Page 1

Nationale & Internationale Referenties


“Water is het elixir van het leven, dus is er altijd een grote vraag naar slimme oplossingen voor het gebruik ervan. Vooral in grote bouwprojecten. Deze belangrijke bron staat centraal in alles wat Hansgrohe doet. Onze visie op de cultuur van water hebben we over de hele wereld verspreid met de merken Hansgrohe en Axor: in indrukwekkende hotels en openbare gebouwen, privéwoningen en kastelen, op cruiseschepen en luxejachten. Zelfs de meest veeleisende klanten vinden hun gading in onze ruime waaier van producten van topkwaliteit.” Siegfried Gänßlen CEO Hansgrohe AG

2


Index

Hansgrohe. Het origineel.

4

Innovatie & Design

6

Kwaliteit & Technologie

8

Een groen bedrijf

10

Hansgrohe. EfficiĂŤnt waterplezier.

12

Axor. Designcollecties voor de badkamer.

14

Referentieprojecten 16 Hotels 18 Openbare gebouwen

44

Persoonlijke levensstijl

52

Schepen/jachten 56

Andere referenties

58

3


Hansgrohe. Het origineel. Als bedrijf dat meer dan 100 jaar bestaat, dragen wij traditie hoog in het vaandel. Bij Hansgrohe betekent dit voortdurende ontwikkeling, coherent kwaliteitsbeheer en de toekomst altijd een stapje voor zijn. Permanente vernieuwingen van onze denktank die trendsettend zijn in de wereld van de badkamer en wereldwijde normen hebben ingesteld, vele designprijzen en talloze kopieĂŤn (die echter het origineel nooit benaderen) zijn het bewijs dat we onze naam waar maken. Het beste bewijs zijn echter onze vele tevreden klanten.

5


6


Innovatie & Design Perfectie in vorm en werking: dat was de norm bij Hansgrohe en dat is het nog steeds. Sinds 1901 zijn de badkamerpionier Hans Grohe en zijn nakomelingen hun eigen tijd steeds een stapje voor geweest, of het nu gaat om de uitvinding van de eerste handdouche (1928) of de doucherevolutie van Raindance (2003). Zelfs 100 jaar nadat het bedrijf is opgericht, blijft zorgvuldig en nauwgezet werk de drijvende kracht van dit bedrijf uit het Zwarte Woud.

7


EcoSmart. Meer besparen – meer genieten. AirPower. Ervaar wat water voor u kan doen.

AIR

AIR

QuickClean. Gaat kalkaanslag tegen.

COMFORT ZONE

ComfortZone. Uitzonderlijk comfort dankzij ergonomica.

AirPower. Dolle pret in de douche.

COMFORT ZONE

ComfortZone. Makkelijk in het gebruik.

EcoSmart. Meer besparen – meer genieten.

8

AIR

QuickClean. Gaat kalkaanslag tegen.

AIR

XXLPerformance. Het mag best groot zijn.


Kwaliteit & Technologie Prestatie en levensduur, daar draait het om bij grote projectontwikkelingen. Dankzij hun betrouwbare ‘made in Germany’ constructie en dus hun lange levensduur, worden de douches en kranen van Hansgrohe enthousiast onthaald door bouwheren over de hele wereld. Zoals bij onze AirPower-technologie, waarbij water en lucht worden gecombineerd tot een zachte regen of een krachtige massagestraal en die zorgt voor een complete douche-ervaring vol genot, terwijl de QuickClean- en EcoSmart-technologie zal leiden tot voordelen zoals kostenbesparingen en een makkelijkere reiniging.

9


Een groen bedrijf Het klimaat beschermen begint bij het douchen en een ecologische benadering van het handen wassen. Hansgrohe weet als geen ander wat water waard is en gaat als pionier zorgvuldig om met deze kostbare hulpbron. Kranen en douches van Hansgrohe zijn uitgerust met de EcoSmart-technologie en verbruiken 60 % minder water dan gewone producten. En toch voelt het douchen even comfortabel aan. Een geringer gebruik van warm water betekent ook een kleinere energiebehoefte. En dat betekent minder CO2-uitstoot en minder kosten.

11


12


Hansgrohe. Efficiënt waterplezier.

Richard Grohe Vicevoorzitter & Hoofd van het merk Hansgrohe

“ Van in het prille begin hebben wij bij Hansgrohe altijd een echte passie gekoesterd voor water, het element van het leven. Water boeit ons, water inspireert ons. Een zeer groot deel van onze energie stoppen wij in de ontwikkeling van vernieuwende technologieën en milieuvriendelijke producten waar we uiterst vernuftig waterplezier, superieur comfort en het duurzame gebruik van deze kostbare hulpbron combineren.”

13


Philippe Philippe Starck Starck

14

Antonio Citterio

Phoenix Phoenix Design Design

Patricia Urquiola

Jean-Marie Massaud

Ronan & Erwan Bouroullec


Axor. Designcollecties voor de badkamer.

Philippe Grohe Hoofd van het merk Axor

“Een visionaire manier van denken die blijvende waarde creëert. Wat kostbaar is koesteren en ideeën ontwikkelen voor de toekomst. Bij Axor lopen we vooruit op de toekomst van de badkamer door verder te kijken dan de afzonderlijke producten. We voeren een constante creatieve dialoog met productdesigners, interieur­ ontwerpers en architecten. We stimuleren creativiteit en geven ruimte voor de ontwikkeling van visionaire collecties en vernieuwende concepten waar de functie een evenwicht vormt met de behoefte aan verzachtend comfort en persoonlijke voldoening, zowel nu als in de toekomst.”

15


16


Openbare gebouwen

44

Persoonlijke levensstijl

52

Schepen/Jachten

56

Persoonlijke levensstijl Openbare gebouwen

18

Schepen/Jachten

Hotels

Hotels

Referentieprojecten


In het midden van het historische centrum van Gent werd een woonproject en een hotel neergeplant in een groene zone. Historische gebouwen werden voorzien van het modernste comfort en omgevormd tot appartementen, een hotelgebouw, een fitness en een sauna. Het indrukwekkende gebouw vormt zo een ideale plek om te wonen en te werken. Nieuwbouwappartmenten met een eigen binnentuin en ondergrondse parking richten zich tot al wie wil wonen in de bruisende binnenstad. Het beschermde gedeelte van het complex wordt omgevormd tot hotel en kantoren.

18


Openbare gebouwen

Hotel Gent

Eigenaar:

Van De Walle bouwgroep

Architecten:

Bontinck architecten & engineering

Interieurontwerper:

Sandton design team

Producten: Talis S² - Croma 100 Showerpipe Axor Starck badkraan Highriser Fotos:

Duco Heijbroek Axor Starck Highriser

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Hotel Reylof, Gent

19


Het D-Hotel vormt een unieke combinatie van een historisch gebouw dat in een nieuw, futuristisch kleedje werd gestopt. Een nieuw gebouw in strakke lijnen verbindt een beschermde molen uit 1841 met een eveneens beschermde binnenkoer. Milieuvriendelijkheid en technologie staan centraal in dit hotel dat door nationale en internationale designers in zijn huidige vorm werd gegoten. Eenvoudige materialen drukken een gevoel van ontspanning en openheid uit. In het D-Hotel voelt elke gast zich thuis. De installatie van Axor Starck, Axor Uno² of Raindance 180 is daar zeker niet vreemd aan.

20


Openbare gebouwen

Hotel Marke

Eigenaar:

Henk Dejonckheere

Architecten:  Govaert & Vanhoutte architectenburo Brugge Interieurontwerper:  Govaert & Vanhoutte architectenburo Brugge Producten: Axor Starck - Axor Uno² Raindance 180 Fotos:

D-Hotel

Axor Uno²

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

D-Hotel, Kortrijk

21


Het viersterrenhotel Grand Hotel Casselbergh Brugge verenigt rijke historie en moderne luxe in het historische centrum van Brugge, UNESCO Werelderfgoedstad. Het luxueuze hotel geeft de historische woningen ‘Casselbergh’, ‘Zeven Torens’ en ‘t Fransch Schildt’ een nieuwe bestemming. Aan de achterzijde werd een nieuw gedeelte gebouwd met een moderne kwaliteitsarchitectuur die zich perfect integreert in de omgeving. Het hotel ademt de authentieke charme van de 18e eeuw uit met oog voor moderne luxe. Zoals elementen uit de Talis Classic en Croma Classic reeksen van Hansgrohe.

