MyHuittinen Palvelu- ja matkailuopas 2024

Page 1

Palvelu- ja matkailuopas

Huittisissa on tapahtumia joka makuun! sivu 3

Pyörämatkailun suosio kasvaa! sivu 14

2024

Elinvoimajohtajan viisi vinkkiä

1. Löydät Vanhankosken lehtojensuojelualueelta omenapuiden varjosta keinuja. Siellä on hyvät puitteet lyhyeenkin retkeilyyn ja rauhoittumiseen virtaavan Loimijoen rannalla tai satumaisen metsän uumoksissa.

2. Tuulisena päivänä suuntaa Ripovuorelle ihastelemaan Kokemäenjoen vaahtopäisiä aaltoja. Siellä voit tuntea Satakunnan laulun maiseman. Kauas missä katse kantaa yli peltojen….

3. Kulje maamme viidennen presidentin, Risto Rytin jalanjälkiä. Aloita retkesi museon kunniamerkkinäyttelystä ja suuntaa kohti kirkkopuiston patsasta. Samalla voit nauttia uudesta Elämystorista ja nähdä uuden koulun.

4. Hyppy virkistävään veteen. Löydät uimalaiturin Loimijoen puiston rantabulevardilta aivan keskustan tuntumasta. Rannalla voit myös zoomata kamerasi lisätyn todellisuuden tauluun ja pääset

Testaa heittotaitojasi harjun laella niukkalajisessa kangasmetsässä. Kirjoita karttaohjelmaan Vampulan Ulkoilumaja niin löydät perille.

Käy rohkeasti tutkimassa huittislaisten liikkeiden tarjontaa ja vietä aikaa tapahtumissa, yllätyt positiivisesti! Huittinen on vierailusi ja aikasi arvoinen paikka. Tervetuloa tekemään omaa suosikkilistaa Huittisista!

Riikka Peippo elinvoimajohtaja, Huittisten kaupunki

Matkailuoppaan kanssa koet enemmän!

Liikkeellelähtö kannattaa aina. Seurassa on mukava ulkoilla, retkeillä ja kulkea. Samalla voi kuulla uusia tarinoita ja saada uusia ystäviä. Vaikein on ohitse, kun on saanut ulkoiluvaatteet päälleen ja päässyt pihalle. Kauas katsoen näkee lähelle ja lähellä liikkuen pääsee kauas. ”Ei yksin kannata murjottaa, kun kivan kaverin mukaan saa …” Ryhmille toiveiden mukaan räätälöidyt retket sopivat kaikille. Kerro toiveesi, niin rakennamme ryhmällesi sopivan kiireettömän kävelyretken. Huittisten seudulla on paljon nähtävää, mukavia ihmisiä ja upea luonto. Lähdetään yhdessä opastetulle kierrokselle!

OTA YHTEYTTÄ:

Tarja Eklöf, p. 040 746 0665, tarja.eklof@dnainternet.net

Aulikki Kuisma, p. 050 342 8003, aulikki.kuisma@gmail.com

MATKAILUINFON ESITEPISTEET:

Liikenneasema Härkäpakarin sisätiloissa, Risto Rytin katu 2

Loimijoen Kesäkipsalla, Koskitien varrella.

Aukioloajat löydät

IG + FB @kesakipsa

myhuittinen.fi 2 Viisi vinkkiä Matkailuopas 2 Huittisissa tapahtuu 3 Tapahtumien vetovoimaa 4 Lännen Vahvin 5 Taikayöntie 6–7 Viihdy ja viivy 8–12 Huittisten museo 13 Pyörät alle 14 Lähiruokaa 15 Matkailijan palvelukartta ja luettelo 16–19 Yöaikaan luonnossa 20–21 Ostokset ja palvelut 22–30 LP-Vampula 30 Lähiruokatori 30 Elämystori 31 Huitsikka 31

Huittisissa tapahtuu!

Kirjasto ja Sataopisto tarjoavat monipuolisia tapahtumia kautta vuoden: huittinen.fi/ tapahtumat

Huittinen on vireä ja vilkas tapahtumakaupunki, jossa pitkin vuotta löytyy monipuolista tekemistä. Alla olevalla listalla otanta kuluvan kesän ja syksyn tapahtumista, mutta lisää houkuttelevaa ohjelmaa tulee pitkin vuotta. Risto

1.5. Torivappu

Lasten vappu nuorisoklubilla

3.5. ja 4.5. Huittisten voimistelu ja liikunta, seuran kevätnäytökset

Tahto Areenalla

9.5. Vanhojen traktorien kokoontuminen

vanha urheilukenttäRekikosken kylätalo

9.5. Nyt lauletaan -tilaisuus

Huhtamon kirkossa

10.5. Huittisten Hullu Yö

10.5. Nyt lauletaan -tilaisuus

Huittisten vanhalla urheilukentällä

11.5. Huittisten Laatupalvelu JM, Kuninkaisten Moottoriradalla

16.5. Taimienvaihtoilta Huittisten torilla, LC Huittinen Gerda

16.5.-11.8. Vampulan kesäpyöräily

18.5. Suomen vahvin mies -karsintakisa

Sataedulla

18.5. Iltapäiväkahvit Huittisten museolla, kansainvälinen

AVOIMET KYLÄT -kohteet ja ohjelma osoitteesta avoimetkylat.fi

pyöräillen 16.6. Kysy kahvista! Huittisten museolla 27.6. Vampula-viikon etkot - Pubivisa, Vampulan Yrittäjätorilla

28.6. Koko perheen pihatapahtuma Vampulan seurakuntatalolla

28.6.-7.7. Vampula-viikko. Katso koko ohjelma myhuittinen.fi

28.6. Karaoke, Vampulan Yrittäjätorilla

29.6. Kyykkäturnaus. Cover bilebändi Kerhohuoneen pojat, Vampulan Yrittäjätorilla

Ryti -salin esityskalenteri päivittyy pitkin vuotta: huittinen.fi/ rytisali

Kala-Kallen onkikilpailu Norrin/ Laatin rannassa Vampulassa

4.7. Touhufest-lastentapahtuma, Vampulan Jukolassa

4.7. Pubivisa, Vampulan Yrittäjätorilla

5.7. Käsityöläistori Huittisten museolla

5.-7.7. Vampulan kauppoja ja kuppiloita näyttely Vampulassa Kotiseututalolla

6.7. Markkinat Vampulan Yrittäjätorilla ja illalla Vampula Rock, esiintymässä Kumara, Ice Breakers ja The Kehvelit

10.7. Onkikisat Suontausta/Korkeakoski

14.7. Päretalon avoimet ovet

21.7. Vanhojen traktoreiden maisematieajo Huittinen-Punkalaidun

27.7. Puistofutis ry:n hyväntekeväisyysturnaus Huittisten urheilukentällä

9.8. Tanssit Saunakosken lavalla Kukonharjassa. Orkesterina Törmälä Bros.

3.8. Lauttakylän siirtolapuutarhayhdistyksen Kesäpäivätapahtuma Pappilanniemessä

16.8. Erityiset festarit Huhkolanpuistossa

17.8. Tour de Taikayöntie -pyöräilytapahtuma

17.-18.8. Nuorten Jukola

30.-31.8. Lauhan Lähiruokafestivaali

7.9. Lähiruokatori Kivikylän Hullulenkin pihamaalla

31.8. Nuku Yö ulkona

27.9. Huittisten Hullu Yö

11.10. Seeste-messut Tahto Areenalla

29.11. Joulunavaus

Ajantasaisen tapahtumakalenterin löydät huittinen.fi/tapahtumat

Tule fiilistelemään vaikkapa maneesin reunalle, jalkapallokentän laidalle tai Tahto Areenalle. Kurkkaa seurojen somekanaville Lauttakylän Luja, SBS Rupu, LP-Vampula, Huittisten Voimistelu ja Liikunta, Ratsastusseura Varsa ja monet muut!

3 huittinen.fi
museopäivä 18.5. Katusählyturnaus Brewen pihamaalla 18.5. Rompetori vanhalla urheilukentällä 7.6. Nyt lauletaan -tilaisuus Huittisten Elämystorilla 8.6. Avoimet kylät – Huittisten kyläkierros 8.6. LauttaRokki vanhalla urheilukentällä 15.6. Korkeakoski tutuksi

Huittisten tapahtumissa on vetovoimaa!

Vilkkaassa ja vireässä maalaiskaupungissa tapahtumia riittää ja tunnelmat kokoavat ihmiset yhteen. Monipuolinen tarjonta saa asukkaat ja lomalaiset kokoontumaan sinne missä tapahtuu.

Jo legendaariseksi muodostunut Huittisten Hullu Yö saa kadut kuhisemaan touko- ja syyskuussa!

Huittisissa palvelut pelaavat kautta vuoden, mutta Hullu Yö -tapahtumassa huittislaiset kauppiaat nostavat homman uudelle tasolle. Kaupat ja putiikit ovat auki iltakymmeneen tarjoten hyvää palvelua ja tarjouksia. Kaupunkijuna puksuttaa ja Huitsikka-bussi kulkee kuljettaen iloisia matkustajia. Ravintolat ja kahvilat ovat täynnä herkuttelijoita ja ruokakojut palvelevat pikaruokaa kaipaavia. Jätä auto parkkiin ja lähde jalan liikenteeseen, sillä Huittisissa ei ole edes parkkimaksuja ja parkkikiekonkin saat heittää nurkkaan. Kadut täyttyvät kaikenikäisistä ihmisistä ja monelle juuri ystävien tapaaminen ja tunnelmasta nauttiminen on päivän kohokohtana. Kun ilta alkaa hämärtyä, kelpaa kotiin astella hyvät ostokset ja hyvä mieli tuliaisinaan. Kevään Hullua Yötä vietetään toukokuun 10. päivä ja syksyllä tunnelmoidaan syysillassa 27. syyskuuta. Seuraa tapahtumaa Facebookista ja Instagramissa @huittistenhulluyo #huittistenhulluyö

LauttaRokki saa

Katso lisää tapahtumien kotisivuilta ja somekanavista!

Lauttakylän rokkaamaan!

Huittisissa on elävää musiikkia ympäri vuoden. Seuraa paikallisten ravintoloiden ja toimijoiden somekanavia!

Huittisten vanha urheilukenttä, aivan kaupungin ytimessä, täyttyy tuhansista ihmisistä, kun Huittisten Yrittäjien järjestämä LauttaRokki vääntää volyymit kaakkoon ja saa paikkakunnan rokkaamaan. Tämä ilmainen, ikärajaton ja rento tapahtuma kutsuu jälleen ihmiset kauniiseen kesäiltaan lauantaina 8. kesäkuuta! Lapsiperheet suuntaavat paikalle jo iltapäivällä kello 15 alkavaan ohjelmaan, jossa musiikin lisäksi voi herkutella vaikka hattaralla. Iltaa kohti lavan valtaavat artistit, jotka tarjoavat monipuolisen kattauksen musiikkia ja tunnelmaa. Nälän yllättäessä löytyy purtavaa moneen makuun ja aikuiset voivat sammuttaa janon olutteltalla.

Seuraa tapahtuman somekanavia ja kotisivuja lauttarokki.fi, jossa julkaistaan esiintyjäkaarti! #lauttarokki

Vampula-viikolla rokataan myös!

Huittisten Vampulassa järjestetään vuosittain Vampulaviikko, jonka ohjelma tarjoaa tekemistä ja toimintaa vauvasta vaariin. Mukaan mahtuu muun muassa Kala-Kallen onkikisa, kyykkäturnaus ja lasten Touhufest-tapahtuma. Tapahtumarikkaan viikon kruunaa Y-suulilla järjestettävä Vampula Rock, jonka esiintyjinä tänä vuonna ovat Kumara, Ice Breakers ja The Kehvelit. Vampula-viikon ohjelman löytää osoitteesta myhuittinen.fi

myhuittinen.fi 4

Huittisissa etsitään jälleen Lännen Vahvinta

Kolmatta kertaa peräkkäin järjestettävästä Lännen Vahvin -kisasta on kasvanut lyhyessä ajassa iso tapahtuma. Tänä vuonna Lännen Vahvin toteutetaan yhteistyössä Suomen Vahvin Mies Oy:n ja MTV3:n yhteistyönä.

Voima on aina kiehtonut ihmisiä ja varsinkin suomalaisessa maaseutukulttuurissa voimaa on arvostettu. Ei siis ihme, että joka vuosi ympäri Suomea järjestetään vahvinkisoja. Myös Huittisissa on etsitty seutukunnan väkevintä: Lännen Vahvin -kisaa on järjestetty Huittisissa vuodesta 2022. Vahvinkisat ovat monelle tuttuja televisiosta, eikä ihme, että ne ovat suosittuja. Kun joku vetää rekkaa, nostaa isoja pyöreitä kiviä tai nostaa tukkia, tekee se vaikutuksen.

Lännen Vahvin on tänä vuonna yksi Suomen Vahvin Mies Oy:n alle 105 kg karsintakisoista ja se televisioidaan MTV3:lle.

Luvassa on jälleen näyttäviä lajeja, kun kisaajat muun muassa työntävät rekkaa, kantavat 300 kilon kuormia

ja nostavat tukkia suorille käsille. Luvassa on myös yllätyslaji, johon kisaajat eivät ole voineet valmistautua etukäteen.

Tuomarointi on myös asiantuntevissa käsissä, kun pitkäaikainen Suomen vahvin mies – tuomari Jyrki Alastalo ja kolminkertainen alle 100 kiloisten maailman vahvin mies Janne Hartikainen pitävät huolta, että kaikki kisaajat toimivat sääntöjen puitteissa.

www.suomenvahvinmies.fi

FB: Lännen Vahvin 2024

IG: lannenvahvin

Lännen Vahvin järjestetään Sataedu Huittisen logistiikkahallissa 18.5.2024

Idea Lännen Vahvimpaan syntyi jo 2021, kun Huittisten oma vahvamies Juuso Saine (kuvassa) ja voimannostotaustainen Enholm-Kiesiläinen saivat ajatuksen vahvin kisasta. He halusivat tuottaa katsojaystävällisen voimailukisan. Idea sai lisää tuulta, kun huittislainen kuntosaliyrittäjä Esa Akkanen lupautui mukaan.

5 huittinen.fi

Taikayöntie kulkee läpi idyllisten peltomaisemien.

Kuva: Rami Valonen

Taikayöntie - Lumoava matkailutie Satakunnan ja Pirkanmaan taitteessa

”Läpi Urjalan ja kautta Huittisten kuuluu hirveä jyske varstojen, nytpä maistuu työ, varstat maihin lyö, tää on Urjalan taikayö.” Näin kuuluu Martti Innasen vuonna 1967 julkaistu kappale. Juuri tämän, alueen maalaisromanttista maisemaa kuvaavan Innasen kappaleen mukaan on nimetty Urjalasta Punkalaitumen kautta Huittisiin johtava Taikayöntie.

Idyllisillä maalaismaisemillaan ja kylillään ihastuttava Taikayöntie on yksi Suomen virallisista ja hienoimmista matkailuteistä. Sille ovat ominaisia kumpuilevat peltomaisemat, kaunis jokilaakso sekä tietä reunustavat vauraat maatilat. Tietä kulkiessa matkailija voi aistia aidon maalaiselämän ja maalaiskylän hengen. Ei olekaan ihme, että Madventuresin Riku ja Tunna listasivat Taikayöntien Suomen komeimpien maisemateiden joukkoon.

Läpi kauniiden pelto- ja jokimaisemien kulkeva mutkitteleva tie soveltuu erinomaisesti autoiluun, moottoripyöräilyyn ja pyöräilyyn. Taikayöntien pääreitti Urjalasta Punkalaitumen kautta Huittisiin kulkee seututietä 230, ja se tekee kaksi sivuhaaraa: toisen Puolimatkan kylästä Nuutajärventietä Nuutajärven lasikylään ja toisen Punkalaitumelta Murronharjuntietä valtatielle kaksi. Alue tarjoaa kulttuuria, historiaa ja luontokohteita moneen makuun.

Taikayöntien tunnettuutta ja vetovoimaisuutta on lähdetty parantamaan Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailun kehittämiskeskuksen hallinnoimalla Taikayöntien Lumo -hankkeella, jolle Leader Joutsenten Reitti ja

Leader Pirkan Helmi ovat myöntäneet Euroopan maaseuturahoituksen. Hankkeen voimin on Taikayöntielle rakennettu omat verkkosivut osoitteessa taikayontie.fi, jossa pääsee tutustumaan tarkemmin kohteen matkailutarjontaan.

Talonpoikaisperinnettä ja lähiruokaa Idylliset kylät, maalaukselliset peltomaisemat sekä tietä reunustavat perinteikkäät maatilat henkivät pitkästä talonpoikaisperinteestä. Taikayöntien tienoolta löytyy useita lähiruokaa tuottavia tiloja, kuten marja- ja viinitiloja sekä luomulihatilamyymälöitä. Huittisissa esimerkiksi Toripuoti, Wanha WPK, Mattilan Marjatila, Vahelan Luomutila ja Unton Tila houkuttavat tekemään herkkuostoksia. Unohtaa ei myöskään kannata valtavan lenkkimakkaran mallista Kivikylän Kotipalvaamon Huittisten Hullulenkki -myymälää Suomen sikaisimmassa kunnassa. Lisäksi tienoon sympaattiset kahvilat ja ravintolat kutsuvat herkuttelemaan – nauti vaikkapa jäätelö Huittisten Elämystorilla Kirkkopuiston kupeessa.

myhuittinen.fi 6

Nostalgiaa sekä monipuolisia

luonto- ja kulttuurikohteita

Taikayöntien tienoo tarjoaa myös nostalgisia ja aitoja kulttuurikohteita. Upeat historialliset puu- ja kivikirkot, alueen talonpoikaismuseot ja idylliset tanssilavat ovat esimerkkejä tästä monipuolisesta kulttuuritarjonnasta.

Huittisissa Taikayöntie kulkee läpi hauskojen ja hullunkuristen Ympyrähullut -patsaiden liikenneympyrän. Myöhäiskeskiaikainen Pyhän Katariinan kirkko sekä presidentti Risto Rytin elämää, kuvanveistäjä Lauri Leppäsen teoksia ja paikallista talonpoikaiskulttuuria esittelevä Huittisten museo löytyvät kiven heiton päästä Taikayöntiestä. Punkalaitumella koiramäentalona tunnettu Yli-Kirran talonpoikaismuseo ja Unescon maailmanperintökohteeksi ehdolla oleva Mäenpään työväentalo ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Urjala ihastuttaa Väinö Linnan perinteellä ja Suomen vanhimmalla lasikylällä Nuutajärvellä.

Taikayöntien alueelta löytyy lisäksi monipuolisia luontokohteita. Lintubongareiden suosima Puurijärven ja Isosuon kansallispuisto, melontaan hienosti soveltuvat joet, näköalapaikat, monipuoliset ulkoilualueet, useat hevostallit sekä runsas laavu- ja nuotiopaikkatarjonta kutsuvat luonnon tarkkailuun ja luonnossa viihtymiseen. Luonnonilmiöt, kuten joen ja peltojen yllä leijuva sumu sekä upeat auringonnousut ja -laskut lumoavat taianomaisuudellaan. Taikayöntiellä on taikaa!

Niina Aalto

Taikayöntien Lumo -hanke

Taikayöntien pituus pääreittiä pitkin (seututie 230) on 52 kilometriä ja sivureitit mukaan lukien noin 86 kilometriä.

Kartan kuvittaja: Eve Sillanpää / Eve the Creator

7 huittinen.fi
Huittisten Pyhän Katariinan kirkko. Kuva: Janni H. Taikayöntie. Kuva: Rami Valonen

Toripuoti

Lounaskahvila, juhlien pitopaikka. Lähiruoka-ja käsityömyymälä. Kotiruokalounas noutopöydästä ma-pe 11-14, myös kotiinvietäväksi. Myymälässämme paikallisia käsitöitä sekä elintarvikkeita.

Leivomme päivittäin pullat, leivät, suolaiset ja makeat tarjottavat. Runsas valikoima gluteenittomia leivonnaisia. Tilauksesta saat täytekakut, hyytelökakut ja voileipäkakut, jopa seuraavaksi päiväksi!

Kappelikuja 1, Huittinen p. 040 508 1131

Länsi-Suomen opisto

JO VUODESTA 1892

KOULUTUS – Kurssit keskittyvät tanssiin, hyvinvointiin ja kieliin. Tarjolla on viikonlopun mittaisista lyhytkursseista aina pitkiin, kolmen kuukauden kursseihin.

JUHLA- JA KOKOUSPALVELUT – Historiallinen rakennus, kaunis miljöö sekä esteettömät tilat sopivat erilaisiin juhliin, kokouksiin ja kurssitoimintaan. Kysy myös pitopalvelua meiltä!

Aino Voipion tie 30, Huittinen, p. 02 560 7750 – opisto@lsopisto.fi www.lansisuomenopisto.fi

Rekikosken Matkailuja Vapaa-ajankeskus

Rekikosken Majoituspalvelut tarjoaa tasokkaita majoitus- ja ruokapalveluita. Majoitushuoneet ovat hotellitasoisia huoneita, jotka ovat siistejä ja savuttomia. Aamupala kuuluu majoituksen hintaan ja se tarjoillaan tilauskahvila Onnenkengässämme. Meiltä löytyy langaton nettiyhteys myös jokaisesta majoitushuoneesta.

Sijaitsemme vain 2,5 km Huittisten keskustasta.

Kivirannantie 240, Huittinen p. 02 567 797, toimisto@rekikoski.fi www.rekikoski.fi

Koski Guest House

Tarjoamme majoitusta neljässä huoneistossa, aivan Huittisten keskustassa. Kaunis maisema Loimijoelle ja uimaranta tien toisella puolella, eläimet tervetulleita.

