • Asennustarvikkeet tiilikatoille ja sileille katoille saatavana lisävarusteena. Tuotenro

Malli

Käyttökohde

Leveys

Pituus

723648

WTAK E B-1,8

1- ja 2-kouruinen betonikattotiili

325

1800

Paino kg 7,5

723649

WTAK E B-2,4

1- ja 2-kouruinen betonikattotiili

325

2400

8,6

723650

WTAK E B-3,0

1- ja 2-kouruinen betonikattotiili

325

3000

12,0

723653

WTAK E B/L-3,0

1-kouruinen savi- ja betonikattotiili

430

3000

12,0

kattotikkaat

871810 WTAK SP-INFSK.

Asennustarvikkeet - kattotikkaiden perusmalli Tuotenro

Nimike

Malli

Käyttökohde

Sisältö

723702

Perusmallin jatke

WVT E SKA

Tikkaiden ­jatkaminen

2 kuumasink. pulttia M10x20, 2 kuumasink. mutteria M10

0,1

871815

Asennussarja Savi/­ betoni ­perusmall

WVT P-5

Savi- tai b ­ etonikattotiilet

4 kiinnitysnauhaa, 6 pulttia M10x20, 8 kumialuslevyä 30x10, 6 kuumasink. ­mutteria M10*

3,2

871816

Asennussarja Sileä perusmalli

WVT P-6

Sileä katto

2 harjakoukkua, 1 välitanko, 2 kuumasink. pulttia M8x45, ­ 2 kuumasink. mutteria M8, 8 kumialuslevyä 30x10, 2 kiinnitysnauhaa, 6 kuumasink. pulttia M10x20, 6 kuumasink. mutteria M10*

4,7

*Ei sisällä kattokiinnikkeitä. Suositellaan käytettäväksi sopivan pituisia galvanoituja M10-pultteja.

Tiilikattoaskelmat Lujat tiilikattoaskelmat taloihin, joiden julkisivun korkeus on enintään 4 m. N. 100 mm kattotiilten kourun yläpuolelle kohoavat askelmat on tehty 2 mm paksusta karhennetusta reikälevystä, jotta kiipeäminen olisi mahdollisimman turvallista. • Askelmat on kuumasinkitty ja neljä malleista on lisäksi maalattu mustaksi. Ne sopivat 1- ja 2-kouruisiin betonikattotiiliin. • Askelmien leveys on 250 tai 300 mm, ja ne sopivat 25x38/50 mm:n tai 50x75 mm:n ruoteisiin. • Sivutuet on tehty vahvasta 18x3 mm lattaraudasta. • Materiaalina käytetty kuumasinkitty teräs takaa erittäin hyvän sääolosuhteiden sietokyvyn. • Helppo asentaa kiinnittämällä suoraan ruoteisiin, jolloin askelmat tulevat tiilikatetta vasten.

Tuotenro

Malli

723679

56

Väri

Käyttökohde

Ruoteet

WTAK BLST 2K-25

Kuumasink.

2-kour. betoni

25 x 38/50

1,1

723681

WTAK BLST 2K-50

Kuumasink.

2-kour. betoni

50 x 75

1,1

724178

WTAK BLSV 1K-25

Musta

1-kour. betoni

25 x 38/50

1,1

724180

WTAK BLSV 1K-25

Musta

1-kour. betoni

50 x 75

1,1

724179

WTAK BLSV 2K-50

Musta

2-kour. betoni

25 x 38/50

1,1

724181

WTAK BLSV 2K-50

Musta

2-kour. betoni

50 x 75

1,1

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T

Paino kg

Paino kg


Alumiiniset kattotikkaat Sirot kattotikkaat korroosiota sietävästä alumiinista taloihin, joiden julkisivun korkeus on enintään 4 m. Asennussarjan avulla (lisävaruste) Ammattilaisen 1-osaiset nojatikkaat, Base-moduulitikkaat tai 8000-sarjan 1-osaiset nojatikkaat voi sovittaa juuri sinun katollesi. • Valmistettu erittäin kestävästä alumiinista. • Tikkaiden leveys on 400 mm (8000-sarja) tai 453 mm (Yksiosaiset leveät nojatikkaat, Moduulitikkaiden alatikas). • Voi jatkaa 9 metriin valmiiden reikien avulla. • Kattokannatin, jatkosarja ja asennussarja tiilikatoille ja sileille katoille saatavana lisävarusteena. • Kattokannattimien välimatka voi olla enintään 2,2 m. Tuotenro

Nimike

Malli

Pituus

Paino kg

829439

Moduulitikkaat ala

WMS PB-2,5

2500

4,7

829440

Moduulitikkaat ala

WMS PB-3.5

3500

7,5

829441

Moduulitikkaat ala

WMS PB-4.5

4500

9,4

800002

Yksiosaiset nojatikkaat 8000

WES S20

2000

3,6

800003

Yksiosaiset nojatikkaat 8000

WES S30

3000

5,2

800004

Yksiosaiset nojatikkaat 8000

WES S40

4000

7,1

581020

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-2.1

2100

3,7

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-3.0

3000

5,3

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-3.9

3900

7,3

581050

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-4.8

4800

9,7

581060

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-6,0

6000

13,6

kattotikkaat alumiiniset

581030 581040

Huoltotikkaat Wibe Ladders huoltotikkaiden avulla seisot katolla turvallisemmin huoltotöiden aikana. Tikkaat vieritetään katon harjalle pyörien avulla ja käännetään niin, että koukku tarttuu katon harjaan. Soveltuu jyrkille katoille. Huomaa, että nämä ovat huoltotikkaat eivätkä sovellu kiinteiksi kattotikkaiksi. • Erittäin kestävät tikkaat on valmistettu alumiinista. • Askelman leveys 453 mm. • Korokepalat, koukku ja tikkaat sovitetaan lappeen pituuden mukaan. • Koukkusarjan ja pyörien avulla tikkaat voidaan vierittää ylös katolle. • Korokepalojen välimatka voi olla enintään 2,2 m. Tuotenro

