Page 87

AΠΟ

Το ΤΑξΙδΙ μΑΣ

€1990

1η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη - Ανταναναρίβο.

Πτήση από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με Turkish Airlines μέσω Κων/πολης για το Ανταναναρίβο, την πρωτεύουσα της μυστηριακής Μαδαγασκάρης και μεγαλύτερου αστικού κέντρου του νησιού των 22 εκ. κατοίκων.

2η μέρα: Ανταναναρίβο.

(ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ)

Άφιξη το μεσημέρι και μεταφορά στο πολυτελές ξενοδοχείο Carlton 5* (πρώην Hilton) στην καρδιά της πόλης για δείπνο και διανυκτέρευση.

ΤΑΞΙΔΙ 12/15 ΗΜΕΡΩΝ

3η μέρα: Ανταταναρίβο - Αντασίμπε (Περινέ).

Η σημερινή μας πρωινή ξενάγηση θα μας αποκαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητρόπολης, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε διαφορετικά επίπεδα και περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Αντασίμπε, όπως ονομάζεται πλέον το Εθνικό Πάρκο του Περινέ. Το μέρος είναι το «σπίτι» του περίφημου Λεμούριου, Ίντρι, που είναι ο πιο μεγαλόσωμος της Μαδαγασκάρης. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στην πρώτη γνωριμία με τους Λεμούριους.

4η μέρα: Αντασίμπε (Περινέ) - Ανταταναρίβο.

Πρωινή επίσκεψη στο διάσημο Εθνικό Πάρκο, όπου θα μυηθούμε στον τρόπο ζωής των συμπαθέστατων ζώων και θα γνωρίσουμε σε βάθος τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Επίσης, η ιδιαίτερη, χαρακτηριστική χλωρίδα της περιοχής θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μας σε όλη τη διάρκεια της πρωινής μας περιπατητικής ξενάγησης. Το απόγευμα επιστροφή στο γνώριμο Ανταταναρίβο.

5η μέρα: Ανταταναρίβο - Αντσιράμπε.

Πρωινή αναχώρηση για την ενδοχώρα του νησιού. Η διαδρομή ανάμεσα σε καταπράσινους ορυζώνες και επιβλητικά βουνά είναι μαγευτική. Πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας το Αντσιράμπε, σε υψόμετρο 1500 μέτρων φημίζεται για το υγιεινό του κλίμα, που σε συνδυασμό με τις ιαματικές πηγές αποτέλεσε θέρετρο την εποχή της αποικιοκρατίας. Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει τον αποικιακό χαρακτήρα της πόλης με τις πολυτελείς βίλες και τους υπέροχους κήπους.

6η μέρα: Αντσιράμπε - Φιαναραντσόα.

Αναχωρούμε οδικώς για τη Φιαναρατσόα διασχίζοντας τα διάσημα υψίπεδα της Μαδαγασκάρης με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς των ορεινών όγκων, οι οποίοι είναι “πνιγμένοι” στην πυκνή τροπική βλάστηση. Πρώτα σταματάμε στη γραφική Αμποσίτρα που είναι γνωστή για τα περίτεχνα ξυλόγλυπτά της. Στη συνέχεια το απόγευμα προσεγγίζουμε τη Φιαναρατσόα ή «Φιάνα», όπως για λόγους ευκολίας την αποκαλούν οι κάτοικοί της. Η ξενάγησή μας θα μας αποκαλύψει μία πόλη με έντονη πνευματική ζωή και καλλιτεχνικό χαρακτήρα, που δικαίως την καθιστά την πολιτιστική πρωτεύουσα του νησιού.

7η μέρα: Φιαναραντσόα - Ρανοχίρα (Εθνικό Πάρκο Ίσαλο).

Η διαδρομή μας σήμερα είναι γεμάτη εναλλαγές κι εκπλήξεις. Αρχικά γνωριζόμαστε με τη πολυγαμική φυλή Μπαρά, που διατηρεί ακόμη και σήμερα παράξενα ταφικά έθιμα. Στη συνέχεια, μας περιμένει η γραφική πόλη του Αμπαβαλάο, όπου φτιάχνεται το περίφημο χειροποίητο χαρτί Αντεμόρο. Αφού επισκεφθούμε κάποια βιοτεχνία παραγωγής του εν λόγω χαρτιού, συνεχίζουμε για το παγκοσμίως διάσημο εθνικό Πάρκο του Ίσαλο, όπου θα φθάσουμε αργά το απόγευμα.

