Page 1

NYE BĂ˜GER multimedier & film

2009/04


Danske romaner

siden barndommen. Nu hvor de nærmer sig de 50, er ingen af dem lykkelige, men deres indbyrdes rollefordeling bliver forrykket lidt, så de mest grå og undseelige af dem begynder at blomstre en lille smule, og den mest magtfuldkomne og dominerende må trække lidt i land.

Bidstrup, Lise Flagermuseliljen Facet. 2009. 205 s.

Det kører for Helle med reklamejob og vildt liv i weekenden. Men tomheden og noget truende lurer i hendes fortid, hun må konfrontere ondskaben (i sig selv?) i en parallelverden. Redder hun sig, eller redder hun sig ind i galskaben?.

Butschkow, Julia Apropos Opa Samleren. 2009. 200 s.

Bogens fortæller er en ung pige, der efter en depressionsperiode begynder at undersøge sin families historie. Bogen bliver en familieberetning i korte afsnit, og historien strækker sig fra 2. verdenskrig til nu og fra Berlin over Himmerland til København.

res, da hun vågner op i en fremmed mands seng. Med hukommelsestab. Så er det op på de højhælede for at få det perfekte liv tilbage. Især den dejlige Sebastian!

Ejersbo, Jakob Eksil Gyldendal. 2009. 283 s.

Samantha kommer som barn med sine forældre til Tanzania, hvor hendes teenagertilværelse er præget af pjækkeri, sprut, drenge og stoffer.

Kristensen, Lis Vibeke Dietz, Malene Duften af kaffe Politiken. 2009. 205 s.

Majas perfekte liv ruine-

En fest for Beate Modtryk. 2009. 293 s.

Leth, Ida Maria Kinch, Henriette Tynd og perfekt Documentas. 2009. 155 s.

20-årige Liv lider af anoreksi uden at vide det. Hendes daglige kamp for at kontrollere kroppen og kiloene følges, indtil hun kommer i psykiatrisk behandling og begynder at finde ind til årsagerne for sygdommen.

Vejen til Signesminde Facet. 2009. 272 s.

Historien handler om et nært venskab mellem to piger, Ulla og Mathilde. Det er en tidstypisk beretning fra 1980’erne med mange genkendelige billeder. Mathilde bliver indlagt på psykiatrisk afdeling, og Ulla må slås med følelsen af at have svigtet veninden.

Larsen, Dan Viljen til magten Nugurt. 2009. 232 s.

Kronprinsens internetparti opstiller til Folketinget, og han bliver statsminister og frasiger sig tronen.

Fem veninder har holdt sammen på godt og ondt

2

Michael, Ib Vilde engle Gyldendal. 2009. 369 s.

Fortælling i flere spor om den dag, tsunamien rammer Buddha Island i Thailand, hvor den navnløse fortæller opholder sig


og bytter identitet med en omkommet amerikaner, og om fortællerens ungdom i Danmark under 1960’ernes kulturstrømninger, hvor kimen til et forfatterskab lægges.

Mondrup, Iben Ved slusen Milik. 2009. 268 s.

Solvej er 31, da hendes noget ældre kæreste Verner omkommer under en ekspedition i Grønland. Solvej flytter ned i en husbåd, hvor hun først vegeterer og sidenhen ved vennen Olav og hans besværlige grønlandske kæreste Helenes mellemkomst tager sit liv op til revision.

‘saks’ eller ‘aften’, ‘morgen’, ‘nat’, ‘dag’.

Jones, Katinka My Sølv Gyldendal. 2009. 60 s.

Digte som i en meget knap og komprimeret form behandler livets store spørgsmål med udgangspunkt i et søgende og reflekterende jeg.

Nordiske romaner

barnløshed, arbejdsmæssigt dødvande og ustyrlige børneflokke, indtil et ophold på fødegården med 200 køer tvinger dem til at tage livet op til revision.

Ørstavik, Hanne Kaldet - romanen Athene. 2009. 175 s.

Med udgangspunkt i bedstemoderens liv med 9 børn og ønsket om at missionere i Kina fortælles om en ung forfatter, der forsøger at finde livet, finde sig selv og finde erkendelse.

Udenlandske romaner Anam, Tahmima

Digte

En gylden tid Lindhardt og Ringhof. 2008. 349 s.

Brown, Cindy Lynn Korrektur Spring. 2009. 49 s.

Digte som i prosalyrisk form gengiver et åbent og nysgerrigt sinds erfaringer og tanker. Digtene er ordnet i logiske grupper såsom ‘sten’, ‘papir’,

Hamberg, Emma Brunstkalenderen Aronsen. 2009. 385 s.

Tre søstre i fyrrerne slås med følelsen af at være landet i en trædemølle af problematiske parforhold,

Enken Rehana har hidtil kæmpet for et trygt og fredeligt liv for sig selv og sine to teenagebørn, men da krigen for Bangladesh’ frigørelse fra Østpakistan kommer i 1971, tvinger begivenhedernes bruta-

3

litet hende til aktiv deltagelse.

Andahazi, Federico Conquistadoren Gyldendal. 2009. 276 s.

Kort før Colombus opdager Amerika og spanierne erobrer Mexico, begiver den unge azteker Quetza sig med båd og mandskab fra Mexico mod øst, hvor han opdager Europa og har mange undrende kommentarer til de samfund han møder.

Díaz, Junot Oscar Wao & hans korte og forunderlige liv Gyldendal. 2009. 352 s.

Sørgmunter historie om den dominikanske Oscar, som bor hos sin store familie, altid er forelsket, er katastrofalt overvægtig og har ambitioner om at blive den nye Tolkien.

Dis, Adriaan van Vandreren Tiderne Skifter. 2009. 207 s.

Den 60-årige velbeslåede Mulder lever et tilbage-


trukket liv i Paris, hvor en hund pludselig slår følge med ham og herefter ikke viger fra hans side. Hunden er kommet til Paris fra Afrika med illegale indvandrere, og den fører Mulder rundt i ukendte dele af byen, hvor der bliver rokket ved hans fordomme om bl.a. indvandrere, hjemløse og tiggere.

kendt, vinde statuetten og få det rigtige billede i bladene.

Grisham, John Touchdown Lindhardt og Ringhof. 2009. 254 s.

Humoristisk roman om en aldrende og udbrændt quarterback fra The National Football League, der efter en skandaløs indsats bliver smidt ud af klubben. Han søger ly for de rasende fans så langt væk som muligt og havner hos “The Panthers” i Parma, der ligger sidst i den italienske liga. Det bliver et både overraskende og begivenhedsrigt møde.

Meyer, Clemens Goldberg, Amanda Celebutantes Sommer & Sørensen. 2009. 275 s.

I en verden af mærketøj, status, kendthed og facade følger vi Lola og fire venner i hysteriet op til Oscar-festen, hvor alle kæmper om at være mest

Dengang vi drømte People’s Press. 2009. 475 s.

Danie og hans kammerater vokser op i DDR. Efter genforeningen bliver de rodløse og frister en tilværelse med bandekrige, narko, druk, fængsler, men også håb i Leipzig.

Olsson, Linda

Roche, Charlotte

Sonate til Miriam Aronsen. 2009. 308 s.

Vådområder Athene. 2009. 212 s.

Da Adam mister sin datter Miriam ved en trafikulykke i New Zealand, begiver han sig ud på en rejse tilbage i sin egen historie. Den fører ham til Krakow, hvor han finder sandheden om sin families skæbne under 2. verdenskrig, og til Sverige, hvor han efter næsten 20 års adskillelse genser sit livs store kærlighed og sin datters mor.

18-årige Helen er indlagt på hospital pga. en for voldsom intimbarbering. Hun venter forgæves på besøg af forældrene, men undervejs bruger hun tiden til at udforske sine intimere kropsfunktioner. Bogen er tænkt om et debatindlæg mod perfektionisme og kropsforskrækkelse.

Smith, Ali O’Reilly, Judith Lykkelig på landet Bazar. 2009. 351 s.

Da Judiths mand får familien flyttet fra London til forblæste Northumberland, oplever storbykvinden et ganske andet liv som hjemmegående husmor til 3 små børn i et miljø med får, landliv og absolut ingen caffe lattér.

Pige møder dreng Tiderne Skifter. 2008 i.e. 2009. 164 s.

To søstre arbejder i et hårdt og kynisk reklamemiljø, da den ene forelsker sig i en pige, der maler grafitti på reklamebureauets vægge. Deres kærlighed udfordrer omgivelserne og søsterens opfattelse af køn, normer og normalitet.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

4


Thomas, Rosie

Historiske romaner

Johannessen, Kåre

Constance Lindhardt og Ringhof. 2008. 442 s.

Forræderen Lindhardt og Ringhof. 2009. 251 s.

Constance er familiens outsider, som ikke finder plads i det tætte forhold mellem sin mor og sin døve søster, og da søstrene forelsker sig i samme mand, kølnes deres følelser for hinanden yderligere. På Bali finder Constance den ro og sikkerhed, hun har savnet i barndomshjemmet, men en tragisk begivenhed kalder hende hjem til England og endnu et bittert møde med familien.

Den unge Regine Dane inddrages i kredsen om Corfitz Ulfeldt og kongedatteren Leonora Christine og slår følge med dem gennem krig og drama.

Walker, Wendy Kvinderne fra Hunting Ridge Lindhardt og Ringhof. 2009. 380 s.

Fire kvinder forsøger at få familielivet og kærligheden til at fungere i det forgyldte forstadsbur Hunting Ridge uden for New York. Om affærer, fraværende kærlighed og mænd, der konstant er på golfbanen.

Brekke, Toril Guldfeber Hovedland. 2009. 414 s.

Med Brenda som hovedperson følges en gruppe norske udvandrere i Amerika i årene 18431863. Nogle af dem har været i Amerika længe, mens andre først lige er ankommet, og alle har de drømmen om et bedre liv. Da guldfeberen begynder at rase, drager nogle af dem vestpå til Californien, men ikke alle overlever strabadserne eller finder guld.

afgørende i den planlagte ægtemands liv og kærlighed.

Spænding Bazell, Josh Exgangster Hr. Ferdinand. 2009. 249 s.

Thriller om hospitalslægen Peter Brown, der pludselig konfronteres med sin fortid, da mafiagangsteren Squillante bliver indlagt på hans afdeling og forlanger helbredelse. I tilbageblik fortælles den sorte historie om Peter brown alias Pietro Brnwa alias Bearclaw.

Beckett, Simon See, Lisa Pæonpavillonen Lindhardt og Ringhof. 2009. 331 s.

Da den unge kinesiske kvinde Pæon i 1600-tallet ikke kan få sit hjertes udkårne, fordi hun er lovet væk til en anden, sulter hun sig til døde. Hun bliver til et genfærd, der i mange år blander sig

5

De dødes hvisken Lindhardt og Ringhof. 2009. 350 s.

Krimi, hvor David Hunter under genoptræning i Tennessee blandes ind i en makaber sag om en seriemorder, der meget intelligent bringer efterforskerne på vildspor.


han taget på en lang og udmattende vandretur langs Cornwalls kyst. En skønne dag opdager han liget af en bjergbestiger på stranden og bliver modvilligt inddraget i opklaringen af sagen, der viser sig at være mord.

Kerr, Philip Billingham, Mark

En stille ild Modtryk. 2009. 405 s.

En teenagedreng forsvinder, og politiet mener, at det er en kidnapning, fordi faderen er en tidligere politimand. I hans gamle sager er der tilsyneladende intet at hente, og kriminalinspektør Tom Thorne bliver derfor overbevist om, at faderen skjuler noget.

Bernie Gunther, før krigen kriminalinspektør i Berlin og nu en lidt blakket privatdetektiv, havner i 1950’ernes Argentina, hvortil tusindvis af naziforbrydere er flygtet. Her hjælper han det lokale politi med en mordsag, som stærkt minder om et uopklaret drab fra tiden hjemme i Weimarrepublikken.

George, Elizabeth

Kutscher, Volker

En løgner i rødt Lindhardt og Ringhof. 2009. 566 s.

Den våde fisk Bazar. 2009. 569 s.

Begravet Modtryk. 2009. 454 s.

Det er tre måneder siden Thomas Lynley’s kone blev myrdet, og for at komme sig over tabet er

Krimi fra Berlin i de sene 1920’ere, hvor den unge kriminalassistent Rath kaster sig over gåden om et uidentificeret lig.

Rollins, James

Dansk spænding

Knoglekortet Schultz. 2009. 460 s.

Grayson Pierce, agent i “Sigma Force” sættes sammen med makkeren, Monk, på en sag, der starter med et tilsyneladende terrorangreb i Kølner Dom’en. Smukke carabinieri, Rachel Verona og hendes onkel fra Vatikanets hemmelige tjeneste er med på jagten gennem Europa. Blom, Mogens Russell, Craig Mord er ikke noget eventyr Hovedland. 2009. 339 s.

Kriminalhauptkommissar Jan Fabel fra Hamburgs politi møder i denne historie en ekstrem vanskelig sag med en psykopatisk seriemorder, der bruger Grimms eventyr som model for sine forbrydelser. Det koster flere ofre livet, før psykopatens slutnummer fælder ham selv.

6

Naboerne fra Bagdad Sohn. 2009. 281 s.

En ung kvinde myrdes, da hun vender tilbage til Bagdad, en ung irakisk mand bliver offer for mordbrand i København, og i Sandholmlejren sidder en anden ung pige og frygter både for sit liv og for hjemsendelse.

Bolther, Stine Hævn Politiken. 2009. 271 s.

Danmarks justitsminister og hans kone er blevet myrdet i deres hjem i Klampenborg, og i et forløb parallelt med politiet


kaster den unge, chikke kriminalreporter Lise Toft sig ind i sagen.

Erhardtsen, Birgitte Barbarerne People’s Press. 2009. 400 s.

Business-thriller om forskningsdirektør Katja Westerdorf, der lander midt i en konflikt mellem økonomi, etik og moral da hendes arbejdsplads, medicinalvirksomheden Xerxes, bliver opkøbt af en international kapitalfond.

verden flettes sammen: håndlangeren Mahmoud, der drømmer om at blive storgangster, betjenten Thomas, der stikker næsen i en sag, han skal holde sig fra, og den tidligere lejesoldat Niklas, der fører en privat krig mod kvindemishandlere.

et hændelsesforløb, som fører til mord i Fjällbacka.

Moström, Jonas Sort cirkel Cicero. 2009. 257 s.

Kommissær Johan Axberg og lægen Erik Jensen i Sundsvall kommer til at samarbejde da rockstjernen Rick Johnson findes myrdet på et hotelværelse. Superstjernen viser sig at have været en skidt fyr med en masse uforklarlige ting i bagagen.

Hartung Nielsen, Jørgen

Nesser, Håkan

Glemmer du Cadeau. 2009. 258 s.

En fortælling om hr. Roos Modtryk. 2009. 444 s.

Krimi, hvor kriminalkommissær Carl Holmén og hans hold jagter en seriemorder, der på egen hånd hævner trafikdrab.

Ante Roos er en midaldrende økonomichef med et trist liv. Han beslutter sig for at bryde op, og en tipsgevinst gør det muligt for ham at købe et husmandssted ude i skoven.

Nordisk spænding Lapidus, Jens Aldrig fucke op Modtryk. 2009. 515 s.

Tre skæbner fra den stockholmske under-

Läckberg, Camilla Tyskerungen People’s Press. 2009. 498 s.

Patrick Hedström har barselsorlov fra sit politiarbejde, men involveres privat i en mystisk sag, da hans kone finder en nazimedalje og nogle gamle dagbøger blandt sin mors efterladenskaber. Dette fund sætter gang i

almindelig tapetsererhammer er tilsyneladende de våben der er brugt til at begå et mord - på overfladen et helt almindeligt fuldemandsmord. Men antihelten kriminalkommissær Evert Bäckström må på banen for at løse sagen.

Sten, Viveca Stille nu Rosinante. 2009. 387 s.

En sommermorgen driver liget af en druknet mand i land på den lille svenske skærgårdsø Sandhamn, og en uge senere findes hans kusine myrdet. Kriminalinspektør Thomas Andreasson efterforsker sagen og får uventet hjælp af sin barndomsveninde Nora Linde, der med sin familie holder ferie på øen og slås med ægteskabelige problemer.

Staalesen, Gunnar Persson, Leif G. W. Den der dræber dragen Modtryk. 2009. 388 s.

Et sovseplettet slips, et grydelåg af jern og en helt

7

Kolde hjerter Vindrose. 2009. 273 s.

Varg Veum opsøges af en prostitueret, hvis veninde har været forsvundet i


og international havretspolitik.

Biografier & erindringer 99.4 Bagger, Stein

Tegneserier Loveless - mord i Blackwater G. Floy Studio. 2008. 166 s.

flere dage. Sidst hun er blevet set, var hun kommet skrækslagen tilbage fra en kunde hun havde afvist. Varg Veum tager sagen og konfronteres med en barsk og brutal verden.

Wekre, Eirik Operation Snehvide Modtryk. 2009. 362 s.

Hege Tønnesen, ung kvindelig efterforsker i Politiets Sikkerhedstjeneste i Oslo bliver inddraget i en sag, der truer grundlaget for hele Norges velfærd, nemlig røveri af 2/3 af den norske oliefond. Historien kommer omkring både digital bankvirksomhed

Den tidligere sydstatssoldat Wes Cutter er blevet sherif i den lille by Blackwater, hvor en morder er løs. Selv om byens indbyggere ikke bryder sig om Cutter, er de nødt til at håbe på hans hjælp i kampen mod morderen.

Nørgaard Pedersen, Johan The violent west JNP Press. 2009. 90 s.

Sabata er dusørjæger i det vilde vest New Mexico, hvor han er på sporet af Cortez’ bande af røvere og mordere.

Hansen, Kristian Fupfabrikken Myll. 2009. 117 s.

Om forløbet op til IT Factorys kollaps og et indblik i kredsen omkring Stein Bagger.

99.4 Cekic, Özlem

Cekic, Özlem Fra Føtex til Folketinget Gyldendal. 2009. 214 s.

Beretning om Özlem Cekic, der trods sin indvandrerbaggrund brød de kulturelle og sociale barrierer og blev valgt ind i Folketinget for SF. Om opvæksten i Tyrkiet og Danmark og om sin uddannelse, ægteskab og engagement i politik.

99.4 Leth, Jørgen

Leth, Jørgen

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

Tilfældets gaver Gyldendal. 2009. 400 s.

Forfatteren og filminstruktørens centrale tekster 1968-2008 om at lave film: hans ideer ikke

8

mindst til nye film samt om spilleregler, klipning, musik, “det dumme kamera”, det antropologiske blik og hans kontakt med tilfældet.

99.4 Njor, Maise Charlie Hotel Oscar Kilo Gyldendal. 2009. 226 s.

Journalisterne Maise Njor og Camilla Stockmann fører korrespondance med emner som: Kan man elske et menneske, der kalder sig Havestol? Kan man amme en Herman? Hvorfor er en pose brænde en dårlig fødselsdagsgave? Og hvad stiller man op med kærligheden, når den snubler, når den melder sig på ny, eller som nyfødt?

99.4 Norup, Lise-Lotte Himmelmor Ekstra Bladet. 2009. 204 s.

Skuespilleren og sangeren Lise-Lotte Norup beretter om sit eget liv og om sin mors (1915-2006) liv og uværdige død. Bogen er også et indlæg i debatten


99.4 Obama, Michelle

Lightfoot, Elizabeth Michelle Obama - håbets førstedame Sohn. 2009. 253 s.

om aktiv dødshjælp med afsnit om forskellige menneskers og landes holdninger hertil.

99.4 Obama, Barack Barack Obama Lemuel Books. 2009. 176 s.

Ved hjælp af en psykologisk og spirituel tilgang, og med inddragelse af forskellige historiske pionertyper, der har opnået stor selvrealisation, tegnes et portræt af mennesket og præsidenten Barack Obama.

Om den amerikanske præsidentfrue Michelle Obamas liv og karriere herunder mødet med Barack Obama, og om hendes rolle i præsidentvalgkampen 2008 og hendes politiske overbevisninger.

Livshistorier

Portræt af den myrdede russiske journalist Anna Politkovskaja og hendes arbejde, samt en reportage om det Rusland og Tjetjenien, hun skrev sine opsigtsvækkende artikler om.

99.4 Thing, Dora Min mors historie Nemos Bibliotek. 2009. 192 s.

Om Dora Thing, der voksede op som barn af russiske jøder på

99.4 Gaardbo, Hanne

Gaardbo, Hanne En helt almindelig historie Unitas. 2009. 95 s.

Hanne Gaardbo fortæller om et helt liv med angst, men også om at få hjælp, at arbejde med angsten og finde nye muligheder i livet.

99.4 Herbst, Martin Mit livs omvej Lindhardt og Ringhof. 2008. 280 s.

99.4 Politkovskaja, Anna Letter to Anna ArtPeople. 2009 DVD

Thing, Morten

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

Nørrebro og senere blev kommunist. Under krigen flygtede hun til Sverige, mens hendes mand Børge Thing var aktiv som sabotør i BOPA.

99.4 Bentzen, Ellen Ellen Lindhardt og Ringhof. 2009. 227 s.

Portræt af Ellen Bentzen (1908-2009) fra Pilehuset. Om barndommen på Frederiksberg, om Oluf, hendes livs kærlighed og mand gennem 60 år, om børnene, arbejdslivet og hemmeligheden bag at blive 100 år.

9

Martin Herbst fortæller om sit medlemskab af Moon-bevægelsen, om bevægelsen og dens betydning for hans liv, og om hvordan han brød med den for senere at uddanne sig til teolog og blive præst i den danske folkekirke.

99.4 Mortensen, Linda

Mortensen, Linda På begge sider af bordet Autismeforlaget. 2008. 230 s.

Selvbiografisk beretning om at være mor og samtidig pædagog til autistisk datter, om medgang og modgang i familiens


samspil med datteren, og moderens kamp for at sikre sit barn et værdigt liv i samspillet med mennesker uden for familien.

99.4 Danielova, Maria

Daugbjerg, Signe Maria - købt og solgt Ekstra Bladet. 2009. 165 s.

Beretning om Marias liv fra tjekkisk børnehjem til prostitution i Danmark. Maria blev politiets kronvidne i den første retssag om menneskehandel i Danmark. Samt skildring af politiets efterforskning i jagten på bagmændene.

Fra virkelighedens verden 33.221

Jeppesen, Morten Blændværk Jyllands-Posten. 2009. 223 s.

Historien om Roskilde Banks storhed og fald fra Niels Valentin Hansen tiltrådte som direktør i 1978 til bankens totale økonomiske sammenbrud i 2008.

34.38

Amaral, Gonçalo Maddie Forlaget ApS. 2008. 220 s.

Om den engelske pige Madeleine McCanns forsvinden under et ferieophold i Portugal. Beskrevet af den ledende politiofficer, der senere blev fyret, og således hans partindlæg i sagen. En gennemgang af afhøringer, lokalmiljø, samt taktiske

og efterforskningsmæssige diskussioner. 99.4 Kuperman, Sofia

medicin resten af livet, og hendes hjerneskader er permanente.

Kuperman, Sofia 34.38 Monsteret fra Firenze Lindhardt og Ringhof. 2009. 365 s.

Beretningen om hvordan den amerikanske forfatter Douglas Preston og den italienske journalist Mario Spezi forsøgte at afdække historien om Monsteret fra Firenze, en seriemorder der hærgede i Firenze fra 1968 til 1985, og endte med selv at komme i voldsom konflikt med det italienske retssystem.

Sofias historie Udfordringen. 2008. 143 s.

Den polsk-dansk jødiske kvinde Sofia Kuperman, hvis forældre overlevede holocaust, lader sig omvende til messiansk troende jøde, og finder en mening med sit liv.

Klima & videnskab 30.11

Vilby, Knud Global vækst - globale kriser Hovedland. 2009. 359 s.

Den globale udviklings historie.

99.4 Risberg, Line

Risberg, Line

52.75

Når festen er forbi Documentas. 2009. 187 s.

Lundgaard Rasmussen, Ib

Line Risbergs personlige beretning om sit møde med ecstasy, og hvor galt det gik for hende. Hun er i dag dømt til at tage

10

Liv i universet - er vi alene? Politiken. 2009. 175 s.

Beskriver hvad vi ved i dag om betingelserne for liv, livets opståen, og hvil-


ke veje vi skal gå i fremtiden i vores søgen efter liv på andre planeter.

Job & ledelse

undgå på jobbet, for ikke at lide nederlag og fiasko.

60.16

Ettrup, Flemming

55.1 Naturens kræfter Bonnier Publications International. 2008. 127 s.

En populærvidenskabelig gennemgang af alt hvad man kan forestille sig af naturfænomener og hvordan vi som mennesker er med til at påvirke naturkræfterne.

55.8 The 11th hour Warner Bros. Entertainment Danmark. 2008 DVD

Et indblik i omfanget af jordens kritiske tilstand grundet menneskets forurening og misbrug af jordens ressourcer. Med fokus på bl.a. klimaforandringer, befolkningseksplosion og forurening - alt sammen kommenteret af eksperter.

Projektledelse - overblik og indblik Erhvervsskolernes Forlag. 2009. 404 s.

60.1 Obama A/S Gad. 2009. 190 s.

Beretningen om Barack Obamas valgkampagne, udlagt til forretningsbrug. Med sin coole ledelsesstil, sin udnyttelse af internettet og sit grundlæggende budskab om forandring er Barack Obama et forbillede for enhver virksomhed.

60.136

Feldthus, Hanne Den stensikre vej til fiasko Gyldendal Business. 2008. 182 s.

Beskrivelse af projektledelsens faser og discipliner. Deruover definitioner af projekttyper, projektbeskrivelser, herunder målbeskrivelser, økonomi og interessenter, projektetablering og -planlægning, afslutning, evaluering samt ledelseshåndværket.

13.15

Damgaard Sørensen, Anne Magi, mirakler og stjernedrys! Stjerneanis. 2009. 95 s.

Guide til at få en dybere kontakt til sin spirituelle intelligens og dermed til mirakler og magiske oplevelser i hverdagen.

Psykologi & personlig udvikling 13.1

13.6

Fexeus, Henrik

Ford, Debbie

Lær at læse tanker People’s Press. 2008. 271 s.

Når skyggen tager over Borgen. 2009. 232 s.

Hvordan man forstår og påvirker andre, uden at de mærker noget.

Om selvdestruktiv adfærd. Forfatteren beskæftiger sig med vores skyggesider de skjulte, mørke kræfter som kan komme ud af kontrol med uoverskuelige konsekvenser til følge. Hun introducerer konstruk-

Om alt det vi som ledere eller medarbejdere skal

11


forslag til, hvordan man lever med dem, kommunikere og skændes på en ordentlig måde, opløser konflikter og viser hinanden oprigtige følelser.

tive værktøjer til at kunne håndtere skyggesiderne.

61.36

Canfield, Jack

15.2

Nøgle til loven om tiltrækning Borgen. 2009. 136 s.

Loven om tiltrækning er princippet om, at lige tiltrækker lige. Om at definere sine mål, drømme og ønsker, og med redskaber og teknikker til at opnå, hvad man vil.

61.36

Edwards, Gill Livet er en gave Borgen. 2009. 191 s.

Om at omlægge sine tankemønstre i mere positive baner og tro på, at ens drømme er realiserbare.

Mølbak, Mette 15.3 Kærlighed gør ikke blind Unitas. 2009. 158 s.

61.36

Singer, Michael A. Den ubundne sjæl Borgen. 2009. 207 s.

Om hvordan man kan lære at leve med et åbent hjerte, samt opnå et konstant flow af energi og livsglæde, bl.a. ved at undlade at identificere sig med negative tanker og følelser.

En parterapeut og en læge giver deres bud på et godt samliv og kommer bl.a. omkring livssyn, svigerfamilie, hemmeligheder, tilgivelse, seksualitet, ærlighed, pligter, sorg, samtale og skilsmisse.

Samliv Shimoff, Marci

15.2

Lykkelig uden grund Borgen. 2009. 366 s.

Haarløv, Winnie Dig og mig MagnoliaPress. 2009. 281 s.

Ved hjælp af øvelser, tests og samtaleforslag inspirerer bogen til at afdække forskelligheder og giver

Mor på høje hæle Politiken. 2009. 223 s.

Om hvordan mødre kommer igennem graviditet, fødsel og barsel med stil og uden at miste sig selv, veninderne eller karrieren.

61.265

Morris, Desmond Lille mirakel Hamlyn. 2009. 192 s.

Børn & forældre

Den utrolige historie om de første leveår.

13.15

Sidenius, Bente Sproget og barnet Frydenlund. 2009. 200 s.

61.36

Praktiske råd til at nå en tilstand af lykke gennem bl.a. motion, meditation, mindfulness, venner og interesser.

13.17 Udvikling af følelsesmæssig intelligens Borgen. 2009. 189 s.

Om barnets tilegnelse af sproget fra spædbarnets tidlige kontakt og frem til 6 års alderen, samt hvad forældre og pædagoger kan gøre for at udvikle barnets sprog.

12

61.615 Generation cola Akademia.dk. 2008. 222 s.

Antologi med bidrag af både praktikere og specialister. De forskellige årsager til overvægt hos børn analyseres, og der er konkrete råd om kost og motion. Afslutningsvis kommer nogle overvægtige børn og enkelte


forældre til orde gennem interviews.

48.242

55.8

Dusik, Roland

Staffe, Aage

Bangkok Legind. 2009. 120 s.

Isvintre før og nu! BOgPArtisanen. 2008 i.e. 2009. 139 s.

61.642 Børn i terapi Dansk Psykologisk Forlag. 2009. 316 s.

Rejseguide med kort og internetadresser.

Løsningsfokuseret korttidsterapi.

48.247

Rejser & oplevelser

Laursen, Svend-Aage Sumatra stammefolkenes ø Svend Åge Laursen. 2009. 177 s.

47.45

Hammer, Gerd

48.9

Lissabon Legind. 2008. 120 s.

Rasmussen, Laila Ingrid

Rejseguide med kort og internetadresser.

47.57 Torri del Benaco

Hinge, Anne Torri del Benaco Mellemgaard. 2009. 83 s.

En personlig beretning om mad, vin og oplevelser med udgangspunkt i den lille by Torri del Benaco på Gardasøens østside.

Skildring af danskernes livsvilkår på indefrosne øer, skibe, på land og i byen efterhånden som den tekniske og sociale udvikling fandt sted.

12. togtben Lindhardt og Ringhof. 2009. 85 s.

Forfatterens personlige og poetiske optegnelser fra sin deltagelse i Galathea 3-ekspeditionens 12. togtben fra New Zealand over Stillehavet langs Antarktis til Chile.

79.672 Æbletræet, kærligheden og det glade skiløb Uhrskov Film. 2009 DVD

sange om skioplevelser, børnepsykologi og interview med børn om deres skiferier.

Danmark rundt

78.06 Koncerthuset DR. 2009. 237 s.

Fotodokumentarisk kronologisk opbygget gengivelse af koncerthusets fysiske tilblivelse trin for trin fra 2003 til 2009.

46.3

Asmussen, Jesper På rundtur i København Globe. 2008. 96 s.

Livsstil & ernæring

Guide til nogle af Københavns mest besøgte seværdigheder og kvarterer med beskrivelser af de enkelte steders historie.

61.3

Praktiske råd om skiferie med børn, krydret med

13

Bech, Charlotte Godt og sundt året rundt Documentas. 2009. 152 s.

Tips og anvisninger til en sundere hverdag. Om kost, motion, vitaminer, mineraler, kosttilskud, detox, computerarbejde, hudpleje, stresshåndtering, ro og fordybelse med mere.


Mad & drikke

61.33

Vøhtz, Charlotte

Larsen, Anne

Sund og smuk - uden tilsætning Olivia. 2009. 221 s.

64.1

Praktiske tips og råd til kvinder om, hvordan man plejer hud, hår og krop på en naturlig måde.

61.38

Christensen, Jakob Sundhed, saft & kraft hele livet Mediegruppen. 2008. 128 s.

Beskrivelser af sund livsførelse, som bygger på A. Vogels principper. Forslag til opskrifter samt en gennemgang af en række naturlægemidler mod almindelige gener: fordøjelsen, problemer med kredsløbet og immunsystemet m.m...

61.38

Escherich, Birgitte Kloge kalorier Lindhardt og Ringhof. 2008. 256 s.

Bruges både til at komme ned i vægt og til at vedligeholde en normalvægt med opskrifter, viden og

64.1

værktøjer til at integrere sunde og velsmagende vaner i sit daglige liv.

Dalsgaard, Rasmus

Anne Larsens køkken People’s Press. 2008. 430 s.

Grønne sager Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck. 2008. 155 s.

Ca. 200 opskrifter med fokus på renhed og sundhed i maden.

Beskriver 33 af de mest almindelige grøntsager og giver tre opskrifter indeholdende hver grøntsag. Retterne kan være både hovedret, forret eller tilbehør og byder ud over grøntsager også på fisk, skaldyr og kød.

64.102

Sreedharan, Das Indisk mad - helt enkelt Nyt Nordisk Forlag. 2009. 304 s.

64

Uliano, Sophie Grøn & skøn på 8 uger Olivia. 2009. 294 s.

Gennemgang af, hvilke skånsomme skønhedsprodukter man kan vælge, hvordan man kan ændre sine shoppevaner i mere miljøvenlig retning, gode råd omkring bolig, rengøring og vask, samt et afsnit om rejser, gæster og fornøjelser.

64.1 Den dovne kok Gyldendal. 2009. 159 s.

Opskrifter på hverdagsog gæstemad, der er hurtig at lave.

64.1 DVD køkkenet ArtPeople. 2008 DVD

Eksklusive hverdagsretter.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

14

64.12

Lewis, Sara 200 lækre kager Lindhardt og Ringhof. 2009. 240 s.

200 opskrifter på kager til enhver lejlighed. Småkager, festkager, lagkager og bradepandekager. Mange af kagerne kan


serveres lune, så de kan bruges til dessert sammen med flødeskum eller is.

rier med mange detaljer og effekter. Vi følger kunstnerens arbejdsprocesser, som kommenteres via korte rulletekster.

mellem hest og menneske, skal være præget af de blidest mulige påvirkninger.

79.601

79.97 Havørredens hemmeligheder Wide Open Outdoor Film. 2009 DVD

På baggrund af interviews med eliteidrætsfolk, unge sportstalenter og deres trænere beskrives, hvordan unge talenter kan bevare glæden under det pres, de udsættes for ved konkurrencer, medieopmærksomhed og krav om stadig udvikling.

64.17

Hansson, Lene Lene Hanssons fjerkræ Lindhardt og Ringhof. 2009. 127 s.

76.8 Den store bog om kort Klematis. 2009. 95 s.

Til hverdag og fest.

Ideer og anvisninger på fremstilling og dekoration af kort med forskellige materialer og til forskellige lejligheder.

Hobby & fritid

Sport

63.8

Kissmeyer, Lise Jagten på glæden - og det bedste talentliv Syddansk Universitetsforlag. 2009. 176 s.

Bluhme, Ditlev Biavl i praksis Books on Demand. 2008. 66 s.

Vejledning for nye biavlere i at arbejde med bier og bistader.

68.9 Lær at flette et fuglehus Skovens Pileflet. 2008 DVD

79.47 Med åbne kort People’s Press. 2008. 282 s.

Lehmann, Ute

Instruktiv film om tilblivelsen af 2 store akrylmale-

29.43 Buddhistisk meditation Phendeling Tryk. 2008. 181 s.

Gus Hansen gennemgår alle sine spil fra 5 dagsturneringen Aussie Millions Poker Tournament 2007 i Melbourne, som han vandt.

79.65 74.01 Akrylmaleri Elizabeth Tyler. 2008 DVD

Krop & fitness

Hansen, Gus

I harmoni med hesten Borgen. 2009. 156 s.

Grundlæggende træningsmetoder og avancerede teknikker, der alle er baseret på at samværet

Enkel og let tilgængelig håndbog i tibetansk buddhistisk meditation.

79.6 Sportsbogen Clockwise. 2009. 416 s.

Beskrivelser af regler, udstyr, teknik, taktik og internationale konkurrencer inden for mere end 200 sportsgrene.

15

61.33

Torpegaard, Charlotte Skønhed kommer indefra Magnolia Press. 2008. 201 s.

Skønhedstips til kvinder, krydret med forfatterens personlige anekdoter.


61.36

Adyashanti Sand meditation Borgen. 2009. 101 s.

Om at finde den sande meditation hvor vægten lægges på at være bevidstheden, og hvor sindets tvangsprægede sammentrækning omkring objekter svinder ind.

dagens øvelser til dig. Vælg om du vil målrette træningen til f.eks. vægttab eller smidighed - eller om du hellere vil slappe af til yoga.

79.41 My fitness coach Ubisoft Entertainment. 2008 Wii

Sportsspil. Fitnessprogram. Dette program kan hjælpe dig med at skræddersy de perfekte workout-sessioner til dig. Programmet holder styr på din form og dine fremskridt og sammensætter

61.01

Fredriksen, Ståle Uheld og helbred Dansk Psykologisk Forlag. 2009. 209 s.

Ifølge forfatteren, der er læge, afhænger vores helbred ikke af, hvad vi spiser eller hvordan vi lever. Uheld og manglende kontrol er faktisk den vigtigste årsag til næsten al sygdom.

79.2 Dirty Dancing Midget Entertainment. 2008 DVD

Træningsprogram inspireret af dansene fra filmen “Dirty dancing” fra 1988. Dansetrinene består af dansestilen, bevægelser og musik fra filmen.

Helbred & behandling

79.601

Aagaard, Marina Fitness og styrketræning Hovedland. 2009. 368 s.

Om metoder til undervisning i fitness og styrketræning samt instruktion i hvordan man laver undervisningsprogrammer og tilrettelægger øvelserne for både nybegyndere og eliten, for børn, unge og ældre.

61.6 Skjulte lidelser Dansk Psykologisk Forlag. 2009. 258 s.

Om whiplash, kroniske smerter, fibromyalgi med mere.

61.644 Angstbogen PsykiatriFonden. 2008. 304 s.

Angstens symptomer, årsager og behandling.

Du kan søge flere nye bøger, spil og film i www.bibliotek.dk

16

Musik & sang 78.9064 Rock i Århus Byhistorisk Fond. 2008. 360 s.

Brudstykker af en musikhistorie.

78.9067

Tøpholm, Ole De største øjeblikke DR. 2009. 119 s.

En historisk rejse gennem forskellige stilarter, frisurer og tøjstil. Et gensyn med Mabel, Tommy Seebach og Debbie Cameron, Kirsten og Søren, Birthe Kjær og alle de andre.

78.96

Metz, Georg Min danske sang People’s Press. 2008. 492 s.

En gennemgang af 117 danske sange med kommentarer til tekster og musik i forsøget på at sætte dem ind i deres rette sammenhæng i forfatterskaberne, musikhistorien og danmarkshistorien.


99.4 Cross, Billy

Cross, Billy Så langt så godt Gyldendal. 2009. 188 s.

Rockmusikeren Billy Cross’ egen historie om livet i USA indtil 1979 med bl.a. Andy Warhol, Jimmy Hendrix, Meat Loaf og Bob Dylan samt om livet i Danmark med Delta Cross Band, C.V. Jørgensen, Björn Afzelius og mange andre.

Satiriske tegninger af danske statsministre gennem tiderne, samlet kronologisk efter de enkelte statsministre. Afsluttes med tematiske sektioner om særlige temaer som ministertaburetter, dyreallegorier, samt film, teater, kunst og litteratur.

99.4 Cronhammar, Ingvar

Weirup, Torben Tystnaden Aristo. 2008. 311 s.

Kunst & design 72 Lausten, Thorbjørn

Om den svenskfødte kunstner Ingvar Cronhammar og hans kunst.

Lausten, Thorbjørn Gennemsyn Politisk revy. 2009. 315 s.

Indblik i den danske billed- og installationskunstner Thorbjørn Laustens værker fra 1968 til 2008, samt med tekster der belyser temaer og aspekter i hans kunst.

er født på Færøerne og bosat i Danmark. I filmen følges tilblivelsen af hans største skulptur til dato. Vi er med i processen, når kunstneren arbejder i sit baggårdsatelier med sin kvindelige nøgenmodel og rundhåndet deler ud af sine tanker om kunst og det at skabe.

99.4 Kirkeby, Per Pers metode Louisiana. 2008. 189 s.

Om Per Kirkebys malerkunst og skulpturer med fokus på kunstnerens metode.

Historie 91.47 Romerriget - et imperiums storhed og fald Bonnier Publications. 2008 DVD

Romerrigets historie fra 113 f.Kr. til dets endeligt i år 476 e.Kr., hvor det ophører. Med fokus på styreform og magtstruktur, krige og markante personer.

og nye tider moderne. 61 fortællinger om store forandringer, der gjorde verden moderne.

91.93 The Fighting Lady Basic Media. 2008 DVD

Filmen følger livet for den mere end 3000 mand store hangarbesætning - bag linierne og i sø- og luftslag i Stillehavet under 2. verdenskrig.

91.7 74.96 Danske statsministre i bladtegnernes satiriske streg Det Kongelige Bibliotek. 2008. 255 s.

99.4 Olsen, Hans Pauli Ingen kan lave det perfekte Blue Bird Film. 2009 DVD

Et portræt af billedhuggeren Hans Pauli Olsen som

Mørch, Søren Store forandringer Politiken. 2009. 527 s.

91.94

Et udvalg af verdenshistoriens vigtigste vendepunkter, som for alvor gjorde gamle dage gamle

Hvor var du? Gyldendal. 2009. 215 s.

17

Knudsen, Ole

Præsentation i ord og billeder af 101 begivenheder


fra danmarks- og verdenshistorien 1945-2008.

98.86

Saravia, Mariano Den blå skygge Tiderne Skifter. 2008. 207 s.

96.71

Filholm, Bjarni Åkesson Operation Valentine Nautilus. 2009. 127 s.

Gennem store og små begivenheder fortælles historien om Englands besættelse af Færøerne under anden verdenskrig i perioden 1940-45.

96.71

Gyrsting, Niels Hvidsten Gruppen Frihedsmuseets Venners Forlag. 2008. 139 s.

Erindringer fra barn- og ungdom til sommeren 1945, hvor han vender tilbage fra tugthuset Dreibergen efter at have siddet fængslet fra marts 1944.

Om den argentinske torturoverlever Luis Alberto Urquiza og hans historie og kampe 1975-2008.

99.94 Lupu

Lützen, Karin Mors hemmelighed Gyldendal. 2009. 420 s.

Forfatteren fortæller om sin afdækning af moderens ukendte jødiske baggrund og hvad opdagelsen har betydet for hendes identitet. Fortællingen suppleres med faghistoriske afsnit om jøder i Frankrig og om slægtsforskning som kulturhistorisk fænomen.

Din PC 00.1

96.9 Sønderjyllands historie Historisk Samfund for Sønderjylland. 2008. 518 s.

Bind 1 : Indtil 1815.

Hansen, Hugo N. DTP og design med Adobe InDesign CS4 Globe. 2009. 240 s.

19.517 LærSelv Microsoft PowerPoint Børsen e-Learning. 2009 PC

Undervisning. E-learningskursus der består af lektioner, som indeholder både teori og praksis. Teorien består af film, som viser hvordan en funktion udføres og praksis er opgaverne, der skal løses i det valgte itprogram. Med trin-for-trin vejledning og manual og mulighed for at udskrive diplom.

51.8 LærSelv Microsoft Excel Børsen e-Learning. 2009 PC

Undervisning. E-learningskursus der består af lektioner, som indeholder både teori og praksis. Teorien består af film, som viser hvordan en funktion udføres og praksis er opgaverne, der skal løses i det valgte itprogram. Med trin-for-trin vejledning og manual og mulighed for at udskrive diplom.

65.3 19.672 Windows Vista LærSelv Windows Vista Børsen e-Learning. 2009 PC

Undervisning. E-learningskursus der består af lektioner, som indeholder både teori og praksis. Teorien består af film, som viser hvordan en funktion udføres og praksis er opgaverne, der skal løses i det valgte itprogram. Med trin-for-trin vejledning og manual og mulighed for at udskrive diplom.

18

Krarup Andersen, Kim Google Apps Libris. 2009. 78 s.

65.3 LærSelv Microsoft Word Børsen e-Learning. 2009 PC

Undervisning. E-learningskursus der består af lektioner, som indeholder både teori og praksis. Teorien består af film, som viser hvordan en funktion udføres og praksis er opgaverne, der skal løses i


historie afsluttes med dette spil, som også byder på en meget omfattende onlinedel med mange indstillingsmuligheder over XBox Live.

det valgte it-program. Med trin-for-trin vejledning og manual og mulighed for at udskrive diplom.

Cd-rom & konsolspil 79.41 Halo wars Microsoft Corporation. 2009 Xbox

79.41 Fable II Microsoft Corporation. 2008 Xbox

Rollespil. Befri Albion fra den onde troldmand Lucien. I starten er du et fattigt og hjemløst barn, men du har potentiale til at blive den største helt eller ondeste skurk i Albion - valget er dit. Dine moralske valg påvirker dit udseende så du kan få horn eller glorie. Drag på eventyr med din trofaste hund og lær den at blive en førstesklasses skattejæger. Stift familie, få børn og bliv styrtende rig.

79.41 Gears of war 2 Microsoft Corporation. 2008 Xbox

Actionspil. Du er Marcus Fenix, en elitesolidat der

igennem blodsprøjtende og til tider bestialske kampe skal redde jorden fra de fjendtlige Locust aliens. Brug omgivelserne med omtanke og koordiner din gruppes angreb. Får du brug for dækning så tag en fjende som skjold.

79.41 Halo 3 Microsoft Corporation. 2009 Xbox

Actionspil. I tredie del af Bungie’s berømmede Halo-serie skal det endelige opgør mellem rumvæsenerne Covenant og supersoldaten Master Chief (spilleren) finde sted. Halo-trilogiens

fred i universet. Overvej dine svarmuligheder i dine samtaler med de fremmede civilisationers magtfulde ledere - måske kan du skabe værdifulde alliancer gennem diplomati. Eller måske er din stil de barske svar og en sikker vej mod slagmarken.

Actionspil. Året er 2531 og The Covenant har fundet noget på planeten Harvest. Menneskene som er i krig med The Covenant sender tropper ud for at undersøge hvad fjenden er ude på. De skal nu tilintetgøre fjenden og redde menneskeheden.

79.41 Mass effect Microsoft Corporation. 2007 Xbox

Actionspil. Action-RPG i science fiction-miljø. Menneskeheden har lært rumfart mellem stjernerne. I den spændte politiske situation mellem Jorden og nye intelligente civilisationer, er det din rolle, som flådeofficer, at skabe

19

79.41 Silent Hill - homecoming Konami. 2009 Playstation 3

Actionspil. Sjette del af den kendte serie af gyserspil. Man styrer Alex, en netop hjemsendt soldat, der ankommer til sin hjemby, Shepeards Glen for blot at finde ud af at byen er nærmest tom, hans bror og far er væk og moderen er psykisk ustabil. Fyldt med


spørgsmål bevæger Alex sig nu mod Silent Hill. Her er masser af monstre og paralleluniverser at kæmpe sig igennem.

79.41 World in conflict Complete edition. Ubisoft. 2009 PC

Strategispil. 1989 bliver den kolde krig forvandlet til 3. verdenskrig, da Sovjethæren pludselig går i land i Californien. I singleplayer-kampagnen kæmper du med løjtnant Parker i USA og Europa med små tidsautentiske enheder af infanteri og panser støttet af artilleri og fly. I multiplayer over LAN eller via internettet er der derudover mulighed for at kæmpe på valgfri side i både USA, USSR og Europa. I “Soviet assault” kan du tage kontrol over den sovjetiske hær.

Spillefilm 77.7 Blå mænd 2 dvd special edition. Scanbox. 2008

Jesper er ansat i itbranchen, hvor han uden skrupler maser sig frem med knive i ærmerne for at nå de højeste salgstal. Men en dag ændres hans liv radikalt: Jesper bliver taget i spritkørsel og mister kørekort, kæreste og karriere. Og idømmes samfundstjeneste på en genbrugsplads!.

77.7 Colorado Avenue Sandrew Metronome. 2008 DVD

I 1905 ankommer Hanna Näs med sine to børn Otto og Ida til den lille flække Siklax i Östbotten. Tiden går, Hanna bliver en driftig forretningskvinde, og børnene vokser op. Otto deltager i krigen mod russerne, Ida bliver gift, og Otto begynder et liv som spritsmugler.

77.7 Mýrin Scanbox. 2008 DVD

Kriminalassistent Erlendur skal opklare mordet på en snusket, halvgammel kriminel - en sag, der kommer til at trække tråde tilbage i tiden og afsløre den ene menneskelige tragedie efter den anden.

77.7 Rocky Nordisk Film. 2008 DVD

Rocky har problemer med kæresten Maria, som driller ham med hans onanivaner. På cafeen snakker han med vennerne Ronnie og Oskar om livets store og små problemer.

77.7 To verdener Nordisk Film. 2008 DVD

Sara er som hele sin familie medlem af sekten Jehovas Vidner. Hun er oprigtig i sin tro, men så møder Sara den lidt ældre Teis, som ikke er troende.

20

De forelsker sig i hinanden, og så står Sara over for et meget svært valg: Familien eller kærligheden?

77.7 Varg Veum - din til døden SF Film. 2008 DVD

Privatdetektiv Varg Veum er på jagt efter en klients stjålne bil, som viser sig at have været benyttet til et røveri mod travbanen. Klienten, Jonas bliver dræbt, og politiet har mistanke til ekskonen. Varg er klar over, at sagen er mere kompliceret, og alle, han kommer på sporet af, dør.


77.7 Wallander SF Film. 2008

Kriminalhistorier med den svenske kriminalkommisær Kurt Wallander.

