Page 34

34

Hart van Nijmegen - juli 2017

Aardige bezoekers, veel complimenten en fantastisch weer

Negentiende editie Open Dag Nijmeegse Loes en Rob Halsema, Hazenkampseweg

Zaterdag 10 juni vond voor de negentiende keer de Open Dag Nijmeegse Stadstuinen plaats. Op 27 adressen waren mensen welkom om te ‘gluren bij de buren’. Maar het bereik was groter; zelfs tuinliefhebbers uit Utrecht en Eemnes waren ervoor naar Nijmegen gekomen.

en de vele verschillende, sprekende kleuren. “En de zorg voor de tuin die op elke vierkante centimeter zichtbaar is,” aldus Obe die verantwoordelijk is voor de struiken en het opkweken van bijvoorbeeld fuchsia’s. Zijn vrouw Brigitte houdt zich echter het meeste met de tuin bezig.

Net als vorig jaar exposeerden kunstenaars van de Nijmeegse Kunstnomaden hun werk in de tuinen. Ook bij Erwin Verweij en Miriam Heijmerink. Hun voor- en achtertuin aan de Reestraat werden tijdens de open dag opgesierd door zogenaamde ondines van kunstenaar Maarten Boon. Ondines lijken op bloemen en zijn gemaakt van staal en transparant polyester. “Ze bekennen op alle dagen kleur, ook bij het minste zonlicht, ze flirten met de zon,” aldus Maarten Boon. Miriam en haar man Erwin, die vooral verantwoordelijk is voor het tuinieren, overwegen een of meerdere ondines te kopen, er is alleen nog discussie over de vraag welke precies. Bijzonder aan de Reestraat deze middag was ook de muzikale begeleiding. Op de piano bij de openslaande deuren naar het terras bracht voormalig concertpianist Dia Brugmans haar barokke repertoire ten gehore.

Complimenten Organisator Loes Halsema is erg tevreden over de editie van 2017. “Alle mensen die hun tuin open stelden, hadden een hele leuke dag. Ik heb van niemand iets negatiefs gehoord; de bezoekers waren aardig, men kreeg veel complimenten en het weer was fantastisch.”

Kwam de regen eerder in de week nog met bakken uit de hemel, tijdens de open dag was het zonnig en droog weer. Dat deed de bezoekersaantallen goed. Nieuwkomers Brigitte Olma en Obe Hobma telden er 141 in hun achtertuin aan de ­Nimrodstraat. Het mooiste van hun tuin vinden ze de variatie

Loes verwelkomt komend jaar – een jubileumjaar – graag nieuwe deelnemers aan de Open Dag Nijmeegse Stadstuinen. Opgeven kan via www.nijmeegsestadstuinen.nl. ❤

Het leukste aan haar eigen tuin aan de Hazenkampseweg vindt Loes haar prieeltje en de overdekte veranda met daaronder zes hanging baskets. “En wat ik ook heel prettig vind is de verscheidenheid van bloemen, want ik ben dol op bloemen. Ik probeer de kleuren rose, wit en blauw met elkaar in evenwicht te hebben en zo er een rustig geheel van te maken. De tuin is nooit af, maar ik vind het heerlijk om erin bezig te zijn.”

Tekst: Elvi van Wijk. Foto’s: Agnés Chiairi

Profile for Hart van Nijmegen

Hart van Nijmegen juli 2017  

Hart van Nijmegen juli 2017  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded