Haveogdesign brochure 2016

Page 1

HAVEDESIGNER Birgitte Busch

Have & Design haveplaner skitser rĂĽdgivning

ideer

materialevalg

bedplaner plantelister havevandring

3D tegninger


“Gardens just as much as houses houses, are for living in. And the ideal Garden is not only a beautiful place to be - it is tailormade to fit the needs and reflect the life of those who use it.” David Stevens “The Outdoor Room” 1994

fra Havedrøm til Drømmehave


De fleste, som har eller er på vej til at få en have, betragter det som et privilegium og ønsker derfor også, at den fremstår smuk, funktionel og i harmoni med om-givelserne. Et sted man har lyst til at opholde sig, spise, lege og invitere gæster, og som i øvrigt opfylder familiens behov. Der er mange overvejelser at gøre sig, og i den sammenhæng kan det være en stor hjælp at udveksle ideer og ønsker med en professionel.

“Jeg har den viden om planter, materialer, belægningstyper, farver, former, rum og strukturer, som er essentiel for udformningen af en veldisponeret haveplan.”


1,00 m

HUS

BELÆGNING

BED A.

GRÆSPLÆNE

GRÆSPLÆNE

ET TRIN NED

TRAPPE

BED C.

BED D.

1,00 m

BED E.

1,00 m

BED MED HASSELBUSKE

HÆK 160 CM HØJ

BELÆGNING

BELÆGNING BED B.

0m

3,0

HÆK 60 CM HØJ HÆK 180 CM HØJ

TRÆ

MURET SØJLE 40 X 40 X 160 CM

BED F.

BELÆGNING

TRÆ BELÆGNING

J

TRÆ

TRÆ

6,30 m

DOBBELT GARAGE

K

R

DE

UN

NE

ER

Æ

TR

ER

M

0C

10

0m

3,0

HÆK 160 CM HØJ

MURET SØJLE 40 X 40 X 160CM

KASTANJETRÆ

Kort projektbeskrivelse • Forhaven ryddes for eksisterende skure, belægning, marksten og beplantning. Rødder og stød fra eksisterende beplantning fjernes. Overvej om noget af beplantningen kan genanvendes i resten af haven. I så fald graves den forsigtigt op og plantes det nye sted. • Området udjævnes og nivelleres, så der kun er et trin ned til pladsen foran køkkendøren. Det vurderes på stedet, hvor der skal graves jord af, og hvor der skal lægges jord på. Om nødvendigt etableres der et ekstra trappetrin ved den eksisterende trappe foran hovedindgangen. • Der måles op og sættes af til bede, belægningsarealer og garage. • Der graves ud til og etableres fundament for garage og murede søjler ved de to indkørsler. Søjlerne opmures og er 160 cm høje. • Indtænk evt. belysning og strømudtag i projektet, så der kan trækkes el kabler til de relevante steder. F.eks. garage, søjler og bedlamper. • Der etableres belægning som angivet på planen. Belægningen er enten chaussésten eller herregårdssten, alt efter hvad I beslutter jer for. Det anbefales af arbejdet udføres af brolægger eller anlægsgartner.

Have og Design v/ Havedesigner Birgitte Busch Valmuevej 24 - 2300 København S. Mobil: 21 15 64 63 info@haveogdesign.dk

• Hvor der skal være bede, afgraves der et jordlag på 30-40 cm, og der efterfyldes med et tilsvarende lag god muldjord. Det gøres for at sikre den nye beplantning optimale vækstbetingelser. • Planter indkøbes og plantes som vist på bedplanerne. Rhododendron, hortensia og stjernemagnolie plantes med en god portion spagnumblandet jord i plantehullet. Vær opmærksom på tilstrækkelig vanding de første par måneder. • Mod vejen plantes hæk i højderne 160 cm fra kastanjetræet frem til første murede søjle. 100 cm mellem 2. og 3. søjle og igen 160 cm fra 4. søjle og hen til plankeværket. Ind mod haven, langs garagen er hækken 180 cm. Den halvcirkelformede hæk langs belægningen er 60 cm høj. • Der sås eller udlægges rullegræs efter hækken ind mod baghaven.

Kunde: Adresse:

Familien Dræbye Gantzhorn Brodersens Allé 19, 2900 Hellerup

Dato:

25. november 2013

Tegning:

Plan forhave

Skala:

1:100

FORBEHOLD: ALLE MÅL KONTROLLERES PÅ STEDET


En haveplan

En haveplan tegnes ud fra opmåling foretaget på stedet og er en nøjagtig og målfast tegning af haven, som den vil se ud med de elementer, vi evt. vælger at beholde og de nye tilføjelser. Med haveplanen i hånden kan du udføre arbejdet i de tempi, der passer dig. Mange vælger f.eks. selv at plante bede til, mens de lader en professionel udføre jord- og belægningsarbejdet. Haveplanen viser alle elementers placering; F.eks.: Hegn/hæk, græs, bede, busketter, træer,

belægninger, terrasser, vand, og andre strukturer, som pergola, udhus, legeområde, tørreplads o.s.v. Haveplanen er typisk udført i målestoksforholdet 1:100. Dvs. at 1 cm på papiret svarer til 1 m i virkeligheden. Haveplanen suppleres ofte med detailplaner af eksempelvis belægning, pergola og/eller planteplaner over bedene.