Koskitie 8, Huittinen p. 050 438 8508 tai 0400 737 491

www.koskiguesthouse.fi

8 myhuittinen.fi

Remulus

MATTILAN TILA

Majoitus- ja juhlatila 1920luvun hirsitalossa Vampulan Kukonharjassa. Asiakkaiden kehuma, viihtyisä ja kodikas!

Asiakasarvosana 4,73/5.

MYÖS SIIVOUSPALVELUT

YRITYKSILLE – kaupat, lihatiskit ja elintarviketeollisuus. Kokemuksella jo vuodesta 2006 alkaen. p. 044 096 0174 veera.leskela@remulus.fi remulus.fi

Mattilan Marjatila Oy

Aitoja makuja suomalaisesta marjasta Huittisten sydämessä!

Mansikkaa, vadelmaa, mustaherukkaa ja pensasmustikkaa. Tuoreena, pakasteena tai jatkojalostettuna.

Tule ja tutustu aidon marjatilan toimintaan ja kuule tarinoita tilalla liikkuneista hiisistä.

Marjatilan palveluita ovat: Tilamyymälä

Viinitila

Mehuasema

Kesäkahvila

Juhlat ja kokoukset

VERKKOKAUPPA: mattilanmarjatila.fi/kauppa Tilamyymälä Hiidenkolo avoinna kesä-elokuu ma-pe 10-19 la 10-18, su 12-18 muina aikoina

sopimuksen mukaan Karhiniementie 353, Huittinen p. 040 755 2850 www.mattilanmarjatila.fi

Huittisten museo

Komea kivimakasiini kätkee sisäänsä kolme kerrosta täynnä katsottavaa niin historian kuin taiteen ystäville. Presidentti Risto Ryti –juuret Huittisissa

Lauri Leppänen –valon ja varjon mestari

Miten ennen elettiin –maalaisarkea pellolta pirttiin

Lisäksi pienoisnäyttelyt HugoITE ja Momman Siina sekä vaihtuva näyttely Paa tullen kahveelle!

Tulossa mm. 16.6. Kysy kahvista! ja 5.7. Käsityöläistori. Katso kaikki tapahtumat huittinen.fi/museo!

Avoinna:

1.2.–31.5. ja 16.8.–31.10. la–su 12–16 1.6.–15.8. ti–pe 12–17 ja la–su 12–16 Ryhmille sopimuksesta myös muina aikoina.

Pääsymaksu: 2 € / Museokortti

Kirkkotie 4, Huittinen museo p. 044 560 4139, toimisto p. 044 560 4319 museo@huittinen.fi www.huittinen.fi/museo

9 huittinen.fi Viihdy ja viivy

Liikenneasema Härkäpakari

Härkäpakari on viihtyisä taukopaikka, jossa yhdistyy monta erilaista palvelua. Meille voit tulla syömään aamusta iltaan, tehdä lahjatavara-, laukku- ja ruokaostoksia tai vaikka vain levähtää kahvin ääressä. Maistuva, lähiseudun raaka-aineista valmistettu lounas on tarjolla joka päivä. Pienempään nälkään saat meiltä maukkaat täytetyt voileivät, sämpylät ja paninit sekä makeaan nälkään runsas valikoima erilaisia leivonnaisia. Valikoimassamme on myös gluteenittomia ja laktoosittomia tuotteita. Hesburgerista suositut burgerit koko perheelle ja meiltä löytyy lasten leikkipaikka. Tuliaiset ja kukat löydät helposti kahvila-ravintolasta. Tiloissamme on n. 200 asiakaspaikkaa sekä kokoustila Kammari. Ruokaostokset hoituvat kätevästi K-market Härkäpakarista. Laukku-Centerin laajasta valikoimasta löydät muun muassa laukkuja, lompakoita, käsineitä, vöitä sekä paljon muuta.

Piha-alueeltamme löytyy Otto-automaatti, polttoainejakelu, sähköauton latauspiste, Huittisten kaupungin infopiste sekä kesäisin Pingviini-jäätelökioski.

Avoinna:

Kahvila: ma-pe 5.30-23 la 6.30–23, su 7.30–23

Hesburger: ma-su: 9-23

Laukku-Center: su-pe 10-18, la 10-16

Risto Rytin katu 2, Huittinen p. 02 565 000

www.harkapakari.fi

www.laukkucenter.fi

Ravintola Wanha WPK

Valmistamme aitoa ja maukasta ruokaa ainutlaatuista tunnelmaa huokuvassa miljöössä. Joka arkipäivä tarjolla on lounasta. Tilauksesta järjestämme muut ruokailut, tilaisuudet, juhlat ja kokoukset. Tarjoamme myös erilaisille retkiryhmille ainutlaatuisen paikan pysähtyä nauttimaan keittiömme herkuista ja kauniista ympäristöstä. Kesäisin voit nauttia ravintolan herkuista myös ulkoterassillamme ja ihailla auringon paistetta Loimijoen pinnassa. Lounaan ohella meillä palvelee joka päivä kahvila.

myhuittinen.fi

Ravintolan yhteydessä toimii Ilonan Maalaispuoti. Puodista löydät lähialueen herkkuja, erikoisruokavaliotuotteita ja tunnelmallisia käsityöja sisustustavaroita.

Koskitie 1, Huittinen p. 02 569 901 www.wanhawpk.fi

10

Teatteri Hirvenpää

Kesäteatterin valtaa vauhdikas koko perheen näytelmä Onneli ja Anneli, jossa jännitystä ei puutu. Kuka varasti Rosina Rusinan säästöpossut? Entä miten Onneli ja Anneli pelastavat orpolapset Minna Pinnan kynsistä? Tervetuloa mukaan seikkailuun!

Esitykset Metsäpirtillä, Salmenojantie 241, Vampula

ENSI-ILTA la 15.6. klo 14. Muut esitykset: su 16.6. klo 14 ja klo 18, ti 18.6. klo 18, ti 25.6. klo 18, to 27.6. klo 18, ti 2.7. klo 18, to 4.7. klo 18, su 7.7. klo 14 ja 18. Liput: aikuiset 18€, lapset (alle 15 v.) 12€, alle 3 v 0€ Ryhmäalennus yli 10 hengen ryhmille -10%

Soita ja varaa liput numerosta: 0440 662 610 tai sähköpostilla: seijatihumaki@gmail.com

SMK Sikapitäjän Makkara ja Kalja Sikapitäjän parasta viihdettä ja palan painiketta.

Katso tapahtumat ja tarjoilut facebookista!

Risto Rytin katu 26, Huittinen p. 045 187 8610

Brewe Oy

Lounas tarjolla arkisin klo 11–14. Lounaaseen kuuluu kattava salaattibuffet, leipä sekä juotava.

À la carte ma-to 14–21, pe 14–22, la 12–22, su 12–21.

Kahvila ma-pe 8–17.

Baari ma-ke 14–22, to 14–24, pe 14–02, la 10–02, su 10–22.

Kabinettimme muuttuvat moneksi!

Muokkaamme tilat, koristelut sekä tarjoilut juuri asiakkaamme toiveiden mukaisiksi. Tule käymään!

Risto Rytin katu 42, Huittinen p. 02 569 710 breweoy@gmail.com www.brewe.fi

11 huittinen.fi Viihdy ja viivy

Lauhan Kanoottivuokraamo Oy

Lähde nauttimaan Kokemäenjoen upeasta vesistöstä ja luonnosta meloen! Lauhan Kanoottivuokraamolta vuokraat kajakin, kanootin tai SUP-laudan. Tilauksesta ryhmille ohjattuja melontaretkiä.

Ota yhteyttä!

Annika 050 402 4097

Joonas 045 120 5999

info@lauhankanoottivuokraamo.fi www.lauhankanoottivuokraamo.fi

Unton tila

Ylämaankarjan kasvatusta ja laadukkaan lihan suoramyyntiä.

Unton tilalla ekologisuus ja eettisyys, eli vastuullisuus tarkoittaa eläinten ja ympäristön huomioimista ja hyvinvointia läpinäkyvästi kaikissa tuotannon vaiheissa, sekä huolella tuotettuja lihatuotteita.

Unton tilalla ylämaankarja laiduntaa valtakunnallisesti arvokkaassa Kokemäenjoen kulttuurimaisemassa. Vuokraamme myös fatbike-sähköpyöriä.

Karhiniementie 291, Huittinen

Kalle 040 506 5499, Kirsi 040 540 2270 myynti@untontila.fi – www.untontila.fi

Piparminttutaivas, Juhlatila Tuulensuu

Meillä järjestät pienet juhlat ja kokoukset. Tunnelmalliseen juhlatilaamme mahtuu 30 henkeä. Pyydä tarjousta tarjoiluineen tai kahvituksineen.

Tilauksesta myös kakkuja ja leivonnaisia muualla pidettäviin tilaisuuksiin.

Untonmäentie 2, Huittinen p. 044 339 5188

anna.kankare@piparminttutaivas.fi www.piparminttutaivas.fi

Kajakkikioski

HETKIÄ LUONNOSSA!

Vuokraamme kajakkeja, Sup-lautoja, packrafteja ja kanoottia. Meiltä löytyy myös vene, Tentsile-puutelttoja, liukulumikenkiä ja retkeilyvarusteita.

Tarjoamme retkien lisäksi luonto- ja melonta-aiheisia synttäreitä, retkeilykursseja ja erilaisia tyhy- ja virkistyspäiviä. Avoinna olemme tilauksesta.

Vesiniityntie 429, Huittinen Hanna 040 577 6188, Tommi 050 375 1014 www.kajakkikioski.com

myhuittinen.fi

12

Kahvintuoksuinen museokesä

Huittisten museon vaihtuvan näyttelyn tilassa museon ensimmäisessä kerroksessa on tänä vuonna aistittavissa kahvin tuoksua. Paa tullen kahveelle! -näyttely kertoo meille suomalaisille niin tärkeästä kahvista – kahvin historiasta ja kahvikulttuurista Suomessa.

Kahvi saapui Suomeen 1700-luvulla. Aluksi se oli säätyläisten suosima juoma, mutta parin seuraavan vuosisadan kuluessa kahvi löysi tiensä pienimpiinkin mökkeihin. Näyttelyssä kerrotaan kahvin kotiutumisesta niin arkea piristäväksi juomaksi kuin juhlahetkien kohottajaksi –suomalaisten kansallisjuomaksi, jota useimmat suomalaiset nauttivat monta kuppia päivässä.

Hyvän kahvin keittäminen oli emännälle kunnia-asia. Omalle väelle kahvi saatettiin keittää vanhan sumpin päälle, mutta vieraille keitettiin aina tuoretta kahvia. Raakakahvi paahdettiin prännärillä, ja sopivasti paahdetut pavut jauhettiin kahvimyllyllä. Hyvää kahvia arvostetaan edelleen, vaikka kahvin valmistaminen on valmiiksi jauhetun kahvin ja kahvinkeittimien myötä yksinkertaistunut.

Näyttelyn piristykseksi saimme kahvia porstoon kautta hörppivän Kahvimummon. Mummo syntyi Huittisten Wanhan Meijerin väen osaavissa käsissä. Vaikka mummo hieman höpsähtäneelta vaikuttaakin, se kertoo oleellisen asian kahvista: kahvi maistuu paremmalta tassilta juotuna. Mummon tapaa alettiin 1900-luvulla pitää rahvaanomaisena, kahvi piti nauttia sievästi kupista eikä tassilta ryystäen. Nykytietämys kuitenkin kertoo toista: tassilta ryystäessä kahviin sekoittuu ilmaa ja kahvin maku leviää suuhun paremmin.

Yhteen vitriiniin on asetettu esille yleisöltä lainattuja kahvikuppeja. Näihin kuppeihin liittyy joku tarina,

joka tekee kupista omistajalleen rakkaan. Esillä on niin mummulasta peritty hauras posliinikuppi kuin emalimuki, josta lapsuuden pullamosso nautittiin. Omaa tarinaansa kertovat myös keräilijän aarteet, Arabian puhalluskuvioiset kupit sekä työkavereilta läksiäislahjaksi saadut italialaiset kupit.

Kahviteema näkyy myös museon tämän vuoden tapahtumissa. Lauantaina 18.5. museolla vietetään Kansainvälistä museopäivää iltapäiväkahvien merkeissä. Sunnuntaina 16.6. saamme Kysy kahvista! -tapahtumaan vieraiksi pienpaahtimo Capri Coffeen omistajat Tiia ja Nicholas Caprin, joiden lyhyet alustukset johdattavat keskusteluun kahvista. Museon ystävien pop up -kahvila palvelee molempina tapahtumapäivinä, ja kahvit keitetään tietenkin Capri Coffeen kahvista.

Heinäkuun alussa jo viidettä kesää museon pihapiirin valtaava Käsityöläistori on hyväntuulen tapahtuma, jossa pääset tutustumaan lähialueiden käsityöläisten taidonnäytteisiin ja lähiruokatuottajien herkkuihin. Tunnelmaa luovat tuttuun tapaan Huittisten musiikkiopiston opiskelijat ja kahvihampaan kolotukseenkin löytyy apu. Museo on avoinna koko tapahtuman ajan, ja viime vuoden tapaan järjestämme elävöitetyt opastukset sekä Momman Siinan että Lauri Leppäsen näyttelyyn. Käsityöläistori järjestetään tänä vuonna perjantaina 5.7. klo 15–19. Tarkemmat tiedot tapahtumien sisällöistä ja aikatauluista löytyvät museon nettisivuilta huittinen.fi/museo.

Museo on avoinna kevätkaudella (1.2.–31.5.)

la–su 12–16, kesäkaudella (1.6.–15.8.) ti–pe 12–17 ja la–su 12–16 sekä syyskaudella (16.8.–31.10.)

la–su 12–16. Ryhmäkäynnit ovat ennalta

sovittuina mahdollisia myös muina aikoina.

13 huittinen.fi

Pyörät alle – myös Huittisissa!

Pyörämatkailu on parhaimmillaan koukuttava sekoitus seikkailua ja vastuullista matkailua. Se mahdollistaa matkailijalle ainutlaatuisia kokemuksia sekä vailla vertaa olevan mahdollisuuden päästä sisälle niin kohteen kulttuuriin kuin huikeisiin maisemiin. Pyörän selässä tunnet tuulen, kohtaat tuoksut ja uppoudut ympäristön ääniin! Pyörämatkailu yhdistää kulttuurisen osallisuuden, ympäristötietoisuuden ja fyysisen harjoitteen myös silloin, kun alla on sähköavusteinen polkupyörä. Näistä syistä pyöräily onkin ollut viimeiset vuodet huikeassa nosteessa ja tähän myös Huittinen tarjoaa mainiot puitteet!

Suomessa pyörämatkailu on suosittua erityisesti saaristossa ja Lapissa. Pyöräilijälle löytyy kuitenkin hienoja elämyksiä myös Satakunnasta. Euroopassa erityisen vetovoimaisia pyörämatkailukohteita ovat usein jokilaaksot, hyvinä esimerkkeinä vaikkapa Elbe- ja Tonava. Suomessa jokimaisemat ovat kuitenkin jääneet hieman muiden vesistöjen varjoon. Satakunnassa, ja myös Huittisissa, Kokemäenjokilaakso sisältää Suomen komeimpia jokimaisemia, tarinoita ja elämyksiä. Jokivarressa on täällä myös elämää – ihmisiä ja täten kulttuuria ja palveluita, mutta lisäksi luontoelämyksiä.

Vähemmän liikennöidyt reitit ovat maisema-arvoiltaan usein kauniita ja kumpuilevat, mutkittelevat ja muutoinkin vaihtelevat tieosuudet ovat usein pääväyliä miellyttävämpiä ja turvallisempia pyöräillä. Tällaisia reittejä Huittisista löytyy useita. Esimerkiksi Punkalaitumenjokea myötäilevä Taikayöntie Huittisista länteen, on ollut pyöräilijöiden kasvavassa suosiossa. Kokemäenjokilaaksoon on kehitetty uusi retkipyöräilyreitti, joka lanseerataan pyöräilykaudeksi 2024. Jokivarren reittiä on kehitetty Satakunnan ammattikorkeakoulun Matkailunkehittämiskeskuksen EU:n maaseuturahaston rahoittamassa 100Bike-hankkeessa. Reitti seurailee jokea Sasta-

HAASTEPYÖRÄILY-KAMPANJA

1.5.-31.8.2024

Perinteinen Haastepyöräilykampanja haastaa kaikenikäiset ja -kuntoiset pyöräilemään ja samalla osallistumaan kuntakisaan. Kirjausvaihtoehtoina on mobiilisovellus ja vapusta juhannukseen suoritukset voi merkata myös kirjauspisteisiin. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan polkupyörä sekä pienempiä palkintoja!

Lisätietoja kampanjasta huittinen.fi/haastepyoraily

myhuittinen.fi 14

malasta aina Porin Yyteriin saakka ja koukkaa tietysti myös Huittisten kautta. Matkalle mahtuu hienoja asutuskeskuksia palveluineen sekä ikimuistoisia joenylityksiä riippusiltoineen ja kevyelle liikenteelle pyhitettyine rautatiesiltoineen. Reitin varrelta löytyy myös Suomen vanhinta historiaa esimerkiksi Huittisissa ja Ulvilassa sekä luontokohteita kuten Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto. Kärjenkallion lintutorni henkeäsalpaavine maisemineen onkin oiva päiväretken kohde vain 15 kilometriä Huittisten keskustasta. Matkalla voi poiketa hieman suorimmalta reitiltä ihailemaan jokimaisemia Ripovuoren näköalapaikalta ja paistaa makkarat Leijonan kita -laavulla.

Pyöräilysesonki on näillä seuduilla pitkä. Kauniiden kesäkelien ohella maaseutua on mukava tarkkailla syksyllä sadonkorjuun aikaan, jolloin tunnelma on jälleen erilainen. Ruskakausi tarjoaa upeita näkymiä – kunhan vaatetus on kunnossa! Keväällä, luonnon herätessä joet on usein voimansa tunnossa.

Pyöräily rauhallisessa maalaismaisemassa sopii kaikille. Sähköpyörät ovat tuoneet pyörämatkailun entistä useamman saataville. Pyörämatkailtaessa ei ole kiire, vaan itse matkanteko on elämys – aina on aikaa pysähtyä nauttimaan maisemasta tai piipahtaa kahvilaan. Pyörämatkailemaan ei tarvitse lähteä kauas, vaan hienoja kohteita ja elämyksiä löytyy, etenkin Huittisissa, lähes omalta takapihalta. Paikalliset maisemat, palvelut ja vaikkapa tilapuodit tai kylien kesäkahvilat ovat oivia kohteita kesäiselle sunnuntaipyöräilylle. Pyörämatkailu on parasta lähimatkailua – myös Huittisissa!

Juhana Aalto projektipäällikkö Satakunnan ammattikorkeakoulu

Jokimaisemaa Ripovuorelta.

Juhlitaan yhdessä lähiruokaa!

Ruoalla on voima toimia yhdistävänä tekijänä, joka kutsuu ihmiset yhteisen pöydän äärelle myös olennaisena osana arkea. Viime vuosina yhä useammat kuluttajat ovat alkaneet kiinnittää huomiota siihen, mitä he syövät ja miten ruoka tuotetaan. Suomessa puhtaat vesistöt ja vastuulliset tuotantomenetelmät ovat olennainen osa ruoantuotantoa. Lisäksi lähellä tuotettu ruoka vähentää kuormitusta ympäristölle verrattuna kaukana tuotettuun ruokaan, mikä tekee kotimaisesta ruoasta houkuttelevan vaihtoehdon ympäristötietoisille kuluttajille.

Kotimaisen ruoan saatavuus on myös keskeistä huoltovarmuuden näkökulmasta: erityisesti nyt, kun maailmantilanne on epävakaa. Ruoantuotannossa kehitetään jatkuvasti mielenkiintoista teknologiaa, joka mahdollistaa entistä kestävämmän ruoantuotannon. Satakunnassa on käynnissä useita hankkeita, joissa pyritään kehittämään uusia ratkaisuja elintarvikealalle. On ilahduttavaa nähdä, että tähän alaan panostetaan voimakkaasti. Alueella on puhtaat vesistöt ja maaperä, joiden säilyttämiseen on tärkeää kiinnittää huomiota jatkossakin.

Satakunta ja Huittinen on merkittävä ruoantuotannon alue, jossa monipuolisesti tuotettu ruoka on tärkeä osa alueen identiteettiä. Innovaatioiden ja kestävän kehityksen avulla voimme varmistaa, että alueen ruoantuotanto jatkaa vahvana ja kestävänä myös tulevaisuudessa.

Lauhan Lähiruokafestivaali

kutsuu sinut kylään

Elokuussa 2018 Huittisissa järjestettiin ensimmäistä kertaa Lauhan Lähiruokafestivaali. Sen päämääränä oli tuoda suomalainen ruoka ja sen tuottajat näkyviksi sekä kutsua kaikki osallistumaan suureen puutarhajuhlaan Lauhan kyläämme. Tapahtuma keräsi laajan talkoojoukon työskentelemään yhteisen päämäärän eteen. Se houkutteli tuhansia ihmisiä eri puolilta Suomea nautti-

maan yhdessä rakennetusta festivaalista, jonka ytimessä oli paikallisesti tuotettu ruoka. Ruuan lisäksi vierailijoilla oli mahdollisuus nauttia livemusiikista, taiteesta, monipuolisista aktiviteeteista ja sirkusesityksistä.

Tänä vuonna pääsemme jälleen palaamaan tuohon puutarhajuhlaan hyvän ruoan äärelle. Lauhan Lähiruokafestivaali tekee toivotun paluun nostaen tänä vuonna esille tulevaisuuden trendit sekä elintarvikealan kehittämisen. Tämän vuoden paneelikeskustelussa nousee esille uutena Satakunnan Biolaakso. Se sopii hyvin osaksi festivaaliamme, sillä Satakunnan Biolaakson tavoitteena on toimia myös yhteisenä tekijänä, joka tuo elintarvikealan toimijat yhteen. Yhteistyö on ollut Lauhassa tärkeä arvo ja vahvasti näkyvissä. Luvassa on hyvän ruoan lisäksi mielenkiintoisia puheenvuoroja ja esityksiä sekä tietysti suuren puutarhajuhlan tunnelmaa.

Haluamme toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi Lauhan Lähiruokafestivaalille 30.-31.8.2024.

Annika Eklöf

Seuraa @lauhanmaamiesseura

15 huittinen.fi
Balanssiin 130
kanoottivuokraamo 120
Unton Tila Veneenlaskupaikka 126
Huhtamokka 128 69 MYH Horses Räikkälandian Eläinhoitola Stall Nanhia 109 96 131 125
Lauhan
Kalmin Tila
Kyläkahvila
Pahkaparatiisi Kaistin Tila Teatteri Hirvenpää Vampula Hornan vapaa possu ja muna Harjureitti 157 Tenkasen Pitopalvelu 158 159 123 124 127 51 Keramiikkapaja Kruuku Korkeakosken laavu Korkeakosken kesäkioski Hirvenpään löytöpaikka 132 111
myhuittinen.fi 18 Pankkiautomaatit / ATM 11 Pankkiautomaatti / ABC Huittinen 1 Pankkiautomaatti / Härkäpakari 2 Pankkiautomaatti ja talletuspiste / Lautturi 3 Pankkiautomaatti / S-Market 22 Pankkiautomaatti / Pick N Pay Ruokakaupat / Grocery shops 11 ABC Huittinen 4 Huittisten Säästömarket 5 Ilonan Maalaispuoti 7 K-Market Huhkola 1 K-Market Härkäpakari 2 K-Supermarket Lautturi 8 Lidl Huittinen 22 Pick N Pay 3 S-Market Huittinen 10 Toripuoti Tehtaanmyymälät / Factory shop 6 Kivikylän Kotipalvaamo tehtaanmyymälä 9 Lihajaloste Korpela tehtaanmyymälä 56 Ritakallion Lähiliha Ravintolat ja kahvilat / Restaurantas and cafés 11 ABC Huittinen ja Hesburger 14 Eka Kebab Pizzeria 20 Gastropub Sikapitäjän Makkara & Kalja 99 Huittinen Haukka kebab-grilli 16 Huittisten Keila- ja Pelihalli 6 Hullulenkki Kivikylä 17 Kahvila Helmi 12 Kahvila -Ravintola Brewe 1 Kahvila-Ravintola Härkäpakari ja Hesburger 113 Karaoke Karhu 24 Karpintien Grilli 27 Länsi-Suomen Opisto 19 Mattilan Marjatila Oy viinitila, kesäkahvila, tilausravintola 94 Noma Kebab-Pizzeria 5 Ravintola Wanha WPK 23 Sasky Ravintola Hirvenpää 21 Shell Mommola 10 Toripuoti Kesäkahvilat / Summer cafe 10 Jäätelokioski Tori 1 Jäätelökioski Härkäpakari 109 Kesäkioski Musta Lammas 100 Kesäkipsa Huittinen 123 Kioski Kukonheltta 123 Korkeakosken kesäkioski Majoitus / Accommodation 26 Hirvensuuli 19 Karan Talo 51 Koski Guest House 27 Länsi-Suomen Opisto 19 Mattilan Marjatila Oy 21 Mommolan motelli 63 Rahgamo Resort 28 Rekikosken Matkailuja Vapaa-ajankeskus Pukeutuminen / Clothing stores 29 Artemiia 30 Asuste Nikkanen 35 Bodianna 31 Butiken På Landet 4 Kesport Huittinen 57 Kiviniitty 33 Sarden Tyylituunaamo 34 Satasauma 37 Torin kenkä Autokaupat, huoltamot, varaosamyymälät / Cars, spare parts and gas stations 11 ABC Huittinen 38 Ahotaito Oy 39 Ajoneuvohuollon Auto 53 Ajoneuvosähkö Tervaniemi 40 Atula huoltopalvelut 41 Auto Palin 42 Autohuolto Kannisto 43 Autohuolto Oivanen 44 Autokorjaamo Veljekset Mäkelä Oy 63 Autopalvelu Metsämäki Oy / Katsastus 45 Autotalo Pelttari 40 ESP Autotrans 46 Euromaster 42 Esakon 47 Far-Tec 49 Hinauspalvelu Ojala Oy 52 Huittisten Autopiste 53 Huittisten Autopuhelinpalvelu 62 Huittisten Kone ja Sammutin Oy 55 Huittisten Specialmotors 48 JME-Autohuolto Oy 42 JH Pesuhuollot / Hievanen Oy 39 K1 Katsastajat 56 Katsastus Sastamala Oy Huittinen 50 K Auto 57 Kiviniitty 57 Kiviniitty CarWash 58 K-Rauta 60 Kuorma-autokorjaamo Mäkelä Oy 73 Käyttörengas 61 Lauttakylän Kone 21 Mommola kylmäasema 111 PP-Pesu 64 Seo Huittinen kylmäasema 65 Shell Mommola 59 Suomen Konehuolto Oy 67 Teboil Huittinen kylmäasema 43 Turun Konekeskus 40 Valtra, Agco Suomi 68 Vianor Huittinen Sisustus ja huonekalut / Interior decoration and furnitures 39 Huonekaluliike Jysk 39 Ideal Keittiöt 71 Kangasfrilla 58 K-Rauta Huittinen 70 Pikku Piironki / Isku 70 Satahansa Keittiöt 74 Stemma Huittinen 75 Värisilmäliike Latama Rauta- ja maatalouskaupat, LVI- ja sähköalan myymälät / Hardware, HVAC and electricity stores 80 Hankkija Oy 81 Huittisten Lasipaja 57 Kiviniitty 58 K-Rauta Huittinen 58 Lantmännen Agro 83 Lauttakylän Putkityö Brunnila 84 LVI-Kokkonen 36 Ri-Mak Solutions 36 Systemia Oy 86 Sähköhalli Ay 87 Sähköhalli Sivunen 88 Telilä Sähköliike E.J. Lehto 89 VM-Huoltokeskus, kodinkonehuolto 75 Värisilmäliike Latama Kodinkone- ja elekroniikkakaupat / Home appliance shops 22 Data Group JH Computer 90 Hullumies Kauppaa ja Kirppis 35 Huittisten Sähkötekniikka 85 Radio- ja TV-Kulmanen 61 Veikon Kone Pankit, vakuutusyhtiöt, kiinteistönvälitys, isännöinti ja tilitoimistot / Bank, insurance, real estate, stewards and accounting offices 34 Aito Säästöpankki 25 Econia 31 Huittisten Kaupunkiasunnot Oy 91 Huittisten Koti-Ikkuna Oy 91 Isännöintitalo Virtanen 98 Kiinteistöympyrä
19 huittinen.fi 92 LähiTapiola 35 OP Koti Satakunta Oy 35 OP Satapirkka 35 OP-Pohjola 35 Rantalainen 34 Sp-Koti Huittinen 102 Tilikymppi 10 Tilitoimisto Haapala 108 Wikli Group Oy Muut erikoisliikkeet / Specialized shops 2 Alko 2 Apteekki 62 Auts-Tuote Oy 103 Avara Kirppis 18 Beaty by JaNiina 102 Bodianna 94 Desapi Kukkasidonnan erikoisliike 37 Eezy VMP 95 Eläinhoitola Hauskis 17 Fenno Optiikka 54 Foto-Kata 34 Hautaustoimisto Kaunisto 102 Huittisten 4H Yhdistys 17 Huittisten Kirjakauppa 53 Huittisten Tilausliikenne 30 Huittisten Vartioimisliike Ky 96 Huittisten Wanha Meijeri, Kiertokulma ja Tyyki -kierrätysmyymälät 90 Hullumies Kauppaa ja Kirppis 19 Jarttu Oy 38 Kaivuu-urakointi Kivistö Oy 106 Kajakkikioski 71 Kangasfrilla 72 Kehyskammari 69 Keikyän Autokoulu 97 Kello ja Kulta Riihimäki 18 Kello ja kultaliike HelmiHelena Oy 123 Keramiikkapaja Kruuku 23 Kinoset elokuvateatteri 35 Klaari Optikkoliike 101 Kotikatu Jokilaakso Oy 35 KS Hiusateljee Oy 33 Kukkakauppa Rentukka 71 Kuvapassi 120 Lauhan kanoottivuokraamo 1 Laukku Center 108 Laulukoulu Presto 105 Lauttakylä-lehti ja Digitoimisto Huima 94 Lauttakylän Kemiallinen Pesula 119 Marikan Hiusyksiö 51 MR Grooming 19 Piharakennus Suomela 13 Piparminttutaivas, Juhlatila Tuulensuu 118 Pitopalvelu Tenkanen 2 Posti 35 R-kioski Miljoonaympyrä 103 Romukioski 109 Räikkälandian Eläinhoitola 14 Sani Kirppis 34 Satasauma 98 Silmäasema 32 Taitokeskus Huittinen 111 Tinttiprintti 112 Tokmanni 33 Traffic Point 113 Vanhan Tavaran Kauppa Illansuu 38 Viljar Shop 131 Ystävänpirtti Einola SPR Huittinen Pakettiautomaatit / Parcel points 1, 2, 3, 11, 22, 35, 112 Pakettiautomaatti Tilamyymälät ja suoramyynnit / Farm shops 117 Hornan vapaa possu ja muna 118 Hosiken Tila 19 Ihantolan lammastila 117 Kaistin Tila luomumunamyymälä 106 Kalmin Tila 19 Mattilan Marjatila Oy 110 Tapanilan munamyymälä 19 Unton Tila 26 Vahelan Tila 114 Veikkolan munamyymälä Liikunta / Sport activities 132 Baana Gym 130 Balanssiin hevosille ja ratsukoille 66 Beach volley kenttä 104 Frisbeegolf rata, keskusta-alue 82 Huge, Huittinen GO eSports 117 Harjunreitti-ulkoilualue + Frisbeegolf rata 16 Huittisten Keila- ja Pelihalli 28 Huittisten Ratsastuskeskus + Frisbeegolf rata 77 Huittisten uimahalli 79 Kännölän ulkoilureitti ja laavut 77 Liikuntapuisto 100 Loimijoenpuiston veneja uimalaiturit 28 MYH Horses 28 Padelix -ulkopadelkenttä 128 Petanque-kenttä 15 Puttiparkki frisbeegolf ja Koskipuisto 78 Spiraali Huittisten Liikuntakeskus 109 Stal Nanhia 77 Tahto Areena, Huittisten liikuntahalli 78 Tekonurmikenttä 76 Telilä Areena -jäähalli 104 Tenniskentät 26 Tuorin Ratsastuskeskus 77 Ulkojääkaukalo 19 Unton Tila 107 Urheilukenttä 93 Vanha urheilukenttä 19 Veneenlaskupaikka Karhiniemi 100 Veneenlaskupaikka Loimijoenpuisto 19 Yleinen uimaranta Karhiniemi Museot ja nähtävyydet / Museums and sights 117 Harjunreitti 123 Hirvenpään löytöpaikka 124 Huittisten kaupungintalo 115 Huittisten museo 125 Huittisten nuorisoklubi, vanha poikakoulu 116 Huittisten Pyhän Katariinan kirkko 122 Kirjasto ja Hermanni-sali 123 Korkeakosken laavu 91 Lauttakylän Rauta ja Talous -museokauppa 117 Pahkaparatiisi 19 Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto 19 Ripovuori ja Leijonankita-laavu 23 Risto Ryti -sali 127 Taideakseli (opaste) 117 Teatteri Hirvenpää, Metsäpirtin kesäteatteri 126 Tori ja Kirkkopuisto 121 Vanhankosken luontopolku ja Saaren tilan laavu 81 Verstasgalleria 129 Mommolankoski Kulttuurikierros Huittinen Vampula 150 Apteekki 151 K-extra Vampula + posti 152 Kirjasto 157 Kotiseutumuseo 159 Loimijoen Eläinlääkäriasema 152 Lounaskahvila WamPulla 155 Osuuspankki + automaatti 153 Sallilan koulun uimatila 154 Terveysasema 152 Tili-Kymppi 153 Ulkojääkaukalo 158 Urheilukenttä 156 Ateljee Tatsuo Hoshika ja Vampulan taidekeskus

