Page 1

v il k

a 35 ,

POM

LA D

2010

P O[

TN IN

A PL A

^AN

A PR

I PO

[TI 2 116

šte

REV

IJA

ZA

LAS E, K OZM

ETI

KO,

LEP

OTO

IN

ZDR

AVJ

E

> Po

gov o > Kaj r s kožo > Krv manjk e sku a? IN Hn RANA pine

KOLE > VID KCIJE AL SASOON > Ja > FUNK son Kea TEAM rns > FS T OMAS > SAŠ > FS KRISO MALI T EAM TEI

Kajje las?


46

Kaj manjka? Ko mora biti podoba prilagojena in usklajena s slavnostnim dogodkom – poroke, maturantski plesi, valete, birme, razne prireditve, podelitve nagrad in druge javne obveznosti – stranke zahtevajo popolnost videza.

Besedilo: ?????????

POMLAD 2010

n Vidic

Model: Katri

Izboljšanje ponudbe storitve ličenja v lepotnih salonih

V lepotnih salonih se je povpraševanje za ličenjem obraza v zadnjem času znatno povečalo, in to ne brez razloga. Stranke se čedalje bolj zavedajo svojih potreb in v razčiščevanju svojega odnosa do ličenja ob posebnih priložnostih želijo prepustiti ličenje svojega obraza strokovnjaku. V pričakovanju, da je izbrana frizerka ali kozmetičarka v izbranem salonu poleg rednih storitev nege ali friziranja usposobljena tudi za ličenje, se pri pripravah za posebne dogodke želijo tudi naličiti. Pod močnim vplivom globalizacije na trgu čedalje bolj izstopajo tisti centri in saloni, ki v svojo ponudbo vključujejo širši izbor lepotnih storitev, od kozmetično-sprostitvenih do frizersko-stilističnih, in na tak način omogočajo, da stranke ob obisku zadovoljijo svoje potrebe. Stranke v takšnih salonih lahko opravijo vse svoje lepotne obrede: se negujejo, spremenijo ali uredijo pričesko in nohte, oblikujejo obrvi in se naličijo za posebne priložnosti ter po potrebi nabavijo kreme, šampone in ličila. Pri izboru ustreznega strokovnjaka za ličenje se stranke čedalje bolj zavedajo, da ni nujno vsak,

ki dela v lepotnem salonu tudi primerno usposobljen za ličenje obraza. Da bi bilo združevanje različnih lepotnih storitev v istem salonu smiselno, bi za vsako storitev, tudi za ličenje za posebne priložnosti, morali zagotoviti strokovno primerno usposobljene kadre, vendar v mnogih primerih ni tako. Zakaj? V salonih zaposlene frizerke ali kozmetičarke večino svojega časa posvečajo svojim primarnim storitvam in v pomanjkanju časa jim preostane le malo priložnosti za raziskovanje dodatnih storitev, med katerimi še posebej izstopa lepotno oblikovanje in ličenje obraza. Poleg tega je tudi izobraževalni sistem v kozmetičnih in frizerskih šolah na področju ličenja dokaj omejeno, v programih je premalo število šolskih ur namenjeno ličenju. V nekaj šolskih urah praktičnega pouka se bodoči frizerji ali kozmetičarji ne morejo praktično usposobiti za kakovostno ličenje. Preostane jim le, da po končani srednji šoli na raznih tečajih ličenja posvetijo nekaj časa dodatnemu usposabljanju v ličenju. Tako naj bi strokovni tečaji ličenja po končani poklicni šoli postali svojevrstne dodatne študije in samoumevna „specializacija“ v izbranem poklicu.


47

ičeska: Erika

pr Stiliranje in

Macarol

e Bačkai

Ličenje: Emeš

Usposabljanje za profesionalno ličenje

Če se v svojem salonu odločite ponuditi kakovostnejšo storitev ličenja, je pomembno, da se nanj primerno pripravite. Kot pri vseh drugih stvareh, veljajo tudi pri ličenju določena pravila in zakonitosti, posebni izdelki in različni stili, ki izhajajo iz določene logike in načrtovanja. Usposabljanja na področju ličenja ponujajo tako ustanove kot tudi razni posamezniki –umetniki ličenja. Vsi tečaji so samoplačniški in brez izjeme potekajo v neformalnih okvirjih – brez verificiranega programa. Kljub temu nekateri programi omogočajo sistematično usposabljanje na dokaj visoki ravni in zadovoljujejo potrebe za pridobivanje znanja in sposobnosti za kakovostno izvajanje dejavnosti ličenja v lepotnih salonih. MakeUp Pro Academy

Eden najbolj izvirnih oblik usposabljanja za profesionalno ličenje v Sloveniji poteka v programu MakeUp Pro Academy, v sklopu strokovno usmerjenih tečajev in predavanj, namenjenih tako tistim, ki želijo pridobiti znanje za profesionalno ličenje, kot tudi tistim, ki bi hoteli s kakovostnejšim pristopom v svojih salonih uveljaviti storitev ličenja obraza za posebne priložnosti.

Strokovno prilagojeni tečaji za frizerje in kozmetičarje Strokovno prilagojeni program je namenjeni osebam, ki želijo svojo dejavnost opredeliti na storitveno ličenje v lepotnih salonih (kozmetičarke, frizerji in vsi, ki želijo ličiti pri njih), pa tudi tistim, ki želijo s svetovanjem in z ličenjem popestriti prodajo svojih storitev ali kozmetičnih izdelkov. Program razvija sposobnosti in spretnosti na povsem razumljiv in za vsakogar dostopen način. Preizkušeni načini in tehnike omogočajo sistematičnost razvoja ter pridobivanje teoretičnega znanja in praktičnih sposobnosti na visoki ravni uspešnosti. S prilagojenem programom je omogočeno, da se strokovnjaki iz frizerskih in kozmetičnih salonov izpopolnijo v tistih smernicah, ki je programsko opredeljen v skladu z njihovimi potrebami. Z opredeljenim pristopom se jim ponuja krajše in strokovno usmerjeno izpopolnjevanje ter možnost, da bi posredovano znanje čim prej začeli preizkušati v svojem poklicnem življenju. Obenem se omogoča temeljito spoznavanje specifičnosti in zakonitosti lepotnega ličenja.

Zbiramo prijave

V sodelovanju s Hišo lepote in izobraževalnim centrom PUR HAIR se izvajajo strokovno prilagojeni tečaj za frizerje in kozmetičarje izvajajo v Mariboru in v Ljubljani. Svoje zahtevke za več informacij o tečajih lahko pošljete po elektronski pošti info@hisalepote.si na podlagi katerih vam pošljemo podrobnejši opis tečajev, pogoje udeležbe, cene in prijavnico po pošti. Z naslednjo skupinami v Mariboru in v Ljubljani bomo začeli predvidoma v mesecu aprilu 2010.

POMLAD 2010

Članek: KAJ MANJKA?  

Avtor: Emeše Bačkai Naslov: Kaj manjka v lepotnih salonih? stran 46-47 Publikacija: Derma&Hair št.35 POMLAD 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you