HomCare_mattojen_pesu_harjaamatta_SUOMI

Page 1

MATTOJEN PESU HARJAAMATTA

®

30/60 ja Family white

+

Matonpesu

Käytävämaton pesu (kuminen pohja)

Täytä 50-70 l:n astia lämpimällä vedellä (lämpötila materiaalin mukaan). Annostele 1-2 dl FAMILY WHITE -pyykinpesujauhetta ja 0,5 dl 30/60 pesuntehostajaa ensin pieneen määrään lämmintä vettä ja sekoita huolella, jotta jauheet liukenevat hyvin. Lisää sen jälkeen pesuaineliuos pesuveteen. Liota mattoja noin 1 tunti välillä mattoja liikutellen (jotta värit eivät tartu) ja huuhtele lopuksi. Uusi käsittely tarvittaessa.

• 1 ämpärillinen vettä • 0,5 dl Family Whitea • 0,5 dl 30/60 pesuntehostajaa

• Huuhtoutuu helposti • Maton pesu ei edellytä harjaamista • Muista sekoittaa mattoja liotuksen aikana Ohje sopii matonpesun lisäksi myös petauspatjoille, täkeille yms. Varmista aina materiaalin pesuohje.

Kastellaan matto pesuvedellä esim. pesuhuoneen lattialla ja rullataan matto molemmista päistä vastakkain. Annetaan olla rullalla noin 1 tunti. Avaa toinen rulla, suihkuta käsisuihkulla ja kuivaa lastalla. Toista suihkutus ja kuivaus niin monta kertaa kuin matosta irtoaa likaista vettä. Menettele samoin toisen rullan kanssa. Uusi koko käsittely tarvittaessa.


MONIKÄYTTÖISEN 30/60 PESUNTEHOSTAJAN KÄYTTÖVINKIT

®

Emalipinnat

Saunanlauteet

30/60:llä saat myös hyvin puhtaaksi sähköhellan emalipinnan. Pulveriliuos hetkeksi hellalle, harjaus ja pinttyneetkin liat lähtevät. Samaa voit myös kokeilla muoviastioihin.

Annostele 0,5 dl 30/60 viiteen litraan vettä. Levitä liuos kastelluille saunan lauteille ja anna vaikuttaa muutama minuutti, harjaa ja huuhtele. Ei suositella tummapuisille lauteille.

Ruostumattomat teräsaltaat ja -astiat

Alusvaatteet

Sekoita 2 teelusikallista 30/60 lämmintä vesilitraa kohti. Anna teräslusikoiden liota 10-20 minuuttia ja huuhtele. Ruostumattomat teräsaltaat puhdistuvat ja kirkastuvat kun laitat noin 1/4 - 1/2 mittaa altaaseen ja annat liota 20 min – useita tunteja. Huuhtele lopuksi.

Rintaliivit ja pikkuhousut saat valkoisiksi liottamalla 30/60:ssä.

Vaikeat tahrat Kostuta ensin tahra. Tee 30/60-jauheesta veden kanssa ”tahna”, hankaa se kostutettuun tahrakohtaan ja anna vaikuttaa jonkin aikaa (3-10 minuuttia). Harjaa ja huuhtele tai laita pyykkikoneeseen. Kokeile ensin värinkestävyys. Tahrojen poistossa on oltava aina varovainen, sillä kangaslaadut ovat hyvin erilaisia ja lika irtoaa eri kuiduista eri tavoin.

Pienten lasten vaatteet Kun vaatteiden etumukseen on tarttunut ruokaaineita (esim. porkkanaa, mustikkaa), liota 30/60:ssä muutamasta minuutista tuntiin. Laita pesukoneeseen, jos vaate ei ole jo liotuksessa puhdas. Kokeile värin kesto.

Kalaverkot Laita 0,5 dl 30/60 ja 0,5 dl Family Whitea 30 litraan vettä. Liota verkkoja 20 min ja huuhtele. Laita kaksi verkkoa kerrallaan pesupussiin ja pese pesukoneessa. Helppoa on ja puhdasta tulee.

Posliinialtaat, lavuaarit, wc-pöntöt Ripottele wc-pönttöön/lavuaariin 30/60 ja anna vaikuttaa tai tee tahna ja levitä se, harjaa ja huuhtele.

Posliini- ja muoviastiat Laita posliini- tai muoviastiat tiskialtaaseen kuumaan veteen (yli 60 astetta), lisää 0,5 dl 30/60 ja anna liota 20-30 min. Huuhtele hyvin.

Kaakelin saumat Kaakelin saumat saat valkoisiksi, kun teet liuoksen 30/60:stä ja harjaat saumat lopuksi hyvin huuhdellen.

Kukkaruukut Muovisia ja lasitettuja kukkaruukkuja voi puhdistaa multien vaihdon yhteydessä liottamalla niitä Family White-liuoksessa. Samaa on kokeiltu myös hyvin tuloksin 30/60:llä.

Hometahrat Valkaisee rumat, homeen aiheuttamat tummat tahrat (esim. lastenvaunuista). Laita 0,5 dl 30/60 viiteen litraan vettä. Levitä seos puhdistettavalle pinnalle ja harjaa pehmeällä harjalla. Anna liota n. tunti.

Sinitarran jäljet pois Family Whitella Vuosia vanhoja sinitarran jälkiä voi poistaa seinästä sirottelemalla Family Whitea kosteaan riepuun ja pyyhkimällä tahrat pois.

HomCare-edustajasi

www.homcare.fi HomCare Nordic Oy Juurikuja 4, 03100 Nummela puhelin (09) 224 8910 Y-tunnus 1106156-2 homcare@homcare.fi

HomCare Suomi

homcaresuomi