Suomaisema ja sen hämärän äänet on koettava edes kerran.

Kuva: Rami Valonen

Yöaikaan luonto tarjoaa uusia elämyksiä

Tutkimuksetkin sen todistavat, että luonnossa ihminen voi paremmin.

Huittisissakin lähimetsät, joet, luontopolut ja suot tarjoavat mitä parhaimmat puitteet luonnossa hiljentymiselle. Jos päiväretkeily on tuttua, niin luontokohteet voi kokea aivan uudella tavalla iltaisin, yöaikaan tai aamuhämärissä. Ääni- ja värimaailma on erilainen ja päiväsaikaan lepoaan viettävät linnut, hyönteiset ja nisäkkäät heräävät yöpuuhiinsa.

Valtakunnallinen Nuku yö ulkona -kampanjapäivä on 31.8.2024. Otako sinä haasteen vastaan?

Kuva: Rami Valonen

myhuittinen.fi 20

Puurijärvi-Isosuon kansallispuisto on kesäyönä taianomainen paikka. Avarassa suomaisemassa katse kulkee pitkälle ja hiljaisuuden rikkoo vain satunnaiset yön äänet. Utuinen suomaisema, kapeat pitkospuut ja puiden varjot saavat kulkijan taivaltamaan kuin satukirjan sivuilla. Aamuyöllä, auringon noustessa, aamutaivasta halkovat heräävien lintujen äänet ja kastepisaroissa kimmeltää aikainen aurinko.

Entä miltä kuulostaisi öinen majavamelonta? Kansallispuiston tavoittaa myös vesiteitse esimerkiksi kajakilla ja öinen joki tarjoaa aivan oman maailmansa. Lähes äänettömästi liukuva kajakki ei häiritse luonnon ääniä tai töissään ahertavaa majavaa. AlaKauvatsanjoen rannalta löytyy rauhallinen leiriytymispaikka. Lähellä on parikin vuokraamoa, Lauhan Kanoottivuokraamo ja Kajakkikioski, joiden valikoimista löytyvät kajakit, kanootit sekä opastukset. Lisätietoja ja aluekartta: luontoon.fi/ puurijarvi-isosuo Vanhankosken lehtoalue on harvinaisuus, sillä lehtojen osuus Suomen metsistä on vain yksi prosentti. Vanhankosken luontopolku on noin 1,5 km pitkä, joten se tarjoaa mukavan reitin myös perheen pikkuväelle. Reitin varrella voi kesällä kokea kaunista koivikkoa, vehreää lehtoa ja tummaa kuusimetsää sekä nähdä aluetta hoitavia lampaita. Kosken partaalla voi kuunnella virtaavan veden ääniä ja kokeilla kalaonnea. Polun varrella voi kulkea myös pitkin satukirjan sivuja, sillä Jukka Saarisen kirjoittama tarina kulkee Satupolkuna pitkin reittiä. Yöaikaan lehdosta voi kuulla pöllön huhuilua ja kosken äänet tarjoavat luonnon unimusiikkia. Lehtoalueen kainalossa sijaitsee vanha Saaren tilan alue, jossa voi mainiosti yöpyä 8 hengen nukkumalaavussa, pystyttää omenapuiden varjoon teltan ja tehdä ruokaa nuotiopaikalla. Esteetön huussi tekee yöpymisestä mukavampaa. myhuittinen.fi/vanhankosken-lehtojensuojelualue

Uljas satakuntalainen sielunmaisema aukeaa Ripovuorelta joka on pysähdyttävä vuoden ja vuorokauden ympäri. Karhiniemen kohdalla kaartuva Kokemäenjoki tarjoavat näkymän, jota ihaillessa kuluu tovi jos toinenkin. Lions Club Huittinen on rakentanut Ripovuorelle laelle suuren Leijonan kita -laavun, jossa kelpaa viettää aikaa nuotioruokaa laittaen. Ripovuorentie.

Laavut ovat ihanteellinen paikka istua iltaa, antaa yön tulla ja katsella kun nuotiosta kipinät kiirivät kohti tähtitaivasta. Esimerkiksi kyläyhdistys Korkeakosken seutu on rakentanut Akunsaareen komean laavun. Korkeakoskentie 387.

Harjureitillä kumpuilevassa maastossa voi kokea avaran mäntymetsän vuoden ympäri. Kesällä öinen vaellus sopii kulkea jalan tai maastopyörällä. Talvella Lounaisen Suomen Pikkulapiksi nimetty alue on hiihtäjien suosiossa. Hyvin hoidetut taukopaikat tarjoavat yöpymispaikan retkeilijälle vuoden ympäri. Lisätietoja ja aluekartta: harjureitti.fi

Lähde siis kokemaan luonnon rauha ja ihmeet myös hämärän aikaan!
huittinen.fi 21
Laavut ovat kuin luontoon viety olohuone, jossa viettää aikaa perheen ja ystävien kesken. Kuvassa Korkeakosken laavu. Ripovuoren laelta aukeaa uljas maisema ja suuren laavun nuotiopaikalle mahtuu helposti parikymmentä ihmistä. Kuva: Sami Siltanen

Kuvapassi

• Passikuvat (ilman ajanvarausta)

• Digikuvat (valmiita jopa odottaessa)

• Kuvaukset (studiossa tai miljöössä)

• Kuvatuotteet (oma kuva vaikka mukiin)

• Kuvasta kuvat (myös kuvakorjailut)

• Työmaakortit

Avoinna: ma-to 9-17, pe 9-15

Lauttakylänkatu 4, Huittinen p. 040 647 3007 www.kuvapassi.fi

Torin Kenkä

Yksilöllinen, ammattitaidolla palveleva koko perheen kenkäkauppa. Monipuolinen ja värikäs valikoima jalkineita työhön, juhlaan ja vapaa-aikaan.

Myös erikoiskenkiä vaativille jaloille.

Tervetuloa ihastumaan!

Avoinna: ma-to 9–17, pe 9–18, la 10–13 Lauttakylänkatu 17, Huittinen p. 040 550 5412

Parturi-Kampaamo

Hanna Leena

Ammattitaidolla palveleva kampaamo sijaitsee Huittisten keskustan ytimessä.

Joustavat aukioloajat, myös ilta- ja viikonloppuaikoja.

Avoinna ti-pe klo 10–muina aikoina sopimuksen mukaan. Permanentit, värjäykset, leikkaukset, kampaukset ym. alan työt. Myös laadukkaat kotihoitotuotteet.

Lauttakylänkatu 1, Huittinen p. 044 054 7069

Huittisten Sähkötekniikka Oy

Meiltä puhelinhuollot sekä käytetyt Apple iPhone puhelimet!

Särkyneen lasin- tai näytönvaihto, akunvaihto sekä muut korjaukset. Myös tabletit. Päivitykset ja tietojen siirto vanhasta puhelimesta uuteen. Panssarilasien ja suojakalvojen asennukset. Myös tietokoneiden huollot. Olemme myös mukana

iHelp-puhelinhuoltoketjussa.

Avoinna: ma 9–17 ja ke-pe 9–17

Risto Rytin katu 31, Huittinen p. 02 581 0810

sahkotekniikka.com – ihelp.fi

22 myhuittinen.fi

Kiviniitty

Myymälästämme löydät paljon tuotteita kotiin, mökille, autotalliin, varastoon, puutarhaan, tuliaisiksi, itselle tai lahjaksi. Monipuolinen valikoimamme kattaa varaosat henkilöautoihin, raskaskalustoon sekä maatalouden työkoneisiin. Meiltä löydät mm. laadukkaat työkalut, koneet ja laitteet, päivittäistarvikkeet sekä lelut. Suuresta ja laadukkaasta vaate- ja jalkinevalikoimastamme löydät kaiken tarvittavan niin työhön ja vapaa-aikaankin.

Kiviniitty CarWash – Ympäristöystävällistä puhtautta

Ajele ympäristöystävälliseen autopesulaamme. Voit valita mieleisesi pesuvaihtoehdon automaattipesuista tai varata aikaa itsepalvelupesuhallista. Itsepalvelupesulamme mahdollistaa mm. auton, moottoripyörän, mopoauton, asuntoauton, veneen, yms. menopelin pesemisen, jota automaattipesuun ei voi ajaa.

Hinaus Kiviniitty – Apunasi joka päivä 24/7

Mikäli matkalla käy niin, että tarvitset tie- tai hinauspalvelua, ota yhteyttä meihin. Palvelemme Huittisissa, Sastamalassa ja lähialueilla. Palvelumme kattaa myös raskaan kaluston sekä moottoripyörien hinaukset.

Verkkokauppa - Ostoskatu.com

Verkkokauppamme kattaa yli tuhat tunnettua tuotemerkkiä ja yli 400 000 tuotetta. Toimitamme tilaukset nopeasti ja edullisesti ympäri Suomen. Tilaukset voi myös noutaa tarvittaessa myymälästämme.

Kiviniityn Auto- ja maatalouskonehuolto Oy Ostoskatu 2, Huittinen, p.020 743 1065 Avoinna ma-pe 7-19, la 7-15 www.kiviniitty.net – ostoskatu.com

Kiviniitty CarWash Ostoskatu 1, Huittinen Hinaus Kiviniitty 044 743 1080

23 huittinen.fi Ostokset ja palvelut

OP Satapirkka

Olemme omistaja-asiakkaidemme omistama pankki, ja kaikessa toiminnassamme korostuu vahvasti paikallisuus, vastuullisuus ja ihmisläheisyys.

Me OP Satapirkassa haluamme olla mukana arjessasi ja elämäsi eri käänteissä. Meiltä saat kattavat pankkipalvelut niin henkilö- kuin yritysasiakkaankin tarpeisiin. Olipa kyseessä sitten päivittäiset pankkiasiat, unelmiesi rahoittaminen tai säästöjesi kartuttaminen asiantuntijamme ovat apunasi. Lakipalveluissa hoidamme myös perheesi tärkeät lakiasiat. Meiltä saman katon alta saat myös Pohjola Vakuutuksen vakuutuspalvelut ja OP Kodin välityspalvelut.

Palvelemme laajasti ajanvarauksella puhelimitse, verkossa tai konttorilla ma-to klo 8.00-18.00, pe 9.30-16.30. Varaa aika verkossa tai puhelinpalvelustamme. Kassapalveluissa hoidamme ensisijaisesti käteisnostot ja -talletukset, sekä maksuosoituksen lunastukset. Muissa asioissa palvelemme laajasti ajanvarauksella.

OP Satapirkan kassapalvelut 1.7.2024 alkaen

MA Huittinen, Ikaalinen 9.30-12.30, 13.00-16.30

TI Harjavalta, Sastamala 9.30-12.30, 13.00-16.30

TO Parkano 9.30-12.30, 13.00-16.30

PE Sastamala 9.30-12.30, 13.00-16.30

OP Satapirkan omassa puhelinpalvelussa vastaamme puheluusi nopeasti ja satavarmasti. P. 010 254 5801 arkisin klo 9.30-16.00. www.op.fi/satapirkka

Seuraa meitä somessa: Facebook: @OPSatapirkka ja Instagram: @op_satapirkka

Butiken på Landet

Butiken på Landet on erilainen vaatekauppa maalla, kuitenkin ihan Huittisten taajaman tuntumassa.

Kaupasta löydät monipuolisen valikoiman laadukkaita ja ajattomia vaatteita, kenkiä ja laukkuja. Huomaavainen, henkilökohtainen palvelu rauhallisessa maalaismiljöössä on elämys. Kaupassa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla maaseudun kiireettömyys ja erikoisliikkeen tuotteet. Tee retki maalle - ylläty ja ihastu!

myhuittinen.fi

Kauppa on kesäkuukausina avoinna joka päivä ma-pe 12-17, la-su 12-16 elokuun puoliväliin saakka. Suljettuna kuitenkin juhannusaatosta sunnuntaihin.

Muina aikoina elokuun puolivälistä toukokuuhun avoinna ke-pe 12-17, la-su 12-16.

Tai sitten sopimuksen mukaan. Ryhmien toivomme ottavan yhteyttä etukäteen.

kuiko@bpl.fi tai p. 02 566 107 Mommolankaari 80, Huittinen – www.kuiko.fi

24

Marikan Hiusyksiö

Artemiia

Artemiian pirteän liikkeen löydät aivan Huittisten keskustasta. Valikoimasta löytyy vaatteet ja asusteet naisille, miehille ja lapsille. Mukana on uusimpia trendejä ja ajattomia klassikoita, aina ajankohtaisilta brändeiltä. Lisäksi löydät laadukkaan valikoiman lahja- ja sisustustuotteita. Artemiia on tunnettu myös kattavasta Marimekko-valikoimastaan.

Liike on palvellut asiakkaitaan jo yli 40 vuoden ajan. Tervetuloa palveltavaksi ja inspiroidu kivijalkaliikkeen tunnelmasta.

Risto Rytin katu 27, Huittinen – p. 02 561 252 artemiia@artemiia.fi – www.artemiia.fi

Mediamaisen

Markkinoinnin, viestinnän ja tiedotuksen moniosaaja. Henkilöasiakkaille toteutamme valokuvaukset halutussa miljöössä tai studiossa lähellä Huittisten keskustaa. Yrityksille toimimme luotettavana ja joustavana kumppanina monipuolisissa sisällöntuotantoon ja markkinointiin liittyvissä toimenpiteissä.

Lue lisää nettisivuilta ja ota rohkeasti yhteyttä!

Toivarintie 20, Huittinen senni.valiola@mediamaisen.com p. 040 845 9040 www.mediamaisen.com

Marikan Hiusyksiö sijaitsee kotipihassa rauhallisella Löysälän asuinalueella, Kehrääjänkatu 5.

Liike on auki ma-pe klo 9.00-17.00.

Palvelen asiakkaita myös työajan ulkopuolella sovittaessa, sekä teen kotikäyntejä.

Liikkeessäni saat parturi- sekä kampaamopalvelut. Intialaista päähierontaa. Lihasten rentoutushoitoja. Aivan ihania kasvohoitoja. Ripsien kestotaivutusta, kynsien kestolakkausta, sekä monia muita palveluita. Kesään 2024 mennessä uudistan hius- ja muotoilutuotteita, aivan uuteen ja ihanaan sarjaan.

Voit nyt myös varata ihon hyvinvointi -kutsut. Haluatko järjestää kaveriporukalle tai polttariporukalle rentouttavan hetken?

Voit valita kasvohoitoja, Intialaista päähierontaa eteerisillä öljyillä tai lihaksille rentouttavaa hoitoa.

Kysy rohkeasti lisää tai tule paikanpäälle. Kehrääjänkatu 5, Huittinen p. 044 972 6137 www.hiusyksio.fi www.myyl.com/tmimarikanhiusyksio

25 huittinen.fi Ostokset ja palvelut

Pesula Pesu-Nopsa

Toiminta-alueemme kattaa Pirkanmaan ja Satakunnan, Sastamalan ja Huittisten lähialueilla. Tarjoamme ammattitaitoista ja kattavaa pesulapalvelua niin yritysasiakkaille kuin kotitalouksillekin.

Puhtaasti parempi!

Meillä onnistuvat kaikkien kodin tekstiilien pesut mattopesusta kemiallisiin pesuihin. Yrityksemme erikoisosaamista ovat kemialliset pesut, joilla saadaan puhtaaksi niin juhlavaatteet kuin ryijyt ja raanutkin. Pesu-Nopsan palveluvalikoimaan kuuluvat myös vuokrattavat pöytäliinat ja lautasliinat. Pesulalla on myös vaivaton kuljetuspalvelu. Huittisissa vastaanottopiste Torin Kengässä. Itsenäisyydentie 15, SASTAMALA p. 0400 456 740, pesunopsa@pesunopsa.fi, www.pesunopsa.fi

Optikkoliike Klaari

Klaari on täyden palvelun optikkoliike, jonka tavoitteena on huolehtia kokonaisvaltaisesti näkemisestä ja silmän terveydestä. Meidän koulutetut, asiantuntevat optometristit ja silmätautien erikoislääkärit pitävät huolta näöstäsi ja silmiesi terveydestä. Paikallisessa optikkoliikkeessä Sinua palvelevat optometristi Minna Savijoki sekä optinen myyjä Anne Systä. Autamme kaikkiin näkemiseen liittyvissä asioissa ja ongelmissa. Tarjoamme monipuolisesti näkemiseen liittyviä palveluita ja välineitä. Palvelemme Sinua asiantuntevalla, inhimillisellä ja paikallisella otteella. Arvomme ovat asiantuntijuus, ihmisläheisyys, paikallisuus ja eettisyys.

Kuulumme Näköasiantuntija-verkostoon, joka on suomalaisten yrittäjien perustama ja omistama, maanlaajuinen optikkoliikkeiden verkosto. Risto Rytin katu 31, Huittinen p. 044 493 6169, www.klaarioptikko.fi

Autotalo Pelttari

Aina autoilijan asialla –vuodesta 1958.

Meiltä saat uudet sekä kuntotarkastetut, käytetyt henkilöja pakettiautot aina kilpailukykyiseen hintaan!

Huittisissa ja Porissa 50 alan ammattilaisen voimin palveleva Autotalo Pelttari tunnetaan Huittisissa maahantuojan valtuuttamana Toyota, Hyundai ja Dacia -merkkiliikkeenä. Valtuutettu merkkihuolto ja varaosamyynti myös Citroën, Fiat, Isuzu, Jeep, Peugeot, Renault ja Suzuki -merkkisille henkilö- ja pakettiautoille.

Palvelemme automyynnissä arkisin klo 9-17.30 ja lauantaisin klo 10-14. Huoltomme palvelee arkisin klo 8-16.30. Tervetuloa!

Loimijoentie 55, Huittinen – Automyynti p. 044 560 1280. Huolto p. 044 560 1272 – www.autotalopelttari.fi

Fotokata Oy

Kuvauksia yksityisten ja yritysten tarpeisiin.

Passikuvat paperisena tai suoraan poliisin järjestelmään.

Kuvausaikoja myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Soita ja sovitaan kuvausaika!

Fotokata Oy, Kata Sivunen p. 0400 476 751 kata.sivunen@gmail.com

myhuittinen.fi

26

Kangasfrilla

Meiltä kankaita, lankoja, nauhoja, nappeja, vetoketjuja, ym. käsityötarvikkeita.

Ompelemme mm. verhot, pöytäliinat, tyynynpäälliset.

Myös korjausompelupalvelua.

Välitämme pyykkiä

Loimaan Pesulaan.

Avoinna: ma-pe 9-17, la 9-13 (kesälauantait suljettu)

Lauttakylänkatu 4, Huittinen p. 02 561 419

Kello- ja Kultaliike

HelmiHelena Oy

Iloisesti palveleva, toukokuussa 10 vuotta täyttävä yritys, josta löytyy yli 40 vuoden vahva ammattitaito lahja-, koru- ja kelloalalta. Korvien rei’itys turvallisilla Blomdahl-koruilla. Laaja, monipuolinen valikoima laadukkaita tuotteita.

My Kind of Art -tuotteiden yksinmyynti Suomessa.

Avoinna: ma–pe 10–17, la 9–13

Risto Rytin katu 24, Huittinen p. 040 1285 775, helena@helmihelena.fi

Verkkokauppa www.helmihelena.fi

Telilä / Sähköliike E.J. Lehto Oy

Sähköliike on toiminut parisenkymmentä vuotta idyllisessä punatiilisessä navettarakennuksessa, aivan keskustan tuntumassa.

Teemme sähkötöitä kokonaisvaltaisesti niin kotitalouksille, maatalouteen kuin teollisuuteen. Toimintaamme kuuluvat mm.

• uudisrakennusten ja remonttikohteiden sähkösuunnittelu ja -asennukset

• hälytysjärjestelmät

• kameravalvonta

• ilmalämpöpumppujen myynti, asennus ja huolto

• aurinkosähköjärjestelmät

• sähköauton latausasemat

• antenniasennukset

• maatalouden tuotantolaitokset

Myymälästä löytyy lämmittimet, kaapelit, sähkökalusteet, polttimot ja monenlaiset sähkötarvikkeet.