Nimike

Malli

581020

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

581030 581040

801000 WTAK RD DK KR

Kuljetuspituus

Kuljetusleveys

Kuljetuskorkeus

Paino kg

WES Y-2.1

2118

453

67

3,7

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-3.0

3017

453

67

5,3

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-3.9

3915

453

67

7,3

581050

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-4.8

4820

453

67

9,7

581060

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-6.0

6010

453

67

13,6

726103

Korokepalat alumiinia

WTAK A DIST

530

64

26

0,5

801000

Kattokoukut

WTAK RD DKKR

1000

450

50

4,5

730526

Liitossarja Alumiiniset kattotikkaat

WTAK A SKA

240

76

29

0,5

Asennustarvikkeet - alumiiniset kattotikkaat Tuotenro

Nimike

Malli

Käyttökohde

Sisältö

Paino kg

730526

Jatkosarja alum. ­kattotikkaisiin

WTAK A SKA

Tikkaiden jatkaminen

2 jatkohelaa, 4 kuumasink. pulttia M8x20, 4 kuumasink. mutteria M8.

0,5

726103

Kattokannatin ­alumiini

WTAK A DIST

Kannatin

1 palkki (P=520), 2 kiinnitysrautaa, 2 tulppaa, 2 kuumasink. pulttia M8x25, 2 kuumasink. ­ mutteria M8

0,5

871821

Asennussarja Savi/betoni alum.

WVT P-8

Alumiiniset kattotikkaat savi- tai betonitiilille

4 kiinnitysnauhaa, 8 kumialuslevyä 30x10, 4 kuumasink. pulttia M8x55, 4 kuumasink. mutteria M8*

1,1

871817

Asennussarja Sileä alum.

WVT P-7

Alumiiniset kattotikkaat sileille katoille

2 harjakaari, 2 harjakaaren kattokiinnikettä, 2 tiivistettä (P=15), 6 kuumasink. pulttia M8x20, 6 kuumasink. lukko­mutteria M8, 2 kiinnitysnauhaa, 2 kuumasink. pulttia M8x55, 2 kuumasink. ­ mutteria M8, 4 kumialuslevyä 30x10.*

2,1

*Ei sisällä kattokiinnikkeitä. Suositellaan käytettäväksi sopivan pituisia galvanoituja M10-pultteja.

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T

57


Teräksinen kattotikas Valikoimassamme on erilaisia jatkettavia kattotikkaita kuumasinkitystä teräksestä. Käytä katemateriaaliisi sopivaa asennussarjaa (lisävaruste). • Sivuprofiilit ovat mukavaotteista kuusioprofiilia. • Tikkaiden leveys 450 mm, pienojen paksuus 22 mm. • Saatavana viisi pituutta, joista on helppo yhdistellä sopivan pituiset tikkaat. • Kattokannatin, jatkosarja ja asennussarja tiili- ja peltikatoille saatavana lisävarusteena.

kattotikkaat teräksiset

Tuotenro

Pituus

Paino kg

704320

WTAK/V S-1,5

Malli

1500

4,8

704321

WTAK/V S-2,1

2100

6,8

704322

WTAK/V S-3,0

3000

9,8

704323

WTAK/V S-3,9

3900

12,7

704324

WTAK/V S-6,0

6000

19,5

ASENNUSTARVIKKEET Tuotenro

Nimike

Malli

Käyttökohde

Sisältö

704331

Terästikkaiden jatkosarja

WTAK/S SKA

Tikkaiden jatkaminen

2 jatkopeltiä, 4 kuumasink. pulttia M8x30, 4 kuumasink. mutteria M8.

Paino kg 0,7

719922

Kattokannatin, teräs

WTAK TDIST

Kannatin

1 lauta, 2 kiinnityslevyä, 2 päällystettä, 4 kuumasinkittyä kiinnitys­rautaa. M8x20, 2 kuumasink. pulttia M10x30, 4 kuumasink. mutteria M8, 2 kuumasink. mutteria M10, 2 kuumasink. aluslevyä 10,5x22.

1,0

871811

Asennussarja Savi/betoni teräs

WVT P-1

Teräksiset kattotikkaat ­ savi- tai betonikattotiilille

4 kiinnitysnauhaa, 8 kumialuslevyä 30x10, 4 liukuestettä 56-19, 4 kuumasink. pulttia M8x55, 4 kuumasink. mutteria M8.

1,2

871812

Asennussarja prof.pelti, teräs

WVT P-2

Terästikkaat ­poimupeltikatolle

1 tikaskiinnike, 1 kuumasink. pultti M10x25, 2 kumilistaa (P=70), 2 kuumasink. lukkoruuvi 10x30, 2 kuumasink. U-puristinta M8, 4 kuumasink. mutteria M8, 3 kuumasink. laippamutteria M10, 1 kiinnitysprofiili, 10 itseporautuvaa ruuvia 6,3x19.