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ 24/5, 28/6, 19/7, 9/8, 13/9, 18/10

Η διαδρομή είναι θαυμάσια, διανθισμένη με επιβλητικά δέντρα μπαομπάμπ και όμορφα χωριά φιλόξενων μαλαγασιανών κατοίκων, ενώ το ίδιο το Τουλεάρ είναι μία ζωντανή πόλη με έντονη δραστηριότητα στο λιμάνι της και με έντονο αυθεντικό αφρικανικό χρώμα.

10η μέρα: Τουλεάρ - Ανταταναρίβο.

Πρωινή περιήγηση στην «μητρόπολη» της Νοτιοδυτικής Μαδαγασκάρης και το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα. Η άφιξή μας συνοδεύεται με απογευματινή επίσκεψη στο παλάτι Αμνποχιμάνγκα, ενώ στη συνέχεια επιστρέφουμε στο κέντρο της πόλης για τα απαραίτητα τελευταία αναμνηστικά σας δώρα.

11η μέρα: Ανταναναρίβο - Αθήνα / Θεσσαλονίκη ή Ανταναναρίβο - μαυρίκιος.

Επιστροφή μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για όσους έχουν επιλέξει το 12μερο πρόγραμμα ή πτήση για το Μαυρίκιο για όσους συνεχίζουν. Άφιξη και μεταφορά στο πολυτελές θέρετρο 5*, το οποίο ανήκει στη διάσημη αλυσίδα Beachcomber.

12η μέρα: Άφιξη σε Αθήνα / Θεσσαλονίκη ή μαυρίκιος.

Η σημερινή ολοήμερη εκδρομή μας θα μας φέρει σε επαφή με μία αμόλυντη τροπική φύση διανθισμένη από ηφαιστειακούς κρατήρες, καταπράσινα άγρια βουνά, όμορφες λίμνες και υπέροχες άγριες παραλίες, εικόνες μοναδικές μακριά από τα τουριστικά στερεότυπα του μαζικού τουρισμού. Στη συνέχεια το ίδιο το Πορτ Λουί, η πρωτεύουσα του νησιού με το πολυεθνικό χαρακτήρα και η επίσκεψη των περίφημων βοτανικων κήπων Παμπλμούς διάσημους για τα υπερμεγέθη νούφαρα τους κλείνουν ιδανικά τη μέρα μας

ΑΘΗΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΤΑΝΑ ΤΑΝΑ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Αναχ. 22.25 21.25 01.55 16.00 07.15 07.25

Άφιξη 23.55 22.45 14.30 04.45 08.40 08.45

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΙΚΙΟ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ - ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

20.05 07.15 07.25

04.45 08.40 08.45

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ξενοδοχεία 3*,4*,5* / Ημιδιατροφή καθημερινά / Ξεναγήσεις, μεταφορές, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα / Είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα / Αχθοφορικά / Φιλοδωρήματα / Έμπειρος Συνοδός / Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ. Φωτοτυπία διαβατηρίου 15 μέρες πριν την αναχώρηση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Συνιστάται Αγωγή κατά της Μαλάριας.

13η μέρα: μαυρίκιος.

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την υπέροχη αμμουδερή παραλία του ξενοδοχείου.

14η μέρα: μαυρίκιος - Αθήνα / Θεσσαλονίκη.

Σήμερα θα απολαύσουμε λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς ακόμα και φυσικά μερικές τελευταίες βουτιές. Νωρίς το απόγευμα

μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω Κων/πολης για την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα φθάσουμε το πρωί της 15ης μέρας.

15η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη. Άφιξη σε Αθήνα / Θεσσαλονίκη.

8η μέρα: Ρανοχίρα (Εθνικό Πάρκο Ίσαλο).

Η επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο είναι μία σπάνια εμπειρία. Ιδιότυποι βραχώδεις σχηματισμοί όπως αυλακώθηκαν από τα στοιχεία της φύσης στα εκατομμύρια χρόνια γεωλογικής εξέλιξης, εντυπωσιακά φαράγγια, μικροί αλλά ορμητικοί καταρράκτες, τα περίφημα δέντρα Μπαομπάμπ με τα κλαδιά που θυμίζουν ρίζες, είναι στοιχεία που συνθέτουν ένα ανεπανάληπτο τοπίο που απαντάται μόνο στη Μαδαγασκάρη.

9η μέρα: Εθνικό Πάρκο Ίσαλο - Τουλεάρ.

Πρωινή αναχώρηση για τη μητρόπολη της νοτιοδυτικής ακτής της Μαδαγασκάρης, το πολύβουο λιμάνι του Τουλεάρ. 87

Profile for HPGFP

f12139  

f12139  

Profile for hpgfp