Yläkerrassa on kattava valaisinmyymälä. Räätälöimme palvelut asiakkaiden tarpeiden mukaan. Ota yhteyttä tai tule käymään. Tervetuloa!

Avoinna ma–pe klo 8–16 ja la klo 9–13 (kesälauantaisin 22.6. – 10.8.24 olemme suljettuna)

Loimijoentie 4, Huittinen p. 02 560 1640 telila.fi – asiakaspalvelu@ejlehto.fi

27 huittinen.fi Ostokset ja palvelut

ABC Huittinen

ABC Huittinen sijaitsee vilkkaan Helsingintien kupeessa. Kaupungin suurimmasta ravintolasta löytyy paikkoja 210 hengelle, jonka lisäksi terassilla on 60 asiakaspaikkaa lisää. Nälkäisen asiakkaan valittavana ovat lounaat, à la carte -ruuat ja Hesburgerin herkut sekä monipuoliset ja takuutuoreet kahvilaherkut. Löydät meiltä nyt myös aidot ja herkulliset Arnoldsin Original-donitsit. Meillä lapset viihtyvät mainiosti Apsi Apinan leikkipaikalla. Tervetuloa!

Avoinna: joka päivä 6–24

Loimijoentie 89, Huittinen, p. 029 004 2940 lm.huittinen@sok.fi www.abcasemat.fi

S-market Huittinen

Monipuolinen valikoima ja edulliset hinnat ovat Huittisten S-marketin tunnusmerkit. Palvelemme keskustassa viikon jokaisena päivänä laajoin aukioloajoin. Meiltä löytyy herkullinen ruokatori, jossa on tarjolla tuoreet lihat ja kalat sekä valmista ruokaa kotiin viemiseksi.

Aina ei kuitenkaan huvita lähteä kauppaan. Meillä on myös ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi, josta voit tilata ostokset valmiiksi keräiltynä ja napata ne mukaan vaikka mökille mentäessä. Helppoa ja nopeaa!

Meiltä löytyy myös palvelut: ABC-automaatti, kierrätyspiste, nestekaasumyynti, SmartPost, Veikkaus, Nosto-automaatti sekä asiakasomistajapalvelu ja S-Pankki

Lämpimästi tervetuloa ostoksille!

Avoinna:

ma-la 7-22, su 9-22

Ruoan verkkokauppa S-kaupat.fi

Risto Rytin katu 37, Huittinen p. 029 009 6646 www.s-kanava.fi

Facebookissa: S-market Huittinen

myhuittinen.fi 28

Autohuolto Oivanen

Teemme huollot ja korjaukset kaikkiin automerkkeihin. Palveluihimme kuuluvat isot ja pienet korjaukset, sähkötyöt, ilmastointihuollot, diagnostiikka sekä määräaikaishuollot. Myös automaattivaihteistojen öljynvaihdot, sekä vaativammat moottorin ja vaihteiston korjaukset. Katsastuspalvelu ja -huollot. Tuulilasinvaihdot sekä korjaukset/kiveniskemien korjaus. Meiltä saat myös tarvittaessa sijaisauton käyttöösi. Henkilö- ja pakettiautojen rengastyöt sekä renkaiden kausivaihdot. Meiltä voit hankkia myös uudet renkaat.

Avoinna: ma-pe 8–16.30

Korkeakoskentie 97, Huittinen – p. 040 506 5836 a.oivanen@luukku.com – autoasi.fi

Bodianna Medical

• Terveydenhoidollista jalkahoitoa

• Lymfahierontaa

• Tukisukkia

• Terapeuttisia pohjallisia

• Geelipohjallisia

• Jalkojenhoitotuotteita

• Sokerin mittausliuskoja (tilaa etukäteen oman merkkisi mukaiset)

• Jaloille ystävällisiä kenkiä, lisäksi kävelykepit, Biori laukut, käsineet, Aloe Vera tuotteet

Kappelikuja 3, Huittinen p. 040 686 1450 www. bodianna.fi

Keramiikkapaja Kruuku

Veikeitä sarjakuvamaisia eläinja satuhahmoja valmistava pieni keramiikkatehdas.

Paja sijaitsee keskellä satakuntalaista maaseutua, vanhan kivinavetan uumenissa.

Pajamyymälä avoinna sopimuksen mukaan. Korkeakoskentie 1066, Huittinen p. 040 865 7040 isokallioanu@gmail.com verkkokauppa www.kruuku.fi

MR Grooming

Tarvitseeko koirasi turkin hoitoa tai kynsien leikkaamista?

Ota rohkeasti yhteyttä, niin sovitaan sopiva aika lemmikillesi turkin/kynsien hoitoon. Tervetuloa!

Koskitie 8, Huittinen p. / WhatsApp 050 438 8508 www.mrgrooming.fi

29 huittinen.fi Ostokset ja palvelut

Huittisten Keila- ja Pelihalli

Satoi tai paistoi, keila- ja pelihallilla viihtyvät kaikki!

Maakunnan monipuolisimmasta viihdekeskuksesta löydät lajeja mistä valita. Keilausta hyvin hoidetuilla radoilla tai miten olisi erä biljardia tai snookeria?

Voit haastaa kaverin kisamaan minigolfissa tai vaikka pingiksessä. Upeat kisatason darst-taulut ovat myös käytettävissä.

Kesäisin käytössä myös mainio beach volley -kenttä. Pelien tiimellyksessä saat meiltä myös purtavaa pikkunälkään, sekä kylmää palan painiketta. Kylän aurinkoisin terassi palvelee auringosta nauttivia.

Tiloistamme löytyvät upeat kokoustilat, jotka taipuvat aina lasten synttäreistä pikkujouluihin.

Kabinetissa onnistuvat juhlat jopa 36 hengelle. Olohuoneessa sujuvat pienemmät illanvietot noin kymmenelle hengelle. Pingishuone on mieluisa lasten syntymäpäivien viettopaikka, johon mahtuu kerralla jopa 30 henkeä. Isossa salissa onnistuu juhlat jopa 200 hengelle. Meidän kauttamme saat tarjoiluista lähtien kaiken tarvittavan omiin juhliisi. Yritysten henkilökunnan virkistyspäivät hoituvat mutkattomasti, ja sen voi luvata, että kaikilla on varmasti mukavaa!

Meiltä myös anniskelut talomme ulkopuolelle vaikkapa kesäpäiville, pikkujouluihin ja muihin tapahtumiin. Tervetuloa viihtymään!!!

Ajankohtaiset aukiolomme sekä tapahtumainfot löytyvät kotisivuiltamme www.huittistenkeilahalli.fi

Lintuparventie 6, Huittinen p. 02 564 545

Lähiruokatori

lauantaina 7.9.2024 kello 8-13

Huittisissa Kivikylän Hullulenkin pihamaalla!

Tervetuloa ostamaan lähiruokaa ja nauttimaan lähiruoka-annoksista!

Urheilu on parasta paikan päällä!

LP-Vampula Huittinen tarjoaa harvinaista herkkua Satakunnassa, sillä pääsarjatason tapahtumia on Huittisten lisäksi tarjolla vain Porissa ja Raumalla. Runkosarjan ottelut ovat kiihkeätä taistelua sarjapisteistä, joiden myötä saavutetun sarjasijoituksen perusteella valikoituu playoff-pelien vastustajat. Playoff-peleissä jatkopaikkaa tavoitellaan vieläkin kiihkeämmin ja niiden pelien huumaava syke iskee luihin ja ytimiin. Tervetuloa kokemaan lentopallohuumaa paikan päälle Tahto Areenalle!

30 myhuittinen.fi

Elämystori

Ota Huittisten

Elämystorin esiintymispaviljonki käyttöön veloituksetta!

Käytössäsi muun muassa sähköt, äänentoisto puheeseen ja taustamusiikille –stage is yours!

KATSO LISÄÄ huittinen.fi/elamystori

Huittisten

Elämystorin toripäivät ovat tiistai klo 16-19 ja lauantai klo 8-14

Jäätelö maistuu aina!

Seuraa

Toripuodin jäätelökioskia somessa.

MATKALIPPU”Linja-autossa on tunnelmaa, linja-autossa matka katkeaa…”

Huittisten keskustassa porhaltaa arkisin Huitsikka eli paikallisliikenteen pieni bussi, jonka pysäkkejä on taajama-alueella. Ennalta sovitusti Huitsikka voi tehdä myös pienen poikkeaman ja noutaa kyytiläisen kotiovelta tai tuoda vastaavasti kotiovelle, jos kauppakassit painavat. Huitsikan kyytiin mahtuu mukavasti myös pyörätuoli tai lastenrattaat.

Tällä bussilipulla pääset veloituksetta kulkemaan edestakaisen matkan Huitsikalla tai Vampulan asiointiliikenteellä 1.-31.7.2023!

Katso aikataulut: huittinen.fi/huitsikka ja huittinen.fi/asiointiliikenne

Huitsikan kertalippu on 2 €, lapset (alle 16 v.) ja eläkeläiset 1 €. Aikataulut löytyvät Huitsikan pysäkeiltä ja netistä huittinen.fi/huitsikka.

Vampulan asiointiliikenne kulkee perjantaisin ja sillä voi näppärästi hoitaa asioita Huittisten keskustassa. Matkan hinta on 3,50 euroa per matka. Nykyinen aikataulu joka arkiperjantai on Huittinen 8.45 > Vampula 9.30 > Huittinen 9.55. Asiointiaika Huittisissa 1 tunti 20 minuuttia. Paluuaikataulu: Huittinen 11.15 > Vampula 12.00 > Huittinen 12.20. Välipysäkit Loiman koulu, Rutava, Kukonharja.

31 huittinen.fi
Vapaalla

Oppaan aineisto on pääosin maksullista mainostilaa. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Emme vastaa tietojen oikeellisuudesta. Huittisten kaupunki

#hullunahuittisiin

Hullun hyvä tuuri asua Huittisissa!

Huittinen on sujuva elämän seutukaupunki, jossa arki rullaa ja eläminen on helppoa. Meillä on hullun hyvät harrastusmahdollisuudet, työja opiskelupaikkoja sekä tietysti loistavia asumisvaihtoehtoja. Luonto on lähellä ja tilaa hengittää. Oman talon rakentamista suunnittelevien kannattaa suunnata osoitteeseen huittinen.fi/vapaattontit.

Kysy rohkeasti lisää: p. 044 560 4395

Voit antaa palautetta ja kehitysideoita oppaan osalta: helena.kaitanen@ huittinen.fi

Katso lisää: myhuittinen.fi

Tampere Pori Rauma

Tervetuloa yrittäjäksi Huittisiin!

Katso vapaat toimitilat

myhuittinen.fi/ liiketilat

Turku TUNNIN YMPYRÄ Helsinki HUITTINEN
Tervetuloa Huittisiin!

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.