1,7

871813

Asennussarja tiiliprof. pelti, teräs

WVT P-3

Terastikkaat tiiliprofiiliselle peltikatolle ja poimupeltikatolle

1 tikaskiinnike, 1 kuumasink. pultti M10x25, 2 nailonaluslevyä 60x10, 2 kumilistaa (P=70), 2 kuumasink. U-puristinta M8, 4 kuumasink. m ­ utteria M8, 7 kuumasink. laippamutteria M10, 1 kiinnityspelti, 2 kuumasink. pulttia M 10x20, 2 kuumasink. silmukkapultti M 10, 4 kumialuslevyä 30x10.

3,3

871814

Asennussarja saumapelti, teräs

WVT P-4

Terästikkaat saumapeltikatolle

1 tikaskiinnike, 1 kuumasink. pultti M10x25, 2 kumilistaa P=70, 2 kuumasink. U-rautaa M8, 4 kuumasink. mutteria M8, 1 kuumasink. ­laippamutteri M10, 1 saumakiinnike.

1,6

723615

*Tikaspidin

WTAK GS

Asennetaan kattotiilen alle

1,0

720334

*Tikaspidin X

WTAK GS X

Asennetaan vesikourun alle ja ympärille

2,3

*Lisätietoja ja kuvia sivulla 59.

Pikakiinnikkeet kattokiinnitykseen Tuotenro

Nimike

Malli

Käyttökohde

Sisältö

723641

Kumikartio

WTAK E IF-GK

Tiiviste kattoa vasten

1 kumikartio

1

723642

Vipupultti 50 mm

WTAK E IF-VB50

Läpikiinnitys ylhäältä

1 vipupultti 1 mutteri M10 RF 1 aluslevy 10,6x20 RF

1

723643

Vipupultti 120 mm

WTAK E IF-VB120

Läpikiinnitys ylhäältä

1 vipupultti 1 mutteri M10 RF 1 aluslevy 10,6x20 RF

1

723644

Vipupulttityökalu

WTAK E IF-VTVB

Vipupultin helppoon asennukseen

1 työkalu

*Huom.! Sama työkalu soveltuu kaikkien pulttien asennukseen. Työkalua voi käyttää myös muissa asennustöissä. Ks. s. 59.

58

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T

Kiinnitysreikien lkm

(1*)


Kattotikkaiden asennus. 1

2

3

Asennussarjaa WVT P-1 käytetään terästikkaiden asentamiseen ja asennussarjaa WVT P-8 alumiinitikkaiden asentamiseen savi­­ ja ­betonikattotiilten päälle. Asennus voidaan tehdä kiinnitysnauhojen avulla katonharjan yli tai tiilten alle.

lisävarusteet kattotikkaat

1. A sennussarjaa WVT P-2 käytetään terästikkaiden ­asentamiseen poimupeltikatolle. 2. Asennussarjaa WVT P-3 käytetään terästikkaiden ­asentamiseen tiiliprofiiliselle ja poimupeltikatolle. 3. Asennussarjaa WVT P-4 käytetään terästikkaiden ­asentamiseen saumapeltikatolle.

Kattotikkaiden lisävarusteet. 1 1

2

2

1. T ikaspidin WTAK GS on pakollinen, jos tikkaita käytetään katolle nousuun maasta käsin. Estää tikkaita luisumasta sivuttain tai ­taaksepäin. Asennetaan kattotiilten alle. Kuumasinkitty. Ks. ­tuotetiedot (723615) s. 58. 2. Tikaspidin WTAK GSX on pakollinen, jos tikkaita käytetään katolle nousuun maasta käsin. Estää tikkaita luisumasta sivuttain tai ­taaksepäin. Asennetaan vesikourun alle ja ympärille. Kuumasinkitty. Ks. tuotetiedot (720334) s. 58.

1-2. Vipupultti, sen asennustyökalu ja kumikartio helpottavat tikkaiden asentamista sileälle katolle. Vipupultti sopii asennuksiin räystäillä ja muissa kohdissa, joissa vasta­kappaleen asennus on hankalaa. Sopii kiinnitettäväksi 22 mm paksuun raakaponttilautaan. Kuva 1: Vipupulttityökalu 723644, WTAK E IF-VTVB. Kuva 2: Vipupultin kumikartio 723641. Vipupultti 723642 WTAK E IF-VB 50. 723643 WTAK E IF-VB 120.

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T

59


Teräksiset seinätikkaat Yhdisteltäviä seinätikkaita kuumasinkitystä teräksestä rakennuksiin, joiden julkisivun korkeus on enintään 8 metriä. Täydennä kaksoisituilla ja tukiraudoilla, jotta tikkaat eivät osu räystäskouruun. B

D L

Enint. 3,9 m

• Sivut valmistetty hyväotteisesta kuusikulmaisesta profiilista. • Pienojen leveys on 450 mm, leveys 22mm, väli 300 mm. • Saatavilla viidessä eri pituudessa, jotka on helppo liittää toisiinsa haluttuun pituuteen. • Jatkosarja, kaksoituet, tukiraudat. käsijohteet, suojakori ja lepotaso saatavilla lisävarusteina. • Kiinnityskohtien suurin etäisyys 3,9 m (tukiraudat tai kaksoistuki). Lisäksi kaksoistukia on asennettava säännöllisin välein.

