Page 1

Jongerenreizen

e e r FSpirit

16 + +18 + +

Winter‘ 2013-2014


Jongerentravel, sterk reismerk van Het Reishuis.be NV, lic. A5989

Contact Liersesteenweg 441 – 2800 Mechelen 015/690 500 info@jongerentravel.be www.jongerentravel.be Open van maandag tot en met vrijdag van 09u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30. Zaterdag open van 10u00 tot 13u00.

Wie is Jongerentravel?

Wij zijn een reisorganisatie met reisbureaulicentie die reizen organiseert voor jongeren en (jong)volwassenen. Een team van vrijwillige monitoren, tussen 20 en 35 jaar oud zetten zich in om de reizigers een onvergetelijke vakantie te bezorgen, onder leiding van een team medewerkers die vanuit BelgiĂŤ alles in goede banen leidt, zowel administratief als organisatorisch.

Waarom Jongerentravel? Gewoon genieten van de vele voordelen van groepsreizen! Scherpe prijzen, groepskortingen & voordelen tijdens je reis en een heel jaar lang (Jongerentravel-membercard). Een ontspannende vakantie, volledig op eigen tempo! Ter plaatse is alles goed georganiseerd. Er is zeker geen gepush voor verplichte groepsactiviteiten. Jongerentravel, dat is ook een reis speciaal voor jou! Je gaat op reis met leeftijdsgenoten om samen een pint te pakken, om de pannen van het dak te dansen en relaxed op een terrasje te genieten‌ m.a.w., veel ambiance!


Voor wie?

Reis je solo, samen met een vriend, vriendin, broer of zus, als koppel op met een hele groep? Het is allemaal mogelijk! The more people, the more fun!

Free Spirit +16 jaar +18 jaar

Reizen voor jongvolwassenen

De Free Spirit vakantie is een groepsreis zonder verplichte activiteiten. Dit wil zeggen je zelf de inhoud van heel je reis kan bepalen. Onze monitoren zijn er niet om jullie lastig te vallen met regels of verplichtingen, maar om jou te vergezellen waar nodig. Ben je minderjarig? Dan moet je je dagelijks aanmelden tijdens happy hour en we maken bovendien met jou een aantal afspraken en richtlijnen. So don’t worry, we willen alleen “het goed samenleven in groep” en de veiligheid garanderen. Want, tenslotte is dit de ideale formule voor jongeren! Uiteraard verwachten we wel dat je je zelf enige verantwoordelijkheid neemt.

SOLO- Free Spirit +18 jaar

Reizen zonder monitoren

Tijdens een SOLO-vakantie organiseren we tot in de puntjes de praktische kant van je reis, zodat je zorgeloos kan genieten van je vakantie! We informeren je gedetailleerd over je vertrek, aankomst ter plaatse en terugkeer naar België en bezorgen je alle vouchers. Je ontvangt tevens een telefoonnummer, zodat je ook tijdens de reis contact met onze reisleiding (die zich in de buurt bevindt) kan opnemen. Onze monitoren helpen je graag verder. * Als het om een SOLO-vakentie gaat, dan staat dit uitdrukkelijk bij de periode vermeld.


Vroegboekkortingen

Hoe vroeger je boekt, hoe meer korting je krijgt! September: Boek je reis vóór 25/09/2013 en geniet van een vroegboekkorting op alle bestemmingen.

55 euro per persoon.

+ EXTRA korting Risoul, geldig tot 20/09/2013.

20 euro per persoon. Oktober:

Boek je reis vóór 15/10/2013 en geniet van een vroegboekkorting op alle bestemmingen.

30 euro per persoon.

+ EXTRA korting Risoul, geldig tot 15/10/2013.

10 euro per persoon.

Kies bestem je min

Alle vroegboekkortingen zijn verrekend in de prijs!

