Page 1

FUKSIHÄMÄYS fuksihamays2013_valmis2.indd 1

TULE!

Ja tutustu Suomen monipuolisimpaan osakuntaan! 02/09/2013 13:23:35


Junnu wapputunnelmissa.

Hämäläis-Osakunta opiskelijaelämää! Olipa kerran, ei niin kovin kaukaisessa maassa, Untamo Hämäläinen. Hän ei ollut mikään ihan tavallinen poika. Hän oli päässyt opiskelemaan Helsingin yliopistoon. Tuli syksy ja opinnot alkoivat. Niihin kuului pitkiä luentoja ja raskaita harjoituksia. Ei näin, Untamo mietti. Pelkkää tätäkö tämä nyt on? Eihän tätä jaksa Erkkikään! Untamo liittyi ainejärjestöön, mutta sen resurssit olivat kovin vaatimattomat. Luentojen lisäksi tavattiin kerran, pari viikossa. Ei tämäkään riitä, Untamo tuumi. Hän kyseli asiasta ystäviltään ja vanhemmilta opiskelijoilta, ja kuuli, että Helsingin ydinkeskustassa on tämä ihmeellinen paikka: Hämäläis-Osakunta.

fuksihamays2013_valmis2.indd 2

Tuttavallisemmin ”Hämikselle” saattoi mennä vaikka joka ilta tai vaikka jo päivisin tai viikonloppuisin. Lähes aina paikalla oli tuttuja naamoja, myös omasta tiedekunnasta. Jos tulossa oli tentti, Hämiksen kirjasto oli auki, nälässä Osakuntabaari tarjosi herkullista ruokaa ja erityisesti, kun olo oli yksinäinen, porukkaan tutustuttuaan hän huomasi, että Hämis oli täynnä mahtavaa jengiä joka lähtöön! Talo oli suuri, mutta Untamo rakastui sen jokaiseen kolkkaan ensimmäisestä kuukaudesta alkaen. Eikä vain taloon... Ja hän eli opiskeluaikansa onnellisena maisteriksi asti.

02/09/2013 13:23:36


Akateemisia pöytäjuhlia ja kotibileitä neljässä kerroksessa Hämäläis-Osakunnan bileistä ja muista tapahtumista saat loistavaa vastapainoa tenttikirjojen ääressä pänttäämiselle. Bileistä tunnetuin on Hämiksen Wappu, joka myydään loppuun vuosi toisensa jälkeen. Wapulle eivät juuri häviä tunnelmassaan myöskään esimerkiksi pikkujoulut tai syys- ja kevätkaudenavajaiset. Bileiltoina Hämäläisten talosta löytyy jokaiselle jotakin: bändi alakerrasta, rauhallisempaa hengailutilaa kerrosta ylempää, tanssilattia sekä vielä saunatilat ylimmistä kerroksista. Kaupungin parhaiden bileiden maine vetää osakunnalle juhlijoita myös muista pääkaupunkiseudun korkeakouluista, ja jopa muilta paikkakunnilta. Poikkitieteellisissä bileissä uusiin ihmisiin tutustuminen on väistämätöntä. Akateemisia pöytäjuhlia eli sitsejä vietetään bileiden ohella tasaisesti läpi lukuvuoden. Näissä bileitä juhlavimmissa tapahtumissa saat tilaisuuden pukeutua paremmin ja pääset nauttimaan hyvästä ruuasta, juomasta, lauluista ja pöytäseurasta! Katso ohjeita sitseille viimeiseltä aukeamalta!

fuksihamays2013_valmis2.indd 3

02/09/2013 13:23:39


Hei,

uusi osakuntalainen! Mahtavaa, että valitsit Hämäläis-Osakunnan! Voin vakuuttaa, ettet kadu päätöstäsi. Tänä vuonna 360 vuoden korkean iän saavuttaneella Hämiksellä riittää aina uutta ihmeteltävää, mahtavaa meininkiä ja mukavaa vaihtelua tiukalle yliopisto-opiskelulle. Hämäläis-Osakunta tarjoaa jäsenilleen erilaisia tapahtumia ja kerhoja poikkitieteellisessä seurassa. Mikä olisikaan parempi paikka tutustua uusiin ihmisiin kuin esimerkiksi tanssikerhon alkeiskurssit, kokkikerhon kokkailuillat tai osakunnan fuksiaiset. Me hämisläiset tykkäämme myös juhlia ja vuoden mittaan meillä järjestetäänkin sekä monia sitsejä eli akateemisia pöytäjuhlia että koko talon täyttäviä bileitä. Tänä syksynä juhlitaan lisäksi upeita 360-vuosijuhlia! Tietenkin mukaan mahtuu myös rennompaa ajanvietettä, kuten viikottaisia