D Tukirauta

B

seinätikkaat teräksiset

Tuotenro

L

Paino kg

704320

WTAK/V S-1,5

Malli

1500

4,8

704321

WTAK/V S-2,1

2100

6,8

704322

WTAK/V S-3,0

3000

9,8

704323

WTAK/V S-3,9

3900

12,7

704324

WTAK/V S-6,0

6000

19,5

H

Asennussarja teräksisille seinätikkaille ja suojakorille, ks. alla oleva taulukko ja seuraava sivu.

Asennussarja - teräksiset seinätikkaat Tuotenro

Nimike

Malli

H

B

D

Sisältö

Paino kg

719912

Kuumasink. kaksoistuki

WVGG SKO-200

259

610

200

1)

2,3

719914

Kuumasink. kaksoistuki

WVGG SKO-400

459

715

400

1)

3,7

719916

Kuumasink. kaksoistuki

WVGG SKO-600

659

820

600

1)

5,1

719919

Kuumasink. kaksoistuki

WVGG SKO-900

959

985

900

1)

7,2

719902

Kuumasink. tukirauta

WVGG SST-200

610

200

2)

0,9

719904

Kuumasink. tukirauta

WVGG SST-400

715

400

2)

1,6

719906

Kuumasink. tukirauta

WVGG SST-600

820

600

2)

2,0

719909

Kuumasink. tukirauta

WVGG SST-900

985

900

2)

3,0

704331

Terästikkaiden jatkosarja

WTAK/V S SKA

3)

0,7

810156

Liukueste, vihreä

WTB GS 26

0,2

Sisältö 1) 2 tukijalkaa, 2 vinotukea, 1 kuumasink. vaarnaruuvi M10 P=500, 2 kuumasink. mutteria M6 M10. 2) 2 tukijalkaa, 1 kuumasink. vaarnaruuvi M10 P=500, 2 kuumasink. mutteria M6, M10. 3) 2 tikasjatkoa, 4 kuumasink. ruuvia M6S 8x30, 4 kuumasink. mutteria M6, M8.

Kaksoistuki

60

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T


Teräksinen suojakori Suojakori antaa turvallisen suojan putoamista vastaan. Se koostuu kaarista ja turvakiskoista, joiden materiaalina on kuumasinkitty teräs. Asennetaan yhdessä käsijohteiden kanssa. • Suojakiskojen pituus 0,9 m. • Kaaripakettiin sisältyvät ruuvit ja pultit turvakiskojen kiinnitykseen. • Suoajkori kiinnitetään tikkaisiin ja käsijohteisiin. • Tikkaita ja suojakoria kannattaa täydentää lepotasolla ja seisomatasolla. Nimike

Malli

Käyttökohde

Sisältö

Paino kg

704407

Kuumasink. turvakiskot

WVGG S SKY

Suojakorin asennus teräksisiin seinätikkaisiin.

1)

3,3

704408

Kuumasink. kaarisarja ­seinätikkaisiin

WVGG S BGS

Suojakorin asennus teräksisiin seinätikkaisiin.

2)

2,6

719924

Käsijohde

WVGG LDST

Seinä- ja kattotikkaiden liittäminen toisiinsa.

3)

7,0

719926

Kaide

WVGG HNDL

Seinätikkaiden yläpää.

4)

5,5

706168

Kuumasink. tukirauta

WVGG STG

Suojakorin kaarten kiinnitys Tukirautojen enimmäisvälimatka 12 m.

5)

1,9

719964

Alumiininen lepotaso

WVGG VILPL

Asennus suojakorin kaarten päälle. Taitetaan ylös ohitettaessa. Tukirauta a ­ sennetaan kaarten päälle lepotason yläpuolelle.

6)

2,5

719923

Kuumasink. seisomataso

WVGG STPL

Asennus kaiteelle helpottamaan liikkumista ­ seinä- ja kattotikkaiden välillä.

7)

3,5

Sisältö 1) 4 turvakiskoa 0,9 m. 2) 1 kaari, 4 kuumasink. pulttia M10 x 25, 6 kuumasink. mutteria M10, 1 kuumasink.vaarnaruuvi M10x500. 3) 2 johdetankoa, 2 teleskooppiosaa, 2 kiinnityskaarta, 2 kuumasink. vaarnaruuvia, 6 kuumasink. ruuvia M6S 10x40, 10 kuumasink. mutteria M6, M10. 4) 2 kaidetta, 2 kuumasink. vaarnaruuvia, 4 kuumasink. mutteria M6, M10. 5) 2 tukirautaa, 1 kuumasink. vaarnaruuvi M10 P=500, 4 kuumasink. mutteria M6, M10, 2 kuumasink. ruuvia M6S 10x30. 6) P aketti, käännettävä lepotaso sis. kiinnityspultin. 7) 1 seisomataso 450x190 mm, 2 kuumasink. ruuvia M6S 8x55, 2 kuumasink.mutteria M6, M8.

lisävarusteet ∙ seinätikkaat teräksiset

Tuotenro

Kaide

Seisomataso

Käsijohde

Tukirauta

Lepotaso

Turva­kisko

Kaari

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T

61


Seinätikkaat alumiinia Seinätikkaat korroosiota kestävästä alumiinista taloihin, joiden julkisivun korkeus on enintään 8 m. Yhdistä sopivan pituisiksi Yksiosaisten leveiden nojatikkaiden tai Moduulitikkaan alatikkaan avulla. Täydennä tukiraudoilla ja kaksoistuilla, jotta tikkaat irtoavat räystäskourusta.