SKIGEBIED

ALPE D’HUEZ LES 2 ALPES VALMOREL

hoogte skigebied 1120-3330m 49km groene piste 54km blauwe piste 80km rode piste 67km zwarte piste

RISOUL

1300-3600m 1150-2550m 1650-2750m

MAYRHOFEN 630m-3250m

46km

34km

0km

0km

118km

77km

95km

68km

35km

27km

67km

191km

30km

14km

18km

90km

totaal

250km

229km

152km

180km

349km

sleepliften

40

19

28

50

39

stoeltjesliften

24

24

16

17

31

gondel totaal NA HET SKIEN restaurants

16

6

2

2

22

80

49

46

69

92

70

45

17

20

46

22

21

8

40

43

3

1

1

1

4

2

1

1

1

1

bars & cafés discotheken bioscopen

g


Alpe D’Huez

Sneeuw, zon, après-ski en adembenemende pistes. Staat dit op je verlanglijstje, dan is Alpe D’Huez JOUW wintersportbestemming deze winter. Alles is er groot, groter, grootst, zowel in het dorp als het skigebied! L’Alpe d’Huez staat bekend als “ l’Ile au soleil”. Deze bijnaam heeft het te danken aan de gunstige ligging ten opzichte van het zuiden en de daarbij behorende zonuren. Desondanks is sneeuw tot diep in het seizoen gegarandeerd dankzij de hoge ligging. L’Alpe d’Huez heeft een zeer divers skigebied met een groot aanbod aan pistes voor zowel beginners als gevorderden. Voor de beginners zijn er rondom het dorp relatief eenvoudige pistes, terwijl de pistes bij het hoogste punt van Pic Blanc zelfs een uitdaging zijn voor gevorderde skiërs, met maar liefst 4 pistes met een hoogteverschil van 2000m. Je kan m.a.w. onafgebroken 1.5 uur de berg af sjeesen zonder een lift te moeten nemen. Waanzinnig? Ja, maar daarom juist zo heerlijk! Daarnaast heeft L’Alpe d’Huez een groot aanbod aan offpiste-mogelijkheden. Wintersporters van elk niveau komen hier gegarandeerd aan hun trekken!

Verblijfsaanbod: Residentie Ecrin d’Huez** Residentie l’Ours Blanc*** Residentie Belambra*** Hotel La Chaix**

prijs vanaf 414 euro prijs vanaf 428 euro prijs vanaf 676 euro prijs vanaf 820 euro

Apartementen, beperkte periode


Mayrhofen

Ambiance in Tirol! Daar is dé après-ski uitgevonden... Glij van de bergen in één van de grootste skigebieden van Oostenrijk: Zillertal Arena! Mayrhofen is een levendig dorp in het Zillertal en heeft die typisch Oostenrijkse charme. De après-ski van Mayrhofen is beroemd, maar ook prima te ontlopen als je na het skiën liever de rust zoekt. Het dorp bestaat uit verschillende gezellige straatjes met diverse restaurants en winkels. De Penkenbahn en Ahornbahn verschaffen je toegang tot de skipistes. Mayrhofen maakt deel uit van Zillertal 3000 wat één van de grootste aaneengesloten skigebieden van Oostenrijk is. Iedere skiër of boarder komt hier tot zijn recht. Uitdagende zwarte pistes, brede blauwe afdalingen en een intimiderend snowpark. Mocht de sneeuw onverhoopt te wensen overlaten, de eeuwige sneeuw van de Hintertuxer Gletsjer is nabij. Verblijfsaanbod:

Verblijfsaanbod: Gasthof Zillertal*** Luxe-chalets Schwendau**** Appartementen Hochsteg**

Prijs vanaf 561 euro Prijs vanaf 568 euro Prijs vanaf 554 euro


Valmorel

Valmorel heeft als bijnaam ‘La Belle’. Het is dan ook gegarandeerd liefde op het eerste gezicht. Het skidorpje heeft net dat ietsje meer: een gezellige Oostenrijkse sfeer, maar dan wel in Frankrijk! De naam van dit Franse dorp laat weinig aan de verbeelding over. In Valmorel la Belle geen betonnen hoogbouw, maar een mooi dorp dat overwegend uit authentieke, chaletachtige bebouwing bestaat, maar met een moderne infractructuur die tegemoet komt aan de veeleisendheid van de moderne skitoerist. Met de talloze winkels, restaurants, 2 bioscopen en discotheken is Valmorel een levendige en goed uitgeruste wintersportplaats met een prettige sfeer, waarin men een actieve en onbezorgde vakantie kan doorbrengen. Samen met de lagergelegen wijk Doucy Combelouwière is Valmorel aangesloten op het skigebied waarvan de naam evenmin veel verbeeldingskracht vereist: Le Grand Domaine. Dit skigebied is groot, veelzijdig en sneeuwzeker en voor snowboarders is er een funpark met een halfpipe.

Verblijfsaanbod: Residenties 3 soleils*** Residenties 4 soleils****

Prijs vanaf 382 euro Prijs vanaf 389 euro


Dit was winter 201 Valmorel

Risoul

Risoul

Risoul

Les 2 Alpes


12-2013 Serre Chevalier

r Serre Chevalie

Serre

Les 2 Alpe

s

Valmorel

Valmorel

Cheva lier


Les 2 Alpes

Bekend, berucht, beroemd … en oooh zo geliefd bij onze reizigers. Het skigebied is dan ook fantastisch, de funparken adembenemend en de ambiance … niet te beschrijven. Door de aanwezigheid van een gletsjer (die het hele jaar geopend is) is het skigebied 100% sneeuwzeker en voor Franse begrippen is er een uitbundige après-ski. Dit is de reden dat veel jongeren voor een wintersport in Les Deux Alpes kiezen. Het dorp bestaat uit 2 gedeeltes die allebei een snelle toegang tot de pistes bieden: Les 2 Alpes 1650 en Les 2 Alpes 1800. In de loop der tijd zijn beide delen van Les Deux Alpes aan elkaar gegroeid. Je hebt in het dorp een ruime keuze aan appartementencomplexen en hotels. Ook winkels, restaurants en barretjes vind je er in overvloed. Daarnaast is het fijn dat de liften vrijwel altijd op loopafstand van je onderkomen liggen. Les Deux Alpes is een sneeuwzeker en bruisend wintersportdorp waar zowel ervaren freestylers als beginnende skiërs zich thuis voelen.

Verblijfsaanbod: Residentie Alba*** Residentie Alpina Lodge*** Residenties Budget 1800** Residenties Comfort 1650**

Prijs vanaf 428 euro Prijs vanaf 535 euro Prijs vanaf 466 euro Prijs vanaf 473 euro


Risoul

Dé ultieme snowmix, met sneeuwzeker en uitgebreid skigebied voor alle niveaus, het leukste funpark van Europa ‘freestyle paradise’ en een heerlijk pittoresk en charmant dorpje met gezellige après-ski. Risoul is een modern dorp met een aantrekkelijk skigebied voor de gemiddelde skiër. Risoul deelt het skigebied met Vars. Het eigen skigebied bestaat uit drie gebieden en gaat tot 2561 meter. Snowboarders zijn in Risoul aan het juiste adres. Voor hen is er Surfland met onder meer een verlichte halfpipe van 100 meter en een funpark van 800 meter. Net zoals veel andere Franse wintersportbestemmingen is in Risoul alles gericht op functionaliteit. De appartementencomplexen bevinden zich vlak bij de piste en alle voorzieningen bevinden zich op loopafstand. Veel wintersporters kiezen voor Risoul omwille van de perfecte combinatie tussen prijs, wintersportmogelijkheden en vele zonuren.

Verblijfsaanbod: Residentie Constellation Foret Blanche*** Residentie Les Balcons de Sirius -Antaret*** * Residentie Les Mélèzes** Residentie Castor & Polux*** Residentie Les Chalets*** Residentie Premium **** Residentie confort Vega***

Prijs vanaf 331 euro Prijs vanaf 387 euro Prijs vanaf 324 euro Prijs vanaf 338 euro Prijs vanaf 352 euro Prijs vanaf 380 euro Prijs vanaf 345 euro