22


Openbare gebouwen

Hotel Brugge

Eigenaar:

Familie Degroote

Architecten:

Buro II Roeselaere

Interieurontwerper:

Frederik De Clercq Brugge

Producten:

Talis Classic - Croma Classic

Fotos:

Grand Hotel Casselbergh

Talis Classic

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Grand Hotel Casselbergh, Brugge

23


Met het Hotel Verviers werd een staaltje afgeleverd van hoe een oud industrieel gebouw kan worden omgetoverd tot een viersterrenhotel met alle moderne comfort. Ondergebracht in een oude opslagplaats van het nu verdwenen station van Verviers, heeft het hotel de opmerkelijke architectuur van 1891 alle eer aangedaan. De familie Van der Valk installeerde in dit unieke historische kader een honderdtal kamers, tien vergaderzalen en een restaurant. Resultaat: een combinatie van elegantie, charme en luxe.

24


Openbare gebouwen

Hotel Verviers

Eigenaar:

Hotelgroep Van der Valk

Architecten:

Atelier des deux maisons

Interieurontwerper:

ADM Arquennes

Producten: iBox universal - Focus E² - Metris S Croma 100 Fotos:

Hotel Verviers Metris S Highriser

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Hotel Verviers, Verviers

25


The Hotel in Brussel biedt een onvergetelijk verblijf in Brussel, met zijn unieke ligging vlak bij de stijlvolle Waterloolaan en Louizalaan. Het hotel is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan deze veelzijdige en drukke wereldstad vol verborgen charme, met een rijk erfgoed en zetel van het Europees Parlement, de Europese Commissie en de NAVO. Geniet van een onbelemmerd en onuitgegeven uitzicht over de prachtige boulevards en parken.

26


Openbare gebouwen

Hotel Brussel

Eigenaar:

Pandox group AB Sweden

Architecten:

GCA architects Spanje

Interieurontwerper:

GCA architects Spanje

Producten:

Showerpipe Raindance Select 360

Fotos:

The Hotel

Raindance Select 360

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

The Hotel, Brussel

27


Openbloeien en groeien, dat is de filosofie van Hotel BLOOM! En die filosofie straalt het hotel niet alleen uit in zijn naam, maar ook met het hele gebouw en zelfs door zijn ligging, net naast de Brusselse Kruidtuin. Openbloeien en groeien, dat is de ervaring die het hotel aan zijn gasten wil bieden na de grondige vernieuwing in 2008. Alle 287 hotelkamers zijn uniek, want ze werden ingericht en versierd door 287 jonge Europese kunstenaars. Het hotel dompelt zijn gasten onder in een uniek universum waarin geen regels gelden en laat ze een ruimte ervaren waarin alles anders is.

28


Openbare gebouwen

Hotel Brussel

Eigenaar:

Hotel Bloom!

Architecten:

DOOS architects

Interieurontwerper:

Bronwin Welsh

Producten:

Talis S² / Focus E

Foto’s:

Hotel Bloom!

Talis S²

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Hotel Bloom!, Brussel

29


Het Mandarin Oriental Barcelona Hotel biedt een unieke ervaring. Het design is tijdloos modern en geeft een subtiele hint naar het oosterse erfgoed. In de interieurs heersen licht en stilte. Luxueus comfort met zachte crèmekleurige stoffen en warme, houten vloeren vormen een contrast met de indrukwekkende glaspartijen van de badkamers. De suites hebben een eigen terras en eetkamer, waar in alle rust kan worden gevierd. Vanuit de kamers en suites hebben de gasten een uniek zicht op de Mimosatuin of de indrukwekkende, modernistische gevels van de Passeig de Gràcia, zoals Casa Batlló van Antoni Gaudí.

