Perla Residence Catalogue

Page 1


AB International Group LLC is a company that has been operating in Kosovo for a few years now. The company is owned and funded by several international investors. AB International Group has great plans ahead, and Perla Residence is one of them. Perla Residence is a planned residential complex made of 22 individual villas. The residence is based in Prishtina e Re, in Hajvalia one of the most promising locations for real estate

2 |

Perla Residence Catalogue

investments. Perla Residence will be a very exclusive neighborhood, where the villas are of a very high level of quality. The architecture of the villas is a link between traditional and modern, the first phase of the investment includes 22 villas, divided into three types.


AB International Group LLC është një kompani që operon në Kosovë tash e disa vite, e cila është në pronësi dhe e financuar nga disa investitorë ndërkombëtarë. AB International Group ka plane të mëdha përpara, dhe Perla Residence është njëra prej tyre. Perla Residence është një kompleks banimi i planifikuar, i përbërë nga 22 vila individuale. Rezidenca është e vendosur në Prishtinën e Re, në Hajvali në një nga vendet më premtuese për investime në pasuri të paluajtshme.

Perla Residence do të jetë një lagje shumë ekskluzive, ku vilat do të jenë të një cilësie shumë të lartë, me arkitekturë që është një lidhje midis tradicionales dhe modernes. Faza e parë e investimit përfshin 22 vila, të ndara në tri tipe.

Perla Residence Catalogue

| 3


The pleasu 4 |

Perla Residence Catalogue


ure of living Perla Residence Catalogue

| 5


Lokacioni Rezidencat

Shkollat

Katedralja

Spitalet

Qendrat tregtare

Stacionet

Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari”

30min (19.2km)

Stacioni i Autobusve, Prishtinë

21min (6.3km)

Qendra Klinike Universitare e Kosovës

17min (5.3km)

Sheshi Nënë Tereza, Prishtinë

29min (7.5km)

Parku i Gërmisë

37min (12.0km)

Albi Mall, Zona e re industriale Veternik

8min (3.7km)

6 |

Perla Residence Catalogue

Parqet

Aeroporti Ndërkombëtar “Adem Jashari”


Katedralja Nënë Tereza

Parku i Gërmisë

Spitali QKUK Stacioni i Autobusve

Albi Mall

Viva Fresh Store

Shkolla ILG

Swiss Diamond Residence

Gjimnazi Hasan Nahi

Perla Residence Catalogue

| 7


TIPI A 12 Shtëpi 205m²

TIPI B 2 Shtëpi 170m²

TIPI C 8 Shtëpi 250m²

8 |

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 9


Shtëpia është vendi ku fillon historia. 10 |

Perla Residence Catalogue


Tipi A

205m² | 3.33ari

Dhomë dite

2 Banjo

Kuzhinë/ Tryezari

Terasë

4 Dhoma gjumi

Garazh

Kati i Parë

Kati Përdhes

Perla Residence Catalogue

| 11


Tipi A

Kati Përdhese Në përdhesë paraqitet hyrja kryesore e shtëpisë, e cila bëhet nga ana veri-lindore. Në këtë etazhë paraqiten edhe grupacione tjera funksionale dhe ato përcjellëse që janë të listuara në tabelën ne vijim. Sipërfaqja Nr. Emri i hapësirës

neto [m2]

1

Erëmbrojtësi

4.24

2

Garazha

16.5

3

Kuzhina

6.5

4

Tryezaria

7.24

5

Korridori

6.36

6

Qëndrimi ditor

20.6

7

Banjo

3.66

8

Dhoma e pushimit

10.1

9

Kalldaja

5.8

10 Depo

2.5

11

12.1

Terasa

Sipërfaqja totale bruto e përdheses: 99.9 m2 12 |

Perla Residence Catalogue


Tipi A Kati i Parë Në katin e parë paraqitet pjesa më e qetë e shtëpise, dhomat e gjumit. Të gjitha këto grupacione funksionale dhe ato përcjellëse në këtë etazhë janë te listuara ne tabelën në vijim. Sipërfaqja Nr. Emri i hapësirës

neto [m2]

1

Dhomë fjetjes 1

19.04

2

Dhomë fjetjes 2

18.83

3

Dhomë fjetjes 3

15.69

4

Korridori

6.79

5

Banjo 1

5.32

6

Banjo 2

4.78

7

Utiliti

2.4

8

Terasa 1

4.14

9

Terasa 2

2.89

10 Shkallët

6.61

Sipërfaqja totale bruto e katit: 105.6 m2

Perla Residence Catalogue

| 13


14 |

Perla Residence Catalogue


Lagje e tipit të mbyllur Në kohërat moderne një nga elementet shumë të rëndësishme të një vendbanimi është siguria e pronës, për këtë arsye Perla Residence është lagje e tipit të mbyllur, ku vetëm banorët mund te kene qasje. Siguria në lagje do të kontrollohet me anë të rampes që është e vendosur në fillim të lagjes, me hapje nga distanca dhe monitorim me kamera sigurie.