B

• Valmistettu erittäin kestävästä alumiinista. • Pienojen leveys on 453 mm ja pienojen väli 300 mm. • Moduulitikkaiden alatikkaissa ja Yksiosaisissa leveissä nojatikkaissa useita pituuksia; kaikista saa jatkamalla sopivan mittaiset. • Jatkosarja, tukiraudan, kaksoistuet, käsijohteet, suojakori ja lepotaso saatavana lisävarusteina. • Kiinnityskohtien suurin etäisyys 3,9 m (tukiraudat tai kaksoistuki). Lisäksi kaksoistukia on asennettava säännöllisin välein.

D Enint. 3,9 m

L

D Tukirauta

B

seinätikkaat alumiiniset

H Tuotenro

Nimike

Malli

L

Paino kg

829439

Moduulitikkaat ala

829440

Moduulitikkaat ala

WMS PB-2.5

2420

4,7

WMS PB-3.5

3620

829441

7,5

Moduulitikkaat ala

WMS PB-4.5

4520

9,4

581020

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-2.1

2100

3,7

581030

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-3.0

3000

5,3

581040

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-3.9

3900

7,3

581050

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-4.8

4800

9,7

581060

Yksiosaiset leveät nojatikkaat

WES Y-6.0

6000

13,6

Asennussarja alumiiniseinätikkaille ja suojakorille, ks. alla oleva taulukko ja seuraava sivu.

ASENNUSSARJA ALUMIINISEINÄTIKKAILLE Tuotenro

Nimike

Malli

D

B

H

Sisältö

910105

Alum. kaksoistuki

WVGG AKO-200

200

730

280

1)

Paino kg 1,3

910106

Alum. kaksoistuki

WVGG AKO-400

400

820

480

1)

1,8

910107

Kaksoistuki

WVGG AKO-600

600

910

680

1)

2,4

959

719919

Kuumasink. kaksoistuki

WVGG SKO-900

900

985

1)

7,2

910108

Alum. tukirauta

WVGG AST-200

200

730

2)

0,9

910109

Alum. tukirauta

WVGG AST-400

400

820

2)

1,1

910110

Alum. tukirauta

WVGG AST-600

600

910

2)

1,3

719909

Kuumasink. tukirauta

WVGG SST-900

900

985

730526

Jatkosarja Al kattotikkaisiin

WTAK A SKA

2)

3,0

3)

0,5

Sisältö 1) 2 tukirautaa, 2 vinotukea, 1 kuumasink. vaarnaruuvi M10 P=500, 2 kuumasink. mutteria M6, M10 2) 2 tukirautaa, 1 kuumasink. vaarnaruuvi M10 P=500, 2 kuumasink. mutteria M6, M10 3) 2 liitoskappaletta, 4 kuumasink. ruuvia M6S 8x20, 4 kuumasink. mutteria M6, M8.

Kaksoistuki

62

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T


Alumiininen suojakori Suojakori antaa luotettavan turvallisen suojan putoamista vasteen. Se koostuu kaarista ja turvakiskoista, joiden materiaali on korroosiota sietävä alumiini. Asennetaan yhdessä kaiteiden kanssa. • Turvakiskojen pituus 0,9 m. • Kaaripakettiin sisältyvät ruuvit ja pultit turvakiskojen kiinnitykseen. • Suojakori on helppo asentaa pienojen läpi vaarnaruuvilla. • Tikkaita ja suojakoria kannattaa täydentää lepotasolla ja seisomatasolla. Tuotenro

Nimike

Malli

Käyttökohde

Sisältö

Paino kg

910115

Turvakiskot alum.tikkaisiin

WVGG A SKY

910114

Kaarisarja alum.seinätikkaisiin

WVGG A BGS

Suojakorin asennus alumiiniseinätikkaisiin.

1)

1,5

Suojakorin asennus alumiiniseinätikkaisiin.

2)

719926

Kaide

0,7

WVGG HNDL

Seinätikkaiden yläpää.

3)

706168

5,5

Kuumasink. tukirauta

WVGG STG

Suojakorin kaarten kiinnitys. Tukirautojen enimmäisvälimatka 12 m.

4)

1,9

719964

Alumiininen lepotaso

WVGG VILPL

Asennus suojakorin kaarten päälle. Taitetaan ylös ohitettaessa. ­Tukirauta asennetaan kaarten päälle lepotason yläpuolelle.

5)

2,5

719923

Kuumasink. seisomataso

WVGG STPL

Asennus välille päälle helpottamaan liikkumista seinä- ja kattotikkaiden välille.

6)

3,5

lisävarusteet ∙ seinätikkaat alumiiniset

Sisältö 1) 4 turvakiskoa 0,9 m. 2) 1 kaari, 4 kuumasink. pulttia M8x25, 4 kuumasink. mutteria M10, 1 kuumasink. vaarnaruuvi M10x550. 3) 2 kaidetta, 2 kuumasink. vaarnaruuvia, 4 kuumasink. mutteria M6, M10. 4) 2 tukirautaa, 1 kuumasink. vaarnaruuvi M10 P=500, 4 kuumasink. mutteria M6, M10, 2 kuumasink. ruuvia M6S 10x30. 5) Paketti, käännettävä lepotaso sis. kiinnityspultin. 6) 1 seisomataso 450x190 mm, 2 kuumasink. ruuvia M6S 8x55, 2 kuumasink. mutteria M6, M8.

Kaide

Seisomataso

Tukirauta

Lepotaso

Turvakisko

Kaari

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T

63


pelastautumistikkaat 64

Sein채- ja K AT TOTUOT TEE T


KORI- JA OHJAAMOTIKKAAT

PELASTAUTUMISTIKKAAT

Pelastautumistikkaat pientalokäyttöön 320 Tuotenro

Malli

Leveys

Pituus

Paino kg

Kori- ja ohjaamotikkaiden avulla voit kiivetä kuorma-auton päälle esimerkiksi huoltamaan jäähdytyskoneistoa. Tikkaat on valmistettu anodisoidusta alumiinista, joka on erittäin kestävää eikä mustaa käsiä tai vaatteita. Asennus korin etureunaan onnistuu helposti haponkestävillä teräspulteilla ja -ruuveilla. Tikkaat ovat kokoontaittuvat. Pienat on kiinnitetty sivuprofiileihin ja ne ovat piilossa tikkaiden ollessa kasattuna ja lukittuvat suoraan kulmaan, kun tikkaat vedetään auki. Alinna uloimmassa profiilissa on erityisaskelma, joka ­helpottaa kiipeämistä. Tikkaissa on lukitusmahdollisuus, joka estää tikkaiden luvattoman käytön. AUTOTIKKAAT Tuotenro

Malli

Leveys

Pituus

Paino kg

727285

WURS V320-1,5

320

1500

4,0

727066

WSHS 2,0

313

1980

5,2

727273

WURS V320-2,1

320

2100

6,0

727067

WSHS 2,3

313

2280

5,9

727275

WURS V320-3,6

320

3600

10,0

727068

WSHS 2,6

313

2580

6,6

727069

WSHS 3,1

313

3080

7,9

Lisävarusteet

Lisävarusteet

Tuotenro

Nimike

Malli

727282

Teleskooppikiinnike

WURS V320-TF

Tuotenro

Nimike

Malli

727283

Vakio seinäkiinnike

WURS VFSTD-V/SH

727064

Sokka

WURS SPR

Seinäkiinnike kulma­asennukseen, 135-50

WSHS VGF H

729363 733867

Jatkosarja

WURS V320-SS

727065

Seinäkiinnike 90°, 135-31

WSHS VGF 90

727283

Vakio seinäkiinnike, 135-67

WURS VFSTD-V/SH

PELASTAUTUMISTIKKAAT 400 Tuotenro

Malli

729350

WURS V400-1,5

pelastautumistikkaat ∙ kori-/ohjaamotikkaat

Kokoontaittuvat pelastautumistikkaat on valmistettu anodisoidusta alumiinista, joka on erittäin kestävää eikä mustaa käsiä tai vaatteita. Asennus julkisivuun onnistuu helposti haponkestävillä teräspulteilla ja -ruuveilla. Pienat on nivelletty sivuprofiileihin ja ne ovat piilossa tikkaiden ollessa kokoon painettuina ja lukittuvat suoraan kulmaan, kun tikkaat vedetään auki. Sekä Pelastautumistikas 400 että Pelastautumistikas 320 pientalokäyttöön on valmistettu standardin SS 831340 mukaisesti, ja niillä on Ruotsin teknisen tutkimuslaitoksen (SP) tyyppi­hyväk­syn­täto­distus numero 102101.

Leveys

Pituus

Paino kg

400

1500

6,0

729351

WURS V400-2,1

400

2100

8,0

729353

WURS V400-3,6

400

3600

15,0

729356

WURS V400-4,8

400

4800

20,0

729358

WURS V400-6,0

400

6000

25,0

Lisävarusteet Tuotenro

Nimike

Malli

729359

Jatkosarja

WURS V400-SS

729360

Teleskooppikiinnike

WURS V400-TF

729361

Vakio seinäkiinnike

WURS V400-VFSTD

729363

Sokka

WURS SPR

733859

Kerrosjatke

WURS V400-VS

TURVAVALJAAT JA OPASTAULU Tuotenro

Nimike

Malli

729362

Turvavaljaat liukukiinnityksellä

WURS SE-GF

630127

Valjaiden opastaulu

WURS IS-SE

630128

Tikkaiden opastaulu

WURS IS-ST

Tukevat ja säänkestävät tikkaat, jotka vievät kokoontaitettuina ­minimaalisen vähän tilaa. Tietysti luistamattomin askelmin.

Seinä- ja K AT TOTUOT TEE T

65


Säilytyslaatikot Painokansilla varustetuissa kevyissä ja kestävissä alumiinilaatikoissa voi turvallisesti säilyttää työkaluja, helposti vaurioituvia tarvikkeita ja muuta materiaalia, jota halutaan suojata esimerkiksi sääolosuhteilta tai sivullisilta. Tukevat laatikot on valmistettu 1 mm:n paksuisesta kestävästä alumiinilevystä, ja niiden kannessa on tehokas kumitiiviste, joka pitää pölyn ja kosteuden poissa. Laatikoita on helppo kantaa kahden leveän ja ergonomisen kädensijan ansiosta. Laatikoista on saatavana useita eri kokoja, joita voi kaikkia pinota päällekkäin helposti ja tukevasti.