Q: Kuraattori. Osakunnan hal-

lituksen puheenjohtaja ja inspin oikea käsi. Tunnetaan nykyään nimellä Pekka Hassinen.

Virkailija: Kerhojen ja valio-

kuntien toiminnan pyörittäjiä. Kuka tahansa on erittäin tervetullut mukaan porukkaan!

fuksihamays2013_valmis2.indd 4

teeiltoja ja saunavuoroja, nahkasohvilla hengailua ja biljardin peluuta. Ja mikä parasta, kaikki tämä tapahtuu aivan Helsingin ydinkeskustassa, Hämiksen omissa neljän kerroksen tiloissa Kapin kauppakeskusta vastapäätä! Sen lisäksi että Hämäläis-Osakunta järjestää monenlaista vapaa-ajan toimintaa, se tukee myös jäsentensä opiskelujen etenemistä. Hämäläisten ylioppilassäätiö jakaa vuosittain tuhansien eurojen arvosta opiskelu-, gradu- ja tutkimusstipendejä, ylläpitää viihtyisää kirjastoa lukusaleineen ja tarjoaa jäsenillemme suuren määrän edullisia opiskelija-asuntoja.

Kuka on Q?

Tervetuloa Hämikselle tutustumaan ja ihastumaan! Toiminnanohjaaja OLGA PEnkkilä P.S. Osakunnalle ja sen tapahtumiin voit ottaa myös ei-osakuntalaisen avecin mukaan tutustumaan osakuntalaiseen meininkiin!

Toimari: Toiminnanohjaaja. Siis meidän Olga. Ohjaa nimensä mukaisesti osakunnan arkista toimintaa.

Inspi: Herra isoherra Petri

Pellikka. Vaikka ihan nuorekas. Virallisemmin inspehtori, joka valvoo toimintaamme.

02/09/2013 13:23:41


Kesäpaikalle Koivuniemeen! Kesällä osakuntatoiminta siirtyy osakunnan kesähuvilalle Koivuniemeen, joka sijaitsee Pursijärven rannalla Hausjärven Oitissa. Kesäpaikkaan pääsevät osakuntalaiset ja heidän seuralaisensa kesäkuusta elokuun loppuun saakka. Kesäpaikalla voi käydä saunassa ja uimassa, grillata, pelata seurapelejä sekä ennen kaikkea nauttia kesäilloista! Suosittuja tapahtumia ovat muun muassa juhannusjuhlat, kesäjuhlat sekä rapujuhlat. Viikolla käydessä kesäpaikalla on rauhallisempaa.

Kirjasto kaupungin katolla Osakuntalaisilla on käytössään oma, vastaremontoitu ja viihtyisä, A-rapun ylimmässä kerroksessa sijaisteva kirjasto. Kurssikirjat saa hyllystä usein ilman jonotusta, koska käyttäjäkunta koostuu lähinnä osakuntalaisista. Kirjastossa on hiljaisia lukusaleja, ryhmätyötila, sohvia ja lehdenlukupaikkoja sekä atk-luokka.

STIPENDIT JA ASUNNOT

et

hys.n www.

fuksihamays2013_valmis2.indd 5

Hämäläis-Osakunnan jäsenillä on mahdollisuus vuokrata solu- ja perheasuntoja edullisesti muun muassa Puistolasta, Koskelasta ja PohjoisHaagasta. Asuntoja voi hakea ympäri vuoden. Uusille opiskelijoille järjestetään heinäkuussa oma ns. fuksihaku, johon voi ottaa osaa ilman varmistunutta opiskelupaikkaa. Hämäläis-Osakunnan jäsenet voivat hakea opiskelu-, gradu- ja tutkimusstipendejä. Opiskelijastipendit jaetaan pääsääntöisesti itsenäisyyspäivänä ja hakuaika sijoittuu syys-lokakuulle. Gradu- ja tutkimusstipendit jaetaan keväällä.

02/09/2013 13:23:41


Kolmannen kerVähintään vuoden Löytyy nelAulanko. roksen sohvanurkkaus. Civis. vanhempi osakuntalainen. Bilispöytä. jännestä kerroksesta. Hikiällä yhteisDeodorantti. käytössä suihkemuotoisena. Katso Fuksi. peiliin.

Useista eri tiedekunnista Erilaisuus. tulleet ihmiset ovat rikkautemme.

Löytyy Gravitaatiokuoppa. osakunnan nahkasohvilta.

Proffa, joka katsoo Inspehtori. osakuntalaisten perään. Pala Hämettä HelsinKamppi. gissä.

Sieltä tulet. Häme. Tai et. Hyötykäyttöä Juhlat. fuksivuodellesi.

pitää sinut Liikuntavaliokunta fyysisesti terveenä.

Sieltä niitä Mämmilä. sitsiruokia tulee.

c b

in s k

Fu

a

Hyödynnä Nuoruus. se osakunnalla.

saa täyteaasikivi. Tonnin Osakuntanauhan tyllä fuksipassilla. P verhojen kokoushuone. Kaikilla osaQuraattori. kunnilla on omansa! Niitä Rappuset. meillä riittää.

Hyviä ruokia Sitsit. ja huonoja lauluja.

Ilmaista Esimerkiksi hämäläiTeeilta. ruokaa! Ulkojäsen. set Aalto-yliopistolaiset.

pyörittävät niitä on joka Virkailijat osakuntaelämää. WCt, kerroksessa.

ruutuun, Kannattaa mennä Peilissä X:niinLaitaoletrasti vapaaehtoinen. Yleiskokous. etenkin marraskuussa. Zombi. bileiden jälkeen. Nation. Muista toki Åbomuutkin osakunnat!

fuksihamays2013_valmis2.indd 6

tulee Äiti.välilläSitäikävä.

Kysy lisää Överit. kokeneemmilta.

02/09/2013 13:23:41


Tarinoita osakunnalta Kysyimme muutamalta aktiiviselta osakuntalaiselta, miten juuri he päätyivät osakunnalle. Jalkapalloa ja uusia lähestymistapoja Osakunnalla oli aina taianomainen maine. Isovanhempani kertoivat siitä juttuja siitä asti kun jaksoin kuunnella. Ja myös sitä ennen. Kaikki neljä olivat olleet Hämiksen aktiivijäseniä, molemmat isoisät kuraattoreja. Osakuntaan liittyminen oli aina itsestäänselvyys, vaikka Tapiolassa kasvaneena varsinaiset siteet Hämeeseen olivat heikot.

tamme olivat ilveslogoineen kirkkaasti sarjan tyylikkäimmät. Kentällä menestys oli vaatimattomampaa.

Hämiksen parasta antia ovat olleet poikkitieteelliset kontaktit. Omien opiskelukavereiden seurassa iskee helposti lähisokeus: näinhän sitä taitavat kaikki opiskelijat ajatella. On virkistävää keskustella ihmisten Osakunnan tarjonnasta löysin kirjoittami- kanssa, joiden lähestymistapa asioihin on sen, rupesin Hälläpyörä-lehden toimittajak- toinen. si. Edustin ylpeänä FC Hämistä yliopistoliiTuukka Hetemäki kunnan futissarjassa. Ylpeänä, sillä pelipai-

Asunto ja ystäviä Syyni liittyä Hämikseen oli tyypillinen: ulkopaikkakuntalaisena tarvitsin asuntoa. Niinpä marssin yliopistokauden alussa hakemaan violettia tarraa Lyyra-korttiini. Pian löysimmekin yhdessä kämppikseni kanssa itsemme erilaisista fuksitapahtumista. Aloimme tutustua muihinkin osakuntalaisiin, ja erityisesti muihin samassa hämäläisasuntolassa asuviin ihmisiin. Omien naapurien tunteminen on osakuntaelämässä ehdoton plussa! Niina Iisakkila

Suoraan huipulle Isäni suositteli osakuntaa minulle, sillä hän oli itse laulanut aikoinaan osakunnan kuorossa. Kun tulin ensimmäistä kertaa osakunnalle, osuin keskelle äijäkerhon kokousta. Kokous harmitteli sitä, että osakunnalta puuttui saunamajuri. Sanoin siihen puoliksi vitsillä, että voin ryhtyä saunamajuriksi. Lopulta minut kuitenkin valittiin tehtävään. Viran vastaanottaminen oli hyvä idea, sillä mielestäni vasta virassa pääsee kunnolla toimintaan mukaan. Lisäksi pääsin aloittamaan osakuntaurani ”huipulta”, sillä sauna sijaitsee ylimmässä kerroksessa. Vilho Pihko

fuksihamays2013_valmis2.indd 7

02/09/2013 13:23:42


Osakunta on elämäsi tsäänssi!

Tule osakunnalle tai kadu myöhemmin!

Hanki opiskelijaelämä!

fuksihamays2013_valmis2.indd 8

02/09/2013 13:23:46


Tuutorit turvanasi Syksyn ajan osakunnalla liikkuu joukko tuutoreita, jotka ovat paikalla juuri sinua auttaakseen. Älä epäröi nykiä tuutorin hihaa, olipa mielessäsi jokin tietty kysymys tai kaipaatpa vain mukavaa juttuseuraa.

Löydä uusia asioita elämääsi!

Tuutorit ovat vanhempia osakuntalaisia, joille Hämis on jo tullut tutuksi. Mukaan kuvaan ehtivät (vasemmalta) Jyrki Eriksson, Raul Alejandro Morques, Ville Auvinen, Antti Artjoki, Johanna Hyytiäinen, Laura Kaivola, Linda Runonen, Maarit Silander ja Sanni-Mari Latvio. Fukseja ovat auttamassa lisäksi Eeva Häkkinen, Mari Teinilä, Sari Laine ja Tiina Niemi.

Tuu

Tuutoreita kaitsee koulutusvaliokunta puheenjohtajanaan AnnaStiina Koivula (kannessa) ja sihteerinä Senja Korkkula. Heihin voi ottaa yhteyttä missä tahansa fuksiasiassa.

tor it

fuksihamays2013_valmis2.indd 9

02/09/2013 13:23:47


Yleisvaliokunta Osakunnan remontoijat ja kesäpaikan kunnostajat

Koulutusvaliokunta

Huolehtii fukseista ja mainostaa osakuntaa!

Ulkoasiainvaliokunta

Hoitaa suhteita ystävyysosakuntiin Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa.

Viestintävaliokunta

Laulajat (HOL)

Journalismia ja tiedottamista sekä etenkin Hälläpyörää!

Osakunnan palkittu laatukuoro

Tule tiistaina teelle!

POP-klubben

Bändikämpällä treenaa liuta huomisen tähtiä

Soittajat (HOS)

HY:n paras (ja ainoa) big band

Mitä aiot tehdä tiistai-iltana? Aiotko mennä kotiin katsomaan televisiota? Älä mene, vaan tule Hämäläis-Osakunnan teeiltaan! Tarjolla on teen, mehun ja leivän lisäksi loistavaa seuraa. Teeillat ovatkin mitä loistavin tilaisuus tavata osakuntakavereita sekä saada tietysti kylläinen olo! Teeiltaa vietetään osakunnan kolmannessa kerroksessa joka tiistai klo 19 (yleiskokousiltoina kokouksen päätyttyä). Olet lämpimästi tervetullut!

Maanantailenkki

Jokamaanantainen 10km hölkkä

fuksihamays2013_valmis2.indd 10

Tanssijat (HOT)

Tanssitaidot kuntoon laatukursseilla

Maanantaijumppa

Ohjattua hikijumppaa ja kuntopiirejä

Pelikerho

Rentoa illanviettoa lauta-, kortti- ja seurapelien tiimellyksessä

Koira­kerho Agilitya ja puruleluja

Liikuntavaliokunta

Lasketteluretkiä, kartingia, tennistä... sekä penkkiurheilua!

Kokkikerho

Ruuanlaittoa ammattitaitoisessa opastuksessa

02/09/2013 13:23:47


Äijäkerho

Juristikerho

Pokeria ja muuta miehistä toimintaa. Myös naisille!

Avoin myös muiden alojen opiskelijoille!

Nörttikerho (HObitti)

Reserviläiset (HORes)

Koodausta, laneja ja teknobileitä

Taidekerho (Zäzäm)

Amatöörimaalailua ja sisäisen Picasson löytämistä

Kellarin ampumaradan valtiaat

Tutustuttaa pruuveissa viininmaistelun saloihin

Etsi oma harrastuksesi tai kokeile jotain uutta!

fuksihamays2013_valmis2.indd 11

Ompeluseura

Luontoretkiä, lajituntemusta ja Korkeasaariekskuja

Mukavaa juttuseuraa ompelukoneen suristessa

Mimmikerho

SnookerHO

Saunomista ja naisellisia ekskursioita

Esityksiä improvisaatiosta Shakespeareen

Viiniseura (HäVis)

Mitä täältä löytyy...

Luontokerho

Näytelmäkerho (HONK)

Pussittaa palloja neljännessä kerroksessa

Juhla- ja ohjelmavaliokunta

Järjestää kerta toisensa jälkeen Stadin parhaat opiskelijabileet

Kulttuurivaliokunta

Sponssattuja ekskursioita kulttuurinnälkäisille!

Leffakerho

Videotykiltä kaikkea taideelokuvista Terminatoreihin

02/09/2013 13:23:48


Hämiksellä pyörii monenlaisia tyyppejä...

Testaa,

t n u k en osa

n i a l l mi

! a l l u t i usta vo

sin

1. Viihdyn opiskeluaikanani parhaiten… a) lukemassa kirjastolla b) missä milloinkin c) lojumassa sohvalla d) vanhempieni nurkissa e) keskellä tanssilattiaa

2. Valtaosa kavereistani on… a) oikeustieteen ylioppilaita b) tasapuolisesti kaikkien alojen opiskelijoita c) opiskelleet kymmenen vuotta ja opintopisteitä on yhtä monta d) Hämeessä e) teekkareita

3. Pukeudun… a) kauluspaitaan ja villatakkiin b) siihen mitä kaapista sattuu käteen c) samoihin vaatteisiin päivästä toiseen d) samoin kuin lukioaikoinani e) viimeisimpien trendien mukaisesti

4. Asun… a) punavuorelaisessa yksiössä b) Hämiksen asunnossa c) HOAS:in solussa d) vanhempieni luona e) kommuunissa

5. Syksyn suunnitelmiasi? a) tehdä mahdollisimman paljon pääaineen opintoja b) harrastaa, opiskella, juhlia… KAIKKEA! c) katsellaan mitä sitä keksisi d) arkipäivät luennoilla ja viikonloput vanhempien luona e) kerätä mahdollisimman paljon haalarimerkkejä

6. Pääsykokeita kuvaisi parhaiten: a) koitos, johon keskityin täysillä b) luin paljon mutta ehdin tehdä muutakin c) pääsin sisään veikkaamalla d) unohtunut sosiaalinen elämä e) parasta olivat jälkibileet ;D

7. Pääaineeni on (tai haluaisin sen olevan)… a) oikeustiede b) hyvä vaihtoehto kaikesta kiinnostuneelle c) se mihin pääsi helposti sisään d) ainoa syyni olla Helsingissä e) mitälie, mutta meille järjestetään mielettömiä bileitä!

fuksihamays2013_valmis2.indd 12

02/09/2013 13:23:48


n e n i a tal

8. Mikä on koulutöidesi pääasiallinen tiedonlähde? a) paksut ja ankean näköiset kirjat b) mitä sattuu olemaan ulottuvilla c) Wikipedia. Vai alkoks se H:lla? d) luentomuistiinpanot e) kavereiden luentomuistiinpanot 9. Isona minusta tulee… a) rikas ja menestyvä b) en tiedä, riippuu päivästä ja mielialasta c) emmä tiedä, ei oikeastaan edes kiinnosta d) maisteri erinomaisilla arvosanoilla e) näyttelijä, muusikko tai PR-ammattilainen 10. Mikä on lempivärisi? a) viininpunainen tai dollarin vihreä b) punainen ja valkoinen c) musta d) mitä tekemistä kysymyksellä on minkään kanssa? e) tänä syksynä luultavasti luumun violetti

ENITEN A:TA Olet ilmiselvä kirjastohengaaja! Viettäessäsi ansaittua lukutaukoa, ajaudut osakunnan kirjaston kahviautomaatilla kiihkeään keskusteluun ilmastonmuutoksesta, politiikasta tai Big Brotherista. Opiskelet todennäköisesti oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja osakunnan Juristikerho toivottaakin sinut lämpimästi tervetulleeksi toimintaan – vaikket lakia lukisikaan. Löytänet sieltä kaltaistasi seuraa! ENITEN B:TÄ Sinulta ei intoa puutu! Olet tulevaisuuden Hämis-aktiivi. Nousujohtoista osakuntauraasi siivittävät erilaiset virat ja luottamustehtävät. Löydät aikaa osakunnalle, vaikka olisit vaihdossa Tansaniassa. Tutustut nopeasti osakuntaan ja moikkailet jo muutaman kuukauden jälkeen osakunnan käytävillä lähes jokaista vastaantulijaa. Tervetuloa joukkoomme! Meillä on varmasti hauskaa yhdessä! ENITEN C:TÄ Opiskelijaelämääsi kuuluvat pitkät leffa- ja saunaillat osakunnalla. Olet siis osakuntalorvailija! Hämis on sinulle pakopaikka arjesta ja ahtaasta opiskelija-asunnosta – kuin toinen olohuone.

fuksihamays2013_valmis2.indd 13

Saatat välillä pyörähtää yliopistolla, mutta osakunnan pelikonsolit ja Aku Ankat vetävät sinua tenttikirjoja enemmän puoleensa. Ehtiihän niitä opintopisteitä sitten ensi vuonnakin kerätä… ENITEN D:TÄ Hei, hellitä vähän! Yrität elää vain opinnoillesi ja kierrät osakunnan kaukaa. Stipendihaussa käy ilmi, että olet unohtanut käydä joka vuosi kirjautumassa osakuntaan ja jäät ahkeruudestasi huolimatta ilman. Muista, että maisterin papereita ei tarvitse suorittaa kahdessa vuodessa vaan välillä täytyy rentoutuakin. Tule vaikka lounastamaan Osakuntabaariin! Saat sieltä parempaa ruokaa kuin UniCafesta ikinä. ENITEN E:TÄ Olet tyylipuhdas bilehileosakuntalainen! Kalenteriisi on merkitty kaikkien juhlien päivämäärät. Lisäksi aiot osallistua ainakin Kallion kierrokselle, Hämeenkadun approon ja GOOM-risteilylle. Osakunnan juhla- ja ohjelmavaliokunta odottaa innolla panostasi! Tiedät varmasti, miten bileiden narikkajono saadaan yltämään korttelin ympäri ja mistä löytyy kaupungin pähein DJ. Tervetuloa tanssilattialle!

02/09/2013 13:23:48


Sitsien lyhyt oppimäärä ”Silentium ad Cantum/Verbum”: Laulunjohtaja rapiireineen hiljentää sitsikansan lauluun/puheeseen ”Cantus/Verbum ex est” : Laulunjohtajan merkki laulun/ puheen päättymisestä ”Smollis”: Civisten vastaus laulunjohtajalle laulun päätyttyä ”Fiducit” : Osakuntafuksit huutavat smolliksen jälkeen – mitä kimeämmin ja kovemmin sen parempi ja osakuntaseniorit eli vähintään 13 lukukautta yliopistolla opiskelleet lausuvat saman fuksien jälkeen matalasti ja möreästi ”Mellansuu” (tai ”Mellan sup” ): Aika kostuttaa suuta

Emil johtaa laulua.

SKOOLAUS: Laulun jälkeen naiset aloittavat skoolaamalla vasemmalla puolella istuvan miehen kanssa ja sen jälkeen oikealla ja sitten vastapäätä istuvan kanssa. Hörpyn jälkeen skoolaus puretaan tekemällä sama päinvastaisessa järjestyksessä. Miehet aloittavat skoolauksen oikealla puolellaan istuvan naisen kanssa.

Liity Facebookin Hämäläis-Osakunta -ryhmään! Sieltä me muutkin jo löydymme!

Tsekkaa myös www.hamalais-osakunta.fi! Nettisivuilta löydät mm. virkailijoiden yhteystiedot! Osakuntatalo sijaitsee Kampissa, aivan Helsingin keskustassa osoitteessa Urho Kekkosen katu 4 F. Hyviä maamerkkejä ovat kadun vastakkaisen puolen Kampin keskus ja alakerran Tavastia-klubi. Sisään osakunnalle pääsee ajoportista Tiketin vierestä. Käytävän päässä käänny oikealle ja paina ovikelloa. Portaat ylös, sisäpihan poikki ja oletkin jo ovella!

fuksihamays2013_valmis2.indd 14

02/09/2013 13:23:50


Syksyllä tapahtuu to 5.9., ti 10.9., ma 16.9. ja ke 25.9.

Fuksi-infot

Valitse sinulle paras ilta ja ilmaannu kello 18 osakunnan kolmanteen kerrokseen kuulemaan siitä, mitä meillä on tarjottavana! Kerromme toiminnastamme, ja tuutorit esittelevät sinulle tilamme kirjastosta bändikämppään. Älä missaa fuksin tärkeintä syystapahtumaa!

Pe 4.10.

Fuksiaiset ja kaudenavajaiset

Syksyn ensimmäiset bileet! Fuksiaisissa tutustut uusiin osakuntalaisiin. Heidän kanssaan juhlat jatkuvat kaudenavajaisissa ja monissa muissakin Hämiksen juhlissa. Pe 1.11.

Fuksisitsit

Akateemisten pöytäjuhlien peruskurssi. Tyhmät kysymykset sallittuja, jopa suotavia! Opintojaksolle osallistuminen ei edellytä edeltäviä opintoja. La 16.11.

360-v. Vuosijuhlat

Osakunta täyttää tänä vuonna pyöreitä! Laittaudu parhaimpiisi, syö hienosti ja tanssahtele juhlavasti! Jatkoilla rennompi meininki. Pe 6.12.

Itsenäisyyspäivän sitsit

Akateemiset pöytäjuhlat par excellence. Tässä jokaisen osakuntalaisen tilaisuus aloittaa uusi itsenäisyyspäivän perinne!

Lisäksi... Fuksien yö

Rento illanvietto osakunnalla. Pelataan, saunotaan ja pidetään hauskaa hyvässä seurassa. Kaikki neljä kerrosta vain fukseille!

Osakuntasuunnistus

Tilaisuus tutustua muihin osakuntiin ja näiden osakuntalaisiin!

fuksihamays2013_valmis2.indd 15

Lisää kuvia os. hamis.kuvat.fi

02/09/2013 13:23:55


Hämäläis-Osakunnan Fuksihämäys 2013 Päätoimittaja: Sofia SeittenrantaVekkeli Kirjoittajat: Anna-Stiina Koivula, Olga Penkkilä, Jussi Ranta, Annamaria Sola, Tiina Tanninen, Taina Vuokko ja Vilho Pihko Taitto: Jussi Ranta, Sofia Seittenranta-Vekkeli ja Anna Valjakka Valokuvat: Emil Artjoki, Vladimir Heiskanen, Heli Hietala, Milla Hillberg, Iina Jokilaakso, Jussi Kaijasilta, Tuomas Koivula, Juuso Lehtinen, Sonia Lehto, Erkka Tuomela, Laura Weckman, Henrik Vesterinen

fuksihamays2013_valmis2.indd 16

02/09/2013 13:23:57

Fuksihämäys 2013  

Osakuntamme fuksilehti kertoo joukkoomme liittymisen lukuisista hyvistä puolista.

Fuksihämäys 2013  

Osakuntamme fuksilehti kertoo joukkoomme liittymisen lukuisista hyvistä puolista.

Advertisement