77.7 August Atlantic Film. 2008 DVD

Tom Sterling er en eftertragtet mand både af investorer, medier og kvinder, der alle vil have en bid af Sterlings succesfulde firma. Hvad firmaet egentlig kan eller tjener penge på, er straks mere usikkert. I kamp mod tiden forsøger Sterling at skaffe kapital og goodwill til firmaets børsnotering.

77.7 Flawless Nordisk Film. 2008 DVD

London i 1960erne. En kvindelig juvelekspert i en af verdens største diamantvirksomheder er kørt fast i karrieren. Hendes liv tilføres masser af spæn-

ding, da firmaets pedel involverer hende i planlægningen af et kæmpe røveri.

77.7 En fri verden Midget Entertainment. 2008 DVD

Da den enlige 33-årige mor Angie mister sit job starter hun sammen med veninden Rose sin egen arbejdsformidling med illegale indvandrere som kunder, men møder modstand hos markedets barske bagmænd.

77.7 Grace is gone Nordisk Film. 2008 DVD

Phillip passer sit arbejde og sine to piger, mens konen Grace er udstationeret i Irak. Da hun bliver dræbt formår han ikke at fortælle pigerne sandheden, men tager dem med på en rejse.

77.7 The happening SF Film. 2008 DVD

Elliott Moore og hans kone og barn flygter ud af New York for at undgå den udslettelse, som har ramt byens indbyggere, der på uforklarlig vis og måske som følge af et gift- eller terrorangreb, begår selvmord på stribe.

77.7 I could never be your woman Nordisk Film. 2009 DVD

En enlig mor falder for en yngre mand, imens hendes teenage datter bliver forelsket for første gang.

77.7 Mamma mia! Universal Pictures (Denmark). 2008 DVD

Den selvstændige, enlige mor Donna driver et lille hotel på en græsk ø sammen med sin datter Sophie. Men nu skal Sophie giftes, og der er

21

ingen til at føre hende op af kirkegulvet. Derfor inviterer hun tre mænd fra Donnas fortid til brylluppet, for måske en af dem er hendes far?.

77.7 Once Scanbox. 2008 DVD

Guy er en entusiastisk gademusikant, som til guitarakkompagnement generøst serverer egne sange og kompositioner for travle forbipasserende. Ingen lægger dog synderligt mærke til den syngende ungersvend. En ung tjekkisk blomsterpige sanser dog straks talentet.

77.7 P.S. I love you Nordisk Film. 2009 DVD

Holly og Gerry er et ungt, lykkeligt ægtepar, men så sker det utænkelige: Gerry dør af en hjernesvulst. Hollys liv falder fra hinanden. Men så sker der igen noget utænkeligt:


bliver en blodig affære. Gangsterne er nemlig svært bevæbnede.

Holly begynder at modtage breve fra Gerry, der instruerer hende i almindelig livskunst.

77.7 Tropic thunder Paramount Home Entertainment (Denmark). 2009 DVD

77.7 The Savages SF Film. 2008 DVD

Jon og Wendy Savage er to næsten midaldrende søskende, der pludselig bliver nødt til at tage sig af deres demente far efter at have undgået ham i mange år. De har ikke mange gode minder om deres barndom men genfinder nu en form for samhørighed og kommer bedre overens med deres egne liv.

77.7 Sex and the city Extended cut (two-disc special edition). SF Film. 2008 DVD

New-yorker kvinden Carrie Bradshaw er i et fast kærlighedsforhold med Mr. Big og deres bryllupsplaner begynder at tage form. Den længe ventede begivenhed

planlægges sammen med veninderne Miranda, Samantha og Charlotte, og det hele tegner lyst og lykkeligt. Men Carrie må sande, at det virkelige liv ikke er som et eventyr.

77.7 Shackleton Atlantic Film. 2007 DVD

I 1914 sejler Ernest Shackleton mod Sydpolen. Målet er at blive den første, der krydser Antarktis, men da skibet ødelægges af ismasserne ændres ekspeditionen til en kamp om overlevelse.

77.7 Trade Nordisk Film. 2009 DVD

Den 13-årige Adriana bliver kidnappet og bortført til USA, hvor et netværk af bagmænd udbyder hende til salg på auktion på nettet. Men hendes 17-årige bror Jorge følger efter og får hjælp af politimanden Ray.

77.7 Tropa de elite Atlantic Film. 2008 DVD

Politiets eliteenhed får til opgave at rydde op i et af Rio de Janeiros gangsterstyrede kvarterer inden pavens besøg. Det

22

Filmatiseringen af en dramatisk flugtberetning fra en vietcong-fangelejr går overhovedet ikke som planlagt. Skuespillerne er nok kendte, men inkompetente. Utraditionelle metoder må til, for at produktionen skal blive vellykket.

77.7 Untraceable SF Film. 2008 DVD

FBI-agenten Jennifer March arbejder med cyberkriminalitet og kommer på sporet af et website, hvor tilfældige mennesker tortureres til døde for øjnene af websitets publikum.


77.7 Walk the talk Sandrew Metronome. 2008 DVD

77.7 La zona Midget Entertainment. 2008 DVD

Teenageren Roy flytter ind hos sin onkel Eriks familie efter ved et uheld at have skudt på sin bror og i øvrigt have mistet sine forældre. Den professionelle selvhjælps-guru Erik må revidere sine teorier og sit eget liv, da han konfronteres med Roy.

Da de riges bevogtede område Zonen i Mexico City bliver krænket af tre unges indtrængen, fører det til indbrud og mord. Beboerne ønsker ikke politiets indblanding, men vil forsvare deres område ved selvtægt.

77.7 The visitor CCV. 2009 DVD

Da den aldrende universitetslærer Walter Vale bliver sendt til en konference i New York, opdager han, at hans lejlighed er beboet af et ungt indvandrerpar, der befinder sig illegalt i landet. Walter fatter sympati for parret og prøver at hjælpe de to unge.

23


Samliv ........................................12 Børn & forældre .........................12 Rejser & oplevelser ...................13 Danmark rundt ..........................13 Livsstil & ernæring ....................13 Mad & drikke..............................14 Hobby & fritid .............................15 Sport...........................................15 Krop & fitness ............................15 Helbred & behandling................16 Musik & sang .............................16 Kunst & design...........................17 Historie.......................................17 Din PC ........................................18 Cd-rom & konsolspil..................19 Spillefilm ....................................20

Danske romaner ..........................2 Digte .............................................3 Nordiske romaner........................3 Udenlandske romaner .................3 Historiske romaner ......................5 Spænding .....................................5 Dansk spænding ..........................6 Nordisk spænding ........................7 Tegneserier ..................................8 Biografier & erindringer ..............8 Livshistorier .................................9 Fra virkelighedens verden .........10 Klima & videnskab .....................10 Job & ledelse .............................11 Psykologi & personlig udvikling .....................................11

Nye bøger – multimedier & film Udarbejdet af bibliotekar Maike Albertsen Zwoch Omslag og tryk: Nofoprint A/S, Helsingør Udgiver og ©: Biblioteksmedier as, 2009 ISSN 1604-7079 DK 01.56 Biblioteksmediers varenr.: 47100904

24

Nye bøger - multimedier & film 2009:4  

Et udpluk af de nyeste materialer på biblioteket.

Nye bøger - multimedier & film 2009:4  

Et udpluk af de nyeste materialer på biblioteket.

Advertisement