Praktische reisinformatie Monitoren Op elke bestemming is er een Nederlandstalig monitorenteam van Jongerentravel. Onze monitoren worden ernstig geselecteerd door het monitoren- en opleidingscentrum Sports4Funvzw. Deze selectie gebeurt op basis van ervaring in jeugd- en/of reiswerking of het bezit van een diploma of attest onderwijs, jeugdwerking, sport,... Bovendien kunnen alle monitoren een blanco uittreksel uit het strafregister voorleggen. De minimumleeftijd voor het begeleiden van onze RECREA jeugdvakanties is 19 jaar, voor Young Free Spirit is dit 21 jaar, maar de gemiddelde leeftijd ligt tussen 20 en 30 jaar. Elk team van monitoren en reisleiders staat bovendien onder leiding van één (of meerdere) hoofdmonitor(en). Dit zijn ‘oudere’ reisleiders die door hun jarenlange ervaring bij Jongerentravel.be deze taak mogen opnemen. Wij kunnen ook met trots zeggen dat AL onze monitoren en reisleiders VRIJWILLIGERS zijn, die zich volledig kosteloos in hun vrije tijd willen engageren/inzetten voor jongeren. Wij menen namelijk dat het engagement van vrijwilligers steeds veel groter en intenser is dan dat van betaalde monitoren en reisleiders. Zelf monitor worden? Neem een kijkje op onze website www.jongerentravel.be

Boeken • Via fax, post of e-mail, al dan niet gebruikmakend van het boekingsformulier dat je kan downloaden van onze website. Je ontvangt een bevestiging met prijsopgave per e-mail en krijgt dan nog 24 uur bedenktijd! • Met het online boekingsformulier op onze website. Je ontvangt een bevestiging met prijsopgave per e-mail en krijgt dan nog 24 uur bedenktijd! • Ook telefonisch helpen onze medewerkers je graag verder. Je ontvangt een bevestiging met prijsopgave per e-mail en krijgt dan nog 24 uur bedenktijd! Uw boeking is definitief bij ontvangst op ons reisbureau. Je krijgt zo snel mogelijk (meestal binnen 7 dagen) van ons je definitief reiscontract (tevens factuur) toegestuurd per e-mail.


Nieuw


w u e i N

Jongerentravel Special

Heb je zin in een avontuurlijke reis? Jongerentravel organiseert samen met Drifters twee reizen naar Afrika! Zo kan je met ons in juli naar Mozambique en in augustus naar Zuid-Afrika.

Voor meer informatie over vertrek data en prijzen, schrijf je in voor de infoavond op 21 okt om 20uur. Inschrijven via www.jongerentravel.be/infoavond


Summer 2014 C ommi

ng so on

Lloret de Mar, Blanes, Calella, Bodrum, Sunny Beach, Chersonissos, en VEEL MEER

OPLEIDINGSCURSUS WINTERMONITOR Geenszins een saaie theoretische cursus maar WEL een praktische cursus OP de piste! Wil jij ook kinderen en jongeren een fantastische wintervakantie geven, trots op jezelf kunnen zijn als je je pupillen op het einde van de week met veel vorderingen de berg ziet afglijden? Niet twijfelen dan, volg onze cursus tot skimonitor of snowboardmonitor! Cursussen tijdens kerst- en paasvakantie. ZOMERMONITOR Misschien al lang een droom van je... het begeleiden van jongeren tijdens hun vakantie of heb je vroeger helaas een keertje gedacht dat je het beter kon dan die lamme nerd van een monitor? Bewijs het! Grijp nu je kans, zet je schroom opzij en volg onze opleidingscursus tot zomermonitor & reisleider! Cursussen tijdens paasvakantie.


Corendonshop brengt je dichterbij Ook je ouders verdienen een vakantie! Als familielid van de Jongerentravel-reiziger genieten ze van een exclusief voordeel.

kortingsbon

â‚Ź50 -

Niet cumuleerbaar met andere kortingen/promoties Geldig per dossier Niet inruilbaar voor geld Enkel voor boekingen bij CorendonSHOP Kortingscode: OUDERSJT

Reis beter met ons advies

HET REISHUIS nv Liersesteenweg 441 2800 Mechelen Tel: (0)15 690 900 Fax: (0)15 636 135 www.corendonshop.be info@corendonshop.be

JONGERENTRAVEL - WINTER 2013-2014 - FREE SPIRIT  

JONGERENTRAVEL.BE WINTERBROCHURE 2013-2014 LES DEUX ALPES RISOUL VALMOREL ALPE D'HUEZ MAYRNHOFEN FREE SPIRIT JONGERENREIZEN 16+ 18+

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you