__MAIN_TEXT__

Page 1

A Campingflight to Lowlands Paradise Lowlands 2015 Survivalcatalogus

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen 21 + 22 + 23 augustus 2015 1


Voorwoord De "Lowlands 2015 Survivalcatalogus" heeft als doel om u met zo veel mogelijk gemak door het festival te leiden, waarbij u de mogelijkheid hebt de maximaal behaalbare hoeveelheid fun uit het festival kan halen. Omdat een prachtig festival een prachtige catalogus verdient, wordt u dit jaar getrakteerd op een uitgebreide uitgave boordevol tips, aanwijzingen, aanbevelingen, instructies en richtlijnen. Hierbij wordt een breed vlak aan onderwerpen behandeld, waar de doorsnee festivalganger veel baat bij zal hebben. Ook zullen uiteraard de verschillende producten die tijdens de festiviteiten nuttig kunnen zijn, aan bod komen. We zullen bijvoorbeeld ingaan op kampeer benodigdheden, een gezonde voedsel inname en diverse feest artikelen. Zakdoekjes voor bij een prachtige set van Kodaline (of de tranentrekkende humor van Padoem Patsss), bronnen van THC tijdens Tame Impala, pleisters voor na het moshen bij Alestorm, met deze catalogus bent u overal op voorbereid. Van de Lowlandsmaagd tot -veteraan, met deze catalogus komt het goed!

Deze catalogus is in elkaar gezet met het doel suggesties te geven wat betreft de benodigdheden. Dit is dus geen volledige lijst. Mocht er een voorwerp vergeten zijn of ontbreken, dan draagt de samensteller van de Lowlands 2015 survivalcatalogus TM geen verantwoordelijkheid.

2


Inhoudsopgave Winkel overzicht ...................................................................................................................................... 4 Algemeen................................................................................................................................................. 5 Basis kampeerbenodigdheden ................................................................................................................ 6 Voeding.................................................................................................................................................... 8 Dracht .................................................................................................................................................... 10 HygiĂŤne en gezondheid ......................................................................................................................... 13 Overige benodigdheden en Prullaria..................................................................................................... 15 Plattegrond ............................................................................................................................................ 17

3


Winkel overzicht Het is elk jaar weer narigheid over wat waar in te slaan is. Vandaar dat we u, met onderstaand kleurensysteem, een duwtje in de goede richting geven. Bij elk product zal een gekleurd bolletje /zullen gekleurde bolletjes staan. Met behulp van onderstaande legenda zal het vervolgens in ĂŠĂŠn oogopslag duidelijk zijn waar u het product kunt bemachtigen. Let op: het gaat hier niet om prijsvergelijkingen, maar om wat waar beschikbaar is.

=

Albert Heijn/ algemeen

Hoogvliet/

supermarkten

=

Supermarkten, Dirk aanbevolen

=

Xenos, Flying Tiger, Blokker etc.

=

Gal en Gal

=

Zou u eigenlijk al in huis moeten hebben

=

Eigenlijk bijna overal/ Ik heb geen idee

=

Ook verkrijgbaar op het festival zelf (onder voorbehoud. Belachelijke prijzen of beperkte voorraad mogelijk)

=

Overig

4


Algemeen Ticket U zou er zomaar om gevraagd kunnen worden, mocht u naar binnen willen.

Legitimatie bewijs Ook een geldige vorm van legitimatie kan handig zijn bij de ticketcontrole. Hier onder verstaan we de volgende documenten: Rijbewijs, Paspoort, Identiteitskaart en vreemdelingen document.

Geld Op een schaal van gier tot paardje schijtgeld, zal â‚Ź300,- voor de meesten ruim voldoende zijn

Lekker weer Mocht iemand een adresje hebben.

Goed humeur Mocht het toch ruk weer zijn, dan hebben we toch een camping vol zonnestraaltjes <3

Algemene top tip! Vergeet vooral uw gezonde verstand niet! Gekke dingen gebeuren gegarandeerd, maar laat dit geen excuus zijn om een zak, gewelddadig, roekeloos, zelfdestructief etc. te zijn. Zorg voor uzelf, voor de mensen om u heen en de omgeving.

5


Basis kampeerbenodigdheden Tent Geen overbodige luxe in ons wisselvallige Cf klimaat. Uiteraard is het handig om over een pop-up variant te beschikken, maar dit is geen must. Voor het berekenen van het ideale formaat wordt de volgende formule gehanteerd: ideale capaciteit = (#Personen die gebruik van de tent gaan maken) +1. Voor de hippe vogels is roze dĂŠ tentenkleur deze zomer.