Rruga në mes të lagjes Karakteristikat: • Gjerësia e rrugës 7m • Gjerësia e trotuarit 1.25m • Rruga e shtruar me asfalt • Ndriçimi i hapësirave të përbashkëta me drita, me lartësi 7m

16 |

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 17


Shtëpia nuk është një vend ... është një ndjenjë. 18 |

Perla Residence Catalogue


Tipi B

170m² | 2.70ari

Dhomë dite

2 Banjo

Kuzhinë/ Tryezari

Terasë

4 Dhoma gjumi

Garazh

Kati i Parë

Kati Përdhes

Perla Residence Catalogue

| 19


Tipi B Kati Përdhese Në përdhesë paraqitet hyrja kryesore e shtëpisë. Të gjitha këto grupacione funksionale dhe ato përcjellëse në këtë etazhë janë te listuara ne tabelën në vijim. Sipërfaqja Nr. Emri i hapësirës

neto [m2]

1

Erëmbrojtësi

3.08

2

Kuzhina

6.35

3

Tryezaria

10.39

4

Korridori

8.5

5

Qëndrimi ditor

15.02

6

Banjo

5.36

7

Dhoma e pushimit

14.67

8

Kaldaja

4.5

9

Terasa

11.6

Sipërfaqja totale bruto e përdheses: 82.8 m2

20 |

Perla Residence Catalogue


Tipi B Kati i Parë Në katin e parë paraqitet pjesa më e qetë e shtëpise, dhomat e gjumit. Të gjitha këto grupacione funksionale dhe ato përcjellëse në këtë etazhë janë te listuara ne tabelën në vijim. Sipërfaqja Nr. Emri i hapësirës

neto [m2]

1

Dhomë fjetjes 1

19.18

2

Dhomë fjetjes 2

22.32

3

Dhomë fjetjes 3

15.69

4

Korridori

5.32

5

Banjo 1

6.05

6

Banjo 2

4.81

7

Utiliti

3.88

8

Terasa 1

4.1

9

Shkallët

6.64

Sipërfaqja totale bruto e katit: 87.2 m2

Perla Residence Catalogue

| 21


Sistemi Smart Home Teknologjia Smart Home zakonisht i referohet pajisjeve apo sistemeve që lidhen në një rrjet të përbashkët që mund të kontrollohen në mënyrë të pavarur dhe nga distanca. Sistemi Smart Home mundëson menaxhimin e të gjitha pajisjeve tuaja të shtëpisë në një vend, shtimin e pajisjeve të reja në sistem, maksimizimin e sigurisë në shtëpi, rritjen e efikasitetit të energjisë, si dhe kontrollin e funksioneve të shtëpisë nga distanca. Shtëpitë në lagjen Perla Residence do të kenë sistem Smart Home shumë të avancuar, ku në distancë do të keni mundësinë të kontrolloni dhe menaxhoni: Ky sistem ka mundësi të madhe të zgjerimit, me funksione sipas nevojës.

22 |

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 23


24 |

Perla Residence Catalogue


Sistemi i ngrohjes Sistemi i ngrohjes elektrike në dysheme konsiderohet si një nga mënyrat më efikase, eko-miqësore të ngrohjes. Ky sistem ngroh dhomën nga dyshemeja, duke shtyrë ajrin e nxehtë lart derisa të ftohet, duke shpërndarë nxehtësinë në mënyrë të barabartë. Qarkullimi i ajrit ndihmon në ngrohjen e të gjithë dhomës, kështu që nuk do të keni hapësira të ftohta. Sistemi i ngrohjes elektrike në dysheme siguron një sistem ngrohje me efikasitet të energjisë, si dhe fleksibilitet të dizajnit të brendshëm.

Kontrolleri i ngrohjes mundëson: • Kontrollimin individual të temperaturës për secilën dhomë, • Programimin e temperaturave të ndryshme në kohë të ndryshme të ditës, • Programim të veçantë gjatë fundjavës. Perla Residence Catalogue

| 25


Shkallët Shkallët janë po aq të rëndësishme sa dyshemeja kur flasim për pamjen e bukur të shtëpisë. Shkallët prej druri kanë një bukuri autentike me të cilën shumë pak mund të krahasohen. Për më tepër, dizajnet e shkallëve prej druri janë ideale sepse druri si një material ndërtimi ka një larmi të madhe për sa i përket stileve dhe opsioneve që mund të përshtaten me ambientin unik të shtëpisë tuaj. Shkallët në Perla Residence janë të ndërtuara me dru bungu në pjesën shkelëse, me trashësi 4cm, ndërsa në pjesën ballore me kuarc të bardhë, me trashësi 2cm.

26 |

Perla Residence Catalogue


Dyshemeja Një nga llojet më të njohura të dyshemesë në ditët e sotme është parketi prej druri. Dyshemetë me parket druri janë një mundësi e përjetshme që sjell ngrohtësi dhe karakter në çdo hapësirë të shtëpisë tuaj. Dyshemja e një shtëpie me parket druri ka këto përparësi:

• Pamja tërheqëse

• Qëndrueshmëria

Meqenëse parketi është prej druri, ai i jep një ndjenjë ngrohtësie zonës ku e instaloni. Opsionet gjeometrike dhe këndore të modelit e kanë bërë atë një zgjedhje në disa nga pallatet më të mëdha gjatë gjithë kohës. Dyshemeja me dru ka qenë gjithmonë një referencë kur mendojmë për komoditet dhe luks, prandaj nuk është për t’u habitur që dyshemeja me parket përdoret në shtëpi dhe hotele në të gjithë botën.

Dyshemeja me parket është më e qëndrueshme se dyshemeja tradicionale prej druri. Kjo sepse përbëhet nga tre shtresa druri të prera në kënde 90 gradë për të zvogëluar lëvizjen e drurit. Shtresa e sipërme e dyshemesë me parket është shtresa e veshjes, e cila zgjedhet me kujdes për të siguruar qëndrueshmërinë më të madhe me kalimin e kohës.

• Lehtësia e pastrimit

Ndryshe nga qilimat të cilat mund të mbajnë pluhur, papastërti dhe alergjen, dyshemeja me parket nuk ofron vend për këta mysafirë të padëshiruar. Kjo është një zgjedhje e shkëlqyeshme për familjet me fëmijë të vegjël, të cilët rrezikojnë të shfaqin alergji, si dhe për njerëzit me alergji.

Dyshemeja me parket është një nga opsionet më të mira kur bëhet fjalë për ta mbajtur atë të pastër. Parketi nuk mban njollat lehtë dhe nuk thith aromat.

• Jo alergjik

Parketi i përdorur në shtëpitë e Perla Residence është i llojit “Tarket”, shumështresorë, me trashësi 14mm. Perla Residence Catalogue

| 27


Nuk ka asgjë më të rëndësishme sesa një shtëpi e mirë dhe e sigurtë. 28 |

Perla Residence Catalogue


Tipi C

250m² | 4.40ari

Dhomë dite

2 Banjo

Kuzhinë/ Tryezari

Terasë

4 Dhoma gjumi

Garazh

Kati i Parë

Kati Përdhes

Perla Residence Catalogue

| 29


Tipi C Kati Përdhese Në përdhesë paraqitet hyrja kryesore e shtëpisë. Të gjitha këto grupacione funksionale dhe ato përcjellëse në këtë etazhë janë te listuara ne tabelën në vijim. Sipërfaqja Nr. Emri i hapësirës

neto [m2]

1

Erëmbrojtësi

4.29

2

Garazha

17.12

3

Kuzhina

7.51

4

Tryezaria

9.86

5

Korridori

9.25

6

Qëndrimi ditor

22.52

7

Banjo

4.81

8

Dhoma e pushimit

13.83

9

Kalldaja

11.05

10 Terasa

9.01

Sipërfaqja totale bruto e përdheses: 115.5 m2

30 |

Perla Residence Catalogue


Tipi C Kati i Parë Në katin e parë paraqitet pjesa më e qetë e shtëpise, dhomat e gjumit. Të gjitha këto grupacione funksionale dhe ato përcjellëse në këtë etazhë janë te listuara ne tabelën në vijim. Sipërfaqja Nr. Emri i hapësirës

neto [m2]

1

Dhomë fjetjes 1

23.06

2

Dhomë fjetjes 2

22.49

3

Dhomë fjetjes 3

23.32

4

Korridori

6.86

5

Banjo 1

15.44

6

Banjo 2

5.28

7

Utiliti

3.17

8

Terasa 1

1..82

9

Terasa 2

5.11

10 Shkallët

6.7

Sipërfaqja totale bruto e katit: 134.5 m2

Perla Residence Catalogue

| 31


Prishtina Qyteti më i madh dhe kryeqyteti i Kosovës është një qytet i bukur e modern me tipare të trashëguara nga kultura antike ilire, bizantine dhe osmane. Prishtina për herë të parë në vitet 1486-1487 kishte vetëm 10 lagje dhe 392 shtëpi, ndërsa karakteristikë e veçantë e këtyre shtëpive ishte se ato ishin vetëm një katëshe, ndërsa rrugët e lagjeve ishin të gjata dhe të ngushta. Ajo kishte filluar të zgjerohet nga aspekti sipërfaqësor me 29 lagje dhe me 629 shtëpi në vitet 1569-1570. Ndërsa, në mesjetën e vonshme, saktësisht në vitin 1689 ajo u zgjerua gjithsej me 4000 shtëpi. Deri në Luftën e Dytë Botërore, para se të bëhej kryeqytet, Prishtina është shfaqur thjesht si një qytet oriental. Ndërsa, që nga vitet e ’60-ta, ka përjetuar një zhvillim urbanistik të hovshëm duke u shndërruar në një qytet bashkëkohor. Rrugët e vjetra e të ngushta me gurë, me shtëpi të bëra me tulla balte janë zëvendësuar me rrugë të gjera, me ndërtesa të larta tërheqëse dhe komplekse të reja moderne.

32 |

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 33


Sistemi i fasadës Sistemet e fasadës përmbajnë elemente strukturore dhe elementet e mbështjellësit të ndërtesës që sigurojnë rezistencë anësore dhe vertikale ndaj erës dhe kushteve tjera të motit, posedojnë veti termike e akustike dhe janë rezistente ndaj zjarrit.

Bllok Giter 25cm

Stiropor EPS t = 12cm

Rrjetë mbajtëse Bazë Fasada 1.1mm German color HUMA

34 |

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 35


Dritare kualitative Dritare nga PVC me ngjyrë antracid nga pjesa e jashtme dhe ngjyrë të bardhë nga pjesa e brendshme. Dritaret janë të prodhuara nga profile të cilësisë së lartë, me izolim të shkëlqyeshëm termik dhe dizajne moderne. Dritaret janë të prodhuara me 3 xhama dhe shtresa të holla metalike Low-E të depozituara në sipërfaqen e xhamit, të cilat ndihmojnë në mbajtjen e nxehtësisë në të njëjtën anë të xhamit nga e ka origjinën, duke garantuar rehati në çdo stinë të vitit. Gjithashtu, veshjet e xhamit Low-E minimizojnë sasinë e dritës infra të kuqe dhe ultravjollcë që vjen përmes xhamit, pa minimizuar sasinë e dritës që hyn në shtëpi. Dritaret janë të pajisura me roleta alumini me motor elektrik, të cilat mbrojnë nga rrezet e dëmshme UV, ndihmojnë në kontrollimin e klimës brenda shtëpisë, si dhe parandalojnë zbehjen e kornizave të dritareve dhe mobiljeve.

Pjesa e jashtme

36 |

Pjesa e brendshme

Më shumë dritë

Xham 4 stinor

Efikasitet i energjisë

Dizajn modern

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 37


Prishtina International Airport Adem Jashari 30min (19.2km)

38 |

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 39


Garazha dhe vend parkimi Për të ruajtur estetikën e lagjes, dhe banorëve të ju mundësoj rehati, ne jemi përkujdesur që shtëpitë të jenë me garazhë të integruar brenda shtëpisë. Dyert e garazhës janë prodhim Gjerman, të kualitetit të lartë me mundësi hapje nga distanca.

40 |

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 41


42 |

Perla Residence Catalogue


Stacioni i Autobusëve Stacioni më i afërt Stacioni i Autobusve, Prishtinë

2 min 21 min (6.3 km)

1 hr 16 min (6.1 km)

Perla Residence Catalogue

| 43


Shtëpia është shtëpi 44 |

Perla Residence Catalogue


Perla Residence Catalogue

| 45


The pleasu


ure of living Perla Residence Catalogue

| 47


horizonplus.eu

048 880 890 info@perlaresidence-ks.com www.perlaresidence-ks.com Rr. Hilmi Bajrami 35, Ulpiana e Re Hajvali, 10 000 Prishtinë 48 |

Perla Residence Catalogue