66


5 4

alumiinilaatikot ∙ linjarit

3 2

1

Alumiinilaatikot Suojele varusteitasi. Lujatekoisissa ja käytännöllisissä alumiinilaatikoissamme voit huoletta säilyttää työkalusi ja herkät laitteesi. Laatikoiden pinottavuus ja leveät kahvat helpottavat käsittelyä, säilytystä ja kuljetusta. • Valmistettu 1mm vahvasta alumiinilevystä, yhdessä kannen tiiviin kumitiivisteen ne antavat luotettavan suojan kosteudelta ja pölyltä. • Erityisen leveät ja mukavaotteiset kahvat mahdollistavat molemmin käsin kantamisen, mikä parantaa tasapainoa ja helpottaa nostamista ja kantamista. • Ainutlaatuinen muotoilu ja kannen viistotut kulmat helpottavat laatikoiden pinoamista. • Moduulipohjaiset koot, jonka vuoksi voit helposti ja tukevasti latoa eri kokoisia laatikoita toistensa päälle. • Erittäin vahva salpalukitus lasikuituvahvisteisesta polyamidista, voidaan lukita riippulukolla.

Tuotenro

Pit.

Lev.

Kork.

Paino kg

1

837037

WAL 37 L

Malli

Tilavuus (litraa) 37

544

363

250

4,50

2

837064

WAL 64 L

64

544

363

415

5,20

3

837090

WAL 90 L

90

755

360

415

6,40

4

837142

WAL 142 L

142

755

545

415

7,90

5

837208

WAL 208 L

208

755

545

595

9,20

Tuotenro

Kork.

Lev.

Malli

Pit.

Pituus

Lkm./pakk.

Paino kg

820428

RSW 200

2000

1

2,0

Linjari

820429

RSW 235

2350

1

2,4

Linjari lattian asennukseen, rakennustöihin ja muihin tilanteisiin, joissa linjan on oltava viivasuora. Valmistettu kestävästä alumiinista, joka pitää muotonsa ja sietää lämpöä ja kylmyyttä.

820430

RSW 250

2500

1

2,5

820431

RSW 300

3000

1

3,0

820432

RSW 400

4000

1

4,0

• Anodisoitua alumiinia, joka ei mustaa käsiä tai ympärillä olevia esineitä. • Linjarin päissä on päätytulpat.

820433

RSW 500

5000

1

5,0

820434

RSW 600

6000

1

6,0

MU UT

67


laituritikkaat

L

B

Laituritikkaat, kuumasinkityt Kestävien laituritikkaiden avulla pääset kätevästi virkistävään kylpyyn ja sieltä pois. Helppo asentaa laituriin. Eivät vaadi huoltoa, vain ahkeraa käyttöä! Saatavilla kahdessa eri pituudessa. • Valmistettu kuumasinkitystä teräsputkesta, mikä poistaa huollon tarpeen. • Lisävarusteena on saatavana myös alataso, jolla on mukava seistä ja kiivetä. Se asennetaan aivan tikkaiden alapäähän. • Kiinnitysmekanismiin voi liittää myös saranakiinnikkeet, joiden avulla tikkaat voi kääntää ylös vedestä. • Luistamattomat askelmat on tehty painekyllästetystä männystä, joka sietää hyvin vettä. • Tikkaiden pidentäminen onnistuu lisävarusteena myytävillä jatko-osilla, joita on kahta pituutta. Tuotenro

Malli

Tikasosan korkeus

Korkeus laiturilta

Leveys

Askelmien lkm

Paino kg

Kokonais­korkeus

910070

WBS fzv-1,1

1120

700

520

4

15,0

1820

910076

WBS fZV-1,6

1620

700

520

6

16,1

2620

Laituritikkaiden jatko-osa Laituritikkaiden kätevän jatko-osan avulla saat 2 tai 4 450x95mm kokoista askelmaa. Erinomainen, jos laiturisi on korkealla tai vesi laiturin ympärillä on syvää.

laituritikkaat

• Valmistettu kuumasinkitystä teräsputkesta, mikä poistaa huollon tarpeen. • Askelmissa on luistamaton muotoilu ja ne on valmistettu hyvin vettä sietävästä painekyllästetystä männystä. • Lisää tikkaidesi pituutta 500 mm tai 1000 mm - helppo asentaa tikkaiden alaosaan. Tuotenro

Malli

Kuvaus

Korkeus

Leveys

Askelmien lkm

Paino kg

910071

WBS FSA-2

Jatko-osa

500

520

2

5,0

910073

WBS FSA-4

Jatko-osa

1000

520

4

8,4

Laituritikkaiden saranakiinnikkeet Kätevät saranakiinnikkeet, joiden avulla laituritikkaiden kääntäminen pois vedestä käy helposti ilman pulttien irrottamista. Ihanteelliset myös, jos haluat estää kutsumattomia vieraita pääsemästä tikkaita pitkin laiturillesi. • Valmistettu kuumasinkitystä teräksestä, mikä poistaa huollon tarpeen. • 330x40x6 mm:n suuruisen lattaraudan kussakin osassa on neljä 10 mm:n reikää, jotka takaavat pitävän kiinnityksen. • Helppo asentaa laituriin ja laituritikkaisiin kahdella M10x100 mm:n pultilla ja mutterilla. Tuotenro 910072

Malli WBS GGB

Kuvaus

Korkeus

Leveys

Askelmien lkm

Sarana

Paino kg 1,7

Laituritikkaiden taso Tason avulla saat laituritikkaisiisi tukevan pinnan, jolla seistä. 450x220 mm:n suuruinen taso koostuu kahdesta askelmasta. Tason avulla vedestä nouseminen on mukavaa ja helppoa. • Valmistettu kuumasinkitystä teräksestä, mikä poistaa huollon tarpeen. • Tasossa on luistamaton muotoilu ja se on valmistettu hyvin vettä sietävästä painekyllästetystä männystä. • Helppo asentaa laituritikkaiden alimpaan askelmaan. Tuotenro 910074

Malli WBS PLF

Kuvaus Alataso

Korkeus

Leveys 450

Askelmien lkm

Paino kg 2,5

Askelmien lukumäärä ml. ylätaso.