En skitse

En skitse derimod, er ikke målfast og nøjagtig, og kan derfor ikke bruges som arbejdstegning.


En haveplan kan indeholde flere forskellige dokumenter Hvor omfattende den skal være afhænger af kundens ønsker og projektets kompleksitet. • • • • • • • • •

Selve planen over haven – ofte i skalaforhold 1:100 Moodboards, der viser den tiltænkte stemning samt plante- og materialevalg En projektbeskrivelse En arbejdstegning til anlægsgartneren/udføreren, hvor fokus er på bede, plæner og belægnings placering En belægningsplan – hvis belægningen består af fliser/klinker i forskellige mål og læggemønstre En planteplan/bedplan der viser de enkelte planters placering i haven og i bedene En planteliste der oplister de anvendte planter med dansk og latinsk navn, sortsnavn, størrelse, blomstringstid og antal der skal indkøbes Arbejdstegninger til eksempelvis højbede, pergola, espalier eller lign. 3D tegning af hele haven eller udvalgte områder
Godt havedesign... •

tager udgangspunkt i brugernes ønsker og behov

får det bedste frem i haven indenfor det givne budget

forbinder inde og ude og komplementerer husets stil og kvarterets stemning

tager højde for udvikling i planternes vækst og brugernes behov

afspejler en professionel tilgang til plantevalg og sammensætning og en kreativ behandling af form, farver og rum

forener enkelhed, skønhed og funktionalitet


Planteplan

Med en planteplan får du grundlaget for en beplantning, der passer til din have, så planterne trives, udvikler sig hensigtsmæssigt og matcher det vedligeholdelsesniveau, du overkommer. Planen tilpasses dine ønsker til farver og udtryk, til husets stil, voksestedet og de designmæssige betingelser og udfordringer. Jeg rådgiver om. hvilke planter der ikke vil trives, eller hvis størrelse, form og spredning ikke passer til forholdene i haven. Med en planteplan og planteliste i hånden er det lettere, at indhente et samlet tilbud.“Hej Birgitte. Tak for de flotte tegninger, flot arbejde du har lavet. Vi er glade for, at vi valgte dig som arkitekt. Med venlig hilsen Søren Harrit” “Kære Birgitte. Vi er meget glade for haveplanen. Tusind tak for hurtig behandling. Jeg vil ikke tøve med at anbefale dig til andre. Med venlig hilsen Tine Munch” “Hej Birgitte! Vi har fået materialet, og vi er meget begejstrede. Du har virkelig forstået vores ønsker og vores stil. Mange hilsner Bodil Karlsmose Kliem” “Hej Birgitte. Vi synes det har været en god proces med at få lavet planen og er glad for, at vi valgte dig. Du har forstået at omsætte vores ønsker - både dem vi var bevidste om, og dem vi ikke var helt bevidste om til en samlet løsning, som passer til vores stil. Tak for det! Med venlig hilsen Thomas og Maria Amlund Kunckel”


Sådan foregår det.

Vi aftaler et møde, hvor vi sammen kigger på haven. Under besøget taler vi om ønsker, behov, og hvad der kan lade sig gøre. Derefter er forløbet som regel: Opmåling og registrering, ideoplæg og skitser fremsendes for kommentarer, afstemningsmøde hos dig eller på telefonen, evt. tilretning, udarbejdelse af haveplan 1:100 og evt. belægningsplan, planteplan og planteliste, samt projektbeskrivelse og evt. afleveringsmøde. Hvor meget eller hvor lidt du har behov for, er helt op til dig. Også små projekter er velkomne.

Kontakt mig på hverdage mellem kl. 10 - 12 på telefon 21 15 64 63 eller send en e-mail til info@haveogdesign.dk


Hvad koster en haveplan?

“Mennesker er forskellige, og det er deres ønsker og behov også. Derfor er hver ny opgave unik.”


Derfor er det vigtigt at mødes

I kke to haver er ens og kundernes ønsker og behov er vidt forskellige. Nogle har behov for meget detaljerede planer, andre har brug for ideer, overblik og hurtige skitser. Nogle vil gerne have en plan for hele haven, andre igen drømmer om et nyt terrasseområde, en vedligeholdelsesvenlig forhave eller noget helt tredje. Det er derfor umuligt at anslå en pris uden først at gennemgå haven og jeres ønsker og prioriteter. Efter det indledende møde, der tager omkring en time, kan jeg give et overslag på opgaven. Jeg fakturerer for antal brugte timer, og timeprisen er 875,- kr. inklusiv moms, men eksklusiv kørsel fra København S.

“En god haveplan er en investering, der gør boligen mere værd og giver mange års haveglæde.”


Vil du have mere information? Du kan opleve mange af de haver, jeg har designet. På det interaktive kort kan du se haveplaner, moodboards og planteforslag ved at klikke på

Google Maps. Du er også velkommen til følge mine indlæg om planter, grej, tips og ‘tricks of the trade’ ved at klikke på

Have og Design på Facebook. Eller du kan tjekke min hjemmeside, hvor du bl.a. kan se uddrag fra min bog ‘Design din have’, se indslaget fra TV2/ Lorry og læse presseomtaler.

www.haveogdesign.dk Fotos: Nina Ewald/Diapress - Birgitte Busch/Have og Design


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.