30


Openbare gebouwen

Hotel Barcelona

Eigenaar:

Mandarin Oriental Hotel Group

Architecten:

Carlos Ferrater, Juan Trias de Bes

Interieurontwerper:

Patricia Urquiola

Producten:

Axor Urquiola

Foto’s:

Mandarin Oriental

Axor Urquiola

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Hotel Mandarin Oriental, Spanje

31


De vermenging van de Balinese cultuur en stijl met Italiaans design en lifestyle. Antonio Citterio heeft voor een nieuwe mijlpaal gezorgd met het Bulgari Resort dat in 2006 op een exclusieve plek opende, 150 meter boven de Indische Oceaan. De architectuur en het algemene designconcept van het hotel combineren op subtiele wijze de traditionele invloeden van Indonesische bouwtechnieken en de tijdloze moderne vereisten van de Milanese architect. Tijdens het ontwerp stond het persoonlijke welzijn van de gasten centraal. Overal in het interieur zijn materialen en design van de hoogste kwaliteit gebruikt. De zorg voor kwaliteit wordt doorgevoerd tot in de kleinste details: in de badkamers werd de Axor Citterio collectie gebruikt. 32


Openbare gebouwen

Hotel Uluwatu, Bali

Architecten:

Antonio Citterio & Partners

Producten:

Axor Citterio

Foto’s:

Murray Fredericks, Rio Helmi

Axor Citterio

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Bulgari Resort, Indonesië

33


Sir Norman Foster, Zaha Hadid, Marc Newson en zestien andere bekende architecten en designers uit dertien verschillende landen bundelden de krachten voor dit project. Het Hotel Silken Puerta America in hartje Madrid biedt zijn gasten twaalf compleet verschillende verdiepingen met kamers waar steeds nieuwe vormen kunnen worden ontdekt. Op de zevende verdieping heeft de Britse designer en architect Ron Arad structureel organische landschapppen gecreĂŤerd die de klassieke geometrie van een kamer op indrukwekkende manier naar een nieuwe hoogte tillen. De badkamer straalt een verbluffende en passende vloeiende homogeniteit uit. Arad koos de Axor Uno2 collectie voor de kranen die in perfecte harmonie staan met zijn design. 34


Openbare gebouwen

Hotel Madrid

Eigenaar:

Silken Hoteles

Architecten:  Sir Norman Foster, Zaha Hadid, Marc Newson, etc. Producten:

Axor Uno2, Pharo Duschpaneel

Foto’s: Rafael Vargas, www.diephotodesigner.de

Axor Uno²

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Hotel Silken Puerta America, Spanje

35


Een plek om te ontspannen, tot rust te komen en nieuwe energie te krijgen. The Beach House in Manafaru is een van de meest exclusieve luxeresorts op de Maladiven. De 68 villa’s en suites zijn omgeven door wit koraalzand, turkooisblauw water en weelderige tropische planten. De residenties kregen een uitgelezen interieur dat natuurlijk versmelt met de typische omgeving van de Indische Oceaan. The Beach House vormt een charmante symbiose van de traditionele bouwstijl van het eiland en het ultieme karakter van comfort en architecturale puurheid. Met een open geest en eenvoudige elegantie staat alles in het resort in het teken van ontspanning en nieuwe energie. Het heldere, minimalistische en moderne design van de Axor Starck collectie past op geniale wijze bij deze aanpak. 36


Architect:

Mohamed Shafeeq

Producten:

Axor Starck

Openbare gebouwen

Hotel Manafaru

Foto’s: The Beach House At Manafaru Maldives, www.beachhousecollection.com

Axor Starck

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

The Beach House Collection, Maladiven

37


Het Hotel Tivoli Sao Paulo - Mofarrej kan niet anders dan betoveren: dit nieuwe concept in luxehotels vormt het verblijf om tot een unieke ervaring. Het hotel maakt deel uit van de Tivoli Collection van exclusieve, gedistingeerde hotels. Het hotel ligt in de Jardins-wijk, vlak bij het Parque Trianon en op een boogscheut van de Avenida Paulista, het hart van Sao Paulo, waar de grootste bedrijven van het land hun zetel hebben. Het Hotel Tivoli Sao Paulo - Mofarrej heeft 220 eigentijdse kamers, waar verfijning en moderniteit elkaar vinden in rechte lijnen, dankzij lichte, elegante materialen en een exclusief design. Een van de paradepaardjes van het hotel is de Mofarrej Presidential Suite: de suite wordt met zijn 750 vierkante meter beschouwd als een van de grootste en elegantste in zijn soort in Latijns-Amerika. 38


Eigenaar:

Mofarrej Familie

Architect:

Patricia Anastassiades

Producten:

Talis S2, Raindance S 180

Foto’s:

Hotel Tivoli Sao Paulo – Mofarrej

Openbare gebouwen

Hotel Sao Paulo

Talis S²

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Hotel Tivoli Sao Paulo - Moffarej, Brazilië

39


Het SLS Hotel in Beverly Hills wordt geroemd als het eerste luxehotel in NoordAmerika waar Philippe Starck zijn genie op losliet. In de jaren 90 bedacht Starck een nieuwe invulling van elk aspect van de hotelervaring met het nieuwe concept van het ‘boutique hotel’. In het SLS Hotel dringt de magische designtoets van Starck door in de 297 kamers van het hotel, ook in de badkamers. In de elegante gastenkamers werd gekozen voor Axor Starck douches en Axor Starck X kranen en in het ultramoderne kuurcentrum Ciel van het hotel werden Axor Starck badkranen geïnstalleerd.

40


Hotel Openbare gebouwen

Beverly Hills

Eigenaars: Starwood Hotels & Resorts Worldwide, Inc. en SBE Interieurontwerper:

Philippe Starck

Producten:

Axor Starck, Axor Starck X

Foto’s:

SLS Hotel in Beverly Hills

Axor Starck X

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

SLS Hotel Beverly Hills, VS

41


W Worldwide schakelde de befaamde ontwerpster Dianna Wong in om het vroegere Hotel Washington te helpen omtoveren tot de eerste W locatie in de Amerikaanse hoofdstad. Wong wou de historische architectuur in beaux-artstijl van het bestaande gebouw met verschillende verdiepingen bewaren en er de moderne “W”-esthetiek aan geven. Het hotel ligt op een steenworp afstand van het Witte Huis. Architecture and Interieurontwerp Inc., het bedrijf van Dianna Wong, haalde dan ook zijn inspiratie uit de ligging van het hotel in ‘het hart van de macht’ in de Verenigde Staten. Volgens het in Los Angeles gevestigde bedrijf is er “een interactie hier tussen geschiedenis en mode, klassiek en strak, monumentaal en subliem. Op visueel vlak biedt dit W hotel een delicate balans tussen gereserveerdheid en sensualiteit. Voor het bad van de E(xclusieve) Wow Suite werden Axor Massaud wastafels, kranen en badkranen gekozen, omdat hun moderne en toch sensuele vormen een perfecte weergave vormden van ons designthema.” 42


Openbare gebouwen

Hotel Washington D.C.

Eigenaar:

Starwood Hotels

Interieurontwerp: Dianna Wong Architecture and Interieurontwerp Inc. Producten:

Axor Massaud

Foto’s:

Edward Addeo Photography

Axor Massaud

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

The W Hotel DC, VS

43


Ooit ervan gedroomd om een duik nemen in het Kattendijkdok in de haven van Antwerpen? Met de Badboot van 120 meter lang zorgt Antwerpen voor een echte wereldprimeur en een unieke ervaring: midden in het trendy Eilandje wordt deze zomer een van de grootste drijvende openluchtzwembaden ter wereld geĂŻnstalleerd. Naast het zwembad komen er ook evenementenzalen, een restaurant en een loungeterras. De Badboot biedt een combinatie van ecologie en comfort: duurzame technologieĂŤn, zoals een waterzuiverend rietveld en ledverlichting, gaan hand in hand met kwaliteitsvolle materialen, zoals de PuraVida-kranen of Raindance-hoofddouches.

44


Openbare gebouwen

Hotel Antwerpen

Eigenaar:

V-zit bvba

Architecten:

Sculp(IT) architecten

Interieurontwerper:

Sculp(IT) architecten

Producten:

 uraVida - Raindance Air P Talis Variarc - Croma 220 Sculp(IT) architecten

Fotos:

PuraVida

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Badboot, Antwerpen

45


De architecten Rogers Stirk Harbour & Partners leverden een prachtprestatie met het design van Terminal 5 in de Londense luchthaven Heathrow, als onderdeel van de modernisering van de drukst bezocht luchthaven ter wereld. De nieuwe terminal werd speciaal ontworpen om de reistijd in te korten. De 35 miljoen passagiers die Terminal 5 door moeten, doen er gemiddeld tien minuten minder lang over om van de incheckbalie naar de vertrekuitgang te gaan. De oppervlakte van Terminal 5 is even groot als Hyde Park in Londen. Het hoofdgebouw alleen al heeft de grootte van 50 voetbalvelden, tien op elke verdieping.

46


Eigenaar:

BAA Heathrow

Architecten:

Rogers Stirk Harbour and Partners

Interieurontwerp:

Davies and Baron

Producten:

Axor Massaud, Metris S, Pharo Lift2

Openbare gebouwen

Hotel Londen

Metris S

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Heathrow Airport Terminal 5, Groot-BritanniĂŤ

47


Voor een van de populairste voetbalploegen van Mexico heeft de beroemde Franse architect en designer Jean-Marie Massaud een stadion ontworpen waar alles om ecologie draait. In Guadalajara, Mexico, werd een multifunctionele arena met 50.000 zitjes gebouwd voor de thuiswedstrijden van “Chivas” en tal van andere evenementen en conferenties. Het stadion is meer dan de thuis van een voetbalteam, het werd gebouwd met een heel bijzondere architectuur: de nieuwe, moderne arena ziet eruit als een uitgedoofde vulkaan. De parkeerruimte en andere infrastructuur verdwijnen in een krater. Alleen het dak boven de tribunes maakt duidelijk dat de structuur eigenlijk een stadion is. In de exclusieve vipboxen en kleedkamers van de spelers heeft Jean-Marie Massaud mengkranen en wastafels uit de Axor Massaud badkamercollectie geïnstalleerd. 48


Openbare gebouwen

Hotel Guadalajara

Architecten:

Jean-Marie Massaud, Daniel Pouzet

Producten: Axor Massaud, Raindance Royale AIR, Croma 160, Talis S Foto’s:

JVC-Omnilife

Axor Massaud

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Estadio Chivas, Mexico

49


Architecturaal staat de buitenkant van de “ELSE Club” in een schril contract met zijn omgeving. Net alsof een voetstuk onder het flatgebouw werd “geduwd”. Een portiek met een zilverkleurig plaatstuk dat een eind over de gevel uitsteekt en aan twee kanten de grond raakt geeft het gebouw een futuristisch uiterlijk, waardoor het opvalt tussen de eerder bescheiden ontworpen gevels van het gebouw. Aan de oost- en westzijde zijn grote glaspartijen gebouwd die van binnenuit een mooi uitzicht geven op het omgevende parklandschap. De centrale inkomzone op de eerste verdieping vormt de verbinding naar afzonderlijke zones zoals een zwembad, sauna, fitnessruimte en een restaurant. De ene ruimte vloeit ruisloos over in de andere, wat een gevoel van overvloed geeft. De afgesloten en meer private rustzones bieden het nodige comfortabele gevoel. 50


Openbare gebouwen

Hotel Moskou

Eigenaar:

Krost Industrial & Building Company

Architecten:

4a Architekten GmbH

Producten: Axor Citterio, Axor Starck Electronic, Raindance AIR Foto’s:

KROST/Brinkschmidt/4a Architekten

Axor Starck Electronic

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

ELSE Club, Rusland

51


Voor deze woning met houtskelet in “cottage�-stijl koos Cosy Homes het gamma Axor Montreux dat voor een perfecte harmonie zorgt met de look en feel van het huis. Het design van Hansgrohe voor douchekranen en douchekoppen combineert een uitgepuurde, minimalistische vorm met perfecte, technische prestaties. Want Cosy Homes draagt respect voor traditie en materialen hoog in het vaandel.

52


Openbare gebouwen

Hotel Wauthier-Braine

Eigenaar:

Lens-Progress

Architecten:

Gregory Dellicour

Interieurontwerp:

ValĂŠrie Lens

Producten: Axor Montreux Croma 100 Showerpipe EcoSmart Showerpipe Raindance 240 Fotos:

Mireille Roobaert Axor Montreux

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Maison Cosy Homes, Wauthier-Braine

53


Als Philippe Starck luxeflats ontwerpt, dan maken zijn collecties voor Axor die sinds 1994 een groot succes kennen in de wereld van het design, altijd een onderdeel uit van het concept. Een van de klanten van Starck is YOO, een van de meest vernieuwende en succesvolle vastgoedbedrijven van vandaag. Londen, Miami, Buenos Aires, Sydney, Hongkong, Tel Aviv. Over de hele wereld zijn al meer dan 4000 YOO-flats te vinden, die allemaal door Starck zijn gecreĂŤerd. Hij heeft hiervoor vier verschillende stijlpatronen ontwikkeld, die de kopers vrijelijk naar wens kunnen combineren. Dat was ook het geval voor de YOO-gebouwen in New York, op de hoek van Broad Street en 19th Street. Zoals alle andere Starckobjecten zijn de YOO-flats origineel van design en hebben ze een grote waarde, niet in het minst door de Axor Stark badkamercollectie. 54


Hotel Openbare gebouwen

New York

Eigenaar: Boymelgreen Developers (Broad Street) The Copper Group (19th Street) Architecten: Ismael Leyva Architects (Broad Street) Perkins Eastman Architects (19th Street) Interieurontwerp: YOO by Starck (Broad Street) Jade Jagger for YOO (19th Street) Producten:

Axor Starck

Foto’s:

www.yoo.com Axor Starck

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

YOO Apartements New York, VS

55


Wie zichzelf eigenaar kan noemen van het nieuwe vlaggenschip van de Engelse botenbouwer Sunseek uit Poole, mag gerust van zichzelf zeggen dat hij het gemaakt heeft. De Predator 130 voldoet aan wat de markt vandaag vraagt: een combinatie van sportief uiterlijk en agressieve uitstraling en de perfecte afwerking. Het luxejacht van 38 meter lang biedt de allerbeste technologie en design die er te vinden is. Op luxejachten beslist de klant over de details van de technische oplossingen die worden aangewend: maximaal vermogen, uiterste efficiĂŤntie of een compromis tussen de twee. Tien passagiers en acht bemanningsleden kunnen ervan genieten. Voor de badkamers waren de Axor badkamercollecties een voor de hand liggende keuze. De Axor reeks is uitermate geschikt voor de behoefte van Sunseeker voor design op maat. 56


Openbare gebouwen

Hotel Poole

Bouwer:

Sunseeker International Ltd.

Producten: Axor Massaud, Axor Starck ShowerCollection Foto’s:

Sunseeker International Ltd.

Axor Massaud

Schepen/Jachten

Plaats:

Persoonlijke levensstijl

Sunseeker Yacht, Groot-Britannië

57


Hotel

Crowne Plaza, Brussel Plaats:

Brussel

Eigenaar:

Intercontinental Hotels Group

Producten: Raindance Royale, Axor Massaud

Hotel

Le Meridien, Brussel Plaats:

Brussel

Eigenaar:

Starwood group

Producten: Axor Urquiola Showerpipe Raindance Select 360

Hotel

Sofitel Toison d‘Or, Brussel Plaats:

Brussel

Eigenaar:

Accor Group

Producten: Axor Uno² - Axor Starck staafdouche Raindance 240 hoofddouche

58


Profiteer maximaal van water !

De douches en kranen van Hansgrohe: relaxerend, verfrissend en aangenaam! Onze innoverende technologieĂŤn laten u toe energie en water te besparen: EcoSmart vermindert constant het waterdebiet terwijl AirPower het water aangenaam verrijkt met lucht.

Bereken nu zelf uw water- en energiebesparingen op

pro.hansgrohe.be/calculator

Hansgrohe n.v. - Internationalelaan 55K - 1070 Brussel - info@hansgrohe.be - Tel: 02/543 01 40


Persoonlijke levensstijl

Hotel

AZ St Jan, Brugge Plaats:

Brugge

Eigenaar:

AZ Brugge

Producten:

Talis S2

Milho Oostende, Oostende Plaats:

Oostende

Eigenaar:

Vanhaerents Torhout

Producten:

Talis S2

Hotel

Aloft Hotel, Brussel Plaats:

Brussel

Eigenaar:

Starwood Hotels

Producten: Metris S Highriser

60


Plaats:

Terhulpen

Eigenaar:

Dolce hotels & resorts

Producten:

Axor Starck - Talis S

Hotel

Hotel Dolce, Terhulpen

Plaats:

Brussel

Eigenaar:

Carlton group

Producten:

Metris S highriser - Raindance 240

Hotel

The Dominican, Brussel

Plaats:

Chaudfontaine

Eigenaar:

Chateau des Thermes (la Clinique)

Producten:

Showerpipe Raindance 240

Hotel

Chateau des Thermes - Chaudfontaine

61


Persoonlijke levensstijl

Royal Gardens, Blankenberge Plaats:

Blankenberge

Eigenaar:

Compagnie het Zoute

Producten:

Talis S2

Hotel

Hotel Albert 1 er, Luxemburg Plaats:

Luxemburg

Eigenaar:

Hotel Albert 1er

Producten: Uno² Raindance 240 hoofddouche Axor Starck X

Hotel

Hotel La Source, Francorchamps

62

Plaats:

Francorchamps

Eigenaar:

Immobilière de la Source

Producten:

Talis S


Metris®

Comfort op elk niveau.

Ontdek Metris®  op www.hansgrohe.be/metris-nl Of je nu je handen of je haar wil wassen: de hoogte van je wastafelkraan bepaalt het gebruikscomfort. Wij noemen dit: ComfortZone. En dat is niet alles. Metris laat je ook toe om tot 60% minder water te verbruiken, je energieconsumptie te verminderen en je CO² uitstoot te verlagen - dit alles dankzij de EcoSmart technologie van Hansgrohe.


Hotel

Accor Novotel, Luxemburg Plaats:

Luxemburg

Eigenaar:

Accor group

Producten: Talis Raindance Air 240 hoofddouche

Hotel

Hotel Fasano Rio de Janeiro, BraziliĂŤ Plaats:

Rio de Janeiro

Eigenaar:

Fasano Group

Interieurontwerp:

Philippe Starck

Producten:

Axor Starck X

Hotel

Palacio Duhau - Park Hyatt, Argentina

64

Plaats:

Buenos Aires

Eigenaar:

Hyatt Hotels

Producten:

Axor Citterio, Axor Steel


Architect:

Adrian Smith

Producten:

Axor Starck

International Airport Juan Santamaría, Costa Rica Plaats:

San José

Architect:

Javier Rojas

Producten:

Axor Starck Electronic

Soccer City, Zuid Afrika Plaats:

Johannesburg

Architect: Boogertman Urban Edge + Partners, HOK Sports Architecture Producten:

Metris S Electronic

Openbare gebouwen

Dubai

Openbare gebouwen

Plaats:

Hotel

Burj Dubai, Verenigde Arabische Emiraten

65


Persoonlijke levensstijl

YOO Arts Tower, Panama Plaats:

Panama City

Projectontwikkelaar:

Habitats Reality

Architect:

BT Architects

Interieurontwerp:

Philippe Starck, YOO

Producten:

Axor Starck, Talis S², Raindance

Andere referenties: pro.hansgrohe.be/referenties

66


Ontdek onze nieuwe site voor de professionals: http://PRO.hansgrohe.be

Hansgrohe N.V. Riverside Business Park - Internationalelaan 55K - 1070 Brussel Tel : +32 2 543 01 40 - Fax : +32 2 537 94 86 - info@hansgrohe.be - www.hansgrohe.be

Project referentiebrochure België  

Overzicht van de belangrijkste belgische en internationale projecten van Hansgrohe en Axor.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you