68

MUUT


palo- ja pelastustuotteet

Tikkaat ­pelastavat ihmishenkiä. NOR-BAS-palo- ja pelastustuotteidemme valikoima on kattava. Siihen kuuluvat 8–14 metrin jatkotikkaat ja sarjatikkaat. Eri lisävarusteiden avulla niistä saa vaikkapa nostotaljan, nosturin, sillan, kattotikkaat tai laituritikkaat. Valikoimaamme kuuluvat myös sukellus­tikkaat, piikkitikkaat katolle sekä käsi- ja sähkökäy­t­töiset kattokuljetustelineet. Jatkotikkailla ja sarjatikkailla on Norjan työturvallis­uushallinnon sekä Ruotsin teknisen tutkimuslaitoksen (SP) ruotsalaisstandardin SS-2091, 4. painos, nojalla myöntämä tyyppihyväksyntä. Ne täyttävät eurooppa­laisten standardien EN-131-1, EN-131-2 ja EN-1147 sekä Ruotsin ­työsuojeluhallituksen säädöskokoelman 1999:10 vaatimukset. NOR-BAS-sarjan tikkaat on kehitetty yhteistyössä Ruotsin pelastus­keskusten sekä pelastushallinnon ja työturvallisuuslaitoksen kanssa.

MU UT

69


hultafors group EUROOPASSA RANSKA Snickers Workwear France SARL 59 Rue des Petits Champs 75001 Paris Tel. +46 (0)8 92 51 00 Fax. +46 (0)8 92 51 98 info.France@snickersworkwear.com

PÄÄKONTTORI, RUOTSI Box 38 517 21 Bollebygd info@hultaforsgroup.com Tel. +46 (0)33 723 74 00 Fax. +46 (0)33 723 74 10 ITÄVALTA Snickers Workwear Austria GmbH Gierstergasse 6 1120 WIEN Tel. +43 (0) 1 8101 728 Fax. +43 (0) 1 8101 814

NORJA Hultafors Group Norge AS Postboks 108, Kalbakken 0902 OSLO Tel. +47 23 06 88 80 Fax. +47 22 16 49 80 SVEITSI Hultafors Group Switzerland AG Gaswerkstrasse 32 CH-4900 LANGENTHAL Tel. +41 (0)62 923 62 81 (German) Tel. +41 (0)62 923 62 82 (French) Fax. +41 (0)62 923 62 85

SAKSA Hultafors Group Germany GmbH Im Meisenfeld 26 32602 Vlotho Tel. +49 (0)5228 957 0 Fax. +49 (0)5228 957 290

BELGIA Snickers Original NV Antwerpsesteenweg 285 2800 MECHELEN Tel. +32 (0)70 22 43 08 Fax. +32 (0)15 44 65 39 TANSKA Hultafors Group Denmark A/S Energivej 37 2750 BALLERUP Tel. +45 44 86 06 00 Fax. +45 44 86 06 06

IRLANTI Snickers Workwear Unit B5, Calmount Park DUBLIN 12 Tel. +353 (0)1 409 8400 Fax. +353 (0)1 409 8499

ISO-BRITANNIA Snickers Workwear Ltd Unit N3, Gate 4, Meltham Mills Ind Estate Meltham HOLMFIRTH HD9 4DS Tel. +44 (0)1484 85 44 88 Fax. +44 (0)1484 85 47 33

HOLLANTI Snickers Original BV Postbus 20077 7302 HB APELDOORN Tel. +31 (0)55 599 98 60 Fax. +31 (0)55 599 98 70

MUUT MAAT Administrated from Sweden Box 989 191 29 SOLLENTUNA Tel. +46 (0)8 92 51 00 Fax. +46 (0)8 92 51 98

SUOMI Hultafors Group Finland Oy Konalantie 47F 00390 HELSINKI Tel. +358 (0)20 741 0130 Fax. +358 (0)20 741 0148

Wibe Ladders tuotekehitys pidättää oikeuden tehdä t­ uotteisiin, tuotevalikoimiin ja materiaaleihin parannuksia ja muutoksia jatkuvasti ja ilman e ­ rillistä ilmoitusta.

Hultafors Group Finland Oy Konalantie 47F 00390 HELSINKI Tel. +358 (0)20 741 0130 Fax. +358 (0)20 741 0148 info@hultaforsgroup.fi

Tämän julkaisun sisältö on suojattu tekijänoikeuksilla eikä sitä saa kopioida tai jäljentää. SUUNNITTELU, TUOTANTO, REPRO: VALENTIN&BYHR. KUVAT: Rob vanstone TUOTEKUVAT: MATS JOHANSSON, GOTHIA REKLAMFOTO, BORÅS & JAN HÅKANSSON, CLICK PHOTO, NÄSSJÖ PAINO: BILLES TRYCKERI. Syyskuuta 2012. ART. NR. 715103

www.wibeladders.fi

Wibe Ladders kuvasto 2012_2013  
Wibe Ladders kuvasto 2012_2013  

Wibe Ladders kuvasto 2012_2013

Advertisement