Stoeltje Een vissersstoel is aangeraden. Het gemak van de klapstoel maar met een hoge mobiliteit. Let wel: uit eerdere ervaringen is gebleken dat voetleuningen bevestigd aan deze stoelen geen hoge levensverwachting hebben. Bekerhouders zijn een must!

Slaapzak In geval van claustrofobie kan een dekentje voldoende zijn.

Luchtbed Er wordt hier geen onderscheid gemaakt tussen zwembad- en kampeerluchtbedden.

Kussen Eventueel kan een opgevouwen dikke trui ook voor dit doeleinde ingezet worden, maar dit is niet aan te raden.

Partytent Zeer effectief in de strijd tegen regen en de wind. Deze kan met een eventuele groep als geheel worden aangeschaft.

Gasstelletje Voor al uw burgers en pannenkoeken. Deze kan ook met een groep als geheel worden aangeschaft 6


Pannetjes Afkomstig uit de tas van de kookfanatiekelingen. Mocht deze beschrijving niet bij u passen, wordt toch aangeraden kookgerei mee te nemen. Eventuele wegwerpbarbecues zijn niet onmisbaar, maar wel fijn voor de afwisseling

Vuilniszakken Voor uw vriendelijke buurtschoonmaker. U ontvangt deze bij de ingang en het thermae van de camping waarop u zich bevindt.

Plastic servies Afgescheurd karton is weliswaar milieuvriendelijker, maar minder effectief en efficiĂŤnt.

7


Voeding VacuĂźm getrokken vlees Van worsten tot burgers, van Kips tot Lupac. Hauptsache: het hoeft niet gekoeld bewaard te worden. Onthoud: Met gekoeld vlees komt u van een koude kermis thuis! Knakworsten in blik worden i.v.m. het uitlekgewicht en het blik afgeraden.

Brood Bij een dag met biertjes, mixjes, nicotine en zo voorts, is een goed ontbijt belangrijk. Bolletjes, een plaat brood, pannenkoeken, zolang u de dag maar goed begint.

Tubes Sausen en broodbeleg zijn in tubes verkrijgbaar en zitten dus boordevol efficiĂŤntie in het festivalleven!

Noodle bekers Eten op het festivalterrein of een worst bij de Hema is altijd een optie, maar voor wie het geld niet op de rug heeft groeien raden we aan iets aan instant noedels/ pasta mee te nemen.

Drank Wodka/ Rum/ Whisky/ Bier/ Pils/ Frisdrank/ Dubbel fris Voor elk wat wils.

Water Bij hoge temperaturen en overtollig alcohol gebruik is water, al dan niet met een fruitsmaakje, een ware levensredder

Koffie Instant koffie is niet te drinken, maar je moet wat aan het begin van een lange dag.

8


Eetwaar top tip! Let er op dat de verpakkingen niet snel scheuren en houd er rekening mee dat er figuren kunnen zijn die het gasstelletje wel eens kunnen slopen.

Vloeistof top tip! Glas is ten strengste verboden op het festivalterrein. Bovendien is een ieder een maximum van acht liter toegewezen. De in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

Algemene voeding top tip! Laat u niet beperken tot wat er wel of niet op het lijstje staat. Wilt u een fruitsalade maken? Leef je uit! Wilt u een koffiezetapparaat mee? Ga uw gang! Zelf cocktails maken? Pak die bar maar in! Zorg er simpelweg voor dat u alles mee hebt wat u lekker vindt en al het nodige om dat klaar te maken.

9


Dracht ď&#x20AC; Shirts Voor bedekking van het bovenlichaam bij hogere temperaturen

Warme trui Voor bedekking van het boven lichaam bij lagere temperaturen. Met name â&#x20AC;&#x2122;s nachts. Eventueel kan dit als kussen fungeren.

Lange broek Voor bedekking van het onderlichaam bij lagere temperaturen. Eigenlijk zijn deze voor sukkels.

Korte broek Voor bedekking van het onderlichaam bij hogere temperaturen. Eigenlijk zijn deze ook voor sukkels.

Ondergoed Echt waar? Moet hier nog een beschrijving bij?

Slippers Deze zijn niet ideaal op het festivalterrein, maar des te handiger onderweg naar de thermae voor de plotselinge plaspauze

Sokken Doe eens avontuurlijk en combineer deze met de slippers!

10


Zonnebril In het geval je ongemerkt naar goed uitziende mensen wil kijken, want wees eerlijk: wanneer schijnt het zonnetje nou?

Poncho Ook als de weersverwachtingen positief zijn, is het handig om toch een wegwerp variant achter de hand te hebben. Daarnaast is zo een ding fashionable as fuck.

Jas Mocht het echt belachelijk koud worden.

Rariteiten Onesies, pyjama’s, morphsuits, Leef u uit!

Make-up “Mensen, zonder make-up zijn jullie mooier.” “Dat kan zijn, maar guess what? I just fucking love eyeliner”

Haarproducten Speldjes, elastiekjes, gel, een borstel/ kam, pruiken, haarverf, een bloemenkrans, een doornen kroon, noem het maar op. Dit is inclusief petjes, hoeden en mutsen, mocht het niet mee werken.

11


Zicht top tip! Voor de brillen- en lenzendragers onder ons: Vergeet de bijbehorende artikelen niet! Een brillenkoker, brillendoekje, lenzenvloeistof etc. Daarnaast kan het voor brildragers handig zijn om tijdelijk op dag lenzen over te stappen, om schade te voorkomen.

Kleding top tip! Laat ook vooral qua kleding de creativiteit in de vrije loop! Daarbij is het nuttig om van te voren de weersverwachtingen in de gaten te houden. Dit kan een hoop onnodig sjouwen van kleding besparen.

12


Hygiëne en gezondheid Desinfecterende Gel Dit product wordt afgeraden voor de mensen die zich het hele weekend niet willen wassen.

Scheermesje Dit product wordt afgeraden voor de mensen die zich het hele weekend niet scheren.

Deo Dit product wordt afgeraden voor de mensen die hun natuurlijke aroma willen omarmen.

Zeep/ Shampoo Dit product wordt aangeraden voor de mensen die alleen hun ziel willen reinigen.

D’antivries en Tandenborstel Pour des dentes hygiènes. Hon hon hon hon.

Toetendoekjes Dit product wordt afgeraden voor de mensen die geen lekker fris snoetje willen.

Zonnebrand/ After sun Dit product wordt afgeraden voor de mensen die zich dichter bij de natuur willen voelen.

13


Rennies Tegen de onrustige maag.

Dextro Bij Suiker tekort.

Paracetamol Tegen de katers en andere vormen van hoofdpijn.

Oordopjes Het kan nogal luid worden op de camping

Tampons/ maandverband Vooruit plannen met behulp van de pil kan altijd, maar moeder natuur kan altijd een dagje uitschieten.

Anticonceptie middelen Voor het temmen van de rode paarden en ook omdat het zaad anders zo een troep geeft.

Zakdoekjes Bij de loopneus of in het geval van andere lichaamsvloeistoffen.

EHBO-kit Dat is makkelijker dan naar de eerste hulp lopen.

14


Overige benodigdheden en Prullaria Cijferslot Let wel: dit biedt geen bescherming van kloothommels die uw tent kapot snijden.

Zaklamp Tenzij dat lichtje in uw hart genoeg is.

Slaapmasker Voor de middagslaapjes en de vroege ochtend slaapjes.

THC top tip! Vijf gram aan pret-sigaretmateriaal per persoon wordt gedoogd. Wees er zeker van dat u alle nodige artikelen hier voor mee hebt: (lange) vloei, tipjes/ filters, lege PET-flessen etc. Maar wees voorzichtig. Zorg er bovendien voor dat u bij het gebruiken van wiet en/ of hasj goed voorbereid bent. (bijvoorbeeld niet doen op een lege maag!)

Draagbare telefoon oplader Er zijn verschillende varianten waaronder opladers die lopen op winden zonne-energie, want op Lowlands zijn we allemaal tyfushippies. Het meenemen van dergelijk apparaat wordt sterk aangeraden, om bakken met geld te besparen.

Duct tape Duck tape, duct tape, bar Leduc tape, plakband, je weet maar nooit wanneer het van pas komt.

15


Party poppers Voor als u zin hebt een tentje schoon te vegen.

Glowsticks In noodgevallen valt u tussen die 60.000 anderen gegarandeerd op!

Aanstekers Mochten de glowsticks niet werken, dan kunnen deze voor het zelfde doel ingezet worden.

16


Plattegrond

De plattegrond is afkomstig uit 2014. Wijzigingen voorbehouden. De plattegrond voor 2015 wordt in augustus vrijgegeven.

17


Colofon: Festival survival catalogus door: Henk van Rhee Tekst door: Henk van Rhee en Ruben van Duijn

Bijzondere dank voor EvanE en de volledige organisatie van: A Campingflight to Lowlands Paradise

Hartelijk dank en veel plezier!

18

Profile for Henk van Rhee

Lowlands 2015 Survival Catalogus  

Van de Lowlandsmaagd tot -veteraan, met deze catalogus komt het goed! Omdat een prachtig festival een prachtige catalogus verdient, wordt u...

Lowlands 2015 Survival Catalogus  

Van de Lowlandsmaagd tot -veteraan, met deze catalogus komt het goed! Omdat een prachtig festival een prachtige catalogus verdient, wordt u...

Profile for henkvrhee
Advertisement